a cancelrendőrség lecsapott

Hogy sértett aktivista csendőrlelkűek vagy a blog unásig ismert, áskálódó ellenségei (hajdani heves-imádó rajongói) jelentették-e a posztomat, nem tudhatom. Sunyiban megy ez is. Negyedszer nyomnak ki a Facebookról azok, akiknek sérelmes az, amit kimondok.

Ó, nem védendő kisebbségek, dehogy. Unatkozó, keserű, torz lelkű emberek.

Ők azt hiszik, az élet a facebookon zajlik, és egyre inkább ott is élnek, lájkok, emojik, megosztások, az önös hatásvadász felzúdulások álvalóságában.

Én meg a blogon, az igazi szövegekben, valós tettekben.

Nem fogok elhallgatni.

Íme, a poszt:

Meglepett, hogy ilyen készségesen zuhantak rá eszes, gondolkodó ismerőseim is a mesekönyvre. Annak ürügyén pedig a jóemberség deklarálására, értékek hangoztatására, fejcsóváló lenézéssel vagy feddőleg mindenki iránt, aki nem ennyire lelkes akár a mesekönyv, akár mondjuk a nemváltók kapcsán. Netán kérdései vannak.

Szajkózzák, hogy elfogadás, rengeteg érzelem, dráma, mindenki annyira elfogadó meg felvilágosult szülő, dőlnek a lájkok. Teljes műveletlenségről árulkodó mondatokat írnak a meseműfajról: “a mese szabad, mindenkinek jár egy mese, az antihős is hős lehet a mesében” – wtf? És ennek a valóságra mi az implikációja? Megvigasztal, elringat, és akkor lehet a közösségen követelni az egyéni pokol megszüntetését? Mert azt én nem kétlem, hogy nehéz nekik.

Én két éve olvasok a témában, főleg angolul, és nekem bizony vannak kérdéseim, sőt, ma már válaszaim is. (Ahogy a body positivitynek szépített kövérségmentegetés, “minden test szép” és sportgyalázás, teljesítménytagadás, kényelmeskedés is gyanús volt, hasonló módon hamisította meg a valóságot, prájddá tett egy szerencsétlen állapotot.)

Kérdés például, hogy miért mossák össze a homoszexuálisokat a transzneműekkel és a queerekkel ilyen készségesen, kinek az érdeke ez, miért lehetett a Pride-ról is két éve transzfóbozással kinyomni azt az elkötelezett kisebbségpárti írónőt, aki szóvá tette, hogy egy tízéves gyereket szexualizáltak, tettek marketinggé és ünnepeltetettek a New York-i divathéten.*

Sok meleg is ellenzi, hogy rájuk van akasztva a téma, és kikérik maguknak, hogy az érveiket, beszédmódjukat, hős-emancipatorikus szerepüket kooptálja egy önsajnáltató, nyilvánosan hüppögő, icipici, ám agresszív csoport, az ún. aktivisták.

Ezért a posztért ki fog baszni a facebook, úgyhogy már itt elköszönök mindenkitől, mert azonnal jelenteni fogják.

Láttuk, mi történt Rowlinggal is. A világ második legbefolyásosabb írójával (az evangélisták után). És nyilvános posztban azon lamentál a number one hazai liberállibus, hogy ő úgy megvenné a krimit, indul a lába a boltba, de neki ez elvi válság, inkább nem. Rowlingot, akin felnőttél és általa toleráns és baloldali lettél, ma bojkottálni illik. Magányodban sunyiban olvashatod, mint az őskeresztények. Komolyan, beszarok ezen.

Rowling eközben a tízezer dolláros részvényeivel törölgeti a szemét.

A mesekönyvet meg rohant mindenki megvenni és ezt a facebookra kiírni, pszichoközhelyekkel körítve demonstrálni az érzékeny, jóra nevelő szülőt. 

Ez is kötelező gyakorlat, sietnek odaállni, megosztani, BÁTRAN kimondani, helyeselni, és miközben a világon senkit nem győznek meg, jól egyetértenek magukkal, MIre és ŐKre osztják a világot és hergelődnek az ŐK ellen.

A maguk közegében a legkisebb közös nevezőt keresve, a leggyengébb ellenállás felé menve. Milyen bátor.

Kiderül a mesekönyvből, hadd higgyék a gyerekek is, hogy sutából őzbaknak lenni agancs és kívánság kérdése csak, ennyike. A mese elringat.

Hát igen, erre kell a mese. Mese, hogy a boldogság csakis a többségi tolerancián múlik, de az is, hogy nem kell durva mellékhatásokat okozó, hormonhatást gátló szert, hormonokat és más szintetikus készítményeket özönszerűen kurvadrágán injekciózni és méretni élethosszig, borostát százezrekért kiirtani, meg ép, működő ivarszerveket levágatni és helyettük félbe-szerbe odagyurmázni életveszélyes műtétekkel egy olyan-mintha-másikat ahhoz, hogy a vágyott testben éljen az őz. Majd blogon drámázni, hogy nem akad, aki a neovaginát kényeztesse. És mindenféle homonhatás és lelki zűr miatt megzuhanni a tranzíciótól, továbbra is diszfóriában élni, és a világot vádolni, hogy kirekesztő meg nem akar randizni.

Ágoston László, aki az Ablak-zsiráfban a hatásvadász címszó mellett a kép, két gyönyörűséges férfiafantázia csókolózó lánnyal illusztrálja a leszbikusokat és így mesekönyvet, és mellérakja a fenyegető nácikat. “Melyik a veszélyes?” Tényleg ezen a szinten gondolkodtok, ilyen hamis dilemmákban?

Nos, az LMBTQ emberek nem “csak élni akarnak nyugodtan, önazonosan”, nem csak a gyűlölet ellen küzdenek, hanem politikai követeléseik vannak, amelyek más érdekű csoportoknak vagy nem tetszenek, vagy közömbösek, vagy tiltakozást váltanak ki mint ellenérdekű követelések. Továbbá az aktivisták sokat tettek azért a cenzorkodással, a cisz privilégiumok emlegetésével, a Genderfészek nevű csoportban a förtelmes őrjöngéssel és lincselésekkel, magánéletük részleteinek a köztérben, gyomorforgató módon zajló taglalásával, boldogságkövetelésükkel, hogy az is döbbenjen és elutasító legyen, aki korábban csak érdektelen volt.

Nem kell ahhoz kereszténydemokrata bigottnak lenni, hogy lásd: mindez fura attitűdöknek és (például a Q-k esetében) perverzióknak, használós, lélektelen magatartásoknak is a normalizálása, térnyerése.

Nekem elegem lett ebből, hogy azok, akik öt alapkérdésre nem tudnának válaszolni ebben a témában**, éreztetik, hogy ők aztán milyen jóemberek, aki másképp gondolja, az meg gyűlölködő.

Ajánlom olvasásra ezt:

és ezt:

https://azonnali.hu/cikk/20180621_alien-vs-predator-budapesten-a-metoo-tol-a-belvarosi-batorsag-ig

Eddig az eredeti facebookos szöveg, amelyre pár óra után lecsaptak.

További közlendőm, hogy a magyar feminizmus szomorú bukástörténete ez: a szakmailag felkészült, áldozatsegítő profilú, soha nem üresen harsánykodó NaNE és PATENT után a személyes okokból a transzokért, kövérekért és macskákért harcoló Antoni Rita elfoglalta és leuralta a mozgalmat, egybemosta a transz aktivizmussal a feminizmust, szanaszét cikkezget, kvázi tekintély lett, bárkit rendreutasítgatva, magát vezérnek kiáltva ki egy hét tagot számláló egyesület vezetőjeként, illetve a Genderfészek transzpárti, “TERF-gyűlölő” csoport alapítójaként. Ennek a csoportnak a döbbenetes megnyilvánulásairól itt olvashatsz.

Antoni Rita, részletek: A volt párom is transz. Nekünk Dórival az életben semmi bajunk nem volt. (Dóri egy nőket zaklató és követő transznemű, a pamutplafon fogalom hazai bevezetője). Van némi beleszólásom a feminizmusba. Nincs jogod. Jelzem, ez nagyon nem jó irány.

A facebookos posztom előzménye ez a bejegyzésem:

gyermekeinket nem fenyegeti veszély

Ennek kontextusa pedig ez az ügy.

https://24.hu/kultura/2020/09/29/duro-dora-meseorszag-mindenkie-mesekonyv-sikerlista-elorendeles/

Meg ez a siralmasan színvonaltalan “jogvédő cikk”, barátokért hüppögés, hű, de jó ember vagy már megint, de akkor miért nem teszel semmi melót, tudást, nyelvi igényességet a cikkeidbe? A vízvezetékszerelőm színvonalasabbat ír:

https://wmn.hu/ugy/53716-szentesi-eva-meseorszag-is-a-tietek-nesztek-vigyetek

Nagyon bátran ment neki Dúró Dórának a Facebook népe. Imádták a balhét, az együtt zsizsegést, a vérszagot. Nem láttam egyetlen bátor embert, aki rájuk szólt volna, hogy ez olcsó. Minden józan ember viszolyog Dúró Dórától, hát mit őrjöngtök ezen, hányszor írjátok még le? Mi újat tudtok mondani, kit akartok meggyőzni?

Nekem is csak privát írják meg prominens feministák, hogy elegük van a transzdédelgetésből. Miért nem álltok ki a véleményetekkel? Kommentelni küldötök, ágyúgolyónak használnátok engem???

Aki ott hangoskodik Mérő Veránál meg a satöbbi felszíneseknél: ki érzi azt, hogy ezekben a netes cirkuszokban ő személyében, valóban, tettekkel meg van támadva? Melegként, leszbikusként, akárhogy? Ki az, aki a nyüzsgés, a forró téma élvezetén kívül valódi sérelmet szenvedett itt el? És kitől szenvedte el? Ebbe beleértem a mesematinét is: az is csak feltűnésvágy, fontoskodás, toborzás volt, sőt, provokáció és pedofília. Mérő Vera imád “kiállni”, nyilatkozgatni, kisebbségek szépséges nagyasszonyaként szerepelni, nulla hozzáértéssel, kizárólag a híres papája révén.

Ti tettétek a légkört ilyen indulatossá, és tőletek nem ezt vártuk. A szélsőjobb buta csürhe, Budaházy Edda full gáz, de velük szemben ti ugye érzékenyek, józanok, erőszakmentesek vagytok, tanult értelmiségiek, a gyerekeiteket csupa jóságra meg elfogadásra nevelitek. Ti arról cikkeztek, hogyan beszéljünk szebben egymással a neten (de zárt csoportban Mérő Vera fejbe akar rúgni egy másik nőt). És mégis a ti posztjaitok alatt követelnek a kommentelők eleven megnyúzást, akasztást! Sosem szégyellitek magatokat? Titeket nem érdekelnek az áldozatok, ti neten felvonulni és hangoskodni akartok, bátornak tűnni meg veszekedni. Ha szépen mindenki megvette volna azt a könyvet, amelyik neki tetszik, semmi hiszti nem lenne, de ti éhezitek az új meg új botrányokat. Miért nincs életetek?

Miért kell a mindenki által osztott, biztos lájkokat és kárörvendést hozó heveskedésekbe olcsón beszállni (és nem először: Norbi, Varga Judit, Nők Lapja–Koronczay Lilla, Kaleta, BEST–Epres Panni…) – ahelyett, hogy egyszer leülnétek már elolvasni, hogy például a transznemű propagandának és aktivizmusnak milyen (nem keresztény, nem szélsőjobbos!) bírálatai vannak?

Itt olvashatsz még arról, miért fontos, hogy a nemet továbbra is biológiai nemként (kromoszómák, ivarszervek) értelmezzük:

https://womensdeclaration.com/en/declaration-womens-sex-based-rights-full-text

The conflation of the category of sex with the category of ‘gender identity’ hinders the protection of women and girls from violence perpetrated against them by men and boys. It increasingly enables men who consider that they have a female ‘gender identity’ to claim access to female single sex victim support services and spaces, as both service users and as service providers. This includes specialist single-sex provisions for women and girls who have been subject to violence, such as shelters and health care facilities. It also includes other services in which single-sex provision is crucial to the promotion of the physical safety, health, privacy, and dignity of women and girls.

Ez megint egy jövő zenéje ügy, before it was cool: a téma – a transzkritika, tehát hogy az aktivizmusukkal, a közbeszédbeli teljes hatalomátvételükkel kurva nagy gáz van, és ez az egész hangoskodás lényegében férfiak erőszakja nők ellen. Öt évvel az előtt mondom, nyomom, érvelek, így-úgy fogalmazom a furcsálkodás közepette, mint ahogy elterjed és érvényt szerez, és aztán már mindenki ezt fogja harsogni. Gyorsan változnak a meggyőződések. Ne felejtsük el, hogy a jelenleg szívszakasztóan jóságos, feminista, áldozatsegítő Mérő Vera 2011-ben tudományos kutatásnak hazudott, harmatgyenge könyvet publikált a pornó pártolásáról, Michelle Wild ajánlásával, mert az menőség, és jelenleg is a szexmunkának becézett prostitúciót élteti mint a női önrendelkezés megnyilvánulását.

Before it was cool – ugyanez történt a netes nőjogvédelemmel, a tudatos gyermektelenséggel, a ketogénnel és a kövérségmentegetéssel (body positivity). Feltűnt valami, nyomtam egyedül, lájkok nélkül, kiszakadt a szám, idegenkedtek, aztán lassan felfogták és vagy ők is erről blogolnak, vagy csak elhalt az eredeti hájp.

A saját jóságuktól meghatottak, az áldozatként megszólalók nem véletlenül keverik össze a transzneműeket a homoszexuálisokkal ebben a témában (is), illetve terelik a szót következetesen a melegekre, pedig itt a transzneműekről van szó, az ő nyomulásukról, valóság-átírásukról. A valóságban senki nem bántja a homoszexuálisokat, büszkén coming outolnak, sztárrá is válnak (Lakatos Márk, Steiner Kristóf és sok művész), csak a facebookon tud sérelmet szerezni az, aki e célból jár oda.

