takarítónők, kurvák és egy látó gató

A felbomlasztják a családot című írás kommentjeinek legjavából szemezgetek. Lehet kérdezni, miért nem legyintek rájuk. Hogy nem unom? Én nem vagyok olyan. Engem ez nem személyesen érint, én mindent megpróbálok megfejteni, mert szenvedélyesen érdekel, mit gondolnak az emberek, a mindenféle emberek, igazán, amikor nem kell szemtől szembe állniuk a másikkal. Ihletet ad, és segít megfogalmazni, mit gondolok. Mindennek a lájtos formájával amúgy is naponta találkozom: így gondolkodunk mi, instant és könyörtelen ítéletekkel, és olyankor is mondanom kell valamit.

Ti nem vagytok hajlandóak változni. Királynői elvárások, de rozoga cseléd külsővel. Mitől essünk hasra? Igénytelenek vagytok, ráfogjátok a házimunka nehézségeire a kinézetetek negatívumait…..Valójában lusták vagytok. Válás után 4 évig éltem egyedül. Minden nap megvoltam a házimunkával 1 óra alatt és ragyog minden. Mielőtt valamelyik önsajnáltató kizsákmányolt hülgy beszólna, nem 50 nm2-en….200 on. A fiaim (2 van) hetente 3-4 napot voltak velem, most már az egyik non stop, ehhez érkezik heti 2-3 napra a másik. Tudjátok mi a nagy házimunkátok a pénzkereséshez képest? Lószar……A házimunkát mindenki el tudja végezni. És a napi 2-3 órát is át tudja pofázni a barátnőjével mindenki. Sőt…ruhát is tud nézegetni. — Én nem estem hasra attól, ki mennyit tesz bele egy kapcsolatba. Talán a másik igényei szerint kellene megtenni. Nem a nagy vacsorára és mosógépbe való ruhabedobásra kíváncsi egy férfi, hanem arra, hogy önmagára igényes, a férjének tetszeni akaró nő legyen mellette…Mindjárt figyelmesebb lesz ő is .:) garantálom.
Lusta eltehénkedett sírós dolgozó nők…..

Ú, ez dús. Hogy jön ide, a munkamegosztás témájához a kinézet? Egy már kialakult, együttélős kapcsolatban? Ott mit remélsz? Ott az a nő van, akit a hozzá tartozó férfi választott, és olyanná válik, amilyen az élete. Azt gondolod vajon, a jó test a cserealap? Elmosogatok, megfelelek a elvárásaidnak, ha bitang jó nő vagy? Te miért állsz szóba cselédkülsejű nővel? Ha nem jut jobb, akkor erre mit mondjak? Egy jó tükör? Miért gondolod, hogy nektek jár a szép nő élethosszig?

Nem, nem akarjuk, hogy el legyetek ájulva. Nekünk miért jó, ha nektek tetszünk? Remélhetjük, hogy néha megkívántok? Az azért még nagyon messze van attól, hogy nekünk jó legyen, inkább nektek szemrágógumi, ha mi jól nézünk ki. Meg aztán ti kívánatosak vagytok? Csak kérdezem.

Mivel “sex” nélkül nem akartok élni, ezért meg vagytok lőve, de hát erre van kitalálva a prostitúció. Csak nektek, lealjasított testek tömegei. Igényes hobbi.

És tényleg, folytatja:

:) gyerekek! Sokkal olcsóbb a takarítónő és a kurvák. Remekül megvagyok a hátamon púp nélkül. Sok barátom van,a fiaim imádnak, rengeteget vagyunk együtt, mint mondtam az egyik már hozzám költözött, a másik is nemsokára jön…. én többet nem esem a ti csapdátokba… Hatalmas demo az önfeláldozásról, eljátszátok milyen segítőkészek vagytok, hogy szerettek a kedvünkre tenni és bár senki nem kéri, ti magatoktól beágyaztok az elején , kimossátok a ruháinkat, titeket nem zavar, hogy barátaink is vannak, hogy sok mindent máshogy gondolunk, szépen belefúródtok az életünkbe, megszoktatjátok , hogy vagytok és átveszitek a mi feladatainkat, a dolgunkat, aztán hirtelen megvonjátok, miután már rászoktattatok minket …..aztán ezt hánytorgatjátok fel váláskor, mennyit dolgoztok. Pffff micsoda demo :D na megyek is edzeni! Képmutatók
Rám nem kell mosni sem főzni, sem takarítani. Sok férfi remekül elvan egyedül is, a sex kivételével mindene megvan.
tanulság :
Az úszómedence olyan mint egy nő. Sokkal több a fenntartása és az elvárás a karbantartásával, mint amennyi időt töltesz benne. Ezért van a strand ;)

*

Mások is vannak. Finomabbak. Aggódnak.

Felnőttek az amazonok és a nyámnyilák. Ezek lettünk. Amazonnak lenni legalább akkora baj, mint nyámnyilának. Szeretni kellene egymást és nem a mi igazságunkat tekergetni. Meghallgatni, megérteni, megcselekedni, nem ítélkezni és haragudni, hanem szeretni és szeretni kölcsönösen….de mi már a tárgyainkat szeretjük, meg a háziállatainkat, és az embereket, akiknek egykor azt ígértük, hogy jóban-rosszban már csak használjuk valamire…

Ha a feleségem mosolyog, közös programokra járunk, ismerőseink szerint tök jó ránk nézni, mégis miért kérdezgettem volna hogy mi a baj? Ez a nők egy érthetetlen sajátja, de úgy érzem igénylik. Minden válás egyedi és más emberek magánéletébe bármit is beleképzelni arrogáns dolog.

Miért amazon, aki nem akar bejárónő lenni a saját otthonában? Aki tehetséges a szakmájában, akinek fontos a hobbija, akinek vannak gondolatai? Ez a baj? Vagy az, hogy nem jó neki, amit a férj kínálni tud? Mert nem jó, ijesztően sokszor nem jó. Egy ideig megy a verkli, de aztán áhított boldogság csak nem lesz belőle, kicsike se, csak olyan fura rossz érzések: én nem ezt akartam. Minden egyre szürkébb. Pszichoszomatikus betegségek.

A nők szólnak. Mindig. És ha tetszik, ha nem, társadalmi tendenciák vannak, a történetek kísértetiesen hasonlítanak egymásra. Illúziókkal lépünk a házasságba, senki nem mondja, hogy ez piszok nehéz, lélekölő és igazságtalan.

*

Aki “megvilágítja az érem másik oldalát”, minimális szövegértéssel:

Hát eléggé tipikus férfigyűlölő írás… Na meg az a kevés adat amivel dolgozik, az is inkább a férfigyűlölők tippelgetése! Egyrészt alapnak veszi hogy a pasik nagy része nem akarja nevelni a gyereket és hogy azért a bíróság jelentős részben azért nekik is megítéli a gyereket miközben ez nincs így! A 60%-ot nem is értem!! A válás után A férfiak 12%-a nevel gyereket míg a nők 88%-a. És ebben már az is benne van amikor a gyerekeket szétválasztják. Ezen kívül 90% körüli amikor a közösen megszerzett lakás, ház a nőé lesz és a férfi albérletbe megy és onnan fizeti a gyerektartást is. És amiről ezután nem beszélnek a férfigyűlölők, hogy bizony a férfiak komoly része az anyagiakon hamarabb megállapodik mint a gyerekelhelyezésen! magyarán előbb adja oda a házat az anyának és fizet tartásdíjat minthogy lemondjon a gyerekről!!! Ezen kívül az elvált férfiak többsége 35-49 év közötti. és ha hozzátesszük hogy lakása már nincs és fizeti a tartásdíjat… hát ne mondjuk már hogy könnyebb a helyzetük mint a nőknek!!! Másfelől a kutatások szerint sok apa vállal plusz munkákat hogy életét megfelelő anyagi mederben tartsa és elkezdhessen újra lakásra spórolni, és persze a plusz pénzből az anyának is több pénz jut… Ezután a legtöbb férfi jogosnak tartaná ha a volt feleségnek el kéne számolnia azzal hiogy valóban a gyerekre költötte-e a pénzt de mégsincs így… És a legnagyobb gond nem azzal van hogy most itt le lettek hordva a pasik hanem az hogy egyszerűen szakítani kéne a sztereotípiákkal hogy jó szülő csak a nő lehet és ezért automatikusan ő kapja a gyereket és hogy a jó apákat úgy képzeljük el mint a ritkaságokat amikkel néha példálózunk de nem fogadjuk el hogy 1-2-nél több ilyen lehet! Ja és ha valaki felháborodna hogy én meg milyen pasipárti kommentet írtam, nos igen, ne várjuk hogy egy abszolút férfiellenes cikk után ne világítsam meg az érem másik oldalát, netán magának a cikkírónak a tévedéseit!

Úgy van. Százalék vagy fix összeg. Persze általában fekete az a pluszjövedelem. De mi van ebben (hogy a gyereknek anyagi támogatásra válás után is szüksége van) olyan, amit ne tudtak volna a férjek a házasságkötés előtt? A gyerek felelősség, és ez a felelősség nem a válásig tart, ezt azok gondolják így, akik szerint a nő dolga és öröme a gyerek, oldja meg. Én azt látom, hogy az asszonyok erejükön felül dolgoznak, a saját rovásukra is a gyerekekre költik, amit keresnek, apuka meg nemigen fizet tartásdíjat, és ezt mindenki tökéletesen természetesnek tartja.

Ja, az adatok. Ez nem elemzés, ez publicisztika. És olvasd el újra, mert valamit félreértettél.

*

Sziasztok!

Elvált férfi vagyok és megmondom őszintén nem bírtam végigolvasni ezt a szösszenetet. Olyan fokon elfogult, általánosító és csöpög a lenézéstől hogy iszonyat. Azon emberek magabiztosságával írsz aki biztos benne hogy övé az egyetlen igazság. Ha a feleségem mosolyog, közös programokra járunk, ismerőseink szerint tök jó ránk nézni, mégis miért kérdezgettem volna hogy mi a baj? Ez a nők egy érthetetlen sajátja, de úgy érzem igénylik. Minden válás egyedi és más emberek magánéletébe bármit is beleképzelni arrogáns dolog. Csak gondoltam megosztom veled a véleményem, hátha érdekel, ár csak egy férfi vagyok.

Érdekel, de én nem képzeltem bele semmit senki más életébe. Valami nagyon nem stimmelhetett itt, hogy ennyire előzmény nélküli volt a válás. Egyébként a nagy szerelmek be tudnak úgy robbanni, hogy sokáig jó, jó, igyekszünk, szeretjük egymást, aztán az új élmény vakító fénye mutatja meg, milyen sivár volt az egész. De nem tudom, veletek mi történt, és nem is arról akarok írni, csak jelenségekről.

A blog hangneme, a téma kontextusban érthetőbb — olvass még. Én figyeltem, és amit láttam, attól dühös lettem.

*

Szerintem eleve hibás hozzáállás a férfiak és nők közti – néhol amúgy is durva – ellentétet ilyen férfigyűlölő szöveggel aláhúzni. Elismerem, sajnos vannak ilyen esetek, férfiak (!) szép számmal. Azonban nem hibás-e éppen úgy a nő, mint a férfi? Ha másban, hát abban hogy hagyta, hogy rosszul választott? Hogy nem küldte már el az elején? Nem nők nevelik-e az érzelemszegény, éretlen férfiakat is?

Szerintem eleve hibás hozzáállás rögtön visszavágni. Lehet, hogy a nők is benne vannak, de most miért arról beszélünk? Azonnal mutogatni kezd minden erre tévedő férfi. Természetesen a férfiak szemétsége adott, állandó, a nő a hibás, miért hagyta, ő legyen résen, figyeljen, döntsön, hagyja ott a korábbi életét, nyilván megteheti könnyen, viheti az ékszert, festményt, gyereket, apu mosolyogva integet a lépcsőről.

*

Ez az akkor eldobják címűre jött.

Bár a végső bekezdés minden szavával egyet kell, hogy értsek, de az azt megelőző hemzseg a buta, egyoldalú általánosítástól. Ugyanolyan primitíven közelíted meg a kérdést, mint a mostani parlamenti csodacsapat, akik szerint a nő otthon, tűzhely mellett verve jó, csak másik előjellel. Ha tudnád, hány olyan nő van, aki évekig nem is próbálja meg jelezni sem, hogy nem mennek a dolgok rendben, hány olyan van, aki nem képes az életét úgy vezetni, hogy a partnere több év semmivel nem magyarázható szexhiány után máshoz fordul, és végül, hány olyan péklapát után kiáltó, jónéhány tömeggyilkoshoz mérhető kárt okozó nő van, aki a gyereken keresztül űzi kicsinyes, megalázást és/vagy bosszút célzó háborúját (vélt vagy valós sérelmek alapján, ez most mindegy)? Igen, sok olyan férfi van, akire ráillik, amit mondasz. De hogy hány nő követ el ugyanúgy elborzasztó dolgokat, azt elég necces ennyire szépen homályban hagyni. No nem mintha nem lennél ezzel tisztában, de hadd jelenjen meg ez is itt 589. helyen…

Mindig az ellenpéldákat emlegetitek. Visszavágó. Mindig. Ez mire válasz, mit mond annak a rengeteg nőnek, aki mindennap retteg, kínlódik, és akárhogy igyekszik, sose jó, amit csinál? Nos, ez az a blog, ahol az ő igazságuk kap helyett a fullasztó, nőellenes honlapok (női magazinok!) után, meg a fifti-fifti igazságtevés érzéketlen butasága után.

Az erőszakos nő egyébként sokkal több szankciót kap, mint az erőszakos férfi, és ez nem elhanyagolható különbség. Én nem csodálkozom, hogy védik magukat, és nem mindig jó fejek. Miért lennének? Természetesen nem szentek: amikor már abból kell válogatni, ami marad, akkor elég rossz megoldások születnek. De arról beszéljünk az egymás sztorijaira való licitálás helyett, hogy jó-e ez így, és mit csináljunk a rendszerrel!!! Vagy arról, hogy te hol rontottad el. Vagy hogy segít-e valakinek, amit írsz.

*

Jajj, micsoda cikk, hogy meg ne sajnáljalak! Férfi szemszögből szánalmas nyálfröcsögés az egész. Egyértelmű, hogy nincs lejjebb a nőknél, a patkány után jön a nő.

Ne rám mutogassatok. Írjatok okosakat, erőseket, azzal is a nemek közti békéért tesztek.

***

Ha troll, legyen kövér: Minden Áron még mindig itt van.

Egész pontosan: zsarol. Kér, csűr-csavar, kötözködik. A kommentelési jogot akarja kierőszakolni. Ki van tiltva mindenhonnan, de a sarkamban van, ha a 444-en kommentelek, ott is lecsap, gúnyolódk, inszinuál.

Te, Áron, nem kérhetsz tőlem semmit, realitásérzéked és önreflexiód teljes hiányára vall, hogy eszedbe jut ez. Emberségem veled odáig terjed, hogy ha találkozunk egyszer, irgalmasan odahívok olyanokat, akik segíthetnek, ők elvisznek egy helyre, ahol majd vigyáznak rád.

(xyz) Csak azért is beleolvastam Van itt egy rejtett kommunikációs probléma is a rengeteg felsorolt látható és kitárgyalt probléma mögött. Az pedig szerintem a házasságok dinamikája: Nagyjából azért kötünk házasságot mert a párunkban látunk egy csomó de legalábbis néhány számunkra jó tulajdonságot. Ezek után az idő múlásával és az élet és az együttélés nehézségei miatt kezdünk látni hibákat a párunkban. Ezek a hibák az idő múlásával egyre inkább fájnak nekünk és a jó amivel indult a dolog az természetesnek tűnik és kifakul. Mit teszünk ebben a kialakult helyzetben? Természetes módon megpróbáljuk a hibákat kiküszöbölni azaz megpróbáljuk a párunkat javítani, javítgatni általában ráadásul kölcsönösen. Sajnos ez nem működik mert az emberek természetét viselkedését tulajdonságait nagyon nehéz megváltoztatni kívülről és mások által. Feltétlenül szükséges a változtatáshoz a magunk komoly elszántsága és szívós akarata. (ld. pl. a dohányzásról leszokás). Ezért aztán a házastársak egymás javítására irányuló jó indulatú kísérletei szemrehányások formáját veszik fel amelyek veszekedéssé fejlődnek. Idáig igen sokan eljutnak és itt elágaznak a sorsok mert a további fejlődés lehet hogy megáll, lehet hogy váláshoz vezet stb, . De a veszekedések hatására nagyon ritkán tűnnek el a párunk rossz tulajdonságai , szokásai és ha mégis , akkor is az inkább egyéb komoly változások (pl. alkohol elvonó, börtön, kivándorlás és a válás ) miatt történik.
  • Hide 16 Replies
  • Látó Gató Annyi a hiba rajta, hogy az már fáj ? ” javítani, javítgatni ” ? Nem érdemes elaprózni. Nagyjavítás,teljes szerviz, külső, belső takarítás, Odaadni egy szerelőnek ( hiszen ezért is ered ebből a szerelem szavunk-én szerelem-te szereld- szeret ő, a szerető ) Persze, ha már annyira kopott, leharcolt, kifutott típus,hogy meg se nézik az utcán, akkor jöhet a minőségi csere Kínálati piacon könnyű.Az se baj, ha használt.Csak megkímélt állapotban legyen. Karámban tartott. ( bocs. garázsban ) De sajnos hibátlan darabot azért nem könnyű találni. A legtöbb már túl zajos. Sír,nyikorog, nyöszörög.Nehéz kormányozni. Rendszeresen rá kell nézni. Nem mindig arra megy, amerre kéne. Leállítás után néha visszalő. Hidegen nehezen indul be. Sokáig kell izzítani. Kopottas a színe. keveset lehet pakolni rá. A futóműve sem hibátlan.Sorolhatnám estig. És ez egy se gyári hiba. ám. Ezért azután állandóan költeni kell rá. Hogy karban legyen tartva. Mert azért hálás. Ha karban van tartva. Akkor egy darabig jó. Úgy működik ahogyan kell. Csendben fut-végzi a dolgát. Szóval kényelmes. De túlzás emiatt alkoholmámorba, börtönbe , vagy külföldre menekülni.Bár, kedves Péter, egy ilyen okfejtés után mindenképp indokolt. Inkább ne tarts autót.
  • (xyz) Bocsi én az F1-ről gondoltam írni és nem a roncs derby-ről de igaza van az is van
  • csakazolvassa Látó Gató, megtennéd, hogy nem kommentelsz többet semmilyen néven, semmilyen szellemeskedő szójátékkal a velem kapcsolatos hivatkozásokra? Köszönöm!
  • Látó Gató Nem. Előfizetésem van . De nyugi. Tőlem soha nem fogsz olvasni, olyan ordenáré. mocskos, undorító alaptalan minősítéseket, nyilvánvaló valótlanságokat, amiket Te abban a biztos tudatban tettél ki*, hogy akiről írod az már nem tud reagálni azon a fórumon ,mert a helyreigazítást, az bármilyen visszafogott is legyen, már nem engeded megjelenni Pedig minimális a kockázatod, hiszen itt is, ott is a rajongóid vannak többségben- a nyilvánvaló tények megismerése után is szeretnének neked hinni és ráadásul régi bejegyzéseket nagyon kevesen olvasnak. És mégis. És mégse. Pedig, ha kiengedted volna, már rég nem lennék itt. Emlékezhetsz, ott lezártam a vitánkat. De te gyáva voltál,mindenféle baromságot összehordtál és a választ eldugtad. Mert ugye megtehetted.. Hiszen a Te blogod. Ha megteheted az elégséges indok ahhoz, hogy megtedd. Éva, ha Te férfi volnál üvöltöznél a feleségeddel, lehordanád mindenfélének, pocskondiáznád és vernéd.Mert úgy éreznéd, megteheted. Erősebb vagy, helyzeti előnyöd van-megteheted , hát neg is teszed. De én nem vagyok egy tipikus áldozat. Csak türelmes
    Addig hát bárhol és bármikor számíthatsz rám.Ott is ahol törölhetsz, és ott is ahol nem. De már olyan régen ígérgeted, jelents már fel. Hiszen tudod az IP címem. Mondjuk zaklatásért -.Rendőr bácsi-zaklatnak-mindig ír valamit a nyilvános fórumaimra. Aztán meg, ha levelet írok neki, akkor válaszol, ha nem írok, akkor meg nem. Juj. nem is zaklat, inkább hogy rágalmaz. Azt írja csúnyákat mondok emberekre. De tényleg az csúnya, hogy…jaj szégyellem kimondani. meg nem is bírná el a jegyzőkönyv. Meg aztán, ha mégis leírná amiket mondtam, még feljelentene rágalmazásért. Vagy becsületsértésért. Jogosan. És tudja a címem. Én mondtam meg neki. Amikor megkértem valamire**. Szóval tömlöcbe vele. És mindenkivel aki nem ért egyet velem.- Biztosan pert nyersz. Én meg veszítek. Életemben először. Már úgyis kíváncsi vagyok, az meg milyen
  • csakazolvassa Ismét kérlek, hogy ne kommentelj többet. Köszönöm.
  • Látó Gató Ha szeretnéd kiírom ide a telefonszámodat. Ha akarod kiírom a címedet, amit Te mondtál meg, amikor jóval előbb megkértél hogy segítsek valamiben, amihez kellett a lakcímed. Én nem akarok megírni másik verziót, én akkor megírtam, ám Te azt nem engedted ki. Ez ami megbocsáthatatlan. A többi össze-vissza hordott pufogásod,az nem számít betudom női szeszélynek. Ha valóban szeretnéd összemérni a jogi képzettségünk, rajta, jelents fel. Én biztosan nem foglak, soha.
  • Látó Gató Ismét kérlek, hogy tedd ki. Oda. Mögé.Ahol Te akartál engem lejáratni. És én téged mégse. Csupán egy másik nézőpontból, ugyanarról, mást.Senki nem fogja elolvasni. De így volna korrekt. Ha tudod az mit jelent.
  • Látó Gató (xyz)! És próbálta már a taxit? Rendel-élvezi a szolgáltatást-eljut a célig, majd fizet. Harang nélküli találkozás,harag nélküli elválás. Jött-ment. Semmi kibelezés,önfeladás, láthatatlanná fakulás , csak mert el kellett jutni valahonnan-valahová, valaki kedvéért, de együtt vállalva, a közös cél elérése érdekében Talán ezért több a működő, mint a totálkáros. Már hogy autó-természetesen.
  • csakazolvassa Azt lehet, hogy a csakazolvassa fészbukján a történelmi jelentőségű troll a maga testi-lelki nyomorából kiindulva nem méltatja, ajánlgatja a prostitúciót? Köszönöm!
  • Látó Gató történelmi jelentőségű, három köszönöm egyetlen este-elkényeztetsz,
  • Látó Gató Figyelj Éva. Mennem kell, de a lényeg a lényeg-oda a nagy coming outod mögé tedd ki az én verzióm. A nyugalmunk kedvéért. Köszönöm.
  • Látó Gató Mentem-nem értesz Te semmit. Olyan zaklatott vagy. De nem tőlem, az biztos.Majd jövök. Szia.
  • Látó Gató Már megint olcsó szitokszavakat írsz tények helyett- ” Elképesztő rágalmakról ” beszélsz a lényeg helyett -Idézz egy rágalmat-és máris betűhű beidézéseddel cáfolom. És cserébe idézek Tőled még kettőt. Hogy mai témádnál maradjunk itt van egy a szolidabb, ám szokásod szerint kiterjesztő, általánosító és megvető. Ez a szaros pelenka nálad valami kiindulási pont mint kezdő táncosnak a kályha,vagy valami fétistárgy, amin keresztül szemléled a férfiakat. Gondolom, hogy eldöntsd, melyik az undorítóbb..persze kulturáltan, elfogulatlanul ám. Íme “: És mindez azt is jelenti, egy férfinak elnézzük, hogy a tejfakasztó buli (értsd: eszméletlen berúgás a gyerekszületés ürügyén) az egyetlen aktív és lelkes cselekedete a csecsemőkorban. A kakis pelenka is undorító nekik, érthető.” Hát ha már egy évre megértetted, most minek rugózol rajta újra? De ez tök mindegy, Amit mondtam, megmondtam. Amíg nem teszed ki a rólam írt valótlanságok tucatjait tartalmazó bejegyzésed mögé az én verzióm, számíthatsz rám Itt is-ott is.
    És most egy levél. Az utolsó szó jogán, azt mondja, mert persze ő itt a halálraítélt.
    (…)
    Bárhogy is fáj hogy egyel kevesebbel szitkozódhatsz, trágárkodhatsz, alázhatsz-elhagylak.Szia.
    Vigasztalhatatlan vagyok.
    Te Vándor Sándor, Látó Gató, Minden Áron, KonT Roll, mutasd meg azt az e-mailt vagy bármit, amelyikben megadtam a lakcímemet. Soha nem adtam meg, és a számomat sem, nem őrültem meg, ezek után:  “Nyugi-Gyere add az arcocskád-így két tenyerembe fogom és közel húzlak magamhoz-nyugodj meg-egy puszi oda a szemed alá-a szeplőcskékre-ahol még legördül egy csepp-aztán a másik alá-és egy pici a szád sarkába. Nyugodj meg. Bújj hozzám-gyere.” Ezt te írtad nekem, amikor a férjem haldoklott. Megszerezted, kicsaltad a címem, pedig világos lehetett, hogy nem akarom megmondani, ezért is vádaskodtál utána is, hogy nem is ott lakom, ahol lakom. Imolától csaltad ki, és úgy, hogy azt mondtad neki, te vagy a szerelő. Hazug vagy, és beteg. És átvertél, mert nem adomány meg segítség volt ez, hanem a fölényeskedés és az aljaskodás jogának vételára. Nem azért nem csengettél be, hogy ne zavarj, épp elég zaklatás, hogy itt ólálkodsz, hanem azért, mert nem voltam itthon, és mert egy gnóm vagy, és hisztérikusan nem akarod, hogy kiderüljön, ki vagy.
    * erre gondol, ahol megírtam, mit művelt: tanmenet, vagy mi
    ** pénzt. Érdekes, hogy senki más nem emlegeti fel, amit adott, és nem is zaklat.

