a szex jót tesz az egészségednek

A szex nem tabu, hanem élvezet! És még egészséges is, tiszta haszon, nem?

Talán te is azok közé a nők közé tartozol, akik kevesebbet szexelnek az elégségesnél, mert félnek, hogy nem elég jók az ágyban, nem elég tehetséges szeretők. Az is gyakori, hogy gyerekkori bűntudat, rossz élmények kísértik őket, vagy nem tartják szépnek a testüket. Ezeket küzdd le! Lássuk sorra, mi szól az összebújás mellett, amúgy is itt a tavasz:

A rendszeres aktusok javítják a hormonrendszer működését. Hormonjaink bonyolult összjátékban dolgoznak, a szex az egész rendszert jótékonyan befolyásolja.

A szex fiatalítja, rugalmasan tartja a bőrt, a különböző pózok pedig az ízületeket és a porcokat.

Formában tartja a csípő környéki, belső comb- és kismedencei izmokat (ha elég aktívan, hosszan, hevesen és hüvelyileg vagy annak közelében csinálod).

Javítja a kismedencei szervek keringését, emellett az agy és a teljes test vérkeringését is.

Megkönnyíti a házastársi kommunikációt, fenntartja az intimitást, az érzelmi közelséget a párkapcsolatban, ami – valljuk be – a monoton, rohanós hétköznapokban megkopik.

Egy-egy heves együttlét után édesen, pihentetően alhatsz a szerelmed karjaiban.

Antidepresszáns hatása van, fokozza az életkedvet, jókedved lesz tőle, és önbizalomteli kisugárzásod.

Azt hinnénk, a szex csak a fiatalok divatja, de egyes kutatások szerint az 50-80 év között is rendszeres nemi élet meghosszabbítja az élettartamot, és valószínűleg nem csak korreláció, hanem oksági összefüggés is van.

Na?

Az előbb, ott fönt blöfföltem, aki erre nem jött rá legkésőbb az “elégségesnél” és az “összebújás” szavaknál, az nem ismeri még Gerle Évát. Akármikor írok egy ilyet, és közben csetelek, nem kell nagyon odafigyelnem, hogy igazinak hasson, ugyanakkor paródia is legyen.

Annyi ilyet olvastam, tele vannak ezzel a magazinok: egészségszempontból kapacitálják az aggályos, jóakaratú, kedvetlen, kiszáradt lelkű nőket, hogy csapassák így is, jó lesz. Nem jó? A te hibád!

Úgy látszik, nem jó. Azért kell őket annyira rábeszélni (olyan ez, mint az életbiztosítás és a sorkatonaság, sorolná Lobster). Pedig javítja a kismedencei keringést!

Kinek a hibája?

És mi következik mindebből? Hogyan kellene megoldani?

Nálatok mi a helyzet? Nincs kedved? Vagy nem a férjeddel?

Az a bajod, hogy a “szex”, az az ő igénye, behatolása, ejakulációja és elégedettsége, így kell érteni, mindenki így érti, te pedig nemhogy vágyat nem érzel, de a szagát sem bírod?

Miért vagy vele?

Esetleg kedved volna, embered nincs? Lenne embered, de nem akarod, hogy kibeszéljenek, könnyűvérűnek tartsanak? Hogy otthagyjanak egyetlen alkalom után?

Akivel lehetne, az nem valami tehetséges, és ezért már unod az egészet?

Rég nem élvezed, sehogy se? Nem érzel vágyat?

Rátok vajon miért nem gondol a magazin? Szerintem ti vagytok a többség.

Csakhogy ez nem helyes. Verjed ki ezeket a kis fejedből. Ha nincs apjukod, keress valakit, komolyat, monogámot, és csináljad szorgosan. Próbálkozz. Vegyél szexi fehérneműt, személy szerint a Sariana csipkés, borvörös szettjét ajánlom, abban olyan leszel, mint valami vadmacska! De ha te nem is, a partnered. Esetleg tegyél fel parókát, vagy játsszatok orvosost! Talán valami lájtos mazót is élveznél…? Nézd meg A szürke ötv

Kedves, jó tartalomelőállítók! Kilóg a lóláb. És az én blogomon erre nem az lesz a válasz, hogy végre kimondjuk, hogy a szex nem is jó, ezt csak sulykolják, patriarchális érdekből, és hogy a szex a férfiak beakadása, mi nem is komáljuk – ez agresszív és hamis volna. A csakazolvassán nem igazoljuk senki kudarcait, nagy fenekét, elrontott pályáját, manipulatív szülői stratégiáit sem, akkor sem, ha mimagunkról van szó. Ezért éles, ezért fáj, ezért leszel ideges tőle.

A szex igenis csodálatos, de nem “a szex”, a bármilyen aktus, hanem a hiedelmek, morális béklyók és merev szerepek nélküli, az igazi vágyból fakadó szex. A zsongás és a spontaneitás. A közelség. Amikor megreszketsz a nevének a kezdőbetűitől. Szuverén, tapasztalt, szerető vagy erősen vonzódó és mélyen kulturált emberek között nagyon-nagyon jó a szex, őket nem is kell rábeszélni.

Na és ők vannak kevesen, és ez az igazán érdekes. Hogy a többieknek miért, minek erőltetik ezt az egészet? Mi ez a sok elmélet, érvelés, tukmálás, pózok, variálás, két-három oldalas magazinösszeállításokban, laponként kéthavonta?

A rendszeres aktusok önmagukban nem tesznek jót se testnek, se léleknek. Ha ilyen érvekkel kell rájuk venned magad, akkor meghasonlasz és szarul leszel tőlük, az meg árt a szépségednek, nem is beszélve a kismedencédről. Semmit se próbálj ki, amire nem vágysz igazán. Ne nézegesd, mit, hogyan élvez a barátnő, mit mond a szexlógus, és mire akar rávenni a partnered. Ne beszéld rá magad, ne engedd magad rábeszélni, ne szexelj megszokásból, félelemből és taktikából.

Akkor…?

Akiben van vágy és van vágyakozó partnere, annak nem kell tanács. Te viszont találd meg az okát, hogy hol veszett el az életkedv és vele a vágy, a duzzadás, a síkosság, a “most azonnal”. Ne maradj olyanban, ami nem működik.

cropped-cropped-tavaszc3b6rc3b6m.jpg

66 thoughts on “a szex jót tesz az egészségednek

 1. Lehet, nem vagyok a téma szakértője, de kb. 15 év után akárhogy is unalmassá válik ugyanazzal, ez van. Mintha magadhoz nyúlnál, írta valaki valahol. (Nem emlékszem, ki.)
  Az meg irreleváns, hogy nővérkés jelmezben, csillárról lógva vagy a “természet lágy ölén” (vááááá) futsz ugyanabban a mókuskerékben.

  Kedvelés

   • Nem, tényleg nem. És szerettem is. Jól működtünk ebben, volt kommunikáció, egymásra figyelés. Kb. 10-12 év után kezdődött, amiről írok. Lehet azt mondani, hogy ugyan fizikailag kielégítő volt, de lelkileg nem. Talán az eltérő természetünk, a folytonos súrlódások tették enerváltá a szexet? Nem tudom. Most pillanatnyilag nem tudom elképzelni, hogy nekem mással esetleg jobban működne a lelki része 10-15 év után. Lehet mély szerelem, ragaszkodás, együttműködés persze, de nem tudom elképzelni, hogy a szex olyan élményt ad, mint az elején. De tévedhetek is. Ezek csak a jelenlegi gondolataim. Kíváncsian várom, mi lesz, ha lesz.

    Kedvelik 1 személy

  • Én egyetértek.

   Volt valahol egy olyan komment, hogy x egyre jobban felszabadul, és így aztán egyre jobb lesz a szex. Én meg szerettem volna kifejteni neki, hogy szerintem nem, de ennyire nem lehetek féreg, úgyhogy nem mondtam semmit. Szép teljesítmény volt tőlem, hogy idáig bírtam!

   Mert lehet így is csinálni, meg úgy, meg lehet olyan orgazmusod, meg még olyanabb, meg ilyen olyan, nagyon olyan, meg olyan olyan, meg olyan-olyan olyan, és minden féle helyen, meg állapotban, egy idő után már nincs hova fejlődni, mindig nagyon jó, de innen már èn azt érzem, csak az új történet lenne izgi. És ez nem azt jelenti, hogy unom a páromat, vagy nem szeretném, vagy ha lenne a gyerekeim nélkül időm azt nem vele tölteném. Irigylem azokat, akik azt írják, hogy ha szerelmesek másokat meg se látnak. Az olyan könnyű lenne és társaságban hangoztatható, én miért nem lehetek olyan? Néha mondom is, mi van, én nem sütkérezhetek kicsit a dicsfényben?

   Remélem Vlaci nem írja ide nekem a swingert. Mert abban amúgy hol a vadászat, (bocsi, én is utálom ezt a puma szót, de mit mondjak) oda mindenki szexelni megy, hol az izgalom?

   Kedvelés

   • A szexben (az anyaságban, az önmegvalósításban, a lelkedben, a sportban) akkor tud valami nagy döbbenet és újdonság történni, ha te magad változol meg. Veted le a komplexust, leszel önazonos, vibráló, eleven, más szemű, igen, ez az: más tekintetű. Azonos kapcsolatban nehéz, de talán együttfejlődés esetén ott is lehetséges. Nekem ezért volt akkora élmény az őszi szenvedélyem, amúgy csak egy szexuálisan tehetséges és elég szép férfi, meg egyedi kattanás, semmi különös, nem kerültünk közel egymáshoz, nem is lehet, kínos is egy kicsit ő…

    Teljesen máshogy, félelem nélkül nézek rá (és vissza) férfiakra újabban. Élvezem őket és mulattatnak, tetszenek, ugyanakkor látom az emberi, gyenge, tökéletlen vonásokat, viszont nincs ingerem bántani őket miattuk.

    Kedvelés

  • Verona Drive. Én megértelek, mert bennem ez többször felmerült. Mivel nem volt még ennyire hosszú kapcsolatom (15 év), mi van akkor, ha nem fogom kívánni, megunom. Egy 10 évesnél nekem is ez már felszínre jött.

   Kedvelés

   • Üdv a kommentelők között! Egyfős minta alapján ne vonjatok le mélyreható következtetéseket. Van az a férfi, és van az az életminőség és szenvedély és egymásnak-teremtetettség, amellyel húsz évvel később is izzik az ágy. Hogy nem ti vagytok azok, az más kérdés. És persze ritka. Nem lehet belőle szabályt, tanulságot levonni.

    Kedvelés

   • Köszönöm! Igen biztos van. Csak hát előre ezt nem lehet tudni. Bízom, hogy majd megtalálom. 🙂 Szerintem az is benne van a kalapban, hogy az ember változik, változhat. Sokat számít10-20 év.

    Kedvelés

   • Ráadásul az emberek nem egyformák. Van, akinek minden trauma nélkül egyszerűen nem központi a szex. Vagy a szenvedélyes, változatos szex. Csak a regények, a filmek,a magazin sulykolja, hogy van valahol valami igazi, és csak mi nem találjuk…

    Kedvelés

   • Szerintem amúgy mélyen emberi megunni a másikat, amiket az életünk ránk ró, abban nagyon kevés helye, terepe marad a boldog szexnek, akárhogy is sulykolják a magazinok. És az öregedés se vidám, ahogy élünk…

    Kedvelés

   • Igen-igen, és ahogy írtad, mélyen kulturált emberek között nagyon-nagyon jó a szex. Amúgy nagyon jó a bejegyzés, sok gondolatot felhozott, csak sajnos nincs időm most kifejteni.
    Hozzám Feldmár gondolatai állnak nagyon közel, ahogy írta: “Nem lehet lelkesen szexelni,ha valaki követeli.”
    És hogy nincs ilyen, hogy nekem ekkora a szexuális igényem, neki meg akkora. Szex az két ember között van. Amikor egy nő meg egy férfi fut a tengerparton egymás felé a homokban, na az a szex.

    Kedvelés

   • Igen a tengerpart giccses. 🙂 De a követelős részét magamra nézve igaznak tartom. Nem bírom, ha elvárás, ha meg kell lenni a heti adagnak.

    Kedvelés

 2. Hát Anyám ez csúcs 😊tuttam rövgest az elején ez nem Gerles , eutan jön csak az ing erlés. Nem duzzad, nem csúszik. ..otthon nem, de máshol igen. Ezért kilépek az együttesböl.Köszönöm a megfogalmazást.

  Kedvelés

 3. Szerintem a szexet nem a helyén kezelik a legtöbben. Lehet hogy én sem, de ha kellemes együttes testmozgásként, a misztikuma nélkül fogom fel, akkor nem gondolom, hogy nagyot hibázok.
  A szvingert meg kb. a bowlinggal tudom összemérni, csoportosan mozgunk, és kellemesen elfáradva térünk haza.
  Ezzel az egyszerű felfogással sok örömet adok és kapok is, szóval lehet hogy igazam van.

