mennyi minden

Tudósítok,hogy úgy amúgy mi van:

1. 21-én lezárult a Goldenblog szavazás, nagyon köszönöm, hogy ennyien szavaztatok, megosztottátok a felhívást, illetve vállaltátok a szavazatotokat. Úgy alakult, hogy a Civilek közt, és máshol is, a Közéletben és az Egóban, de az Életmódban is gigagyárak vetélkedtek, kategóriám második helyezettje például százezer fészbukos lájkkal büszkélkedhet. Nem bírálnám a kiírást, amely szerint a Facebook oldalak, Pinterest-, Instagram-profilok, Tumblr és Youtube-csatornák is blogként indulhattak, mert érteni vélem e döntés okait és jövőbe mutató mivoltát, és a kategóriabeosztás is jobb a tavalyinál, de ettől még nagyon nehéz összemérni egy üzemszerűen működő, praktikus hasznot hozó felületet egy merengős bloggal, egy álláskereső portált egy állatmenhelyessel, vagy egy varázslatokat forgalmazót egy lakberendezővel, egy egoblogként nevezett idézetgyűjteményt egy beteg gyerek neveléséről szólóval, és teljes rejtély, hogy a zsűrinek milyen szempontjai vannak.

Sokáig őriztem a harmadik helyet, aztán két nappal a vége előtt A TASZ jelenti feljött elém, és végül 1,3 százalékkal előzött meg. Gratulálok és amúgy, ha nem versenyben vagyunk, drukkolok is nekik.

Ennyi szavazattal egyébként jobban jártam volna az Ego kategóriában, de nekem nagyon nehéz meghatároznom magam: az itteni közösség ereje, az olvasói visszajelzések és az énblogokhoz tapadó kellemetlen képzettársítások miatt döntöttem a Civil mellett.

A szavazás véget ért, de a Goldenblog nem: a szakmai zsűri osztja ki a további díjakat, szeptember 12-én, de addigra kategóriánként az első tíz már tudni fogja, hogy ott lesz-e, de hogy ki nyer, az csak a díjátadón derül ki. Jó hír, hogy a kategóriám zsűrielnöke árnyalt és okos nő.

Nem hallgathatom el, hogy mérhetetlenül lelomboznak azok a hangok, amelyek a blogvilágon kívülről vagy belülről fanyalognak, nem értik ezt a nagy versenyzői hevületet, és ezt megírják nekem, vagy a verseny kiíróit próbálják dehonesztálni, meg ahogy deklarálják, hogy őket ez az egész nem érdekli. Kaptam egy csomó ilyen e-mailt és kommentet. Ez olyan, mint amikor az ember kétszer már sakkozott, és a harmadik játszmában elakad, kap egy sakkot, és felborítja: hülye játék. Annyira könnyű leszólni másokat kívülről. Kérlek, fogadjátok el, hogy nekem ez fontos. Nem kell mindenben egyetértenünk, de ne akarjunk már a kifinomultnál is kifinomultabbak lenni, őrült elitnek és mindenből finnyásan távol maradónak képzelni magunkat, és ezt másra is rátuszkolni — ez nem más, mint gyávaság. Mindezt gőgnek és empátiahiánynak látom: lehet, hogy nekik nem fontos az egész, de nekem bloggerként igen, és nem is az esetleges díj vagy hírverés miatt, viszont azokat is rangnak tartom, igenis. Egyszerűen identitás dolga, hogy ott vagyok közöttük, vetélkedem én is, része vagyok a blogvilágnak, és szétnézek a többi induló között is, olvasom a zsűri cikkeit, figyelek, ismerkedem, tágítom a látókörömet. Ez az, ami nem tudott megtörténni a Bloggerinán sajnos. Akárhogy is, a Goldenblog jelenleg a magánszemélyek és civil szervezetek által előállított internetes tartalmak legkomolyabban vehető megmérettetése. Úgy látom, a rendezvények, pártok, események, bármilyen újdonság, nem megszokott jelenség leszólása nagyon szélsőségessé lett újabban, és különösen az interneten, nem függetlenül a társadalom általános kiábrándultságától és illúziófosztottságától. De ezzel nem megyünk semmire. Kvalitás nélküliek szólnak le szemrebbenés nélkül kvalitásos szerveződéseket, mert ingyen van, és a kompetencia könnyű élményéhez juttatja őket. Illúzióim nincsenek, de még hiszek, és igyekszem csinálni a dolgom, érzelmileg nem nagyon bevonódva.

2. 28-án 3-kor, pont mint az 5-iki volt, blogbuli: gyerekbarát, spontán, itt nálunk, gyere; címet e-mailben kapsz, csak kommentelő vagy más módon ismerős olvasók írjanak.

3. Biztos érzékeltétek: el voltam kenődve, kevesebbet és szorongósabban írtam, sok kételyem volt. Nyűgösen ténferegtem leginkább, ha itthon voltam, belefulladtam a hétköznapokba és a gyereknyafogásba. Valahogy sok lett a nyár, várom az ovit, azt a ritmust, amely egészségesen strukturálja a napokat, de szorongok is az ősztől, a feladatoktól. Viszont sok szépség lesz ősszel, foglalom is a szállást épp, és futás és szőlő és bicikli, filmklub és sok színház. Szeretném folytatni a hét főbűn sorozatot, az egyenlőtlenség formáiról is van mit mondanom, és készül a portrék sorozat újabb két darabja. Örülök a témaötleteknek és a vendégposztoknak is!

4. Egy könyvesbolti látogatás és a tihanyi fesztivál irodalmi műsora újra fellelkesített irodalomügyben. Vége a nyári lustálkodásnak, folytassuk az együtt jobb! projektet, olvassunk megint! Rövid, interneten is fellelhető szövegeket hozok.

IMG_6879

5. Szeretnék egy közös budapesti színházbamenést szervezni, már figyelem a műsorokat, írok, ha aktuális, szavazás is lesz (időpont, darab).

6. Könyv is lesz, igen, lesz mindenképpen, izé.

22 thoughts on “mennyi minden

 1. Színház: hurrá!
  Goldenblog: gratulálok és drukkolok, hogy a szakmai zsűri döntése kedvező legyen. Ők biztos látják, hogy ez itt nem coelhokrémes piskóta 😀

  Kedvelés

 2. Gratulálok a helyezéshez, és drukkolok is! Az egóblogokat megnézve örülök, hogy nem abban a kategóriában voltál végül, mert válogatottan rosszak voltak a többiek.
  Felvillanyoz engem is a közös programok ígérete!

  Kedvelés

 3. Goldenblog: én teljesen értem, miért indultál, és miért ne tetted volna, jó felület az. Nyomtam is rád. Mi is indultunk a fb-oldalunkkal. Igaz, mi abszolút az esélytelenek nyugalmával, mindössze az új olvasókért.

  Kedvelés

 4. “Kérlek, fogadjátok el, hogy nekem ez fontos.”
  igen értem, és én kizárólag ezért szavaztam rád, ezért mondtam az ismerőseimnek is. meggyőződésem, hogy nagyon jó és fontos amit csinálsz, sokat kapok ettől a blogtól, és próbáltam viszonozni ezt.

  számomra nagyon ellenszenvesek ezek a szavazósdik, amik megkérik, hogy használhassák a szavazók címlistáját és kontaktjait (különben nem enged szavazni), és úgy érzem, hogy (ki)használják az elismerést kereső bloggert és a szavazókat. és teljesen értem a megmérettetés fontosságát, és azt is hogy a bloggereknek ez miért fontos. remélem, hogy egyszer lesz majd egy olyan díj, ami tényleg tisztán a szakmaiságot és a színvonalat méri és nem kihasználós.

  gratulálok a helyezéshez, azért ez nagy eredmény ha jól értem, pláne ahogy írod is ilyen mezőnyben!

  Kedvelés

  • Én is gratulálok! Nekem semmi bajom a szavazósdival, évente egyszer belefér! Szerintem is egyre árnyaltabb a netes írások világa, előbb-utóbb letisztul, hogy mi micsoda.

   Kedvelés

 5. Gratulálok! A negyedik hely fantasztikus. Nem gondoltam volna, hogy a gigák mellett van esély.

  Sajnálom, hogy ténfergősben vagy, én épp most értem az archívum végére és igazán feltöltődve érzem magam a blogtól. Tele van a fejem gondolatokkal, a szívem érzésekkel és nagyon várom az iskolakezdést, hogy legyen helye az életemben az emésztésnek!

  Kedvelés

 6. Olyan fontos dolgokról írsz és olyan jól, hogy mindenhol, minden goldenblog, bloggerina, jóember, izé, akármilyen szavazáson ott a helyed. Ha másért nem, akkor azért, hogy lássunk-halljunk-olvassunk.

  Kedvelés

 7. Köszönöm a bejegyzést, az őszinteséget, jó ilyet olvasni. Gratulálok és várom a szakmai díjakat. Sajnos 28-án Prágában leszek, remélem lesz még blogbuli. A színház pedig nagyon jó hír, van mit várni, örülök. Kívánok mára is habos kádazást egy pohár rozéval.

  Kedvelés

 8. Gratulálok a negyedik helyhez! 🙂 Csak azért nem szavaztam, mert nem vagyok fönt fb-on. És egyébként tiszta kiszúrásnak érzem, hogy csak így lehetett (volna) szavazni.
  Tényleg észre lehetett venni mostanában a posztokból az elkenődöttségedet… és azt hiszem, átérzem, amit az ovi hiányáról írsz, pont ezért várom én is nagyon – olyan jól rendet tesz a napokban, mikor van!

  Kedvelés

 9. én nem tudok gratulálni, mert rohadtul idegesít, ahogy az egész gb zajlott, évek óta nem hajlandóak komolyan venni a saját versenyüket. de teljesen megértek mindenkit, aki kampányolt, hiszen nem nagyon van más

  Kedvelés

 10. Azt hiszem, én voltam az egyik fanyalgó a blogversenyeztetés kapcsán, de semmiképpen nem erre a blogra értettem, hanem arra a számomra megmagyarázhatatlannak tűnő optimizmusra, amikor kis látogatottságú, műkedvelő bloggerek beneveznek, és minden létező helyen írják, hogy szavazz rám, szavazz, szavazz! De igazad van, mindenkinek joga van elindulni, ne írjuk le előre, majd kialakul. Sok olyat is láttam, aki 100+ helyen végzett, és annak is örült, megköszönte a szavazatokat. Viszont azt mindenképpen sajnálatosnak tartom, hogy komoly szervezetekkel állsz megmérettetésben, hiszen ez a te egyszemélyes munkád és nagy kreativitást igényel, ami a többiről nem feltétlenül mondható el.

  Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.