így látták ők

megírom

szentendrei, szentendrei papiron

Sokkal többen kérdezték, mi hír az ügyben, mint ahányan jelezték, hogy jaj, ne ez legyen a téma. Most összefoglalom, csak úgy elmerengve, és remélhetőleg az egészen már túl, hogy a nevezetes ügyben milyen sokféleképpen reagáltak az emberek. Minden érdekesebb, mint amennyire elkeserítő. Sok minden történt, és rengeteg újabb gondolatébresztő megnyilvánulást olvashattunk a Kozma–Joó ügyben, amióta utoljára írtam róluk.

1. Szily és Violetta

Először is: amíg Kozma Szilárd nem ismeri el, hogy valódi irodalom, amit írok, illetve az is van közte bőséggel, addig ipszilonnal fogom írni a nevét, így: Szily. Nekem is elviselhetetlen ez. A valódi irodalom, ahogy én értem, nem szint, hanem szövegtípus, műfaj; sajátos kifejezőeszközei, célja, szemszöge teszi azzá. A különbségtétel azért fontos, mert azt, hogy milyen szint, én nem mondhatom meg, de hogy irodalom, azt biztosan tudom.

Update: Elismerte. Nem pont azt, a blogot nem (mert nem érti), de valamit. Parádés, új videó készült.

Kozma Szilárd és Joó Violetta, Gerle Éva áldozatai bocsánatot kérnek és elismerik, hogy Gerle Éva tehetséges.

Sőt: Szilárd azt mondja, felszíva és visszanyelve egy turhát (25:27), hogy tehetségesebb vagyok, mint ő. Jóakaró barátnőm, aki betelefonált az Írószövetségbe, hogy tegyék ki onnan Szilárdot (???), miért nem szerez nekem az összeköttetéseivel (!) állást valamelyik szerkesztőségben, hogy ott kamatoztassam irodalmi tehetségemet, és ne kelljen unalmamban, “betegnyugdíjasként” ilyen nívótlan blogot írnom? Hehe.

Az Írószövetségbe nem telefonált senki. Én magam írtam nekik aznap, hogy elég volt. Mások is írtak talán.

Aznap, hogy Szilárd ezeket a buta, behízott fejével belemondta a kamerába (milyen sok gyerekruhát és tápláló ételt lehetne venni annak az árából, ráadásul a világ is megúszná az ö-ö-ö Kozma-videókat), a legnagyobb magyar hírportál forgatott portrévideót velem mint kivételesen sikeres bloggerrel.

Többezer gúnyolódó, továbbra is rágalmazó, vagányan “szellemeskedő” kommentet írt megveszekedett őrületében Gerle Éva a csakazolvassa blog csakazolvassa nicknéven alkotó tulajdonosa.

Béééla néven (és még 50-100 álnéven tombol, talán 2-3 társával) a rágalmai ellen indított petíciónknál…

Érdekes, hogy a forgatás közben is kommentözön volt egész nap a petíción. Csak van erre valami magyarázat…?! Izguljatok csak, az utolsó bekezdésből minden kiderül.

Bajban lesznek, amikor bizonyítaniuk kell az állításaikat a bíróság előtt. Van amúgy a Btk-ban egy ilyen:

A valóság bizonyítása

229. § (1) A 226-228. §-ban meghatározott bűncselekmény (ti. rágalmazás, becsületsértés, kegyeletsértés) miatt nem büntethető az elkövető, ha a becsület csorbítására alkalmas tény valónak bizonyul.

(2) A valóság bizonyításának akkor van helye, ha a tény állítását, híresztelését, illetve az arra közvetlenül utaló kifejezés használatát a közérdek vagy bárkinek a jogos érdeke indokolta.

Mások egészségügyi állapota amúgy is érzékenyen személyes téma, semmiféle érdek nem indokolja a nyilvános kitárgyalását, tehát még ha igaz volna, hogy bármilyen betegségem van, sem volna igazolható, hogy ezt elemezgessék, egyébként meredek bakugrásokkal. És persze ismét az ordas hazugság: “én hánytam a legszebbet szilveszter másnapján“, “hát ő írja”.

Vannak még érdekes kommentek.

Már, smikor a pedofíliás gyanúsítása miatt jobban megvizsgáltam a Gerle Éva sorsképletét, bizony azonnal tudtam, hogy amennyiben a videókat is megnézte (Hallotta a hangomat, látta a gesztusaimat, stb.), bizony Gerle Éva erősen szerelmes lett belém. Aztán, amikor jött az alattomos célzásaival, hogy Violát kiábrándítsa és elválassza tőlem, már abszolút biztos voltam, hogy Gerle Éva erősen és mélyen, sőt: végzetesen szerelmes belém. Sokkal jobban, mint Jánosba is volt. Erről ő nem tehet. És nem csak a klasszikus asztrológia által jelzett Skorpió – Nap és Bika nap vonzása miatt, amelynek azok, akik nem ismernek semmi asztrológiát (Éva)azonnal, áldozatul esnek. DE nekem nem csak a Napom áll a Skorpióban, hanem még három bolygó, és azok között a Vénusz is! És Gerlének nem csak a Napja van az én bolygóimmal szemben álló Bikában, hanem a Sárkányfarka, a Jupitere, és FIGYELEM: A VÉNUSZA IS! – Mondom, Éva erről nem tehet, ez a részéről, aki bevallása szerint tojik az asztrológiára, nem, hogy olyan behatóan ismerné mint én, és ráadásul egy éve a Fifivel szerelmeskedik, nem igazi férfivel, tehát a csak képzeletében szerelmeskedhetett férfiakkal, miközben a Fifi akcelerátorát nyomkodta, abszolút szerelmi örvényként hatott rá, és láthattuk is az eredményét: egyre sürgetőbbé vált számára a Violának a tőlem való elválasztása. És akkor mindez még semmi ahhoz képest, hogy mit jelent, a másik két nagy szexuális töltetű konstellációban, vagyis a Mérlegben és a Kosban, az egymással szemben álló két Lilith! Ahhoz, hogy ennek a szembenállásnak a hatását az Éva mély-tudattalanjára fel tudjuk fogni, vagy egyáltalán csak megsejteni is, némi karmikus asztrológiai ismert sem ártana, de eddig itt is, és a másik petíció oldalon is elég szó esett a Lilith- főként női és főként csábító- jellegű, ellenállhatatlan magnetikus, sőt: hipnotizáló erejéről, ahhoz, hogy megérthessük: szegény Gerle Éva miért töltött fel, a Petíciónk kommentár oldalára napokon és éjszakákon át, annyi szerelmes verset. – Azok mind nekem szóltak. Persze, rejtetten.

A Richter-skálán mintegy 9,7-es derültséget váltott ez ki este a fészen, mert nem bírja az ember, ha az ismerősei szomorúak, na.

De van még wtf:

… bevallása szerint három éjszakát töltött december 27-ke körül Kolozsváron, miközben nappalra varázstündérek mesebeli hintóval haza röpítették Budapestre a gyermekeihez. Nem viccelek: a kerge tényleg azt írta le fehér a feketén, hogy három éjszakát töltött Kolozsváron, tehát nem azt, hogy három napot. (Mivel a Transindexes rendelt cikkírójáról azt is tudhatjuk, hogy pornó-szövegfordító, feltételezhetjük tehát azt is, hogy Gerlének erre a – gyermekei nélküli! – három Kolozsvári éjszakára azért volt szüksége, hogy “rá kattanhasson” az őt maradéktalanul kiszolgáló Sipos Zoltán nevű lovagjára.), És mindezt annak ellenére, hogy nekem azt írta 27-én délután, hogy négy tanúja van arra, hogy az utóbbi négy órában, figyelem: négy órában, Kolozsváron volt. Ez az egyik. A másik néhány kételkedőnek szól, akik meg próbáltak telefonon meggyőzni arról, hogy a Tóth Ottó névvel író összeesküvés-leleplező személy, voltaképpen “Minden Áron”, Gerle Éva furcsa szponzor-szerelmese, tehát nem tekinthető hiteles tanújának a Kolozsvári Sínház büféjében vagy előterében történt cikkmegrendelési jelenetnek, mivel az csupán fényképről láthatta GÉ-t, az említett személyek (Sipos, a színésznő és a transindex – főszerkesztő helyettese) társaságában. Nos, az objektivitásomat féltő barátaim tessék: ha össze vissza zagyválva is, de GÉ is ugyanazt mondja el, mint a Tóth Ottó nevű kolozsvári úr, ti, hogy valamiféle találkozón, ha éjszaka, ha nap közben, de a Kolozsvári színház előterében egy bizonyos színésznő térsaságában részt vett, akár főszerkesztő-helyettes szerepben jelent ott meg Sipos Zoltán pornó-fordító szabadúszó újságíró (Ezt a rendőrség majd ki fogja deríteni), akár nem.

Nem, nem jöttem haza nappalra, az éjszakák száma pedig a tartózkodási időtartam kedvelt kifejezési formája. Nem, nem volt semmilyen találkozó, nem volt színésznő sem, teljesen véletlenül láttuk ugyanazt az előadást a felelősszerkesztő-helyettessel 29-én. A szexvád, a pornóvád Kozma Szilárd színvonala, meg Tóth Ottó–Minden Ároné, gratulálunk. És soha nem írtam, és főleg nem Szilárdnak, hogy négy órát voltam Kolozsváron; az előadás volt négy óra, ezt a saját petíciómon írtam december 28-án negyed 12-kor, hogy ott voltam, mert akkor is azzal vádoltak, hogy én írok kommenteket álnéven.

Elfogyott a muníció, nem találnak semmit, ami ellen hadakozhatnának, sehol nincs a sokat emlegetett lejárató hadjárat, amelynek “semlegesítésére” ugrásra készen álltak. Az történt, hogy nem bírják tovább a készenlétet, a koncepciók összetákolását, a gerleéva-gyanítást minden bokorban — feladták. Ráment az idejük, az életük, az idegrendszerük. Az elmúlt napokban a petíció percenként születő kommentjeit lesték és törölgették, százával. De mivel képtelenek letenni a fegyvert és méltósággal elvonulni, és különösen ránézni önmagukra, hogy mit műveltek egész pontosan hét héten át, most még jön a “Gerle Éva szegény elmebeteg” fordulat, cseppet sem metaforikusan, diagnózisokat elemezgetve (tudtátok, hogy a szezonális és a bipoláris depresszió, az skizofrénia?) és az elképzelt történetet (anyám orvosként elintézte, hogy a kezeléshez ne kelljen kórházba mennem!), ami persze tőlük és rólam érdekes módon nem rágalom.

Két bejegyzést ütköztettek a videóban: a “hazugul rózsaszín” ez is milyen nap címűt, amelyet el ne higgyen az olvasó!, és a top 10 kínt, életem lelki bajainak listáit. Ők és Dénes Marika is bizonyára mentesek ezektől és minden ilyesmitől, azért olyan vicces, ha valakinek alvásparalízise volt, vagy nehezen tud idegen helyen pisilni, netán kényszeresen egyezteti a színeket, és ezt önironikusan meg is írja. Rendkívül tanulságos, ahogy ebben az új videóban keresztre feszítik a tényeket, a mondataimat, ahogy és ahogy nem értik, mi az a Nagyítás, és fel se tételezik, hogy ott valami olyan áll, amit ők nem ismernek — nem, ha ők nem értik, az akkor értelmetlen, az őrület jele nyilván. “Homályos mondatok, kimaradnak szavak.” Láthatólag nekik ez az egész magas, mert hiányzik az életükből ötszáz könyv és tízezer újságcikk, és amúgy is tökéletesen mentesek a bármilyen kulturális tartalom befogadásához nélkülözhetetlen nyitottságtól, kíváncsiságtól. Helyette szorongva önmagukat hirdetik, és előírják, milyen legyen a világ, a többi ember: olyan, mint ők, olyan, hogy igazolja az ő életüket.