Viszont annyit kérdeznék még a homoszexuális aktivistáktól bátortalanul, hogy ha ti ebben az országban harminc meg harmincöt éve tevékenykedtek és jogvédtek, a kilencvenes-kétezres években erre jutott NGO-támogatás, egy százalék meg norvég pénz is, kormányzati egyetértés, olykor hátszél is több cikluson át, közben a globális kultúréletben sorra nyerik a melegtémájú filmek az Oscart, akkor hogy tombolhat hazánkban ennyire a homofóbia. Vagy pont a nagy igyekezet miatt? Nem érzitek, hogy valamit elbasztatok, ha még mindig (vagy újra ennyien) homofóbok? (De még elkötelezett transzpártiak is elfordultak az ügytől a dogmatikus faszkodások miatt.) Keresztények, jobbosok nem lettek, ez tuti. Szerintetek ők mind ostobák, tudatlanok, vagy van köztük esetleg (sugallom a választ:) egy nagyobb, csendes csoport, akinek a szexuális irányultság, a szexuális élet kiteregetésével, köztémává emelésével, a menősködéssel, önsajnálattal van baja, ezt tartja ízléstelennek, és talán a “négy fal között” ezt is jelenti, és ebben talán igazuk van? Hogy ami fura, az tényleg fura, a más tényleg más. A lila haj is, meg a meleg pár is. Vagy talán az – egyházi és azon kívüli – visszaélések miatt is irtóznak (egy kereszténynek nagyobb válság azonos neműtől molesztálva lenni, sőt, talán mindenkinek). Vagy csak elegük van a torkon lenyomós elfogadásból, “edukációból”, kötelező gesztusokból, hashtagekből, képkeretekből, nem érdekli őket a téma, és nem azért, mert gyűlölködők vagy ignoránsak, hanem mert nekik egyszerűen más az érdekük, ügyük. Vagy olyan is van, akinek feltűnt, hogy a Pride zászlaja akkora, hogy az alá Amerikában már befér a MAP (Minor Attracted People – pedofilok) is? Ők se így kezdték, lassan puhult fel a közeg.

Nagy különbség, hogy valaki az, ami, ezt felismeri és megéli önazonosan, meg az, hogy úgy dönt, tranzicionál és aztán ezzel szerepelget, egyetértést és sztárságot követel, és harsánykodik. Miért nem hirdettek LGB mozgalmat, miért nem határolódtok el a T-ktől?

* Szerintem elbasztátok.

** Öt alapkérdés. Mondjuk:

Melyik az az ország, ahol alkotmányba foglalták a biológiai helyett az identitásalapú nemet?

Mit jelent a passing?

Milyen sorrendben, milyen beavakozásokat végeztet el magán az, aki orvosilag tranzicionál?

Hogyan érinti az identitásalapú nem térnyerése a nők biztonságát, mik az ezzel kapcsolatos felvetések?

Mi volt Rowlinggal pontosan a kifogás, mitől lett ő “transzfób”, mit írt, és mire?

+ 1

Hogyan változik a tranzíció után a diszfória érzése és az öngyilkossági kísérletek száma?

+ 1

Történtek-e már fizikai támadások a transzmozgalmat ellenzők ellen?

34 thoughts on “a cancelrendőrség lecsapott

 1. Borzasztó, na. Ez egy hajszálvékony, nanoméretű réteg és mégis, van közönsége, ügyes potyautas.
  Alapítvány? Az alapítványok sokfélék lehetnek, biztos sok olyan van, amelyik önzetlen, tiszta, feltételezem, de az alapítványban közreműködőknek biztosíthat szerény (?) megélhetést is. Érdemes, mondhatni, kifizetődő alapítani…
  A biológiailag pontosan meg nem határozható nemű emberekkel szemben van egy ősi, több tízezer éves spontán előítélet: a mezőgazdasági társadalomban a neolítikumtól kezdve a szaporodás elsőrendű fontosságú volt, a gyerek mint munkaerő jött számításba és letelepedett életmód mellett nem igényelt a felnevelése se olyan hosszantartó lekötöttséget, mint korábban. Az enyhe viszolygást, amit futólag én is megéreztem, talán ez is magyarázza, ez a tudatmélyi, nem tanult, szavakba nem foglalt tartalom. Ha az ember tudatosítja, megérti, túllép rajta, akkor már nem késztet mások elleni gyűlölködésre, ellenszenvre. De kétségtelen, hogy egy vagy több hajszállal nehezebb elfogadni a másságot akkor, ha az kérkedik és extra jogokat vindikál.
  (Szele Tamást politikai tárgyú posztjai miatt – mint írja – rendszeresen tiltják a névtelen hatalmak “szexuális tartalom” miatt, nyilván puszta bejelentésre.)

  Kedvelés

 2. Szabó A. Zsófia (neovagina kapcsán is ő)

  “Valójában a nem-transz embereket érintő szépészeti sebészet elmondhatatlan mértékben felülmúlja a transznemű embereket érintő, mind szépészeti, mind nem-szépészeti jellegű sebészet mértékét. Példaként lásd az élő Barbie-babát, aki nem transznemű, mégis extrém módon módosíttatta a testét…”
  ööö
  szól neki valaki, hogy azért van “elmondhatatlanul” több “cisz” plasztika, mert sokkal többen vannak a “ciszek”? ez milyen hülye érv?
  És emkkora csúsztatás. A pöcsét, egészséges ivarszervét csak úgy levágatni senki nem szokta (hogy aztán sipákoljon, hogy az ő reprodukciós joga nem érvényesül).
  (azóta már az élő Ken is transznemű…)

  Kedvelés

  • “A másik oldalon meg ott van a “rettegés- és gyűlöletipar” amelyik nem- vagy alig látható kisebbségekkel szemben kelt sok emberben negatív érzéseket úgy, hogy leginkább “freakshow” jellegű, érzelmek felkavarására alkalmas példákat tár a közvélemény elé.”
   mondjuk ezért ti magatok, te is sokat tettél a blogposztjaiddal, de mondok egy tucat példát, hogy mikkel basztattatok, provokáltatok tök jó szándékú embereket. hányszor uraltátok le a terepet, némítottatok el másokat, voltatok erőszakosak verbálisan.

   Kedvelés

  • “Persze, pl. a tartós munkanélküli vagy kvalitásainál jóval alacsonyabban foglalkoztatott transznemű ember mindennapi küzdelme senkit sem izgat, mondván mindenkinek van problémája az életben.”

   Baszki, milyen jól látod. Tényleg nem izgat. Tényleg van mindenkinek saját problémája. Tényleg undorító az önsajnáltatás.
   A politika harc, nem egyeztetés, puhítás meg kérlelés meg manipulágatás.

   Kedvelés

  • “Amíg a nép ezekkel a fantomellenségekkel szemben hőbörög és megy el a végletekig, egész országok vagy akár nagyobb egységek vezetését ragdahatja és tarthatja meg egy-egy ambiciózus manipulatív csoport.” mi a fasz? milyen hőbörgés? engem basznak ki a facebookról, és nem először, pedig óvatosan fogalmaztam. téged nem. milyen végletek? milyen egységek vezetését ragadja meg kicsoda?
   az emberek többsége egyszerűen nem kér belőletek, a műsorozásotokból, a feltűnéskeresésból, a fensőbbséges, dogmatikus és hamis, szeretetre és nyitottságra hivatkozó, valójában erőszakos szövegeitekből, a kioktatásból, a kaotikus életetekből, a neten tárgyalt neovaginátokból és szexuális életetekből.
   a femme fatale királylány háziasszony transzleszbikus identitásból, ez röhejes. nem utálja, hanem nem érdekli vagy kiröhögi. nem tudtok meghatni ezzel egy ép értelmű, ízlésű embert, senkit, aki nem magányos, senkit, aki nem akar kétségbeesetten valahova tartozni.

   Kedvelés

  • “Már csak az a kérdés, hogy egy manipulációs játszmában akarunk gyalogok lenni, teljesen belefanatizálódva a féligazságokra épített képzetekbe, megvetve általunk soha nem látott és ismert embereket. Vagy komoly munkát fektetünk abba, hogy a teljes képet megismerjük, ne pedig csak a minket megragadó narratívát legyünk csak hajlandóak tudomásul venni.”
   Kicsodák, ki ez a mi? FektetÜNK? Ja hogy én. Komoly munkát. Belétek. Dehogyis.

   Kedvelés

  • “személyes megtapasztalásom is van, milyen az, amikor az ember 10+ év szakmai tapasztalattal és PhD-vel hirtelen sehová sem lesz elég jó, képzett vagy megfelelő, miközben nem sokkal előtte még nem volt a teljesítményével probléma.”

   Pedig ez el kellett volna gondolkodtasson. hogy vagy szakmailag nem (gyorsan avuló tudású szakma), vagy “nőként” nem felelsz meg, vagy amióta feltűnősködsz meg faszságokat irkálsz a netre és áldozatot faragsz magadból úgy, hogy TE DÖNTÖTTÉL ÍGY, azóta, hát, nem tartanak megbízhatónak.

   https://transpowerfist.wordpress.com/hazirend-rules/
   hogy megkívánta a figyelmet ő is… és ő is innen. jópofi agresszió. házirend 0 kommentelésű blogon.

   Kedvelés

  • “Hozzáteszem, ahol jelenleg élek, 12 éves kortól már jár a hormonális fogamzásgátlás. 21 éves korig 100%-os állami támogatással, 26 éves korig meg képletes összegért. E fölött sem megfizethetetlen.
   Egy nap több ilyen receptet adok ki, mint ahány hormont szedő transznemű ember él a területen. (Akiknek nem jár semmilyen különleges támogatás.) Ez mennyivel nagyobb üzlet, ha belegondolunk.”

   talán mert “elmondhatatlan mértékben” többen vannak és értelmes igény, valós társadalmi probléma, hogy ne essenek teherbe? feministaként tinilányok fogamzásgátlásának állami támogatására irigykedni, gratulálok!

   Kedvelés

  • De miért pont a professzionális balett? “Generally, these dancers begin ballet by age 8 (10 at the latest) in order to dance en pointe (for the girls) by age 12 or 13. Then, the dancer would ideally become a member of a ballet company at age 18. This is the standard for ballet companies everywhere and so beginning ballet any later in life would not allow enough time to become a dancer worthy of a professional career. Exceptions are made seldom to never with emphasis on the never and the only exceptions are generally males because they don’t dance en pointe.” (Idézet innen: http://www.theajennda.com/2013/02/blogging-ballet-how-old-is-too-old-to.html)
   Lehetne simán hobbi is, miért ne, de rögtön a Royal Balett Academy kell?

   Kedvelés

   • A Blikk azért elég vicces, hogy úgy állítja be, mintha a műtéttől jött volna meg varázslatosan a tánctehetsége, meg hogy elég a karrierhez, ha felveszi egy élvonalbeli intézmény. Még így is több táncost képeznek mindenütt, mint amennyit felvesz a piac, a hírnévről nem is beszélve. Rákerestem, mi lehet vele valójában, úgy tűnik, próbált ő balettozni már titenévesen is, csak a tütü jobban érdekelte benne, mint a tánc.
    https://www.rmbt.org/sophie
    A kuriózum miatt most biztos lesz egy darabig még lesz munkája, de klasszikus női szerepeket biztos nem fog kapni, főszerepek kizárva, technikailag nem tud versenybe szállni a gyerekkoruktól erre idomított táncosokkal. Meg vajon hány férfi táncos tudja őt megemelni…
    Ez is olyan, hogy elsőnek lenni érdemes, mert fel lehet tűnni vele, és modern darabokban érdekes karakter lehet, de majd ebben a kategóriában is élesedik majd a verseny, ha másoknak (vagy balettrajongó anyukájuknak) is megjön a kedve.

    Kedvelés

   • Tíz perc guglizással kiderül, hogy pont erről van szó: lelkes hobbitáncos, aki középhaladó szinten vesz részt a Royal Academy of Dance (nem Royal Ballet Academy, ilyen nevű intézmény nincs) akkreditált, egységes követelményrendszerű képzésén és vizsgáin (de ilyen képzést nagyon sok balettiskola nyújthat, felnőttek is elkezdhetik, és vizsgázhatnak), és a honlapja és instája alapján ő se állított magáról soha mást. Ez a cikk a szenzációhajhász és angolul nemigen tudó netes bulvárújságírás terméke. Ami igaz benne, hogy első transz nőként vett részt nőknek szóló oktatáson.

    Kedvelés

   • Bocsánat, valóban beugrottam a bulvárnak, simán kevertem a Royal Ballet School-al, ami azért híres arról, mennyire a toppon kell legyen valaki, hogy oda bekerüljön. A két szép szeméért meg nem lenne túl fair. Ez esetben visszaszívom nincs vele bajom.

    Kedvelés

   • Igen, és ugyanez a felhabosítás volt a bikinimodellnél, aki visszahízott és most boldog, aki úgy volt bikinimodell, hogy indult néhány amatőr helyi versenyen a dögös anyuka kategóriában , vagy mi.

    Kedvelés

 3. A Jelen kontenthez írt kommentemet sikerült kiradírozniuk, íme:

  kifele minden szép: rossz testbe születtek, pedig a jogaikért küzdenek, elnyomják őket, csak nyugodtan meg szeretnék élni igazi lényüket, szemét fidesz. közben valóságtagadó, kudarcos, világot hibáztató, zsarolgató roncsok. gyűlölik azt, aki jól érzi magát, aki tud örülni, aki nem zavaros és nem játszik áldozatot. gyűlölnek mindenkit. egyszer belenéz valaki a genderfészekbe, milyen hangnemben diskurálgattak maguk közt a kisminkelt kétajtós szekrények meg harisnyás fantáziálgató lelkibeteg szerencsétlenek, ezt a koporsót Antoni Rita faragta a magyar feminizmus számára. elképesztő, gusztustalan, buta, aljas. vagy a befogadott rászoruló transznemű bérlők hogyan verték szét a jóindulatú felajánló lakását, családi holmijait, és ezek meg hogy adták alájuk a lovat. nekem is ettől nyílt fel a szemem. és ha tudnátok, hogy a médiaképes, leckét engedelmesen felmondó díszmérővera csak látszat. tucatnyi prominens valódi kutató, újságíró, civil feminista ugyanúgy elítéli ezt, de nem mer megszólalni, mert pride, labrisz, ceu, barátságok, női érdek, békesség.

  Kedvelik 1 személy

 4. Elmentek ti a picsába. EZ az, amit én nem, én sem akarok Magyarországon.
  https://index.hu/belfold/2021/10/22/margaret-atwood-lmbtq-cancel-culture/

  Nem mintha ez jelentős ügy lenne, fenyegető veszély, tömeges jelenség. Ez nevetséges, mindenki átlát ezen, de pont azért, mert olyan kicsi ez az agresszív csoport, hogy ritkán találkozik vele az átlagember, nem érinti ez senki életét (habár, idén minden tanár barátom beszámol tagozatonként egy-egy kamaszról, aki ebben éli meg az életkori válságát). Emiatt, hogy ritka, jelentéktelen ez az egész, nem is olvas utána az egyszeri júzer, hogy mit állítanak a transzneműek (az persze hangzatos, szép, átélhető, együttérzéskeltő!), és mi történik valójában transzügyben, mik a problémák, ellentmondások, kevésbé hangoztatott részletek. Én megtettem helyettük is, és mocskos, hazug, perverz, szar életű, lejáratósdiban hatalmat kiélő szereplőket, manipulatív bugyrokat találtam. Közben jóindulatú, tettre kész nők kihasználása zajlik az álszent szólamokkal, így lesz a transzkodás mélyen nőellenes. Mindegy, mit állít, akin a fasz van, és rinyál. Kihasználja a feministákat, a prájdot, a meleg aktivizmust, mindenkit.

  Csak az a kisebbség vívta ki a jogait eddig, amelyik megszervezte magát, erőt mutatott, önálló képviseletet, voltak eszközei, nem másokra akaszkodott, és nem rinyált. Akinek volt MÉLTÓSÁGA. Itt jegyzem meg, kiherélt, kivágott nyelvű fekete rabszolgáknak is volt, hozzátok képest, akik neccharisnyában, merev fasszal sírdogáltok két recskázás között, hogy titeket elnyomnak. Az nem megy egyszerrre, hogy agresszíven kommenteltek, fölényes morális pozícióból ítélkeztek, de közben könyörögtök, hogy a névmásaitokat használják, értsenek meg titeket, meg randizzanak, szexeljenek veletek. Így marad a zsarolás: transzfóbok! Én úgy látom a neten transzsággal turnézókon, a mindenhol nyüzsgő kommentelőkön és egy-egy ally-on is, hogy ők mindenképp csúnyácskák, sóvárak, zakkantak, sérültek (tehát nem a hazai, jogi stb. lehetőségek korlátai meg a transzfóbia teszi ezt velük), és nem jó irányban keresték a megoldást.

  És kormányváltás esetén se fogják visszacsinálni 33-ast, ne is álmodjatok róla. Egyrészt nem téma, sokkal fontosabb ügyek is vannak, másrészt a Jobbik ezt nem fogja hagyni, ha mégis keresztülverik progresszívék, elsodorja az új kormányt a népharag. Ennek az önző szexmegélésnek (incl. Hummel Zsolt), szerepelgetésnek, világfájdalomnak itt nincs gyökere, és nagyon kár azokért az országokért, a kasztrált fiataljaikért, ahol lett.

  Senkit nem érdekel a cikkbeli hiszti, Atwood is tízezer dolláros részvényekkel törölgeti a szemét, de ahogy sorban kijelölik az új ellenséget, a naivak is, mert következetesek akarnak lenni, meg támogatóak, és pláne az agresszív transzok, meg őket létezésükben bántalmazzák… ez elborzasztó. Látjuk és nem tagadjuk a létezéseteket (hogy is ne látnánk, tele veletek a facebook, az insta), csak amit mondotok, azt nem hisszük el, teljesen beteg az a szexualitás, az az élet, értékrend, amit elképzeltek. NEM HISZI EL A PERVERZIÓITOKAT, AGYRÉMEITEKET SENKI. Azt, hogy nektek szarabb, mint bárki másnak – és amennyiben a ti sorsotok szarabb az élet átlagos szarságánál, nem hiszem el, hogy az nem a ti hülyeségetek, meg a képtelenségetek, alkalmatlanságotok szakmára, munkára, szerelemre, ép szexualitásra. Egy olyan szép, fiatal, sikeres, drágán és korán műtött, passing transzneműnek sem hiszik el, mint Ónodi Adél, neki se működik az élete, a nagyszerű Nyugaton sem. Amiben bízhatsz, transznemű embertársam: nem mondják a szemedbe, mert nem akarnak megbántani.

  Amúgy kettő itteni említés elég volt ahhoz, hogy a Berencsi Eszter nevű “esküszöm, anya leszek, ha mindneki belehal is” transznemű zárja a blogját, visszalépjen.

  Kedvelés

  • Mellé ez.
   https://szabadnem.444.hu/2021/10/25/amikor-meg-nem-okozott-moralis-panikot-a-genderfogalom-megjelenese-magyarorszagon

   Antoni Rita az importőre ennek a transz-szörnyűségnek feministaként, személyes okból, ezt ő mondta, hogy volt egy kapcsolata transznedűvel. Eredetileg (én elhiszem) jóindulatúan, elvi következetességből csinálta, logikusan következett egymásból, és a tízes évek korszellemének, külföldi áramlatainak is megfelelt ez a “fejlődés”, ami aztán szétverte és posvánnyá tette a feminizmus neten látható részét: nőügy, gender, LMBT-transzneműek. Most meg már kénytelen ezt nyomni, ez lett az arculata, és ez a mozgástér maradt neki. Csakhogy látom, hogy azok ilyen következetesek elvileg, azok hangoztatnak elvi szólamokat, fura, angolból fordított terminusokat, akik mellett elhúzott a való élet (család, szerelem, karrier, sport), kudarct vallottak, elhíztak, és nincs kapcsolatuk az életkoruknak megfelelő, való élettel. Vagy nem akadt nekik tetsző férfi, így lettek leszbikusok meg transzneműek partnerei.

   És akkor lehet azt mondani, hogy mert ő mást választott, és ez milysen bátor meg 21. századi, tudatos.
   Rita, az a baj, hogy sem te, sem az a nő, akit a kövérségben és swingerezésben pátyolgattatok és hőssé avattatok, ezzel pedig tönkretettétek az életét, sem Angéla nem választotta azt, amiről beszél (“pasi nélkül is lehet méltósággal élni”, “nem kérek férfit”, közben a szerelmemnek nyalt, hátha vele is leáll…), hanem nem jutott jobb. Ezt mindenki látja Nagyon ciki, amikor valaki a kényszert önálló döntésnek állítja be. És rárepült erre egy csomó vérszívó, és ők üvöltöznek a facebookon. Pl. a Kiss Noémi–Hont András beszélgetésről. És ez kb. mindent meg is magyaráz. Közben a förtelmes játszmáitok, lejáratósdi a Genderfészekben meg a Magyar Gender Studeies csoportban.

   És ott vagytok, és látjátok, ahogy a csodálatos Kiss Noémit ütik a kopaszodó, borostás, gülü szemű, állandóan hiún szelfizők. Nem szóltok rájuk, nem kaptok észbe. Undorító.

   A valóélet-deficit nem csak a wranszneműek meg a magánéleti kudarcok kapcsán került elő, Rita engem megtámadott a sport miatt, miszerint én normát szabok, és az testszégyenítés. “Több everydayfeminism.com-ot kellene olvasnod”, jelölte ki kéretlenül a feladatomat. Ötvenes évek, komolyan. Felülről beszélni, egy gyengébb, örömellenes állapotból helyretenni valakit.

   Kedvelés

 5. A legviccesebb, amikor GDV levezeti, hogy miért őket kell a legjobban sajnálni:

  “Interszekcionális feministaként tehát úgy gondolkozunk, hogy a nők elnyomása csak egyike a sok-sok létező elnyomásfajtának. Az interszekcionális gondolkozásból pedig az is következik, hogy a transznemű nők helyzete súlyosabb, mint a cisznemű nőké vagy a transznemű férfiaké (analóg módon azzal, ahogy a roma nők helyzete súlyosabb, mint a fehér nőké vagy a roma férfiaké, a fogyatékossággal élő nőké, mint az ép nőké stb.). A súlyosabb helyzet oka, hogy a transznemű nőket két irányból is éri elnyomás: egyrészt mivel transzneműek, másrészt mivel nők.”

  https://fenteslent.blog.hu/2017/02/22/interszekcionalis_feminizmus_baloldali_es_antikapitalista_identitaspolitika

  “most maradjuk csak a patriarchátusnál és a kapitalizmusnál; ezekhez természetesen hozzájön még a rasszizmus, a heteroszexizmus és ciszszexizmus, az ableizmus (a testi/mentális betegséggel élők kirekesztése) – tehát minden olyan dimenzió, ami mentén a rendszer elnyomásban tart bizonyos csoportokat.”

  húúú, de sunyi, a “ciszszexizmust” odapasszírozza a kapitalizmus mellé

  Kedvelés

  • Ez valami elképzelhetetlenül színvonaltalan, buta, csúsztatós, mindazonáltal a fogalmakat pontosan használó, elméletekkel tisztában levő, iskolázott, nem önérdekű Csányi Gergely tevékenysége IS fingreszelés. És akkor van a műkörmös tinderezők kedvence, Angéla, vagy mondjuk Villő, akik ezekből, még az ostoba szabadnemes fontoskodásból sem értenek egy kukkot sem, érveik, mondataik alapján mondom ezt, de azért képzett társadalomtudósként lépnek fel. Szédítő ebbe belegondolni.

   Kedvelés

   • Eszembe jutott a francia eset, amiről kb egy éve olvastam. Ott nagyon megértőek voltak az elkövetővel (Gabriel Matzneff ) mi több, befolyásos barátai sem érezték cikinek, műsorokban szerepelgetve és könyveiben nyíltan beszélt (és viccelődött) a hajlamáról. Sajnos szépen cancel-elték az áldozatokat ( akik közül Vanessa Springora végülis megírta a sokakat nem meglepő történetét) és a kanadai újságírónőt, aki még a történtek idején kritizálni merte (Denise Bombardier). Érdekes ez a cancel culture. Meg az is, akinek ez ( a francia) irány tetszik és tesztelgeti, hogy vajon mennyire “érett meg” erre itthon a hangulat. Én nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen ember békésen besétál egy pszichológushoz, hogy nyugodtan átbeszéljék.

    Kedvelés

   • A másik, hogy a hatvannyolcas jellegű liberalizmus jegyében van sokféleségnek, megváltoztathatatlan hajlamnak, különlegességnek és bulinak tekintve a transzneműség is, a fetisizmus, a. BDSM és a pedofília is, kicsit áldozatnak vagy vesztesnek próbálja őket a bután pszichologizáló Mérő Vera feltüntetni, hozzá az ő speciális rögeszméi: pornó és prostitúció oké, és MINDEGYIK élveteg és befolyásos, gazdag férfiak unaloműző szórakozása, követelőzése, eredményében pedig erőszak nők és gyerekek ellen. Nőjogi aktivista… aki ilyeneket hangoztat, hogy az erőszaknak nincsen neme. Dehogynem, patriarchális erőszak. Ez amúgy nemcsak érdekalapú helyezkedés, pofi a pasik felé, magakelletés, piaci résbe tódulás, hanem tanulatlanság, elemi összefüggéseket, elveket nem ért, nem tanulta, nem érdekli.

    Ugyanakkor amit ebből rendez Eszes Beáta, a megfogalmazásai (provinciális, gazos kert…), ítélkezése (feladatkiosztás a családtagoknak) az gyomorforgató szintén, és a liberális elvek szemen köpése.

    https://nemgogol.blog.hu/2021/11/07/wahorn_andras_a_mezoszemerei_pedofil

    Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.