  De lehet, hogy annak a rokonnak van igaza, aki másfél éve távkapcsolatban él a pasijával, és negyedévente háromszor szexelnek. Valamiért mégis ő a frusztrált és ideges + pattanásos. 🙂

  Kedvelés

   • Olyankor sérül az énképe. Mert itt az a lényeg, hogy ő csinálja jól, mások meg milyen csököttek. Miközben az ő faszukkal van esetleg verve a csalán, ha van nekik egyáltalán…

    Kedvelés

   • És már megint a hímsovén érvelés, hiszen mi másért is lehetne “ideges és frusztrált” egy nő, mint hogy biztos nem jut neki elég fasz.

    Kedvelés

  • A jó szexnek vannak kedvező hatásai. A könnyed testmozgás az 20 perc séta az orgazmusos jó szex meg jó szex. A pattanások egyébként a helytelen táplálkozásból adódnak – felnőttkorban allergiás reakció. De megnyugtatlak ugyanezek a tuti magazinok kifejtették már azt is h a kopaszodó pasik jobbak az ágyban mint a hajasok és azt is h a kisfarkúak jobb szeretők mert igyekeznek kompenzálni. Tehát az ember fia vagy kopasz kisfarokkal vagy hajas nagy farokkal. A swinger klubban mit mondtak a könnyed testedzés után te melyik kategória vagy?

   Kedvelés

   • Én teljesen megértem a szvinger létét és látogatottságát, az utolsó leszek, aki ezen leáll moralizálni meg pánikolni, meg az igazi emberi közelséget éltetni (noha én csak abban hiszek, nekem már a leszólítás is olyan akart, bezárulok tőle, hiába szép és okos és tetszett előtte, nemhogy a társkeresőzés), na de itt dicsekedni vele nárcisztikusan, “ide nézzetek, én bezzeg mindenkit leszarok, és jól csinálom”…???

    Kedvelés

   • Nekem sem a szvingerséggel van gondom. Csak ha már a közhelyek mentén mozgunk, gondoltam megosztom a férfiakra vonatkozókat is 🙂 úgy teljes a kép nem?

    Kedvelés

 4. Köszönöm 🙂 sokszor és sokat vitatkoztunk már ezen olyanokkal, akiknek a szex olyan szinten központi téma, és annyira csak ebben a magazin stílusban mondják és élik a (próbálják megélni a) szexualitás vélt lényegét, hogy más nézőponttal már azonosulni sem tudnak. Vagy nem mernek. Napokig szoktam unni a szörnyű tinderes beszámolókat, a “még rendesen meg se tud dugni” szólamoktól a “nem lehet normális mérettel rendelkezőt találni”eposzokig, ők pedig erőteljesen nem értik, hogy miként lehet, hogy valaki képes nem szexmegszállott módjára viselkedni.
  Nem értik, hogy ha a partner jó, ha megvan az említett faktor, akkor tényleg minden csodás lehet, egyébként pedig nincs akkora jelentősége az egésznek. Illetve van, de nem akkora, mint amit a közfelfogás mutat. Valahogy ezekből a magazinos kozmólányos tukmálásokból, és abból, amikor egy lánytársaság pl:képtelen másról beszélgetni, mint arról, hogy “három hete nem dugtam, beleőrülök” az hallatszik,hogy a legtöbben nem értik, nem tudják a helyén kezelni a szexualitást. Ami szépséges önmagában, de nem akkor, amikor a társadalmi nyomás miatt a fent szerepvállalásokba kényszerül bárki. Az már a külső kontroll, hadd ússzon be a környezet az ágyba is, hadd szóljon már bele, hogyan, mennyit, mikor, miként kell.

  Kedvelik 1 személy

 5. Nekem ha megfájdul a fejem, az általában attól van, hogy lemegy a vérnyomásom, és ilyenkor nagyon hatásos egy egészségügyi célú “összebújás apával” (igazából ilyenkor dugunk is ám, ráadásul nem is az apám.). Az emberemnek meg a fájós derekát szoktuk helyrebaszni, szóval tényleg van valami ebben az “ízületek és porcok” felvetésben.
  (Néha eldobjuk a járókeretet, és élünk csak úgy l’art pour l’art is némi életet, nyugi.)

