kérdeztétek, felelek

veled sosem volt olyan h nem ertetted h egy pasi mi miert csinal?

Ööö, nem. Nincs olyan, hogy “egy pasi”, mert a pasi konkrét, és ha mégis volt zavar, tőle kérdeztem meg. Ez mítosz, hogy van egy titokzatos, jól modellezhető, általános férfiviselkedés, és valaki (egy férfi, egy pszichológus) majd elárulja a nyitját. Jól kihasználható ez is, ezért osztják az észt a sármőr netes naplopók. (Az még van, hogy a cikk megnyitása előtt a daliás Joós István ötszáz forintot leemel a számládról? A hozzászóló őnála talált választ a kérdéseire, és azt is megkérdezte: ha valaki nem tetszik, miért nem vonok vállat, hogy “ez hülye” és megyek tovább? Hát mert ezekről a témákról és visszásságokról írok.)

így bárki le tudná futni a maratont

“Bárki” kipróbálhatja! Lássuk. Végig futva. (Vajon te hány kilométert futottál életedben?)

soha nem mondanám senkire, hogy felszínes, irigy, lusta

Akkor ne mondd. Viszont léteznek ilyen emberek, ilyen motivációk, e tulajdonságok ereményeként pedig meg nem értések vannak és tök fölösleges démonizálás, pánikolás, egymás basztatása. Ők szoktak idejönni álnéven piszkálódni. Közepeséknek a kicsit is értelmes állítás, egy zúzós edzés is provokáció a fos kompromisszumaikhoz és lustaságaikhoz képest. Én ezt gondolom, magyar szakon végeztem, jól beszélem a nyelvemet, és nem félek így fogalmazni.

az utazás miért baj? az ember meg akarja ismerni a világot, ez természetes

Azt látom, hogy sokan nem veszik észre, hogyan manipulálják őket, a reklám, az ismerősök képei, a társadalmi üzenetek. A távoli tájakra való utazás nem szerves igényünk, gerjesztik bennünk. Nagy presztízse van az utazásnak, “a világ felfedezésének”, de ha egzotikus helyekre mész (pihenni, és nem segíteni), akkor te is fokozod az egyenlőtlenséget. El tudom képzelni, hogy téged ez nem zavar, de én az utazást a környezettudatosság kontextusában bíráltam. Ráadásul ennyire nem vagyunk gazdagok: eladósodott, rossz állapotú emberek is az egzotikus utazást írják a “bakancslistára”. Az olcsóság a vonzó Thaiföldben. Pedig iszonyú költséges az út, de a pénz nem a szegény országé, hanem hatalmas repülőtársaságoké, szervezőké, szállodamultiké. Én persze nem tiltok meg semmit, hogy is tehetném? Érvelek. Menj, vágyakozz, csak tudd: nem ökó.

megint úgy nekimentél egy kommentelőnek

Aki vendég, az viselkedjen úgy. Ez az én felületem. Általában nem értik a posztot, a szövegeim célját, úgy kezdenek vádaskodni. Hagyjátok a személyemet, érveljetek korrektül. Szerintem azért van ekkora hörgés, mert nincsenek érveitek, érvelési képességetek.

A zero waste témában sem a személlyvel van bajom, ő érezte találva magát. A kontentet valóságnak néző, napi apróságokat lelkesen, hivalkodva mutogató, eléggé elterjedt és egymást majmoló viselkedéssel van gond, amely nőellenes, önszívató, mert nem apu fogja kiagyalni az ilyen alapokon működő háztartást és gyereknevelést. Én nem a rózsasziromban, a cukiságban, hanem az értelmes szóban hiszek, ami annak agresszió, aki hazugságban él.

Hogy sikerült a 30 nap–30 futás–200 km projekted?

Elbuktam. 🙂 Mindenesetre életemben nem futottam (kocogtam) ennyit. Heti hat volt, de a többség 4-7 km-es, ötször mentem igazán hosszúra. A 200-tól messze vagyok. Ennyi ment. Nem tudom, fejlődtem-e, mert annyira meleg van, nem tudom, fogytam-e, mert úgy vizesedem, hogy orvoshoz mentem. Írom a beszámolót.

szafilisztről mit gondolsz?

Olvasom, ki mindenki pancsol velük. Nem néznek ki jól, és nem szeretnek edzeni. Néhányan döbbenten figyeljük ezt a nagy kedvességet, tündérkedést. Szafi céltudatos nő, profin simogat lelkeket, és gyártat ingyen tartalmakat a követőkkel. A biológia nem erőssége. Az oldala nem más, mint sütifalásra biztatás, komoly túlevésben szenvednek az ottaniak. Ez nem olyan, ez alakbarát… aki ezt beveszi, megérdemli. Méregdrága, nem valódi, édesíz-függő – nem kedvelem. Aki rászokott a pékárura, de nem bírja a búzát, annak lehet megváltás, de nagy tévedés azt hinni, hogy egészséges. Nem erre van a kijárat. Tisztább néha (tényleg néha, nem hetente) egy minőségi, valódi, nem túl édes, de cukros süti, mint az otthoni örökös pancs és trükközés. A sport a lényeg, ne pocsékold az időd.

Ki az a Patkó Dömötör?

Hát ez az. 🙂

Tibi atya egyik “ministránsa”, fiatal pszichológushallgató, balhégyáros és a nőgyűlölő vonal képviselője. A privát facebookoldalamon próbált provokálni, bénácska lekezelő hím-sértésekkel. Ha tényleg pszichológus akar lenni, akkor nem értem, miért jó neki, hogy erről lesz híres. Se érv, se elegancia, nem szint, és nem is vicces.

ketogénben miért tilos a gyümölcs?

Aki ketogénezik, az felnőtt, és nem mondja, hogy nem szabad vagy tilos, hanem úgy áll hozzá: én úgy döntöttem, nem eszem ilyet, és értem, hogy miért nem. Elhatalmasodott az a beszédmód, hogy valaki, valahol neked valamit megtilt. Nem tilos, csak meghekkeled vele a ketogén lényegét, a mély ketózist. Nagyon gyerekes az, ha valaki csak a csodát, az eredményt kéri, de az utat büntetésként éli meg. A lényeg viszont (vegánok és a napi30banán irány figyelmébe is), hogy a gyümölcs cukra (fruktóz, nagyrészt) gyors felszívódású (különösen, ha szétcsapod: a levét iszod, turmixolod), így ellensége a vércukorszintnek, a ketózisnak, és még csak nem is laktat. A magas vércukor iszonyú káros, akkor is, ha bió a gyümölcs és lassú felszívódású(nak hiszed) a forrást. Itt egy cikk a károkról:

https://tenyek-tevhitek.hu/vercukorszintcsokkentes_glicinnel.htm

Minél több szénhidrátot eszel, annál gyakrabban leszel éhes, annál jobban vagy kiszolgáltatva a vércukor-ingadozásnak. Mindegy, lassú-e, teljes kiőrlésű-e, mert cukor lesz belőle mindenképp. Ez a hízás fő oka. Egyél nemédes gyümölcsöket: somot, grapefruitot, avokádót. Az nem finom, nem elég? Akkor, sajnos, cukorfüggő vagy.

Miért fehérférfizel? Ez nem rasszizmus?

Itt:

 

 

Nem én különböztetem meg az embereket bőrszín alapján, hanem rámutatok arra, hogy a jelen felállásban a társadalom megkülönbözteti őket, és ez baj. Aki hatalmi helyzetben van, azt nem sújtja rasszizmus. Pont a fehérek különböztetik meg a többieket. Ennek kimondása önkritika, nem nyom el senkit. Nem azt mondtuk, hogy rasszok, népek nem léteznek, hanem hogy az a cél, hogy ne járjon nagyobb hatalommal a valamelyikhez tartozás. Jelenleg jár, a fehérség jár, és ha ezt nem érted, nem értesz semmit. Nem igaz, hogy nem számít a származás, de az a cél, hogy ne számítson. Csodálkozom a naiv reakciókon. Sokan úgy gondolják,  hogy ami az elnyomottaknak újabban jár, azt helyes maguknak is követelni az egyenlőség nevében (vagyis magukat érzik áldozatnak). Te már megkaptad, szívem. Évszázadokon át, a másét is, fölösen. A fehér bőrűeknek az olyan országokban, ahol ők a többség (ez a mi kultúrrégiónk, tágan értve, az euroatlanti, első és részben a második világ), privilégiumaik vannak. Ennek kimondása, a hatalmi helyzet tudatosítása pont antirasszizmus.

Mi van Kozmáékkal?

Próbálnak provokálni, kéne a figyelmem, írogatnak, de itt embargó van. Intellektus-embargó.

