még egy rövid a gyerekabúzusról, de ez fontosabb

Tudom én. Mondják, hogy nincs fegyver a sok pénzéhes gonosz opportunista ellen, például a Kaleta-ellátást is biztosító huszonéves dél-koreai férfi ellen (akit a hazája nem ad ki), akiknek érdekük a visszaélésben, hatalmaskodásban, szenvedésben gyönyörködők ingereinek felpiszkálása, gerjesztése, a borzongató tilos gyönyörének biztosítása, a következmény nélküliség garantálása. Nincs védelem a darknet ellen, ezt mondják, nem lehet lépést tartani vele, és nincs védelem drogkartellekkel, lefejezős bandákkal, doppingszerekkel szemben sem (ezek mind a kapitalizmus termékei, megjegyzem).

Mindig előttünk járnak. Nem lehet őket elkapni.

Ez eleve ilyen nyugatias norma, hogy gyereked örömből legyen, gondoskodj róla, hogy legyen boldog, egyáltalán: van esély az országodban boldog életre, és a munkaerejét nem használod ki, érdekel a sorsa, nem értékesíted szexuális célból, nem vagy erre rászorulva. Majd mi a netre ki nem rakással jól megkíméltük a szőke, fehér bőrű gyerekeinket, remek. Ezek meg Thaiföldön nyolcéves kisfiúk elfekélyesedő szájával szopatják le magukat.

Én nem tudom elfogadni, hogy a gonoszt, az erőszakot, csecsemők és négyévesek megerőszakolását, az unalomból, értelmes élet helyett történő, önzően elborult agybizgetést* adott létezőnek tekintjük, és a jóléti, jóindulatú szülőket basztatjuk hatalmas helyeslés és sopánkodó bólogatás közepette, használjuk ezeket az ügyeket egymás ellen, fonrtoskodásra, rajtakapósdira**, hogy hogyan vigyázzanak még jobban a semmi szexuálisat nem tartalmazó, hétköznapi képekkel. Mintha ez megoldás lenne.

Miközben legitimnek tartjuk a férjünk pornónézését, aki csak kicsivel idősebb harmadik világbeli lányok anális megerőszakolására veri ki. Miközben menősködve promózzák a sex worköt és kurva felvilágosultnak meg haladónak hiszik magukat azok, akik most a leghangosabban tiltakoznak Kaleta Gábor ellen. Ő egy sima, látványos bűnbak, akire most remekül rá lehet mindent kenni. Egy felhasználó. Nem Kaleta Gábor a probléma, hanem az a rendszer, amely ilyen igényeket generál és kiszolgál, és minden környező jelenség, igény, erőviszony, amiből e rendszer felépülhetett. Ő csak megmutatta, hogy ez a borzalom létezik. Pedig nem volt ez titok, csak most forr a téma: ez és a hasonló, rokon, a gyerekabúzust is ösztökélő jelenségek itt vannak a szemünk előtt, régóta.

És nem tiltakozunk.

A nyugati ember prüszkölve, hisztisen védi a junk foodját és junk sexét, és nem bánja, kiket, miféle iparágat hizlal ezzel. Neki az jár, az őt szórakoztatja. Mennyire nem értik, hogy a nem-humán szex a baj. Az a baj, hogy ilyenné vált a szex: tömeges kontent, elnyomásalapú, néhány gazdag férfi élvezkedése. Lehet a kirívó eseteken, netflixes filmeken drámai cikkekben borongani, de a probléma lényege, alapja itt van a szemünk előtt. Mindennek, ami üzleties és érdekalapú, mindennek, amit a média és a net bizget, annak a széle erőszak és visszaélés lesz. Nincsen olyan, hogy ősidőktől fogva létezik, tehát együtt kell vele élni. Ne kelljen, mert égbekiáltó, felszámolandó, mert tömeges megalázás, kihasználás és szenvedés, pár unatkozó, gazdag ember érdekében. Én ezt nem erkölcsileg mondom, hogy ne legyen, hanem azt akarom, hogy ha értelmesek vagyunk, és jót akarunk, és van hatalmunk (hogyne lenne, mindenki szem a láncban), akkor ne hagyjuk, hogy ilyenné váljon a világ és benne a szexualitás. Velejéig hazug üzenet az, hogy el kell fogadni, de szabályozni kell, meg megcsinálni feminista verzióban, akkor majd jó lesz. Nem kell elfogadni, önvizsgálatot kell tartani, értelmesen élni és harsány nemet mondani! Nem papolni. Nem, a pornó, a szexchat, a fétisbuli, a tinderes egymáshasználat nem menő, nem buli, ennek promotálása sincs rendben, ez mind ugyanaz, ne áltassátok magatokat.

