napi idézet — január 3.

…mindez vaskos hatalmi kérdés: a pofátlanságot, teszem azt, hogy a férj azon lamentál három gyerek mellett, hogy szerelmes-e még a feleségébe, avagy egy kicsit elvonuljon ezen gondolkodni, az engedi meg magának, aki megteheti. Akinek ebben a helyzetben kevesebb a vesztenivalója, mert nem fognak neki ajtót mutatni így sem. Mert annyira szeretik? Még az is lehet. Mert közös a hitel? Mert “amúgy jó apa”? Mert ő hozza a pénzt? Mert bosszút állna? Nagyon gyakran.

 

De akkor mi a megoldás?

 

Ha én volnék az állam meg a társadalom, én nem forszíroznám ennyire a hagyományos család egyeneszményét. A világos beszédet, a szembenézést, sokféleséget inkább. Nem kell mindenkinek megházasodni, gyereket vállalni. És nem stigmatizálnám ennyire az elváltakat vagy az alternatív utakat választókat: akik külön élnek, de működik a kapcsolatuk, vagy a homoszexuális viszonyokat. De nem hagynám azt se, hogy bántalmazó meg feleségüket zaklató meg tartásdíjat nem fizető férfiaknak ekkora tömege lehessen biztos benne: soha semmi következménye nem lesz a tetteinek.

4 thoughts on “napi idézet — január 3.

  1. “Ha én volnék az állam…”
    De ez az állam patriarchális, ezért aztán körömszakadtáig védi a férfi előjogait a magánéletben, mint láttuk azt a CSBE-törvény kapcsán és rengeteg más esetben is.
    Hiába tudjuk, hogy minden gyermeknek van apja, ha a nő nem tudja rábizonyítani egy férfire sem az apaságot, akkor egyedül fogja felnevelni a gyermeket : a törvényeink hagyják futni az apát ( 300 ezres DNS-vizsgálat…) ugyanakkor
    NEM ÁLLNAK A KÖNNYEN MEGLÉPETT FÉRFI HELYÉRE A GYERMEK FELNEVELÉSÉNEK még a felében sem. Magyarán minden reprodukciós kockázatot, amortizációt, költséget simán a nő nyakába tolnak.
    Ismerek egy nőt, 3 gyerekkel otthagyta a férje, aki azóta hivatalosan nem dolgozik, ingósága ingatlanja jól vigyázva nincsen, bérleményekben él, tartásdíjat nem fizet, és évek óta nem is látták.
    A nő, hogy ne haljanak éhen, a rendes munkája mellett másodállásban dolgozik, hivatalosan, adózott formában, reggel 7-től este 10-ig, és amikor állami segítséget kért, minthogy 3 éve nincs gyerektartás, akkor azt mondták neki, hogy ilyen jövedelem mellett nem jár segély !!!
    És van pofájuk ilyen esetek százezrei mögül a nőket hibáztatni azért, mert elfogyunk.
    Melyik férfi viszi pl. a bőrét vásárra szeretetből ? Egyik sem.
    Ők kiemelt veszélyességi pótlékkal, ultramagas jövedelmekért, príma és korai nyugdíjért, mégis a mellüket döngetve (“női kvótát az uránbányába is!”) végeznek a szabadpiacon olyan munkát, ami összemérhető egy terhességgel és szüléssel – amit szinte minden nő egy szó nélkül, nem is egyszer végigcsinált – legalábbis eddig rendszerint.
    A családi pótlék semmire sem elég, a nő tényleges munkájának tizede, ám még azt is a férfi fizetéséhez csapják – hogy “hazaadja” vagy épp elnőzi, csakis rajta múlik, múlhat nálunk.
    Azaz hogy kézhez is kapja ezt az alamizynát, sok nő duplán megdolgozhat érte…
    Kábé így és ilyen áron “tartja el” a férfi a nőt.
    Én úgy látom, hogy a férfi és a férfiarcú állam közösen együttműködve a nőkre lőcsölik a reprodukciót 90 %-ban, és ezzel a háttérrel még azon óbégatnak, hogy a nő hogy kihasználja a férfit.

    Érdemes elolvasnotok pl. itt a cikk alatt egy “szajkó” nevű baromarc véleményét a nőkről.
    Hát ezt az ultravakságot okozza, ha férfiarcú a társadalom :
    http://szabomo.blogspot.hu/2013/01/de-tenyleg-miert-nem-vasal-ferfi.html

    Kedvelés

  2. Én szeretem Vekerdyt. Vagy szerettem.. Mert most már, hála nektek, őbenne sem fogok megbízni, és vele szemben is kritikus(abb) leszek. De ezt nem szemrehányásként írom, szeretek kritikus lenni, és szeretem, ha át kell gondolnom és értékelnem a… mit is? A bármit 🙂 De szeretem, amit az iskoláról és általában a gyereknevelésről mond. Azért még szerettek? 😀 Ezt a nemvasalósanyukamagátkipihenősésettőlagyereknekisjobblesz cikket olvastam, tetszett, posztoltam – most kicsit szégyellem, hogy nem láttam bele azt, ami még benne volt. De nem magyarázkodom tovább, nem való az nekem.

    Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .