hol a turpisság?

Mivel a világ politikai és gazdasági centrumában az uralkodó eszme az inkluzivitás, én nem látom, hogy ti volnátok elnyomva.

Új szerző, tündenevű nemtudjukki, a SzabadNemen, e bátor, hiánypótló platformon:

https://szabadnem.444.hu/2023/03/25/ha-magyarorszagon-maradsz

A posztban lényegében Nadja Tolokonnyikova (így írjuk magyar helyesírással a nevét) Pussy Riot-aktivista könyvét idézi, aki Václav Havelt és Timothy Snydert idéz (sokszoros fordítással ferdül minden; igényes!), majd egy kicsit köríti helyi, cselekvésre buzdító gondolatokkal.

Így indít:

A hatalom bemantráztatta az emberekkel a plakátokon és egyéb médiumokban szereplő propagandaszövegeket, melyekben démonizált személyeket (Soros, menekültek, LMBTQ-emberek), fogalmakat (gender), egy várost (Brüsszel), és nemcsak elülteti a félelem magját, hanem elhiteti, hogy amit mond és megmutat, a létező legnagyobb fenyegetés.

Micsoda lenézés! Azok mind buták, megvezetettetek. A szerző bezzeg semmilyen agysásnak nem dőlt be, ő szuverén gondolkodó!…

És ez a vége:

Van-e értelme bármit tenni, ha alig változik valami? Tegyük fel, hogy nincs. Vagy képzeljük el, hogy soha nem is léteztek segítő és civilszervezetek. Vége, ennyi volt, nem is volt. Nincs mit tenni. Akkor ezt meg kellene mondani a roma gyerekeknek, akik az Igazgyöngybe járnak rajzolni, hogy többet nem mehetnek. A párkapcsolati erőszak túlélőinek, hogy már nincs olyan nőjogi vagy segítő szervezet, akikhez fordulhatnak. Vagy azoknak, aki épp most jönnek rá, hogy a szexuális orientációjuk, nemi identitásuk nem a társadalmi többséghez tartozik. A kilakoltatásra váró, hajléktalan élet elé nézőknek, hogy senkit sem érdekel a sorsuk. És a már hajléktalanná váltaké sem.  Nem volt egyetlen Pride sem. Nincsenek közösségek, ez a blog sincs, senki nem kapcsolódik senkihez. És még sorolhatnám…

Kiemelés tőlem. Micsoda ízléstelenség! Pár elkényeztetett, zavart, értelmiségi netező “rájön”, hogy ő ezt vagy azt érzi, így meg úgy élvezi/nem élvezi a szexet. Őket ezért senki nem üldözi, tele van velük a drukkermédia, ők a “bátrak” – a szerző a képzelt sérelmeiket a legkiszolgáltatottabbak, a hajléktalanok, kilakoltatottak, mélyszegény romák közé keveri.

A szerző premisszái:

1. Magyarországon üldözik a melegeket (stb.).

2. Ezt a kormánypárt, a diktatúra irányítja, hozza létre. Erős: Orbán. Gyenge: LMBT.

3. Agymosással hergelik a tudatlanokat.

4. Földi paradicsom, inkluzív mennyország lenne a pannon lanka Orbán nélkül!

Magyarországot én sivár purgatóriumnak mondanám (ez nem a legrosszabb! menny tán nincs is), de ennek Orbán és bebetonozottsága nem oka, hanem tünete. Ami viszont valóságos pokol, az például Nashville: ott a transzneműek a politikai sérelmeiket gyerekek lemészárlásával torolják meg. Ennek a borzalomnak az előzménye, hogy a nemváltók példátlan gyorsasággal kaptak plusz jogokat, elismerést, terepet. A létszámuk is robbant, az összes nyomorú perverz munkanélküli transznemű áldozatként vonul fel. Most akkor innen vond vissza a törvényeket, hajrá. (Hányszor mondják a magyar aktivisták, hogy mi még nem tartunk ott, majd ha lesz szélsőség, túlkapás, akkor foglalkoznak vele?)

Ahogy a nagy szabadlelkűek kussolnak a nashville-i esetről!

Ha a szerző megvizsgálná a premisszáját! Nem teszi, hiszen premissza. Hát mondom én.

Magyarországon semmiféle intézményes hátrány nem éri a melegeket. A hisztis, önös, nőnek beöltöző provokatőröket éri némi kritika, akik/mert… cikik. Soha semmilyen edukáció, fejlettség nem fogja lenyomni őket a torkokon. Messziről bűzlik, hogy zavaros, nem tiszta a szándékuk, a világ a fétisek kiélésének terepe.

A kommentelő itt összefoglalja, hogy a munkahelyeken minden a transznemű alkalmazott egója, sebzett lelke körül forog, és ezt nem komálják:

Manapság ott is legfeljebb pletykálni fognak a furákról, ahol archaikus, tradicionális a közeg, egymást lesik az emberek. Az ellenzéki sajtó évente két-három enyhe konfliktust tud előrángatni és felhabosítani. Nincsenek támadások, verések.

Az ellenérzést nem a kormány hergeli. Persze jól jön nekik, ha van mit forró üggyé tenni, de a passzív idegenkedés a másságtól itt minálunk eleve is megvan az emberekben. Ide születtél, haver. Nem ünnepelnének egy buzit a “bátorságáért” könnyes szemmel, ez nem az a hely. Valamennyire már elfogadóak, mert az idő halad: nem komoly botrány out melegként élni, de igazán nem érdekli ez a téma az átlagembert. Vállat von. (Ami fáj a Mónika-típusnak.)

Sehol egy nagy ügy! Aktivista berkekben viszont hatalmas a tolongás a bátor hős szerepéért. A tünde szerző ezt a Timothy Snyder-idézetet gondolja iránymutatatónak a magyar LMBT-aktivisták számára:

Beállni a sorba könnyű, valami mást csinálni viszont először furcsa érzés. De a kényelmetlenség nélkül nincs szabadság.

De hiszen a sor, az az LMBT-aktivisták sora, és nemhogy nem először, de repetitíven és halál unalmasan, ezredszer zsarolnak érzelmeket.

A már elnyert elfogadást a szivárványos aktivisták olykor erősen visszavetik. Épp ők! Döbbenet volt Homonnay Gergely története: lévén ellenzéki, agyonhallgatták vagy nyíltan hazudoztak a haláláról értelmes emberek is. (Merénylet!) Ezzel szemben Szájer lebukásakor, amely hasonló körülmények közt történt, a legliberálisabb, tanult balpesti újságírókról is kiderült, hogy durván homofóbok és szexnegatívak, álszentséget kiabálnak, de simán kiröhögik a másságot és a megszégyenülést (megalázott emberbe még egyet rúgni, az aztán az autentikus, balos cselekedet). Mit vártok akkor a kisvárosok népétől?

És fintorodj csak el a kikötözős, nőalázó bujálkodás (BDSM) terjedő propagandáján, rögtön te is szexnegatív, prűd, felvilágosulatlan, lefojtott leszel.

Ettől undorodik a többség, akit lekezelően megvezetettnek, butának állít be a SzabadNem írása. Pedig hát ők a választópolgárok. Az ő elfoigadáasukat akarjátok elnyerni. nem fog menni fensőbbrendűsködéssel.

Valóban vannak a Fidesznek ellenségképei, de rég elismerte, az alkotmányban is benne van a melegek egyenlősége. Felnőtt ember éljen, ahogy akar, “nőként” akár, csak “a gyerekeinket hagyják békén”. Van Pride, biztonságban vagy, nem vernek meg ellentüntetők. Sétálhatsz kézenfogva, nem rúgnak ki, nem kell bujkálnod, akármilyen karriered lehet. Megjelentethetsz aktivista kiadványt. Ami nem lett továbbra sem: melegházasság, erről már írtam; amit “elvettek”, az a nem- és névváltoztatás bürokráciája, a fantáziák valósággá avatása. Azt csinálsz, amit akarsz: hülyén rád nem a Fidesz miatt néznek, hanem mert (ha) elviselhetetlen, önző, diszharmonikusan rút és buta vagy. Tehát a “transzfóbia” annyi, hogy az állam nem asszisztál adataid, neved megváltoztatásához, ezt nem kérheted, és a születési anyakönyvi bejegyzés utólagos megváltoztatását, a múlt eltörlését sem. De miért tenné?

És: nem szeretnénk indoktrinációt az iskolákba a nemváltásról. Én sem. Lapozz bele a tankönyve, megdermedsz:

Általában gyerektelen emigráltak, queer csodabogarak harsogják, hogy kéne az iskolákba a “hiteles információ”….

Nincs Magyarországon valódi (orosz, kínai, ugandai) homofóbia. Sweet point, mondja Maci, a pont jó hely a háborgásra: ez itt a periféria, ha meleg vagy, igazán nem üldöznek, de egy kicsit azért idegenkednek (nem a Fidesz miatt, hanem mindig is). Egy kicsi baj azért van, egy kicsit lehet kiabálni, egy kicsit kritizálnak is érte. De nem visz el a rendőr, nem fognak perbe. olcsón leszel hős. Viták vannak, de nem közösít ki a társadalom pusztán azért, mert a saját nemedet szereted, vagy mert ezt hangoztatod. Nem néznek rád görbén azért sem, ha nem házasodsz (ezzel minden harmadik ember így van). Egyébként ugyanolyan jogod van házasodni, élhetsz is együtt a szerelmeddel, mint bárki.

Enyhe (perifériára jellemző) ellenérzés van. A tündenevű szerint viszont diktatúra, elnyomás, börtön!

Most jön az igazi a turpisság:

A fejlett világban az uralkodó eszme az inkluzivitás, transzpátyolgatás. Ahol hatalom, erő, jólét van, ott hegemón eszme a woke-ság. Az emberek egyenlőek, a nemi identitásuktól és szexuális orientációjuktól függetlenül, ezt még a jobboldal sem akarja visszavonni. Nincs cáfolat.

Én nem sajnálom tőlük az egyenlőséget, nagyon is fejlett állapot, magam is vallom. De azt látni kell, hogy ott támogatják a szivárványt, ahol a gyarmatosítás halmozott fel több évszázad alatt véres, érdemtelen jólétet, ez ágyazott meg a kapitalizmusnak, liberális demokráciának, szólásszabadságnak. A mohó szabadpiac ugyanakkor ökológiai katasztrófát eredményezett a teljes világon (fokozottan a széleken, mert még ahhoz is van hatalmuk, hogy ne nekik kelljen a szennyezett tengert, a szeméthegyeket nézniük). Ott lesznek kövérek, tétlenek, magányosak és depressziósok az emberek, ott mészárolnak tömeg.

A szivárvány a hatalom ma. A hatalmasoktól jön és hatalmat ad. A centrumban államvallás az elfogadás, az önmegvalósítás, az emancipáció (ennek a nagy virágkor, az előző század utolsó negyede óta van már ellencsapása is, de ez másodlagos).

És erre a trendre ül rá a vigyorgó kapitalizmus, amely szereti, ha a fogyasztója kötöttségektől mentes, individuálisan dönt és ezáltal többet fogyaszt (utazik, divatozik, maga kedvére él, szórakozik). Az eszem is áru, egyben reklámszöveg: szivárványos csokikat, jelszavakat és sportcipőket dobnak piacra. A melegekről van szó minden filmben. Ez nem valami nagy vívmány, mert, mintha a feminizmust, a nyolcvanas-kilencvenes évek relatív nődominanciáját elunták volna, elsősorban homoszexuális férfiakról van szó. Újra és szinte kizárólag gazdag, független, ráérős, excentrikus férfiak vannak mindenhol, most épp nem popsztárként, hanem a szexualitásuk okán (hú, de utálom ezt a névutót, szerintem életemben másodszor írom le).

Ők az elnyomottak, értük írják itt a cikkeket, harcolnak az egyik napról másikra élő aktivista nők, esetleg valami Open Society ösztöndíjon, és holmi börtönüzenettel öntenek lelket a társaikba.

Soros ellen is hergel a Fidesz, Brüsszel ellen is – egyik sem elnyomott. A melegek sem. Ők hasonítanak magukhoz kisebb hatalmúakat.

Mi a centrumnak nem vagyunk részei, mi fél- (vagy egész) periféria vagyunk. Itt kevés a világlátott, nyitott, nyugis, elégedett ember és emiatt az elfogadás is: ez anyagi és kulturális kérdés. Könnyű hergelni. Identitásmizériáidat luxusnyafogásnak fogják tartani. Nem jössz divatba. Nem fognak félmillióan követni. Viszont nem is lövöldözik senki.

De felnőttként úgy élsz, ahogy akarsz, még itt is. Ha meleg vagy, vagy queer, vagy bármi csodabogár, a világ hegemón eszméje és a kapitalizmus áll mögötted. Így idézz kényszermunkatelepről szabadsághősöket.

(Egyébként a Pussy Riotot úri kedvében alapította egy kvázi oligarcha férfi. Sose kapták el, sose vitte vásárra a bőrét, és a létező legjobb reklámot csinálta a cicis csajokkal Putyinnak.)

Érdekes, ez a poszt, mert ezt is én írtam:

ők is léteznek

És az olvasó azt szereti, akkor “ért egyet”, ha én ékesen, cizelláltan, idézhetően erős tömörséggel azt írom meg, amit ő már előtte is gondolt. Nagyon ritka, hogy valaki elgondolkodik az érvelésen, formálódik, megváltoztatja a véleményét.

9 thoughts on “hol a turpisság?

 1. Hát ez így reggel, éhgyomorra olvasva… bár ne lenne igaz! Nem olvasom, nem követem az lmbt…stb megnyilatkozásokat, se az itthoniakat, se a külföldieket, hasznos ezt így együtt, összefoglalva olvasni. Amit észreveszek: kezd sok lenni a streaming filmajánlataiban az azonos nemű párokról szóló film, talán mert még új és érdekes a téma (viszonylag)? Hisz nagy átlagban nem 50–50 százalékos az arányuk a heteró párokhoz képest… Vagy mert a leszbikus erotika ábrázolása igazából heteró férfiak egyik kedvenc témája? Üzlet ez is.

  Kedvelés

 2. Nagyon sok jó megállapítás is van, de ez egyszerűen csúsztatás: “Az ellenérzést nem a kormány hergeli. ” “Valamennyire már elfogadóak, mert az idő halad: nem komoly botrány out melegként élni, de igazán nem érdekli ez a téma az átlagembernek”
  Akkor ebben a vallomásban miért jelenik meg annak a sok csatornán sulykolt üzenetnek a hatása, hogy a melegek veszélyesek a gyerekekre? A szóban forgó esetben pedig ugye a férfiszemmel tetszetősnek mutatott leszbikusok miatt volt botrány https://hvg.hu/itthon/20230330_leszbikus_par_villamos_tamadas_kes_homofobia
  És ehhez hozzá lehet tenni a szivárványos arcfestés miatt megvert lányokat, a pécsi meleg párt, stb. A széljobb és a kormány retorikája hatással van az amúgy is radikalizálódó, saját beszorítottságukban másokkal agresszív rétegekre, Magyarországon történtek a cigánygyilkosságok, itt vertek eszméletlenre izraelből a magyar rokonait kereső férfit is, mert “migránsnak” nézték. Egyetemi terepgyakorlaton, Észak-magyarországon rendőrt hívnak afrikai származású hallgatóra, mert biztos illegálisan szökött be az országba. Azért ne bagatelizáljuk a politikai propaganda hatását, mert az egyszerűsített ellenségképző üzenetek valóban kárt okoznak.
  Erre hogy válasz az, hogy ide születtél haver?
  Igen, a propaganda előtti időből is tudok olyan esetről egyetemen, hogy interszex (ráadásul fiús lányak kinéző, elvileg elfogadottabb) embert ütöttek le, hogy eszméletét vesztette, és alázták meg utána. De ezek nem csak arról szólnak, hogy valakit cikinek tartanak, és kerülnek, esetleg beszólnak nekik. Ezek csak azok az esetek, amik eszembe jutnak, hiszen ilyen statisztikája a rendőrségnek tudtommal nincs.
  Igen, az áldozatiaskodás, a sérelemgyűjtés gáz, a pc-skedő cikkek túlzások a 444-en, ahogy ízléstelenek voltak a régi indexen a prostitúciómosdatásos cikkek is. Ettől még valóban történnek durva atrocitások.

  Kedvelés

  • Egy elborult, nyilvánvalóan nőgyűlölő, többszörösen büntetett és durván lerészegedett elkövető szavaival bizonyítod, hogy a kormánypropaganda hatásos?

   Konzervatívék, archaikusék, erdélyiek ezt eleve is így gondolják: a buzulás, direkt szex nem való gyerekeknek. Ezt a Fidesz legfeljebb meglovagolja.
   “Egyetemi terepgyakorlaton, Észak-magyarországon rendőrt hívnak afrikai származású hallgatóra” ez mi, honnan van a hír?
   Magyarországon nincsen valós, intézényes, csak a perifériára jellemző, tradicionalista gyanakvás.

   “Magyarországon történtek a cigánygyilkosságok” igen, és abban Bayer Zsoltnak van komoly felelőssége, akkor még nem a kormány és nem plakát hergelt. Menekültek ellen hergel valóban. Viszont a nyugatról finanszírozott esélyegyenlőségi szervezetek kampányai csakugyan kamaszokat céloztak meg “edukációval” a neten, és valóban 16-17 éves szónokokat tettek a Pride színpadára. Valóban nem kéne gyerekeket ebbe belevonni, ez politikai pedofília, néha valódi pedofília.

   2021 szeptemberében történt az eset, azóta sem volt semmi ilyesmi, és – nagyon helyesen – 5 évet kapott az illető úgy, hogy semmilyen sérülést nem okozott.

   Kedvelés

   • Példákat hozok. Az egyetemi terepgyakorlatos a párom tapasztalata, másodkézből van az információ. Én nem tagadom, hogy káros megcélozni felvilágosítás címszóval és Meseország mindenkié könyvekkel a gyerekeket. De attól, hogy te perifériára jellemző gyanakvásnak nevezed a felsorolt, két esetben Budapesten történt támadásokat, attól nem lesz kevesebb, vagy kevésbé komoly. Semmi sérülést nem okozott. Hát valóban nem szúrták le őket a villamoson, hurrá. Nyilván nem mintapolgár volt az illető. Én azt állítom, hogy a propaganda és az emberek ellenérzése felerősíti egymást, és nem venném biztosra, hogy nem lesz intézményesített megkülönböztetés. Az örökbefogadásos törvény egy első ilyen lépés volt. Az érveid meggyőzőek abban az esetben hogy az a törvény nem egy sok embert érintő probléma, de a szándékot jól mutatja, annyira mennek a saját ideológiájuk után amennyire ezt az EU-ban megtehetik.

    Kedvelés

   • Jaj…

    Példák = az összes sztori, nincs is több, minden enyhébb eset egybekazalozva = elfogult anekdota. Nem ez rajzolja ki a tendenciákat. És többet nem is tudsz. Jelentős részük ellenőrizetlen, kocsmai nagyotmondás. A legjobb barátod sem hírügynökség, oda tesz hangsúlyt, ahova akar.

    “valóban nem szúrták le őket a villamoson, hurrá” ??? Öt év járt egy olyan cselekményért, amikor nem sérült meg senki, csak hadonászott. Ezt írtam. Nagyon helyesen lett öt év. Mert közösség elleni erőszak, annak ez a középmértéke (nem tudom, 2) vagy 3) volt-e).

    216. § (1) Aki más valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása vagy vélt tartozása, így különösen fogyatékossága, nemi identitása, szexuális irányultsága miatt olyan, kihívóan közösségellenes magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy az adott csoport tagjában riadalmat keltsen, bűntett: 3 év.

    (2) Aki mást valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tarto-zása/vélt tartozása, így különösen fogyatékossága, nemi identitása, szexuális irányultsága miatt bántalmaz, illetve erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, 1-5 év.

    (3) 2-8 év:

    a) fegyveresen,

    b) felfegyverkezve,

    c) jelentős érdeksérelmet okozva,

    d) a sértett sanyargatásával,

    e) csoportosan vagy

    f) bűnszövetségben.

    (4) Előkészület, vétség: 2 év.

    Komoly a büntetés, van következmény, nincs homofóbia, tessék hazamenni.

    Te AKAROD hinni, hogy hú, de mindenki bántja naponta a buzikat, nincs következmény, és ehhez keresel (és adtak neked készséggel) alátámasztást. Az igazság fordítva működik.

    Bennem úgy, hogy “mindenki ugyanazokkal a fordulatokkal jön, túlzásnak, érzelmi alapúnak hangzik, ez manipuláció, biztos, hogy igaz ez?” Megnéztem. Nem úgy van. El van rajzolva, sulykolva van, politikai céllal.

    Ne légy báb.

    Kedvelés

  • A centrum pedig valóban gyarmatosítja a perifériát, és a hasonító ideológia része az LMBT és a a vegánság, sőt, egyes valódi választ nem adó zöld útmutatások is (fenntartható divat = túlárazott vászonszatyrok). Érdekes, hogy ezt épp kapitalizmuskritikus baloldaliak látják így a liberálisok ellenében. Nem a jobboldaliak. Ezt mondja úgy Viktor, hogy ez a mi szabadságharcunk, és hogy nem megy be a Gender a magyar ember haja alá.

   Én nem kérek a nyugatian, ájultan lemajmolt, üdvözítőnek hirdetett, érzelmi alapon alátámasztott, egyénieskedő, valójában vállalati érdekeket szolgáló és erőszakhoz vezető “szabadságjogokból”, creepy önmegvalósulásokból, újfajta életvitelekből.

   Kedvelés

  • “És ehhez hozzá lehet tenni a szivárványos arcfestés miatt megvert lányokat, a pécsi meleg párt, stb.” És ennyi, többet nem tudsz, tehát nincs “stb.”. Én ezt nem tartom se soknak, se durvának. A “normál” (megszokott mennyiségű ) bűnözés része. Nem lett több, durvább, súlyos eset, ez a buzilobbi hazugsága.

   Szabadon gondolkodó társadalmakban vita és véleménykülönbség van: léteznek szélsőségek, (büntetlen) neonácik, nőgyűlölők, militánsok, purista keresztények és meleggyűlölők is. A tetteiket azonnal büntetik, és ennyi. Ehhez képest láncra vert fegyenctelepes áldozatnak láttatja a szerző azt a wannabe, buta fiatalt, aki a világ uralkodó, agyonpénzelt ideológiáját szolgálja ki…

   Minden esetnek van büntetőjogi következménye. Akkor lenne itt elnyomás, ha büntetlenül ghagynéák.

   Eközben Amerikában minimum négy halálesettel járó támadásból 129 volt három hónap alatt.

   A széljobb és a kormány retorikája hatással van az amúgy is radikalizálódó, saját beszorítottságukban másokkal agresszív rétegekre

   Kedvelés

   • “És ennyi, többet nem tudsz, tehát nincs “stb.”. Én ezt nem tartom se soknak, se durvának. A “normál” (megszokott mennyiségű ) bűnözés része. Nem lett több, durvább, súlyos eset, ez a buzilobbi hazugsága.”

    Van statisztikád erre vonatkozóan, hogy nincs több? Lehet hogy túlzok, mert mindig feltételezek eseteket, amik nem kerülnek be a hírekbe, illetve nem olvasom a kékfényt, ezért a stb. De azt hogy nem tudok se én se te most több példát, az nem azt jelenti, hogy nincs. Feltételezni tényleg fölösleges, adatokról beszélni van értelme. Nem mondtam, hogy több lett, a támadás, azt mondtam, létező jelenség, nem bagatellizálható, és hogy politikai célú az uszítás, illetve vezettek be korlátozó jogszabályt, ami ugyan nem tesz különbséget a meleg és heteró egyedülálló örökbefogadók közt, de a retorika és az EU-val szembeni “szabadságharc” azt az irányt jelzi, hogy nem ez volt az utolsó ilyen alkalom. Azt hogy szerinted nem durva, hát, szerintem meg az. Nem csak maga a cselekmény, hanem a motivációja. Nekem a transz manifesztós lövöldözős gyilkosságok is durvák. Mivel a deklarált cél a másképp élők, adott esetben szabályokat alkotók eltiprása, mindenképpen csoport elleni támadásként kell venni ezeket az eseteket, ahogy azt a jogszabályokban is teszik.

    Kedvelés

   • A sajtó tele lenne vele, ha több volna. Érzékelem, hogy szeretnéd, ha jók sok lenne, mert az alátámasztaná a premisszádat, hogy itt mindenki a melegeket üldözi. Onnan tudjuk, hogy a sajtó írja (ORFK, BRFK /honlap, szóvivő/ is sajtó ebben az értelemben). Gondolod, hogy titkolják? Minden évben van amúgy bűneseti statisztika fajtánként, egyszer néztem (2020 májusában) ilyen adatokat. A TASZnál vagy jogvédőknél is olvashatók az esetek.

    Persze, egy eset is durva, de igazán attól durva, hogy nem racionálisan, hanem érzelmileg nézed. Társadalomban élünk, ezer és egy konfliktus van naponta, száz okból, öngyilkosságok is, házakból esnek ki emberek, feldarabolnak nőket. Amikor bűncselekményekről, betegségekről, műtéti szövődményekről, csecsemőhalandóságról beszélünk, akkor lehet mondani, hogy 2016-ban volt ennyi százalék/eset, most meg mondjuk a harmada, halleluja. Relatív siker. Sose lesz nulla. Nem lesz lopás, sikkasztás, alkoholos szóváltás, belekötés, gyilkosság nélküli társadalom. Érdekek, vélemények, érzelmek feszülnek egymásnak naponta. Az igazságszolgáltatás meg büntet. Szerintem nincs sok ahhoz képest, hogy mennyit beszélnek róla sötét szavakkal, mintha mindennapos lenne. Ez politikai célú túlzás, hangulatkeltés.

    “mindenképpen csoport elleni támadásként kell venni ezeket az eseteket” ez egy szakma (nyomoz, ítél), ezt nem mi mondjuk meg. Számos olyan eset volt, amikor az áldozat valamilyen közösséghez tartozott, de nem azért támadták meg, hanem prostituálti minőségében került veszélybe, vagy drogügyletben vagy részegen valami konfliktusban

    Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.