pályázati kiírás

Azt írja Sofie az egyik kommentben, legyen fiúknak is parainesis.

Jogos kérés: őrajtuk talán nagyobb részben múlik a boldogság, mert eddig kevesebbet tettek érte, és hát ne csak a lányainknak legyen ennyi jó tanács. Halogattam, hogy majd, és… ez nagyon ritka, de nem jutott eszembe semmi.

Nem tudom megírni, ma jöttem rá, miért: mert a férfimintát nem én adom. Én innen beszélek, én nem tudom, milyen férfinek lenni. Kérhetem, hogy fiam, nekem jólesik, ha nem szó nélkül eszed meg a vacsorát, hanem taglalod a fűszerek viszonyát, netán meg is köszönöd, meg hogy jó, ha néha anyák napján kívül is előállsz valami meglepő kedvességgel, és szoptatás közben be ne szóljál már, hogy hogy néz ki a nejed, meg hogy nem muszáj ám családot alapítani, ha nem érzed át, hogy mivel jár, de ezek mögött nincsen szempontrendszer, nem érzem az egészet, nem megy. Talán mert őket, a több jog, nagyobb mozgástér várományosait csak kérlelhetem, és azt nevetségesnek érzem.

Kedves férfiolvasóim, van tippetek? Kérlek, szedjétek össze a parainesis műfajában, 2000-10000 leütés terjedelemben, hogy mitől lesz, lehet boldogságosan egyenlő a fiaink párkapcsolata.

Ide küldjétek: csakazolvassa@freemail.hu

A legjobb írás beküldője pedig kap egy új pink szilikonklaviatúrát.

7 thoughts on “pályázati kiírás

 1. Visszajelzés: “én ezt mégse akarom” — az első vendégposzt | csak az olvassa

 2. Érdeklődöm, hogy erre ezidáig hány pályamű érkezett ?
  Amúgy a nevelés rengeteget számít, a fiúk zömét épp az anyja teszi masszívan hímsovinisztává és épp azzal, hogy már a születésekor büszkébb rá (hisz ez a nagyobb érdem, a férfiközpontú társadalom szemében), és már kamaszkorában biztosítja neki azt a nagyobb mozgásteret.
  A házimunkát pl. rabszolgaként végzi helyette, és a lányait szorítja házimunkára.
  A jóba pedig kényelmes idejekorán beleterpeszkedni, ugye.

  A férfimintát bár nem a nő adja, de a női mintát igen, és a kettő komplementerként viszonyul.
  Ha anya elvégez minden munkát, amit a fiú is elvégezhetne, akkor ezzel neki adott a minta, hogy ezt neki nem kell megcsinálnia maga után.
  És innentől olyan lányt keres, mint az anyja, aki kiszolgálja. És még az anya is ezt várja a menytől.
  Talán ezért is állítják sokszor a konfrontációk közepébe az anyósokat, és nem csak a szokásos nőhibáztató attitűd játszik szerepet ebben.
  Szóval az anya neveli olyan férfivá a fiút, amilyen lesz.
  A női minta adása ugyanis predesztinálja a társadalmi mintát. Más kérdés, hogy a nők is azért teszik ezt így, mert erre kondicionálják őket, pl. ha a fiú szüléséért kapnak nagyobb elismerést, több hálát és örömöt, akkor számukra is ez lesz a fontosabb, és keveseknek jut eszébe, hogy ezzel épp önmagukat tagadják meg.

  Summa summárum jó az a fiúnevelési pályamű a nőktől is – márcsak azért is, mert ők vesznek részt inkább a következő generációk nevelésében.
  Talán épp ezért többen is ragadnának billentyűzetet.

  Kedvelés

  • Ígéretek érkeztek csak.

   Én valamiért rosszul érzem magam, amikor a fiúk eltorzulásában a nők szerepét hangsúlyozzák — tudom, hogy ilyenek, igen, de egyrészt betonerős mintákat követnek, másrészt tisztelettel kérdezném, hol vannak az apák. Mindenért legyen felelős, és még megfelelő férfimintát is adjon az anya, és ne játszmákban élje ki a frusztrációját — ez nem méltányos, nem reális, ez nem fog menni.

   Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.