56 thoughts on “takarítónők, kurvák és egy látó gató

  1. Elolvastam. Rosszul vagyok tőle, és nagyon nagyon fáj. Más oldalon tegnap más témában a hozzáállásommal, mint a hús a döglegyeket, úgy magamra hoztam őket. Ostoba, logikátlan semmi következtetésekkel, lazán hülyézve, személyeskedve taposnak, fojtogatnak. És ezek nőkkel élnek jobbára. Mindig kiderül, hogy ezek mögött mindig van egy “boldog” feleség. vagy egy, aki elhagyta őket, mert nem becsülte a nagy jót. És ezek iskolázott, szabadlábon élő fehér, hetero férfiak, akik nyugodtan garázdálkodnak teljes öntudattal. Félelmetes.
    Én soha nem hittem, hogy ennyire borzasztó a helyzet. Hogy ennyire nem lehet velük. És nekem még szörnyű, hogy itt, kint is. A saját életemben is, nekem fontos emberek is. Nem eltolják a témát, nem, löknek rajtam olyat, hogy hanyatt esek. Nem értik, mit beszélek, miért védem magam. Tüskös, vitatkozós vagyok, miközben rendszeresen belém rúgnak. Talán nem ennyire durván, de akkor is. Tényleg mindent el kell viselni?
    Amit itt olvastam, éppúgy összehúzza a gyomrom, mint mindaz, amit az életben megélek. Régen azért szűkült, mert belőlem éltek, most azért, mert számon kérik, ha védem magam.

    Kedvelés

  2. Nagyon aggasztó, az egész, de főleg a második rész Minden Áronnal, vagy hogy is hívják. Úgy érzem, kezd ez túlságosan komoly lenni a számára, és én tartok tőle, hogy ezt nem fogja korlátozni a virtuális térre. Szomszédok is tudnak róla, hogy nem hagy? Légy óvatos!

    Kedvelés

  3. tényleg idejárnak felidegesedni…
    De nem tudom miért kell ennyire bevonódniuk, miért fáj nekik ennyire, hogy valaki ezt gondolja valamiért? Ha ők a Rendben élnek, mi a bajuk ezzel a rendetlenséggel? Olvassák, gondolkodjanak, ha akarnak. Egyetérteni sem kell. Ez egy gondolatébresztő blog, egy olyan szemszög, amifélét nem sok helyen lehetett olvasni. Érdekes, és fontos, ki, hogy észleli a világot, ebből fejlődhetünk. De senki nem erőszakolta ezekre a férfinépekre, hogy értsenek egyet, hogy olvassák. Azt meg pont nem kérte senki, hogy életreneveljenek, trollkodjanak. Ha valamit akarnak írni, írjanak magukról, hogy miért fáj nekik valami ebből, ne az általános TE férfigyűlölő üzenetekkel jöjjenek…
    Ez a legutolsó pedig a látogató, beteg, a hideg is kirázott…

    Kedvelés

  4. A gyermekeit egyedül nevelő (és kurvázgató) férfi a mi példaképünk!
    De mit szólna, ha a nők is mind egytől egyig ilyen öntudatosak lennének, mint ő? Rám ne főzzön-mosson senki! Engem ne tartson el senki?! Nagyon félek, hogy akkor nem találna magának k.vákat. Mellesleg a hasonló helyzetben lévő nők -akik pénzt keresnek, főznek, mosnak, gyerekeket nevelnek, szülőket gondoznak, phd dolgozatot írnak,- hamarabb találnak maguknak sexpartnert, ha csak az kell (és ingyen!) mint a k.vázgató férfi.

    Kedvelés

    • újabb adalék a kurvázás megítéléséhez.

      ezt a dolgot mindig onnan kezdtem empatikusan értelmezni, hogy mondjuk én fizetek egy férfinak (vagy akár nőnek) azért, hogy szexuális élményhez jussak.

      maga a tudat, hogy úgy van részem szexben, hogy ezért fizetek: ez olyasfajta gát nekem, ami miatt számomra ez elképzelhetetlen.

      már É. is megkérdezte itt többször: miért olyan kurva nehéz kiverni?

      inkább pénzért igénybe veszek egy emberi testet. ami önmagában megengedhetetlen. méltóságot sért és elfogadhatatlan. nem lehet indoka.

      ezen túlmenően ez a kommentelő férfi (ahelyett, hogy szégyenkezve bevallaná, hogy bizony ő fizet azért, hogy szexeljen és rendszeresen) életvezetési tanácsként másokat is erre biztat. sőt! egyedüli és üdvözlendő megoldásnak tartja minden házassági/párkapcsolati problémára.

      kíváncsi vagyok mit javasol majd a merevedési zavarral küszködő fiának. neki is ugyanezt. (+ vegyél be egy viagrát fiam)

      ennek a férfinak voltak és vannak nők az életében. azokat minduntalan ilyen megvehető tárgynak tekinti, aki ha elég érmét dob bele csinálja amit mond. óriási erkölcsi magaslat. méltó gyereknevelési alap.

      és persze ő teszi fel a kérdést, hogy ugyan a nő miért alkalmasabb a gyerek nevelésére?

      Kedvelés

  5. Én szeretnék köszönetet mondani ezeknek a trolloknak. Szomorú tény, de erős pillérjei a családomnak. Összerándult gyomorral olvasom őket, mi várna kint, milyenek mások, és ez állandó kitartásra ösztönöz. Ha a nyughatatlan, folyton elégedetlen természetem sokszor nem is engedi értékelni a páromat, ők lépten-nyomon megerősítenek abban, hogy egy csodálatos ember.

    Kedvelés

  6. Éva…

    Én megértem mostmár, hogy ennyire következetesen tartod magad ahhoz, hogy ez a te magánblogod, de általánosságban vetsz fel témákat, nem pedig a privát életed problémáit feszegeted itt.
    A kicsalt címmel kapcsolatban jutottam arra a következtetésre, hogy ennek tudatosítására folyamatosan törekedned kell, hisz látni, házhoz megy a válasz.. Te jó ég!

    Ami nekem ezekből a kommentekből lejön, az az, hogy fáj, hogy ordít belül egy kisgyerek..
    Ahhoz pedig, hogy ez ne így fájjon, hogy kérdésre ne erőből érkezzen a válasz, hogy belátás előzze meg a vitát, fel kell nőni.

    Kedvelés

    • Mikor mit feszegetek, sok minden van.

