csak csendesen

Nekem mélyen fontos ő. Dávidot vele szültem, fél évvel az előtt, hogy a cirkusz kezdődött.

A személye is fontos, meg a körülötte levők, és az a szülésem is. Mindent megváltoztatott.

Csak a hangoskodást nem szeretem. A szüléseim is nagyon szemérmesek, nem is írtam meg őket, csak nagyon zárt körben.

Én ezért így. Nem akarok fontoskodni, életemnek ezt a részét kifele mutatni. Amikor segíteni kellett, csendben, erőnkhöz mérten tettük.

Döbbenet, botrány, ami van. Ott lezsek, ha kellek.

Nem szeretek kotnyeles lenni, jólértesültséget fitogtatni, tapintatlanul kutakodni, felhasználni a személyét, ugyanazt elmondani, amit mások.

5 thoughts on “csak csendesen

 1. Mi voltunk nála oktatáson. Csak már a balhé után, így aztán nem vállaltuk otthon. Az a pár alkalom nagyon kevés, de egy kezemen meg tudom számolni, mennyi emberrel találkoztam, amire leginkább a karizmatikus kifejezés illik, és ő az egyik.

  Kedvelik 1 személy

 2. Én vele nem találkoztam soha, ellenben az egyik szülésem olyan volt, mint a (Leboyer) nagykönyvben, szülészorvos nem vett részt benne, volt viszont félhomály és csönd, és a gyerek sem ordított félelmében, ahogy megérkezett, és minden hiper volt és szuper, de ezek rossz szavak rá, mert ennél bensőségesebb volt az egész, és azt akarom, hogy ilyet lehessen bárkinek bárhol, hacsak nincs direkt orvosi kontraindikációja. És másik ellenben, hogy láttam épp elég kórházi esetet ahhoz, hogy lássam a mértékeket. Nem értek egyet az ítélettel, pláne nem az egész körítéssel. Akkor se értenék egyet, ha az én gyerekem halt volna meg az ő kezei között.

  Kedvelés

 3. Kiskamasz koromban heteket töltöttem kórházban. Láttam amit láttam. Mikor huszonéves lettem és szülni “kellett” volna, emlékeztem. Az azóta eltelt húsz év alatt soha nem voltam még terhes se. Volt több ok is, de ez volt az első.

  Kedvelés

  • Nekem az, hogy a cikk 90%-a a büntetőjogi perben jórészt valóban nem releváns véleményekre reagál jórészt retorikus érveléssel, ám aztán a tényeket nagyon leegyszerűsítve és szelektálva közli mintegy “végső érvként”, mintha amennyit ő leírt, az lenne a teljes tényállás és annak egyetlen lehetséges értelmezése. Nekem az az érzésem, nem is nézett alaposan utána a témának, mert megvolt a kész véleménye. Mindenkinek lehet persze véleménye, ez egy véleménycikk, de az övé számomra ebben az esetben nem érdekes, mert nem kellően megalapozott.

   Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.