top 10 – hóbort

Nálad semmi sem úgy van. Mondja, és igaza van.

A full értelmetlen, kis egzotikumjaimról, amelyekre rá szoktak kérdezni. Ne keress mélyebb értelmet. Így alakult.

1. színes cédulák és filctollak, különösen tanárként (egész régi)

Így néz ki egy igazán elkötelezett, ELTÉ-n végzett magyartanár József Attila-összese.

foto-2016-10-03-16-43

foto-2016-10-03-16-45-6

most raktam fel polcra, sírtam egy kicsit

2. bambuszbicikli, fogaskerekű (középrégi, 2011 óta, a napi biciklizés 2002 óta)

Ez az egyetlen járművem, az identitásom (a bicikli, mármint). A váz 1,8 kiló. Teljesen máshogy viselkedik, mint a fém: repülős, könnyű. Kézműves darab, most lesz öt éves, egy fehérvári mérnök készítette, törésteszteket is végzett, de neki ez a kísérlet hobbi.

Erről ismertek fel, amikor megtámadtak a fogason.

IMG_4977

Fotó - 2016.06.17. 12.49 #3

3. mosható pelenka és női betét (2008-tól)

Még a mamami hőskorában, mindkét gyereknél (illetve Julis volt pelenka nélküli is /EC/, de az nagyon nem sikerült, hogy őszinte legyek). BambinoMio, külön külső és prefold belső, női betétként meg a norvég ImseVimse. Bizony, vödör, ecetes áztatás, napon szárítás, és hatalmas csomag a fenéken. De mi komolyan gondoltuk az ökót, és elég keveset költöttünk a kakiprojektre.

IMG_6041

4. női kehely (2008 óta)

Más néven inti kehely, menstruációs szegédeszköz szilikonból. Az enyém DivaCup. Hogy miért? Nem fogy el. Olcsó. Öko. Tiszta és tökéletesen zár, nem lehet érezni, de ehhez persze meg kell tanulni jól felrakni (nem azonnal sikerült, meg kell vallanom).

Hátrány: kakilni nehéz, ha fönt van. Közvécében igen macerás kimosni.

5. űrmelltartó (NuBra) ez új, tavaly óta

Ez is volt már, talán a sportrovatban. Nagyon szabad érzés. Mert ugye olyan rafinált pántmegoldások vannak, bármilyen estélyi ruha alá, de amióta nettósítottam a testem, nem ellenség a gravitáció. Semmi nincs a hátamon, vállamon, nyakamban, hónom alatt, mégse lobog a szélben, meg döfi át a ruhát, sőt, dekoltázst képez, ami nekem ugyan nem hiányzik, az már bruttó, de ha annyira szeretnék NuBráék, legyen.

6. saját keverésű protein (tavaly óta)

Annyiféle termék meg innováció van, én ketogén is vagyok, miért ne mennék el a lehetőségek széléig? Nagyon tetszik a NIKE ID is, ez a jövő.

Belezúztam a közepes láncú zsiradékokat, mindenféle aminosavat, vitamint, fölvaníliáztam és sztíviával édesítettem. Ami a bázisfehérjét illeti, megtörtem a tejsavó uralmát: rizs–tojás–kender–tejsavó keverék lett. azt persze nem garantálják, hogy ez így finom lesz. És nem is, de ettől nem ment el a kedvem.

A következő adagon állítottam egy kicsit, kivettem a C-vitamint, több tojást tettem bele, kevesebb BCAA-t, és az finom lett.

Eddel raktuk össze a -tételt

Eddel raktuk össze a -tételt

Részletesebben: Create Your Own

7. kúszónövény-fülbevaló (1996, felújítva 2016-ban)

Ezt húsz évesen csináltattam, saját ötletből: egy futónövény elburjánzik, és beszövi a fülcimpám. Eltört. Drága aranyműves olvasóm, áldott legyen a neve, mosolya és hasizma, most javította, és pótolta a másik felét is, ami csak egy sima pici virágfej. Ezüstből van. Kellett hozzá a fülkagylóm, gipszbe is nyomtam annak idején, így pont illik rá.

Fotó - 2016.02.12. 20.03 #3

Ez a fotó annyira rossz színű, hogy lőttem ma reggel egyet.

foto-2016-10-05-11-16-3

á, nem, csak a buszhoz öltözött trendiséget akartam megmutatni

8. banántartó doboz (2006-tól)

Alapdarab. Hegymászóboltban vettem. Mindig elsütöm, hogy tízezer darab (féle) banánon tesztelték, hogy biztosan minden forma, méret beleférjen. Ezt aztán mindenki áhítatosan ismételgeti, jól hangzik. És íme, a tízezer-egyedik:

IMG_2175

Annyit röhögött rajta, hogy vettem Ednek is egyet (felfedeztem a BUTLERSben). Extrém minőség, nem törik, nem fakul, nem kopik.

