aktuális (2017–2018)

Olvastál, hallottál valamit? Megvitatnád a csakazolvassa-érzékenyek körében? Linkeld be!

 

58 thoughts on “aktuális (2017–2018)

   • Első hozzászólásom. Szerintem a hiteles, igazi érzések és az x faktor két különböző műfaj. Az x faktor egy borzalmasan giccses műsor, van egy-két nézhető produkció, de a zsűri eltúlzott reakciója mindig elrontja. Meg van rendezve az egész, szerintem még az is benne van a forgatókönyvben, hogy minimum hány ml könnycseppnek kell legördülnie adásonként.

   • Évinek írtam. A dal miatt. Meg A Berlináré kapcsán. Meg azért, hogy a srácon látszik, hogy nem játsza meg. Elhittem neki. Ennyit szerettem volna. Magánvélemény, hogy ki mit gondol az x faktorról, nem azért küldtem, hogy minősítès legyen a vége. Ráadásul száz felől lehet hallani mindenfélét: az x faktor silány, bárki tudhatja.

 1. A vasárnapi Női Futógáláról:
  “A mezőnyben profik és amatőrök együtt futottak, olyanok is akadtak, akik utcai öltözékben, nőkhöz méltóan válltáskával vágtak neki az 5 km-s távnak. A távon rajthoz állt Laposa Zsófia, borásznő is, aki – mint láttuk – nemcsak a családi borászatban erősíti a női vonalat. “

  • “nőkhöz méltóan válltáskával” – nemár…
   Ez kb. olyan, mint mikor a bemondó Dúró Dórának kívánt jó munkát a Parlamentben. A befutójánál. Egy futóversenyen.

  • En ettol rosszul vagyok, unasig mennek ezek a marhasagok. Foleg, hogy a ferfi tekinteten at legyunk csak lenyugodva a picsaba, mert ha ok szivesen megdugnak meg ilyen tokeletlen allapotunkban is, akkor minek a para? Nekem spec. nem az a bajom, hogy nincs szuper-modell alakom, de a narancsbor igen is zavar, -akkor is ha szazan dugnanak meg puszta lelkesedesbol- mert ronda es elettelen szovet.

  • A fogyás és a nyelvtanulás valami miatt közös halmazban van nagyon sok középkorú magyar embernél. Prüszkölnek, magyarázkodnak, elmondják, mekkora hülyeség és fölösleges és nem is fontos, csak ne kelljen erőfeszítést tenni.

  • Kiraktam fb-ra, köszönet. A fenék és a csípő a leghökkenetesebb. Durván tárgyiasít, ráadásul jól megágyaz a maszatolásnak és a lustaságnak. Közben nem is látja az okfejtés, hogy itt közérzetről, eljövendő évtizedekről és egészségről is szó van.

 2. A sportról-táplálkozásról szóló linkgyűjteményhez akartam hozzáadni párat az elmúlt hónapban felfedezett kedvenc ketós oldalaim közül, csak nem találtam az a losztot, ezért írok ide.
  Az egyik kedvencem Amy Berger blogja, nagyon felkészült, eléggé penge táplálkozási szakértő, http://www.tuitnutrition.com/
  A másik pedig egy ketós testépítő csapat, a Ketogains, rengeteg hasznos infó van a weboldaukon, és az ugyanezen a néven futó Facebook-csoportjukat is nagyon profin és intelligensen iigazgatják https://ketogains.com/welcome-to-ketogains

  • Olyan naív vagyok! Tök megörültem ennek a linknek, de aztán:

   “Én azt tudom megmutatni, átadni, hogy miképpen lehet egy férfit megérinteni
   testében
   lelkében
   és szívében.
   Onnantól kezdve, hogy kinyitom számára az ajtót, és ő belép azon.
   Odáig, hogy a ruháját már egy másik ember bőrére húzza vissza.

   Ahogyan hellyel kínálom, ahogyan és amit kérdezek, és attól, hogy mit felelek a válaszára.

   Tudni a legfontosabb szexuális készségeket és bátran a férfire szabni.
   Megállni a két lábamon, függetlenül, és mégis elfogadni azt, amit a férfi adni szeret.
   Mert fontos neki, hogy adhasson, és az elismerve legyen.

   Mindent megmutatni a szerelemről, anélkül, hogy romantikusan magamhoz kötném.
   Magabiztosan használni az erotikus energiát, de csakis a tiszta cél fényében, nem magamért, hanem az ő kiteljesedésért.
   Belevinni teste mámorába, hogy aztán el is hagyja azt, és a benne ártatlanul tomboló vágyat aztán lelkéhez és szívéhez vezetni.”

   Ez egy ylang-ylanggal illatosított kurvaképző:

   Hölgyeim, itt interaktív guminőből istenő szerű kurizánná válhatnak!

   Bujtatottan még azt is föl vélem fedezni (ellentmondva ennek: “Mindent megmutatni a szerelemről, anélkül, hogy romantikusan magamhoz kötném”), hogy ne romantikusan kössük magunkhoz a férfit, hanem a gyönyör által. Majd így fölébred a romantikus énje is… bla-bla-bla. Szóval lefordítva, ha elég nagyszerű kurva leszel, akkor majd belédszeretnek.

   Összegezve: nem találom progresszívnek, pedig a cím ígéretes volt. Csalódott vagyok.
   (legközelebb kérnék egy !WARNING! feliratot! Ráment vagy negyed órám, pedig macskás videókat is nézegethettem volna!)

  • Levettem a klotyó melletti polcról a Szép versek 1985-ös eresztést. Benne van a maestro. Teljesen világos pedofil szexuális utalások vannak _bármely_ versében. Ez hogy nem tűnt fel senkinek?
   Akkor még ez valami menőségnek, szabad, cenzúramentes, nyugatias költői képzeletnek tűnt?
   És hát ehhez asszisztáltak egy páran… és tagadták és nyomták vissza az igazságot a kimondásra készülőkbe minden módon.

 3. Fú, most hőbörögnék.
  Hogy a fishnigga (brit moziszleng) leverte az Ebbinget és a Dunkirk-öt is, valamint, hogy a Lady Bird még csak említve sem volt, fojj.
  Mind moziban láttam, éspedig direkt, az egyenlő esélyek kedvéért, szubjektív szempontok alapján válogatva, különböző témájú és műfajú filmek. Csak a mozi volt a szándékos, a többi én vagyok.

  A Víz érintése egy rossz film. Értem én, hogy mindenféle szempontok, és trendek, és üzenet és még a #metoo kampány is számít, ám épp ezért nem értem, hogy miért egy gyenge, plagizálással is vádolt (és egyébként részben jogosan, méghozzá Amélie és Avatar) rendező kap díjat. Akit egyébként nagyon szerettem korábbi munkáiért.
  Most meg csinált egy ilyen dizájn-filmet, csudás enteriőrrel, de béna dramaturgiai és logikai hibákkal, lapos és darabos történettel, meg szerintem nem jó rendezéssel. Hátkomolyan.
  Jó, meghagyom a profiknak a döntés jogát, de akkor is. Egy Ebbinggel és egy Dunkirkkel szemben, skandallum.

  • + Liza, a rókatündér is, egyes kritikusok szerint (plágium) :DDDD

   nem szeretem a kamukategóriákat, mint legjobb hangvágás/hangkeverés
   és nem értem, miért nem Woody Harrelson kapta a mellékdíjat, de oké nekem Sam Rockwell is
   nem profik, hanem olyan szempontjaik vannak, ami nem a minőség és innováció és eredetiség, hanem a trend, a finanszírozás, a politika (“I am an immigrant”)
   és:
   https://444.hu/2018/03/04/oriasplakatokon-provokaljak-az-oscarra-sieto-hiressegeket

   • LOL

    Harrelson és Rockwell között azért hezitáltam, mert ezesetben párhuzamos teljesítményt láttam tőlük. Mindkettő azt a karaktert hozta, ami leginkább fekszik neki, Rockwell a pszichopata hajlamú frusztrált kisembert, Harrelson meg a vidéki, redneck zsarut. És ezeket ők már többször is, másban is, de mindig kifogástalanul. Magamtól Harrelsonnak adtam volna. Itt jegyezném meg, hogy látszik az a színházas, és jó drámaírói múlt, az Ebbing szerintem egy mestermű a maga nemében. McDonagh mindig kiválóan ábrázol karaktereket, pontosan tudja, mely mozzanat fogja megértetni a nézővel a figura lényegét. És mégsem kiszámítható, de nem is apellál a feszültségre, mint annyian. Egyszerűen jó.
    És legalább McDormand azt kapta ami járt neki.
    Igen, így van, ahogy írod, a szempontok ezek. Helyén kell kezelni az Oscar-t is.

   • En is Rockwellnek adtam volna, ha mar… Nagyon finomra hangolt alakitas volt, amit az operator meg plasztikusabba tett.

   • Luc, Rockwell karaktere megvan neked a Halálsoronból?

    Úgy érzékelem, hogy eggyel kevesebb lehetőségem van válaszolni a kommentekre a válasz gombbal.

   • Mint korábban. Olyan, mintha kevesebb komment alatt volna gomb. Két, egymás alá rendeződő válasz után nálam már nincs.
    Talán beállítás kérdése? Lehet, hogy csak nálam van gond.

   • Bő fél éve szóvá tették, hogy nagyon elvékonyodik a sáv. Ezért akkor hatról háromra állítottam az egymásból nyíló ablakok számát.
    Ha az alá akarsz kommentelni, akire válaszolsz, akkor keresd meg a folyamban alulról a legelső válaszlehetőséget. Alá fogja tenni (időrendben).

a kommentelés lehetőség, jóakaratú és nyitott olvasóknak

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s