De nem csak ők vannak így ezzel. Hanem a kettővel jobb anyagból készült

2. Magyari Nándor László

is.

A mértéktartó és -adó, nagyon szemüveges erdélyi blogger, Magyari Nándor László a Transindex január 7-iki cikkén és a kommentek színvonalán dohogott. A nevére még korábban, akkor figyeltem fel, amikor lájkolta Szily egy átlagos rohamát. Blogja fejléce zavarba ejtően nagy elvárásokat kelt az olvasóban. Üres kézzel távozunk, és olcsó szellemeskedésnek érezzük a geget.

Egy példátlan vehemenciájú és alacsony szinvonalú “vitának” (még inkább balhénak) adott teret és ezzel emelt be a közbeszéd perifériájáról a nyilvánosság centrumába egy ismert hírportál a napokban és ezzel, azt hiszem rekordokat döntögető mélységig sülyesztette az amúgy is sovány vitakultúrát képviselő hazai és anyaországi virtuális térben zajló viták és kommentvilág szintjét. A büntetőjogi feljelentésig és kíméletlenül trágár, valamint (kölcsönösen) dehonesztáló, egymást vegzáló, vérig sértő határtalan “veszekedés” egy korszerűtlen, pedagógiai célzatú “magánfilozófia” kapcsán indult (ha még van aki emlékszik a “kezdetre”), hogy t.i. hatékony és kívánatos módszer-e a testi fenyítés a(kis)gyerekek nevelésében, hogy áldásos-e az atyai pofon, no meg a “gyerekkel való kiabálás” és elfogadható-e a feleség arcán csattanó (“nevelő” szándékú – sic!) férfiúi pofon, úgy is mint egy felsőbbrendű (vagy legalábbis primus inter pares) patriárcha “jogos” elvárásainak kifejezése? A nagyon kemény indítást (háborús üzeneteket) még elvtelenebb és totális letámadást ígérő fordulatok követték, a “veszekedés” eszkalálódása, olyan lefele húzó spirálba torkollott, mely teljesen kontrollálatlanná vált, azáltal is, hogy egyszerre több fórumon és két ország eltérő vitakultúrájú közegében, valamint különböző virtuális felületeken zajlott (illetve egyes helyeken tovább zajlik). Végletesen torz képet teremtett a félelmetes vehemencia, az egymást kicsinálási szándék, mely minden megszólalót rögtön sarokba próbált szorítani és letaglózni, úgy hogy végül azt gondolom, jóérzésű ember mégha lett volna is (lenne) véleménye az eredeti témáról, biztosan nem merne beleszólni a balhéba, biztosan nem kockáztatná jó hírnevét, beállva a gyalázkodók közé (aki tisztességgel és racionálisan érvelve próbált közbelépni, hát mind “megkapta a magáét”, legfennebb az okosabb enged jelszóval érvelve volt képes kihátrálni a kialakított keretből).
Ha ugyan van bármiféle tanulsága az “esetnek”, már az elrettentő példán túl az, hogy milyen módon nem szabad nyilvánosan megszólalni, illetve az, hogy a közbeszédben milyen gyorsan, szinte néhány perc alatt, képes kialakulni egy olyan beszéd-keret (discursive frame), még pontosabban kommunikációs zárvány, mely intoleranciájával, erőszakosságával, a trágár és gyalázkodó stílusával felépíteni vélt autoritásánál fogva lehetetlenné teszi a józan ész közbelépését. Ha, kihasználva a virtuális háló adta technikai lehetőségeket, egy olyan felületet hozunk létre, melyen a szabály az, hogy nincs szabály, a dolgok félelmetesen, mindenkit fenyegetően el tudnak mérgesedni. És ismételten ne legyenek illúzióink az emberi agresszivitás (még szerencse, hogy esetünkben “csak” – legalábbis egyelőre – a verbális agresszivitás játszik közre) a végsőkig fokozható, ha nincs határ, nincs megállás: a felek a végsőkig harcolnak, a lefele tartó eszkaláció a Mariana-árokig tart és még tovább…
Ceterum censeo, a kommentvilágnak, a parttalan és elvtelen nyilvános vitáknak határt kell szabni, formát, keretet és struktúrát kell adni, ha nem másért hát, mert “kampányév” van, és holnap már késő lehet.
Sic. Discursive frame. Lefelé tartó eszkaláció. Római számos jegyzet. Az is egy embertípus, aki képes leírni dőlt betűvel, hogy ceterum censeo. Fejfogós helyesírási hibák után. Ezt az ügyet neki is meg kellett énekelnie. Magyarinak megszólalási kényszere van, mert a kultúrösszeomlás veszélyét sejti, hát nehogy már a perifériáról (= mindaz, amiről ő nem tud, mindaz, amit ő annak tart) a centrumba (= amiről ő tud, tájékozódik, amit ő méltó hírportálnak tart) kerüljenek ilyen témák! Nehogy már ilyenekről beszéljenek az emberek! Hát legyen már az írott szónak rangja, méltósága!
Nézem a naptárt: 2014 van. Az interneten régesrég mindenki azt ír és azt olvas, amit akar. A nyilvánosságnak ez a lehetősége a lehető legdemokratikusabb — nem az elit birtokolja többé –, a változás forradalmi, történelmi léptékű.
Magyari elsétál a téma mellett: annyi a mondandója, hogy ez az egész, amelynek, lám, ő is bejegyzést szentelt, nívó alatti. Színvonaltalan mindenki más, akit a világból más érdekel, mint Magyarit. Nívótlan az is, aki ellen alkoholistázó-pedofilozó-kegyeletsértő-zsidózó-kurucos gyűlöletkampányt folytattak hetekig. Hát miféle viselkedés ez: feljelentést tesz? Fúj. Bizony, kedves László, vannak bűncselekmények, és vannak büntetőügyek is. Meredek, mi? Te sem szóltál rájuk, ellenben az ő aljasnál aljasabb bejegyzéseiket követted, elhitted, amit mondtak, mert téged is érdekelt a téma, és még lájkoltad is Szilárd hazugságait.
Magyari a közönyös fitymáló erkölcsileg biztos helyzetét foglalja el mindenféle érvelés nélkül. Amit blogger és újságíró nem tehet meg: valódi érdeklődés nélkül ír a témáról, be ne koszolja magát. Eleganciának tűnő gyávaság ez. Tartalmától függetlenül utasítja el a vitát: ő arról ír, hogy ilyesmiről egyáltalán nem lehet cikket írni, vitázni, mert neki ez a “balhé” nem tetszik. Észre sem veszi az uszadékfára ráragadt számos értékes vontatmányt: az új román Btk és a rágalmazás, a jó hírnév kérdése, a spirituális szektásság; az asztro–materiál, székely–anyaországi, tradicionális–progresszív, látszatértelmiségi–értelmiségi és a többi érdekes tengellyel. És ott van még az életmód problémája, az asztrológia legitimitása és fogadtatása, Kozmáék évtizedes következmény nélküli működése, közismert konfliktusai, a kérdés, hogy miért nem hajlandó dolgozni, ellenben miért panaszkodik a nyomorára és keres bűnbakokat két munkaképes, négy kiskorút nevelő ember, és miért attól érzi magát biztonságban Kozma Szilárd — mint írta –, hogy felnőtt lánya és más nőismerősei a gyermekvédelemben dolgoznak, és nem attól, hogy valóban megfelelően neveli a gyermekeit. Ott van továbbá a blogger mint szakma, az én blogom, a kommentelők szociálpszichológiájával, a sajtó szerepével, az új nyilvánosság problémáival. Nem, ő nem mászik bele, inkább megteremti a közönyös szimmetriát: igaz ugyan, hogy az egyik durván rágalmazott, de a másik meg nem hagyta annyiban, hanem feljelentette! Hogy mik vannak!
Azt is kifelejti a derék szabadelvű blogger a sztoriból, hogy itt nem két valami feszül egymásnak, hanem a valami és a semmi. Mert van nekem egy nem akármilyen blogom nem akármilyen olvasóközönséggel — ha megnézte, a szemét ki kellett bökje –, és az általuk képviselt értékrend, világnézet és a szintén nem hétköznapi férjem is áldozatául esett a kisszerű, frusztrált gyűlöletnek. S csak azért nem számít, mert őket a kutya nem olvassa.
Magyari nem érzékeli azt sem, hogy a sajtó mint olyan mindenféléről ír, az a dolga, az olvasó meg válogat. Eleve önkényes megállapodás, hagyománytisztelet az is, hogy a politika, azon belül is a belpolitika és a gazdaság a fő anyag és a legrangosabb újságírók feladata, és nem mondjuk az időjárással vagy rejtvénnyel, netán a városi aszfaltozás állapotával kezdődnek az újságok. Egyébként tény, a kommentelők igen érdekesen tudnak viselkedni: ha megjelenik egy kishír, mondjuk Tőkés Lászlóról és új feleségéről, arra az erdélyi olvasók meglepő élességgel és lesújtó ítéletekkel reagálnak, nem okvetlenül trágárul, de igen gyakran szélsőségesen és érzelmi alapon, normatívan (mi becsületes, mi helyes és mi nem az), még a magyarországi stílusnál is vehemensebben. Nagyon kevés az érv, a kommentelés nyilvánvalóan a posztkommunista frusztráció levezetése, valamint a kapitalizmus veszteseinek frusztrációjáé is. Ez is érdekes jelenség, józanul észrevételezhető, okai kereshetők. De annyit írni, hogy a komoly portál méltatlan témát választott, a kommentelők pedig ebben az egyetlen témában méltatlan vitát folytattak, ami a nagyon okos és rendszerkritikus bloggernek nem tetszik, mert ízlését borzolja, és enélkül bezzeg minden rendben lenne, a hírportálok nyilván csak az űrkutatásról, atomkatasztrófákról és Nobel-díjasokról írnának, amire kulturáltan kommentelnének a kulturált kommentelők — ez megrázó árnyalatlanságra és érthetetlen gőgre vall.
Vannak súlyos és kevésbé súlyos témák a sajtóban, ez a cikk például az Életmód rovatban jelent meg, és kimagasló olvasottságot, hétszáz közeli kommentet, valamint bő kétezer-egyszáz lájkot hozott, amiért olvasólétszámként is összetenné a kezét számos hírportál. Vagyis a téma, akármit gondol is Magyari Nándor László, sokakat érdekelt. És nem, nem valóságshow, nem darabolós gyilkosság, nem szex és nem mindenestül primitív szereplők. Valami más keltett itt figyelmet.
Megmondom, mi, mert nem az én remek blogom, az eddig is, eztán is máshol, másért működik. Az, hogy ilyen nincs. Zerge az alföldön, amit Kozmáék csinálnak. Hogy mennyire az, abból még mazsolázok a bejegyzés végén.
A comment.com-osokhoz hasonlóan Magyari is “vitának” nevezi és szimmetrikusnak (megérdemlik egymást) tartja az immár a rendőrség által alapos gyanúval bűncselekménysorozatként azonosított eseményeket, és állítása szerint a két oldal egyformán színvonaltalanul vitázott, kölcsönösen dehonesztálta egymást. Majd, mintha a téma csak ürügy volna, váratlan fordulattal, liberális létére azt javasolja, hogy az ízlés és a színvonal törvényi cenzusát kellene bevezetni az interneten, mert ez neki nem tetszik, mert baj lesz, mert csak. Tehát korlátozni a szólásszabadságot. Vajon hogy képzeli, kinek az ízlése dönt? És vajon érti-e, mitől civilizációs mérföldkő az internet?

3. a kommentelők

Tanulságos volt ennek a lélektana is. A comment.com-on akkor szeretnek, ha én a sixx által interpetált módon vagyok elképzelhető: szegény, néma áldozat. A magam valóságában, részleteiben, öntudatos bloggerként, saját véleménnyel és olyanként, akit nem nagyon zavar, kinek mi a véleménye, nem állok meg előttük. Legyek nekik hálás, akkor hajlandóak sajnálni. Van olyan vélemény is, hogy eleve visszás egy rólam is szóló cikkhez odamenni kommentelni, de szerintem nem lehet a párbeszédet annak tartalmára tekintet nélkül mindenestül értelmetlennek nyilvánítani. Az internet kemény üzem, arctalan izék jönnek kíváncsiskodni, egy mondatban mások sorsát összefoglalni a fotelből, és közben azt, hogy mi történt, ki mit miért tett, nem tudják, nem is néznek utána, mert az ő ítéletük annál fontosabb.

Megnézheti bárki, miket írtam, és egyetérthet velem abban, hogy tölthettem volna az időmet értelmesebben is a lázasan alvó Babadávid mellett. De én nem vagyok híve annak, hogy a héját nézzük a bele nélkül, és fölényesen kijelentsük, hogy erről az egészről, amiről sixx posztolt, nem érdemes beszélgetni — az interneten? Blogkommentben? Mégis, ott mi mást lehet csinálni? Miért színvonaltalan a komment, ha egyszer a poszt ezt a témát veti fel? Ilyen blogelméletinek mondható kérdéseken rágódom, míg a klotyón ülök. Ritka az ilyen flém sixxnél is, valami nagyon kiszakadt.

Eleinte a sztorit egészítettem ki, amelynek lényegét sixx nem kapta el, aztán az igen sok tőlem kérdezőt, rám reagálót kezdtem megválaszolni, legvégül az egyre elfajuló, ő szint e és harminchaezerhetvenhat néven nyomuló, a szokásosnál is butábban agresszív Minden Áron állhatatos manipulációját oltottam, mert őneki persze meg kell jelenni mindenhol, ahol rólam van szó. Visszautasítottam azt az automatikusan szimmetriát feltételező (“egyik sem jobb a másiknál”), igazságtevő, idegesítő fölényt, amellyel meg akarták volna mondani nekem, hol a közép “a két szélsőség” között — nyilván ott, ahol ők állnak –, és hogy mit kell tenni a helyzetemben, mindezt persze ők fogják meghatározni, a történet biztonságos külső zónáiból.

A buta belepofázásra ugrok, mindig is ugrottam. A látszat ellenére nem igénylem az én oldalamon állók védőbeszédét sem, és nem szólítottam fel senkit kommentelésre. A legértelmesebbnek azt tartom, hogy ami téma előjön, például az asztrológiahumbug, a beavatottsággal való manipuláció, a csiklóhoz nyúlásért kézre verő szülő, azt beszéljük meg mint elméleti problémát, vagy révedjünk el a kulturális és mentalitásbeli szakadék mélységén.

Nekem nagy csalódás, hogy milyen kajánok, közönyösek és milyen állhatatosan ítélkezők a csakazolvassán kívüli kommentelők, és amikor valaki ezzel szembesíti őket, milyen egységesen sértetten reagálnak, és hogyan próbálnak bosszúból az eredeti ügyben is hitelteleníteni. Ismerem ennek mozgatórugóit, de rég láttam ilyet, megszoktam itt a blogon a kommentszínvonalat.

Szerettek volna olyannak látni, aki azért küzd, ami erkölcsös, helyes — ilyenkor meglepően konzervatívok lesznek a sok egymondatos gonoszkodás után. Tehát: Gerle Éva felszólal az áltudományok ellen — rendben, Gerle Éva a csíki gyermekek bántalmazását nehezményezi és árvaházat alapít — rendben, Gerle Éva azt állítja, a gyermekverést leplezetlenül ajánló Joó Violettával olyan baj van, amelyhez fehér köpeny kellene — hát ezért ez durva, és akkor ő kezdte az egészet, megérdemli!; Gerle Éva a jó hírnevén esett csorbát köszörüli ki jogi úton és egyértelmű szellemi fölényével, valamint tudja, hogy a blogja nem hétköznapi sztori — az eredeti ügy és igazságérzet delete, fúj, de önző és beképzelt ez a nő. A meccs nem olyan volt, mint képzelték, lefújták, csalódottan hazamentek. Szerettek volna azonosulni, de velem nem lehet, mert én nem vagyok olyan, amilyennek ők elképzelnek.

További érdekesség, hogy épp Minden Áron vágott össze és tett közzé Szily falán innen úgy kommenteket, hogy úgy tűnjék, mintha engem és csak engem unt volna meg sixx,és megint az a kérdésünk: hiszi is, vagy direkt csinálja?

4. Minden Áron

Megint teljes gőzzel ott volt, és komplett összeesküvéseket leplezett le, amelyet a nem túl árnyalt gondolkodásával ötölt ki, és amelyek árulkodnak arról, mi minden lehet a fejében. Nem méltányosság, nem egyenesség, nem őszinteség, nem egészséges szexualitás és nem logika, annyit mondhatok.

Viccesebb állításai:

Megrendeltem a Transindex cikkét. A felelősszerkesztő-helyettessel úgy ismerkedtem meg, hogy a facebookon is látható közös ismerős színésznő neki bemutatott a Ványa bácsi előtt (figyeljük meg, milyen automatikusan, relexszerűen feltételezi, hogy cikk csak lefizetéssel vagy protekcióval születhet, úgy nem, hogy valaki ismeretlenül ír az újságírónak egy e-mailt. Azt nem lehet tiszta lelkiismerettel, biztos írt neki, biztos találkozott vele, és ha ezt vállalja, az a korrupció bizonyítéka).

És a kapcsolati tőke ? Az mi? Hát például, hogy te véletlenül ismertél valakit, aki véletlenül ismerte a Transindex újságíróját, és véletlenül megkérte egy e-mailban , hogy véletlenül nem találkozna e veled, hogy te elmondhasd neki, milyen téma után kéne véletlenül érdeklődnie. Azután véletlenül írtál neki, mire ö véletlenül válaszolt Majd véletlenül a Kolozsvári Állami Magyar Színház előcsarnokában, 2013. dec. 28.-án, a Ványa bácsi előadása előtt találkoztál vele. Ahol véletlenül köszöntél neki. Ismeretlenül. Mert te minden ismeretlennek köszönsz. Ha az véletlenül újságíró. És utána véletlenül még három levelet váltottatok a cikk megjelenése előtt. És véletlenül pontosan tudtad a cikk megjelenésének időpontját, hogy véletlenül a te felvezetőddel induljon a kommentálás. Vagy véletlenül abban a percben véletlenül a Kolozsvári Transindex életmód rovatát olvasgattad. És így véletlenül te lettél az első hozzászóló. Hogy tovább árnyald a képet, nem véletlenül kizárólag a te szempontjaid szerint.

Ööö. Nyilván Kozma Szilárdékat kellett volna védenem. Igazságosan, kiegyensúlyozottan.

És véletlenül belinkelhesd a cikkben jelzett témával kapcsolatos petíciód. Amit a cikk szerzője, azóta már facebook ismerősöd,és a blogodon említve, csak per ” szegény Zoli ” véletlenül aláírt. És így azután véletlenül kizárólag a te szempontjaid és az általad véletlenül kiválasztott idézetek kerültek az összefoglalóba Véletlenül ” lelopott ” fotókkal..Amit az ellenérdekű fél még véletlenül sem tehetett meg. . Csak ö és te. A pártatlan újságíró minősítéseivel És kiemeléseivel , idézeteivel Amik véletlenül se esnek egybe a citált tartalommal. Azóta véletlenül ismered a Transindex belső információit, lájkszám, klikkszám, technikai hibák, ilyesmik. Egyébként szép fejlődéstörténete bontakozik ki az események láncolatának. Először ismeretlenül írtál újságoknak, utána mégiscsak lett egy közös ismerős, aki mégiscsak írt egy bekommendáló e-maitl, de te soha senkivel nem találkoztál, illetve, hogy egyszer láttad, vagyishogyhát nemcsak láttad, de nem ismerted, de azért köszöntél is neki, hátha pont ő az az újságíró, akivel levelet váltottál Budapestről előző nap, úgyhogy Kolozsváron pont szembe is jött, azután hát volt levélváltás, 2013 dec. 29 é 2014 január 5.-e között mondjuk úgy három-négy. Kíváncsian várjuk a megdöbbentő kibontakozást. A végén egymáséi lesztek?

Itt úgy tesz, mintha én ezt-azt elismertem volna. Ezzel csak annyi a probléma, hogy Sipos Zoltán nem a Ványa bácsit látta, nem írta alá a petíciót, nem igaz, hogy többet tudtam a cikk keletkezéséről, mint egy egyszeri olvasóilevél-beküldő; nem Budapestről, hanem Kolozsvárról írtam; nincsen közös ismerős, senki nem tett, írt, mondott semmit az ügyben rajtam kívül; a transindexes kommentmizériát (saját kommentek eltűnése) mindenki tapasztalhatta, és értette is, ha paranoid magyarázatok helyett volt valami gógyija; a top 24 óra klikk és lájkrangosrok pedig ott vannak a portál jobb oldalán, minden egyes cikk mellett láthatók.

Minden Áron hazudik, ellenséges érzületei vannak, ezért kombinál és rágalmaz hideg fejjel, és a nem túl bonyolult intellektusú Kozmáék ugyanilyen rosszindulatból veszik tényállításnak az elméleteit. Minden Áronnak több mint egy éve a rögeszméje vagyok, és semmi sem drága neki, hogy kontrollt szerezzen fölöttem. Mégpedig azért, mert buta, sérült, erőszakos és nőgyűlölő. Gondolkodási horizontján a végső érv, a nők megszégyenítése: a szexuális viszony. Kozma Szilárdról is biztos onnan tudom, hogy szarul dug… Mindezt lehetőleg nyilvános kommentben.

Miként teljesen véletlen, hogy a témával speciális tálalásban foglalkozó újabb egyoldalú és a te fogalmaid szerint lelopott fotóval felvezetett cikk megjelenése előtt egy nappal zároltad a facebookoldaladat, amiről a témában a kommenteket írtad. Így azok eltűntek. És szintén zárttá tetted a blogodat. Hogy azok akik az újabb sajtómegjelenésből hallanak először a témáról még véletlenül se tájékozódhassanak a valóságnak megfelelően. A te reakcióid, a szavaid, a kommentjeid, a sértéseid ne is láthassák. Hátha akkor másképpen ítélik meg a helyzetet.

Mindenesetre te megtetted időben az óvintézkedéseket, sőt közölted is, hogy csak néhány napról van szó. Amíg lecseng az újabb sajtóhadjárat.Pedig reménykedtem. Hogy tettél egy gesztust. Hiszen nyert ügyed van. Minek a háború. De nem, kizárólag az egyoldalúság miatt tüntetted el a nyomaidat az ünnepi alkalomra. Átmenetileg.
Hiszen te magad fecsegted el napokkal előbb, hogy tudsz róla., hiszen te magad vetted fel a kapcsolatot és ajánlottad be a témát .És mesélted baráti körben, hogy mindenki nagyon fog csodálkozni, hogy hol jelenik meg És hogy csak pár napra zártad az elérhetőségeket.

De a leghűbazmegebb most jön. Ezt az embert, ezt a durva zaklatót mentegette ellenemben a velem szóba sem álló, érző lelkű női értelmiségi kör, irodalmunk és jogvédelmünk színe-virága.

