fitneszbullshit

Gyémántok nyelvileg és tartalmilag. Azért teszem ide ki őket, mert, miközben átlátszóan ostábák, felületesek, manipulatívak, félrevezetőek, ezek az oldalak a pénzedet és a lojalitásodat akarják, az életedbe akarnak beleszólni – ettől kártékonyak.

Bűnös butaság, pénzéhség, jelöletlen reklám, fölényeskedés, hazudott végzettségek, létező végzettségek mellett is durva kompetencia-túllépés.

Kommentárjaimat dőlt betűkkel olvashatjátok.

Azt mondja Dávid Petra, TRIPOFÁN. És “unboxing”. Fölösleges, nem is szép cuccok, hiúskodva, sikkantva bontogatja. Növényi tej, helyettesítős ételekkel pancsolás, kutyus. Ő bíró lesz, nagyon mondja, ki mitől szar, pedig versenyzőként soha döntős sem volt, egyszerűen képelen rendes izomzatot összehozni, se válla, se combja, se feneke nem lett, és évek óta kínlódik ezen. A fogyástörténetről lenyúzta, amit le lehetett. Fiatal nő, nem is buta, elérhetne bármit, segíthetne embereknek, de semmilyen értékrendje nincs, csak a vásárlás meg a versenyzés.

*

Csak a biznisz menjen.

Iza, senki nem akar neked rosszat, sőt, szimpatikus vagy. De hogy te ilyen kinézettel, “coach” tudással, évek ótra toporgással, örökös kifogáskereséssel ennyi pénzt elkérsz komoly emberektől, miközben te magad így nézel ki, az botrány.

Nemrég még ezek voltak fenn az oldalon:

Most pedig a bírálók üres életű gyűlölködőknek vannak kikiáltva:

*

Merj átlagos lenni!

*

*

DANY!

Te soha a büdös életben nem voltál ketózisban, mert

a zöldségeket nem számoltad szénhidrátnak, ami primitív baki,

egyáltalán nincs fogalmad, melyik zöldség fér bele, és melyik nem,

nem vittél be elég zsírt,

nem adaptálódtál,

nem ismered a ketogén alapokat,

vasárnap ment a leggagyibb habzsidőzsi, telezaba, hamburger, csoki, süti “ciklikus” felkiáltással.

Ez nem ciklikus, ez nem ketogén, ez nem méltó sportolóhoz.

SEMMIT nem tudsz a ketogénről, nem tudsz angolul se, lusta, harsány, nárcisztikus és fegyelmezetlen vagy, ide-oda csapódsz annak megfelelően, mit hogyan lehet könnyen megúszni és hangzatos szövegekkel előadni. Amit mégis csinálgattál, annak látszatja (versenyeredmények) nem sok volt, ellenben tönkretetted vele magad, és Csilla egészségét is. Meg hát az a rengeteg igénytelen junk food, ami a napjaid része, az örök hízás-fogyás “tömegelés” címén – úgyhogy egészségügyben semmit ne mondj. Simontornya, testnevelőtanár, ez a te szinted.

*

Az cukorbetegség és a ketogén étrend kapcsolatát, elsőként a Duke Egyetem kutatói végezték, 2005-ben. A kutatásban, 28 beteg vett részt. Ők mindannyian 2-es típusú cukorbetegségben szenvedtek és túlsúlyosak voltak. A vizsgálat 16 hétig tartott. A srácok alacsony szénhidrát tartalmú ketogén étrendet fogyasztottak, és kevesebb, mint 20 gramm szénhidrátot naponta.

Részlet a PeakShop ketogénétrend-leírásából. A felső képen egy elhízott férfi magyaráz, miért nem vagyok meglepve?

https://peakshop.hu/man/ketogen-dieta-alapok/

Másik részlet:

Diófélék: dió, mandula, pisztácia, pekándió, brazil dió és makadám? Na ezekkel minden diétát ki lehet bírni!

A diófélék 75-90%-ban zsírokat tartalmaznak, sok-sok vitaminnal, ásványokkal és antioxidánsokkal. Magas a fehérjetartalmuk is. Ha ilyeneket eszel, egész egyszerűen nem kívánod a szénhidrátokat. Variálhatod őket, vagy turmixold le a fehérjéddel. Jó trükk, ha 20 perccel evés előtt egy maroknyi ilyen magvat elrágcsálsz. Fele annyit fogsz enni a tányérodról.Javaslom ehhez a Peak mogyoróvaját – csak színtiszta mogyoró, akár kanalazhatod is a tévé előtt.

A földimogyoró nem olajos mag, hanem hüvelyes. (A cég válasza: “a mogyorovaj a Paleosoknak nem oke. A ketogenban eszik a sracok – ez ugyanis egy ferfiaknak szolo etrend.”)

Mező Mónika az “értelmi” szerző. Tehát ami igaz a paleóban, az nem igaz azon kívül? Ez komoly?

Évám, nagyon megtisztelő a figyelmed, és hogy ennyi időt szánsz ránk, miközben úgy tűnik, hogy Te már mindent tudsz.

Ott taníts kérlek Éva, ahol kérik ezt Tőled. Én jobban kedvelem az alázatot.
 
Sok sikert kívánok Neked! Puszillak
 
Passzív agresszió. “Évám.” A nagytőkés seftelő fölénye.

De a lényegre nem felelt, nem is javította: hogy lesz olajos mag a hüvelyes? És hogy lesz képes végigjárni az útját az, aki annyira nem éber, hogy nem veszi észre ezt az ordas bakit sem? A földimogyoró hüvelyes, ennek minden hátrányával (ezért iktatja ki a paleó): lektinek, siralmas omega 3:6 arány, rossz minőségű fehérje. Ez volna az ORGANIKUS. Mert amúgy monokultúrás, toxinos, szennyezett szörnyszülött az ipari földimogyoró, élelmiszervisszahívási botrányok első számű hőse. És: mogyoróvaj a tévé előtt kanalazva, édes istenem. Túlevésre késztető, méregdrága rettenet.

Csajok, életmódváltók! Nagyon fontos, hogy ne hizlaljátok a lehúzás iparágát, a hiszékenység vámszedőit. Ne termékekbe helyezzétek a bizalmatokat, és soha ne fizessetek olyasmiért, amit ingyen összeszedhettek a neten egy kis angoltudással és minimális kritikai érzékkel.

*

Bocsi Viki szerint aki petefészektípus, az ne fusson. Bocsi Viki nem fut, utál futni, a rajongók meg, akik szintén csak valami teremben folytatott lazulgatásra képesek, örvendeznek, hogy akkor nem is kell futni. (Később ezt, hogy petefészektípus, kivette, és cserélte “nőiesebb alkatra”. A felháborodás hatására javította, minket pedig letiltott, akik rámutattunk, hogy a csípőre hízásnak semmi köze ahhoz, hogy hogyan áll az izom és alatta az igazi erőkar, a csont, valamint – és ez a fontosabb érv – a futás alapmozgás, minden test erre van tervezve).

Az igazi probléma Viki guruskodásában az az üzenet, hogy fogyni lehet csak kajával is, a sport nem is fontos, számos ilyen “sikertörténet” van az oldalán. Viki majd beállítja, Viki mindent tud,  például “levesz” a tejtermékről.

És mennyiért?

Annyi a részlet, a tilalom és a fölényeskedés, hogy elvész a felelősség. Olyan agresszív Viki stílusa, hogy elhiteti, ő tudja a részleteket. Mindenkinek el lehet adni külön “személyre szabott” étrendet, agyonbonyolítva: sok a faktor sajnos és a kedves étkező nem vette figyelembe, hogy ő mellékvesével árnyalt agyalapi típus, ami teljesen más, mint az agyalappal kevert mellékvese pajzsmirigy beütéssel… mondta pedig a Viki!

*

Más sem hiányzik az IR-eseknek, a kövér harmincas meddő nőknek: mentes fehér csoki. Méregdrága pancsolt műkaják, csak mert a blogger jól keres a promóción. Iza, elárulod őket, és te se vagy jobban évek óta. Ez nem életmódváltás, ez nyűglődés.

Létkérdés volna az edzés, mert beteg vagyok, sokat írok róla. Ennek ellenére évek óta toporgok, sorolom a kifogásokat: de elköltöztem, de csípőficam, de sok a stressz, és még a diétát sem tartom. Csak edzővel, de edzővel sem, mert messze van (Újpestről a Nyugati!!! autós, metrópótlós!). Szóval egyre rosszabb állapotban vagyok – de azt pénzzé teszem. Hetesezer forint per fő.

https://www.facebook.com/events/356804868233211/

*

Ha nem megy, mert nem bírod el magad, akkor a gyakorlat a rossz.

*

Nagy példakép, de a nevét nem sikerült leírni.

*

Aztakk. Vajon ha viszontlátja az oldal szövegeit Szendi Gábor oldalán, beperli? (Ő lopta le forrásmegjelölés nélkül nagy okoskodva, szó szerint, sajátnak előadva Szendi szövegeit.)

*

Megint Iza.

Bő 2,5 éve van növényitej-készítőm, amivel gabonatejeket, magtejeket és krémleveseket főzök. 🥛 1,5 éve pedig Vegital viszonteladó vagyok, így tőlem is lehet rendelni.

*

Miközben Iza blogjának neve még mindig 160 gramm blog, IR-eseknek és PCOS-oknak ehhez kapcsolódva ad üzletszerűen, nem kevés pénzért tanácsot, tart worshopokat, ad elő (napi 160 gramm szénhidrát, meghatározott elosztás, öt étkezés, számolgatás, helyettesítős irány), ő maga nem ért el vele eredményt, nem gyógyult meg, durván elhízott, kifogásokat sorol, amiért nem veszi komolyan sem az étkezést, sem a sportot (nem szégyelli – mintha ez volna a kérdés), ellenben éppen felfedezi a spanyolviaszt, mindazt, amiről én üzleti érdek nélkül, évek óta írok: böjt, nem számolás, ritkás evés. Talán a ketó is megjelenik? Fél éven belül meglátjuk.

Döbbenet, hányan megeszik ezt. És amiért engem ez dühít: az álmegoldások, lehúzás elveszi az időt, éveket akár. Ezek a nők gyógyulást és gyereket akarnak…

NE FIZESS TANÁCSÉRT.

Van köztetek olyan, aki böjtölt már hosszabb ideig? Meséljetek, engem ez nagyon, nagyon érdekel!

A többi néma csend, azóta se tudjuk, csinálja-e, mit eszik, mentesen kutyulgat és promotál-e, mere tart.

*

Miért nem tudsz te lefogyni, Lili? Miért kínlódsz a versenyzői múlt után, remek izomzattal is a kilókkal? Miért vagy “édesszájú”? Mi történt az anyagcseréddel? Miért nem elég az edzés? Miért bontott szerződést szponzorod, a Scitec?

És miért van tele ilyen-olyan helyettesítős kajákkal, “szeretek főzni” posztokkal, szorongással vegyes hedonizmussal az összes ilyen nő idővonala?

Túlértékelitek a kajálást, túlbonyolítjátok. És el-, visszahíztok.

*

Legngyel Csilla. Magyarázkodás. Világos: a szemét kaját vissza KELL hozni az étrendbe. De csak fokozatosan! Ha fitneszmodell vagy, kalácsot, tortát és pogácsát jó sütni, ezt kiposztolni. Ímmel-ámmal edzeni, utálni az egészet.

Másodlagos szégyen volt a közelükben lenni a Flexben. Majd nyavalyogni, hogy nem tud fogyni. Pofákat vágni folyton. A versenyzéssel pedig semmi gond nincs. Ez veleszületett! Fogd a nyuszira! Az edzésmódszer is remek. Öt év után megjelent a vállizom csírája. Jogvédett Szendi-cikkeket lelopni is tök rendben van, az a szemét, aki szól. Szakértők. Minden edzettjük eltűnt pár héten belül. Unott fej.

Teljesen világos, hogy a csávó bántalmazó.

Tizensokadik helyek C kategóriás versenyeken. Hatalmas egó, folyamatos, kétségbeesett figyelemkeresés, nulla sportérték. Feleakkora súlyok, mint amiket én két évvel az első súlyzós edzésem után használtam. Fúj, de a többiek cuccolnak! Igaz, ők is. Szponzorok szerződést bontanak. IFBB eltűnik a neve mellől. Be ne ismerd, hogy ez nem jött össze!

Eközben a többiek nemzetközi versenyeken tarolnak, tartják a formát, időnként felnéznek a telefonjukból, és nem csak tavalyi, szétmanipulált fotókon néznek ki jól.

A legdöbbenetesebb részlet:

Ha ilyen sokáig élsz tiszta ételeken azt nem szabad hirtelen elengedni. Fokozatosan kell visszahozni a “szemét” kajàt az étrendedbe.

Nos én ezt úgy ahogy van elfelejtettem és az első adandó alkalommal tele ettem magam, nem egyszer! Napokon keresztül.

HIBA!

A következmény:

🔴 Felborult étkezési szokás

🔴 Felburult hormonháztartás

🔴 Depresszió

🔴 Vizes, zsíros forma

🔴 Hangulatváltozások

Mondd, Csilla, ezek elmúltak neked? Folyamatosan ment a hiszti “egészséges” korszakodban is, hogy mit nem ehetsz.

*

Sokan azt várják tőlem, hogy mindent tudjak, soha ne hibázzak, mutassak példát, csináljam tökéletesen, mutassak fel eredményt, hiszen engem ezrek követnek.

http://160gramm.hu/2018/10/07/hiztam-10-kilot-es-nem-szegyellem/

Öhh… nem, dehogy várjuk. Mi az a pár ezer ember (26 ezer)? A lényeg, hogy te kapjad a szponzorált cuccokat, pakolgasd a ruháidat, kis gusztusos konyhád legyen.

Csak te, Iza, életmódváltós tanácsadásért, egy alkalomért elkérsz TIZENKILENCEZER-HÉTSZÁZ forintot, és workshopokat tartasz. Kiállsz emberek elé, és az életmódváltásról beszélsz, immár a Ducilandon (ők kövérségmentegetők), mert már oda tartozol. Csak mondod, egyébként nem jót mondasz, elavult és nem működik, de te se csinálod. Nem sportolsz, vagy semmi látszatja. Ne tarts képzést, ne számolgattasd macerásan a szerencsétlenekkel a szénhidrátot. Legyen neked első az egészséged, ha már ennyi nyavalyát összeszedtél az életmódoddal. Így csak a sorstársak örülhetnek: én se fogyok, Iza se fogy. Kifogásözön, amit írsz: a coaching és az életmódtanácsadás nem ugyanaz ám! A coaching ugyabár az, amelyiknél nem baj, ha bort iszol és vizet prédikálsz. A saját céljaidat nem veszed komolyan, az elemi női egészségedet, termékenységedet. Az ellenkező irányba haladsz. De minden van, ruhákkal matatás (rettentő bénák), önismeret, napi egy másodperc videó összevágás, extra kaják, szponzorált éttermek, melltartó, mentes helyek, csinos konyha.

Méregdrága és nem működik. Se neked, se másnak. EZ TÉVÚT.

Képernyőfotó 2018-10-08 - 9.46.23

*

Plus size Szkiba Zsuzska tréner, body positivity aktivista, anyámkínja hazaköltözik:

Hiányzott a családom, a barátaim, a közösségem, a teavajas kifli, a túró rúdi…

Van még kérdés?

Csak ne venné a szájára, hogy egészséges életmód.

*

Először a kávéból hagytam el a cukrot/édesítőt, aztán a kókuszos müzlit kezdtem el úgy enni, hogy nem szórtam rá még porcukrot (mert nekem némelyik müzli magában nem elég édes), később pedig az adagot is napról napra csökkentettem: tíz kanál helyett most már öt kanál cukrozatlan müzlivel is bőven beérem, ha az édesség iránti vágyamat csillapítanám.

Gratulálunk! Kemény vagy. 105 százalék szénhidrát helyett így már csak 88 százalékot viszel be. Mert a müzliket gyárilag is cukrozzák. És akkor a glutén, a gyümölcs fruktóza… Micsoda cukormentesség!

https://divany.hu/eletem/2016/11/28/5_lecke_amit_a_cukormegvonas_alatt_tanultam/

*

Továbbra is minden második posztjában (helyettesítős, “egészséges”) édességek vannak. Lili! Annyira szép vagy. Gyere le a sütikről!

A Scitec nem hosszabbította meg Lili szerződését.

*

Én már semmin nem döbbenek meg. De most azért mégis. Avagy: miért gondolják a testépítőkről, hogy tahók? Dániel releváns tartalmat tesz ki. Ha ő jól szórakozik, akkor az egy remek kontent, illetve ő közérdekű tevékenységet végez áldozatkészen, és támogassuk pénzzel a munkáját. (Nyíltan ondót ábrázoló, nőgyűlölő, megalázó kontent volt, az én nyomásomra távolította el.)

*

Szabályzat. Érdekes, mennyire tart a férfiaktól. Kakasszag van.

Amúgy tökre megértem, azok miatt, akik csatlakoznak (használják őt és a nyilvánosságát), de rivalizálni, egófitogtatni jönnek. A megoldás egyszerű: nem kell ilyen csoportokhoz csatlakozni, ilyen blogokra kommentelni… ha nem tetszenek, ha irritál az alapító.

Komment:

Bunkó beszólogatók pörgessenek tovább!Nem kötelező bent lenni a csoportban!Aki dagadt akar maradni maradjon!Tömje magába a sok szart!

Akik meg csinálják,HAJRÁ lányok,fiúk! 😉

(Tomit meg ne bántsátok,mert ha összefog a több,mint 100 ezer nő…😂😂 )

*

Lefordítom: behíztam, meguntam az edzést, nem kajálok normálisan, most előveszem a lelkem, habár, eddig a behízás miatt sűrűn ostoroztam másokat, de ugye, eddig is a személyiségem miatt szerettetek…

*

Micsoda hír! Micsoda vállalás. Írónő, de az ikes és iktelen igékről nem is hallott. Az edz nem ikes ige.

Micsoda idézet egy élő klasszikustól! Értsd: soha nem néztem ki jól, a hajam csiricsáré és béna, százhatvanhat centi vagyok, a nagy edzésben eltorzultam, elvesztettem az ízlésem, semmilyen komoly eredményem nincs, meg is nyomorodtam. De azért ítélkezem bőszen… G. átírta, s immár gondosan kiraktuk a vesszőket is:

A targoncavezetés nem csak egy egyszerű munka. Egy olyan munka, ami minden egyes napodból 24 órát kíván, de ami nem azt jelenti, hogy az év 365 napján te leszel a hidroszervós mitsubishire beosztva. S ettől nem leszel kevesebb vagy több. Ez egy folyamat, ami magában foglalja mindazt, ami megtanít egyetlen egy dologra: Férfiként küzdeni, s gyerekként örülni.

*

Lehetőleg beszíva/részegen/szétesetten élőzz, unalomból.

LifeTilt Tomi kiborult, élőben bazmegez, szidja a vásárlókat:

A reakcióm:

Képernyőfotó 2018-07-31 - 19.31.13

*

Kaja, kajaaa…! Unalomból is. Süti, helyettesítős, méregdrága pancsolás, mert ez egészséges ám! Hogy a picsába lehet csupa sütifotóval tele egy fitneszmodell oldala? “De miért fotóznak hosszúujjúban a címlapra? Nem értem.”

*

Tisztelettel, magam is negyvenesként, nem vagyok én se csúcsformában jelenleg, de aki ilyet ír ki, az szarul érzi magát. “Őszinteség.” Senki nem ítél el, de ha edző, szponzorált sportoló vagy influencer vagy, akkor a tested a cégéred.

*

Mindent az olvasó szimpátiájáért! Tedd alá az önigazolást. Kurucz Adrienn cikke:

A fogyókúra több volt – és mindig több – pusztán esztétikai célú éhezésnél. Akárcsak az aszkéták vagy a böjtölők esetében, az önfegyelem, a kontrollszerzés és önmagunk legyőzésének-túlszárnyalásának a szimbóluma az, ha megtagadjuk magunktól a táplálékot.

Ha valaki el tudja utasítani az egyik legfőbb örömforrást, az evést, akkor úgy érezheti, képes lehet más területen is irányítani.

https://wmn.hu/ugy/49089-igy-vernek-at-evtizedek-ota–avagy-ki-gerjeszti-a-nagy-cellulit-mitoszt-

Az evés nem az egyik legfőbb örömforrás, ez egy eltorzult, kiüresedett, civilizációs jelenség. Az evés pótlék annak, akinek nincs értelmes élete, jól működő kapcsolatai, életcélja, illetve babakorában nem szoptatták, ölelték eleget.

Az izokalória ( = annyi, amennyi kell, se hízás, se fogyás) nem sanyargatás, hanem a természetes állapot.

A mai városi, mai ember teljesen fölöslegesen fal olyan termékeket, amelyek nem táplálják, hanem függőséget okoznak, ezeket ezzel a céllal, üzleti érdekből fejlesztik ilyenné, majd reklámozzák.

A fogyókúra akkor szükséges, válságmegoldásként, ha az illető korábban hosszasan élt túlkalóriában.

Törzsi nőknek, sokat mozgó gyerekeknek és sportolóknak nincs narancsbőrük. Ha a vékonynak tűnő, ám narancsbőrös nők elmennének egy komoly testösszetétel-mérésre, megdöbbennének az eredményen.

Sokat ártot ok a nőknek, ha az egészséges, arányos, feszes testet és az érte való munkát démonizáljátok, nivelláljátok.

*

Törpék között óriás lehetett volna.

*

Diával közben békét kötöttem, mert megértette, hogy nem ellene haragszom. Vállvetve szeretjük egymást, de itthagyom a kb. egy éve fogant kritikámat, mert egyenes ember vagyok.

A legtöbb nő életében legalább egyszer eljön az a pillanat, amikor elégedetlen lesz a testsúlyával, és fogyni szeretne. Mégis sok diéta végződik kudarccal, visszahízással. Különösen azok tudják jól, milyen frusztráló ez az ördögi kör, akik jelentősebb felesleggel küzdenek, és már számtalanszor nekifutottak egy-egy diétának.

NEM! Ennek nem így kell lennie, és nem is így van. Ez akkor van így, ha elszúrtad az életmódod, majd (vagy már közben is) hagyod magad elvárásoktól rángatni, és nem szeretsz sportolni.

Dia kapcsán írták ezt. Dia kiment Amerikába, a fitnesz őshazájába (mert ott forgatták a Melrose Place-t, és ő azt hogy szerette. Sokszor feltűnik a tévé előtt eszegető, sorozatagymosott, ábrándos fiatal nő képe az írásaiból). Az a célja, hogy tanuljon életmódról, egészségről, eddzen és jó formába kerüljön, mert 60 kiló fogyással látja már, hogy nem ússza meg a bőrkimetszős plasztikát.

Nekem Dia szimpatikus volt eredetileg, drukkoltam neki, aztán elkezdett főleg ígéreteket írni, nem valódi melóról beszámolni. Elkezdte makacsul a szénhidrátot ajánlani mint egyetlen üzemanyagát (nem igaz), néha meg kiderült, hogy rá-rácsúszik a szaloncukorra. Nem sportol komolyan, viszont ételfotókat tesz ki. Egyéni fogyását az útja egyharmadánál, harminc kiló fogyásnál vállalkozássá alakította. Méregdrága skype-os konzultációkat árusít, MIKÖZBEN semmi olyat nem tud, nem képvisel és főleg: nem fedezett fel, ami ne volna ingyen elérhető a neten. Olyanokat állít, hogy “ne fuss, mert a futás anaerob tevékenység, magas pulzuson, nem lehet vele fogyni”, pusztán azért, mert ő (még) nem vette rá magát a futásra. Ezt neki is megírtam amúgy. Rendben van, hogy ő nem fut, de önigazolásból rossz hírét kelteni a futásnak, az bűn.

Amióta Dia elvégzett többféle nemhivatalos képzést, és felvették a SOTE-ra (ez végre jogosulttá teszi a tanácsadásra, az elvégzése után), bizonyos felkentséggel állít ilyeneket:

Találd meg az utad. Lépj rá és hidd el, hogy megfelelő alázat, kitartás ès célok mentén megleled a mentális békét önmagaddal!

Rizs, kukorica, brokkoli, pirított hagyma, sajt, csirkemell. Nem kell folyton salátán élned és ne hallgass a megvonásokon alapuló jojo diétákra!

👍Egyél minden nap:

zöldséget és gabonát! (!!!)

👍Szeresd az ételt!

👍Ne félj az ételtől!

Basszus, MIÉRT gabonát? Azzal ássa meg a sírját a sok fiatal nő. A termékenységét, az anyagcseréjét teszi tönkre vele. És mellette nem sportolnak, tehát azt a sok gyors szénhidrátot nem használják föl. Hozzá gyümölcs, ínycsiklandó food porn fotók… Hiába teljes kiőrlésű a gabona! Ez tévút.

Dia, te igazi példakép lehetnél, ha az utad végén, felépített izomzattal, ideális súllyal, rendben lévő hormonokkal, termékenységgel és testarányokkal, a lényeget képviselve “segítenél” (akkor nyugodtan pénzért is), és nem csak az elképzelt jövőről és egy életszerűtlen utazásról írnál nagy lelkesen olyanoknak, akiknek ez irreális, megugorhatatlan, mert teljesen befordultak, függenek, depisek, és a konzultációidra sincs pénzük, nemhogy személyi edzőre, utazásra vagy plasztikára. Aki 120 kiló fölött van, annak a fogyás után nagyon kompromisszumos lesz a teste. Te kilenc hónap után, százvalahány kilósan kezdted árulni a tudást. Mit javasolsz annak, akiben nincs benne a svung, hogy kiutazzon, lelkesedjen, megműttesse, és főleg pénze nincs erre?

Miért mindig az ételekről írsz?

Miért nem sportolsz komolyan, rendszeresen, fejlődve, a zsírégetésen túli célokkal, élményekkel, motiválóan? Miért nem a sport szeretetét képviseled? Hogy gondolod, hogy ez követendő? Miért sport neked fél óra séta, amit nagy büszkén kiposztolsz? Emlékeszel, amikor még naponta edzettél? Miért az ételre tolódott a hangsúly?

Az egyetlen egészséges módszer, amellyel az anyagcsere pörgethető és magasan tartható, a kemény, napi sport. Ráadásul a formát az izom adja. Te is, követőid is ötször annyi időt neteztek, írtok, olvastok “motiváló” (üresen lelkes) tartalmakat, mint amennyi elég volna a tartós, feszesítő hatású fogyáshoz.

Mit csinálsz pontosan Amerikában? Nyár közepe van. Az első és eddig egyetlen videódban negyven percen át beszélsz a repülőjegyről, szállásról, a megfázásodról és a kórházról, tökéletesen érdektelenül, majd mutatod nyálcsorogva a helyi szupermarket polcait. A Philadelphia vajkrémeket. Káros ennyire az étel körül forogni. Miért nem csinálsz profi tartalmakat, ha egyszer megígérted?

Remélem, hogy öt év múlva egy kész, hiteles, súlyát tartó, boldog nő leszel. De szerintem a dietetika szakon nem a korszerű és nem a hasznos tudást fogod elsajátítani, hanem a gabonafejű, mindenkinek mértékletességet javasló, ok-okozatot nem felismerő hagyományos protokollt, amely nem tud mit kezdeni a cukorbetegséggel, szélsőségesnek és megvonásnak nevezi az egyetlen hatékony irányt. Mi 15-20 évvel vagyunk lemaradva a nemzetközi jó gyakorlatoktól. És amiket írsz, azzal a fölénnyel, hogy te tudod, jobban tudod, mert “ez a szakmai”, az mind ingyen megtalálható a neten. De még a jobb irányok is.

*

Pénzéhség, egózás, vendégek sunyi kibeszélése, fontoskodás és a nagy semmi (“vendégeim szétszéledtek”, csajom meg lelopja más munkáját, és még szarul is nézünk ki – a saját normáink szerint).

G. meséli, hogy elnézte őket a minap, erőlködik valami hikomat edzett valamelyik gépen, Dany unottan ül jó messze az edzettjétől, bámul maga elé. Nem akarja ezt az egészet, kiégett. Asszonya támasztja a gépet, előretolt implantátummal, közben dübörög a tízezerszer hallott zene. Nincs meló, nincs motiváció, nincs szponzor, nincs menekvés, összedőlt a kamugyár. Fejezetek egy személyi edző páros napjaiból, akik eleve sem gondolták komolyan,  de azért sokat beleöltek, tették ki facebookra a ragyogó ígéreteket, önjellemzéseket és beterpesztett fotókat, átkoztak másokat, mostanra meg tönkrement az egészség, egy fejér megyei testnevelő házapárt látunk.

Mester! Elgondolkodtál azon, hogy miért tűnnek el az edzettjeid? Hogy soha többet vissza se néznek? (Máshoz meg miért nem lehet időpontot kapni?)

Képernyőfotó 2018-06-19 - 8.57.32

*

“…a pajzsmirigy-alulműködés “bárkinél előfordulhat, ám az esetek döntő többségében nők körében jelentkezik, férfiaknál ritka.”

A partnerük által megszomorított, agyonnyomott, mindent lenyelő nők típusbetegsége.

A háromnegyed szöveg szó szerinti átvétele Szendi tények-tévhitek cikkfordításának. És már sokadszor. A netes etika magas szintű gyakorlásához és önálló íráskészséghez ezúton gratulálok! (Szóltam privátban. Hiszti volt a reakció.)

*

Nagyon, nagyon kis kezdeményezése ennek a komoly szakembernek. “Tender.” Időpontváltozás: majd valamikor szeptemberben. (Nem lett akkor sem, elsunnyogta.)

Nem ért hozzá, nem hisz benne, nem érdekli. Gondosan, előző nap késő este értesíti is azokat, akik mégis, esetleg.

Üdvözlöm az S betűt az ige végén! Halál ciki, hogy a kampány nevét nem sikerül helyesen leírni. Dany, beszélsz te angolul?

*

Ez úgy, ahogy van, videó, kommentek, reakció.

Mit látunk?

szabálytalan, értelmetlen súllyal végzett, semmit nem fejlesztő gyakorlat: minek erőltetni ekkora súllyal? minek eldicsekedni vele?

valaha nézett ki úgy – és most? én is szép csecsemő voltam

bírálat, moderálás, seggnyalás, “Mester”, megsértődés, ócska elfogultság, mellébeszélés, irreleváns dolgokra hivatkozás

mások kinézetének sűrű fikázása

*

Ez a géniusz pedig Burján Szafi:

A #szénhidrát sokaknak azért nem tud megfelelően felszívódni, mert telítődve van a szervezetük zsírral, ezért én nem tartom helyesnek, hogy az emberek ilyenkor még kevesebb szénhidrátot esznek, és még több zsírt, ez a legrosszabb, amit magukkal tehetnek! (Még több #zsír…)

Képzeljetek el egy nagy csövet (ez a testetek), amibe állandóan öntik a zsírt, aztán rá egy kis töményebb állagú szénhidrátot természetesen az ráragad a zsírra, és jön az #elhízás meg a #cukorbetegség (mert a ch nem tud megfelelően hasznosulni). Ekkor mit mondanak? Ne önts bele annyi kristályos ch-t, mert nyilvánvaló h az rád ragad és nézd meg elhízol, és vércukorszint problémád van! Na jó ez kb. olyan mikor a szőnyeg alá söprik a szemetet, ez csak egyre rosszabb lesz, a végén már tényleg semmi ch-t nem ehet az ember! Ja erre van a ketogén diéta (ami nem azonnal mutatja meg a valódi énjét, hanem akár évek múlva, nagyon veszélyes tud lenni)

Itt sírós szmájli volt, szétfröcsögő könnyekkel.

Nem gondoljátok, hogy azt a rengeteg zsírt kellene inkább szépen lassan valahogy kipucolni

Nem gondoljuk, mert nem akarunk izomtalanul vékonyak, szénhidrátfüggők és hormonális roncsok lenni.

(ami annyit tesz h egyre kevesebbet öntünk bele,

“öntünk”

és a rostban gazdag #lassúfelszívódásúszénhidrát bevitelt pedig növeljük)?

Finom sajátliszt-reklám. Figyeljétek meg az árakat.

Képernyőfotó 2018-07-07 - 8.54.19

és akkor nem lenne falásiroham egy mandarintól….

??? Kinek van olyan?

(persze a gyümölcs gyors ch., ezért azt rosttal dúsítva csak kismennyiségben óvatosan vezesse be újra, az akinél már gond van, és ne reggelire, hanem inkább du.)

???

cső

Zsírra is szüksége van annak a csőnek, h ne rozsdásodjon be, na de könyörgöm nem ennyire h az egész elduguljon!

Azt hiszem vhogy így magyaráznám el Beninek majd 3 évesen, egy kis élelmiszertannal és biológiával megbolondítva (jó lenne, ha sokan inkább ezeket olvasgatnák nem az internetes tanácsokat, mert az okozza ezt a nagy tévhitet a fejekben!)

*

Elindítom a

DIET Start Today 4-et!

Mi is ez? Egy 8 héten át tartó versenysorozat amit mi a Team Danybuilding szárnyai alatt találtunk ki, s most már a negyedik szériáját éri meg.

Neked annyi a dolgod, hogy ha szeretnéd az edzőink és a mi segítségünkkel átalakítani a mostani formád, s egy zsírtalanabb-izmosabb testtel szembefordulni a nyárral, akkor jelentkezz, s mi 8 hétig mindent megteszünk hogy ebben segítsünk. De ennyinél nem állunk meg, mert most a csapatunk mögött egy színvonalas orvosi brigád is felsorakozott, hogy az egész verseny időtartama alatt velünk legyenek s segédkezzenek!

S ezért még a szponzorok által felajánlott nyeremények is üthetik a markod!!!

Akár teljessen INGYEN!!!

Jelentkezés és a verseny kezdete: Május 5!

Verseny vége: Június 30!!

Dicsőség és Kondi!

Akár teljessen ingyen. S lehetőleg tegyünk felkiáltójelet minden mondat végére!!

Mesélek erről egy kicsit. Mert az első három részt végignéztem a teremben. Döbbenet volt.

A harmadik rész nevében egyébként megjelent egy plusz s (Starts), és akkor az angol szakos énem felujjongott. De most megint Start. Mit van mit tenni.

Amúgy ezek a kampányok nem jönnek be. Aki komolyan akar változni, annak nem kell a műsor, meg hogy más brandjét tolja. Mert erről van szó. Akinek kell valaki “profi”, az nem érti, nem érett meg rá, és nem fogja élvezni se. Kivételesen kellemetlen stílusú fickó Dany. A jelölt kicsit fogy, belebukik, megunja, eltűnik. Így volt ez az összes dokumentált életmódváltásnál, Life Tilt “realityjében” is. Én nem tudok olyanról, aki tartós változást ért el a kirakatnak szánt porgramokkal.

Vajon a remekbe szabott páros elmeséli a saját életmódja sötétebb részleteit a versenyzőknek?

Hogy mindketten belebetegedtek? Dany többszörös porckorongsérvvel küzd harmincpár évesen, Csillának összeomlott az anyagcseréje, súlyos hormonzavara lett, éveket hagyott ki, mert nem tudott lefogyni. És nemigen látszik, hogy megértették, mitől van ez.

A saját kajaügyi ámokfutásaikat, az életveszélyes lezsírtalanodást és -szárítást, verseny után meg a gyorskajákat, sütisütéseiket, édességfüggésüket, és (ez a legszebb, az egészség jegyében) a SZIVARESTEKet?

A facebookos visszajelzésfüggőségük jól látható a kedves jelentkezőknek: edzés helyett a posztolgatás, fél napos fotózás a teremben, siránkozás a “szponzorhiány” miatt. A lustaság, a kioktató hang, a nyavalygás (lábazás, jaj! kardió, jaj, fúj! és a méregtelenítésnek semmi értelme, mert Danyka lusta ahhoz is, és mert csak. Csak a zabálásnak van értelme).

Hogy van képük ilyen fegyelmezetlen embereknek egészségről beszélni? Amit csinálnak, annak semmi köze a sporthoz, a test öröméhez, az énerőhöz. Látszatkeltés és magamutogatás a cél. Mondhatjuk persze: ez egy ilyen sport, de ők ebben sem túl eredményesek. Aki eredményes, nem vetít ennyit, és az keresett edző is. Náluk kihagyott szezonok, harmadvonalbeli amatőr versenyek, azokon se valami fényes szereplés, a rengeteg koksz mellett, a hormonokkal való manipulálás ellenére sem, és iszonyatos, nagypofájú arrogancia.

Danyka szóvá tette, amikor én a Flexbe kezdtem járni, hogy én nem mentem oda hozzá bemutatkozni. Tiszta volt a kép: azt hiszi, ő írja a szabályokat, ő a törzsfőnök, a tulaj, elébe kell járulni engedélyért. Ez se nemileg, se a termi helyzetünket, se életkorunkat, se műveltségi alapon nem jön ki. Rámeredtem: miért mennék oda? Ki vagy te? Én egyszerű fizető vendég voltam (ők azt hitték, edző), semmi dolgom nem volt vele. (Igaz, végül úgy alakult, hogy a képzéseinkre sokan voltak kíváncsiak. Hujuj, azok után mi kezdődött névtelenül!)

Szóval, a párosnak a sporthoz nem sok köze van. Számukra a “de jól nézek ki, én állok a színpadon, engem csodálnak” vágyálmoknak a kényszerű eszköze csak a diéta és a súlyzózás. Nem sok kedvvel csinálják egyiket sem. Kiégett, közepes képességű, nagyravágyó emberek.

Korábbi résztvevőik sűrűn le voltak baszva a facebookon bármiért, a kiszállók megkapták, hogy a Mester (így kell szólítani, ez nem vicc) nem fogadja vissza őket.

Lehetett nyerni például a nagystílű szponzoroktól csokitojásba rejtett bizsut. 8 hét diéta után, úgy ám.

Dany volt ám ketogén is, de “nem működött”. Valójában csak vagizás volt az is. Bátorkodtam jelezni, hogy amit csinált (összevissza zabálás, “csalónap”, zöldség ch-ba bele nem számítása), az nem volt ketogén, így nem lehet adaptálódni. Ezt az önérzete nem bírta el. Szerinte ők legalább (értsd: hozzám képest) néznek ki valahogy. Vajon ha most bármelyik résztvevő tizedolyan formát hoz, mint én 2015 első heteiben, akkor majd forrón gratulál, vagy nekiáll rajta is nyilvánosan gúnyolódni?

*

Teljesen mindegy hogy kire szavaztal es mit vartal ettol a valasztastol.

Ugyanis az a teny, hogy ki van kormanyon vagy ki van ellenzekben az nem befolyasolja a dietadat, nincsen hatassal az edzeseidre, es nem eri el helyetted a kituzott celjaidat.

A rendkívül intelligens és másoknak is ezt a színvonalat szánó (ezt alapértelmezettnek gondoló) LifeTilt a választás másnapján. Holmi kormányváltás:? Világnézet? Elvek? A gyereked jövője? Kiürül-e az ország? Feudalizmus lészül-e? Mit számít? Rendelj zsírégetőt és Rákóczi túrós ízű fehérjeport Tomitól!

*

…itt vagytok Ti. Több mint 270 ezer nő a LifeTILT csoportjaiban, akiknek évek óta megadok minden segítséget ahhoz, hogy boldogabb, szebb, kiegyensúlyozottabb, magabiztosabb, és nem utolsó sorban öntudatosabb nőkké váljatok.

Nem egy napon segítek és fejezem ki a nőkkel szemben érzett tiszteletemet egy random nőnapi poszttal amiben ömlengek mint egy idióta, természetesen egy baromi jól kinéző képpel megtámogatva, hanem az év minden napján, 7 éve folyamatosan.

Igen.

7 éve folyamatosan úgy élek, hogy bármelyik nap eltudom mondani magamról, legyen az egy május 9 keddi nap is ha úgy alakul, hogy igen, én munkát adok a nőknek, rengeteget teszek a nőkért és rengeteg nőt teszek boldogabbá az év minden napján a munkásságommal.

LifeTilt

milyen jó lenne, ha egy évben csak egy nap volna, amelyen nem magadat ünnepled, aki a nők vérének szívásából, a hiszékenység és a hisztéria gerjesztéséből, a leoltásukból és erőszakos véleményezésből meg a túlárazott “mangós túrótorta” jellegű, adalékanyagos, tökéletesen fölösleges szaraidból élsz (mondván: ezt szeretik a nők, mit van mit tenni)!

*

http://leskovicsandrea.com/fogadd-el-magad-szkiba-zsuzskaval/

Ennek így az egésze aranybánya.

Mivel érzelmileg kötődöm a szénhidráthoz, ezért eszem, és az kell.

Sok butaság kering, sajnos!

És ezt ők mondják.

…az ember ha sanyargatja magát, és gyűlöli önmagát, az semmi jóra nem vezet, én pl. abszolút nem hiszek a diétában

…és hogy nézel ki? és milyen a vérképed? az energiaszinted? az életminőséged? vannak-e fájdalmaid, betegségeid?

Én nem tökéletesnek akarom látni magam…

Ja, jó. Nehéz is volna.

Pár szóban: amiről én beszélek a low carb irányzat egyik képviselőjeként és sikertörténeteként, annak lényege a metabolikus egészség, a jó állapotú bélflóra és a gyulladásszint csökkentése, rengeteg és intenzív mozgással.

Ez nem megy akkor, ha folyamatosan baszkurálod szénhidráttal az inzulinodat, ipari, silány, adalékanyagos kajákon élsz, nem tartasz mértéket, és nem is sportolsz.

“Minden tápanyagra szükség van”, “cukorra nem feltétlenül” – ezt honnan? Ezek nem tápanyagok, hanem élelmiszeripari kreációk, amelyekre módszeresen szoktattak rá minket.

Adalékanyagra is szükség van? Az is benne van a normál menüben.

Ezt eszitek évekig, nem mozogtok, és nem értitek, mi történik. Az történik, hogy elhíztok, megbetegedtetek és korán öregedtek. Aztán jöhet az önelfogadás meg annak iparága, pszichológus, dietetikus, coach, önsegítő könyvek, Üdvöske, és lehet mutogatni a kirekesztőkre, akik nem preferálják “a nőies formákat”.

Átveritek magatokat, és közben tudatlanul leszóljátok azt az irányt, amely működik. Mert ézelmileg kötődtök a rakott krumplihoz, vagy a nagyi sütijéhez.

Nem jó kérdés az, hogy kell-e a szénhidrát. A jó kérdés: milyen hatása van annak, ha valaki évtizedekig mértéktelenül eszik, nem mozog, stresszes, városi életet él, ÉS szénhidráttal árasztja el a szervezetét?

A válasz jól látszik. Zsuzska nem teszi publikussá a korát, de bőven fiatalabb nálam, és nem szült.

Az ilyen életmód eredménye elhízás, IR és egy sor eü és lelki probléma. További probléma, hogy aki elhízik, nehéz lesz és lassú, annak kedve sincs se mozogni, se semmin változtatni. Az ilyen életmódú nőnek aztán beszól a főnök, meg kap egy csomó negatívumot. És még akkor sem változtat: hirdeti az önelfogadást, és keres más nők nyomorán. Örömforrása: giocces sorozatok, ételek és Ulla Popken.

Aki szülni tervez, annál ilyen előzményekkel hormonkavar, nehézségek és szövődmények várhatók. (De ha fitneszversenyző is pogácsát meg kalácsot süt és posztol nagy büszkén, aztán nem érti, mi lett vele, akkor mit lehet mondani?)

A gluténnak és a módosított, iparias ételeknek, finomított szénhidrátoknak ez a tömege tönkretesz. Sokakat a tejtermék is.

Nem szégyenkezni kell, nem gyűlölni magad, és nyafogni sem. Hanem elfogadni a valóságot, és cselekedni.

*

Képernyőfotó 2018-03-03 - 23.53.20

csodálatos változás!

*

Évek óta az egészséges életmód fontosságáról írok, mely évek alatt rengetegen háborodtak fel a stílusomon, a szóhasználatomon, és hogy különben is, hogyan merek ilyen hangnemben beszélni emberekről, embereknek.

Ez engem sosem érdekelt. Sosem érdekelt ki mit mond, vagy hogy ha leírom azt hogy egy ambicíó nélküli seggfej vagy, akkor az kinek hogyan fog esni, mert az ambició nélküli seggfejezés kizárólag csak az ambició nélküli seggfejeknek fog fájni. Ha én elolvasok egy cikket arról hogy a nők nem tudnak párhuzamosan parkolni, akkor nincsen az a megfogalmazás és az a hangnem amin én felháborodok, mert nem vagyok nő, és tudok párhuzamosan parkolni.

Ha mást ütnek, az nem zavar, te férfi vagy. A nők elleni sztereotípia, a nőgyűlölet sem zavar.

Nem tudom érthető-e, remélem igen.

Nem tudom továbbá, kinek hogyan estek az elmúlt évek, ki az aki már régóta nem olvas mert hogyan képzelem én ezt, de abban is biztos vagyok hogy az elmúlt 7 év alatt rengeteg emberhez elértem a bejegyzéseimmel, amely bejegyzéseimnek az üzenete mindvégig egyértelmű volt és tiszta.

Ne zabáljatok össze minden szart, ne legyetek kövérek, ne legyetek szánalmasan beletörődőek , ne hazudjátok magatoknak azt hogy minden úgy van jól ahogyan van, legyen az a van bármennyire is szánnivalóan szomorú és megalkuvó.

Diétázzatok, eddzetek, ne engedélyezzetek magatoknak csaló napot, ne férjen bele, ne holnap hanem ma, éljetek egészségesen és akarjatok mindig többet annál, mint amivel most rendelkeztek.

És ehhez te Rákóczi túrós ízű, túlárazott, aromás, édesítőszeres fehérjeport kínálsz.

Ahelyett, hogy a műízekről, nassvágyról, édességről lejönnének végre, és megennének mondjuk napi nyolc tojást.

A futást hol üdvösnek tartod, hol nem, attól függ, épp mi a mániád. Semmi köze a józan érvekhez. 

Egyre inkább életérzést, megmondást árulsz, termékekkel körítve – olyan nőknek, akik annyira fogalmatlanok, hogy se veled, se nélküled nem fognak változtatni semmit. Tapsolni, kommentelni, gratulálni szívesen, apukasággal való turnézást is beveszik, de akinek a lebaszás és a faszagyarek-eszménykép kell, sőt: akit ez nem zavar, annak nem fog összejönni. Mert külső kontrollos. Egyik kezében kamuNutella, a másikban A szürke ötven árnyalata.

Ezek nem csak szép szólamok voltak, hanem egyfajta befektetés a jövőbe.

A kövérség nem csak egy vizuálisan kétségkívül rosszul kinéző, hanem az egészségre ártalmas állapot.  most épp ez hangzik jól, mindenki meghatódik, de amúgy a legundorítóbb pornós tekintettel ócsároltad a nőket, csodáltattad magad, és játszottad fölöttük az őrmestert, aki ENGEDÉLYEZI, HOGY KARÁCSONYKOR EGYENEK

Lehet azzal jönni, hogy te elfogadod magad, de mégis mit fogadsz el életem? Elfogadod a vastagbélrákot 46 évesen vagy elfogadod az agyvérzést 51 évesen mert a kövérség és a folyamatosan magadbatömött ételek mely az elhízásodat okozzák az erről szól. Nem arról, hogy kibaszott 40 kiló felesleggel is kellesz valakinek vagy éppenséggel van egy férfi melletetd aki ÍGY IS szeret. Ízlelgesd már ezt egy kicsit.

Így is szeret. Tehát hogy valaki még ebben az állapotodban is szeret. Gratulálok.

Amióta megszületett a fiam egyetlen és állandóan visszatérő gondolat jut eszembe minduntalan.

Pedig megtanulhatnád a vessző használatát is a magyar mondatokban.

Látni akarom a fiamat felnőni.

Ez minden ami számít. Látni akarom a fiamat felnőni egészségben, erőm teljében, nem pedig 190-es vérnyomással, cukorbetegen, a súlyomtól szétment térdemmel.

Játszani akarok vele, nem pedig egy padon ülve szuszogni mert annyi erőm sincsen, hogy homokozzak vele.

Mégsem edzel és kajálsz rendesen. Össze vagy esve. Pedig ha valaki, te megcsinálhatnád a bombaformát. De egyszer sem sikerült, a közelében nem voltál, független, harmincas férfi létedre.

Nem tudom neked mi számít, hogy neked kiért érdemes élned, hogy ha neked véget érne a dal, akkor kinek fájna az általad hátrhahagyott csend, de ha akárcsak egyetlen ember is van akiért érdemes élned akkor igenis bazmeg egyél normálisan, és élj úgy, hogy láthasd felnőni a gyereked, hogy a gyerekeid lássanak téged megöregedni.

Egészségben megöregedni.

Erről szól az egészséges életmód, és nem arról, hogy te hogyan és miket hazudozol össze magadnak akkor, amikor a pofádba teszed azt a csokis vajas croissant az isten tudja milyen felkiálltással, amivel megynugtatod magad, hogy te most miért is nem vagy egy akaratgyenge önző szar.

Ezt egyszerűen nem teheted meg. Nem teheted meg önmagaddal sem, de legfőképpen nem teheted meg azokkal szemben, akik szeretnek téged, vagy számítanak rád.

Mert szükség van rád.

Kibontottam egy csomag zsepit. Neked a bankszámládra van szükség az alapján, ahogy az életet felfogod.

*

Lengyel Csilla ajánlásai.

…egy átlagos testalkatú lánynak valami hasonló arányokra lesz szüksége naponta (de ez egyénenként változó):

Szénhidrát: kb. 100 gramm.

Fehérje: 450 gramm igen, ezt leírta. Százkilós testépítők esznek ennyit a legdurvább tömegelésben, szét is megy a veséjük tőle.

Zöldség: no limit, bármennyit.

Zsír: max 4 evőkanál / nap

A zöldség is szénhidrát, főleg az a kukorica, paradicsom, sárgarépa, amit ekként esznek.

*

Egy másik génia, Dávid Petra:

Az ortorexia azt jelenti, hogy elkezdünk diétázni, akár edzeni is, szigorúan és ezen a szigoron képtelenek vagyunk változtatni akkor is, mikor elértük a célunkat, nem vagyunk képesek visszatérni a normális étkezési szokásokhoz.

hát talán mert a normálistól lett az úszógumi, a ragya, az inzulinrezisztencia, a rossz közérzet… a nem-visszatérés neve: életmódváltás! ha visszatérsz, újra szarul leszel.

kinek a tekintete, normája számít? az átlagemberé? az elhízott dietetikusé? na ne…

fehérjecég, sportcipőmárka és biobolt által is szponzorált, folyton főző-dobozoló tanácsadó, sose jelöli a reklámot ő se, soha semmilyen eredményt nem ért el, lóg a feneke

*

Most már egy ideje fogyasztjuk az ételeiket, s bizalommal mondhatom mindenkinek, hogy igen! Jó választás!!! Nagyon finom ételekkel látnak el minket és minden egyes hús suitálva van!!!

az a sok szponzorált felkiáltójel! és hát én értem, hogy ez egy nehéz francia szó, de…

*

Kérek szépen mindenkit, hogy vegye tudomásul, hogy ha nem eszünk egész nap pizzát-csülökkel-hamburgerrel napi hatszor hanem megválogatjuk az étrendünket, akkor jelentékteljes fogyást tudhatunk magunknak. Szóval igen! Fog csökkenni a súlyunk a zöldség-gyümölcs kúra alatt, de a jelentős fehérje-zsír csökkenés miatt ebben az 5-10 napos ciklusban a 2.-3. nap után, jelentős erővesztést, devalválódást érezhetünk majd az erőnkben és a kedvünkben egyaránt. Nem kedves olvasóm, ez így nem egészséges.

Az egészséges fogyás ismérvei:

– Zsír tartalékaink elvesztése

– Izomháztartásunk megóvása

– Energia szint konzisztens megmaradása esetleg kis mértékű erő növekedés

– Immunrendszer megerősödése (főleg az elvesztett zsírtartalékaink miatt)

– Szebb bőr, kitisztult pólusok

– Hosszabb időtartam alatt körmeink-hajunk tisztulása

ez a nárcisztikus szereplő az életmódjával tönkretette magát, mindene nyomorék, és rendkívül egészségtelenül él és eszik (Danybuilding)

*

kémiai molekulák

Mi köze van az endokrin rendszernek az egészséges női vagy férfi léthez?

A válaszom egyértelműen a hormonháztartásban rejlik. Az életvitelünkkel, ugyanis jelentős mértékben hozzájárulunk ahhoz, hogy a hormonháztartásunk tökéletesen működhessen egész életünk folyamán – ha azt nem hátráltatjuk. A rendszer rendkívül szélsőségesen viseli a tápanyagokban szegény, mégis kalóriadús és sok-sok kémiai molekulát tartalmazó ételeket.

Egyetek aktív szenet! Abban csak atomok vannak.

*

bezzegrégen a nagymamám

Természetesen én is annak a híve vagyok hogy a természetes táplálékunkból vigyük be a lehető legtöbb tápanyagot,de ez már jóval kevesebb mint mondjuk amit a nagymamám be tudott vinni. És ez tény. Sajnos.

*

Túlzó elvárásoknak nem szabad kitenni magunkat, éppen ezért a megoldást nem a divatdiétákban és a szénhidrát megvonással ostorozó fogyókúrás praktikákban kell keresni, ahol az idegrendszer és a sejtek éhezése lesz az egyetlen valós eredményünk.

jaj, csak szénhidrátcsökkentést ne! imádom a sütiket!