heti híreink

Na, mi van, mi van már megint, úgy le vagyok maradva. Annyira jól ment a beszélgetés az öregségről, hogy napok óta nem tettem ki új írást. De az már egy hete jelent meg, azóta vibrál. Szerintem ezek fontos témák, és kifejezetten nem azt érzem a dolgomnak, hogy jó érzéseket keltsek, hogy ne legyek bántó. (Arra békebeli magyar vígjátékok alkalmasak.) nem, ez nem jeleti azt, hogy a bántás a célom.

A poszt nem a jelen öregjeinek, sőt, nem is elsősorban róluk szól, hanem rólunk, fiatalabbakról, arról, hogy mitől szenvedtünk általuk, és hogy ebből okulva milyen öregek akarunk majd lenni.
Olvastam is sokat a héten, a legutolsó zugát is a Kína-tanulmány vitájának, majd írok erről is, mert beszarás, ahogy a 23 éves Denise Minger leiskolázta a szaktekintélyt a higgadtságával, az alaposságával és a sima kritikus gondolkodásával. Semmiképpen nem akarok ebből ideológiai vitát, mert az én állatevésem nem elvszerű, nem meggyőzősés van mögötte, hanem ez a jó a testemnek. De a vita meg a mindenféle igazságon túli szempontok belekeveredése állati érdekes, és ebben a vitában nem a vegán Campbell szerepelt jól.
És volt néhány program a héten.
A legkiemelkedőbb, azért is, mert egy éve nem voltam színházban: kedden Brechtet néztünk B-vel a Bábszínházban, A kaukázusi krétakört.
A báb nem korosztály, hanem műfaj, állítja a megújult intézmény, és én sem fogalmazhatnék pontosabban.
Bercht egy zseni. Érdekes, hogy Amikor Még Minden Premiert Láttam, valahogy nyomasztónak éreztem. Hajdan felháborítóan provokatív, modern szerző, amikor még a modern pejoratív volt, ma valami békebeli avíttsága van a morális kiállásának.
De nagyot üt ez a morál, és ezt kifejezetten ajánlom középiskolásoknak, válaszokat kereső, problémaérzékeny felnőtteknek. Külön ajánlom örökbefogadóknak is, mert ez az előadásnak két fontos témája van: milyen tisztának maradni az embertelenségben és a kiszolgáltatottságban, és hogy milyen valakit megszeretni az által, amit beletettünk, időt, áldozatot, aggódást.
Vendégként hívták Mészáros Mátét a bíró szerepére, és nagyot szól ez a bíróság. Zsánerszerep, de groteszkségében is tragikus, bravó!
Az előadásban remekel Szolár Tibor az énekes szerepében, ő oldja meg az epikus színház narrációját.
A szóhoz-sem-jutok döbbenet pedig Spiegl Anna, az ő orgánuma, jelenléte ebben a nagyon megterhelő szerepben. Az Alföldi rendezte A képzelt betegben is remekel, azt mondja B.
Vidovszky György rendezte.
(biztos, hogy ez a link, de nekem nem hozza be tegnap se, ma se…)
Na, mi van még, edzés, hát mi más, ma már a hatodik, de még nem biztos, hogy lesz kedvem, de a hetedik napon megpihenek. Nagyon pezsgető újra sokat edzeni, motivál az új közeg, igazi közérzetjavíó ebben a fos télben, és sokkal jobb érzés így, mert magától értetődő az evésben mértékletesnek lenni. Egyszer Eddel, a lábtolós-gugolós-diskurálós edzésre ráteszek külön egy hasazást és szaunát. A többi a John Reedben, volt, hogy barátnővel, kezdőbbel vagy hardkórral, máskor egyedül. Nekem amúgy nincs lábnapom. Háromféle edzésem van: súlyzós napom, ilyenor dühödten teszem szuperszett-párba a teljesen más izmokat, hátat combhajlítóval, például, van a nyújtós-akrobatikus, meg kardió. Csütörtökön nagyon kis finom volt: 26 perc lépcsőzőgép, utána 24 perc evezés, aztán 22 perc futás. 3,6 km). Igen jól alszom ilyenek után. Gyertek edzeni, ha napközben okés, és Angyalföld nem irreális, akkor beviszlek.
Jövő vasárnap. február 5-én délután lesz a Ne félj az edzőteremtől! képzés, Ed és én tartjuk, miniedzéssel. Minden kérdésre válaszol a hozzáértő. Egy hely van még. Írj, ha jönnél!

1 thought on “heti híreink

a kommentelés lehetőség, jóakaratú és nyitott olvasóknak

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.