mit látsz a képen?

Az a helyzet, hogy én ezt a képet, és ez először van, szándékosan, provokációként fotóztam és raktam ki.

Didaktikusan.

Tehát nem azért, mint a többit: nem önkifejezésként, nem a szöveggel való izgalmas kapcsolatteremtés céljával, nem azért, hogy megmutassak egy hangulatot vagy az életem egy tényét, nem azért, hogy én magam emlékezzek valamire, ami szép volt, a gyerekeim babakorára, a házasságomra vagy a szerelmemre, nem azért, hogy üzenjek vele, és nem is azért, hogy legyen valami szép a fejrészben a cím alatt.

Én tudom, mi van az olvasók fejében. A jó fejek fejében, a kukkolókéban, az irigyekében, azokéban, akik hasonlóan élnek hozzám, és azokéban, akik nem.

cropped-pesti-disznc3b3.jpg

Megírták nekem az évek alatt, írják most is, megkérdezték, jelezték.

Ismerem a jó magyar tempót is (és bírálom és meghaladom).

Mi mindent láthatsz?

Ez egy étterem.

Az asztal fából van.

Ez a kép sötét.

A fotóssal (a blogger?) szemközt egy férfi (keze) látható.

Ez a főétel 3590-be kerül.

Kávét is ittak.

A fotós (a blogger) fizetett vagy hozzájárult.

És ezekre hogyan reflektálhatsz?

Hű, de zsíros kaja, én nem bírnám megenni.

Jobban is komponálhatta volna, zavaró az a fehér rész alul, és a fekete valami (toll? szívószál?), ami belelóg.

A disznóhús nem is egészséges.

De ennék egy csülköt.

Nem szeretem a csülköt.

Afrikában éheznek…

Én is voltam itt, nagyon felkapott hely, de nem valami jó a konyha.

Meg lehet keresni ennyi pénzt a bloggal? Azannya.

Meg lehet keresni ennyi pénzt a bloggal? Kurva’nnya.

Ilyeneket eszik, és mégis vékony…?

De szép ez a kávéscsésze, még sosem láttam ilyet.

Ez a kávé vajon jobb, mint az illy?

Pesti Disznó, van ilyen nevű étterem, de vicces. Hol lehet?

Ez nem (…) keze? (De. 🙂 )

Az éhezős kínos jelenet után itt dicsekszik procc éttermekkel, a dög.

Végül is, ha nem vennék ice tea-t, és eggyel kevesebb kávét innék, egy hónapban egyszer elmehetnék a Lalival kajálni.

Jaj, de utálom az éttermeket, tiszta lutri.

Nekem nem lenne időm ilyen helyekre járni.

Ki lehet ez a pasi?

Miért nem ő fizet?

Nincs jó vagy rossz “megfejtés”. Nem helytelen egyik reflexió sem, nem tiltakozom, biztos igazad van. Én nem fogom elmondani, ki evett, mikor, miért, ki ez és mennyi az annyi, mi egészséges, ízlett-e a csülök annak, aki ette és a többi, nem ez a lényeg. Magyarázkodni sem fogok, se mogyoróvaj, se edzőterem, se fotó, se semmi miatt. Lavírozni sem, hogy jaj, mit szól az olvasó, jaj, még tán elpártol…

Csak jelzem: ez csak egy kép, témája hétköznapi, művészileg nem értékelhető, annyi van, hogy valami áttételes módon köze van hozzám.

Az értelmezés a tied, ennyit mondok. Mindaz, ami eszedbe jut róla, téged jellemez, rólad szól. Ha úgy reagálsz, mintha legalábbis egy csecsemőgyilkosság volna a képen, az is. Az ítélet is.

A kíváncsiság is. A jobb és rosszabb indulat. Meg az is, ha kibírod ítélet és pletykás kényszer nélkül. Ha semmi különöset nem látsz a képen, az is.

Semmi különös nincs rajta, tényleg.

80 thoughts on “mit látsz a képen?

 1. Ez jó 🙂 Én: Mi ez a disznó nevű hely? (Azt nem bírom kiolvasni, hogy Pesti.) De innék egy normális kávét, na majd otthon (nespresso). Az ott egy férfikéz, milyen sötét a szőre. 430 egy espresso? A Frei nem is drága.

  Kedvelés

  • És szintkülönbség volt a két asztal összeillesztésénél, és persze kiborítottam (vagy a kéztulajdonos, vagy én MINDIG csinálunk hasonlót, ha beülünk valahova, ez görög tragédiák végzete, figyeljük, mi lesz a ruháinkkal hosszabb távon, és mit csinál a személyzet), és persze hoztak azonnal újat on them, és még egy nagy kocka vajat is hozzá… mert megjegyezték, hogy én úgy.

   Kedvelés

 2. Nekem az jutott róla eszembe, hogy megnézem az étlapjukat. Megnéztem, és jó ételek vannak ott, egyszer kipróbáljuk. A fénykép pedig mostanában készült, mert ugyanannyi a csülök ára. 🙂

  Kedvelés

 3. Tetszik a kéz! Szörös, de vékony. Fiatal?
  A disznó nagyon cuki a számlán.
  A pohárban menta van, imádom, irigy vagyok.
  A feketekávét meg nem innám! / 🙂 / Máris érzem, hogy marja a gyomrom.

  Kedvelés

 4. Sorrendben?
  De szexi szőrös keze van annak az embernek.
  Hét végén pont a vega lányom jön, de az őszi szünetben a többiekkel elmegyünk csülköt enni.
  Szép kávéscsésze, pont jó lenne avokádót gyökereztetni.
  Úgy ennék egy kis füstölt pisztrángot. (Biztos le lehetne vezetni az asszociációt a csülökből.)

  Kedvelés

  • Füstölt? miért füstöltet? Úgy elmennék Szilvásváradra pisztrángot enni. Bár állítólag Lillafüreden jobban csinálják. Sőt, van egy hely Visegrád mellett, ahol saját magadnak kifoghatod, és kapásból meg is sütik. (ez nagyon jól hangzik, de sajnálnám az állatot, mert nem tudom, hogy kell kivenni a horgot a szájából). Ezeken a helyeken voltatok már?

   Kedvelés

   • Mert a füstöltet szeretem 🙂
    (Jó, a sültet is, de azt csak akkor, ha nagyon jó, és az igen ritka.)
    Lillafüreden nem csinálják jobban sajnos, sőt, pedig az sokkal közelebb lenne, felugranék egy buszjeggyel.
    Visegrád meg a mostani életemhez nagyon messze van, amikor meg közel volt, nem engedtem meg magamnak a pisztrángot.

    Kedvelés

   • két hét múlva megyünk Egerbe. Szilvásváradon tehát kb. úgy csinálják a pisztrángot, mint Lillafüreden? Vagy mindnél jobb a visegrádi?

    Kedvelés

   • Visegrádon még nem ettem, Szilvásváradon nagyon jó a füstölt és a sült is, de csak fönn a füstölőnél, a kőbüfében nem annyira. Lillafüreden eddig csak elég pocsékot ettem, lehet, hogy csak nekem nem volt szerencsém. Mondjuk Hámor elején a Molnár csárdában a mászófalnál finom a mandulás sült pisztráng.
    Mióta itt lakom, igen kényes lettem pisztrángügyben 🙂

    Kedvelik 1 személy

 5. A nagy vizespoharat…vizet csakis ilyen nagy pohárból, mert az utolsó kortyot mindig benne hagyom, attól félve, hogy az utolsó nem lesz egy egész korty, és az nem esne jól…ez csak egy becsípődés 🙂
  Intelligens ember keze.

  Kedvelés

   • 🙂 Kb olyan, mint mikor marad egy kis hiányérzet…mintha nem lenne teljes a kielégülés. Ha nagyon szomjas vagyok, de a flakonom alján csak ez az ottmaradt félkorty víz van, nem iszom meg, inkább várok, míg teljes kortyokat tudok inni 🙂 Persze, ha az életem múlna rajta, biztos ráfanyalodnék.

    Kedvelés

   • Jé, ezt pont én is ugyanígy csinálom:) De én még félek is egy kicsit, hogy az íze sem olyan lesz, mint a többinek, mert az állt a legtöbbet a flakonban (ami persze baromság).

    Kedvelik 1 személy

   • Én szeretek mindent az utolsó falatig megenni (tányérra tapadt kukorica, fél szem mogyoró a zacskó alján), mert úgy érzem, nem lenne fair otthagyni, sajnálom szegényt. Amikor csomagolták, biztos nem gondolta, hogy a társait mind megeszik, ő meg mehet a kukába. 🙂

    Kedvelés

  • Hát én a kajával vagyok így, de nem direkt, nekem valahogy majdnem mindig úgy jön ki lépés, hogy 1 vagy 2 falatnyi marad, mert az már nem esne jól. Nem dobom ki, én akár ennyit is beteszek a hűtőbe, de nem vagyok hajlandó többet enni annál, mint amennyi jól esik, és pont. Apám mindig valamelyik herceg Esterházyt emlegette ebédkor, aki állítólag a váci fegyházban is ott hagyta az utolsó falatot a tányérján, mert állítólag úgy illik arisztokratáéknál. A férjem hülyét kap ettől a szokásomtól (nem érdekel), ebből is látszik, hogy plebejus származék:-) Akárcsak én.

   Kedvelés

   • Igen, a nagyfiam apja is ezt csinálja, tök egyéninek tánt, csalódottan vettem későbbi tájékozódásom során észre, hogy ez csak átvett elegánskodás.

    Kedvelés

 6. Mi lehet az ott jobb fent? Limonádé? Egyik ismerősünk csinált nekünk nagyon frankó limonádét: citromlé, víz, eper, menta. Isteni volt. Addig azt hittem, hogy a limonádé az az a cukros citromleves lötty, nem értettem, miért hívta koktélnak. El kéne mennünk nekünk is megint Szarvaskútra. Csak nálunk nem 3500 egy kör, hanem… Sok. Limonádéval. Egy liter limonádéval, epressel, málnással, almással. Eper-, málna és almadarabokkal, nyilván. Sokkal jobban megéri, mint mindenkinek egy kör valamilyen lötty. Elegánsabb is, finomabb is. Illik kipiszkálni az eperdarabokat, vagy nem? A gyerekek persze vagy rántott csirkemellet kérnek, vagy bolognait, vagy valami hasonlót, de nekik ez így jó. Biztonságot ad az ismerős kaja. Én végre kérhetek vadast. Nem én főzök, trallala. Van gyereksarok is. Kaja után biliárdozunk Zsófival, két kört. Aztán kérünk mindenkinek palacsintát. Egyet. Nem kell kettő, az már túl sok. Mivel előtte fürödtek, mert (ez a reklám helye) minden három éttermi kajálás után kapunk egy ingyen wellnesst ajándékba. Gyerekek áznak a medencében, én meg végre szaunázom. Nagyon szeretek szaunázni, utána van belemerülős fakád. Brrr! Utána úgy érzem magam, mint akit belülről is kimostak, nem csak kívülről.
  Hm, mi is van még a képen? Ezresek. Mennyi lehetett a borravaló? És hát persze, hogy János keze az, neki van olyan furcsán félig-szőrös keze. Ezt már régebben megfigyeltem…

  Kedvelés

 7. Nem jó a szemem, nincs elég világos a szobában. Milyen fura a blogger keze. Az árnyék? Vagy pigmentfolt? Van a hűtőben egy csülök, holnap megcsinálom.
  Ja, persze, ez nem a blogger keze. Hiszen – talán ő fényképez. A kéz szőrös, jé, a többi kommentelő lát is.

  Kedvelés

 8. Nekem az egyik angol hely, az Amy’s sweinhouse jutott az eszembe, de nem a képről hanem a mondataidról.
  A képről az hogy milyen finom kéztartású férfi ez és hogy remélem az egy bőrdzseki 😀

  Kedvelés

  • Okos vagy, azt, a blogger helyzetébe képzeled magad, fogod, hogy valamit akar. Egyébként ez életkép, sok ilyen van, kávézós, összegyűrt papír. Ilyen a bugyis is, csak abban van szellemesség, ebben meg nincs.

   Blokkot, pénzt kirakni, na, az a hörgés “ebben a mai világban”, pedig mindannyian tudjuk, hogy emberek szoktak helyeken enni, fizetni. Ezt is megpiszkálom ezzel, zavaros dolgok ezek sokakban.

   Kedvelés

   • Vagy csak nem háborodok fel ha pénzt látok vagy szó van róla… 😀
    Eleinte arra gondoltam, egy új kép a mindennapokból. aztán jött a cím és elgondolkodtam. A férfikéz? Az ott koktél a pohárban? ‘Ihatsz-e’ ketogén étrenden? Tudom, hogy cukor nélkül iszod a kávét, milyen lehet az íze úgy? Aztán elolvastam: jaaa, a pénz 😀

    Kedvelik 1 személy

   • Limonádé volt, nem én ittam. Egyikünk se iszik, napközben főleg nem, én nagyon ritkán száraz és jó vörösbort.
    Én vajas kávét és vizet ittam itt.
    A helyre jellemző, hogy ha a vendég úgy óhajtja, kapásból hozzák az öklömnyi vajat kistányéron.
    És nem okoz zavart az a kérdés sem, hogy melyik a legzsírosabb húsétel, valamint lecserélni a köretet.
    Amúgy én több mint tíz éve iszom cukortalanul a kávét, zsiradékkal csak újabban.

    Kedvelés

   • “Blokkot, pénzt kirakni, na, az a hörgés “ebben a mai világban””

    Ó nem feltétlenül, nálunk falun van egy rétege azoknak, akik külföldre mennek dolgozni, aztán félévente egyszer kiraknak egy pózolós (nők esetében pluszcsücsörítés befigyel) szelfit rengeteg euróval. De tényleg nagyon sokkal, néha azon tűnődöm, hogy azt az ezerpárszáz eurós minimálbért szerintem mind tízesekre váltották, hogy többnek tűnjön.
    És olyankor kötelező jelleggel min. négy falu hasonló fiatalja lájkolja és nagyon sok pozitív kommentet kap (“jól viszed, öreg!”, “ez nem semmi!”, “hűű, bosssz!”, stb.).
    Látjátok, nálunk sincs az a ronda magyarországi irigykedés, itt mindenki örül a másik sikerének 🙂

    Kedvelés

   • Erről az jut eszembe, amikor Cartman a SP-ban centekre váltotta a húsz dollárosát, és megfürdött benne:-)

    Kedvelés

 9. Az jutott eszembe, hogy milyen szép az az üveglámpa a baloldalon.
  De jobban megnézve az egy vizespohár. 😦
  Pedig, ha nagyon akarom, még azt is látom, hol teszik bele a mécsest.
  Szeretem a szép üvegtárgyakat, a szép porcelánt, a szép sárgaréz holmikat meg a kovácsoltvasat is.
  Sose azt látom, amit kéne, sajna!

  Kedvelés

  • Nincs kéne… nekem is feltételezéseim voltak, és a rosszindulatúak persze nem látszanak, akiket e poszt révén szembesítek önmagukkal, csak tegnapelőtt vagy mikor hátramentem a blog mögé ganézni, és ott mi volt… uramisten, mennyiségileg döbbenet. Egy-két szó felvillant, de nem olvasom el, csak az a hökk, hogy nem bír leállni, győzni akar.

   Kedvelés

   • Ó, persze, hogy nincs “kéne”, hiszen erről szól a poszt, hogy mindenki azt lát a képen, ami neki fontos.
    Azért írtam, hogy nem azt látom, amit kellene, mert sokszor volt az, hogy én azt mondtam valamire, hogy “szép”, a beszélgetőpartner meg azt mondta, hogy “Szép, de…”
    Pl. “Olyan szép a hóesés.” “Majd nem mondanád, hogy szép, ha neked kéne lapátolni a garázs előtt!”
    Vagy “Olyan szép ez a hegy.” “Igen, de nehéz megmászni.”
    Voltaképp ez hasonló az “A mogyoróvaj finom.” “Igen, de drága.” párbeszédhez.
    Szeretem, ami szép, még akkor is, ha nincs funkciója, csak szép.
    Meg azt is, ami jó.
    És sokszor mondták, hogy “De ez értelmetlen.” meg “Ennek nincs haszna.”.
    Egyébként mindennek van haszna, attól függ, hogy honnan nézzük, de ilyen vitákba nem szoktam belebonyolódni.
    Szóval ezért gondoltam, hogy valami praktikusabbat kellett volna írnom, csak hát nem az jutott eszembe.
    A praktikus lenne a “kéne”.

