ágyam mellett

Jó reggelt, kedves metrón, vonaton munkába igyekvők! Ti termelitek a GDP-t, már ha nem a közszférában hédereztek, én meg nevelem a jövő adófizetőit, ugye.

Akkor coming out: ez van az ágyam mellett. Én az ágyamban létezem a hűvös novemberben. Ez a munkahelyem. Csupa hasznos holmi! Armageddon, pusztulat. Életem képe ez. Nem sok a manipuláció, csak kidobtam a gyűrött papírzsepiket és a rücskös vib.

ágymellett1 ágymellett2Tehát kisasztalon

  • Liu Wei dizájnolta csészében fekete kapszulás nedű,

(aszongya: “Az illy cappuccino és tejeskávés illy csészék sem óriásiak, mert az illy nem a tejet, hanem a kávét hangsúlyozza ott is. A nagy kávézólánc modellek szerinti hatalmas bögrék távol állnak az illy filozófiájától.”)

  • svájci csipesz tokban (ne kérdezzétek, mit szedek ki vele honnan),
  • diafilmek,
  • Pocket Coffee, 5/2,
  • Clinique szemránckrém és hidratáló gél termékminta, minden este!!!
  • gyermekrajz,
  • iszonyúronda sárga körömlakk,
  • papírzsep, fülpuc, hajgumi,
  • Ventolin, amellyel Jánost próbáltam újraéleszteni, de Dávidnak van eredetileg, és kellett megint,
  • fertőtlenítő légfrissítő spré, teafaolaj,
  • kontaktlencsetok, -folyadék (akrobatikusan le fog esni),
  • fém karóra,
  • titkos bűn: olasz citromlekvár, bátor bronzszínű, és vonatkozó kiskanalak,
  • ekrü rózsás esküvői hajtű, egy migráns hullámcsat,
  • mécses, benne strasszos fülbevaló (nem látszik, csak mondom, alatta meg nyilván döglött lódarázs),
  • Chick Corea és Szalóki Ági CD; a kölni koncert a laptopban,
  • LAMY töltőtoll, fekete tinta,
  • ezúttal helyesen írom a nevét: Houllebecq-könyv, meglett a gyerekek rajzai között,
  • Ashley Montagu: Touching, készül a fordítás!!! tudom, gyanús, hogy nem legfölül van, de biztató az a jelzet középtájt, nemde?
  • regényfüzet, néha a fejlécben is felbukkan,
  • magyarnarancs.

És a mondott vászonkép csíkos lámpán, a Még. Kigyúlt fűszálak. Raffay Zsófi. A szúnyogcsípés a modell sajátja.

Alatta, most látom, valami hivatalos boríték: adóhivatal?, fajtamentők?, magyartanárokegyesülete? makramészövetség küldöttgyűlés, belügyminiszteri kinevezés? megnézem majd, legkésőbb januárban.

Talajon: Népszabadság hétvége, régi szám, Magyar Építőművészet, nejlonban, jó, hát…; további diafilmek, másik kontaktlencsefolyadék, Halálkönyv, Cini-cini muzsika, porcicák.

A teljes szett (lány- és fiúcsésze):

illy liu weiRégen fotóztam ilyen tárgyakat, meg ilyeneket és ilyeneket is, de ez viszketegen nárcisztikus műfaj, jajdekínos.

PÁLYÁZAT, PÁLYÁZAT

Ha e-mailben autentikus és jó minőségű képet küld az Ezerszemű (a tegnapi színház óta, amelyről épp írok, így nevezem az olvasókat), és még kísérőszöveget is, de szellemes legyen, felteszem bejegyzésben.

Tíz kép esetén Szent Erzsébet és Tappancs jelenlétében sorsolok, a kedves nyertes választhat egy kissé gyűrött Szvoren Edina-kötet és egy originál Oravecz Nóra-kispárna közül, melyek blogestünk két szintjét jelképezték (mi az emeleten mulattunk). Most beszóltam, jólesett.

A kontaktlencsefolyadék meg tényleg le. A szerk.

57 thoughts on “ágyam mellett

  1. Most akkor nem árulod el, hogy mit szedsz ki vele és honnan? 🙂
    Nálunk a fenti állapot a rend kategóriába tartozik. Én nem merném feltenni mi van most így suliba indulás előtt az asztalunkon.Tökmaghéj, kiürült almaleves doboz, csokipapír… és ahelyett, hogy sürögnék-forognék míg a gyerekeim a cipőjüket húzzák, itt kommentelek. Na, szép!

    Kedvelés

  2. Jó reggelt a közszférából. Fél ötkor keltem, akkor még sötét van, nem látom, mi van az ágyam mellett, (egy fehér nyúl, könyvek, karperecek, mobiltelefon, kettő, hogy el ne aludjam az ébredést) autóval járok, a jó minőségű anyagokból épült 150 éves, saját tervek alapján felújított házamból, beülök a műanyag irodába, ahol viszketek és megfulladok, hogy korán hazamehessek a csodálatos falumba, amiből , mire odaérek, már csak a világító tökök és a bársony égen földig érő csillagok látszanak. Beleszámít a GDP-be a faültetés? Mert e téren tudok csak felmutatni eredményeket.

    Kedvelés

    • Azt hittem, ez közös referencia: fórumokon rendszeresen elhangzott, ha egy kicsit beszóltunk a multirabszolgáknak, hogy mi eltartottak vagyunk, ők termelik a GDP-t! Én is az adófizetők pénzéből nevelem az adófizetőket.

      Kedvelés

      • Jut eszembe: meg az orvosi, egészségügyi költségek. Sarkosan fogalmazva: ha egy társadalom(ban sok a) beteg, akkor jó nagy a gdp-je.

        Kedvelés

      • Igen, bezzeg, ha a fogyasztás jó nagy része saját termék (önellátás), ami nem jelenik meg a kereskedelmi forgalomban, bár szokták becsülni, és belevenni, de azért elég nehéz, akkor meg kicsi a gdp. Ja, a környezeti károk enyhítése, helyrehozása is gdp. Ha meg sem történik a kár, akkor kisebb gdp megint.
        Tudtátok, hogy Bhutánban nem a nemzeti össztermék, hanem a nemzeti boldogság növelése a cél?

        Kedvelés

  3. Szerintem napfényben szép az a sárga körömlakk, csak ilyenkor a szürkeségben vannak az embernek körömgombás asszociációi. Magam is rendelkezem egy hasonló árnyalattal…

    Itt a közszférában meg GDP termelőket termelünk lankadatlan.

    Kedvelés

  4. nekem most három családipizza-méretű doboz van az asztalomon, ami valaha családi méretű pizzát tartalmazott. (a férjemmel tematikus hétvégét tartottunk, a hétvége témája pedig a vad, állatias sze… izé, szóval az volt, hogy egész hétvégén ki se keltünk az ágyból 😛 )

    Kedvelés

  5. A vödörben adott, az elején a forróság, a végén a pocsékság miatt ihatatlan kávék nekem sem jönnek be. Most csinálok egy kapszulást, s nem hagyom, hogy a titkárnőm tegye.

    A rücsköst megnéztem volna 🙂

    Kedvelés

  6. Az én éjjeliszekrényem uncsi, van rajta vagy 8 könyv (amiket épp olvasok), GoodFood, A Földgömb, füzet, meg ajakír (natúrkozmetikum!). Ja, meg zsepi, sárga színű.

    Kedvelés

  7. Szép csendélet!
    Én nagybögre-mániás vagyok. (Ez most 138. vagy mozgószabály? …és én valaha országos első helyesíró voltam…) Egy erős presszókávéba rengeteg tej és egy kiskanál nyírfacukor. Mióta szoptatok, csak nagyon gyenge kávét iszom… 😦
    Viszont érdekes lett volna egy előtte-utána fotó az éjjeliszekrényemről. (mármint gyerek előtt és után) Előtte: masszázsolaj, “segédeszköz”, Sofi Oksanen egyik könyve, vagy 8 darab különféle parfüm.
    Most: Infacol, bimbóvédő, szoptatási kézikönyv, textilpelenka, papír zsebkendő, cumi, ásványvíz.

    De kár, hogy előtte nem készült fotó, pályáznék egy rendhagyó ilyen volt-ilyen lett montázzsal! 😀

    Kedvelés

  8. Én két órája termelem itt a GDP-t: nagy cég, ráadásul magyar is (bár vannak most már külföldi befektetők is), minta-multirabszolga vagyok. Már elintéztem sok telefont, beszéltem külföldiekkel, kaptam legalább 4 Excel-táblát, volt 3 stresszes helyzet is – elég rémes, hogy ebből lesz a GDP. (Unom.)

    Kedvelés

    • A mienk mellett sincs, egyszerűen nincs berendezve még a szoba.
      Az ablakon sincs függöny, egy spanyolfal takarja a kilátást.
      Letisztult, úgy mondanám enteriőr nyelven.

      Kedvelés

  9. Most alaposabban szétnéztem az asztalomon. Két régóta keresett dolgot találtam meg fél perc alatt. Mire nem jó egy bejegyzés? A kezdeti sikereken felbuzdulva valószínűleg folytatódni fog a kutatás, kellő mennyiségű energia és motiváció esetén akár rendrakás is szóba jöhet. Óvatosnak kell lenni azonban: a terep veszélyes, néhol ingatag, olykor pedig teljesen váratlan elemek bukkanhatnak felszínre.
    Néhány tereptárgy: egy kenőfejes ragasztó, egy kék szabócenti, egy strucc és egy koala (kinderfigurák), egy fényben táncikáló napelemes virág (most nem táncikál), egy doboz mesefigurás sebtapasz, egy fahéjas kézműves szappan, egy pakli UNO kártya, két talpbetét (gyapjú) csomagolása, egy mézes Negró (nem akarom tudni, mikori, a kupac alján volt) és egy eurocentes.

    Kedvelés

  10. Két éve a nappali kanapéján alszom, úgyhogy a “nemdohányzóasztalt” tekintem éjjeliszekrénynek.
    Leltár: a 28-as Galaktika 1977-ből, felolvastam belőle a kölyköknek “A héjának fiókái nincsenek” c. novellát, bőgtek, bőgtem; körömcsipesz; élő macska összegömbölyödve piros Ikeás díszpárnán; a Nyomorultak második kötete, ezt én olvasom; összerajzolt cédulák; fél bögre zöld tea, belehalt muslincákkal, nem baj, megiszom azért; egy fejhallgató a nyolcvanas évek végéről; pár szál száraz spagetti, ezt használom könyvjelzőnek; egy házi dolgozat piszkozata a második pun háborúról. Idézet: “Az Alpok miatt egy vagy két elefánt maradt csak, mocsár is volt a Pó folyó után. Nagy csatákat vívtak, sokszor évekig is tartott az út. A fél sereg odaveszett. 2600 kiló ezüst az hány tonna? hadisarcot kért Scipio.” (A szerző engedélyével.) TAAB2 CD. Cédula, nagylánytól a kicsinek: “Margit! Edd meg a mandarint is! Csók, puszi.” Porcicák.

    Kedvelés

  11. A minap a férjem kiürítette a táskámat, mert keresett valamit. Lefotózta, hogy mit talált benne. Azóta azzal fenyeget, hogy ha nem járok kedvében, kiteszi a képet a fészbukra és versenyt hirdet, hogy aki a legtöbb tárgyat be tudja azonosítani, az jutalomban részesül. Mióta ez a bejegyzés megjelent, azóta nem félek ettől a fenyegetéstől 🙂

    Kedvelés

  12. Az asztalon körülöttem a következők: egy ikeás irattartó pukkadásig tömve beazonosíthatatlan papírokkal, prospektusokkal, 15 db csomózott karkötővel, kinyomtatott mintákkal, egy ajándék csomagolásáról leesett piros szalaggal, a két évvel ezelőtti nászutunk foglalásával, egy német szótárfüzettel; egy “Kantons Polizei” feliratú, bukósisaknak álcázott ceruzahegyező, egy rózsaszín tollas nyuszifül (jelmez), egy textilkönyv hangot adó állatokkal, olyan 200 db színes, A4-es papír, halloween tematikájú szövegrejtvény, kis biztosító tű, egy lila-zöld képeslap átszúrva tűvel, egy üres konzervdoboz tele tollakkal és ceruzákkal.
    Fűzöld origami daru erőtlenül lógva a parafa üzenőfalról, ezen még egy lila origami hal, egy buszmenetrend, egy BMI-t mérő mérleg garanciapapírja, egy ki nem váltott recept vastablettáról, egy agyagból készült magyar címer, sapkás kép az unokahúgomról, egy szürke csacsit ábrázoló szórólap Giani Castiglioni kiállításáról, és egy kisvasút prospektusa a hegyekből. A gép alatt összevágott firkapapír, sárga post-it, fekete drótdarab, egy boríték tele befizetetlen számlákkal. Ezen kívül még egy baglyos füzet a gyerek fejlődésének dokumentálására, egy a várostól kapott ingyenes határidőnapló a papírgyűjtési napok és adventi vásár pontos dátumaival, illetve egy hordozó prospektusa.
    Ezek rendszeres kísérője még egy korall bögre tejeskávéval vagy zöld teával, illetve morzsák és csokidarabok, attól függően, hogy reggeli, vagy ebéd után vagyok.
    Limited edition: a széken mellettem csillogó, láng-köpeny, sárkányos gallérral, piros ördögszarvakkal.

    Kedvelés

  13. Nálam nincs sok tárgy, mindent eltávolítok, ami zavar, de így is maradt: festett népi ékszeresdoboz, kéregdoboz a nyakláncaimmal, egy faragott kereszt, egy ferences barátomtól kapta a fiam a keresztelőjére, egy kis fonott kosár aprópénzzel, papírzsepi zacskóban, mert a fa tartó szétesett, egy testápoló, egy napsárga gerbera, a férjem hozta tegnap, kézkrém, vonalas telefon, lányom úszószemüvegének a műanyag tokja, a papír karkötő, amit az oviban csinált, gyerekhajcsat, hatalmas gyapjú birka (ideiglenesen). Hihetetlen, hogy így, leírva micsoda zsibvásár.

    Kedvelés

  14. Az éjjeliszekrényen nincs kupi, csak a belseje van teli 😉
    A tetején – most pakoltam el a többi könyvet – egy W. Allen és egy Leacock novelláskötet (rongyosraolvasva, kamaszkorom óta tart a szerelem), egy tegnap turizott A. C. kötet, A titokzatos Mr. Quin., Rushdie-tól Az éjfél gyermekei, meg talán egy Nesbo kötet. Zsepi. Kakaóvaj (Fair Trade, isteni csokiillatú). Vitaminok és fájdalomcsillapító a fölső fiókban. Ugyanitt az olvasólámpa, testápoló. Még zsepi.

    Kedvelés

  15. Nálam annyira izé, hogy csak leírni merem az ágy melletti komódot, fotózni nem.

    Polaroid napszemüveg, tokkal, Ismeretlen eredetű alma. Zöld-szürke-réz Promod nyaklánc. Csipesz. Színes post it. Aprópénz. Fadoboz. Három darab távirányító.Három darab rossz ceruzacsonk. Két darab logikai Falex kocka logikai játék. Egy darab kallódó varrótű. Illóolaj párologtató, narancsolaj maradványokkal. Szemüvegtok. Microsoft Office Small Business telepítőcédé. Rozsdatemető. Híres festők 25. szám, Prerafaeliták. Dr. Organic testápoló holt-tengeri ásványokkal. Fél pohár állott víz, vízköves pohárban. Flash Art magazin 2012. január-februári szám. Ötletfüzet. Az antropologizált múzeum című tanulmánykötet. Glamour magazin. Fűzöld borítékok. Ismeretlen eredetű Hamu és Gyémánt magazin képzőművészeti különszáma. Eddig még sosem láttam. Vajon hogy került ide? Múlt heti Magyar Narancs. Egy pár komódnak támaszkodó teniszütő. Mappák. Pólyásbabát formázó tűpárna két gombostűvel. Inkább kiszedem a gombostűket. Holnap pedig rendet fogok rakni.

    Kedvelés

  16. en csak amulok, vajon mekkora ejjeliszekrenyeitek vannak?enyemet sem mondanam kismeretunek, de ennyi cucc hogyan fer el rajta, mar amit tobben felsoroltatok itt?:)

    Kedvelés

      • szoval benne csak torolkozok vannak…en nem is irtam, ami a fiokokban, azt gondoltam csak az szamit, ami elol van..mostmar erdemes lenne fotokat is feltenni..hehe

        Kedvelés

      • MI van nálatok, zugfürdő? 😀 Jaj, amúgy tök ciki, az én ágyam mellett vérnyomásmérő van! (Oké, meg arckrém, ráncosodás ellen.) Az egyéb kegyszerek kissé messzebb, a polcon. Van köztük erotikus jellegű is, ez valamennyire vígasztal.

        Kedvelés

      • Anyám és a nagyanyám kissé túlgondolta ezt a stafírung dolgot.
        Tizennégy éves korom óta minden karácsonyra törölköző/konyharuha/ágynemű szetteket kaptam, hogy legyen bőven, mire férjhez megyek.

        Kedvelés

    • Én az íróasztalt írtam le, éjjeliszekrényem nincs.
      Mondjuk az ágy mellé, a papucsomba szoktam beledobni a fekete keretes, strasszköves szemüvegem (3 kő máris hiányzik) és a gyógynövényes gélt fogzás ellen. Az e-könyv-olvasóm is itt szokott lenni, de most fogalmam sincs, hova raktam. Papírzsepi sosincs elérhető távolságban, szörnyen egy igénytelen nő vagyok.

      Kedvelés

  17. Eucasol spray szintén az éjjeli szekrényemen figyel, ezen kívül egy tündér, amit én varrtam, egy kép a családunkról, amit a kisebbik lányom rajzolt, poháralátét -a kávéscsészém épp nincs rajta-, mandarinhéj, mert jó illata van és lusta vagyok kivinni, egy kinti-benti hőmérő és a Kindle-öm, rajta van 80 könyv, felsorolni sok volna, A nagy Gatsby az aktuális olvasmányom rajta.
    Alapvetően egészen rend van.

    Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .