aktuális

Az előző aktuális házigazdája elköszönt, meg nagyon hosszú is volt már. Köszönjük cvd munkáját, nagyon figyelmesen és kitartóan volt jelen!

Ez az új aktuális, ide várjuk mindazon a hírek, érdekességek linkjét, amelyek szerinted érdekelhetik a blog olvasóit.

Ha visszamennél még, a régi aktuális linkje itt van.

592 thoughts on “aktuális

 1. http://www.letenyemedia.hu/cikkek/ko-gazdag-new-york-i-pi..ak-kontra-magyar-szingliseg—-a-szingliseg-vegul-is-nyomorultsag.html
  Bihari Viktoria
  “A pasik (akik férfiak alapvetően), nőket keresnek. Nőket, akikben lágyság, gondoskodás, szeretet és elfogadás van. Akik órákig sütnek egy meggyes rétest, akiknek derogál a fizetett takarítónő, akik nem a laptopon és a mobilon lógnak naphosszat, akik nem az edzőtermet és az éppen divatos táplálkozási trendet választják, hanem a közös kirándulást és az offline beszélgetést. És igen, egyre kevesebb a NŐ. Az igazi, nagybetűs NŐ.”
  “Én mégis pótolhatatlan NŐ akarok lenni, koszos zoknikat görnyedt háttal mosó, iskolatáskát pakoló biztonságos és lágy öl, aki meleg vacsorával várja haza a férjét.”

 2. http://vs.hu/meg-mindig-kihivas-nonek-lenni-mesel-magyar-szarmazasu-filmes-0629

  „Mivel nő vagyok, a bőrömön érzem, hogy a férfiak mennyi előnyben részesülnek – még annak ellenére is így érzem, hogy eléggé privilegizált helyzetben vagyok a világ többi nőjéhez képest. Másrészt úgy látom, manapság az emberek nem veszik komolyan, hogy a női téma fontos. A nők szavazhatnak, meg nadrágot hordanak, sőt vannak olyan cégek is, amelyeknek nő a vezetője, de ennek ellenére is úgy gondolom, emlékeztetni kell a Nyugatot arra, hogy a világ minden táján vannak még problémák.”

 3. “Visszaszorul a természetes szülés a Szt. Imrében?
  Az újbudai intézmény néhány évvel ezelőtt pont azzal szerzett hírnevet, hogy az országban szinte példátlan módon lehetőséget adott a háborítatlan szülésre, születésre, és nemcsak anya- és bababarát ellátással és medencés szülőszobával járt sok más intézmény előtt, hanem dicséretesen alacsony császármetszési statisztikával is dicsekedhettek
  Eltávolítják a túl népszerű szülésznőt
  Eközben a Facebookon rövid idő alatt közel négyszázan írták alá a petíciót, ami a kórházi keretek között választható természetes szülés ellehetetlenítése ellen íródott. A közösségi oldali felületen arra is kérik a tagokat, hogy – az általuk készített sablont felhasználva, vagy anélkül – ki-ki elektronikus levelet is fogalmazzon az elbocsátott szülésznő közvetlen főnökének, valamint a kórház igazgatójának, magyarázatot, a szülésznő visszahelyezését és a medikalizált szülésvezetés helyett a természetes szülések támogatását kérve.

  Választ még nem kaptak, ezért ma délután kettő órakor a kórház épülete előtt tiltakoznak.
  http://feminfo.postr.hu/orvoskozpontuva-valik-az-anyabarat-korhaz

  • ez nagyon szomorú, tényleg,

   de mi a halál faszáért nem lehet egy nőt embernek vagy nőnek nevezni, miért kell mantrázni, hogy ANYA volt?!?!?

   a férfiakról mikor ír így az újság, hogy “apuka” meg családapa??

   hócipőm tele van ezzel, mert egy nő nem lehet érdekes, csakis akkor, ha vannak FUNKCIÓI, mint pl. egy anyának, amely ugye igencsak hasznos állat.

   • Szerintem itt inkább a szenzációkeltésről van szó. Férfiaknál is mondanak ilyeneket. Sokkal hatásosabb az, hogy “a kétgyermekes családapa holttestét egy bokor alatt találták meg”, mint ugyanez mondjuk a férfi/ fiatalember szóval.

 4. http://hvg.hu/itthon/20140708_ezt_tenyleg_maga_csinalta_bantalmazas
  „A bíróság szemében mintha láthatatlan lenne a bántalmazás” – mondta a hvg.hu-nak Éva, akit a férje éveken át vert, és aki szerint mind a válópere, mind a megelőző távoltartási meghallgatás során nem foglalkozott a bíróság a szexuális erőszak kérdésével. Hogy a férj a kislány szeme láttára szorongatta és fogdosta a nőt, a jegyzőkönyv szerint – a férj verziójának megfelelően – valójában „békülési kísérlet” volt, hogy egybetartsa a családot.”

 5. http://konyves.blog.hu/2014/07/12/feldmar_andras_767
  “Igen, a gyerekednek rád van szüksége, úgy ahogy vagy. Nem egy jó anyára. Mert akkor ugyanaz történik. Azért, hogy te jó anya legyél, te szerepben leszel, és eljátszol egy jó anyát. És akkor a gyereked nem tud hozzád férni.”
  “De az anyád mondott neked valami nagyon keményet, nem én. Az, hogy ő téged vádol, hogy te miattad nem tudott úgy szeretni, ahogy akart, az egy őrület. Te nem azért születtél, hogy neki jó legyen.”

  • Az én anyámnak addig az ég világon semmi baja nem volt a sikereimmel, amíg nem mentem férjhez. Addig a rendetlenségem is amolyan szórakozott tudósi sziruppal lett leöntve. Azóta azonban nem bírja elviselni, hogy én képes vagyok élvezni az életet például anélkül is, hogy elmosogatnék közvetlenül az ebéd után. Vagy nem nyírok füvet hetente. Én egyébként nagyon nehezen dolgoztam fel, hogy csak annak tud azóta örülni ha szenvedek, ha rossz nekem. Semmi másnak nem. Elég elkeserítő… Amikor visszamentem nyolc órában dolgozni és a gyerekek koordinálása is rám maradt képes volt naponta felhívni, hogy ugye milyen szar, ugye milyen nehéz. Mondjuk a harmadik napon már nem vettem fel a telefont…
   És pontosan látom a keserűségeit, a fájdalmait, amiről persze a Rendszer tehet. Az a rossz, hogy ez érzelmi szinten nem sokat segít a kapcsolatunkon. Nem hagyja, hogy örüljek dolgoknak. Minden erejével tönkre akar tenni minden pillanatot. A legutolsó pl.: 6 év óta először volt három kettesben töltött napunk a férjemmel. Az első napon kb 20X telefonált, na nem vettem fel mindet :P, hogy ugye takarítunk, füvet nyírunk, óóó hát hogyne. A legrosszabb az, hogy még mindig képes bűntudatot szítani. Persze ez már csak mondjuk a huszadik alkalommal sikerül neki, addig leszarom, de a huszadikra sikerül. Érdekes, a bátyámat nem nyomasztja ilyesmivel…ő megérdemel mindent. Csak én nem.

   • “a bátyámat nem nyomasztja ilyesmivel…ő megérdemel mindent”
    Persze, a bátyád jólléte nem zavarja az ő lelkét, férfi. Csak nő legyen már boldog, ha ő nem lehet(ett) az.

   • most olvasom a masodik reszt, azt hittem ezen mar tul vagyok, de lathatolag meg nem. 😦
    “Mi az ára annak, ha nem gyógyítjuk be az anya-sebet? “

 6. http://www.koloknet.hu/csalad/5-erv-arra-hogy-nagy-bajban-vannak-a-szulok-/hozzaszolasok/

  Kiemelnék egy kommentet, nick alapján nő írta:

  “Más a fiúkkal bánni , mint a lányokkal , fiúk érzékenyebbek , lányok , van kivétel nem sok, kiharcolnak maguknak , amit akarnak , rafináltabbak , , pedig ők a” gyengébb nem ” megkérdőjelezném , tehát a fiúk több törődést szeretetet , figyelmet igényelnek ! Tapasztalat !”

  • A korom miatt nem érint ugyan (bár miből áll egy hirtelen mozdulattal mindenkire kiterjeszteni), felháborítónak tartom a gyerekszámhoz kötött nyugdíj ötletét, külön “értékelem” a gyerek iskolai végzettségére vonatkozó kitételeket…

  • Alapvetően jó elgondolás, de nekem kicsit előírónak tűnik. Azt mondja, megtiltja, hogy a lánya panaszkodjon a testére, meg hogy elzárja előle a szexista reklámokat. Nem inkább a tájékoztatás, az őszinte beszélgetés lenne a fő cél? Hogy bátran tudjon beszélni az esetleges önértékelési gondjairól, és ha szexista reklámot lát, rutinosan felismerje, hogy ez manipuláció.

  • Mondjuk én nem szeretem ezt a fialatal kontra érett nő szembe állítást… ez a versenyeztetés annyira nyomorúságos. Engem ez iszonyatosan zavar.

 7. Szily a Bojár ügyről:
  “Az ügy azért is taszított engem és több kollégámat, mert nyilvánvaló volt, hogy – bármi legyen is az igazság a zaklatásról – az anya nyílt, megsemmisítő szándékú hadjáratot folytat az apa ellen, ráadásul olyat, hogy egyáltalán nem nézi a saját kislánya érdekeit. Az eddig megjelent jegyzőkönyvrészleteket ugyanis senki más nem szivárogtathatta ki, csak az anya. Ő fordult a sajtóhoz, csak tippelni tudok, hogy azért, mert nem volt elégedett a nyomozással, és feltétlenül azért, hogy örökre befeketítse a volt pasija nevét. Ez persze nem jelenti azt, hogy az anyának ne lehetne igaza az alapügyben, de azt feltétlenül jelenti, hogy egy, a másik felet irracionálisan utáló, az ő rossz színben való feltüntetéséért konkrétan bármit megtevő szereplőről van szó. Mondhatod, hogy ezt a hozzáállást bőven megindokolja, ha az apa tényleg zaklatta a kislányukat. Ez igaz, de a kislány borzasztóan nyomasztó vallomásának kiszivárogtatása az anya részéről mindennél durvább merénylet a gyerek ellen. Aki ilyet csinál, azt egy becsületes riporternek illik fenntartással kezelnie.”
  http://cink.hu/nevvel-is-elokerult-bojar-ivan-andras-gyerekmolesztala-1620688761/+szilylaszlo

   • Amire való. A párom néha szereti, ha tilos elmennie. Csak pár órát szokott rajta lenni, azért nem több hónapot, mint a leírásban szerepel, az nagyon extrém lehet. Meg ritkán adom rá, mert nekem nem annyira fekszik a domináns szerepkör, de kb. kéthavonta egyszer azért van rá hangulatom. Igazából az egy nagyon poén érzés, hogy nálam van a farkához a kulcs. 🙂

 8. “Szekszárdi Júlia egyetemi oktató, az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületének elnöke arra is felhívja a figyelmet, hogy egészen más az ilyen szexuális közeledést a kiskamasz (7-8.-os), mint középiskolás korban. Az általános iskolás időszakban például sokszor szinte a nőiességük megerősítését látják abban a lányok, hogy a fiúk felfigyelnek rájuk és esetleg meg is fogdossák őket.”
  (…)
  “Van több, kidolgozott megelőző program is. A Család, Gyermek, Ifjúság Egyesület például másfél évtizede indított el egy szexuális abúzust megelőző iskolai programot, Chicoca fája címmel. Ez egy mexikói szakemberek által készített bábfilmre épülő program, amelynek alapján a kicsikkel rajzoltatni, a nagyobbakkal beszélgetni lehet a témáról. Herczog Mária szerint ezekben a foglalkozásokban előjönnek, kik azok, akiket ért már zaklatás, illetve mindez nagyon megkönnyíti az erről való diskurzust. Az a tapasztalatuk ugyanakkor, hogy a tanárok nem szeretik ezt a programot, mert beszélni kell a szexuális erőszakról, a szülők pedig tiltják, mert szerintük szexualizálják a gyerekeket, ha erről szó van.

  De vannak más abúzuskezelő programok is, az iskolák viszont nem nagyon engedik azokat sem a falaik közé. „Így a tanároknak nem kell erről tudomást venniük, a gyerekek nem jutnak információkhoz, a szülők sem szembesülnek azzal, hogy valakinek mégiscsak kéne beszélni a szexről a gyerekekkel.”

  http://hvg.hu/plazs/20140821_Iskolai_zaklatasok_szavunk_sincs_ra

  • Emlékszem, ez bennem is felmerült. Sokáig azt hittem, hogy a fotó egy szerelmespárt ábrázol, aztán olvastam, hogy a matróz csupán elkapott egy lányt a tömegben. Valahol érthető a háború vége felett érzett kitörő öröm, de eszembe jutott, hogy hogyan érezhette magát a lány, akit csak így lesmároltak, mert én a helyében biztosan nem örültem volna neki…

   • Jó ez a cikk!
    A végén a rablásos hasonlat: Amikor arról olvasok, hogy másmilyen bűncselekmények bejelentőivel nem bánnak ilyen lekezelően és hitetlenkedve, akkor mindig eszembe jut, hogy egyszer írni kéne egy ilyen párbeszédet. És lám! Másnak is eszébe jutott. 🙂

  • Az is megérne egy misét, hogy egy 17 éves srácnak (ha tényleg ennyi) honnan a fenéből van ekkora arca. Az a megdöbbentő, hogy már ilyen fiatalon felszedik ezt a stílust, és pontosan érzik az erőviszonyokat is.

   • Még mindig harcolok ott, nekem támadtak többen is, hogy miért “kötöttem bele” “szegény szerencsétlen” fiúba, aki “csak jót akart”.

    Ez bazmeg a mindent eldöntő érv! De hát csak jót akartam!

 9. alacsony vérnyomásra: http://huffnagel.(…)
  “A feminizmus terve roppant egyszerű volt. Először is romboljuk le a családot. Másodszor nőként jussunk hozzá minél több mindenhez ingyen. Harmadszor: a nők maradjanak örökké huszonötévesek. Nem is értjük, hogy ez a pofonegyszerű terv miért vallott kudacot?”

 10. A csodálatos új fejlesztésről, a randidrogdetektor körömlakkról!

  Imígyen reklámozzák a terméket a fészbukon:

  “In the U.S., 18% of women will be sexually assaulted in their lifetime. That’s almost one out of every five women in our country. We may not know who they are, but these women are not faceless. They are our daughters, they are our girlfriends, and they are our friends.

  While date rape drugs are often used to facilitate sexual assault, very little science exists for their detection. Our goal is to invent technologies that empower women to protect themselves from this heinous and quietly pervasive crime. […]

  Through this nail polish and similar technologies, we hope to make potential perpetrators afraid to spike a woman’s drink because there’s now a risk that they can get caught. In effect, we want to shift the fear from the victims to the perpetrators. We are Undercover Colors and we are the first fashion company empowering women to prevent sexual assault.”

  http://www.themarysue.com/undercover-colors/

  és
  http://www.themarysue.com/toolstodetectrapists-hashtag-mocks-prevention-nail-polish/

 11. Házasságon belüli férfibántalmazás?

  http://www.ferfihang.hu/2012/03/15/tamasi-erzsebet-a-csaladon-beluli-eroszakrol/ (az antifeminista oldalalcím nem fekszik nekem)
  http://orientpress.hu/92501 (2011-es)
  http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/az-elmult-szaz-ev-tul-jol-sikerult-1203505
  http://www.origo.hu/itthon/20120919-a-csaladon-beluli-eroszak-ferfi-aldozatai.html

  És egy videó, miként reagálnak utcán az emberek, ha egy férfi bántalmaz nőt, illetve ha fordítva történik (a szereplők színészek):

   • Még ha csak ennyi lenne, de a mérhetetlen taplóságukat és nőgyűlöletüket még reklámozzák is. És ezeknek ezért fizetnek.
    De volt ám mögöttük egy stáb is meg gondolom egy felettes is, aki kiadta az utasítást, hogy erről és erről legyen szó. Vagy ha nem is így volt, de hogy közben nem szóltak, hogy hé, ezt így nem kéne, ez mind-mind ezt a gusztustalan hordát minősíti.

    Okádnom kell tőlük, és rohadt nagy kárt tesznek ezzel, mert a fél ország ezeket a bunkókat hallgatja reggelente.

   • Azt sosem értettem, hogy miért, mert nem intelligensek, de még csak nem is humorosak a műsoraik, én nagyon hamar eltekertem azt a frekvenciát.

  • Bennem is az merült fel, hogy: “Szívem, pont úgy fogod őket etetni, mint eddig. Anyu majd szépen leöli a kutyust, főz belőle pörkűttet, és eléd teszi.”

 12. Hú, ezen ledöbbentem! Egy nő elképzelte, ki lenne, ha máshoz ment volna feleségül, végignézett több verziót: http://www.nlcafe.hu/csalad/20140911/eletkepek-fotosorozat-hazassag/
  Mindenki küldi körbe, hogy mekkora igazság. De bakker: tényleg ebben hiszünk még ezzel értünk egyet a 21. században? Hogy mennyire mások lehetnénk, ha máshoz megyünk hozzá feleségül? Hogy ATTÓL leszünk mások, valakik, hogy ki van mellettünk???

 13. http://hvg.hu/itthon/20140918_Megmergeztek_egy_15_eves_lanyt_egy_geszte
  “A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség három 22-25 éves férfit vádolt meg gondatlanságból elkövetett emberölés miatt. Felfüggesztett fogházbüntetést kérnek rájuk.. ”

  OK az emberölés lehetőségébe nem gondoltak bele. De vajh akkor miért is került a lányok
  italában az a rengeteg gyógyszer? Vajon mi is lehetett a szándékuk, hogy ilyen ‘gondossággal’ fűszerezték meg azt a bort?
  Pesszimista vagyok, de a cikket olvasva úgy érzem, hogy nem fogják a két (de van talán az három is) dologra /a szándék aljasságára, a mérgezésre, ill. az emberölésre/ külön-külön kiszabni a megfelelő büntetést. 😦 Mert akkor a felfüggesztett fel sem merülhetne.

 14. http://www.origo.hu/kultura/20140911-interju-toth-krisztina-kolto-iroval.html

  “Volt úgy, hogy hátrányként élte meg a nőiségét?

  Amikor fiatal voltam, néha úgy éreztem, nem vesznek komolyan. Volt valami arccsipkedő leereszkedés az idősebb férfikollégákban. „Jaj de aranyos, ez is ír!”-attitűd. Ez persze mélyen bántott. Az ember a húszas évei elején a leggőgösebb. Kifejezetten sértett, ha bárki a nőt látta bennem, mert úgy éreztem, hogy ezzel egyúttal az írói képességeimet is kétségbe vonják.
  Később azt éreztem, hogy a kortárs közeg sokkal jobban díjazza azt, ha a nőknek fenntartott területen, vagyis a versírásnál marad az ember. Van egy rózsaszín szalaggal körülvett terület, ahol balerina tütüben táncikálhatnak a költőnők, de abban a pillanatban, hogy kilépnek onnan, rögtön ellenállásba ütköznek.”

  • A Nők Lapja café ilyen címmel számolt be a beszédről: “Emma Watson férfiakat akar maga mellett látni” Elegáns és témaérzékeny megoldás.

 15. http://444.hu/2014/09/29/kaliforniaban-elfogadtak-az-ha-igen-akkor-igen-szexualis-eroszakrol-szolo-torvenyt/
  “…Az új jogszabály, szemben a régivel, azt mondja ki, hogy a csendben elfogadás, vagy a nem ellenkezés nem jelent beleegyezést. Sőt, a tervezet szerint szexuális együttlétre nem adhat beleegyezést részeg, kába, alvó, eszméletlen lány. Csak a határozott igent kimondó emberrel lehet szexelni.”
  A hozzászólások sajnos hozzák a szokásos színvonalat. 😦

  • Ez az egész gólyatáborosdi pontosan és még ennél is durvábban zajlik, már ami a hangulat előkészítését, a lányok, nők, szex, agresszió, ivás, drogok, tökös-hökös részét illeti. Nem egyben volt részem és nem is most, hanem még a 90es években. Volt, hogy másnap pakoltunk elfelé úgy sikerült rögtön az első éjszaka. Még ma is kiver a víz …

  • Mert az nem kuriózum, és nem kérdőjelezi meg senki szemöldökfelvonva, ha egy férfinek nincs, és nem is akar gyereket, ellenben nő esetén skandallum, magyarázni kell, meg mutogatni, mint mutatványt, hogy nahát ő “megcsinálta”, nincs neki, nem is akar, van ilyen nő! Pedig ez annyira a magánügye mindenkinek, és egyaránt lehetne jogos döntés nő és férfi részéről is. Persze azért kell beszélni róla, meg ilyen cikkeket írni, hogy szokja a nép a gondolatot: azért mert valaki nőnemű, nem feltétlenül akar, és nem is fog feltétlenül szülni.

 16. Ezután a komoly bejegyzés után minden csak picsogás. De azért írom: nézzétek meg ezt a kiállítást! “Bőrödön viseled/Second Skin – társadalmi konstrukciók vizuális kódjai”
  http://capacenter.hu/kiallitasok/borodon-viseled-tarsadalmi-konstrukciok-vizualis-kodjai/
  A Capa Center az Ernst múzeum helyén lett, és bár létrejöttének módja tipikusan magyar, és rettentő gáz, ezt a kiállítást érdemes megnézni! A régi múzeumot biztos ismeritek, azzal a gyönyörű Rippl-Rónai József üvegablakkal a lépcsőfordulóban.

  • Én már láttam, nagyon jó kiállítás, bár bizonyos témákat szerintem jó lett volna még alaposabban körüljárni, de mindenképpen érdemes megnézni.

 17. Mégis lesz közös kiállításlátogató program, most vasárnap délután!
  November 2-án zár a Bőrödön viseled. Társadalmi konstrukciók vizuális kódjai című kiállítás.
  A kiállító művészek közül néhányan (Eperjesi Ágnes, Gerber Pál, Koronczi Endre és Velledits Éva) 17 és 19 óra között jelen lesznek, segítenek tájékozódni a kiállításban. Beszélgetni lehet velük a saját munkájukról vagy másokéról.
  17:30-tól Oltai Kata a kiállítás kurátora tart tárlatvezetést, amelybe bevonja a jelen lévő művészeket is.
  https://www.facebook.com/events/1496345313964357/?notif_t=plan_user_invited

 18. Egy egészen normális cikk a 444!-ről. A kommentekben jönnek a szokásos beszólások, de sok értelmes hozzászólás is van. Raiden-é különösen tetszik, pl.: “….Soha nem látok bele, hogy egyáltalán létezik-e olyan rendszer, amivel a hagyományos férfi elégedett lenne. Ilyen az is, amikor a nők eltartják magukat. Az se jó, ha eltartják, mert akkor a nő nem elég kiszolgáltatott. De az se jó, ha nem, mert akkor meg élősködő.”
  http://feminfo.444.hu/2014/11/01/orditozo-oszvertol-es-olvaso-notol-ments-meg-uram-minket/

  • Beszarok. Vidéken konkrétan a szüleim házával szemben lakik egy roma család, ahol a fiúk drogoznak, két baba is van a háznál komfort nélküli lakás, munkanélküli rokonok, kiskorú anyuka, onnét érdekes, nem kapják ki a babákat villámsebesen, és környezettanulmányt végző szakembert se láttam ott ténferegni egyszer sem!!! 😡

  • Mai menő képzőművészek képei mellé vannak kifüggesztve az alkotók gyerekkori rajzai „Az érdekelt, hogy gyerekkori rajzokban is jelen vannak-e már olyan jegyek, amelyek a művész munkásságában is megjelennek valamilyen formában és ha igen, melyek azok” – mondja a kiállítás kurátora. „Engem nem érdekelnek amúgy a gyerekrajzok. Ebben az esetben azért izgatnak mégis, mert rajtuk keresztül talán megállapítható, hogy mi az, ami a gyerekkor óta állandó a művész személyiségében. Mi az, amit a tudatosság időközben átír, és mi az, ami megmarad.”.

   • 27-én, csütörtökön, 17h-kor lesz egy tárlatvezetés. Bordács Andrea művészettörténész tartja. Helyszín: Virág Judit galéria, Falk Miksa u. 30.

   • Kedves potenciális érdeklődők,
    sajnos technikai okok miatt a Virág Judit Galéria a tárlatot váratlanul bezárni kénytelen, szóval a közös kiállításlátogatás ezúttal elmarad.

 19. Biztosan hallottatok az úgynevezett Fappening-ről, ami azt jelenti, hogy híres színésznők és egyéb sztárok tárhelyét feltörve kiszivárogtatták a róluk kézszült a meztelen és pornográf képeket. Az egyik áldozat ugyebár Jennifer Lawrence volt. Ő azóta adott egy nyilatkozatot, amelyben – nagyon helyesen – szexuális bűncselekményként értékelte a történteket. Azonban az interjúnak volt egy vitatott része, amely kiváltotta feministák és más pornókritikusok kritikáját. Idézem:

  “Miért készültek a képek? „Egy szerető, egészséges, nagyszerű párkapcsolatban éltem négy évig. Távkapcsolat volt. Ilyenkor a fiúd vagy pornót néz, vagy téged”.”

  És erre válasz:

  http://blog.fightthenewdrug.org/post/99504840786/dear-jennifer-lawrence-whats-up-we-are-writing

  http://lifeteen.com/he-doesnt-need-your-sext-response-jennifer-lawrence/

  http://jarridwilson.com/open-letter-jennifer-lawrence/

 20. Aktuális program, kiállításlátogatás, tárlatvezetés ————————
  27-én, csütörtökön, 17h-kor lesz egy tárlatvezetés, Bordács Andrea művészettörténész tartja. Helyszín: Virág Judit galéria, Falk Miksa u. 30.
  Kortárs képzőművészek képei mellé az alkotók gyerekkori rajzai vannak kifüggesztve. „Az érdekelt, hogy gyerekkori rajzokban is jelen vannak-e már olyan jegyek, amelyek a művész munkásságában is megjelennek valamilyen formában és ha igen, melyek azok” – mondja a kiállítás kurátora. „Engem nem érdekelnek amúgy a gyerekrajzok. Ebben az esetben azért izgatnak mégis, mert rajtuk keresztül talán megállapítható, hogy mi az, ami a gyerekkor óta állandó a művész személyiségében. Mi az, amit a tudatosság időközben átír, és mi az, ami megmarad.”.

 21. “Sokszor eszembe jutott, hogy ő miért nem kíván rám szinte soha, ha mondjuk fürdésből beléptem a szobába, és hogy akkor rám támadjon vagy ilyesmik. Én imádtam volna az ilyen spontán helyzeteket, amikor mosogatott vagy kiteregetett vagy épp mással volt elfoglalva. De neki ilyen szinte a kapcsolat alatt egyszer se (talán még az elején) jutott eszébe.”
  http://velvet.hu/randi/2014/11/16/neha_meg_kell_kivantatni_vele_a_szexet/
  Ób+.

 22. “A mi társadalmunkból nem veszett ki szolidaritás, csak valahogy irányt téveszt folyton. Rendkívül szolidárisak bírunk lenni a mindenkori elkövetőkkel. Az agresszív férjjel, akinél elszakad a cérna, vagy a sokáig békésen tűrő kisebbséggel, akik egyszer csak nem bírják „azok” élősdi magatartását. De elképesztő szolidárisak tudunk lenni a rendszerrel is, amely kiveti magából az „élhetetleneket”.

  Arról kéne oktatóvideót készíteni, hogy az áldozat mellett a helyünk. Mert bárki lehet áldozat. Bárki. Te is. És amikor összetört, megerőszakolt, éhes vagy véres vagy, vagy amikor fázol a kölyköddel az utcán, akkor bizony jól esne, ha helyes viselkedésről szóló traktátus helyett egyszerűen csak segítene valaki.”

  http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20141130_A_Ribanc_seta_melle#aps0lv

 23. szeretném tudni, hogy mi van a bojár üggyel. az illető facebook oldala szerint a hir24, az mno.hu és a valasz.hu is hírt adott róla, hogy hamisak az ellene felhozott vádak. tud valaki valamit?

 24. “Alapvetően három kategória volt:
  az első és talán legkisebb csoport megértette, miről van szó és egyetértett a cikkel
  a második csoport közölte, hogy elítéli az erőszakot, de Maksa poénjával mindössze az a gond, hogy amit csinál, az szerintük eleve nem vicces
  a harmadik és legnagyobb halmaz pedig nem érti, mi ez a liberális picsogás, amit művelünk, és nehogy már mi mondjuk meg, hogy mivel lehet viccelődni és mivel nem (aztán ennek bizonyítására néhányan még jó pár megerőszakolós-halott csecsemős viccet is odaírtak).”
  “Maksa Zoltán szombaton elnézést kért a Facebookján azoktól, akiket megbántott, de sajnálja, hogy „ez már nem az az ország, ahol az ilyen “poénokat” pontosan tudták hova tenni, értelmezni”. Sajnos fiatal voltam, és nem emlékszem, hogy egy-két évtizede még mennyit nevettünk megerőszakoláson, emberrabláson és gyilkosságokon, de az biztos, hogy most kurvára nem kellene. Főleg nem egy olyan országban, ahol egyesek azt hiszik, az erőszakról beszélni csak arra jó, hogy a nők „alaptalanul vádaskodhassanak”, és mások életét tehessék tönkre, sokan pedig inkább önmagukat hibáztatják, ha áldozat lesz belőlük.”
  http://index.hu/velemeny/2015/01/04/ezert_nem_rohogunk_a_megeroszakolt_nokon/

 25. “kényeztette”
  “véget ért az aktus”
  “élettársával szeretkezett”
  “Nehéz egy tragédia részleteiről úgy írni, hogy közben az elhunyt személyiségi jogait is tiszteletben tartsuk. Erre törekszünk.

  Az eset kapcsán nyilván majd mindenkiben felvetődik a „hogyan” kérdésén túl, hogy az asszony élettársát terheli-e felelősség egy ilyen esetben. Jogász szakértőt kérdeztünk meg, aki előrebocsátotta: az orvos szakértői vélemény lesz a perdöntő. Mert azt valóban nehéz elképzelni, hogy valaki megfullad anélkül, hogy bármi jelét adná annak, hogy nem kap levegőt. A külsérelmi nyomok nyilván mutatják majd, ha volt ilyen.

  A szándékosság ugyanakkor minden bizonnyal kizárható a férfi részéről. Legfeljebb a gondatlanság merülhet fel. Egy ilyen helyzetben hogyan nem érzékelte, hogy partnere minden bizonnyal az életéért küzd? A választ csak ő tudná megadni, akinek a helyébe azonban egyetlen férfi sem kívánja most magát.” Szegény. Bezzeg előtte.
  Hányok. Az újságírók álszent nyelvezetétől. Ez erőszak, nem gondatlanság.
  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/18_tragikus_gyori_halaleset_a_no_akarta_a_szexet/2413682/

 26. Visszajelzés: jó neked? | csak az olvassa — én szóltam

 27. startlapról nyomják a képedbe azzal a címmel, hogy “megdöbbentő helyen szexelt a prosti”:

  http://www.vezess.hu/hirek/ovoda-parkolojaban-fogadta-vendeget/57910/#sl

  “Hétfőtől péntekig, reggel hattól este fél hétig tart nyitva a floridai Fort Myers-ben működő Challenging Minds óvoda. Szerencsére Ernesto Martinez nem ez idő alatt, hanem a hétvégén döntött úgy, hogy szórakozást keres magának. Nem sokkal a vasárnapi ebéd előtt, fél tizenkettőkor meg is találta: a 35 éves Kathrine Elizabeth Brownt alig négy kilométerrel odébb vette fel autójába, miután megállapodtak a 25 dolláros (6900 Ft) tarifában.

  Az alkalmi pár ezt követően az említett óvoda parkolójába hajtott, és munkához láttak. …”

 28. De jó, színek! Én szerettem azelőtt is, puritán volt, és klasszikus újság stílus, és sose hiányzott semmi, mert a szavak voltak színesek, meg aranyból, meg mindenfélék, de most azért jó látni itt egy kis színt 🙂 Tetszik.

 29. http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20150129_Papp_Reka_Kinga_Kadeenpesitek
  “Álmaim netovábbja volna egy munkahely, ahová be lehet menni hatvanas évekre festve, fodros csipkeszoknyában és tornacipőben épp annyira, mint a beépített úszógumimba diszkréten belesüppedő derekú, szakadt farmerben is anélkül, hogy ez bárkinek alapjaiban megváltoztatná a munkaalkalmasságomról alkotott képét.

  Álmaim netovábbja egy olyan médiatér, ahol nagyon sok, nagyon sokféle nő szaladgál a magas pozíciókban is, a képernyőről legördülnek a kompetens és autonóm nők, akik közül én csak az egyik kellemesen furcsa punk picsa vagyok.”

 30. “Életnagyságú felfújható szexbaba a PIPEDREAM-től.

  Tulajdonságok:
  -prémium minőség
  -aprólékos kidolgozások
  -élethű nagyság, álló helyzet
  -feszes, kerek, hetyke keblek
  -formás popsi
  -3D-s, formált arc
  -csábító szempillák
  -fésülhető haj
  -élethű szeméremajkak
  -rugalmas, puha, élethű érzetet adó, szűk kéjcsatornák (vagina, ánusz)
  -fehér bőrszín
  -360 fokban forgatható kar
  -aprólékosan kidolgozott ujjak a kézen és a lábon
  -lakkozott körmök
  -kivehető vagina
  -javítókészlet és pumpa a csomagban

  Anyaga: Vinyl (test), Polyester (haj), Szilikon (arc, kéz, mell, lábfej), TPR (vagina, ánusz). (EU-rendeletnek megfelelő, phthalát-mentes anyagok).”

 31. Nem teszek mosy linket, de nagyok kiakaszt, hogy mar olyan internetes jatekokat is reklamoznak amelyekkel szexualis aberraciokat, (gondolom, mert nem neztem meg, de a kezdo kep beszedes) lehet lefuttatni. Pl. nok megeroszakolasat. A cime asszem, sexgengszterek. Egyszeruen megall az eszem, hol lehet reklamalni az ilyen szemetsegek miatt?

 32. “…amikor egy keresztény, konzervatív feminista példaképet keres, nincs könnyű dolga, hiszen napjainkban a mozgalom ateista, sőt marxista pionírjaira irányul a közfigyelem. Nem is szólva a feminizmus inkonjáról, Simone de Beauvoir francia filozófusnőről, aki a nők felszabadítását a család lerombolásával, az anyaság elutasításával és a korlátlan nemi élettel gondolta kezdeni, s mindehhez a maga részéről azzal járult hozzá, hogy – vállaltan biszexuálisként – a Jean-Paul Sartre filozófussal folytatott „nyitott kapcsolatába” olykor diáklányokat is bevont.”
  http://valasz.hu/itthon/szeresd-a-not-107737
  Hazugság, rosszindulat, ferdítés. Én nem találok semmi lelkesítőt, előremutatót abban, ha olyanok foglalkoznak (“végre!”) a feminizmussal, akiknek nem alapvetés az emberek — nők, melegek — egyenlősége, és akik koncepciózusan félreértelmezik a tényeket, Pozsonyi Ádámon művelődnek.

  • Eléggé lejárató, reakciós tempó ez, még az emberi gonoszságra is épít LGBTQIA-ellenes kiszólással súlyosbítva, az ateizmust és a marxizmust is ilyen módon támadja. Ez egybevág az antifeministák céljaival, az 1789 előtti közjogi rendszer restaurálásának lázálmával. Simone e Beauvoir csak tiszteletet érdemel munkásságával, A második nem alapmű, értő olvasással bárki rájöhet, hogy Simone de Beauvoir a legteljesebb egyenlőséget akarta elérni nő és férfi viszonylatában.

 33. Jogi fejtegetés: a megtévedt férfi, apává válni nem akaró férfi és az ő önrendelkezési joga.
  http://www.jogiforum.hu/files/publikaciok/palfalvi_andrea__a_ferfiak_onrendelkezesi_joga%5Bjogi_forum%5D.pdf
  Annyit teszek hozzá, hogy csak abban az esetben kötelezhető a férfi az apaságra a szerző által kifejtett értelemben, ha az a gyerek megszületett, él, és az anya neveli, áldozatot hoz érte. Tehát mintha a szülőség a másik szülőhöz lenne kötve, a vele való hajdani kapcsolathoz és az ő vállalt szülőségéhez, nem annyira a fogantatáshoz. Igen, a szex, a hüvelybe ejakulálás ezzel a kockázattal jár. Nőknek is, sőt. Ők általában egyedül és mindenféle per nélkül tolják az abortuszt, az örökbeadást és az anyaságot is. És nem fordulnak bírósághoz például azért sem, mert akaratukon kívül termékenyítették meg őket, nem is tudom, ezt milyen alapon tehetnék, hogyan bizonyítható. De kb. ez az egyenrangú azzal, hogy az apa akarata ellenére lett apa.

  És igen, amíg a nő teste az inkubátor, addig a nő dönt e kérdésben. A férfi a behatolás/ejakuláció pillanatáig dönthet szabadon, onnantól a nő teste fölötti (a nőével ellentétes) rendelkezés nélkül nem dönthet sem a gyerek megszületéséről, sem a magzat abortálásáról.

  Természetszerűleg több jogunk van mindenhez, ami a mi testünkhöz van kötve. Így hiába látná az apa jobbnak a gyereke jogaira, érdekére hivatkozva azt, hogy az anya szoptasson, erre sem kötelezheti jogilag a nőt.

  • “Önrendelkezési jogának keretein belül azonban – álláspontom szerint elvitathatatlan – joga van arra, hogy a terhesség tudomására jutásakor – a nővel azonos módon – dönthessen: kíván-e gyermeket vállalni, azaz szülővé kíván-e válni vagy sem.”

   A cikk jol osszefoglalja az egyenlotlenseget.
   A ferfi onrendelkezesi jogabol indul ki, es e szempontot hangsulyozva veli, hogy a ferfi jogai hol, mikent csorbulnak.

   Valojaban az egyik itelet – allaspontom szerint helyesen-kimondja:a ferfi onrendelkezese a nemi aktusig terjed. Ha az aktus soran nem teszi meg azon cselekmenyeket, ami azt szolgalja, hogy ne legyen az aktusbol terhesseg, ugy ennek kovetkezmenyeit, a felelosseget, a szuloi kotelezettsegeket vallalnia kell.

   Az tenylegesen jogi abszurdum, hogy a ferfi mind az orokbefogadasnal, mind az abortusznal “nema”, ertve ez alatt azt, hogy a nyilatkozata nelkul a gyermeke sorsat erinto lenyeges dontes szuletik.

   Ez az egyenlotlenseg tolja az anya nyakaba egyebirant az osszes felelosseget, amivel egyreszt vissza lehet elni, masreszt aranytalan mertekben, intezmenyesitett modon az egyik szulot terheli a gyerekkel kapcsolatban minden kotelezettseg (az anyat).

   A gyermek erdekerol a cikk nem beszel, pedig lenyegeben a hatter jogelv, az altalanos szabaly az, hogy elsodlegesen a gyermek erdekeibol kell kiindulni. A tartasdij, a szuloi kotelettsegek sora: azt a celt szolgalja, hogy a kiszolgaltatott gyermek jogi vedelme, erdekei messzemeno figyelembe vetele megvalosuljon. Ertem, hogy az ugyvedno ferfiakat kepviselt, es a ferfi onrendelkezeset elemzi, azonban jogilag sem hagyhato figyelmen kivul, hogy mi a gyermek erdeke.

  • Szerintem nem csak az számít, hogy természetesek vagy műviek-e a babák vagy a fotók, hanem hogy szexualizáltan ábrázolják-e a nőket.

   Amekkora hiszti van abból, hogy celebjeink hogy néznek ki, amennyire pont Kriszta is azon aggályoskodott az Aranyanyun műsorvezetőként, hogy ő sírt, tehát őt ne fotózzák mostantól, nekem ez is újabb figyelemkeltő, “ugye milyen szép vagyok smink nélkül is” akciónak tűnik.

   Huszonévesen majd megfeszültek, hogy 34-es méret maradjanak, és olyan telt legyen az ajkuk meg satöbbi. Negyven fölött mindenki kutyamentő, pirosorrbohócdoktor, mellrák/csbe ellen és a dundi testekért kampányoló lesz.

   Én meg nem rakok fotót magamról október vége óta. Én így tiltakozom.

   • Kriszta profilján egy-egy rosszmájú kommentelő (“eddig szép voltál, most meg olyan vagy, mint a béka”) elgondolkodtat azügyben, hogy talán nem lehet egyik napról a másikra hitelesen kiállni a szekér mögül, amelyet eddig annyira lelkesen toltunk.

   • Ez annyira rohejes, ez a direkt rosszindulat es eleg valoszinu, hogy pont az ellenkezoje gerjeszti oket ilyen kijelentesre. Ajj.
    Kar, hogy nem raksz ki fotot magadrol, en spec nagyon szeretem, hogy fent van nehany szemelyes kep. A kislanyod coffja es kisse durcas pillantasa azota is megmosolyogtat.

   • Most találtam 2010 januáriakat. Amikor végképp olyan leszek, amilyen lenni szeretnék, kellően izmos, kontrasztos, feszes, kipihent, akkor előrukkolok az ilyen volt-ilyen lett képekkel.

    De ez fogadalom volt nevember elején, hogy akkor ennyi volt, akkor pont nagyon személyes képeket raktam ki, de hogy abból mi lett, borzalom.

    Jelenleg fényes bőrhatású leggingsben tolom (Calzedonia, S-es /!/ méret), és Martensben. 🙂

   • Abban az esetben ha L-es lenne a mereted… de nem az.
    Tok jo amit es ahogyan csinalod, akinek nem tetszik vagy az irigysegtol nem bir magaval, az kapja be.

   • Jaj, tökre nem érdekel, ki mit mond. Rengeteg melóval és nagyon tudatosan értem el azt, hogy legyen időm, ne legyen stressz, és tolhassam a sportot meg a jó kaját. Hihetetlen változás.

    Szeretnék ilyen örömelvű rovatot, mert mondjuk mert felfedeztem az abszolút natúr szárított mangót, vagy ujjongok a jégszaunától, vagy nagyon finom a smoothie, vagyy tuti segg-gyakorlatot találtam. Ma mondtam a művészi tornás anyukáknak, hogy ne üljenek ott, ha így ragyog a nap jövő héten, menjünk futni, míg a gyerekeink tornáznak. Örültek. Ismerem a terepet.

   • Amúgy van egy kis testképzavarom, vagy inkább percepciós. Szóval akármilyen lassan csinálom, nem követi az agyam a helyzetet. A BMI-mből, a ruháim méretéből meg az emberek reakciójából derül ki, hogy milyen lehetek, abból következettek vissza. Én továbbra is rémületesnek, nagynak látom magam, csak azt érzem, hogy a testem sport közben mi mindenre képes, és annak örülök.

   • Szaritott mango, HOL? A kedvenc friss es aszalt gyumolcsom, itt a bioboltban iszonyu finom fajtat lehet venni, de otthon meg nem lattam csak a cukrozottat, amit nem kostolok meg. Nem sokara indulok haza, szeretnem tudni hol kaphato, mondd meg legyszives.
    A 38-as meret az mar nagyon vekony pedig. En regen az voltam es barcsak ujra az lehetnek. A spanyolorszagi kepeken is mar…de ezt itt most nem reszletezem, mert hulyen hangzana.

   • Kérlek, CBA. És ananász is. Naturfood, de mexikói. Egy nap találkozunk, és viszek neked.

    Ez holland (MEXX) méret, ami 71-75-ös derekat és 91-96-os csípőt jelent. Amikor szeptember 8-án elkezdtem ezt az egészet, 114-es csípőm volt. Most 95.

    És feltett szándékom, hogy növök két centit. Vannak erre is módszerek, elsősorban sport. Így lesz csodálatosan feszes a bőr a hasamon. Hehe.
    http://www.mexx.com/uploads/files/size_charts/SizeChart_Women.pdf

  • Szerintem a természetesség mellett úgy is lehet kampányolni, hogy natúr sminket hordunk. Amúgy az irásra visszatérve, valószinű gyerekként nekem egy ilyen csajosabb karakter is tetszene, a többi baba mellett . Valójában az rijaszt meg , ha valami túlzó elvárásként jelenik meg a nők felé, és tömegek hajtanak fejet előtte, vonatkozik ez a puritán külsőre ugyanúgy, mint a cicababa imázsra.

   • Szerintem is. Tök más a hangsúlyos, kifejező szemsmink, mint a cicás-csábos, a jóleső színharmónia a trúzzsal, mint a “most szoptam, és mindjárt megint” rúzsozás.

 34. Mit bír a test:én most kezdem kapiskálni, ahogy a masszív izomláz elmúlt a múlt heti edzés után, ma megint voltam, és menyivel jobban bírtam a terhelést. Öröm volt átélni, és ez csak a kezdet 😀


 35. “A lengyel Alek Wasilewski alkotása, a társadalmi egyenlőtlenségeket, valamint napjaink ízléstelenül manipulatív médiáját egy nagyon stílusosan megrajzolt, képregényszerű rövidfilmben karikírozza ki, ahol a gazdagok fényűző és modern luxusnegyedét végeláthatatlan gyűrűként öleli körbe a szegénység. A végletekig kisarkított kisfilmben szinte mindenre rá lehet ismerni, ami napjaink egyenlőtlen viszonyait jellemzi. Amíg a szegényebbek sokat, és leginkább fizikai munkát dolgoznak, addig a legszerencsésebbek már egyáltalán nem, helyette inkább eltartatják magukat a többségi társadalommal, miközben egy továbbfejlesztett testben buliznak annyit, amennyit nem szégyellnek. A gondtalan, hedonista életvitel pedig méretes fényreklámok felületein világítja be a sötétebb negyedeket, mesterséges igényeket, hamis vágyakat ébresztve az ott nyomorgó emberekben, akik kétségbeesetten bíznak a szerencséjükben.” (http://hvg.hu/kultura/20150107_8_scifi_rovidfilm_a_zavaros_uj_evezredro)

 36. Nem bírom, hát nem bíííííroooom!!!
  http://www.hazipatika.com/eletmod/szex/cikkek/igy_jut_el_a_magyar_no_az_orgazmusig/20150211151641

  Köszönjük, köszönjük, nagy szükség van az ilyesféle cikkekre.

  Figyelj:

  “Minden második válaszadóról elmondható, hogy színlelt már kielégülést: közülük minden 5. leplezte már így, hogy nem, vagy csak nehezen képes eljutni a csúcsra, egyharmaduk pedig ezzel óvta meg a kudarcélménytől partnerét. A pszichiáter szerint egy tartós párkapcsolatban olykor megbocsájtható a színlelés, ha amúgy teljesen kielégítő a szexuális élet. A színlelés leggyakoribb oka az, hogy épp nincs kedvük az együttléthez, vagy túl fáradtak hozzá, de nem akarják partnerüket megbántani.”

  Nem is kommentálom.

  Ez is szép:

  “A nők jelentős része folyamodik különféle praktikákhoz a szexuális élmény növelése érdekében: 31 százalékuk fogyaszt alkoholt…”

  Praktikákhoz, bazmeg! Persze, nyilván kínos lenne leírni azt, hogy sokaknak annyira nincs jó tapasztalatuk a saját testükkel és szexualitásukkal kapcsolatosan, hogy józanon gyakran képtelenek arra, hogy ellazuljanak, így inkább isznak pár pohárral. Meg van az is, aki pia nélkül el sem tudja viselni a férje reszelését. Jaj, de gyönyörű megfogalmazás, mindjárt sírva fakadok.

  Csodaszép, meg ahogy megmondja, hogy a nőknek melyik testrészét (köbö hármat említ a cikk) kell “stimulálni” ahhoz, hogy felizguljon. Köszönjük, több testrészünk nincs is, ne is említsük, a pornófilmekből úgyis tudják már a fijúk, hogy csak csöcsörészni kell meg a nyakba-fülbe lihegni, és kész az orgazmus! Erősítsük a pornóipar agymosását még jobban, a nők örömére.

  • És norma van, hányszor kell tudományosan szexelni egy héten a kötődés miatt. 😛 Materializmus ezerrel: nincs hormon, nincs kötődés, byebye. A többi nem számít. Nem csak dugással lehet kötődést fenntartani 😛
   Egyéni preferencia erogén zónáknál nuku, de tudományosan már ezt is begps-ezték. Sex guide for dummies?
   A színlelést egyszer sem tartom elfogadhatónak. Jól működő kapcsolatban miért lenne helye a megjátszásnak? Bocs most nem válasz elfogadhatatlan?
   Praktikákról megfelelési kényszer, rendelkezésre állás jut először eszembe.

 37. Ha mindenki felmond: nem megoldás. Ha hagyják szenvedni a betegeket az sem megoldás.

  Rosszul értelmezett túlóra, azaz a főorvosi kibúvókeresés határtalan.

  http://444.hu/2015/02/12/sirva-meseli-el-a-koraszulotteket-gondozo-nover-hogy-milyen-korulmenyek-kozott-kell-dolgozniuk-a-magyar-egeszsegugyben/

  Nincs verseny nincs egészségügyi fejlődés? De vajon a magánkórházas, magánbiztosítós amerikai modell lehetne megoldás?

  • Erről az is eszembe jut, amíg látják, nincs eszköz a kezükben – intenzíves nővérek sztrájkolni nem sztrájkolhatnak – addig vissza fognak élni a helyzettel maximálisan.

 38. “Vaslédi
  Okos volt, erős és szép. Egy hónapja még itt ültünk a konyhámban, vitatkoztunk és segítettem neki albérletet találni. Nem tudom, mi történt, valójában nem is fontos, hogyan halt meg Orsi. Csak az számít, hogy kurvára nem kellett volna. Már nem látszik a blogjából rendesen, milyen izgalmas és jó ember volt, néha persze idegesítő és erőszakos, mint legtöbbünk. A szakmai rész megmaradt legalább. http://livewithit.blog.hu/

  Nem akarom elhinni, Semota???

   • Próbálnak szépen, empatikusan fogalmazni, és nem érzik, mennyire maszatolás, felelősségelkenés ez így. Vagy ironizál a szerző, nem tudom. Nem erről a szerecsenmosdatásról híres az Index.

   • Ironizál, igen, de ez olyan szándékos ingerkedésnek tűnik nekem, mintha rezonálna a nőkértes nyílt levélre (hogy akkor még ráteszek egy lapáttal). De leginkább eldönthetetlen. Mert viccnek meg annyira nem jó, inkább ízléstelen.

  • Eközben szinte egyeduralkodóvá vált a dual plane technika, vagyis a nagyrészt izom alá helyezett, alsó harmadában kilógó implantátum. Az izom alá helyezett szilikon kevésbé mozdul el, természetesebb formát ad, kisebb a tokzsugorodás veszélye, de nagyon fájdalmas a lábadozás. A zsírtalan testen a mirigyszövet alá helyezett implantátum csúf, kontúros, éles szélű. Amit viszont a sebészek ritkán említenek: az implantátum izom alá helyezése az izom alsó részének merőleges átvágásával jár. Ezzel a maradandó sérüléssel együtt él egy átlagember, de egy teniszező vagy testépítő nem, onnantól az izomnak az a része nem működik. Többen nagyon nem szívesen műtenek fitneszlányokat, erre nincsen megoldás.

 39. Ha szépen kérem, eszembe juttatná valaki, melyik is volt az a poszt, amelyikben arról volt szó, hogyan segítsünk? Hiába keresem. Köszönöm!

  • Katasztrófa! “Boldog tudatlanságban”, gyermeki létben tartott nőeszmény ez a javából, a nő kiskorúsítása, gyámság alá helyezése demagóg köntösbe öltöztetve. Ez maga a patriarchális nőelnyomás egyik esete. Szégyen arra nézve, aki írta és arra is, aki egyetért vele. Ahogy pedig a “tündérszerű nőket” leírja, miintha a pedofilok áldozatainak képei elevenednének meg a tudatban.

  • “Nők tündéresítése, a fogalmazásból – “mi, nők” – ítélve női szerző által. (Vagy csak női maszk mögé bújt férfiról van szó).”

   Elolvastam. Tuti, hogy férfi a szerző.A női magazinos stílust akarja utánozni,de nem nagyon sikerül neki.

   • Szívesen! Nőnap apropóján a fenti kommentem fő célja az, hogy a művészek feladata lenne azoknak a problémáknak a tudatosítása, melyeket a feminizmus jogosan felvetett. Sajnos kevés művész felel meg ennek, tömegével kellene a művészeknek ezt képviselniük, mint amelyeket beidéztem. Akkor a társadalmi tudat is javulna érzékelhetően.

 40. Már akkoriban is nagyon igazságtalannak éreztem, ahogy odavetették koncnak 22 évesen. Szurkolok neki, hogy valamennyire elfogadható élete legyen.

  Monica Lewinsky Is Back, but This Time It’s on Her Terms

  THE WAY MS. LEWINSKY tells it, she was “Patient Zero” for the type of Internet shaming we now see regularly. Hers wasn’t the first case ever, but it was the first of its magnitude. Which meant that, virtually overnight, she went from being a private citizen to, as she put it, “a publicly humiliated one.”

  http://www.nytimes.com/2015/03/22/style/monica-lewinsky-is-back-but-this-time-its-on-her-terms.html?_r=0

 41. Provokatívan megfogalmazott személyes vélemény:

  http://bezzeganya.reblog.hu/semmi-kozod-hozza-hogy-lesz-e-gyerekem

  Én mostanában futok bele abba, hogy körülöttem a 35+ korosztály is várandós lett, és érdeklődnek anyámnál, én mikor szülök? Csak tudnám, milyen alapon. Mert ők épp ebben vannak benne? És amikor közlöm, hogy kösz, soha, jön a mindentudó mosoly: akik így ágálnak ellene, azokkal is megtörténik, csak figyeljem majd meg.
  A sok jós. A sok értelmi képességemet és döntésemet kételkedve fogadó ember… Szomorú.

 42. http://index.hu/tudomany/2015/04/16/landzsaval_olnek_a_szenegali_csimpanzok/
  “Ez magyarázatot adhat az eszközhasználatuk fejlettségére; a kutatók szerint ezt a nőstények honosították meg a csoportban. Azt sem zárják ki, hogy a folyamat hasonlóan játszódhatott le az ősemberekkel is, akik szintén hasonló körülmények között alkották meg az első szerszámaikat.”
  No ezt mivel magyarázzák ki az evopszicho hívei?

 43. A pasi meg nyilván azóta is szidja a szemét nőket, a rohadék feminizmust és a liberalizmust, amiben mindenki másnak mindent szabad, csak az ő ártatlan szórakozását torolják meg.

 44. Ma történt meg először velem, hogy az önéletrajzom beküldése után rákérdeztek mailben pár adminisztratív szakmai dogon kívül családi állapotomra, gyermekeim számára. Gyomorrúgásként éltem meg. Mi közül hozzá? Ez magánélet. Túlreagálás?
  Jogilag tiltott kérdés mindkettő. Felhívtam az ügyvezetőt, mégis, mennyire szempont ez az állás betöltése kapcsán. Hát az. Mert kisgyerekessel másképp kell számolni. Előítélet és gyakorlatiasság ölre ment bennem egymással.
  Veletek történt már ilyen? Mik a tapasztalataitok? És a véleményetek?

  • Most néztem meg. Ez nagyon érdekes.
   De nem tudok igazságot tenni, hogy mi a jó, a helyes út, a boldogság. Melyik irány, melyik tapasztalat.
   Tele vagyok testparával, most is, félek, hogy visszahízom, leeresztek, látom a hibákat, és van romlás is (mell).
   Neki meg más az útja. (És közel sem tökéletes a teste fitneszesen sem.)
   Én sosem öngyűlöltem ennyire, sosem bizonyítanék a környezetemnek, és sosem mennék versenyekre.
   Én soha nem álltam önutálatban a tükör előtt, én csak nem néztem oda, nem törődtem vele, némileg aggódtam, hogy kopik a nadrág, nehéz vagyok, lihegek, de nem ez volt a központi téma sem nekem, sem másoknak.
   Én soha nem neveztem a testemet gusztustalannak, kövérnek, nem mondtam ki ezeket a szavakat, nem kezdtem örök fogyókúrákba. Az én anyámnak nem számított a teste esztétikuma. Én derűsen, magabiztosan, a nyomásnak ellentartva, mások véleményével nem törődve, kissé hanyagul voltam vaskos, titkos, elhessegetett szégyenekkel, és most ugyanilyen derűsen, csak egy önmegértő, tapasztalt állapotban vagyok izmos és szarom le, ki mit mond, és hordok teljesen más ruhákat.
   A döbbenet: én már közszemlére merem tenni a lábamat. Én nem hittem volna, hogy ez lehetséges: az ember azonosul a testalkatával, a nadrágméretével, és lassan megszokja, nem is akar mást. Lehet valamivel vékonyabb a lábam, de alapvetően más formájú…? És lőn.
   Én a szerelmem mellett lettem ilyen “fiatalok vagyunk, szépek vagyunk” kamasz.
   Mindig mondom, hogy másnak nem való, ami nekem, másnak ez nyomasztás, más nem bírná hónapokig a kalóriadeficitet, a ketogént vagy a májtisztítást vagy a száz fokos szauna után a jégkamrát, más lesérül, ha sziklák közt fut ekkora távokat, másnak kell edző, meg keret, nekem szabadság kell, autodidakta sport, ötletszerű “emeljük fel ezt is”, és nem bírom a csoportos órákat, sem a labdajátékot.
   És nem vagyok kirobbanó most sem, nem vagyok egész jól, vagyok fáradt, vannak nassrohamaim, nem érzem, hogy “mintha kicseréltek volna”.
   Én végignéztem egy nagyon szeretett és mindvégig gyönyörűségesen (anatómiailag és érzelmileg is, egészen a halál pillanatáig) szépnek látott test elfogyását, szétesését, pelenkával, medencecsont átdöfte bőrrel, darabokban kiköhögött toroknyálkahártyával.
   Azóta kéthavonta jön egy döbbenet, hogy megint valaki rákos.
   Én tudnám szépnek látni leműtött mellem helyét, talán szebbnek is, mint ezt itt…
   Én nagyon nem akarok rákos vagy demens vagy cukros vagy ízületfájós lenni. Nem akarok nyomorult éveket, gyógyszertárban elköltött tízezreket, korai öregedést.
   A testem feszes, erős, szeretem a (relatív) vékonyság érzetét, ezzel együtt képtelen vagyok az anorexiára vagy a túlerőltetésre, öröm és játszótér a konditerem, és van képességem másokat motiválni, örömalapúan, és ez külön siker.

   • Sokat gondolkodtam ezen, meg azon, amit üzen. Nem ismerem őt, nem tudok róla sokat (semmit), meg nem is tudom, milyen lesz a nagyfilmje. Ami fontos lehet abban, amit csinál az az, hogy igenis le kell venni mások tekintetét magunkról, haladéktalanul és amennyire csak lehet és igenis magunknak kell magunkra/ba nézni, amennyire csak lehet. Viszont olyan mintha befejezetlen lenne, amit üzen. Oké szeressük magunkat, tiszta sor, de az ugye nem jelenti azt, hogy fogadjunk el _mindenféle_ állapotot, legyen az bármilyen lelki, vagy testi, de megváltoztatható?! Ezt én nem tudom mondani senkinek, meg magamnak sem tudtam soha. Az megkönnyebülés, hogy nem nyom rám valamit, mégis kicsit befejezetlen. A legtöbb ilyenés ehhez hasonló kampányból azt hiányolom, hogy ugyanúgy eszköztelenek maradnak majd a nők, amikor ott állnak majd testi-lelki pőrén maguk vagy mások előtt, mert a már belénk égetett elvárások ott dolgoznak, onnan már ki nem veszi senki. És elég félelmetes is az, ahogyan a kisfilmbeli nők illették magukat. A tökéletes test sem sajátom, meg a mélypontokat is ismerem, de soha nem mondtam magamra ilyeneket, nem tudom gyűlölni a striáimat sem. Itt a blogon is volt, hogy megrendített egy-egy kommentelő, amint magáról, a testéről írt. Nem tudom, hogy azon, hogyan lehetne segíteni, hogy tényleg ne így gondoljanak magukra a nők, nagyon fontos lenne, illetve, hogy tényleg egyetlen dolog számít: mindig az öröm és az egészség metszéspontjánál keressék magukat, mert csakis ott lesz jó, ott viszont nagyon és akár életvitelszerűen. Akkor is, ha nem elsőre vagy nem mindig jön össze. Jelentse ez az egyiknek a szoborszerű testet, a tökéletes izomzatot, a másiknak meg a fújtatás nélküli gyalogot fel a negyedikre, ebben nyilván lehetnek fokozatok, csak neki legyen jó a bőrében, végre egyszer és maga magáért.

   • Az erőforrásokban bővelkedő életmód és a média agymosó hatása, meg a pornó ihlette, nagyon erős elvárások egészen abszurd nyomasztást jelentenek a nőknek. Ez nálunk kevésbé van így, itt a túlélésért, gyerekei tanulási lehetőségéért hajt a középosztály.

    A lánya is benne van a filmben: mit tegyen, hogy ne gyűlölje magát?

    Szerintem tegye azt, hogy nem követ el kajavisszaéléseket, figyel a szénhidrátfüggésre, engedi mozogni. Nekem döbbenet, hogy azt sugallja, hogy a szépség, vékonyság valami hajszolt állapot, és a szépek is gyűlölik, gusztustalannak tartják magukat. Szerintem ha nem torzul el, ha jó viszonya marad az étkezéshez (fontos, hogy úgy fogalmazzam meg, hogy túlkajálás romlás, torzulás, eredendően rendben lenne a dolog), akkor magabiztos lehet a testében, nem kell szégyenkeznie, mindenféle módszereket keresnie, kínlódnia, erős önbizalmú maradhat, nem kell szeretetért kuncsorognia, választhat a fiúk közül, és nem más tekintete fogja meghatározni az énképét. De lehet, hogy ez az én oldalamról, előzményeimmel tűnik ilyennek.

   • “a már belénk égetett elvárások ott dolgoznak, onnan már ki nem veszi senki” — igen, és hozzáteszem, hogy nem valami mesterkélt vagy patriarchális dolog a vágy az arányos, szimmetrikus, formás, erős testre, nem az esztétikummal, hanem egészséggel kapcsolatos. De persze van olyan, aki enervált vékonyságra vágyik, más meg óriásfenékre vagy extrém nagy mellre vagy zsírpárnákra. Én azt, ami az általam szorgalmazott (gyalog menős, örömtelien szaladgálós, favágós) és mértékletesen evős életmód eredménye, nem tartom nyomasztó elvárásnak. És ezt tehetjük a gyerekeinkért, hogy ilyesmi körülményeket biztosítunk nekik.

   • ” a száz fokos szauna után a jégkamrát”

    Ez viszont fantasztikus lehet, a finn meg orosz fotósok is olyan melegből-hidegbe képeket bírnak néha felrakni, hogy ihaj! Csak bámulok…

  • Hát azért a lófaszt volt ez tökéletes test. Nem is ért el eredményt, nem véletlenül. Ezek tömeges, szabadidős versenyek anyukáknak, “megmutatom mindenkinek” motivációból. Nagyon ráérnek. Aztán meg ennek ellentétéről, a sütievésről, nem(elég)mozgásról és az “élet élvezetéről” tartanak rosszabb vérképpel és egészséggel előadásokat, ugyanilyen unatkozva és patetikusan, elhízott nőknek. Könyvet írnak, megélnek belőle. Gusztustalan. Igen, a versenydiéta és a versenyre való edzés (kinézetért, nem erőért, teljesítményért és nem is örömből) értelmetlen és testileg-lelkileg káros önhajszolás. De ezt néküle is tudtuk.

   Kösz a linket, pont kerestem. Ez egy nagy patetikus népbutítás. Minek versenyez az, aki nem elég erős hozzá mentálisn, és a formája is rosszabb a közepesnél?

 45. ez egeszen megrendito, szivszorito es elkepzelhetetlen … ez ennyire borzaszto?

  http://hu.budapestbeacon.com/kiemelt-cikkek/amikor-elfogy-az-anyatej-akkor-nem-a-tapszer-kovetkezik-hanem-a-cukros-viz-vagy-a-nokedli-szopogatasa-csak-eros-idegzetueknek-nyomorban-tengodo-gyerekek-magyarorszagon/

  “A legegyértelműbb, hogy a mélyszegénységben élő gyermekek éheznek. Évtizedekkel ezelőtt ezt minden nehézség ellenére sem lehetett elmondani – jegyezte meg a jogvédő. A pontos szám nem ismert, de több tízezer olyan gyermek él ma Magyarországon, aki „éhesen fekszik le”.
  A második a minőségi étkezés hiánya, amely viszont már több százezer gyermeket érint. Ez annyit jelent, hogy a gyermek bár nem éhezik, a minimálisan szükséges tápanyagokhoz nem jut hozzá, ennek pedig nagyon súlyos hosszú távú következményei vannak: olyan rosszul fejlődnek, hogy nem képesek erőkifejtésre, nem motiváltak a játékra vagy a tanulásra, ráadásul mindezért őket kárhoztatják. „Tulajdonképpen elherdáljuk az életüket” – mondta Herczog.
  A harmadik, mikor a gyermek már magzatként éhezik, mivel az édesanyja sem jut hozzá a megfelelő minőségű és mennyiségű élelemhez, ami sok esetben koraszüléshez vezet. Ebben a tekintetben Magyarország rettenetesen áll – közölte a szakember.”

  “a gyermekéhezés a legnagyobb tabu, ezért sok család nem vallja be, hogy mekkora a baj.”

  ” Ez sok családnál negyven kiló lisztet jelent. Csecsemő, gyerek, felnőtt ugyanazt a vaslapon sült vizes lisztet eszi. Király szerint, a vidéki kövér gyerekek egy lépésre vannak a szellemi és fizikai leépüléstől, mert liszten csak meghízni lehet, egészségesen fejlődni nem. ”

  “az elmúlt három évben egyre több gyereket szakítanak ki a családjából pusztán a szegénység miatt. Sokszor a szülészetről sem engedik haza az újszülöttet, és bár a helyi önkormányzatnak kötelessége lenne segíteni, nem teszi. Ehelyett kiemelik a gyermeket a családjából, aki bekerül egy nevelőotthonba, amely szintén súlyos pénzügyi krízisben van, vagy egy olyan nyomorban tengődő családba, mint a sajátja, ahonnan kiszakították. Maga a rendszer előállítja és megsokszorozza ezt a szegénységet”

 46. http://index.hu/tudomany/til/2015/05/25/eroszakkal_hizlaljak_a_felesegnek_szant_lanyokat/

  “A leblouh nevű kényszeretető tradíció lényege, hogy embertelen mennyiségű ételt és italt erőltetnek le kislányok torkán, hogy a hagyományos helyi nőideálnak megfelelő, terjedelmes méretre kerekítsék őket. Ha egy tizenkét éves lány eléri a nyolcvan kilót, a procedúrát már sikeresnek tekintik.”
  “A történészek szerint a leblouh a gyarmatosítás előtti időkben alakult ki, amikor minél gazdagabbnak számított egy férfi, a feleségének annál kevesebb tennivalója volt, és azt várták el tőle, hogy egész nap a sátorban üljön, amíg a szolgák elvégezték a házimunkát. Egyenesen ékszerként becsülték a gyors hízástól kialakuló striákat és úszógumikat, amelyeket korabeli berber versikék is dicsőítettek.”

  Ebben most az az érdekes nekem, hogy mennyire el tud torzulni a szépségideál az egészségestől.

  • Ez most fejbevagott, mert tavaly epp azt mondtam, hogy minden evben egyre no a tulsulyos fiatalok szama. (idonkent hazaterve feltuno volt) Tiz-20 eve biztos, nem emlekszem, hogy ennyi dundi embert lattam volna, akik kozt nagyon sok a fiatal tizen-huszon eves. Egy plaza mozgolepcsojen halado emberek kozt vegeztem gyors statisztikai felmerest. nagy volt az arany a koverek javara.
   Masreszt a szegeny afrikai emberek, gyerekek ha ide nyugatra jonnek es jo eletszinvonalon elhetnek, iszonyatosan elhiznak. Az itteni telepen elo afrikaiaik, mindegyszalig nagyon elhiztak, a gyerekeik elekpeszto koverek. Amig nagyon kicsik addig meg ez nem veszes, de hat eves koruk utan felelmetesen elkezdik a hizast. itt siman merek altalanositani. Mas bevandorlok, afganok, pakisztaniak eseteben ezt nem vettem eszre, ez is erdekes. Talan ok tobb tradicionalis etkezest tartanak a kulturajukbol fakadoan, ne, tudom. A feketek nagyobb fele veszi a szar csipszeket tonna szam, cukros uditoket, elore elkeszitett elelmiszereket, mast sem lattam a kosaraikban vasarlaskor. Szomoru ez mindenkepp.

   • Nem lehet, hogy ezek az eloregyartott, cukros, adalekos vackok a nyugati jolet szimbolumai? Azert koltik erre a segelyeket a csorok es a szegeny orszagbol jovok pedig ha vegre anyagi forrasban bovelkednek, szinten. Nekem van egy ilyen gyanum ezzel kapcsolatban es a reklamok biztos, hogy felerositik ezt az illuziot.

 47. WTF??? Ez borzasztó!

  Szeretnénk egy olyan oldalt létrehozni, melyben igazolni tudnánk, hogy igenis a magyar lányok a legszebbek, de a szépségük mellett intelligensek és tele vannak tervekkel, álmokkal, ambícióval. Ilyen lányokat szeretnénk bemutatni.

  http://www.lifebar.hu/koszonto/

 48. Gyakorta elgondolkozom, hogy az oly sokára várt kisgyermek(ek) érkezése után a férfi miért küldi le időnként – munka után azt a 2 féldekát, meg 2-3 kőbányait? Önvád, kiégés, Öröm…? sokat vártak, tragédia, leszámolás, szembenézés, kikacsintás? Anya részéről harag, vádló tekintet? Jogos? Jaj istenem, talán van még ilyenkor bizakodás a jövőben? Ismétlődni fog a minta, végestelen-végig?
  Fürdetés félrészegen, istenem, miért vádoljuk magunkat?

  • Ez tragikus.
   3 éve, a gyerekotthonok államosításakor arról volt szó, hogy a színvonalbeli különbségek megszüntetésére miatt van szükség a a közös fenntartóra.
   Na mi történt? Nem a rosszabb helyzetben lévőknek emelték meg a normatíváját, hanem a “gazdagabbakét” csökkentették.

 49. Hajléktalan gyerekek óvodája Budapesten. Aki tud, segitsen!

  „Talán sokan nem tudják, de Budapesten működik egy óvoda, melybe hajléktalan gyermekek járnak.
  A kicsik minden nap tiszta ruhát és élelmet kapnak, és fürdetik is őket.
  Az óvodának, a gyermekeknek nagy szüksége lenne 98-146-os méretű ruhákra és 24-35-ös cipőkre, mondta el Szabóné Förhétz Krisztina óvodavezető. Az ovi 2004-ben szükségből nyílt, hiszen a szabályok szerint az óvodákba csak olyan gyermek vehető fel, akinek lakcíme, tartózkodási helye van. A szakemberek szerint a fedél nélküli gyermekek száma Magyarországon közel ezer fő, ők lakásnak nem minősülő helyiségekben, például pincékben húzzák meg magukat.
  A pesti hajléktalanóvodába egész Budapestről viszik a gyerekeket. Az ovi reggel hétkor nyit, a gyerekeket először megfürdetik, aztán tiszta ruhába öltöztetik, és enni kapnak, mert nagy részük délután négytől másnap reggelig nem eszik. Nincs mit.
  Az óvodavezető szerint az ő kis óvodásainak az a legnagyobb örömük, ha van mit enni. Minden ételt megmutatnak nekik, ha lereszelnek egy káposztát, azt is, mert volt olyan kicsi például, aki úgy érkezett hozzájuk, hogy kizárólag a krumplit ismerte.
  Tartós élelmiszernek és játékoknak is örülnének az óvodában.
  Aki tud ruhákat és cipőket küldeni, az alábbi címre juttassa el:
  Wesley János óvoda 1086 Budapest, Dankó u. 11.
  Nagyon örülnek fiatal FELNŐTT ruhaneműnek is, amiből az édesanyákat próbálják patronálni. (Tehát az elhunyt idős hozzátartozó ruhatára nem, az továbbra is a Vöröskereszt!)”
  Forrás : A Női Őserő Köre

  • „Az anyák feltétel nélkül szeretik a gyerekeiket, csupán azért, mert megszülték őket. Az apákkal más a helyzet.” Ezt máshol is olvastam már, és erős indulatot vált ki belőlem azonnal. Általánosít, ráadásul szkeptikus vagyok a feltétel nélküli szeretet elképzelést illetően.

   • “A lányoknak fontosabb, hogy az érzéseikre koncentráljanak, ezért nem vonzó számukra a gondolkodást nem igénylő videojátékok világa. Ugyanígy unalmasnak tartják a pornográfiát is, hiszen számukra a szexualitás és a romantika együtt jár.”

    Haha, vannak a megszokottnál több gondolkodást igénylő játékok is, ráadásul a szex-romantika közhelyet és téveszmét újra elpufogtatták. Vannak Zimbardonak hasznos elképzelései, de ez nem tartozik közéjük.

 50. Hosszú, bonyolult ügy, nem tudom ki követte, itt van egy cikk, és a lap alján linkek a többire, tájékozódásul: http://wmn.hu/2015/06/23/nyiri-patricia-tul-vagyunk-a-holtponton-interju-a-bora-boran-rekedt-magyar-edesanyaval/
  És most megjelent egy mocskolódó “leleplező” cikk a mandíneren, http://mandiner.hu/cikk/20150625_kilencmillios_tartasdij_es_szabadulas_fogsag_nelkul_atveres_a_bora_boran_fogva_tartott_no_sztorija_nyiri_kovacs_patricia ami szerintem gyomorforgató. A volt férjjel beszéltek egyedül, és erre alapozzák az egészet, miközben ez,(tudomásom szerint, bár személyesen nem ismerem őket) egy bántalmazó, elnyomó kapcsolat volt.
  És közben a hírek szerint az apa nem is adta vissza a gyereket a megadott időpontban. http://hvg.hu/itthon/20150625_Bora_Boran_rekedt_no__meglepett_az_apa_a
  De a nőt mindig könnyebb mocskolni és pénzéhes hazudós kurvának beállítani.

 51. “De mit jelent az, hogy beleegyezésünket adjuk? Mit jelent a hétköznapokban, és mit jelent akkor, ha szexről van szó? – Az Everyday Feminism egy nagyon érdekes képregénysorozattal állt elő a témában. A képkockákon fölsejlő történetek rámutatnak a nemi erőszakkal kapcsolatos érvelések abszurditására.”

  http://www.nyest.hu/hirek/de-hat-beleegyeztel

 52. Előremutató? Pistike, aki végigkínlódja a 9 évet, közben szépen betölti a 16-ot oszt má pottyan is ki a rendszerből. 9 osztályt végzett, hajj, de jó, funkcionális analfabéta, szakmája sose lesz. A nép elbutításának újabb eszköze.Politika ez megencsak. Siralmas, félelmetes, koncepciózus. Meg a nyári iskola, na az még. Neem, klíma az nem lesz, hámibűl, a krétán megspórolt pézbűl?! Majd kimennek a parkba a kedves pedagógusok, oszt ottan tanítanak. Vagy nem. Majdcsak elmegy az idő. Meg a maradék józan eszünk. Ami ma a magyar közoktatásban történik, az bűntett a magyar gyerekek ellen.

  • Nekem is ez jutott rögtön eszembe, hogy a kilencévfolyamos általános iskola után pikk-pakk elérik a tankötelezettség felső határát, aztán mehetnek isten hírével. Pedig ha valóban, tudhatóan az volna a szándéké az elképzelés mögött, amiről beszélnek, és főleg, ha hozzá 18 év lenne a határ, én támogatnám az elképzelést. Na nem mintha számítana…
   És ugyanez a szünetekről: ha lenne infrastruktúra, és hasznosan, konstruktívan telne az idő, tetszene. Jó lenne év közben többet pihenni, akár a nyári szünet rovására is: év végére annyira elfárad gyerek is, tanár is, okosabban is el lehetne osztani. Kb mint a magasabb óraszám tesiből. Csak hát ezek a dolgok valahogy mindig jobban mutatnak papíron…

 53. Részletes őrjöngés 😀 helyett: szégyenletes, gyalázatos az a rendszer, ami a kiszolgáltatottaktól veszi el a pénzt. A nyugdíjasok, betegek, fogyatékosok, gyerekek, munkanélküliek, kismamák..Adminisztráció mindenek felett, kontraszelektált egészségügyi és pedagógiai dolgozók, éhbér és kilátástalanság.

  • A felnovekvő kisgyermekek – talán nem választanak rosszul, ha olyan szakmát tanulnak, ami az infrastruktúra üzemeltetésével, fenntartásával, létesítésével kapcsolatos. A szülők ne csak a különórákra tegyenek félre, hanem a minőségi táplálkozásra is…nem vénnek való lesz a jövő, hacsak a hazai géniuszaink össze nem fognak addig…

 54. UrbanBiker,
  ez egy gyűlölködő és buta cikk, amellett a vallásom is tiltja, hogy ideengedjem olyan tartalom linkjét, amelyben a nagyon okos fejtegető megenged magának ilyen nyelvtanú és helyesírású mondatokat:

  “Rasszizmus és Szexizmus, mint eredendő bűnök

  A legsúlyosabb bűnök, amiket el lehet követni az a szexizmus és a rasszizmus.”

   • Miért ne lenne, lehetne? Te hova sorolsz be engem?

    A “vallásom tiltja” egy idióma, olyasmi, mint hogy “viszket a tenyerem”. Itt azt jelenti, hogy nekem a nyelvi pontosság és igényesség van olyan fontos, mint a vallásosoknak egy-egy előírás.

    Egyébként van: kiirthatatlanul, adysan protestáns vagyok.

  • Újságíróilag is roppant tehetséges: “Az angolszász biológusok, evolúciós pszichológusok magától értetődően vallják a filmben, ami magától értetődő mindenki számára: sokat számít a biológia.” Én nem mernék ilyen mondatot leírni/szekesztett szövegben hagyni.

 55. A Kaukázus hegységből menekült Norvégiába még gyerekként. Nem jutottak papírokhoz. Miután megírta, milyen éveken keresztül illegálisan élni, kitoloncolták az országból. A mellette kiálló tüntetéseknek köszönhetően pár hónappal később megkapta a norvég munkavállalási engedélyt. Négy éve újságíró, épp vállalkozásokkal és szólásszabadsággal foglalkozó könyvén dolgozik. Interjú Maria Amelie-vel.

  http://hvg.hu/plazs/20151005_A_miniszterelnok_ellenem_volt_de_az_embe

 56. Nemzőapaság

  http://wmn.hu/2015/10/08/egy-holland-ferfi-es-106-bebi-ime-europa-legtobb-gyerekes-apukaja/

  “Ekkor ugyanis a kövérkés, szemüveges, teljesen hétköznapi életet élő, magát nem túl vonzónak tartó Ed – aki akkor már lassan tíz éve nem szexelt nővel – úgy határozott, hogy spermadonor lesz.” Külső említése, nemi élet gyakoriságának említése fontos? Mit akarnak elérni vele?
  “…az anyja főz rá…” Kiemelték. Miért?
  “…Bár nem gondolom, hogy meg kell magát erőltetnie. Végtére is ő egy férfi.” Mi van?!
  “…Nem teszek különbséget az engem megkereső nők, párok között. Számomra minden nő tökéletes, persze vannak olyanok, akik tökéletesebbek.” Tehát tesz különbséget.
  “A klasszikus mondás szerint egy nő két dologért tud bármit megtenni: azért hogy legyen gyereke, és azért hogy ne legyen.” Bajom van ezzel, még nem tudom, mi.

   • Én kirakom szívesen a kép alá, de ti írjátok.

    (Volt egyszer egy megdöbbentő eset. Nagy erőkkel robbant a közösségbe egy lány, egy művész, kiállítások, menjünk mi is, szervezett, mentünk is. Később egy kicsit eltűnt, aztán örömmel értesített arról, hogy egy pályázaton nyert, idézet:

    (szokásos panaszkodás arról, hogy nehéz a művészet helyzete, kevesen járnak tárlatokra)
    Még az amúgy magas műveltségű Csakazolvassa blogon is megmutatkozik ez az aránytalanság: külön rovat van filmnek, könyvnek, zenének, de a képzőművészetnek nincs.
    Bennem rekedt gondolataim, sorrendben:
    1. Az lesz, amit írtok.
    2. A blogom nem reprezentatívan képezi le a kortárs művelődés egészét, de ha mégis volna ilyen jellege, a fejléckép alatti menüsor biztosan nem teszi ezt.
    3. Én magam sokoldalúan művelődöm, de a legkevesebbet én is kiállításra járok, igen.
    4. Általában véve, már bocsánat, lófaszt sem érdekel a kortárs képzőművészet, különösen hogy nem az a vagány, horgolt sapkás valami, hanem idegesítően modoros, fennkölt és antidemokratikusan elitista.
    5. Te is csak használtad a blogomat, aztán meg belémrúgsz…)

 57. Itt a blogon is volt már szó régebben arról, hogy a pszichológusok, terapeuták mennyire nem veszik figyelembe a nemi szerepek hatását, most itt egy kezdeményezés, nekem nagyon tetszik: http://uvegplafon.blog.hu/2015/10/19/szembenezni_a_szerepeinkkel

  “Legyen szó gurukról, coachokról, trénerekről vagy pszichológusokról, a magyar segítőszakma látványosan keveset használ fel a társadalmi nemi szerepek kutatásának eddigi eredményeiből. Borsfay Krisztina és Molnár Erika a pszichodráma területén lépték át a Rubikont: olyan önismereti csoportot indítottak, amely kifejezetten törekszik rá, hogy tágabb társadalmi keretbe helyezze az egyén problémáit, és a nemi szerepeinkkel kapcsolatos tudatosság növelésével segítse a csoport tagjait konkrét problémáik megoldásában.”

 58. csodás darab
  http://reblog.hu/maraton/?maraton
  “A kategóriaválasztáshoz itt egy kis segítség:
  Közélet: belpolitika, külpolitika, társadalom, gazdaság, pénzügyek, üzleti élet, vállalkozás, szocio, civil ügyek, társadalomkritika, stb
  Életmód: stílus, divat, sport, autó, lakberendezés, egészség, gyerek, család, gasztro, szépség, egészség
  Szórakozás: fesztivál, utazás, cuki állatkák, könyv, képregény, fotó, videó, film, színház, tech, játék, zene, _nők_”

  • Szerintem az anya hirdetése konkrétan egy ellenhirdetés, de valami mesterien, finoman körvonalazza, mire számíthat a jelentkező. Gyönyörű, mesteri, tanítani lehetne. “29 éves, de 10 évet letagadhatna”, miközben a fiú a saját hirdetésében azt írja, 20 éves. Támogatom, ugyanakkor finoman, burkoltan, kíméletlenül le is leplezem. “Neked is jut az ételből”, ez a kedvencem – főzni én fogok, ez még mindig az én birodalmam és játékszerem (t.i. fiacskám), de én nagyvonalú vagyok és adok neked is. De tudd, hogy ez itt egy közösség, amelyben te, kisanyám, csak kívülálló lehetsz. “Szállhatnál meg nálunk”, te vendég vagy, és akármit csinálsz itt én vagyok itthon. Úristen, ez egy egyperces, basszus. Komolyan. Ez irodalom. A valóságban pedig iszonyatos érzelmi függés, és kitűnik, hogy a szerelem, az bizony “jár”.

 59. Csábító ajánlat:
  Az anya: http://aprox.hu/ingatlan/kiado-haz-lakas/ingyen-lakhatas-lanynak-tartos-kapcsolatert_i3585
  A fia: http://kiadoalbi.hu/index.php?do=reszlet&id=201508150121&page=2
  “Egy tartalmas, hosszabb távú kapcsolatot keresek amelyben én állom a rezsit és villanyt másnéven ingyenes lakhatásról lenne szó. Legyen részed izgalmas romantikus szerelmes párkapcsolatban, amelyben tévézünk, sétálunk, sportolunk és közös jövőt tervezünk.”

  • A leendő partner tárgyiasítása ordít ezekből, csak a fiúnak akarnak kellékként, marionettbábuként működő lányt, ez az egyik legótvarabb hímsovinizmus, a felajánlott lehetőségek is csak a fiúról szólnak, az anyuka soraiból is ordít az önzés és a női hímsovinizmus.

   • Hát, ööö… szerintem ez elég egyértelmű. De azért köszi. 🙂

   • Helyesbítek. Nem egyértelmű.
    Az anya hirdetését csak most olvastam, és egyetértek ritával, marhára szórakoztató. Most már viszont fogalmam sincs, mi ez. Poén, vagy provokáció, vagy tényleg valós? A fiú hirdetéséből mondjuk kinézem, hogy komolyan gondolta, az anya szándékát nem tudom.

   • Asszem, mégis poén. Bár sokan élnek úgy, hogy az egész életük egy vicc mások szerint.

    Viszont legalább csinál valamit, akarja, odaáll. És tud spárgázni. Én meg nem.

    Bár talán az a nagy teljesítmény, hogy buzog bennem a szerepelhetnék, meg otthon csirkenyakba énekelek, de mégse állok ki, mert tudom, képes vagyok belátni, hogy nem vagyok elég jó.

  • Igen sokat emlegetett „családon belüli erőszak” — a liberális felfogás szerint — a férj által a feleségre kényszerített nemi aktus is. — A tisztánlátás és a keresztény teológiai álláspont megértése végett röviden össze kell foglalnunk, mit ért házasságon a liberalizmustól leginkább eltérő katolikus erkölcstan.

   A katolikus erkölcstan szerint a házasság több, mint magánjogi-vagyonjogi szerződés; a házasság egy férfinak és nőnek teljes testi-lelki önátadásra irányuló, tehát egész életre szóló szerződése, amelyet Isten szentségi rangra emelt (ezért beszél a katolikus teológia a házasság szentségéről). Ebből több dolog következik. A legfontosabb következmények:

   a) Nemcsak az a házasfelek egymás iránti kötelezettsége, hogy a házasságon belül szerzett vagyonukat közösnek tekintsék, és vagyoni, anyagi tekintetben egymáshoz ilyen értelemben korrektek legyenek, hanem kötelesek a testüket is (szexuális értelemben) házastársuk tulajdonának tekinteni. Ezért a nem aktust egymástól csakis akkor tagadhatják meg, ha annak kivitelezésében fizikailag akadályozva vannak.

   b) A házasságból kényük-kedve, pillanatnyi hangulatuk szerint nem léphetnek ki, a házassági kötelék a sírig kötelez.

   c) Katolikus (és általános keresztény) szempontból feltétlenül erkölcstelen az úgynevezett „nyitott házasság”, amikor a házasfeleknek külső kapcsolataik vannak, hiszen a keresztény felfogás szerint a nemi aktus erkölcsi feltétele, hogy teljes lelki önátadással is párosuljon, ami egyidejűleg több személy felé tökéletes módon megvalósíthatatlan.

   d) Mindazonáltal egyik házasfél sem alkalmazhat a szexuális jogának érvényesítésére fizikai erőszakot, és a férj erkölcsileg is köteles a feleségét pszichikailag diszponálni, lelkileg felkészíteni a nemi aktusra. De jogos ok nélkül a feleség nem tagadhatja meg a férjétől a közösülést.
   A mondottakból következik, hogy a keresztény erkölcsi felfogás szerint „nemi erőszakról” házasfelek között csak kivételes esetben beszélhetünk: akkor és csak akkor lehet erről szó, ha a férj fizikai brutalitással (ütlegeléssel stb.) kényszerítené a vonakodó feleségét közösülésre. Ilyen esetben is az a helyzet, hogy a férj rossz eszközökkel törekszik annak elérésére, amihez joga van alapvetően. Nyilvánvaló, hogy ezen esetben a feleség is hibás, mivel azt tagadta meg, amihez a férjének joga van.

   Lényegesen különbözik tehát ebben a tekintetben is a kereszttény és liberális szemlélet. Ez utóbbi szerint szó sem lehet a szexualitás területén „házastársi kötelezettségről”; teljesen a házasfelek tetszésére van bízva, hogy mikor óhajtanak saját házastársukkal közösülni, és mikor bárki mással. Ez a felfogásbeli eltérés azon alapul, hogy a liberalizmus nem tekinti oly szoros kapocsnak a házastársi köteléket, mint a kereszténység.

   Látszólag a liberális felfogás a nő érdekét, illetve védelmét szolgálja. De csak látszólag. Nem a korlátlan szexuális szabadság ugyanis az alapvető ösztönös női igény, hanem a szeretet utáni vágy, a gyermek utáni igény és ezzel kapcsolatban a család stabilitásának, biztonságának igénye, ami a nyugodt gyermeknevelést biztosítja. A liberalizmus a család stabilitásának tagadásával és az egyén jogainak túlhangsúlyozásával nemcsak a társadalom biztonságát rendíti meg, hanem valójában a nők biztonságát is megingatja. Alkalmazkodni minden társadalomban kell. A liberalizmus is — különféle lelki pressziókkal — konformistává igyekszik alakítani az állampolgárokat. Jó példa erre a mai Magyarország, ahol a liberális média különféle szellemi akrobatikával „politikailag inkorrektnek” bélyegez meg lényegében minden olyan véleménynyilvánítását, ami nincs összhangban a liberális dogmákkal. Nincs tehát abszolút szabadság a liberális államban sem. A különbség csupán annyi, hogy a keresztény erkölcsi felfogás nem emberi szociológiai dogmákhoz, hanem Isten akaratához való igazodást hirdet, és — a liberalizmustól eltérően — nevelni is igyekszik a híveit — akaratilag is — a saját normarendszerének követésére.

   A családon belüli erőszak elleni helyes küzdelem végső soron csak egyike a sok részletkérdésnek, amivel korunk beteg társadalma küszködik. Alapvetően orvosolná azonban a társadalom problémáinak nagy részét, ha megkísérelnénk követni ebben a vonatkozásban is a kinyilatkoztatás tanítását: „Férfiak, szeressétek feleségeiteket, ahogy Krisztus is szerette az Egyházat… A férj… köteles szeretni a feleségét, mint a saját testét… Szeresse hát mindegyiktek a feleségét, mint önmagát, az asszonyok meg tiszteljék férjüket. Gyermekek, engedelmeskedjetek szüleiteknek… Apák, ne keserítsétek meg gyermekeiteket, hanem neveljétek őket fegyelemben az Úr útmutatása szerint.” (Ef 5,25,28,33-6,1,4)

   • Csak két momentum:
    — elgondolkodtató, a kötelező szex és az engedelmesség mennyire kényelmes a férfiaknak… ez az, amiből szabad ember nem kér, férfiként sem.
    — a liberálisok az egyetlen eszme és értékrend, amely még titeket is elvisel és tiszteletben tart, ha mást is gondol az emberi létezés értelméről. Egy másik vallásszerű uralom betiltana titeket, ahogy ti is tűzzel-vassal irtottatok minden másként godolkodót.

 60. “A tisztánlátás és a keresztény teológiai álláspont megértése végett röviden össze kell foglalnunk …”
  Minek? Miért gondolod,hogy fontos az ókori dogma- és hiedelemgyűjteményen alapuló mai dogmagyűjtemény? Mennyiben szól ez a ma emberéhez, nem érzed az anakronizmust?

  • Jaj, Ylvis!!!

   Szerintem a “Stonehenge” a legjobb tőlük, de én nem vagyok mérvadó, mert nekem a “What does the fox say?” is tetszik. 😀

   • Nekem is tetszik a Stonehenge 🙂
    Egy mondata elég szexista. irgumburgum

   • she’s playing with my balls?
    vagy valami hasonló, amikor a csaj letérdel előtte..

   • Szerintem az direkt van.
    “She gives me a smile (rövid hatásszünet) then she plays with my balls.” Normálisék konyhája, pasztell színek, a csaj szőke haján megcsillanó lágy fény….aztán ez a beszólás. Kizökkent a giccses családi idillből, és nyelvileg is kilóg, szándékosan vulgárisabb, pofáncsapós. Mint amikor a vége felé megkérdi, hogy “Who the fuck builds a Stonehenge?”.

    Szerintem amúgy a szöveg zseniális. Stone-Age-guys, “tudáj”, tudományos körmondatok, fucking labyrinth, Honda reklám. Össze-vissza ugrál a stílusok meg a hangulatok közt, mégis egységes.

    Amúgy az is lehet, hogy ennyire nem tudatosak, és csak én elemzem túl.

   • Hát nem tudom. Összeáll a kép, és ugyanilyennek látom én is az Ylvist, de ezzel az egy jelenettel nem vagyok kibékülve. Szubjektív megállapítás ez, noha közben megadom, hogy igazságotok lehet abban hogy ez eszköz csak. Kell oda épp.

   • Hat ami azt illeti, csak a klipbol tudtam meg 🙂 de az eleg kifejezo, nem kell utananeznem a nagy ember munkassaganak, biztos eleg lenne bekapcsolni a radiot, de ez nem fog megtortenni.

   • Olvastam, hogy ezt a dalt egy koncerten játszották először, amin ott voltak Egeland gyerekei is, onnan hívták az apjukat, hogy róla énekel az Ylvis, mekkora kúlság már 😀
    Tetszik, hogy kritikusak jelenségekkel kapcsolatban, de valahogy mégis hiányzik belőlük az a cinizmus, ami nálunk annyira jellemző. Egy ilyen dalból nálunk botrány lenne, fanyalogna a fél ország, a másik fele örülne hogy de odabasztak most, a politikusok meg perrel fenyegetőznének. A skandinávok meg nevetnek.
    Láttam egy műsort, amiben a norvég miniszterelnök, Erna Solberg volt az Ylvis vendége. Hát ölelkeztek, meg minden, cukiskodtak a nagy örömre, hogy nő a lelkem.

  • Elolvastam. Nagyon magamra ismertem. Ez a kézműveskedős otthon sütögetés (az egyetlen, ami nekem okés lenne amúgy), kicsit aggályos, mivel hivatalosan csak olyan élelmiszert lehet közösségbe vinni, ami az ÁNTSZ előtt is megáll.
   Nálunk az óvó és tanító csapattal béke van, az SZMK szokta forszírozni a téma hasonló megközelítését. Jaj, hogy imádják!
   Az első és egyben utolsó iskolai SZMK-ás részvételemkor közöltem, hogy én nem vagyok Bartos Erika (bár néha jó lenne:), de eszközöket szívesen viszek, csinálják meg a gyerekek. Azóta békén hagynak, örülnek, hogy nem vagyok tag. Én meg hordom a nyersanyagot vizuális neveléshez.

 61. Jobb helyet nem leltem hirtelen a sztorinak. Másodikos gyerkőc szomorúan újságolta, hogy környezetismeret felmérőn pontlevonást kapott, mert az egészséges élelmiszerek közé bejelölte a sajtot és a szalonnát. 🙂
  Korábban is kérdezte már, hogy miért mondják az iskolában hogy zsírban szegény és szénhidrátban dús ételeket együnk, amikor otthon nem ez van. (Ők egyébként nem ketogén csak mi, de arra tartanak.)
  A mostani után azzal összegezte, van egy itthoni igazság meg egy iskolai. Mi pedig helyeseltünk, hogy ez még csak fokozódni fog.

 62. Látom a főoldalon a művi meddővé tételről szóló linket. Én is utána néztem már, és nem vagyok boldog. Bizonytalan vagyok még, hogy belevágnék-e, mégiscsak kés, de eléggé hajlanék rá, és nagyon elkeserít, hogy olyan szigorú a szabályozás, mintha éppen az életemről mondanék le. Basszus, a fogamzóképességem közkincs? Értem én, hogy meg akarnak óvni a saját hibáimtól, de ennyire? Valahol máshol, ésszerűbb határokat nem húzhattak volna? 37 éves vagyok, 1 gyerekem van, és tudom, hogy nem akarok többet. De szeretnék szabadon, aggodalmaktól mentesen szexuális kapcsolatot létesíteni. Nincs 100%-os fogamzásgátlás. Ha teherbe esek holnap, vagy három év múlva, akkor menjek abortuszra? Amit szerintem sokkal durvább, mint sterilizálni. Neveljem fel, mert a terhességmegszakítást már lehet, hogy nem tudnám megtenni? Kinek lenne az jó végül is? És nem, nem tehetem meg még három évig biztosan, hogy sterilizáltatok. De én már most sem akarom a rizikót, sem a terhességét, sem a fogamzásgátlásért. Nem akarok nagymamakorúan még gyereket nevelni, nem akarom elölről kezdeni, nem akarok még véletlenül sem megint egyedül maradni, és nem akarok elszegényedni sem. Magamra szeretnék keresni a jövőben, a már élő lányom boldogulását támogatni, az öregedő szüleim, esetleg leendő unokám, de főleg én, én szeretnék már időt, lehetőséget. És kicsit keserű a szám íze amiatt, hogy a partnerem, aki amúgy szintén elég biztosan tudja, hogy nem szeretne ő sem több gyereket, idősebb is, megtehetné, de mégsem akar sterilizáltatni. Azért keserű ez, mert nekem kell jobban figyelnem, mert igazából az én testem, az én életem forog kockán, és ő is kockáztatja, valójában férfiúi hiúságból.

 63. http://index.hu/sport/2016/rio/2016/08/08/hosszu_vilagcsucs_osszehasonlitas/

  Az egész cikk nagyon édekes. De én most erre:
  “Szintén az amerikaiak állítják, mindez a férje miatt van, és Shane Tusup üvölthet – nyilvánvaló, hogy súrlódások egy ilyen kapcsolatban óhatatlanul vannak –, senkinek nem fordul meg a fejében, hogy a rendőrséghez forduljon, míg más esetben egy szülő nyilván nem nyelné le, ha a gyereke ilyen bánásmódot kapna.”
  Dehogynem nyelné le. A szexuális erőszak-eseteket is lenyelte.
  Amúgy sem az üvöltés itt a lényeg, ha van lényeg, hanem a lelki terror (aminek része lehet a némaság is, az üvöltés is, de nem minden üvöltés jelent lelki terrort).

  Szerintem a találgatások, következtetés-mánia helyett okosabb lenne belátni: fogalmuk sincs, mi megy emberek magánéletében, a legjobb barátnőnkében, az anyánkéban se. Sőt, a sajátunkban se mindig.

  • Csak nézem, milyen dundi minden más úszó Katinkához képest.
   Mondhatjuk, nyúzott, de úgy látszik, az abszolút sikerhez elég ennyi zsír, kell ennyi szálkásság.
   Mit csinál Katinka, akit az egész világ kénytelen becézni?
   gyakorlatilag paleózik (hús, zöldség, gyümölcs), nekem persze ketogéngyanús http://index.hu/sport/2013/08/17/a_harom_titok_hosszu_szarnyalasarol/
   konditeremben erősít, hasaz, kockásít, 4-5 kiló zsírt lefogyott, iszonyú izmos lett
   hidegtűr jeges dézsában
   egész évben versenyez, a pénz is motiválja, és ez nem szégyen, mentálisan nagyon erős, hozzászokott a drukkhoz

   És egyébként le a kalappal a BBC előtt, nem elfogultak, elegánsak, tisztességesek, a legjobbakról beszélnek, az olimoia nemzetköziségéhez és békés jellegéhez (eszményéhez) méltón. És jól ejtik, hogy “Hosszú”. Eközben Knézy Jenő szerint “Tuszup”.

  • Én abszolút elhiszem ezt is. Neki ez az útja. nem akarom itt értelmezni, meg kielemezni, hogy miért fogalmaz így, és jósolni, hogy majd jól megbetegszik. Nincs vagy-vagy. Engem elfogulttá tesz, hogy soha nem tapasztalt lelki, szociális, önbizalombeli fejlődés és rengeteg megértés járt a testi átalakulásommal. Sikerélmény, kúlság. Másoknak ez nem ilyen, másoknak szorongás, visszaesés, kudarc.

   Én mondjuk nem is diétáztam vagy feszengtem régebben, nem nézegettem magam a tükörben. Mások se nagyon nyomasztottak, nem volt mibe belefáradnom. Ezért más az utam. A testem alapvetően sportos jellegű, ezt kéri, éhezi. Mások meg reneszánsz festmények. Nem egyforma a történet. Ettől még igaz, hogy nem annyira jó elhízni (tesztkérdés: a lányodnak mit kívánnál?).

   Én a szexbe sem koptam, fáradtam bele. Annak, akit évekig nyomasztottak a szexszel, aki unta, mechanikusan csinálta, más a tapasztalata is.

   Itt Nyugaton mi ijesztően keveset mozgunk, ez is tény, és kevés a testünkkel kapcsolatos elemi öröm a nagy gépesített, mindent megelőző óvatoskodásban.

   Egy hegyomlás masszőrhöz megyek, 200 kiló. Ilyenek hoznak lázba.

  • “I still want to look like the first photo, no doubt. I miss that body, it makes me sad. But I want to get there in a healthy way, mentally and physically. I want to be proud and at peace with this body. An I want to like what I’ve got now.”

   Nekem úgy tűnik, hogy tudja, hogy ő mit tart szépnek, és egy gyerek után épp nincs lehetősége, ereje arra hogy visszanyerje a legjobb önmagát. Nem értem a megütközést, szerintem tök normális reakció, nem tetszik a teste de próbál megbékélni a jelenlegi helyzettel, és kicsit bulvárosan fogalmaz, mert ezt ismeri.
   És a should-ok:
   “I should admire myself. I should love myself.”
   – nekem ebből az jön le, hogy épp nem így érez, csak szeretné mert ezt várják el tőle.

   • Szerintem hatalmas, bizonygatós magazinközhely, hogy a testem így az enyém, és elfogadom, és nem akarok megfelelni.

    Eközben alig valaki beszél arról, hogy nem csak a kinézetről és a tetszésről, mások megítéléséről van szó, hanem a test megéléséről, a közérzetről, természetesen jó állapotáról, a nettóról. Az életkilátásokról, az életminőségről, a szép és méltó, meg nem nyomorodó öregedésről, az erőnlétről, a megelőzésről. Arról meg tényleg senki, hogy az ameriakaias-feldolgozottkajás-filmnézős-urbánus életmód egy agyrém, abban még a normál BMI tetekje is egy merő küszködés lesz. Sportutálat és diétaundor. Én nem csodálom, hogy annyian skippelnek belőle és fogják fel büntetésnek. És az én fejlődésemben az a legnagyobb eredmény, ahogy magától tudja a testem, mi a jó neki, az elég mozgást, a jóféle, jóleső ételeket. Ezért írok erről a témáról. de ott tartunk, hogy ma már az az újfajta nyomás, hogy szeresd magad, fogadd el magad. Szerintem ne akármilyen állapotot, mert van jobb, és nem kínlódós.

   • Ezt mind értem és egyet is értek vele, az anya viszont mást is mond, mint az a kontextus amibe helyezték a fotót, meg amire a címmel is célozgatnak. Persze, megy a fogadd el magad, mert a tested mindenképp csodálatos, csak mögüle kikandikál az elégedetlenség, hogy nem igazán hiszi ezt maga sem. Szerintem ez az ami érdekes ebben a posztban, ahogy érződik az elvárás hogy szeretnie kéne magát:

    “I felt like people were forcing me to love my body. <>… Well, I don’t care. I want to be skinny. But shit, when I was, I wasn’t happy. and I certainly wasn’t healthy. ”

    És igen, a kinézetről több szó esik mint arról, mennyire liheg a lépcsőn felfele, de amint le is írja, szülés előtti formájában se érezte olyan jól magát:
    “I ended up hating meat, and was always suffering from heartburn”

    Azt azonban tudtommal te sem szorgalmazod, hogy szülés után nem sokkal legyen lapos hasa egy nőnek, mintha az egy könnyen elérhető és kívánatos állapot lenne. Ebben az esetben szerintem érthető is hogy próbál ideiglenesen megbarátkozni a helyzettel, miközben hosszú távon azért vágyik a régi testére.
    És igen, ha valaki nem érzi jól magát, és tehet is érte, akkor sportoljon, és ne próbálja bemesélni hogy neki így is jó lesz hosszútávon, de én ebben a cikkben nem ezt látom.

   • “tudtommal te sem szorgalmazod, hogy szülés után nem sokkal legyen lapos hasa egy nőnek, mintha az egy könnyen elérhető és kívánatos állapot lenne”

    Én semmit nem szorgalmazok, nem tudom, mire gondolsz. Nincs ilyen feladatom, szándékom, nem is értem, miért számít a szavam.

    Annyi a hatalmam, hogy az olvasót érdekli, amit írok, vagy a fotó, és idekattint. Vagy nem. Mindenesetre engem nem nagyon befolyásol, hogy it szeretne hallani az olvasó, mert az nem visz előre. Én arról szeretnék írni, ami engem szenvedélyesen és aktuálisan foglalkoztat.
    Az olvasó rendszeresen az hiszi, az én _szándékom_ az, ahogy a poszt vagy fotó őrá _hat_. Eközben még a “ti”-t tartalmazó, szenvedélyes életmódírásaimban is absztrakt, stilisztikai a “ti”.

    Szoptató, alig alvó kismamáktól senki nem vár el semmit. Hányok az “én is megcsináltam két gyerek mellett” bizonygatásoktól. Nem mindegy, mennyire edzett hassal kezdi a terhességét, milyen testtartással. Amellett ez alkati kérdés is, elég testet és életutat figyelhettem meg ahhoz, hogy lássam: ezen a téren nem ugyanannyit hoz egységnyi befektetett munka. Tök jó adottságaim vannak, mindig aktív voltam, soha nem cigiztem, ittam, éjszakáztam, betegeskedtem, van időm edzeni, jókat főzni, és élvezem. Más hasonló helyzetűek meg jöttek egy-két hónapig ebben, aztén hagyták a francba, nem csinálták meg. Sok mindenen múlik. Most bennem sincs akkora szenvedély (igaz, a forma fenntartásához nem is kell, ahhoz egy kis tudatosság és heti egy-két edzés elég). Ezért nem ítélkezem. Keveseknek sikerül, ritka a jó adottság is, a minőségi élet és testélmény privilégium.

    Nyavalyogni nem érdemes, szimpátiát, elfogadást zsarolni, márpedig az efféle cikkek mintha ezt tennék. Akinek van erőforrása, az eldönti, mit akar a testével, és az mit ér meg neki. Bízom kinek-kinek az önálló, informált döntésében. Kemény meló, más nem csinálhatja meg, és aki nem élvezi, inkább el se kezdje.

    Én a saját utamról írok, meg arról, hogy nekem milyen test tetszik. De mindenkinek van ilyen ízlése, csak nem mindenki blogger.

    A makacs önáltatás mint jelenség viszont kétségkívül létezik, és nem tetszik, ahogy ideológia meg vigasztalós-identitáskeresős cikkek kellenek ahhoz, hogy a nők maguk előtt elkenjék, hogy szarul vannak a testükben, és tehetnének ellene, és nem, nem mások a hibásak, a gonosz média meg a férfiak meg a modellek meg a fitneszfasiszták.

    Ez a cikk szerintem se a legilyenebbek közül való. De aki tényleg megbékél a hasával, lehetőségeivel, alkatával, szokásaival, az nem pörög ezen ennyit. Ez divat lett, és szerintem felszínes, rosszféle divat, az önáltatás melegágya.

   • Félreérthetően fogalmaztam, bocsánat. Arra akartam utalni, hogy olvastam a véleményedet a szülés után lapos hasat mutogató anyákról, és úgy értettem, ahogy itt is leírod:
    “Szoptató, alig alvó kismamáktól senki nem vár el semmit. Hányok az “én is megcsináltam két gyerek mellett” bizonygatásoktól.”
    És hogy ezért érthető kicsit ebben a helyzetben az önfelmentés a posztban.
    Hogy divat lett az így is jó vagyok magamnak mozgalom ami a szembenézést gátolja, ezért ezt emelted ki, az enyhítő körülmények helyett, az is jogos.
    A te edzéseddel, életmódoddal nem hoztam kapcsolatba, tisztelem annyira a te utadat, hogy ne hasonlítgassak. Fura is lenne, miután engem is motiváltál vele.

   • Örülök, és köszönöm.
    Szerintem a frusztráció érthető, viszont az önfelemntés nem egy szerencsés műfaj.
    Meg az se, amikor ezek jegyében azokat fújolják és pécézik ki, akik edzenek vagy diétáznak.
    Vagy az egész fitneszezést tartják kártékonynak.
    És én onnan hányok, hogy három gyerek után, negyven évesen lett kockahasam, ami soha nem volt.
    Én korábban sem utaztam “jó vagyok így” önigazolásban, sem body positive, sem fat pride tartalmakban, nem tetszettek. Állat szívesen lettem volna formásabb, csak mondjuk az anyaságom, az intellektuális dolgok meg az emberi kapcsolataim jobban érdekeltek akkor. De legalább nem rongyoltam el a lelkemet és az anyagcserémet a megfelelni vágyásban meg a lehúzós csodadiétákban.
    Ez a legszomorúbb amúgy, és végignéztem egy párszor: amikor valaki belevág, hogy most aztán!, nagy motiváció, önhergelés, kiírja a hűtőre, és rákölt egy csomó pénzt, és fél évvel később vagy ugyanúgy néz ki, vagy két kilóval kevesebb, de nem látszik lényegi különbség, vagy 15-tel több. És haragszik a módszer haszonélvezőjére is, a fitneszre is, meg azokra is, akiknek sikerült, és szarnak érzi magát.
    Mert az urbánus életmód erősebb.
    Nem tudom, miféle megoldás lehetne. Talán van, aki tényleg nyugodjon bele, szeresse meg, öltöztesse előnyösen, ne akarjon radikális változást… nem tudom.

    És engem senki sem baszogatott a kinézetemmel, partner se, magazin se (nem éreztem, hogy nekem szólna), még blogger koromban sem, soha.

    Csak akkor kezdődött a baszogatás, amikor levittem 16 százalékra a testzsíromat.
    És meglátták fotókon az izmokat.
    Nem érdekes?

    Enyhítő körülmény egyébként a bíróságon van. Senki nem ítél. Vagyis, aki ítél, testszégyenít, taksálgat, az gyökér.
    Nem másoknak csináljuk, én legalábbis nem.
    Elmondhatatlan felszabadító ilyen tetsben élni, nem hittem volna. Erővel bírni, fotókon látni magam, nem-rafináltan öltözködni, nem félni, ha valaki megölel derékon, mert feszes. És a szexben is. És ahogy kérdezgetnek fiatal fiúk az edzésről, az meg maga a feminizmus.

 64. Anyám is néha eljátszik vele, mi lett volna, ha lánykorban a ma polgármesterként dolgozó fiút választotta volna apám helyett. Mai napig sokan a férjükhöz mérten határozzák meg magukat. Kár, hogy a fotósorozat nem tér ki arra, hogy férj nélkül milyen alternatívák lettek volna lehetségesek.

 65. http://hvg.hu/kultura/20161130_hay_janos_interju_szinhaz_mucsi_zoltan_meszaros_sara

  Persze az emberek többsége nem ezzel a technikával él, sőt egyáltalán nem akar szembesülni a valósággal, a múlt történéseivel, remekül leéli az életét irrealitásban. Ebből a szempontból kicsit más a civil pályán mozgó és a művészetekkel foglalkozó ember helyzete, mert az utóbbiak, ha hitelesen akarnak megszólalni, akkor nem „falazhatnak”, nekik nem lehetnek önvédelmi mechanizmusaik, mert direktbe „vérrel dolgoznak”. Ha a világészlelésüket elkezdik moderálni, meghamisítani az élményeket, művészi korrupcióba, vagy egyszerűbben mondva hazugságba csúsznak. A civil világban persze lehet úgy élni, hogy azt mondom, elegem van ebből az érzelmi hullámvasútból: ráállok inkább egy lelki kilengésektől mentes középútra, nincs nagy öröm, de cserébe nincs nagy fájdalom se. Én már eleget gyötrődtem, mondta nemrégen egy barátom. Különösen férfiaknál jellemző ez a hozzáállás, én úgy tapasztalom, a nők kevésbé tudják ezt bevállalni.

 66. Szendit olvasok, Férfi hanyatlása és bukása. Van benne a szex az miért jár mítosz, és a férfiak teljesítette minimum elv boncolgatása is, sok egyéb más mellett. Érdekes, a szokásos szendizmus (tudományos érvekkel alátámasztott szexizmus gyanú, sajátos Szendire jellemző evolucionista vesszőparipák) mellett is.

 67. http://velvet.hu/elet/2017/02/25/zavarba_ejtoen_szepek_a_meztelen_szaz_kilos_szerelmesekrol_keszult_fotok/?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link

  Tűnj bátornak, nevezd őket “nagyobbnak”, és akkor elfogadható lesz.
  Kibaszott veszélyes önáltatás, épp mert olyan nagyon ártalmatlan, építő, szép lassan szoktat rá arra, hogy az elformátlanodás tulajdonképpen okés, csak szépen kell fotózni. A valóság nem ilyen. A valóság táplálkozási zavar, metabolikus szindróma, falásrohamok, méregdrága, függőségben tartó műkaják és depresszió. Nem, nem a világ a hibás. Jellemzően jóindulatú, a “szépségterror ellen tiltakozó”, titkon falatnyi bikinire sóvárgó, sportolni és tudatosan élni lusta emberek osztjáak. Olyan kényelmes, kellemes, jóleső, mint a cicás videók meg az összes clickbait trash. NE DŐLJETEK BE. Felelős vagy magadért.

  De, érdemesek rá, éljék is át, de szépnek nagyon kevesen fogják látni őket (és az átlagos, hétköznapi testeket is, megjegyzem).

  • …és a Velvet meg a többi gumicsontoldal azért kibaszottul cinikus ezzel az ájtatos “zavarbaejtően szép” címadással és pozitív körítéssel, mert pontosan tudja, mire gondol és hogyan nézi ezeket a – sajnos, valóban nem szép – testeket a felhasználó, és pont arra (az undorra) játszik rá. A legtöbb, amit mondhatok, ha az undornál bonyolultabb vagyok/próbálok lenni, hogy ezeket a testeket is lehet esztétikusan, művészileg érdekesen fotózni. Meg hogy a szeretet, az odaadás mindig szép. De nem, nem igaz, hogy ez csak szemlélet kérdése, és meg kell tanulnunk másképp nézni ezekre a formákra – a kislányának senki nem választana ilyen testet, ha lehetne választani, mert megnehezíti az életet, nem jó elfogadni, belenyugodni, főleg mert nem olyan, mint pl. a végtaghiány, hogy úgy született vagy visszafordíthatatlan.

   És ha valakiben az merül fel, hogy én azért vagyok ilyen szenvedélyes, mert a saját egykori/fenyegető kövérségemet utálom bennük, attól félek, azért érzékeny téma: igen, vállalom. Nagy megértés volt nekem az átalakulás.

 68. Pedofil papok vallomásai. Jobban nyomasztja őket, hogy mitől lesznek bűnősök az egyház és Isten szemében, mint az, hogy mit érez áldozatuk. “Mindig felizgultam, de küzdöttem az ejakuláció ellen. Nem emlékszem, hogy valaha is elélveztem volna. Az súlyos bűn lett volna, gyónáskor nehéz lett volna megmagyarázni… Nem gondoltam a gyerek jogaira… számomra az volt a fontos, hogy meddig mehetek el, mielőtt bűnt követnék el.”
  Az általuk korábban elkövetett abúzusról a terápián nyíltan beszélő papok szavai szerint ők akkoriban nem a gyerek szenvedését látták, hanem a saját bűnösségüket. „Isten miatt, nem pedig a bántalmazott gyerek miatt aggódtak.” Az elbeszélések szerint az elkövetők a bűncselekmények idején is hittek; abban is, hogy Isten látja a küzdelmüket, és hogy a gyengeségeik ellenére is szereti őket, mert alapvetően jó emberek.
  Hogy „enyhítsem” a lelkiismeret-furdalásomat (például azt mondva, hogy ez csak simogatás), meggyőztem magamat arról, hogy bár ez erkölcsi vétség, de csak minimális kárt okozok vele. Beleegyezésnek vettem azt, hogy a másik fél nem tiltakozott, ez is hozzájárult a viselkedésem „igazolásához”. Ez egy hazug és torz gondolkodás volt, hiszen eleve olyanokat választottam, akikről tudtam, hogy engedelmeskedni fognak, biztosított volt az alávetettségük.” Cikk az indexen a könyvről http://index.hu/tudomany/2017/03/29/miert_lesz_egy_pap_pedofil/

   • “Azt ne felejtsd el,hogy nem egy sorozatgyilkosról van szó.Több olyan dolog van,amiben nem 100%bizonyított a bűnössége.tett jót is az emberekkel,nem is keveset.Azért jó,hogy nem már a kivégzéséért megy a harc.Szakmailag nagyon jó orvos és biztos vannak a környezetében olyanok akik SZERETIK ŐT ÉS HISZNEK BENNE. Egy ember miatt,ne kelljen már egy egész világnak utálnia ezt az orvost.” Azatakk… én edzett vagyok kommentolvasásban, emberi silányságban, bűnök kimagyarázásában, de ez… (Álprofil.)

   • Én is azért idéztem, mert annyira pontosan írta le, milyen az, amikor a dogmák, egyházi szabályok, irreális elvárások közepette úgy lavíroz, úgy és azért van bűntudata

   • Szóval azt akartam írni, hogy miközben szenved, bűntudata van, retteg amiatt, hogy megszegi a vallása kismillió kisebb-nagyobb tiltását, és a vallás által kínált eszközökkel (ima, gyónás, önmegtartóztatás) próbál ettől a bűntudattól megszabadulni, meg se látja azt a személyt, aki ellen vétkezik, akinek árt, vagy “csak” akinek csalódást, bánatot okoz, és eszébe se jut, hogy tőle kéne bocsánatot kérnie. Én közelebbről családi vonalon a katolikus képmutatást és reflektálatlanságot, meg úgy általában e vallás személyiségtorzító hatását tapasztaltam meg (sokkal kevésbé durva és egyértelmű bűnökkel), de úgy érzem, a bármilyen egyházhoz, felekezethez, intézményes valláshoz tartozó, azt komolyan vevő emberek nagy többsége hasonlóan éli meg, mi a bűn, mit jelent bűnösnek lenni – az Isten elleni vétke jobban izgatja, mint az, hogy a másik emberrel rendezze közös dolgait. A jobbik eset az, aki tényleg próbál nem ártani másoknak, de az csendben fuldoklik a sok teljesítendő parancsolattól és váratlan kerülőutakon tud előtörni belőle a frusztràció.(azt hiszem, én ilyesmi voltam tizenévesen, amikor próbáltam jó katolikus lenni).
    A lúgos orvosért indított “imalánc”, az valami döbbenet….

 69. Visszajelzés: őszinte | csak az olvassa — én szóltam

a kommentelés lehetőség, jóakaratú és nyitott olvasóknak

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.