      Az a durva, hogy Minden Áron, aki nyilvánvalóen elmebeteg, teljesen következetes. Van benne rendszer. Ő úgy képzeli, hogy van ő, a galaxis középpontja, és a többiek keringenek az ő megítélését, véleményét, értékelését lesve. Ezt élvezi, hogy ő, a Nagy, az Okos, a Lovagias, a Dúsgazdag, az Adakozó, az Izgalmas Örök Opponens, a saját véleményére oly kényes Gondolkodó majd megmondja. Én nem tudom, honnan ez a nagy gőg, de ezt erőlteti most már fél éve. Úgy tesz, mintha azt hinné, de semmi kétely ám, hogy engem biztos epedve érdekel, mit mond. Milyen írónak tart (“légy picit könnyedebb, erotikusabb.”), mi hogy történt, és megmagyarázza nekem, hogy én adtam meg a címem. De valami hihetetlen nagy svunggal. Lesben áll, jön utánam. Mindenből, amit a blogon mondok, írok, levezeti, hogy én miért vagyok férfigyűlölő. Ezt akarja bizonyítani, kikeresi, összefüggéseket teremt, dühödten szembesít a saját soraimmal, amelyeket nem ért, csak azt akarja bizonyítani, hogy én őt megsértem, meg a teljes férfinemet, én rossz vagyok, mert nem bírja elviselni, hogy nem kontrollálhat, hogy nincs joga mindenhez. Eleinte hízelgett, szaglászott, aztán amikor mondtam, hogy ezt ne, akkor támadni kezdett, leckéztetni, vádaskodni. Mert ez nem fér a fejébe, hogy valaki az ő Abszolút Mindentudása nélkül létezhet, hogy valaki őt kineveti. Ismerős ez nektek? “Szép vagy, amíg az enyém vagy, ha nem vagy az enyém, dögölj meg.” Érdekes párhuzam. Ő nemében van támadva, én sértő általánosításokat írok, én gyáva vagyok, ha volna bennem becsület, kitenném a “helyreigazítását”. Hiába mondtam, hogy átlépett egy határt, szerinte nincs határ, én nem húzhatok, és ha én azt mondom, ne zaklasson, akkor a) gúnyolódik, hogy “jaj, rendőr bácsi, zaklatnak; b) felteszi szavazásra, hogy ő zaklatott-e, azt mondja: (a facebook csoportban, ahol találkoztunk)

      “Megnéztem-száz nő-tíz férfi-abszolut többség-tessék-döntsenek a nők felőlem-gyűlölnek, vagy szeretnek-tedd fel a FB re a teljes levelezésünk-és én állok az ítélőszék elé. Dötsenek Ök-a NŐK.
      (..)
      Tessék vetélkedő-borítékoljuk az eredményt.
      Mennyien fogják azt mondani-én ettől csak jobban szeretem-végre egy érzelmeit nyíltan kimutató férfi?
      És mennyien, hogy Ó istenem, ha ez a szexuális zaklatás, akkor én is kérek ilyet?
      És mennyien, hogy, ha egy nő nem akarja, hogy beszéljenek a fenekéről, akkor ne beszéljen a fenekéről.
      És mennyien, hogy gyűlölöm?
      Tippeld meg.”

      Tehát itt is mindegy, csak azt csináljam, amit ő mond. Iszonyatosan manipulatív, bele akar kényszeríteni a logikájába. Majd mások mondják meg, nekem mi terhes. Ítélőszék. És a tét: őt szeretik-e. És ő: érzelmeit (!!!) nyíltan felvállaló férfi. Nekem nincs jogom magamhoz. És bár a fizikai megjelenésétől nem félek, ez az ijesztő, ahogy ezt tuszkolja, erőlteti.

      Ahogy céloz a bejegyzéseimre, ahogy olvasgat, les, gyűjtöget, ellenem próbálja fordítani. Ahogy tekereg, hogy rávegyen valamire, ahogy érvel, manipulál. Csak nála legyen a kontroll.

      c) azt állítja, én rágalmazom ezzel, hogy ő zaklat, ő az áldozat, nekem abban telik kedvem, hogy őt tapossam, megalázzam, hiszen férfigyűlölő vagyok. Ez érdekes interpretációja annak, ami a valóság, hogy NEM KELLESZ, BUTA ÉS IDEGESÍTŐ VAGY, HAGYJ BÉKÉN, EZ AZ ÉN BLOGOM, AZ ÉN ÉLETEM.

      A lényeg, hogy én nem lehetek kompetens abban, nekem meddig fér bele, mi a jó. Majd ő megmondja. Átírja az érzéseimet. Kísértetiesen ilyenek a bántalmazók.

      Kedvelés

      • “Mennyire szánalmas szegény nyomorult amint szűkölve keresi a figyelmedet, és nem, semmivel sem lehet lekoptatni mert a rögeszméje lettél. Ahogy újra és újra próbál utasítgatni, hogy mit tegyél, “indíts rólam szavazást”, “jelents fel”, mindegy neki bármi történik, jó vagy rossz, csak csináld végre amit mond és akkor elégedetten dörzsölheti a markát, hogy mégis csak a hatalmában vagy. Tényleg elmebeteg!

        Kedvelés

  7. Ez tényleg beteg… tegnap nekem is volt egy rövid vitám egy hapsi ismerősömmel, fel volt háborodva az egyik általam megosztott bejegyzéseden, és hozta ő is a tipikust: miért nincs szó arról, hogy a nők is milyen szemetek és hogy nyereségvágyból szülnek, (MMIVAN?!?!?!?) stb… Elmeséltem neki, hogy miről szól ez a blog, a végén megköszönte.
    Ez az idétlen BármiTrollGató valami iszonyatos komplexusokkal teli akármi lehet… az sem kizárt, hogy unatkozik a parlamenti üléseken és azért irkál ide. Közben meg úgy látszik, hogy a törvénytervezeteket bújja a lapitopiban. Én már bármit el tudok képzelni.

    Kedvelés

  8. Jaj…Minden Áron… 😦 A csalódott és visszautasított férfi…
    Én tegnap délelőtt lettem rosszul, belenéztem a facebookon a nem ismerősöktől jött postafiókomba. Döbbentem. Tele volt üzenetekkel a férjem nagynénjének a férjétől, aki német és szerencsére ott is él, csak ezért nem kaptam sikítórohamot. Május 1-től 22-ig, mindenféle trágár nyálcsorgató ocsmányságokat küldött. Rámentem a profiljára, és akkor ért a további hidegzuhany, megosztotta pár képemet, szintén undorító kommentekkel. Az egyik fotón az ikrek is ott voltak. Azt később levette. Eddig le volt tiltva, de ahogy vizslattam a profilt, rájöttem, újraregelt és így jutott be ismét a profilomba. Írtam a férjemnek, szóljon neki, szálljon le rólam, mert feljelentem zaklatásért. Éjfélre törölte az oldalt. De olyan hányingerem volt egész nap/éjjel, mintha megerőszakolt volna, betört az intim zónámba. És szintén nem tudtam igazából mit kezdeni magammal, és most sem vagyok túl boldog, mert bármikor visszajöhet. Életemben talán 5x találkoztam vele, tudja, min mentem/megyek keresztül az autóbaleset miatt és mégis, ezt kapom. Hová tart ez a világ? Megmutattam a nagyfiamnak (16 és fél éves), hogy nagyon figyeljen oda, pláne, a neten, hiszen ez sajnos bárkivel, bármikor, bárhol, megtörténhet. 😦

    Kedvelés

    • Ha a helyzet az, hogy újraregelt és így látott rá a profilodra és tudodd megosztani képeket, akkor néhány beállítás megváltoztatásával el tudod érni, hogy legközelebb ne történhessen ez meg, max a profilképedet lássa kicsiben és a cover képeket (azok mindig nyilvánosak, így oda gyerekes képet vagy portrét kitenni nem szerencsés)

      1. A Facebookra belépve a “Kezdőlap” és a fogaskerék közötti lakatra kattintva lehet elérni néhány gyors beállítást (pl szigorú szűrés bejelölése a Kiknek az üzeneteit szeretném látni a bejövő üzenetek között?)
      2. “Ki láthatja a dolgaimat?” és “Ki találhat rám” rész itt https://www.facebook.com/settings?tab=privacy
      3. Itt érdemes a “Nézd meg, hogy látják mások az idővonaladat” használni: https://www.facebook.com/settings?tab=timeline
      4. Ill. itt vannak még jó leírások: http://facebooktippek.hu/?s=privacy

      Ha a képedet megosztotta a “megosztás” gombbal, akkor azt tudod szabályozni a beállításoknál. Ha feltöltött valamilyen képet rólad a tudtod nélkül és ezeket megtalálod, akkor
      – felugró ablak esetén: a kép alján “Lehetőségek” –> “Bejelentem”
      – ablumban lapozgatva alul: “Bejelentem”
      “Ez a kép rólam készült, de nem szeretném hogy itt legyen”

      Kedvelés

      • Ó, ezt a bejegyzést valójában babytevének szántam, ez csak a férj nagynénjének a férjével, és más ismeretlen kukkolókkal, zaklatókkal szemben lehet megoldás.

        A csakazolvassa Facebook oldalon csak az egyes felhasználókat lehet kitiltani. Ha újraregel és újra zaklatni kezd, akkor újra ki kell tiltani. Más eszköz nincs.

        Kedvelés

      • És bármennyire is nem erről szól a Fb, utólag mindig törölni kell az egy hónapnál régebbi megosztásokat (privát oldalról beszélve).

        Kedvelés

  9. én továbbra is azt gondolom, hogy a trollok indikátorok, akik kihangosítják a csendes, lapuló, és az előjogokat élvező többi férfi hangját (tisztelet a kivételnek). nyilván durvábban és kevésbé cizelláltan, de az általánosan osztott férfivéleményt mondogatják. ha nem így lenne már fel lennének háborodva a “normális” férfiak és kikérnék magunknak amiket a trollok mondanak, de nagyon nagy a csend.

    ajánlom figyelmetekbe ennek a férfinak a beszédét, aki elgondolkodtatókat mond arról, hogy mi lenne itt a férfiak szerepe, sajnos csak angolul van meg:
    http://www.upworthy.com/a-ted-talk-that-might-turn-every-man-who-watches-it-into-a-feminist-its-pretty-fantastic-7

    szép, komoly, férfias férfi és van benne bátorság és erő. névvel, arccal, szenvedéllyel, okosan. miért nincsenek többen?

    Kedvelés

    • Ezek a TEd talkok valóban nagyon jók a legtöbb témában. Más témában már találkoztam velük, de meg kell mondanom, egyetlen óriási hátrányuk van, mégpedig az, hogy nagyon profik. Ha értitek, mire gondolok. Nálunk ez még azért furcsa műfajnak számít, és kevés olyanba lehet botlani, ahol valaki egy kényesebb témát egy magyarosabb észjárásra jól felépített előadáson végigvezetne, hasonlóan kulturált körülmények között.

      Kedvelés

      • igen, és az milyen komoly már, hogy amikor bántalmazóról beszél folyton magára mutat, mint fehér, felnőtt, vezető férfira? micsoda korrekt felelősségvállalás ez? és micsoda élmény ilyen pasikkal kapcsolódni a való életben?

        nekem rendesen kifordul a gyomrom, mikor értelmes férfiak magukat erősnek, megnyerőnek és keménynek gondolják, egójuk alig fér el a kávézóban és azt hiszik egyenrangúan randiznak, aztán 1-2 tényleg egyenrangú és nem ególegyező kérdés után – ahogy Adél is írta valamelyik nap – összetöpörödnek és hebegnek habognak, ráadásul még utána le sem lehet vakarni őket. Makrancos Kata, ja… az tetszik nekik. de, hogy az egyik múltkori kommentelőt idézzem, hátafaszomnemkéne?

        ez a pasi itt a beszéd elején szerintem izgul. remeg kicsit a hangja. és mégis kiáll és mondja, tök vonzó az ereje. az ilyen pasik azok akik miatt azt gondolom, hogy van még remény próbálkozni a többivel.

        Kedvelés

  10. Borzasztó volt ezt olvasni, és egyben végtelenül jót is tett nekem.
    “Héé, kislány nem veled van baj, csak figyelj oda, légy óvatos te is, bármennyit tapasztaltál is, mindig célpont maradsz a még mindig kis mosolygós ártatlannak tűnő kis pofikáddal ” “jól nézd meg mi van csomagolva a ‘habostortába ‘ “(szólt bennem a belső hangom)…Valami erőteljes vészvillogó kezdett el bennem villogni. Nagyon örülök, hogy elolvastam, hogy megosztottad ezt a részét is a “bejövő hozzászólásoknak”, és nagyon is értem, miért nem engeded be ide, ezt a piszkos, magasról beszélő személyeskedőt. És így van, belülről egy icipici kis gnóm lélek, dörömböl benne, aki ilyetén módon bírja csak elnyerni a kielégülését….Kérdem én ártatlanul, különben miért nem megy férfi klub oldalakra …????

    ..és a MÁSIK meg ez a “lószarozó”: “Lószar……A házimunkát mindenki el tudja végezni. És a napi 2-3 órát is át tudja pofázni a barátnőjével mindenki. Sőt…ruhát is tud nézegetni. ” Köntörfalazás nélkül ő már csak tudja, mi kell a NŐNEK…!!!! És ha meg akkora “lószar”, és neki egy csettintés az egész, meg még a gyerekek is, mi a “lószar”-ért nem csinálta korábban???? Hogy a felesége ahelyett, hogy a “lószart” kellett gyúrni, inkább “magát szépítgethette volna” reggeltől estig??? Na ne, azt már nem, szerintem ez az a fajta felsőbbrendű egóba bújtatott heteromacho, aki a nőket, és a feleséget is lábtörlőnek használja. Undorító!
    Remélem már az exfelesége is sejti, jobb, hogy nem vele él…Szívből kívánom neki!
    Minden tiszteletem a TIED, hogy kezeled ezeket a heterognómokat!!!

    Kedvelés

  11. Én múltkor beszélgettem egy rendezvényen egy férfival. Mellé ültettek, muszáj volt. Mikor elkezdte mustrálni a nőket, és a véleményét elkezdte a fülembe csorgatni, ránéztem, és nem bírtam megállni, hangosan felnyerítettem. A pasas kopasz volt, szemüveges, pocakos, kidöntött kerítés-fogú. De mekkora véleménye volt! Nyerítés közben az arcába vágtam, hogy “Te, figyelj, néztél ma tükörbe? Rólad én mit mondhatnék, ha a kinézetet osztályoznám?” Kicsit meglepődött, de azonnal mondta, hogy a férfinak nem kell szépnek lenni, elég a sárm. Közöltem vele, hogy de. A férfinak is szépnek kell lenni. Vagy a nőnek se. Innen nem ment tovább a beszélgetés, mert elültem mellőle. Egy nő mellé, akivel tudtam végre rendesen beszélgetni.

    Kedvelés

  12. szoktam olyan haldoklókkal beszélgetni akiknek pár hete van hátra, és persze néha olyanokkal is akik korábban erős, gazdag, menő férfiak voltak, pénz, paripa, fegyver, ezeket ők mesélik. vállalatvezetők, életművészek. csak részben alanyi jogon, nagyrészt az előjogokat kihasználva, de ezt nem látják, azt hiszik amit elértek csak az ő érdemük. aztán már egyre kevesebbet beszélnek és totál nem értik, hogy mi történt, hogy lett ez. volt aki az orvosokat szidta. nem látogatják őket és a volt nejeikről meg sokszor a gyerekeikről is haraggal beszélnek. aztán egyre inkább könyörögnek a szemükkel a figyelemért, a törődésért, vagy bezárkóznak. sokszor sírnak. riadtan kérnek kacsát és hálásak a fürdetésért. mert már sem a strandig nem tudnak elmenni, sem az úszómedencéig, ami meg már amúgy sincs nekik és a strand sem jön már a betegágyhoz, még pénzért sem. alanyi jogon semmijük nem marad amit fontosnak tartanak, csak a harag, a fájdalom és a magány és ők sem igazán fontosak senkinek. nem kívánom ezt a helyzetet senkinek, tényleg gyötrelmes látni és gondolom megélni méginkább.

    más.
    múltkor egyszer kávéztam egy fickóval. nagymenő volt, nagyautó, menő építész. aztán mikor kiderült hogy nem lesz itt strandélmény, mégis inkább úgy döntött, hogy anyja helyett legyek inkább anyja, vagy a pszichológusa. alapvetően egy rendes fickó volt, nem egy bunkó. sírt, hogy mennyire magányos, hogy a gőtéivel beszélget és büszke volt, hogy azok felismerik amikor hazamegy. mesélt a menő üzleti vacsorákról amik után olyan szarul érzi magát, hogy legszívesebben elásná magát a saját kertjében (így mondta) és különben is olyan szarul van, hogy gyakran gondol az öngyilkosságra. egy aktív, menő, középkorú, gazdag pasas. aztán kérdeztem, hogy nincs-e kedve valami professzionális segítséget kérni. nem baszogattam, komolyan kérdeztem, mert láttam mennyire szarul van. utána már nem akart többet beszélgetni.

    másik sztori. extrémsportoló, kedves fickó amúgy, plusz nagy motor. közös séta, nem én kezdeményeztem. annyira izgult, hogy felborította a nagy motorját. a félórás séta alatt ódákat hallgattam a kalandjairól, viszont egyet sem sikerült kérdeznie. most ezzel mit lehet kezdeni?

    és akkor itt vannak a trollok. semmi önreflexió. zéró. még annál is zéróbb, mert hangosak is más valaki terébe tolakodva, ahova amúgy nem lettek meghívva. miért kell ez vajon nekik? mit suttog nekik a saját csendjük ami miatt ezt a zajt kell maguk körül kelteni?

    Kedvelés

    • Ó, mennyire így van! Apósomon látom, a nagyszájú, egoista életművészen, hogy még mindig akar bizonyítani, és hihetetlen társasági életet él, csak hogy ne kelljen magával a csöndben szembenézni. Ha meg nincs nála senki, marad a vodka. Ha alszik tőle, akkor sem kell kínzó belső monológokat folytatnia. Pedig milyen remek ember lett volna, egyfolytában ezt sajnálom.

