nem vagyok köteles

Nem vagyok köteles mindig tudni, mi van, meg hogy mit akarok, nem vagyok köteles okosnak lenni. Most egy kicsit nézek magam elé, jó?

Nem vagyok köteles mindig nagyvonalúnak és megértőnek lenni, azzal vigasztalva magam, hogy úgyis ez az én önképem: lám, én nagyvonalú vagyok és megértő. Nem vagyok köteles energiát tenni ebbe az egészbe, hogy neked jó legyen. Mindig figyelni, kezdeményezni. Reagálni, jól dönteni, etikusan dönteni, a magam érdeke szerint dönteni, egyáltalán: dönteni. Van, hogy csak vagyok, és nem tudom, bazmeg, nem tudom, és holnap sem fogom tudni. És főleg ne kelljen úgy döntenem, lennem, ahogy te gondolod. Összevissza vagyok, tán nem véletlen, egy kicsit sok ez most. Van, hogy magam ellen teszek, vagy ellened, van, hogy nem teszek semmit, ez vagyok én, csupa esetlegesség. Ennyiből ennyi telik.

Legyen néha irgalom. Van, hogy csak a mai érzéseimmel vagyok kongruens. Van, hogy azokkal sem. Van, hogy nem is érzek semmit. Nem vagyok kongruens, nem vagyok semmilyen. Várok, nézek, egyedül megeszem a dupla snickerst, elmegyek futni. Most tudjad te. Mit tudom én. Majd lesz valami. Vagy nem. S az tán nem nekem kibírhatatlan veszteség.

Igazából sose mondta senki, hogy köteles vagyok, ezt is magamnak csináltam, mert én nem leszek olyan, mint mások, én tudom, mi van, és én aztán tolom bele az energiát, az invenciót, és elfogadják és elteszik és jó nekik, aztán meg nem értenek, miért vagyok ilyen energiadeficites. Én sem értem. Annyira fáradt vagyok.

28 thoughts on “nem vagyok köteles

 1. Nem vagyok köteles……ma ilyen hangulatban ébredtem és megtehetem,hogy a napom ebben a jegyben teljen.Mondom én,hogy agyunk-lelkünk rezgései (mindannyiunké,akik itt olvasunk ) valamilyen módon eljutnak hozzád,ott összefonódnak,lecsapódnak és az adott helyzet,érzés megírására késztetnek Téged.Mert valami szenzációs érzékenységgel írsz mindenről,ami akkor,jelenidőben bennünk motoszkál,csak épp nem tudjuk ilyen kristálytisztán megfogalmazni.Én köszönöm.

 2. Pont most nézek egy érdekes filmet, The Lifeguard. 29 éves csaj megreked az életében, és hazamegy, hülyeségeket csinál. Fontos mondat: “I am allowed to hesitate, to stumble and not know what to do” – vagy ilyesmi. Igen, lehet. Szabad.

   • Köszi, megnézem. Még valami eszembe jutott erről, hogy “Buta kis szőke színésznő” – Miért buta? Persze tudom attól még mert egyetemet végzett lehet az, csak kérdezem, mert kíváncsi lettem ezt így miből lehet megállapítani?

   • Azért írtam, mert általában egyszerű vagy mellékszerepeket szokott játszani, tipikus libákat. Ebben a filmben viszont nagyon mély a karaktere, ezért meg is kedveltem hirtelen. Nem is a színésznőről mondtam, ő nekem most már nagyon is szimpatikus! Az IQ-járól meg nem tudok semmit.

 3. Kitartást neked, és nagy ölelés!

  Egyébként ugyanilyen állapotban vagyok most, alig tudok elmondani pár összefüggő mondatot, és félóránként úgy érzem, elbőgöm magam – akkor is, ha valami rossz történik, de akkor is, ha valami jó. Eldöntöttem, hogy ma nem csinálok semmit, csak petrezselymes újkrumplit eszek, cicát simogatok, meg a férjemet, és vettem két nagy adag málnát is.

  • De már vége az évnek, nem? Vagy legalább gyerek nincs bent az épületben. Bejártok még?
   A múltkor meggy, meg joghurt, most málna, és a plafon is alacsony, hm. (Nem voltál köteles, szar szójáték.)

   Nem vagyok nagyon bánatos egyébként, inkább józan. Mint aki sokat élt már. És aktív. És tényleg, van egy csomó újkrumpli, meg borjúhús, hol is.

   • Még nincs vége, nekünk kötelező bejárni június végéig – ezen a héten minden nap reggeltől estig érettségi volt, aztán jövő héten hétfőtől szombatig továbbképzés, reggel nyolctól este hétig. Lifelong learning rulez…

   • Ó, ezt rendesen betáblázták neked. Kitartást! Én jövő héten kezdem a finom kis érettségit. Eddig csak biziket írtam, elég nagy hibaszázalékkal. Júni 30 után meg már csak láblógatás!

   • Igen-igen, utána pihi nekem is! A képzést illetően csak abban reménykedem, hogy ülni kell és bambulni, mert többre aligha leszek képes. Hálisten a bizik kiosztva, idén a 45-ből csak hármat rontottam, az szuper eredménynek számít.

   • Ez komolyan, valami bosszú? Jó, képződni más, mint képezni, de júniusban, az év végén, közoktatásban dolgozó tanárokat, reggel nyolctól este hétig???

   • Hát… Az az igazság, hogy így is úgyis be kellene járni és ott lenni, akkor is, ha nincs semmi, amit csinálhatnánk, mert csak. legalább lezajlik a továbbképzés, és ami nagy szó: ingyen van.

   • Még nekünk is be kell járni elvileg, egész hónapban, és még júliusban is másfél hetet. Aztán van csak hivatalosan szünet. Nem tom mi ez az új divat most, eddig nem volt.

 4. És a “nem vagyok köteles mindig mindent tudni és jól csinálni” elvnek köszönhető, hogy most erről a bejegyzésről egy helyett tizenkettő értesítő email jött? Nekem viccesnek tűnt 🙂

 5. Nem, nem vagy köteles. Inkább menj és vedd ki az éves nyári szabadságodat. Bőven megérdemled szerintem. Csak kérlek előtte szólj,hogy reggel ne várjam a csilingelést, hogy “új bejegyzés”!… Töltődj, játsz, bambulj és egyél jókat és persze száguldj a bringával! És írj, írj, írj.

a kommentelés lehetőség, jóakaratú és nyitott olvasóknak

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s