tiltakozom

Én, Gerle Éva, a csakazolvassa blog szerzője, úgy is, mint egyike azoknak a magánszemélyeknek, akik egyedül, durva támadások közepette próbálnak tenni a nők egyenlőségéért és a nemek kölcsönösségen és szolidaritáson alapuló viszonyáért, az igényes gondolkodásért,

TILTAKOZOM

az ellen, hogy a nevében a “nő” szót viselő Nők Lapja Café, Magyarország piacvezető női portálja Joós István nőellenes, ostoba nézeteit a felületén közli. A jóképű férfi fotójával, színes-szagosan, e pillanatban tízezernél több lájkkal és kétezres megosztással. Holott ha valakinek, őneki mint professzionális női médiumnak pénze, lehetősége, szakértelme és főleg dolga lenne, hogy konstruktív tartalmakat közöljön és népszerűsítsen, valamint a nők életminőségét javítsa mellébeszélés, pótcselekvések üzleti célú propagálása és nőellenes, maradi, ködös nézetek kattintásvadász népszerűsítése helyett.

Ezt a cikket eddig kilencvenhét olvasóm küldte el nekem felháborodva.

Kérem a portált, törölje az írást, és kérjen minden nőtől bocsánatot, mert e veszélyes, emberellenes, manipulatív, nehezen leleplezhető és sértő dogmákon jó százötven éve túl illene lennie minden gondolkodó embernek.

*

Továbbá az ellen is tiltakozom, hogy miután a jelentős piaci médium tudatlanságból, cinizmusból vagy valamilyen, előttem ismeretlen érdekre hallgatva veszélyes ostobaságot tol az orrunk alá mint “egyik véleményt”, utána pár órás határidővel, de frankón ám, hétfő reggel 8-ra, megkér néhány civil feministát, hogy írják le a “válaszukat”, amire az aranyszavú férfiú még majd reagál. Tehát újra felületet adnak neki. Természetesen a nők dolgozzanak ingyen, nekik ez megszólalási lehetőség, felületet biztosítanak — reparálja a bakit más. És kedvesen, de tényleg végtelenül barátságosan felhívják e nők figyelmét, hogy csakis a tárgyban maradni, és semmi személyeskedés!

Kedves civilek! Mi lenne, ha megegyeznénk abban, hogy tartalmat piaci médiumnak nem állítunk elő ingyen, és nem a mi érdekünk, hogy a médium ne égesse magát?

A mi válaszunk legyen a méla vállvonás és a bojkott. Blogversenyükre, gyere hozzánk bloggernek!-felhívásukra egyaránt, és nem is linkeljük őket.

Ez nem vita, erre nem lehet mit mondani, mert ilyen nincs. Minden más polkorr ügyben lehetetlenné vált a mainstreamban ez efféle. Csak a nőkről lehet még mindig ilyeneket mondani, teljes értékű ember-voltukat elvitatni.

Ez sima kattintásvadászat volt, és sztárrá tették vele ezt az embert.

Mint közhangulat-barométer, tanulságos az ügy: két éve még nem háborodtak volna fel ennyien. Azóta sok minden történt, és tudatos emberek ezrei jelentek meg. Ezen érdemes dolgozni, és csakis függetlenül.

Kapcsolódó írások:

Barok Eszter:

A Föld egy alacsony, széles henger

Szabó Móni:

A mammut meg a piszkos munka

Antoni Rita, Nőkért:

A feminista munkája a megmondóférfi (?)

Dézsa:

(van nekem egy anyai nagymamám…)

!!!444!!!:
Lehull a lepel a nők főfunkciójáról (egybe): hivatalosan is a konyhában a helyük!

megjegyzés: az Nlc nem a Nők Lapja, és nem is annak internetes felülete, ezt legalább a profik tudhatnák. Külön kínos, hogy most ezzel is égetve van a Nők Lapja is.

Az én magánválogatásom:

egy csodálatos facebookos suttyó, nem ismerős, hanem sasoló, ki tudja, indulatát milyen tűzön sütötte, és bocsánat érte:

A feminizmus-a definíciója szerint-a nők, mint csoport egyenjogúságáért küzd!
…de, de a nő, vagy NŐK, nem csoportot képező élőlények, hanem az emberi faj egyik neme, pont ugyan annyira fontos szereppel, mint a másik nem, a férfi!
…de, de ez a két szerep, alapvetően más, mivel a két nem különbözik, a fajfenntartásban más a szerepük-biológiai adottságok folytán-és ez a szerep nem VÁLASZTHATÓ!
Lehet egyéni életstílust kialakítani, kivetni harcos amazonként a férfit az életből, de ezzel lemondanak a rendeltetésüknél fogva rájuk rótt társadalmi-magánéleti örömökről feladatokról.
A feminista nő megfossza a férfiúi nemet, a neki rendelt feladatoktól, a jól megérdemelt sikerélménytől azáltal, hogy neki idegen, genetikailag nem belekódolt szerepeket próbál ráerőltetni.
Szerény személyem szerint jó nagy marha aki haggya
…de, de nézzük meg a modern világ “tökös” férfiúi modelljét….
Nem eszik húst, aktát tologat, fiatalon feminin, középkor táján már tottyos-puhány!
Emberek! Hol a tűz? Hol az Élet????
Én arról nem tehetek, és férfitársaim sem, hogy sok nő önszántából züllésre adja fejét!
Nem vagyok felelős az örömlányok sorsáért, és nagyon sajnálom és szánom azt, aki megélhetésből adja el testét…de, de nem én vagyok a felelős érte!
A harcos hozzáállás a feministáktól, csak nemtetszést, ellenérzéseket kelt!
gyanítom, hogy ha rend lenne ezeknek az embereknek a lelke táján, nem kéne harcolniuk, nem kéne megbotránkozniuk más emberek más véleményén, más felfogásán, életelvein!
Az egész életelv gyűjtemény két dologban sántít….
Az egyik, hogy NINCS hátrányos helyzetben a nő, a mai modern társadalmakban!
A másik a harcoskodás, ami-mint tudjuk-mindig a fel nem dolgozott sérülések ismérve, alapból ignorálható!
Más részről, a feministák követelései teljességgel teljesíthetetlenek….
Nincs, ki megadná nekik azt a tiszteletet, amit képtelenek érezni MAGUK iránt!
Ami nem csoda, hisz elvettették az ósdi istenhitet, amin anyáik-nagyanyáik-déd és ükanyáik nagyon szépen elvoltak, elvetették hogy egy normális tökös csávó csajai-feleségei, gyerekeinek anyjai legyenek, minden örömével-kínjával ezen dolgoknak!
Marad a NAGY NAGY üres EGO, ami-valljuk be-mindenkit taszít, nemtetszést kelt!
Én, Poszáta, ragaszkodom mint emberi lénynek járó joghoz, a véleményem szabad kinyilvánításának jogához!
Nem kívánom, hogy egy elégedetlen(mivel is??? velem?)női csoport akár direkt(felháborodás, demonstratív frusztráció stb) presszionáljon életelveim megváltoztatására, és azt sem szeretném, ha ez a dolog indirekt módon, társadalmi szervezetek nyomására történne!
FÉRFIAK!!! FÉRFITÁRSAIM!!! Szálljunk síkra jogainkért! A FEMINISTÁK szabadságunkban, Istentől kapott szerepünkben, a szokásjog ellen harcolnak!
Ha liberális és lelki lények lennének egy csöppet is, tudnák, hogy a változást magukon kell kezdeni, és ha már belül rend van, akkor úgy sem kell harcolni!
Aki kardot ránt….kard által vész el!
A TÖKÉLETES védelem a FEMINISTÁK érthetetlen és kiszolgálhatatlan elvárásförgetege ellen a tökéletes közöny!
MI, FÉRFIAK nem akarjuk, hogy korlátozzanak bennünket olyan lények, akik abban látják a saját szabadságukat, hogy bennünket akarnak megváltoztatni!
Szabad világban élünk-mindenki változzon csak-tessék-tessék, de ne mondja senki hogy azért rossz neki, mert és ilyen, vagy olyan vagyok!
Mert ez egy jó nagy hülyeség!
Szerencsére a nők nagy többsége, még nem idegenedett el magától és a természet(Isten?) által rendelt jogától-szerepétől, így NYUGODT szívvel lesz…juk a FEMINISTÁKAT, addig a pontig, míg el nem kezdődik a jól ismert hiszti-kriszti(jajjj, csak nem nők mégis? ) ha meg verbális támadást indítanak ellenünk az intellektus és nem Atyáink Istene nevében, jogunkban áll a véleményünkért, életelveinkért való kiállás!
Zárójelben megjegyzem, hogy egy sejtelmes, mindent tudó mosoly, amilyen a szfinx-é a legelsöprőbb hatású….
Ne felejtsük el, hogy a természettől elidegenedett lényekkel van dolgunk, JOGUNKBAN áll bele se menni a játékaikba!
Elegendő tudni mélyen legbelül, hogy ez a harc, nem az én harcom, ez a probléma, nem az én problémám, ez a játszma, nem az én játszmám!
Maradok tisztelettel MINDEN EMBERTÁRSAM iránt
(fajra, nemre, szexuális identitásra való tekintet nélkül)
Poszáta

(később miss Gerle kisasszonynak nevez — wtf?)

(kaptam még egy üzenetet is tőle: “műveletlen a kurva anyád! :D”)

És Joó Violetta, hát, őt csak röviden:

Ne hülyéskedj, te már a családcentrikusságot is nőgyűlöletnek nevezed?

Az említett orgánum:

A nő munkája NEM a férfi

— ja, jó, különös kegyként most ők is szót kapnak, parancsoljatok, jó, egy ide, egy oda, helyreállt a világrend, az orákulum meg majd reagál, remek.

“visszavágó!”

Nem értik.

173 thoughts on “tiltakozom

      • Rágalmazás

        A rágalmazás tényállása az ember jó hírnevének, társadalmi megbecsülésének büntetőjogi védelmét teremti meg. A rágalmazás vétségét az követi el, aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ. Alapesetben egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Minősítő körülmény, ha a rágalmazást aljas indokból vagy célból, nagy nyilvánosság előtt, vagy jelentős érdeksérelmet okozva követik el. Ezen esetekben a büntetés két évig terjedő szabadságvesztés.

        Kedvelés

      • Sok sikert a büntetőperhez! Ne feledd a harminc napos jogvesztő határidőt, valamint a Btk. pontos és hatályos szövegét, továbbá egy remek ügyvédet! És a feljelentésben ne suksükölj!

        Kedvelés

      • (aki nem követte:)
        Ez a szegény, szegény madárember, akinek nem volt gyerekszobája, ellenben álneves a facebookja, odaömlesztette az én idővonalamra ezt a fent idézett, sírnivalóan buta önparódiát, olyan retorikával és nyelvi eszközökkel, amelyek az olyan emberekre jellemzőek, akik második általánosban elveszítették érdeklődésüket mindenféle szellemi tartalom iránt. Majd megírta a fenti üzenetet, miszerint ő nem műveletlen, és a kurva anyám, és most is nagyon dühös, napokkal később itt gorombul, hogy… hogy tán feljelent? Nem tudom.

        Annyit azonban súgok, hogy ahhoz valami felvállalt, valós névnek is kell lennie, hogy valaki ellen a rágalmazás elkövethető lehessen. Én nagyon jól tudom, mit teszek, és nem is ma kezdtem, tele van az internet egyik kezükkel a feljelentéssel fenyegetőző, másikkal a farkukat gyúrogató szerencsétlenekkel.

        Kedvelés

      • Legcukibb az, hogy valahol ezt a sztorit már úgy láttam viszont, hogy _te_ pereled a szöööeeegény asztrológus házaspárt. Jóvanakkó.

        Kedvelés

      • A humorérzék az nem árt, meg a józan ész. Nem vagyok amúgy egy ilyen értelmiségináci, aki szerint minndenki hülye, aki nem reggelizik Kantot Hegellel, de legalábbis le van sajnálva. Sose fogom kinőni, kész. Nyilván jó, ha valakivel kb mindenről lehet beszélni, nem csak az időjárásról meg a melóról, de én ennyit látok ebből. Csak vonalas ne legyen az ember.

        Kedvelés

    • Én csak azért nem röhögtem, mert élőben ismerek legalább öt ilyet, vagy nagyon hasonlót. És nem és nem értik, hogy miért nem működnek a kapcsolataik, vagy miért is nem boldogok ők az életben. Akárhogy magyarázom, akkor sem. Mint jelenség, amúgy tényleg vicces.

      Kedvelés

  1. Sikerult most màr nekem is idot szakitanom Joos Istvànra. Agyhalàl.
    Ràasàsul mind ezt az okossàgot nem a sajàt kis ismeretlen blogjàn nyomja, mint ahogy te is kifejtetted. Es hogy a “szent kattintàsvadàszatért” semmi sem dràga. A nok “helyrerakàsa” plàne nem.
    Amugy azért igazàn irritàlo, mert érezhetoen intelligens ficko, legalàbbis ezt a szovegét nagyon osszerakta. Kicsit mullerpéteres-noimàdos (“Igazi No” imàdos), spirituàlis, kicsit vàlsàgolos, “segitsuk egymàst”-olos, kicsit konzervativ, apatriarchàtusjolmukodotttérjunkvisszahozzà-kolos, kicsit engedèkeny (persze lehet a nonek is munkàja, de fontos a prioritàs!), mindenbol amennyi kell. Es az oriàsi nagyarc, aki mindenki helyett tudja, hogy mit akar, hogy boldog-e vagy sem, és mit kéne tennie a boldogsàgért. Es sem a statisztikàk, sem a tapasztalat nem szàmit (pl. hogy a kétkeresos modell jobban mukodik anyagilag is), o tudja mi az igazsàg. Magàba szivta a tesztoszteronnal (vagy meguzente neki is a Szaturnusz). Nem akarom nagyon szétszedni a szovegét, a “visszavàgosok” megirtàk màr helyettem jobban, csak annyi aprosàg, hogy sem a joga, sem a mosogatàs nem kifejezetten noies dolgok. Elobbi egy buddhista gyakorlat, és szerintem tobb férfi gyakorolja, mint no a vilàgban (de mindenképp nemsemleges), a màsik pedig egy olyan tevékenység, amit az edényhasznàlat vonz maga utàn. Tehàt egyetlen férfi sem uszhatja meg annyival, hogy “na, ezt a noi munkàt is kiprobàltam, màr elég volt”. Ha el akarja kerulni a mosogatàst, akkor vagy étteremben kell étkeznie rendszeresen, vagy eldobhato tànyérokat kell hasznàlnia, vagy fizetett mosogatot kell alkalmaznia. Vagy fizetés nélkulit. Az uriember (figyelem, a Holgy pàrja! 🙂 nyilvàn erre gondolt.
    Amugy engem ez az iràs akkor is irritàlna szerintem, ha férfi volnék, és nem csak a nok irànti szolidaritàsbol. Nem feltételezi ugyanis, hogy egy férfi pàrkapcsolat nélkul is sikeres lehet, “bolcs tanàcsado” nélkul is. Pedig van néhàny sikeres egyedulàllo férfi. Vagy homoszexuàlis. Meg van rengeteg sikertelen is. Tobb, mint sikeres.
    (Nincs most magyar klaviaturàm, egy darabig nem is lesz, ezért most nehéz olvasni a szovegemet, elnézést…)

    Kedvelés

  2. Nekem is linkelték páran, amúgy copy-paste alacsony szintű közhelygyűjtemény, már amennyit képes voltam olvasni belőle, mert ilyen baromságokra ennyi időm nincs. Válaszolni meg pláne nincs, mert minek. Ölég szánalmas, hogy ezt a meccset még ennyien és ennyiszer le szeretnék játszani, ez a vonat már egyre többeknél hálistennek elmegy.

    Kedvelés

  3. “Kérem a portált, törölje az írást, és kérjen minden nőtől bocsánatot, mert e veszélyes, emberellenes, manipulatív, nehezen leleplezhető és sértő dogmákon jó százötven éve túl illene lennie minden gondolkodó embernek.”

    Mégis ki a franc vagy te, hogy ilyet kérj? Menj vissza Rákosi és Sztálin apádhoz, náluk volt ez divat. Az NLC-t meg hagyd békén, véleményszabadság van. Akkor is, ha neked nem tetszik.

    Kedvelés

  4. Szerintem az a leginkább elkeserítő ebben az egészben, hogy egy ilyen szöveggel akarnak “vitát” generálni. Már a bevezető is ostoba közhely: “Mi a nő igazi feladata, és mi a férfié? Hogyan lehetnének boldogabbak a párok, és hogyan kerülhetnének végre helyükre a szerepek?” Ahogy Rita írja, eleve nem kéne “a férfiról” és “a nőről” beszélni, az pedig értelmezhetetlen, hogy “helyükön lévő szerepek”, mert ezek eleve a biológiai különbségeken nyugvó csoportosításon, és a csoportok közötti hatalmi különbségekből adódnak. Joós megkapta az alaphangot ezzel. A gendertémát csak a negyedik kérdésnél hozza be, a munka kapcsán: “Sok nőn látom például, hogy azt gondolja, az a főfunkciója, amit a munkahelyén csinál.”, és erre nem az adekvát WTF következik, hanem: “Egyik funkciónak nem jó?” Ugyanígy akkor, amikor ezt bírja mondani Istvánunk: “A nő munkája a férfi. Minden más hobbi lehet csak, ha és amikor van rá energiája.”, a riporter nem abban látja a problémát, hogy a nő ezzel kb. visszakapja oldalborda-státuszát, így a Maslow-piramis csúcsairól nem is álmodhat, hanem a gazdasági vonalat hozza be, és azon problémázik, hogy de nem tudnak majd így megélni (pedig ha meg tudnának élni apu fizetéséből, az nyilván jó lenne mindenkinek). Az elvált, özvegy, egyedülálló, aszexuális, homoszexuális és transznemű emberek pedig nyilván nem léteznek, valamint azok sem, akik magukat nem a férfi-nő dichotómiában akarják meghatározni.

    Kedvelés

  5. Na, akkor. Én vagyok egy kapcsolatban. Elvileg egyenrangúak vagyunk a férjemmel. De. Én is végeztem főiskolát, jobb jegyet kaptam a dipomba mint ő. Mégis, alapjáraton az én dolgom mosni, főzni, takarítani, a gyereket ellátni. Nagy szart! A szülésen és a szoptatáson kívül mi az, amit a pasik nem tudnak megtenni???? SEMMI! Ne mondja mar nekem senki. Amikor dolgoztam, akkor is munka utan mentem a boltba, foztem meg munka utan. Ezt egy pasi nem tudja? De. Az más kérdés, h akarja-e. Na de ez az, ami nem érdekel.
    És igen, a fiús anyákon rohadt nagy felelősség van. Mert úgy el lehet ezt tolni….de mennyire. Hány ilyen elbaszott idióta szaladgál, kurvázza le a nőket, és csodálkozik, hogy ő nem kell egynek sem. Persze, mert ribanc, a pénz kell neki! Az bazmeg.
    Meg az ilyen jooooook?? Honnan jönnek ezek, komolyan???

    Kedvelés

  6. És igen. Amikor elolvastam, az volt az első gondolatom jósról, hogy baromi hiteltelen. És erőltetett. És igen, direkt írom rosszul a nevét. Mert bunkó femiministata vagyok. Oszt?

    Kedvelés

  7. Számomra az a legszörnyűbb, hogy ez az ember megköszöni a megtisztelő figyelmet, és összességében jó kis hírverést kapott (ehhez én is hozzájárultam, én is megosztottam a cikket, igaz, Eszter bejegyzésével együtt).
    Nem is értem, miért történhet az meg, hogy interjút készítenek egy teljesen ismeretlen emberrel, és az ott anekdotázgat a világról alkotott véleményéről. Kit érdekel? Mi volt ezzel a cél? Bemutatni, hogy milyen sokfélék vagyunk? Mert akkor holnap sétálok egyet (most éppen a szülőfalumban vagyok), és megkérdezek mindenféle embereket különféle témákkal kapcsolatban, és elküldöm az nlc-nek a gyűjtéseimet. Bemegyek reggel a helyi csehóba, megkérdezem a kora reggel feleseket bevágó embereket, hogy ez mire jó? Biztosan van rá valami filozófiájuk.Sztárt csinálok belőlük két nap alatt.
    Meg azt írják, kíváncsiak voltak arra, milyen érvekkel kíván feltámasztani egy régi nőképet valaki. Nem akarok nagyon szélsőséges nézeteket leírni, de akkor keressünk olyanokat, akik az elmúlt száz év valamelyik eszméjét szeretnék feltámasztani, és hallgassunk meg, miért tartják ezt indokoltnak.

    Kedvelés

    • Csinálj velem interjút (nekem nemsokára diplomám is lesz a tanácsadáshoz, nem leszek garázsguru 😀 )
      Szegény férfiak csak vergődnek, fociról, gyors autókról, karrierről álmodoznak, de én látom, hogy nem boldogok. Miért? Mert nekik nem adatott meg, hogy életet adjanak! Bizony, az Ősi Tabu, amire már Sigmund Freud is ráérzett, de – férfi lévén – személyisége megroppant az igazság súlya alatt, és az elméleteiben teljesen kifordította azt, és így terjedt tovább tévesen a modernitás során. Az Igazság azonban mindig napvilágra kerül. Igen! A férfi szülni akar, életet akar adni a testéből, de nem tud, nem képes rá! Ez hát a szörnyű teher, amit minden férfinak cipelnie kell, évezredek hosszú során át. Az életadásra való képtelenség miatti pótcselekvések miatt sosem lehet boldog a férfi, és így a Nő sem. Vissza kell térni az ősi rendhez, ahol a férfi a szülő nő támasza, alázatos, odaadó segítője volt. Aki – bár a nőhöz képest másodrendű a szerepe az Életadás csodákkal teli folyamatában – mégis csodálatos lény. A férfiaknak bele kell törődniük ebbe a szerepbe, csak egy nő mellett, apaként teljesedhet ki az életük! Én ezt látom.

      Kedvelés

      • Akkor ez az ügy (a szülés, és persze a menstruáció is) a férfi ügye is, csak ő a nőn keresztül szolgálja ezt az ügyet? És ugye nem azt mondod, hogy a férfi a hierarchiában a nő alatt helyezkedik el?

        Kedvelés

      • Igen, csak a nőn keresztül szolgálhatja, hiszen pusztán egyetlen, apró sejtet tesz hozzá az Életadáshoz.

        Hierarchiáról beszélhetünk, valóban, és sajnos ezt végre be kell látniuk a férfiaknak: nekik csupán a segítő szerep jut. De ez egy nagyon fontos szerep, nélküle a nőnek sokkal nehezebb dolga lenne. Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy bár a férfiakat csupán a kétivarú szaporodás, és ezáltal a genetikai változatosság biztosítása miatt hozta létre az evolúció, spirituális síkon igazi Társsá dicsőülhetnek, ha okosan és alázatosan kísérik a nőt az életadás, és így az alkotás, a teremtés útján.

        Kedvelés

      • És még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy a férfiak fantasztikus lények, sok örömet okoznak nekünk, nőknek.
        😀

        Kedvelés

      • Mit tegyen az a férfi, aki él-hal a munkájáért? Elképzelem, bár tudom, nem szabadna, de mégis elképzelem, természetesen csak feltételezem, hogy a férfi egyik nap megunja ezt a szerepet, és azt mondja a Nőnek, hogy drágám, én….

        Kedvelés

      • Megunhatja, de nagy árat kell fizetnie érte: a boldogsága a tét. Tágabb értelemben pedig a Születés ősi misztériuma. Ez nem játék. A teremtés rendje régóta felborult, ma ennek a végnapjait éljük. A vég előszele ölt testet a pornográf videoklipekben, Berlusconi unga-bunga partijaiban, és a Forma-1-ben. Ez így nem mehet tovább! A férfiaknak le kell tenniük az életadási képtelenség feletti frusztrációjukat, és el kell foglalniuk helyüket a Nő trónusa mellett.

        Kedvelés

      • Én ezt látom 😀

        Példának szántam. Szigorúan véve pont ugyanannyi érelme és létjogosultsága van egy ilyen világképnek is, mint a Joóspista-félének, csak az uralkodó széljárás szerint a férfi az origó, a nő meg csak hozzá képest valami. Ha nem a mostani lapleosztás lenne, a férfifórum ezt hozná le.

        Kedvelés

      • Zöldfűszálnak: (az újságíró sajnos kifeküdt a nevetéstől, nincs több kérdése. :DD)
        De nehéz téged megfogni, bár ha meg lehetne, nem is készítenék veled interjút. Reméljük, hogy a férfiak nem kérik ki maguknak, ha meg mégis, akkor majd megértik, hogy ez van, és akkor ez majd elkezd bennük munkálkodni. Én legalábbis ezt látom.

        Kedvelés

      • tessenek kérem ezt már megírni egyben, és utána engedélyezni, hogy osztható legyen 🙂
        (vagy csak az utóbbit, a melót megcsinálom magam)

        Kedvelés

      • Jó volt a riportalany, 😀 Én csak kérdeztem, és természetesen nem alákérdeztem. 🙂 Én is gondoltam egy hosszabb interjúra Zöldfűszállal, és annak blogbejegyzéssé szerkesztésére, csak itt már nem tudtam technikailag megoldani.

        Kedvelés

    • Nem teljesen ismeretlen, sőt, alkalmas vonzó, izgalmas férfinek, amilyenről minden Hölgy álmodik: független kócs, jóképű, van svádája, és a szivesseg.netet is ő csinálta, ezzel többször volt újságokban. Keress rá a nevére.

      A szivesseg.neten, amely nem nagyon működött, átírtam a felhasználónevem “Jós István bojkott”ra.

      Ő mondja, amit gondol, meg fizesse a tartalmait a félbehagyott cikkeknél, akinek erre van igénye, de a magát haladónak is mondó, Bomberát is foglalkoztató nlc, a legnagyobb hazai női portál miért nem érzi a felelősségét?

      Kedvelés

    • (Utólag szerkesztek ide egy bevezetést az interjúhoz.)

      A Férfi munkája a Nő?

      Milyen az Igazi Férfi? Hogyan kerülhetnek helyükre a Férfiak? Zöldfűszál szakértőnk, a Bigott Akadémia papnője erről is beszélt nekünk. Nézetei felborzolhatják a kedélyeket, de mivel ő egy csinos, helyes nő, elnézzük neki.

      Kedvelés

  8. Elolvastattam az asszonnyal a cikket, nem írnám ide a véleményét, pedig ő máshogyan gondolkodik, mint az itt kommentelők. Mar megint kiderült, hogy a férfiak az istenek, lassan el kellene ezen gondolkodni…..Hõlgyeim. Ide olyan jelet tennék ami felhúzott vállal szétteszi a kezét, és néha forgatja fejét.
    Komolyra fordítva , egypár évig lesz meg ez a blog, …is.

    Kedvelés

      • Amikor visszaolvastam, mit írtam akkor láttam én is, hogy egy rohadt pici ékezet mennyire megváltoztatja az értelmèt annak amit írtam. Bosszant, de ez van. Javítottam, remélem láttad.

        Kedvelés

      • én úgy olvastam, hogy „még”, és arra írtam – csak azt, hogy ha majd az egyenlőség aztalánál mindenki egyformán ehet, akkor is kellenek ilyen éva-féle női találkozóhelyek, csak több lessz a tündércipő meg a színház. 😀

        Kedvelés

  9. Ugyanazt gondolom, mint a 444-es TE-cikknél: teljes felelősségtolás, szakmaiatlanság és gombnyomásra működtetés. Tetszett, ahogy Dézsa írja,h az nem vita, hogy azzal kezdünk, h egy népcsoport teljes értékű embernek számít-e. Ilyet leközölni úgy, mint egy bizonyos vita egyik oldala, vmi übergáz. Oké, létező jelenség ma az országban, rendben, létezik a nácizmus is, tehát mutassuk be, vitatkozzunk a romáknak való szerepekről is? Esetleg, hogy ki milyen munkát végezhet, női numerus clausus mondjuk ne legyen? Innen már csak egy apró lépés, faszagyerek képviselőink meg is szavaznák.
    Ilyen hangoknak nem lenne szabad egyenrangú teret adni, a kirekesztő beszéd nem takarózhat a szólásszabadsággal.
    (Joó után egy Joós, ez is nagyon karmikus lehet, túlcsordult a jóság!)

    Kedvelés

  10. Csak most jutok el addig, hogy megnézzem, mit hoztak ki végül a gondolatainkból. Szerintem ez egy jóindulatú lépés volt a NLC részéről, hogy bemutassa, mi van Joóson túl, ártani meg nem árt, ha az instantcoelhót megosztó átlagmariska meg a plasztikázott plázabiccs néha mást is olvas recepten, fogyókúrán meg a patriarchális maszlagon kívül (gondolok itt elsősorban a Rita által átadott konkrét információkra: aki szeretne, az innen már mélyülhet tovább kedvére, a trolloknak meg tökmindegy, ki mit mond, ebben biztos vagyok).

    Nos… ami azt illeti, nekem másfél perc szerkesztői munkám volt csak abban, hogy összeollóztam az épp aznap kifejtett gondolatsort magamtól (Rita biztatására), mert szerintem nem árt, ha néha egy kicsit “misztikusabb” álláspont is kerül azért a sok racionális okfejtés közé (legyen valami előnye is annak, hogy idealista freak is van köztetek, lol):). Különösebben nem hat meg, mit gondolnak az antifeministák vagy a Mester, de fontosnak tartom, hogy a mi álláspontunk – annak sokféleségében, eltérő világnézetekkel is a háttérben – helyet kapjon szélesebb közönség előtt.

    Oké, én valszeg azért nem vagyok annyira szigorú, mint Éva, mert testközelből ismerem, hogyan működik a mainstream média, tehát tudom, hogy az eszmei értékek közvetítése a kereskedelmi érdek rovására nem várható el (értsd: a kattintás számít, más nem nagyon), ahogyan az otthonróldolgozós-vakációs két hétben érdemi munka sem, az ember örül, hogy pihenhet, nem fog nagyinterjúzni, terepre menni, mélyre szántani. (Arról nem is beszélve, hogy vagyok annyira liberális, hogy még a szcientológiának is visszaadnám az egyházi státuszát. Illetve, jogsértő tevékenység esetén az egyházi egyesületi státuszt is elvenném, ha már.)

    No, de a lényeg, hogy Joós meg rosszabb jós, mint ez:

    Kedvelés

    • Egy kicsit erre, egy kicsit arra… sasszé, forgás — miért kellenek ehhez a civilek, miért nem írja meg a t. szerkesztőség a saját álláspontját, vagy íratja meg a saját, fizetett külsőseivel — ő szépen, középen áll, úgy illik?
      Azt hiszik, most kiegyenlítettek, most jó mérsékeltek és árnyaltak?
      Hol a fenében van ennek a közepe?
      Miért nem vállalják, amit gondolnak?
      Így “színes” a kép?
      Persze, hulljon a feministákra megint a megvetés?
      Miért kellene ebben szerepet vállalnunk?
      Ki gondolhatja, hogy “oké, lehozták joósistvánt, de most szépítettek, és ez legalább egy vita”?
      Mitől szigorú ez?
      Kit érdekel a mainstream média? Én veszítek vele?
      Ki kéne adnunk egy közleményt, hogy bojkottáljuk, és szólni az IKEA vezetőségének, van olvasó itt, hogy kurvára ne hirdessenek ott, amíg le nem veszik a cikket.
      Béna országokban maszatolnak, rendes országokban a szennyet elsodorja a közfelháborodás.
      Alapítsunk rendes országot! Szellemi országot! Már meg is van! Itt van! Sokan vagyunk!

      Kedvelés

    • “az instantcoelhót megosztó átlagmariska meg a plasztikázott plázabiccs” — ez meg kurvára különleges hópehely szindróma, tudom, hogy én is idegesítően elitista vagyok, és a bambuszbiciklim, krasznahorkaim meg romániai színházbajárásaim kvázi elvárásként tudnak értelmeződni, de ez, ahogy írod, nagyon nem szolidáris. Mi legyünk igényesek.

      A plázabiccs egyébként, már ha van ilyen, Rita első névelőjénél megbicsaklik, rohadtul nem érdekli.

      Engem zavar, hogy ti ezt jópofának tartjátok.

      Kedvelés

      • Ezért olyan mocsok dolog a jóindulatú szexizmus. Trójai faló, amit betolnak a kevésbé tudatos nők közé – mellesleg én sem születtem annak, bár a plázacicaságtól megvédett a gyerekkoromtól eredeztethető hópehelységem, ami csupán mázli -, és ott nagyobb kárt csinál, mint az ellenséges sztereotípiák. Mert az, hogy a Nő csak a Férfi mellett élhet teljes életet, a Nő bölcs, mert ő megérti a Férfit, viszont fordítva nem, stb. – első hallásra jól hangzik, és a lóláb csak akkor lóg ki, ha más szemszögből is elkezded vizsgálgatni ezeket.
        Egy kevésbé tudatos barátnőm is felháborodott a Joós-interjún, és amikor azt mondtam, hogy igen, ez nőgyűlölő, azt válaszolta, túlzok, mert “ez azért nem gyűlölet, de gáz”. Őt az háborította fel, hogy a joósi tanítás szerint nem lehetne nőként saját ügye, de a férfi-női princípiumos, napos-holdas maszlag tetszik neki. És ő távolról sem plázacica, sőt, bizonyos szempontból egyedi mintázatú hópihe.

        Kedvelés

      • “Ezért olyan mocsok dolog a jóindulatú szexizmus. Trójai faló, amit betolnak a kevésbé tudatos nők közé…”

        Te mit használsz ? Kipróbálnám 😀 😀 😀

        Kedvelés

      • Semmit, szériatartozék 😀
        De ezt komolyan írtam! A jóindulatú szexizmus trójai faló.

        Kedvelés

  11. “Maradok tisztelettel MINDEN EMBERTÁRSAM iránt
    (fajra, nemre, szexuális identitásra való tekintet nélkül)
    Poszáta”

    AZT A BÜDÖS KÉPMUTATÓ-KÖDÖSÍTŐ-ÁLTOLERÁNS-KÖPÖNYEGFORGATÓ TERINGETTÉT NEKI!!!!

    Már a(z emberi) “faj” szó is elég szemöldökráncolós és olyan 30-as éveket idéző kifejezés, de hogy újonnan a homoszexuális _férfiak_ is EMBEREK meg TÁRSAK, nem úgy mint a feminista nők… ez az oszd meg és uralkodj elv egyik leggusztustalanabb, legaljasabb és legsunyibb alkalmazása amivel életemben találkoztam.

    Nem csak a személyes érintettség miatt zavar ez engem, hanem azért is mert amikor ilyeneket látok egy szövegben mindig kétségbeesek hogy rosszul érzem-e hogy itt csak egyszerű rosszindulatról van szó, vagy tényleg csak korlátoltságról és abból sugárzik a gennyes szemétség mindenki más irányába.

    Kedvelés

    • Én a fajon gondolkodom vagy 10 perce (vajon melyik másik faj háborodhatna még fel a szövegén? Én a poszátafélék helyében minimum egy helyreigazítást és “nem velünk van”-t leközölnék. Biztos a bőrszínekre gondolt, csak nem teljesen vágja, miről is beszél).

      De legalább 10 percig nem azon gondolkodtam, hogy engem nem felháborít, hanem halálra rémít ez a szöveg. Ha kicserélnénk a “feminista” és “nő” szavakat, illetve szinonimáikat négerre, akkor a szöveg egy az egyben, felhasználónévvel mehetne a rendőrségre feljelentés formájában (na jó, nem itt, mondjuk Amerikában). Az IP címét, lakcímét már ők vadásznák le, egy órán belül kint lenne a SWAT, megetetnék vele a billentyűzetet, meg a kinyomtatott szöveget, majd kiállítanák egy térre, ahol le lehet köpdösni, és a déli hírekben már benne lenne, hogy “veszélyes rasszista sejtet számoltak fel…”.

      Én attól rémülök meg MÉG mindig, hogy ezt így, itt, még mindig lehet, és a népesség nagyobb része még tapsolni is fog. Mert “nővel” ez még olyan kis vicceske, “négerrel” már mindjárt mindenkiben vigyázzban állna a szar.

      Ez tisztán gyűlöletbeszéd, felbujtás, és a csávó annyira fent van a saját seggében, hogy fogalma sincs, hogy kik azok, akiket megszólít, akikkel jópofizni próbál, hogy mutassa, ő azért tök korrekt, meg minden. Ha lenne egy meleg ismerőse is, akkor tudná, hogy a melegeknek nem szexuális identitása van (vagyis hogy ő nőként, vagy férfiként akar szexelni), hanem szexuális preferenciái. Ha lenne egyetlen nem fehér bőrű ismerőse, máris tudná, hogy ugyan egy fajba tartozunk, de nem biztos, hogy egy rasszba (bár lehet, hogy tényleg belevette a madárfajokat is). Ha lenne legalább kettő, nem pixeles nőismerőse, tudná, hogy A NŐK NEM EGYFORMÁK. Tessék kimenni az utcára, és emberekkel ismerkedni! Esküszöm, egy részük érdekes, és megéri energiát fektetni bele!

      Ez sokkal veszélyesebb, mint a Joós cikk, mert az csak ezoterikus bullshit, az egyszerűen buta, és azon csak álmélkodni tudtam.

      Kedvelés

      • (Néha még maguk a melegek is összekeverik az intentitás és az orientáció fogalmát, ez tájékozottság, nyelvi igényesség kérdése.) Poszáta nyilvánvalóan műveletlen, rosszindulatú, ellenben nagyon tudálékos ember, valóban ez a típus az elnyomó ideológiák és rendszerek legerősebb támasza. Rajta nem segítene az sem, ha emberek közé menne.

        Kedvelés

      • Újra elolvastam, helyesbítek, nem rosszindulatú, csupán a feministákat utálja, de őket nagyon! 😀 Gyűlölete pedig, mint minden gyűlölet a földön tudatlanságra és tudni nem akarásra épül.

        Kedvelés

      • Engem eleve az a feltételezés háborít fel hogy azt hiszi hogy csak azért mert ugyanúgy farkam van mint neki még TÁRSAK vagyunk a nők csicskáztatásában.

        Másrészt kibaszott nagy tévedésben él ha azt hiszi hogy ezért a pár lecsöpögtetett mázas toleranciacseppért bárki is pitizni fog neki és hálálkodni hogy helyettünk inkább a (feminista) nőket nyomja el. Bár gondolom A Természet Rendje szerint akkor sem lehetek soha egyenrangú vele.

        Abba se gondolhatott bele a szerencsétlenje hogy a szexuális orientáció alatt a leszbikusok is ott szerepelnek, pedig ha a világképe következetes lenne rájönne hogy bizony ők is “lemondanak a rendeltetésüknél fogva rájuk rótt társadalmi-magánéleti örömökről feladatokról”, ami mi más lenne a korlátolt gondolkodása számára mint ő, A Férfi.

        Kedvelés

  12. Szétnéztem a Joós istván facebook oldalán, fáj is a szemem tőle, de ilyeneket találtam, hogy: “Van esetleg köztetek, akinek volna kedve ma délben egy tál bármilyen levessel a Kútvölgyi út felé járni? Lebetegedtem kissé. Jól esne. … Igen, tudom, hogy hogyképzelem, de meg kellett próbáljam. ” És nők tucatja ajánlkozik levest főzni/vinni. Szánalmas. Miért nem írja ki, hogy koszosak a zokniaim, és büdösek is. Nem tudja valaki kimosni? Nagyon felháborító. De a leginkább felháborító az, hogy a nők azok, akik ezen az oldalon kardoskodnak emelett az életfilozófia mellett. Ahány férfi megszólal, mind ellene van.

    Kedvelés

  13. Naja, itt van egyben. Nem tudom, hogyan lehet ebben a formában megosztani, de összevágtam.

    A Férfi munkája a Nő?

    Milyen az Igazi Férfi? Hogyan kerülhetnek helyükre a Férfiak? Zöldfűszál szakértőnk, a Bigott Akadémia papnője erről is beszélt nekünk. Nézetei felborzolhatják a kedélyeket, de mivel ő egy csinos, helyes nő, elnézzük neki.

    TollamPapírom: Úgy látom, hogy válságban vannak a párkapcsolatok, a Férfiak elvesztették önmagukat. Mi lehet ennek az oka?

    Zöldfűszál: Szegény férfiak csak vergődnek, fociról, gyors autókról, karrierről álmodoznak, de én látom, hogy nem boldogok. Miért? Mert nekik nem adatott meg, hogy életet adjanak! Bizony, az Ősi Tabu, amire már Sigmund Freud is ráérzett, de – férfi lévén – személyisége megroppant az igazság súlya alatt, és az elméleteiben teljesen kifordította azt, és így terjedt tovább tévesen a modernitás során. Az Igazság azonban mindig napvilágra kerül. Igen! A férfi szülni akar, életet akar adni a testéből, de nem tud, nem képes rá! Ez hát a szörnyű teher, amit minden férfinak cipelnie kell, évezredek hosszú során át. Az életadásra való képtelenség miatti pótcselekvések miatt sosem lehet boldog a férfi, és így a Nő sem. Vissza kell térni az ősi rendhez, ahol a férfi a szülő nő támasza, alázatos, odaadó segítője volt. Aki – bár a nőhöz képest másodrendű a szerepe az Életadás csodákkal teli folyamatában – mégis csodálatos lény. A férfiaknak bele kell törődniük ebbe a szerepbe, csak egy nő mellett, apaként teljesedhet ki az életük! Én ezt látom.

    TollamPapírom: Akkor ez az ügy (a szülés, és persze a menstruáció is) a férfi ügye is, csak ő a nőn keresztül szolgálja ezt az ügyet? És ugye nem azt mondod, hogy a férfi a nő alatt helyezkedik el a hierarchiában?

    Zöldfűszál: Igen, csak a nőn keresztül szolgálhatja, hiszen pusztán egyetlen, apró sejtet tesz hozzá az Életadáshoz. Hierarchiáról beszélhetünk, valóban, és sajnos ezt végre be kell látniuk a férfiaknak: nekik csupán a segítő szerep jut. De ez egy nagyon fontos szerep, nélküle a nőnek sokkal nehezebb dolga lenne. Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy bár a férfiakat csupán a kétivarú szaporodás, és ezáltal a genetikai változatosság biztosítása miatt hozta létre az evolúció, spirituális síkon igazi Társsá dicsőülhetnek, ha okosan és alázatosan kísérik a nőt az életadás, és így az alkotás, a teremtés útján. És még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy a férfiak fantasztikus lények, sok örömet okoznak nekünk, nőknek.

    TollamPapírom: Mit tegyen az a férfi, aki él-hal a munkájáért? Elképzelem, bár tudom, nem szabadna, de mégis elképzelem, természetesen csak feltételezem, hogy a férfi egyik nap megunja ezt a szerepet, és azt mondja a Nőnek, hogy drágám, én….

    Zöldfűszál: Megunhatja, de nagy árat kell fizetnie érte: a boldogsága a tét. Tágabb értelemben pedig a Születés ősi misztériuma. Ez nem játék. A teremtés rendje régóta felborult, ma ennek a végnapjait éljük. A vég előszele ölt testet a pornográf videoklipekben, Berlusconi unga-bunga partijaiban, és a Forma-1-ben. Ez így nem mehet tovább! A férfiaknak le kell tenniük az életadási képtelenség feletti frusztrációjukat, és el kell foglalniuk helyüket a Nő trónusa mellett.

    TollamPapírom: De nehéz téged megfogni, bár ha meglehetne, nem is készítenék veled interjút. Reméljük, hogy a férfiak nem kérik ki maguknak, ha meg mégis, akkor majd megértik, hogy ez van, és akkor ez majd elkezd bennük munkálkodni. Én legalábbis ezt látom.

    Kedvelés

    • Hm, ha ebből lehetne egy olyan képet (jpg vagy akármilyen formátumban csinálni), színeset-szagosat, látványosat csinálni, ami ugyanakkorát tudna szólni, mint a jóskapista (elnevezés képviselőnétől, köszi 🙂 ) interjú

      Kedvelés

    • Megosztás előtt egy pár apró dolgot – néhol több és a kelleténél – kijavítanék a saját szövegrészemben, de a saját képemet csak akkor adnám hozzá, ha Karafiáth Orsolya-módra át lennék maszkírozva papnőnek 😀

      Kedvelés

    • Zseniàlis! :):)
      De egyébként ez a vélemény ugyanugy létezik komolyan is, Soma szokott ilyeneket mondani, hogy a “no az élet csàszàra”, meg persze Muller Péter. En a pàrom egyik barlangàsztàrsàtol hallottam, hogy normàlis no nem barlangàszik, mert nekik ott van a szulés (màrmint a barlangàszàs helyett). Tehàt a férfiak kitalàlnak mindenfélét, hogy egyensulyozzàk a Nok Teremto Erejét az Univerzumban.

      Kedvelés

      • Szeretnék én is hozzàtenni valamit az interjuhoz, ezért kerestem néhàny képet, amik szerintem nagyszeruen illusztràlhatnàk a mondanivalot.


        Kedvelés

      • Köszönöm, de mint papnő, el kell mondanom, hogy mi nem szexualizáljuk a női testeket, hiszen azok a teremtés templomai, és mint ilyenek, szakrálisak! Inkább skót kockás szoknyás és ugyanilyen hasú, szemrevaló férfiakról gyűjtünk képeket 😉

        Kedvelés

      • Azért a második, az a kukis nem volt olyan lossz.

        Leszel páltpapnő hivatalossan? Akkol beílja a csülheílnok a pálttölvénykönybe.

        Kedvelés

      • Simán! Eredetileg nem voltak ilyen törekvéseim, de biztos metafizikailag rám esett a Választás. Ebben különbözünk a Joóskapestától, mert ő saját magát választotta ki 😀

        Kedvelés

      • Nagyon lákattantál elle a pestála! Tibi sílni fog.

        Akkol beílatom a tölvénybe, hogy mától te vagy a hivatalos páltpanő.

        Kedvelés

      • A kukis a harmadik!

        Bocs, fejembe szállt a dicsőség, de majd uralkodom magamon.

        Kedvelés

      • Majd ulalkodik lajtad egy félfi, ne fáladj. Én csak kettőt láttam, egy volt kukis, na.

        Kedvelés

      • Majd kifejtem bővebben a tanaimat, aztán várom az uralkodni vágyó jelentkezőket.

        Kedvelés

      • Na de kérem, hol van itt szexualizàlàs?? Tessék egy kicsit a dolgok mogé làtni spirituàlisan! En a fenti interjut ohajtottam illusztràlni, miszerint az Univerzum àltal ugy rendeltetett, hogy a Szent No szul, a Boldog Férfi pedig ebben segiti ot.

