16 thoughts on “lolita a kishúgunk

 1. Ez nagyon komoly. ki lehet a bloggazda? Láthatóan nagyon szívén viseli a dolgot. Ennyire kiakadt, vagy az újságíró ellensége? Mindegy is, tényleg elképesztő mennyiség.

  Kedvelés

  • A petíció indítója. Nem az újságíró ellensége, ez a blog azért indult, hogy a téma szüzeinek a szájába rágja, miért gáz a cikk, és miért még nagyobb gáz az ügyvédi felszólítás.

   Kedvelés

   • A cikk tényleg gáz, még régebb olvastam, és akkor is baromi ellenszenves volt. Negédes, ragacsos, szoknya alá nyulkáló dumák, közhelyek, füttyögős-cuppogós szóhasználat… Pefff.
    Az ürügyül szolgáló filmek nem gázak a helyükön kezelve. Nyilván Polanski melói se lesznek attól rosszabbak, hogy amúgy milyen ember civilben (foglalkozzon vele a rendőrség meg a kriminálpszichológus…), és a Lolita film se lesz szar film, max kibaszott nyomasztó (ha valóban gondolkozol rajta). Láttam amúgy és tényleg nem rossz, de nem egy csajozós film. Az a tehetetlenség, ami úgy az összes karakterre jellemző a kiscsaj életét a saját agyhugyköve miatt kényszerpályára rakó Humberttől magán a lányon keresztül az összes többiekig… brr. Amúgy pl az a film _nem_ pedómosdatás, ahogy a könyv se. Nabokov nem az amerikai pedofília keresztapja, az egész pont arról szól, mennyire borzasztó egy ilyen történet. Na. Úgyhogy erről és hasonlókról ilyen lábszagú, negédes, szemlegeltetős stílusban írni… Blöá. Megérdemel egy pár beszólást, párbeszédet, vitát, oltást.

    Kedvelés

 2. Nekem megdöbbentő/szomorú, hogy ilyen kevesen írták eddig alá a petíciót. A többi nő már nem emlékszik rá, milyen volt, amikor kislány korában úton-útfélen, iskolában, otthon, közlekedési eszközökön és ki-tudja-még-hol-mindenhol (jobb esetben csak) rányúlkáltak?

  Kedvelés

  • Erős érzésem az, hogy nagyon, nagyon sokan egyszerűen nem értik, nem látják, miről van szó, nem megy át, nem éri el az ingerküszöböt. Ennyi. Ezer oka van, hogy miért nem, de elég elborzasztó belegondolni.

   Kedvelés

   • Szerintem is ez lehet, nem éri el az ingerküszöböt. Mert természetesnek veszik, hogy egy gyereklány felkelti a férfiak figyelmét, ebbe nőttek bele. Hába szenvedték el ők maguk is, ártatlannak tartják. Lolíta jelenségnek nevezik, ami valójában pedofília. Borzasztó az egész, az, hogy a Narancs ezt képes volt leadni. Hogy senki sem kapott a fejéhez.

    Kedvelés

   • Igen, ez is sokat nyom a latban. Különösen, hogy gondolom feminfot, meg nőblogot se sokan olvasnak, vagy jellemzően nem ezeket napi szinten.
    Nekem az elmúlt napok személyes élményei alapján az állt össze, hogy kb. 10ből 7, de inkább 8 (nő, férfi vegyesen) meredten néz maga elé, s jó esetben csak annyit kérdez, ha mond egyáltalán valamit, mi dolgom nekem ezzel. Az már jó, ha nem röhög egy jóízűt. Erre gondoltam.

    Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.