részletek a készülő regényből

holistnak-nek, szeretettel

te is benne vagy

, sőt, hát szinte csak azok vannak neki

jól mutat az önéletrajzában

*

Én akkoriban a Milánra vigyáztam

elgazosodott… amelyet az irdatlan jólét mementójaként hagyott ott

jó szándékú nő volt, de nem szeretett a gyerekkel lenni.

…megjegyzem, tényleg jogos volt.

a kutyát én is jobban bírtam, mint a gyereket

de olyanokat ám, hogy mért nem sárgával kezdődik a szivárvány, mint a tolltartóban a ceruzák

és ezek még a jobb pillanatok

Olvastam a Kevint, ő meg irdatlan magas tornyot épített egyes legókockából, órákig és némán. Az strukturálta az estét, hogy felkapcsoltam a villanyt.

…a bentlakásos unalomnak és a pénzkeresetnek úgy lett vége, hogy egyszer

*

szőrös mellkas V-nyak

szervókormányos kocsija van!

te nem vezetsz, ugye?

*

, nagy nehezen beenged, strandrakészülésnek semmi nyoma, ül a füles fotelban, halál laza, szól a David Brubeck bakelitről, Dave, javítana ki most, ölében a laptop, mellette kávé beszáradva az üvegpohárba, ír, fel sem néz, csippan a facebooküzenet — neki átlag kétpercenként, nekem hathetente.

*

Én végignéztem a vegán faszságodat, a makrobiotikus vesszőfutást és most ezt a paleómizériát. Diétám lényege, és rám is rámragadt ez a fasz anglicizmus, tehát az elvem, hogy azt eszem, ami a hűtőben van és nem nagyon undorító, ez az én étrendem, és mivel leginkább semmi sincs, karcsú vagyok.

*

egy baglyot, érted?

*

mert addigra már

*

a mecenatúra egy formájának tekintette, hogy a frissen végzett klarinétossal is lefeküdt

*

Ez már tíz éve is kínos volt, Barbara.

*

Olvasóval nem fekszem le!

*

tizenhetedikén felvette a lágytojásevő koktélruháját, a folttal, kiballagott a Vörösmarty térre egy nagy Marionnaud szatyorral, és fogta, odatette a Magvető standjára a tízes köteget. Álldogált mellette, mire perceken belül kisebb tömeg gyűlt köré. Olyan háromnegyed négy volt, érkezett épp …, aki négytől dedikált, kedves és nevezetes, középkorú asszony, szerényen mosolygott, lassan esett le neki, hogy a sor a vadidegen Barbarához áll. Előkerült a kiadóigazgató is, botrányszag volt, azonban kezet csókolt Barbarának, és megkérdezte, a következő regényét megjelenteti-e őnála.

portré*

Agnieszka itt ragadt a kanapén

*

Lefeküdtél vele? Én nem leszek kis trollok keresztanyja!

***

Semmilyen kérdésre nem válaszolok.

44 thoughts on “részletek a készülő regényből

 1. Érdekes részletek. Ha egyszer kiadják a regényed, szívesen elolvasnám. Én magam is próbálkozom, bár jelenleg inkább fanfictionökkel, de egyszer szeretnék kiadni egy novelláskötetet, valamint regényt is.

  A fanfiction – ha esetleg a szó magyarázatra szorulna – egy olyan írás, amelyet egy adott film, sorozat, könyv, novella, stb. alapján a karakterek felhasználásával szokott írni a rajongó. Ebből a rajongónak anyagi haszna természetesen nem származik, hiszen már hozott anyagból dolgozik, csak a karaktereket, világot használja fel az adott történetből. De a történetet ő formálja. Én jelenleg Once Upon a Time (magyarul Egyszer volt, hol nem volt), X-men Evolution (ez egy rajzfilmsorozat), és Csábításból jeles (randijáték) fanfictionöket írok. Blogomon lehet őket olvasni.

  Kedvelés

  • “A festő egy vízesést festett, mikor a nő odalépett.
   – Nagyon szép!
   – De mi? A kép, vagy a vízesés?
   – Hogy maguk művészek milyen önteltek! Hát hogy képzelheti, hogy szebbet tud festeni, mint a természet?”

   Kedvelés

   • A görényeim büdösek, van, hogy harapnak, beleszarnak a szekrény polcába (mert zongora nincs)néha, de imádom őket, ezért mindennek tudok örülni, amit csinálnak. Máshogy viszonyulok hozzájuk, mert szeretem őket.
    Hülye példa, mentségem, hogy butus vagyok.
    Meg lehet, félre is értem, amit írsz.

    Kedvelés

   • Már ennyi itt eltöltött idő után elgondolkodom, hogy nincs-e valami mélyebb értelme. Elolvasom kétszer, még mindig nem látom. Aztán sunyin várom, hogy valaki megvilágosítson. 🙂

    Kedvelés

   • 😀
    Olyan, és ez most nagyon jó és vicces és feltöltö. Kurvajó (tudom ilyet nem írunk) olvasni ezeket. Ha megírni is, akkor hangeröt, fényeket a zongorára!! Hadd szóljon! És a közönség bepisil a lágytojásevö koktélruhájában 🙂

    Kedvelés

 2. Nem akadékoskodni akarok, az is lehet, hogy én vagyok balga, de véletlenül nem elírás történt a 4. sorban? “jólét memenójaként hagyott ott” – Nem mementójaként? Úgy is értelmes.
  A könyv biztos nagy durranás lesz és remélem nem kerül 3.490.-nél többe, nálam ez a lélektani határ, és ezt ritkán lépem át… habár az igazán jó írók első művei többnyire remekül sikerülnek. Gondolom kemény fedeles lesz, hogy több funkciót is ellásson. Ha van benned egy kis egészséges káröröm, nőnapkor jelenteted meg, hogy a feleségeknek, a férjeik vegyék meg. Azaz ajándékozzanak téged nőnapkor szeretteiknek! Az igazság az hogy egy kicsit várom. Kíváncsi vagyok hogyan működik-e ez egy regény formájában. Olvastam egy-egy kortárs magyar írónőtől, és többnyire szórakoztatóak, de szerintem te könnyedén átugrod azt a lécet.

  Kedvelés

 3. Visszajelzés: ma is felel a blogger | csak az olvassa. én szóltam.

csak okos-jóindulatú írhat ide

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.