annyira rendes ember

a NaNE egykori és jelenlegi munkatársainak, akik a megfigyeléseiket megosztották velem

Vannak persze hibái. Kinek nincsenek?

Én azért szerettem bele, mert dolgos, ügyes kezű, sok mindenhez ért. Sok szerszáma van itthon. Megszereli a csapot még a szembeszomszédnál is, megy azonnal, már tudják az utcában, hogy őt kell hívni, a bojlert is csak ő tudja, bütyköli a villanyt, meg hegeszt, fúr örömmel. Megiszik utána egy-egy sört vagy pálinkát, szívesen látják, mindenki becsüli.

Nagyon szenvedélyes, nem az a verseket író típus persze, de éreztem mindig, hogy olyan igazán akar, elsodort a vágya, majd’ összeroppantotta a csontom. Terhesen fájt mondjuk, de úgy voltam vele, ha ennyire kell neki, inkább velem, mint mással.

Erős. Ötvenes cementeszsákokat cipelt itt a nyáron. Már nem is szkanderozott vele senki, csak nevettek, fizették azonnal neki a felest. A kicsinek kilőtte a céllövöldében a fődíjat tavaly. A Ricsit meg dobálta még tízéves korában is. Igen, alacsony a plafon, de nem akart ő  rosszat.

Az édesanyját is nagyon szereti. Minden fizetésnapon meglátogatja, a keresetéből virágot vesz. Felnéz rá az anyukája.

Közlékeny, társaságkedvelő, jó humorú. Sokat jár össze a barátaival.

Ambíciózus. Nagy igazságérzete van. Nem hagyja magát: amit eltervezett, azt véghez is viszi. Nincs számára akadály. Szerintem ezek, megmondom őszintén, nagyon férfias tulajdonságok.

Átlátja a dolgokat. Van véleménye és kiáll mellette. Nem köntörfalaz. Látja ám, mi a probléma ebben az országban, ki is mondja, nem érdekli, hogy rasszistának nevezik. Vállalja is, volt a Dísz téren az első avatáson. A betyárbecsület a legfontosabb a számára.

Van egy csomó más hobbija is: horgászik, motorozik, a magyar kártyát is szereti, amikor meg eltört a válla az építkezésen, rákapott a Variance Guild Warsra. Sokba került, de meg is kereste rá a pénzt, az már igaz. Nagyon jó üzleti érzéke van, ad-vesz dolgokat, hifit, mobilt, ilyeneket.

Temperamentumos, nem ilyen teszetosza. Hát, hirtelen haragú is, de igaza volt többnyire. Csak egyszer nem, azt máig emlegetem.

Jó alkata is van, persze, bomlanak utána a nők. Jóképű. Jól mutat az újságban is azon a fotón, igaz, kikockázták. A temetésemen is mindenki őt nézte.

50 thoughts on “annyira rendes ember

 1. Én azért szerettem bele, mert
  ugyanazok a könyvek, filmek, zenék. Ugyanaz a moralitás. Mert (Bika-Szűz) nagy szüksége van kényeztetésre, nekem meg arra, hogy valaki hagyja magát. Mert minden tehetségével együtt pont olyan lúzer, mint én. Mert néha – ne kövezzetek meg azért – fontosabbak neki a gyerekeim, mint nekem (távolság, meg hogy neki nincsenek, és ezért nem tudja, hogy hogyan viszonyulnak bizonyos helyzetekben.)
  Mert fizikailag pont összeillünk, én sovány vagyok eléggé, és marha erős emellett, ő meg nem annyira, és marha erős, egyszer kipróbáltuk, tényleg felemel félkézzel. Kicsit vagyok csak kevesebb, mint egy cementeszsák. Na most ezt miért húzta alá piros hullámossal?
  Még az ezotériával/exotériával kapcsolatos beégetődéseinken kell egy kicsit csiszolni.
  Utána már csak logisztika.

  Kedvelés

 2. Folytatom, most, hogy hazajöttem.
  Ugyanazok a dolgok, mint az eddigiekben zavartak. Sokkal többet alszik, mint én. Más véleménye van a c…ról. (Jó, én innen, ő onnan, de akkor is.) Materialista, én meg nem. Soha nem volt gyereke, nekem meg három.
  Nincs jó alkata, alacsonyabb, ha felveszem a magassarkúmat, a fejéről eszem a kását. Azt hazudom, hogy ez nem zavar, de de.
  Néha marhára zavarnak megjegyzései, akkor azt megbeszéljük, de lehet, hogy tíz év múlva már nem fogjuk.
  Ha netán eszembe jutna (nem fog) hogy gyereket szüljek – nem neki, vele… – akkor azt erősen meggondolnám, mind életkor, mind egyéb tényezők miatt.
  Baromira zavar, hogy ő a csapat bohóca. De ezen esetleg még lehet dolgozni.
  Boldog lennék, ha csak a borsodi paraszt/rózsadombi úrilány különbséget kéne ledolgozni, de nem.

  Kedvelés

 3. Ez egy zseniális írás, nem győzöm terjeszteni azon fiatal hölgyek között, akik szerint az, hogy a barátjuk (tizenévesekről van szó) egyszer megütötte őket, még nem baj, mert hát csak annyira szereti őket, hogy féltékenységében eljárt a keze, de nem is úgy gondolta… És persze megígérte, hogy többet nem lesz ilyen…
  Köszönöm, hogy megírtad.

  Kedvelés

   • Nem, nem tudok. Ilyenkor jon az okoskodas, hogy a noknek alapvetoen mas a termeszete (ostermeszet ilyesmi). Mara azonban kiveszett belolunk a ferfi ilyen jellegu viselkedesenek a kezelesehez szukseges kepessegunk. Tehat lenyegeben a no miatt nem tudja az agressziojat uralni a ferfi. Mondja ezt az ossztarsadalmi szinten meg mindig nagyon is jelenlevo nezet.

    Es igen. Mostanaban tobbszor, mint egeszseges jut az eszembe: nonek lenni nem jo!
    Kamaszkor, elso szex:a pasi kielegitese a lanynak faj es meg teherbe is eshet.
    Kesobb: elvezed a szexet. Ezert elhagyod az agyad es gyereket is akarsz. Azt is magadnak szulod.
    Meg kesobb: rengeteget szivsz, es ha ezt kifogasolod: neked semmi sem jo, hulye hisztis, frigid picsa!
    Nem folytatom.

    Kedvelés

   • Ezt a női természet, őstermészet, hát, én ebben nem hiszek.

    Sose tudtuk mi ezt kezelni, ne legyen illúziónk, mi volt a nőkkel az őskorban, a középkorban vagy ma az iszlám vagy afrikai országokban.

    Te most nem Árnika vagy?

    Kedvelés

   • Simán. Csak ritkábban verik ki felnőtt emberek fogát.
    A nők inkább olyanok, mint a prés. Lassan, suttyomban, hátulról gyilkolják meg a lelkedet. A gyereknek a hajas fejbőrét, a hátát ütik ahol nem látszik, vagy jól felcukkolják a háztartási férfit, hogy az “lássa el a baját”, miközben ők fennakadt szemekkel Madonnaként az élet és a család áldozatai.
    Én pl. tetemes mennyiségű ilyen nőt ismerek.

    Kedvelés

   • Pillanatnyilag hány ilyen mozog a környezetemben, vagy az utóbbi években hány ilyennel találkoztam? ( Pillanatnyilag 8 nő és 3 férfi jut eszembe. )

    Kedvelés

 4. Ehh, vannak nőiben is ilyen tulajdonságok, és ezt mi nem tudjuk, vagy de? Na jó, akkor ennyivel vagyunk empatikusabbak.
  Én valami misztikus oknál fogva mégis sokkal szívesebben vagyok nő, mint férfi. Hogy alapvetően miért, azt majd személyesen 🙂
  De tényleg, vannak hihetetlen hülyepi…ák, akik megölnek férfiakat, mint ahogy fordítva is, és látom nagyon jól, hogy az arány nem a mi javunkra dolgozik persze. De te, meg te, meg te, meg én is találtam egy-két olyat, aki nem olyan.

  Kedvelés

 5. Én meg akkor ábrándultam ki végleg a vékony dongájú (tíz év múlva pókhasú), magas, nagy, értelmes szemű értelmiségi férfiakból, amikor már két kezemen sem tudtam megszámolni, hogy hány barátom, ismerősöm volt szerelmes egy gyönyörű, okos, légies nőbe, aki természetesen nem a felesége/barátnője volt, de ezt mindenképpen elmondták, mert egy kapcsolatban fő az őszinteség! Nekik jobb a barátaikkal beszélgetni egy kancsó (nyilván kerámia) mellett a barátaikkal, mint a társukkal, hiszen azokba az intellektuális magasságokba nő nem juthat. Lelépni három napra indokolatlanul, a lelküknek kell. Belefeledkezni a szépirodalomba, olyankor tilos ám zavarni! Zárlatos lámpát kicserélni, lakást kifesteni, az mi az? Majd megcsinálják a munkásemberek, finom, kecses férfikéznek ez derogál.
  Az én férjem megemeli a cemeteszsákot, kettőt is. Megszerel mindent (barátnőimnél is, ha kérik). Részegen sosem láttam az elmúlt tizenkilenc évben. Nem, nem tökéletes ő sem, én sem, a kapcsolatunk sem, nem is lesz az, sokat dolgozunk magunkon mindketten, hogy élvezzük és ne éljük.

  Kedvelés

 6. Egyedül vagyok azzal a véleményemmel, hogy a “férfias” férfiakkal jobb a szex?
  Persze nem kell agresszívnek lenni egy férfias férfinak sem, de tény, hogy az ilyen, bizony, fehér holló. Én két ilyen férfit ismertem összesen: az apámat, és egy másikat, akibe jól bele is zúgtam, csak már foglalt volt… és rendes is…

  Kedvelés

   • Férfias=hímsoviniszta?
    Szerintem teljesen különböző lehet, hogy kinek mi a férfias, vagy (szexuálisan) vonzó. Én például nem tudnék vonzónak találni egy olyan férfit, akinek nincs ereje, akire nem támaszkodhatok testileg-lelkileg. Annak ellenére, hogy elég domináns tudok lenni. Vagy éppen ezért, nem tudom. Másnak meg az a vonzó, ha a férfi átlagon felül művelt. Megint másnak, ha olvasztott csoki a szeme és klasszikusan udvarol. Sarkítok.

    Kedvelés

   • Engem érdekel nagyon ez a téma, mert sokat gondolkoztam rajta, főleg azok miatt, akiket említettem fent. Lehet, hogy akiknek az eszük az erősségük, azok meg a szavakkal tudnak legfájóbban bántani?
    A másik hozzászólásomat egyébként nem ellenvéleménynek/kritikának szántam, csak ezek a gondolatok fogalmazódtak meg bennem és úgy éreztem, hogy ki kell jönniük.

    Kedvelés

   • A meghatározás a tiéd. De ugye minden ember más, ezért mást tart fontosnak a jó szexhez.
    A másik pedig: nem igazán tudom milyen az érzékeny és sodrásra képes férfi. Talán azért gondolom ezt, mert – most végigpislantva életem ezen részén – igazából magamat sodortam, és én magam voltam érzékeny. A férfi csak épp ott volt. A dolgok bennem zajlottak.
    Ha ebből az aspektusból vizsgáljuk, mire jutunk? Vajon?

    Kedvelés

 7. Nem voltam elég egzakt a megfogalmazásnál. Nem feltétlen jobb a szex egy férfias férfival, de könnyebben megkívánom vele. Aztán a kivitelezés már más tészta.
  És lehet, hogy minden agresszív férfi férfiasnak is számít (bár ebben azért kételkedem), de nem minden férfias férfi agresszív! Nem az agresszivítás a vonzó, hanem az, hogy elbírja a hetvenöt kilómat, és jobban bánik a kalapáccsal, meg a baltával. Vonzó, ha egy férfi mindent meg tud bütykölni, és lelohaszt, ha hamarabb megszerelem a csapot, mint ő.
  Én ezt ösztönösnek érzem. Vagy talán ez is csak egy tanult minta?

  Kedvelés

  • Ja, és nem mondhatnám, hogy széles körben teszteltem az állításomat… 🙂
   A mintám nem mondható nagy létszámúnak, vagy reprezentatívnak. (Vagy legalábbis a társadalmi nyomás miatt nem fogom beismerni :))

   Kedvelés

   • akkor a te kapcsolatod még nem tart ott, hogy ha TE SZERELED meg a csapot, akkor úgy kell tenned, mintha Ő SZERELTE volna meg.
    ez egy újabb szint. és feltételezem, mindenki nem jut el idáig. idealista vagyok, bizonyára vannak jól működő, harmonikus, kiegyensúlyozott házasságok.
    bizonyára vannak.
    én ugyan még nem láttam, de bizonyára vannak.

    és amiről írsz az egy bizonyos szintig külsőség: igen jó, ha izmos, ha erős, ha barkácsolós típus.
    aztán az évek során (amikor is minden szar a nő nyakában marad, és igazából nem társa férfi aki mellette van, hanem egy plusz megoldandó feladat) lehullik a máz és világosan látható, hogy az erős karhoz nem jár értelem, a barkácsolás
    pedig nem megy, mert épp elég volt a munkahelyén helytállnia (amit nem tudunk leellenőrizni, hogy a nagy helytállás miből is állt, de látom a férfi kollégáimat a munkahelyemen, ráadásul ez egy férfias szakma, szóval hagyjuk…)

    Kedvelés

 8. Nekem szemüveges, érzékeny, vékonydongájú férjem van… kitaláljátok a többit?
  És nem feltétlen tuskó, aki érti és otthon érzi magát a fizikai megvalósítás területén is. Persze ritkább… sajnos.
  Csupán arra gondolok, hogy nagydarab nőszemély vagyok, és elég jól barkácsolok. Engem bizony levesz a lábamról, ha valaki erősebb és ügyesebb nálam… 🙂
  De talán már nagyon OFF ez a téma.

  Kedvelés

 9. Visszajelzés: és ha jól segítettem | csak az olvassa

 10. “Szerintem a férfiak genetikailag agresszívebbek, lehet, hogy ki kéne rájuk vetni valami adót, mint a merevlemezekre” – nekem a nane kampányai ezt sugallják.

  Nem jó ez az irány szerintem. Konkrét követeléseket, konkrét, logikus indokokkal. az jóval meggyőzőbb lesz.

  Egyébként valóban vannak szerepek, és tanultak, életem során egy fajta “férfias” szerepet, flegmaságot kellett magamra erőltetnem, mert fiatalabb koromban túlzottan kedves és “túl jó” voltam MINDEN barátnőmnek, és egytől egyig mindenki ezért szakított velem.

  Miután megtanultam, hogy mit várnak el tőlem, azóta ezt játszom, persze nem tudatosan, hanem belém épült valami, ami nem volt bennem és láss csodát tartóskapcsolatba’ élek.

  Nem verésről beszélek, vagy hasonlókról, hanem “férfiasságról” . lábról levevésről…

  Kedvelés

  • Igen nehéz szembenézni a NaNE állításaival. Fájdalmas, felháborító. Nekem is az volt, pedig engem bántottak. Hogy neked mit sugallsz, azért te is felelős vagy, amellett a haszonélvezője annak a túlhatalmon alapuló, gyakran erőszakos rendszernek, amely ellen a NaNE és a PATENT küzd. Viszont figyelmetlen vagy: soha nem beszéltek genetikáról, épp arról beszélnek, hogy ennek nem kellene így lennie, minden a genderből, a szerepből fakad.

   És milyen a te tartós kapcsolatod? Illetve hát a partneredet kérdeznénk. Én kiborulok a flegma, szótlan, megközelíthetelen férfiaktól. Mi mindig a vásárra visszük a bőrünket az érzelmek kifejezésével, az aggódással, az őszinteséggel, és folyamatos kontroll alatt élünk. Én kiharcoltam, hogy ne így legyen, ne jusson el hozzám mindez, de nagyon durva árat fizettem érte.

   Kedvelés

 11. Ne haragudjatok, de erre az volt a reakcióm, hogy “AZTAKURVA!!!”. Ezek után nem tudok megszólalni, nincsenek jól megfogalmazott mondatok, csak érzések, azok meg jól fel vannak dúlva. Mindez azért, mert látom a múltamat. Nem szó szerint, de ilyen volt. Nagyon sok a hasonlóság. Röhejes, hogy sokkal szebbnek és jobbnak képzeltem, pedig ilyen volt. Engem fizikailag nem bántott, de szóban annál inkább. És tettekkel is. Újra ráismertem, és a fene egye meg! Lassan elengedem, végleg. Mert látom, hogy milyen. Most látom csak igazán. Ő mutatja saját magát. Amíg benne voltam, nem láttam. Most meg szinte az orrom előtt játszódik, és látom és igaza volt annak aki figyelmeztetett. Dehát ki lát ki abból a nyakigérőből amikor benne van?! 🙂

  Kedvelés

 12. Visszajelzés: a legtöbben ezeket olvastátok | csak az olvassa

 13. Egyébként tényleg elég érdekes, hogy végső soron bármelyik hapsiból ki lehet hozni az “agresszív állatot”. még a látszólag kissé feminin, vagy a legníugodtabbnak tűnőből is. Mindben benne van, ki jobban tud uralkodni rajta, ki kevésbé. ki mondjuk kisportolja magából az energiáit (és csak szavakkal bánt, de azt nagyon), más csak névleg sportol és inkább belém rúg, ha “felidegesítem”.
  szerencsére engem csak egy (ill. kettő) bántott, de így utólag végig gondolva a másik kettőben is megvolt rá a hajlam. Egyik mondjuk szerintem a sportban vezette le az energiáit és csak lelkileg gyötört, mikor végefelé jártunk a kapcsolatnak, a másik … no, ő engem sosem bántott, de lemesélésből tudom, hogy benne is nagy indulatok tudtak lenni.
  aki bántott… no ő tényleg elég férfias jelenséf volt, tényleg sütött belőle a tesztoszteron. ő úgy is állította be magát,. hogy őérte hogy bomlanak a nők. (nos, az elvált asszonyok bizonyára 😉 ),
  aki meg egyszer bántott… hát óróla a fene se gondolta volna. szelíd, vékony, de erős, “értelmiségi gyerek”… persze az hamar kiderült számomra, hogy azért van benne spiritusz. és az idő múlásával egyre inkább “férfias” tulajdobságokat vesz fel.
  hogy kivel jó a szex? szerintem ez inkább “kompatibilitási kérdés”, férfias alkattól-típustól függetlenül, de tény, hogy egy olyan izmos, megnyerő fiatalmebert könnyebben megkíván az ember, akiből süt a tesztoszteron :-). persze, ha az ember a germán típusra (világos szem és haj) bukik, akkor nem biztos, hogy bejön a fenti állítás. 🙂

  Kedvelés

 14. Visszajelzés: már csak egy kicsit | csak az olvassa

 15. Visszajelzés: nektek ez sem elég | csak az olvassa

 16. Visszajelzés: vendégposztok hete 7. | csak az olvassa — én szóltam

 17. Visszajelzés: normálisék | csak az olvassa — én szóltam

 18. Visszajelzés: négy év — az első év | csak az olvassa — én szóltam

 19. Visszajelzés: láthatás | csak az olvassa — én szóltam

csak okos-jóindulatú írhat ide

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.