…hogy kinyomozzák a címed ? Onnan, hogyan ? Ott fenn van ? Tudod te , hogy mikor lesz nyilvános a címed ? Amikor a tárgyaláson felolvassák. Vagy azért alakítottad zártkörűvé, hogy ne lássa mindenki ahogy az ismerőseidet vegzálod, hogy kit jelentsenek éppen fel, és hogy szállják meg a comment.comot téged dicsőítő hozzászólásokkal., ? De nem jönnek, az istenek se. Tele van a hócipőjük a felszólításaiddal. Elmondják, megírják. Sőt a jelszót is. Egy kis szexuális zaklatásért cserébe Meg hogy a szexuális zaklatásra invitáló leveleik ne kerüljenek ki.Meg azok se amikben leírják a puncijuk illatát. Kedvcsinálónak. Meg hogy miről szeretnének beszélgetni. Hosszan és sokat. Mert jobban felizgulnak egy mondatomtól, mint a férjük félórás előjátékától. Persze sörösüveggel a kézbe, a pörköltszafttól fényes orcával, a fonnyasztott hagyma illatát visszaböfögve egy erőszakosan behatoló koszos ujj nem olyan szórakoztató, mint hallani, olvasni egy izgalmas történetet.Legalább is ezt írták. Itt van előttem. Erről persze te többet tudnál mesélni. úgy tudom írogattál az Évába. A lányneveden. Annak volt a melléklete. ” Fürge ujjak az Évában “. Izgin hangzik mi? Ez valami pornó volt ? Nyugi. Ezek a dokumentumok sugárveszély és atomtámadás ellen védett trezorban vannak eltárolva, és csak abban az esetben kerülnek nyilvánosságra, ha déli tizenkettőkor nem köpök kettőt északi irányba. De akkor azonnal. Mindenhová. Dedikált kiadásban a férjekhez. Annak ellenére, hogy te megpróbáltad azokat publikálni. Néhány újabb tönkretett család. , mit számít neked .De addig nem Úgyhogy nem csoda ha néhányan azért imádkoznak el ne fogyjon a nyálam. Tudod, amit csorgatok. Szerinted rád. De tévedsz. Akire én csorgatom az a bőrén érzi. És égeti. Nem mondom, volt idő amikor tetszettél. Rég volt. Azóta a világ gyűlölete, az irigység a rosszindulat kiült az arcodra. És ott lóg, mint vizes felmosórongy a szárítókötélen De abban igazad van fogás az nincs rajtad. nyafogás az annál több. Szóval ki zaklat kit?

Nyugi, azt írja. Nekem.

Az ÉVA magazinról írottak hazugság, megint a beteg elme termése. Ha nem értitek, itt azt írja, hogy be tud ő jutni a zárttá tett blogra vagy a jelszavas írásokhoz, mert van olyan olvasóm, aki elárulja neki a jelszót egy kis szexuális zaklatásért cserébe, amit tehát ők akarnak, ők kezdeményeznek, és Minden Áron most azzal próbál engem sakkban tartani, rábírni, hogy azt tegyem, amit ő akar, hogy különben a trezorba tett levelezéseket nyilvánosságra hozza, és elküldi a férjeknek, de azokat már én is közzé akartam tenni (?). Ha ez megtörténik, én teszem tönkre a családokat. Logikus. Nemes, úriemberre jellemző eszköz valakit azzal zsarolni, hogy ha nem tesz meg valamit, akkor lebuktat másvalakiket a férjük előtt.

Protekció, rejtélyes összefonódások, tudatos manipuláció, hadseregtoborzás, titkos szexlevelezések, házastársi bűnök, lebukás — érdekes, mi minden van Áronunk fejében.

További koholmányok: sixx azért zárta le a kommentelést, hogy én nehogy reagálhassak, mert velem van a baj, és nem azért, mert ő tucatjával írta a súlyos zavarról árulkodó, húsz-harminc soros kommenteket. Én magamat lejáratom, pedig eredetileg igazam volt, ő is ellenezte Kozmáékat, az ügyem ezért reménytelen jogilag is. Mocskolódom, hazudok, trágárkodom, embereket üldözök a blogon. És a slusszpoén: mivel én az ő felszólíására sem megyek bele a BÉKEAJJÁNLATba, ezzel rákényszerítem, hogy ő fizesse Kozmáék jogi képviseletét.

Te akarod, te makacs. Gratulálok..

én már csak ilyen hülye vagyok. Ha kérnek segítek. Ha úgy látom valaki bajban van ,segítek. Ha azt gondolom valakit szórakozásból tönkre akarnak tenni,és nem tudja magát megvédeni, segítek.

Sok sikert kívánok! Érdekesen termékeny életforma mások — ismeretlenek — életébe belepofázni. Sír-rí a kisded mindenároni lélek: jaj, csak valakinek számítsak, valaki erősnek tartson, féljen tőlem, foglalkozzon velem, titokzatos és rettegett hatalom lehessek, jaj! Valaki nagyon  megalázta ezt az Áront még egész kicsi korában.

Szerintem már sokaknak elegük van abból, hogy saját , önző érdekében , sértettségében, állandóan harci seregeket toboroz. tele van a net utasításaival, ezt jelentsétek, most azt jelentsétek,itt írjatok alá. oda kommenteljetek.

És én zaklatom őt.

internetes nyílt fórumokra írok. Mint egymilliárdan naponta. Oda ahová akarok.akarok. Idánként olyan helyekre is ahová te is. Ha ez zaklatás, akkor hagyd abba. Ne zaklass folyton. ÉRTED ???

Értem.

5. A bevonódott olvasók

Elképesztő, milyen éles a véleményhatár aközött, aki ismeri a blogot, és aközött, aki nem. Nyilván ebben az ügyben olyanok a folyamatok, hogy polarizálódnak az álláspontok, nekem mégis olyan volt, mintha előbbiek látnának színeket, a többiek meg nem.

Az itteni legdévajabbak, nyolcan-tízen teljesen spontánul összeálltak. Ezt látták és ezt nem tűrhették (figyeljétek az életszerű óra-perceket):

Csóka

#282

2014-01-17 23:55

Veletek vagyunk! Puszi!
Bazsalikomnagyi

#283

2014-01-17 23:57

Tartsatok ki drágáim!
GasztroZsiga

#284

2014-01-17 23:58

Alig várom, hogy várom, hogy ez a minden hájjal megkent feminista szörnyszülött károgjon a turbékolás helyett!
Tündér Ilona

#285

2014-01-18 00:01

Egy nagy fenéken rúgás kellene az ilyen éjszakai pacsirtáknak és a Michael Jackson csontváza az ágyába!
Vendég

#286

2014-01-18 00:04

“Ne féljetek, mert én sem félek!”
“Tartsatok ki az igazság mellett!”Jézus Krisztus
Irénke

#287

2014-01-18 00:07

Megnéztem miket ír ez a veszett eb az indán, te jó ég, hát az ott káromkodó kocsisok utolsó vacsorája.

De volt ilyen is, magától a nagy Joó Violettától:

Az előbbi írásomat, képekkel, elküldtem a kuruc.infónak, remélem megírják cikként.

Szégyeld magad, Gerle Éva, ahelyett, hogy leszednél végre minden rólunk írt mocskot és le szedetnél!! És bocsánatot kérnél, ahelyett még mindig feszíted a húrt.

Ezt így bejelenteni nagyon taktikus a büntetőügyük elején, és ebből is látszik, mennyire fogalmatlanok.

Tehát a dévajok, bemutatva, mi is az intertextualitás istenigazából (ezt a szót csak Szily írja naggyal), a 318-as hozzászólástól kezdve egy hét alatt tönkretrollkodták Szilárdék — folyton változó szövegű — petícióját. 501-től sűrűsödik. Van ott a kecskeheréléstől Ezsdrás könyvén keresztül a pocakos férfiaknak szóló öltözködési tanácsig, gyökérkezelésig és végbéltükrözésig minden. Amikor az első értetlenség után felfogtam, mi ez, elsírtam magam. A dévajok csodálatosak, teljes lelkesedéssel, élvezettel játszották-játsszák ezt, és közben párhuzamosan egymással is diskuráltak a fészen. Néha én is benéztem, megtudtam, hogy hajnalban születtem:

Éva többször is azt írta az interneten, hogy nem Oroszlán az Ascendense, amire én az első horoszkóp-verzióját tettem a soláris (Születési időpontot napkeltére tevő)- beállítás helytett. Persze, mert nem profi kauzális asztrológussal készítette és magyaráztatta el magának a képletét hirtelenjében, amikor én azt megjelentettem, aki tudta volna, hogy az egyenlőtlen házak esetében, amikor is, mindig 6,5 – 7 foknál a házcsúcs előtt kezdődik a következő ház erőtere (befolyási övezete), nem hagyunk pl. a Rák végén Ascendenst, mivel a gyakorlatban úgy is már a felkelő nap határozza meg az illető személy spirituális személyiségét. Vagyis, ebben az esetben, az Oroszlán kell legyen az a horizonton megjelenő csillagkép, amellyel Éva az első óráit töltötte.

– Ezt az Éva rendkívülien (Erre kiképzett férfiakat megszégyenítő módon!) kemény harcosi természetéből, de főként a zseniális taktikai, sőt: stratégiai (!) képességéből vezetem le, többek között. Tehát a Merkúrtól egy pozitív fényszöget kapó Mars-Szaturnusz párosa az Ascendensén, vagy az Ascendense alatt kell legyen. Tehát az Ascendens vagy a Rák végén, vagy a Rák elején van
Ez, a reggeli 8,56 – os asztrológiai idővel számolt sorsképlet jellemző, amelynek éppen hogybe érkezik az Ascendense az Oroszlánban tehát, a legjellemzőbb szerintem a GÉ rendkívüli harcosi (A lelke egy Amazoné maradt, még akkor is, ha gyermekei születtek és azt, hogy az anyai szerepkőr számára egy jelentéktelen mellékes körülmény, éppen, hogy nem egy púp a hátán, többször is kinyilatkozta a Csak az olvassa c. blogján) személyiségére, mivel ez a képlet magyarázatot ad, a szintén rendkívüli – csaknem sztriptíz táncosian kurvás – exchibicionista közösségi szereplési mániájára (Lilith a Kosban), és megerősíti az AScendensnél felsorolt, az ellenfélre akár alattomosan hátulról és mérgezéssel is támadó, azt minden áron a föld felszínéről is eltüntetni vágyó harcosi ambíciójára. – A TERMINÁTORI rögeszméjére (Szaturnusz) eszelősségére, hogy ne mondjam őrületére!

Lehet, hogy tévedek, és egészen biztos, hogy a nagy taktikus és mesés hazudozó Gerle azt fogja hazudni, hogy egészen más neki a születési órája, de az én számomra, a 22 éve asztrológiát gyakorló és a kauzális asztrológiát felfedező és a Csíkszeredai barátaimmal együtt kidolgozó, tudós- szakember számára (Ezt csak azért írtam, hogy a megalomániás és tudományos sznobizmusban is szenvedő Gerlét, egy kicsit bosszantsam), ez a képlet totális magyarázatot ad Gerle Évának, még a szívdobogására is, nem, hogy az észjárására, vagy a rendkívüli exhibicionizmusának és az internet-függőségének köszönhetően, mindenki számára, egy az egyben látható, érzékelhető és észlelhető ripacs – terminátori viselkedésére.

Kozma Szilárd pályaképét és a neki szóló olvasói kérdést magam írtam meg.

Még az is érdekelne, ha jó helyen kérdezem, hogy az úgynevezett ún. rerinkalnációról (Remélem, helyesen írom, sajnos, a román hadseregben, ami időszakban a szekusok is rám voltak homoszexuálisan-erotikusan Állítva! nem tanítottak magyar nyelvű Helyes-írást!)(Tudniillik és jómagam még csak ötvenkilenc éves vagyok, TEHÁT huszonkét évvel idősebb, mint Gerle Éva, akinek így semmiféle talpmasszázs- és aromaterápiabeli jártassága nem lehet, a pókerről, a keresztszemes hímzésről és az arany durbincsok tenyésztéséről nem is beszélve nemzetüket féltő, bővizű hargitai (És kovásznai, hogy fulladna bele a Puli!) patakjainkban, karmikus folyóinkban stb.! De a piócák abból a levesből nem esznek! S a Luxusmenyasszony magát “blogernek” tartja, pedig nem is suksüköl úgy, mint Én, de ha mindez nem volna elég, a Vadgerlice Tubica nemegyszer, FIGYELEM: az álneven író Tóth Ottó és Minden Áron őszinte És becsületes (Szexuálisan semmi esetre sm frusztrált!)leleplező hozzászólása szerint (Köszönjük!) fényképes-tárgyi valóság-bizonyítási ún. Saját szeme látta, hogy a magát “Celebnek” hírdető, férfitökretevő, nemzet- és családellenes Bloger ún. koffeines kávézásra vetemedett Pesti “lokál”okban (Amelyek egy Zsidóról elnevezett sugárúton, amelyet mi székelyek “Sztrádának” mondunk igaz rovásírással, helyezkedett el!) feminista-arnarchista “Barát”nőivel-blogsleppjével, valamint Veres Berci pszicháter kollégámmal és jóbarátommal, s fizetett egy ízben a Luxuskurva nem kevesebb, mint 623 három Forintot, amelyet a kerekítési-liberális nagyvárosi Szabályok szerint amúgy Zsidósan Hatszáthuszon5-re(Figyelem!!!) ún. Kerekítettek, az Egyetemes Kerekíttési Törvények szerint!, melyekről, mind a kilencről, Az Álmos Kolomp című, 11OO oldalas Beavatási regényemben is leírok, mivel nekem, bár egyáltalán nem vagyok a díjak, rangok kórosa, csak három kötetem jelent meg, s régebb írónak tanultam, de végül álmomat követve végre, valahára Üzemmérnök lettem, hátrahagyva a teremtő-írói fantáziám kiteljesedettségéért járó, jassznyelven – “pestiesen!” – szólva ún. Protézis-irodalmi Díjamat! és utánam síró, azóta sajjnos, mint sikeressztrip-1o táncosnő, kissé “Duncika” szerelmemet (Hiába, a jólét, mely a Gerleévai “csavaros” észjárás és “Pesties” ún. szó-csűrés szerint, nem azonos a karmikus alapú, tárgyi valóságnak megfelelő, gazdasági négygyermekes ellehetetlenítésünket ún. célzó “JÓL-léttel!) a csíkszeredai Ügyészségi törvényszéken, későbbi apósom leányát, az ízig-vérig Székely Noémit!) is szó lesz a Budapesti ún. “SOTÉR” Club előadássorozatában, amelynek előadója Kozma Szilárd úr, kétszeres dannos öves (Pázsiton, évei számának megfelelő-jurtamelletti eldobált műanyag ún. palackos szutyokban!) fekete dzsúdó- és reikimester, a csiklóorgazmus élharcosa, fogyókúrás módszerek százainak (Tapasztalati!) szakértője, beavatott-megvilágosult székrekedő, vértolulásos kilencgyermekes édesanya, otthonszülő, harmadik emeletről HARAgvóan lerohanó, Puli-sétáltató, s nem különben az Erdélyi Néppárt (Sic!) (bejött a macska) megbecsült, gyermekszerető és FIGYELEM: családcentrikus Tagja?

Igyekeztek a csajok és a fiú öv alá nem menni, de nehéz kibírni, na. Volt rengeteg csáknoriszos vicc, meg terminátoros, voltak homár- és kaviárreceptek, aztán volt a “láttam Gerle Évát, ma egyenesen két cipő volt rajta” sorozat. Csodálatos, kifinomult és erősebb humor, karcolás, kénsav, és példátlan közösségi érzület. Mindent töröltek. Illetve 318 és 800 között van még belőle.

Időnként Szilárd is írt.

Szeretnél te olyan szeretetben és harmóniában élni, mint mi! Nálunk nincs szeszély, hisztéria, gyülőlet és egymásra kiabálás, fülbefogás, fogszorítás, mint nálad, ahogy te magad megírtad! Inkább börtönben, mint ikyen csalédban! És Március végétől már kint vagyunk a szabadban hétvégeken!

Kár, hogy csak körbe-körbe lehet sétálni. Viszont a csíkos ruha karcsúsít.

Az általad lenézett Ladámnak és az edzettségünknek köszönhetően olyan csodás hekyeken sátrazunk ahova a te-fajta kávé-nyafik be se merézkednek! Tojok én a te szép ruháidra – Annyi szép ruhát veszek az úri turkálóból, amennyit csak akarok, de minek? Gunyódhatsz, de én nyáron egész nap fürdőnadrágban szeretk lenni, mert az az egészséges! – amikor én mindig, de mindig csak tiszta levegőt szívhatok és tiszta forrásból ihatok! És a lakásunk is csak nyáron túlmeleg, de olyankor már valamely vízparton sátrazunk! A francnak kellenek a te flancolásaid, nem normális embereknek!

Ott ült a két szerencsétlen egész nap, lesték, mit írnak a dévajok, válaszoltak és töröltek. Több ezer hozzászólást.

Ilyeneket írnak az én legviccesebb olvasóim:

ciki vagy, sziló

#4134 Re:

2014-01-25 23:51

#4063: Szilárd –

Ne csináld már, Szillancs! A krokodilt is ütni kéne, hogy megegyen! 😀

Az még semmi, de ma éjszaka – hajnalban írd és mondd, Budapesti idő szerint, hajnali fél négykor, egészen pontosan 3,32 órakor hagyta abba ez a Kerge – Gerle. (Én, mivel Bukaresti idő szerint hajnali 4 órakor felébredtem, hogy vécézzek, majd utána meg tekintettem, hogy mit művel a Cirkuszhercegnő) ezt követően, illetve eközben töröltem az utolsó 12 oldalas hőbörgéseit, bocsánat: szépirodalmi és pornó – irodalmi műveit… Mit mondjak, negyvenöt percig tartott az összes Gerle.betétnek a kitörlése! Hát nincsenek ennek, őt józan belátásra és viselkedésre bírni képes rokonai, szülei? Legalább a nagyobbik fiának az édesapja? – Valaki kellene szóljon, hogy mit művel ez, nem csak magával, hanem – abban az esetben, ha bekattan és erre , amint látszik egyre több az esélye. ISTEN ŐRIZZ, MÉG KÁRT TEHET NEM CSAK ÖNMAGÁBAN, DE A GYERMEKEKBEN IS:

Hát igen. Én meg kaptam közben a rendőrségtől egy levelet.

Jó lesz, egyértelmű. És mindenekelőtt: nagyon vicces. Ugye hogy vicces?

107 thoughts on “így látták ők

 1. Nagyon-nagyon vicces! Őrület, mennyit röhögtünk. 😀

  Amellett rengeteget tanultam. Még ha azt is megtudhatnám, micsinál egy pornó-fordító…!

  Valaki tudja? Ahhh-ouuhhhyeeaah-t kell lefordítania? Vagy mit?

  Ps.: Szilu az enyém!

  Kedvelés

   • Én sem! Mi is ez? Én fordítottam anno felnőtt talk showt, ami azért volt abszurd, mert csúnya angol emberek meséltek őszintén (de minek?) a szexuális életükről, na de ez?

    Kedvelés

 2. “Ma leginkább talán a rendőrök, a hajóskapitányok és a halottkémek (boncorvosok) hasznosítják becsületesen az írni- tudásukat, amelynek segítségével, – amennyiben lehetséges az ilyesmi – mindig a tárgyi valóságnak megfelelően pontos, részletes és kimerítően dokumentum- értékű szövegeket rögzítenek.”

  Már ettől az egy mondattól fülig szerelmes lesz az is, aki sose látta deli termetét, pityóka nóziját, guszta kis tokáját….aaaahhh….

  Kedvelés

  • Lógó tökeit ne felejtsd, azt egész nyáron fecskében mutogatja premier plánban, aki még lemaradt erről élőben, annak ott a Facebook. Yumm!
   További nyálcsorgató részletek a behízott fej, alacsony homlok és disznószemek. Fain egy férfinép, na! 😛
   A diétájáról tuti hazudik. 😀

   Kedvelés

   • Párját ritkítja a fizimiskája. De ha ez nem lenne elég, akkor ott van az ellenállhatatlan kisugárzása és a térdünket megremegtető esze és intellektusa. Alain Delon sírva könyörög styling tippekért, sejtem én…

    Hol van az a kurva krokodil?!!! 😀

    Kedvelés

   • Próbáltam azokra nem gondolni. 😀
    Kinevezzük az erdélyi Csákknorisznak!

    És jaja, hazudik hát.
    De azt tudni kell mindenkinek, hogy a hal zöldség. Ő mondta. Akkor úgy is van!

    Kedvelés

 3. Áron és az ő segítőkészsége: nekem az jutott eszembe, hogy a segítése arra való, hogy fölébe kerekedhessen a megsegítettnek. akinek nem tud, azt gyűlöli. Erről szól a filantrópiája. Ez konkrétan a commentes kommentjeinél ugrott be.

  Kedvelés

  • Segít a rászorulón a bajban? Undorító módon kihasznált, tőrbe csalt, megalázott ki tudja hány nőt! Most tönkre is akarja tenni őket? Hahaha…azért az egypercnyi kielégülésért nem fogja kockáztatni ezt a folyamatos kontrollt és megfélemlítést,amit -szerinte- most gyakorol ezek felett a nők felett. Mocskos módon hazudik és manipulálja azt, aki hagyja magát! Szavannai ragadozónak képzeli magát, aki a vágyott vadat elkülöníti a csordától. Csakhogy Áron, a te vadadnak szarvai és patái is vannak az éles esze mellett. Te pedig csak egy szánalmasan vihogó hiéna vagy!

   Kedvelés

   • Hát kb ugyanezt mondom, gondolom. Úgy tesz, mintha. Közben pedig egy igazi bántalmazó.

    Kedvelés

   • Benne vagyok nyakig. Azt a legnehezebb feldolgoznom, h bár egy alkalmat kivéve nem szól hozzám, tettleg nem zaklat, mégis azt èrzem, a nyakamba lihegve ugrásra készen várja, mikor tehet tönkre. Úgy, h én őt nem bántottam. Ezért úgy döntöttem, inkább kitálalok otthon. Ezt az életet, amit ez az ember választott nekem egy kiszolgáltatott pillanatomban, én nem fogom élni! 😦

    Kedvelés

   • Nem világos, hol otthon? Nem tudom, mit akarsz megosztani, te tudod jobban. De szólj, ha tudunk segíteni.

    Kedvelés

   • Egy vagyok azok közül a nő közül, akikről írtam.
    Otthon= férj… amíg még annak nevezhetem majd ezek után. Nem hiszem, h lenne más segítség, de köszönöm. 😦

    Kedvelés

   • Hogy az előző egyik bejegyzéshez kapcsolódjam: az apja faszát.
    Azért csak gondold meg, hátha tudunk majd segíteni. Otthon: hát kiderül, hogy férj marad-e, de talán neked jó lesz, ha legalább ettől az őszintétlenségtől megszabadulsz.

    Kedvelés

   • Nem kéne neked szakember? Ez nagyon durva. Nagy teher lehet.

    Főleg, hogy nyilvánosan bejelenti, hogy a trezorban őrzött bizonyítékokat akármikor elküldi a férjeknek, és akkor aztán…! Meg hogy ez kölcsönös, na persze. Nők tucatjai reménykednek, hogy majd ő ír nekik erotikus dolgokat. Ezért keresik. Valószínű. Amúgy is rendkívül természetes sosem látott nőknek arctalanul leírni a fantáziáinkat, ezer közül is felismeri ebből az ember az egészséges, megbízható személyiséget. Semmiféle elfojtás, betegség, frusztráció.

    Aztán a célpontja, aki én vagyok, visszajelzi neki, hogy undorító ez a zsarolás, erre ő, aki fogcsikorgatva erős AVAGY szimpatikus akar lenni (ha nem megy az egyik, majd megy a másik, és ezt a végtelenségig váltogatja) visszariad attól, milyen undorítónak tűnik, és állítja, hogy ő ilyen leleplezésre nem lenne képes, dehogy! Miután befenyegette nyilvános kommentben ezzel, aljas módon célozgatva. Mert az ellenszere: kitenni az ocsmányságait a fényre. Ettől olvad rommá. Ezért szabadkozik most. Ha kiderülnek az üzelmei, akkor ő semmi!

    És nehogy már olyan feudális viszonyban vagyunk a férjünkkel, hogy ne mernénk vele megosztani, hogy egy elmebeteg állat ránk szállt…! A molesztálásért a molesztáló a hibás, a manipulátor, és nem az, akinek az a bűne, hogy a neve láttán nem tiltotta le azonnal!

    Most a petíción csajozik, ott illegeti magát, próbál szellemes lenni, néha kiszól a bloggal kapcsolatban, a csajok agyba-főbe szopatják. Nem okul semmiből, mert pszichopata. És majd megőrül, hogy én szánalmasnak tartom.

    Nagyon az a gyanúm, hogy ezt az egészet, az ő nők fölötti hatalmát, a veszélyességét és az úriemberségét is nekem vetíti, velem már nem meri csinálni a zaklatást, hatalomfitogtatást, mert kiröhögöm, de nekem mutogatja, mint koldus a fekélyét, mert beteg, nagyon beteg.

    Kedvelés

   • “Amúgy is rendkívül természetes sosem látott nőknek arctalanul leírni a fantáziáinkat, ezer közül is felismeri ebből az ember az egészséges, megbízható személyiséget. ”
    Hát ja, engem is ezért csíptek itt 😉
    Úriemberség: hát azt biztos, hogy vetíti.

    Kedvelés

   • Egyértelmű, h ez a fenyegetős fantáziája addig él, addig öröm, amíg be nem váltja az “ígéretét”. Az elmúlt héten sokat rágódtam rajta, de most már szinte várom, h küldje csak el. És akkor megszabadulok tőle. De hogy éri el, h ennyire rettegjek, mikor nem is keresett soha többet? Mert mindig, mindenhol ott van és èrezteti a jelenlétét. Igazi pszichopata! Ha megtaláljátok…ooo, csak 10 percet kérek vele!!! Nem kettesben, nehogy Szily mintájára szerelmes szálat hazudjon. Nagyon kíváncsi vagyok, a többi nő ezt h éli meg? Van akinek egy alkalmas kalandja volt vele, mint nekem…vagy van, akiket visszatérően zaklat? Érdekes volt, mikor “végzett” velem, pontosan éreztem, h többé nwm fog

    Kedvelés

 4. Aztakutyamindenitavilágnak. (Jó, tudom, nem eredeti, még gyakorolni fogok.) De tényleg káromkodhatnékom lett, amikor tegnap valami végzetes mazochizmus arra vett rá, hogy benézzek J. V. háza tájára, mit agyalt ki még. Amikor azt hittem volt, aljasabbak már nem is lehetnének, lőn. Most az ostobaság alsó határát sikerült kitágítaniuk.

  Nehezen álltam meg, hogy kommentben vagy e-mailben meg ne írjam: lám, a spirituálisok szövegértelmezésbe fogtak (Szilynek hiányzik néhány vessző, kimaradt néhány szó! nemmonnya! szóköz vajon nem hiányzik vaegy?). És az aztán close reading, amit művelnek, nem mondom. Szövegértésüknél csak a lálektani műveltségük magasabb szintű. Mert pszichologizálnak is, az ám, hazám: sidzofrénia minden. Az elméleti matematika pedig genetikailag öröklődik, és veszélyes, vigyázzatok!

  Eddig, bevallom, számomra csak majdnem annyira érdekes volt, mint elkeserítő, amit műveltek – még az is, mikor itt a blogon okíttattunk. De felébresztették elveszettnek hitt érzékemet az abszurd humorra. Megadom magam. Viccesek tényleg. Igazatok volt.

  Kedvelés

 5. Az Akadémikus Úr emelkedett eszmefuttatását nem ismertem. Hamar kielemezte az internetes kommunikációt, tudddománnyos igénnyel mondta meg a tutit, és szerényen, amilyen a fejléc is. Mindenesetre beteljesíti a gugliplusz-mottóját:

  Slogan
  Borges rajongó vagyok, mi tagadás, úgyhogy az ő idézeteit fogom itt népszerűsíteni: ” Ma már tudjuk, hogy egy értelmes sor vagy egy pontos hír körül mérföld hosszúságú esztelen kakofónia, verbális limlom és összefüggéstelenség található” Bábeli könyvtár

  Kedvelés

 6. Lehet, hogy földhözragadt vagyok, de mire ez a felhajtás? Egy fehér köpeny miatt? Még mindig a gyermeki homokozót látom magam előtt piskóta es csillag alakú formákkal.

  Kedvelés

   • Értem én ill. dehogy értem, szájkaraténak kiváló csak nincs semmi értelme
    Herecsüggedés, az az impotencia magyar megfelelője? Ha igen ha nem, nekem nem tetszik az amit jelenthet:(

    Kedvelés

   • Nem az biza. Hanem másvalami.

    Mi van veled? Nem vagy jó passzban ma. Írsz privit?

    Kedvelés

   • Kattogjon a gép, remélem csak egyszer lesz rá lehetőség, már ha ezt lehetőségnek lehet nevezni.

    Kedvelés

   • Te, ez még messzelátóval is izgalmas, komolyan, Karinthy nem látott ilyet a Marson (vagy Holdon?) a hangyaháborúban, az apja távcsövével.

    Kedvelés

 7. Minden Áron legnagyobb tragédiája, hogy nem Hollywoodban született, de legalább egy jó ismerőse nincs a szakmából. Amit itt produkál, az Amerikai pszichó (sajnos Tisza Kata miatt a Magyart nem használhatom még referenciának sem), vágatlan, kibővített, rendezői változat, hungarikumokkal spékelve, Minden Áron starring as Minden Áron, a szakma sikít, a nézők őrjöngnek, visszatért Hollywood fénykora, KSz and JV in supporting roles, 9,3 pont az imdb-n, aranypálmák- és medvék özöne. És akkor bekerülne ide az együtt jobb-ba és napokon keresztül 500 éhes nő csámcsogna mindenáron és ő kivenné a szuper titkos, nedvektől lucskos kis fecniket a bankból és dörzsölgetné magához, miközben logó takonnyal (a.k.a. Perverz tata a Kreténből) görgetné az egeret. Ahoh, mindjárt helyette nyulok magamhoz.

  Mivel majd minden aspektusát az ügynek érintettük itt vagy privátban, még kitérnék erre az egyre, ami bassza a csőrőm (úgy fellelkesültem az előző kettő poszttól, hogy már írásban is), részben személyes okokból is, mert S.Z. igen kedves jó barátom, hogy valami döbbenet, hogy egy született, nevelkedett és 60 éve Erdélyben élő magyar ember azon van fenn akadva, hogy a kolozsvári magyar színházban biza össze lehet futni Kolozsváron élő magyar emberekkel és meg lehet velük ismerkedni. Mert hogy egy Mindenáron nem vágja, hogy annyian élünk itt magyarok, hogy még a hálózatelméletet is megdöntjük, megértem, de KSz simán érzékelhetné, ennyi, bölcsességgel és odafigyeléssel töltött év után, hogy ha ide holnap reggel beírnál egy nevet Erdélyből, akivel szeretnél pl. megismerkedni, akkor délre minimum három olvasód küldene telefonszámot, email címet, rövid önéletrajzot, előítéletet, szakmai tevékenység bemutatót és némi magánéleti pletykát az illetőről, mert ez az átka és haszna egy kicsi, belterjes, kisebbségi társadalomnak. És ehhez nem kell sem a saját, sem semmilyen színésznő bájait felajánld 3 gyermekes, jófej családapáknak. Argghr.

  Kedvelés

  • Nagyon pontos, amit írsz. Csak annyit, hogy én még csak nem is akartam megismerni őt, mert ahhoz, hogy az ember egy újságíró figyelmébe ajánljon egy témát, annyi kell, hogy értelmesen leírja, miről van szó, és elküldi e-mailben. Aztán ha érdemes rá, cikk lesz belőle. Semmilyen ismeretség nem kell. És számolhattam azzal is, hogy hallott már a blogomról, és ez be is bizonyosodott.

   Kedvelés

 8. Petíciókomment.
  “Én figyelek és tudom, hogy ez a kéretlen vendég is te vagy Gerle Éva! Minden Áron, viszont egy gerinces férfi, az egyedüli a környezetedből, akit nem tudtál megfélemlíteni, és hálásak vagyunk neki azért, hogy tanúsítja, hogy te eltünteted azoka a bizonyítékokat, amelyek viszont a mi gépeinkben megvannak, és amleyek bizonyítják, hogy te ki vagy igazából és hogy ezt a mocskos háborúzást te kezdted el ellenünk és a beteges nyavalyatőrős skizofrén eszeddel nem is akarod be fejezni, de be lesz fejezve majd, ha akár az őrültek házábvan, amit eddig az anyád protekciójával kikerültél, vagy a börtönbe kerülsz. És akkor majd lássuk, hogy az obszcén lekkednek a nyomait hogyan fogod a börtönfalakra felmocskolni, vagy esetleg annyit megengednek majd, hogy az anyád, aki a hibás azért, hogy ezzé a szörnyeteggé válj, akinek megfelelően még fészbuk profilképet is készítettél, paiprokot vigyen be és biztonságos ceruzát, hogy azokra firkáld ezeket a mocskos és aljas és sátáni szövegeidet!

  Áront meg meg kérjük szépen, hogy állja a szavát és tényleg segítsen be, amint igérte az ügyvédünk honoráriumának a részbeni törlesztésében. Előre is hálásan köszönjük: Viola és Szilárd”

  Hehe, még nem zajlott le a tranzakció.
  Kit félemlítettem én meg? Idejönnek, erősködnek, nem engedem be őket. Esetenként a rám irányuló aljasság ellen tiltakozom, sikerrel. Mire gondol ez a szegény székely ember?
  És nem töröltem semmit.
  Anyám a hibás. Apám meg rámszólhatna, vagy adhatott volna néhány pofot.
  Biztonságos ceruza!…

  Kedvelés

 9. ehhehe
  Áronunk:
  “És én nem olvastam hol zsarolt, hol fenyegetett.

  Mintha azt olvastam volna ki a comment.com-on, hogy nem bánná, ha az öt súlyosan rágalmazó írásod mögé, kitennéd az ö verzióját.

  Addig míg nem , meg tán nem lesz veled barátságos, elnéző”

  Kedvelés

 10. “Gerle Éva erősen és mélyen, sőt: végzetesen szerelmes belém.”

  Ezen beszartam. Ilyen ember nincs. Komolyan…
  Hogy valakiben ennyi önkritika, ész, szerénység, semmi se ne legyen, az hogy létezik? Minden képzeletemet felülmúlja ez a fazon.

  Szilárd, baszd meg, mi itt mind szerelmesek vagyunk beléd, egytől egyig!

  Kedvelés

 11. Rászántam magam, hogy megnézzem a videót, hát… mindegy, ilyen is van, hadd kapjon nyilvánosságot a nem értők tábora. Elég sok minden megütötte a fülemet, már szinte fáj is, de a legújabb és ami a legjobban tetszik, hogy Szilárd megengedi, hozzájárul, beleegyezik abba, hogy írj! Valahol írjál hivatás szerűen, csak ne az ő petícióján. Hát aranyember ez he! 😀
  Jó kis csapat verődött össze, úgyhogy akár hálásak is lehetnénk 😀 Köszönjük az összefoglalót, várjuk a fejleményeket epedve.

  Kedvelés

 12. Nem volt könnyű, de végigolvastam az idézett írásokat, sőt a petíciójuk kommentjeibe is beleolvastam, de ott gyorsan befejeztem.
  Megijedtem, hogy a végén még én is szerelmes leszek Szilárdba, épp ezért a videókig már nem is mertem elmenni.

  Egyébként pedig egy eleven kérdőjellé változtam: honnan van ezeknek idejük, energiájuk ennyi baromságot összehordani? Az igaz, hogy én az átlagnál allergiásabb vagyok a csillagjósokra, kártyavetőkre, boszorkányolókra, de ez a legalja mindannak, amit valaha hasonló körökből halottam, olvastam.

  Kedvelés

 13. “Legyek nekik hálás, akkor hajlandóak sajnálni.”
  Nekem az jutott eszembe, hogy ha férfi lennél, nagy valószínűséggel nem akartak volna kipöckölni téged onnét, hanem inkább melléd álltak volna.

  Kedvelés

 14. Én nagyjából követtem az eseményeket. Érdekes, tanulságos, néhol felháborító, néhol szomorú, néhol tényleg vicces azt látni, ahogy emberek a saját képükre formálják a valóságot, és ebben nem gátolja meg őket az sem, ha ellentmondásba keverednek. Csak össze ne dőljön életük összebuherált építménye, csak ki ne derüljön, hogy amiről azt a látszatot keltik, hogy kastély, az egy vacak putri, ahova befolyik az esővíz és amin átsüvít a szél.

  Kedvelés

 15. Egy pillanatra azt hittem tudom értelmezni, amit írnak, de a terminátoros résznél végleg elakadtam. De lehet csak súlyos értelmezésizavarban szenvedek. (és az a sok (rengeteg) zárójelbe tett (helyezett, (semmiesetre sem csak úgy megemlített)) kiegészítés!! Követni sem tudom. (de mint írtam értelmezésizavarom lehet))
  Szükségem lehet egy beutalóra. Kérhetek protekciót?

  Kedvelés

 16. Én nem szeretem, hogy Kozmáék ennyit szerepelnek itt. Nem érdemelnek ennyi teret, figyelmet, publicitást. Rosszindulatú, buta, sok szabadidővel rendelkező népek, a világtörténelemben parciálisak. Rosszul érzem magam, mióta ennyi szó van róluk.
  Az ő hülyeségeikkel sok időt eltöltesz, velem nincs időd kávézni.

  Kedvelés

  • Veled van időm kávézni, teljesen alkalmazkodva a napirendedhez három óráról volt szó, ám ha egy találkozót két nap alatt nem sikerül e-mailben véglegesre egyeztetni, akkor az a találkozó bizony elmarad, nem ülök folyton a gép előtt. Nem tudhatom, mikor hova menjek, különösen az egész napi ügyvédhez-bankba-oviba-kiadottlakásba leszakadt redőnyhöz-okmányirodába biciklizés közepette.

   Kozmáék és közted nincsen semmilyen valós dilemma, úgy értem, nem vagy-vagy. Kozmáék büntetőügy, amennyiben nem az, emberi-irodalmi érdekesség. Kerek egy hónapja nem volt róluk szó bejegyzésben.

   Nem értem, ki milyen alapon szeretné nekem, aki felnőtt ember vagyok, és a blogon számtalanszor deklarált alapérték is, hogy kezeljünk mindenkit ekként, megmondani, kivel, mivel foglalkozzam, miféle viszony hatalmazza őt fel erre. Van néhány olvasóm, akivel ez kezd kellemetlen lenni. A dolog ugyanis nem kölcsönös, de én akkor sem szólnék bele a döntéseikbe, ha az ő életük az enyémhez hasonlóan látszana. Túlzónak érzem az elvárásokat.
   Valamint: nem tudom garantálni a barátnőséget okvetlenül olyan formában, ahogy az olvasó elképzeli. Nem vagyok tökéletesen mobil, ezerfelé van a figyelmem, és rengeteg kötelezettségem van.

   Az olvasó magáévá tesz, aztán elvárásai lesznek, aztán nem érti, miért nem vagyok olyan, mint az illúziói. És nem látja, ebből mennyi ő és mennyi vagyok én. Miközben nekem nem elvárásokra, hanem praktikus segítségre lenne szükségem. Ha már személyes a viszony. Amely igényekkel igyekszem senkit nem terhelni, de attól még léteznek. Nagyon is el tudom képzelni, hogy a már ismert, barátnőszerű olvasókkal egy csendes, havas délelőtt kiválogatunk egy nagyszekrénnyi gyerekruhát, és közben megváltjuk a világot. Viszonozni nem tudom.

   Egy felvetés, egy válasz — bármilyen személyes üzenetet, szemrehányást, különös viszonyra utalást kéretik eztán privátim intézni, köszönet.

   Kedvelés

   • Tapasztaltam ilyet ismerősöknél, hogy az egyik fél nem volt annyira eljárós , inkább hozzá mentek, aki meg ment, egy idő után ezt elkezdte kifogásolni, még meg is sértődött. Nem értettem akkor sem, bár értettem hogy mi a baja. Nekem van olyan barátnőm, akivel már lassan 30 éve tart a “viszony” és éves kihagyásokkal sem lanyhult 😀 Szerintem akinek nem jó ahogy van, az nem is igazi…

    Kedvelés

  • Én pedig azt tartom érdekesnek, hogy a bejegyzés többi részére, például az erdélyi bloggerre senki sem reagál, csak Kozmáékra, azt a látszatot keltve, mintha itt csak róluk lenne szó.

   Való igaz: a történet, a hökkenet hőfoka behúz. Ez az az emberi indíttatás, amiért az emberek horrorfilmet néznek. Plusz én még író is vagyok, plusz amit művelnek, az velem kapcsolatos, az én későbbi elhelyezkedési esélyeimet és családtagjaim nyugalmát is rombolja. Azt gondolom, felelősséget tudok vállalni a blogért, a színvonalért és a sokféleségért, és nem uralja el ez a téma a közösséget.

   A csajokban sem az az érdekes, hogy Kozmáékat fingatják, hanem az, hogy médiaelemzői szemszögből érdekes, hogy milyen erőt tud képviselni néhány önkéntes ember, akár úgy is, hogy a célszemélyekhez nem szólva, őket nem is említve, erőszakmentesen trollkodja szét a felületüket.

   Én magam igyekszem nem offolni, nem erőltetem oda őket mindenhová, a sok más témába vagy azok alá, a velük kapcsolatos bejegyzések alatt viszont rendszeresen beszámolok a tevékenységük egy-egy momentumáról. Remek humorforrások és stresszlevezetők is. Ellenkező esetben az történik, hogy mindenki megdöbben, ha történik valami, és rögtön jön a reakció, hogy jaj, már megint, még mindig, jaj, ne, holott minden nap történt valami, a rendőrség a rágalmazást százhúsz rendben fogja megállapítani, csak nem terhellek vele titeket, és az ilyen felcsattanásokat tök igazságtalannak érzem. Ebben van benne a blogger, akit olvastok. Ebben a szarban. És kínjában röhög.

   Ami velem kapcsolatos, abban kéretik az én értelmezésemet elfogadni, tiszteletben tartani. Ami a ti oldalatok, abban meg tessék ízlés szerint válogatni, én aztán nem bánódom meg, ha valaki nem írja alá a petíciót, vagy nem olvassa-kommenteli a kozmabejegyzéseket. Van itt minden, bőven.

   Közelről, érintettként Kozmáék egész máshogy festenek, mint messziről.

   Kedvelés

   • Igen, ezeket leírtad már többször, több helyen, itt és máshol is. Értettem akkor is és most is.
    Az érzés, viszont, – amit a fenti mondatban megfogalmaztam -, az az én érzésem és visszajelzésem. Nem kell sem megértened, sem szeretned, sem kritikának venned, sem pedig felcsattanásnak minősítened.

    Ha kommentelési lehetőségem van, és betartom a kommentelés itteni szabályait, akkor szeretném arra használni a kommentet, amire való, amire annyiszor buzdítottad a kommentelőidet a múltban: szubjektív reagálásra, az adott poszt témájához kapcsolódóan akkor is, ha esetleg nem tetszik az az érzés, amiről írok. Nekem sem tetszik ez az érzés, de attól még így érzek.

    Kedvelés

   • Kozmáék rólam is írtak dehonesztáló dolgokat teljes névvel, nekem több milliós állás/munka a tét. Hidd el, úgy elég máshogy fest a helyzet. Szerintem fontos, hogy Éva vállalta ezt az egészet, és remélem jobban felkapják a gyerekbántalmazási témáját, így nem a “székely hagyományok”, hanem a New York-i egyezményben foglaltak végre a fejekben is irányadóak lesznek.
    Aminek szintén változnia kell, az a civil kurázsi, álljunk ki magunkért és fontos ügyekért, ennek nincs nagyon hagyománya nálunk. Sofie Peeters egy 18 perces dokufilmmel elérte, hogy változtassanak a törvényen Belgiumban. Egyre több ország gondolkodik azon, hogy mit lehetne tenni a neten zaklatás és rágalmazás ellen. Az Európai Bizottság márciusban szervez egy kerekasztal beszélgetést ami ezt a témát is érinti, mivel szabályozást fontolgatnak. Úgyhogy nagyon is aktuális a téma.
    Ezzel persze nem az érzéseidet akartam megkérdőjelezni, csak egy hónapja tényleg nincs róluk szó.

    Kedvelés

   • Engem is zavar, rossz érzéseket kelt bennem az egész.
    Továbbá görcsbe rándul a gyomrom, ha nőket aláznak, gyermekeket vernek, kisebbséghez tartozót bántanak.

    Viszont ebből – nekem – következik, hogy írni, beszélni, olvasni kell. Ez ráadásul valami új, legalábbis számomra.

    Kedvelés

   • Engem sem érdekel az ügynek minden bugyra, de ha már elvesztettem a fonalat, és nem is akarok mélyebbre ereszkedni, egyszerűen nem olvasom tovább. Ezt javaslom mindenkinek. Van mellette sok más olyan poszt, ami viszont érdekel, elgondolkodtat, és még löhögő is lett.

    Kedvelés

 17. Néma levente!
  Blogkommentre blogon válaszolok.
  Ha ez így van, akkor mit keménykedsz Kozmánál, hogy trezorban őrzöd az erotikus levelezéseket punciillat-témában, és küldöd azonnal díszkötésben a férjeknek? Ha nevetségessé válsz, ha senki nem hiszi el a blöffödet, akkor hirtelen stratégiát váltasz, és teljes elánnal előadod az úriembert?
  Akkor mit hazudoztál itt lementett levelezésekről?
  És miféle jelszóról hablatyolsz?
  Nem vagyok postás, órabérért sem. Te tudod, kit aláztál rommá, kinek másztál bele a magánéletébe, kit zsaroltál meg, kinek lihegtél a nyakába arctalanul. Ha jóvá akarod tenni, a te dolgod.
  kölcsönös erotikus beszélgetés — egy vadidegennel? Te normális vagy? Ennyi pénzed, időd van, és itt tartasz?
  És ezt a baktériumot védi nekem az értelmiségi, jajdeszolidáris nők köre? Nekik külön gratulálok.
  És mit aljaskodsz most a petíción, illegeted ott magad, szellemeskedsz, meg szidod a blogomat? Csak nem újabb áldozatokra vadászol? Orvoshoz menjél inkább.