        Az elso képen egy No megy be a Szent Barlangba az Univerzum fényétol ovezve, hogy tisztito furdot vegyen, az ujabb fogantatàsra felkészulvén. Lehajtja a fejét, mert feltodulnak az emlékek az elozo szulésérol, amit szintén itt élt àt a Barlangban, de egyedul, mert a Férfi, ahelyett, hogy segitett volna neki, épp potcselekvésbol elindult felfedezni a Barlangot.
        A màsodik kép a No, mint az Univerzum egységének orzoje jelenik meg, a természettel tokéletes harmoniàban. A meztelenség itt nem szexualizàlàs, hanem a természetesség jelképe (ràadàsul az intim helyeket a természet alkotàsai diszkréten eltakarjàk).
        A harmadik a fegfélreérthetobb, elismerem. De aki igazàn egységben él az Univerzummal (azaz No), annak làtnia kell, hogy ez a kép valojàban a No felsobbrenduségét jelképezi, amit persze nem diplomatikus kimondani, mert rosszul eshet a férfiaknak, de mi tudjuk, hogy ez igy van, és valahol tudatalatt nekik is tudniuk kell, ha boldogok akarnak lenni. (A “felsobbrenduség” szo helyett hasznàlhatjuk az “Univerzum àltal fontosabb feladatra teremtett” kifejezést, és egy kicsit elfogadhatobb nekik is.) A képen a No szàrnyaival szàrnyalna, de még nem teszi, mert ott van a Férfi, a szàrnyatlan, akinek szuksége van rà. Es az Igazi Férfi, aki megérti a spirituàlis feladatàt, tudja ezt, ezért is néz olyan rajongoan, imàdoan a nore, Urnojére (a kevésbé beavatottak ezt a rajongàst gondolhatjàk szexuàlis izgalomnak tévesen). Ha jol megnézzuk a képet, akkor làtjuk, hogy egy sziklaszirten vannak, ahonnan csak szàrnnyakkal tudnak elmenni, màrpedig ott nem maradhatnak. Ugyhogy a kép az indulàs elotti pillanatot orokiti meg, mielott a Férfi, a Nobe kapaszkodva, szàrnyatlansàga ellenére àtélheti a szàtnyalàs oromét. Es az Univerzum igazi egysége helyreàll (-na, ha ezt a férfiak végre megértenék és elfogadnàk).

        Igazàn megihletett ez az interju, de azért attol megkiméllek most titeket, hogy a neten fellelheto osszes fantasy-giccsképet belinkeljem. 🙂

        Kedvelés

      • Na, csak sikerult hibàkat benne hagynom a szovegben, pedig kétszer is àtolvastam. Pedig ez fontos, ugyanis a neten olàlkodo “spirituàlisan alulkvalifikàlt” egyedek, hajlamosak potcselekvésként a magyar nyelvtani szabàlyokba és stilizsztikàba kapaszkodva, lenduletesen elsoporni az Univerzum Igazsàgàt. Ne adjuk meg ezt a tàmadàsi feluletet nekik!
        :p

        Kedvelés

      • Csodás leílás! A hejesílási hibák fel se tűntek, úgy ellöpített a taltalom!

        Kedvelés

      • Annyira rendes tőlük azért, ahogyan a barlangászós, felfedezős, feltalálós és komoly pénzeket fizetős világot kisajátítják maguknak és elnevezik Férfiak Világának. Ez megjelenik jóspistinél is. Hogy ki adta nekik és mikor azt nem tudni (hol a szerződés? én nem láttam!), de az a világ az övék, ahová a nők csak bemerészkedhetnek, meg Hobbyzgathatnak, de nem komolyan persze, aztán takarodó vissza a Női Világba! Ugyan ott pénzt nem lehet keresni, megbecsülést se nagyon adnak, tulajdonképpen ingyenes szolgálatból áll az egész, férfiaknak megalázó is szokott lenni, de nekünk azért az is nagyon fontos és teljesedjünk ki ott. Mert az érdekes Külső Világ a Férfiaké na. Ezt mindenki tudja, csak a mi kis buta fejünkbe nem fér!

        Kedvelés

      • Vannak olyan kultúrák, igaz, csak szórványosan, ahol a nemi szerepek nem különülnek el olyan élesen, mint ahogy a világ nagy részén tapasztalható. Egy ilyen a gerai törzs, ahol például gyakorlatilag nem létezik nemi erőszak, mert a férfiak egyrészt nem dominánsak, másrészt nem kulturális kód, hogy a nő álljon a férfi rendelkezésére. Ez a sok bullshit, hogy ősi szerepek, meg mit tudom én, nem eleve elrendeltek, csak a fennálló rend igazolását szolgálják.

        Kedvelés

      • “normàlis no nem barlangàszik, mert nekik ott van a szulés (màrmint a barlangàszàs helyett)”
        Ez most komoly?? 🙂 🙂
        Persze, minden helyett ott van a szülés! Akkor minden évben szülhetnénk.
        Anyám borogass!!

        Kedvelés

  14. Mielőtt tiltottam poszátát, megkérdeztem tőle, mit gondol a nőkről. Azt mondta, tiszteli őket természetesen. Ja, és számára a nő a feminista után kezdődik…én ezt nem értem. Butuska vagyok egy kicsikét… Ja, és a közös ismerősöm vele a mu kahelyem, ahol szenvedélybetegekkel foglalkozunk…khm.

    Kedvelés

  15. “Nem vagyok felelős az örömlányok sorsáért, és nagyon sajnálom és szánom azt, aki megélhetésből adja el testét…de, de nem én vagyok a felelős érte!”

    Dehát nem a kereslet határozza meg a kínálatot? 😀 Ha nem lenne rájuk igény akkor fel se merülhetne ez mint pénzkereseti lehetőség.

    Kedvelés

    • Nos, ha ő nem veszi igénybe a szolgáltatást, akkor nincs mit számon kérn, nemde?
      Ő bizonyára olyan férfi, aki ha föltesz egy felhívást a fészre, mint a leves esetében is, önkéntesek tolongnak, hogy kedvére tegyenek. Mert megérdemli, nyilván.

      Kedvelés

    • Sot, ez a szakmàja ugy làtom, meg a végzettsége is, mint a tobbieknék a
      “pszichiàter” pl.
      De a facebookon még jobb, ott “ember”-ként van fent. Joos Istvàn, ember.
      Eééértitek, ugye? O az Ember, mi meg az Asszonyok. Ahogy az Univerzum elrendelte…

      Kedvelés

  16. Visszajelzés: Ki kinek a munkája

  17. Visszajelzés: kérdeztétek, felelek | csak az olvassa — én szóltam

  18. Visszajelzés: miért nem progresszív a wmn? | csak az olvassa — én szóltam

csak okos-jóindulatú írhat ide

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .