fitneszbullshit

 

Gyémántok nyelvileg és tartalmilag. Azért teszem ide ki őket, mert, miközben átlátszóan ostábák, felületesek, manipulatívak, félrevezetőek, ezek az oldalak a pénzedet és a lojalitásodat akarják, az életedbe akarnak beleszólni – ettől kártékonyak.

Bűnös butaság, pénzéhség, jelöletlen reklám, fölényeskedés, hazudott végzettségek, létező végzettségek mellett is durva kompetencia-túllépés.

Kommentárjaimat dőlt betűkkel olvashatjátok. (Természetesen megkezdődött a bosszúállás, szemétkedés, de engem szórakoztatnak a gyöngyszemek.)

*

Micsoda hír! Micsoda vállalás. Írónő, de az ikes és iktelen igékről nem is hallott.

Micsoda idézet egy élő klasszikustól! Értsd: soha nem néztem ki jól, a hajam csiricsáré és béna, százhatvanhat centi vagyok, a nagy edzésben eltorzultam, elvesztettem az ízlésem, semmilyen komoly eredményem nincs, meg is nyomorodtam. De azért ítélkezem bőszen… G. átírta, s immár gondosan kiraktuk a vesszőket is:

A targoncavezetés nem csak egy egyszerű munka. Egy olyan munka, ami minden egyes napodból 24 órát kíván, de ami nem azt jelenti, hogy az év 365 napján te leszel a hidroszervós mitsubishire beosztva. S ettől nem leszel kevesebb vagy több. Ez egy folyamat, ami magában foglalja mindazt, ami megtanít egyetlen egy dologra: Férfiként küzdeni, s gyerekként örülni.

*

Lehetőleg beszíva/részegen/szétesetten élőzz, unalomból.

LifeTilt Tomi kiborult, élőben bazmegez, szidja a vásárlókat:

A reakcióm:

Képernyőfotó 2018-07-31 - 19.31.13

*

Kaja, kajaaa…! Unalomból is. Süti, helyettesítős, méregdrága pancsolás, mert ez egészséges ám! Hogy a picsába lehet csupa sütifotóval tele egy fitneszmodell oldala? “De miért fotóznak hosszúujjúban a címlapra? Nem értem.”

*

Tisztelettel, magam is negyvenesként, rosszabb formában vagyok jelenleg, de aki ilyet ír ki, az szarul érzi magát. “Őszinteség.” Senki nem ítél el, de ha edző, szponzorált sportoló vagy influencer vagy, akkor a tested a cégéred.

*

Mindent az olvasó szimpátiájáért! Tedd alá az önigazolást. Kurucz Adrienn cikke:

A fogyókúra több volt – és mindig több – pusztán esztétikai célú éhezésnél. Akárcsak az aszkéták vagy a böjtölők esetében, az önfegyelem, a kontrollszerzés és önmagunk legyőzésének-túlszárnyalásának a szimbóluma az, ha megtagadjuk magunktól a táplálékot.

Ha valaki el tudja utasítani az egyik legfőbb örömforrást, az evést, akkor úgy érezheti, képes lehet más területen is irányítani.

https://wmn.hu/ugy/49089-igy-vernek-at-evtizedek-ota–avagy-ki-gerjeszti-a-nagy-cellulit-mitoszt-

Az evés nem az egyik legfőbb örömforrás, ez egy eltorzult, kiüresedett, civilizációs jelenség. Az evés pótlék annak, akinek nincs értelmes élete, jól működő kapcsolatai, életcélja, illetve babakorában nem szoptatták, ölelték eleget.

Az izokalória ( = annyi, amennyi kell, se hízás, se fogyás) nem sanyargatás, hanem a természetes állapot.

A mai városi, mai ember teljesen fölöslegesen fal olyan termékeket, amelyek nem táplálják, hanem függőséget okoznak, ezeket ezzel a céllal, üzleti érdekből fejlesztik ilyenné, majd reklámozzák.

A fogyókúra akkor szükséges, válságmegoldásként, ha az illető korábban hosszasan élt túlkalóriában.

Törzsi nőknek, sokat mozgó gyerekeknek és sportolóknak nincs narancsbőrük. Ha a vékonynak tűnő, ám narancsbőrös nők elmennének egy komoly testösszetétel-mérésre, megdöbbennének az eredményen.

Sokat ártot ok a nőknek, ha az egészséges, arányos, feszes testet és az érte való munkát démonizáljátok, nivelláljátok.

*

Törpék között óriás lehetett volna.

*

A sima kajafüggés, édeszájúság mint módszer. Extrém kövéren, elakadt fogyással, sűrű hivatkozással arra, hogy ez bezzeg tudomány. Sportról soha nem ír.

Dia! Ugyanabban a kajafüggésben vagy, mint amitől meghíztál, csak most rátettél egy nagy adag jótanulós kontrollt. Ez tanácsként, másoknak útmutatásként, ráadásul sok pénzért nagyon-nagyon nem oké. Aki kövér, az jöjjön le az édes ízről és helyettesítőiről.

*

A legtöbb nő életében legalább egyszer eljön az a pillanat, amikor elégedetlen lesz a testsúlyával, és fogyni szeretne. Mégis sok diéta végződik kudarccal, visszahízással. Különösen azok tudják jól, milyen frusztráló ez az ördögi kör, akik jelentősebb felesleggel küzdenek, és már számtalanszor nekifutottak egy-egy diétának.

NEM! Ennek nem így kell lennie, és nem is így van. Ez akkor van így, ha elszúrtad az életmódod, majd (vagy már közben is) hagyod magad elvárásoktól rángatni, és nem szeretsz sportolni.

Dia kapcsán írták ezt. Dia kiment Amerikába, a fitnesz őshazájába (mert ott forgatták a Melrose Place-t, és ő azt hogy szerette. Sokszor feltűnik a tévé előtt eszegető, sorozatagymosott, ábrándos fiatal nő képe az írásaiból). Az a célja, hogy tanuljon életmódról, egészségről, eddzen és jó formába kerüljön, mert 60 kiló fogyással látja már, hogy nem ússza meg a bőrkimtszős plasztikát.

Nekem Dia szimpatikus volt eredetileg, drukkoltam neki, aztán elkezdett főleg ígéreteket írni, nem valódi melóról beszámolni. Elkezdte makacsul a szénhidrátot ajánlani mint egyetlen üzemanyagát (nem igaz), néha meg kiderült, ogy rá-rácsúszik a szaloncukorra. Nem sportol komolyan, viszont ételfotókat tesz ki. Egyéni fogyását az útja egyharmadánál, harminc kiló fogyásnál vállalkozássá alakította. Méregdrága skype-os konzultációkat árusít, MIKÖZBEN semmi olyat nem tud, nem képvisel és főleg: nem fedezett fel, ami ne volna ingyen elérhető a neten. Olyanokat állít, hogy “ne fuss, mert a futás anaerob tevékenység, magas pulzuson, nem lehet vele fogyni”, pusztán azért, mert ő még nem vette rá magát. Ezt neki is megírtam amúgy. Rendben van, hogy ő nem fut, de önigazolásból rossz hírét kelteni a futásnak, az bűn.

Amióta Dia elvégzett többféle nemhivatalos képzést, és felvették a SOTE-ra dietetikus szakra (ez végre jogosulttá teszi a tanácsadásra, az elvégzése után), bizonyos felkentséggel állít ilyeneket:

Találd meg az utad. Lépj rá és hidd el, hogy megfelelő alázat, kitartás ès célok mentén megleled a mentális békét önmagaddal!

Rizs, kukorica, brokkoli, pirított hagyma, sajt, csirkemell. Nem kell folyton salátán élned és ne hallgass a megvonásokon alapuló jojo diétákra!

👍Egyél minden nap:
zöldséget és gabonát! (!!!)

👍Szeresd az ételt!

👍Ne félj az ételtől!

 

Basszus, MIÉRT gabonát? Azzal ássa meg a sírját a sok fiatal nő. A termékenységét, az anyagcseréjét teszi tönkre vele. És mellette nem sportolnak, tehéát azt a sok gyors szénhidrátot nem használják föl. Hozzá gyümölcs, ínycsiklandó food porn fotók… Hiába teljes kiőrlésű a gabona! Ez tévút.

Dia, te igazi példakép lehetnél, ha az utad végén, felépített izomzattal, ideális súllyal, rendben lévő hormonokkal, termékenységgel és testarányokkal, a lényeget képviselve “segítenél” (akkor nyugodtan pénzért is), és nem csak az elképzelt jövőről és egy életszerűtlen utazásról írnál nagy lelkesen olyanoknak, akiknek ez irreális, megugorhatatlan, mert teljesen befordultak, függenek, és a konzultációidra sincs pénzük, nemhogy személyi edzőre, utazásra vagy plasztikára. Aki 120 kiló fölött van, annak a fogyás után nagyon kompromisszumos lesz a teste. Te kilenc hónap után, százvalahány kilósan kezdted árulni a tudást. Mit javasolsz annak, akiben nincs benne a svung, hogy kiutazzon, lelkesedjen, megműttesse, és főleg pénze nincs erre?

Miért mindig az ételekről írsz?

Miért nem sportolsz komolyan, rendszeresen, fejlődve, a zsírégetésen túli célokkal, élményekkel, motiválóan? Miért nem a sport szeretetét képviseled? Hogy gondolod, hogy ez követendő? Miért sport neked fél óra séta, amit nagy büszkén kiposztolsz? Emlékeszel, amikor még naponta edzettél? Miért az ételre tolódott a hangsúly?

Az egyetlen egészséges módszer, amellyel az anyagcsere pörgethető és magasan tartható, a kemény, napi sport. Ráadásul a formát az izom adja. Te is, követőid is ötször annyi időt neteztek, írtok, olvastok “motiváló” (üresen lelkes) tartalmakat, mint amennyi elég volna a tartós, feszesítő hatású fogyáshoz.

Mit csinálsz pontosan Amerikában? Nyár közepe van. Az első és eddig egyetlen videódban negyven percen át beszélsz a repülőjegyről, szállásról, a megfázásodról és a kórházról, tökéletesen érdektelenül, majd mutatod nyálcsorogva a helyi szupermarket polcait. A Philadelphia vajkrémeket. Káros ennyire az étel körül forogni. Miért nem csinálsz profi tartalmakat, ha egyszer megígérted?

Remélem, hogy öt év múlva egy kész, hiteles, súlyát tartó, boldog nő leszel. De szerintem a dietetika szakon nem a korszerű és nem a hasznos tudást fogod elsajátítani, hanem a gabonafejű, mindenkinek mértékletességet javasló, ok-okozatot nem felismerő hagyományos protokollt, amely nem tud mit kezdeni a cukorbetegséggel, szélsőségesnek és megvonásnak nevezi az egyetlen hatéony irányt. Mi 15-20 évvel vagyunk lemaradva a nemzetközi jó gyakorlatoktól. És amiket írsz, azzal a fölénnyel, hogy te tudod, jobban tudod, mert “ez a szakmai”, az mind ingyen megtalálható a neten. De még a jobb irányok is.

*

Pénzéhség, egózás, vendégek sunyi kibeszélése, fontoskodás és a nagy semmi (“vendégeim szétszéledtek”, csajom meg lelopja más munkáját, és még szarul is nézünk ki – a saját normáink szerint).

G. meséli, hogy elnézte őket a minap, erőlködik valami hikomat valamelyik gépen, Dany unottan ül jó messze az edzettjétől, bámul maga elé. Nem akarja ezt az egészet, kiégett. Asszonya támasztja a gépet, előretolt implantátummal, közben dübörög a tízezerszer hallott zene. Nincs meló, nincs motiváció, nincs szponzor, nincs menekvés, összedőlt a kamugyár. Fejezetek egy személyi edző páros napjaiból, akik eleve sem gondolták komolyan,  de azért sokat beleöltek, tették ki facebookra a ragyogó ígéreteket, önjellemzéseket és beterpesztett fotókat, átkoztak másokat, mostanra meg tönkrement az egészség, egy fejér megyei testnevelő házapárt látunk.

Mester! Elgondolkodtál azon, hogy miért tűnnek el az edzettjeid? Hogy soha többet vissza se néznek? (Máshoz meg miért nem lehet időpontot kapni?)

Képernyőfotó 2018-06-19 - 8.57.32

 

*

“…a pajzsmirigy-alulműködés “bárkinél előfordulhat, ám az esetek döntő többségében nők körében jelentkezik, férfiaknál ritka.”

A partnerük által megszomorított, agyonnyomott, mindent lenyelő nők típusbetegsége.

A háromnegyed szöveg szó szerinti átvétele Szendi tények-tévhitek cikkfordításának. És már sokadszor. A netes etika magas szintű gyakorlásához és önálló íráskészséghez ezúton gratulálok! (Szóltam privátban. Hiszti volt a reakció.)

*


Nagyon, nagyon kis kezdeményezése ennek a komoly szakembernek. “Tender.” Időpontváltozás: majd valamikor szeptemberben.

Nem ért hozzá, nem hisz benne, nem érdekli. Gondosan, előző nap késő este értesíti is azokat, akik mégis, esetleg.

Üdvözlöm az S betűt az ige végén! Halál ciki, hogy a kampány nevét nem sikerül helyesen leírni. Dany, beszélsz te angolul?

*

Ez úgy, ahogy van, videó, kommentek, reakció.

Mit látunk?

szabálytalan, értelmetlen súllyal végzett, semmit nem fejlesztő gyakorlat: minek erőltetni ekkora súllyal? minek eldicsekedni vele?

valaha nézett ki úgy – és most? én is szép csecsemő voltam

bírálat, moderálás, seggnyalás, “Mester”, megsértődés, ócska elfogultság, mellébeszélés, irreleváns dolgokra hivatkozás

mások kinézetének sűrű fikázása

*

Ez a géniusz pedig Burján Szafi:

A #szénhidrát sokaknak azért nem tud megfelelően felszívódni, mert telítődve van a szervezetük zsírral, ezért én nem tartom helyesnek, hogy az emberek ilyenkor még kevesebb szénhidrátot esznek, és még több zsírt, ez a legrosszabb, amit magukkal tehetnek! (Még több #zsír…)
Képzeljetek el egy nagy csövet (ez a testetek), amibe állandóan öntik a zsírt, aztán rá egy kis töményebb állagú szénhidrátot természetesen az ráragad a zsírra, és jön az #elhízás meg a #cukorbetegség (mert a ch nem tud megfelelően hasznosulni). Ekkor mit mondanak? Ne önts bele annyi kristályos ch-t, mert nyilvánvaló h az rád ragad és nézd meg elhízol, és vércukorszint problémád van! Na jó ez kb. olyan mikor a szőnyeg alá söprik a szemetet, ez csak egyre rosszabb lesz, a végén már tényleg semmi ch-t nem ehet az ember! Ja erre van a ketogén diéta (ami nem azonnal mutatja meg a valódi énjét, hanem akár évek múlva, nagyon veszélyes tud lenni)

Itt sírós szmájli volt, szétfröcsögő könnyekkel.

Nem gondoljátok, hogy azt a rengeteg zsírt kellene inkább szépen lassan valahogy kipucolni

Nem gondoljuk, mert nem akarunk izomtalanul vékonyak, szénhidrátfüggők és hormonális roncsok lenni.

(ami annyit tesz h egyre kevesebbet öntünk bele,

“öntünk”

és a rostban gazdag #lassúfelszívódásúszénhidrát bevitelt pedig növeljük)?

Finom sajátliszt-reklám. Figyeljétek meg az árakat.

Képernyőfotó 2018-07-07 - 8.54.19

és akkor nem lenne falásiroham egy mandarintól….

??? Kinek van olyan?

(persze a gyümölcs gyors ch., ezért azt rosttal dúsítva csak kismennyiségben óvatosan vezesse be újra, az akinél már gond van, és ne reggelire, hanem inkább du.)

???

cső

Zsírra is szüksége van annak a csőnek, h ne rozsdásodjon be, na de könyörgöm nem ennyire h az egész elduguljon!
Azt hiszem vhogy így magyaráznám el Beninek majd 3 évesen, egy kis élelmiszertannal és biológiával megbolondítva (jó lenne, ha sokan inkább ezeket olvasgatnák nem az internetes tanácsokat, mert az okozza ezt a nagy tévhitet a fejekben!)

*

Elindítom a

DIET Start Today 4-et!

Mi is ez? Egy 8 héten át tartó versenysorozat amit mi a Team Danybuilding szárnyai alatt találtunk ki, s most már a negyedik szériáját éri meg.
Neked annyi a dolgod, hogy ha szeretnéd az edzőink és a mi segítségünkkel átalakítani a mostani formád, s egy zsírtalanabb-izmosabb testtel szembefordulni a nyárral, akkor jelentkezz, s mi 8 hétig mindent megteszünk hogy ebben segítsünk. De ennyinél nem állunk meg, mert most a csapatunk mögött egy színvonalas orvosi brigád is felsorakozott, hogy az egész verseny időtartama alatt velünk legyenek s segédkezzenek!
S ezért még a szponzorok által felajánlott nyeremények is üthetik a markod!!!

Akár teljessen INGYEN!!!

Jelentkezés és a verseny kezdete: Május 5!

Verseny vége: Június 30!!

Dicsőség és Kondi!

Akár teljessen ingyen. Lehetőleg tegyünk felkiáltójelet minden mondat végére.

Mesélek erről egy kicsit. Mert az első három részt végignéztem.

A harmadik rész nevében egyébként megjelent egy plusz s (Starts), és akkor az angol szakos énem felujjongott. De most megint Start. Mit van mit tenni.

Amúgy ezek a kampányok nem jönnek be. Aki komolyan akar változni, annak nem kell a műsor, meg hogy más brandjét tolja. Mert erről van szó. Akinek kell valaki “profi”, az nem érti, nem érett meg rá, és nem fogja élvezni se. Kivételesen kellemetlen stílusú fickó Dany. A jelölt kicsit fogy, belebukik, megunja, eltűnik. Így volt ez az összes dokumentált életmódváltásnál, Life Tilt “realityjében” is. Én nem tudok olyanról, aki tartós változást ért el a kirakatnak szánt porgramokkal.

Vajon a remekbe szabott páros elmeséli a saját életmódja sötétebb részleteit a versenyzőknek?

Hogy mindketten belebetegedtek? Dany többszörös porckorongsérvvel küzd harmincpár évesen, Csillának összeomlott az anyagcseréje, súlyos hormonzavara lett, éveket hagyott ki, mert nem tudott lefogyni. És nemigen látszik, hogy megértették, mitől van ez.

A saját kajaügyi ámokfutásaikat, az életveszélyes lezsírtalanodást és -szárítást, verseny után meg a gyorskajákat, sütisütéseiket, édességfüggésüket, és (ez a legszebb, az egészség jegyében) a SZIVARESTEKet?

A facebookos visszajelzésfüggőségük jól látható a kedves jelentkezőknek: edzés helyett a posztolgatás, fél napos fotózás a teremben, siránkozás a “szponzorhiány” miatt. A lustaság, a kioktató hang, a nyavalygás (lábazás, jaj! kardió, jaj, fúj! és a méregtelenítésnek semmi értelme, mert Danyka lusta ahhoz is, és mert csak. Csak a zabálásnak van értelme).

Hogy van képük ilyen fegyelmezetlen embereknek egészségről beszélni? Amit csinálnak, annak semmi köze a sporthoz, a test öröméhez, az énerőhöz. Látszatkeltés és magamutogatás a cél. Mondhatjuk persze: ez egy ilyen sport, de ebben sem túl eredményesek. Aki eredményes, nem vetít ennyit, és az keresett edző is. Náluk kihagyott szezonok, harmadvonalbeli amatőr versenyek, azokon se valami fényes szereplés, a rengeteg koksz, hormonokkal való manipulálás ellenére sem, és iszonyatos, nagypofájú arrogancia. Danyka szóvá tette, amikor én a Flexbe kezdtem járni, hogy én nem mentem oda hozzá bemutatkozni. Tiszta volt: azt hiszi, ő írja a szabályokat, ő a törzsfőnök, elébe kell járulni. Ez se nemileg, se a termi helyzetünket, se életkorunkat, se műveltségi alapon nem jön ki. Rámeredtem: miért mennék oda? Ki vagy te? Én egyszerű fizető vendég voltam, semmi dolgom nem volt vele. (Igaz, végül úgy alakult, hogy a képzéseinkre sokan voltak kíváncsiak. Hujuj, azok után mi kezdődött névtelenül!)

Szóval, a párosnak a sporthoz nem sok köze van. Számukra a “de jól nézek ki, én állok a színpadon, engem csodálnak” vágyálmoknak a kényszerű eszköze csak a diéta és a súlyzózás. Nem sok kedvvel csinálják egyiket sem. Kiégett, közepes képességű, nagyravágyó emberek.

Korábbi résztvevőik sűrűn le voltak baszva a facebookon bármiért, a kiszállók megkapták, hogy a Mester (így kell szólítani, ez nem vicc) nem fogadja vissza őket.

Lehetett nyerni például a nagystílű szponzoroktól csokitojásba rejtett bizsut. 8 hét diéta után, úgy ám.

Dany volt ám ketogén is, de “nem működött”. Valójában csak vagizás volt az is. Bátorkodtam jelezni, hogy amit csinált (összevissza zabálás, “csalónap”, zöldség ch-ba bele nem számítása), az nem volt ketogén, így nem lehet adaptálódni. Ezt az önérzete nem bírta el. Szerinte ők legalább (értsd: hozzám képest) néznek ki valahogy. Vajon ha most bármelyik résztvevő tizedolyan formát hoz, mint én 2015 első heteiben, akkor majd forrón gratulál, vagy nekiáll rajta is nyilvánosan gúnyolódni?

*

Teljesen mindegy hogy kire szavaztal es mit vartal ettol a valasztastol.

Ugyanis az a teny, hogy ki van kormanyon vagy ki van ellenzekben az nem befolyasolja a dietadat, nincsen hatassal az edzeseidre, es nem eri el helyetted a kituzott celjaidat.

A rendkívül intelligens és másoknak is ezt a színvonalat szánó (ezt alapértelmezettnek gondoló) LifeTilt a választás másnapján. Holmi kormányváltás:? Világnéázet? Elvek? A gyereked jövője? Kiürül-e az ország? Feudalizmus lészül-e? Mit számít? TRendelj zsírégetőt és Rákóczi túrós ízű fehérjeport Tomitól!

*

…itt vagytok Ti. Több mint 270 ezer nő a LifeTILT csoportjaiban, akiknek évek óta megadok minden segítséget ahhoz, hogy boldogabb, szebb, kiegyensúlyozottabb, magabiztosabb, és nem utolsó sorban öntudatosabb nőkké váljatok.

Nem egy napon segítek és fejezem ki a nőkkel szemben érzett tiszteletemet egy random nőnapi poszttal amiben ömlengek mint egy idióta, természetesen egy baromi jól kinéző képpel megtámogatva, hanem az év minden napján, 7 éve folyamatosan.

Igen.

7 éve folyamatosan úgy élek, hogy bármelyik nap eltudom mondani magamról, legyen az egy május 9 keddi nap is ha úgy alakul, hogy igen, én munkát adok a nőknek, rengeteget teszek a nőkért és rengeteg nőt teszek boldogabbá az év minden napján a munkásságommal.

LifeTilt

milyen jó lenne, ha egy évben csak egy nap volna, amelyen nem magadat ünnepled, aki a nők vérének szívásából, a hiszékenység és a hisztéria gerjesztéséből, a leoltásukból és erőszakos véleményezésből meg a túlárazott “mangós túrótorta” jellegű, adalékanyagos, tökéletesen fölösleges szaraidból élsz (mondván: ezt szeretik a nők, mit van mit tenni)!

*

http://leskovicsandrea.com/fogadd-el-magad-szkiba-zsuzskaval/

Ennek így az egésze aranybánya.

Mivel érzelmileg kötődöm a szénhidráthoz, ezért eszem, és az kell.

Sok butaság kering, sajnos!

És ezt ők mondják.

…az ember ha sanyargatja magát, és gyűlöli önmagát, az semmi jóra nem vezet, én pl. abszolút nem hiszek a diétában

és hogy nézel ki? és milyen a vérképed? az energiaszinted? az életminőséged? vannak-e fájdalmaid, betegségeid?

Én nem tökéletesnek akarom látni magam…

Ja, jó.

Pár szóban: amiről én beszélek a low carb irányzat egyik képviselőjeként és sikertörténeteként, annak lényege a metabolikus egészség, a jó állapotú bélflóra és a gyulladásszint csökkentése, rengeteg és intenzív mozgással.

Ez nem megy akkor, ha folyamatosan baszkurálod szénhidráttal az inzulinodat, ipari, silány, adalékanyagos kajákon élsz, nem tartasz mértéket, és nem is sportolsz.

“Minden tápanyagra szükség van”, “cukorra nem feltétlenül” – ezt honnan? Ezek nem tápanyagok, hanem élelmiszeripari kreációk, amelyekre módszeresen szoktattak rá minket.

Adalékanyagra is szükség van? Az is benne van a normál menüben.

Ezt eszitek évekig, nem mozogtok, és nem értitek, mi történik. Az történik, hogy elhíztok, megbetegedtetek és korán öregedtek. Aztán jöhet az önelfogadás meg annak iparága, pszichológus, dietetikus, coach, önsegítő könyvek, Üdvöske, és lehet mutogatni a kirekesztőkre, akik nem preferálják “a nőies formákat”.

Átveritek magatokat, és közben tudatlanul leszóljátok azt az irányt, amely működik. Mert ézelmileg kötődtök a rakott krumplihoz, vagy a nagyi sütijéhez.

Nem jó kérdés az, hogy kell-e a szénhidrát. A jó kérdés: milyen hatása van annak, ha valaki évtizedekig mértéktelenül eszik, nem mozog, stresszes, városi életet él, ÉS szénhidráttal árasztja el a szervezetét?

A válasz jól látszik. Zsuzska nem teszi publikussá a korát, de bőven fiatalabb nálam, és nem szült.

Az ilyen életmód eredménye elhízás, IR és egy sor eü és lelki probléma. További probléma, hogy aki elhízik, nehéz lesz és lassú, annak kedve sincs se mozogni, se semmin változtatni. Az ilyen életmódú nőnek aztán beszól a főnök, meg kap egy csomó negatívumot. És még akkor sem változtat: hirdeti az önelfogadást, és keres más nők nyomorán. Örömforrása: giocces sorozatok, ételek és Ulla Popken.

Aki szülni tervez, annál ilyen előzményekkel hormonkavar, nehézségek és szövődmények várhatók. (De ha fitneszversenyző is pogácsát meg kalácsot süt és posztol nagy büszkén, aztán nem érti, mi lett vele, akkor mit lehet mondani?)

A gluténnak és a módosított, iparias ételeknek, finomított szénhidrátoknak ez a tömege tönkretesz. Sokakat a tejtermék is.

Nem szégyenkezni kell, nem gyűlölni magad, és nyafogni sem. Hanem elfogadni a valóságot, és cselekedni.

*

Képernyőfotó 2018-03-03 - 23.53.20

csodálatos változás!

*

Évek óta az egészséges életmód fontosságáról írok, mely évek alatt rengetegen háborodtak fel a stílusomon, a szóhasználatomon, és hogy különben is, hogyan merek ilyen hangnemben beszélni emberekről, embereknek.

Ez engem sosem érdekelt. Sosem érdekelt ki mit mond, vagy hogy ha leírom azt hogy egy ambicíó nélküli seggfej vagy, akkor az kinek hogyan fog esni, mert az ambició nélküli seggfejezés kizárólag csak az ambició nélküli seggfejeknek fog fájni. Ha én elolvasok egy cikket arról hogy a nők nem tudnak párhuzamosan parkolni, akkor nincsen az a megfogalmazás és az a hangnem amin én felháborodok, mert nem vagyok nő, és tudok párhuzamosan parkolni.

Ha mást ütnek, az nem zavar, te férfi vagy. A nők elleni sztereotípia, a nőgyűlölet sem zavar.

Nem tudom érthető-e, remélem igen.

Nem tudom továbbá, kinek hogyan estek az elmúlt évek, ki az aki már régóta nem olvas mert hogyan képzelem én ezt, de abban is biztos vagyok hogy az elmúlt 7 év alatt rengeteg emberhez elértem a bejegyzéseimmel, amely bejegyzéseimnek az üzenete mindvégig egyértelmű volt és tiszta.

Ne zabáljatok össze minden szart, ne legyetek kövérek, ne legyetek szánalmasan beletörődőek , ne hazudjátok magatoknak azt hogy minden úgy van jól ahogyan van, legyen az a van bármennyire is szánnivalóan szomorú és megalkuvó.

Diétázzatok, eddzetek, ne engedélyezzetek magatoknak csaló napot, ne férjen bele, ne holnap hanem ma, éljetek egészségesen és akarjatok mindig többet annál, mint amivel most rendelkeztek.

És ehhez te Rákóczi túrós ízű, túlárazott, aromás, édesítőszeres fehérjeport kínálsz.

Ahelyett, hogy a műízekről, nassvágyról, édességről lejönnének végre, és megennének mondjuk napi nyolc tojást.

A futást hol üdvösnek tartod, hol nem, attól függ, épp mi a mániád. Semmi köze a józan érvekhez. 

Egyre inkább életérzést, megmondást árulsz, termékekkel körítve – olyan nőknek, akik annyira fogalmatlanok, hogy se veled, se nélküled nem fognak változtatni semmit. Tapsolni, kommentelni, gratulálni szívesen, apukasággal való turnézást is beveszik, de akinek a lebaszás és a faszagyarek-eszménykép kell, sőt: akit ez nem zavar, annak nem fog összejönni. Mert külső kontrollos. Egyik kezében kamuNutella, a másikban A szürke ötven árnyalata.

Ezek nem csak szép szólamok voltak, hanem egyfajta befektetés a jövőbe.

A kövérség nem csak egy vizuálisan kétségkívül rosszul kinéző, hanem az egészségre ártalmas állapot.  most épp ez hangzik jól, mindenki meghatódik, de amúgy a legundorítóbb pornós tekintettel ócsároltad a nőket, csodáltattad magad, és játszottad fölöttük az őrmestert, aki ENGEDÉLYEZI, HOGY KARÁCSONYKOR EGYENEK

Lehet azzal jönni, hogy te elfogadod magad, de mégis mit fogadsz el életem? Elfogadod a vastagbélrákot 46 évesen vagy elfogadod az agyvérzést 51 évesen mert a kövérség és a folyamatosan magadbatömött ételek mely az elhízásodat okozzák az erről szól. Nem arról, hogy kibaszott 40 kiló felesleggel is kellesz valakinek vagy éppenséggel van egy férfi melletetd aki ÍGY IS szeret. Ízlelgesd már ezt egy kicsit.

Így is szeret. Tehát hogy valaki még ebben az állapotodban is szeret. Gratulálok.

Amióta megszületett a fiam egyetlen és állandóan visszatérő gondolat jut eszembe minduntalan.

Pedig megtanulhatnád a vessző használatát is a magyar mondatokban.

Látni akarom a fiamat felnőni.

Ez minden ami számít. Látni akarom a fiamat felnőni egészségben, erőm teljében, nem pedig 190-es vérnyomással, cukorbetegen, a súlyomtól szétment térdemmel.

Játszani akarok vele, nem pedig egy padon ülve szuszogni mert annyi erőm sincsen, hogy homokozzak vele.

Mégsem edzel és kajálsz rendesen. Össze vagy esve. Pedig ha valaki, te megcsinálhatnád a bombaformát. De egyszer sem sikerült, a közelében nem voltál, független, harmincas férfi létedre.

Nem tudom neked mi számít, hogy neked kiért érdemes élned, hogy ha neked véget érne a dal, akkor kinek fájna az általad hátrhahagyott csend, de ha akárcsak egyetlen ember is van akiért érdemes élned akkor igenis bazmeg egyél normálisan, és élj úgy, hogy láthasd felnőni a gyereked, hogy a gyerekeid lássanak téged megöregedni.

Egészségben megöregedni.

Erről szól az egészséges életmód, és nem arról, hogy te hogyan és miket hazudozol össze magadnak akkor, amikor a pofádba teszed azt a csokis vajas croissant az isten tudja milyen felkiálltással, amivel megynugtatod magad, hogy te most miért is nem vagy egy akaratgyenge önző szar.

Ezt egyszerűen nem teheted meg. Nem teheted meg önmagaddal sem, de legfőképpen nem teheted meg azokkal szemben, akik szeretnek téged, vagy számítanak rád.

Mert szükség van rád.

Kibontottam egy csomag zsepit. Neked a bankszámládra van szükség az alapján, ahogy az életet felfogod.

*

…egy átlagos testalkatú lánynak valami hasonló arányokra lesz szüksége naponta (de ez egyénenként változó):

Szénhidrát: kb. 100 gramm.
Fehérje: 450 gramm igen, ezt leírta. Százkilós testépítők esznek ennyit a legdurvább tömegelésben, szét is megy a veséjük tőle.
Zöldség: no limit, bármennyit.
Zsír: max 4 evőkanál / nap

A zöldség is szénhidrát, főleg az a kukorica, paradicsom, sárgarépa, amit ekként esznek.

*

Egy másik génia:

Az ortorexia azt jelenti, hogy elkezdünk diétázni, akár edzeni is, szigorúan és ezen a szigoron képtelenek vagyunk változtatni akkor is, mikor elértük a célunkat, nem vagyunk képesek visszatérni a normális étkezési szokásokhoz.

hát talán mert a normálistól lett az úszógumi, a ragya, az inzulinrezisztencia, a rossz közérzet… a nem-visszatérés neve: életmódváltás! ha visszatérsz, újra szarul leszel.

kinek a tekintete, normája számít? az átlagemberé? az elhízott dietetikusé? na ne…

fehérjecég, sportcipőmárka és biobolt által is szponzorált, folyton főző-dobozoló tanácsadó, sose jelöli a reklámot ő se

*

Most már egy ideje fogyasztjuk az ételeiket, s bizalommal mondhatom mindenkinek, hogy igen! Jó választás!!! Nagyon finom ételekkel látnak el minket és minden egyes hús suitálva van!!!

az a sok szponzorált felkiáltójel! és hát én értem, hogy ez egy nehéz francia szó, de…

*

Kérek szépen mindenkit, hogy vegye tudomásul, hogy ha nem eszünk egész nap pizzát-csülökkel-hamburgerrel napi hatszor hanem megválogatjuk az étrendünket, akkor jelentékteljes fogyást tudhatunk magunknak. Szóval igen! Fog csökkenni a súlyunk a zöldség-gyümölcs kúra alatt, de a jelentős fehérje-zsír csökkenés miatt ebben az 5-10 napos ciklusban a 2.-3. nap után, jelentős erővesztést, devalválódást érezhetünk majd az erőnkben és a kedvünkben egyaránt. Nem kedves olvasóm, ez így nem egészséges.

Az egészséges fogyás ismérvei:

– Zsír tartalékaink elvesztése
– Izomháztartásunk megóvása
– Energia szint konzisztens megmaradása esetleg kis mértékű erő növekedés
– Immunrendszer megerősödése (főleg az elvesztett zsírtartalékaink miatt)
– Szebb bőr, kitisztult pólusok
– Hosszabb időtartam alatt körmeink-hajunk tisztulása

ez a nárcisztikus szereplő az életmódjával tönkretette magát, mindene nyomorék, és rendkívül egészségtelenül él és eszik

*

kémiai molekulák

Mi köze van az endokrin rendszernek az egészséges női vagy férfi léthez?

A válaszom egyértelműen a hormonháztartásban rejlik. Az életvitelünkkel, ugyanis jelentős mértékben hozzájárulunk ahhoz, hogy a hormonháztartásunk tökéletesen működhessen egész életünk folyamán – ha azt nem hátráltatjuk. A rendszer rendkívül szélsőségesen viseli a tápanyagokban szegény, mégis kalóriadús és sok-sok kémiai molekulát tartalmazó ételeket.

Egyetek aktív szenet! Abban csak atomok vannak.

*

bezzegrégen a nagymamám

Természetesen én is annak a híve vagyok hogy a természetes táplálékunkból vigyük be a lehető legtöbb tápanyagot,de ez már jóval kevesebb mint mondjuk amit a nagymamám be tudott vinni. És ez tény. Sajnos.

*

Túlzó elvárásoknak nem szabad kitenni magunkat, éppen ezért a megoldást nem a divatdiétákban és a szénhidrát megvonással ostorozó fogyókúrás praktikákban kell keresni, ahol az idegrendszer és a sejtek éhezése lesz az egyetlen valós eredményünk.

jaj, csak szénhidrátcsökkentést ne! imádom a sütiket!