hisztiztek

Mindenhol megy a hiszti. Igényes női tartalom címén. Régen ez nem volt. Külön volt értelem és nyál. Lehetett tudni, hogy akit nem érdekelnek érvek, tudás, úgy általában a világ működése, sem az olyan film, regény, amelyiknek tétje van, az füzetes regényt vásárol, sorozatot néz, Jimmyn lágyul el. 

Most meg így összekeveredett minden a demokratikus elérésben. Lett egy jó kis langyos Ezt Eszi A Magyar Nő küvé. Kicsi értelem, némi innováció, sok érzelem, életstílusnak beállított felszíneskedés, azonosulás, rúzs, pasi, dráma, dráma, csipet haladó ideológia, dráma. Egymás ölelgetése. Giccsdetektor kikapcs. 

Minden elérés. Minden kontent. Teljesítmény nem számít, a deklaráció a lényeg. Ezt intellektuális, igényes nőknek szánják. Gondolkodó, netre bekötött, dinamikus csajoknak. Anyáknak. (Akiknek több szabadnap jár, “hát, szerintem ez kurvára igazságtalan“).

És nyomják, jó harsányan, mindazt, amit jó életnek gondolnak, meg menőségnek. Currys recept (isteni). Ő megmutatja. Ruhák, celebek, sorozatok. Cikk arról, hogy mit írjon, nem tud írni. Isten lábának megfogása, senki ilyenről nem is álmodott abban a kisvárosban, mégis örök dráma, őt zaklatják, ez is sok száz lájkért. Durva manipuláció mint érzelmi élet. Lefogy, mert ő szexi és erős akaratú és talpra áll, de két héttel később berúg és bezabál, mert ember ő is és vagány és de vicces, ja, és kell a kontent. Ez az őszinte és gyarló, na, ez a legmenőbb. Azonban holnap újra nem tud sport nélkül élni. 

Ez, ami rokonoknak szóló blognak is sovány, elő van adva mint újságírás, fel van téve egy emelvényre.

Szerzője, aki hovatovább újságíró, író és hősnő. Magántörténetek közügyként, érzelmek politikai aktivizmusként vannak feltálalva. Sok-sok dolgok mélyére nem néző nő van,  alapvető kapitalista, csoportdinamikai, emberi összefüggéseket nem értenek, és soha nem olvastak nívós, valódi újságírást, irodalmat, viszont készek tapsolni, érzelegni, ismeretlen netes hősnők történetébe bevonódni. Mert annyira hiányzik az értelmes cselekvés, és annyira nem önmaguk.

Kiáll egy figyeleméhes nő egyrészt azzal, hogy olvasni szexi, meg hatalmas, kritikus gondolatokkal, álalterséggel, a nemrég még lázadó, ma már szinte kötelező és jópontgyűjtő nővédelemmel, intellektuális, de azért menő díszletekkel, másrészt megy a leglibább hiszti, önsajnálat, csipketanga, testelfogadás, magassarkú csizma felbaszása az asztalra, még olyan sztorik, hogy annál a műkörmösnél is eredetibbeket hallani. Közben micsoda őszinteség és megindító történet, ezt amúgy Oprah kezdte, hogy elmond élő adásban valami traumát, és akkor tapsolnak meg sírnak. 

Ünnepelni kell. Micsoda érzéketlen, ünneprontó, rosszakaratú nő az, aki nem vonódik be,  nem éljenez a silányságnak és a kompenzációs menőségnek! Irigy!

Az online randikra meg a kiárusított képességekre, a heroikusnak megélt másfél kilós súlyzókra vagyok irigy. A hathetente befulladó életmódváltásra, az összekínlódott, híres barátok által kibírhatatlanból jellegtelenné javítgatott könyvekre, a hét bőr lenyúzására ugyanarról, a rajongás kikövetelésére meg az örök hisztire.

A nagy történetnek eladott semmire. 

Nők vagyunk, mindenre bólogatnunk kell, a rémséges új ölelgetős emojival. Mindent le kell nyelnünk, nem szabad tiltakozni. Ez legfeljebb ízléskülönbség. Legalább valamit olvasnak. Olvassak mást! 

Bírálni tilos: De hát ez egy fos! Te manipulálsz és dicsekszel, oda meg vissza vagy, hogy feljöttél a fővárosba, milyen a ruhád, hol kajálsz, kik a barátaid, milyen a kéród, semmit nem tanultál, semmihez nem értesz, senki önmagadon kívül nem érdekel, de van olyan is, csak hát te nem vagy zseni. Kínos hiszti a szerelmi novellád, és egyetlen történetet rágsz évek óta! Bírálni nem is tilos, több ennél, bunkóság, gonoszság, mert szegény.

Oravecz Nóra óta nem volt ekkora kamu, ennyire tehetségtelen és képzetlen nő ekkora eléréssel. De Nórát nem ültette be senki sehova, nem építette fel senki más: ő mindazt, amit az undorító gépezet a konyhára hoz, magának taposta ki.

Nem tudtok mindenkit átverni és behiszterizálni, mert van, aki gondolkodik, nem sodorta el az érzelmesség, a meghatósdi, a drukkerhangulat és nem hagyta el a józan itélőképessége. Vagy magyar szakot végzett.

Éva, én mindig nyíltan írtam, értékalapút, és mindig tartalmit. És te részt vettél a kicsinálásomban azzal, hogy fél éve a több tízezer nagyon is organikus követőd szeme láttára fent hagytál az aktuális hisztid alatt egy kommentet, Murinai Angéláét*, mely szerint én vagyok a zaklatód. Lájkoltad Villő engem basztató posztját. És most te beszélsz mérgező hatásról, vádaskodsz és sajnáltatod magad. Ha te író vagy és hangadó, akkor bírd el ennek a felelősségét, terhét, és ne nyávogj mindenen, amit kíváncsian olvasgatsz. Mert még megneszeli a nép, hogy azért reagálsz oly érzékenyen, mert érzed, hogy igazam van.

* Aki (Gumiszoba) simán odarongyol egy vadidegen, nős férfi instájára is, hogy betagelje bárgyú nyomozgatása eredményét, miszerint én vagyok a szerető, pusztán a férfi néhány lájkja miatt. Kavarós liba.

Szentesi Éva egy szuper píáros lenne. Ja, de az is. Csak még rá van aggatva, hogy ő hősnő és írónő, mert megkívánta, de annak a méretei neki elbírhatatlanok.

Én bizony el fogom mondani,  ami van, mert más nem teszi. Engem az igazság érdekel. Készül Tamás rovata is, mert nem engedem, hogy elsikkadjon az igazság, és én legyek az áldozata mások hitványságának.

És megint lesz egy kommentelő, aki rám hegyezi ki, és megkérdi: de hát miért utálod ennyire?

 

5 thoughts on “hisztiztek

 1. Hogy micsoda hiszti van abból, hogy bíráltam a wmn-t, a picsáskodást, a szponzori lealjasodást, a butaságot, a tehetségtelenséget. Erre vagyunk mi nők szoktatva: negéd, összeborulás, feszültségek elkerülése, smúz, locsifecsi. Aki nem áll bele ebbe, az gyűlölködik és kirekesztjük.

  Én sosem apelláltam arra, hogy buta emberek szeressenek. Amúgy sajnálom Szentesi Évát, most úgy elszorult a szívem, hogy ilyen cirkuszolásig süllyedt, annyira szarul van, és hangoztatja a sikerét. Na de ő engem jogi eljárással fenyeget. Ezt mondjuk körbe fogják röhögni. Aki olvas újságot, az tudja, mi a határ bírálat, rágalmazás-bullying között.

  Éva, állok elébe. Most azért egész sokan meglátták, mi van a nagy rúzsos békés “megértem magamat a karanténban és befelé figyelek” maszlag mögött. Nincs életem, ugyebár… vagy én nem a neten élem, az is lehet? Nyomozgassatok csak.

  Kedvelés

 2. Szentesi egy kamu, egy rinyagép, aki az önsajnálat mocsarából csak mocsárgőzt tud eregetni magából. Szekunder szégyent érzek a legtöbb megnyilvánulása miatt. Amikor a wmn elkezdte a belterjes vihogást/szentesizést, léptem onnan és döbbentem figyeltem hány értelmesnek hitt ismerősöm lájkolja azt a borzalmat, ami 90%-ban ott megy. A maradék értelmes, 10 százaléknyi tartalom esetleges, nem átgondolt stratégia és értékrend eredménye. Lehettek volna edukatív, nőket összefogó portál, de csak online kunerzsébetek.

  Kedvelés

 3. Vecsei Anita. TÉGED HASZNÁLNAK. Kikel vagy te egy körben? Hazugságokat írsz: nem kurváztam le kilencéves kislányt, és mást se csináltam vele, ezt az anyja állítja, aki viszont szokta, ezt elég sokan hallottuk. Fáradj el a profiljára, neve Lendvai Eszter, annyira tiszta lélek, hogy innen leszedett, obszcénnak titulált sportfotóimmal hergeli azóta is a libatársakat. Nézd meg, milyen szint, lelkület, nem lesz több kérdésed, nekem sem volt. Miért teszi: exférj hevesen csapta nekem a szelet, mindenemet lájkolta hónapokig.
  Nem jelentettem fel Angélát a Kliknél, ezt ő találta ki, szeretne áldozat lenni. Teljesen transzparensen megírtam, hogy nem én voltam, a klikes csávónak is, hanem visszaéltek a címemmel. Mint ahogy Huffnágelnek sem szivárogtattam személyes adatot, Angéla címét nem is tudtam soha. Egyáltalán nem kötöttek le Gumiszoba életének személyes részletei, ez az ő nagyravágyó fatáziája, hogy én pörgök körülötte évekig. Fordítva van.
  Nem írtam indexes maca (vagy féfi, nem tudom) munkahelyére. De simán írhatnék, nézd meg, mit műveltek. Nem volna sok. Féljenek, ők élnek függésben, nem én, ők hamiskodnak, nekik ciki, nem nekem. Majd most, Ha már rám mondtátok, most ez lesz. A bullying tilos.
  És ők nem tudtak békével elmenni. Muszáj volt kavarni, koppintani, bosszút állni. Bosszúpornóban utazni. Azt elítéled? Vagy csak nekik hiszel? Hogy van ez? Mikor, hol, kiket ismerve döntötted te el, hogy kinek van itt igaza?
  De komolyan, mi az elég nektek? Miért kéne nekem a tök egyértelmű aljasságot szó nélkül tűrnöm?

  Kedvelés

 4. Márki Liza, itt reagálok neked is, te egyrészt nem először genyózol, másrészt a facebook toxikus, és én nem vagyok sem buta, sem áldozat. Faszerdőben legalább becsukom a számat, ha már arra kell mennem. Én nem fogok veled genyózni, ez nem szintem.
  Nektek ez ürügy, van mivel nekem esni. Azért gyűlöltök, mert én nem alkudtam meg, nem igazolom vissza a ki játszmáitokat, érzelmességeteke,t igénytelen sodródásotokat, és nem várok el senkitől azonosulást, egyetértést, semmit (viszont a genyózást sem tűröm). Mert én végigmegyek az útjaimon, nem csak dumálok, deklarálok meg instázom. Amire azt mondod, hogy öntömjén, na, az pont az én felszabadulásom, onnan a rabságból mondogatjátok ti, hogy de kint hideg van.
  Azóta vagyok jól.Ettől lettem feketeseggű.
  Szóval írod, hogy én azt hiszem, mindenek felett állok. De hiszen ez pont a szabadság, a szuverenitás, amire utalsz. Amire ti is sóvárogtok.
  Most mondok valamit. Nem csak nekem, neked is szabad mindent. Csak fizesd meg az árát. Én megfizettem.
  De kommentben genyózni, te addig terjedsz. Csinálj már valami sajátot.
  Én nem olvasói elvárásra írok, az aktuális fogadókészséget, trendet, meghatási lehetőségeket piaci szemlélettel letapogatva, hanem azt írom, amit tényleg én gondolok, rengeteg olvasás, érzékenység, agymunka után, éleslátóan, ehhez van tehetségem. Olyan összefügglésekkel, amiket ti nem akartok az alvó életetekben észrevenni. Akkor is megírom, ha ez sokaknak kínos. pont azért. mindeig vn egy első, egy, akitől borzadnak. egy, aki 2007-ben már a feminizmust propagálta, és 2015-ben tudta pontosan, mi a ketó. Majd rájöttök ti is.
  És ha most hát szegény Szentesi Éva. Hát én? Az a bűnöm, hogy nem hisztiztem eleget, el se adtam magam negédesen cégeknek, miközben sokkal tisztábbak a szándékaim és erősebbek a mondataim?

  Kedvelés

 5. Visszajelzés: reagálok a szentesi éva hergelte cirkuszra, május 9. | csak az olvassa. én szóltam. minden érdekesebb, mint amennyire elkeserítő

csak okos-jóindulatú írhat ide

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.