Segítséget szeretnék kérni, kedves Éva, szexuális erőszak kapcsán… Nagyon félek! Segítsetek!

Nekem nagyon fura volt ennek a kommentnek a stílusa. Szereplésvágy, fontoskodás hatotta át. Ismeretlenként, a beszélgetéshez nem kapcsolódva empátiát és segítséget várni, ez nem tiszta.

Ezt írtam neki:

Kedves hozzászóló! Először is, szeretnélek együttérzésemről biztosítani, bármi is történt veled. Viszont mi itt laikusként, neten át komoly traumában nem tudunk segíteni, mindenkit óva intenék, hogy elkezdjük “szerelni” a lelked. Ez nem működik, nem igazi, nem diszkrét, hangulatot hergel, visszaélések melegágya, szakmailag pedig felelőtlenség.

http://nane.hu/erintetteknek/hol-kaphatok-segitseget/

(Manipulatív, sértett, sértegető válasz érkezett erre. A NaNE nem jó, mert nem érdekli őket, ha nem folyik vér. Ezt a rendőrségre szoktuk mondani, ugye. A NaNE ezzel szemben civil szervezet, független és sokat szívatott, és az egyik a kevés hiteles közül, nem valami hatóság. Mit várt a kommentelő, statáriumot? De én nem a NaNÉt linkeltem, hanem azt a nagy listát, ahol az összes segítő fönt van. A blogom sem erre való, nem állítottam, hogy segítek ilyen helyzetekben, nem értek hozzá, nem is lehet. A trauma nyilvános cincálása igen veszélyes, továbbá engem helyez célkeresztbe, és, sajnos, van olyan valódi, de manipulatív áldozat, aki élvezi a szereplést. Nem tudom ezt vállalni. Egyáltalán, hogy a felületemet és a figyelmemet ilyen szabadon használhatónak gondolják a saját céljaikra. Engem többé nem lehet azzal sem zsarolni, hogy valaki depressziós/éhezik/bántalmazták.)

Elégedetten nézegeted a grafikonjaidat?

Hát persze! Ki ne örülne, hogy sokakhoz elér, figyelmet kelt, elgondolkodtat, amit ír? Minden blogger álma ez, hogy esemény a posztja. Viszont nem vagyok a számokra ráragadva, nem kuncsorgok lájkokért.

Ki mindenkire szóltál be mostanában?

Lássuk csak. 🙂

Azokra, akiknek a saját kinézetükkel van bajuk, de az én túl-vastagságomat marcangolják dühödten. Köztük a vegán babatáplálós nőre – neki visszaszóltam. Rendkívül agresszíven szállt rám, és most perrel fenyegetőzik.

A narancsbőrrel kapcsolatos önáltatásra. Nem, nem természetes, nem, nem szükségszerű. Ez alá érkezett Dömötör is!

 

 

 

A szexrobotos, szánalmas high-tech önbizgetésre. A FORBES különszáma, a Next írt róla. Ha valaki nem képes felnőni, ha egyoldalú kényeztetést vár és hatalmaskodás a célja, az, hogy a másik emberrel mint emberrel ne kelljen számolnia, az nagyon szomorú. Érdekes, hogy rárepültek erre is, ott is ment a feszkózás eddig nem látott férfiaktól (itt érte bírálat a “fehérférfizést”, vagyis terelték el a szót arról, ami betalált).

Danybuilding és co.: mindent megtestesít, ami a testépítés és személyi edzés világában egészségtelen, öntetszelgő, buta, parodisztikus, kudarcos.

Ducidívánnyal hosszan beszélgettem e-mailben, egyrészt a felvételijéről, mert igen furán írt róla, másrészt amiatt, hogy láthatólag leállt a sporttal, mániákusan a kaján pörög ő is, de hangzatos ígéretekkel árulja a tuti fogyimódszert. Dia nem gonosz, és nem is anyagias. A részletek nem tartoznak a közre, de az igen, hogy légyszi, ha nem tettétek bele a melót egy terv megvalósításába, akkor ne gyertek az “ezt küldte az univerzum”, illetve a “nekem mindig a nehezebb út jut” szöveggel, mert ez az öncsalásnak egy olyan foka, ami visszaüt. Egyébként a végére őszinte és érzékeny válasz érkezett a kemény kritikámra, ezért becsülöm. És hiszek abban, hogy néha szólni kell, mert az felrázó hatású. Saját néven, a témában jártasan, releváns állításokkal.

