sérthetetlen

Aki tudja a dolgát, és teszi is lankadatlanul, szenvedéllyel, a maga belső mércéje szerint, azt nem lehet bántani.

Aki le meri szarni, ki mit szól, meg hogyan legyen népszerű, meg hányan tartanak vele, az hegy tetején van.

És aki kialakította az életét, világosan látja, miben hisz, mi az öröme, mi a célja, azon nincs fogás.

Minden nap megélem a szabadságot, a hajnali csöndet, a verítéket, az erőt, a szeretést, az alkotó munkát és a kompromisszum nélküli őszinteséget, és ezért velem nem lehet elbánni.

Semminek nem vagyok kiszolgáltatva. Engedem, hogy átfolyjon rajtam és egy pillanatra megnyilvánuljon bennem az élet. Ha már nem jó, nem működik, nem öröm, nem hiszek benne, akkor nem csinálom tovább. Ez azt is jelenti, hogy amit hosszú távon csinálok, az viszont biztosan működik.

Semmiért nem adom a méltóságomat, és senki nem fog sírni, toporzékolni, dühöngeni látni. Ha sírok is, az nem válik eszközzé.

Soha nem fogok félni kimondani azt, ami fontos, akkor sem, ha ez éles és kellemetlen. Senki nem tud elhallgattatni.

Hajnal van, dereng már a hegyoldal, nagyon szépek a fények, és én megyek, megint, ma is megyek, halad a láb és dolgozik a szív, és boldog várakozás van bennem azzal kapcsolatban, ami lesz még egész nap.

Szél simogat, lepke száll a vállamra, filmet nézünk, süti a nap a fenekemet, aztán a kicsit, de nem túl hűvös bambuszpadlón állok, kávét nyomok, tollasozunk, és nem hiányzik semmi.

Aki képes vállalni magát csapzottan és rövidülésben, nem csak akkor, ha úgy állította be a telefont, az kimarad a felszínesség nagy forgatagából. Amije van, az magának van: megdolgozott érte. Nem a mutogatás a lényeg, és nem kell senkivel összehasonlítani.

De megmutatni, megfogalmazni jó, mert azt viszont lehet szépen, építően. Mivel a blog fontos szála az életmód, a természetben léttől az edzésen át a böjtig és hidegtűrésig, semmi okom rá, hogy erről csak dumáljak, és e tartalmak fedezetéül ne mutassam meg, hogy állok a folyamatomban. Komolyan csinálom, és ezért én hosszan és fájdalom és az elkerülhető betegségek nélkül fogok élni, hiába kárognak azok, akik elmulasztották ezt a munkát és tudatosságot.

Csak ennyit szerettem volna ma mondani.

4 thoughts on “sérthetetlen

 1. Az ellenem netes hajszát folytató személyek kreáltak egy ellenségképet, akiről hónapok óta összevissza hazudoznak, és azt a képződményt ütik, sokan együtt, egy echo chamberben, és élvezik. (“Kiderültek a dolgai, megszégyenítjük, leleplezzük.”)
  E hajsza egyik állomásaként többedszer tiltatnak ki kreált ürüggyel a facebookról. Amitől én nem függök különösebben, kevéssé használom, le se igen köt.
  Csak tudd, ezért nem válaszolok most.
  Hogyan támogathatsz?
  Ha eszedbe jut bármi, ami releváns, írj kommentet ide.
  Olvasd a régi posztokat is, ne csak az értesítésre kattints, keresd ki a blogot manuálisan.
  Én mondig örülök, ha csökken a random nézelődők, unatkozva idekattintók aránya és főleg a blog lényegét, jellegét ismerők, értők, szeretők vannak itt… mert mi is a címe? Na.

  Kedvelik 3 ember

 2. Azt hiszem, a blog nélkül kevésbé lennék tudatos, naiv véleményem lenne egy-két olyan dologról, amiről itt mélyen, értelmesen vita is folyt, érvek is leíródtak. Sokkal kevésbé érzem magam elszigetelt, magányos embernek, mióta itt olvasok. Valamelyik nap beszélgettem barátnőmmel, aki épp krízisben van, és amiket kérdeztem meg mondtam, valahogy mind kötődött az itteni témákhoz. A végén megköszönte, hogy olyan jó szempontokra hívtam fel a figyelmét.

  A női karizma és karizom, valamint az erő, a határozott vélemény, az intellektus, az sajnos, még most is felháborító, felforgató, feldolgozhatatlan, ebben a társadalomban irtandó.

  Kedvelés

 3. Aki számukra érthetetlen, már ettől sérthetetlen: elérhetetlen, megérinthetetlen, összemarhatatlan. Más síkon mozog, más szinten áll.
  Ezt tudniuk (tudják….!) a frusztrációk legsúlyosabbika. Felér egy “istenítélettel”:-)

  Kedvelik 2 ember

csak okos-jóindulatú írhat ide

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.