  Szerintem ha felkapnám spontán a borvörös csipkeszettet, harisnyatartóval, annyira röhögne, hogy az erősen kontraproduktív lenne abban a helyzetben. Ex meg teljesen beindult az ilyesmitől. (Vagy úgy gondolta, hogy neki illik ettől beindulni, vagy mittudomén, bonyolult dolgok ezek, hiába.)

  Kedvelik 1 személy

  • Mennyivel egészségesebben, normálisabban, életszagúbban hangzik, hogy ilyen módon írsz erről 😀 nem áám “összebújunk a ppááárunkkaaal”. 😀
   Jó ez a borvöröscsipkeszetten röhögés! 😀 Bár amikor egy volt pasasom megpróbálta finoman erőltetni az efféle bohócruhát, nem röhögtem rajt, hanem felbosszantott, idegesített – nehogymá’ ennyire rabjai legyünk a kommersz módinak.

   Kedvelés

   • Valamelyik nap a nagysportáruházban láttunk olyan melltartót, amire aszonta az ember, hogy “De letépném rólad!” Mondtam neki, hogy bár persze ő nagyon erős, de ez egy annyira tuti anyagú, jól tartó sportmelltartó, hogy tán még neki sem sikerülne.

    Kedvelés

 6. Mit is mondhatnék 28 év együttélés és 22 év házasság után?
  Az ízületeim, hormonjaim és a vérkeringésem is rendben van (asszem), pedig még szvingerben sem jártunk.
  Megnéztük a Szürke …-t, remekül szórakoztunk rajta, a film felénél már hangosan, röhögve kommentáltuk.
  Nem tudom, hogy mi a titok (szerintem nincs titok). Van, hogy hetekig nincs szex, van, hogy naponta többször is – de én mindig jól alszom (szerintem apjuk is, mert hangosan horkol :-)). Van, hogy összebújunk apjukkal, de nincs szex. Van, hogy nekilátunk, és elalszunk közben 🙂 – ilyen ez az időskor.
  Parókám, jelmezem, korbácsom nincs, annak röhögőgörcs lenne a vége. Lehet, egyszer ki kéne próbálni. Szexi fehérnemű van, de mire felvenném, már le is kell venni, szóval nem látom sok értelmét.

  Befizettem magunkat egy ismert romantikus velnesz szállodába (apjuknak szülinapja van, na). Egy ismerős szerint ebbe a szállodába az emberek nem a házastársukkal járnak – dehát mi már csak ilyen oldtimerek vagyunk. Szerintem jó lesz 🙂 lehet, elviszem a szexi fehérneműt is.

  Kedvelés

 7. ja igen ez egy jó írás, de kérdem én -akii párkapcsolat kutató is lettem mára: Miért oylan nehéz a magyar nőket áygba csalni? Panaszkodik sok nő, hogy nincsen párja-se komoly-se alkalmi–de miért? a fél ország szingli- ha nem több – de nem?? Mindenki chat-el, facebook-ozik + beregel kb 5 társkeresőre, meg van havi 1-2 randija, aztán szex meg sehol és telnek a hónapok. Akkor most hol a hiba? a társadalomban , vagy az emberekben? Csuda, hogy annyi magányos, kiégett ember van? Nem tudnak megfelelni egymásnak.

  Kedvelés

  • “Ágyba csalni”, istenem…
   Azért “nincs szex”, mert nem akar szexelni. Ha akarna, szexelne.
   A társkeresős nívó siralmas, még a jobb anyagból készültekből is kihozza az a jelenlét, viselkedés a rosszabb énjüket. Mindenkit lehúz, megront.
   Aki vonzódik hozzád, azt nem kell csalni.
   Szexet, párkapcsolatot használni kiégés, depresszió, üresség ellen igencsak veszélyes, de legalábbis csalóka.

   Kedvelés

  • Egyébként honnan tudod, mit csinálnak a nők? Lehet, hogy másokkal lefekszenek. Azt sem tudhatod, mit akarnak, mit gondolnak.
   De az is lehet, hogy eleve sem a szexért ismerkednek, hanem önbizalom-erősítésképpen. Jó megélni, hogy akarnak tőlük valamit, számítanak, kapósak. De ha megérzik a bókok koreográfia-jellegét, kötelező voltát, azt, hogy a másik csak le akarja őket fektetni, akkor nem folytatják.
   Nekik az a szex, amit egy ilyen lélektelen ismerkedési forma tud nyújtani, nem pálya. Nem minőségi.
   Nem akarnak használva, eldobva lenni.
   Nem akarják azt sem, hogy rájuk akaszkodjanak, kontrollálják, birtokolják őket.
   Sok a pszichopata és a frusztrált “de hát én rende vagyok!” típus.
   Senki nem rendes, aki nem tudja nyugisan tudomásul venni, hogy nem jött be eléggé a másiknak. Kár ezt ragozni.
   Frusztrált emberekkel nagyon nem jó a szex. Akik örülnek, hogy végre akadt valaki, és nem kezelik a hiányt nagy tudatossággal.
   Akiknek kevés szép élményük van.
   Akiket nem szerettek önmagukért.
   Akik sértettek, akik sorolják a kudarcaikat, hogy milyenek a mai nők, meg az exük szemétségeit.

   Kedvelés

 8. “A szex igenis csodálatos, de nem “a szex”, a bármilyen aktus, hanem a hiedelmek, morális béklyók és merev szerepek nélküli, az igazi vágyból fakadó szex. A zsongás és a spontaneitás. A közelség. Amikor megreszketsz a nevének a kezdőbetűitől. Szuverén, tapasztalt, szerető vagy erősen vonzódó és mélyen kulturált emberek között nagyon-nagyon jó a szex, őket nem is kell rábeszélni.

  Na és ők vannak kevesen, és ez az igazán érdekes. Hogy a többieknek miért, minek erőltetik ezt az egészet? Mi ez a sok elmélet, érvelés, tukmálás…”

  Kedvelés

  • Istenem, összeszorult a gyomrom-szívem, ahogy ezt a belinkelt cikket olvastam. Hányszor kaptam sírógörcsöt az ehhez hasonló magazinrészletektől… Szégyelld magad, Nelli. Házassági tanácsadó, életöröm tréner? Ez utóbbi egyáltalán mit akar jelenteni, könyörgöm. Ha már valakit trenírozni próbálunk az életörömre, annak talán nincs is olyanja.

   Kedvelés

 9. Húsz év együttélés után jellemzően eltűnik a szexuális vonzódás , elillan az izgalom, rutinná válik az “összebújás” . A testi- lelki kielégüléshez pedig feltétlenül szükséges a VÁGY, és aki megtalálja a módját az izgalom kiváltásának, annak öröme lesz a testiségben, még akkor is, ha netán partnerhiány okán egyedül kényszerül magát kielégíteni. De mivel mindannyian mások vagyunk, nagyon különböző az is, hogy kire milyen látvány, vagy gondolat lesz izgalomkeltő hatással. Keresni kell , kutatni, és önmagunkkal őszintének lenni. Ma már megszámláhatatlanul sok lehetőség van nézelődésre, olvasásra a neten. Ha valami megtetszik, megbirizgálja a fantáziát, máris lehet gyengéden a bugyi felé közeledni….az ujjacskákban nem lehet csalódni!

  Kedvelés

  • “Be ne dőljünk az ilyeneknek: ‘Ezt választottad. Nincs tökéletes párkapcsolat. Természetes, hogy évek múltán már nincs meg az a lobogás.’ Ez utóbbi különösen romboló: aki rendben van a kapcsolatával, az nem szokta a lobogást számon kérni. Aki a lobogást hiányolja vagy találja meg másik partnerrel, annak egészen biztosan nem a lobogás hiányzott a kapcsolatából.”

   Kedvelés

 10. “A mai férfiak fénysebességgel élik az életüket, a nap folyamán ezernyi kihívásnak, nyomásnak és stressznek vannak kitéve. A szex az életigenlés része, egy carpe diem attitűd hangsúlyozása, ünneplés és óriási feszültség elengedés. A nőktől mit várnak el? Nos, elsősorban azt, ha nem is képesek átvenni ezt az életigenlő, pillanatmegragadó és dicsőítő hozzáállást, akkor legalább a szex jótékony élettani hatásait mérlegeljék. Az orgazmus során nagy mennyiségű oxitocin, vagy szerelemhormon, kötődést segítő hormon szabadul fel a szervezetben, mely még közelebb hozza egymáshoz a párokat. A kapcsolat az őszinte ragaszkodásra és a kiegyensúlyozott, örömet hozó szexuális élet pilléreire épül majd.”

  http://ferfiakklubja.hu/fk_magazin/az_fk_noi_tamogatoi_korebol/mire_vagyik_a_ferfi

  Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.