A fiatal nőknek írt blogokra, forgatott vlogokra. Így Csipkelányra, Habos kakaóra, Habfürdőre, Kertész Krisztára. Döbbenet, mennyire ráfeszülnek külsődleges dolgokra, dizájnra, enteriőrökre, sminktermékekre, ruhákra, esküvő-díszletre, gondosságra, mennyire nem szabadok, vagányak, spontának. Megfelelési kényszer, az apróságokkal való vég nélküli bíbelődés, ebben vágyják a sikert. És hogy mennyire nem sportolnak.

Beszóltam a vegánokra: az utóbbi hónapokban döbbentem rá, milyen silány szintű és ártalmas az identitásháború a neten, és hogy a cél az, hogy erkölcsileg nyomjanak le másokat. Állatok helyett célpont: az ember. 49 komment 20 óra alatt, ez a legújabb, Németh Ádám. Mi a gond, hát mi a gond a monokultúrás gabonával? Mi a bajom a százhúsz kilósra hízott, 43 éves főideológussal? A pisztráng pedig érző, intelligens lény. Amikor választ (cáfolatot) kap, úgy tesz, mint ha mi sem történt volna, megpróbál újabb kérdéssel belevinni az erdőbe. És a végén megkérdi: de hát törölheted, mi a baj? Nem érzi, hogy neki kéne venni a jeleket, hogy itt ez sok, értemetlen, kínos, unalmas, mind hallottuk már. Sőt, el se kezdeni. Iszonyú agresszívek a netes aktivisták, vidáman dúlják mások oldalát, ők “tényeket közölnek”.

 

A teljes kiőrlésű hazudozásra: hiába teljes kiőrlésű… Itt olvashatsz a hájp eredetéről és cáfolatáról. Kenyeret, rizst, kását eszel, és még szar ízű is? Megérdemled.

A külsődleges, igazi lemondást, kockázatot nem vállaló, hájpszerű, neten virított álkörnyezetvédelemre. Ugyanitt a Do It Yourself témára, de erre régebben is.

Az “ápoltságra”, valójában: kifestegetett, meghamisított vonások, iszonyú ízléstelen és erőltetett.

Mindig másra. Figyelek, jár az agyam. Nagyon kevesen mondják ki ezeket, elfogadják adottnak a tömeges jelenségeket. Két olyan eset is volt, amikor meg is írtam ezeket a kritikáimat privátban, és a végeredmény pozitív lett. Kell néha szólni. Vagyis, mindig.

Joós Istvánnal mi a baj?

Ha ez a tartalmaiból, a viselkedéséből számodra nem derül ki, akkor nem tudom elmagyarázni. Itt foglaltam össze a bojkott eredeti okát, de ez nem Joós István, hanem a nlc.hu bojkottja volt:

https://csakazolvassa.hu/2013/12/30/tiltakozom/

Nem is az, hogy genyó vagy. De te élvezed.

Hát persze! Kiállok magamért, kimondom azt, amit más nem mer. Az eufóriáját az adja, hogy extrém rendes és szorongó voltam korábban. Nem félek többé az agresszoroktól. Hihetetlenül felszabadító. Persze dühösek, nem találják a fogást, ez már csak így van. nem is én érdeklődöm hevesen irántuk.

Hiszek és hinnem is kell a szavaim erejében. Én nem unatkozó kommentelő vagyok.

Tényleg vastagabb vagy… nem működik a ketogén?

Pont azóta vagyok kicsit vastagabb, ami így már 13 százalék testzsírt jelent (hujuj!), hogy nem vagyok olyan vonalasan alacsony szénhidráton. Nem érdekes? Ha tudsz jobbat, mint a kemény sport, szólj. Nem az én testema téma, az én testem az én témám, és az én testem a sportot üzeni. Ketogénügyben megerősödtem: több éves távon láttam, milyen vele és nélküle, hogyan reagál a testem, mit kívánok enni, ha eszem valamennyi ch-t, meg ha nem. És azt is, hogy nem veszélyes, csak egy kicsit közegidegen és macerás.

(Az bizony ott a kocka, nem borda, nem háj. Van rajta pici zsír, igen.)

Nekem viszont azzal jönnek, hogy túl sovány vagyok.

Aki kevésbé zsíros, mint azok, akik ezzel piszkálják, az nem túl sovány.

Túl sovány az, akinek száraz a bőre, hullik a haja, nyúzottnak tűnik, beesett a szeme, az arca, nem egészséges színű a bőre. Aki tápanyaghiányban van. Nagyon nagy különbség. El ne hidd.