    Kedvelés

 10. menta. emlekeztem hogy hol es mikor ittam eletemben eloszor teat igazi mentabol es elhataroztam hogy megint fogok. ugyanazzal az emberrel, ha o is benne van. 🙂
  meg lattam hogy ferfikez, es gondoltam is hogy biztos van valami jelentese, csak lusta voltam talalgatni, gondoltam megvarom amig majd megirod. (ez most akkor bejott vagy nem?)
  ja es eltunodtem hogy vajon a valosagban is ilyen sotet-e az az asztallap.

  Kedvelés

 11. Hogy: mi van már…nem hiszem el. Lefagyott. Mindig lefagy. Itt egy kép és nem megy lejjeb, katt-katt-katt, megállt a képnél, biztos lassan tölti be, katt-katt, állandóan a wordpress kezdő képénél áll meg és egyszerűen nem gördül tovább, elegem van ebből a gépből, iszonyatosan lassú, katt-katt-katt.

  Tudom, nem vagyok vizuális típus, egyetlen képet “néztem meg”, volt egy, ablak, köd, ablakban egy virág (nem is tudom, milyen, hát ilyen a vizuális “intellgienciám”, az szép volt, nálunk is ilyen ködös ma minden, szeretem)

  Kedvelés

 12. Hogy milyen régóta ki szeretném próbálni a főztjüket! Aztán valahogy mindig elfelejtem, hogy na most oda kéne menni. Jellemző mozzanat, hogy nagy hirtelenjében keresek-kutatok a mobilon, hogy hol van valami jó kis hely, ahol még nem jártam és -azt is- elfelejtettem, hogy oda elmenjek egyszer mindenképpen. Most végre nagyon megjegyzem magamnak:) Tudtok még ilyet? Mert akkor gyorsan felírnám mindet jegyzetbe:)

  Kedvelés

 13. “A disznóhús nem is egészséges.”
  Erről mondatról eszembe a környezet, amiben élek, és a “felfokozott nemzetközi helyzet”.
  Napi kényszeres megjegyzésünket hallották! 🙂
  (Egyébként ha nem írod, nem tűnik fel a “disznó”, a betűtipus elrejti a mondanivalót, a rajzot meg csak komoly nézegetés után tudtam kivenni.)

  Érdekes lett volna, ha előbb a képet nézem meg, aztán olvasom el a szöveget, nem így volt, a képet nem hozta be először a gép. Így már “befolyásolva voltam” képnézés közben.

  A pénzről Magyarország jut eszembe, nem csak a forint miatt, hanem mert itt már igen ritkán látok olyat, hogy valaki kézpénzzel fizet.
  Ma a kedvenc olasz éttermemben fogok ebédelni családostul.

  Kedvelik 1 személy

 14. – vajon ki itta a hosszút, ki a presszót?
  – a kiegészítés után: milyen lehet vajjal?
  – folytatódik még a számla a csülök után?
  – milyen lehet a kézhez tartozó férfi személye és arca?
  – mit rejt a mappa?

  Kedvelés

 15. Divenire. Ludovico Einaudi.
  Ezt látom a képen. A képekhez mindig érzések és gondolatcsírák társulnak. Érzések éjjel, gondolatok nappal. Az önálló életre keltett gondolatok.
  A lélek így gondolkozik…

  Kedvelés

  • Bele fehér! Szép amúgy, és a kávé is jó.

   Itt ragadom meg az alkalmat, mert kérdés érkezett.
   Elnézést mindenkitől, aki Nespresso-fan, és akinek az a minőség. Elnézést a szinte túlzó illyemlegetésért.
   Én nem szeretem a Nespressót, mert dömping, mert erőszakos a marketing, mert puccos a bolt, mert státusszimbólum a gép, mert minden dörzsölt ügyvéd azzal kínál, mert Clooney kell hozzá, mert nagyon nyomják, és főleg a mogyorós-karamellás-almás stb. érthetetlen ízesítős koncepciót nem szeretem, szerintem ezek rontják a kávét, azt, amitől kávé a kávé (és nem mogyorós starbucks ital vagy shake, nyami lényegében).
   Én nem szeretem az amerikai-német vonalat, nekem az olasz a finom, sötét pörkölés, szívdobogás, ristretto, crema stb.
   Én ittam sok Nespressót, de szerintem aki kávéügyi, nespressópártiállításokat tesz, az nem ivott még (Iper Monoarabica kapszulás) illyt.
   Én is azt hittem, hogy nincs akkora különbség.
   Így aztán hiába a kapszula-ökoság Neséknél, nekem nem opció, pedig öko volnék.
   Az Iper Monoarabica kapszula nem egyenlő az általános, darált illyvel, ami kávézókban kapható a logó alatt, de a többi Illy-kapszulával sem.
   Erről itt:
   a gép és a technológia: http://espressoshop.hu/iperespresso_technologia/
   a Monoarabica kapszulákról: http://espressoshop.hu/gyakori-kerdesek#horgony8

   Kedvelés

   • Nespresso nekem mindig olyan furi gyanús szektajellegű, plázabolt, benne mindig annyian, mintha ott mindig glamour kupon hétvége lenne. Ott lézengenek, jól vannak öltözve, és bonbonmeggy külsejű kávét akarnak inni, amit tikárnők szolgálnak fel nekik, de van biztonsági őr is, minden esetre.
    Imádok kávét főzni, imádom felbontani a szemes kávét, darálni a nagy macap darálón, tamperelni, meg nézni, ahogy lecsöpög, és narancssárga bronzkazános monstrum az ötvenes évek Olaszországából, és általában Illy, de van mikor Pellini.

    Kedvelés

   • Na, ez nagyon öntevékeny, még illyhez képest is.

    Tudom, seb ez a nespressósoknak, mert beruháztak a gépre, és elhitték, hogy ez aztán. És biztos jó is, de nekem valamiért sose.

    Kedvelés

   • Coolney Jean Dujardinnel. (Legalábbis Franciaországban ezt nyomják). És egymásnak adogatják a kígyóbőr cipőjüket az utolsó kapszuláért. Mert az ezercsillagos tengerparti szállodában nyilván nincs még egy doboznyi kapszula sehol. De mindig van egy szupernő, aki aztán elkunyizza tőlük a kávét.

    Kedvelés

   • Megragadnám a lényeget 🙂 a férjem odavan azért a cipőért 🙂 De nem kávézik. Fogalmam sem volt, hogy az Nespresso reklám, csak a cipőre koncentráltunk. Ja és nekem nem tetszik a cipő.

    Kedvelés

   • A lényeg a lényeg. 🙂
    Pont a cipőn agyaltam, most direkt rákerestem neten a reklámra, és nem biztos, hogy kígyóbőr, vékony bőrfonatokból van szőve, ezért emlékeztem kígyóbőrre. Még a végén megvádolom itt a Nespressot védett állatok gyilkolásának propagálásával. De gondolom valami menő tervező nagyonsokezerbe kerülő modelje lehet (különben nincs poénja a filmnek).
    Ezek szerint Magyarországon is van ez a reklám? Nem tudtam, hogy Jean Dujardin mennyire ismert arrafelé. Persze Clooney ismert, és ez elég.

    Kedvelés

 16. Vannak helyek ahol lehet inni Lambor@hini kávét, és szerintem jó is, de azt kérdezte valaki h az nem kombájnokat csinál és traktorokat? És van másik márka akik nyere@táskát készítettek a 40-es években és most üzletük van az Andrássy úton. De már elitt táskákat árulnak.

  Kedvelés

 17. Ezen a mostanin (megint lefagyott, ugye. Tényleg, nem hazudok.) a gesztenyéket. Idén nem szedtem, pedig olyan szép dekoráció.
  Cipőkre meg ruhákra nincs szemem, kiver a víz, ha cipő -vagy ruhaboltban vagyok, nem tudok, nem szeretek vásárolni, rettenetesen öltözködök, még szerencse, hogy a sógornőim márka -és turkálófüggők és megkapom a levetett holmijaikat.
  Szerintem már évek óta csak cipőt vettem, de minden egyes cipővásárlás tortúra. Igaz, hogy még mindig jobbak, mint a próbafülkék.
  A Pokol minden egyes bugyra valami exkluzív áruház próbafülkéje lehet.

  Kedvelés

  • De jó,egy rokonlélek! 🙂 Én is utálok vásárolni. öltözködni talán tudnék,de mindig más élvez prioritást,ha pénzről van szó. Nem vagyok rá büszke,de sokszor erre sajnálom. Marad nekem is a halmozo rokonok levetett ruhadarabjai és méretre igazítása . Mondjuk így, hogy munkát is lakok bele,jobban a szívemhez nő egy-egy darab

   Kedvelés

  • Akkor most elmesélem ezt a képet.

   Ez egy cipő, tizenöt éve vettem meggondolatlanul, nagy, vastag magas sarokkal, nagyon kúl, és gyönyörű a színe, fényes gesztenyebarna (a fotós színállítás /HDR/ kihozza a kontrasztokat, meg jobban látszik, hogy nem annyira tiszta, de élőben fényesbarna). Egy keskeny épp-38-as, nincs baj a 38-cal, 174,7 centi vagyok jobb reggeleken (ezt írtam már, hogy jan. 19. óta négy és fél centit nőttem?), de a lábam 38-as stabilan, csak iszonyatosan, kacsásan széles, magas rüsztű, antilúdtalpú, magas boltozattal, és hatalmas nagylábujjú, felfelé álló körömmel. Ez egy elég extra cipő, drága volt, bőrtalp, minden, de kegyetlenül bevágott és keskeny volt, soha nem hordtam. Most pakoltam, sok mindent selejteztem, nagyon meglepődtem, hogy előkerült, hogy még megvan. És ebben mentem szombaton (bringával) Julis tornájára, napoztam, kávéztam, a cipő kényelmes, a délelőtt pompás volt, le is pirult egy kicsit a vállam, és szedtem egy csomó gesztenyét aznap (az oviban gyűjtik), és pont olyan színű.

   Új testem, új életem egyik velejárója, hogy elbírnak a magas sarkok, kényelmesebbek a keskeny cipők, pl. a Shimano bringáscipőm is, és persze rendesen meg kell reszelni a körmöm, erre a futócipőm és a hosszabb távok tanítottak meg.

   Az orgona, a másodvirágzó a kontraszt az ősszel, színben is nagyon szép, ahogy belelóg.

   Ebben voltam a konferencián is, de a felét levettem, úgy szólaltam fel.

   Kedvelés

  • Mindenesetre remélem, nem tűnök olyannak, aki lehúzza a másikat, ha szeret öltözködni vagy elfotózza a cipőjét (nekem mindig jön, hogy az újonnan vett könyveimet fotózzam, jó kis háttérrel, mondjuk teáscsésze és kirakjam facebook-ra. Még tartom magam… Erről jut eszembe, egyszer volt kint egy Pirandello háttérnek. Azt megjegyeztem. És máskor egy garmada könyv, volt köztük, ha jól emlékszem, Rakovszky.)… Kicsit kezdek megijedni. 🙂

   Minden rosszindulat nélkül tudom ám irigyelni azokat, akik szépen, ízlésesen öltözködnek, van is egy stílus, amit szívesen elsajátítanék, de beletörődtem, ez már egy következő élet dolga.

   Vajon ha a héten elmennék, találnék még gesztenyét?

   Kedvelés

   • Mindenfélét fotózok, elég komplex az életem, én vagyok az, akiben sose merült fel, hogy magyarázkodnia kellene, hogy ő nem a külsőségek rabja meg divatmajom meg cicababa, sem ennek enyhébb verziója.

    Ez itt egy hangulat, egy érzet volt, tavasz és október kontrasztja, nem cipő, hanem egy intellektuális kép (hogy kerül a cipő a asztalra? gesztenye-orgona, cipő színe-virág színe, viráh illys tejtartóban), amellett az örömem, hogy tudom hordani, keskenyebb a lábam, olyamsit csinálok, amit (már) nem hitte volna, hogy valaha fogok.

    És nem vagyok nagy öltözködő én sem, egy-egy jó és tudatosan választott cuccom van, részben sportcucc, meg a színek fontosak, de a hajam pl. nagyon gáz mostanában.

    Találnál gesztenyét, idén eső sújtotta módon, de hosszan, elhúzódóan érik, mi ma reggel is szedtünk, burokban is voltak a késeiek.

    Kedvelés

 18. Mentás limonádé, kávé (nyomai) szép csészében, pucér fafelület… az élet apró szépségei. Nekem ez a kép azt mondja, hogy nagyon egyszerű dolgoktól mennyire remekül érezheti magát az ember.

  Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.