a melegek örökbefogadásáról

Semmi trükk a címben, tényleg ez a téma. Nem leszek hosszú sem.

Nem szeretem ezt, hogy mindenki a kötelező témákon borong. Elénk rakják az étlapot, min kell dohogni: Norbi-33-as paragrafus-Kaleta-mesekönyv-Szájer, és akkor indul a buli.

Olyan is, sírnivalóan lapos és klisédús. Mindenki ugyanazt ontja, facebookra ragadva, összedolgozva és egymással rivalizálva. Csak Péterfy-Novák Éva hozzáfűzi, hogy bassza meg, és szívesen. Ő ilyen bátor és eredeti, meg nagy gondolkodó.

Hol érdeklik ezeket a homoszexuálisok? Amit igazán gondolnak, az emberi jogi hősnők és főleg a kommentelőik, az kiderült a Kajdi Csaba- meg a Szájer-gumicsont rágásakor.

Amikor ilyen napi gumicsont van, én még okos emberek gondolatait se szoktam se összegezni, se idelinkelni. Nem az a lényeg, ami a politikaibulvár-terítéken van. Ellenzékiként szerintem például az, amit Schiffer mond itt, sokkal fontosabb:

…egyetlen stratégiai fontosságú, és ehhez képest méltatlanul kevés figyelmet élvező passzusa (a megelőző cikkelyben megbúvó közpénz-definíció is ezzel nyer értelmet) az Alaptörvény 38. cikkét egészíti ki egy új bekezdéssel: „A közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány létrehozásáról, működéséről, megszüntetéséről, valamint közfeladata ellátásáról sarkalatos törvény rendelkezik”.

(…)

Az Alaptörvény ráadásul a Költségvetési Tanács hozzájárulásától teszi függővé az éves költségvetés elfogadását. (a tagok éktelen hosszú mandátummal mind NEResek) S ha ez, mondjuk, a 2023. évi büdzsé esetében 2023. március 31-ig nem történik meg, a 2022 márciusában megválasztott államelnök szélnek eresztheti a 2022 májusában megalakult törvényhozást…

Ez száraz, unalmas, nem csoda, hogy a népek meg konokpéterek a szivárványcsaládokon sírnak. Hányan vannak Magyarországon, akik meleg pár, adottak a feltételeik és szeretnének is komolyan örökbe fogadni? Harmincan? Hány transznemű van, aki úgy érzi, kitoltak vele? Mi ez az egész?

Amikor a melegek ezeket a mai hangoskodókat még abszolút nem érdekelték, én képzésekre jártam, érzékenyítettem, hirdettem a másság elfogadását, ma meg, amikor látom, hogy mindenki mekkora kisebbségvédő a facebookon meg a kólareklámban, és még a NIKE is kijött szivárványos cipővel, rég tudom, hogy itt nem a melegekről van szó, és hogy a facebookra posztolók buták, semminek utána nem olvasnak, és imádják a drámát.

Mindenki harsányan tódul bekiabálni, és élvezik a lájkjaikat:

Magát lájkolta! Amúgy ezer fölötti a komment lájkja (1,1), biztos örült neki mérővera!

Na, mondom, ami nekem jutott eszembe.

-1. Minden, ami a facebookon virálisan pörög, ciki és felületes téma, illetve ott egy eredetileg okos ügy azzá válik.

0. A melegek örökbefogadását nem tiltották meg…

…bármit harsogjon az érzelgős, önsajnáltató, személyes-könnyes történetekkel érvelő “ellenzék”. Nem lehet az örökbefogadók lelkét, vágyait nézni, mert a gyerekek érdekét kell, és a gyereknek KETTŐ gondozó és valódi, működő családi rendszer, apa, anya, testvér az ideális*, ahogy a biológiai gyerekvállalásnál is két gondozó kell, hogy az érzelmi, eltartási feladatokra legyen kapacitás, és az egyik szülő kiesése a munkából ne jelentsen automatikusan nyomort, a halála meg árvaságot. A többi felállás, közte egyedül gyereket nevelni krízishelyzet, leszámítva azt a speciális esetet, amikor abuzált gyereknek gyógyító az, hogy egyetlen nő neveli. Ha nincs családi dinamika, ha egy felnőtt és egy gyerek között pattog a labda, az nagyon torz tud lenni. Mégis lehetséges ez is, nem tiltották meg: kérelmezni kell. A meleg örökbefogadás mellett érvelők kész ténynek gondolják, hogy az egyedülállók és a meleg párok elfogadnak idősebb, sérült, cigány gyereket, aki nélkülük soha nem kerülne örökbefogadóhoz, és hogy ezen múlt a gyerek sorsa forever, de ez nem így van, nincs erről felmérés. Van olyan meleg, aki elfogad, van olyan házaspár, amelyik elfogad, mások meg nem. A visszautasított meleg kérelmezők nyilván homofóbiát kiáltanak majd, és ez érthető, de bőven lehet, hogy az alkalmasságin véreznek el. Amúgy hányan vannak, akik gyereket akarnak meleg párként, mi ez az örökbefogadási láz, hogy lett ebből ilyen hangos, országos, a facebookot lázban tartó, “lendületből belerúg a melegekbe” ügy? Elképesztő a hiszti és az agresszió is, és egyáltalán nem a megoldás érdekli ezeket az embereket, hanem az áldozatiaskodás.

Az világos, hogy ez a kormány nem tűzi zászlajára a szivárványcsaládokat és a nem hetero, nem hagyományos együttéléseket sem, direkt szándékként nem akar ilyeneket (ettől még léteznek), ez persze relatív homofóbia azokhoz az országokhoz képest, amelyek teljesen egyenrangúként kezelik és bátorítják a szivárványcsaládokat, és az is, hogy ennek oka legalább részben ugyanaz, mint amit egyre több kritikus, demokratikus polgár is lát, hogy a genderkedés és az áldozatiaskodás túlment a józanság határain.

* én sem vagyok valódi család e tekintetben, rengeteg hátrány éri a gyerekeimet, hogy csak egyedül voltam rájuk évekig

1. A szivárványos idealizálás fullciki

Amikor a melegek üldöztetésén, örökbe nem fogadásán érzelegnek, mindig kiderül, hogy a melegek csupa jó szándék, meleg szív, intelligencia, csak az a csúnya elnyomás a szenvedéseik oka, mígellenben a heterók borzalmasak, utálják a házastársat, bántalmazók, látens melegek, képmutatók, alkalmatlan szülők és elválnak. Szeretném, ha tudnátok, hogy az emberek, így tehát a melegek, leszbikusok és heterók általában egyszerűek, buták felszínesek, nem jellemesek. Szétmennek a kapcsolataik, megcsalják egymást, szar mnkában égnek ki, megúszásra játszanak, elegük van, illetve pornót bámulnak és isznak. Semmi okunk vaktában idealizálni a melegeket sem – és másokat sem. Vannak, akik elműködgetnek, nem lesznek deviánsak, mentális betegek, de azért otthonra nem kéne egyik se. Ők a társadalom. Jófejségnek és orientációnak semmi összefüggése nincs, nem igaz, hogy a homoszexuálisok okvetlen érzékenyebbek (vagy azok, de ebből semmi nem következik), vagy jobban nevelnek, sőt: vállaltan melegnek lenni jelen társadalmi viszonyok közt (és nincs másik!) neurotikus állapot, a vágyaik szerint élni nekik melósabb, így nekik nehezebb az élet és több a lelki sérülés. Nem vállalni a meleg állapotot meg még nehezebb.

Ne idealizáljátok a melegeket és ne ócsároljátok a heterókat.

“Hány újszülöttnek kell még csecsemőotthonok rémült magányban lesni az árnyak kegyét, egy apró érintést. Miközben gyerektelen felnőttek könyörögnek boldogságért égi istenekhez, rimánkodnak alapítványi félisteneknek, tegyeszes összekötőknek.” Hrutka János labdarúgó

2. A melegek: divatos kontent

Ügyük trójai faló. Mint progresszív tartalommal el lehet adni velük eszmét, énmárkát, könyvet. Ezért van szó pár éve ennyit róluk a közösségi média érájában. A közismerten társkereséssel kínlódó Szentesi Évának Hubert először jó pasinak, álromantikus álkapcsolatnak kellett. Gratuláltak a nála is butábbak:

Aztán rászóltak, ne vetítsen, Hubertnek férje van. Akkor mint meleg barát lett kontent és társadalmi ügy. Egymást reklámozgatták.

Progresszív-inkluzív, szimpatikus, TEHÁT követőszám és reakciók, TEHÁT nagyobb médiapiaci érték az instagramon. Lakatos Márk is kétfejű borjúként ül tévéműsorban. Erre kellenek.

3. Kérem vissza a szavakat!

Nem mindegy, mit jelent az, hogy család (nő, női nemi szerv, nem). A család az család, szerintem is: tehát nem érzet meg metafora, hanem apa, anya, gyerekek. Hogy ez kinek fáj, ki nem érti, én fel nem foghatom. Nem, nem minden család. És definiálni kell a fogalmat, minden jogaszabály definícióval indul, mert a törvények, intézkedések, a politika a pontosan értett szavakon alapulnak: családtámogatás, családi adókezdevezmény, családi belépő kinek jár?

Hol a határ a gumifogalmak nyújtásában?

Aki megsértődik, hogy akkor ő másodrendű, mert nincs gyereke, férje, az nem érti, mi a különbség társadalmi és egyéni szint között. Nekem sincs férjem. A hisztis “állampolgárság” norma lett: nemhogy nem ciki, kötelező. A sértődöttség mint ellenzéki tett, az érzésekkel és személyes történetekkel érvelés mint őszinteség, nulla gondolattal és józansággal – ezt terjesztették el a netes cirkuszhercegnők.

Ugyanez a közeg, meddő és klimaxos nők, túllihegte, hogy a gyerek akadály és teher, ne szüljetek, bolygóvédelem, abortusz mint jog, és mennyire ciki anyának lenni. A max: “gyereket lájkért” majomkodás.

Nem is hisz nektek már senki.

4. A szexualitás etikája

Hahó! A szakadék nem a nyitott gondolkodásúak meg a bigott homofóbok között van, hanem azok között, akik elidegenítették, szórakozásnak és kipakolandó kontentnek gondolják a szexualitásukat, kívánságalapon válogatnak, meg azok között, akik szemérmesen, emberien élik meg, tisztelettel, alázattal, intim csendességben. Én, aki nem társkeresőzöm, nem írok álmenő eszmefuttatásokat meg menőregényt a vágyaimról, kalandjaimról, a szexualitást szentnek, mert életlehetőségnek tartom, nagy vonzalomhoz vagy meghittséghez kötöm, mely “vaníliának” neveződik ettől. Akinek nincs, az locsog róla izgatottan (hummelzsolt kommentelői). Nem értem, mitől lett politikai téma, hogy ki mit érez, hogyan szexel, kire vágyik.

Én a tárgyiasítást, menősködést, hasrsányságot utasítom el, heteróban is, és melegeket se dédelgetek, ha elidegenítő, amit képviselnek, jogként meg menőségként jelenítik meg az intim életüket. A szex nem szórakozás, a gyerekvállalás nem vágy dolga és főleg nem jog. Ha meleg párok jogként követelnek gyereket, házasságot, akkor ők nem értik, mi minden következik az ivaros szaporodásból. Nő mindenképpen kell, őt kiiktatni a gyerek életéből visszaélés (béranya, baráti teherbe ejtett nő lemondatása).

Gyerekhez jutni a heteróknak sem jog. A gyerek nem jogból lesz, hanem…

Nem is nagyon leplezik, hogy jognak tartják. Figyeljétek az első két mondatot, sunyin a szülőkhöz kerül a “lehetőség” és annak elveszítése, plusz az eszményítés:

5. Vágyalapú életek

Ez generációs téma (Y-generáció): ha valami tetszik, vonz, menő, szórakoztat, akkor az legyen szabad, sőt, biztosítsák nekem, szerezzem meg. Az nekem identitásom akkor. Az a törekvés, hogy mindenki úgy éljen, ahogy önazonos, meg neki jó, szépen hangzik, de azt jelenti, hogy emberek tömegei az élet és a biológia törvényszerűségeit nem veszik figyelembe és nem tisztelik. Felelősséget sem vállalnak, követelőznek, és nincs bennük alázat. Kutyájuk is így lesz, és kontentnek használják. Gyereket is így akarnak, meg kuki helyett puncit.

6. Gyerek nem azért lesz, mert nagyon szeretném, nem azért, mert jogom van, és nem is az állam biztosítja, hanem…

Gyerek heteró aktusból lesz, ez az élet rendje, és ez a rend nem megállítható, nem megváltoztatható. Ezzel kapcsolatban jogokat emlegetni, követelőzni egészen nevetséges. Férfiak nők méhét akarják:

https://www.independent.co.uk/voices/trans-pregnancy-transgender-womb-transplant-women-uterus-transphobia-motherhood-a8784536.html

Az anyaság, szülés, szoptatás a biológiai nőké. Noha én általában büszke transzfób vagyok, mert ezt csak ellenezni lehet, ez pont nem transzfóbia. Nem fog férfi szülni, az identitáspolitika szivárványos útja ide vezet, a józan észnek és az etikának ilyen mértékű elvesztéséhez. Az LMBTQ bevette ezeket a rémeket a buliba, sulykolják, hogy “az LMBTQ+ emberek jogai”, és elhallgattatnak mindenkit, aki nem kér a T-ből vagy a Q-ból – én ezért ellenzem a betűket, így egyben.