      Kedvelés

      • ehhez mit szóltok?
        “az ember egyik legnagyobb szükséglete az, hogy szeressék és elismerjék… ennek kielégítése érdekében időnként képes önmagát is feladni.” (írja egy ex-drogos pszichológus — ezt ma dobta be nekem handrella.)
        gyöngyi, ráismersz apósodra? mert én az exemre tökéletesen.

        Kedvelés

      • hát, ha tíz év kell, hogy teljesen feladja magát, utána naponta benne lesz a feladott állapotban. bár itt, úgy érzem, csak gondolatai tagolására használta a szerző. talán azt akarta mondani, hogy sok esetben… 🙂

        Kedvelés

  13. A strandolós troll frusztrációja ettől még jobban kilóg: “na megyek is edzeni!” Megint ez a kettős érzés: félek, mert ez gyűlöl minket, mert nők vagyunk, ugyanakkor őszintén sajnálom is szegényt.

    Kedvelés

  14. Jaj, hosszú leszek ne haragudjatok!
    Én ezért csodállak, hogy írod ezt a blogot és végigviszed. Az ilyenek miatt. És nem arról van szó, hogy ezek hú, de bántóak lennének (kívéve az utolsó, ami nem is bántó, hanem nagyon gáz). Csak elszomrorító, mikor nem jut be valami a másiknak.
    Én jelenleg egy boldog, egyensúlyban lévő házasságban élek, viszont az első házasságom pontosan ilyen volt, mint amiről ez a blog ír. Én pedig nem lettem más, mással mégis működik az aminek működnie kéne. Ha mindketten ugyanazon lennének, ugyanazon a célért küzdenének, akkor menne. Szerintem ezt kéne megérteni. De ehhez kell mindkét fél.
    Az első: lehet hogy kifogta a HP-t, mert nőben is van gáz, én nem azt mondom. De pont ez a pasi-típus az akiről szólnak ezek a blogbejegyzések. 200 nm-t feltakarít 1 óra alatt? Ide vele! Nekem csak 100 van, de örülnék ha megcsinálná valaki fél óra alatt naponta az egész házat. Bár kérdés mit ért feltakarítás alatt… porszívózást, aztán kész? Én fél óra alatt a fürdőszobával sem végzek, biztos extra béna vagyok. Jó, nem takarítok fürdőszobát minden nap. De egyébként ha elég egy pasinak hogy csak felporszívózok minden nap akkor én is végzek gyorsan, kétségtelen. Majd nem mosogatok, nem főzök, nem mosok, és nem is vasalom ki öt emberre a ruhákat. Kíváncsi lennék hány évesek a fiai… tizenvalamennyik? Vajon mit csinálna két 3 évessel mondjuk, hogy menne a takarítás, milyen gyorsan… és milyen gyorsan lenne újra rendetlenség. Marad a takarítónő meg a kurvák. Apropó első, nem azt mondta, hogy ő takarít? Kurvák meg, hát gratulálok, végülis mindent lehet venni pénzért. Kedvességet és szeretetet meg nem, ez az igazság. Igazándiból engem az aggaszt, hogy két fia van… mit fog nekik tanítani? Hogy keressenek sok pénzt és vegyenek belőle maguknak, takarítónőt, meg kurvákat? Az meg hogy szereti-e őket valaki (és nem a havarokra gondolok, akikkel együtt jót lehet röhögni, hogy hogy beszólt ennek a csajnak a blogján…), az nem számít? Akkor sem fog számítani, ha 70 éves lesz? Amikor a gyerekek rá sem nyitják az ajtót, mert nem érnek rá, keresik a pénzt, hogy kurvákra költhessék? A haverok a kocsmából meg vagy hasonlóan otthon üldögélnek, vagy már nem élnek. És azt hiszem ezt a blogot is rendesen félreértik, a férfiak elsősorban. Ez a blog nem arról szól, hogy takarítsatok ti is, vagy legyetek otthon ti a gyerekkel. Ez a kedvességről, az odafigyelésről szólna. Az egyenlőségről, és nem úgy egyenlőségről, hogy fele-fele arányban takarít mindenki. Csak hogy szemléltessem az én negatív és pozitív példámból. Az én mostani férjem soha nem takarít. Én még nem láttam mosogatni (azt mondja inkább eszik a koszos tányérból újra, őt nem zavarja ;)), vagy mosást berakni, vagy porszívózni (Persze ha akarná megtudná csinálni, nem hinném, hogy alkalmatlan lenne eme nemes feladatokra). De őszitén, sem nem érdekel, sem nem zavar. Mert ad nekem minden mást, amit abból kifolyólag tud adni, hogy pasi. A ház aminben lakunk felújítandó. Nincs pénzünk rá, hogy mindent egyben megcsináljuk. Jelen pillanatban sincs még értelmes konyhám. 6 hónapon át a fürdőszobában mosogattam el a konyhai dolgokat. Sose egy szóval sem panaszkodtam, tudtam, hogy egész egyszerűen nincs pénzünk egy komplett konyhabútorra. Pár hete hétvégén egy előző lakó által itthagyott mosogatót átalakított nekem, bekötötte a vizet, és tudok mosogatni. Itt mosolyogtam mint a vadalma, mikor készen lett, és mondtam, hogy megfogja kicsit a legkisebbet, és had mosogassak. És tényleg annyira örültem, hogy nem kell a cuccokat a ház másik végébe vinni. Tök sokat melózott vele, hogy lukat fúrjon a mosogatótálcába, elkezdett folyni a falból a víz, meg kellett javítania azt is. És én tényleg örültem, hogy normálisan tudok mosogatni! Nem színlelés, nem szivatás, tényleg! De akkor két példa innen is onnan is. Van az úgy hogy néha sírni kezdek 🙂 Van hogy azért mert a gyerekek akasztanak ki, vagy magammal van valami bajom, vagy akár a párommal, de annyira jelen példánál nincs is jelentősége. Mit tette a volt férjem. Meglátta hogy sírok, és akkor elment barkácsolni, vagy hogy elmegy bevásárolni, vagy hogy kiviszi a gyerekeket sétálni. De sosem kérdezte meg, hogy miért sírok, valami baj van, tud segíteni. Egyszerűen vagy csak félt hogy valami konfliktus lesz, vagy azt hitte, és ezzel baromi rosszul ismert meg a közös éveink során, hogy az a jobb nekem ha magamra hagy. De ha utóbbit is gondolta, akkor is, ilyenkor meg kell kérdezni, hogy mi a baj? Magadra hagyjunk kicsit? Hogy megerősítsük egy igen vagy nemmel hogy helyesen látjuk-e a szituációt, ezt szeretné-e a másik. (Egyébként a válás után azt mondta hogy mindig úgy gondolta, hogy ha békén hagy majd magától túlteszem rajta magam, akármiről is van szó.) A mostani férjem megkérdezi egyből, hogy te jó ég mi a baj? Én meg szipogva mondom, hogy “meghalt a lány a könyvben amit most olvastam ki”. Erre megölel, és mondja, hogy “jaj miért olvasol mindig ilyen könyveket, mikor megviselnek”. Szóval nem ijed meg tőlem, hogy jesszusom már megint mi baja van, nem hülyéz le, hogy sírok egy könyvön, csak megölel. Aztán felhozhatjuk a külsőt persze. Oh, ez nagyon jó, hogy önmagára igényes, a férjének tetsző nő legyen valaki. Persze, ha anno elvetted, reméljük ezt is figyelembe vetted, és nem utólag hánytorgatod fel neki, hogy basszus de ronda vagy. Mellesleg egyet ne feletjsünk el. Öregszünk, és egyre “csúnyábbak” leszünk. A pasik is! Sőt van csúnya pasi is, csúnyább és még csúnyább. Na de újra két példa, hogy kiért érdemes egy nőnek szépnek lenni. Mentem előadást tartani, reggel megkérdeztem a volt férjem, hogy na milyen, jó lesz-e amit felvettem. Erre azt mondja, hogy “hát volt már rajtad olyan is ami jobban állt”. Melyik hülye pasi hiszi azt, hogy ezért a férfiért én felöltözök szépen, kisminkelem magam, és mosolyogva várom? Ha olyan rossz volt amit felvettem, miért nem mondta azt, hogy vedd fel a kék szoknyád, az nagyon illene az előadásodra. Nem mindegy hogy mit mondasz. Erre ugye én mondtam, hogy akkor átöltözök. Jó ég, nehogy átöltözzek, erre nincs idő. Ezzel is mit üzen nekem mégis? Nem tetszik ahogy kinézek, de nem is izgatja, hogy úgy megyek emberek közé. A mostani férjem ha reggel kócosan, karikás szemmel felébredek, akkor is azt mondja, hogy “de jól nézel ki, úgy megdugnálak most rögtön”. És én vigyorgok, és mikor jön haza munkából nem tréningben várom, hanem felöltözve, illatosan, mosolyogva. Szóval ez egy adok kapok játék! És bocs, de hozott anyagból dolgozunk. A nőket igen, átalakítja sajnos legtöbbször a szülés. De nem hiszem, hogy ezt rajtuk kéne leverni, hogy bocs, de ronda elhizott tehén lettél. Segíts neki akkor hogy tudjon változtatni amennyire lehet. Vigyázz a gyerekekre, hogy eljárhasson tornázni, vagy amit szeretne. De a hangsúlyon az van, hogy amit szeretne!
    A nők a kapcsolat elején azért adnak egy csomó mindent szerintem, mert azt várják hogy majd kapnak is valamit cserébe. Nem pénzt, házat és autót! Figyelmet, meghallgatást. Annyira sablon duma, és annyiszor elhangzik, csak meg kéne egyszer jegyezni, hogy a nők néha csak ki akarják beszélni magukat. Hallgassátok meg, és kérdezzetek bele, és érdeklődjetek. És akkor a problémákat is észreveszitek, és meg tudjátok hallgatni, vagy érteni, ha majd arról akar beszélni. Persze nem azt mondom biztos van olyan nő sok is, aki csak a pénzre megy. De szerintem ez a blog nem azokról a nőkről szól.

    A finom aggódó: igen, totál igaza van. Erről kellene szólnia. A blog vizsont azokról a párokról szól, ahol ez nem működik. És “jó ez”, hogy mosolygott mindig, miért kérdeztem volna meg mi a baj. Talán mert már szászor elmondta mosolyogva, hogy lehet hogy valami baj van. Csak senki nem vette komolyan. Majd elmúlik, és rálegyintett. Máshol éheznek, nem olyan nagy az ő gondja.

    A “megvilágítja az érem másik oldalát”-hoz: lehet számokat hozogatni. Érdekel az enyém is, amit a statisztikákhoz adhatnék? Semmit nem vittem el a házból. Én mentem albérletbe. Nevetséges értékért, ahhoz képest amit beletettem (és itt nem a takarításra gondolok, hanem konkrétan a pénzre) megvette az új barátnője a házrészem.
    Nem azt mondom hogy könnyebb a helyzete az elvált férfinek, mint a nőnek. De miért nem tesznek a válás előtt azért hogy ne válás legyen a vége, ha ez ennyire mellbe vágja őket, hogy válás után is osztozniuk kell? Mikor még van értelme tenni? Akkor nem kéne ezen agyalni, hogy utána ki jár jobban, ki jár rosszabbul.
    Én nem gondolom, hogy csak a nő lenne jó szülő. Mindannyian emberek vagyunk, tévedésekkel, jó ötletekkel, elvekkel, akármivel. Nálunk fele fele osztozás lett a gyerekeken, mert a volt férjem is határozottan akarta a gyerekeket. Csak ennyit kért, hogy őket ne vegyem el tőle. De nem is szándékoztam. Nem arról van szó, hogy ő egy gonosz ember lenne. Egy okos, rendes ember. Csak nem velem 😉 Ezért nincs nálunk sem gyerektartás, sem asszonytartás, sem semmi. Egy fityinget nem kapok tőle. A gyerekes költségeket egy táblázatba írjuk, és igyekszünk fele-fele arányban fizetni a költségeiket (nem kajára gondolok vagy a velül töltött programok árára, hanem osztálykirándulás, osztálypénz, ebédpénz, cipő, nadrág, ilyenek). Fele fele arányban fizetjük, pedig én jóval kevesebbet keresek mivel most épp kisbabával vagyok itthon, és nem dolgozok, és egyébként is jóval kevesebbet kerestem nála.
    És azért is döntöttem így, mert a gyerekeknek szerettem volna ha van apjuk, aki részt vállal az életükből. Szerettem volna ha tényleg tudja mivel jár egy gyerek. Szerettem volna ha megérti, hogy mindig is így kellene lennie egy kapcsolatban is, hogy mindkét fél ad, alább ad esetleg valamiből. Persze nem érti 🙂 De hátha egyszer megvilágosodik 🙂 Mert jelen pillanatban még mindig sok vita megy bizonyos dolgokról amik a gyerekeket érintik, és ő a saját érdekei szerint akar elsősorban tenni értük valamit, és nem a gyerekekében, vagy hogy néha nekem legyen tőle egyszerűbb az élet, mikor neki meg annyira nem fájna valami. Például a gyerekek még mindig ott vannak háziorvosnál ahol laktunk. Mert hogy ha nála lesznek betegek, akkor neki könnyebb odavinni, mert közel van. Én mondtam, hogy nekem ez nagyon nem jó most egy újszülöttel (mostani férjemmel közös), hogy oda kell vinni, és legalább ideiglenesen nem lehetne-e valahol máshol. Erre azt válaszolta, hogy minek költöztem olyan messzire, és hogy ha máshol lenne neki többet kéne utaznia. Hát igen, ezért mondom, hogy nem sikerül megvilágosodnia…
    Valamelyik következőnek: igen, persze hogy vannak olyan nők, akik meg a férfit keresítik meg. Tudok ilyet! A női nem szégyene az ilyen nő. De ahogy a blogszerző is mondja, ez nem róluk szól, ez egy másik történet. Egy olyan amiben a nő szól a problémáiról, lehet, hogy eleinte mosolyogva, aztán később idegesen. Csak nem történik rá semmi.

    A facebookról a kommentek: tele a világ beteg emberekkel… ő volt MindenÁron is? Döbbenetes. Na igen, tényleg légy óvatos! Engem is kirázott a hideg. Szerintem ez bőven kimeríti a zaklatás fogalmát.

    Kedvelés

    • ” Ez a blog nem arról szól, hogy takarítsatok ti is, vagy legyetek otthon ti a gyerekkel. Ez a kedvességről, az odafigyelésről szólna. Az egyenlőségről, és nem úgy egyenlőségről, hogy fele-fele arányban takarít mindenki.”-gyönyörűszépen,pontosan megfogalmazva.Ezt a három mondatot ha megértenék,ha sikerülne megértetni,ha meg akarnák érteni……Istenem,utópia s szép élet !

      Kedvelés

      • Zsuzsi,
        Igen, valami ilyesmi 🙂 De ez nem feltétlen 50-50% takarítást jelent. Szerintem 🙂 De ezt még valóban bele lehetene fogalmazni, hogy a feladatokból egyenlő arányban vegyék ki részüket, ide értve mindent, az izzócserét, szekrénybarkácsolást, gyereknevelést, bevásárlást, takarítást, akármit.

        Kedvelés

  15. Köszönöm mindenkinek, aki tiltotta, jelentette, Látó Gató eltűnt, nem tudom, önszántából-e, de végre.
    Teátrálisan így zárta utolsó levelét:
    “A liberalizmus anyja nem lehet ennyire gyáva. Tegnap végre elmondtad. ” Az olvasóim előtt akarsz lejáratni ” Tehát Te is tudtad, érezted Hogy az azzal járna.” (ti. ha megjelentetném, amit írt válaszul a tanmenet vagy mi című bejegyzésre, amelyben összefoglaltam az ámokfutását)
    Sírtam, de aztán megnéztem, mit jelent a lejárat szó, és nem csak szerintem azt:
    lejáratás “A még laza szervezetű ellenséges csoportosulás vezető, aktív kezdeményező tagjaira ható intézkedések összessége a tekintély, a komolyság, a tisztelet, a szavahihetőség, a becsület stb. aláásására. * Már kialakult ellenséges csoport esetében a bomlasztás részét képezi.”
    Szóval ha le akarsz járatni, Minden Áron, akkor lejárathatsz, csak elég undorító tőled.

    Kedvelés

  16. Visszajelzés: nincs is probléma! | csak az olvassa

  17. Visszajelzés: metablog 3.: trollok | csak az olvassa — én szóltam

  18. Visszajelzés: a blogger még mindig válaszol | csak az olvassa — én szóltam

  19. Visszajelzés: nyolcéves a csakazolvassa blog | csak az olvassa. én szóltam.

csak okos-jóindulatú írhat ide

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .