mámorító nyár

A mindenféle éles témák közepette kérdezitek, magunkról írok-e, mi van egyáltalán. És rég tettem ki fotókat.

Boldog vagyok, összességében. Semmi különös oka, csak általában, közérzetként: jó.

Edzek, baráti találkozók vannak, mozi, éttermek, ügyintézés. Most készültem el egy könyv nyelvi szerkesztésével.

Holnap a harmadik évfordulónkat ünnepeljük. Ezt rajzoltam tavaly.

Filmben-könyvben dúskálunk. Nagy színházi élményeink voltak. Írok sokat. Barátságok, meghitt beszélgetések.

Van most a közelemben, ami nem olyan fényes (nem vagyok felhatalmazva, hogy részletezzem), de az élet ilyen, nem tragédia, hanem feladat vagy fejlődési lépcső.

Mindenki egészséges, lelkes.

Május végén az első (legidősebb) tanítványaimmal osztálytalálkoztam (húszéves!), szép este volt.

Jó volt nyár elején nyaralni: még fényesek a levelek, zöld a fű, hosszabbodtak (akkor még) a nappalok, tiszta és méltóságteljes a part.

Két olyan hónap volt, amikor szintén nem volt baj, de tompa voltam, nem mentem sehova, nem edzettem eleget, tavasz se akart lenni még, nem éreztem azt az életkedvet, ami alapállapot (február 4-én lett pozitív a tesztem). Kifeküdtem a betegségemet, visszatértem, edzek, erős vagyok.

Újra filmforgatások: Mark Ruffalóval három nap, májusban Shadow and Bones volt (második évad, véres arc). Jókat beszélgetünk a társakkal. Vagy olvasok. Ami nem direkt élvezet a forgatáson, az se szenvedés. Nem csinálok nagy ügyet dolgokból.

Nőként (nőjogok) megerősödtem: tudom, mi merre, mi az érdek, nem vagyok többé naiv. A szeretethiány, a társ nélküliség régebben nagyon sebezhetővé tett. A nőség és a nőséget rontó hatások megértése három évig tartott, de összeállt a kép, és ez a tudás fontos és nagy élmény. És azt is tudom, és nem kell ehhez Hannah Arendtet idézni, hogy létezik gonosz. De ettől még az én életem az, amit építettem, és a mindattól való mentesség, amire nemet mondtam, és én magam is pont az vagyok, aki.

Hasítani bringával a menetszélben, érezni, hogy hosszú a hajam, sötétedés után futni (fejlődöm!), összenézni Macival, együtt rezdülni vicces vagy megrendítő filmen, olvasni, főzni, úszni, erdőben lenni, kulturális sétákra menni, tollasozni – ezek jók.

Nem háborgok üresben politikán, háborún sem. Ironikus távolságtartás, éleslátás, mindenfajta közösségi világmegváltást és neten jelen levő ügyet messziről kerülök, de továbbra is összeszedem a szemetet és belső mércém szerint a jóra szavazok. Magánörömök.

A legjobb az, hogy őszinte, engem ismerő és szerető emberek vesznek körül, akiknek bármit elmondhatok, valódi beszélgetéseket folytatunk. Nem élek hazugságban.

Májusi forgatás, komáromi erőd:

Háromszor hatot futottunk az EU-s csatlakozás évfordulóján:Fényvisszaverő bikini:Juliskám valahogy érzi a mozgást meg a színpadot:Ezt szoktam mutogatni, “nézd, milyen gyönyörűek a gyerekek”:Rólam ilyen van, megyek fodrászhoz, utána teszek ki újakat:

Kezem az egyik tavaly forgatott sorozat (KaDeWe) trailerében:

És mi minden lesz még!

 

csak okos-jóindulatú írhat ide

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.