És nem lesz meleg pároknak sem csak úgy, a vágyaik szerint gyerekük, és egyedülállóaknak se. Az eredeti módszernek nincs feltétele, nem kell keretezni, jogszabállyal megtámogatni, engedélyezni. Más utak csak bajosan érvényesülnek, kivételesek, nehezek, ez pedig nem a társadalom és nem is a heterók hibája. Kb. ezt mondja ki az alaptörvény is, kár  belemagyarázni mást.

Egy bekezdést a heterók alkalmassági vizsgája is megér, ez is vesszőparipája azoknak, akik irigyen vádaskodnak a heterók és természetes szülők ellen, hogy bezzeg náluk senki nem végez környzetettanulmányt. Ebből a posztból megtudhattad, hogy a heteró népek szexelnek, abból lesz a gyerek. De mit csinálsz azzal, aki a vizsgán életmódja, felelősségérzete, értékrendje szerint alkalmatlan (bizonyára sokan vannak)? Elveszed tőle a gyereket? Kényszersterilizálod? Megakadályozod, hogy dugjon? Vagy hogy? Ilyen nincs, alapvető jogokba ütközik. Ne akarjatok rendőrállamot. Máshol kell beavatkozni: a krízishelyzetűeket támogatni, tanítgatni, hatalmaskodás nélkül.

7. Magyarországon nincs intézményes homofóbia

És nincs jobban eseti, egyéni fajta sem, mint az emberekben általában. Mindenkit véd a törvény, aki sérelmet szenved, csinálhat belőle ügyet, a média imádni fogja. A budakalászi búzavirágozó  is kapott a pofájára, ez eseti volt. Nincs orientáció alapú megkülönböztetés, nem kell bevallanod, kivel dugsz, nem leskelődik utánad senki. Dekriminalizálták rég az azonos nemű szexet, ugyanaz a beleegyezési korhatár, erőszak esetén a neve is ugyanaz (szexuális erőszak), nem szólnak bele, nem üldöznek. Annyira nem, hogy Szájert átvilágították, tudtak róla, hogyan él, mégis magas pozíciót kaphatott, szemet hunytak. A legnagyobb oligarchanő fia is meleg.

Melegházasság nincs: nem tartunk ott. Liberális, balos kormányok sem vezették be, nem is foglalkoztak vele érdemben, rajtuk miért nem követeltétek? Törvénybe iktatni a melegek örökbefogadását eszükbe se jutott nekik se. Pont a kerkonz Fideszt kell ezzel basztatni? Nagy realitásérzékre vall ez is. Mondjátok már ki: minden eszközzel a Fideszt akarjátok basztatni, ha jogos, ha nem. A poén az, hogy bőven van mivel jogosan basztatni, kormányváltáshoz elég lett volna már 18-ban is, de ti azokhoz a témákhoz agyilag tunyák vagytok…

Ez egy 2018-as cikk. Pedig 2016 nyarától, a Baranya megyei tegyszes leszbikus esettől van az, hogy az egyedülállóak relatíve hátrányban vannak a listákon.

https://444.hu/2018/07/01/ma-magyarorszagon-kiterjedt-jogai-vannak-a-meleg-tarsadalomnak-hiszen-hazas-vagyok-illetve-orokbefogadtunk

Ha idegesítő vagy, vagy bénán öltöködsz, kiröhögnek. Ez nem homofóbia.

8. A privilégium félreértése

Előny, kiváltság, ciszheteró privilégium. Mellyel elnyomom a melegeket és transzokat. Na, elmentek ti a büdös francba. Nem egyének nyomnak el, hanem viszonyok, hatalmi csoportok. Hogy én egészséges, termékeny nő vagyok, akiknek különösebb bonyodalmak nélkül lett, lehetett gyereke, és ezért nem kérdőjeleznek meg, azzal nem nyomok el senkit. A heteró lét nem a melegek elnyomása (ezzel szemben: férfiak a nők energiájából, munkájából, reprodukciós vállalásából élnek; a fehérek hagyományosan a más bőrszínűek javait szipkázzák). A gyerekcsinálás nem igazságossági kérdés. Annak elnyomás csak, aki fordítva ül a lovon: ő is gyereket akar, ide neki! De nőt nem akar, a nőt kitúrná. Hát akkor nem lesz (saját) gyereked. Kire haragszol?

9. Kérj és adatik!

Meleg pár vagy, gyereket akarsz? Készülj fel, és egyikőtök kérelmezze! Járjatok a nyakukra! Ha majd tömegesen nem jön össze az örökbefogadás, akkor legyenek ebből ügyek, gyakoroljatok nyomást. Én ott leszek tiltakozni. Addig ezen pörögni, hogy “az anya nő, az apa férfi”… miért??? kisütni az összes patront előre, meg “a születési nem olyan az okmányban, mint a sárga csillag”? mennyi ostoba hergelt hiszti, valóságtagadás.

Ne feledd: a gyerek nem vágy, nem jog, hanem speciális lehetőség, és azért nem megy könnyen, mert csak a heteróknak megy könnyen, de te buzi vagy. Leszbikusoknak mindjárt könnyebb ez is, mert a kihordáshoz legalább a nő megvan. És sajnos sok baj van az örökbefogadással, traumatizált gyerekekről van szó, és kiegyensúlyozott, erős lelkek is nehezen veszik néha az akadályokat.

10. Csecsemő és kisgyerek közelébe kell nő: jó, magabiztos, gondoskodó

Több okból: hormonális, neveltetési, szerepbeli okból. És vérség is van, én onnan tudom, hogy nagyon tagadják, de gyanús lett. Ha saját anya a jelen lévő nő, az király. Ha nem, az mindig valamelyes trauma. Aki ép gyerekeket akar, meg családokat, a nőket támogassa. De két leszbikus jobb közeg egy picinek, kb. bő oviskorig, mint két meleg. Nagyon erős szocializáció és spec lelki alkat kell, hogy valaki érezzen egy csecsemőt, azért van nekünk is, akik pedig szerepként és kötelességként megnyertük, hozzá elképzelhetetlen hormonözön. Fogalmatok nincs erről. Természetesen alkalmas és ép lelkű heterókat vetünk össze alkalmas és ép lelkű melegekkel, alkalmas és ép lelkű leszbikusokkal, mert nem szeretünk csúsztatni.

+1 Hogy sok a csonka család és nem boldog a hagyományos felállás, az nem teszi boldoggá a szivárványcsaládokat

Lola, újságíró:

…lassan nincs olyan ember ebben a nyomorúságos országban, akit ne bántott volna meg személyében ez a kormány – arról meg, hogy meg is károsított, nem győznek elég cikket írni a kollégáim. Nekem maradandó, egy kezemen megszámolható számú olyan élményem van, amikor egy barátomat a szülei együtt nevelnek ÉS ez jó is így. Vagy elváltak, vagy rég el kellett volna, vagy soha nem is voltak házasok, vagy részben/teljesen kihaltak a barátaim 95%-ának szülei. MINDENKI csonka családokban nő fel, így vagy úgy, ha máshogy nem, hát érzelmileg.

Ez mire érv? És: ki bántotta az egyedülállóakat, egyszülős családokat? Engem nem bánt senki. Hogyan következik ebből, hogy nem az apa-anya-gyerek a család? Ki mondta, hogy a boldogságról beszélünk? CSALÁDról beszélünk.

Miért gondolják írástudó emberek, hogy politikai intézkedések, deklarációk a SZEMÉLYÜKBEN bántják őket? Mit mondanának atoknbak, kik kihúzzá

+1. A béranyaság a legaljasabb kizsákmányolási forma

Ne ajánlgasd ezt a melegeknek, ne toljatok durva nőelnyomást elkényezetett nyugatiként keleti, déli államokban. Ebből a szempontból aggályos, ha rögös az örökbefogadás útja, de az ipar mindenképp virágzik: a szőke, nyugati urak saját gyereket akarnak.

View at Medium.com

26 thoughts on “a melegek örökbefogadásáról

 1. TASZ

  Kedves Barátunk!

  A kedden elfogadott kilencedik Alaptörvény-módosítás egy újabb példa arra, hogy a kormány a magyar embereket tudatosan csoportokra szabdalja, a kisebbségi csoportokat pedig kirekeszti a nemzetből, miközben éppen az emberi méltóság védelme lenne a feladata. Mindezt azért, hogy eltereljék a figyelmet a valódi problémákról. Mi egy olyan országban szeretnénk élni, ahol a keresztény kultúra nem a másság iránti gyűlöletet alapozza meg, hanem egymás elfogadását.

  Kedvelés

  • Egyébként mennyi lehet? Tudja valaki, hogy évente hány meleg pár vagy egyedülálló ember tölt ki örökbefogadó szülőségre jelentkezési lapokat? Elkezdett komolyan érdekelni.

   Kedvelés

 2. Ez is a vágyalapú élethez, illetve hogy mi a baj a T-vel az LMBT-ben, már minden kéne nekik, ami a nőké, és ilyen megható szöveggel, blöeee, eszes, minőségi mainstream orgánumban. Meg az elképesztő önsajnáltatáshoz:

  “Pregnancy. Being a mum. Not merely fathering a child, but carrying one within, giving birth and all the maternal existence that goes with that.

  Why? I haven’t a clue. Like so much else about being trans, this feels like one more mystery where the surface has barely been scratched, despite the self-important certainty of “experts” in the field. I have children. I have never given birth to a child. Strictly, logically, it should make no difference. But it does.

  At times, the thought alone was enough to reduce me to howling incoherence in a way that most things don’t. Never queen of the prom? Pfft! Who cares? Never dated Hugh Jackman? A tragedy! For him, of course. But never a mother? It is difficult even to type that and … fourth wall break … this is the point where I stop writing in order to stand up, make a cup of tea and – yes – grab a tissue.”

  https://www.independent.co.uk/voices/trans-pregnancy-transgender-womb-transplant-women-uterus-transphobia-motherhood-a8784536.html

  Kedvelés

  • “The first uterus transplants for non-trans women have happened. Across the world, the technique is being honed, becoming more successful. Experts are clear: at some point in the next decade or so a trans woman will receive a uterus. And not long after that a trans woman will become pregnant.

   It is, after all, as one surgeon has declared, a human right.

   Tissues again! The longing for what cannot be is near overwhelming.

   Meanwhile, in the Mumsnet forums, I see the transphobes declaring, already, that they would rather no part of their body ever be available for transplant that a trans woman might benefit from. This is futile.”

   Kedvelés

  • “A magyar valóság eddig is a gyűlölet kezdőkörében toporgott, eddig sem láttunk át a másik félpályára, eddig sem létezett olyan, hogy POLGÁR, csupa nagybetűvel, független, a hazáját szerető, felelős, adózó magyar ember. Csak ilyen vagy olyan. És bármit kaptunk, ő meg én a millió kommentben, és hát valóban, volt ott minden, megérte. A gyerekek miatt. (Hrutka) János, hátha. Ha csak két szomorúszeműnek mától kerek a világ, valaki vagy valakik (mindegy miféle, de szerető szülők) azon vannak, hogy ő boldog legyen, hogy behegedjenek a sebei, már tettünk valamit. Még egyszer köszönöm! És boldog karácsonyt!”

   Kedvelés

 3. Úgy gondolom, hogy amíg van örökbeadható gyerek és van őt (csecsemőként, cigányként, fogyatékosként, kiskamaszként, …) örökbe fogadni szándékozó, alkalmas felnőtt, akkor ez történjen meg!
  A gyermeknek – különösen a mai társadalmi viszonyokat tekintve – a legjobb egy apa-anya felállású helyre érkeznie. De jobb egy egyedülálló, vagy egy homo-pár ahhoz képest, amit a rendszeren belül kaphat.

  A mostani média-helyzetben nagyon kevéssé látszanak a csendes, meleg párok (egyébként nyilván a nők is). Azt hiszem egyébként, hogy akik örökbe fogadnának egy nem a klasszikus családmodellbe, nem fognak tömegesen próbálkozni polgárjogi indíttatásból. Gyanítom, hogy nem fogják kitenni magukat a (vélt?) megaláztatásnak, inkább lemondanak erről a dologról, esetleg elmennek külföldre örökre.

  Kedvelés

  • Teljesen egyetértünk az első részében. A végét viszont nem értem, felnőtt emberek előre elképzelt sértődései miért számítanak? Kit kell, hogy ez meghasson? NINCS betiltva, ez hazugság, és NEM a melegek “jogát” korlátozták, jog sose volt. Addig mondogatták, hogy mindenki milyen homofób, amíg már a “baszd meg a porszívódat” effektus lépett életbe, közben a ripacskodásuk miatt már valóban ellenszenv is lett (lásd a józan, mértékletes, szerkesztő írófejedelem Grecsó hisztis posztját és a kommenteket). Őket (az idill csillámszivárvány melegeket, akik persze MIND jó emberek, köztük nincs érzelmi labil, függő, bántalmazó, infantilis) kéne sajnálni, hogy emigrálnak? Menjenek isten hírével. Még melegek sem gondolják, hogy velük kibasznának, lásd a 444-es cikket.

   Ja és Grecsó is írja, hogy az itthon örökbe nem adható gyerekek végül külföldre kerülnek, gazdagabb helyekre… érdekes. Vagy ez valami bújtatott vád?

   (A családunk egy távoli rokon svájci házaspárnak segített örökbefogadni 1992-ben, szőke cigányfiú volt, négyéves, kicsit izé volt a korkül, de valóban a gyerek érdekét nézték, örültek neki, örökös lett belőle.)

   Kedvelés

   • Én nem látom előre elképzelt sértődésnek, ha egy meleg ember felnőttként az itthon megszerzett tapasztalatai alapján inkább nem fut neki egy olyan helyzetnek, ahol a szexuális irányultsága hivatali téma lesz. Valós helyzet a hátrányos megkülönböztetés a mindennapokban és az ügyintézésben is (pl hitelfelvétel).
    Én nem sajnálok mindenkit, de konkrét embereket nagyon. Nekem szar érzés, hogy más ország társadalmi közegétől jobb életet reméltek és igazuk lett. Ezek a konkrét emberek nem ripacskodtak, nem tolták senkinek az arcába sem az identitásukat, sem az ebből itthon következő gondjaikat. Ez nem a transzőz vonal.

    Kedvelés

   • Miért lenne téma? Ha akarja, eltitkolja. Egyedülállóként fogad örökbe. Van egy bérlőtársa. Kire tartozik az orientáció? Senki nem nézi, kérdezi.
    Nem az ügyintézők, hétköznapi emberek a homofóbok. Ha valaki, akkor a politikai lózungokat hangoztató Semjén-típus meg Bayer, Apáti. És vagyunk páran, akik nagyon is toltuk, hogy mindenki úgy éljen, ahogy neki jó, LMBTQIASLRDXC, amíg nem jött a férfiba méhültetés, a követelőzés, az áldozati műsor, a vérostoba Mér Vera és típusa, meg a valóban a nőkért dolgozó feministák kicsinálása a transzdédelgetők által, miközben a transzok törpe kisebbség. Ezért írok ilyeneket, ez a kontextus. Öt év múlva e témában is, ahogy csbe, hímsovinizmus, biocikli, autótlanság, ketó, edzés, ezt fogja mindenki hajtogatni.
    Hogy túltolták, és nem jog a gyerekhez jutás, és a T-nek nincs ott helye.
    Ripacskodásnak azt neveztem, hogy hihetetlen habdús posztokat írnak. Nem az orientációjukat. Amit nem bolygat senki.

    “Gyanítom, hogy nem fogják kitenni magukat a (vélt?) megaláztatásnak, inkább lemondanak erről a dologról, esetleg elmennek külföldre örökre.” ez bizony érzelmi zsarolás és igenis előre elképzelt sérelem. heteró párok is sokat szívnak az alkalmasságin, milyen a lakás meg mekkora a kutya és hasonlók.

    Kedvelés

   • Nem értek egyet vele, hogy csak a felsoroltak lennének homofóbok. Bár épp miattuk az ilyen viselkedés elfogadottsága nő.
    Az ügyintézésben létezik rendszer által diktált és ügyintézői homofóbia is. Elég fos történeteket mesélnek a hozzám közelállók például egy hitelfelvételi, vagy lakcímkártya intézési témában, meg egyébként arról is, hogy amíg eszükbe jutott egymás kezét megfogni az utcán (nem pride kamionon csillámos szado-szerkóban vonaglani és nyelvescsókokat szélesvásznon kivetíteni), mi jutott nekik. Nem hiszem, hogy az eltitkolást kellene helyes iránynak tartanom.

    Érzelmi zsarolásnak akkor tartanám az általam felvetettet, ha ők kiplakátolnák, hogy azért mentek külföldre, mert… Én pedig nem zsarolok vele senkit, csak sajnálom. Pont amiatt, mert a kontextextus az általad leírt éppen, csak de írtam meg.

    Az örökbefogadás (kiskorúak hormonkezelése, méhtranszplantáció, …) nyilván nem alapjog, ebben egyetértek.

    Kedvelés

   • általában tartalomtól függetlenül a fóbozás mint keret elképesztő, mi lett, mindenre benyögik, minden hisztire alkalmas, semmit nem kell többé józan ésszel átgondolni

    Kedvelés

 4. “Úgy gondolom, hogy amíg van örökbeadható gyerek és van őt (csecsemőként, cigányként, fogyatékosként, kiskamaszként, …) örökbe fogadni szándékozó, alkalmas felnőtt, akkor ez történjen meg!”

  Akik nem kerülnek örökbe, azok nem azért nem kerülnek, mert kevés a jelentkező. Mindig több a szülőjelölt, mint az örökbeadható gyerek, ezért is van hosszú lista. Ezt az érvet én nem értem, pedig gyakran hangoztatják. Semmi alapja nincs. Nem igaz, hogy melegek vagy egyedülállók híján hoppon maradnak gyerekek, az az igaz, hogy több házaspár fogadhat örökbe, és a Fidesznek ez a célja. Ez csak akkor bírálható, ha az örökbefogadást jognak tekintik, amiben egyenlőségnek kell lenni.

  A másik: “a buziknak jó kesz a kamasz/sérült/cigány gyerek is”, mert őket elfogadják, ez mennyire ciki. Hogy írhatnak le ilyet? És mitől lenne több erőforrásuk pont a melegeknek? Ennek kimondásával éppen hogy bebetonozzák, hogy a melegek mehetnek másodvonalba, ép, kicsi, fehér gyerek csak a rendes heteróknak jár.

  Szinte az összes gyakori érv alaptalan.

  Nem leszek népszerű, de szoktam gondolkodni, mi késztet valakit arra, hogy kifejezetten sérült gyereket akarjon. Szerintem ez amennyire nemes meg filmbe illő, annyira lehet beteg is, más kiszolgáltatottságának, függésének ilyen mértékű áhítása, a saját élet feladása. Hacsak nem speciális egyéni megszeretés történt azzal az egy gyerekkel.

  Kedvelés

 5. Rinya, rinya.
  https://24.hu/belfold/2021/01/06/egyedulallo-szulo-csalad-orokbefogadas

  “…rajta kívül más, egyedülálló heteroszexuális nők is meséltek arról, hogy a kormány fixációi miként akadályozzák őket abban, hogy beteljesítsék az álmukat. Többükkel is beszéltünk, de Anitát kivéve senki nem akart névvel vállalt interjút adni – nem titkoltan azért, mert ők még várnak az örökbefogadási határozatra, és tartanak attól, hogy egy nyilvános szereplés rosszabb pozícióba sodorja őket. Anitának már megvan a határozata, az idén tavasszal pedig újra elindította az örökbefogadási procedúrát, hogy Marcinak legyen egy kistesója. Az időközben elfogadott törvénymódosítás fényében azonban nem tudja, mire számítson.

  “Gyerekkorom óta biztos voltam abban, hogy én örökbe fogok fogadni. Soha nem vonzott a terhesség gondolata és a házasság sem, gyereket viszont mindig is szerettem volna. Úgyhogy ez magától értetődő volt.”

  ÁLMUK
  JOGUK
  NEM VONZOTTA
  SZERETETT VOLNA

  Kedvelés

  • “gyermekhez való joguk” Ilyen nincs, nem jog,mert akkor nem a gyerekről szólna, törvény sincs ilyen egyébként.
   “Lerajzoltuk, hogy mi így vagyunk egy család. Ő, én, a cicák, meg a kutyák. Így elnézve szerintem nyugodtan mondhatjuk azt, hogy mi is nagycsaládosok vagyunk.” Ja, tényleg ugyanaz, mint én a négy gyerekemmel.
   Egyedülálló szülőnek lenni valóban nehéz, de röhejes azt mondani, hogy ezt üldözik, “háború”, na ne már. A két szülő a gyerek érdeke.
   Az egyedülálló szülők többsége elvált, tehát nem egyedül kellene eltartania a gyereket, elég baj, ha úgy van, ne ez legyen alapértelmezett.

   Kedvelik 1 személy

   • Két ALKALMAS szülő.
    Ahol ha az egyik szarul van (mint az az egyedülálló nőkkel igen gyakran előfordul, és nem véletlen ők akarnak kutya/macska után gyereket is, van, hogy ugyanarra a célra…), még ott van őt és a többieket megtartani a másik…

    Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.