nem mondom, hogy nem

esett jól.

Ma összefoglaljuk az elmúlt napok eseményeit, reagálunk eddig válasz nélkül hagyott állításokra és néhány be nem engedett itteni, valamint máshol talált kommentre.

Tehát nem állítom, hogy nem volt jó érzés, amikor végre eltűnt. Hogy tudniillik a bűncselekményeket és jogsértéseket folyamatosan, magabiztos pökhendiséggel elkövető bloggert végül nagy nehezen kizárták a Goldenblogról a tömeges tiltakozás után.

Rangos, tízezres nagyságrendű tagságot tömörítő szervezetek is tiltakoztak ellene, egyben álltak ki mellettem.

Öröm, hogy volt értelme, de leginkább egyszerű kötelessége ez egy igazságszerető, demokratikus eszközökkel élő internetezőnek, aki nem akar cinkosa lenni az aljasságnak a hallgatással.

Most persze dühöngenek és szidnak, tegnapelőtt még lesajnáltak.

Míg Pista

figyelemért ugrabugrált netszerte szavazatok reményében,

erősködött, igyekezett kiforgatni a szavaimat (“a bizonytalan igen, az nem”)

kommentelt a facebookomon,

figyelte a tumblimat és minden tartalmamat reblogolta, közzétette,

pert emlegetett (“találkozunk a független magyar bíróságon” — ezt ő írta, én semmi ilyet nem írtam sehol, csak kértem a jogsértő tartalmak eltávolítását),

előrevetítette a mártírságát,

gyalázkodott és szemétkedett,

azt írta, hogy mi picsogunk,

azt remélte, hogy sírdogálunk és meddőn felháborodunk

— én nem dőltem be a provokációnak. Nem ma kezdtem én.

A blogomat írtam, a 12-iki bejegyzés egy szerény 730-as megosztáshullámot ért el.

Senkit nem szidtam. Egy mémet csináltam, aminek hatására sokan tiltakoztak a gyűlöletkeltés ellen. Annak írtam, akit az ügy illet: a versenyszervezőnek és a tartalom hosztjának. Aztán meg, reményt vesztve, a cinikus, jogállamiatlan válaszokat olvasva elővettem a humoromat, és egy kicsit megtoltuk a Pista mögötti blogokat, némileg átrendezve a mezőnyt.

Dühöngeni kezdtek.

Most is itt vannak, nézegetik, mit írtam, kattintanak, görgetnek. Ma is lesz kétszáz trollkomment. Ma is meg fogják írni, hogy nehogy azt higgyem, ők azért olvasnak, mert érdekes vagyok, hanem röhögnek rajtam.

A tegnap még igen nagyképű, mára arcából visszavevő kommentelő ezt írja:

akkor hát sikerült neki. Rá se ránts, Pista, ennek a nőnek sosem lesz nagyobb öröme, csak ilyenek jutnak neki. Ez egy szörny, és ezt egyre többen látják.
És ezt tudja… 🙂

Azért megjegyzem, ha csak a mai napot nézzük, hogy aranyló fák között oviba biciklizni, lehasítani a Diós árkon, shiatsu masszázsba belelazulni forró kezek között, a Palackban grillkolbászt ebédelni újborral, olyan olvasóval, aki nem árulna el soha; végre kapni egy darab halcsontvázas ezüst fülbevalót az eltört helyett, kedves és okos gyerekeimmel bevásárolni, tündérleányommal énekelni teli torokból a Somethin’ Stupidot biciklizés közben, meg még pink grapefruit levét vacsorázni füstölt lengyel sajttal, az nekem sokkal nagyobb öröm, mint az, hogy egy vállalhatatlan blogot kizártak a Goldenblogról.

És semmiképpen nem az én egyedi érdemem.

Meg az, hogy amibe belevágok, az általában sikerül. Ez az önbecsülés alapja. És megint az egekben az olvasottság. Szerintem jogszerű eszközökkel és hatékonyan tiltakozni az ocsmányság ellen, közben nem menni le az ő szintjükre, a fenyegetéseik és a gyűlölködő, jóhírnévrontó kommentözön ellenére sem, az kifejezetten megemeli az embert.

Ti nem így gondoljátok, ti a Pistát látjátok áldozatnak, és engem agresszornak, épp ezért nem jó szívvel olvastok itt, és épp ezért engem nem érdekel a minősítésetek.

Megmondom nektek, hogy nekem Pistával egyetlen interakcióm volt egész életemben.

Körülbelül másfél éve csatlakoztam a facebookon valami nőjogi rendezvényhez.

Ő ezt lájkolta. Én ekkor letiltottam őt.

Ennyi közöm van hozzá.

A blogom és ez a gondolkodásmód idegesítette, és meg akarta mutatni nekem, hogy ő mekkora arc.

És pofára esett.

Lehetett volna másképp is: hogy megfélemlít, hogy én nem vagyok ennyire jól, mint mostanában, hogy nem ilyen jó emberek vannak körülöttem, hogy a Goldenblog befeszül és valami homályos érdekből, vagy hogy ne “csak női” blogok legyenek a mezőnyben, békén hagyja a blogját, de nem beszél róla, nem díjazza a zsűri, nem nagyon foglalkoznak vele. Mondván, változatos a paletta, nekik van humoruk, miért ne lehetne egy ilyen blog is versenyben.

Ez volt a valószínűbb kimenetel ebben a társadalomban. Jelentéktelen, de megtűrik.

Én látom ebben a történetben az esetlegességet, tényleg nem vártuk ezt a pénteki fordulatot, az után, hogy csütörtökön megírták, hogy nincs itt semmi jogszerűtlen, Pista marad.

Nem tudom, mi történt péntekre, mi döntött. Én egy sima internetező vagyok, magánszemélyként írom a blogot, nem vagyok közszereplő se. Nekem nincsenek kapcsolataim újságírókkal, se szakmailag, se ismeretség révén: engem  azok szeretnek, akik felfedeztek mint bloggert és díjaztak.

Mások meg gyűlölnek, például Bojár miatt.

Pista egyébként rá se ránt, zenét hallgat, sodort egy cigit, és legalább nem kekeckedik, csak egy-egy kommentelője gyűlöl most. Amúgy is rólam szól az ottani kommentfolyam 60 százaléka, ami nagyon vicces.

Csak azért a Goldenblogtól nem volt szép, hogy a vége előtt három nappal zárja ki a versenyből a szavazatokért oly élénken kampányoló versenyzőt. Ez senkivel szemben nem korrekt.

A részvétele és aljas uszítása, kicsinyes húzásai és hazudozásai ellen már kilenc napja tiltakozunk, és ilyen blogot egy normális társadalomban nevezni sem engednének.

egy pitiáner, vesztíteni nem tudó, fél- vagy tán egészen őrültnek tetszik lenni. Mindenfélét magára tetszik húzni, az “irodalomtól” az “érvelésen” át a “méltóságig”. Na, egyik sincs, ez csak Maya fátyla vagy nagy izzadságosan vetített háttér.
Az isten sem mossa le a sértettséget Hufi Goldenblogos szereplésével kapcsolatban. Ha már nem sikerült kizáratni a versenyből, ugye, most jön a kampány az őt előzőkért. Ha tetszene tudni, hányan röhögik magukat ezen könnyesre, hányan undorodnak és csak pislognak hitetlenkedve…
Így derül ám ki hogy ki és hol helyezkedik el a rendszerben.
Van olyan, hogy küszöb alatti és iszamlós és sárgászöld? Most már van… 🙂

Ott ez a színvonal.

Ez picsogás! Tessék emelt fejjel viselni a következményeket, ha egy kicsit messzire sikerült menni.

Én nem sértett vagyok, hanem jogállami gondolkodású és egyértelmű: a versenykiírást lábbal tipró, aljas, színtiszta provokáció ne vehessen részt a versenyben.

Én nem indultam a Goldenblogon, ez a helyzet.

Ezt a Fütyizörej terjesztette el, tipikus lejárató interpretáció, hogy én akkor léptem vissza sértettségemben, amikor a Pista megelőzött.

Én nem léptem vissza, mert nem indultam, én arra kértem a Goldenblogot, állítsa vissza a szándékaim és jóhiszemű tudatlanságom szerinti állapotot, tudniillik hogy én nem versenyzem a Goldenblogon, sőt, a verseny meghirdetéséről sem értesültem.

Egyáltalán nem tudtam az idei Goldenblogról.

Ha én indultam, akkor hol van, hol volt nyoma annak, hogy indulok, szavazatokat gyűjtök? Emlékszik egyetlen olvasóm ilyenre, említettem én valahol a Goldenblogot idén? Elmentem volna úgy Milánóba 29-én, hogy nem szólítom fel az olvasóimat szavazásra, ami 28-án kezdődött?

Hogy lehet, hogy úgy voltam hatodik napokig, hogy sehol semmi poszt, Goldenblog-logó, szavazásra felhívás nem volt, se itt, se a facebookon?

Október 28-án egy itteni, egyébként antifeminista kommentelő a tudomásomra hozta, hogy a mezőnyben szereplek. Azt írta, mondta neki a Pista (a szavazás első napján), hogy szavazzon rá, de ő inkább rám szavazott.

Amikor hazajöttem Milánóból, ahol nem interneteztem egyáltalán, november 1-jén, délben,  lerogytam végre, és kértem a Goldenblogot, vegyenek ki a listából. Nem néztem, hányadik voltam ekkor. Én nem kuncsorgok többet szavazatért, nem indulok ilyen vegyes mezőnyben, ilyen karakterű versenyen, amely lenézi a nőket és a társadalomérzékenyítő blogokat, legalábbis egyetlen híradásában sem szól róluk. És főleg nem szereplek gyűlölködőkkel egy mezőnyben.

UTÁNA, délután értesültem a provokatőr aljas, rágalmazó angol nyelvű szavazatgyűjtési kommentjeiről egy olvasó jóvoltából.

huffnágelgyűlölet

neki más operációs rendszere van

Megmondom, mi az igazság.

Én nem neveztem, és nem is olvasó nevezett, legalábbis nekem erről senki nem szólt.

Három további blogger mesélte, hogy úgy van versenyben, hogy nem is tudott róla.

Megkérdeztem, indultak-e tavaly.

Valószínűleg az történt, hogy a Goldenblog simán átzúdította a tavalyiakat az idei versenybe. Ezt onnan tudom, hogy nekem a régi, tavaly novemberig használt linkem volt ott:

wordpresses domain, azóta .hu-s domain van.

Átirányítja, nem azért, de mindenkinek a címmezőjében az van már egy éve, hogy csakazolvassa.hu.

Hát ez nem olyan nagy baj. Annyi az aggályom, hogy ők állítják, hogy a versenyző részt vesz a versenyben, és elfogadta az ÁSZF-et, ha nem is tud róla, akkor is. A Bloggerinán legalább kértek beleegyező nyilatkozatot a bloggertől.

Éva, nem zavar, hogy most ismer meg a világ teljes valódban? Erre a földszintes, piti kis bosszúhadjáratra nem lennék büszke a helyedben. Ez az, ami igazán minősít téged, meg a csúnya kis örömed. Fúj… 🙂

Ti csak dühöngtök, mert nem sikerült a nagy akció.

Azok után, hogy tizenhat napig aljaskodott ellenem valaki, aki engem nem érdekel, és akivel semmi dolgom, ellenben mindig korrektül válaszoltam neki? Nagyon is szép öröm.

Az a piti, hogy ezt nem hagytuk, és hogy ne hazudozhassa azt, hogy itt már nincsenek olvasók, megmutattuk poénból, hogy azért elég sokan vagyunk. Írtam az olvasottságomról, megmutattam a grafikonokat, és visszaszóltam a tumblis nulla érvvel vagdalkozó nímandoknak. (Mutassatok már rá, mi ebben a posztban a gond, mert most az megy, hogy provokáltok, én leírom a tényeket, erre: ha így lenne, nem bizonygatnád.)

Ez piti?

Ugyan, miért ne írhatnék tényeket? Miközben Pista sunnyog, machinál, trollkodik, magyarul nem tudó nőgyűlölőket szólít fel a kicsinálásomra és tőlük tarhál szavazatokat?

Én büszke vagyok, hogy csupa ilyen ember utál: névtelen, unatkozó, ármánykodó kommentelők, pszichopata zaklatók és Kozmáék. Valahol ez rang.

Te, Éva, ez most komoly? Uszítod az olvasóidat egy személyes sérelem miatt? Velük akarod megtoroltatni? Ezt nem hiszem el…
Látod, pl. ez az a rossz minőség, amit veled kapcsolatban emlegetnek azok, akik nem szeretnek vagy kiábrándultak. Ne is keresd tovább.
Éva, mély megrendülésem… Azt hittem, ebből már kinőttél, és vagy annyira hiú magadra, hogy ilyet sose.

Nektek olyan egyforma a stílusotok. Ez a nagy igazságosztó szerep, a jobban tudása annak, amit nekem kellene tennem, valami nagy morál jegyében. Miközben se Kozmáék, se Pista nem esik semmilyen megítélésetek alá, csak én.

Én ezt teszem, amit, és azért teszem, mert nekem ez a normális és vállalható. És még hibázni is jogom van, és azért nem kipécézve lenni. De most nem volt hiba.

Ha belém kötnek, akkor így reagálok. Engem nem érdekel, ki szeret. Engem az szeret, aki a jó szövegeket érti és igényli.

Nem véletlenül koptak le a trollok meg a zaklatóim. Nem akarok cirkuszt, az csak néhány unatkozó olvasó érdeke volt. Azt szeretném, ha nem huzakodással, hanem a blogom tartalmával foglalkozhatnék, és azok is, akik jó szívvel olvassák.

A többiek hagyjanak békén, ne kössenek belém.

Ennek érdekében kell néha megmutatni, hogy nem hagyjuk.

Diadalmenet lett Pistának a Goldenblog? Nem.

Érdemtelen, romlott, szánalmas provokatőr, lelki egyszobás szükséglakás ő? Szerintem igen.

Lenézi a nőket, gyengének tart minket, picsogásnak tartja a szavam? Igen.

Volt értelme a tiltakozásunknak? Igen.

Akkor mi a gond? Innen nézve ez az etikus, ez az egyetlen etikus válasz. Csak nektek nem tetszik. El lehetett volna ismerni, hogy kissé elgaloppírozta magát a Pista.

Ez, amit én teszek, ez válasz. Én nem provokáltam semmit, én jól elvagyok az életemben, a facebookomon meg a blogomon. Versenyen sem indulok. És egészen transzparens vagyok.

Ti engem gyűlöltök, és innentől titeket nem lehet komolyan venni.

Nem személyes sérelem van, hanem erőszakcélponttá tettek, aljas gyűlöletkampány zajlott ellenem, sunyi trollok özönével, és ha az elborult Kozmáékat nem számítjuk, akkor is bő fél éve megy már ez, ugyanazok tolonganak ott Pistánál, mint akik a petíción próbáltak engem tönkretenni.

Döbbenetes ez az egész amúgy. Oké, utálnak. De mi viszi rá őket, hogy egész nap engem lessenek, kommenteljenek, rám reagáljanak, ugyanazt hajtogassák? Minden, de minden megnyilvánulásomat úgy állítsák be, hogy én legyek a gonosz, mindenki más hólelkű, megtámadott, székely, példás, anyámkínja?

Mindezt névtelenül, mondván, Gerle Éva feljelenti őket, ha vállalják az arcukat.

Talán nem kellene bűncselekményeket elkövetni, sokkal egyszerűbb lenne az élet.

Amellett nem foglalkozom pitiánerekkel. Életemben három feljelentést tettem.

Táskám ellopása, 2004, közvádas bűncselekmény.

Danika nekem jön kétszer, megegyezés, de így is közvádas bűncselekmény.

Kozmáék, közvádas bűncselekmény, vádemelés.

Ellenem soha senki nem tett eredményes feljelentést, pedig állítólag megtámadok embereket. Soha nem éltem vissza senki adataival, képeivel, nem gyalázkodtam, nem biztattam senkit arra, hogy szemétségeket írjon, nem létesítettem lejárató blogokat, nem hackeltem meg senki Wikipédiáját, nem aláztam meg senkit, nem bántottam más gyerekeit, szexualitását, normális hangon beszéltem, általában magamról.

Volt kettő kemény, ám jogszerű lépésem.

Minden médiatartalom nekem adott igazat, kivéve a kerékagy érdekes logikájú cikkét. Népszabadság, Cink, !!444!!!, Transindex, comment.com.

Én abban hiszek, meg is írtam, hogy a nyilvános térben semmi mással nem tartozunk egymásnak, csak jogkövetéssel. A jog az erkölcs minimuma. A többi a véleménynyilvánítás körébe tartozik.

Nem érdekes, kedveltek-e. Nem számít a személyeskedés, nem számítanak a találgatások, vélekedések. Itt, a nyilvános térben az az érdekes, korrekten érveltek-e. Hazudoztok, félinformációkból kombináltok-e ki aljasságokat, gyalázkodtok, megalázni próbáltok-e.

Igen, ezt teszitek.

Én nem teszem ezt. Senkivel.

Kit minősít ez?

Összevissza kommentelgetnek, másokat figyelnek meg, és nagy erkölcsguruként, nulla empátiával fáradhatatlanul basztatnak valaki mást, akit nem is ismernek, és akihez annyi közük van, hogy idekattintanak a blogjára, és róla pusmognak más helyeken.

Én meg ilyen vagyok: a blogomat írom, nem nagyon érdekelnek mások. Ha meg belém kötnek, akkor ekkora az igazságérzetem, ennyire érzem felelősségemnek, hogy az undorító és kártékony tartalmak létrehozóit megállítsuk.

Emellett még fricskázunk is, mert miért ne, vicces, nem? Pista ellen, egy sornyi poénnal egy paródiaposztban több ezer szavazatot szerezni másnak? Bármikor. És bárkire. Nem ám vicsorogva, hanem mellékes poénként. Engem a blogom érdekel, és azok az olvasók, akiknek fontos. Leszarom és immorálisnak tartom a Goldenblogot, egész pontosan tavaly szeptember 13. óta.

Nem gyalázkodunk, nem személyeskedünk, nem írunk irreleváns érveket, nem vádaskodunk viszont, nem szólítjuk a másikat megalázó neveken, nem rendszabályozzuk, nem találgatjuk a magánéletét, nem alázzuk meg a szexualitása és családi állapota gúnyolásával, nem gúnyolódunk a külsején, nem dehumanizáljuk, nem uszítunk, és nem fenyegetőzünk üresen.

Ezt mind nem tesszük. Soha.

Ellenben valódi, változatos minőséget hozunk létre egy percműfajban, naponta, valamint figyelünk a helyesírásunkra.

Nekem ez a rangom.

Én csak másképp működöm, mint a ti középszerű agyatok, amely soha semmi érdekeset nem hozott létre. Nektek egy ilyen sztori után, Pista szánalmas lejáratási kísérlete után van pofátok idejönni és engem lebaszni, mert szavazásra buzdítom az olvasóimat egy paródiaposzt alatt.

Ha már a Pista azzal vagizik, hogy nekem nincsen kapcsolati hatásom, vagy mi a bánat. Mert ő ott van a Klouton.

kloutÉn nem vagyok ott.

Négy helyet emeltünk a hölgyeményen tíz óra alatt, egyetlen felhívással. Akkor még csak az volt a cél, hogy a negyedik hely ne Pistáé legyen. Olyan ez, mint Simon Tibi meze: tavaly én voltam a negyedik.

És hogy ki milyen ember, ki mit ér, ki mivel tölti az idejét — ugyanazt mondom, mint Kozmáékról: nézzen körül ki-ki az egyes említettek idővonalán és blogján. Ki rugózik a másikon, kinek milyen az érdeklődési köre, életmódja, ki mitől boldog. Nézzétek meg Kozmáék idővonalát, a kizárt versenyzőét és az enyémet. Nézzétek meg a blogomat. Miről írok én? Nézzétek meg, mennyi szó esik más bloggerekről, mások magánéletéről, szoktak-e a kommentelők vagy a posztok gyalázkodni, gyűlölködni. Aztán tegyen rendet mindenki az értékítéleteiben. Miért nem lehet férfiasan elismerni, hogy ez most nem jött össze?

149 thoughts on “nem mondom, hogy nem

 1. Az elmúlt napokban – bár nem szokásom – rendszeresen néztem, hogy ott van-e még a blogja a listában. És rettentően aggódtam, hogy még mindig, még mindig nem történik semmi. Az volt az elhatározásom, hogy ha ő bent maradhat, ha megengedik, hogy ilyen tartalommal, színvonallal versenyben maradjon, akkor írok egy sorozatgyilkosos-naplós blogot az eredményhirdetéstől számított egy évig, és megnézem, azt engedik-e a szervezők a jövő évi versenyben, illetve hogy meddig engedik. Örülök, hogy nem kell írnom :). És sajnálom, hogy ez nem evidencia a verseny kiíróinak, hogy napokig kell tiltakozni, magyarázkodni, és hogy a célegyenesben jönnek csak rá, hogy ezt így mégsem kellene, miután már egyszer írásba adták, hogy szerintük ez az egész rendben van.
  Köszönöm, hogy vagy, hogy látható arcává válsz az ehhez hasonló megmozdulásoknak, hogy mi, a sokaság, arctalanok maradhassunk.

  Kedvelés

 2. Basszus…én tök jót röhögtem ezen a Zs.B.-n pl. az előző posztban, de most akkor ez azért volt, hogy olvasottságot adjunk egy béna blognak egy másik béna blog ellenében, akivel a blogírónak baja van?
  Kicsit manipuláció-szaga van ennek is. Gyanútlan olvasóként megnézem a linkeket, amiket kiírnak a poszton, reagálok rá, erre kiderül, hogy kattintani kell X-re, hogy Y ne nyerjen?
  Maradbék továbbra is olvasó, esetleg -olykor a trollkodás határát súroló?- kommentelő, senkinek a magánháborújában nem veszek részt, megvan a magam Ügye.

  Egyáltalán ki a halál az a Pista? Ne, ne mondjátok el. Nem érdekel.

  Kedvelés

  • Nem Gombotz, nem az a baj a kizárt bloggal , hogy béna, hanem hogy gyűlöletet kelt , jogsértő. És a jogsértés nem a blogíró baja, hanem MINDENKIÉ, mert ne lehesssen törvényt sérteni büntetlenül. Megkönnyebbültem, hogy végül mégis számít a jog, számít a tiltakozás.

   Kedvelés

  • Dehogy kell kattintani. Azt csinálsz, amit akarsz. Nem kell az akciós banánt sem megvenni. Ha nem érted, mi történt itt az elmúlt napokban, hogyan tettek gyűlöletcélponttá, és mi ellen álltunk ki, akkor olvasd a nyelvi meg gasztronómiai posztokat. Én nem fogok haragudni.

   Nyerésről szó sem volt, erőfelmutatásról volt szó. És még egyszer: nekem aztán kurva mindegy ez a fos Goldenblog tavaly óta.

   Kedvelik 1 személy

   • Jájjj! Nekem se állt össze a kép, csak néztem hülyén, hogy miért is tetszik, hogy is tetszhet Neked az a förtelem. Én külön lapon kezeltem a Huffnáger blogot, meg a szavazzunk Beátára mozgalmat. Tényleg, anélkül, hogy beleolvastam volna, majdnem szavaztam is, mert elhittem, hogy jó, hát miért ne tolnánk vele hátrébb a Piffftát. Csak miután beleolvastam, kezdett szaglani a dolog. Nyilván egyértelmű lett a végére, hogy mi folyik, de egy darabig tényleg bizonytalan voltam, hátha csak én nem vettem észre a fenomenálisat az író!(baszki)hölgyben. És kerestem!!! 😛 Katartikus élmény volt minden ott töltött perc, néhány sora úgy a retinámba égett, hogy éjszakánként még mindig izzadtan ébredek és tépem magamon a pizsit, mert elém kúsznak.
    DE! Egyszer se jutott eszembe, vagy éreztem, hogy én uszítva, átverve, buzdítva, kényszerítve lennék bármire is. Nem álltál mögöttem késsel, hogy nyomjam meg a “szavazok” gombot. (Ezt egyébként sajnálhatod, mert megkínáltalak volna nutellás banánnal, igaz akciós volt. Mármint a banán.). 😀 Az, hogy nem láttam át a dolgot, az én hibám, vagy felfogásbéli hiányosságom, és nem átverés, pláne nem manipuláció. Ha azt mondod, hogy bolyhos szőrű kiscicákat kinyírni poén, attól én még nem fogok belekezdeni. Felnőtt, gondolom mint ilyen, önálló döntéshozatalra képes, felelősségteljes egyedek olvasnak és döntik el, hogy mit csinálnak, mire-kire szavaznak, milyen ügyet támogatnak, és ezért mit tesznek, vagy nem tesznek meg. Nincsen/nem volt itten semmiféle manipuláció, sőt ez egy okos, jól átgondolt akció volt, gratulálok hozzá. 🙂

    Kedvelés

   • Én árnyalt és önálló értékítéletű olvasót feltételezek, aki figyel, tudja a részleteket, és képes elhelyezni a dolgokat. Mindig örömömre szolgál, ha értik a játékot, az élesebb dolgokat is. Nincs mit sajnálni se a Pistán, se a rajongóin, se a Goldenblogon. Csodálom is, hogy egy versenyzőben nem volt annyi tartás, hogy kilépjen és bojkottálja.

    A biztonságos poszt című egy nagyon is koherens szöveg. Az a valaki, aki elmereng az Ősz szépségén, gyülekezetbe jár és megdicséri a saját márkás tejfölt meg a három gyerkős boldogságot, valamint őszinte és megbízható férfival való összebújásról álmodozik, nagyon is kedveli Zsarnai Beát, akit egyébként e végzetes kis poénnal a második helyig röpítettünk.

    Akinek van humora, meg hasonló értékrendje, lássa, a többieknek nincs kedvem magyarázkodni. Pista fanjai meg anyáznak, ami nem meglepő.

    Kedvelés

   • Persze, a biztonságos posztnál, meg a Barátnőnél már világos volt számomra. 😀 Én a facebook felhívásba futottam bele először, ott tompultam fel. 😛 Nyilván az is számít, hogy csak pár napja vagyok itt jelen, és nem zárkóztam elég gyorsan. A régi olvasókban biztos fel sem merült a kérdés. Egyébként tényleg tök mindegy, a poén egy magasabb célt hivatott szolgálni és nem tudom, hogy ennek az erőfelmutatásnak, vagy a nagy számú tiltakozásnak köszönhetően-e, de kivágták a versenyből azt a förtelmes palit, meg a förtelmes oldalát.
    Persze, hogy anyáznak, nekik nem maradt más. De ez semmit nem vesz el a győzelemből. Méltósággal, emelt fővel viselni a vereséget, csak kevesek kiváltsága, és ők nem az ilyen gumigerincűek közül kerülnek ki, mint Pifta és rajongói. Ezek beteg emberek, beteg látásmóddal, beteg értékrenddel. Nem sok időt töltöttem az említett blogon, de sírni tudtam volna (tehetetlen) dühömben, úgyhogy én csak megköszönni tudom a megmozdulást. Szép volt. 😉

    Kedvelés

   • Örülök. Üdv közöttünk. A facebookon is ment az önleleplező lamentálás, hogy: ne inkább a leszbikusokra szavazzunk? Én hiszek abban, hogy mindenki minden szavazatnak örül, nem ártottunk senkinek, csak lyukat ütöttünk a gennytartályon. Mérgesek is, magyarázzák így meg úgy. Már angol nyelvű cikk is van, csupa hazugság, azonnal nekem estek ott is a magyar antifeministák.

    Kedvelés

   • Követem a névtelen kommentelők cincálását, engem ettől a hideg ráz. Volt szerencsém egyszer belekeveredni ilyen gyűlöletkampányba, névvel, arccal, ahogy kell. Azt hittem könnyen veszem majd, de iszonyatosan padlóra tett. Minden mondatomat kiforgatták, szavakba kötöttek bele, félremagyaráztak, visszaéltek a “láthatóságommal”. Olyan volt, mintha száz vipera marna a sötétből, én meg álltam ott tehetetlenül a kör közepén. Egy kivédésre hét újabb támadás jutott, néha ki is fordultam magamból, hiába a kutya is harap, ha ütik. Nem olyan könnyű ezt higgadtan, meg intelligensen…Napokig nem aludtam, a végén már bántam, hogy belekezdtem, kételkedni kezdtem az értékeimben, magamban, az igazamban. Közben hiába mondogattam magamnak, hogy én nem vagyok gonosz, én nem akarok rosszat, az emberek, akik ezt akarták hinni és elhitetni, a nap 24 órájában ezt szajkózták. Képbe hozták a családom és vádoltak és nem vitatkoztak, nem érveltek, nagyrészt csak ki akartak csinálni. Áh, ez egy szar helyzet, nem tudom, Te hogy viseled. Sokat olvastam, látom edzett vagy, meg kemény, de akkor se könnyű ezt emészteni. Az én lelkemet legalábbis rendesen megrágta. Ettől függetlenül ma sem csinálnám másképp, csak okosabban, meg óvatosabban. Minden névtelenül vádaskodót köteleznék rá, hogy csináljon végig egy ilyen kampányt. Kevesebben lennének a szarháziak, garantálom. 🙂

    Kedvelik 1 személy

   • Kétféle ember van: érdekes meg nem érdekes. Ők nem érdekesek, ők csak reagálók, szimatolnak és keresik az interakciót.Én annyira lenézem és sajnálom ezt a sok izzadságszagú gyalázkodót, ahogy hazudoznak összevissza, ferdítenek, nulla igazságérzettel, aljas elfogultsággal, mindent a fonákjára fordítanak (ha nem tudnátok, én támadtam meg a Pistát!), és itt ólálkodnak folyton. És annyira élvezem azt, amikor jól megy az agyamból a blogra egy szöveg, és olyan mennyiségű valós pozitív visszajelzést kapok, és még a jog is mellettem áll, meg meg is szoktam, hogy nem függ össze az önbecsülésemmel. De köszönöm, hogy leírtad, borzalmas lehetett, és eleinte nekem is az volt, és főleg az indifferensek, akik nem értették: mit kell ezzel foglalkozni, szard le. Igazuk van, de szörnyen érzéketlenek voltak. Ők maguk meg pitiáner dolgokról siránkoztak nekem.

    Kedvelés

   • Facebookos blogja van, és átvette a vezetést, most 12,1 százalékon áll. Egy kicsit zavarban vagyok. Most, ha még van kapacitások, szavazzatok valaki másra.

    Kedvelés

   • Beáta elég népszerű amúgy is, nemsokára megjelenik a regénye. Kicsit bánt, hogy a biztonságos poszt alatt tettem egy tollpihényi megjegyzést az egyik szószerkezetére. Van ennek is helye, mondom György Péterrel.

    Egyébként tényleg a magyar internet szégyene volt, hogy a nőgyűlölő fröcsögés vígan megfért a női blogok között, pláne úgy, hogy a lélek-gasztro-kézműves háromszögön kívül máshol nincs is helye a nőknek. Méghogy közélet kategória, biztos férfiagya van!

    Kedvelés

 3. Pistát kirakták? Jó hír. Nem szavazok a Goldenblogon, mert akarja az ismerőseim listáját, amit (szerintem) nincs jogom nekik kiadni. A fiúknak meg csak annyit: tápászkodjatok fel, és próbáljatok valamit kezdeni az új idők új dalaival. Attól lesztek valakik, nem a picsogástól. Písz.

  Kedvelés

 4. Én nagyon örültem, mikor tegnap láttam, hogy kizárták a versenyből, mert szerintem ezt a nyílt gyűlölködést, a nők elleni uszítást, erőszakra buzdítást nem lehetne hirdetni, propagálni. Gondolom, a sok tiltakozás után csak megnézték alaposabban is a blogját, és csak rájöttek, hogy ez vállalhatatlan és jogilag támadható, és inkább nem akartak balhét…

  Kedvelés

 5. Túl sok karaktert pötyögtél be… nem ér ez a messziről, ellenfényben embernek tűnő társaság ennyit. Valójában 1 ATP-nyi energiát se… 🙂
  A végeredmény (kizárás) jó, a folyamat visszás. Jellemzően magyaros. De ezen most még nem tudtunk változtatni.

  Kedvelés

 6. “Valószínűleg az történt, hogy a Goldenblog simán átzúdította a tavalyiakat az idei versenybe.”

  Nekem is ez volt a legelso gondolatom. Szamitogepen nyilvantartott nagyobb adatmennyisegek eseten (amik csak ritkabban – pl evente – tunnek fel) ez a leggyakoribb (es ezert legvaloszinubb) hiba.

  Kedvelés

 7. Annyiszor volt már említve ez a pista, hogy úgy döntöttem csekkolom.

  Szerintem egyáltalán nem hülye a srác.
  Lemezlovasként, gondolom naponta látta a sok csinos fiatal lányt és valami miatt a nézőtéren maradt. Az alfák elhappolták? Vagy valami más?
  Több általa leírt jelenség létezik. A blog valós problémákat feszeget.
  A stílusban – árnyaltságban látok egy “Rám-szakadéknyi” különbséget.
  Itt elsősorban árnyalt, rendszerelemző, a problémáinkat (nő és férfi is) boncolgató bejegyzéseket látok. Megtalálom magam. Sok a jó komment. Ritka az a helyzet, amikor azt érzem valami nagyon egyoldalú – netán férfiellenes.
  Pistánál inkább a harcot érzem, racionális érvekkel vegyítve
  Gyakori a leegyszerűsítés. Sokszor alpári (marketingfogás?). Bosszúra szomjas férfit látok.

  Csalódtam én is rengetegszer, feldúltan mondtam azt is, hogy a nők K….
  Aztán lehiggadtam. Bakker, ezt a K…-t én választottam, akartam, futottam utána. Nekem is a “csillogó” portéka kellett. Nem a “rendes” lány. Ha csak annyi a cél, vagy addig jutunk hogy dugni akarok egy szép lánnyal, akkor Pistának igaza van. Aki többet keres, az tükröt álít magának.

  Igen, verseny van. Húspiac, hogy Pistát idézzem. Ezen a piacon vannak tisztaszívű nők és odafigyelő férfiak is. Meg van minden más.
  Olyat kapok, amilyen vagyok. Szerintem.

  Kedvelés

  • Szerintem meg nincs piac, hanem emberek vannak, akik vagy összeillenek, vagy nem. Ha valaki nem találja a párját, az nem a másik nem hibája. Viszont leírást készíteni, hogyan KELL bántalmazni a másik nemet nem csak undorítóan ocsmány, de lelketlen is. Ha valaki ilyen lelketlen állat, az fúrjon lukat a falba és abba dugdossa a pömpölőjét és maradjon kibaszottul távol az emberiség értelmesebb felétől.

   Kedvelés

   • Szerintem okos a srác. Foglalkoznak vele. Akik erre a blogra járnak, azok nem fognak bántalmazni. A bántalmazónak erre nincs szüksége útmutatásra.
    Szerencsétlen (csalódott?) emberek dühgyülekezete. Ott engedik ki a gőzt – a tehetelenségüket – verés helyett.

    Kedvelés

   • Azért ebben én nem lennék olyan biztos. Elliot Rodger is csak egy ilyen szerencsétlen és csalódott pali volt, aki eleinte pont ilyen virtuális, nőket gyalázó dühöngőkben engedte ki magából a gőzt.

    Kedvelés

   • Igazad van.

    A szemeim előtt egy vidéki tahó, vagy egy pszichopata manager lebegett, akinek nem kell blog ahhoz, hogy módszeresen tönkretegye a párját.

    Az E. Rodger kategóriára nem gondoltam.

    Kedvelés

   • Szerintem nem okos a srác: ha okos lenne, nem feszítette volna túl a húrt, és ha már taszító módszereket vet be, nem hagyott volna magán ekkora támadási felületet.

    Most persze biztos az megy, hogy őt nem is érdekelte a Goldenblog, mert a mezőnyben csak nők puncognak stb.

    Kedvelés

   • Ezt komolyan gondolod?
    Helyettesítsd már be a “nő” szót H. P. blogján bármivel.
    Társadalmi csoport, nemzetiség, nem, amit akarsz…
    Mit fogsz kapni?
    Mocskolódás, gyűlöletbeszéd, felhívás egy társadalmi csoport megalázására, bántalmazására, megverésére.
    Ez nem egy ártalmatlan dolog.
    Annak hegynyi szakirodalma van, hogy a médiatartalmak hogyan befolyásolják a közgondolkodást.
    A HVG-nek be sem lett volna szabad engednie a versenyre H. P.-t.
    Ez is mutatja, hogy mennyire is vették komolyan az egészet.
    Na, mindegy, nem a HVG a téma.
    H.P. túl van azon a határon, ami elválasztja a gyűlöletbeszédet a véleménytől.
    Nem a kiművelt bántalmazók mennek oda, hanem a kudarcosok, akiket ez bántalmazóvá formálhat.
    Csodálom, hogy olyan útmutatás nincs a blogján, hogy hogyan erőszakoljunk meg nőket.

    Kedvelés

   • Egyáltalán nem tudhatod, hogy hány emberben kattan át valami az ő blogja olvasása közben. Nem ilyen vagy-vagy lelkűek az emberek. Nem tudhatja senki.

    Kedvelik 1 személy

  • Szerintem a szép lány utáni hajsza nagyon gáz, non-humán, primitív, infantilis, főleg 30 fölött.
   De ha ez a pálya, akkor sincs igaza. Egyszerűen nem elég jó csávó az elképzelt olvasó ahhoz, hogy lélektelenül, emberi kötődés, egyedi történet nélkül (avagy pénz, befolyás, sárm nélkül) ennyi nője legyen. Önzően szexuális célra, trófeának, játéknak, a nő örömére nem figyelve. Miért érné meg egy nőnek egy kapcsolat egy erőszakos, sértett, önigazoló, bénán kinéző, pornótól eltorzult szexualitású, rá nem figyelő férfival?
   Ezért marad a pornóval való önbizgetés, sértettség és gyűlölködés, amit elneveztek MGTOW-nak.
   Bár én nem is azt nem értem, hogy a napi húsz órán át onlájn Pista mikor ÉL vagy DOLGOZIK, hanem azt sem, hogy MIKOR VERI KI.
   Pista sokkal inkább médiakísérlet szerintem: lehet-e így érvényesülni, figyelmet kelteni. Ez egy provokatív téma, lehetne más is. A lényeg a figyelem, a megélése annak, hogy számít, amit mond, fel tud másokat idegesíteni, gyűlölködhet és revansot vehet a nőkön. lehetne rasszista vagy állatkínzó vagy Amerika-ellenes is.
   Ő ezt nem is tagadja, többször említette az anyjával való problémás kapcsolatát.
   Egyébként vannak instagram fotói, tegnap mutatta valaki, hogy valószínűleg idősebb is nálam. Ez meglepett. Ahogy néniz meg az én öregedésemről beszél.
   De végül is ez sem releváns érv, igazán csak az számít, ki milyen értékek jegyében és hogyan érvel, és sért-e jogszabályt.
   (A vezetéknevet kivettem.)

   Kedvelés

   • Valószínűleg azt reméli, attól kevésbé lesz bácsi, ha nála fiatalabb, de már nem huszonéves, szép nőket néniz. Ez is egy stratégia.

    Kedvelés

   • Negyvenhét éves. És büszke rá, hogy a menopauza hízással jár, a férfiklimax meg “fiatal lányokkal és biciklivel”. Van egy posztja, ott arról ír, hogy a pasik egyre jobbak lesznek, a nők meg megcsúnyulnak idővel, mindenki huszonévesekre veri, a szép lányok nagyon nagyra vannak magukkal, hogy mindenki milyen kedves velük, de negyven évesen már senki nem mosolyog rájuk, italra sem hívják meg őket, ez van.

    Én meg hüledezem, hogy akik ennyi energiát, pénzt beletesznek a “csajozásba”, ezek után miért a nőket szidják. Csak jobb csávónak kellene lenni, ennyi.

    Kedvelés

   • Utoljára Gárdonyi Gézánál olvastam ilyet. A legény mindig fiatal marad, amíg félrecsapva hordja a kalapját, de a huszonkét éves lány fél, hogy kifut az időből, ráadásul már a tizenhat éves húgocskája is partiképes. Jó, hogy a harmincöt éves, öreg anyja nem lett újra terhes, mert az a kis magzat is potenciális vetélytárs lenne a piacon, ha éppen lány.

    Kedvelik 1 személy

   • Médiakísérlet. Ok, valami hasonlóra gondolok. Ezért mondtam, hogy nem hülye a srác – szerintem.

    Nekem fogalmam nincs ki ő, kb. három bejegyzését és a kommenteket olvastam. Akik olvassák, nem lesznek erőszakosak. Pontosabban nem az olvasástól. Az erőszakos férfi nem “picsogó” blogok olvasásával tölti az idejét.

    A 30 feletti férfiak döntő többsége elsősorban vizuális alapon dönt. Ebben igaza van szerintem a Pistinek. Az, hogy hivatalosan mit mondanak tea meg kávé mellett, azt nem érdemes komolyan venni.

    A többség kommunikációs szintern ferdít, szépít és a “piaci” lehetőségeihez igazodik.
    Az, hogy a “piac” szó valakit feszélyez, vagy lelketlennek érzi, az egy dolog. Attól még a döntő többség így – egyszerüen dönt.

    Kedvelés

   • ““picsogó” blogok – ez találó, mert tényleg ez megy ott 🙂
    Lányom mesélte ma, tegnap este elmentek a barátnőivel bulizni, odatántorgott hozzájuk egy pasi, azzal, hogy de szépek vagytok lányok, blabla. A lányok mondták neki, hogy bocs, de nincs kedvük most vele beszélgetni Erre elkezdte győzködte őket, hogy ő pedig ő mennyire menő, a parlamentben dolgozik és állandóan külföldre jár nyaralni, de csak nem hatott meg senkit. Erre a csávó bepipult, és jött a szöveg, hogy “vegyétek tudomásul, hogy naggyon csúnyák vagytok és arra se vagytok méltók, hogy a barátnőm seggét kinyaljátok!”.
    El tudom képzelni, hogy azóta ő is valamelyik picsogó blogon szidja a mai öntelt lányokat, akiknek semmi se elég és nem állnak a rendes, udvarias (eleinte) fiúkkal szóba és nem és nem adnak puncit.

    Kedvelés

   • Én meg az ilyen 30 fölötti férfiakat kiröhögöm, és kapásból négy rajongómmal cáfolom, mind kvalitásos férfiak, és nem a külsőre mennek (vagy, ami nem lehetetlen, csak valószínűtlen, időközben pompás nő lettem).

    Kedvelés

   • Vannak ilyenek is. Férfiak között mozogtam elsősorban az elmúlt 40 évben. Sport, munka, szabadidő. 4-5 országban hosszabb időt töltöttem. Kőművestől vezérigazgatóig állítom, hogy a többség ilyen.

    Abban biztos vagyok, hogy a rajongóid nem a többség. Jómagam is egész életemben szinte mindenben kisebbség voltam. Annyira nem, hogy ne akadjon meg a szemem egy szép nő látványán. De annyira biztos, hogy a klasszikus magyar plázaszép, az nekem vicces.

    Kedvelés

   • Mostanában mondta nekem egy 6 nyelven beszélő( omajgad ! ) tanult, okos, intelligens, világrészek között ingázó toppppmenedzser, hogyaszongya: “Anyukám, lehet ennek örülni, vagy nem örülni, de a helyzet akkor is az, hogy az a fontos, szép-e a nő körme, feszes-e a segge, vékony-e a dereka. Okosnak ott vagyok én, ő meg mosolyogjon kedvesen és ne nyalja le a kést az étteremben, ez pont elég.”
    Én nem állítom, hogy igaza van, de ő a többség.

    Kedvelés

   • De La, a többséggel kurva nagy baj van. Nem jó velük, szánalmasak, a viselkedésük rengeteg problémát vet fel, unalmasak, közhelyesek, rosszul érvelnek, élethazugságban élnek, bántják és megalázzák a szeretteiket. Előlük megyünk ilyen kis sziget-blogokra.

    Kedvelés

   • Nekem szép a körmöm, feszes a seggem és vékony a derekam, és szóba sem állnék ilyen hatalmaskodó, önigazoló, embereket eszközként használó barommal.

    Kedvelés

  • Na, most én is benéztem hozzá, én nagyok kreténnek találom, akárcsak a kommentelői többségét. Most komolyan minek lehet nevezni azokat a megállapításokat, hogy a nők nem képesek szerelmet érezni, nincsenek életcéljaik, nincs motivációjuk, nem érdekli őket semmi, egyáltalán nem kreatívak, nem vállalkozókedvűek, nem képesek az életet élvezni. Visszatérő motívum, hogy a hetero kapcsolat mennyire nem ad a férfiaknak semmit (Pistánk szerint a szerelem az, amit egy nőtől nem fog soha a büdös életben egy Férfi sem megkapni soha, mert az csak a meleg Férfiak kiváltsága!). Ezért a nők után futkosást abba is kell hagyni szépen. Érteni vélem én a valódi mozgatórugót és nincs is azzal semmi baj. Ha írna egy blogot a férfiak közötti szerelem szépségeiről, még olvasnám is talán, de minek kell ehhez ez a nőgyűlölő szöveg? Minek ez a körítés, hogy ők annyira nem akarnak szinte semmit a nőiktől, csak azt, hogy azok mindig jól nézzenek ki és folyamatosan adják a punci-jutalomfalatot. Egyrészt állítják, hogy nekünk csupán ez a dolgunk, mert ezt szabta ki ránk a természet. Másrészt meg leírják, hogy azért a nekünk kellene ellátnunk a háztartást, plusz nem kéne eltartatnunk magunkat, tehát dogoznunk is kéne az otthoni szolgálat mellett, valamint nekünk kellene gondoskodnunk és nevelnünk a gyerekeket is, mert szerintük az utódgondozás MINDEN(!) állatfaj esetében kizárólag a nőstény dolga. Ennyi egymásnak is folyamatosan ellentmondó tömény ostobaságot iszonyú fárasztó olvasni.
   Ja és megtudhatjuk, hogy valójában bántalmazó férfiak sem léteznek, ők a “nőszervezetek” által hamisított statisztikák fantazmagóriái és igazándiból a nők bántalmazzák nagyszámban a férfiakat, csak a feminista lobbi ezt nem engedi nyilvánosságra hozni. Hol vannak itt a racionális érvek?

   Kedvelés

  • Bizony van piac. Vagy verseny.
   És ezt az ember akkor tudja igazán, ha a mezőny végén van, vagy a sejeltes áruk között. Többszörösen leárazva.
   És ahogy múlik az idő, úgy egyre durvább lesz, mert még az olyan “selejtes férfiáruk” is, mint Pista, a korukkal alázza a nőket, és igaza lesz, mert a férfiaknak még ehhez is több joguk van. A méltó megöregedéshez.
   😦

   Kedvelés

   • Kik körében akarnál elkelni? Azt hiszed, ha sokkal előkelőbb helyen állnál, jobban bánnának veled? Demcsák Zsuzsát, aki gyönyörű, öntudatos, tanult, okos és jól keres, valamint szerető családban nőtt fel, miért bántották?

    A magam részéről huszonévesen voltam láthatatlan, és tök szar volt az izom-zsír arányom is. Ma meg meredten bámulnak, szinte kivétel nélkül. Olyanoknak, akik szerint csak a fiatal nő a jó nő, én nem is akarok tetszeni.

    Kedvelés

   • Nem tudom. Valahogy elhittem mégis, amit Pista mond, illetve mondták ezt már sokan mások őelőtte is. Valahogy úgy látom, a világ ezt igazolja vissza.
    20 évesen én is szarul néztem ki, szarul is voltam, aztán volt egy rövid, de aktív jó időszak 30 évesen, akkor sikerült összeszednem a mostani páromat. Akkor még nagyon kellettem neki. Most viszont úgy érzem, hogy az égvilágon minden téren lenullázódtam, persze nőként is, ráadásul 20 kiló súlyfelesleggel, 40 felé (na jó, 37, nem tudom, miért akarok már negyven évest csinálni magamból).
    Nyilván belőlem jön ez az egész, de tényleg csak az önbizalom számítana? Azt melyik boltban lehet kapni és mennyiért? Bár úgysem lenne rá pénzem…

    (Dolgoznom kéne magamon, nagyon, de le vagyok blokkolva. Hosszú ideje, tartósan, mozdíthatatlanul. Jó lenne tudni, miért.)

    Kedvelés

   • Én is azt mondom, mindjárt negyven vagyok, és ilyenkor harmatosan fiatalnak érzem magam. Most futok le tizenötöt, minden fájdalom nélkül, huszonöt évesen kettőt se. Nem tudom, mitől függ, lassan jöttem ki az öngyűlöletből, lassan hittem el, hogy megérdemlek mindenféle szépet és jót, valamint hogy mindenki, akinek ez nem tetszik, le van szarva, és ebből lett aztán erőm, hogy higgyek az erőmben, a tehetségemben és meg is teremtsem a sok szépet és jót, legyen hozzá hitem, kitartásom. Én is leginkább a motiválatlanságtól szenvedtem.

    Kedvelés

   • 37 évesen én is így éreztem magam, közben eltelt kilenc év, és feszes a seggem, karcsú a derekam – mondjuk a körmömmel sose volt baj, néha kicsit koszos. Önbizalmam viszont nekem sincs.

    Kedvelés

   • Önszeretet. Te vagy az első és pofa be annak, aki neked rosszat akar.
    Nekem is vannak nehéz pillanataim. Meg heteim. Leblokkolások. Pedig rólam nem mondanád meg az utcán, az szinte biztos.
    Igen, az önbizalom, az önszeretet, a folyamatos önmegerősítés.
    Tényleg lehet kimozdulni, előre lépni.
    Apró lépésekkel.
    És vigyázz a szavakra. Belőlük épül fel a hitrendszerünk. A szavaknak teremtő erejük van.
    Az, hogy hosszú ideje le vagy blokkolva, az előfordulhat. Van ilyen.
    DE NEM MOZDÍTHATATLANUL. MINDEN MOZDÍTHATÓ. MINDEN.
    Lehet az a mozdítás, hogy napi 8 SNICKERS helyett csak 6-ot eszek, vagy 100 métert sétálok a sarki boltba. De lassan napról napra, lehet egyre többet, jobbat, minőségit élni, megélni, tenni, jobban lenni. Lassan.
    Fél éve fizikálisan a padlón voltam. Mára rendben vagyok.
    Tudatosan, hidegben – szélben. Magam miatt. Mert szeretem magam. Szépen lassan.

    Kedvelés

   • És még: Bordernek nem a személyisége, inkább a helyzete az, ami nem engedi.
    https://csakazolvassa.hu/2014/09/23/boldogsag-marpedig-letezik/

    “Ahogy elterjedt a köztudatban az emberi viselkedésre a lélektani magyarázat, sőt: kikerültek a szakszavak közül diagnózisok nevei, és boldog-boldogtalan dobálózik velük (hogy paranoiás, dependens, nárcisztikus, monomániás, túlféltő, projektál és a többi), valahogy az is észrevétlenül belénk ivódott, hogy a kudarcok, sorsok kulcsa a személyiségben, egyéni alkatunkban rejlik.

    Azt mondják magukról e boldogtalanok, hogy ők kudarcosak, nincs önbizalmuk, nem látnak tisztán, meg akarnak felelni. Ilyen a személyiségük. Traumáik voltak, az anyjuk, az apjuk, a házasságuk, nem tudták feldolgozni — ők OLYANOK. És ha olyanok, akkor alkalmatlanok is a boldogságra, méltóságra.

    Pedig a mozdulni képtelenségük, őrlődésük oka lehet a helyzetük is, amelyben ilyenné váltak. Nyomás alatt senki nem működik jól. A kishitűség, a szexuális fagyottság, döntésképtelenség, társfüggőség, félelmek oka évek óta tartó mikrotraumák sorozata, avagy: egy nagy, egyenletes, elhúzódó trauma. Nem a boldogtalan ember a gyáva, erőtlen. Nem benne van a kulcs, hanem a helyzetekben. Amelyben a hatalom nyomja. Ki van szolgáltatva egzisztenciálisan. Fél. Joggal fél. Mit vársz magadtól egy borzasztó nehéz helyzetben? Egy olyan dilemmában, amelyben egyik lehetőség se jó? Ahol a minimálisan méltó létnek is súlyos ára van? Nem, nem érdemled meg a bántást és az elhúzódó poklot. Nem, nem vagy gyenge, hanem ilyen korlátozott választási lehetőségeket hagyott neked e torz helyzet, amelyben élsz. Ne bántsd magad.

    Igen, olyan lettél. De a személyiség rugalmas. Sok minden fog még történni, változni. Keress erőforrásokat. Gyűjts örömöket. Erősítsd meg magad. Légy magaddal gyengéd. Állíts aprókat az attitűdjeiden. Ne hasonlítsd magad máshoz.”

    Kedvelés

   • Köszönöm amit mondasz, de az én problémámban van azért személyiség-probléma dögivel. Nehéz azt eldönteni, hogy a helyzet miatt vagyok így, vagy a magam tehetetlensége miatt. Igazából nem felejtem el azt az időszakot sem, amikor még nem volt ez a kapcsolatom: akkor is rosszul voltam, és tehetetelenül vártam a csodára. És akkor úgy éreztem, hogy megtörtént.
    Azért is lenne fontos tudnom, hogy a helyzet a nagyobb hunyó vagy én, mert másféle megoldási irányt kínál a kettő. Ha a helyzetem miatt vagyok ilyen rosszul, akkor minél előbb ki kell lépnem belőle. Ha magam miatt, akkor először is össze kell szednem magam, és utána megnézni, hogy a kapcsolatom menthető-e, illetve érdemes-e megmenteni. Ugyanis a jelenlegi párom sok szempontból ugyanazt mondja, amit itt a blogon olvasok (tegyél valamit magadért, vedd kezedbe az életet) ez nekem azt sugallja, hogy ha megerősödnék, akkor ismét belémesne? És úgy figyelne rám, mit ahogy én arra vágyom? Persze lehet, hogy addigra már én fogok ott tartani, hogy másfelé nézek, mert kijövök a társfüggőségből. (Igazából kéne ahhoz önbizalom és sikerélmény, hogy rájöjjek, itt szerelemről van-e szó még részemről, vagy csak társfüggőségről).

    Kedvelés

   • Egy szar házasságban így éreztem én is magam, két éve. Azóta javult a házasság is, én is. Szintén 37 (még be se töltöttem, de már ennyit mondok), +10 kg, és kevés önbecsülés. Aztán találkozom néha olyan emberekkel, akikkel érdemes, és látom, hogy még kellenék, hogy csillog a szemük, ha beszélgetünk, és ez nagyon sok flittert tud rám rakni. Én a zumbaórán, a munkahelyemen és a férjemtől nyerem az önbizalmat. De a legértékesebb árut belül állítom elő, saját erőből, néha szakember segítségével. A pénzt a pszichológushoz kell hordani, kinek hosszabb, kinek rövidebb ideig.

    Kedvelés

   • Zsuzsika nekem azóta hiteltelen, mióta összekapaszkodva fotózkodott a politikusúrral a nagyon drága hotelszoba árnyékában.
    Abban egyet értünk, hogy a kisugárzás, ápolt külső, kedvesség vonzza a tekinteteket, életkortól függetlenül. Huszonéves görcs koromban rám se néztek, akik most, vénségemre körülöttem nyüzsögnek. És a fiatalabbak, akik rendre azt mondják, ők nőt keresnek, nem próbababát.

    Kedvelés

   • Ez egy nőgyűlölő komment. Miért ne lehetne valakinek szerelme? Politikus szerelme? Azért, mert van egy bántalmazó férje, akitől nem lehet elválni? Miért ne lehetne akármilyen fotója? Nem ő publikálta, az tuti. Engem nem érdekel Demcsák Zsuzsa magánélete, engem az érdekel, hogy ha bántalmazták (ami bűncselekmény), az nyerjen méltó büntetést, és ilyen “nekem nem szimpatikus” módon ne őt hurcolják meg.

    Kedvelés

   • A kettő külön van. A válása után készült a fotó és igazatok van, nem is vele van bajom, hanem az én pénzemből fizetett fél millás szobával ( remélem, a reggeli legalább benne volt) és a politikus úrral, a példás családapával.

    Kedvelés

   • Nem gondolnám nőgyűlölőnek, inkább csak politikai okokból torzultnak.
    Demcsák Zsuzsa nekem sem szimpatikus sok szempontból, de abban igazad van, hogy jó példa arra, hogy szép és egzisztenciálisan jó helyzetben lévő nő is beleszaladhat bántalmazásba.
    Én viszont nem élek bántalmazó kapcsolatban, csak fagyottban és egyenlőtlenben. Nem vagyok benne biztos, hogy ezért jogos lenne csak a partneremet hibáztatni, ezért nem gondolom őt bántalmazónak. És Demcsák Zsuzsa példája az én önbizalmamat nem növeli meg, már a történetünk.

    Kedvelés

 8. Már nyolc kattintás érkezett a blogkolléga mai posztjáról, címe: Mért a hazai férfijogi mozgalom az idei Goldenblog legnagyobb győztese?
  Valahogy ki kell hozni ebből a csúfos pofáraesésből is valami feketelovag-szerű győzelmet.
  Csalódtam, azt hittem, kussol most, és mondjuk legközelebb akkor szólal meg, amikor westernfilmek férfiábrázolását elemzi szerdán, meg hogy van-e a női parfümökben feromon vagy ilyesmi.
  Pista, csalódtunk benned.

  Kedvelés

 9. Kár is volt beleolvasnom. Hát ennek a pasasnak küldetése van! Szánalmas az egész, meg a juniverziti of lájfon végzett olvasói is. Nőknek tuti önigazolás minden sora, ha bántalmazó férfivel élnek. Ez nem magánháború. Az emberiség fele nő, vagyis szerintük alacsonyabb rendű, verhető, eltaposható.

  Kedvelés

 10. Megnyugodtam egy kicsit, de a Goldenblog így is csalódás, hogy ennyi energiabefektetés kellett az egyértelműhöz, egy társadalmilag romboló blog kizárásához.
  Mi volt a válaszuk amúgy?

  Most elolvastam azt is, amit Pista írt angolul, nagyon durva, de az különösen, hogy akkor ezek szerint van egy olyan nemzetközi nőgyűlölő hálózat, aki erre vevő. Mert ezek után nyilvánvaló, hogy ők tornázták fel negyedik helyre Pistit. A hawai és a norvég megtáu társak. Bravó! Nekik meg most mártírkodhat, hogy lám-lám, már Magyarországon is itt tart a Világpusztító Feminista Összeesküvés, hogy kizáratták őt a versenyből.

  Kedvelés

   • Önsorsrontás.
    Cselédsorban élő mamák, majd szocializmusban alázott proli anyák – mit tudtak adni a lányaiknak?
    Költői kérdés.
    Kb. 7-8 éve, amikor csak felületesen csodáloztam a sok komplexusos, agyonszolizott, pasija által alázott, tetovált, puffadt ajkú, mellű nőt, meg nem értettem ezt az ízléstelenséget és olcsóságot, akkor tájt olvastam 1910-es években megjelent cikket.
    Kb. arról szólt, hogy Budapesten minden harmadig nő valamilyen formában árulta a testét/ vagy rendszeres erőszak áldozata volt. Nekem ez jut eszembe, Az összeszorított ajkú anyák, nagyanyák. A maradj csendben, nekem 7 gyerekem volt munka mellett mentalitás. Írtál már erről.
    Ördögi kör. Ezek a szerencsétlenek el sem tudják képzelni, hogy önálló, önazonos életet éljenek. Valóban szomorú.

    Kedvelés

   • “Budapesten minden harmadig nő valamilyen formában árulta a testét/ vagy rendszeres erőszak áldozata volt.”
    Nem ez a durva. Hanem a sok férfi, aki igénybe vette/erőszakolt.

    Kedvelés

 11. Kérdeztétek, hogy mit írtak.
  Nekem ezt (13-án du.):

  Kedves Éva!
  A Goldenblog által felkért szakértői elemzések után megállapításra került, hogy az említett blog nem tartalmaz kirekesztő, rasszista, uszító írásokat.

  Mivel ebben az esetben a Goldenblog versenyén túlmutató, két, egymással szemben álló érdekeket, nézeteket képviselő csoport személyes vitája zajlik, ezért nem áll módunkban ebbe a vitába beavatkozni.

  A közönségi szavazáson folyó versenyen a szavazás nyilvános, az elért helyezésről a közönség fog dönteni. Az említett blogot felkértük az etikus kampány folytatására, aki ebben együttműködést vállalt.

  Köszönjük türelmedet!

  (ugyanaz a)
  gyakornok

  Neki meg ezt:
  Kedves Blogger!

  Értesítünk, hogy a … blogot kizárjuk a Goldenblog idei versenyéből, mert bizonyos bejegyzések tartalma egyértelműen meghatározott csoportok ellen irányul, illetve azokra nézve sértő bejegyzéseket tartalmaz. És bár a blogod tartalma büntetőjogi értelemben nem meríti ki az uszítás és gyűlöletkeltés fogalmát, azonban egy polgári peres eljárásban már perelhetővé válik.

  Köszönettel:

  Goldenblog

  Kedvelés

  • Na bakker. Ezek is tudnak am. Nem is csodalom, hogy nem akartal indulni. Tok gaz. De amugy sincs az ilyen tipusu megmerettetesrol jo velemenyem.
   “Nem meriti ki a agyuloletkeltes fogalmat”, beszarok menten, csak a polgari pertol fosnak. Roppant etikusak es magasan feljett igazsagerzetuk vitathatatlan….

   Kedvelés

 12. Biztos iszonyú naiv vagyok, de számomra ez az egész gyűlölködő, más véleményét sárba tipró viselkedésforma érthetetlen. Amellett, hogy az internet egy hatalmas és korlátlan információhalmaz, én leginkább csak arra használom, hogy kikapcsolódjak.
  Szerintem az emberlánya/fia olyan holnapokat, blogokat, fórumokat látogat, melyek tartalma/témája érdekli. Recepteket keres, zenét tölt le, számára érdekes cikkeket olvas, és ha kedve támad, kicsit elidőzik egy-egy oldalon, hogy az adott cikk témájáról civilizált ember módjára beszélgessen, véleményt cseréljen. Szórakozni akar, jól érezni magát és nem idegrohamot kapni. Vagy ne magamból induljak ki?

  Kinek jut eszébe olyan oldalon rendszeresen kommentelni, ahol pl. (elnézést a giliszta barátoktól!) a földigiliszták nemi életéről írnak értekezéseket és folyatnak végeláthatatlan vitákat. Akit ez a téma nem érdekel, nem kattintgatok eszetlenül és nem vonja kétségbe senki épelméjűségét gunyoros és személyeskedő stílusban, csak azért, mert a kukacrajongók szúrják a szemét.

  Nem értem Piffffffftát és társait. Miből fakad ez a gyűlölet? Miért járnak olyan blogra, aminek a tartalma számukra gyomorforgató? Ez valami önként vállalt mazóság? Tényleg azért ülnek a képernyő elég, hogy fröcsögjenek?

  Kedvelés

  • A digitális bennszülöttek egy része iszonyúan unatkozik, túlbuzog bennük a tesztoszteron, anyu is elnyomja őket, vissza kell vágni, a híroldalakon való kommentelést meg unják, új és új rögeszméik vannak. Ezért mohón keresik a feszkót, meg az olyan helyzeteket, amelyekben könnyű(nek vélt) célpontok ellenében végre igazuk lehet.

   És akkor van még az, hogy elviselhetetlen, hogy valaki csak csinálja, tolja, sokakra hat, és hiába szaglásszák hónapok óta, pletykálnak ocsmányságokat, fenyegetik. A cyberbullying jó móka, és ha áldozata provokatívan jól él, végképp. Akkor ezt hatalmasra szorozza a frusztráció. (Milyen lehet a Váci úton lakni?)

   Az is támadási felület, hogy én nem hallgatok, elveket is képviselek, hiszek a törvényességben. Kiállok, és nem hagyom magam, erre jön, előzménytől függetlenül, hogy házmesterreflex, feljelentgetős stb. Nekik mindegy, előtte mi történt, mire válasz egy feljelentés, az a céljuk, hogy engem tegyenek főgonosszá.

   Egyébként a lektűrírók és az instant guruk fölötti szórakozás néha jó móka, de ha itt bárki szétnéz, engem elég nehéz azzal támadni, hogy képzetlen, alacsony színvonalú, rosszul fogalmazó, unalmas, műveletlen volnék. Bizonyos értelemben őket is ideszögezi ez az egész, ideszögezte Minden Áront, Tibit, Antifeminista Zolit, Kozmáékat és holistot is. Ez elviselhetetlen nekik, kognitív disszonancia, mert sérültek és utálni akarnak, támadni, tönkretenni. Erre válasz az aljasság.

   Meg van, aki nem is érti, miket irkál ez itt. Nem olvasott eleget, vagy tök másban hisz, vagy ellenszenves neki az öntudat.

   Kedvelés

 13. Pukkadoznak.
  “te, hogyan van ez. eddig zsarnai beatara kellet szavazni, most pedig masra?
  rettenetes vagy nonek, rettenetes vagy embernek. eleg baj ez neked.”
  Mi csak egy kicsit megvicceltük a Pistát. Nem fogtátok fel? Mi az, hogy kellett? Szavaz, aki akar.
  Olyan szánalmas ez a dühöngés. Ték it ízi, kit érdekel a Goldenblog, Zsarnai Beáta?
  Én kurva jól vagyok, és tegnapelőtt is jól voltam, meg két hete is.
  Hogy milyen nőnek tartotok, az meg engem nem véletlenül nem érdekel, egyébként egyedül a szerelmeim illetékesek e témában.

  Kedvelés

  • Azt hitték, sértetten vagy elegánsan hallgatunk. Szerintem a hatékonyság és az erő sokkal jobb válasz valakinek az aljas akciójára, aki itt tart 47 (negyvenhét) évesen, hogy másik ember férjének halálát felhasználva erőszakol ki szavazatokat magyarul nem tudó internetezőktől.

   Kedvelés

   • Ez tényleg aljas és primitív húzás volt ettől az embertől. Nálam ez sokkal jobban degradálta őt, mint bármilyen más fröcsögés. Az okos most visszagondolva nem volt helyénvaló. Inkább ravasz, kíméletlen és igen – aljas.

    Kedvelés

   • A személyeskedés általában akkor jön, amikor már elfogynak az érvek, amikor már nincs mivel visszavágni.

    Kedvelés

   • 47 (negyvenhét)? Az anyám szemtelen úristállaját, én meg letegeztem a 28 évemmel. Innentől bácsizom és csókolommal köszönök. 🙂

    Kedvelés

 14. Megbotránkozik a zaklató, sunyi kommentelő… De hát ti tudtátok, mondtátok már ezerszer, hogy én ilyen nagyon rossz vagyok, megelőlegeztétek ezt. Nagyon. Nagyon rossz vagyok. Minek kellett provokálni? Ki járt a másik blogjára, életébe szemétkedni?

  És egy sértő szót nem írtam, nemhogy bűncselekményt! Szerintem ez bravúr. Mert azért van nekem is egy olyan aggodalmam, hogy mindig a szánalmas rohadékok győznek.

  Talán menj a Pistához, ott minden csupa szép és nemes és etikus, lehet dühöngeni, vádaskodni, moralizálni.

  Kedvelés

  • Ebbol is latszik, hogy a hit tenyleg hegyeket mozgat. O hiszi hogy irono lesz, es ha ez kell hozza, kap a sorstol Pistat meg csakazolvassat, akik elegyengetik az utat elotte 🙂 most leborulok az orokbecsu igazsagok es a vonzas torvenye elott 🙂 🙂

   Kedvelés

   • Tényleg nyert. 😀 Ezt még hosszasan fogom emészteni. De legalább tudom, hogy ha egyszer írásra adom a fejem, mely területeken kell fejlődnöm, hogy garantált legyen a siker. Elnézést, most megyek, sürgős dolgom van. Keresek egy vastag fát, meg egy rövid kötelet és haladéktalanul felkötöm a maradék ízlésem, mert csak nehezíti a létezésem egy ilyen álmokkal és hittel átszőtt, igazi értékeket teremtő világban. 🙂

    Kedvelés

   • Ez a közönségdíj, ennyi szavazó mozdult meg. Engem nem zavar, hogy ilyenek is vannak, versenyeznek, népszerűek. Én nem vetem ezt meg, nem akarom, hogy ne legyen. Más embereknek szól, ennyi. A kreatívan felhasznált kiflivég mint “a nők tiszta hangja” a Bloggerina verseny győzteseként jobban zavart. Nem a blog, hanem a jelenség.

    Kedvelés

   • Sokáig kerestem, hogy engem miért zavar. Piti ügy, századrangú, miért bosszant mégis? Ráfogtam a jelenségre. A híg fosra, az értéktelenre, a minden eredetiséget nélkülözőre, a butára, az önkritika teljes hiányára, és az ezt éljenző tömegre. Nem csak itt, mindenhol. Dühít, mert nem az első, nem csak ebben a versenyben van jelen, és mert megkérdőjelezem tőle a saját értékrendem. Nem zavarna, nem vetném meg, nem akarnám, hogy ne legyen, ha megmaradna azon a helyen, ahol szerintemszámomra lennie kellene. Kis olvasottsággal, kis népszerűséggel, kis rétegnek. De nem marad ott! Mert ez népszerű, és felkapott és hiszi, hogy helye van és jó. És bebizonyítják neki sokan, hogy tényleg. És ettől nekem kifacsarodik a szívem és világok dőlnek bennem össze, mert az igazán értékes meg elmarad, lemarad és alig veszik észre, és nincs akkora helye és nem olyan népszerű és most sírni tudnék! 🙂 A kifacsart, torz világra vagyok dühös, meg azért is dühös vagyok, hogy ilyenen dühöngök. Meg a Pákó csokifaszán is. Meg olyanokon, amiken semmi értelme. Áhh! (lemondó, beletörődő sóhaj) 😀

    Kedvelés

   • 1. A Goldenblog egy fos. Irreleváns, ki nyeri.
    2. A közönségdíj ilyen.
    3. Az írónőt kisebb részben a saját személyes szívességkérése (“kérjetekmeg 10-15 barátot, hogy kérjenek meg 10-15 barátot”), nagyobb részben a “van-e olvasója Csakazolvassának” akció repítette a hetedik helyről az elsőre kettő nap alatt, ami egy aljas provokációra volt válasz.

    Kedvelés

   • Ja, és nem csak a szám számít, sőt, az a legkevésbé. Annyira visszás ez a “népszerűség”, a puszta kattintásszám — ez a kereskedelmi média szempontja, szerintem a célcsoport lelkiállapota, világnézete, iskolázottsága, nonkonformitásasokkal jellemezhető profilja fontosabb. Nézzük meg az arcokat, a kommenteket, kikből áll össze ama nagy tömeg. Nem mindegy, kik azok, akik olvasnak. A lényeget nem rőfre mérik. Én tök jól ellennék tizedennyi, ám értő olvasóval, mert ez a méret kezelhetetlen, fárasztó, elvisz a lényegtől, és nem csak a fasz trollok, a kíváncsiskodók, kontrollálni akarók, álságos tanácsadók, hanem jóindulatú, ám fogalmatlan kommentelők is, akik látszatra igen (ha ennyien mondják!), igazából mégsem hisznek abban, ami itt közös nevező. Ha kevesebben lennénk, akkor nem is kötnének belém azok, akik hetedikben lemaradtak irodalomból.

    Kedvelés

   • Ez így összegyűjtve nyugtatóul hatott a borzolt idegrendszeremre. Köszönöm szépen. 😀

    Kedvelés

 15. Az én olvasóim meg értették a poént, hogy mi lesz ebből, és persze nem volt kötelező szavazni se. Egy paródia alján, nagy betűvel írt Barátnő??? Nem ma kezdték ők se. Sokan vagyunk, na. Azt mondjuk nem értem, aki úgy szavaz, hogy valaki más diktál neki, és meg se nézi, mire. Szerintem a többség nem is szavazott.

  Kedvelés

 16. A be nem engedett nagyonmérges kommentelőknek
  Tényleg mit nem értetek?
  Szerintem undorító, amit művel.
  Nekem jött, mohón kereste az ütközést, a megalázás lehetőségeit, erősködött, hogy ő mekkorát kaszál most, én meg jelentéktelen vagyok.Ott szaglászott mindenhol.
  Válaszoltunk. Szépen, hatékonyan, szemétkedés nélkül. Egy rossz szót nem írtunk, kihagytunk minden ziccert, mert az övé nem szint.
  Egyben megmutattuk, hogy elég sokan vagyunk.
  Mi ezzel a gond? Nem logikus? Írjon, létezzen mindenki a maga helyén, törődjön a maga dolgával, ne basztasson másokat, ez lesz a megoldás.

  Kedvelés

 17. Magyarország olyannyira macho ország, és annyira férfiközpontú, hogy elmondhatatlan.
  A feminizmus gyerekcipőben jár, nem ment át a hétköznapokba, itt még Burai bácsi leordítja Burai néni fejét a család előtt, ha sótlan a leves, és senki nem szól, hogy “Papa, vegyél vissza az arcodból”, beszólnak, füttyögnek, szexisták még a mobil szaküzletben is, és a többi, és a többi…
  Kánaán lehetne Pityunak és barátainak, annyi nő akar kapcsolatot, hogy ki se lehet mondani, van lehetőségük bőven, még nekik is, itt tartunk ma.
  Mi a büdös francért foglalkoznak akkor a feminista nőkkel, meg blogokkal???
  Nem lesz változás, visszafelé fejlődünk, mi itt ez a nagy fenyegetés számukra?
  Vagy honnan jöttek?
  Afganisztánból?
  Nem értem, na!
  Tele vannak előjogokkal így is, aztán mégis sír a szájuk!

  Kedvelés

 18. Én erről a bloggerről életemben nem hallottam idáig, amit ma láttam belőle, az pár tesztoszteronszagú válófélben vagy frissen elvált-szakított szerencsétlen lúzer túlélési kísérlete. Sajnos az olyan férfiak mint ők, nem lesznek az idő előrehaladtával kelendőbbek. Merthogy például elromlanak a fogaik, és nem csináltatják meg őket, meghíznak, amúgy is szarul öltöztek, de eztán még annál is rosszabbul, romlik a személyes higénia, és mivel tartósan nincs Hölgypartnerük,(nem huszonéves, hanem úgy általában bármilyen) megideologizálják és felmagasztosítják, mintegy életstílust tákolnak össze a fiatal lányokra való farokverésből. Szerencsére a valóság köszönőviszonyban sincs az önmagukat sármos George Clooneykent öregedő raktárosok és autószerelők álomvilágával, szóval én azért ezt a vonalat annyira nem aggódom túl, mert inkább önmaguk paródiájaként látom őket. Ezek magányos, olcsó munkaerők. Olyan béta és gammahímek, akiknek a munkaidejüket 4 órára is csökkenteni lehetne, mert elvégezhető lenne ennyi idő alatt is a nem túl bonyolult feladat, de ehelyett ott döglenek a placcon, kattintgatnak, subba, tmblr, cink, velvet között nulla szellemi kihívásnak alávetve magukat, mert egyszerűen a jelenlegi gazdasági helyzetben a nettó 150 ezer forintért 8 kurva órát le kell húzni. És persze ez roppant kellemetlen, zavaró,de a főnök, (aki persze ma se jött be, mert épp kiruccant Rómába az új csajával ahelyett hogy a neten lógna)legalább fizeti. Én nem látok ebbe a rétegbe akkora égető ellenséget, mondjuk tény, hogy soha nem is volt dolgom egy ilyennel se. Én kifejezetten örülök hogy az ilyenek engem mondjuk nem szeretnek, vagy utálnak. (mert eleve elfogadom hogy nem szerethet, nem tetszhetek mindenkinek ugyebár) Hát nekem nincs dolgom velük. Ócska dumáikkal maximum egymást erősíthetik a szerencsétlenségben. Egy épeszű férfi meg nem nyitna ilyen oldalt.

  (Amúgy a Zsarnay Beátás ügy csak nekem gázos? én azt hittem hogy ő csak vicc, és nem igazi személy. főleg úgy, hogy névvel csinálja, elég szemét dolog valakit a háta mögött kigúnyolni, meg kifigurázni. Én azt hittem hogy Oravecz Nóra vagy valami más álintellektüel.
  Egyébként ez az egész goldenblog egy rossz vicc. Komolyan mondom. Senkit se érdekel már vagy ezer éve.)

  Kedvelés

  • Én nem tartom veszélyesnek ezt a réteget, jogi és elvi reakciót adtunk egy, a blogomat ért mocskolási kísérletre.
   Az viszont aggasztó, hogy ha valaki ennyire sokat néz pornót, ennyit internetezik, ennyire éhes a figyelemre, és ilyen nehéz a múltja, abból micsoda romboló gyűlölet tud szétszivárogni és muníció lenni a többi önigazoló férfinek egy eleve erőszakalapú társadalomban.
   Hol gúnyoltam ki Zsarnai Beátát? Első lesz. Nem hittem volna, hogy nem értitek. Paródiaposzt volt: vagy nem veszed komolyan a szavazásra buzdítást, vagy átlátod, mire megy ki. Nyilván etikusabb lett volna az egyik minőségi tartalmat megtolni, vagy a leszbikusokat, de ő volt olyan helyen. MINDEGY a Goldenblog. MINDEGY a Beáta.
   Mi ez a felháborodás? Véleménye lehet a többi kommentelőnek a lektűrírókról, a béna szövegekről, a giccsről, Oravecz Nóráról, a pink mémekről, Vájfról? Mert van. Nem az antifeminizmus az ellenség, hanem a híg nívótlanság. Csak nem nagyon mondjuk, mert nem akarjuk őket bántani. De én mondjuk nem annyira támogatnám e jelenséget, hogy a Libri meg ilyen írónők ezen a szellemi posványon és rossz mondatokban megírt illúziótömegen szedik meg magukat.
   És mégis legyen első, és nem írtam róla egy rossz szót sem.

   Kedvelés

 19. A lomtári népségnek (be nem engedett, gyalázkodó vagy minősítgető kommentelők)
  Akkor még egyszer, mert sokan vagytok, és igen nagy Faszságokat írtok:
  Van az olvasatotok, amit itt erőszakoltok, meg máshol is próbáljátok elültetni az internetezőkben, hogy a feminista Gerle Éva nem bírja elviselni a kritikát, az ellenvéleményt, nagyon fontos volt neki a Goldenblog, féltékeny volt, kell neki a feszkó, üldözi az ártatlan férfiakat, emellett kicsinyes és bosszúálló, meg feljelentgetős, és szegény Pista, és lám, ilyenek a feministák.
  Az igazság az, hogy én nem elsősorban feminista vagyok, vagyis nekem az elég világos értékrendem mellett nem az eszme, hanem a szöveg a fontos, a szöveg színvonala, a jelző, a szórend, a nyelvi játék.
  Épp ezért nem tudok sem hadban állni elleneszmékkel, sem rivalizálni hasonló eszmék artikulálóival: az írás és érvelés színvonala érdekel, maga az intellektuális közeg. Az igazság az, hogy ti, kommentelők a lomtárban, nem bírtok elmenni a blogom mellett, muszáj valamit mondanotok. Gyűlölet, amit mondotok és a saját buta rosszindulatok tünete, de nem bírjátok ki, hogy ne olvassatok és ne akarjátok nekem megmondani, mit gondoltok. Mert valamit kell kezdeni ezzel a bloggal, ezzel a nővel.
  Egy viszketeg, elég fura férfi ezt félreértvén és ellenséget keresvén belém kötött, azt hitte, csak nyafogni fogunk, és tehetetlenek leszünk, én meg ezt nem hagytam, nem érzelmi alapon, hanem elvből. Az egyik ellenállási módszer közben remekül szórakoztunk (Zs. B.), amellett tökéletesen leszarjuk a Goldenblogot, amelyen épp ezért nem is indultam. Rég nem szorulok arra, hogy így szerezzek népszerűséget, figyelmet. A válaszreakció közben egyszer sem írtunk gyalázkodó szavakat, nem sértettünk jogszabályt, és teljesen transzparens voltam.
  Nem az van tehát, hogy én megsértődtem, meg amúgy is “rossz emberi minőségként” bosszút állok, és így-úgy elértem, hogy pofára essen a versenyző.
  (Miért is rossz az, aki a szutyok ellen tiltakozik eredményesen? Mert szerintetek az nem szutyok? Akkor mi nem értünk egyet. Nem véletlen, hogy ti névtelenül aljaskodtok, és a Pistának tapsoltok, én meg nem.)
  Hanem az van, hogy azért mindent már én se viselek el, van az a töredéke a basztatásnak, amire reagálok, és a Pista általi megtámadásom maga az, amire azt mondja a Goldenblog, hogy polgárilag perelhető, és ezért zárja ki: mert jogsértő a tartalma, nem fér bele a versenykiírásba.
  Ez minimum taktikai hiba volt, amiért senki mást nem hibáztathat, hiszen Pista is olvashatta a versenykiírást, meg látott már közelről jogászt. Ezt elbaszta, ennyi. Lehet siránkozni a tengeren innen és túl. Szerintem emellett szánalmas, érthetetlen aljaskodás is, amit művelt.
  További tévhit: Pista jelentős, és most majd micsoda trend kezdődik, érvényt szerez a “férfijogi mozgalom”, és mi akár kussolunk, akár “picsogunk”, ő mindenképp jól jár.
  Az igazság ezzel szemben az, hogy 47 évesen nagyon nem itt kéne tartani, mások ellen áskálódni, öncélúan provokálni és rágalmazni.
  Korábban az Index címlapok ellenére alig olvasta valaki, most meg elolvasta pár száz internetező, és úgy viszolyog. A Goldenblog meg kizárta. A sietve törölt angol nyelvű tumbli printscreen, amelyen engem azzal vádol, hogy rákot okoztam a férjemnek és utcai harcot provokáltam, és ezzel, tehát engem ellenséggé téve kér szavazatokat amerikai antifeministáktól, eléggé elterjedt, így hős sem lehet. Ennyi történt.
  Pista soha nem éri el azt, hogy nívósan beszélgető, békés, értelmiségi törzsolvasói köre legyen, és kitartóan írjon figyelemkeltő tartalmakat. Csak csapkod, nincs benne igazi erő, annak a helyén van az agresszió. Még utálni is fölösleges, mert érdektelen. Ha elül ez az egész, senki nem kattint oda, és közönyt fogunk érezni.
  Mindig tudni fogjuk, mi a pálya, idétlen provokációt leszarjuk, de ha megtámadnak, és jogsértés történik, nem fogunk hallgatni.
  Egy csomóan merítenek ebből erőt: nőként is lehet ellentartani a Faszságnak.
  Jogszerűen és eredményesen tesszük, és hogy ez nektek nem tetszik, az meg nemigen érdekel. Teljesen másban hiszünk eredetileg, ti meg mi. Ti azok vagytok, akik a sunyiság és az aljasság mellett táboroztatok le. Maradjatok is ott.

  Kedvelés

 20. A továbbra is zaklató, minősítgető, be nem engedett kommentelőnek
  Amiket írsz, és amiket már nem olvasok el, azokból a mondatokból egyvalami látszik:
  te engem feneketlenül gyűlölsz és le akarsz járatni, meg nekem rossz perceket szerezni. Ez a te motivációd.
  Az lehetne, hogy mi nem értünk egyet, és erről kölcsönös akarattal beszélgetünk.
  De nem más véleményről van szó, és nincsen kölcsönösség sem.
  Ez, ami téged hajt, nem egészséges, nem konstruktív. Hogy erre ennyi időt szánsz, hogy itt vagy, nézegetsz, írogatsz, kellemetlenkedsz. Ez kívül esik azon a körön, ami komolyan vehető. És semmiképpen nem számít a magam irányaiban, ítéleteiben, csak abbana csodálkozásban van szerepe, hogy milyen elborult emberek vannak, hihetetlen!
  Én magamat nem tartom rossz emberi minőségnek, ahogy hajtogatjátok, én tudatosan és jó okkal döntök és cselekszem. Vállalom a tetteim, értéket teremtek. Ez más, mint a megszokott, viszont idetapaszt drukkereket és ellendrukkereket. Hogy más mit gondol rólam, az az ő ügye.
  Eleve, hogy erkölcsileg felháborodsz Zsarnai Beán — sehol nem szidtam, nem is ő a lényeg itt. De nem háborodsz fel Pista netes hajszáján, vagy Kozmáék csalárd és lúzer agresszióján? Hogy vegyelek komolyan? A gyűlölet a logikád.
  Nagyon szeretnéd, ha engem csak a gúnyos unatkozók olvasnának, de az az igazság, hogy neked erről, hogy ki miért olvas, fogalmad sem lehet, még ha figyelmesen olvasnád a kommenteket, se lenne. Én nem tudom, milyen arányú a gyűlölködők ittléte, Pista nagy szombati kiáltványának kemény 23 kattintást köszönhetek. Sőt, azt se, melyik kattintás a GoogleBot vagy spammer vagy hasonló. Nem tudom.
  És nem is ez a lényeg.
  Hanem hogy nekem milyen esztétikai élmény írni, milyenek ezek a szövegek nyelvileg, értékrendjük, hitük, érvelésük szerint. Ezt díjazták ugyanis, erre figyeltek fel, és ezt jelzik a megosztások is. És hogy hányan írják meg, hogy két éve olvasnak minden nap, és jól fordult az életük: erő van, tudatosság, önérzet. Pedig nem is ez volt a célom, csak úgy írogatni valahol.

  Kedvelés

 21. Úh, ezeket nekem írtad?
  Sajnálom hogy így kiakadtál, tényleg semmi ártó szándékom nem volt. Én is nagyon szeretem az íráaidat, én is az olvasód vagyok rég óta, bár ezeket a konfliktusos írásaidat eddig elkerültem, mert általában csak felületesen tudok mindenfélét követni mostanában, mert sokat kell dolgoznom, és kicsi gyereket nevelek, és egyszerűen nem tudtam hogy miről van szó. Kik azok a petíciósok, meg a Kozmák (azon túl hogy tutker hogy nem normálisak, nem mélyedtem bele) Most is csak azért csöppentem bele, mert tegnap kommenteltem egy témához, aminél nem tudtam hogy az is az. Kérlek ne vádolj azzal, hogy itt kellemetlenkedek, mert nincs szándékomban, ha ez egy ennyire összeszokott, és mindent tudó társaság, és mindenki érti a tréfát, akkor sajnálom hogy elrontom a bulit. És már itt se vagyok. Biztosíthatlak, hogy semmi rosszat nem gondolok rólad, és kérlek te se feltételezd ezt.
  Egyszerűen a Zsarnai dolog nekem talán azért gáz, mert egész életemben összesúgtak a hátam mögött, aztán meg letagadták, kigúnyolták, aztán meg azt mondták hogy jaaaaj hát ebben nem volt semmi bántó. Nekem ezért ez egy különösen érzékeny pont. Nagyon sajnálom hogy ilyen indulatokat váltottam ki belőled, nem volt szándékomban.

  Én nem bánom ha nekimész kivont karddal, (vagy bármelyik epigonod,melyből most már megszámlálhatatlan van, ami valjuk be, elég nagy elismerés:) nekimegy Oravecznek, sőt. Sokkal jobban örülnék mint mondjuk ennek a Huffnágeles ügynek, mert Számomra például az sokkal bomlasztóbb terület, és nem akarom előírni neked, hogy mit csinálj, félre ne érts. Csak Számomra más a fontos.

  Kedvelés

  • Nem akadtam ki, érveltem. Semmi bajom se veled, se a véleményeddel.

   Oravecz Nórán rágógumizni nem szint, és nem szint Müller Péteren, Csernuson, Kelemen Annán, samponreklámokon vagy hasonlókon se. Ami triviális, kiszámítható, az engem nem érdekel, csak az újszerű mondandó.

   Meglep az interpretációd, illetve azt hiszem, nem követted, miből (hazudozás, nyílt háború hirdetése, gyalázkodás, halott férjem belevonása, lejáratás, Goldenblogszabályzat-tiprás) indult ez az ügy. Nem megyek neki senkinek, és főleg nem kivont karddal, sokkal nyugisabb módszereket választottunk, nem vitáztunk, nem én jártam feszülni más felületeire. Csak ha SZEMÉLYEMBEN támadnak meg, és BŰNCSELEKMÉNYEKET valósítanak meg, akkor van, hogy reagálok, és az hatékony. Épp mert a bűncselekményeket senki sem tagadhatja.

   Aki mocsok, azt kizárják, nem bonyolult.

   Zsarnai Beáta sem a szintje miatt került ide, hanem ő volt a Pista mögött, ennyi. A Pista mögött, aki oly nagyképű, gáttalan agresszióval esett nekem.

   Többen tartanak indulatosnak, vagy félnek attól, hogy haragszom rájuk amikor semmi ilyesmi nincs.Én úgy érzem, korrektül és egyértelműen fogalmazok. Valóban nem szoktam mindig olajozni a társalgás kerekeit, túl sokat írok talán, e-mailben meg se szólítom néha a címzettet. Majd átgondolom ennek az okait, és változtatok.

   Kedvelés

  • Az eggyel feletted levőt (feneketlenül gyűlöl) nem neked írtam. Dehogy! Ez egy olyan poszt, ami alá tömegesen kommentelnek kitiltott aljaskodók, “figyellek ám”, “tudom ám én”, “te is tudod, csak tagadod”. Ne haragudj a félreértésért, javítom.

   Kedvelés

 22. Visszajelzés: miről maradtál le? | csak az olvassa — én szóltam

 23. > bűncselekményeket és jogsértéseket folyamatosan, magabiztos pökhendiséggel elkövető blogger

  Akkor tegyél bejelentést, tudtommal egyes bűncselekmények bejelentésének elmulasztása szintén bűncselekmény, ellenkező esetben viszont ne vádaskodj, mert az illető be is perelhet érte.

  Kedvelés

  • Te nem vagy nagyon járatos a jogban, ugye? Köszönöm, de nem szorulok a tanácsodra.

   Arra meg mutass rá, hogy ez, amit írtam, melyik jogszabállyal ütközik. Nagyon vicces volna, de tényleg, ha ezek után benne merülne föl, hogy pereljen. Egyébként meg állok elébe. Én tényleg nem félek, mert igazam van, erős vagyok, és mert nem követtem el semmilyen jogsértést soha.

   Magyarországon nincsen feljelentési kötelezettség, csak egyes kiemelt (hivatali ügyek, korrupció felelősséggel járó munkaköröknél vagy személy elleni erőszakos) bűncselekmények esetében igaz, amit írsz.

   Kedvelés

   • Nem vagyok jogász, az tény, viszont kímélj meg a személyeskedéstől légy szíves, attól még nem lesz feltétlenül igazad.

    Láttam én már cifrább dolgokat is ebben az országban, egyébként rágalmazásért simán megtehetné. Valószínűleg te is, mert mindkét oldalon folyt egymás szidása, de ha tényleg neked van igazad, akkor egy per ezt tökéletesen bizonyítaná.

    Kedvelés

   • Elég röhejessé tudja tenni az embert, ha jogi okoskodásba kezd, majd közli, hogy nem ért hozzá, de azért folytatja az okoskodást. A rágalmazás jelentésével sem nagyon vagy tisztában, ugye?

    Kedvelik 1 személy

   • Nem rágalmazás azt állítani valakiről, hogy egy bűnöző, amikor nem az? Nem alkalmas szerinted az illető becsületének csorbítására? Szerintem igen, és így simán kimerítheti a Btk. 2012. C törvény 226. §-át.

    Tegyük fel, hogy alaptalanul megvádolnak azzal, hogy brutálisan megvertél valakit, az egész országban erről cikkeznek, a bíróságon viszont kiderül, hogy semmi közöd a dologhoz, csak egy irigy szomszéd mártott be (a média meg “elfelejt” a per végéről hírt adni, mert az nem hírértékű). A neved bejárta a sajtót, munkát alig fogsz kapni (a HR-esek mindenkit lecsekkolnak), és jobb esetben is csak ujjal fognak rád mutogatni az emberek.

    Kedvelés

   • Amit Csakazolvassa leírt, az bizonyítható, azért írta le, mert bizonyítani tudja. Felteszem. Te nem? Felnőtt ember, alighanem képes felmérni mindazt, amit te leírtál, nem gyerek, akit védeni kell a járda szélén, nehogy lelépjen az autók közé.
    Ha a bűncselekmény megtörtént, és úgy mutogatnak rám, úgy dobnak ki a HR-esek, akkor az nem annak a hibája, aki ezt kimondta, hanem az enyém.

    Kedvelik 1 személy

   • A te hibád, hogy kidob a HR-es, mert más elkövetett egy bűncselekményt, és a média hiányosan számolt be a történtekről? Esetleg meg is írták rendesen, de a Google/Bing/Yahoo/akármi ezt nem fogja előre rangsorolni, mert nem nagy a hírértéke, pedig a gyanúsítás maga kvázi tönkretette az életed. A szomszéd pedig csak bosszút akart állni azért, mert egy árverésen az orra elől halásztál el valamit, ami neked is kellett. Ő ül egy kicsit ezért, de erről már sehol semmi infó nem lesz a neten… ki járt rosszabbul?

    Kedvelés

   • És ez történt?
    A mondott úriember napi húsz órában provokál, ugrabugrál a figyelemért, keresi a feszkót, és mindent megtesz azért, hogy ujjal mutogassanak rá az emberek. Így aztán arról, ha erre választ kap, abszolút maga tehet, senkit sem hibáztathat.
    Látom én, hogy ő milyen, de soha nem fogok sem személyiségi jogot sérteni, sem semmilyen bűncselekményt elkövetni, hiába próbálkoztok.
    Nem taktikából, elvből.
    Ez az egész óriási baklövés volt, na.
    Olvasgasd a Btk-t, el fogsz jutni a való bizonyítása című részhez.
    Ha meg a történek után te engem oktatsz jogilag, akkor egy elvakult szutyok vagy, akit mi kiröhögünk.

    Kedvelés

   • Nem állítottam, hogy bűnöző.

    A médiában elég komoly sajtóetikai és jogi elveket követnek, hogy ne legyen jogilag aggályos a dolog. Így például nem írják le a nevét még a védencedhez hasonló hulladékoknak sem a jogerős ítéletig, meg ilyenek.

    Aki itt becsületsértő tényállításokat és kifejezéseket írt, az nem én vagyok.

    Kedvelés

   • Te pedig csak félreértettél. Az nem is jutott eszedbe, hogy pártatlan vagyok? Egyrészt érdekes lenne egy igazi párviadalt megnézni kettőtök között, másrészről gondolj bele: mekkora sebet tudnál ejteni a magyar MRA-n, ha őt eltüntetnéd? Nem merne senki komolyan packázni veled azután, ha tudnák, hogy a törvény is veled van. Ne feltételezz mindenki felől ellenséges szándékot első írásra, mert nem mindenki az ellenséged, én sem vagyok az. Ha pedig infót akarnék, elég lenne átböngészni a blogod, vagy megkérdezni pár embert (barátot vagy ellenséget).

    Kedvelés

   • Prviadalra aljj ki te a pistaval, ha ez visz egy kis izgalmat az eletedbe. Tuzeld fel magad, ha mar annyira…Nem nagyon veszed te itt az adast ugy latom. Nem a kinek van igaza, ki a jobb vetelkedon kibicelsz. Egy gyuloletkelto, sotet taho tavozasat a netrol, itt senki sem siratna meg, de o nem ellenfel,(plane nem melto ellenfel).
    Neki is irkalsz, javasolsz amugy?

    Kedvelik 1 személy

   • Nekem egyik féllel sincs semmi bajom, csak uncsi ez az állóháború és egymás keresztbe flame-elése. Mindegy, én elmondtam, amit akartam, innentől a küzdő feleken múlik, hogy neki mernek-e akaszkodni a másiknak, vagy tovább bujkálnak annak kiderítése elől, hogy ki az erősebb…

    Kedvelés

   • Nem jutott eszembe, mert elolvastam, amit írtál.

    Ordít rólad, hogy nem vagy pártatlan, ellenben hibáztatsz, kukacoskodsz és belém akarsz kötni.

    Vagy, de ez nagyon jóhiszemű verzió, fogalmad sincs, mi történt.

    Kedvelés

   • Ráhibáztál. Viszont leálltál velem vitatkozni, ami nekem, egy mezei trollnak már kész siker, ezt már nem veheted el tőlem. A háborútok továbbra sem érdekel, Huffnágellel azért sem próbálkoztam, mert róla feltételezem, hogy kapásból átlát a szitán, és nem áll le random trollokkal hacacárézni, hanem csak moderál és tilt… Goodbye 🙂

    Kedvelés

   • e nagy tévedésben vagy: nincsen konfliktus, hanem gyűlöletkampány van. Nekem csak véleményem van, volt is, de ehhez az emberhez soha nem szóltam, ő kötött belém, kereste az ellenséget. Nem vitázom ilyen szinten.

    Mindent, ami itt van, vállalok, ha már ilyen kíváncsinak tetszik lenni. Az infót, amire gondolok, sose fogod a blogon vagy ismerősöknél megtalálni, ne nézzél már hülyének. Ellenséget nyugodtan kérdezz, hazudoznak összevissza, még jóindulatú emberektől is hallom vissza, hogy én megtámadtam egy fiút a fogaskerekűn…

    Kedvelés

   • Ja, és azt minden 95+ IQ-jú, közepesen tájékozott ember láthatja, hogy a törvény velem van, mivel nem én követtem el jogsértést. Ehhez nem is kell nagy jogismeret, elég a stílus, meg végigolvasni, ki mit írt, milyen szándékkal. Ha te itt mérlegelsz, kiegyensúlyozol, tippeket adsz, akkor romlott vagy, ne játszd az ártatlan jóakarót. Soha nem hallgattam vadidegenekre, magam döntök.

    Kedvelés

  • Éva, jó, hogy néha beengedsz egy-egy ilyet, mint ezt a vihanletsoja! Mennyire tipikus az “érvelési technikája”, már ha annak lehet nevezni… XD
   Persze csak ilyen mennyiségben élvezhető, szóval hálás köszönet, amiért kipucolod nekünk az ilyen szutykokat a társalgódból! (Olyan ez kicsit, mint nagyítóval megnézni a szétburjánzott penészt, mielőtt lehúzom a WC-n)

   Kedvelés

   • Nagyon tetszik a hozzászólásod Szikra !
    Én nem tudnék ilyent írni,bár ízlelem 🙂
    Hiányzik a bátorság, hogy nyilvánosan támadó legyen a hangom.
    A fiam kijelentése jellemez engem is amit háromévesen tett, amikor közölte,hogy zongorázó akar lenni,otthon.

    Kedvelés

 24. Visszajelzés: miért röhejesek az antifeministák? | csak az olvassa — én szóltam

csak okos-jóindulatú írhat ide

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.