miért nem progresszív a wmn?

A wmn-nek szóló javaslataimat az írás végén kibővítettem, saját kommentjeim szövegeivel, illetve egy újságírókolléga észrevételei alapján.

Emlékeztek Joós Istvánra? A szégyenletes nlc-s bloggerina versenyre, “mert a nőknek is van hangjuk végre”, ahol előbb megnyugtattak, hogy a főnyeremény laptop csajos lesz (vagyis rózsaszín és nem túl bonyolult), aztán, miután a szavazatgyűjtésben ötven jelentős blogger megfuttatta a nlc nevét, logóját szerte a neten, kiválasztottak két, a női princípiumot maradéktalanul betöltő, otthonról kreatívkodó, ügyes kezű asszonyt: Limarát, a péket és a Kifli és Levendula kézügyességi blogot. A nők hangja!

Azt hittük akkor, hogy a nőklapjacafé bekaphatja, lesz itt új média. Nem partizánok ügyetlenke, egyszemélyes blogolása, hanem tömeges, friss és haladó platform. A hiteles, okos, gyönyörű, de nem instagramcica DTK-val és hirdetőkkel, pénzzel, szerkesztőséggel. Gyermekvédelem, női jogok, testkép, tabuk, válás, szex. És amikor nem, akkor is legalább jópofa.

Aztán pár hónap után kaptuk az arcunkba például, és ez még a legkevesebb volt, a “rendhagyó stílusnaplót”, amelynek lényege, hogy modellek fejét gúnyos gesztussal levágták a képekről, és a szerkesztőség tagjait montírozták a helyükre, illetve rövid, értelmetlen és erőltetett, stílusérzékről sem igen árulkodó képaláírásokkal látták el. Ez nekik biztos vicces mint bennfentes poénkodás, de az olvasó másodlagos szégyent érzett, hogy mi ez, minek ez:

https://wmn.hu/zizi/46654-breaking-a-wmn-lanyok-fehernemuben-pozolnak–szentesi-rendhagyo-stilusnaploja

És ez sorozat volt ám.

Aztán, a fotók a szerkesztőség életéről. A spontán, vidám percek, mindenki trendi, csajos, zajlik a munka, esznek-isznak, nyalják-falják egymást, becenevek, és virág van az asztalon. De jól vigadunk mi itt! Álommeló. Irigykedtek, mi?

Pedig a profi szolgáltató (étterem, fodrász, könyvkiadó…) munkája nagyobb része a közönség elől rejtve zajlik, senki nem kíváncsi a műhelytitkokra: a produktum legyen ütős.

Két téma van a wmn-en, amitől a falnak megyek. Az egyik a “pasik, társkeresés”, ehhez kapcsolódóan ügyetlenke (fiktív?) olvasói levelek. Ez például mi a bánatról szól? Mi a veleje és mi a végkicsengése? Vicces?

https://wmn.hu/elet/28617-egyedulanya-ismerkedik-avagy-eljen-az-internetes-liezon

Egyedülanya? Ismerkedik? Milyen liezon? A fiú nyelvet gyakorol, esze ágában nincs a nőhöz kapcsolódni. Az idősebb nő pedig bevonja a fiút a nemisége, bugyuta fantáziái, pasizhatnékja ragacsával. Iszonyú kínos, amikor idősebb nők, anyák akár magukban azt gondolják, hogy ők most flörtölnek, miközben szó sincs róla. Kirakni pláne kínos.

És a tinderezés. Juj, ott mik történnek ám!

https://wmn.hu/vim/48007-alomherceg-a-kalozok-fogsagaban–kalandom-egy-tinder-betyar-csapdajaban

A társkeresés nem kötelező gyakorlat, lehetsz igényesebb is ennél. Mindenki csalódik, aki adatlapokat nézeget emberi szempárok helyett, taksálgatja a paramétereket, majd megrendíti, ha faszszelfit kap. Aki lemegy a tindermocsárba, ahol vadidegenek a legszemélyesebb dolgairól faggatják, ne sírjon utólag, hogy ragacsos lett.

És hagyjuk már ezt az életkortémát, vérciki. Rá is harap a csak titokban kétségbeesett anyuka: kommentben odaírja, hogy ő a fiával jár bulizni, akit a pasijának néznek. Sugárban hányok.

https://wmn.hu/wmn-life/50358-a-40-az-uj-20-mas-is-fiatalodik-vagy-csak-en

A negyven, az negyven, és kész. Nem fiatalodsz, ezt engedd el. Lehet jó a negyven, de akkor is negyven. Nem most ébred a szexualitásod és nem most lesznek a legerősebbek az energiáid, mert kifele mész a termékenységből, amihez a nőiség tradicionálisan kötődik. Aki ezt nem fogadja el, magát teszi nevetségessé.

Aztán a másik, amit az én olvasóim már unnak is, annyit bíráltam: a jó erős odamondogatás a “szépségeszménynek és a nyomasztásnak”. Az a fajta, amely valójában nem vállal kockázatot.

https://wmn.hu/elet/31272-vesszen-a-bicsbadi-nezz-be-egy-no-fejebe-bikiniszezon-elott-egy-honappal

Kormos Anett, ne legyen senki félreértésben, körmönfontan mondja el nekünk, hogy ő mennyire jó nő, mintegy mellesleg, mert inkább okos, a kinézetét ő leszarja, mert habkenyeret eszik, dehogy fog ő a konditeremben kínlódni. És fúj arra, aki edz.

https://wmn.hu/elet/27775-kormos-anett-mit-kerestek-ti-a-cimlapokon

https://wmn.hu/wmn-life/47076-kormos-anett-ertem-ne-rajongjatok

Sportellenes rohamokat kap, beleragadva a kondizó-feltöltött szájú nők iránti indulatba. A szókimondás örve alatt gúnyolódik azokon is, akik komolyan, nyavalygás, lelkizés nélkül edzenek. Ha neki nincs kedve odafigyelni arra, mit eszik, akkor simán inszinuálja és lefelszínesezi őket. Pedig ő tehetne azért, hogy megtörje a sztereotípiát. Legalább azzal tehetne érte, hogy nem gúnyolódik. De egyszerűbb sztereotipizálni és fújolni. Ha nem tetszik a szájfeltöltöttek tündöklése, egy kalap alatt beszólhat azoknak is, akik guggolni járnak le. Ez kínosan retrográd, keleties, azonban könnyű, általános, “hát igen, ez így van, minden szavával egyetértek” helyeslést lehet vele kiváltani a lusták részéről. Anettet nem érheti gáncs, ő nem a Both Gabi. Ő a szép nő, aki nem hajlandó “éhezni”.

Pedig a ruganyos, formás testhez elég csak nem túlenni és néha egy kicsit mozogni…

Sajnos, Magyarországon ha humorista vagy, eredeti és kritikus nem lehetsz. Ezért tűnt el Ráskó Eszter. A humorista szakma lényege a közös referencia. A többség béklyózó közhelyeire, képmutató világnézetére kell bazíroznod, azt kiszolgálnod, különben nem értik a poénodat.

Tudom, vannak sportpárti írások is a wmn-en, de ez alap volna, nem a “másik oldal”. Az igazság, mint oly sokszor, nem középen van (lásd még: feminizmus és antifeminizmus, érettségivel bíró emberek és laposföldhívők). A sportellenesség, a fittség és el nem hízás gúnyolása, felszínesnek titulálása gáz, vállalhatatlan.

Ez csak két cikk volt. De a keményen edzőket, a maguk karbantartását saját, elmulaszthatatlan felelősségnek gondoló nőket folyton leszóljátok, és ráadásul mindezt lelkizős, nyafogó, függőségekben ragadt szerzők írják.

Both Gabi egy kicsit lefogy:

https://wmn.hu/elet/17860-hol-vannak-a-sajat-hataraink-egy-eletmodvaltas-oszinte-tortenete

De aztán jó lesz ő így, mert nem sikerült a pasija azt szereti. Irodalmias beszámoló:

https://wmn.hu/wmn-life/49144-van-egy-pasi-szeret–igen-a-hasamat-is

A közírás kötelez. Ha nem tudom komolyan venni, legalább nem azzal magyarázom ki a frusztrációt, hogy “bebebeeee, nekem legalább van pasim, és jó anya vagyok.”

És eközben a facebook tele van a képekkel, ahol a szerelmével esznek-isznak. Itt nem csak arról van szó, hogy az alkohol hizlal, és az étvágyat is növeli. Sokkal fontosabb, hogy ha borozol, akkor tuti nem fogsz másnap edzeni, főleg ha elmúltál harminc. A őszinteség meg az “emberek vagyunk” nem jelentheti azt, hogy nem csinálod komolyan. Ha kiálltál az életmódváltással, csináld. Az is megoldás, hogy végigcsinálod csöndben, közben írod a heti beszámolót, és később teszitek közzé, amikor lett és tartós is az eredmény. Így persze nem használhatod a közönség figyelmét, drukkját motivációs eszközként, viszont nem is rontod a morált. Ami az olvasók érdeke.

És ha belebuktál, ne önigazolj. Ne beszélj önelfogadásról, tudjuk, hogy nem fogadtad el, és azt is, hogy hiába fogadod el, az elhízás téged is megnyomorít. (És miért menekül minden elhízott negyvenes nő meseterápiába?)

A wmn rendszeresen előadja azt, amit úgy jellemezhetnék, hogy “amin a bátyáim mindig nagyon röhögtek”, és sajnos igazuk volt, erről írtam itt és itt. Amikor a nők nyafognak, toporognak, nem képesek felnőttként viselkedni, nem látják magukat világosan, kelletik magukat.

Szentesi Éva is be van rágva a modellekre és az influencerekre. És, igen: botsáskának nevezett gyönyörű és sikeres nőket, ez átment a szerkesztésen. “A Szentesi” ekkor 80 kiló fölött volt, folyamatosan kajált mindenhol, és nem edzett semmit. Aztán már nincs berágva, mert eltelt egy-két év, a ráktúlélés piros rúzzsal mint figyelemvadászati eszköz kifutott, elkezdi őt is zavarni, hogy szarul néz ki, és lájkokat akar, jó sokat.

Onnantól ő is ugyanezt csinálja: “véleményvezér” (életstílus-királynő és “írónő” az instagramon) és belevág az életmódváltásba is: nyolc kilót fogy a seszínű edzőjével, amelyet karácsony és a télvég alatt vissza is hízik azonnal, mert ő “szeret enni”. De addig bőszen reklámozta a főváros legdrágább, politikailag súlyosan terhelt wellnessklubját, ahol nála jóval híresebb nőkkel szelfizik. Mindig keressük, hogy ezen a képen mégis mi a vicces, mit árul el, mit mutat, mit mond? Milyen mondandója van 2018-ban egy fotónak, amelyen egy nő reggel kilenckor áll egy homályos öltözőben edzőcuccban? Ez hősies? Stílusos? Valódi? Vagy hogy “smink nélkül edzem” (sic!)? Sajnálni kell épp, hogy így néz ki a hasa (crop topban), vagy örülni? A fotó nem igazít el.

Szentesi Éva képtelen nem dicsekedni.

https://wmn.hu/wmn-otthn/50652-hany-lakasban-laktal-mar-es-melyikben-eltel-is—avagy-koltozz-ugy-mint-egy-kiralyno

Dologtalan szelfikirálynőkből soha nem lesz példakép. Iszonyú kínos az egész, a csücsöri, kajálós, mindent lefotózós, stílusosnak szánt frusztrációtömeg. De a nemzetközi “véleményvezéreket” azért leszólja, önmagát föléjük helyezi morálisan. Miközben ugyanazt csinálja két nagyságrenddel kisebb méretben: pózol, rúzsoz, promotál, és az edzés addig érdekli, amíg általa sztárnak és hősnek érzi magát. Menthetetlenül közepes képességű, céltalan, emellett súlyos vidékilány-komplexusban szenved.

Egy időben lelkesen olvasgatott itt is, ne firtassuk, miért pont ezek a témái, motívumai a könyveiben. És valaki: híres ember, nagy múltú, nagy infrastruktúrájú honlap mindig alá nyúlt. Egy teljes kultúrklán promózza őt rádióban, barátilag, facebookon. De csak dizájnosan szenveleg, érdemi mondandója nincsen.

A rajongás nem követelhető ki. Talpig rúzsban, nyilvánosan lamentál azon, hogy neki mint írónőnek és szexi nőnek több hódoló és lájk járna. Persze ez irónia, oda is írja – de csak akkor, ha valaki szól, hogy ne már. A feminista mozgalomhoz való “felnövés” irónia…?

…ködbe veszni látszik az a vágyam, hogy majd Vecsei után nálam is hosszú, kígyózó sorokban álljanak egy-egy fotóért a fiatal fiúk.

Pedig ideje lenne felnőni ahhoz az elképesztő munkához, amit a feminista mozgalom végzett az elmúlt évszázadban, és megtanulni, hogy nincs olyan, hogy valami „buzis vagy lányos”, mert a kultúra szexi, olvasni szexi, színházba járni szexi, és rajongani is szexi.

Hát, én értem, ez miért jönne jól neked. Írjál jobbakat!

https://wmn.hu/ugy/48885-ugy-rajongsz-mint-egy-kiscsaj-hat-ez-eleg-buzis-mar-ne-is-haragudj-

És mindig akad valaki, aki a bő harmincas nőnek TEJBEGRÍZT főz, ez úgy ízlés, mint egészség szempontjából WTF. Egyébként lehetne helyes gyarlóság, de őneki ez egy visszatérő motívuma, hogy neki főzzenek idősebb, agyonterhelt nők tejbegrízt.

Novák (Péterfy-Novák Éva – a szerk.) végre-valahára odateszi a tejbegrízt, amiért tegnap óta könyörgök neki. Ő most épp arról ír cikket, mennyire szeret főzni, és hogy a főzés tulajdonképpen a szeretetnyelve, amit én erősen kétségbe vonok, miután fél nap elteltével áll neki az általam óhajtott éteknek.

A wmn Szentesi Éva énimádatának és önigazolásának ad felületet, hogy Vecsei H. vagy bárki sikerember iránti irigykedését kiélje. Pedig női platform volna, nem személyes napló. Megcsináltság, outfitek, önmagát ikonná avatja, eseményekre jár: nézzétek-hogy-befutottam parádézás.

Eközben persze ír Gyurkó Szilvia és Gyárfás Dorka igényeseket, jókat, ha nem is túl színeseket, meg DTK is néha. Ők viszik el a hátukon az egész kócerájt.

Viszont Gyárfás Dorka mint gyönyörű negyvenes nem vállal túl nagy kockázatot azzal, hogy elengedi a szépségkultuszt:

https://wmn.hu/wmn-szpsg/47412-gyarfas-dorka-vessunk-veget-az-egesz-testkultusznak

Ahogy DTK sem az egy éven át lőtt, smink nélkül szelfijeivel. Mert nagyon gondosan gyönyörű azért, úgy fotózza magát. Vállaljatok valami kockázatot! (Ami azt is jelenti, hogy nem koppintotok folyton külföldi trendeket.)

Aztán érkezik a nők kedvence, a szexi és laza Steiner Kristóf. Pasi a fedélzeten! A vegán, trendi, meleg férfiszerző biztonságos, és természetes módon szövetségese a nyitott nőknek: ugyanúgy a macsóskodás az ellensége. Mégis, erőst csiklandozza a paródiaérzékemet – és vállalom a homofóbiavád kockázatát is, pedig igaztalan –, hogy ilyen modorosan kozmopolita, világmegváltó és művészkedő. Kristóf laza, hónaljszagú mangósalátákat süt a tetőteraszon, és sosemhallottam pszichotikus növények hatása alatt járja a dervistáncot, ami szintén nem akkora vállalás Tel-Aviv szabadelvű buborékjában. A wmn elénk rakja őt, mert ő ártalmatlan és cuki és világlátott és PASI, dumcsizik és pletyizik és nevetgél, és félmeztelen!

Steiner Kristóf innovatív mondandója odáig terjed: jé, füvezni is lehet, az se az ördögtől való ám! Ti tényleg a drogot, függőséget próbáljátok menőnek beállítani? A számos “hogyan védjem meg a kamasz gyerekemet a világ veszélyeitől” cikk után? Vagy, ja, értem már, ez volna a sokszínűség… “vitaindítónak szánják”.

Steiner Kristóf egy lapon emlegeti a kávét és a begombázást. Kicsit sem csúsztatás:

https://wmn.hu/wmn-life/50625-steiner-kristof-ki-donti-el-mi-a-fuggoseg-

Miért jobb napi három proteinturmixot inni, és két órán át súlyokat emelgetni, mint elmenni egy goa partira, ahol khat dzsúszt szürcsölve önfeledten táncolunk órákon át?

Erre a kérdésre, kedves Kristóf, pont válaszolni tudok: azért, mert a protein egy sima tápanyag, nem szer. Nem módosítja a tudatot, továbbá legális. A másik, és jóval fontosabb, hogy utóbbitól így fogsz kinézni.

 

De a wmn felületét használja arra is, hogy leírja: almalé fröccsent az arcára, de ez nem pornó ám! Milyen laza! Imádom. Erre mondják, hogy too much information.

https://wmn.hu/kult/50471-steiner-kristof-hogy-kerultem-soft-pornoba-

Ami a cél volna: legyen a wmn szórakoztató, tömegek helyeseljék, DE azért legyen bátran nőjogi, lázadó. Hát, ez így egyszerre nem megy. Itt minálunk a patriarchátusba, a férjjel-anyasággal való alkuba tapadt, súlyosan frusztrált, szűk perspektívájú nőknek még mindig a húsvéti sütik, a saját seggük (ugye, nem is olyan rossz?), a családdal való nyűglődés és a tinderezés a fő téma. Legfeljebb a pasiszidás a forradalmi.

De hát miért is lenne igényesebb a magyar női oldal, mint a magyar nők? Hiszen az ő körükben hajt helyeslésre. Miért is lenne más, mint nagyszájú, öntudatos nőtízezrei, akik tárgyiasítva taglalják a pasinak nevezett férfiakat, a legalja társkeresők faszerdejébe rohannak nyitott szájjal, és még mindig, 2019-ben is az össze-vissza zabálást, semmi sportot, a piálgatást tartják felszabadultnak és béklyómentesnek? Abban az országban, ahol nők nemhogy angolul, magyarul sem tudnak. Ahol mindenről tévhitek vannak, ítélet, konformizmus, provincializmnus, ahol kirekesztik azokat, akik újat mondanak, viszont ehhez képest hartalmas arroganciával írják a véleményüket kommentben. De csak akkor, ha biztosak lehetnek abban, a közhangulat mellettük van.

A wmn nyilván úgy gondolta, hogy élni is kell valamiből, és majd ügyesen lavírozik a tömegigény és az elfogadottság szküllái és karübdiszei között az érdemi-forradalmi mondandó bárkájával, de ez rég nem így van, sőt, sosem volt így. Nem lavírozik, hanem a bátor, a kiálló, a kritikus, kockázatvállaló rész teljesen hiányzik belőle. Mert elsősorban trendiskedik. Kicsit kevésbé bárgyún, mint a femina vagy a dívány. Néha beszól, néha érdekes, de ez azért ugyanez a média. Mindez a “mi végre feministák vagyunk” deklarációval. Sírok. A legigényesebb női tömegportál…

Ez kell a magyar nőnek: a jóindulatát nyerjék el. A wmn a lényegre nem mond nemet. Megy az import nemsmink-trend, de azért igazán szarul kinézni senki nem mer. Kiszolgálják a kapitalizmust és a nőkből élő iparágakat ők is, hiszen ugyanannak a hirdetési rendszernek a részesei és kedvezményezettjei.

Sokan vagyunk rettentő csalódottak, hogy a wmn.hu az erőforrásai tömegét ilyen színvonalba fullasztotta. Ezért teszek néhány javaslatot:

Kérlek szépen, ne írjatok annyit magatokról, a gyarlóságaitokról. Nem vicces, nem vonzó. Az is megoldás – ha olyannyira döcög a személyes életetekben a sport, a böjt, a stresszcsökkentés, az absztinencia, a minimalizmus, az igényes párkapcsolat, az akármi –, hogy nem magatokról írtok, hanem klasszikus, utánajárós cikket az adott témában. De ti inkább kiraktok húsz olcsó locsifecsit, szenvelgést, önvallomást a gyarlóságokról, meg béna olvasói levelet, mint hogy kettő darab rendesen megírt, utánajárós cikkbe tegyen munkát olyan, aki ért az újságíráshoz. Ez szakmailag kínos.

Harmadekkora szerkesztőség kéne. Egy darab normális képszerkesztő, saját képek, nem a szar stock és nem is facebookról szerzett amatőrség. Kevesebb partizás és locsifecsi, akár ötödannyi anyag, de az legyen fontos, érdemi, újságíróilag okés. És akkor nem kéne lefeküdni mindig a hirdetőknek. Női erők, jó példák kellenének, női hirdetők, és olyan humor és lazulás, ami vicces. A komoly témához legyen profi az újságíró, esteenként külsős, szakújságíró.

Jó ízlésű szerkesztők gyomlálják ki az olvasói levelek butusabbjait, a puszta puffogásokat, mint amilyen ez, ez és ez, továbbá a fenti jajdefiatalvagyok cikk meg az egyedülanya liezonja. Írni szakma, nem kell mindenkinek. Kerüljétek a pucsítást, továbbá az önös, hisztis lelkizést – ez a sokféleség jegyében sem fér bele.

Találjátok már ki, miben hisztek, mit tartotok jó életnek, és amellé álljatok. Lőjetek be egy szintet, ahol nem vagytok álszentek és moralizálók, de van stabil értékrend. Vagyis, Steiner Kristóf ne relativizálja például a mókás drogozást. Semmilyen edzésellenes, az elkötelezett sportot függőségnek beállító cikket ne tegyetek ki, jópofát sem, ne nyafogjatok koktélok mellől lustán, mert a sportra képes test és életmód privilégium, és mert a nők a terhek elől, a mókuskerékből lépnek le végre wellnessbe és futni. A testképkritika meg az önelfogadás jegyében se gúnyolódjatok a sportoló nőkön, mert ezzel megerősítitek a romboló sztereotípiát, és a nők sírját ássátok. Ne azt hangsúlyozzátok, hogy aki sportol, az hiú, a bikiniteste érdekli és felszínes az értékrendje, mert ez nem igaz, továbbá pont Szentesi Éva prezentálja így magát. Hangsúlyozzátok helyette az örömteli, közösségi sport jelentőségét, megerősítő hatását, a teljesítményt, a megélést!

Felejtsétek el a cukiskodást, a kisállatokat, a “divatot”, a tindert, az infantilis szokásokat és cuccokat, az álságos erkölcsi felháborodást és a vakvilágba művészkedő könnyű életet. Legyetek képesek megfogalmazni a nőséget magyarországi, okos, komoly nőkkel, kockázatot vállaló mondandóval, értékelvűen, ízléses képekkel.

Köszönjük!

291 thoughts on “miért nem progresszív a wmn?

 1. Egyetértek. Pont jókor, érdemes összevetni a Mancsban épp megjelent DTK-interjúval. Ő ott a címlaplány. Kisebb súlyú, de számomra zavaró, hogy a wmn-posztok képillusztrációi (St. K. és néhány más szerző kivételével) mind szemmel láthatóan külföldi fotók, semmi közük a valósághoz, nálunk. – Ez most kilóg innen, de Kristófról jutott eszembe: napokban láttam a PIM-ben Kiss Tibor Noét, ő már régebben is, mint férfiíró rokonszenves volt nekem, és most nagyon tetszik, ahogy derűsen, látszólag, de csak látszólag naív őszinteséggel beszél a transzneműségről – vagy épp utasítja el, hogy beszéljen róla, mert író meg szerkesztő is, arról is kérdezhetnék őt, nem kell felcimkézni. Szóval kíváncsi vagyok a Vay-interjúra!

  Kedvelik 1 személy

   • Hú, a napokban kettő újabb ilyen körbevágott fotós, Paint-stílusban összebarkácsolt wmn-illusztrációt is láttam, nem egyszeri baki, hanem “koncepció”, buheramátrix…

    Kedvelés

   • Ja, ha valaki jót nem tud, akkor még megpróbálhat úgy tenni, hogy direkt csinált szart…Csak a viccesen szar dolgok inkább csak baráti körben viccesek, azon kívül már csak a szagukat érezni… erről eszembe jutott, hogy a béna képek, a sporttal meg mindennapi problémákkal való bénázások cikkben tálalása azért zavar engem ennyire, mert ahhoz a női szerepelváráshoz idomul, hogy ne a teljesítményre hajts, hanem az együttérzésre játssz direkt, tüntesd magad inkább fel ugyanolyannak, mint amilyennek az átlagot elképzeled, csak nehogy a többiek irigykedjenek rád vagy nyomasztódjanak Ezt tolja egyfolytában a wmn is: hülyébbnek tettetik magukat, mint amilyenek, mert hülyébbnek nézik a célközönségüket, mint amilyen. Ez Gyurkó Szilvia béna képpel kisért cikkét olvasva is eszembe jutott, hogy mi szükség ennyi jópofának számt üresjáratra és miért nem a ténylegesen felvetett kérdést járja inkább körül alaposabbam, ha már ez a téma (menstruációbarát mumkahely). Kicsit olyan, mintha mindenkire rákényszerítenék ezt a jópofizós, felületes, állandóan a szimpátiàra gyúró stílust, már alig lehet megkülönböztetni egymástól a szerzőik írásait.

    Kedvelés

   • Köszi a megfogalmazásért! (ahhoz a női szerepelváráshoz idomul…)
    Erre nem vagyok én hajlandó, és ezért titulálnak megmondósnak, önteltnek, emiatt gyanakszanak meg tesznek helyre annyiszor, nők is.

    Kedvelés

   • Igen, annak. Nem ismerem ezt az oldalt, az egyik csoportunkba linkelték be ezt a cikket, mert korrekt.

    Szóval ezzel a túlsportolással kapcsolatban csak ezt tudom reagálni hirtelen:
    Ez egy hülyeség, nyilván léteznek élsportolók, kokszoló body builderek, de úgy vagyok vele, hogy ez a saját életük, miért kellene ebbe belekötni. A képeid alapján nem úgy tűnik, hogy 52-es karod lenne, szóval ez így elsőre egy elég idióta vádnak tűnik.

    Amit írtál a hanyagságról, szerintem a férfiakra is jellemző, főleg ülőmunkánál szépen megnő az ember pocakja, mióta újra visszaszoktam a heti 5 edzésre, sokkal jobban érzem magam, magabiztosságot, tartást, erőt ad.

    Egyszerűen csak kifogásnak tartom azt, ha valaki egyszerűen legyint, hogy neki úgyis mindegy, meg fáradt, stb.

    Kedvelés

   • Igen. Elvileg lehet túledzeni látványos kinézetbeli következmények nélkül is. Pl. futással. De a túledzés mint jujujdiagnózis azoknak a fejében van, akiknek az ülés, sorozatnézés, autózás, tespedés az alapértelmezett, máshoz nincs kedvük. Őket szolgálja ki a női médiának ez az üzenete is, hogy jajaj, nem lesz ez így jó, túl sok sport, veszélyes! Furcsa, hogy felnőtt, diplomás emberek erre nem jöttek rá. Csak az tudja, aki csinálja, és tudja, milyen edzéssel és nélküle.

    Én a heti 4-6 edzésemet öt évvel ezelőtt a mindenhova bringázós, gyaloglós, kutyás életmódomra tettem rá.

    Kedvelik 3 ember

 2. Nagyon vártam ezt cikket.
  Olvasom a wmn-t az indulás óta, és egyre csalódottabb vagyok. Nagyok sok az odahányt tartalom, értem hogy pörgetni kell, de egyszerűen kevesebb több lenne. Főként kevesebb Szentesi Éva, és kevesebb piás kontent. Amilyen alkoholkampányt nyomnak (“kipattintanak egy bort”, “lecsúszik egy két koktél”, most komolyan, vérciki, felnőtt nők, nem tinik), ahhoz képest Steiner Kristóf izraeli drogozgatása meg meg sem üti az ingerküszöbömet. Bár igaz, inni mindenki iszik, borbárokból lényegesen többen szelfizhetnek az olvasók közül, mint goapartiról. (Persze olvasgatni szeretnek róla, mert izgi. Steiner Kristóf az egzotikus kisállata a wmnnek. Egyébként tényleg bírom Steiner Kristófot, teljesen átérzem az esendőségét és a boldogságkeresését, és olvasmányosan írja cikkeit, de vicces a szerepe a wmnen)
  A wmn pont olyan mint az olvasói, tényleg ilyenek a középosztálybeli, felsőfokú végzettségű nők többségégben.Nem véletlen, hogy kultúrtartalom Gyárfás Dorkával két-három hetente van, sorozatos-sztáros-szelfimúzeumos-vicces tesztes meg naponta.
  Szentesi Éva egy katasztrófa, rettentő tehetségtelen, felszínes, buta a megnyilvánulásai alapján. Ha már így öregedve rájött, hogy már nem viszi el a fiatalsága a hájat és a hedonizmust, kezdhetne valamit a szellemével is, a csücsöri alkesz partikirálynőség (böjtről cikkezni úgy hogy le is írja, hogy KÉT HÉTIG sem bírja pia nélkül??? ) is egyre rosszabbul áll idővel, ajánlom hogy iktasson be néha egy két könyvtárlátogatást is két koktélka közt. A ráktúlélőségről csak azért nem teszek említést, mert annyira ízléstelen az egész amire használja, hogy szégyenlek még reagálni is rá.

  Az okos nőknek még mindig nincs más online olvasni és gondolkodnivalójuk, mint a csakazolvassa, ez van.

  Kedvelik 2 ember

  • Egy időben azt éreztem, hogy egyedül vagyok a Sz€ntesi Éva-kritikámmal, mindenki bólogatott, tele volt vele a net meg a közös ismerősök fala, ráadásul az általam nagyra becsült Péterfy-Novák Éva vette a szárnyai alá, és nem nagyon láttam sehol az egyetlen értelmes reakciót, hogy wtf. Úgy általában is prófétai dühvel haragszom a lelopogatókra, “inspirálódókra”, és mint magyartanár is haragszom azokra, akik ilyen szerény képességekkel írónak képzelik magukat. Munkahelyalapú társadalom.

   Kedvelik 1 személy

   • Mérő Vera (vagy a társa, Nem tehetsz róla, tehetsz ellene oldal) is kirakott egy szar cikket, aztán megrémült a reakcióktól. Ne bántsuk a wmn-t!

    “Nagyon sok lett a WMN-t fikázó komment, és ez elég szomorú. A WMN egy szuper dolog, de a legszuperebb dologban sem minden tökéletes, főleg, ha hajlandó kísérletezni. A kritikának van helye, mindig, hiszen abból épülünk, de a fikázás az nem kritika. A szerkesztőségben szerencsére nagy a gondolati diverzitás, ettől jó és különleges, erről az írásról is biztosan óriásiakat vitáztak, és ez jó. Ahogy az is, hogy ki lehet vesézni, mi is itt a gond, és ha jól sejtem, ez volt a cél. Könyörgöm, egy megosztó cikk miatt ne legyen már elfelejtve minden korszakteremtő szuperség, ami a WMN. Na.”

    Kedvelés

   • Én a Szentesi jelenséget annyira kínosnak tartottam, hogy inkább inkább nem kapcsolódtam a vele kapcsolatos posztokhoz, nehogy kiderüljön hogy egyáltalán olvastam tőle bármit. Kb mint a Cosmopolitan a fodrásznál (vagy inkább a Blikk a nagyinál a retyón) , megesik de nem hirdetem. De ha már te itt bátran szóltál hogy meztelen a király, mertem kapcsolódni. Köszi, mert nagyon kikívánkozott belőlem.

    Kedvelés

   • Nyilván nincs szükséged megerősítésre ebben (sem), de én ugyanígy voltam a wmn indulása után pár héttel. Néztem, hogy ezért miért rajonganak ennyien? Miért nem látják, hogy mennyire gáz? A szentesizés tette be a kaput, és ráktúlélőként nem értettem, hogy mit kell a ráktúléléssel turnézni. Nem érdem, sose lesz az.
    Amúgy köszi ezt a posztot (is).

    Kedvelés

   • Azért van szükségem megerősítésre, mert mindenki kussol. A kimondással szoktam egyedül maradni. Extrém módon konfliktuskerülőek az emberek, főleg a nők, hápognak, ha csak felvetek valamit akárhol, és soha nem érvelnek, szerintük és nekimegyek embereknek (pl. ha leírom, hogy szexelni kölcsönös vágyból jó, illetve a második ás fiúk bizony nem saját kútfőből meg szexuális nyiladozásból játszanak erőszakos anális szexeset az uszodában, hanem az apukák pornónézési szokásai miatt…). Csak hát mögött megy a dohogás, kibeszélés, egyébként némaság van, tegyünk-úgy.-mintha-nem-történt-volna-semmi, és nincsenek nyílt, értelmes, értékelvű kimondások, beszélgetések. Az igazságtól is félnek sokan, nagyon sok a zavaros, bűntudatos ember, aki rosszul járna. Úgyhogy én köszönöm.

    Kedvelik 1 személy

   • nem vagy egyedül vele

    sosem kedveltem, mert mindig modoros volt, erőltetett és felszínes, ahogy DTK folyton a színházas nénikéjére emlékeztet minket, valamint mindenki ellenzékiségére apellálva akar bátornak tűnni, miközben ő maga megúszásra játszik

    mostanra kifejezetten cikinek találom, hogy ők a legmenőbb tartalom előállító brigád a női online platformok között

    Kedvelés

   • ezt így akartam írni:
    ‘sosem kedveltem, mert mindig modoros volt, erőltetett és felszínes, mint ahogy DTK is folyton a színházas nénikéjére emlékeztet minket, valamint mindenki ellenzékiségéra apellálva akar bátornak tűnni, miközben ő maga megúszásra játszik’

    és igen, ahogy lentebb írtad, DTK elveszett valahol a nagy jópofizásban, megfelelésben, bár igazán eredeti szerintem ő sosem volt, csak tisztességes szakember. utóbbi is nagy erény

    Kedvelés

  • “A legfontosabb pedig, amit megtanultam, hogy az öngondoskodást és a felelősségvállalást nem lehet elég korán elkezdeni.

   Sokat gondolok arra, hogy mennyi minden másképpen történt volna velem, ha idejében orvost váltok, vagy ha a rákszűrés mellé kérek HPV-szűrést is, vagy ha elolvasom valahol, hogy a fiatalabb nők is lehetnek méhnyakrákosak, vagy ha jobban vigyázok, és egészségtudatosabban élek. Soha nem akartam lerázni magamról ezt a felelősséget, és nem akartam elhallgatni azt sem, hogy én is cselekedhettem volna másképpen a saját egészségemmel kapcsolatban. De nem így történt.” Ne firtassuk. De azóta meg iszunk és hedonisták vagyunk.

   Kedvelik 1 személy

   • a) szerintem a ráknál csak elvben és csak utólag lehet okosnak lenni, hogy ezt vagy azt nem kellett volna, csak az a gond hogy ezek egyrészt találgatások, másrészt már késő
    b) a rák utáni felépülés szerencse, aminek lehet örülni, de rák elleni aktivistának lenni szerintem röhejes – már maga a kifejezés is az. Esetleg rákmegelőző aktivista, vagy rákkockázati faktorokra figyelmet felhívó aktivista (hahaha), de a pontos fogalmazás már hozza magával annak az igényét is, hogy én, mint aktivista, példát mutatok… hát izé…
    c) nekem is van olyan ismerősöm, aki ráktúlélő, és teleturnézza az FB-t, amikor féléves kontrollra megy. Ilyekor repkednek a szívecskék, meg a veledvagyunkok, de dohányzik, nem sportol, el van hízva.

    Kedvelik 1 személy

 3. Annyira köszönöm, hogy javaslatokkal zártad.
  Ehhez igazából nincs mit hozzátenni, csak szerettem volna én is itt hagyni a tenyérnyomomat. Fontos kritika. A wmn cikkek többségének az elolvasása után kb annyi a gondolatom, hogy “és akkor most mi van”, ellentétben egy-egy itteni olvasmányélménnyel. Szóval szerintem ha valakitől érdemes lenne javaslatokat fogadniuk, az pont te vagy.

  Kicsit magamtól is körülnéztem a wmn-en, és most a közönyös vállrándítás helyett/mellett elkeseredtem. A semmitmondás és a szövegen keresztül is jól érzékelhető szerzői “mikor lesz már ki a karakterszám” izzadás mellett azért mondjuk tök jó lenne, ha lenne valami minimális mondanivalója is a cikkeknek, vagy legalább azt lehetne érezni, hogy próbálkoznak. Erre gondolok elsősorban:
  https://wmn.hu/wmn-life/50766-parkapcsolati-nyuglodeseink–mit-mond-a-no-es-mit-a-ferfi

  És főleg azért húztam fel magam, mert sajnos azonnal eszembe juttatta V. Kulcsár Ildikó számomra legborzalmasabb, legkárosabb, legnőgyűlölőbb, legundorítóbb cikkét, amit valaha olvastam, és amelyen, a szokásostól eltérően, egy kicsit sem tudok röhögni:
  https://www.nlcafe.hu/ezvan/20100721/harom_no__harom_valas/

  Hát itt tart a wmn. Tessék szépen együtt maradni, csak dolgozni kell rajta! Ja, jó. Milyen progresszív.

  Kedvelés

 4. A wmn-ről nem tudok nyilatkozni, nem olvasok női lapokat. Egyrészt untatnak, nem érzem megszólítva magam. Másrészt az életemből egyetlen nap sokkal izgalmasabb, mint az Éva Magazin eddig megjelent összes száma, bekötve. És itt van még az is, hogy szinte teljesen eltűntek a töltelékidők az életemből, így minimális eséllyen kerül a kezembe “csak úgy” bármi is.Limarát szeretném a védelmembe venni. Limara otthon van, mert otthon kell lennie, és mert nem mehet sehová. Súlyos beteg, fogyatékkal élő gyerekét gondozza sok éve. És süt, blogol, könyvet ír. Megpróbál ebben a helyzetben önmaga maradni. Ahelyett, hogy a sorstársaihoz hasonlóan illékonnyá vált volna, és belesavanyodott volna ebbe az életbe, ahogy a hasonló sorsú nők nagy részével ez megtörténik. Általában ezt nem tudják róla, csak azt, hogy ontja a fonott kalácsokat és az ő receptjeit kell követni, mert azok biztosan sikerülnek. Azt gondolom, neki a sütés és a blogja nagy kapocs a külvilággal, sokat jelenthet. És amit csinál, azt piszok jól csinálja. Nyilván belenyomhatta volna az energiáit abba, hogy jógamesterré váljon vagy megtanuljon négy egzotikus nyelvet. De Limara sütni szeret. A követőiről meg a levendulás kreativkodó blogokról sajnos semmit nem tudok. Meg a wmn-ről, a cikkekről se sokat… elnézést…

  Arról értsültem, hogy a wmn-nél ír Csepelyi Adrienn, akiről szintén nem tudok elfogultság nélkül írni. A Belemenést végigröhögtem, oké, nem Houellenbecq mellett van a polcon, de nem is az volt az elvárásom a könyvével kapcsolatban. Róla az a képem, hogy sokszor és sok helyen szószólója a női témáknak. Nincs élményem arról, hogy ezt a wmn-ben gyakorolja-e, de gyanítom, hogy előfordul. Érdekesnek tartom, hogy miközben Csepelyi egy vadállat, tök normálisan együtt tud élni a férjével, és deviáns dolgait nem az ilyenkor kötelezően szenvelgő alternativkodásban oldja fel, hanem bátor eléggé ahhoz, hogy az őt beskatulyázni kívánót tökéletesen összezavarja.

  Na most jólmegmondtam a semmit… majd beleolvasok a wmn-be, mert tényleg fogalmam sincs…

  Kedvelés

  • Azt tudjuk, hogy Limara mint pék és receptközlő nagyszerű, de ismét nem tudom érvényes érvnek elfogadni azt, hogy valaki gasztróban utazik és te ismered, hiszen a nők szókimondásáról, hangjának erejéről szólt a versenykiírás, nem arról, hogy ügyesen készítenek hizlaló, egészségtelen ételeket.
   Nem személyekről beszélünk soha, mert az mindig egyedi és elfogult. Hanem értékrendről.
   Én is bírom Adriennt, főleg melengető volt, amikor a blog hatására lattéból ristrettóvá vált, és akkor nem mondta nekem többé, hogy ú, a hot jóga, az nagyon kemény ám! De most megint cappuccino, és zavarja. Pont erről írt is a wmn-nek.

   Azt szerintem nem nagyon tudjuk innen megítélni senkiről, mennyire él jól a házastársával.

   Kedvelés

   • Oké, fontos dolog kerülte el a figyelmem, ez a bloggerina dolog, és erről lehasítva szóltam Limaráról. Elnézést, a szövegkörnyezetbe helyezve és másodszor, figyelmesebben elolvasva már értem, miről írsz. És pesze, hogy nem látok bele senki házasságába, így azt is finomítanám: a Csepelyi valahogy működőképesnek tűnik mainstream dolgokban is, és ezt a tulajdonságát értékelem. (Sokszor gondolok arra, hogy a tudatos(abb) nők nálunk sok esetben nem tudatos(abb)nak, hanem kapcsolati szempontból összeférhetetlennek, deviánsnak nevezettek, és tetszik, ha ellenpéldát látok. Vagy annak tűnik valami. Mert olyankor nem azt érzem, hogy nem egy reménytelen -isztánban élek. És most nem a saját kapcsolatomra vagy történeteimre gondolok, hanem a közegre, de ha valaki, akkor te ezt szerintem érted.) Én földhözragadt vagyok, plusz személyes nyomorom, hogy olyan közegben éltem, ahol az elvek és az értékrend külső vezérlésű és mindenek fölött való volt. Ahol az elvek, az értékrend merev volt és mindent felülírt és elsöpört: embereket, egyéni vonatkozásokat, empátiát, alapvető érzéseket. Ezek a saját élményeim, és nem az elvekkel kapcsolatos általános véleményem. Nyilván fontosak, én jellemzően hátborzongatóan extrém formájukkal találkoztam sajnos, így számomra az egyén, a személyesség tud csak origóként működni – még ha ez érvnek kevés is.