És még mindig nem tudom, mi van a gyerekszínészek, gyerekmodellek, sportesemények képeivel, ahol önálló és legitim sajtó- és instaműfaj gátfutók, tornászok, szinkronúszók seggét tárgyiasítva aláfotózni. És mi van a prostitúcióval, pornóval. Nekik nincs anyjuk? Nekik jó? Ők azt választották? Szabad döntésből? A KIZSÁKMÁNYOLÁS a baj, a hatalmaskodás, az, hogy sokan a nem-önkéntes partnert, a másik számára nem élvezetes aktust szexnek és jognak, járandóságnak gondolják.

Nyomjuk ezt a képtiltogatós paráztatást ahelyett, hogy a valódi felelőst, a valódi bűnösöket néven neveznénk. Mintegy az egyszeri anyára, szülőre tolva a felelősséget, aki semmi különöset nem csinált, mint a szokásos módon ábrázolta magát és családját a közösségi hálón.*** Biztos vagyok benne, hogy elkötelezett államok hatóságainak kapacitásuk és jogosítványuk is van, hogy felgöngyöljék és felszámolják ezt. Kérdés, akarják-e. Kérdés, nincs-e köztük (és mindenhol) is több érdekelt, nem elterjedtebb-e a gyerekhasználat, mint az össznépi morális pánikból, az egyetemes elutasításból, bűnbakfaragásból gondolnánk. Az Egy gyermek ára című francia könyvben is szerepel egy gyermekjogokért küzdő férfi, akit végül rajtakapnak Thaiföldön, gyerekbordélyban.

Nem értem, miért nem beszélünk a lényegről. Valahol döbbenet, hogy azokra kell tekintettel lennünk, azokhoz igazodnunk hétköznapi szokásainkkal, akik ennyire mocskosak és minden elképzelhető emberi, morális, jogi normát leszarnak. Hogy megvédjük magunkat. Azokra gondolok, akik nyereségvágyból működtetik ezeket a hálózatokat.

Tudjatok róla, létezik ilyen érdekképviselet is, és édesgyermeke a szexuális forradalomnak:

https://www.nambla.org/

https://en.wikipedia.org/wiki/North_American_Man/Boy_Love_Association

* nem leszek népszerű, de én az ostoba filmeket, videójátékokat, szerepjátékokat, fantasyt, mangát stb. is ide sorolom, mindent, ami nem az emberi létezés megértése, átélése, empátia, megigazulás érdekében nyomnak az elidegenedett nyugati embernek, hanem “szórakoztatás”. És bőven van átfedés is a mocskos tartalmakkal.
** nem csak Lilura gondolok, Gumiszoba pl. ezzel basztat engem nyilvános tartalmakban, hogy én hogy visszaélek a gyerekeimmel, jelentget, a saját gyerekeit ábrázoló képeire odaírja, hogy de azokat bezzeg hozzájárulással rakta ki. Ne firtassuk, miféle projekció ez is.
*** nekem kevés gyerekes képem van kint, nem szokásom különösebben mutogatni legbensőbb viszonyaimat, nem a saját gyakorlatomat védem ezzel.
**** én még a felnőtt erotikus, pornómentes tartalmaknál is ezt érzem, hogy így se kéne bizgetni a szexualitást, hiába mondják, hogy önkéntes, biztonságos, kölcsönös, buli, menő, high life, mindig valaki szarul fogja érezni magát, hogy ráerőltették, visszaéltek, belevitték a dzsungelbe, csak azt hitte, akarja, de megbánta, sérült tőle.

7 thoughts on “még egy rövid a gyerekabúzusról, de ez fontosabb

 1. Már nem nagyon áll fel és kívánatos sem vagyok, valójában sosem voltam az, hiszen sok éve vonszolom magam ebben a nyomorú életben, hogy elmém, testem, érzelmeim kiteljesítése, emberi kapcsolatok, élmények, sport, természet, jó könyvek, értelmes hobbi helyett minden szabadidőmben és munkaidőben is sok éve unatkozva koslatok mások után a neten és keresgélem a kellően erős ingereket. Meg is találtam: nem a fórumozgatás, nem az ilyen-olyan szórakoztató tartalom, tucatfilm, autók nézegetése, tech okoskodás, lövöldözős játék, hanem a kiskirálykodás, mások gyalázása, a gyáva belepofázás, nyomasztás, a HATALOM izgat fel. A legjobb: én nem látszom a szétfolyt, görnyedt testemmel, úgy gyalázom valakinek a kisportolt testét. A mélyén ennek egy sérült, szürke, teljességre és szeretetre sóvárgó kisgyerek van, akit az anyja elutasított. Mindig feldühít, ha vágyról, valódi érzelmekről, egymás kívánásáról írsz. A pornómat nem adom! Nehogy már elvegyék a játékszeremet, azt, amit az elmúlt negyven évben szexnek neveztem. Nekem az a zavaros vizuális tartalom a szex, azt követelem jogként, amit az internet rámnyom, innen vettem a képzeteimet. Fiatalon néha ki tudtam erőltetni valami aktusszerűt a szituációkból, most pedig úgy teszek, mintha remek volna a szex az unott házasságomban a szintén rusnya feleségemmel, és mindent tudnék róla, de persze nincsen semmi régóta. Nem kívántak engem sose reszketve, nem éreztem az intimitás bizalmát, sose volt együtt az ágyamban két szép, őszinte, egymásra vágyó ember. Még sincsen kritikám ezzel kapcsolatban, nem igénylem és nem ismerem azt, amiről te beszélsz, félek is tőle, ezért gyűlölködöm. De én jó ember vagyok, és nem látom, hogyan függ ez a szemléletem össze a kiszolgáltatottak ipari méretű, üzleti célú megalázásával, a pedofil pornóval és a saját életem silányságával. Nekem jogom van, hogy szórakoztassanak, minél nyomibb vagyok, annál inkább, az indexen is olvasom, hogy menő a pornó. Nem a másik ember az izgató, vagy a varázslat, hanem a hatalom.

  Kedvelés

 2. Számomra is döbbenetes, hogy ebből az ügyből az lett most a fő tanulság, hogy “ne posztolj a gyerekről semmit”. Hát pedig nem olyan fotók birtoklásáért állt bíróság elé Kaleta, amin semmi bajuk nincs a gyerekeknek, csak fürdenek vagy játszanak több-kevesebb ruhában, ilyenekez bármilyen strandon, közterületen vagy drónnal akárhonnan fotózhat bárki a szülőn kívül is, nem ezzel van tele a darknet meg nem is ilyen felvételekért FIZETETT Kaleta.
  Hanem olyan videókért, ahol gyerekeket abuzálnak és kínoznak azért, hogy ezt a webhelyre feltöltsék és ebből az üzemeltetőnek haszna legyen.
  És a nem kifejezetten kiskorúakra specializálódó feltöltéses-előfizetéses platformokon is bőven lehetnek olyan “alvállalkozók”, ahol fiatalkorúakat vagy kiszolgáltatott helyzetű felnőtteket kényszerítenek “szexmunkára”, de erről se akar inkább tudni a társadalom meg a milliomos platformtulajdonos.
  És persze Kaleta szigorúbb büntetést érdemelne, ha lehetne disztingválni, hogy itt nem pusztán a videók birtoklása a gond, hanem az is, hogy az előfizetésével támogatta e bűncselekményeket ábrázoló felvétetelek előállítását, azaz magát a bűnelkövetést is.

  Kedvelés

 3. Eközben az influenszervilág, köztük igen ifjú, viruló hajadonok tömegei az egész nyugati világban azt se tudja, hogy tekeregjen fotókon, szexiskedjen a figyelemért. Ebből élnek. Miért ne lenne érdekes fiatalok, egész fiatalok, gyanútlanok képei, ha már ezt jelenti a huszonegyedik század? Minden lefotózható, megmutatható, letölthető, és tényleg örökké fotóz mindenki, egyet pislogok, szelfizni akar velem a turista, kérdés nélkül fotózza a kutyám, bringám, gyerekem. Nemhogy szexi csajok meg popénekesek, hanem családanya bloggerek intellektuális szövegei nyomában is osonnak sunyi rosszakaratúak. Min vagytok megdöbbenve? Mindenhol csak hajsza, ügyeskedés, kihasználás, lábbal tiprása gondolatnak, egyenességnek, önfelvállalásnak. Nem csak a nem-kölcsönös szexbe, hanem ebbe a figyelemért való cirkuszba is bele van ágyazva az, hogy netes tartalmakon lehet élvezkedni, olcsó a termék.

  Kedvelés

 4. https://wmn.hu/ugy/53190-mit-jelent-nekem-a-k-ugy—ezert-nem-hajlando-dr-gyurko-szilvi-soha-tobbe-leirni-kaleta-gabor-nevet-

  “A teljes képet kell látni, amikor a gyerekek védelmében akarunk cselekedni. A pedofilokat is, meg azokat is, akik nem pedofilok. A szexuális erőszakot is, meg az érzelmi, fizikai bántalmazást és elhanyagolást is. A dark weben bizniszelő bűnszervezeteket is, meg a saját gyerekét, unokáját, tanítványát, diákját, sportolóját kihasználó „magányos elkövetőket” is.

  Tudom, hogy ez sok szempontból sokkal félelmetesebb, mint azt keresni, kinek van a homlokára írva, hogy pedofil. De az a helyzet, hogy senkinek nincs a homlokára írva. Ezért kell nekünk okosnak lenni, gondolkodni, és mindent, de mindent megtenni a gyerekek védelmében.”

  Gyurkó Szilvia a number one szakértő most, nem érdemtelenül, de nem említi ő sem, hogy az unatkozó férfiak pornónézése a fő kontextus.

  Kedvelik 1 személy

csak okos-jóindulatú írhat ide

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.