a fórumfejű

Van ez az embertípus, aki rendületlenül fórumozik. Korszakok nincsenek az életében, van valami gyereke, de nem róla ír, és nem is a konkrét témák érdeklik, hanem szügyig merül a natúr közösségi létbe, a metaszintbe. Olyan neki fórumozni, mint másnak levegőt venni, és sebes-hibás gépeléssel van neki tizenkilencezer hozzászólása.

Mindenhol ott van, mindenről tud, felelősséget vállal önként, hogy jó helyen vannak-e a topikok, és mindenki érti-e, hogy mik a szabályok, valamint azt is, hogy ő erre az egészre rálát.

A fórumfejű jelen volt már a teremtés kezdetén, és túléli az apokalipszist. Jelen van, ez a lényeg. Folyton figyel, javaslatokat tesz, ítél, poénkodik, röviden odakeni ismeretleneknek is a véleményét, mert ezt jelenti fórumozni. Koherens, megingathatatlan, támadhatatlan, nem téved és nem zavartatja magát. Jó fej és optimista, de soha nem örül, nem haragszik, nem kíváncsi a pletykán túl semmire, nem borul ki, nem nyílik meg, egyáltalán nincsenek érzései — belépés előtt a szívét a wertheimbe helyezi, úgy ül le írni.

Fantasztikus az állhatatossága, a könnyedsége, stabilitása, és nagyon okos. Ha ügy van, buzog, de csak a szöveg szintjén, később, amikor a bőrüket vásárra vivők, a valódi szervezők vicsorogni kezdenek a kötözködésétől, csodálatos öntudattal jelenti ki, hogy ő a véleményével segít. Amikor önsegítő csoport alakul, kijelenti, hogy abba (súlyosan bántalmazott, elnyomott nők történeteibe) ő is beleolvasgatna, mert érdekli, és nem érti, miért nem teheti, így nem tudja, tényleg érdekes-e. Minden érte van, minden az ő szórakozását szolgálja, és mindenki tisztelettel kitér előle.

Ha botrány van, odagyűlik, kajánul figyel: koncentrálja és előre jelzi a közhangulatot. Akinek jól megmondják, annak jól megmondja ő is, nem érzi visszásnak, hogy tizenhetedikként szól le valakit, akit középre löktek, de mindig szuverén a véleménye: ő fémbetétes bakanccsal rúg. Érv nem számít, az ő ellenszenvei, meglátásai világmagyarázattá nemesülnek.

Soha nem kerülhetsz a közelébe, soha nem szeret senkit, mert ez (amivel napi hét órát tölt) csak fórum. Neki az identitása, hogy ő tag, olyan, aminek lénye legmélyéhez ugyanakkor nincsen köze. Mi már nem leszünk sehol, minket a fű benő, de ő még szmájlikat szúr be ugyanúgy, mint 2009-ben, és váratlanul leír egy szót, amin meg még 2008-ban röhögtünk.

A fórumfejű mindannyiunkat túlél, mert ő az evolúció győztese.

5 thoughts on “a fórumfejű

 1. Részben (csak részben :)) magamra is ismertem és nem veszem sértésnek, mert én tudom a miértekre a választ.
  Viszont van egy valaki akire egy az egyben ráillik. Minden pontjában. Még az utolsó mondat is, mintha valami verseny lenne számára az egész. Konkrét személyre gondoltál, amikor írtad?

  Érdekes lenne ezt folytatni azzal hogy túlmegyünk a külsőségen és megpróbáljuk megfejteni a jelenséget.

  Kedvelés

  • Nem, ez egy típus, összegyúrva, sarkítva, ha leások, négy példát tudok, és amit írok, nem ítélet, hanem megfigyelés.

   Nekem vannak korszakok, én nagyon is bevonódtam, én már nem vagyok sehol — lehet, hogy neki van igaza, és én meg a sebeimet nyalogatva írok ilyeneket.

   Kedvelés

   • engem nagyon zavar ez a típus, az odalökött szavak, amikor neked kell kitalálni a mimikák és grimaszok nélküli, arctalan virtualitás világában, mi a francot akart ez neked személy szerint mondani, a bennfentesség és hozzáértés felsőbbrendű érzékeltetése mellett, úgy, hogy közben te leírtad a poklodat. Ő meg csak odavet egy rendkívül okos hsz-t, és már tovább is robogott egy harmadik fórumra, mert bizony ő több fórumon is jelen van, naprakészen, mindenütt 12ezer hsz-szel.

    Kedvelés

 2. Van a kommentelő is, aki ugyanazzal a névvel, ugyanazzal a sejtelmes, mitológiai avatarral van fönn mindenhol. Valószínűleg büdöshónaljas, zsíros hajú, pörsenéses bőrű, öszehízott csámpás combja között mikropénisz. Militáns érdeklődésű baráti körrel, s még arról is van véleménye, amit képen is csak egyszer látott, mert fél, hogy harap (punci). Általában erősen jobboldali a gondolkodása, de neki még Jézus is zsidó (aki nem éri a poént…)

  Saját blogomról azokat, akiket nem tudok beazonosítani, könyörtelenül törlöm. Csak azokkal vagyok hajlandó polemizálni, akikkel a való életben is.tudnék beszélgetni. Ez nem jelent feltétlenül egyetértést, de legyen meg az a jogom, hogy aki méltóságomban sért, ahhoz elsétálhassak, s pofán vághassam.

  Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.