  Kedvelés

 18. Előző hozzászólásokhoz:

  De. Bár igaz, hogy röviden és felszínesen. És láttam, hogy mást nem nagyon érdekel. Mármint az erdélyi blogger. Szociológus létére sem kor-, sem szakszerű meglátásai nincsenek az internetes kommunikációról, csak megmondási kényszere. De igazából utóbbi miatt ismeri, ki ismeri. Máskor is fentebb stílben dohog internetes cikkeken vagy közéleti eseményeken. Konstruktív párbeszédben én még nem találkoztam a nevével. Hogy mi számít periférikusnak, az az ő szemszögéből biztosan szubjektív. — Én azt hiszem, ezért nem tart itt a blogon sem érdeklődésre számot, mert mi erdélyiek se nagyon ismerjük. Vagy nem így van? Beleolvasva én azt érzékeltem, amit ő maga idéz Borges-től ”egy értelmes sor vagy egy pontos hír körül mérföld hosszúságú esztelen kakofónia, verbális limlom és összefüggéstelenség található”. (Gyanítom, hogy Kozmát személyesen ismerheti a ’90 előtti-körüli időszakból, bár ez nem releváns.)

  A bejegyzés témájáról úgy általában: én határozottan élveztem a viszonylagos csendet, hogy a blogélet megy tovább. De közben tudjuk, hogy a háttérben zajlanak az események. Mért kellene erről kényszeresen hallgatni, valami számomra értelmezhetetlen illem kedvéért? Azt hiszem, jó néhányunkat érdekel az “ügy” alakulása, mert érinti a blogot, Évát, és mert tanulságos. Én restelltem rákérdezni, mert gondoltam, van baja Évának enélkül is elég. De itt szurkolok, és jólesett a visszajelzés.

  Hogy túl “közönséges”? Hát sajnos a(z internetes) világ ilyen közönséges, és mint látjuk, lehetetlen kitérni hasonló incidensek elől. Számomra ez az eset épp azt bizonyítja, hogy tudni kell, látni kell, reagálni kell. Én ebből az egészből ezt próbálom megtanulni. Hogyha hallgatunk, tagadjuk, passzívak maradunk, magától csak rossz irányba fejlődhet a sokat szidott komment- és internetes vitakultúra. Nem?

  Kedvelés

 19. Újabb kis abszurd.
  “Kozma Szilárd: Csakazolvassa (Gerle Éva) álneveken trollkodik, pl. Lelkes Villő néven és még ezeregy másikon
  Posted on 2014-01-28 Szerző: kritikusmetafizikus

  Gerle Éva = Lelkes Villő. Vagyis a kettő egy és ugyanaz! Ez a minden hájjal megkent aljas hipokrita azt írja, hogy ő nem írta azt a sátáni bejegyzést a Csak az olvassa blogján, hogy Kozma Szilárd üti – veri a lányainak a klitoriszát! Nagyon jól tudjuk, hogy ő maga áll a Lelkes Villő élprofilja és álneve alatt. Villő álszemélyes az, akit mindig előkap ott, ahol kötelező a profillal való megjelenés (Pl. Facebokon, vagy az ő Blogján), valahányszor felsül az érvelésben, mert a tárgyi tények mind ellene vannak. Olyankor ez a csodálatos, állítólag valamilyen észak-euróópai országban székelő nemzetközi természetvédelemmel, illetve természeti jogvédelemmel foglalkozó, rettenetesen fontos Hivatalnak valamelyik nemzetközi szuper-osztályát vezető hivatalnoka, hagyva csapot-papot, munkagyűlést és munkakonferenciát, japán és szomáliai és amerikai delegációk fogadását, és tüstént ott terem Gerle mellett és el kezdi válogatott káromkodások és trágárságok kíséretében letorkollni azt, aki Gerle Fausztának ellent mert mondani! Felettébb feltűnő, hogy itt egyszer sem kellett megjelennie, mivel ezen a petíció-komentár oldalon, nem szükséges profillal megjelenni, bármilyen Nick-névvel megjelenhet tehát Gerle Fauszta. És van is itt neve megszámlálhatatllan: Amálka, Hajnalka, Molly, Kikacagány, Béla, Tamás, Lujzi, Gerle Éva, Ripacspanni, Piacpiccs, ZS, H, és így tovább a Végtelenségig, sőt: Kozma Szilárd, illetve a Silu, a Szilly, és a Szilánusz, és persze, az Ánusz neveket is használja időnként, és a Viola neve alatt is közöl hülyeségeket időnként! – Az, hogy ezek mind tőle és csakis tőle származnak, világos, hiszen olyan tényeket is közöl az általa gerjesztett Nagy Gerle – Kozma Joó balhéról mindig, amikről csak és csakis Gerle Éva tudhat egyedül.
  Kétség nem fér tehát ahhoz, hogy Villő, maga Gerle Éva! Maximum és esetleg ha Villő egy ténylegesen létező személy lenne, akkor is, egy olyan baráti egyezmény van köztük, hogy GÉ rendelkezik a Villő profilja titkos adataival (jelszával) és azt használja, valahányszor valakit válogatott trágár szavakkal megerősített kegyetlen gorombasággal el kell riasztani attól, hogy Évát tovább támadja. Sőt: a Villő Gerlének esetleg így átadott maszkja és személye arra is jó, hogy ÁVO-s vallatóként rá ripakodjon Violára,, hogy vallja be azt, hogy magyarországi gyest kap Ividőre, miközben ő az ideje nagy részét Csíkszeredában tölti, stb.

  És most nagy figyelem: AMENNYIBEN VILLŐ TÉNYLEGESEN VALÓS SZEMÉLY IS LENNE, ÉS TÉNYLEGESEN Ő ÉS NEM GERLE ÉVA MAGA LETT VOLNA AZ, AKI AZT A SÁTÁNI KIJELENTÉST, HOGY VILLŐ MENNYIRE FELHÁBORODOTT – KIAKADT A LELKEM DRÁGA! – attól, “a ténytől” (De honnan vette ezt a tényt?), hogy Kozma Szilárd szabályosan üti – veri a lányainak a klitoriszát, TEHÁT MÉG ABBAN AZ ESETBEN IS, HA A VILLŐ (BARÁTI) SZEMÉLYE lett volna az, aki ezt a mocskos “MŰFELHÁBORODÁST EELKÖVETTE” , MÉG ABBAN AZ ESETBEN IS, GERLÉNEK, MINT BLOGG-TULAJDOONOSNAK ÉS BLOGVEZETŐ MODERÁTORNAK, AZ LETT VOLNA A KÖTELESSÉGE, HOGY ONNAN AZT A SÁTÁNI ALJASSÁGOT MINDEN FIGYELMEZTETÉS NÉLKÜL LETÖRÜLJE! – Ehelyett viszont még lovat adott a Villő barátnője feneke alá = Saját, mellatartójával azonos színű bugyija által takart segge alá! – és CSURGÓ NYÁLLAL HAGYTA HOGY EZ A TITKOS (REJTETT) SÁTÁNI VIHOGÁS, ami Villő és a többi barátnőnek álcázott saját profiljai között “önmagától folytatódjon”.
  Akárhogy csürnéd és csavarnád is ezt a sátáni vétkedet te aljas Gerle, úgy is ezerszeresen vétkes és bűnös vagy érte, és ennek megfelelően meg is fogsz bünhődni!”

  Kedvelés

  • Hát, vicces, ahogy ez engem elképzel, sokadszor sem érti, amit a Google lefordított neki. 😀
   Na akkor most elmentem a Durrell állatkertbe, hogy a virtuális ezoszili után tényleg érdekes és veszélyeztetett fajokról tudjak meg minél többet. A túlszaporodott csiklócsapkodó főemlősnek azt üzenem, hogy már elkúrta a lányai szexualitását, úgyhogy fogja meg a munka végét kurva gyorsan, kell majd a lóvé terápiára. A havazós videóban sem tudja szerencsétlen kiscsajokat egy pillanatra sem békén hagyni, folyamatosan instruálja őket a spontán játékra.
   Puszivödöl Jersey-ről, ezoszili! Éljenek a kávéházi kurvák luxushotelekben sokáig! 😀

   Kedvelés

  • Ejtőernyőből varrt fehér köpeny is kicsi lesz ide.

   “Nagyon jól tudjuk, hogy ő maga áll a Lelkes Villő élprofilja és álneve alatt.”
   Élprofil 😀

   Kedvelés

 20. Vio a kurucnak.
  “Arról szeretném értesíteni Önöket, hogy az a szép székely-magyar családunk, majdhogynem máról – holnapra, hirtelenül áldozata lett a Megyerországi zsidó-liberális anarchizmusnak (illetve diktatúrának…). Mégpedig egy budapesti jómódú özvegy, Gerle Éva nevű liberális, feminista, de az újabb fejlemények szerint inkább sátáni kozmopolita ideológiát hirdető, nemzet- és család-gyülölő, de főként férfi- és apa-gyűlölő „szbad” blogger hazudozásain és pofátlan valósághamisításain alapuló, rágalmazó hadjáratának. Gerle Éva, legutoljára azzal a hajmeresztő „közléssel” állt elé a „Csak az olvassa”, látszólag feminista, de voltaképpen magyar családrombolást szolgáló blogján, hogy az élettársam veri a kislányaink csiklóját (klitoriszát)! Meddig mi össze gyűjtöttük a vádjainkat ez ellen a sátáni családromboló zsidó-magyar sátáni nő ellen, de nem lévén Mo-n, nincs lehetőségünk hathatósan védekezni ellene, mivel az élettársam, Kozma Szilárd, hiába, hogy újonnan honosított magyar állampolgár, mert nincs Magyarországi lakás-címe, tehát nem tartozik egy kerületi, vagy vidéki városi ügyészséghez sem. Ugyanakkor azokat a vádpontokat, amivel be lehetne terhelni Gerle Évát a magyarországi BTK szerint, a romániai BTK-ban nem szerepelnek (becsületsértés, rágalmazás, stb.)”
  illetékességükről fogalmuk sincsen

  Kedvelés

 21. Kedves Gerle Éva!

  Mélységesen tisztelem azét, hogy kibírta ezeket a zaklatásokat!

  Fogalmam sem volt róla, hogy kicsoda Kozma Szilárd és Joó Violetta, az ezotériát eddig is rettenetesnek tartottam, de most egyszerűen el vagyok képedve!

  Erőss Zsoltról néztem videókat, amikor megláttam az asztrológus páros elemzéseit, és leesett az állam…

  Akkor kerestem rá, hogy ki is K. Szilárd és J. Violetta, így jutottam el az Ön történetéhez…

  Ez egyszerűen BORZALMAS!!!!

  Ez a két ember egyszerűen nem normális, nekem, mint kívülállónak, egyszerűen a hideg futkos a hátamon attól, amit tesznek.

  Kozma Szilárd és Joó Violetta két szégyenletes ember, a viselkedésükre normális ember egyszerűen nem talál szavakat.

  Amit tettek, az nem érdekes, nem tanulságos, hanem iszonyatos, épeszű embert a sírógörcs kerülgeti tőlük!

  Soha életemben nem láttam és olvastam még hasonlóan kártékony, agresszív, romboló, mocskos ezoterikus blablát.

  Beteg emberek, akik a kétségbeesésükben hozzájuk fordulókat még betegebbé teszik!

  Szégyen!

  Miért nincs arra törvény, hogy önjelölt kuruzslók ne garázdálkodhassanak szabadon?

  Van egy kétségbeesett ember, aki mondjuk hozzájuk fordul, mert nem lát kiutat, pl. veri a férje, ő pedig nem mer lépni, mert magát hibáztatja…hosszú lenne folytatni…ez az ember kapni fog egy olyan elemzést, hogy “Sárkányfarok, Lilith, női szerep, alárendelődés, Szaturnusz, férfi-nő, egyetemes rend, stb”, a nő marad, mert meg akarja menteni a házasságát, és bizonytalan, a férfi egyre durvább lesz, egy nap pedig agyonveri a nőt…

  Akkor hol lesz az ilyen kuruzslók felelőssége?

  Vagy ez volt az áldozat karmája?

  Erre nincs szó, ami itt folyt!
  Vagy még megy is, nem tudom…

  Kedvelés

a kommentelés lehetőség, jóakaratú és nyitott olvasóknak

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.