    Kedvelés

   • Na, köszi. Örülök, hogy itt vagy. Igen, nagyon értem, és ez tök fontos, viszont az is, hogy több szívbéli, lazább (nem minden nap jelen levő) kapcsolat ki tud tenni egy teljes életet, szóval ez a párkapcsolat-fetisizmus egyre furább nekem. (És : “A Csepelyi” lesz szegényből?)

    Kedvelés

 5. Még nem olvastam a blogposztot, de a wmn szerintem nagyon fontos oldal, lehet hogy nem hibátlan, lehet hogy nem elég progresszív, de fontos pontja a magyar női médiának.
  Na, most elkezdem a posztot olvasni.

  Kedvelés

 6. Nem kötekedésnek szánom, csak kérdezem: a P-N Évat ismered személyesen is, azért becsülöd nagyra? Úgy értem, voltál vele kisebb közösségben vagy négyszemközt?

  Kedvelés

 7. A wmn-et nem olvasom rendszeresen, csak néha olvasgatom. Próbálkozom, de nem jutok előre. Talán kevés infom van, de nekem is túlságosan mainstreamnek és könnyen emészthetőnek tűnik. Szóval egyetértek a fenti poszttal 🙂

  Kedvelés

 8. Én is ígéretesnek tartottam eleinte a wmn-t, és szomorúan láttam, látom, mi lett belőle. A Facebook-posztjaik alapján ma már külső szemlélőnek, pl. tizen- huszonéveseknek megkülönböztethetetlen a she-féle (közéletiségtől mentes) koppintásoktól meg az átlag női magazintól, bulvártól, és menthetetlenül belterjes, kizárólag a harmincas-negyvenes “magyar átlagnőt” próbálja megszólítani, illetve mintha a szerkesztőség se látna túl a saját társadalmi közegén. Sztem a jó ismerősök, kollégák vezetéknéven, névelővel emlegetése is tipikus pesti értelmiségi nyelvi jelenség, számomra idegesítő és elidegenítő manír. Egy igényes közéleti női magazinnak nem szabadna ennyire generációs alapon szerveződnie, most még csak a középkorúság árad belőle, aztán nemsokàra a nyugdíjközeliség…

  Kedvelik 2 ember

  • De hiszen a hetven az új harminc!…

   Engem ez döbbentett meg. Szintén alkoholpromó.

   “Nem emlékszem már, mikor kezdődött. Talán a negyvenedik születésnapom környékén, talán egy picit korábban. De az biztos, hogy nem valami nagyon menő sporthoz, hobbihoz, vagy „ebben a korban” elvárható életmódváltáshoz kapcsolódik. Hanem egy irtózatosan nagy bekarmoláshoz a lányokkal.”

   https://wmn.hu/wmn-life/48257-d-toth-kriszta-harom-alkalom-amikor-eszrevettem-hogy-elmultam-40

   Érdekes, ahogy ezeket a tüneteket is a 40+-hoz köti, pedig ülőmunka, stressz, elégtelen célszerű mozgás, rossz kajálás és bekarmolás lesz az…

   Kedvelés

   • Annyira jellemző, hogy a fiatalságot, a fiatalos életvitelt a bekarmoláshoz és bulihoz, nem a frissességhez és a fizikai aktivitáshoz kötik. Nyilván kényelmesebb. És DTK okos, hiteles, mégis…

    Engem nagyon megrémiszt az a hype, ami a piálást körülveszi. Hogy a fiatalságot és a függetlenséget azt jelenti, hogy napi szinten iszunk, havi szinten bekarmolunk. Régenmindenjobbvót (nem), de akkor is, 1960-ban egy napi szinten spicces középkorú nőt annak kezelték, ami, egy alkoholistának, nem életvidám csajnak. Ami igaz is. Napi, de még heti szinten is inni gáz, ciki. Ugyanúgy alkoholizmus, elszopogatni este egy fél üveg bort, mint a gangon Éva vermutot vedelni, hiába hívják borkultúrának, és akkor is egy szutyok kocsmába járnak munka után, ha gasztropubnak, borbárnak, koktélbárnak keresztelik el. Lerészegedés az, nem vicces bekarmolás.

    Kedvelik 1 személy

   • 1960-ban zugivott az a nő, a válása után, amivel neki véget is ért az élet. Ma a menő 35 éves Álszentesi Érdekből Egészségpárti Éva ha épp nem rákedukál vagy a lófaszsemmi edzése után ünnepelteti magát, akkor a trendi tetőteraszról szelfizik rúzsban, miután negyven percig törte a fejét az aznapi, fotóképes outfiten, és kozmopolita étteremtulajdonost ölelget, akinek sokcsillagos helyén még karácsonyi ételt is oszt egyenpólóban, ha a fotón jól látszik a melle.

    Miért van az, hogy egyik se szed szemetet, szül gyereket, indul félmaratonon, vállal kockázatot, akciózik jogi anomáliák ellen, ír igazán fájdalmas témáról? Miért nem tett sokkal, sokkal többet a forró metoo hónapokban a wmn? Mindig ez a jaj, az én seggemre ne szóljon be senki, képzeljétek, mi volt a tinderen, meg csak az én jólétben nevelt gyerekemet ne érhesse bántódás. Meg ezek a novellák Szentesi Évától újabban, te jó isten. Fantáziák arról, milyen lehetett volna, lehetne a szerelem… Ez pszichológusra tartozik.

    Kedvelik 3 ember

   • Ebben a “bekarmolunk a lányokkal” dologban az is gond, hogy aki ezt nem akarja csinálni, az “kimarad a buliból” meg esetleg más fontos infókból, lehetőségekből. Nem mondom, hogy osváti szintre kéne tökéletesíteni a szigort és távolságtartást egy női magazinnál, de egy főszerkesztő meg általában egy főnök ne járjon alkoholizálni rendszeresen a beosztottjaival, vagy legalább ne terjessze ezt a nemszép magyar szokást, sztem nagyon káros a munkahelyi csoportdinamika szempontjából is.

    Kedvelik 1 személy

   • És aztán megy a siránkozás, hogy DTK megérzi a negyvenet és mennyire nem fitt, vékonyan, több hetes rákészüléssel EGYSZER fut egy szigetkört. Ezzel kapcsolatban önironikus, de a dolog nagyon szomorú, mert normalizálja, hogy “annyi dolgom van, a gyerekem a fontos, nem érek én ere rá”. Az is megoldás, ha már nem tudnak egy elfogadható szintet hozni pl. a sportban vagy a böjtölésben, hogy nem magukról írnak, hanem egy klasszikus, utánajárós cikket a böjtről, futókról, akármiről. De nem járnak utána semminek, inkább kiraknak húsz olcsó locsifecsit, szenvelgést, önvallomást a gyarlóságokról, mint hogy kettő darab rendesen megírt cikkbe tegyen munkát olyan, aki ért hozzá. Ezt most beleírom a posztba is.

    Kedvelik 1 személy

 9. A téma kapcsán nagyon kíváncsi lettem arra, hogy ismeritek-e a she.hu -t és ha igen, mit gondoltok róla. Elég népszerű oldallá nőtte ki magát az utóbbi időben, de valahol hasonló a helyzet, néhány cikktől eltekintve valami mély hiányérzet lesz úrrá rajtam, mikor őket olvasom.
  Hozzáteszem, nem ismerem az ottani cikkírókat.

  Kedvelés

  • a she.hu mindennek a legalja. behányok tőle, valamiért dobálja a facebook, pedig nem követem, de őszintén szólva ezért néha beleolvasok, hogy kicsit szörnyülködhessek.
   semmi, de semmi másról nem szól, mint szenvelgésről arról, hogy hol vannak az igazi férfiak, a mai randikultúra, sajnos mai rohanó világukban tinder nyenyenye, a kedvencem, hogy “a nőknek azért kellett férfiassá válniuk, mert kivesztek az igazi férfiak”, nyöszörgés arról, hogy kihasználtál, és nem láttad meg a valódi értékeimet, jaj az én sérült lelkem, a megcsalás, stb stb, szenvelgő, nyálas, értelmetlen novellák ugyanerről, a Férfi, a Nő, egy egymásra halmozott koncepció nélküli közhelyhalmaz “a Nőkről”, “a Nőknek”, hat cikk mindennap ugyanebben a tárgykörben mozgó semmiről, és a kommentek hozzá, nagyon igaz!tűpontos!sajnos manapság pont ez van! aztán a férfi hozzászólók: hát a hölgyeknek már nem lehet megfelelni, blablabla, hú, örülök, hogy valahova megírhattam ezt, mert egyszer majdnem odakommenteltem 🙂
   innen nézve a wmn sokkal értelmesebb tartalom, a Szentesi üggyel pedig a legmesszebbmenőkig egyetértek.

   Kedvelik 2 ember

   • ‘Made my day!
    Itt továbbra is értékelv, bonyolult szöveg lesz, tépelődés. A pasizás és nyenyenye elutasítása, közös színház, gesztusok, valódi eü prevenció, nem hájp. Futás, edzés és elkötelezett, a szövegekre időt szánó emberek, akik ugyanazt szerették itt 2012-ben, mint most.

    Kedvelik 2 ember

 10. Hű, milyen igaz! Amikor csak ránéztem a wmn-re, mindig Gyurkó Szilvia cikkein akadt meg a szemem, ezekben volt progresszív tartalom is. A többi, néhány kivétellel, bulvár.

  Kedvelés

  • Nekem néha linkeli pár ismerősöm, de a cikk címe már önmagában akkora wtf, hogy eszem ágában sincs a linkre kattintani. Szóltam is, hogy bocs, de ne is fáradj wmn-cikkekkel, nem nyitom meg. Közhelyeket pufogtatni én is tudok nekifutás nélkül, és százszor szellemesebben megírom.

   Én gondolkodni akarok, nem műfelháborodni behízott, dauerolt frizurával a századik ugyanarról szóló íráson. (Tisztelet a kivételnek.)

   Ezért olvasok itt.

   Kedvelés

 11. “wmn nyilván úgy gondolta, hogy élni is kell valamiből, és majd ügyesen lavírozik a tömegigény és az elfogadottság szküllái és karübdiszei között az érdemi-forradalmi mondandó bárkájával, de ez rég nem így van, sőt, sosem volt így. Nem lavírozik, hanem a bátor, a kiálló, a kritikus, kockázatvállaló rész teljesen hiányzik belőle. Mert elsősorban trendiskedik. Kicsit kevésbé bárgyún, mint a femina vagy a dívány. Néha beszól, néha érdekes, de ez azért ugyanez a média.Mindez a “mi végre feministák vagyunk” deklarációval.”
  Teljesen egyetértek. Igazi régi noklapjas érzés ;). Még a rovatok is. Sok a cuki és semmitmondó írás és a mit főzzünk ma, hogyan fessunk nyuszit. És a blogolok magunkról is (persze, valamilyen szinten érdekel az, aki a cikket írta, de túl sok a “csak saját élmény”…)
  DTK interjúkat viszont szeretem. És ahogy a nők lapjában annó, vannak számomra érdekes témák. Csak sajnos nagyon zanzasitva… szívesen vennék egy egy hosszabb cikksorozatot, egymásra épülő részekből. És tetszenek a történelmi nő alakok leirasai is (na ez pl tiszta nők lapja :)), csak több linkkel vagy könyv ajanloval. És több információt tartalmazó posztot! Akár evidens dolgokról.
  “Dehát miért is lenne igényesebb a magyar női oldal, mint a magyar nők?” Ne már :D. Én pl senkit (nulla db) sem ismerek, aki hinne a parterapiaban. Aki ki is próbálta, 1001 más okból tette, mint a “házasság megmentes”:).

  Kedvelés

  • Lehet kicsit off, de nekem DTK sem. Semennyire sem hiteles. Egy savanyú és kissé erőszakos csaj, aki amúgy vitathatatlanul tehetséges, de nekem nagyon úgy tűnik, mintha nem élvezetből csinálná ezt az egészet, hanem akarnokságból és nyomulásból. Persze lehet nincs igazam.

   Az interjúin meg nagyjából azt látom, hogy elmondja az előre memorizált kérdéseit, ha meg váratlant mond az alany, akkor próbál imprózni, de igazán figyelni nem figyel oda. Minthogy egy autóban, miközben az ember vezet, nem is lehet igazán odafigyelni a másikra. Nem látni a rezdüléseit. Ezért marad meg az Elviszlek magammal is egy átlag bulvárszinten (viszont fogyasztható a hülyéknek is, és hát éppen ez a cél)

   Sena Dagadu viszont felüdülés volt nekem.

   Kedvelés

   • Nekem az tetszett, amikor Puzsérnál vezetett műsort. Az nagyon profi volt. Nem volt sok, nem volt kevés.

    “nekem nagyon úgy tűnik, mintha nem élvezetből csinálná ezt az egészet, hanem akarnokságból és nyomulásból.” Profi munka nem élvezetből van, és elég stresszes is az övé. Valamennyire nyomulni kell.

    Nekem DTK nem műanyag annyira, nem pózol, nem olyan sérült az énje, nem menőzik, nem harsány, nem üres, nem önimád. Kompromisszumkésznek tűnik. Nem gyanítom róla, hogy egy féreg. Intelligens is. Csak elveszett ebben a nagy jópofizásban, lavírozásban, sokféleségben.

    Itt mondjuk pózol a legalsó képen: lábhosszít és Saucony reklám. És: harminc fölötti zsírszázalék (azon, amin ők mérnek, nekem kilenc meg tizenhárom volt), meg ezt a sporton való nyűglődést sem értem felnőtt embereknél. A jópofi, hogy jaj, de durva. Ne már. Ciki ennyire eltespedni, három kilométeren sírni, az egész beszédmód.
    https://wmn.hu/wmn-life/47346-d-toth-kriszta-nem-hiszem-el-hogy-erre-ravettetek–szegyen-futas-haszon

    Aztán abbahagyta. Aztán újrakezdte.
    https://wmn.hu/wmn-life/49050-d-toth-kriszta-a-no-aki-fejben-fut-ujra

    Illetve itt bíráltam még, ez nagyon first world problem volt, meg a jótékonykodás része a cikknek szánalom:
    https://wmn.hu/elet/18973-d-toth-kriszta-na-most-mar-tenyleg-szalljatok-ki-a-mehembol-es-a-gyerekem-
    https://csakazolvassa.hu/2016/01/25/nincs-moralis-letezes
    https://csakazolvassa.hu/2016/01/25/nincs-moralis-letezes/#comment-161969

    Kedvelés

   • “profi munka nem élvezetből van, elég stresszes munka az övé”
    Így van! Annyiban finomítanám, hogy nem CSAK élvezetből van, hanem stresszből is, meg profizmusból, meg egy csomó minden másból…
    (Most lehet ekézni fogtok :D, és valszeg meg is érdemlem, de pl Borbás Marcsit én azért bírom minden elviselhetetlen modorával, édeskésségével, mézes-mázosságával együt, mert minden egyes pillanaton látom, hogy élvezi. Ő ilyen, kész. És szereti ezt az egészet. És szétmelózza ő is magát, mégis kiröhögjük. Amúgy én is, de titkon meg bírom :D)

    Igen, valamennyire nyomulni kell, de én a nyomulást ebben a kommentben nem úgy értem szerintem, ahogy te érted. A nyomulást inkább arra értem, hogy a nyomulás érzete megvan. És ez szerintem nem jó. Lehet nyomulni, kell is időn- és helyenként (na, ezta formulás tőled loptam :D) , de nem úgy, hogy áthasson az egész jelenségen szerintem.

    Amúgy meg szerintem pózoljon, mondjuk nem értem, miért teszi. Példakép lehetne nem pózolva is egészségi- és sportállapotilag a korosztályának – az átlagnak, mármint, és hát az átlag nem két perc alatt kattan rá a ketogénre meg a 10 kilós súlyzókra, és sztem már az is nagy dolog, ha valakit annyira felbasz a DTK vékony dereka, hogy minden nap sétál 5 kmt.

    Ettől függetlenül és ezzel együtt én nagyon mnek, nagyon hamisnak tartom (Szentesiről csak azért nem írtam, mert földön fekvőbe nem rúgunk bele), és nincs benne stílusérzék szerintem, nincs benne finomság. Hideg, mint egy fagyasztott ametiszt. És pont annyira szép is. Én nem kedvelem.

    Kedvelés

   • “Példakép lehetne nem pózolva is egészségi- és sportállapotilag a korosztályának” ööö, nem. Ez az ülőmunkás “én jó nő vagyok” skinny fat, megvastagodva (ezt ma láttam döbbenten a futós fotókon), aki a beszámoló szerint huszonévesen nem bírt három kilométert lefutni, és vagy autóban, vagy irodában ül. Nem ronda, de nem ép és nem funkcionális. Meg a “bekarmolások”.

    Kedvelés

   • “az átlag nem két perc alatt kattan rá a ketogénre meg a 10 kilós súlyzókra” – az átlag soha nem fog ezekre rákattanni, mert ezekhez meló kell, a pofázás meg a szenvelgés nem elég. De még az elit sem kattan rá, a legtudatosabb legalterebb legbővebb erőforrásúak, még az sem, akinek létkérdés volna. Egyre jobban hüledezem, hogy milyen hatalmas vállalásnak számít ez, nem megy még dietetikussal sem, betegségekből menekülve sem, hányan buknak bele, és nekem milyen könnyed és természetes volt annak idején belevágni. Nem tudom, honnan, miből építenék fel irodai dolgozóként vagy 43 évesen egy olyan testet, amit akkor tudtam így és ennyire, és ma már az áldásait élvezem a nem fázásnak, a teherbírásnak, a hosszú távoknak.

    Kedvelés

   • Így névtelenül nem bátorság ezt vállalni 😀

    És tényleg nem azért, mert Borbás Marcsival vonnálak egy kalap alá (hát az kurvára vicces is lenne), de a te írásaidat pont ugyanazért bírom. Mert tökmindegy a stílus, nálad pl tökre be tudom emelni a támadónak tűnő posztokat, szóval mindegy a stílus, az a lényeg, hogy az örömet látom-e.

    Marcsin pl látom.
    Rajtad is látom. (és még mindig nem hasonlítok, egyszerűen az öröm a lényeg.)

    Szóval nekem pl te is ettől vagy hiteles, mert látszik, hogy neked ez öröm. És ha ez neked lehet öröm, akkor bárkinek lehet az, csak át kell kattintani a gondolkodást.

    Kedvelés

   • igazad van. De én mégis úgy vagyok, hogy inkább húzzon be DTK 10 nőt napi 3 km-t futni, minthogy még ez se legyen.

    Én pl azért szeretem és olvasom az írásaidat, mert már rögtön az első bekezdésekben megutállak. 😀 de éppen ezek szembesítenek magammal.
    És éppen ezek után kezdek gondolkodni.
    És éppen ez után a gondolkodás után jövök rá, hogy merre hány méter.

    Kedvelik 1 személy

   • Dehogy húz, ő maga sem fut, a hármat sem bírta annó, csak kicsit promózza a cipőt. Nem tudom, hogy gondolja, hogy ennyire nem sportol. És ne legyen ebben üzleti érdek, vannak jobb cipők, meg ennyire nem kell ezen csajoskodni. Ekkora infrastruktúrával és nyilvánossággal bűn a 10 nő behúzása, mert tízezret is tudnának. Harmadekkora szerkesztőség kéne. Egy darab normális képszerkesztő, saját képek. Kevesebb parti és locsifecsi, akár ötödannyi anyag, de az legyen fontos, érdemi, újságíróilag okés. És akkor nem kéne lefeküdni mindig a hirdetőknek. Női erők, jó példák kellenének, női hirdetők, és olyan humor és lazulás, ami vicces. És ami meg komoly téma, ahhoz legyen profi az újságíró, ne ilyen csapkodás, trágár beszólás, hatásvadászat, mint amit SZÉ csinált a ményak-politikaikampány témában.

    Kösz, nagyon. Az utálatot meg lehet tanulni kezelni, és neked sikerül, ez jó. Nekem nincs türelmem ahhoz, aki ott elakad.

    Kedvelik 1 személy

   • “Harmadekkora szerkesztőség kéne. Egy darab normális képszerkesztő, saját képek. Kevesebb parti és locsifecsi, akár ötödannyi anyag, de az legyen fontos, érdemi, újságíróilag okés. És akkor nem kéne lefeküdni mindig a hirdetőknek. Női erők, jó példák kellenének, női hirdetők, és olyan humor és lazulás, ami vicces. És ami meg komoly téma, ahhoz legyen profi az újságíró.” Pont erre gondoltam én is, hogy minek ennyi belsős újságíró, ha közben képszerkesztőre meg fotósra nem futja, és tele van minden stockfotóval, vizuálisan semmi egyedi nincs a portálban. Meg miért nem állítanak rá a szerkesztők közéleti, politikai, kulturális vagy egészségügyi témákra profi újságírókat. A tech rovatban havvonta se frissül, a kultúrát miért Cher meg az Aladdin képviseli, az EP-választásokkal kapcsolatban talán ha két cikk van (nők a politikában meg menjünk szavazni, kb ennyi), miközben az “élet” rovat tele van olyan véleménycikkekkel, amikkel azonosulhat vagy vitázhat az olvasó, de tényszerűen vagy az összefüggéseket nézve nem tud meg többet a világról. Az eredetileg megcélzott igényesebb, nyitottabb, érdeklődőbb olvasók is tidnának hasonló kis motiváló vagy puffogó írásokat produkálni, na de minek. Én akkor szoktam felfigyelni néha egy-egy cikkre a Facebookon, ha valamelyik ismerősöm kommentálja, és sokszor a kommentek értelmesebbek, mint a cikk. Most megnéztem a honlapot, van pár jó cikk (pl. Gyurkó Szilviáé a beoltatás megtagadására vonatkozó alkotmánybírósági döntésről), de ez feltűnésmentes marad a bulvár meg a pusztán az érzelmekre ható cikkek cunamijában. A “válási mediátor” írása tényleg wtf, a minimum az lenne, hogy elmondja, mit csinál egy válási mediátor és miért forduljunk hozzá – ne az jöjjön le, hogy a célja az, hogy lebeszéljen a válásról…

    Kedvelik 1 személy

   • Én most csak random kinyitottam. A gond az, hogy a sok nyenyerétől nem látszik az ilyesmi. Meg az is kár, hogy úgy tűnik, egyébként jó újságíróknak is teljesíteniük kell a napi nyenyere-penzumot.

    Kedvelés

   • az “utálat” mint olyan, csupán metafora
    Én azt látom, hogy általában azt tartjuk nagyon ellenszenvesnek, aki minket a leghívebben visszatükröz.

    Szóval az “utálat” szó erre vonatkozott. Félig viccesen. Kurvára elgondolkodtam most már pár hónap alatt, hogy mit nem bírok benned, és miért kell mégis visszajönnöm ide olvasni.

    Rájöttem.

    Vagy a tükröt nem bírom, vagy ha nem tükör, akkor a hozzám hasonlatosságot nem bírom bizonyos dolgokban, szóval nem ragozom: magamat nem bírom benned.

    Akkor ki is baszta el??

    Na mindegy, nem segget nyalni jöttem, csak ezek szerintem fontos dolgok, és jó, ha megragadnak a nőkben. (ha DTK hatására csak 10 nőben, akkor – továbbra is tartom – DTK-nak már megérte)

    Kedvelés

   • Köszi. Megleptél.
    Az én preferenciám meg úgy alakul, hogy nekem MINDEGY, a kommentelő mit állít, ha
    képes korrektül érvelni,
    nem tol ude nevetséges, felületes, modoros tévhiteket, konzervszólamokat,
    látja magát, és kicsit kiröhögi magát is, miközben mindent (ezt bírom G-ben, de nagyon, rengeteget lazultam általa),
    nem onnan kell indulni, hogy minek írok egyáltalán, az én véleményem nem uralkodó, miért zavar ennyire a bármi stb.
    nem a személyemet kóstolgatni, mellém lépni jön, vagyis: tiszteletben tartja, hogy eredetileg én tettem bele az invenciót, a melót az interakcióba,
    nem nyal elvtelenül (!),
    ne legyen zaklató
    nem átlátszóan irigy, terméketlen bukott értelmiségi kivénhedt macskás kövér nő, aki szerint a margarin finom stb.

    Kedvelés

   • m arra vonatkozik, hogy neked bármire is reagálni kéne, amire nem akarsz. Hanem arra, hogy egyszerűen bizonyos pontokon te sem tudod kihagyni, és nem is hagyod ki a reakciót.

    szerintem akkor is lehet normálisan beszélni, ha szöges ellentétben állnak az elképzeléseink az életről, az írásról. Eskü, én még Szentesit is megértem. Más kérdés, hogy nem tartottam soha jó írónak, minthogy nem is az 😀 De ettől még értem a skrupulusait, baszakodásait.

    És tök sokszor baszod fel az agyamat az írásaiddal, de nálad is az nekem az első, hogy próbálom belehelyezni magam a te helyzetedbe

    de ha ezt nem tenném, akkor is rá kéne jönnöm, hogy miben van igazad, még ha csak minimális intellektusom lenne is
    hát így

    Kedvelés

   • Nahát. megyünk beljebb itten.

    “szerintem akkor is lehet normálisan beszélni, ha szöges ellentétben állnak az elképzeléseink az életről, az írásról.”
    Igen.
    És én is megértem a Szentesit, csak színvonaltalannak tartom, üresnek, pozőrnek, aki visszaél egyrészt a híres barátokkal, másrészt a védett, szent témával: a ráktúléléssel, és ez bűn. Meg hát lelopott. És szerintem komoly ember névvel, arccal ritkán jelzi neki vissza, hogy gáz, amit csinál.

    Kedvelés

   • hát ennek minden szavával egyetértek! Már ami SZÉ-t illeti
    de nem árt senkinek a rúzsával, szóval nekem aztán ausgetippelt
    mindegy.

    Kedvelés

 12. “Szerinted ezzel elérsz valamit, majd kirúgják a Szentesit?, vagy mi lesz?” kérdezi privátban az ismerős.
  Ó, őt nem fogják. Már túl sokat tettek bele, felépítették a brandet tudatosan, ebből ki nem jönnek. Majd kifullad ő magától, ha úgy alakul, mert az idő igaz, s eldönti, ami nem az, hosszú távon nem lehet elsózni minőségi tartalomként a semmit.
  Esetleg páran elgondolkodnak rajta, hogy ezt az ivásdolgot ne vagizza ki annyira a cikkeibe se ő, se más. És (ezek inkább olvasói levelek) a testnyomasztáson meg a mai pasik elvárásain lógó hassal, lustán, autókázva elég gáz hőbörögni.
  Nekem amúgy általában nem célom van, ha írok, hanem okom. Az ok pedig az, hogy erről nem lehet hallgatni, irritáló.
  Célja is tud lenni, illetve, hatása. Többen, akik nem értették, miért a WMN a menő, mi ez a hájp, most megkönnyebbülnek: nincsenek egyedül. nem biztos, hogy hangoskodnak, nincs itt semmi utcára vonulás, a fejekben van a változás, lassan is, kattanásként is.
  Az én személyem nem fontos, nem engem kell helyette olvasni, nem arról van szó, hogy én szeretnék mainstream lapnál dolgozni, elérni, hogy az legyen, amit írok amolyan tibiaztyás követelőzéssel vagy hasonlók. csak hogy én szóltam.
  És ha elegen vagyunk, olvassuk, osztjuk, befészkeli magát a tudatokba, hogy szabad kritikusnak lenni, lehet másképp is, igényesebben. Lehet érvelni. Lehet bojkottálni. nem kell bekajálni jobb híján. Nem kell szenvelegni.
  És talán a t. szerkesztőség is megfontolja az ártalmatlanabb javaslatokat, például a bennfenteskedés igazán nem annyira nagy tétel, a ki kinél zabált kurva sokat, hol volt hétvégén meg mennyit ivott nem annyira profi.
  Itt jelzem, a lájtos alkeszság mellett a folyamatos, felhájpolt gasztróskodás, dicsekvős zabálás is eléggé romboló. Akkor persze, hogy kínlódás a sport.

  Kedvelik 1 személy

  • Ha a nyafogást kivennék belőle, akkor még jó is lehetne, de így csak megerősítés, hogy másnak is alig van ideje, akkor az olvasónak minek legyen + majd ő is ráér még félév múlva, ha egyszer majd a főnöke azt mondja…
   Vagy én látom rosszul, hogy nem viszik túlzásba a biztatást? 😀

   Kedvelés

   • A kontextus egy súlyosan elhízott, ötven éves, háromgyerekes anya, aki már szerkesztőségileg (támogatva, dietetikussal, beszámolókat írva) próbálkozott 2015-ben, aztán belenyugodott.
    https://wmn.hu/wmn-life/49144-van-egy-pasi-szeret–igen-a-hasamat-is
    Komolyan, kezdem döbbenetesnek tartani, hogy annak idején fejből, rinyálás, magamutogatás meg facebookozás nélkül fogytam le a 16-18 kilómat, meg szerettem meg a sportot. Ez ’14 őszén történt, utána kezdtem róla írni, és igazán sokat, bátran 2016-tól.
    Inkább ironizálnak, igen. Összekacsintanak a tunya olvasóval. Nem nagyon biztathatnak, mert sok cikkben határolódtak már el a testnyomasztástól, a megszállott sportolástól, a vékonyság kergetésétől.
    Van ilyen is, akinek nehéz. Szerintem amúgy kedves, szerethető, okos ember a Gabi, csak én kivagyok attól, amikor valaki önsorsront és ezt nyilvánosan mutatja is.

    Kedvelik 1 személy

 13. Bizakodóan álltam a wmn-hez sokáig, de egyre többször, egyre több cikket hajtok át már a címe alapján.
  Rémesen felszínes, buta, olcsó tartalmak, amik kózött mar csak keresve található érték.
  Az okot illetően arra gondolok, hogy egyszerűen azért, mert erre van igény.
  A she.hu meg aztán még lejjebb, iszonyú gáz.

  Kedvelés

 14. Hát, Magdaléna, ez egy nagyon, nagyon okos összehasonlítás volt.
  Egy darab magánszemély független blogger, aki semmilyen módon nem optimalizál, és mindent maga ír és talál ki, nem is fordít, meg egy hatamas stáb irodaépülettel, fotóssal, tévéből ismert főszerkkel, hirdetőkkel, átvett anyagokkal, fizetett elérésekkel, milliókból, minden földi jóval.
  Gratulálok, de mondjuk a többi állításod is ilyen! Kiragadni, mesterséges diochotómia, túlzás, szalmabáb, ennyit tudsz.
  Elfogadóbbnak azokkal kell lenni, akik kövérek, cukorzabálók, igénytelenek. Kár, hogy rájuk senki nem akar hasonlítani.
  “szerintem leginkább az a baja a wmn-nel, hogy jóval olvasottabb, mint az ő énpicsogása, valamint elfogadóbb az emberi gyarlóságokkal szemben, ergo inkább meg tudja szólítani a nőket, mint ez a nárcisztikus magát szupervumennek képzelő Csaóka, aki szerint komoly jellemhiba, ha valaki tejjel és – ó borzalom! – netán cukorral issza a kávét”

  Kedvelik 1 személy

 15. Itt válaszolok Robopassmeet nevű indexfórumos kommentelő kedves tanácsaira.
  Kórusban fikáznak, de kibasztak a fórumról. Tudom, hogy ezt figyelitek.

  “Most úgy őszintén, nekem az a véleményem, h az edzés az jó, meg úgy külsőleg is rendben vagy”
  Halleluja. Micsoda kegy! Én nem kérem és várom senki jóváhagyását, mert a saját céljaimat követem, nem a normákat. Inkább az a kérdés: te edzel? te jól nézel ki? Milyen alapon értékelgetsz engem? Muti.

  “, a viselkedésed, másokhoz való hozzáállásod hagy némi kivetnivalót maga után:-)”
  Osztályfőnök úr! Az is igényesség, hogy én ebben azonnal kiszúrom: a
  kívánnivalót hagy maga után
  nem keverendő a
  nem találtam benne kivetnivalót idiómával.
  Ilyen apró és ezer más dologban is jóval igényesebb vagyok, ez adja a fölényemet, meg a topikbeli sírnivaló, agresszív, üres, buta rohamaitok. Aki szint, aki jófej, akit szeretek, azzal cuki vagyok én is. De ott aljasság van, ennek megfelelően viselkedem veletek. Mocskolnak több tucat nicken, évek óta, a külsőmet is, és te soha nem nekik mondod, te is nekem magyarázol. Hogy van ez? Miért nem rájuk szólsz?

  “Úgy két dolog böki a csőrömet veled kapcsolatban, így ki is mondom:

  “1. Miért nem csapsz fel személyi edzőnek? A tudásod megvan hozzá, sztem pikk-pakk elvégeznél egy ilyen tanfolyást, és akkor összeköthetnéd a kellemest a hasznossal: nem te fizetnél, h edzhetsz, hanem neked fizetnének, h másokat edzeni tanítasz.”

  Ez _böki a csőröd_? Szóval ne blogoljak? Vagy a kedves izmouzó vendég miatt szervezzek valakit, aki elhozza délután a gyerekemet? Hogy találtad ezt ki?
  Te miért is adsz nekem karriertanácsot?
  Nekem nem fő tevékenységem az edzés, csak nagyon meglátszik. Azért nem vagyok személyi edző, se versenyző, se komoly futó és még sok más sem, mert író vagyok, ez a végzettségem és a munkám, és ez a szintem, a karakteremnek is ez felel meg. Semmi kedvem sem tanfolyamhoz, sem váltáshoz, tökéletesen a helyemen vagyok.
  A személyi edző élete: behízott reménytelenekkel küszködés, akik három hétig járnak, aztán eltűnnek, és addig is nyavalyognak és molesztálják az edzőt. Rettenetesen lehúzó a közeg, szar a zene. Nagyon szabadon élek, nem járok el sehová, ha nem akarok, tudok itt az erdőben is futni. Imádom az írást, jól is megy, hatok a világra, mégpedig nem egy-egy emberre.
  Köszönettel, életem legjobban fizető melója a blogolás meg a cikkek. Honnan veszed, hogy nekem más munka kéne? És ha edzést tartok, hogy tudnék én magam edzeni? Amúgy bő másfél évig VIP belépőm volt Pesten, nem fizettem érte.

  “2. Ez már vót a múltkor, a dizájn. Kicsit szakmai ártalom, de nem szerencsés a ‘kiemelt posztok’, sem a ‘felhasználási feltételek’ ami után hosszasan kell keresni, hol lépjél be. Az átlag csóka a foolproof felhasználóbarát felületet kedveli, ha keresni kell, v áttekinthetetlen, akkor eltárcsázik, elintézve annyival, h ez szar, akármilyen jó is legyen a tartalom amúgy. A címsáv, h kedvencek, meg legolvasottabbak, fitnesz, feminizmus, stb. okés, de amúgy a főoldalon a legfrissebb posztok legyenek elől, időrendi sorrendben, és a felületre való kattintásnál az jelenjen meg a főoldalon.”

  Öhh. tehát én viselkedjek úgy, hogy te, aki egy gyűlölködő banda része vagy, gyorsan megtaláld, amire kíváncsi vagy. Nos, nem fogok. Nem dolgom bldog-boldogtalan kényelme.
  Ha ide kattintottál, akkor be vagy lépve. Akit zavar, hogy hosszan kell keresni (vagy nem fogadja el a feltételeket), az majd nem megy tovább. Úgyis kíváncsibbak vagytok. Leszarom az átlagcsókát, nem a számokra gyúrok, nem átlagos a blogom se.
  Magam döntök arról, hogy néz ki a blogom, és aki nem fogadja el a feltételeket, az ne legyen itt. Tele vagyok amúgy is feliratkozóval, akik e-mailből vagy facebookról kattintanak, ők az értelmes olvasók.
  Neked csak nem tetszik, hogy kiállok a butus kíváncsi aljasok ellen, és a pofájukba nyomom, hogy visszaélnek a nyíltságommal, láthatóságommal.
  “eltárcsázik, elintézve annyival, h ez szar, akármilyen jó is legyen a tartalom amúgy” Tárcsázzon, isten vele. Nekem ugyan nem érdekem, hogy fű-fa-virág itt nézegessen, és én szolgáljam ki őt.
  Elég sok mindent megengedhetek magamnak, mert éveket, sok melót és tehetséget tettem a blogba, és most már szeretik, várják az írásaimat.

  Kedvelik 1 személy

 16. Becsulettel vegigszenvedtem magam a futos DTK-cikken, de eskuszom, en sportpalyafutasom elso heteiben, negyven kiloval ezelott sem nyigtam ennyit. Duhito ez a szenvelges, es veszelyes is, egyszeri olvaso megerositest kap: ha DTK nyig, akkor nekem is lehet. Pedig dehogy, hugom, dehogy lehet. Mesz, azt’ csinalod, rinya nelkul. A naponta futo ferjnek meg ismeretlenul is pacsi az oltasert.

  Kedvelik 1 személy

 17. https://wmn.hu/elet/33906-omlik-a-noi-test-mindenhonnan-de-kinek-szol-ez-a-sok-hirdetes
  Kinek szólnak a fehérnemű- és fürdőruhacégek fotói?

  “Ezeken általában nádszálvékony csajok két darab csipkés zsebkendőben feszítenek. Naivan és ártatlanul kérdezem, miért jönne meg a kedvem hozzá, hogy megvegyek egy ilyen darabot, ha tudom: a büdös életben nem fogok úgy festeni benne, mint Alessandra Ambrosio?”

  “Mert szeretek tetszeni. Miért hazudnám az ellenkezőjét? Persze csak akkor, ha nem vagyok rákényszerítve erre. Ha én dönthetem el, hogyan és mikor.
  Ha nem akarják a fejembe verni, hogy barnának, csillogó ajkúnak és olajos testűnek KELL lennem, és ezt meg is kell mutatnom, ha kedvem van hozzá, ha nem. Máskülönben azok az enyhén borostás félistenek úgy néznek át rajtam, mint a kirakat üvegén…”

  NEM kell hasonlítanod arra, Veronika, aki profi módon tartja magát karban, edz. De akkor ne nyígjál, hogy nem olyan a tested, meg ápol-eltakar fürdőruha kell. (Valahol az is szomorú, ahogy a rákba meg Crohnba belefogyott nőknek gratulálnak, de nem úgy és nem azért szomorú, ahogy érteni szokták, hanem mert gyakorlatilag mindenki más durván el van hízva, puhulva.)

  Kedvelés

 18. Szentesi rúzsához muszáj hozzászólnom. Az is csak koppintás, az sem saját kútfő! Egy 2006-os film, A rúzs színe szólt arról, hogy a főszereplő megtudja, hogy mellrákja van, és elhatározza, hogy pozitívan tekint a jövőbe, és ezt külsőleg elsősorban vörös rúzzsal demonstrálja. Ennyit a nagy eredetiségéről.

  Kedvelés

 19. Van benne sok dolog, amivel egyetértek.Szentesi Éva jellemzése nagyon el van találva. Hm…nem tudom, nekem D Tóth Kriszta nem gyönyörű. Helyes, meg természetes, de olyan átlagos. Sajnos menthetetlenül hosszúhaj-fasiszta vagyok. Amiért én nem szerettem soha az ilyen “smink nélküli” kép sorozatokat, az az, hogy mindig azt sugallták, hogy smink nélkül fotózkodni bátorság. A címlapokon is így hozzák “megmutatta magát” “bátor dologra szánta el magát” Ez meg valahol olyan szánalmas…Az ember természetes valóját, illetve annak “megmutatását” tehát hogy vagy, élsz, és visszavered a fényt bátorságnak nevezni olyan gáz. És kicsit elcsépelt ezzel jönni. Igen, előbb-utóbb minden női oldal elmozdul a mainstream irányába, és így vagy úgy, de hozzák a sablon témákat, meg amire jön a sok lájk.
  A negyvenes nő írására adott válasszal viszont nem értek egyet.Szép dolog a termékenység (már amennyiben használják, mert elnézve a nők termékenységi rátáját azért annyira nem viszik túlzásba a gyerekszülést. Ez most nem ítélkezés, tény. Kicsit olyan ez, mintha egyszerre istenítenék, vagy tulajdonítanának neki varázserőt, miközben csak nyűg, amíg tart) de nem értek egyet azzal, hogy az egyenlő a nőiséggel. Nem csak ettől nő egy nő. Szegény kapott is hideget-meleget pár helyről a cikk kapcsán, de szerintem nincs baj vele…Negyven évesen még minimum dupla ennyi, vagy akár több mint ennyi hátra van. Magyarországon elég leharcoltak az emberek ez tény, de ha már azt nézzük, mennyire vagyunk provinciálisak, vagy épp nyugatosak: nyugaton negyven évesen baromi jó formában vannak az emberek. Igaz, ott öreg korukban is, de ez most mellékes… Nem gáz, ha szórakozik, vagy jóval kevesebbnek néz ki a koránál, és ezt élvezi. Ez tök jó. Én örülök ennek, az ilyen embereknek. A nagyon morcos, besavanyodott, korn öregedő, másokra irigykedő emberektől én is megriadok, remélem én nem olyan leszek.

  Kedvelik 1 személy

  • Hogy jut eszedbe egy felnőtt, alkotó, negyvenes, értelmes nőt úgy megnézegetni, mint egy hajasbabát a játékboltban, hogy kéne-e? Ez nem fair és nagyon nem feminista.

   A másik témát szerintem nem értetted. Nem a te vagy az én egyéni véleményem számít abban, hogy a TÁRSADALOM mit tart szépnek, nőiesnek, ezt nem a mi deklarációnk dönti el, mert akkor mindig magunkra szavazunk, mi leszünk a gyönyörűek 65 évesen is. Túl sokan gondolják, és pont a wmn olvasói közül is a pozitív gondolkodás meg az önbecsülés nevében, hogy valamire rámondják, átírják a fejükben, és akkor úgy lesz. Érintett vagy? Akkor vedd magad revízió alá. Ez pont a cikk hibája, a mágikus jelleg: “azt mondom, olyan vagyok, mint egy huszonéves, és akkor úgy is lesz”. Ez csúsztatás, önmagunkkal szembeni röhejes szellemi és önismereti igénytelenség. SENKI nem néz úgy egy negyvenes nőre, mint egy huszonévesre. Én kapcsolatban vagyok késő húszas, kora harmincas emberekkel, és nincs pofám rizsázni erről, pedig ugye van derekam meg nincs gerincsérvem és adott esetben jobbat futok, mint egy huszonéves futó, satöbbi, de akkor sem. Mondhatná azt is a cikkíró, hogy ő jól érzi magát, jobban érzi maát, mint huszonévesen, de nem. Ő és főleg a kommmentelői azzal az igénnyel lépnek fel, hogy ők is számítsanak kívánatos nőnek a patriarchális értelemben. A patriarchális értelemben vett nőség pedig a termékeny korhoz kötődik. A termékenység az, amihez AZOKNAK a mércéje is levezetődik, akik azzal vagiznak, hogy ők most is milyen jól néznek ki, hát meg nem mondaná senki (dehogynem). Nem véletlenül fotózzák magukat lobonccal, szűrőzik simára az arcukat, választanak olyan pózt, amiben nem látszik az arcukon a kor, de átverik magukat, a világ ugyanis nem a fotóikat nézegeti. Lehet, hogy nem leharcolt negyvenes a cikkíró (ez amúgy nem ritka), lehet, hogy jól érzi magát, de akkor is negyvenes, mit kell ettől ennyire félni?

   Kedvelés

  • “Az ember természetes valóját, illetve annak “megmutatását” tehát hogy vagy, élsz, és visszavered a fényt bátorságnak nevezni olyan gáz. És kicsit elcsépelt ezzel jönni.” Ebben igazad van, szerintem sem eredeti gesztus. Ugyanakkor fontos, mert válasz: más hasonlóan ismert nő ezt nem csinálta, a címlapok vagy huszonévesekkel, vagy manipulált arcú, babaszerű, “ápolt”, az idővel keservesen harcoló nők képeivel vannak tele. És a nem-manipulált arcok negyven évesen sokkal megviseltebbek, mint DTK-é, aki csakis ezért állhatott ki, vastag, húsz-negyven perces smink nélkül Szentesi Éva arca is felismerhetetlen. Aki megviseltebb, romosabb, az csak amerikai magán-instákon mutatja meg magát boldogan, nálunk nem szokás.

   Kedvelik 1 személy

  • “nyugaton negyven évesen baromi jó formában vannak az emberek. Igaz, ott öreg korukban is, de ez most mellékes… Nem gáz, ha szórakozik, vagy jóval kevesebbnek néz ki a koránál, és ezt élvezi. ” Dehogy gáz. Csak fontos hozzáa kontextus: ez mind a társadalom, az egyén tudati, anyagi, kulturális jóllétéből, jólétéből, életmódjából fakad, Norvégiában is. Itt ez nem általános. Érezze jól magát, én is ezt teszem, az én fotóimmal is tele van a blog. De azt hajtogatni, hogy ez még jobb is, mint huszonévesen, és ő FIATALODIK? Az a nő látja magát közelről, egy-egy gyűrődést. Ahogy a seb gyógyul, Ahogy fáj már ez-az. iki ezt el nem tudni ismerni. Méltatlan. Ami jobb negyvenesen: önismeret, méltóság.

   Kedvelés

  • Ja és a termékenység nem a gyerekszülést jelenti, hanem a képességet, vagy azt az életkort, amelyikben tipikusan szülni lehet. Azt írtam: ahhoz kötődik a szépség, nőiesség, vagyis abban az életszakaszban olyan, később már nem.

   Kedvelés

 20. “Sokkal fontosabb, hogy ha borozol, akkor tuti nem fogsz másnap edzeni, főleg ha elmúltál harminc” – vagy ha igen, abban nincs sok köszönet, pláne, ha közelebb vagy az 50-hez, mint a 40-hez. 🙂 A mai edzésemen – egy borozós vasárnap este után – eszembe jutott ez, meg hogy mennyire nem éri meg… Mert, hát, lementem, de tulajdonképpen csak valamivel volt jobb, mintha nem mentem volna, pedig nem voltam másnapos vagy ilyesmi, csak az erőm, az energiaszintem volt rémes. Akkor is, ha alapvetően jó kondiban vagyok, jó ételen (ketogén), heti sok edzéssel. Lelkiismeret-furdalásom is van, de ez már mindegy, holnap kimaxolom az edzést, újra. (Tudom, megragadtam a cikk lényegét, de nekem mára ez volt az aktualitása). A Szentesi-jelenségről és a többi (a 40 az új 20) nem kommentelek, bólintok. 🙂 – Na, hát ez valószínű nem egy konstruktív hozzászólás, de ma reggel annyit eszembe jutottál, hogy mégis idekapartam.

  Kedvelik 1 személy

  • “Ha csak két embernél el tudom érni, hogy nyáron kimenjen a Balaton-partra, levegye a ruháját, és túlsúlyosan is fürödjön, ha pedig beszól neki valaki, akkor csak nevessen rajta, akkor már megérte. Mert azt nem gondolom, hogy az elmúlt tizenöt–tizennyolc évben a társadalom sokat változott volna, sőt.”

   Kedvelés

  • “amikor sovány voltam, akkor is folyton attól rettegtem, mi lesz, ha újra meghízom, és akkor sem szívesen mutatkoztam ruha nélkül, mert lógott a bőröm, és sosem voltam izmos – valószínűleg alkatilag nincsenek feszes izmaim. Pedig nagyon jó az állóképességem, másfél órát kardiózom naponta, tök jól érzem magam tőle, de sosem leszek izompacsirta.”

   Kedvelés

 21. “Amikor két héttel ezelőtt posztoltam a közösségi oldalaimra, hogy betörtek hozzám, és ellopták a laptopomat, utána egy éjszaka leforgása alatt majdnem ezerötszázzal lett több követőm a hivatalos Facebook-profilomon. Az Instán is megugrott a követők száma pár százzal.

  Azért azt megsúgom, hogy akkor sem követnek be ennyien egyszerre, amikor új könyvet adok ki, vagy fellépek valamelyik televíziós csatorna reggeli műsorában. De még ennek a közelébe sem ér az újonnan érkezők száma.”
  Öhh, erre volna azért egy kézenfekvő válasz. Igen, egyrészt, így működik a szociális média. A harsányság üt. Lehet vásárolni is követőket, nyomni őket.
  Másrészt azonban… ekkora brandépítés, ennyi pénz a honlapban, iroda, állás, felület, kölcsönös szívességek, rangos kiadó, íróbarát segítsége, profi szerkesztő, és az írásokra mégsem kíváncsiak. Még mindig csak közhelyek, önsajnálat, nagy teátrális megállapítások, tejbegríz. Másrészt hökkenetesen önös, a világot elemien nem értő nyavalygások:
  “Ráadásul azt is megtudtam (idén), hogy nekem jó pár nappal kevesebb szabadság jár hivatalosan… csak azért, mert nincs gyerekem, és még fiatal is vagyok. Bazmeg! Hát, szerintem ez kurvára igazságtalan.”
  (Továbbá: miért állnak sorba többen Vecsei H. Miklóshoz dedikáltatni… Ki érti ezt?)

  “De hát mit lehet várni ettől a gyermekteleneket megbélyegző társadalomtól, ahol az a nő az Istenkirály, aki otthon van, szül és kussol.” ???

  “Fura dolog ez. A legtöbben szeretünk leskelődni. Szeretjük megnézni, ha valaki szenved, ha valaki óriási drámát él át. Szeretjük látni a halált, a borzalmakat. Bár lehet, hogy konkrétan nem merünk odamenni a véres testhez, elborzadunk a látványától, de valamiért mégis nézni akarjuk. Jó tocsogni benne. Közben nagyokat sóhajtozhatunk, és szörnyülködhetünk.

  Élvezzük, ha tocsoghatunk egy gyermekét elvesztő anya fájdalmában.
  Alig várjuk, hogy posztoljon valamit.
  Hogy megnézhessük, milyen állapotban van.
  Kisírt-e a szeme, eléggé gyászol-e, eléggé fáj neki?”
  ez is érdekes…
  https://wmn.hu/ugy/51420-miert-kezdenek-el-kovetni-az-emberek-egy-gyaszolo-anyat

  Jézusisten, komolyan. Úgy kerültem ki a Hableányt, oda se néztem, annyira borzasztóank éreztem volna nézgelődni. Úgy hallgatok most is, gyászol az ismerős, de ez a békénhagyás ideje. Kap eleget. Egy sor elég, vagy nulla. Nézegetni???

  Emlékszem, amikor meghalt az egyik kommentelő. És szünet nélkül jött a fontoskodás, ide írták nagy bennfentesen, de pont azt, hogy A CSALÁD KÉRTE, NE TAGLALJUK.
  Hallgatni miért nem megy?

  Kedvelés

  • Megnéztem, “szétmenni” ugye a fiam cipője szokott (két hónap intenzív hordás után, wehehe), de azon konkrétan nyerítettem, hogy azért válnak később, mert később is házasodnak. (“Nahát! Ha nem mondod…”)
   nem mondom hogy minden cikk ennyire ilyen ott, de ettől nem kicsit csuklottam.

   Kedvelés

 22. Visszajelzés: nyílt levél D. Tóth Krisztának, a wmn.hu főszerkesztőjének | csak az olvassa. én szóltam.

 23. Aztán.
  Van ez a deszeretjükmiegymást szövetség: mindig, de mindig ugyanazok az emberek (Péterfy-házaspár, Szentesi Éva, Mérő Vera és egy lazább holdudvar, BorbélySzandi, Péterfy Bori) erős érdekszövetségben egymást promózzák, rádióműsorban egyetértenek, ott négyen ülnek, mindenki ugyanazt gondolja, minden módon alásegítenek a másiknak mindenhol, “kiállnak egymásért”, kórusban és erőszakos gúnnyal kommentelnek, ha valamelyikük kritikát kap (érdemes Éva Klára Galyas kommentje és a reakciók itt:

  egy Szentesi Évát támogató komment:
  az a baj, hogy te pont azokba álltál bele akik mindent megtesznek azért, hogy segítsenek. Az összes nőért és gyermekért teszik! Ebbe beletartoznak a gyöngyöspatai gyerekek és nők is. Ezt vedd észre!!!

  nyihi

  Mérő Vera a saját oldalán elég kíméletlenül leugatja azt, aki wmn.hu-kritikus,
  ijesztő mértékig engednek bepillantást közös, privát hétvégéikbe, örülnek maguknak
  NEM tartozik a közre, hogy ki a barátnőd, kivel szülinapozol, edzel, miket esztek, és rontja a mondandó erejét, felmerül, hogy a barátság a lényeg, nem a szuverén vélemény! minden bandázás, barátnősködés, megvédés ciki, mert unprofessional

  Aztán. Egyszerre felháborodni norbiellenesen, a kövéreket megvédeni és ilyeneket kirakni nem lehet:

  Nem lehet (elvileg nem áll össze) a kövérvédelem, vagyis azt állítani, hogy “a kövérség vonzó lehet”, megvan az okuk rá és nem baj, és ne bántsák a kövéreket, nem tehetnek róla stbstb, közben pedig miniben menősködni, agyoncicomázva hasig dekoltáltan jónősködni, edzőtermi fotókon hivalkodni, fogyásról írni (pláne annak, aki egyébként sem volt klasszik eü kövér, de senkinek sem), ez nem megy együtt, és ez pl. amerikai közegben mint diet talk és fat shaming nem állná meg a helyét: szétszednék azt, aki ilyen kettős ügynök.
  Egyébként is: valaki vagy író vagy, közíró, megvehetetlen, erős és tisztán elvi politikai üzenetekkel, vagy pénzért influenszer, akkor viszont nincs elv, ez a helyzet.
  Aki ezt összekeveri: promónak gondolja az elvet, ügyet (mert jól hangzik, épp tred, sok követőt hoz), és úgy tesz, mintha elvet-ügyet képviselne, amikor kilóra megvették (méhnyakrák-edukáció, cég fizeti, a HPV teszté és az Allée), az nagyon zavaros lélek.
  Mindig ez érződik, hogy “jaj, feljöttem Pestre, itt aztán minden van, karrier, partik, éjszakák, kaja, rádióműsor, programok, híres barátok, edzőterem, elvek és menő eszmék, divatozás, értelmiségi vagyok, író, de azért menő, de csodálatos ez, nagyot néz majd a falu meg az összes exem, még albérletre is futja, azt is jól kiposztolom, hadd irigykedjenek”.
  És nem zavarna ennyire ez a fura kitárulkozás, ha Szentesi Éva nem lenne sokszor ellenséges (anyákkal, a Kardashian-klánnal, más nőkkel).

  Kedvelés

 24. Én nem tudom, de nekem meg ezek a Fiala Borcsás cikkek verik ki a biztosítékot. Most az anyás bejegyzésed miatt olvasgattam egy kicsit a témában, és szembejött ez. Ez vicces, vagy vicceskedő, vagy mi ez? Csecsemő mellett nem lehet aludni, soha, semmit, és anyám a telefonba KÁRÖRVEND?? És aztán a végén végre, VÉGRE te lehetsz az, aki a saját gyerekén kárörvend? Mit kéne éreznem, mikor ezt elolvasom? Azon túl, hogy szint süt a semmi a monitoromról, mit tesz hozzá ez az írás, és mihez tesz hozzá mit? És “esetleg kézműveskedéssel, sütéssel hódoltatok a minőségi idő oltárán”????
  https://wmn.hu/wmn-life/51767-gyerekes-hetvegek-evolucioja–igy-alakulnak-at-a-szombatok-vasarnapok-61-lepesben

  Kedvelés

  • Vagy az idézett rész stílusparódia? De akkor az egész stílusparódia? De akkor mivel ágyaz meg ennek? “Tedd a szívedre a kezed, és valld csak be őszintén, az első átvirrasztott éjszaka óta erre a pillanatra vártál. Hogy végre forduljon a kocka.” Hol jelzi az önparódiát? Még a bevezetőben is arról van szó, hogy gyerek mellett nem lehet színházba járni, és a mami ezen örömködik. Most akkor tényleg erről szól a cikk? Vagy én nem találom az iróniajelet? De hát gyakorlott olvasó vagyok. Mi ez, de most komolyan?

   Kedvelik 1 személy

  • “Ez nála rendszeresen van, hogy anyának lenni, az valami olyan ultranagy szívás (“nem felejtem el a kőkemény gyedes éveket”, komolyan, mintha valami harctéri trauma lenne), hogy annál nagyobb tragédia az életben már nem is érhet. És persze a cikk(?) piával kezdődik és ér véget, mert mi mással.”

   ezt ahányszor elolvasom, mindig röhögök 😀 😀

   és, egyébként, hogy vagy? 🙂

   Kedvelés

   • Hát ez fantasztikus volt! (Most mélyen belül elpattant valami…)
    Tényleg mély! Milyen izgalmas, többrétegű üzenet tud megbújni e kis rövid novellácskában. Ez ám az irodalom! Az a sok eredeti jelző, azok az élettel teli képek! A váratlan fordulat a végén! Megrendítő! Csodálatos. Soha sehol nem olvastam még csak hasonló sorokat sem!
    Köszönöm ezt az élményt! Nem is értem, mit keresek itt…

    Kedvelik 1 személy

   • De az a fantasztikus, hogy még ennél is van lejjebb. Mert én hülye továbbkattintok. Ezt annyira jónak találta, hogy most MEGINT kirakja. Egyszerűen sírnivaló. Ki ír le ilyet, hogy SZOMORKODNIVALÓVAL SZOLGÁLJON?? Egy főszerkesztő? Ja, oké. Az eredeti cikk bevezetője pedig annyira középiskolai fogalmazásosan modoros, hogy tényleg hangosan kacagok rajta. De neki, ismétlem, annyira tetszik, hogy kirakja MEGINT. Ennél egyszerűen NEM TUD jobbat írni, hát értsük már meg, a pályaív csúcsa!
    https://wmn.hu/wmn-zizi/53276-negy-rossz-dolog-az-oregedesben-ami-jobban-belegondolva-megiscsak-nagyon-jo-ujraolvaso

    Kedvelik 1 személy

   • Mihiééért teszed ezt velem, elolvastam! Második nekifutásra…
    Brühü. Jó kis szado-mazo játék ez itt.

    De ezt tényleg látni kell. Nem tudom feldolgozni, hogy ILYEN szinten vannak. (Tiszt.kiv. persze!)

    Kedvelés

   • “Szóval azt kell hogy mondjam, amilyen jó volt huszonévesnek lenni, legalább olyan szuper negyvenesnek. Meg hatvannak, nyolcvannak, száznak.” Világos. 42 évesen a lumbágótól retteg, hátrafordul és fáj a háta, bármitől hízik, a 80 is remek lesz, nyilván. Ennyire olcsón kell hazudni maguknak, elképesztő.

    Kedvelés

   • Zizi a rovat neve…
    ezek az iszonyat modorosságok, flaszternek nevezni az aszfaltot, bekarmolásnak, hogy megint túl sokat ivott, pasizásnak a nyomorú magakelletést, és: bakancslista, csajos ruci, kapja az ívet, “majd meglátjuk”, Girlzonboard Flóra (ez is épített énmárka amúgy, és milyen alkalmas rá!), mókázás, figyi, tuti vegán lasagne, ki hol nem tud parkolni, bagatell dolgokon nyávogás, “szerelem a karanténban” üresfejűség…

    Kedvelés

   • “A válasz: nem, nem a lánya. Sőt semmilyen rokoni szál sem köti őket össze, Borcsa őstehetség, nem pedig örökös.”

    “Egy haverom, aki nagy tisztelője és plátói hódolója Szentesi Évának, egyszer a következőképp ragadta meg Szentesi lényét több korsónyi sör után:

    „Hallod, ez a nő nem az a típus, akivel unalmasan randizgatsz, vagy egyszer kavarsz. Belé szerelmes vagy. Ez a nő olyan, hogy lenyúl a torkodon, és kitépi a heréidet a szíveden át”.

    Ezzel nem tudok vitatkozni. Mindenesetre úgy látszik, a felhasználók szeretnek veszélyesen élni. Felettébb érdekeli őket az a kérdés (meg fogtok lepődni, komolyan mondom), hogy van-e férje?

    Ezúttal jó hírt közlök, a válasz, az, hogy nincs! Úgyhogy szabad a pálya, bátraké a szerencse!”

    El kell sózni valahogy…

    https://wmn.hu/wmn-zizi/49345-rakerestunk-a-nevunkre-ezt-dobta-a-gep

    Kedvelés

 25. WMN: Az eleje táján, amikor berobbant olvastam. Azután kikoptam onnét: leiratkoztam hírlevélről, de Facebookon még követtem, aztán azt se, aztán kedvelni is elfelejtettem. Az, ami ott tartott (a cikkek, és nem a cikkek írói) és oda vonzott elmúlt, észrevétlenül. Az életem is átalakult, ha szabad időm engedte sem oda mentem, hanem máshová. Jobbára innét értesültem az irányváltásról, arányok áthelyezéséről. Ez lehet jele annak, hogy aminek indult, azt nem teljesítette/adta meg, vagy belemagyarázás?

  Kedvelés

  • Mire észrevettem, hogy van wmn, addigra leromlott annyira – vagy már eleve olyan volt – mint más, papíralapú magazinok, amiket ismerek. Épp a fenti, tavaly tavaszi poszt óta rendszeresen odapillantok rá, de keveset olvasom, nem tud mit mondani nekem. Már megszoktam, ha valamilyen életproblémával kapcsolatos cikkre vélek kattintani, lapozni, semmi újat nem tudok meg belőle, néha találok valami kis útmutatást a további kereséshez. Vagy bennem van a hiba, hogy ez sok évtized óta így van? (SzÉ-t júliusban szemináriumot tart a Péterfy Akadémián kreatív írásból. Igaz, Szeifert Natália, a Mi van veletek, semmi? írója is tart ott előadást . Ez afféle pletyka most részemről, bocsánat…)

   Kedvelés

  • De tényleg keresi az ember mondjuk Szentesi Évánál azt a fél mondatot, ami nem egó és dicsekvés és menősködés és “teljen a képernyő” üres állítás (“nem tudok mit írni”), vagy közhely. Hanem gondolat, humor, őszinte (nem vetítős) közlés, észrevétel, új infó. Bármi, amivel kockázatot vállal. De semmi. Arról ír, hogy kocsival jön-megy, átköltözött Novákékhoz, sokat esznek (jól halad a szponzorált diéta!). Végre nem kell mentegetőzni a nemsport miatt. Tejbegríz-effektus: ő szokás szerint ül, elvár és nyafog, elérakja “Novák” a kaját, meg mosogat, meg pakol, ez idegesít is, a férj se csinál semmit, szép is ez, igazi feminista gesztus.

   Kedvelés

  • És az én tyúkszemem, Fiala Borcsa FŐSZERKESZTŐ. “a közös összezártságról néha eszembe jut (és azt hiszem, nem csak nekem) az a középkori kínzómódszer, amikor az illetőt bevarrták egy zsákba egy majommal, majd a folyóba dobták.” Oké. Meg még ezen kívül az az abszolút semmi, ami süt a cikkeiből, mármint a közhelyes butaságon kívül.

   Kedvelés

 26. “A főnököt a kollégákkal szidjuk, konfliktus esetén a szüleinkre a szerelmünknek panaszkodunk, a szerelmünket a barátainknál hordjuk el mindennek, őket meg a többi barátunknak szidjuk. Folyamatosan változik az érintkezés tere, ideje, módja, sokféle szerepnek felelünk meg, ez pedig jó esetben önreflexióra késztet és egyensúlyban tart.

  Csakhogy amikor csupán egy – vagy csak nagyon kevés – emberre korlátozódik a társasági élet, a tudat beszűkül. A mindennapi problémákat súlyosabban éljük meg, hiszen olyan közelről nézzük őket, hogy adja magát a fától az erdőt felállás.”
  Ő miről beszél? Miért hordanánk el mindennek a szerelmünket? Miért szidnánk a barátainkat?

  https://wmn.hu/ugy/52486-a-zart-ajtok-moge-senki-sem-lat-be–a-karanten-a-bantalmazas-melegagya

  Kedvelés

 27. Amúgy meg tök naivak vagyunk. “Én csinálom a socialt”, mindja Szentesi Éva, ennek terméke ő is, az instán minden: életérzés-rúzs-enteriőr-főzés-íróvagyok-híresbarát-bulifotók-pilinszkyjános, mikor mi hoz lájkot.
  Olyan nők, akik alkalmatlanok personal brandnek, mert semmilyen különös képességük, írói tehetségük, erőfeszítésük nincs, nem viccesek, nem bátrak, nem néznek ki jól, nem jók a képeik, viszont sokat vicceskednek magukon.
  Ennek újabb terméke Girlzonboard Flóra (aki, ugye, nem bálna, csak más a proiritás, kólaivás, édességevés, de vicces is ez!), mesterkélten össze van eszkábálva, tölti a felületet, “az anya”, borzasztó túllihegés, luxusnyafogás, giccsek. De semmi rosszindulat, nem is ellenszenves, nem is buta, csak nem érted, hogy lehet ennyire elbaszott értékrenddel élni, és miért teszik ezt eléd mint kritikus női médiát.
  “Én például egy problémajunkie vagyok, szeretem, ha káoszt kell menedzselni, tüzet kell oltani.”
  Ebben erős a wmn: azon drámázni, hogy miket élünk át anyaként, tapadva, mintha valami szerelmi viszony lenne (a “dermesztő gleccser” cikk:
  https://wmn.hu/vim/51679-benito-dermeszto-de-nem-tehetsz-semmit–egy-kamasz-lany-anyjanak-ketsegbeesett-gondolatai
  egy szó, egy mondat, önmegszólító stíl, gecc modoros),
  vagy vicceskedni önironikusan, hogy jaj, mi van a gyerekkel, mennyit parázunk, hogy csináljuk titokban ugyanazt, amit nekik tiltunk.

  Ez a socialnek nevezett piacnak lefekvés és olvasóátverés nem csak úgy megy, hogy a Triumphtól sikerül valami pénzt leakasztani, és akkor “rendhagyó stílusnapló” béna kivágott fejekkel, melltartós modellek, szponzorált tartalom, hanem sokkal sunyibban is, elmegy az életrajzi SZÉ arckezeltetni (tűs mezoterápia, szarrábotox), és akkor valami hangzatos cikkcím, idézet és valaminek (bulvár lerágott csont) “a margójára”, és abban megemlíti, vagy véletlenül beleírja a novellába a mezoterápiát, ezek világos üzletek: van x követőm, beleírom szépen, mennyit adsz.

  Kedvelés

 28. Visszajelzés: vigyázz magadra! nem adok puszit! | csak az olvassa. én szóltam.

 29. Visszajelzés: összegzés feminizmusról és transzokról | csak az olvassa. én szóltam.

 30. Kedves Szerző! Most, a világjárvány idején, felértékelődik az, amit fentebb írtál. A Schobert Norbi elleni fész-fasiszta irtóhadjáratban is benne volt a WMN. Pedig csak hülyén mondott el FÉL-igazságot. (Hiszen az elhízott férfit ábrázoló Dávid-szobor montázsnak nagyobb csöcsei vannak, ergo egy pervezőmérnők őt kívánná jobban, nem a szikárat). Viszont Schobert a sportoló nők mellett akart (volna) kiállni, ő, a hajdani KÖVÉR GYEREK, aki túlsúlyos édesanyja döngő lépteit idézte fel, a tudatalattijából (összefüggésbe hozván saját apátlanságával). Értük, a kövér asszonyokért haragudott – NEM ELLENÜK! S most, az elhízottak (köztük én) ijedten fürkésszük a koronavírus-jelentéseket! Mennyivel jobb lett volna 20 kilót közben lefogyni! Csökkentvén a lebetegedés kockázatát!

  Kedvelés

 31. Visszajelzés: nyolcéves a csakazolvassa blog | csak az olvassa. én szóltam.

 32. Én tudom, hogy biztos kipécéztem FB-t, de rendszeresen az az élményem, hogy sikítófrászt kapok a cikkeitől, és ezt a példányt ráadásul úgy kezdtem olvasni, hogy át is siklott a tekintetem a szerzőn (azt a bevezető okoskodást nem nagyon szoktam elolvasni).
  https://wmn.hu/zizi/45933-teliszony–ami-leginkabb-a-kismamakat-sujtja
  Öt mondat után biztos voltam benne, hogy FB az elkövető, és onnantól, hogy élesedik a kínlódás, teljesen egyértelmű. Ez valami stílusgyakorlat, amit ő tol és én nem értek? Vagy ennyire gyűlölt kisgyerekesnek lenni? Miért kell szegycsontig csatakosnak lenni egy télikabát alatt? Nem lehet, hogy csak szarul öltözött fel? Ha a gyerek ordít, mert melege van, akkor túl van öltöztetve, nem? “a jeges vihartól cserzett arccal, kirepedt kezekkel fogom löködni a hintát a behavazott játszótéren a varjak károgásától kísérve” – ez tényleg valami vicc, ugye?
  Ez nála rendszeresen van, hogy anyának lenni, az valami olyan ultranagy szívás (“nem felejtem el a kőkemény gyedes éveket”, komolyan, mintha valami harctéri trauma lenne), hogy annál nagyobb tragédia az életben már nem is érhet. És persze a cikk(?) piával kezdődik és ér véget, mert mi mással.

  Kedvelik 1 személy

  • Azt gondolja, ez vicces, és ugye a férjről, saját elakadtságokról nem illik írni, ezért az anyaság a hibás. Amúgy is trend, egyben fideszellenesség anyaként promotálni a gyerektelenséget.
   Nem egy alkoholos, full egészségtelen szponzora, hirdetője van a wmn-nek. Van itt minden… hiteles ráktúlélő-életmódváltó-sportoló:

   Innen tudjuk, hogy minden jóemberkedő ügy (feminizmus, testszégyenítés elleni kiállás, rákedukáció) csak eltakarni hivatott az undorító lefekvést a cégeknek.

   Kedvelés

  • “Ez nála rendszeresen van, hogy anyának lenni, az valami olyan ultranagy szívás (“nem felejtem el a kőkemény gyedes éveket”, komolyan, mintha valami harctéri trauma lenne), hogy annál nagyobb tragédia az életben már nem is érhet. És persze a cikk(?) piával kezdődik és ér véget, mert mi mással.”

   ezt ahányszor elolvasom, mindig röhögök 😀 😀

   és, egyébként, hogy vagy? 🙂

   Kedvelés

   • Mindenen hisztiznek.
    “A múltkor az egyik barátnőm elszörnyedve mesélte, hogy a szingli anyuka ismerőse a korlátozások miatt kénytelen egyesegyedül gondját viselni három csemetéjének, hónapok óta. „Fel tudod ezt fogni? Hogy mindennap főzni kell rájuk?!””

    Kedvelés

   • Mármint hogy én hogy vagyok? Remekül, köszönöm, kisfiam lesz, és nem hiszek el semmi ilyen hülye paráztatást, a szülést meg kifejezetten várom. De mindig felidegesít, amikor valaki hülyén csinál valamit, és aztán önigazolásképpen úgy állítja be azt a valamit, mint ami mindenképpen, alapvetően, természetéből adódóan szívás. Mintha az, hogy valami nem habkönnyű vagy fél kézzel elvégezhető, már automatikusan szar lenne. Nem tudom, az ilyen emberek hogy kezelik a kihívásokat, vagy hogy tudnak létezni a világban egyáltalán.

    Kedvelik 2 ember

 33. Visszajelzés: érinthetetlen, mert elesett | csak az olvassa. én szóltam

 34. Visszajelzés: kedves újságírók! | csak az olvassa. én szóltam. minden érdekesebb, mint amennyire elkeserítő

 35. Visszajelzés: a deklaráció és a valóság | csak az olvassa. én szóltam. minden érdekesebb, mint amennyire elkeserítő

 36. Talán hogy nem kéne ugyanazt hergelni, ugyanannak a haszonélvezőjévé válni (tömegesség, butaság, csordaszellem, műmeghatottság, indulatkeltések), ami aztán jujuj, de káros, játszani a morális fölényt…
  HÁNYOK TŐLETEK, nektek egy-egy ilyen gyűlölködő cirkusz pörgés és anyagi előny. A múlt héten Mérő Vera, egy hónapja Szentesi Éva rendezett ilyen aljasságmágnes-cirkuszt és pszichodrámát.
  https://wmn.hu/wmn-life/52959-en-csak-oszinte-vagyok-baj–verengzes-a-facebookon-tombolo-eroszak-a-kozossegi-mediaban-is-mi-az-oka-az-elszabadult-indulatoknak

  Kedvelés

 37. Hát, a tévésorozat megnézéséhez hatalmas bátorság és lelkierő kell!
  Előtte nem is hallott erről, hogy lehet?

  Tévéző libák, tévés műveltség. És megint egymást nyalják, nagy meghatott áldozatvédelem, de a pornó menő, és a puncs.hu is (ezt rakjátok össze!).
  Eközben, és ez az igazi beszarás, az íróhősnőnek a magyar Epstein gratulál a könyvéhez az idővonalán…

  Kedvelés

 38. Visszajelzés: a rinyálás nem újságírás, továbbra sem | csak az olvassa. én szóltam. minden érdekesebb, mint amennyire elkeserítő

 39. Egymás tolása, nyalása ment itt is.
  DTK a civil szerepében tetszeleg (lásd az utolsó program címét: “beleáll”) (és ezt utáltam az index-hájpban is), miközben üzleti vállalkozást gründolt, személyes-meghatós brandet épített egy influenszernek, és az oldal többi tartalma is igen silány színvonalú újságírói, közösségi értelemben.
  https://forbes.hu/esemenyek/forbes-uzleti-fesztival/ws?

  Kedvelés

 40. Éva! ebben a cikkben azt bizonygatod, hogy a legmenőbbek, a legjobb képességűek lesznek reklámarcok, ez azonban csak a színésznők, sportolók, dívák esetében van így (egyik se vagy), és ott se univerzálé. Nem is pántlikázzák jó ügynek. Nem a puszta, generált, brandépített követőszámot konvertálják reklámbevétellé, ahogy te. Nem szutyok plázát meg szar pezsgőt meg környezetromboló kocsit és lusta elektromos bringát, béna táskát reklámoznak azok a legjobbak, hanem elit márkákat – és az is problémás.

  Értem, miért magyarázkodsz, és örülök, hogy eltalál a bírálat. Gondolkodj még.

  A reklám korrumpál. Ennyi.

  Ha engedsz neki, ha eladod magad, többé senki nem hiszi el, hogy jó a könyved (sajnos nem, elképesztően alacsony színvonalú és agyonhájpolt, a rák viszi a hátán, neked érdeked ez a rák, borzalom), hogy a tehetségeddel érvényesültél (mert nem is), hogy valódiak a követőid és nem csak számok, és hogy téged valóban a nők egészsége érdekel. Semmit nem hisznek el neked, mert nem vagy tehetséges.

  https://wmn.hu/wmn-life/53569-kamu-vagy-kemeny-melo—sztarok-influenszerek-es-velemenyvezerek

  különösen ezzel együtt olvasva nagyon vicces
  https://wmn.hu/wmn-life/49456-velemenyvezer-amugy-mi-a-velemenyed

  Kedvelés

 41. (és hogy miért kell ennyiszer azt hazudni/arra utalni, hogy ő heti ötször edz, meg keményen edz, meg új korszak. nem edz, és ez nagyon látszik, állig felöltözve is. mindig elbiciklizek itt a Tabán aljában, nem tudom, miért, de mindig eszembe jut: ide nem jár edzeni Szentesi Éva.)

  Kedvelés

   • Műfajváltás! Meg kell hódítani egy új területet, a szakácskönyvekét, ha a többi téma elkopott… (Az egész hat és félperces videót nincs türelmem végignézni, meghallgatni, bevallom.) Egyébként: néhány naponta rápillantok a wmn-re, olykor el is olvasok egy cikket. Valami feltűnt: az itt megjelenő témák és az ott szereplő címek között van valamiféle egybeesés. Lusta vagyok rendszeresen megfigyelni, melyik követi melyiket. Mintha a wmn követné a csakazolvassát? Pl. itt a fönnebb említett nárcisztikus-témában.

    Kedvelés

   • hát persze
    nekem sajátok a témáim
    ha én reagálok vagy elemzek, hozzáfűzök valaki máshoz, azt mindig belinkelem, sőt, a címbe is beleírom
    ők nem
    és SZÉ is csak célozgat
    és durván meg van hízva

    Kedvelés

 42. Egyértelmű, számomra nem volt kétséges, hogy itt minden cikk saját, spontán, igaz és annotált. És örülök, hogy így van, így jó olvasni! Csak ironikus voltam/akartam lenni az imént. A mai, szept. 24-i poszt a szegény elhízott lányról, az is mellbevágó, fontos. Egyre nagyobb gond ez a világunkban.

  Kedvelés

 43. Helesírási hibáktól hemzseg az egyébként is áltisk dolgozatra emlékeztető hisztamincikk. “…Big Mac menübe folytanád a bánatod”!!!
  Ez milyn színvonal 1. nyelvileg, 2. tartalmilag, 3. szemléletben?
  Ha még egyszer azon hisztizik valami huszon-harmincas szerző, hogy attól nehéz a diéta, hogy nem ehet pizzát, gyorséttermi kaját, és főznie kell… komolyan mondom, megérdemlitek.
  https://wmn.hu/wmn-egszsg/53926-mondjuk-ki-eleg-nagy-szivas-a-hisztaminozis—eletmodvaltas-a-karantenban
  Both Gabi ötvenes értelmiségi létére lapos tartalomösszefoglalókat ír a Verzió filmfesztivál ajánlásakor, pár giccses-érzelmes mondattal. Legszívesebben megölelné. Figyeljünk oda a környezetünkben élőkre!
  https://wmn.hu/kult/53886-nem-a-masok-elete-hanem-a-mi-eletunk-verzioi–iden-az-otthonodba-jon-a-verzio-filmfesztival
  “Novella.”
  https://wmn.hu/kult/53912-kurucz-adrienn-leszamolas-egy-szerelemmel–novella

  Kedvelés

 44. Ismét szólok: karantén, tél, befordultság idején NEM oké, ha az elhízott (és testével, egészségével kapcsolatban évek óta nyilvánosan magyarázkodó) szerző a saját legalja kajálására keres mentséget cikkben. Nem oké ezt normálisnak beállítani, elvicceskedni.

  https://wmn.hu/konyhaban-a-helyunk/54012-azonnal-ennem-kell-valami-edeset–boldogito-etelek-allati-gyorsan-stopperrel-merve

  Kedvelés

  • ‘feltétlenül szüksége van egy kis belső erőre. Mi másból nyerhetne ilyenkor erőt, mint egy olyan ételből, amire talán a „kényelmi ennivaló” lenne a legjobb’

   Tehát a belsö erö forrása mi más lehet, mint a ‘kényelmi ennivaló’… asszem, a szerzö itt talân egy kicsit többet elârult magáról, mint szeretett volna. Hát én tökre együtt érzek, meg minden, na de ez inkább egy jó pszichológusra tartozik, semmint a lap olvasóira? Valszeg a szerzö is tudja, mennyire gáz, amit természetesnek meg magától értetödönek próbâl eladni, különben nem érezné szükségét az önigazolásnak. (Segíts magadon, Isten is megsegít = Ránts be mást is a szarba, mindjârt nem tünik olyan szörnyünek az a trutymó, amiben fuldokolsz😂)

   Kedvelés

   • Mindez tök okés és jópofa volna, ha 1. nem bezéártan, taknyos ködben élnénk, a fél ország hízott tíz kilókat, lett alkesz meg láncdohányos, 2. a szerző nem évek óta magyarázkodna a súlyáról, kinézetről, áloptimista fogadkozással.

    Kedvelés

   • azért vicceskednek, mert ez plusz a semmimozgás plusz a stressz együtt nagyon durva. wmnéknél az az egyensúly, hogy egy tésztakészítős/cukrossütis/bebaszós cikk mellé kiraknak egy szőnyegenszenvedős-“edzőset”, már kész is a jó élet, nem vagyunk robotok!

    na, megyek futni

    Kedvelés

  • Teljesen együttérzek vele, nekem is vannak ilyen késztetéseim, de rohadtul igyekszem elfojtani, és mélyen hallgatni róla, nem hogy banános-szalonnás-porcukrosbundáskenyeret promotálni. Ne már, vérciki.

   Szentesi kurvagáz, de szegény Tóth Flóra még rosszabb választás mint wmn brand. Még a minimális wannabe jónőség és exhibícionizmus is hiányzik belőle, ha már influenszernek áll. Látszik a tekintetén a szorongás, tudja hogy nem lesz ez jó ha kiáll. Nem véletlenül volt az elmúlt években a kamera másik oldalán.
   Sírok hogy egy vezető női magazinban ő reprezentálja a harmincas dolgozó kisgyerekes anyát.

   Kedvelik 1 személy

  • “azonnal kell valami édes, sós, sajtos, forró étel, akkor tényleg minden perc számít” ez ilyen heroinos remegés, elképesztő. én se szeretek sok időt tölteni a konyhában, de a dolgaim miatt, nem a kajáért remegés miatt.

   Kedvelés

  • a vietnámi tészta is kurva jó:
   Tészta (85%): rizs (90%), tápióka, cukor, só, ízfokozó: nátrium-glutamát, stabilizátor: guargumi, Leves alap (15%): só, pálmaolaj, cukor, ízfokozók: mononátrium-glutamát, dinátrium-guanilát, dinátrium-inozinát; texturált búzaglutén (5%), piros mogyoróhagyma (3%), szárított póréhagyma (3%), aroma, Pho fűszerek különböző arányban (1%): fahéj, szegfűszeg, ánizs, gyömbér (1%), szárított hosszú koriander (1%), chili, színezék: karamell, karotinok; antioxidáns: E 306.

   Kedvelés

  • Na, én tavasszal éltem így, mozogtam keveset, főztem sokat, lett is négy kiló többletem. Mondjuk a vietnámi zacskós leves tésztája szerintem a legalja, olyat még akkor se, ha napi 7 órát ültem a gépem előtt. Nem kell télen se befordulni, ma olyan ragyogó napsütés volt, faluban túráztam másfél órát hegynek fel s le, nagyon élveztem. A fene akar befordulni és zabálni.

   Kedvelés

   • És amikor bevásárol (gluténmentes cipó, zeller, kacsa), főz valamit, vagy új cipője van, vagy a macska cuki, vagy felhívta a barátnője, vagy látott az utcán valamit – tipikus magányosnő-téma, önálló kontent.

    Kedvelés

   • Üres. Hétköznapokban ezt fecsegésnek nevezzük, a szakmában meg Kiskegyednek.
    Bár nem olvastam utóbbit legalább húsz éve, tehát nem biztos, hogy igazságos vagyok.

    Kedvelés

 45. A szappanopera folytatódik, így egészség, úgy sport, amúgy gluténmentes, pasi sehol, nyaff, most szolid tizenöt kilós hízás és kínlódós, bő ruhás fényképek után még nyafizik egy sort:

  “De most tényleg ebben a szürkeségben, ebben a mocsok időben kezdjem el azt, hogy nem eszem, nem iszom, hogy semmit nem csinálok, hát hülye vagy?
  Eret fogok vágni!

  Az egyetlen boldogságforrásom jelen pillanatban az evés meg az ivás, ha ennyi sincs, akkor mit csináljak? ”

  Edzeni ezeknek nem jut eszükbe?

  (mindegy, kinek a szájába adja, olvasók rovására önterápiázni nagyon ciki)
  https://wmn.hu/wmn-life/54295-szentesi-eva-itt-az-egeszseg-is-meg-itt-a-mamor-is—uj-eletet-kezdek-allapotok

  Kedvelés

  • Ez azért meglehetősen átlátszó. (nincsenek ismerősök, szerintem senki nem nyitja rá az ajtót, nem hívja fel, mind fiktív barátnő) Ilyet bárki tud bármikor írni. (Ja, nem, ennyire szart sose adnék ki a kezemből, nemhogy pénzért, facebook-bejegyzésben sem.) Én azt nem értem egyébként, hogy ha a saját életünk nem ad elég témát ahhoz, hogy nyilvánosan vernyákoljunk, és csak ilyen melegítőbe fingás tud kijönni a januári állapotunkból, akkor miért nem talál egy újságíró értelmes, méltó témát? Nekem a tavalyi ősz elképesztő felismeréseket hozott, mégpedig a pezsgő szellemi élet hiányát (nem azét a pezsgőért, amit azért iszom, mert fizetnek érte), amiben évekig éltem, aztán meg sehogy, de most hiányzik, ezért olvasok, könyveket adok-veszek, barátnőimmel mostanában csak intellektuális élményeinkről beszélünk, mert a lakásba zárva mindig lehet olvasni, és rohadtul elegünk lett a gyerekek miatti aggodalomból, az egészségi állapotunk ecseteléséből, a vírushelyzetből, meguntuk magunkat. Sokkal jobb Kosztolányiról, Szerb Antalról, Rejtő Jenőről beszélgetni. Filmeket is lehet nézni, az is jó téma. Minden jobb téma, mint a saját levünkben fővés.

   Kedvelés

   • Soha nem érdekelte őket semmi ilyesmi, hogy gondolat, novella, jelenség. Kitakarja a műköröm, a bizonyítási loholás, instázás (ő gondolhatja, hogy neki AZ A MUNKÁJA, AZÉRT NÉZI A PROFILOKAT) meg a pasikon kínlódás. Ezt nem lehet áthidalni.

    Kedvelés

 46. Annyira vicces!

  “„Egyszer megfogadtam, hogy 40 napig nem iszom. Három hétig tök jól ment, tisztultam, mint Ágnes asszony lebernyege. Aztán jött a Hello, WMN, még a Mazel Tovban, ahol nem elég, hogy szerepelnem kellett (és akkor ezen még izgultam), de ráadásul a szülinapunkat is ünnepeltük. Így szépen ráküldtem a patyolat szervezetemre egy pár fröccsöt, pezsgőt, vörösbort, és hogy garantált legyen a szőnyegbombázás, a végén pár whiskey-t is. Másnap ÚJRA megfogadtam, hogy soha többet nem iszom. Szerinted…?” (Fiala Borcsa)

  https://wmn.hu/wmn-life/54303-amit-el-se-kezdek-azt-nem-tudom-felbehagyni–a-legnagyobb-marhasagok-amiket-eletunkben-megfogadtunk

  Kedvelés

  • És ezekből az aggodalmas sopánkodásokból derül ki, hogy városi, képzett, erőforrásokban bővelkedő nők tömegei csak akkor vannak jól, ha megvannak az élet külsődleges keretei. Munkahely, lehet koncertre járni, bulizni, “bekarmolni”. Negyvenes nők, anyák. Ezeknek nem való a szabadság.

   Mint ahogy nagyon, NAGYON rosszul járt most az, aki kiszervezte a sportot vagy a lelki jóllétét. Rászokott, hogy neki megmondja az edző, a pszichológus, a spirituális vezető, a baráti társaság, hogy hogyan legyen jól, milyen gyakorlatot csináljon, mit kell olvasni stb. Most meg csak a facebook mondja meg. Eltompulnak, elhíznak.

   Kedvelés

   • Basszus. Lehet autózni, túrázni, sportolni akár otthon a tízezer bármilyen videóval, lépcsőzni a parkban,futókörön futni, bármilyen szép helyre elmenni, lehet kaját rendelni, piacon vásárolni, frisset főzni naponta, lehet filmeket nézni, olvasni, az összes pláza nyitva van, lehet vásárolni, lehet kiscsoportosan találkozni bárkinek a lakásán, irodában maszkban dolgozni, lehet utazni, lehet a gyerekkel tanulni, lehet távmunkában dolgozni.
    Akinek igazán szar most, az a bántalmazó kapcsolatban élő anyuka, a nettel nem rendelkező anyuka, akinek a gyereke online próbálja fenntartani a látszattanulást, amit ez a digitális tanrend hozott, az érettségizők, felvételizők, nekik igazán szar. Meg annak, akinek nincs bevétele, mert megszűnt a munkája.
    Ennyi vernyogás, komolyan. Igen, az erőforrásokban bővelkedők nyüszítése.
    Nagyszülők még minden családban emlékeznek, milyen volt a háború, milyen volt a bombázás, a ruszkik inváziója, az éhezés, a kiszolgáltatottság, a gettó, a munkaszolgálat. Na, az igazán kemény volt. Az nem jóléti nyüszögés volt. Tudom, hogy senkinek nem jobb soha, ha tudjuk, hogy nagyanyáinknak milyen rossz volt, de az enyém arra tanított, hogy ha nincs baj, nem kell szenvedni. Akkor kell szenvedni, ha tényleg baj van, a többi mind elmúlik.

    Én se vagyok jól, hiányzik a munkám, látom, milyen szar a gyerekemnek a napi pezsgés nélkül az új osztálytársaival, de könyörgöm: lehet bárkivel találkozni, most sem élünk börtönben. Sokkal többet sétálok hosszú kilométereket erdőben, beszélgetve, sokkal többet olvasok, nézek jobbnál jobb filmeket, mint bármikor, mert így azért ki lehet bírni. Elmaradt a barátnős karácsonyozás, újévi ünneplés, de helyette bográcsoztunk és kerti partit tartottunk január első hetében, mert ezeket mind lehet. Online színházi közvetítések vannak!!!
    Igen, aki nem külső járókerettel, programokkal él negyvenévesen, az fogja zizzenés nélkül kibírni, akinek meg tényleg ez hiányzik a jólléthez, járjon terápiába vagy igyon sokat. Vagy mindkettő. Ja, és most is lehet jóemberkedni, ha valaki jódolgában nem tudja, hova szarjon: hányszor leírták még a kezdetekkor, hogy az önkénteskedés meg a közösségi szolgálat milyen jót tesz a segítőknek is. Vakok számára könyveket felolvasni otthonról is lehet, bárkinek. Hajrá!

    Kedvelés

   • Nekik kívülről jön az is, hogy hogy eddzenek, hova menjenek, mi a jó program stb. Női újságíróéknál ezen a színvonalon kötelező némi “én megértelek, én is így vagyok vele” empatikus összhangzat-nyervogás. Még Nyáry Luca is ezt csinálja. A kedvencem, aki fulldepis és a napi szelfijeit agyonsminkelve és megfelelő hashtagkazallal, vigasztaló és elismeréskoldus céllal rámolja ki az instára. Akik megszokták, hogy felöltöznek, haj belő, smink, köröm, szerepelnek, felvonulnak, partiznak, fotózkodnak, felületesen csevegnek, “roadshow”, tévé satöbbi, közben nem jók, nem elegek a valódi emberi kapcsolataik, ráadásul valódi munkájuk sincs, azok most nagyon elvesztették a talajt, tévé, vekengés, tinderen udvaroltatás és zaba álló nap. Tévé még van, de közben annyira elhíztak, hogy az is stressz. Magasról koppantak, de az a magasság ingatag építmény volt, csupa külsőségből.

    Kedvelés

   • Most nem is a wmn védelmében, de én se vagyok túl jól, bár nem sopánkodok. Nem kifejezetten a kiöltözés, pletykálás, részegeskedés hiányzik, az azelőtt se volt sok. De az emberi kapcsolatok nagyon. Persze telefonálunk meg sétálunk a városban meg átmegyünk egymáshoz, de az mégsem ugyanaz. És ezt nem is tudom mindenkivel megtenni. Tavasszal, amikor egyáltalán sehova nem mentünk, már az emberek látványa is nagyon hiányzott.

    Kedvelik 1 személy

  • Én most vagyok hálás annak, hogy épp kicsi az egyik gyerekem, mert az életmódomat ahhoz kellett igazítanom, így vannak itthon az itthoni sportoláshoz szükséges cuccok (alapdarabok csak, súlyzó, kettlebell, matrac) és találtam pár amerikai személyis edzős csajt, akikkel “barinőzni” szoktam, azaz egy videójukat végigtolom. Igazából miattam aztán lehet Covid, mert kb szinte semmi nem változott.

   Kedvelés

  • Ezek a cikkek annyira nem adnak nemhogy megoldást, de kiindulópontot se ahhoz, hogy mégis mi a teendő, ha tényleg szarul vagy.

   A 13-14 évesen olvasott Bravo Girl-ök cikkeire emlékeztett, ami úgy tűnt,hogy megoldást ad minden kamaszkori problémára…és mikor végigolvastam a cikkeket, tanácsokat, mindig arra gondoltam, hogy megint olvastam valamit, ami fenét se segitett a gondjaimon. Viszont arra is gondoltam ( már akkor) , hogy van az a réteg akinek ez segít. Az a réteg az én képzeletvilágomban a nagyvárosi, korlátlan pénzügyi forrásokkal, az aktuális divat szerint öltöző, kifinomult lányokból állt, akik már 14 éves koruktól élték a boldog ,barátnős/barátos/vásárlós/bulizos szexuálisan kiteljesedett életüket. És ha ebben az életbe néha becsúszott egy kis gikszer, simán kezelni tudják a Bravo Girl tanácsaival.

   Úgy tűnik most nekem, hogy ez a réteg felnőtt és írja (vagy olvassa) a WMN-t.

   Kedvelés

  • Én szarul vagyok. Egyre inkább. Nem azért, mert itthon dolgozom. Üres és kilátástalan minden. Nincs életem. Nincs színház, nincs mozi, nem motivál a séta (régen napi 10km), nincs türelmem olvasni. Hogy miért, nem tudom. Nincs kávé, nincs borozás, nincs tánc. Vagyis ez van mind, csak itthon. Egyébként is nehezen viselem a telet, sosem találtam benne semmi örömöt. Ilyenkor már a tavaszi, nyári utazást szoktam tervezgetni.

   Kedvelik 1 személy

   • Igen, senkinek sem jó, én a novemberben elmaradt wellnesst gyászolom még mindig, de közben mindenki egészséges. Két éve ilyenkor szoktunk rá a gyerekekkel a színházba járásra, ez is kimarad. Ez van. De jön a pénz a számlámra, ha megyek 400 métert, ott a barátnőm, ha megyek 26 kilométert, ott a másik. Ezek tartanak meg. Utazni pedig most is lehet, csak nem messzire, és nem több napra. Erre kell átállni, hasonló jó tud lenni. Na, most én lettem a tanácsadó női magazin, bocs.

    Kedvelés

 47. Valaha azt gondoltam, hogy ez csak érdektelen, de ártalmatlan. A semmi átelvieskedése, az apró, személyes problémákon való nyilvános, “politikai” rugózás, a görcsös kinézetmánia. De ez ISZONYAT.

  “A női menopauza vagy a férfi kopaszodás sokkal gyakoribb és társadalmilag elfogadott témák, mint az, hogy mindannyian, férfiak és nők állandóan és folyamatosan, természetesen veszítünk a hajunk tömegéből.

  Beszélgetőtársaimtól azt is megtudtam, hogy a haj hétévente ciklust vált, ilyenkor pedig rengeteg hajhagyma adja meg magát – így egyszeriben világossá vált, miért éppen a hétéves fogadalmam leteltével szembesültem a hajritkulással. Kereshetném az okot és a gyógyírt nyughatatlanul, és okolhatnám, hogy túl ritkán mostam hajat, vagy túl ritkán fésülködtem, retteghetnék tőle, hogy talán még inkább beindította a folyamatot, hogy két éve Görögországba költöztem, és ki tudja, nem keményebb-e itt a csapvíz, esetleg kevesebb tahinit fogyasztok, mint a Közel-Keleten éldegélve, vagy kutathatnám tovább méregdrága magánklinikákon, hogy mi történik a szervezetemben, de ha egyszer remekül vagyok, nincs gyulladás a testemben, és se fog, se hormonális, se tápanyagokkal kapcsolatos gondom sincs, akkor mégis miért pörögjek rá egy nemlétező problémára?”

  https://wmn.hu/wmn-szpsg/54289-steiner-kristof-itt-az-ideje-hogy-megszeressem-a-ritkulo-hajamat

  Kedvelés

  • paródia

   “Lássuk be, bármennyire is releváns ok az aggodalomra, hogy kevesebb hajunk van, mint tíz éve, bizonyosan nüansznyi apróság azok mellett a gondok mellett, amelyekkel ugyan nap mint nap szembesülünk, de ha igazán aggódni kezdünk miattuk, simán meggyőzzük magunkat, hogy adományokon, önkénteskedésen, és személyes felelősségvállaláson kívül mást nem tehetünk, így aztán inkább nem is pörgünk rajta tovább. Ha képesek vagyunk rá, hogy nem álmodunk éjszakánként éhező gyerekekkel, az ózonlyukkal, és kihaló állatfajokkal, bizonyosan képesek vagyunk arra is, hogy – amellett, hogy megteszünk minden tőlünk telhetőt az egészségünkért, és azért, hogy békében legyünk a külsőnkkel-bensőnkkel – nem adunk hatalmat a kopaszodástól való állandó félelemnek.”

   Kedvelés

 48. És igen, Ildikó is idetörleszkedett Péterfyék íróakadémájának tehetségtelenséggyűjteményébe, és vesszőhibadúsan századszor is elsüti a meghalt anyukám toposzt.
  Én valaha ezen meghatódtam, ki ne, de úgy használják a személyes élményeiket, mint a rúzst, vagyis, inkább, az ajakvonalukat, amit feljavítgatnak és drámaivá satíroznak a köz kedvéért, és igazából álnok, felszínes libák, semmi melegszívűség, igazi érzések, csak performatív jóemberkedés. Vagy muszáj könyvekről, borokról, vacsorákról, eksztatikus szexről rajongani és széthashtagelni az életet. És egyszer valaki elkiáltja magát, hogy GERLE ÉVÁT MOST ÜTNI KELL ÉS LEHET, MOST ERŐSEBBEK VAGYUNK!, és a lúd felismeri érdekeit, és odarohan fensőbbségeskedni, kioktatni, sajnálkozni, majd ír egy posztot arról, hogy miért ilyenek az emberek, több megértés meg szeretet meg empátia kéne stb.
  Ildikó, mindened mű, főleg a kifele előadott lelkizéseid. Képes voltál most májusban a legprivátabb beszélgetéseinket (eltorzítva) nyílt kommentben idézni és azt hazudni, hogy te segítettél nekem, te ereszkedtél le hozzám, csak mert úgy fordult a libák széljárása, hogy fölém léphettél, és mindezt úgy, hogy tudtad: több tízezer ellenséges lúd olvashatja. Akik semmit nem értettek abból, amit én írok, képviselek, mert buták és lusták, vagy nagyon is értették és irigyelték az én autonómiámat, és te beálltál nagyon bátran a kórusba jóságoskodva rám ordítani, kitaszítani.

  Ti bábok vagytok, belül üresek. Az alakoskodás, a tehetségtelenség soha nem lesz erősebb a valódiságnál. Még a fájdalmakat is csak eljátsszátok, egész életetekben önigazoltok. Átkozott legyen mindenki, aki beállt ebbe a csürhébe, én soha nem bocsátok meg nektek.

  https://felho.cafe/2021/01/17/kiss-ildiko-judit-utohang/

  Kedvelés

 49. Kezd az a rettentő kínos érzésem lenni, hogy csak ők vannak szarul, és ezt próbálják rányomni az olvasókra is.

  ne unatkozzunk annyira, kardunkba dőlünk, ronda januári nap, közösen búslakodhatunk, amatőr sminkvideó, összekeni az arcát, és ez a kontent?
  DTK, ez mi a fasz? ez szennyezés. és ő még az egyik okosabb, szonte az egyetlen okos azóta, hogy Gyurkó Szilvia nem bírta tovább.

  elkényeztetett libák.

  amúgy ebből a lehangoltságból rajzolódik ki, mennyire nem valós a korábbi életük. körömlakk, smink, meeting, wtf? nincsenek emberi kapcsolataik? olvasni valamit?

  vagy bármi. én már a jógán, kovászon meg a kenyérsütésen is röhögtem, de ez…?

  ma Dávid lekísérése után, az aszfaltutat odahagyván megpróbáltam átvágni az erdőben, meredek út, hó, bozótba keveredtem, estem is, jó nagy kerülő volt, de végül feladtam. kudarc, de felprögető, izzasztó. azt gondoltam, ha egy kerítésen bemásztam és aztán van még egy, akkor az már ki, de nem, még befelé mentem.
  aztán jöttem főzni, tüzelőt vágni. mindig van mit csinálni.
  föltettem egy levest, most meg kézen állok.
  köze nincs ilyen smink meg ki hogy néz ki locsogáshoz a való életnek.
  annyira megérdemlik.

  Kedvelés

   • Mondja is, hogy unja. De mit lehet sorozatokról írni ennyit? És minek? Mennyire unatkoznak már? Kb. az a szint ez tőle, ízlésalapon, nulla plusz értékkel, mint Szentesi Évától a sítlusnapló.

    Kedvelés

  • ŰŰŰŰ. Elolvastam a kávéhoz. Három dolog jutott eszembe, bár nem tudom, érdemes-e ilyen publicisztikát (vagy inkább személyes blogba való siránkozást) pázmányi retorikával kommentálni. Az enfarkába harapó depressziós kelgyó nihilje ez a cikk.

   Először is: Nem “Újra igent mondanék” a szlogen, hanem “MOST IS igent mondanék” (pontosan és szépen, ugye), sok ismerősöm tette rá a profilképére, van, akiről tudom, hogy tök jól elvan a feleségével/férjével, nevelgetik a gyerekeket, a többiekről meg mittudomén. Nem kötelező irigykedni, simán el lehet fogadni, hogy valakiknek tényleg összejött, én emiatt ugyan nem vagyok szarul.
   Másodszor: Tényleg irigy, hiába mosakodik, ez süt minden mondatából. Miért érzi magát kínosan a házasság heti műsoroktól? Miért nézi? Én miért nem érzem magam szarul? Marha nagy elköteleződős-templomi esküvős-szentségi-together forever házasságom nem jött össze, mégse ekézem azokat, akiknek sikerült, lehet bátran örülni nekik, nem mindenki képmutatóan házas. A tolerancia, elfogadás, sokszínűség palettán (vagy spektrumon, ugye) nem tud elférni a konzervatív, monogám, heteroszexuális házasság? Nem lehet elhinni, hogy van még ilyen, nem csak a kirakati verziója? És, igen, akárhogy is fáj: akár papírral, akár anélkül élnek együtt emberek, az ő gyerekeik a jövő, ők fognak dolgozni, mikor mi már nem tudunk. A depis-öngyis-kihalásos víziót nyomatni rohadt ciki, szerintem is.
   Harmadszor: Ki van basztatva a papírral? Őt, szingli nőt ki nyomasztja, hogy legyen házas? Mondjuk konkrétan? Persze, van nyomás és elvárás, nyilván szar lehet egyedül a Valentin-nap, de ha valaki öntudatos, modern, pezsgőző, életet nagykanállal habzsoló újságíró, miért nem tud beleszarni? Az nem a függetlenség és öntudatosság alapköve, hogy a saját utamat járom, nem hagyom magam nyomasztani?

   Kedvelik 1 személy

   • Szentesi nem tudja, hogy jelenségekről, vagy önmagáról ír-e. Egyik se elég jó, de így legalább még zavaros is.

    ‘Az enfarkába harapó depressziós kelgyó nihilje ez a cikk.’ 😀

    Kedvelés

   • Egyébként legtöbb fotóján egy keserű és gőgös nőt látok, pont olyan arckifejezéssel, mint társkeresőzésben önmagukat árucikként kínáló, másokat szintén akként taksálgató barátnőim képein. Sértettek ezek, nem egyéniségek.
    Mondjuk kompromisszumokat kizárólag önmagukkal hajlandóak kötni, éspedig olyasmiben, amiben pont nem kéne, amiben pont az emelt fő és önfegyelem lenne az építő, de másokkal aztán semmiben.
    Őszintén, mi a faszt akarnak így?
    Amúgy meg, házassághete, olcsó kormánykritika: vótmá.

    Különben házasodnék. Eddig kétszer nem, de most meg valószínűleg igen, és vannak ennek gazdasági meg elvi okai is vegyesen. Az alapja meg a szeretet meg az összetartozás.

    Kedvelik 1 személy

   • De mintha így a homlokára írná Szentesi, hogy kellemetlen, nyomulós, irigy, elhízott lúzer vagyok.
    Pálmai Anna full részegen nyilvános posztban szúrogat a gyerektémában a “barátnőnek”, akiről köztudott, hogy nem lehet gyereke és tulajdonának gondolja Hubertet.

    (komment)
    és:

    Kedvelés

   • Istenem, vedd el tőlem, amim van, vagy verjenek át, bármi, legyek öreg, csúf és magányos, de soha, soha, poénba öltöztetve se viselkedjek ilyen alantasan, ne látsszon rajtam a keserűség, a méltóság hiánya. Ámen.

    Kedvelés

   • “simán el lehet fogadni, hogy valakiknek tényleg összejött” Szentesi Éva valóban irigy, keserű, nem átall cikknek álcázott lófaszban ezen nyekeregni, és nem vállal felelősséget az életéért, de azért az nem a facebookról fog kiderülni, hogy egy házasság működik-e, ott könnyű lobogtatni nyaralások, romantikus vacsorák képeit. amúgy egyetértek, de az igazság nem a képkeretekben meg a hashtagekben rejlik. fogadjunk, hogynagyrészt nők rakták ki, és az anyjuk lájkolja…

    megjegyzem, 2013-ban te is védted a házasságodat, állítottál róla minden szépet és jót, mert hinni akartál benne.

    Kedvelés

   • Korábban írta, hogy szeretne kapcsolatot, családot, most ez fokozódott, mert nem és nem talál évek óta, az online randik is bénák és eredménytelenek, behízott, bedepizett és nagyon unatkozik. Amúgy nincsen szobafogság, csak 8 után ne menj ki, nem értem a rinyát, nem az van, hogy nemigen akarnak vele találkozni a barátai se?

    Én ezt nem értem, ez mit jelent, így konkrétan a valóság mely darabjára utal:
    “a meleg barátaim, akiknek lassan már az élettársi státuszuk sem érvényes, mert az apa férfi, az anya nő, és nem fordítva.”
    ??? Hogy van fordítva??? És miért ne lenne érvényes?

    Benyomult ez a szörnyű mesterkélt, valóságtagadó, luxusproblémákon rugózó ideológia, freakek perverziója, hogy férfiból lehet nő, meg két férfi vagy egy férfi pont olyan jó szülő, mint egy nő meg egy férfi, nos, nem. Ezek meg beírták alkotmányba, hogy sok évre elejét vegyék annak, amibe a Nyugat már belebukott. Itt az ne legyen. Egy még csak nem is transzfób Rowlingot utáltak ki… milyen erős érdekek ezek? Annyi fontos gond lenne, értelmes téma, ezek meg a buzuláson meg a nemi önkifejezésen nyávognak.

    Kedvelés

   • “ha valaki öntudatos, modern, pezsgőző, életet nagykanállal habzsoló újságíró” rég nem az, ugyanezért nem is edz, és idén először nem akart hazug giccset írni Valentin-napra. Inkább írt egy ilyen… dögösen cinikusat. Szerinte bölcsebb lett volna hallgatni ezen a napon. Az se véletlen, hogy soha, soha nem szerepelnek az írásai még a wmn-en belül sem a top olvasottak, lájkoltak között. Mindenki unja a pozőrködést, a rinyát.

    Kedvelés

   • “nyilván szar lehet egyedül a valentin-nap”
    most én nem akarok semmit megcáfolni, de speciel a valentin-napot néhány barátommal töltöttem, és onnan jutott eszembe a dátum, hogy meglattam fodor gabort papirpoharbol pezsgőzni a balaton partján. (de aztán vettem mindenkinek szottyadt marcipán szívecskét a benzinkúton!) van csávóm egyébként, de nem tudom, mióta gáz, ha nincs valakinek. szentesivel se ez a baj szerintem.

    Kedvelik 1 személy

   • Akinek nincs szerelme, annak nagy ügy ez az egész. Sóvárognak. Nézd meg, Gumiszoba mit árul el magáról ez ügyben, amióta kapott a pofájára, hogy ne utánam nyomozgasson meg rá célozgasson, hanem a saját életével foglalkozzon.

    Ki a szerelmet nem ismert, csak álomnak alítja. Meg persze van ez a menősködő életmód, tipikus vidékről jött jobb módú ostobanő-asszimiláció, amikor az az álompasi, akit mindenki annak tart a tévéből, a celebek és bestsellerek érdeklik őket, minden tömegfilmpremier, kereskedelmi lihegés, helovín-kontentté és medializálttá tett karácsony, buli, valentinnap, leárazás hatalmas esemény.

    Kedvelés

   • Ja, persze. Mármint a kirakat-házasság, profilkép-keret, Házasság Hete nagy kezdőbetűkkel, Képmás magazin, nyilván nagy része nem úgy van. Én azért merek hinni abban, hogy van, ahol működik minden ellenére, mert akikről tudom, hogy tényleg jól elvannak benne, azokat ismerem, beszélgetünk, együtt kirándulunk, meghívjuk egymást elég rendszeresen, gyerekeikkel jönnek, szóval látom. (A problémákat is mondják, sose csupa fény, de lehet benne jól élni.) A többi a mittudomén. Persze, én is próbáltam életre pofozni, azt, ami már rég halott volt, menteni próbáltam a menthetetlent (ez kb 4 értékes évet vett el az életemből), ezért a hasonló nyavalyát messziről kiszúrom, ha valamennyire ismerem azt, aki ebben vergődik.
    A Valentin-nap ILYEN ÁLLAPOTBAN lehet szar egyedül, ez kimaradt a mondatomból. Nekem se fontos, sose volt szar, se akkor, mikor a férjemtől nem kaptam ingyombingyomot, se akkor, mikor egyedül voltam, és most se, mikor a szerelmem kijelenti, hogy tesz rá magasról, mert a kereskedők ünnepe ez.

    Kedvelés

  • És, nem hiszem el. Intelligens ismerős jön másodjára házassághete ellenes cikkel, hogy milyen jó már, hogy őt többé nem lehet lesajnálni és nyomasztani mindenféle Ádernéknak. Mert végre valaki kimondja a NEM-et is.
   Most ez a bornírt faszság tényleg nyomasztó valakinek, aki saját döntésből, különösebb következmény és megítéltetés nélkül évekkel ezelőtt elvált?

   Miért nem beszélünk arról, hogy miért olyan ritka kincs a méltó – mégha döccenős is olykor – kapcsolat? Mert ugye ez az igazi probléma, nem a házasság melletti buta kampány. Akinek van jó, és működő és perspektívával bíró, az nem ezen pörög, úgy látom én.

   Kedvelik 1 személy

 50. Érdekes, hogy csak azt tilos észrevételezni, hogy valaki a testét, amit ugye nem tud oly könnyen leveni, a sorsára hagyta, vagyis, dagadt, görnyedt, izomtalan, netán azért is, iddogál. Hogy valaki hogyan öltözik, “slampos-e”, ami erősen pénzkérdés, még sokkal jobban ízlésalapú és jóval gyorsabban változik a normája, mint a testnorma, azt újságírói hátszéllel lehet nőkre erőltetni, erkölcsi szósz: fast fashion, globális kereskedelem, szemét, gyerekmunka, önazonosság, a lényeg, hogy vegyél idétlen, oversize, méregdrága dizájnercuccot. Tehát a “divat” oké, sőt, de a “szépségnorma” meg a “fitneszőrület” nem (prüszkölnek is ellene a lusták mindenhol). Ugyanúgy a mennyire vagy buzgó a gyereked abajgatásában, mennyire kirakatba való, amiket főzöl, illetve rendet tartasz-e otthon az Abszolút Normák Szerint kérdéskötrrel is lehet baszogatni a nőket simán.

  https://wmn.hu/wmn-life/54611-az-onazonossag-az-ami-a-leginkabb-oltoztet–interju-fuzes-eszter-divattervezovel-stilustanacsadoval

  Kedvelés

  • “Az emberek a külsőségek alapján alkotnak elsőként képet rólunk – ha akarjuk, ha nem. Miért ne használnánk hát tudatosan, a saját szolgálatunkra? Az első benyomást nagyon nehéz később felülírni, így fontos, hogy amit mások gondolnak rólunk, az ne a véletlen műve legyen, hanem igenis legyen ráhatásunk.”

   Tehát legyél önazonos, ne törődj az instanormával, de manipuláld az aránytalan tested flancos öltözködéssel, mert az viszont nagyon fontos, hova sorol be első látásra az a sok mély érzésű ember. Rettegj, hogy elbaszod. Igazi demokratikus gondolatok, intelligens embereknek való.

   Kedvelés

  • “Az, hogy a fast fashion üzletekben tizennyolcezerért meg lehet vásárolni egy kabátot, óriási tiszteletlenség az egész szakmával, a gyártókkal, a tervezőkkel szemben.” Átlátszó, sznob lobbi, közben az ő márkája megbukott.

   Kedvelés

   • Divattervezőből stylisttá válni nagy lecsúszas, főleg hogy a márkája tényleg ismert volt és nem sokan tudták utánuk csinálni.
    Az külön tetszett, hogy a divatvilág elvette a lehetőségét a családnak. Szerintem harmincévesen az egyre nagyobb sikerében nem sajnáta magát, hogy de kár hogy nem pelenkázhat. Kellemetlenek ezek a mondatok.

    Kedvelés

 51. És igen, megint “ők, a bántalmazók, de mi meg jók vagyunk”, mi és ők:
  https://wmn.hu/wmn-life/54662-addig-addig-toljuk-fel-oket-az-olumposz-csucsara-mig-a-tuloldalon-le-nem-esnek–mi-is-felelosek-vagyunk-a-bantalmazasi-botranyokert

  a kommentelők is kiosztják alaposan:
  “Tisztelt” Gyárfás Dorka! Sürgősen távolítsa el ebből a förmedvényből a Michael Jacksonnal kapcsolatos részt! Ismételten felhívnám a figyelmét arra, hogy MJ után több, mint 10 éven nyomozott az FBI, és semmilyen rá terhelő bizonyítékot nem találtak ennyi idő alatt. Az ellene indított perekben mindannyiszor felmentették. A nyomozati anyag elérhető a neten, de ön – sokadjára – annyira ostoba és korlátolt, hogy nem képes utánanézni az állításai valóságtartalmának. Elég volt a mocskolódásból!

  Kedvelés

  • “hetet-havat összehordanak és összehasonlítanak ebben a cikkben. az író,és a khmm..szakértő..Döbbenetes,h az írója nem szédült bele ebbe az összefüggéstelen,és értelmetlenül kiragadott,és alsó sarokból megvilágított bulvárszintű személyiségelemzés-felhozatalba.olyan,mintha félálomban,és kimerülten írta volna,és senki más nem olvasta volna el,mielőtt publikálásra került..h miylen indokokkal próbálják alátámasztani azt a valóságban egyébként szinte semmi hasznos lépést nem generáló bűntudatkeltést,miszerint h mi is hibásak vagyunk abban,ha vki visszaél a hatalmával.mert uyge tenni nem tudunk ez ellen,és ő se mondja,h ha majd te odaállsz,és tiltakozol,attól változni fog bármi is.Ezen a jelenségen nem tudunk változtatni,scak megpróbálja elhitetni velünk,h mi is tehetünk arról,h A.hammerer vagy kinek myilen erőszakos gondoaltai vannak.asszem talán én pl erről nem tehetek.esetleg a családja.Úh nem is fogom magam rosszul érezni azért,mert valakik,tőlem fényév távolságra azt képzelik-mert a környezetük megengedi nekik-h övék a bármi.
   majdnem elkezdtem kiragadni az egyik abszurd vádat,ami ránk,kisemberekre irányul,de annyira zavaros a gondolatmenet,h logikusan cáfolni sem lehet.
   Egy iylen cikkben pont csak M.J-t kiemelni az erőszakos bűncselekméynesek közül,és csak őt szörnyetegnek nevezni:durva eltorzítása a valóságnak.”

   Kedvelés

  • “Szeretjük a sztárokat. Szükségünk van rájuk. Ők azok, akiket csodálhatunk, akiknek a küzdelméért szurkolhatunk, akiknek a bukásán szörnyülködhetünk.” TI. Ostoba libák, ezt hizlaltátok a popkultúrával, kattintásvadászként, a ki tud többet Brad Pittről színvonalú tesztekkel terjesztettétek a hollywoodi ostobaságot, és csak akkor tiltakoztok a sztákultusz sötét oldala ellen, amikor az a trendi, fujj, milyen gyávák vagytok.

   Marilyn Manson, jujuj, kikötözte az áldozatait, micsoda bántalmazó! Másnap Hummel Zsolt promózza a BDSM-et, az konszenzuális és nagy plusz a szexben. HZs üzltileg is érdekelt ebben. Na most, MM is ezt mondta. Hogy ez mind konszenzuális volt. Milyen undorítóan promózzák a perverziókat, mindig odaírják, mik a szabályok, az egész milyen etikus, normális, izgalmas, őszinte, az intimitás mennyivel mélyebb, sőt: “a szub irányít”, ja, biztos. Ha valaki azt élvezi, hogy a partnere vérzik, sír, térdel, kiszolgáltatott, könyörög, fuldoklik, ömlik a taknya, és már megkapta a fementést, hogy ez nem is baj, nem perverzió, és az normális, hogy ő a másik vergődésére gerjed (erőszakos pornó alapozta meg, nem valami veleszületett dolog), azt biztos érdekelni fogja, mit érez a szub, mik a határok, meg látszik-e az ütés nyoma, sérült-e a nyálkahártyavagy levált-e a veséje.

   Széthízott, csalódott emberek üzleti érdekből szórakoznak naiv nőkkel, bevinnék őket az erdőbe, ontják a reklámszöveget, és közben eljátsszák a progresszív, tabutörő hőst, akit nem ért meg a világ, sajnos, Magyarországon még prüdéria és kirekesztés van. Hányok.

   Kedvelik 1 személy

 52. “Megérteni a felfoghatatlant: hogyan okozhat valakinek élvezetet egy állat szenvedése? Miként lehet, hogy valaki nem fogja fel, miatta él mindennapos kínban egy elhanyagolt állat? Figyelem: felkavaró, de fontos gondolatok az Állatorvostudományi Egyetem szakmai napjáról…”

  eggyel alatta Hummel Zsolt reklámozza és normalizálja azokat, akik abban lelik élvezetüket, hogy másvalaki (ember) szenved
  eggyel alatta hiszti a bántalmazókról

  Kedvelés

  • “Hogy E.L. Jamesnek helye van-e az irodalomban, azt pedig amúgy sem a kritikusok mondják meg, hanem az idő. Ha a hatása jóval későbbre is elér, akkor a válasz magától értetődő lesz.”

   az irodalomban minden tömegszarnak helye van, értjük
   a kritikusok kussoljanak!

   Kedvelés

  • És az instán szponzorált kis bizniszét felrakta a wmn-re is. Eleve elhízott, izmaikat vesztett embereknek vegánságot propagálni, indiai kaják menősködve, “mutat nekünk öt isteni zöldséges curryt”, brrr, mindenféle fiszemfaszom nevű, fél világon átutaztatott, majmolós, közegidegen, kizsákmányoló helyekről szerzett alapanyagokkal, ja és mindez SZEXI.

   https://wmn.hu/konyhaban-a-helyunk/54720-az-eletben-nem-volt-meg-a-spenot-ennyire-szexi—vegan-palak-paneer-recepttel

   Kedvelés

   • Az indiai ízek nagy rajongójaként nem értem hogy miért szexi egy dahl, illetve mikor lett ez identitás?

    Ez is a vidéki lány effektus, nagy szám, elujságolandó, hogy a fokhagyma-kömény-pirospaprika trió helyett gyömbért és kurkumát vett a Coopban. Forradalom! Vérforralóan szexi!

    Kedvelik 1 személy

   • És én tavaly azt hittem, hogy én toltam túl, és ő egy botladozó, de megkapó lélek, meg a rák mégiscsak szent, de a hosszú távot és jelen vallomásait, állapotát tekintve így 2021 tavaszán már látni, mi volt a sok menősködés mögött, mire ment ezzel az állandó önimádattal és mindennek a megmagyarázásával, minden kurva cikket úgy kell kezdeni, hogy “amikor Kardos nagyanyám”, “kis falunkban”, “anyám rajongott a darabolós sztorikért” (és senki nem szólt rá, hogy ez /meg az anyja/ primitív, amellet kegyeletsértő is), “már kicsiként is imádtam Balázs Fecó koncertjeit”, “beszólt egy exem társaságban, levezetem ebből a nők elleni erőszakot nektek”, “előbb tudtam rajzolni, mint írni” (mégis “írónő” lettem)…

    Kedvelés

   • Ha az én életemben egy nem-szexi időszak jön , akkor meglehet, hogy elszántan és optimistán fogok regényt írni, sportolni, jól kinézni, színházba járni, értelmesen tölteni az időm, de hogy a szex szót nem fogom sejtelmeskedve leírni kajákra vagy bármire, kompenzálandó az űrt, az is tuti.

    Kedvelik 1 személy

   • Nem szoktam gasztro tartalmakat olvasgatni túl gyakran, így nem tudom, írták-e mások máshol, de Jamie Olivert hallottam szexinek becézni a kajáit, ezer éve (aki akkor huszonéves srácként főzögetett a tévében). Pontosabban kábé húsz éve, a kétezres évek elején, még otthon laktam a szüleimnél, a húgommal szerettük nézni. Az egyik könyvében is így írja valamelyik salátára (a könyv megvan a szüleimnél, konkrétan emlékszem rá, hogy szexinek nevezi. Nem tudom, melyik könyv, talán a 2002-es …egyszerűen csak főzz! (magyar kiadás), de lehet, hogy másik) Jaj, nagyon régen volt.)

    Kedvelik 1 személy

   • Pontosan ez járt a fejemben. Annak ellenére, hogy a Burda házhoz ment a pofonért azzal, hogy egy sértett hangvételű posztban megszavaztatták a nagyérdeműt, nagyon álszent az a hörgés, ami kialakult, főleg, hogy többek közt a wmn is aktívan hozzájárult a szó devalválódásához (emlékezhetünk, hogy volt már a Szentesi Évához dedikációért sorbanállás is szexi).

    Kedvelik 1 személy

   • Szerintem nem ment házhoz a pofonért (egy idős szerkesztőről van szó), és nem volt sértett sem. Pont annak kezelte a helyzetet, ami, szerencsétlen szóválasztásnak és habverésnek. Utána pedig hibátlanul kommunikált, mértékletes volt, takarított, és persze hogy nem engedett az aljas, álszent zsarolásnak.

    komment:
    “…ahogy ti, liberalisok,a csalad az csalad szekcio es a tobbi agressziv senkihazi olitek egymast, na annak parja nincs xD ahogy ti belezitek ki egymast,uugy senki xD egymassal szamoltok le,orom nezni xD maskulonben nem kene meg feladni, irhatnatok meg ide par szaz erkolcsert horgo gyalazkodast, okoskodast xD mert meg nem tort meg az oreglany, meg nem BORULT TERDRE bocsit kerni a neptol xDDD ellenben torli a kommenteket, de nem zarta le a kommentelest,egy szo mint szaz, turaztat titeket xD”

    Ismerni kell hozzá a kontextust, ki az, aki így uszít. Ugyanez a Mérő Vera Sophie Labelle kicsit sem pedofilgyanús transznőt élteti amnestysként:
    https://magyarnarancs.hu/publicisztika/isten-az-ankertben-109869
    aki közben idáig fejlődött az identitáspolitikai tapsviharban:

    diaperfur art: pelenkás kölyökállatok. kicsit sem para, hogy ez a kinkje, és nem szabad őt szégyeníteni. ez egy csávó amúgy (transznő). de nem perverz, dehogy!

    NINCSENEK A FELKENT TRANSZPÁTYOLGATÓKNÁL NAGYOBB BOHÓCOK.

    és “a pedofil is ember”:

    Nagyon kell lihegni, hogy ez gyermekjogi ügy legyen. Annak annyira megfoghatatlan, hogy ingyen lesz hős az, aki a szimbolikus hiszti élére áll.

    Kedvelés

   • Én is azt gondolom, hogy ezt a helyzetet nagyon jól kezeli a Facebook-oldaluk adminisztrátora (a rögzített posztban részükről rövidre zárva a témát, egyben azt meghagyva dühöngőnek és folytatva a megszokott rutint a saját közönségnek. Majd elunják egyesével megdühösszmájlizni a tavalyi szabásmintákat.).
    A Hintalovon jelzéséről és annak mikéntjéről azt gondolom viszont, hogy jogos, vagyis hát a vállalt tevékenységi körükből adódó, és diszkrét volt, nem értem a kiszólást (“marginális gyermekjogi szervezet”) az azóta törölt posztban, amire ráugrott a tömeg végül. Hiszen ez nem is igaz, öt perc netezés kell hozzá, hogy kiderüljön, eléggé megkerülhetetlenek a témában, rengetegen dolgozták ki a gyermekvédelmi szabályozásukat az ő ajánlásaik alapján. Ezt nyilván nem kell kapásból tudnom, ha a Burda Magazin főszerkesztőjeként a semmiből egyszer csak megkeresnek. De tényleg nem értem, mi célja volt így annak a bejegyzésnek, hacsak nem visszaigazolás keresése, hogy nem, nem gáz a szexi ebben a szövegkörnyezetben (de, az, de mint írtam, ez az álszent lincshangulat röhejes, és egyáltalán nem arányos a bejegyzés – általam némileg indignálódottnak érzékelt – hangvételével).
    Az MN-cikket olvastam még a print lapban, nagyon fontosnak gondoltam, és viszolyogtatónak a szereplőket.

    Kedvelik 1 személy

 53. “Caitlyn Jenner élete egy fantasztikus, győzelmes karriert helyez másik megvilágításba, viszont nem akar belénk sulykolni semmit. A történetét nem lehet sírás nélkül hallgatni, legfőképp azért, mert a nemi megerősítő műtét nem feltétlenül jelenti az önmagunkkal vívott harc végét.”
  https://wmn.hu/ugy/55805-azt-gondoltam-tulelhetek-valahogy-ugyis-ha-csak-noi-ruhakba-bujok-zart-ajtok-mogott—ismerjetek-meg-caitlyn-jenner-tortenetet?fbclid=IwAR1gTjzyXpjvj7xLU4ib42GHj-uO50VroAKSNxu5e0pEDiFYPWw-3gPDAXU

  Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.