becsöngettek

Bizony, és elég sok minden történik. Mi van a gyerekekkel?

Elkészült Dávidéknál az új iskolaépület, hozzá a parkolók, a buszvégállomás, fásítással; kicsit odébb apró körforgalom, melyen biciklimmel haladok át. Dávidot még mindig én viszem, mert csak lefelé gurulunk. A fejlesztéssel tényleg megoldották a dolgokat: van hely, jól néz ki, lehet parkolni, a busz is könnyebben fordul, nincs az az őrületszerű torlódás reggel és délután. Átnevezték a közterületet is. Fél 9-től van a tanítás. Már bent alszanak a kora őszi iskolai kiránduláskor, mert már nagy harmadikos. Az osztályból négyen elmentek, ketten jöttek. Önállóbb, nem szorong. Kapott egy új cipőt, olyat, amilyet ellenzett volna egy korábbi önmagam, de szerette volna, és én is szeretem, amikor olyan menők. Ebben nincs homokozás! Pénteken vásároltunk be és vágattuk le a haját. Olvas és számol, tök jókedvű, beérett benne az iskolás.

Juli felsős, ez azt jelenti, hogy már csakis az én táskámmal, kabátjaimban, illetve ezüst brit gumicsizmában (ez az övé, nagyon hipszter) kell iskolába menni pár csepp eső esetén. Új osztályfőnök, nagyon megkönnyebbültem. Testnevelő, ma beszéltem vele. Juli is bringával jár, és vidám, energikus. A művészi torna folytatódik (nyolcadik év), és ő is jár majd színészetre, ahova a bátyja, ezt most kezdi. A nyár úgy telt, hogy összejártak Tudodkivel, csodálatos volt, kirándultunk, tollasoztunk, sátraztak. Jaj, ha én ilyen menő kiscsaj lehettem volna. (Mama, nyugi, kellően bájos vagy, mondja, amikor tudja, hogy randira megyek.)

Lőrinc egész nyáron jött-ment, egyrészt barátilag a színésztársakkal, akik nálunk is hédereztek egyszer-egyszer, másrészt moziba és táborozni, Balatonra, osztálytársakkal, aztán nyaraltunk is, kis menyem, a gyerekeim – de főleg próbált. Egy Godot-t is elkezdtek, de főleg egy másikat.

Magántanuló lett.

Előtte pedig sikeres pótvizsgát tett francia nyelvből. Épp kerestem az AlterEgót, hogy majd tanulunk, -er végű igék, színek, péksütemények meg minden, erre jön haza, hogy megvolt. Kicsit le vagyok maradva. Ezért jöttük föl előbb, mondja.

Lehet, hogy kell egy emelt érettségi (kötelező), az talán a magyar lesz akkor, de az biztos, hogy a felvételis dolgaival jól halad (vers és monológ). Kémia, matek lelkesedéssel indult, olyan furcsa és nagyszerű ez az egész fordulat!

Önjáró, belülről motivált és bölcs. Hétköznapi élete részleteibe nem nagyon von be, magának mos, gyakran főz, nem hány szemre semmit, de a lényegről mindig beszélünk és sokat poénkodunk. A kamasz- és művészlét titkait is megosztja velem, hogy úgy mondjam, és én örülök, hogy bízik bennem. Milyen vers, monológ, sztorik, politika, kajálunk, erre mondig van idő.

13 thoughts on “becsöngettek

   • Ó, jaj. ebbe bele se gondoltam. csak simán lenyűgözött az épület. Mint ahogy a barátnőm férje is most már olyanban tanít, ami méltó. Az épület. Most épült fel. Katolikus. Lehet, hogy fogok benne dolgozni. Még nem tudom, csak akkor, ha a kényszer rávisz. De ne vigyen rá! elég volt egyszer…

    Kedvelés

  • “Nem tudok egyebet mondani, csak azt, hogy önvizsgálat, drága nőtársak és tolarencia. Minden kimondott mondat előtt mérlegelés. Mindig szem előtt tartása annak, hogy mikor nők ügyét tárgyaljuk, akkor egy beszorított közösségről beszélünk, amit az elnyomás úgy szétforgácsolt, hogy már közösségnek sem nevezhető.”

   https://gumiszoba.com/2015/01/02/barhogy-szopod-oket-nem-fognak-jobban-tisztelni/

   Nem nagyon kell ezt kifejteni. Mindenki látja, miért ennyire ingerült, és hogy milyen az élet és értékrend, amiből beszél. Miért kell elsunnyogni, hogy a bikini azért van, mert úszok, futok, edzek, és ez nagyon látszik. Miért kell sunyin úgy terelni a szót, fontoskodni, mint ha ő volna itt megtámadva, ő lenne a fontosabb, az áldozat. Mit nézeget itt állandóan minden részletet, taglalja azonnal nyilvánosan. Miért nem jelezte soha nekem normálisan és privát, ha baja van velem. Miért utánozza a szavaimat, gesztusaimat. Szárnysegédje hogyan verte szét kavarással az itteni közösséget, terjesztett hazugságot, nyaggatja T-t. Miért zavarja (és írja át) az én házassági történetem, ha egyszer róla tudjuk, amit, férjről és szeretőkről, akikről külön, zaftos blog szólt. Ki van kinek lekötelezve, ki lógott a másikon, miért becsüli túl öt nagyságrenddel a jelentőségét, játssza az életművészt, miközben minden hétre jut egy lúzer történet évek óta. Miért szólja le az én blogomat, miközben élne ő is írásból meg netes ténykedésből, hajaj.

   Kedvelés

 1. Úgy örülök, hogy ilyen jól haladtok az iskolai dolgokkal! Előttünk egy viharos nyolcadik van, nagyon nem vártam, és fogalmam sincs, mit kell kipasszíroznom a fiamból, aki nyilvánvalóan erre csak két-három év múlva lenne képes, mert most mindene a sport, és minden érdekli, ami a világban fellelhető. Olyan vacak, hogy hagynám, hadd nőjön ki belőle a sok hajtás, amerre akar, de nem lehet, mert felvételizni kell, jó jegyek kellenek. Totál disszonancia.

  Kedvelés

   • Eddig semmi ilyesmi nem volt. De ha most nem fogja fel, hogy b..hatja, ha olyan suliba kell járnia, ami nem lesz jó neki, akkor mit tegyek? Hagyjam a gondviselésre? Egyedül az vigasztal, hogy ha nagyon gáz, menet közben is lehet váltani. Tudott végül Lőrinc magántanuló lenni? Pont most változott a törvény. Sportoló fiút nevelő komaasszonyom egyéni tanrendet kért.

    Kedvelés

 2. A lenyeget rogton megragadva – az ott az asztalon creme brulee? De jo lehet gyerekkent is szabadon elni, tudva, hogy biznak bennunk; a tobbsegunknek ez tuti, hogy nem adatott meg. Orulok, hogy Juli is jol van es szereti az uj iskolat; mindig meg akartam kerdezni (de sosem tettem volna), hogy a mult oszi esemenyek utan vajon sikerult-e ujra magara talalnia. Amugy a creme brulee kaveval tokeletes!

  Kedvelés

  • Levendulás, mégpedig!
   Juli nagyon boldog, egyrészt érett, másrészt felejtett, harmadrészt barátkozik, és ugye lett egy szerelme neki is.
   Kivirult, okos, vicces, önálló.
   Itt igazgató-, osztályfőnökváltás, a tagozat is felső, törióra és ősemberek, új tanárok, pezseg most, ráadásul ebben a tanévben is kinéz néhány forgatás.

   Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.