9. Letter box kapszulák a The Protein Workstől, szintén tavaly óta.

Ebben van a vitamin és az ízületvédő. Belefér a postaládába, mármint brit méretezés szerint. Szerintem nagy ötlet.

ha engem az illy felkérne promócióra, ízibe' leszedném az összes ilyen képet

ha engem az illy felkérne promócióra, ízibe’ leszedném az összes ilyen képet

10. illy kávé, 2013 márciusa óta

Ezt tudjátok, tele van vele a blog, de itt nem csak a márka a lényeg, hanem egy bizonyos fajta rendszer: gép és kapszulák. Az otthoni, nem darálós kávézás csúcsa, egy oratórium minden adag. Októberben kihagyom, kotyogós lesz (ami ahhoz képest popsláger), másra kell a pénz.

jé, itt van még letter box kapszula is, ezt a képet kerestem az előbb

jé, itt van még letter box kapszula is, ezt a képet kerestem az előbb

11. kávécukor-gyűjtemény, hát, talán 2004-től, van, aki még emlékszik? Pasaréten már volt.

Az én csodálatos Japánból, Peruból, Izlandról, Grúziából származó tasakjaim! Megannyi gesztus, hozták nekem. Nem eszem cukrot, csak alkalmanként (vááá, egyre többször…) egy hintés kókuszvirágcukrot, az meg nem tasakban van. Ami mégis kell (ovis kalács élesztője, gyerekek palacsintája), innen származik.

Mindenki tudja róla, ezt a szenvedélyemet, mindenki hoz nekem utazásai kávézóiból, és a mindenkinek a testvére, apja, zsiráfja is. És amilyen, közé keveredik neszkávé, só, repülős evőeszköz, édesítőtabletta, kávé mellé pici csoki, süti. A csomagolások, a feliratozás változatossága elkápráztat: kocka, tasak, csíkcukor, horoszkóp, várospromó, politikai kampány cukrai.

A brit kávécukor három grammos. Ott már ragáltak a járvnyszerű cukorfüggőségre és elhízottságra, és eredetileg is szarabb a táplálkozásuk. Magyarországon 5 gramm, a Starbucksé 3. Spanyolországban, ahol a tenger étkeit, friss zöldséget és gyümölcsöt tol mindenki, hat vagy hét.

Jé, zsiráfgyűjtemény! Zsiráfmánia. Hát, azt majd megírom külön, most megyek úszni, ragyog a nap.

A poszt megjelenését a NuBra, a TPW, a Segafredo, az Illy, az ékszerész lány, a Bambino Mio, az ImseVimse, a Századvég Kiadó, a Magyar Dinnyetremesztők Érdekvédelmi Egylete, a BUTLERS és a BKK összesen 4587132 forinttal támogatta.

17 thoughts on “top 10 – hóbort

  • Eddig csak mosolyokat. Szerintem nem csak a régi olvasóknak, hanem a picit eszesebb újaknak is világos, mire utalok, és miért fricska ez. A blogon nincs és nem is lesz reklám, sem más közösködés, kölcsönös jópofi. Semmilyen módon nem vagyok befolyásolható, megvásárolható, csak a meggyőződéseim és a pillanatnyi hangulataim irányítanak.

   Kedvelés

 1. Az én hóbortjaim a Nanushka (általában Jófogásról, de idén voltam az újkollekció-avatón is) és a Lush (Dream Cream és hajbalzsam-tömb, meg néha fogmosótabletta, és öt üres tégelyért cserébe adnak egy arcmaszkot, még az, úszás után szoktam használni, ja, és az epres borotvakrém, az tök jó).
  Tegnap érkezett a halálosan menő cipőm, ma van rajtam először. Annyira jól néz ki, hogy ma a kolléganőm elesett a folyosón és kiöntötte a kávéját, mert annyira bámulta, hogy mennyire jó már. (Nem vicc, tényleg.)
  http://nanushka.hu/en/style/hel-slip-on-shoes/beige

  Kedvelik 1 személy

 2. Én a régiségeket nagyon szeretem, ezért ebben élem ki a különböző érzetek, hangulatok iránti vonzódásom. Hóbort ez már a javából. A ház minden pontján van valami kis érdekesség, melyeket az őket megillető helyiségben próbálok ízlésesen és rendhagyó módon elhelyezni. Jellemző, hogy nem veszem ezeket, hanem valahogyan hozzám keveredtek, keverednek és úgy csinálok nekik mindig helyet. Lejárt és bekeretezett békebeli részvénypapír, falra rögzített gramofonlemez, 1700-as évekbeli miseszekrény, szignózott Karády Kati fénykép, kis kedvenceim az antik porcelán csészikék (leginkább Zsolnay), kerámia fali tányérok mindenféle tájékról, régi lisztes és kakaós fémdobozok, zsírosbödönök, rozsdás sajtreszelő, ősrégi kotyogós kávéfőzők, rokka darabok felszögelve a falon, Vuk-os kistányér. Egy óriási fatönk van a konyhasarokban kompozícióként elrendezve egy régi kis gyerekszékkel, rajta apukám mackójával, alatta kicsi fonott kosár, ott tárolom a fokhagymát… A fatönkre almát vagy diót szoktam tenni – kutyák szeretik leeszegetni, egy szép régi konyharuha, jópofa borosüveg, borospohár és egy beleállított fanyelű kés társaságában. Ennek mindenki a csodájára jár. Szeretem, hogy sok kedves tárgy vesz körül, innen-onnan szólítanak meg, mindegyiknek saját kis története van a fejemben, meg írnak közöset is. És színesek a falak, sehol sincs fehér! Piros, bambusz zöld, napraforgó, trombitavirág és aranyeső, akár egy szobán belül is eltérő. A tárgyakat a színekkel együtt kombinálom. És már kint is művelem, címeres téglát találtam a kertben, épp borostyán növi be a teraszon, törött kaspóban virág, nem dobom ki, cirokseprű az ajtóban, kutyaház előtt kicsi virág. És nem giccses, vagy zsúfolt, hanem jó hangulatot áraszt az összkép. Eklektikusnak mondanám:) Azért biztos van egy határ, de szerintem még mehet így:)

  Kedvelik 1 személy

 3. Nem tudom, hogy hóbortnak számít-e, sokak szemében az, hogy csak akkor eszem, ha már tényleg éhes vagyok, és nem akkor, mikor mások szoktak.
  Még talán a mezítláb járás, ahol és amikor csak lehet. (Akkor is, mikor nem, tehát pl. decemberben bokáig érő hóban a sarki közértig papucsban leszaladás, ha ennyi idő alatt felfázom tőle, akkor hadd hulljak, mint férgese.)

  Kedvelés

  • Három napja van húsz fok alatt a hőmérséklet, körülöttem mindenki bele akar halni. Télikabát. Szőrbakancs. Sapka. Tegnap reggel trikó-farmer-tornacsukában érkeztem az irodába fél tízkor, ragyogó napsütésben. A bejárattól az asztalomig négy embertől kaptam meg a “Nem fáááázooooool??” -kérdést. A válasz nem fért a fejükbe: “hova fázzak, edzésről jövök, süt a nap, ez csak időjárás”. Ufó vagyok megint. 😀

   Kedvelés

   • Az előbb emelkedett lelkiállapotban tartottam hazafelé edzésről, azon elmélkedtem, hogy a héten egyáltalán nem volt izomlázam, pedig mindhárom alkalommal eléggé lezúztam magam. Arra jutottam, hogy a hideg teszi, zuhany és szél formában is. Még a nyár elején a hideg Balaton- és Velence-víz volt rám ilyen hatással. Mit gondoltok, van ilyen? 🙂

    Kedvelés

   • Van, én is halálosan meg vagyok taknyosodva, mióta hazajöttünk Horváth-ból. Nekem ez inkább pszichés. (Meg hát életemben a második szezonom távfűtésben, átmeneti időben megfagyás, télen meg nyitott ablakok mellett is huszonhét fok, utálom.)

    Kedvelés

 4. Fú, most többen írták nekem, hogy de hát nekik ez leesne a mellükről! de hát ők nem bírnának magukba nyúlni a szilikonizével, meg vödrökben szarospelust áztatni…
  Miért így értelmezitek? Ki akarja, hogy nektek is ilyenetek legyen?
  Ez nem termékajánló, tanácsadás, ez egy önironikus és vidám önjellemzés. Ugyanígy, az edzőterem és a ketogén sem alfa és omega. Az is az én történetem, nem elvárás vagy bejárat a mennyországba. (És az sem kötelez senkitsemmire, hogy én nem bírom az önáltatást, halogatást.)

  Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.