tarantínó

Mégpedig a kilencedik filmje, azonnal mentünk a premier napján. Kettő óra 45 perc. És én most értem Tarantinót végre, mindent értek benne, annyira szórakoztató minden, ami ki van találva, főleg a nagyon erős első felében a minden egyes jelenet mély iróniáját, azt, amikor a Becstelen brigantikra utal, a szokásos témákat, vagy hogy ez megint olyan párbeszéd, ami csakis vicces, nem megy tőle előre a cselekmény. És hát a Bruce Lee-s jelenet…!

Aztán megsejted, mire megy ki a történet, kibomlik, kinek lesz nagyon rossz és miért.

Mert mindig rossz valakiknek.

Meglepően sokáig nem véres a cselekmény, na de Csehov óta tudjuk, hogy ha Tarantinónál megjelenik egy olthatatlanul engedelmes harci kutya és egy lángszóró, az biztosan el fog sülni.

Nem spoilerezek. De a hippikkel nincsen jóban a rendező-forgatókönyvírónk, és az egyik főhősét meg felmagasztalja, tényleg nagyon szép gesztus az a karakter.

Remek a főszereplő páros, és benne van Lena Dunham is.

Nézzétek meg, meséljetek!

Volt egyszer egy Hollywood, 2019

Quentin Tarantino, Leonardo Di Caprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Al Pacino, Dakota Fanning, Sarah Margaret Qualley, Luke Perry

8 thoughts on “tarantínó

  1. A Kill Bill a kedvencem tőle, mert azt érz, hogy soha nem fogom megérteni. A rengeteg szimbolikis utalás, az egész sztori. Számtalanszor láttam és mindig valami újat fedeztem fel benne. És annyira nem tudom hova tenni. Eddig ha beszéltem valakivel róla, mindenki csak le gagyi akciófilmezte, a kritikák meg a netes kommentek sem vittek hozzá közelebb. Amikor próbálom elmondano, hogy miért nem gagyi akciófilm, úgy néznek rám, mintha a Holdról jöttem volna. Szóval, amint lehet megnézem ezt is.

    Kedvelik 1 személy

  2. Tegnap láttuk. Döbbenten helyezkedtem bele a festmény-szerű tablókba, bizonyos jeleneteknél éreztem a szagokat is. Olyan elképesztő mennyiségben keveri a film a filmben játékot, a mise-en-abime-ot, hogy csak kapkodtam a fejem. Minden mindennek a másolata, de úgy, hogy nem tudod előre, hogy mi fog történni, és csak reménykedsz, hogy nem kell végignézned a terhes nő kivégzését. Hatalmas, cigifüstszagú mese az egész, zseniális alkesz-monológgal, hatalmas kacajokkal, és óriási zene hozzá! Annyira felhúz a sok feszkós jelenettel, hogy a végén a bunyónál mindenki hangosan ereszti ki a moziban a felgyűlt indulatot, szinte senki nem nézte csendben az első brutális támadásos jelenetet. És hatalmas happy end, hollywoodi módra, nagyon bírtam… Leonardónak jár a második Oscar.

    Kedvelés

  3. Én is megnéztem szombaton, zseniális volt! A Bruce Lee-s jeleneten még lefekvéskor is hangosan felnevettem! Kicsit olyan érzésem volt tőle, ahogy a moziról vallott, mint a hosszú szerelmi házasságok túlélőinél: kicsit édes, kicsit fanyar, tele öniróniával. És mintha válaszolna is a Tarantinot ért kritikákra…nézzetek már körül: bárcsak annyira lenne kegyetlen az Élet, mint a mozi.

    Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.