részletek a készülő regényből

holistnak-nek, szeretettel

te is benne vagy

, sőt, hát szinte csak azok vannak neki

jól mutat az önéletrajzában

*

Én akkoriban a Milánra vigyáztam

elgazosodott… amelyet az irdatlan jólét mementójaként hagyott ott

jó szándékú nő volt, de nem szeretett a gyerekkel lenni.

…megjegyzem, tényleg jogos volt.

a kutyát én is jobban bírtam, mint a gyereket

de olyanokat ám, hogy mért nem sárgával kezdődik a szivárvány, mint a tolltartóban a ceruzák

és ezek még a jobb pillanatok

Olvastam a Kevint, ő meg irdatlan magas tornyot épített egyes legókockából, órákig és némán. Az strukturálta az estét, hogy felkapcsoltam a villanyt.

…a bentlakásos unalomnak és a pénzkeresetnek úgy lett vége, hogy egyszer

*

szőrös mellkas V-nyak

szervókormányos kocsija van!

te nem vezetsz, ugye?

*

, nagy nehezen beenged, strandrakészülésnek semmi nyoma, ül a füles fotelban, halál laza, szól a David Brubeck bakelitről, Dave, javítana ki most, ölében a laptop, mellette kávé beszáradva az üvegpohárba, ír, fel sem néz, csippan a facebooküzenet — neki átlag kétpercenként, nekem hathetente.

*

Én végignéztem a vegán faszságodat, a makrobiotikus vesszőfutást és most ezt a paleómizériát. Diétám lényege, és rám is rámragadt ez a fasz anglicizmus, tehát az elvem, hogy azt eszem, ami a hűtőben van és nem nagyon undorító, ez az én étrendem, és mivel leginkább semmi sincs, karcsú vagyok.

*

egy baglyot, érted?

*

mert addigra már

*

a mecenatúra egy formájának tekintette, hogy a frissen végzett klarinétossal is lefeküdt

*

Ez már tíz éve is kínos volt, Barbara.

*

Olvasóval nem fekszem le!

*

tizenhetedikén felvette a lágytojásevő koktélruháját, a folttal, kiballagott a Vörösmarty térre egy nagy Marionnaud szatyorral, és fogta, odatette a Magvető standjára a tízes köteget. Álldogált mellette, mire perceken belül kisebb tömeg gyűlt köré. Olyan háromnegyed négy volt, érkezett épp …, aki négytől dedikált, kedves és nevezetes, középkorú asszony, szerényen mosolygott, lassan esett le neki, hogy a sor a vadidegen Barbarához áll. Előkerült a kiadóigazgató is, botrányszag volt, azonban kezet csókolt Barbarának, és megkérdezte, a következő regényét megjelenteti-e őnála.

portré*

Agnieszka itt ragadt a kanapén

*

Lefeküdtél vele? Én nem leszek kis trollok keresztanyja!

***

Semmilyen kérdésre nem válaszolok.

60 thoughts on “részletek a készülő regényből

 1. Érdekes részletek. Ha egyszer kiadják a regényed, szívesen elolvasnám. Én magam is próbálkozom, bár jelenleg inkább fanfictionökkel, de egyszer szeretnék kiadni egy novelláskötetet, valamint regényt is.

  A fanfiction – ha esetleg a szó magyarázatra szorulna – egy olyan írás, amelyet egy adott film, sorozat, könyv, novella, stb. alapján a karakterek felhasználásával szokott írni a rajongó. Ebből a rajongónak anyagi haszna természetesen nem származik, hiszen már hozott anyagból dolgozik, csak a karaktereket, világot használja fel az adott történetből. De a történetet ő formálja. Én jelenleg Once Upon a Time (magyarul Egyszer volt, hol nem volt), X-men Evolution (ez egy rajzfilmsorozat), és Csábításból jeles (randijáték) fanfictionöket írok. Blogomon lehet őket olvasni.

  Kedvelés

   • Az a gond, hogy sunyin másnak, aki valódi szövegeket ír, a tízezres nagyságrendű olvasottságát próbáltad kihasználni, hogy népszerűsítsd a senkit nem érdeklő gagyi szövegeidet. Olyan ember, akit az én témáim, olvasmányaim, posztjaim érdekelnek, nem fog fanfictiont olvasni. Közben meg körberöhögtek a scifidefinícióért, nem vetted észre, de az persze autizmus is lehet.

    Kedvelés

   • Ugye azzal tisztában vagy hogy egy 7 éves bejegyzés és hozzászólás alá válaszoltál? Nézd már meg a dátumot, de okoska! 2013-mas a bejegyzés, én is akkor írtam alá. Nem baj. XD

    Kedvelés

  • És nyugodtan írogass még nekem ilyen idiótaságokat, oké? Felvidítasz, de komolyan. Régen nevettem már ilyen jót, mint rajtad. XD
   De ugye nem baj, ha ezek után figyelmen kívül foglak hagyni? További szép napot! ^^

   Kedvelés

   • Ja, és még valami, így utolsóra. Én már régen elfelejtettem, hogy létezik ez a blog. Szerintem 2013-ban jártam itt utoljára, azóta sem. Szóval, totálisan értelmetlen volt válaszolnod nekem. Másrészt pedig, honnan veszed, hogy gagyi szövegeket írok? Olvastál tőlem valamit? Nem? Akkor hogyan hasonlítod össze mások írásával? Ahhoz pedig, hogy én anno (és még most is) jórészt fanficeket írok, semmi közöd! Én nem vágyom tízezres olvasótáborra, nem arra hajtok. Jó nekem az a pár száz ember, aki olvassa az írásaimat. Nem a népszerűség a célom, ugyanis nekem, ellentétben veled van életem is.
    Na, további kellemes napot és szép karácsonyt kívánok! 🙂

    Kedvelés

   • de hiszen te figyelmen kívül hagysz és nem érdekellek

    ja, nekem nincs életem, köztudomású

    hidd el, az alkotó tevékenység és az olvasottság nem zárja ki az életet, sőt.

    Kedvelés

   • “Szóval, totálisan értelmetlen volt válaszolnod nekem.” Pedig jöttél azonnal, átugrottad a hét évet és most milyen jól beszélgetünk. Ja és nem csak te olvasod ezeket, ahogy az eredeti kommentet sem csak én olvastam.

    Másoknak is szoktam évekkel később válaszolni, mert nem olvastam akkoriban az összes hozzászólást. A szó elszáll, a blogkomment megmarad. Akkor írok nekik, amikor megértem, hogy manipuláltak. És azt nem tűröm.

    Kedvelés

   • a fanfiction műfaja igénytelen fos, kb. olyan az irodalomhoz képest, mint a hegymászáshoz az xbox, te pedig buta és frusztrált vagy, írni nem tudsz, elemi viselkedési szabályokat nem érzel, az én regényem se éredekelt téged soha (most ismerted el, hogy tök mindegy volt, csak reklámozni jöttél), ennyit tudok. mit keresel itt? és ha rámutatnak a sunyi szándékodra, még te vagy megsértődve, komolyan?

    Kedvelés

   • egy sort írtam, mert undorodtam (továbbra is), te meg csapkodva magyarázgatod harminc sorban, és még lelopod a felvidítasz szavamat is!

    hmmm, csábításból jeles és x-men evolution rajzfilmfanfiction koppintások, törölt bloggal? ezt aztán hosszan kéne tanulmányoznom, hogy eldöntsem, igényes-e!

    Kedvelés

  • “A festő egy vízesést festett, mikor a nő odalépett.
   – Nagyon szép!
   – De mi? A kép, vagy a vízesés?
   – Hogy maguk művészek milyen önteltek! Hát hogy képzelheti, hogy szebbet tud festeni, mint a természet?”

   Kedvelés

   • A görényeim büdösek, van, hogy harapnak, beleszarnak a szekrény polcába (mert zongora nincs)néha, de imádom őket, ezért mindennek tudok örülni, amit csinálnak. Máshogy viszonyulok hozzájuk, mert szeretem őket.
    Hülye példa, mentségem, hogy butus vagyok.
    Meg lehet, félre is értem, amit írsz.

    Kedvelés

   • Már ennyi itt eltöltött idő után elgondolkodom, hogy nincs-e valami mélyebb értelme. Elolvasom kétszer, még mindig nem látom. Aztán sunyin várom, hogy valaki megvilágosítson. 🙂

    Kedvelés

   • 😀
    Olyan, és ez most nagyon jó és vicces és feltöltö. Kurvajó (tudom ilyet nem írunk) olvasni ezeket. Ha megírni is, akkor hangeröt, fényeket a zongorára!! Hadd szóljon! És a közönség bepisil a lágytojásevö koktélruhájában 🙂

    Kedvelés

 2. Nem akadékoskodni akarok, az is lehet, hogy én vagyok balga, de véletlenül nem elírás történt a 4. sorban? “jólét memenójaként hagyott ott” – Nem mementójaként? Úgy is értelmes.
  A könyv biztos nagy durranás lesz és remélem nem kerül 3.490.-nél többe, nálam ez a lélektani határ, és ezt ritkán lépem át… habár az igazán jó írók első művei többnyire remekül sikerülnek. Gondolom kemény fedeles lesz, hogy több funkciót is ellásson. Ha van benned egy kis egészséges káröröm, nőnapkor jelenteted meg, hogy a feleségeknek, a férjeik vegyék meg. Azaz ajándékozzanak téged nőnapkor szeretteiknek! Az igazság az hogy egy kicsit várom. Kíváncsi vagyok hogyan működik-e ez egy regény formájában. Olvastam egy-egy kortárs magyar írónőtől, és többnyire szórakoztatóak, de szerintem te könnyedén átugrod azt a lécet.

  Kedvelés

 3. Visszajelzés: ma is felel a blogger | csak az olvassa. én szóltam.

 4. Visszajelzés: hétköznapok, szövegek, regény | csak az olvassa. én szóltam

 5. Visszajelzés: fejezetek a blogger csodálatos-borzalmas történteiből: a Béla megment engem | csak az olvassa. én szóltam

csak okos-jóindulatú írhat ide

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.