fiatal

melléknevek sorozat 3.

Elleptek engem a spamek. Valahol nagyon értékes jószágnak számít a blog: százasával ömlenek. Most épp hatszáznegyvenegy darab van; a rendszer két hét után törli ezeket automatikusan.

Megnéztem már, ki ez, mi ez, az egyik linket mármint, mert itt az a lényeg, hogy nagy forgalmú helyekre linkeket nyomjanak.

Ez pont egy gyerekpornót ajánlgató oldal volt.

Néztem a hason fekvő, mit sem sejtő, épp serdülni kezdő leánykát a képen, térdzokniban volt, és azon gondolkodtam, mi lehet ebben a vonzó az idősebb férfiaknak.

A Lolita is eszembe jutott. Ez a letiprási hajlam és a titok édessége.

Miért nem a kölcsönös öröm (vagy annak az illúziója) az, amire gerjednek? Tudja a férfi, hogy a dolog egyoldalú, tudja, hogy itt nem a leányka öröméről — avagy, pornóról lévén szó, annak illúziójáról — van szó. Épp a leselkedés, gyanútlan lány, a rábírás szerepel ezekben a történetekben. Miközben a saját lányát nem látná szívesen valami nyálcsorgató, harmatosan új testre vágyó férfi prédájául.

Mindenekelőtt pedig tudja, hogy amit oly izgatottan néz, azt büntetőjogilag és erkölcsileg is durva szankció illeti.

Azon gondolkodtam múlt pénteken az uszodában is, két szauna-szessön után bágyadtan, hogy mi a titka ennek a nagy fiatalságőrületnek. Már tudniillik annak, hogy ennyire mindenki a fiatal csajokat stíröli.

Nem hódolatra vágytam én, csak szemlélődtem. Fogyatékosságaim megértő, emelt fejű tudatában én újabban meglehetős öntudattal vagyok fürdőruhás a korábbi elásom-magam évek után, és rajongásból sincsen hiány. Fiatalon volt hiány belőle, húsz meg tizenöt éve. Nem is volt most fiatal csaj épp a közelemben az élménymedencénél, az idősebbeket néztem épp. Hogy milyen szépek. (Meg a vízilabdás fiúkat.)

Egyébként jól le lehet mérni azt, hogy milyen nő tetszik a társadalomnak, az úgynevezett többségnek: a köztéri fehérnemű- és fürdőruhareklám-plakátokon. Az eszményt szélsőségesen mutatja meg ez a műfaj.

Szóval, nagyon fiatal, hosszú hajú, dús ajkú, elég magas, telt mellű, kontrasztos derekú, gömbölyű fenekű, újabban pedig barna hajú nők.

Az evolúciós magyarázat szerint a vékony derék, a nagy mell, a karcsúság, a dús haj termékenységjel, és Desmond Morris is ezt mondaná… na, engem ezzel hagyjatok. Ki akar itt gyereket? Miért nem a labdaszerűen gömbölyű has a termékenységszimbólum? A vékony nő meddő is lehet. Volt is termékenységszimbólum a gömbölyded nő, egyébiránt.

A mi civilizációnknál a testkép alapja az antik művészet eszménye, talán. A férfiaknál mindenképp. Azt a női alkatot pedig kis módosítással folytatta a reneszánsz festészet. De azok a nők kicsit kúpmellűek, elég hasasak, gömbölyű arcúak, és nem nagyon fiatalok.

finom tokája van, elég nagy orra; a haja göndör és feltűzve

finom tokája van, elég nagy orra; a haja göndör és feltűzve

Akkor még korán haltak az emberek, és rövid volt az ifjúság, a játszadozás időszaka. Harmincéves korukra nem sok foguk maradt az embereknek. Aki fogamzóképes volt, a párválasztás kora után egymás után szülte az utódokat. (Bár én nem hiszek abban, hogy ne lett volna valami termékenységkontroll.)

De ma…? Annyival rondábbak a negyvenesek?

Az a rusnya, ha nem elég sportos a testük, de az a fiatalokon is, éppen úgy. Ha valaki vékony ugyan, de nem jó formájú, görnyedt, tónustalan, puha, az nem szép.

Két dolog teszi a jó nőt szerintem, női szemmel, de általában a szép testet is: 1. olyannak született, 2. kisportolta magát, minimalizálta az évek és az életmód nyomokat hagyó hatását. De a testek úgy általában nem tökéletesek, fiatalon sem. És sokan nem is akkor a legszebbek, hanem amikor magukra találnak, és sugározni kezdenek.

Ezek az úgynevezett alfahímek mégis a nagyon fiatalokkal mutatkoznak, ők a vágytárgyak. Még ha kínos a kontraszt, mert fényes homlokú, zsíros nyakú a férfi, még ha nyilvánvaló is, miről van itt szó egy- és másrészről, akkor is. Ébredező szexualitású zsengékről fantáziálnak a családapák is, a lányuk barátnőjéről, például. (Persze lehet, hogy ez mítosz. Ám én túl sok fociöltöző-sztorit hallottam kamaszkoromban.)
Nem értem, miért vannak ennyire felmagasztalva a fiatal nők. Miért ír például a közismert nőgyűlölő, Huffnágel Pisti gyűlölettel az idő nyomairól a női (és csak a női) testen. A barnuló szeméremajkakról, lazuló hüvelyfalról. Ez a szélsőség is megmutat valami fontosat középen.

A szüzességfétist sem értem.

Szokás ezt a preferenciát simán pedofíliának nevezni és egyéni torzulásnak tartani. Én viszont megint nem hiszek a lélektani magyarázatban: társadalmi folyamatokat sejtek. A szomorú gyanúm pedig az, hogy a hatalomról van szó. Amennyiben a nagyon fiatal lányok vonzóak, ott a tudás és nemtudás különbségéről van szó. A célok határozottságáról, meg a hazugságok megevésének hajlamáról. És a tulajdonosi szemléletről: kié lesz előbb a vágytárgy, és legyen minél megkíméltebb állapotban.

A negyvenesek tudnak már valamit, és nem veszik be a tündérmesét. Tudják például, mi vonzó nekik, és tudják, legalábbis nagyobb számban, hogy milyen a jó szex. Hallottak már mindenféle szövegeket, látják, mi a lényeg, nem bűvöli el őket a felszín, valamint kénytelen volt kialakulni valamiféle önértékelésük és stratégiájuk.

A nagyon fiatal nő, az tapasztalatlan, befolyásolható, nincs összehasonlítási alapja. Ha megszerezhető, könnyű vele. A hatalom nem nála van.

Ne dőljünk be az ifjúság diadalának: rengeteg gyönyörű, fiatal lány vergődik örömtelen, akár egyenesen bántalmazó kapcsolatban. És ezek a korai tapasztalatok mély, sokszor élethosszig ható traumákat okoznak.

93 thoughts on “fiatal

 1. Pontosan ugyanezt gondolom én is. 😊 Van az ismerettségi körömben olyan 50-es pasi, akinek huszonéves a barátnője. Folyton irányítja a lányt, beszól neki. Tőlem pedig rosszul van, mert amikor együtt vagyunk négyesben nem bírom megállni és szóvá teszem ezt a viselkedését. Én nem kellenék annak a pasinak ezt tudom, pedig még köztünk is több, mint 10 év lenne a korkülönbség, mert nekem már nem lehet megalázóan beszólogatni, engem már nem lehet irányítgatni, van véleményem, ízlésem és nem tudok feltétlen csodálattal tekinteni a teremtés koronáira.

  • Egyszer volt egy csávónak remek elszólása, hogy “magának neveli fel” az ilyen pasi a nőt. És tényleg, ha nagyon megkotorjuk, annyiról van szó, hogy befolyásolhatóbb egy fiatal csaj. Mondjuk én pasinak se lennék ilyen fiatalság- pláne tinédzserség-fetisiszta. Pont azért, mert nem lenne humorom egy kiforratlan embernek fújni a passzátszelet, adott esetben baromságokat is belebeszélni stb. Ezek a palik meg pont ilyenek, a legordasabb baromságokat oltják bele azokba a fiatal, kellően befolyásolható csajokba, akik aztán később lehet, hogy szembeköpnék magukat, hogy mi ökörséget el nem hittek és belsővé nem tettek, sőt falaztak annak a manipulatív seggfejnek, belementek a gagyi kis játékába és megerősítették abban, hogy nekik ez kell. Kell a fenének, csak épp ebbe futottak bele úgy, hogy nem immunizálódtak kellőképp. A kis karakán vagány kiscsajokat az ilyen faszik is csak képen szeretik.

 2. Az előző partneremben volt meg ez az állandó lenyomási kényszer, a mindent jobban tudás vágya; frusztrálódott, mert érezte, hogy azért én mégiscsak felette állok, a frusztrációja miatt még jobban le akart nyomni, s bár én -tényleg- műveltebb, értékesebb személy voltam, még fiatal és elhittem, hogy nem.
  Ideális kapcsolat, hm?
  Aztán lett egy nála tizeniksz (tán húsz?) évvel fiatalabb, gyönyörű barátnője, én pedig már kigyógyulva, jókedvű iróniával gondoltam magamban, hogy milyen büszke lehet, ő, hogy előadhatja magát férfitársaságban, micsoda fiatal, szép barátnője van neki, azok meg hogy irigykednek rá. Évekig voltam egyedülálló és nagyon boldog.
  De a lányt, azt sajnáltam. Pár évig együtt voltak, nemrég szakítottak, vajon hogy van? Összetörte-e, elhitette-e vele, amit velem megpróbált, hogy senki és semmi nélküle, ne éljen, mikor nem akarja, vagy viszonylag épen, egészségesen került ki?
  Na persze mi közöm hozzá.

  • Nekem is volt gimiben egy ilyen faszim. Nekem érettségim, jogsim, dipóm, nyelvvizsgám, családom, ő meg azóta is tölcséreket gyárt, és fiatal csajokat szed fel, akik még beveszik a szar dumát.

 3. Őszintén sajnálom az ilyen alfahímeket, akikről írsz. És azt sem igazán érzem át, mikor a középkorú csaladapák a lányaik barátnőiről fantáziálnak. Akkor sem,ha éppen nem vagyok szerelmes és belemerülök a közönségesebb vágyak tengerébe.
  Fiatalabb koromban voltam szerelmes tőlem fiatalabh lányba, de ahogy idősödtem, egyre az érettebbeket talaltam vonzónak.a velem egykorúakat,vagy az idősebbeket.
  Talán éppen azért, mert nem perverz szexből, hanem odaadásból,megértésből, őszinte megélésből van ordító hiányom és ebben a késő harmincasok, negyvenesek sokkal jobbak, mint a fiatalok.

  • A fiatalabb lány egy dolog. Az én párom is idősebb, de 28 és 48 éves emberekről van szó, tehát már számilag se az a korahuszas/tizenéves kiccsaj+harmincpluszos faszi esete forog fenn. De ha mondjuk a számok ezt mondják, akkor se mindig ez van. Fel lehet ismerni, amikor ez van.
   Anno volt 16 évesen 24 éves csávóm (ugye, a vén kecske – és tessék. Ennyit a számokról), na az mint atya a hülye gyerekével. Én meg persze elég puding voltam ahhoz, hogy belemenjek a típus-szereposztásba és egy darabig benne is maradjak (miközben amúgy kívülről nézve lilát hánytam az ilyen párosoktól).

   • Hát igen a számok…de én azért biztosan nagyon meglepődnék, ha a 24 éves fiam egy 16 éves lánnyal jönne össze, hiába tartom nagyon fiatalnak még őt is. De nekem egy 16 éves, még gyereknek számít, olyan hihetetlen, hogy a legtöbb férfinak miért nem. Pedig tudom, hogy a pornóoldalak leggyakoribb keresőkifejezése a tini (igaz versenyben a milffel).

   • Ahogy calealenta is írta, egy dolog a korkülönbség két valóban érett, felnőtt ember között, és egész más, ha a kor nagyon nagy valószínűséggel önismeretben, érettségben igen nagy különbséggel jár együtt.

   • Vagy ha egyik félnek sincs önismerete, az is egy műfaj…:// Mint a mi esetünkben. Nekem még tapasztalatmennyiség se volt mögötte, neki meg az volt ugyan, viszont mégis csak az orra hegyéig látott, és kb arra volt esze, hogy ha neki rossz, akkor mást is rúgjon seggbe.

   • Osztálytársam 14 évesen kezdett járni egy 23 éves sráccal, a 21 éves öcsém pedig egy 15 éves lánnyal jött össze, már járnak vagy két éve…
    A környezetemben nagyon gyakoriak a hasonló kapcsolatok, a 13-14-15 éves lányok keresik az idősebb fiúkat, a 20-21 éveseket, mert azok számítanak “igazi” pasinak. Tegyük hozzá, hogy sok lány 15 évesen ott tart agyilag, ahol a fiúk 20 évesen sem. Sok nyolcadikos, kilencedikes lánynak már komoly barátja van, van olyan, akinél konkrétan ott is lakik a fiú.

   • Szerintem egy 14-15 éves lány nem érett az együttlakásra. Arita tényleg vannal ilyen ismerőseid ? Megáll az eszem. A fiam 14 éves… A kicsi fiam…

   • Ez azért egy határeset, mert a 16 az pont nem az a baba kategória, de a fenti okokból én se támogatom, hogy nagyon belemenjenek ilyen komoly témákba ilyen korban. Komolyan nem tudom, hogy fogom a gyerekemmel megértetni, hogy “lányom, te egy darabig babababa vagy, aztán még vagy húsz évig nem ember, csak ivarérett kisgyermek, aztán meg hopp, klimaktérikus vénasszony leszel. Ember egy percig nem voltál”. Bocs, paródia, sarkítás, de komolyan, ha a közlogikából indulok ki, akkor kb ez megy. A milf, tini, és egyéb pornósztereotípiák meg a másik fele, tulképp ez a szemlélet öli meg az én szememben a pornót fej-fej mellett az egyenlőtlenséggel és a bunkósággal.

   • Ja, meg a másik, hogy sok >15 éves csaj nem akar kisfiúkkal járni, ezért kifog valami atyáskodó, haveroknak szvítsziksztínnel dicsekvő pöcsfejet. Mert az felnőtt ember (?) (zárójelkérdőjel kifejtése: nem, egy infantilis, jelmezekben gondolkodó majom, csak épp vénebb, mint az említett kisfiúk, így megvan az álca).

   • 1. Szerintem egy 14-15 eves lany eretlen mindenfele szempontbol meg akkor is ha a latszat nem ezt mutatja. 2. Mi az a silf porno? 3. En egyszer keresgeltem a neten magyar oldalon, talan csillagaszat, gyogynoveny? Nem emlekszem mar, de egy sima hetkoznapi dolog kapcsan. Akkor egy kis kepernyon a jobb felso sarokban ment egy gyerek porno promo. Annyira sokkolo volt szamomra, hogy azota sem hevertem ki. A kislanyt ugy adtak kezrol kezre mint egy uveg palinkat. A tekintetet nem tudom elefelejteni. Ures es megis tele fajdalommal. Valoszinu, hogy mexikoi porno volt. Elkuldtem a linket a magyar zsaruknak, hatha tudnak lepni valamit, azota sem derult ki semmi errol. Amugy is vigyaztak a mocskok, hogy az o pofajuk ne, csak a hatalmas farkuk legyen lathato. Ezeket a rohadekokat minden teketoria nelkul a legkegyetlenebb modon fosztanam meg a farkuktol.

   • Ez deszar. Na ilyenkor én is eléggé benáculok, mikor ilyet hallok. SILF pornó nem tudom, micsoda, [valami] i’d like to fck, de mi?

    A komment első feléhez: nem véletlen, hogy 15 év felettit írtam – és nem arról beszélek, hogy már nő a melle, hanem arról, hogy azért agyilag se okvetlenül kisgyermek a csaj – viszont kellően tapasztalatlan és épp ezért mégsem elég felnőtt ahhoz, hogy ne fusson bele egy ilyen gáz, egyenlőtlen szarságba egy atyáskodó, gusztustalan palival. Ahhoz pont az kell, hogy már legyen némi munkatapasztalata, embereket lásson maga körül, neki magának is kelljen ezt vagy azt megvalósítania, legyen saját, kiforrott véleménye, és ne csak “meglegyen” a véleménye erről-arról – “felnőtt ember”-ként se bizonyuljon totál fogalmatlannak vagy könyvszagúnak.

   • A komment elso felet Aritanak szantam, o irt valamit arrol, hogy ismerosei kozt nehanyan 14-15 koruli kamasz lanyokkal jarnak.
    Nekem egy ex pasim jott ossze 36 evesen egy 14,5 eves kiscsajjal. Nagyon ledobbentem. Egeszen addig azt hittem, hogy normalis.

   • “lányom, te egy darabig babababa vagy, aztán még vagy húsz évig nem ember, csak ivarérett kisgyermek, aztán meg hopp, klimaktérikus vénasszony leszel. Ember egy percig nem voltál”
    Ezt idézném majd, ha nem bánod.

   • Ennyire jellemző? Ez tényleg csak egy túlhúzott karikatúra, de ha talál…:)

 4. Nekem az a tapasztalatom erről a típusról, hogy legtöbbször csak addig érdekes nekik bármilyen fiatal, hamvas, és tapasztalatlan lány amíg a viszony csak az egyoldalú nyálcsorgatásról szól. Legtöbben legfeljebb a célszemély sokkolásáig szeretnének elmenni a valóságban, és kifejezetten illúziórombolónak tartják, ha sokkolódás helyett lelkesedés szerűre, valami vonzalomfélére találnak.Hát még ha tartós szándékokra! A valódi kielégülést élményt számukra mintha a kanbandában történő pornójelenetek mintájára megalkotott fantáziákkal való egymásra licitálás adná nekik. Komoly, érett korú férfiak, gyakran szépen ívelő szakmai pályafutással, de a szexuális viselkedésük egy félszegségét nagyotmondással kompenzáló 13 éves serdülő fiúra emlékeztet. (Az igazán brutális liliomtipró, aki kifejezetten a nagykorúság határát még el nem érő lányok erőszakolására hajt, szerintem már egy másik, de ennél a bizonyos kihangosítva maszturbáló típusnál sokkal távolabbi fokozata ugyanennek a skálának.)

  • Én másféléket is látok. A pasiknak is nehéz az öregedés, egy fiatal nő mellettük azt a képzetet kelti, mintha nem múlt volna el annyi év. Fáradtak is, és sok fiatal nővel kevésbé problémás, mint egy kiformálódott egykorúval.
   És vannak, akik sokáig együtt is maradnak. Még olyat is látok, ahol a pasi a fiatalabb nő mellett végül egészen fejlődőképes lett korábbi önmagához képest.

   • Nem hiszem, hogy a nőknek könnyebb volna az öregedés, mint a férfiaknak. Sőt monogám párkapcsolatban szerintem egy 50-es vagy még idősebb férfi mellett sokkal türelempróbálóbb lehet a libidója csúcsán lévő 40-es nőként, mint az élet harcaiban megfáradt férfiként elviselni egy magánál energikusabb társat. Mégsem jellemző tendenciaként, hogy a sokgyerekes, érett családanyák munka után beülnek a füstös kocsmában, és komoly vagy kevésbé komoly szándékoktól vezérelve látványosan és félreérthetetlenül vetkőztetni kezdik a tekintetükkel a szomszéd asztalnál szórakozó gimnazista fiúkat.

   • Nem gondolom, hogy a nőknek könnyebb, csak azt, hogy a férfiaknak is nehéz. (Ez teljesen mellékszál, de nem hiszek abban, hogy két konkrét ember nehézségeit olyan könnyű összehasonlítani.)

   • Na de ez nem a posztban taglalt nyálgép.
    Nyilván benne van a másikról alkotott képében, hogy az illető fiatalabbb, mint ő, de nem az az egyetlen szempont, és nem azért szempont, hogy kellően hülyére vehető legyen a partner. Nem cél az egyenlőtlenség. A posztban szereplő típus világgá fut az értelmes, jóarc fiatalabb csajtól, akit te mondtál háromnegyed, az meg nem. Mondjuk ha _sok_ fiatal csajjal kezd, akkor már megint inkább a nyálas kategória és tényleg a felnőtt másik embertől, az egyenrangútól fél.

 5. “A szüzességfétist sem értem.”

  Pedig nincs abban semmi érthetetlen. Hordanál-e más által használt bugyit? Megennél-e olyan almát, amibe egy idegen beleharapott. Ha tied lenne Dagobert bácsi vagyona használt kocsit vennél vagy újat?

  • Biztos még sokan ki fognak erre térni rajtam kívül, de igaz-e a nő nem egy használati tárgy, ami bizonyos számú partner után elveszti a szavatosságát. További beszélgetéshez ez egy kellemes közös alap lenne, ha egyetértenénk. Viszont azt én sem értem, hogy ha ez a mérce létezik nőkkel szemben, akkor férfiakkal szemben miért nem? Használt alsó, banán, amibe más beleharapott?

  • Nem Lajos, használt bugyit csak őgy viselek, hogy már rajtam van pár órája amit felvettem. Így érted?

   Aztán mellesleg megjegyezném, hogy nagyon megdöbbent az arrogancia, amivel a színvonal alatti férfitársadalom (úgy hetven százaléka az összesnek) igényt tart és jogot formál egy szűzre, fiatalra, hamvasra.
   Amikor elképzelem, fel is fordul a gyomrom. Csak úgy, mint más használt bugyijától.

  • Simán hordanék más által viselt bugyit. Előtte kimosnám.
   Kedves Lajos, mi a szüzesség? Te hogy fogalmaznád meg? Ha a fizikai penetráció előtti állapot, akkor én még 22 évesen is szűz voltam. Ha az intenzív szexuális élet – fantáziálások, maszturbálás – akkor már öt évesen sem.

  • Én a legyen tapasztalt szerető a párom vonulatot se értem. A kettős mércét meg már igen, rengeteg tanulmány foglalkozik vele. És nagyon érdekes, hogy a szűz férfipartner nem lett eszmény…

   • “a szűz férfipartner nem lett eszmény”
    Pedig milyen szép hasonlatokat gyárthatnánk mi is a használt bugyi=használt nő mintájára. Például: “Fúj, te dugnál a szádba használt fogpiszkálót? 🙂

  • Ez nagyon szép, amennyiben a nőre, mint vagyontárgyra tekintünk. Napjainkra ez a felfogás finoman fogalmazva is idejét múltnak tekinthető, semmiképpen sem a boldog és kiegyensúlyozott emberi tarsadalom építőköve.

   • Na, de ha már vagyontárgy, az ilyen Körmendi Lajos félék, azokból is kiválogatják azokat a tárgyakat amik a használattal egyenes arányban veszítik az értéküket, még véletlenül se gondolkodnak az értéküket folyamatosan növelő tárgyakra. Mint a gyémánt például, ami nyers formájában jó ha a tizedét éri annak, amit gondos kezek briliánsá csiszoltak, pláne ha még ismert története is van. De vehetnénk a kutyát is, egy képzetlen senki által még be nem tanított példányhoz, ingyen is hozzájuthatunk, míg egy vakvezetővé, nyomkeresővé, rendőrkutyává képzett jószág már milliós összegekbe kerül. Ebből is látszik, azon kívül, hogy méltatlan az embert tárgyakhoz, esetleg állatokhoz hasonlítani, még értelme sincs, ez nyilvánvalóan úgy baromság ahogy van!

  • Hogyan lehet egy nőt, egy embert, egy személyt “használt autóhoz” hasonlítani?
   Te jó ég…

   Sokkal érettebb, komolyabb vagyok, mint voltam az első kapcsolatomban és nem mellesleg, sokkal szofisztikáltabb szerető is. Nem, nem érzem magam lestrapáltnak, ellenkezőleg, megismertem a testem, tudom, hogy mi a jó neki és nem, nem cserélnék az x évvel ezelőtti önmagammal.

   elsősorban azért nem, mert tinédzserként beparáztam volna, hogy jaj, egyszer én is “használt autó leszek”, fújdegáz…Ma pedig tudok az ilyesmin -kissé fölényesen- nevetni.

   • Sajnos, az gyakran valóban az. Elgyötört, kifacsart, kihasznált, elhasznált, általában.

    És egy K.L. idejön, és nem érzi, hogy mennyire ocsmány, visszás és arrogáns, amit beszél.

   • 15 év? Ugyan! Az ilyen max. négyet, ötöt töltene ugyanazzal, elvégre, ha komolyan gondolja az autós hasonlatát, akkor pár évente illik lecserélni a legújabb típusra.

   • Olyan a Gyűrűk Urában van Aragornnal és Arwennel…? (Arwen neve amúgy királyi szüzet jelent, wtf)

   • Na jó, de 210 évesen és Arwen is nem sokkal követi, szóval ez nekem eléggé kimeríti az Örök Házasság fogalmát 🙂

   • Ja tényleg. HA olyan marhára gazdag lennék, a 15 éves, annak idején a szalagról egyenesen a garázsomba szállított autót is lecserélném. Dehogy, már előbb. Lajos, te is így vagy vele? Neked 60 évesen is jár(ne) egy szűz 18 éves, mikor az akkor már elhasznált harmincast megunod?

   • az első munkahelyemen a nőket a használtautó-hirdetések terminológiáját használva írták le. megkímélt, garázsban tartott és hasonlók.

   • Meg beleharapott almához, nekem az ha lehet, még fostosabb duma, mint az autó. gép inkább lennék, mint egy gyümölcs, amibe ha beleharapnak, _kevesebb_ lesz, eldobják és megrohad. Lajos, fujj, komolyan, ilyenkor kicsit elszáll a diplomáciai érzékem. Mire nézzelek embernek, ha te nem nézel engem annak…

  • Egyrészt ugye jön a bunkó macsók szemlélete arról, hogy a nő lényegében egy tárgy. Másrészt jön a bunkó macsók másik szemlélete, ami szerint a nő legyen szűz, a pasinak meg nem kell annak lennie. Érdekes, figyeled, hogy te nem kérdezed, hogy a nők dugnának-e nem szűz pasival.
   Nem, marhára nem értem, miért annyira fontos a nő szüzessége, vagy akár mindkét félé. MINEK? Nem, a másik teste nem tárgy.
   De ha már ez a logika, hogy te is megértsd: te lovagolnál olyan lovon, amit más tanított be, vagy dolgoznál vele egy csomót, mire nyereg alá tanítod? Esetleg úgy, hogy te is csak most tanulsz lovagolni.

 6. A fiatal barátnő, az menő.
  Mint a távirányítós pókember-autó.
  Aztat lehet tudni*, hogy kocsiból a BMW a jó, nőből meg a fiatal, karcsú és nagymellű.
  Szendvicsből meg a kaviáros.
  Ezek megszerzésére kell törekedni, mert akinek sikerül, az nyeri a játékot, ez a szabály.

  * onnan lehet tudni, hogy lépten-nyomon tanítja a felnövekvő generációknak a társadalom

 7. Én nem nagyon találkozom ilyen pasikkal, emiatt még megdöbbentőbbnek találom, hogy mégis milyen istentelen, feldogozhatatlan mennyiségben folyik a fiatalság (kiskorúság) eszményítése. A mi baráti körünkben enyhe 30 plusszosak vannak, itt, ha egy fickónak 10 évvel fiatalabb barátnője van, az ciki. Nem is nagyon vallják be, vagy csak legszűkebb körben, ez általában az éretlenségnek, a kizárólagos fizikai kapcsolatnak szokott a szinonimája lenni, és úgy, hogy nem a kezdő 20-as lányokat nézzük le eközben. Apám, akiről állandóan egy regényt tudnék írni és valami furcsa keveréke az alfa-hímsovén-feminista-liberálisnak (nem részletezem) pl. úgy csajozik, mint valami félresikerült Casanova, de 35 alatt nem, soha. Az már valahogy túl fiatal, az 50-es túl öreg. Na, tényleg nem részletezem, csak mint példa említem. Az ő baráti társaságukban is valahogy működik ez a mérés: viccelődni a jó autóval és a 18 éves lányok szép testével lehet (sajnos és egyáltalán nem is érzékelik, hogy ez mennyire hibás agyra/szocializációra utal), félrekefélni, feleségtől elválni nem kunszt, de ennyire fiatal barátnővel megjelenni, gyereket elhanyagolni, fizikai erőszakot alkalmazni nővel, vérciki, megvetendő.
  És mindkét társaság tagjai napi szinten internet-, TV-, bulvár-, reklámfogyasztók, ezért is tartom döbbenetesnek, hogy mégis, kinek fogy ez az agymosó maszlag?
  Mert eltávolódva egy kicsit a poszt konkrét témájától, én valami elképesztőnek tartom, hogy a nő, a női test mint valami soha el nem érhető, mindig vágyálomként megjelenő tárgyiasított céllá válik egy heteroszexuális férfi (és a világot ők uralják, igaz, lányok?) számára, és egy élet munkája kell ahhoz, hogy stabil és bő fizetésed, menő autód, saját lakásod, remek állóképességed és nagy farkad legyen, hogy megszerezd álmaid tárgyát, a nőt. Hogy megy át még mindig ez az üzenet??

  • “és egy élet munkája kell ahhoz, hogy stabil és bő fizetésed, menő autód, saját lakásod, remek állóképességed és nagy farkad legyen, hogy megszerezd álmaid tárgyát, a nőt. Hogy megy át még mindig ez az üzenet??”

   És legtöbben soha nem ismerik fel és tapasztalják meg, hogy érzékenységgel, türelemmel, törődéssel, az általad felsoroltak nélkül is mehet a dolog, plusz cserébe még a lelkét is megkapják annak a testnek… 🙂

   • Van, akinek az érzékenység megszerzése nehezebb feladatnak tűnik, mint egy autóé. Sőt, akár, mint egy nagy faroké. A nő lelke meg minek neki, úgyse tud mit kezdeni a sajátjával sem.

   • De van aki a testből kipiszkálja a lelket
    A húst kutyáknak dobja mert nem is az kellett

  • ,,, és ha tudnák, mennyire kellemtlen tud lenni egy nőnek egy nagy farok, nem akarnának nagy farkat.

   Avagy ahogy harcmùvész körökben köztudott: Nem a fegyver hossza a lènyeg, hanem az, hogy hogy forgatjàk.

   • Volt itt már szó a farokméretről és azzal a konklúzióval maradtunk, hogy hüvelye válogatja :), de nem is ez a lényeg.
    Hanem, hogy mennyire hibás ez a tárgyiasítás mindkét oldalról (aminek, nyilván a nők nagyobb áldozatai, de nem az egyetlenek), hogy a férfiak azt hiszik, hogy – mint valami szalagon – termelniük kell bizonyos kézzelfogható eredményeket (tárgyakat), hogy megkaphassák a tárgyak legebbikét, a nőt. Ennek lesz folyománya a hatalmi játék is, ha mindezt megtermelik, akkor azt hiszik, hogy jár nekik a nő és nem értik, hogy miért nem, ha nem, illetve ha nem tudják ezt, akkor megszerzik erőszakkal, mert jár nekik a nők, mégha ők nem is tesznek érte semmit. És ez így forog körbe, mint valami spirál, állandóan egy újabb szintre emelkedve, de mindig ugyanabban a sémában.
    Mi lenne, vajon, ha kiderülne, hogy egyik oldalon sem így működik. Bár félek, hogy én már nem leszek szemtanúja annak, amikor nem ez lesz a tendencia, mert teljesen soha nem fog eltűnni. Addig is rémisztő, hogy kislányok milliói kapják ezt útravalónak, hogy ők a tárgyak legebbike és a testükkel gyakorolnak hatalmat a férfiak fölött, azzal a testtel, amit egyébként tárgyakkal kell kiérdemelni, ahogy Sarolta írta lentebb.

   • “kislányok milliói kapják ezt útravalónak, hogy ők a tárgyak legebbike és a testükkel gyakorolnak hatalmat a férfiak fölött” – ebben tudod, mi az ijesztő nekem? Egy: már megint különugrik a test meg a szellem. Kettő: addig van hatalom, amíg figyelemreméltó a test, és olyan emberek fölött, akik egy behatárolt formanyelvre ugranak. Ha már nem olyan a test (=a test tulajdonosa idősödik, szikárabb/kövérebb lesz, vagy akár csak más ruhát vesz fel), akkor kész, a dróton rángatható hapik lepottyannak. Szóval alapjaiban hülyeség a koncepció, akármennyire is könnyű bedőlni neki://

 8. Erőst egyetértek, hogy ez egy irányított dolog. A férfiak birtoklási vágyát nem tagadva azért úgy vélem, ez is részben marketing kérdése. (elnézést a hideg megközelítésért) Amit nagyon reklámoznak, arra lesz igény. Akkor is lesz, vagy nagyobb lesz, ha egyébként nem volt. Ha azt sulykolják, hogy a standard a nagymellű, vékony, 16-nak látszó 25 éves, és ez néz ránk mindenhonnan, akkor előbb-utóbb az is lesz. Aztán aki meg, a többség!, nem úgy néz ki, annak lesznek önértékelési gondjai. De sebaj, hitelre is adnak mellet. Komplett kereskedelmi láncolat, szörnyű.
  Ezt a csak a tini a szexi dolgot nem tudom hova tenni. Főleg azért, mert 32 évesen el nem bírnám képzelni. (itt jegyezném meg, hogy magamról beszélek) Tini koromban nagyon tetszettek a tinilányok, de ma kislánynak látom őket. Akkor is, ha úgy öltöznek, hogy csak az arcáról látni, igazából 14 és nem 22. De azt gondolom, ez is fenti problémakör része és következménye sajnos.

 9. “…nem hiszek a lélektani magyarázatban: társadalmi folyamatokat sejtek. A szomorú gyanúm pedig az, hogy a hatalomról van szó.”
  Nekem ma ez a legesleg! Köszönöm.

 10. A volt férjem 48 évesen kezdett el diszkóba járni és huszonéves csajokkal kavart. Mondhatom nagyon fasza érzés volt. Miközben én a pár hónapos kisbabával otthon úgy, hogy közben vezettem a saját vállalkozásunkat. Azt mondta, ők megbecsülik. És tényleg megbecsülték. Elvitte őket nyaralgatni, kaptak drága ékszereket, illatokat, cserébe leszopták a hátsó ülésen és csinosan vonultak azokon a helyeken, ahová közösen jártunk 13 évig.
  Én nem becsültem meg valszeg. Csak rendben volt a háztartás, ment a cég, rajongtam érte, 40 évesen szültem, és pátyolgattam az elcseszett életét.
  Ezek az igazi faszkalapok. Ott maradnak kiégve, pénz nélkül, család nélkül és utólag kullognak hazafelé, miközben szívják a fogukat.
  De ez már késő bánat.

 11. Nagymamám nagyon fiatalos külsejű volt, állandóan anyámnak nézték – jó, akár lehetett volna, épp 40 volt, mikor születtem -, mindig megmondta a frankót, ha a korát kérdezték. Egyszer a barátnője biztatgatta, hogy nyugodtan mondhat tízzel kevesebbet. Erre ő elmagyarázta, hogy ha ötvenévesen azt mondaná, hogy negyven, elhinnék, de azt gondolnák, de rosszul néz ki. Így viszont állandóan bókolnak neki.
  Régi férj meg énköztem négy év a különbség, igazán nem sok, de mégis van egy pár dolog, amiben ez már szinte más generáció. A kedvessel egyidősek vagyunk, viszont mivel ő vidéken nőtt fel, bántalmazó apa mellett, szegénységben, sokszor olyan, mintha húsz évvel lenne idősebb. Egyikük se akart volna soha nála jóval fiatalabb partnert egyébként, mindketten úgy fogalmazták meg, hogy intellektuálisan nem lehet mit kezdeni a helyzettel, még ha szikrázóan okos a leányzó, akkor sem.
  Volt férj azzal vigasztalt, mikor azon keseregtem, hogy három gyerek után már nem áll úgy a cickóm, mint húsz évesen, hogy rendeltetésszerűen használtam, törődjek bele 🙂
  (A kedves simán lehülyéz, és azt mondja, hogy nézd azt a nőt a túlsó járdán, olyan, mint egy teleszart búvárruha, és mégis szemlátomást szerelmes belé valaki. Ja, nem, szívem, te persze gyönyörű vagy.)

   • Köszönöm a kérdést, harcolok beszólás-ügyben erősen a férfinéppel. A teleszart búvárruha kifejezés, kérlek, mint megtudtam, azon testet hordozó egyénekre alkalmazható, akik nem formásan, feszesen töltik ki a bőrüket, hanem olyan… lötyögősök. Mélyinterjúm során kiderült, hogy azzal nincs baj, ha valaki gömbölyű, de ne legyen olyan, mintha egy botsáskára rávarrtak volna pár vízzel töltött lufit itt-ott. Azt hiszem, több információhoz jutottam, mint szerettem volna, de így jár, aki kíváncsi.

   • Mai mondás: (én) ” Mindjárt indulhatunk, csak kicsit rendbe hozom magam.” (Ő) “Amíg így csillog a szemed, fölösleges bármi mást csinálnod.”

  • “(A kedves simán lehülyéz, és azt mondja, hogy nézd azt a nőt a túlsó járdán, olyan, mint egy teleszart búvárruha, és mégis szemlátomást szerelmes belé valaki. Ja, nem, szívem, te persze gyönyörű vagy.)” – kurvanagy bók, egy teleszart búvárruhához képest gyönyörűnek lenni, Meg milovag már a csávó, hogy ilyet mond a másik emberre. Nekem a fentebb agyonemlegetett pasim bókolt így, leszarozott vadidegen csajokat, deutáltam bakker.

   • Csak logikailag szólnék hozzá:
    ami lötyögős, az nincs teleszarva. Mert akkor szép feszes lenne.

   • Legközelebb innen fogom megközelíteni a témát, már ha lesz legközelebb 🙂 Elvégre informatikus, és néha túl logikusan gondolkodik.

   • Ha ez valós példa, bocs, hogy kitárgyaltunk, de én kontextustól függetlenül rettentően utálom ezt a “bók”stílust.

   • Valós, abszolút, és kezdi érteni, hogy miért gáz nekem, ha másokat fikázva “bókol”.

 12. Én abszolút meg tudom érteni, hogy annak a férfinak, akinek elsősorban a külsőségek a fontosak, fiatal lány kell. És fiatalban sem mindegy, hogy milyen, mert ugye legyen szép, karcsú, feszes testű – tényleg nagyon gyönyörűek ez ilyen lányok, ráadásul ilyen a menő, divatos barátnő. Sok mindent leírtatok, nekem még az is eszembe jutott, hogy sok férfit az vonz ezekben a fiatal lányokban, hogy ők még általában nem akarnak gyereket, nem akarnak összeköltözni, nincsenek olyan szintű elvárásaik, mint egy idősebb nőnek.

 13. …Ellenben el lehet őket bizonytalanítani, meg lehet velük értetni, hogy “az a dolog a szexben”, az tök természetesen és a vagány csajok “bevállalják” és -némi kis cinkosságot kialakítva “a vén tyúkokkal szemben- ezentúl ezzel lehet őket riogatni, ha nem elég bevállalósak az élet bármely területén.
  Hiszen ő fiatal, ő dögös csaj…és mert elhiszi, hogy az (dehogy hiszi, voltam én is fiatalabb, és visszagondolva, nagyon szép, hiába, tele voltam komplexusokkal), semmiképp nem akar olyannak tűnni, “mint az idősebbek”, csakazértis bebizonyítja, hogy ő “bevállalós”.
  Laza.
  Ő eltűr mindent.
  Exek? Ókérem. Csábos mosollyal hallgatja, ahogy az embere sztorizik. Mert ez hozzátartozik a szerephez, amit rákényszerítenek, s mert még túl tapasztalatlan ahhoz, hogy rájöjjön, miféle szerep ez és túl félénk ahhoz, hogy lerúgja magáról ezt a hacukát.
  És mert még nincs kialakult személyisége, élettapasztalata, önmagát is csak a férfi szemein át látja. És szorong.
  “. És ezek a korai tapasztalatok mély, sokszor élethosszig ható traumákat okoznak.”

 14. Aki az én szüzességem elvette, közölte velem, hogy én voltam neki a hatvannegyedik. Aztán még volt pár ilyen akkoriban… Ma már tudom, erőszak volt. Mindegyiknél koki részeg voltam, józanul nem mentem volna bele egyik szexbe sem. És szar volt. 18 voltam, úgy voltam vele, legyek már túl rajta…
  Az egyik ilyen faszi a barátnőm nagy szerelme volt. Az is megvolt. Egy parkban. Azon agyalok itt manapság, mennyire volt nekik felelősségük ebben? Miért kell huszonéves fasziknak tizenéveseket lenyomni?? De télleg?
  Ma már szánom azt a kis tinilányt, aki annyira kapálózott a szeretetért, hogy belement ilyen “kalandokba”. Megölelem. Magamnak megbocsátottam, nekik nem fogok.
  A barátnőmnek sem, aki még azóta is engem gyűlöl és hibáztat, tudván tudom, a napokban írtam neki. És ő engem hibáztat, olyan nőgyűlölő szöveget tolt nekem… Három éve nem beszéltünk, de jóvá akartam tenni. Mostmár tudom, nincs mit jóvátenni.

  • Hatmilliárd éves komment, tudom, de most kattintottam rá a posztra valami alatt, és idézném egy részletét egy pszichézős posztomban.
   Egyelőre csak vázlat, a témáján kívül emiatt is, hogy meg akartam kérdezni, hogy ez a részlet: “Ma már szánom azt a kis tinilányt, aki annyira kapálózott a szeretetért, hogy belement ilyen “kalandokba”. Megölelem. Magamnak megbocsátottam, nekik nem fogok” – idézhető-e? Ha kéred, elküldöm a szöveget, hogy mi jutott eszembe erről és hogy ez okés-e.

 15. A környezetemben egyetlen igazán ordas macsó van, az egyik sógorom, na az úgy választott feleséget (40 körül volt már), hogy évekig keresett valami nagyon fiatal csajt, aki “mint az üres papír” (ő fejezte ki így), és azt majd ő szépen teleírja. Valahogy nekem ebből az jött le, hogy a házasságba neki nem kell két felnőtt személyiség, legyen inkább csak ő és ő, az úgy biztosabb. Jött is egy húszéves leány a lépre és lőn boldog házasság… (irónia)

 16. Van egy fiúismerősöm, talán 28, aki be is vallja, hogy neki tapasztalatlan és vidéki barátnő kell, akit terelgethet és aki felnéz rá. Lehetőleg olyan, aki még nem költözött el otthonról és elnyomják a szülei, nincs magánélete, mert mindig csak az állatokkal és veteményessel foglakozik stb. A srác egyébként budapesti és van pénze. az egyik barátnőm szerint ez rendben van így, mert ezek a lányok örülnek, hogy ilyen pasijuk van és ez egy win-win szituáció emiatt. Szerintem meg nagyon gáz, és szerencsére a párom szerint is. Ő megfogalmazta, hogy gyávaság amit ez az ismerősünk csinál.
  Ráadásul miután megvan a lány, utána meg hetekig nyafog mindenkinek, hogy mily meglepő tapasztalatlan és naiv és nem szellemi partner.

a kommentelés lehetőség, jóakaratú és nyitott olvasóknak

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.