homlokán a barna jel

Az eredeti csokoládémisszió –  2014 januárjából –, amelyet most Gumiszoba leutánoz. Hogy egyszer volt egy blog… Jó volt… Jó volt, most is jó. Felszínesség, ártó szándék nélkül jó csak igazán.

A blog a szellemi tulajdonom, ötleteinek, megfogalmazásainak, szerkesztési megoldásainak lemásolásához, átvételéhez nem járulok hozzá.

Felbuzdulva néhány példásan közösségi lelkű és derűs olvasón, csokoládéláncot indítok, vagyis megnevezek és folytatok.

A misszió célja:

1. Együnk csokit!

2. Éljük át a közösséget, ismerjük meg egymást, szerezzünk örömet! (Itt jegyzem meg: örömet szerezni sokkal elegánsabb, mint okozni.)

3. Mentsük meg a Magyar Postát! (Kellő formátum esetén levélként küldhető.)

A menete a dolognak:

Mivel a lánc már elindult, Emese és Mónika már küldött Hajnalkámnak, aki meg nekem, én jövök.

Válassz egy olvasót, akinek nagyon tetszett a hozzászólása, megmelengette a szíved, megszeretted a lényét! (Választok. Megmelengette. Megszerettem.) Oda-vissza lődözni csokival, mindenki mást kiröhögni nem ér!

Írj Hajnalkámnak: eztnemtudhatodhajnalka@gmail.com, és ő, veled egyeztetve (ez alapelv, senkit semmibe nem ugratunk be), összeköt titeket, tőlem kéri el az e-mail címeket. Természetesen aki nem szeretne benne lenni a láncban, nincs erre ideje, Ausztráliában napozik épp, nem él csokival, úgyis megenné a nagyanyja (vagy ő a nagyanyját, pláne!) stb., annak nem kötelező! Érteni fogjuk. De aki például ide kommentel, annak ott a homlokán a barna jel!

Válassz valami helyi csokit, és küldd el neki a következő napokban, majd tedd itt hírré. Ő meg lesse a postást. Ezután ő jön, ő választ, kontaktál, közzétesz.

A csoki valódi, minimum 30 százalékos kakaótartalmú cucc legyen! És puhatold ki, mit nem szeret. Minden más mehet. Ha haragszol rá, akkor a nemszeret is mehet. A méret nem számít annyit, mint a minőség. Ne küldj sokat (vagy persze de, de ne legyen súlyos pénzkérdés)!

Több lánc is indulhat! És van paleo csoki is, meg diabetikus… meg még marcipán is annak, aki a csokit nem kéri, de ezek olyasmik, mint a fehér tigris.

1 239 thoughts on “homlokán a barna jel

   • Hát igen, eccerű vagyok, mint a barlangrajz, ez van. Főleg csokiügyben könnyű velem.

    Kedvelés

   • Pl. az egyik hozzászólásához beírod minden feltűnés nélkül:

    – de jókat írsz! amúgy a kardamomos csokit szereted?
    – érdekes, amit írsz, teljesen izgatott lettem, eszek is gyorsan egy kis levendulás csokit. Apropó, te szereted a levendulást?
    – hát, igen, erről az jut eszembe, hogy aki a marcipános csokit szereti, rossz ember nem lehet. Gondolom, te is szereted a marcipánost.
    – tök jó, hogy leírtad a véleményedet a laccsolással kapcsolatban! Kifejtenéd azt is, mit gondolsz a narancsos étcsokiról?

    Na, ilyenekkel lehet puhatolózni. 🙂

    Kedvelés

   • Igen, így biztosan nem gondolja majd senki, hogy mit akarok. Tudod, ha meg azt mondja, hogy a narancsos étről az a véleménye, hogy az rossz, akkor megyek végig a listán… és a levendulásról? és a mogyorósóról? és a fehérről? Mondd, csak nem ennél inkább ropit?

    Kedvelés

   • Ez a kedvencem:”- tök jó, hogy leírtad a véleményedet a laccsolással kapcsolatban! Kifejtenéd azt is, mit gondolsz a narancsos étcsokiról?”

    Kedvelés

   • Óóóó, köszönöm! Ez most volt olyan jó, mint egy, hmmmm nem, még jobb, mint egy duplacsokis jégkrém, még jó, hogy azt nem lehet postázni 🙂

    Kedvelés

   • Én is erre gondoltam.

    És, hogy jó példával járjak elöl, leírom elsőként én.

    Mindegy, csak ne legyen ét és gyümölcsös töltetű.

    Kedvelés

   • Óóóó, de kár, hogy nem szereted a gyümölcsöset! kb 2 hete láttam Hug me! feliratos Milka csokit. Eszembe is jutottál róla. 🙂
    De hát körtés!!! 😦

    Kedvelés

   • Semese adja meg mélcímét hajnalkánál, igény van rá. Köszönnyük.

    Kedvelés

  • Szógálati közlemény

   A mai napon a csokiláncos levélváltások száma 360 felett kevéssel, a jövő-menő csokik száma kb. 105 db, úgyhogy mindenkitől türelmet kérek, igyekszem, igyekszem.

   Félek, elvesztem a fonalat vagy kihagyok valakit, ezért kérek mindenkit, egy mélben írja meg nekem a választottait, hogy át tudjam nézni a dolgokat, nehogy gebasz legyen.

   Köszönnyük!

   hajnalka

   Kedvelés

 1. helyi csoki amit szeret en min 30 %. Hat bevallom en soha nem nezem meg melyik csoki hany szazalekos. ami sok, arra ugyis nagy szamokkal van irva hogy 85%, na de hogy 30%?!

  Kedvelés

 2. hu, nekem gondolkozni kell, mert altalaban nem eszem csokit. de ciki. na szoval szeretem a kokuszosat pl bounty, meg a snickerst, meg konyakmeggyet, meg az egesz mogyorosat es szeretem a finom uj fejlesztesu bocit valami sutis, vagy fahejas vagy mi, ja es ki ne felejtsem a jo minosegu 80%osat, de szeretem a meglepetes csokit is. amit nem szeretek az a mentolos, zseles toltelekes, gejl izu pl bananos

  Kedvelés

 3. Aztabetyármindenitavilágnak. Most kezdtem örülni, hogy a karácsonyi meg mikulásos csokik elfogytak. Erre eszembe juttatjátok, mennyire szeretem. Hajnalka, gondoltam rád valamelyik nap, nagyanyám kapott ajándékba mézes Milkát. Ha nem ettél még undorítóan gejl de nagyon finom dolgot, azt muszáj kipróbálnod. Én nem küldenék, veled nem akarok levelezni, dumálni kéne.

  Kedvelés

 4. Én ugyan alig kommentelek, így nem szerehet különösebben senki, de sokat olvasok, majd a hájlájcban talán le tudom írni, mennyi mindent kaptam itt, szóval én a rizsesmilkát.Legeslegjobban. Aztán ezek után pont, mint hajni, semmi ét (én is pont azért:)), semmi gyümölcsös.

  Kedvelés

   • Szereted magad, úgy. Örülj neki, az tök jó dolog. Mint az egész mogyorós milka.

    Nagyon jó ötlet ez a csokilánc, egészen sok dolgot indított el bennem.

    Kedvelés

   • Az nagyon jó lenne, ha szeretném. Valószínűleg sajnos inkább figyelmetlenség. Ó, az egészmogyorós! Azt akartam írni a rizses után. Kiskoromban a pirosmogyoróst imádtam. Meg a bocinak azt a nagytáblás változatát. Nugátosak fujj. Egyébként pont karácsony előtt kaptam postán egy szlovák lánytól meglepetéscsokit ( valami speckó szlovák pisztáciás, nem DELI), egy apró szivességet így hálált meg. Nagyon jó dolog csokit kapni.

    Kedvelés

   • Az első részre gyúrjál rá!

    A végével tökéletesen egyetértek!

    Kedvelés

   • Na ne már, nyelvtanilag nem lehet megúszni pl. itt:
    Én az egészmogyorósat (vagy mittomén, írt ilyesmit borsó)
    ennyi erővel az egyes szám első személyű igék is önzőek? Az angolban el sem hagyható az I.

    Kedvelés

   • Jaj, ne is mond!!! Erre én (ÉN) is hajlamos vagyok. Most már igyekszem odafigyelni rá.
    Egoista látszatot kelt, pedig csak fogalmazási hiba.
    Gondolom én (ÉN) 😉

    Kedvelés

   • (Én) is ilyen vagyok. Egy évfolyamtársam azt kérdezte, nem vagyok-e Vas megyei, mert állítólag arra dívik ez az énezés. 🙂

    Kedvelés

   • Akkor lenne egoista, ha minden mondatodban szerepelne, hogy én és/vagy nekem, hozzá, velem, tőlem, rám…. Ismerek olyat, aki így beszél. Na ő valóban egoista 🙂

    Kedvelés

   • Szeretnélek kérni újra, hogy olvasd el a kommentszabályzatot (itt a bejárat — nem trollok), mutatkozz be, illetve ne használj különböző nickeket. Köszönöm.

    Kedvelés

   • Ez így nem igaz. Inkább azt mondhatjuk, hogy a depressziós emberekre ez jellemzőbb, de nem mindenki depressziós, aki énfókuszú. Egyébként Pennebaker kutatásai szerint az I használata a kommunikációban több dolgot fejezhet ki, pl. alacsony státuszt (diák és egyetemi tanár levelezésében a diák használja, a tanár pedig többes szám első személyben nyilatkozik meg). És még legalább két dolgot, amire nem emlékszem most.

    Kedvelés

   • Akkor (én) egosita vagyok, gyakran használom az én mellett azt is, hogy nekem, számomra, nálam, stb. (Most is azt akartam írni, hogy nálam…) Furcsa, de szóban soha sem használom az ént, csak írásban, most már rászoktam, és hiányérzetem van, ha nincs ott.

    Kedvelés

   • Jaj, ez olyan butaság!!! Műfajtól, témától, a műfaj nyelvi eszközeitől, a beszélő szándékától függ, semmi köze az egoizmushoz! Én nem fogom be pörös számat.

    “Ez azt jelenti, hogy nem ért semmit.”
    “Számomra ez azt jelenti, hogy nem ért semmit.”

    Melyik a szerényebb? Melyik a kinyilatkoztatóbb?

    Kedvelés

   • NEM FOGALMAZÁSI HIBA AZ ÉN, HANEM STILÁRIS DÖNTÉS VAGY (LEGINKÁBB) SZINTAKTIKAI KÉNYSZER.
    Hogy a pékbe hagysz el egy nyomatékosító, kiemelő én?
    Szeretem a narancsos étcsokit. Én viszont nem. Én nem — hogy lehet ezt másképp mondani?
    Erre ÉN is hajlamos vagyok. — hogy mondod ezt másképp?
    Nem ezotérikuskodni, hanem mondatot alkotni, ahogy jön, egyébként meg csokit zabálni!!!

    Kedvelés

 5. Lészemlől:

  Amúgy minden csokit, még a gyümölcsösöket is.
  Grillázsos, mazsolás, áfonyás, kekszes, egészmogyis, marcipános, bocimintás, kamarellás, aaaaa..

  Kedvelés

   • Tényleg, arról már én is hallottam és láttam róla egy nagyon jó kisfilmet! Venni még sosem vettem, nálunk csak karácsony körül kapható, és tényleg nagyon drága.

    Egyébként nekem a kedvenc csokim a XXL-es Sport szelet, mert olyan jó vastag, masszív, és jó nagyot lehet bele harapni. Ugyanezen okból szeretem a nagy, asszem 30 dkg-s Milka Alpenmilchet, az is elképesztő tömény egy dög. A legfinomabb csoki, amit kaptam egyszer, egy számomra teljesen ismeretlen márka, Starbrook Airlines nevű, belga gyártmányú, reptéren vette egy ismerős. Máig őrzöm a csomagolását, olyan szép!

    Kedvelés

   • Kedves Gyöngyi! Írd meg a mélcímed, mert ki lettél szemelve valaki által. Köszönnyük!

    Kedvelés

   • Egész mandulás Lindt??? Az maga lehet a mennybemenetel! Egy olyat, ha beharapnék, utána boldogan halnék meg.

    Kedvelés

   • A közelünkben van egy Lindt bolt, olcsobb volt a golyo naluk, mint a magyar közepkategorias Milka szaloncukor, 2 kilo logott a fan Karacsonykor:-D
    Viccesek egyebkent otthon a csokiarak, itt 70 centert veszem a tablas Lindtet, otthon ugyanez az Intersparban 900 Ft.

    Kedvelés

   • Emellett nem mehetek el szó nélkül. (Egyéb svájci finomságok: Frey, Cailler, Camille Bloche!) Éva, Hajnalka, vettem az adást, homlokomon a jel, de a Magyar Postában nem bízom. Ötlet?
    (Egyébként meg BÚÉK, olvasok, csak nincs időm kommentelni.)

    Kedvelés

   • Bogomir, karácsonyra küldtem haza csokit Svájci Posta-Magyar Posta közreműködésével. Jelentem, hogy 3-ból 2 megérkezett 🙂 Nem rossz! Az utolsót most nyomozom, hogy mi a bánat van. Majd megírom neked, hogy skerült-e és akkor mehet a menet!

    Kedvelés

   • Én már többször ráfaragtam, sajna. Csokiképeslap nem ért el a címzettig, de képeslap és fényképek sem, és nagyon csúnyákat kívántam annak a személynek, aki feltépve a nehéz borítékot, csalódottan dobta ki a kukába a gyerekem dédinek szánt fotóit.
    De! Jövő héten utazik haza a férj! Haha!

    Kedvelés

   • Az ötletem bombabiztos kézbesítést garantál: 2,4 cm-nél vastagabb levél csak ajánlottan adható fel. Khm…ez azt jelenti, hogy …khm…minél több csokit kell küldened, de megéri, mert célba ér…khm.

    Kedvelés

   • Nekem már jött egy próbaüzem, sőt, Mikulásra Németországból tekintélyes szállítmány, úgyhogy ne aggódj, írj értéknyilvánítást, aztán ahogy a csövön kifér, hogy egy undorító klisét írjak.

    Viszont horror volt a bélyegen a Ft.

    Kedvelés

 6. Jó, tudom, hogy vanda vagyok és öveg is, de több problémám is van :
  – hogyan lehet ezt a bejegyzést megtalálni, mer a lista nem adja, viszont ha komment jön rá, azáltal idepottyanok bele a sűrűjibe
  – mindig az jut eszembe, hogyha egy csokiimádónak homlokán a barna jel, az nem jó helyre tolta az imádott csokiját 😀 De lehet, hogy csak nem vagyok eléggé izé.. szürreális.. irreális… olvasott… ironikus… asszociatív… vagymifene.
  – én igencsak fogyókúráznék, de amióta ezt a témát feszegetitek, bezabáltam 2 tábla Milkát, pedig amúgy sosem szoktam. Detélleg. Úgyhogy ha kérhetném, jelszavasítsátok már valami csokoládés titkos jelszóval, különben nekem végem 😀

  Kedvelés

  • Fenn van a fejlécben az együtt jobb mellett, csokoládémisszió néven.
   Én se találtam sokáig! 🙂
   Ez most, egy finom utalás volt hogy küldhetünk Neked Milkát? 🙂

   Kedvelés

  • Szógálati közlemény!

   cvd sürgősen jelentkezzen az adminisztériumban elérhetőségmegadási okokból kifolyólagossan mihamar! Egyben megmonnya, de rögvest, milyen csokit szeret, mer bajok lesznek.

   hajnalka

   Kedvelés

 7. Akkor barna jelzek én is!
  Az itteni helyi csokik kibaszott jók. Mahhh. 🙂 Ezt nem lehet máshogy mondani.
  Én sárgabarackos-kekszes Boci csokit (vigyázat: nagyon rá lehet pörögni) és a sima Boci tejcsokit is szeretem. Francia drazsééé!!! Csupa olyan, ami külföldön nincs.

  Hát ez egy nagyon jó kis kezdeményezés :)))))

  Kedvelés

 8. Nehogy az legyen, hogy megszakad a lánc, vagy ilyesmi, értitek…
  Szóval mégsem vagyok Gombóc Artúr, mert a mentolos nem, a kókuszos, meg a fehér sem, de minden más IGEEEN! 🙂

  Kedvelés

 9. Nahát, indult egy ilyen csokilánc én meg nem tudok róla? Na, szép!
  Pedig nem vagyok ám én sem kispályás a témában (most nyomtunk be a férjemmel egy 300 grammos mogyorós-mazsolás Lindtet ketten, mert így éjfél után kifejezetten karcsúsít). Nekem minden játszik amúgy, kivéve az étcsokit. Az alkoholosak pedig egyenesen a gyengéim (érdekes módon, ott az sem baj ha étcsoki van kívül).

  Kedvelés

 10. Visszajelzés: konstruktív | csak az olvassa — én szóltam

 11. szerencsére én is ide pottyantam.
  mondom, hogy mit ne: gyümölcsöset.
  legfinomabbak: a háziak.
  lehet lindt, belga praliné, milka, boci és heidi (román), amúgy meg mindent szívesen kipróbálok. szeretem, ha ropog benne vmi.
  na de akkor én kinek küldjek? kapásból van harminc kedvenc kommentelőm és vagy nyolcvan kommentem. veszem a raffiazsákot, megyek bevásárolni, aztán éljen a román posta! — ott semmi sem tűnik el, csak minden átalakul.

  Kedvelés

 12. Ha egy újabb körben én is beleférek, akkor… a nugáton, a kókuszoson és a mogyoróson kívül bármit. 🙂
  Egyébként mókásan indult az első kör: Hajnalkám nem gondolta, hogy tényleg küldöm az idézetért a Lindt-csokit, de én komolyan gondoltam. Volt is meglepődés. Örülök, hogy csokilánc lesz belőle. 🙂

  Kedvelés

 13. De jó ez a kezdeményezés!! 🙂
  Most kivárok még, hátha önként és dalolva megmondja a kiszemelt, hogy mit szeret.

  Milyen sokan nem szeretitek a mentolosat! Mondjuk én is csak pár hónapja. Mindig rosszul voltam még a szagától is. Aztán kínomban, más nem lévén, nemrég ettem egy After Eight-et és azóta odavagyok érte.
  Azt gondoltam, ehhez fel kell nőni, mint a száraz borhoz. De ezek szerint nem. Csak az ízlésem változott.

  Kedvelés

 14. Imádom a csokit. Mindenfélét. Mondjuk amiben tényleg van kakaó.
  Nálam a leghelyibb a saját készítésű trüffel, x féle, jó minőségű csokoládéból.
  Ha egyszer eljutok blogtalira megleplek benneteket.
  Csak má ott lennénk……

  Kedvelés

 15. Megyek bevásárolni a “kibaszott jó csokikból”.
  Most végeztem ki egy Lindt Mikulást, pedig fogyóznom kellene, hiszen már fitneszbe is járok!
  Otthon Szamos és Stühmer termékek a kedvencek, és a Szerecsen étcsokoládé.
  Dejóezazegész!

  Kedvelés

 16. Nálunk kizárólag az ajánlott levél/csomag ami nem tűnik el.
  Az már nyomon követhető a neten, meg lehet nézni hol jár, mert van küldeményazonosítója vagy kísérőokirat száma (vagy mije). Minden simán feladott küldeménynek lába kél sajnos, ez tapasztalat. 😦

  Kedvelés

 17. Jelzem, választható vagyok és ha olyat olvasok, akkor majd én is választok 🙂
  Diszkréten megmondom, hogy a diéta miatt leginkább 70% fölötti kakaótartalmú étcsokit eszem, abból viszont jöhet bármilyen (Azt gondolom pl. a narancsos étcsokiról, hogy finom.).

  Kedvelés

 18. Nekem mindegy, csak legyen benne valami gyorsito, amitol nem mindig en talalom meg utoljara a 1) blogbejaratot 2) z elozo napi bejegyzest 3) csokis posztot… (mostanra sikerult, nabravo, attol fuggetlenul, hogy tegnap is errol irtam Hajnalkahoz, de nem direkte). Viszont en irto finomakat tudok kuldeni.

  Kedvelés

 19. Hú, nagyon csípek mindenféle töltött és ízesített étcsokit, bonbont, Duplót, Melódiát és Utasellátós csokirolót. Az utóbbit nagyon, a többit is.
  A tejcsokit nem, csak ha valami, nagyobb egységnyi ét körül szerepel átverésként.

  Kedvelés

 20. Az a fantasztikus ötletem támadt, hogy lehetne olyat, hogy a “barnahomlokúak” csinálhatnának egy mélcímet maguknak, direkt a projekt miatt, akkor ide is ki lehetne írni nyíltan, könnyebben menne a züzem. Mit gondoltok?

  Mélcím+ kedvenc csokik felsorolása, mindenki külön kommentben és alá tudnának írni a reája jelentkezők. Ez így szerintetek jó lenne?

  Kedvelés

  • nekem fejtörést okoz, hogy
   – nick név- rendes név
   – emil cím- lakcím

   mert az meg nem járja, hogy mondjuk akarok hajnalkának küldeni leárazott bonbonetti szaloncukrot (a tecsóban hót occsó) és megírom neki, mint adminisztrátornak. akkor ugye oda a meglepi.

   Kedvelés

   • Nem érti, jóasszony. Elmondom példákkal:

    Árnika: imádnivalono@gmail.com

    boci csoki
    kakaós tejtábla
    americana

    És ezt kiteszed külön kommentbe és aki neked akar küldeni, kitett mélcímedet felhasználva ír neked mélt és ha akarod a csokiját, megadod a címed.

    Kapis?

    A bonbonetti nem tom, milyen, de gyühet. 😉 Ne aszidd, érdekel, hunnén van és mibe kerül. Ragaggyon, más elvárás nincs.

    Kedvelés

   • Én most akkor nem értem.

    Nem úgy van, hogyha be akarok szállni a láncba, akkor írok kommentet ide. Ha valakinek akarok küldeni csokit, írok neked, hogy pl. csokit akarok küldeni Gizinek, erre te megadod nekem Gizi e-mail címet. Aztán írok Gizinek, hogy adja meg a postacímét, mert menne a csoki. Ő, ha akarja, megadja a címet, én meg küldöm a csokit. Oder?

    Kedvelés

   • Ja, és ha kapok egy csokit, akkor küldök valakinek, ettől lesz lánc. És több lánc is indulhat, vagyis most lehet, egyszerre 10 is fog, mert első körben 10-en fogunk csokit küldeni valakinek.

    Kedvelés

   • Nemnem. Ha kapsz csokit, azzal annyi, neked nem kötelező senkinek küldeni. Attól lánc, hogy valahol egy csoki biztosan mindig lesz úton valaki felé.

    Kedvelés

   • Így is lehet, csak ezzel az a gond, hogy Évusnak elő kell kotorgásznia mindenki mélcímét, amitől jó lenne megkímélni. Így egyszerűbb, átláthatóbb, pörgősebb lenne, de ez csak egy ötlet volt.

    Kedvelés

   • de ez így nem jóóóóóó!
    mer akkor nincsen meglepi. hogy nyitom a postaládát azt ott figyel valami kemény cucc (cucckombo,ahogy fiam mondaná) nézem. mi lehet ez??? oh édes istenem, hát egy csokit kaptam. na ne már!!

    na ha előre megírom a címemet, akkor borul az egész.

    legyen már úgy, hogy te vagy az adminisztrátor (ha akarod csináltatok neked kitűzőt, névjegykártyát, emlékérmet, szobrot, postaládát meg díszes toronyórát lánccal). és ez egyben egy közvetítő szolgálat is lenne. szóval, hogy írok neked, hogy küldenék
    nemtomkinek
    megadod a címét, csak nekem mailben és én meg jól borítékozom a cucckombot.

    na? miszolsz?

    (ha neked küldünk akkor meg lemondasz a meglepiről azáltal, hogy admin lettél)

    Kedvelés

   • vagy legyen egyszerűen egy lista mindenki nevével címével és onnan lehet bogarászni (ez 1cerűbb)

    Kedvelés

   • Ha nem gond, én inkább úgy szeretném, hogy lemondok a meglepetésről, és e-mailben bonyolítanám a küldővel a kapcsolatfelvételt, és egyenesben adnám meg a postacímemet neki, vagy kérném el az övét.

    Kedvelés

   • Én megkérdem mindig a címzettől, beleegyezik-e, hogy kiadjam a címét. De aki ezt nem akarja, az írja itt ki, hogy ő nem szeretné senkinek megadni, azzal kész.

    Kedvelés

   • Igazad van, Törölve akkor az a rész. Úgy lesz, ahogy Évus mondta. Kigyűjtöm innen a nickeket, ő előkeresi a mélcímeket, odaadja nekem és én onnantól vajazom lefelé.

    Kedvelés

   • Az is lehetne, hogy aki ide kommentel, az egyúttal elküldi a mailcímét Hajnalkának (az övét kiírja ide Hajnalka), és akkor Évának sem kell ezzel foglalkoznia, mindenki e- mail címe diszkréten lesz kezelve, Hajnalkának létrejön az adatbázisa, és a résztvevők egy lépésben nyilvánvalóvá tudják tenni, hogy részt akarnak venni a csokipostában! Aki elküldte Hajnalkának a címét, az attól kezdve választható alany, ezzel vállalja, hogy az e-mail címe elérhető a Csokititkárnál, akinek így nem kell mindig kérdezgetni, hogy kiadható -e?
    Onnantól kezdve még egy komment, amiben jelöljük, hogy kinek küldtünk csokit, az illető meg várhat türelmesen 🙂

    Kedvelés

   • Na, ez a tuti! Mintha én mondtam volna, csak még nem volt időm. 😉

    Kedvelés

   • 😀

    Aki eddig ide még nem írt, de szeretne részt venni, az is tegye meg, hogy kommentel, amiben leírhatja a kedvenceit is. így minden tiszta, átlátható 🙂
    Hajnalka e-mail címe pedig mindjárt látható lesz alább!

    Kedvelés

   • Az itt beígért adminiszteri kellékeket, úgymint kitűzőt, névjegykártyát, emlékérmet, szobrot, postaládát meg díszes toronyórát lánccal, záros határidőn belül kéretik rendelkezésemre bocsátani!

    Kedvelés

   • Jobb így. Lehet, mi nem találkozunk itt trollokkal, de attól még vannak, és mi lenne, ha valamelyik feliratkozna, s ezzel nyilvánossá tennénk neki nevünket, címünket… ezért sem szerettem volna a listás verziót. Így magam dönthetek, adatokkal kapcsolatos kérdésekben ez fontos szerintem.

    Kedvelés

   • A listás verzióban olyan mélcímről lett volna szó, amit direkt ez alkalomra hoz létre a delikvens. Teccik érteni? Nem a mindennapos használatú, hanem egy új.

    Kedvelés

   • Dehogy szívom, de akkor most mi a vége? (Most ne káromkodj nagyot 🙂 ) Éva összeszedi az e-mail címeket, te meg közvetítesz? Vagyis ha akarok valakinek küldeni, írok neked, te megadod nekem az e-mail címét, én meg lelevelezem vele a postacímét?

    Kedvelés

   • Most az van, hogy Évusnak elküldtem az itt kommentelők listáját. Ő majd elküldi nekem az e-mail címeiket és nálam lehet jelentkezni értük. Ha x küldeni akar csokit y-nak, írok y-nak és megadom neki x mélcímét, onnatól ők intézik a címet egymással, én nem fogom megtudni senkiét így.

    Ez így akkor frankó?

    Kedvelés

   • Éppen a napokban beszéltünk itt arról, hogy rá merünk-e kérdezni arra, ha valamit nem értünk, nem tudunk. Én rá. 🙂 Én leszek a problémás tag, már most szólok, de majd igyekszem egy levélben megbeszélni mindent. És cserébe nagyon jó csokikat fogok küldeni. Hajnalka, neked meg kitartást az új tisztségedhez, és köszi, hogy vállaltad.

    Kedvelés

   • Na, nálam többet nem értőt itt nem találni, az fix. És én megkérdem, mert nem ciki nekem nem tudni valamit és egyáltalán nem vagy problémás, sőt azonnal küldd a mélcímed az enyémre, mert kapásod van!

    A gratut köszi 🙂

    Kedvelés

   • Én vagyok az adminiszter és címtárnok, jóember! Maga mit néz? A Czeh2-t???

    Kedvelés

 21. Emberek! Válságban a csokiküldő! Aki nem nálam adja le a mélcím-igénylőlapot, annak írok egy nagyon laccsolós kommentet! Kéretik Évust nem igénybe venni e célra!

  Köszönettel:
  hajnalka adminiszter

  Kedvelés

 22. “(ha neked küldünk akkor meg lemondasz a meglepiről azáltal, hogy admin lettél)”
  Nem, nem mond le a meglepiről, mert elküldi nekem a postacímét és tőlem kell elkérni, tehát ő nem fog róla tudni és ott pisili magát össze meglepettségében és örömében a postaládánál. Na?

  Kedvelés

 23. ha itt kezdenek röpködni az e-mail címek, akkor talán nem ártana jelszavassá tenni. akkor sokkal biztonságosabb felület lenne. sztem hajnalkának kellene adminisztrálnia a címeket, így csak egyetlen cím, a hajnalkáé jelenik meg itt. mindenki, aki be akar szállni, privátba ír neki. ha hajnalkának szüksége van vki címére, kiírja ide nickjén szólítva az illetőt. ha hajnalka is szeretne biztonságban lenni, készít magának erre a célra külön e-mail címet.
  privátba aztán mehetnek a postacímek is.

  Kedvelés

   • Apám , szerveztek mint állat, nem semmi! A csoki ipar meg nem tudja mi történik itten pici hazánkban . Szerintem erre még egy vállalkozást is gründolhattok nemzetközileg annyira jó az ötlet. Meglepetés csoki egy mosolyert, szép szóért. Tulajdonképp csak a fantázia szab határt. Én levédetném, Csokivödöl, Mosolyt Fakasztó Kft. vagy Jókedvre Derítő Csokipusszancs Bt.

    Kedvelés

   • nem is kell. fogjanak ossze velunk 🙂 kuldjed hajnalkanak a mail cimedet izibe, probal levadaszni teged. es irjad mit szeretsz a narancsos csokin kivul.

    Kedvelés

   • Ezen 2 napja morfondirozok, s arra jutottam, hogy igazad van teljesen , tényleg a csajokkal kell összefogni.

    Kedvelés

   • Így utólag nézve amit leírtam , hülyén veszi ki magàt, de bízom benne, hogy a leírt szavak “szelleme” érthető.

    Kedvelés

  • Annyira röhögök a kommenteken tíz perce, hogy elfelejtettem írni, most meg felkelt a gyerek. Fogzik, én meg négy napja nem látok a náthától, de tanulnom kellene.. Lehet ezt még fokozni? A csoki szoptatáskor nekem alapélelmiszer, bármennyit képes vagyok megenni. Volt, hogy a tavalyi mikulást vadásztam le a szekrény tetejéről kínomban.
   Nem vagyok nagyon válogatós, de nem szeretem a mentolosat, a marcipánost, a mazsolást.

   Kedvelés

   • Semmitsenem kapsz, ha nem tudjuk meg az elérhetőséged, aranyom. Jelentkezz az adminisztrai mélcímen! Köszönnyük!

    Kedvelés

 24. Kérem, jelentkezzenek a felsoroltak és nyilatkozzanak, vállalják-e, hogy csokit kapjanak:
  Chris256
  Rita
  Gabi
  Adél
  FarkasViki
  Szikra

  Köszi.
  Adminiszter hajnalka

  Kedvelés

 25. Azért nem mindenben:) szeretem ám a bendőmet megtölteni jó társaságban finom falatokkal. Edessegben pl sokàig a kedvencem lesz az vanília fagyi eperrel, pici tojaslikőrrel és pici csokilikőrrel, mondjuk a társaságom is nagyon kedvemre való volt akivel ettük.

  Kedvelés

 26. Áhhh! Hát itt a (barna homlok)díszes társaság! Végigrágtam, -cuppogtam, -nyáladzottam az egész oldalt. Galambomat és Vacskamatit mentettem. Konyakmeggy… hmmmmm!!! Nem is tudom, miről jutott eszembe… HÜMM HÜMM…. KHHHMMMM!!!!!

  Kedvelés

 27. úgy döntöttem, hétvégén taltok hivatalos hajnalka-emléknapot. elgyászolom a laccsolós kolszakot. megnézem a blian életét. jól kilöhögöm magam — gyász letudva.
  ‘oszt felavatom a csoki-korszakot a csokoládé c. film ünnepélyes hatodszori megtekintésével. és zabálok mellé sok csokoládét.
  (főnökasszony, fel vagyok háborodva, hogy itten nem lehet piszhólogizálni!)

  Kedvelés

   • A Csokoládéban az a személy, aki kőkeményen kiáll az elveiért, majd végül ő sem tud ellenállni az édes bűn csábításának. Nekem egyik kedvenc filmem, de a Brian főcímdalát is bármikor elfütyülöm, ha kéred 🙂

    Kedvelés

   • Na mindegy, pont ez a dallam ment. Kiráz a hideg a “bevonzás”-tól, de ez most pont úgy jött ki, mintha bevonzottam volna.

    Kedvelés

   • Jaa, jó. Én leragadtam Blájennél. 😀 Na fütyüljed!

    És kérem a csokilistádat, mert nem találom sehol.

    Kedvelés

   • Jó rendben, a tejcsokikat nem igazán, ill. a Kinder Buenot és a Duplot mégis, az étcsokiból mindenfélét, töltöttet és töltetlent is. És a Rafaellót 🙂

    Kedvelés

   • Én eljátszom. Főleg az utolsó negyed órát. De előtte is.
    Viszont ha pasi kell, én Tibire, a Galád Patriarchára szavazok.

    Kedvelés

   • Nemnem, te játszd el! Én majd támogatlak a nehezebb részeknél, mikor már alig bírod nyelni a sok csokit. Akkor majd úgy csinálsz, mintha ennéd, de közben én hasonfekve elkapdosom, amit sunyiban ledobálsz.

    A tibi nem lehet, még ide se jelentkezett, fene a körmit nekije.

    Kedvelés

   • Pedig Tibire illik a karakter 😉
    De minden további nélkül vállalom a hivatalt, es kell egy papi reverenda, az alá befersz, esetleg apáca jelmezben jöhetsz mellettem.

    Kedvelés

   • Jelentkezne, de nem mer, ismerjük mondást; bamba gyereknek az anyja veri a f..-t. A tavalyi szaloncukortól a legdrágábbikig bármit elfogadok. És még az sem kell hogy jó szívvel adják. Kókuszosak zselések kizárva. Köszönöm.

    Kedvelés

   • Kitettél magadér megint, tibi!

    A fele szöveg épp elég lett volna. De legalább sirály nincs benne, hát az is valami.

    Ezután is szép szolidan, ahogy tanítottalak, okéka? 😉

    Osztán risztelünk, ahogy megegyeztünk!

    *

    No kérem, lányok, fijuk, szabad a vásár, új fellépő a porondon, lehet a tibit is csokiztatni! A tavalyi év legcukibb trollja!

    Kedvelés

 28. Én szonbb vagyok és nem eszek meg ám akármilyen csokit, szigorúan csak a savanyú káposztás jöhet szóba, de az utóbbi időben inkább csak a sima savanyú káposzta. Ez a gyermek a hasamban nagyon kifinomult ízléssel bír 🙂 Egy aggodalmam van: én egy szekér embernek vennék és küldenék egy szekér csokit. Majdnem minden reggel könnyesre röhögöm magam, főleg miattad hajnalkám. Akkor ez most hogy legyen?

  Kedvelés

 29. Szógálati közlemény

  Pikareszk: csokiroló, körtés Stühmer,Melódia, marcipánosak, kinderek, bármi, ami töltetes

  Semese: Bounty, Snickers, egész mogyis, bármi, ami nem gyümis (semese: nem szeretem a csokit)

  Tollampapírom: Ágasvár

  Borsó: rizses Milka, egész mogyis, bármi, kivéve gyümis

  Gabi: Terry,s, egyéb férfias csokik, pl. szőrös, sörszagú, nagymellű, szőke, stb. (sátáni kacaj)

  Ursa Minor: bármi

  Gyöngyi: ChocoMe

  Aritareal: XXL Sport, Milka Alpenmilch, Starbrook Airlines

  Ribizli: mandulás Lindt, házicsokik, BMV Heidi (BMV= Bele Minden Vackot)

  FarkasViki: Sárgabarackos-kexes Boci, Boci, konyakmeggy, francia drazsé

  Arien: Sárgabarackos-kexes Boci

  Devorah: Sárgabarackos-kexes Boci

  Vacskamati: Alkoholosak, mogyis-mazsis

  Mau Palantír: étcsokik, Heidi

  Monika: minden

  hallgatag: After Eight

  Creusa: bármi

  bogomir: Szamos, Stühmer, Szerecsen ét

  Dorka: 70%-ostól felfelé bármi, főleg narancsos

  Szilfa: minden

  Békakirálylány: konyakmeggy

  Remélem, nem hagytam ki senkit. Akik nincsenek a listán, nem nyilatkoztak.

  Kedvelés

  • Csúcs a lista! Köszi Hajnalkám!

   Az én preferenciáimat tekintve még annyi, hogy a sima tejcsokit is nagyon szeretem. De kérlek, mogyorósat még véletlenül se küldjön senki, mert úgy kitör tőle rajtam a ragya, hogy anyám se ismer fel. Mogyorósak kíméljenek! 🙂

   Kedvelés

   • Bakker, hogy tehettem ilyet??? Hamut szórok a fejedre és megszaggatom a ruháidat máris! Bocsánatbocsánat, azonnal pótolom.

    Kedvelés

   • Nem gondoltam, hogy ezt a topikot is érdemes lesz olvasnom, de te komolyan felérsz egy tonna csokival. Lemaradtam, titokban kell megírni, kinek küldenék csokit? Muszály a szabájokat végigbogarászni, ha neked küldenék?

    Kedvelés

   • Örülök a szaszerodnak, de én vajon hogy tudom meg a te elérhetőséged? Monnyam azt, aki neked akar küldeni, hogy válasszon mást, mer nem és nem jelentkezel, miiiii?

    Kedvelés

   • Szógálati közlemény

    árnika kedvence a (nem túl!) ostyás étcsokis étcsoki, avagy az étcsoki natúr.

    Kedvelés

   • 🙂

    (ahogy én magyaráztam, hogy mit szeretek nem volt ennyire didaktikus, szóval hajnalkám! a hülye kívánságokból értelmes szöveget gyártók első díja mindenképpen jár neked

    Kedvelés

   • Csokiból van?

    *

    Beszélnem kell veled, tedd lehetővé, kérlek. Privátim.

    Kedvelés

  • hat en kuldtem amit kuldtem. ha nem izlik, add a szomszednak es ertekeld a szandekot 🙂 es szeretem a csokit, felrebezel Hajni es az etcsokit nagyon nagyon szeretem.

   Kedvelés

  • Hát, a ChocoMe az extrém vágyaim netovábbja. Gyakorlatilag mindent megeszek, a marcipánoson és étcsokin kívül. Igénytelen vagyok ebben is, mint minden másban, ami kaja.

   Kedvelés

  • Nem szeretem a tejcsokit, semmiféle formában sem, csak ha van benne egy csomó töltelék, mint a Duplóban, például.
   Inkább töltött ét, csokiroló, Melódia! Nagyon kössz a munkát Hajnalkám!

   Kedvelés

  • Annyit még mondanék, de ezt az engem választóknak is írtam, hogy nekem mindegy, tényleg minden csokit szeretek, nálam ezt nem lehet elrontani, így én rábízom a küldőre, mit választ nekem. (Ágasvári eleve csak pár helyen kapható.) De egyébként jó ez a lista, pont most kezdtem bogarászni, ki mit mondott, így könnyebb.

   Kedvelés

  • De jó, hogy kigyűjtötted!!
   Azért frissíteném, mert nem csak az AfterEigh-t a nyerő nálam, csak megemlítettem a mentoloscsoki fujjolásokra reakcióként. Nagyjából mindenféle csokival jól kijövök, kivéve a nugátot.
   Emlékeztek a régi Kajla csokira? na az fúúúúúúúúúúj. meg az Americana is fúúúúúj.
   A krémmel töltött csokikat szeretem viszont. A régi Melba kockát hogy szerettem!
   Azt hiszem mindjárt el is megyek feltöltekezni csokiilag.

   Kedvelés

   • Köszi, gondoltam, hogy ha nem írok sokat, majd kiegészítitek úgyis, szóval, kicsit ügyeskedtem, hogy rátok is löcsöljek valami melót, bocsi. 😀

    Kedvelés

   • Aztán te mért is nem adtad még le az elérhetőséged hajnalkának, jóasszony???

    Kedvelés

  • Nem kis munkám van benne, hogy megmerem írni ezt a hozzászólást, sok még a dógom magammal, na.
   Szóval egészmogyorós bármilyen mennyiségben, de a mazsolával a világból ki lehet üldözni.
   Megírtam. Simi-simi.

   Kedvelés

 30. Úgy örülök ennek a csokiláncnak! És úgy izgulok, hogy jókat küldjek!
  És még kapok is! Én, csokit, ajándékba 🙂 Mennyi öröm!

  Alig várom, hogy becsokizzak! 😀

  Kedvelés

 31. Szógálati közlemény

  Emberek, lányok és fijuk!

  Aki nem tudja, kinek küldjön csokit, de mégis szeretne valakinek, jelentkezzen az adminiszternél, mert a kereslet jelenleg meghaladja a kínálatot.

  Csak sorban, sorban! Lehet tülekedni! Pörgessük fel!

  hajnalka

  Kedvelés

 32. Szógálati közlemény

  Emberek, halál ciki, de a nagy melóban tisztára elfelejtettem, kinek ígértem csokedlit, kérem őket, jelentkezzenek!

  Ma már nem leszek, csak holnap.

  Bocsibocsi!

  hajnalka

  Kedvelés

   • Asszony, napok, hetek, évek óta üzengetek, hogy jelentkezz! Lerágják a fülem érted a rajongóid! Majnem öngyi lettem má! Remélem, írtál elérhetőséget a minisztérijomba?! Kapol, na, ha már ilyen szépen kéred. Mommeg, mifinom neked, minem.

    Kedvelés

   • Már írtam följebb, de csokiról sosem lehet eleget beszélni, szóval: nyolc óra utáni csoki (zöld, biztos a nevem miatt szeretem), vagy buborékokkal teli milka, vagy kinder bueno és/vagy duplo.
    Ami nem: kakaós tejtábla, boci és tibi csoki (igen, szomorú) – kivéve bociból a sárgabarackos-kekszes, de azt meghagyom a kollégáknak, fehér csoki, töltött csoki – igen, itt is misztikus módon a ferrero termékek kivételt képeznek (lásd: kinder bueno), ki érti ezt?

    Kedvelés

   • A Párt tervez majd egy kiadványt, amiben lehet írni a kapott csokikról?
    Csokit kaptam, megírom.

    Kedvelés

   • A Párt betiltva, szempilla-hátrakötözés jár a klikkeskedésért.

    Az élet nem seggig puding, sajna.

    Kedvelés

   • Na, ez pedig nem vall rám. 😀

    Az élet nem s*ggig csoki! (by Zöldfűszál)

    Kedvelés

   • Azt próbáltam kifejezni, hogy az élet igenis s*ggig csoki lesz nekünk hamarosan. Vagy vállig. Hála a csokimissziónak.

    Kedvelés

   • A Párt betiltva, szempilla-hátrakötözés jár a klikkeskedésért!
    Igen! Elejink (elődeink) szóhasználatában a pált, páltos egyenlő volt a hazaálulóval.

    Kedvelés

 33. na gyüttem én is felsorakozni a misszióba bele. sokkal többet olvasok, mint amennyit kommentelek, de úgy érzem, itt a helyem. ritkán eszem csokit (havonta max. kétszer – ez ritkának számít egyáltalán?? viszont ennél kevesebbet kommentelek, az biztos), de ha valami különleges ízesítésű, keserűbe hajló csokifélével sodor össze a Zélet, beleposztulnék, ha nem kóstolhatnám meg. azt muuuszáj!
  utálom a diabetikus csokit. ezt azért mondom, mert 1-es típusú cukorbeteg vagyok, már két évtizede, és emiatt… nos, kaptam, igen, kaptam eleget. ráadásul legtöbbnek a szénhidráttartalma magasabb volt, mint azoknak a csokiknak, amiket én igazán szeretek.
  akkó ez így ennyi. most mi van? fel vagyok iratkozva? van már barna foltom??

  Kedvelés

 34. Én elképesztően unalmas és hagyományos vagyok, konyakosmeggy-tengerbe szeretek belefulladni 🙂
  És ha adminhajnalka megadja a kért e-mailcímet, már valakinek küldök is amit szeretne, bibibííííí…. 🙂

  Kedvelés

 35. Szógálati közlemyény

  tib, te galád, iratkozzál fel itten, mer (számomra érthetetlen) igény mutatkozott rád csokiügyben, de mánis!

  adminiszter

  Kedvelés

 36. Képviselőnét nem sikerült megtalálnom 🙂

  Nekem a kedvencem a váras meg a betűs csoki. Ami nem is csoki Éva olvasatában, viszont nosztalgikus íze van neki. (Mondhatnám, hogy szeretem a nagyon kakaós csokikat is, mert igen, de ha kedvenc és én választok, akkor betűs/váras csokit kérek!) Meg kis műanyagpalackos limót, amit nevezzünk ki léccci tiszteletbeli csokinak. Mindegy milyen színűt.

  Kedvelés

 37. Ajjjaj, kulturális lemaradásban vagyok én itten kérem, meg még nem is igazán értem a rendszert, de hamar tanulok.
  Szeretem a piros mogyorósat, még gyerekkoromból maradtam úgy, és nem tudom, az étcsokis mese-keksz ér-e?

  Kedvelés

 38. Nem vagyok nagy csokifogyasztő, ezért késve érkezem.
  Kedvenc? Hát jófajta tejcsoki vagy fehér csoki, nem okvetlen milka, csak normális. Ha van benne mogyoró, marcipán vagy aszalt gyümölcs, az jó pont, de ilyen mindenféle krémek, azt kihagyom. Meg az étcsokit is. Tudom, igazi csokikedvelőnek az a csúcs, de én meg így maradtam. Ja! Aki még nem tudná: alkoholosat sem.
  Én is igyekszem rájönni a működésére a rendszernek.

  Kedvelés

 39. Szógálati közlemény

  Jelenleg 43 csoki készül útrakelni.

  Akiket-eléggé el nem ítélhető módon-nem láttam el a kért címekkel, jelezzék, mert összecsapni látszanak felettem a könyvelés hullái!

  Akiknek csokit ígértem és most röhögnek rajtam, mert elfelejtettem, kiknek, azok is jelezzék!

  Köszönnyük!

  hajnalka

  Kedvelés

 40. Én útnak indítottam a szállítmányt a kiszemelteknek. Baromira izgulok, hogy odaérjen rendben! 🙂 Szuper biztonságosan küldtem.
  Ha lenyúlja a Magyar Posta, én szétrúgom a postás valagát. Így finoman, nőiesen.

  Kedvelés

 41. Most csak úgy eszembe jutott, az öléletralyzos posztnál volt szó a tejporról meg a reszelt tehénről. Múltkor megörvendeztettem vele a kollégáimat, percekig fetrengtek a röhögéstől. Köszi, nemtudomkivolt!

  Kedvelés

 42. Szógálati közlemény

  A döcögős ügymenet felpörgetése végett(lyully) kérem azokat a misszionáriusokat, akik még nem adták le az elérhetőségüket a minisztérijomban, sürgős jelleggel pótolják! Ne írjak már ki mindenkinek egyenként hsz-t, mer kimegyek mán a divatból.

  Akik meglepit szeretnének és megbíznak hajnalkában, mindjárt lakcímmel kezdjék, hogy haladjon a sor!

  Név szerint:
  Porc
  hallgatag
  Dorka
  ursa minor
  Sz.Kata
  Kalüpszó
  Monika
  követő
  marypoppins
  Johanna
  handrella
  bronzérmes

  Akiket kialvatlanság ürügyén valahogy kifelejtettem a listáról, azok is!

  Köszönnyük!

  hajnalkadminisztra (by muffti)

  Ps.: Aki nem jelzik, hogy ígértem nekik csokit, azok nem fognak kapni és pont. Már kéccer szótam! Ez a harmadik. Szigorú vagyok, de igazságtalan!

  Kedvelés

 43. Visszajelzés: indikátorok | csak az olvassa — én szóltam

 44. Akkor én is, bár még mindig meghökkenve állok az előtt, hogy én valakinek eszébe jutottam:

  Amit NEM vagy nem igazán szeretek:
  alkoholos csokik, marcipános, rumos, epertöltelékes (uncsí),

  Ami jöhet:
  fehér-, tejcsoki elsősorban, de ha valami fincsi érdekesség, lehet ét- is,
  töltött csokik, pl. levegős (buborékos), kekszes, ostyás, egészmogyorós (mandulás stb.), karamellás, mogyikrémes, vaníliás (nyamm), pufirizses, meg van az a tenger gyümölcsei csoki, mogyorókrémes, na attól behalok…
  sorolhatnám még sokáig, a lényeg, hogy könnyen örömet lehet nekem okozni csokival, mert nem sok van, amilyet nem szeretek. :)) (És sokfélét nem kóstoltam még.)

  Hát, izé… Köszi. :$

  Kedvelés

 45. Ha a csakazolvassa-olvasótábor hadsereg lenne, nem én lennék a gyorsreagálású különítmény, azt gondolom. Mondjuk például én lehetnék, aki a végén lekapcsolja a villanyt.
  Már mondtam az illetékesnek, mindenesetre szeretem a tejcsokit, leginkább, és lehet pikáns (olyan mindenfélés, körtés-krampuszos, tudjátok), és lehet szép.

  Kedvelés

 46. Ez őlület! Végre egy hely, ahol kinyitom a libilális nagy pofámat, oszt akkor még jutalmat is kapok. Minél többet járatom, annál inkább lecsokiztok.
  Hurrá!
  Köszi!

  Kedvelés

 47. jelentem, nekem is megjött az első missziós csomagom. köszönöm, semese! jaj, láttál volna négyünket a tegnap: ott topogtak az asztal körül, míg lefotóztam. egyet megettünk, mondtam, a másik az ENYÉM. kicsilány kb. úgy nézett rám, mint egy gyerekgyilkosra.

  három csomagot küldtem. mondom a postán, ajánlva szeretném. mi van benne? vigyorogva: áruminta. milyen áru? csoki. ja, azt nem lehet ajánlva. simán? azt lehet. úgyhogy simán ment.

  Kedvelés

 48. Nyilas Mi…izé…hajnalka pakkot kapott! 🙂

  Bogomir és férje, aki a futári fincujót látta el hibátlanul! Annyira kösziiii!!!! 🙂 Nem lehet ide képet rakni, de jobb is, mert ha látnátok, miket kaptam! Isteni! Egész mandulásokat! És még mást is. 🙂
  A kedves sorokért külön óriási puszivödöl!

  bogomir kisebb mint három

  Kedvelés

 49. Monalisa kisebb mint három! 🙂 hajnalka nagyon boldog és nagyseggű lesz hamarosan! Báááár…a második már így is adott. 😀

  Köszönöm, monalisa!

  Kedvelés

 50. Étcsoki elsősorban. A tej és fehér nem. Balaton ét, kinderbueno, duplo, marcipános ét-piros ritter sport pl., narancsos ét. Na jó szeretem a mozárt kuglit, de azt szokott a férjem hozni 🙂

  Kedvelés

 51. Ó, hát én ma levelet kaptam, lájf :), magától Főcsürheasszonyságtól 🙂 Csokitengerbefulladás egy-két-há és indul, köszönöm Évus kisebb mint háromszívvel!

  Kedvelés

 52. Választottjaimtól türelmet kérek szépen, jövő csütörtökön van az utolsó vizsgám,
  tehát esztétika után e(sz)hettek (Esz..) devoratól érkezett csokit.

  A humorom vészesen romlik, viszont a csokik elállnak!

  Kedvelés

 53. Semese! Koszonom! Ez a figyelem, szeretet ami itt van , az egy csoda.
  Szoval ! Tudtatok, hogy europa nyugatabbik reszen lehet kapni olyan nagyon fekete csokis (70%) ostyas csokit, amire mindig is vagytam?
  Hmmmm, fincsi!

  Kedvelés

 54. Sajnos én sem a gyorsaságomról leszek híres a csokiküldetés első fordulójában, de a borítékokat már megvettem. Nemsokára lesz csoki is, aztán irány a posta. Teszek a borítékokba egy csipet szeretetet is, vagy kettőt, és közben érzelmes zene fog szólni. Türelem, drágáim!

  Kedvelés

 55. Ismeritek a postakész borítékokat, ugye? a borítékot megveszed, utána súlyhatár nélkül pakolhatsz bele. van ajánlott meg nem, van franciaborítéknyi és fél A/4-es (ami az A/5-ös magyarul). Olcsóbb, mint a sima boríték ajánlva.

  Kedvelés