Aki kisportolt, annak eres az alkarja és a keze, lyuk van a fenékpofa két oldalán oldalt, és térdnél elkeskenyedik a lába, illetve váll alatt, a bicepsz túlfelén a karja. Ezt az átlag ítélkező nem látja, ő csak addig jut el, hogy a saját passzív, kényelmes szokásait védi. Ne kelljen megmozdulni.

26 thoughts on “kérdeztétek, felelek

  1. “Aki kisportolt, annak eres az alkarja és a keze, lyuk van a fenékpofa két oldalán oldalt, és térdnél elkeskenyedik a lába, illetve váll alatt, a bicepsz túlfelén a karja. Ezt az átlag ítélkező nem látja, ő csak addig jut el, hogy a saját passzív, kényelmes szokásait védi. Ne kelljen megmozdulni.”

    Ezt hogy kell elképzelni?

    Kedvelés

    • Igen, ez nekem is különösen fura. Szerintem nem csak, hogy futó nem mond ilyet, de olyan se, aki futott már valaha két kilométert egyszerre. Elképzelni sem tudom, hogy lefussam így a maratont, és nem vagyok futó. Ebből tudom, hogy ez egyértelműen csak basztatás, és különben is, miért olyan fontos, hogy “mindenki” le tudja így futni…? Éva írt egy szemléletes posztot a maratonos tapasztalatairól, hogy jön ide az, hogy ki mindenki más tudná még “így” lefutni?

      Kedvelés

  2. “mert úgy vizesedem, hogy orvoshoz mentem. ” Kérdezhetek? Kíváncsi vagyok, mondott-e valami értelmeset az orvos. Mert nekem még Mo.nyiroködéma specialistája sem tudott semmi egyebet mondani annál, amit amúgy is tud az ember: polcold fel, sportolj, ne ülj sokat, ne hordj szoros ruhát melegben, stb. Az okokról fogalma sincs (szervi baj kizárva), hozzáteszem Mercola/Kruse oldalakon sem találtam meg az okokat. Ha azt mondta a doki, hogy nyiroködéma, akkor tudok pár hasznos dolgot mondani, ha érdekel.

    Kedvelés

      • Az egyik a diozmin+heszperidin, Jutavit magyar gyártó. Ugyanaz, mint a detralex, csak olcsóbb, amit amúgy ér problémára ajánlanak, de erre is jó. Illetve van egy terápia, ami hasonló a masszázshoz, de más, ez nagyon hatásos volt nekem. Lehet kúraszerűen, vagy folyamatosan járni. Ilyen cuki neve van, hogy dagadtlab.hu 😀

        Kedvelés

  3. Én nagyon örülök annak (is), hogy “beszólogat” a blogger bizonyos témákra, jelenségekre. Segít rájönnöm, miért van kellemetlen érzésem sokszor – csak mivel nem szánok időt annak tanulmányozására, ezért általában ennyiben marad a dolog.
    Sokkal jobban érzem magam, hogy olyan témákról olvashatok itt értelmes kritikát, amelyeket illemből nem mernek az emberek megpiszkálni. (Én sem sokszor.)
    Szerintem nagyon hasznos tevékenység ez a blogon.

    Kedvelés

    • Illemből, vagy az ismerősök kedvéért, vagy önkritika híján, vagy saját invenció híján.
      Akit zavar, annak nincs érve, véleménye se nagyon, leginkább igazodik, itt szembesül a motivációival, ettől ideges.
      Köszönöm.

      Kedvelés

      • Ugyanez. Érzem, hogy gáz valami, viszket tőle a nyakam, ha látom és hallom, de sose nézek a mélyére, mert annyira nem érdekel. De ha itt elolvasom, mindig erősen bólogatok, viszketés elmúlik. A három óriásplakát mentalitása a menő. Felszabadító, erőt adó, hogy nem kell soha többet befogni a pofámat.

        Kedvelik 1 személy

  4. Akik fel vannak háborodva: évek óta itt nézegettek (amiket felrótok nekem, az erre utal), mit vártatok tőlem? Megszokhattátok volna. Persze, hogy akinek identitása a hülyesége (az apróságok, az alakja, a hangoztatott álmai), annak ez érzékeny, és ki fog akadni, rosszulesik neki, tiltakozik, annak ez “bántás”. De ez nem változtat azon, hogy nekem tök igazam van abban, hogy hamis, amit csinál, nem ő, nem egyes emberekről írok, hanem dinamikákról. Ha nem volna igazam, leszarná, mit írok, vagy érvelne, és nem érzékenykedne vagy dühöngene.

    Kedvelés

  5. Engem a butaság basz fel, a nem gondolkodás, az automatizmusok, a vetítés.
    Őket meg a gondolkodás bassza fel. Az is, hogy valahol van valaki, aki túlmegy az ő biztonságaikon, mögé néz, nem kéri, nem akar olyan életet, nem akar úgy kinézni.
    Amúgy érdekes, hogy a női életmód-média mennyire tabuként kezeli, hogy emberek isznak, boldogtalanok, depressziósak. Mindig mindenki hepi, egyél chiamagot, nézd, milyen szép futónadrág, ilyet fittrendezvény, termékek – a nők eközben olyan mentális, lelki állapotokban vannak, hogy csak pislogok.
    És ezt kell elleplezni instagramélettel, bizonygatással.
    Ezért nem merik vállani az igazi arcukat, csak az okostelefonost. A kudarcaikat. ezért szelfiznek nem is ismert emberekkel.

    Kedvelés

  6. Az utazás témát nagyon igaznak érzem, ill. aktuális, mert mostanában gondolkodtam rajta. Sokmindent tök feleslegesnek látok az életben, és az utazást is egyre inkább ebbe a kategóriába sorolom. Nézegettem a hétvégén a “Világ száz csodája” c. könyvet, amiben gyönyörű képek vannak, és azt gondoltam, sokan azért mennek el ezekre a helyekre, mert hallottak róla/látták képen, és úgy érzik, ha odamennek, többet tudnak meg/jobban látják,stb. Én meg azt gondolom, hogy nekem bőven elég, ha megnézem a képeket, utánaolvasok, ha valami jobban érdekel, elmélyedek az ágyon hasalva. Minek nekem hajnal 3-kor kelni, hgoy elérjem a repülőt, amin egymás hegyén-hátán ülünk, tonnaszámra pöfögjük a kerozint, hulladékot eszünk, stresszelünk, odaértünk, keresgélünk, csomagokat cipelünk, a gyerekek (is) szenvednek egy sort, stb. Ez nekem végképp nem hiányzik, nem leszek tőle több, sőt végig azt érezném, hogy jöttem tömegnek oda, ahol már eleve túl sokan vannak.

    Kedvelik 1 személy

    • En nagyon szeretek utazni 🙂 kinyílt a világ sok szempontból azóta, ès könyvből nézni az utazást olyan mint edzős videókat nézni vagy messengeren beszélgetni. Az utazáshoz nyitottnak kell lenni es érdeklődőnek a világ felé nem mellesleg az uj terep másféle gondolkodásra és nézőpont váltásra késztet, ami mindig jól jön 🙂 egyébként nem csak thaiföldre lehet menni, attól még hogy instagramon azt láttátok. Rengeteg csodás hely van a szomszédban is vagy akár itthon csak nyitott szemmel kell járni.

      Kedvelés

      • Sajnos, ha elvekről és a környezetről van szó, az idő és a pénz értelmes felhasználásáról, akkor nem annyira érv az, hogy “de én szeretek”, mert más meg mondjuk dohányozni szeret, netán kislányokat fogdosni. “Nem csak thaiföldre lehet menni, attól még hogy instagramon azt láttátok” Ja, jó. Kösz. Most már tudjuk. Mi aztán itt mindannyian az instagramról vesszük az infóinkat.
        Előző poszt:
        “Járd be az országod! Nem kell annyit messzire menni és főleg repülni – agyrém, amit nyaralás címén az életszínvonalára panaszkodó magyar középosztály csinál. Ne válassz gyarmatot nyaraláshelyszínként, mert azzal támogatod a kizsákmányolást és az egyenlőtlenséget.”
        Kicsit ajtóstul érkeztél.

        Kedvelés

      • Senki nem piszkál amiatt, hogy utazol, ne vedd magadra a kommentet se, ez pénzkérdés is, nehezen élő családanyáknak ne tartsunk már a szép tájakról szpícseket. Szóval rendben van, hogy te szereted, én is szoktam vállat vonni és műanyag csomagolású, gyári sajtot venni, mert azt szeretem, de attól még az ellenérvek, az elvek igazak maradnak.

        Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .