mommeg!

Kettőt kell, négyet is lehet. Egy gépről egyszer. Köszönöm!

A minőségbiztosítás

Holnap provokatív poszt! Azt szeretném, ha értenék, zavaró lesz, de nem akarom őket bántani, csak nekik az is bántás, ha mi jól és szabadon létezünk.

11 thoughts on “mommeg!

 1. Nekem eddig mindegyik témában volt olyan is, amelyik tetszett (mint írás), meg olyan is, amelyik nem, nem kifejezetten a témától függ. Nem is szavazok egyikre sem.

  Kedvelés

  • Detto. Én szavaztam.
   Mert pl. az irodalomkritika meg a nyelv egyáltalán nem érdekel. Előbbit megoldom önmagam, nyelvben meg sok újat nem tud mutatni. Akármilyen nagykepuen hangzik is. 🙂

   Kedvelés

   • Akit érdekel a nyelv, mindig szívesen olvas nyelvről, nem? Főleg kifinomult elemzést. De persze, oké, és egy kicsit abban túlteng a tanári jelleg.

    Amúgy határon kívül élő honfitársainknak fontos az édes anyanyelv (a nyelvtéma és bármely posztnál a kimunkált nyelvhasználat).

    Kedvelés

   • Igen, én hálás is vagyok érte, mert segít szinten tartani, vagy épp visszahozni az amúgy gyorsan romló nyelvi készségeimet.

    Kedvelés

   • Jó, persze, de momentán nagyobb szükségem lenne a német nyelv stajer dialektusanak mélyebb elemzésére. 🙂

    Kedvelés

 2. Én bejelöltem nègyet, de nehèz volt leszűkíteni, mert a talán pont a blog sokszínűsége tetszik leginkább. És az a személyessèg és karakter, ami a témák sokszínüségén is átsüt, ès a legszemélyesebb sorsban mutatja meg általános, sokak számára ismerős jelenségeket.

  Kedvelés

   • Igen, enélkül a tehetség és törekvés nélkül nem is hatna rám a blog (a témák sokszínűsége a stílus és az egyéniség sokszínűségében is határozott karaktere nélkül, elcsépelt fordulatokkal vagy üresjaratokkal megfogalmazva nem tudna lekötni 🙂 )

    Kedvelés

 3. Kapásból bejelöltem kettőt, de tudom, sokat számít nálam, hogy éppen – na, szóval, mi foglalkoztat, mire gondolok, milyen az életem akkor, mikor belekezdek egy bejegyzés, egy cikk olvasásába. És ez változik, van, amit átfutok és van, amire vissza-visszatérek, vagy újra elolvasva tűnik csak fel, hogy fontos nekem. Tetszik, hogy itt nem érzek széplelket, ilyeneket nem is olvasok, hanem éles, pontos szövegeket.

  Kedvelés

 4. Tök off, nem a poszt felvetéséhez kapcsolódik, de leginkább talán ide passzol: régebb volt egy vita, hogy páran direkt “lopkodják” a rád jellemző kifejezéseket. Na, most volt egy facés beszélgetésem értelmes és kevésbé értelmes emberekkel egy “apák érdekeit képviselő” szervezet megosztása alatt. Amiért idejöttem ezzel, az az, hogy a három kommentemben legalább két olyan szóösszetétel volt, ami innen származik. Volt egy faszi, aki behozta, hogy “de az anyák is, sőt”, róla jutott eszembe valami, meg egy helyen a jogosultságérzetet írtam bele, hogy ha az mozgatja a szegény elnyomott hősapát, akkor nem erre a szervezetre van elsősorban szüksége, hanem önkritikára. Ennél sokkal békésebben fogalmaztam, de tartalmilag ez volt.

  Kedvelés

a kommentelés lehetőség, jóakaratú és nyitott olvasóknak

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.