kezdjetek élni

Ezen a blogon, észrevehettétek, már nettó gondolat, önkifejezés és diskura van. Nincs “társadalmi felelősség”, vagyis egy ideje nemigen segítem se a civileket, se elvbarátaimat, ismerőseimet a posztjaimmal. Nem szoktam hírt adni akciókról, tüntetésekről, nem népszerűsítek semmilyen ügyet, kezdeményezést, érdeket.

És akkor ez most a kivétel:

Mosolyka, Hozleiter Fanny és férje, Tóth Sándor Zoltán valami nagy dologra készül.

Egész estés nagyjátékfilmre, mégpedig, a pillanat értékéről.

A pillanatról, az örömről, arról, hogy MOST éld meg, használd, ismerd fel és örülj. Hogy ne halogasd, mert elmúlik. A film nagyon személyes, de bőven nem csak róluk szól, hanem erőt adhat másoknak is nehéz élethelyzeteikben. Amikor szokatlan a forgatókönyv, és mégis, valami hatalmas energia és boldogság születik abból, ami nagyon nem úgy nézett ki. Engem ez különösen megérint.

PillanatCsillag ízelítő bemutató

a keddi bemutatón, fotó: Gera Zsolt, balról: én, Fanny, olvasó

A film és a fenti kisfilm rendezője Vékony Zoltán, operatőre Gera Zsolt. A forgatókönyvet Mosolyka, és férje, Sándor írja.

Mindezt közösségi finanszírozásban — abból blog, könyv, nagyjátékfilm is kihozható. Nincs gépezet, nincs nagy stáb, óriásszponzor (egyelőre). Ez az alulról jövő, közösségi jelleg, a “ketten megcsináljuk” az, amiért hírt adok Mosolykáról. Ez a jövő: kitalálták, élik, beletesznek rengeteg mukát, ötletet, és önkéntes alapon a közösség is beleteszi a magáét. A film maga és a megvalósítása is azt üzeni: ha jó vagy, ha olyan mondandód van, amire éhes a világ, ha keményen dolgozol, ha a közösség ereje is segít, akkor meg tudod csinálni, és szép lesz.

Élet is, film is.

Fanny és Sándor egy nemzetközi oldalon, az IndieGoGón 31 napig tartja fenn a projektet,  november 18-ig :

http://igg.me/at/mosolyka

Az itteni, jobb oldalon látható csomagok közül válassz, ha támogatnád ezt az egyedülálló filmet, ügyet! Te sem csak adsz, kaphatsz sok mindent, ez a finanszírozási modell komplex és kölcsönösségen alapuló. Akár ott lehetsz a forgatáson is!

Már megvan az első lépcsőben kitűzött célösszeg 17 százaléka!

Azzal is segítesz, ha megosztod a hírt, ha sokakhoz eljuttatod a kezdeményezést a youtube videó és az IndieGoGo link osztásával.

Alig négy nap alatt alatt 150 ezren nézték meg a PillanatCsillag című kisfilmet, és négy nap alatt összejött a 17 százalék.

Drukkolok, hogy Fannyék álma teljesüljön.

A sajtótájékoztató és vetítés kedden volt, izgalmas azóta figyelni Mosolyka profilján, hogy hogy alakul a kezdeményezés.

3 thoughts on “kezdjetek élni

  1. ezer dolog jut eszembe róla, kezdve ott, amikor megjelent Gergő kollégám mellett a stúdióban, ahol akkor dolgoztunk, marha nőcisen abban a székben, már akkor is védjegyes mosollyal, mielőtt Gergő egy mozdulattal repítette volna a tatamira, hogy – ahogy akkor már kb. egy éve rendszeresen – most is önkéntes alapon masszírozza, amivel, meg a gyógytornával együtt akkor már ott tartottak, hogy kapaszkodással,d e hosszú percekig képes volt állni. (meg mondjuk kategóriákkal egyenesebb lett a háta). A huszonévei elején volt még, mint valami kerekesszékes buddha, komolyan. nem követem az életét azóta, örülök, hogy társra talált és férjhez ment, a kampányt meg megnézem és ha tudok, akkor segítek nekik, megérdemli. 🙂

    Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.