1 310 thoughts on “ti írjátok: aktuális

 1. Köszönöm a megtiszteltetetést és üdvözlöm az idetévedőket meg a tudatosan idejövőket !
  Hozzatok aktuális híreket, amiket meg tudunk beszélni, tabuk nélkül, őszintén és humánusan.

  Kedvelés

 2. Szerintem ez borzasztó, mert megalázó. Nem vicces, nem szórakoztató. Ok, hogy van egy csattanó a végén, de én ezen nem tudok nevetni, mert van egy olyan előzmény, ami kiborító. Mi lenne az üzenet? Az, hogy minden megtörténhet. Meg sajnos. Az is, hogy ilyen reklámokat készítenek.

  Kedvelés

  • ismerosi korben en azt latom hogy a gyerekvalalassal megszunt a lehetoseg hogy egyetemi oktatonal feljebb lepjen egy no. Mert onnantol oda kell ernie az oviba, beteg is lesz az a gyerek, otthon is marad vele mondjuk 2 gyereknel max 6 evet, stb, stb..es kozben a no egyszeruen hatranyt szenved a szakmai eleteben egy ferfival szemben, akivel mondjuk egyszerre vegeztek el a Phd-t, de a ferfi nem ment el szulni.

   Kedvelés

  • Az a nagy baj, hogy Mo-on nem szégyen a nőknek semmit nem adni, pl. a Prima Primissima döntőbizottsága és a preferáltjai is mind 90 %-ban férfiak, és ez dönt el mindent.
   Férfikvóta van, magyarán, Mégpedig nagyon magas !
   És van hozzá pofa – és senki nincs, aki számonkérné ezt a nyílvánvaló-szemenszedett részrehajlást
   Tudná valaki megmondani, hogy az Alkotmány illusztrációkra miért is csupa férfi kapott megbízást milliókért – amikor képzőművészet terén vannak talán a nők a legkevesebb hátrányban ?
   S amikor az elkészült művek olyan vitatható színvonalúak, amilyenek !!!!
   Nem igaz, hogy nem találni ennél százszor tehetségesebb nőket.
   És mégsem.
   Csak vicc persze – az is lehet, hogy nem találtak egyetlen női képzőművészt sem, aki ilyen szintű nyílvános seggnyalásban részt vesz…

   Kedvelés

   • “a 17 Széchenyi-díjazott között egy nő sincs.”
    “a díjat odaítélő bizottság tagjai is mind férfiak voltak”
    “Az akadémia 273 rendes tagjából 12 a nő”
    “mind a 26 magyar egyetemnek férfi rektora van”
    “Az olyan nagy egyetemeken mint a ELTE, a SOTE vagy a Corvinus, soha nem volt még női rektor ”
    Na, már most, ezek ismeretében, kicsit csodálkozom a cikk ezen mondatán:
    A nők hamarabb vesztik el az önbizalmukat, a hitüket abban, hogy nekik sikerülhet tudományos karriert befutni”.
    Tényleg? Szerintem az a csoda, hogy egyáltalán volt valaha bármiféle hitük, vagy bíztak annyira magukban, hogy sikerülhet férfiak között érvényesülni. Nagyon-nagyon elszomorítóak a fenti adatok. Hogy a fenébe nem szégyenli ezt senki? 😦

    Kedvelés

   • Ugyanez a helyzet a versenyszférában is, kevés a női vezető. A beosztottként dolgozó nőktől ugyanazt várják el, mint amit a férfiaktól: üljön bent estig; ha szükséges, túlórázzon; ne hiányozzon sokat, ha a gyereke beteg; ne lépjen le hamarabb, ha a gyerekért kell menni az oviba; valamint ugyanazt a stresszes melót végezze, mint a férfiak. Vagyis beosztotti szinten alkalmasnak tartják ugyanarra a munkára, viszont vezetőként már nem. Pedig ugyanannyit dolgozik, ugyanolyan feltételekkel, ugyanazt bírja, ugyanazt várják el tőle. Amikor meg előléptetnek valakit, akkor az többnyire férfi. Pedig a nő is meg tudná csinálni… stresszes, időigényes vezetőnek lenni? Beosztottként is bírta a stresszt, döntéseket hozott, felelősséget vállalt, stb. Valami olyan van, hogy beosztottként nincs különbség az elvárásokban, nincs engedmény, viszont a vezetői szerep kapcsán a régi sztereotípiák alapján ítélik meg a nőket, mintha beosztottként engedményeket adtak volna neki.

    Kedvelés

   • nem csak a munkahelyen várják ugyanazt, de azon túl is…közép és felsővezetők rendre együtt járnak -persze jó későn -focizni, golfozni, kocsmázni, aki nincs ott lemarad…családos-gyerekes nő márpedig nincs ott, és nem csak a munka, meg a világ miatt, hanem maga miatt sem, általában

    Kedvelés

   • Van egy unokatesóm, nő, és kutató biológus. Egyetemen oktat, vendégprofesszornak hívták, de ottmaradt, mert megtetszett neki, és meg voltak elégedve a munkájával is. Adtak neki egy laptopot meg egy kocsit.
    A férjével él, de gyakorlatilag az ő fizetéséből élnek, mert a férje zenét tanít, az viszonylag keveset hoz a konyhára. Ha elmenne szülni, visszavárnák, efelől biztosították. Megbecsülik, nem éreztetik vele, hogy más, mint a többiek. Sok kollégája is nő.
    Ja, hogy ez nem itthon van, azt elfelejtettem mondani. USA.
    Itthon egy cégnél dolgozott 12 órákat, kutatott, adminisztrált, kb 180.000 ft-ért havonta. Nem nagyon akar hazajönni.

    Kedvelés

   • Az Alkotmány illusztrációk egy kicsit más tészta, mert egyrészt ilyen alkalmazott munkát (meg eleve: alkotmány!!!_illusztráció_) normális képzőművész nem vállal el, másrészt meg ennyire befeküdni a politikának, nem egy okos döntés képzőművészként sem. Aki elvállalta, az vagy annyira csóró volt, hogy mindegy volt neki, honnan lesz pénze, aki meg ismert művész közülük, az meg vsz. jónak látta a lefeküdni a kormánnyal.

    Annak amit ott láttunk,köze sincs a kortárs képzőművészethez, az valami vizuális nonszensz ne gondolod, hogy kitüntetés volt ez egy művésznek, sőt, eléggé lenézett dolog.
    Úgyhogy én örülök, hogy nő nem volt köztük.

    Kedvelés

   • De ehhez képest persze a nőket nevezik kurvának ??? Valóban ?
    Most vigasztalódni lehet a felhozottakkal, de a megbízások tekintetében nincs semmi különbség, mert ha ez egy elegáns és elismert munka lett volna ez, akkor sem kértek volna fel rá nőket ! Mint ahogy a strapás kistelepüléseket sokszor sózzák nőkre – ám a nagyvárosok polgármesterei nem lehetnek nők – mert ott nagy pénzek forognak.
    És ez, meg a vezetői posztok kiosztása is abból ered, hogy a nőktől minden szinten sajnálják a pénzt.
    A kifejezetten csak nők által végezhető, igen strapás, idő- és energiaigényes, sőt még pénzbefektetést is igénylő, ugyanakkor társadalmilag ugyancsak hasznos és elengedhetetlen munkafajták,
    úgymint a terhesség, szülés, anyaság vonatkozásában épp ezért találták ki minden épeszű megfontolás ellenére, hogy ezek márpedig ingyenesen végzendő feladatok !

    Mert ezzel lehet a nőket leginkább rabszolgasorban tartani. Aztán mióta olyan munkát végezhetnek, amiért a férfiaknak pénz járt, hát abból sem akaródzik juttatni nekik.
    Egyedül az önfeladás az, amiért a nőknek nem sajnálnak fizetni.
    És a sok nők ingyenmunkájából a férfiaknál landoló pénz lehetőséget is ad a férfiaknak arra, hogy megvegyék belőle kilóra a nekik tetsző nők önfeladását.
    De emellé az “extra” pénz mellé grátiszként a megvetés és lekurvázás is jár
    a nőknek, persze.

    Kedvelés

   • “Egyedül az önfeladás az, amiért a nőknek nem sajnálnak fizetni.”
    Helyesbítek : azért is sajnálnak fizetni, és azért jár mellé bosszúból vastagon a lekurvázás.
    Pedig azt a pénzt elsősorban nem is a nőre költik – hanem a saját maguk extra szórakoztatására.
    És miből is ? Hát abból a pénzből, ami náluk több lehet a borítékban, meg a megbízások által – a nők ingyen és értéken alul dolgoztatása által.
    Olyan álságos ez a dolog, hogy a nőknek a társadalmi haszonnal járó, alkotó önmegvalósítást nem hajlandóak fizetni,
    és ezáltal minden nőt megrabolnak.
    És az így lenyert pénzből van megfizethetik maguknak az extra bónuszként a nők egy szűk körének önfeladását – és aztán emiatt az összes nőre stigmát szórnak a kurvasággal !
    Horribile dictu arra a nagy többségre is, akik mint anyák ingyen húznak és közben még csalják is őket…

    Kedvelés

  • minden területen megfigyelhető tendencia: az alsó szegmensben, ahol nagyobb a munkateher és kevesebb a pénz több a nő (beosztott ügyészek, bírók, tanárok) és ahogy megyünk felfelé szépen fogyatkoznak a nők (alkotmánybírók között nincs nő, legfőbb ügyész, legfelsőbb bíróság, na jó most van egy kivétel a kúriánál , de ezt inkább most hagyjuk… iskolaigazgatók, nyomozó, vizsgálók mára már többnyire nők, de a vezető mindig férfi stb. stb. )

   és ugyanez az egyes munkaterületek között is. a tipikusan rosszul fizetett melókat nők végzik (ápolónők, gondozók, tanárok)

   érdekes Németországban, Finnországban jól megfizetik a a tanárokat és ott mennyi a férfi köztük! Mindjárt megjelennek az urak, ha van pénz a láthatáron!

   Kedvelés

   • “Mindjárt megjelennek az urak, ha van pénz a láthatáron!” – megjelennének a “hölgyek” 🙂 is ha odaengednék őket!

    Kedvelés

  • Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy férfiről elnevezett utcában egy férfiről elnevezett egyetem. Ezen az egyetemen (aminek természetesen a rektora és a dékánjai is férfiak voltak) volt egy férfiről elnevezett előadóterem, benne 20 nagy és dicső (férfi)tudós portréjával, és 50, kevésbé nagy és kevésbé dicső diákfiúval, akik viszont tudták, hogy elődeik mind nagyok és dicsőek voltak, és természetesen majd ők is azok lesznek. Itt a vége, fuss el véle.
   Ja, nem, bocsánat, volt még ott pár diáklány, és a katedrán egy tanárnő is.

   Megj.: A történet szabadon felhasználható bármilyen egyetemre és tudományterületre.

   Kedvelés

   • Igen, tudom. A “pár diáklány” ironikus volt, csak lehet, hogy rosszul fogalmaztam, és nem jött át. Úgy gondoltam: voltak ott még azért egy páran, sőt, lehet, h nagyon is sokan, de tök mindegy, mert ők nem ellenfelek. A tanárnő meg nagyon szerencsés, hogy ott taníthat, biztos stréber volt az egyetemen, és a tudományokhoz való természetes érzéket, ami a nőkben nincs meg, szorgalommal pótolta (oké, ez a hozzáállás mára már inkább csak a természettudományoknál van meg, a női bölcsészeket elfogadják).

    Kedvelés

  • Mint a kérdésben érintett, még annyit tennék hozzá, hogy a nők a nem hivatalos egyetemi hierarchiában mindig megkapják az aljamelót.
   És ez se segíti az előrehaladást. Valahogy az az érzésem, hogy a tanszékünkön a korombeli és azonos pozícióban lévő fiúkák összesen nem csináltak meg annyi aljamelót mint én egyedül.

   Mondjuk ott van mindjárt a csodálatos oktatásszervezés: órarend összeállítás, kurzusmeghirdetés (jó esetben csak a problémásabbak a többit csinálja a tanszéki titkárnő), esetleg még a vizsgakezelés is, kurzusfölvételi problémák kezelése, egyéb oktatással kapcsolatos egyéni óhaj sóhajok kezelése, többi oktató segítése az adminisztrációban (”Jaj hogy is kell jegyet beírni az Etr-be?”)

   Ez szinte kizárólag női meló (Az órarend egyeztetést van ahol fiúkra bízzák, de az utó illetve aprómunkákat már többnyire nők végzik ott is.)
   Hogy álításomat számokkal is alátámasszam: Az egyetemünkön oktatásszervezőknek tartott továbbképzésen kb 20 nő közt akadt egyetlen férfi oktatásszervező.

   És, hogy kellően cinikus legyek zárásként: “Jaj de szép ez a kettős for ciklus, és főzni tudsz-e?”.

   Kedvelés

  • tegnap futás közben volt egy apró aha élményem. ehhez a témához kapcsolódik.

   sokszor elnézegetem munkám során a férfiakat, ahogy egymással beszélgetnek, ahogy köszöntik egymást, ahogy megjegyzéseket tesznek.
   közben – még akkor is, ha esetleg éppen “körön belül” vagyok – mindig az az érzésem, hogy ők egy nyelvet beszélnek. olyan közös kiindulóponton állnak és mozognak, amelyben nekik minden ismerős, míg az ezen kívül rekedteknek minden ismeretlen, bizonytalan. nehezen tudom ezt konkrétan megfogalmazni, de van egy fajta összezárás, közös nyelv és közös élményanyag is mindebben.

   szóval ezek a férfiak egy csapatban játszanak.

   nem vesznek be a csapatba bizonyos férfiakat és nőket pedig egyáltalán nem.

   aztán e körökben meg- megjelenik egy-egy nő. és mi történik? ez a nő is az ő csapatukban játszik. és bezárul újra, még nagyobbat csapódik a láthatatlan ajtó, ami összezárja ezt a csoportot.

   tehát, amint nők kerülnek be ezekbe a csapatokba azonnal csapaton belül játszanak. emiatt aztán semmilyen szinten nem artikulálódik a körön kívüliek érdeke és nem is enyhül az eredeti rendszer túlhatalma.

   tehát ne legyenek illúzióink és ne jöjjünk a magas beosztásban lévő nőkkel, mert ezek a kiragadott példák cseppet sem enyhítik a rendszerbe zárt hatalmukat a férfiaknak.

   rendszerbe zárva.

   csak akkor enyhülhet ez, ha sorban mind a nők megerősödnek és nem döntenek a saját sorsukról a rendszer által kódolt üzenetek alapján (férjhez kell menni, kapcsolatban kell élni, gyereket kell szülni, főzni kell stb stb.)

   Kedvelés

 3. Hali, jo hogy lettek ilyen ti irjatok kategoriak is 🙂 az aktualisba azok is beletartoznak ha mondjuk elkezdtem rendszeresen uszni jarni es buszke vagyok magamra es jonnek elujsagolni hogy dejodejo? vagy csak aktualis ujsag hireket lehet ide irni?

  Kedvelés

 4. Egy képet szeretnék megosztani veletek. (Sajnos technikailag csak facebook linkkel tudom feltenni ide.) A fordítása: nem kereste – nem kérte – nem sugalmazta – nem provokálta – nem bujtotta fel – nem könnyítette meg – A nemi erőszak soha sem az áldozat bűne. Mindig a támadó és a férfiközpontú kultúra bűne. (Olaszul beszélőket kérdezném, hogy férfiközpontúnak fordítanátok?) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10200926963001891&set=a.1120760144771.2020216.1400089912&type=1&theater

  Kedvelés

  • minden baj forrása a nő! (miattunk van a sok válás, mert nem tiszteljük a hagyományos értékeket bla bla bla)
   mivel mi vagyunk az ok, mi kapjuk az újabb feladatot is.
   soma mama egyébként nem abban a házban lakik ahol a családja. vett magának külön egy lakást, hogy el tudjon vonulni. és onnan indul el osztani az észt!
   (kicsit mintha hintené az igét a tudatlan tömegnek)

   Kedvelés

  • Nem unják még ezt a “mindenről a nők tehetnek” mantrát? A múlt heti nők lapjában bizonygatta Monspart Sarolta, hogy a nők tehetnek a magyar férfiak tunyaságáért és ebből adódó korai halálozásukért ill. betegségeikért, sőt még az alkoholizmusukért is. Megemlítette, hogy minden előadásán elmondja, a nők csupa szeretetből halálra(!) etetik a férjeket, ráadásul nem noszogatják eleget, hogy sportoljanak. Mert ha a nő “okos karmesterként” hétvégi mozgást is komponál az ebéd mellé, csak akkor lesz mozgás! Ettől a mondatától különösen kiakadtam:
   “Arról nem is beszélve, hány nő akar jobb ruhákat, meg a Balaton helyett a tengernél nyaralni, amiért a férfi másod-, harmadállást vállal. Ők a munkahelyi stresszt is rosszabbul viselik. Jön a depresszió, az ital, az infarktus. Vagyis megint a nő! A karmester…”
   Persze a férfiak még véletlenül sem akarnak soha nagyobb lakást, jobb autót, legújabb kütyüket. Csak azok az őket hajszoló nők ne lennének ja…az sem zavarja Monspart Saroltát, Magyarországon több a depressziós nő mint férfi, ráadásul ez a szám férjezett nők esetében meredeken emelkedik! A nők depressziójáról ki tehet? Ja, tudom a többi nő!

   Kedvelés

   • Nem bírom őt valahogy, mindig irritált. Persze ettől még le a kalappal az ereje és a lendülete előtt, de nem szimpi. Az előadásai sem teszik szimpatikusabbá…

    Kedvelés

   • Kicsit a lányokat utáló fizikatanárnőmre emlékeztet. Az a megvetés a saját neme iránt, ahogy ostoba, lusta tyúkoknak tartja őket..

    Kedvelés

   • http://supertv2.hu/musoraink/super_mokka/3849_supermokka_04.12._rock_n_roll_futas_az_erdoben.html

    itt is ugyanezt mondogatja sacink.
    kiegészíteném, árnyalnám ezt egy kicsit.
    egyrészt monspart sarolta nagyon nagy sportoló. én eredetileg tájfutó voltam és nagyon nagy példaképem volt. és ma is az, ahogyan él, ahogyan a sportot propagálja.
    a belinkelt videóban a következő hangzik el sacinktól:
    szex a téma, hogy az idősebb nőknek nincs már kivel szexelnie (eleve gáz, hogy ez itt ebben a témában szóba jött, de mindegy). és ennek kapcsán jegyzi meg M.S. , hogy mert addigra már a nő eltette láb alól a férjét azzal, hogy halálra etette.
    sajnos ebben igaza van. azzal, hogy persze nem kötelező megenni mindig mindent amit eléd raknak. egy kis tudatosság talán a férfitól is elvárható, meg hagyjuk már, ezt a nő karmester dumát.
    viszont vizsgáljuk meg egy kicsinykét, hogy miért főz a nő?
    miért etet a nő?
    miért érez a nő állandó késztetést az etetésre?
    miért van a nőben egy állandó bűntudat, ha adott esetben nem etette meg a családját?
    miért veszi a nők nagy része személyes támadásnak, ha a családnak étteremben, ne adj isten gyorsétteremben kell mennie?

    és vizsgáljuk meg azt is:
    miért eszi meg a férfi rendre azt, amit a nő elé tesz?
    miért nem mondja, hogy most nem vagyok éhes? (még akkor sem mondja többnyire, ha előtte valamit már bekapott) miért?

    én a magam életében azt látom, hogy – ahogy a kicsikart és nem akart szexek sorával – az étel elkészítésével, feltálalásával és az etetéssel is egy nagy adag nyugalmat “vásárol” a nő. és ez nagyon elszomorít engem.

    (tegnap amikor vacsorát főztem és közben nagyon fájt a nyakam, arra gondoltam, hogy el kéne mennem masszőrhöz, aztán pedig arra : erre a kis időre már minek?)
    (szóval az örömteli szex és az örömteli főzés meglehetősen hiányzik az életemből)

    Kedvelés

   • Egyáltalán nem általánosan, hanem csak a saját élményeimből válaszolhatok 🙂 ?

    Nagyon szeretek enni, élvezem az ízeket. Etetős is vagyok, szenvedéllyel főzök és nagyon szeretem a főztömmel jóllakatni a szeretteimet. A férjemet különösen. Valami furcsa kéj van abban, ahogy együtt veszünk részt ugyanabban az érzéki örömben, és büszkeséget érzek, hogy ezt én értem el. Ez már furcsább, de annak is örülök, ha megfelelő, egészséges tápanyagokkal fűtöm mindkettőnk szervezetét.

    Ehhez adjuk hozzá, hogy a férjem csontsovány, és pocsék evő. Ha főzök, nagyon lelkes közönség lesz, kiüríti a tányért. Biztos vagyok benne, hogy nem mindig sikerül jól, és csak azért ízlik neki mégis, mert a törődésemet érzi rajta, és ez jólesik.

    A többi kérdésre nem tudok válaszolni, mert csak kedv esetén főzök, és nincs bűntudatom ha nem.

    Jók a kérdések, elgondolkodtam, hogy anyám mit válaszolna.

    Kedvelés

   • de te is azt írod, hogy az etetéssel a törődésedet érzi a férjed.
    tehát, ha nem etetsz, akkor nem is törődsz.
    értem, hogy neked emiatt nincs bűntudatod. amiről én írtam az is inkább csak egy olyasmi, hogy kéne hogy legyen bűntudatom érzés. szóval nem mardosom magam, ha lemarad a vacsora, vagy a hétvégi ebéd (dehogy is! ott a hűtő, fura lenne ha éhen halnátok – szoktam mondani)
    DE: milyen érdekes, ha nem főzök, terítek, kaja! felkiáltok, akkor egy nagy katyvasz lesz a család evése. mindenki bekap valami egészségtelent, nem ülünk le és nem adjuk meg a módját, nem beszélgetünk kaja közben és valahogy szétcsúszik az este.
    tehát ezek a következmények. ha csak és tisztán ezeket a következményeket nézzük, akkor mindjárt ott van, hogy igenis van bűntudatom, hiszen amit én nem tettem meg amiatt lettek ezek a következmények.

    a másik amit még felvetettem: a nyugalmat vásároljuk meg az etetéssel.

    persze nem egyformák az élethelyzetek. beszéltünk már erről, hogy
    a szex megvonása, a kaja megvonása micsoda feszültségeket teremt. szerintem ez létező jelenség.

    Kedvelés

   • Igazad van, az étkezések tényleg szétcsúsznak, ha nem főzök, hacsak előtte le nem egyeztetem, hogy akkor ez most ma az ő reszortja.

    Olyan könnyen kerül a vállunkra egy ilyen. Mi nem élünk régóta együtt, de mégis, abból, hogy szeretek főzni, felelősség lett.
    Nagyon bízom benne, hogy a párom a törődést nem csak az etetésben érzi, mert lesz idő amikor hónapokig nem lesz kedvem főzni.

    Kedvelés

   • Egy ideig nekem is gond volt, hogy mivel etessem a családomat, mert miután a munkahelyemen lehúztam napi sok-sok órát és négykézláb megyek haza vagy tekerek bringán fáradtan, nincs kedvem vásárolni, főzni, majd hallgatni, hogy “anya, én most ezt nem kérem, nem szeretem, nem néz ki jól, mást szeretnék enni”. Hideget ettünk, de megadtuk a módját. Én viszont kívántam a napi egy főtt ételt, és ekkor felújították a CBA-t, lett benne melegkonyha, én meg veszem a főtt ételt. Nem minden nap, de heti kétszer biztos onnan van a vacsi, és a férjem megdicsér, hogy “jót főztél”, mert neki kb mindegy, mit eszik és honnan van.

    Kedvelés

   • Érdekesek a kérdéseid.
    Kamaszkoromtól vonz a sütés-főzés, ínyenc vagyok, kihívás egy-egy extra kaja elkészítése, de amióta megszületett a kislányom, rohadtul nincs időm főzni. És kedvem sem. Kifejezettem bosszant, hogy a szabadidőmből elmegy 1-2 óra az ebéd elkészítésére. Hétvégén különösen utálom ezt az egészet. Inkább olvasgatnám a blogot, aztán ennénk salátát rántottával, vagy ilyesmit. Már szóltam is a férjemnek, hogy szombatonként ezentúl nem főzök.
    Nem volt feldobva, de érti a problémát. Mondjuk azt nem ajánlotta fel, hogy majd ő főz, pedig menne neki, ezerszer elmagyaráztam és megmutattam neki egy-két egyszerű fogást.
    Amikor még a hasfájós időszakot éltük a lányunkkal, eljött apósom segíteni. (A férjem édesanyja sajnos már meghalt.) Két-három órákat is ringatta a gyereket, becézgette, énekelt neki, akár pihenhettem is volna, ha közben nem elvárás, hogy minden nap legyen (minimum 2 fogásos) meleg ebéd. Szóval én kutyab…ta vágtában főztem, sütöttem, ahelyett, hogy lefeküdtem volna aludni, vagy elmentem volna egyet sétálni.
    Örömteli főzés? Hát mostanában nekem sem az. 😦

    Kedvelés

   • nekem nagyok a gyerekek. (és nagyon édesek! tudnak ám szépen hangosan köszönni 🙂 )
    beállnak mellém a konyhába és együtt készítjük el a vacsorát, hétvégén az ebédet. ez nagyon jó, tényleg segítség és ők is élvezik, beszélgetünk, hülyéskedünk közben.
    de nélkülem nem csinálják. illetve vannak már kezdeményezések, egy -egy rántotta, saláta erejéig. de nagyon igénylik, hogy én legyek a “karmester” (lásd monspart sarolta eszmefuttatása a női szerepekről. jaj!).
    ebben nyilván benne van, hogy szeretnének anyával lenni, meg a kényelmük is. mindenesetre annak örülök, hogy nem egy magányos kín a főzés, hanem tud vicces mulatság is lenni (de utána én pakolok el! és közben fáj a vállam és senki nem masszírozza meg…)

    Kedvelés

   • A gyerekeid biztos édesek, enyém is cuki 🙂
    A fityulás szobalány, meg a szakácsnő mellé kellene az a házi masszőr is 🙂

    Kedvelés

   • en mult heten mondtam a ferjemnek hogy na akkor mostantol nem erdekel hogy mihez kezd magaval amennyiben nem keri/szereti/kivanja amit a lanyok es en eszunk. merthogy o nem szereti a halat, a sutoben sult krumplit, a kremlevest, stb…a lanyok meg igen. a lanyok viszont nem szeretik amit az apjuk eszik. ugyhogy mondtam hogy minden este lesz a hutoben egy tanyerral abbol amit mi eszunk ebedre, ha keri jo, ha nem, akkor meg dobja ki es egyen hideget. nem birok mindenkinek megfelelni, nincs idom fozni es ezert nem is szeretek. regen elveztem a fozest, meg a gyerekek elott. es nincs kedvem ketfelet fozni. lehet kapni remek kajat kifozdekben, hozzon onnan egy adagot ha nem jo neki amit en fozok. mondjuk o foz is, persze amikor kedve van es akkor hust krumplival kulonfele verziokban, ami nagyon finom, de en sokfele mast is szeretek. ja es most raadasul fogyozom is, ami nem egyszerusiti le a menut.

    Kedvelés

   • no helyben is vagyunk.
    lettek gyerekeink.
    apának és anyának.
    az etetés rész anyán maradt.
    amikor apa hazaér munkából várja a kaját. azt amit neki, csakis neki készítettél (és a szalagot is kicserélted a hajadban, mielőtt hazaért 🙂 )
    (és hogy néha főz, húst, krumplival. és főz neked, készít neked egy salátát, vagy egy gyümölcstálat? ami után nem neked kell elpakolni?)
    bevallom néha nagyon jól esne, ha valaki megkérdezni mit ennék? mit készítsen nekem?

    Kedvelés

   • Ezt nem ide akartam, bocsanat!! Benazok össze-vissza, ne haragudjatok!
    A futashoz gratulalok, arnika! Nagyon ügyes vagy!

    Kedvelés

   • köszi.
    most olvasom egy másik hsz-edben, hogy te meg maraton.
    hatalmas elismerésem!
    ahogy telnek az évek egyre távolabb kerülök a maratontól. nem szövök már nagy terveket és nem is ígérgetem magamnak az évek elején, hogy majd most. de azért még ott motoszkál…

    Kedvelés

   • Köszönöm. Lehet, hogy ez volt az elsö es egyetlen. Azota is kattog a csipöm, meg ropogok itt-ott. Nem tul egeszseges ez a sok betonon futas. Hatalmas elmeny, de nekem kicsit elvette a kedvem a hosszu es maganyos felkeszüles.
    Egyedül futsz, vagy van edzötarsad?
    En drukkolok Neked, hogy egyszer lefusd! Miert erzed ugy, hogy egyre tavolabb kerülsz töle?

    Kedvelés

   • Baratnommel szoktam tobbnyire futni. Aztan van egy kollegano is. Es a fiaim, de ok ott hagynak az elso kilometeren.
    Egyedul is szoktam. Az is jo. Neha kifejezetten igenylem. Csak amikor egyedul futok hajlamos vagyok nem elhagyni a kenyelmi zonat.
    Miert kerul tavolabb? Ahogy te is irod:itt is ott is recsegek, ropogok. Mostanaban a csipom faj. Meg a nyakam, vallam. Stb.igyekszem inkabb terepen, erdoben, a parkban a kitaposott folduton. Az tenyleg jobb, mint az aszfalt.

    Kedvelés

   • Az olyan jo, ha van kivel futni! En mindig csak egyedül tudtam menni – itt se barát, se kolléga nem akart jönni.
    Értem. Hát sajnos, ha fáj, az elég baj. És a csípő nagyon tud fájni! Én is emiatt modnom, hogy első és tán utolsó maraton is volt. 😦

    Kedvelés

   • Én csak egyedül tudok futni, velem nem lehet megbeszélni, hogy akkor a Budakeszi útig, mert öntörvényű vagyok, tempót sem lehet nekem diktálni. Szerencsére jók az ízületeim, ezért lehet Free Run, alátámasztás nélküli cipőm, amelyik sokat bíz a lábra.

    Jaj, lehet ezzel kezdeni valamit, árnika, vagy már az aforizma jön, hogy ha ötvenéves korod után egy reggel arra ébredsz, hogy nem fáj semmid, akkor…

    Kedvelés

   • egyedül futás-öntörvényűség. megértem és engem is el szokott kapni, hogy nem akarok alkalmazkodni.
    csak mostanában behülyítettek ezekkel a versenyekkel és kénytelen vagyok tempósabban futni, az meg csak úgy megy, ha valaki diktálja a tempót. lelkileg az nekem szokott segíteni.
    ja! ez az ötvenéves duma! á! hagyjuk! nem is fáj semmim és különben is 28 vagyok. (már 20 éve!)

    Kedvelés

   • En imadok egyedül futni. Ha valaki jön velem, neki kell alkalmazkodnia, mert nem vagyok jo futo, csak marha kitarto. Mindenre egyedül is keszültem fel, de…. Van az a tav, ahol egy mosolyert is a fel karomat adtam volna. Arrol nem is beszelve, hogy felmaratonra, maratonra es a hosszabb tavu felkeszülesekre mar kell vinni enni- es innivalot. Na most ezt magammal cipelni es logisztikazni ugy szar, ahogy van. Erre olyan jo, ha van partner, akivel megoszthatod a dolgokat – ki mit hoz-, es a huzoerö is szarnyakat ad. Egyedül keserves.

    Kedvelés

   • épp ezt akartam lineklni. sírok. főleg ahogy a fbon megy körbe,h szegény nők jajde alulbecsülik magukat, mert ők olyan kishitűek és szerények úgy általában. az persze fel sem merül, hogy mindez azért, mert lenyomnak és irreális elvárásokat támasztanak velünk szemben, csak egy életen át. szőrnyű. és a samponcég is,de tényleg, legalább valami, ha nem is sok.

    Kedvelés

   • És most már egy hete minden nap posztolja valaki, hogy ez be szép! Azon kívül, hogy idegesítő, most már marha unalmas is. Nem gondolkoznak az emberek.

    Kedvelés

 5. “Legalább három férfit ítélt túl jóképűnek Szaúd-Arábia vallási rendőrsége, és ezért kiutasította őket az országból. A hatóságok attól tartottak, hogy a nők nem tudnak ellenállni a férfiaknak, ezért kellett hazatérniük az Egyesült Arab Emirátusokba.”
  http://index.hu/kulfold/2013/04/17/tul_jokepu_-_deportalva/
  Ez külön beszarás: “erények terjesztéséért és a bűnök megelőzéséért felelős bizottság”

  Kedvelés

 6. “Sziklainé, te szellemi toprongy!
  Neked muszáj minden cikknél politizálnod???
  Szégyelld magad te sötét lelkű, aszott vénasszony…
  Gondolom egyedül élsz, mert kizárt hogy valaki megmaradjon melletted anélkül hogy ne próbálna napjába többször is agyoncsapni.”
  Ferfi irja nonek.
  Egy tokeletesen artatlan hir tokeletesen atlagos kommentje ala…
  http://m.hir24.hu/hirek/elet-stilus/Magyarorszagon-a-vegtag-nelkuli-predikator

  Kedvelés

  • Sziasztok! Tegnap tévedtem ide véletlenül, erre az oldalra, nagyon sok cikket elolvastam, (egy délutánon keresztül,annyira belemerültem), és mivel most szabadságon vagyok,van időm rá. Megdöbbenéssel vegyes érzések kavarogtak és kavarognak bennem, kamasz korom óta ezt a kettős mércét érzem mindenben a nők és férfiak terén, talán eddig ezért is nem mentem férjhez, mert állandó problémáim vannak a társadalmi nemi igazságtalanságok miatt. Nem is tudom hirtelen, jó alblogba írtam-e.

   Kedvelés

 7. A magyar miniszterelnök rendhagyó osztályfőnöki órát tartott, nem tudom, most jó lesz-e a link, de megtalálható a fb oldalán:

  A “magyar diák”= a magyar fiú diák. Mellé gyönyörű nüansz, amikor ecseteli, hogy bizonyos korban az ember – legyen az párkapcsolat, stb – mindig a még jobbat keresi. És ez rendben van, de utána jön a felelősség.

  Hogy milyen alattomos ez, mennyi mindent megenged, és milyen felállás is az, amit nemhogy feltételez, de természetesnek vesz közben.
  Meg amikor azt énekelte, az eredeti népdalt átírva, hogy “sok kislányt meghágtak”, valami dunántúli borozgatáson.

  Nem akarok ilyen országban élni.
  Nem akarok ide gyereket szülni.
  Nem akarok állandóan védekező tüskékkel csápolni.
  Ez nem “oldal” kérdése, ez alapvető emberi méltóság kérdése.

  Kedvelés

   • Reméltem, hogy itt megértésre talál ez, én nagyon besokkalltam, nyilván nemcsak ez a bajom, csak ez az, aminek itt esetleg helye van.

    Egész tavalyelőttig nem foglalkoztam a politikával, de most a bőröm alá mászik, a magánéletemben turkál – ld. házas-e vagy, és olyan stílusban beszél, aminek a légköréből nekem speciel nagyon küzdelmes volt kijönni.
    Kezdtem volna magam jól érezni a mikrovilágomban, még találtam egy hihetetlen jó pasit is, erre megint folyton bántanak és/vagy semmibe vesznek mint nőt. mint embert, és mindenütt ezzel kell szembesülni.
    Komolyan mondom, hogy ez, és az ilyen jövő – és csak ez, mert munkám, megélhetésem van – engem országelhagyásra sarkall, pedig jajj de nem akartam már elmenni.

    Kedvelés

   • igen. valóban nehéz ettől függetleníteni magunkat.
    hiszen erzsébet utalvánnyal fizetek a boltban (van közte 100 forintos!!!, érzem, hogy manipulálnak azzal, hogy olyan mintha sokat kapnánk)
    honfoglaló magyarokról kell olvasni kötelező olvasmány gyanánt
    hittan/etika dilemma az iskolában-gyomorforgató
    óriásplakátokon rezsit csökkent nagy urunk
    közben betilt dolgokat, hallom a kocsiban a rádióból
    közben kirúg, mert másképp gondolkodik
    stb. stb.
    amikor a torkomon erőszakkal nyomják le, hogy nemzet, meg haza, akkor
    jó érzésű ember fuldokolni kezd. ez természetes. és az is, hogy nem vagyunk itthon a hazánkban. nem érezzük jól magunkat a hazánkban. olyannyira nem, hogy az idegen honi jöttment státusz is vonzó lehet.

    Kedvelés

  • Megnéztem, de a felét nem értettem, mert még mindig nem tud tisztességesen artikulálni. Értelek, nagyon. Mi már eljöttünk, és mostanában nem megyünk haza. Szar ez így. 😦

   Kedvelés

   • Ugye? Nem tudom, legyek-e dühös aktivista vagy húzzak a f.ba, parlament előtt önégetni egyelőre nem akarok.
    Voltam már kint, de nekem úgy hiányzott a családom.
    ajjh.

    Kedvelés

   • Nálunk úgy alakult, hogy szüleim is külföldön vannak, csak másik országban. (Ami néha hátrány, néha meg kifejezett előny, khmm.) Húgom szív még otthon, gyerekét egyedül nevelő anyaként, na neki aztán erősen nehezített a terep. Nem is tudom, hogy bírja.

    Kedvelés

  • Megertelek. En is külföldön. Mar masodszorra. Az elsö utan hazaköltöztem 2 evre. Nagyon rosszul ereztem magam. Utana belattam, hogy nem megy: nekem nem megy, hogy Magyarorszagon eljek. Nem akarom, hogy minden napom küzdelem legyen, hogy bantsanak, hogy lenyomjak a torkomon ezt a temerdek igazsagtalansagot – nem csak velem szemben, hanem mindenkivel szemben. En nem birom hallgatni, hogy barataimat lezsidozzak, vagy lebuzizzak. Es föleg nem szeretnem, hogy a gyerekem ebben nöjjön fel. Es igazad van: ez alapvetö emberi meltosag kerdese. Ahanyszor jövök, összeszorul a szivem es a gyomrom. Nagyon rossz latni a tarsadalmi, anyagi, szellemi es moralis leepüleset az orszagnak. 😦

   Kedvelés

  • A kommenteket elnézve több dolog is eszembe jutott, többek között, hogy vajon a magyar férfiaknak van-e okuk ilyen frusztráltnak és sértődöttnek lenni? A magam részéről erősen remélem, hogy igen 😀

   Kedvelés

 8. Altatom a gyerekeimet, még duruzsolnak. Lányom beszámol róla, hogy valakik csókolóztak az oviban, a fiam meg fanyalog. A lányom biztosítja róla, a csókolózás hasznos, nem emészt annyi energiát, mint a futás. (sic!). Mi lenne a kötőszó, és vagy mert?

  Kedvelés

 9. Még tart a pozitív hullámom, hirlando fejbeütős kommentje után még.
  Most erősítek, jön egy reményteli nőszemély, Varró Szilvia, én eddig nem ismertem, itt-ott láttam a nevét de sosem néztem utána, gondolom, Éva, te jobban ismered:

  http://www.168ora.hu/itthon/varro-szilvia-xkk-pesty-laszlo-oktatas-ciganysag-haha-jobbik-111865.html

  Nekem nagyon tetszik, amit csinál, progresszív és aktív hang, ritka madár 😉

  Kedvelés

   • Azaz, és ott van még a 40 kilós leánygyermek, aki 3 1/2 óráig vasalása egyenértékű egy 55 kilós fiúgyermek 2 1/2 órai vonaton utazásával!!!! Ha jól értelmezem, akkor a táblázat szerint mindkettőhöz 200 Kcal energia kell. 🙂 Ez egy vicc!

    Kedvelés

   • Az összeállítást egy hattagú család részére, adott testsúllyal
    Monspart Sarolta világbajnok tájfutó és Fekete Krisztina dietetikus készítette.
    Saroltát sportemberként valahogy jobban szerettem.

    Kedvelés

   • kompenzálásként a leánygyermek vasalásához a fiúgyermek “építkezésen segít”. milyen építkezésen? és ha nem építkezik a család, akkor ő még nyom egy vonatutat?
    az apa-anyánál is míg anya mosogat a másik oldalon lévő férfi feladat: valami kerti munka ha jól emlékszem. ha nincs kert, vagy ha hideg van és nincs kerti munka? akkor ő is nyom még kettőt a kanapén és sóhajtozik. az is égeti ám a kalóriát, ha valaki férfi (ugye az ő biológiája stb. stb. )
    pedig nekem mennyire példakép volt sarolta! így múlik el a világ dicsősége.

    Kedvelés

   • Ez egyébként egy jó hosszú tanulmányból van kiollózva innen-onnan, M. Saroltáék nem teljesen ezt írták. Valami egészséges életmód a családdal együtt volt az eredeti anyag, aztán valaki nagyon értelmes ezt tudta belőle csinálni. 😦

    Kedvelés

   • Ez a táblázat az elmebaj határát súrolja. De legalább is egy Monty Python szerzemény szürrealitásával bír.
    Soha nem fogom megérteni, hogy egy sportember vagy színész miért folyik bele a politikába, vagy bármi olyanba, ami politika- vagy kormányközeli.
    Azt sem értem ez a táblázat mi célt szolgál. Azt látom, hogy az “Egészségsarok” címszó alatt leledzik. Az kiderül valahol, hogy ezt mikor kellene nézegetnem? Például, amikor nem tudom mihez kezdjek felesleges 250 Kcal-val, akkor fellapozom ezt a kisokost és megvilágosodom, hogy vár a mososgatás. Vagy vívja-e inkább? Kurva nagy dilemma. 🙂 Beszarás.
    És ezt dietetikus készítette? Alul a jobb alsó cellákban figyel a Big Mac és a sült krumpli. Ráadásul orrvérzésig téma volt a hamburgeradó, chips adó meg a többi, amire már visszaemlékezni sem tudok.

    Kedvelés

   • Anyuka 2,5 órát főz, mialatt apuka 2 órán át tévét néz, ezzel ugyanannyi kalóriát éget el. Jaj, nem tudom sírjak-e vagy nevessek.

    Kedvelés

   • Ráadásul anya 60 kg, apa meg 100. Apa nincs kicsit elhízva? (Anyát meg kicsit talán alulbecsülték…) De persze tudom, férfi 100 kg alatt nem férfi!
    Ez a link nagyon durva!

    Kedvelés

  • A szexet azok a nők vonják csak meg a férjüktől, akik fehérmájúak, mindig többre vágynak, nimfomániások, csalják fűvel-fával a jóravaló, kedves, figyelmes férfit, aki mindent megtesz, hogy kedvében járjon, csak egy kis szex kéne cserébe, a sárkány meg még azt is megtagadja szerencsétlen, hálószobaajtó előtt szűkölő mintaférjtől.

   Kedvelés

 10. Na, akkor idézek nektek a másodikos gyerekem olvasókönyvéből. Gondolom ilyen az ideális magyar család a szerzők szerint 😦
  “Anyuról
  Az anyukám ha hazajön, akkor mindig elkezd dolgozni. Sokat főz, mos, takarít. Nincs olyan nap, amikor nem dolgozik. Mindig fáradt.
  Apuról
  Az apa örömet, boldogságot jelent. Az apa pénzt keres, gondoskodik a családról. Az apa a családban sokat számít, mert ő erős és sok mindenhez ért. Ő tudja kicserélni a villanykörtét. Nagyon sokat dolgozik.”

  Kedvelés

   • ez komoly???? aaaaaaaaaaaaaaaaaaa ez a tankonyv? es igy akarunk mi egyenlo parkapcsolatokat hogy kozben ez van a gyerek tankonyveben???

    Kedvelés

   • És csak remélhetjük, hogy “mindössze” el és fel kell olvasni (hadd rögzüljön vizuálisan meg hallás után is), s nem kell még memorizálni is 😦
    Kérlek, Vacskamati, ne ábrándíts ki 🙂

    Kedvelés

  • Ezen akkorát lehetne röhögni, ha nem sírnivaló lenne. Gábor bácsi jut eszembe a villanykörtéről. Anyósom második férje, igazi elnyomó hímsoviniszta, bár én már idősen, betegen ismertem meg. Az volt a szlogen otthon, és ezen anyósom is mindig hangosan röhögött, hogy “a férfinak az a dolga, hogy árvíz idején ajtókból tutajokat ácsoljon, és mentse a nőket, gyerekeket.” Lehet, hogy anyósom azért tudott ezen teli szájjal nevetni, mert elfelejtette nevelni a fiát, elfelejtett háztartást vezetni, és a munkahelyén se szakadt meg, 50 évesen eljött nyugdíjba.

   Kedvelés

 11. Ez a tankönyv, Hétszínvarázs olvasókönyv 2. osztályosoknak, 2003-ban “Tankönyvi Tetszésdíj”-ban, 2007-ben “Magyar Termék Nagydíjban” részesült. Nekem egyébként az a legszomorúbb az idézett részben, ahogy elhinti a gyerekeknek, mennyire normális és természetes ha anyukádat otthon állandóan fáradtnak látod. Az már csak hab a tortán, hogy apa keresi a pénzt, ezzel gondoskodik a családról. Azt viszont nem említi, hogy anyuka mikor hazajön, honnan is jön haza, a bálból? Csak nem ő is dolgozni volt és pénzt keresett mint apu, csak ez említésre sem méltó, mert nála alap amiért nem jár semmi dicséret? És milyen lazán beszél a nők 2. műszakjáról ami a rejtélyes hazajövés után kezdődik. Apu ezalatt a marha nagy erejével ki tudja cserélni a villanykörtét (mert anyura ilyen felelősségteljes munkát nem lehet rábízni). És a csattanó, apu nagyon sokat dolgozik (akkor miért anyu fáradt mindig?).

  Kedvelés

  • De az, hogy apuka a cuki, aki az örömöt és a boldogságot… HOL? Melyik családban? Meg amikor be kell írnom a papírra, hogy szülő,gondviselő neve, és ez olyan nagyon egyértelmű, hogy csakis apuka lehet… aki gyakorlatilag a születési dátumukat is keveri. Gondviselő, mi?

   Kedvelés

   • Az én apám filozófiát csinált a születési dátum meg nem jegyzéséből. H megkérdezték tőle, hány évesek vagyunk, mindig azt mondta, a születési dátumukat még csak-csak megjegyzem, nade hogy hány évesek, az folyton változik! Mire megjegyezném, már egy évvel idősebbek! És viccesnek gondolta magát.

    Kedvelés

  • Idézet a Jobbik programjából:
   “Az értékátadás intézményeit megszálló liberalizmust vissza kell szorítani; a rombolás helyett a hagyományra, a konzervatív értékekre épülő társadalmat kell szervezni.
   Az iskolai nevelés kiemelt feladatává tesszük a nemzettudat helyreállítását. El kell érnünk, hogy a felnövekvő fiatalok olyan emberekké váljanak, akik helyes erkölcsi ítélőképességgel rendelkeznek, érzékenyek mások iránt, nyitottak az emberi és transzcendentális értékekre. Így nem csak a hivatásbeli sikerre készülhetnek fel, hanem arra is, hogy a családi és a társadalmi életben hiteles személyiségként teljesedjenek ki.”
   Az első kérdésedre pár kiemelés belőle:
   – konzervatív értékekre épülő
   – helyes erkölcsi ítélőképesség
   – hiteles személyiség.
   No ennek függvényében szerintem nem kétséges melyik gázosabb.

   Kedvelés

   • Előtte táncolt!!! a konzervatív értékek előtt.
    De most komolyan. Ha eltekintesz jobbiktól…Mondjuk 25 évesen rúdtáncol valaki, utána politikus lesz. utóbb hogyan veted a szemére? Érzem, hogy van összefüggés, vagy inkább egy permanens erkölcsi tartás kell, hogy legyen az emberben, de másik oldalon meg azt érzem, hogy bárki játszogathat zárt körben szokatlan játékokat, amiket aztán egy alkalmas pillanatban hopp, az orra alá tesznek. Én ezt sem tartom igazságosnak. Vagy nem lehet, hogy a konzervatív erkölcsi értékei idővel fejlődnek ki?

    Kedvelés

   • szerintem nagyon rendes dolog volt tőle, hogy a kolleganője tiszteletére belebújt a nőket degradáló rúdtáncos-szerepbe, és nem csinálja rosszul, egészen átéli.
    Nem bánt ez a jóember itt senkit, őt bántják – ez szerintem az Indexnek gáz, övön alul támad
    Neki a mostani “adj gázt” az igazán gáz.

    Kedvelés

   • Pont ezen töprengenék. Hogy mi a nagyobb gáz? Valahol zárt körben játszani, avagy ezt utána csúful ellene fordítani? Magyar közélet? És amúgy meg ebben a formában majdnem mindegy, ki a politikus és milyen nézeteket vall.

    Kedvelés

  • fentebb már elkezdtük kivesézni.
   nem is tudom miért csodálkozunk, hiszen vargaistvánok a mai napig bóbiskolnak a párnás székeiken.
   a magas beosztásúak pedig mind mind a patriarchális, hagyományos családmodell szekerét toló férfiak.
   azt gondolom, hogy a magyar társadalom egésze egy nagy lépéssel előrébb jár, mint a magyar politikai elit és a magyar közigazgatás. (nem mintha ez a nagy lépés olyan messzire vinné társadalmunkat)

   Kedvelés

 12. Hvg főcímben egy hosszú cikk a gyerekvállalásról, szinte csak kizárólag a nőket érintő szempontokból, évtizedes problémákat mint hogy kéne több bölcsi, “újrafelfedezve”.
  Ízelítő:

  “Bármennyire rossz is a termékenységi mutató, nemcsak az önző érdekek miatt van, hogy a 20-as éveik végén, 30-as éveik elején járó nők meggondolják a karrierjük feladását.”
  — De egy kicsit igen?!

  http://hvg.hu/itthon/20130426_diplomas_nok_szules_tamogatas_tervek

  A gyomrom forog, ezek olyanok, annyira szűkek, gonoszak, maradiak, kicsinyesek és érzéketlenek.

  A karrier szót egyébként észrevettétek, hogy férfival kapcsolatban nem szokták emlegetni? Férfi karrierista? Mi más lenne ő, a nő lehet csak az a biológiai programjával, és “ha igazi nő”, aki “hallgat az ösztöneire” akkor otthon maradna (“szüljenek két, három vagy négy…” ismerjük), és ha nem teszi ezt, nem hallgat a szerinte női ösztönre, akkor karrierista = önző disznó. HOL ÉLNEK?

  Én soha nem éreztem biológiai késztetést a gyerekhez. Édesek, szeretem őket, elképzelem sokszor, milyen lenne, ha lenne. Férfi barátaim is el szokták képzelni, és többen, bár párjuk sincs, de szeretnének családot majd.
  Nem hallok ketyegést se, sehol, esküszöm, álmomban sem. Ha nem születik majd gyerekem, akkor az egy teljesen más életút lesz, ezek szerint önzőbb…majd feldolgozzuk valahogy, miniszter úr.
  De valószínűleg fog születni, nem biológiából, hanem mert azt gondolom, hogy a család, ha jó, sokat tud adni – nekem is.

  Kedvelés

  • biológiai óra = rád nehezedő társadalmi nyomás; a tény tudata, hogy fiatalon kevesebb kockázattal jár; hajsza a függetlenedésre, saját család építésére ahol végre döntő tényező leszel, főleg ha menekülsz a gyerekkori családodtól vagy mintáidtól.

   Felszólítom a biológiát, hogy társadalom-ügyben mondjon le.

   Mit gondoltok erről?

   Kedvelés

  • ez a “biológiai óra”, meg ketyegés duma a nőket elnyomó és bűntudatkeltő kommunikáció ékes példája.
   ha nem érzed, hogy neked is ketyeg- valami baj lehet veled.
   ha érzed, hogy ketyeg és mégsem szültél még- valami baj lehet veled (ahá! nincs férjed – valami baj lehet veled)

   ha értelmes az életet, amelyben megtaláltad önmagad és teljesnek érzed azt- nem ketyeg? valami baj lehet veled.

   nem vágysz férjre és gyerekre – nem ketyeg, valami baj lehet veled.

   észbontó és romboló. megint igazítani akarják a nőket. vissza a konyhába/otthonba/szülésbe/rabságba/elnyomásba.

   vegyük észre, és tegyük ezt szóvá.

   Kedvelés

   • Egyetértek! Veled és vanitasszal is!
    Minden baromságra ráhúzzák, hogy azért van, mert biológiai lények vagyunk (félrelépés stb). Tényleg vegyük már észre, hogy ez önbecsapás.

    Kedvelés

  • Ezzel a karrier dologgal is az a probléma, hogy gyakorlatilag simán “csak” dolgozni sem nagyon lehet gyerekek mellett. Úgy értem, hogy nem valami nagy szellemi terméket letenni az asztalra, hanem “csak” lehúzni a 8 órát, tisztességes fizetésért… ha egy nő erre vágyik, már karrierista, pedig egy nyavalyát, megélni szeretne. De ezt is ellehetetlenítik abban a pillanatban, amikor gyereket vállal.

   Kedvelés

  • Kimásolós nagyon találós idézet a cikkből, ami mindent visz: “Javítson ki valaki, ha tévednék, de én eddig úgy tudtam, a családalapításhoz férfi is kell. Férfi, és nem puhap…, aki felköti a nyúlcipőt, ha meghallja a felelősségvállalás vagy elköteleződés szót, és ki kell lépnie a komfortzónájából.”

   Kedvelés

  • Ez is jó komment: “Ha az ember sikereket ér el a munkájában, és megbecsülik, akkor erről nehéz lemondani úgy, hogy a mérleg másik oldalán az áll, hogy a szülés után legalább ugyanúgy helyt kell állni a munkahelyen (ha van olyan szerencsénk, hogy vissza tudunk menni dolgozni), de amellett még rendben kell tartani a háztartást, és példás anyaként nevelni a gyereket. Tapasztalatom szerint a férfiak általában képtelenek egyszerre két dologra összpontosítani, így nagyon kíváncsi lennék, hogy azok a politikusok, vagy egyéb foglalkozású urak, akik egyébként előszeretettel bírálják lekicsinylően a dolgozó diplomás nőket azért, mert halogatják a gyermekvállalást, szóval, hogy ha csak egy napig kellene dolgozniuk, háztartást vezetniük és gyermeket nevelniük, akkor hány perc után kapnának sírógörcsöt, és szaladnának vissza férfi mivoltuk biztonságot adó erődjébe.”

   Kedvelés

  • “Egy tisztességes, valamire való nő otthon, a párjának mutogatja csak a kebleit. Ez nem prűdség kérdése, hanem neveltetésé, erkölcsé. Na nehogymá´ még mi érezzük magunkat kellemetlenül, mert nem mutogatjuk a kebleinket napozás közben…”
   LOL

   Kedvelés

  • “Igen is közterületen ne nudizzon vagy ha igen akkor miért is nem válalja az arcát? Ennyi erővel buszmegállóban is lehetne pisálni”
   Tényleg ugyanaz a kettő…gondolom az ilyenek hívnak rendőrt a parkban szoptató anyákra is…

   Kedvelés

 13. http://nol.hu/belfold/osszeverte_elettarsat_a_fideszes_honatya_
  Súlyos arcsérülésekkel fekszik a kecskeméti kórházban Balogh József fideszes országgyűlési képviselő, Fülöpháza polgármesterének az élettársa. Az asszony vallomása szerint a párja ittasan, többször ököllel arcul ütötte. S. Teréziát néhány alkalommal már ellátták ilyen jellegű sérülésekkel, és volt egy komoly orrcsonttörése is korábban. Ezekről azt vallotta, hogy leesett a létráról, illetve, elesett az udvaron. Mivel nyolc napon túl gyógyuló sérülésről van szó, a kórház hivatalból értesítette a rendőrséget, akik haladéktalanul megkezdték az eljárást. Lefolytatniuk azonban nem sikerült, mert S. Terézia élettársa Balogh József, fideszes országgyűlési képviselő, a Bács-Kiskun megye 1-es számú választókerület (Kecskemét-Kunszentmiklós) elnöke, Fülöpháza polgármestere. Mivel egyértelművé vált, hogy mentelmi joggal rendelkező személlyel van dolguk, az iratokat megküldték az eljárás lefolytatására hivatott Központi Nyomozó Főügyészségre.
  Balogh első házasságának a válása is hasonló konfliktusok miatt történt.

  Kedvelés

  • Iszonyu.
   Raadasul arra kesztet, hogy vallomast tegyek:utalom az anyak napjat!
   De meg verlazito, hogy az ocsmany plakatokhoz meg behuzza az anyak napjat. Hogy? Miert?

   Kedvelés

  • Mondjuk az Államokban tényleg a vezető szegénységi tényezők egyike a “teen mom”, iszonyú sok segélyt fizetnek nekik és még anyukák sem végzik el a középiskolát, a gyerekek meg pláne. Ettől függetlenül undorító a reklám, még akkor is, ha sokan nem bátorságból vagy az “élet mellett” döntöttek, hanem későn mentek abortuszra.
   Van egy nő, Pam Stenzel, aki járja az országot, felvilágosító-kampányol középiskolákban, ő mondja, hogy változott nemrég a törvény. (Mondjuk lehet, hogy ez éveket jelent, nem vagyok túl frissen informált) A mostani törvény szerint nem elég, hogy a tizenéves kismama megvonja a vállát, mikor megkérdezik, hogy ki az apa, hanem be kell diktálnia egy nevet és TB-számot. Ha nem ő, mennek tovább. Szükség esetén DNS-mintavétel. Ha apa még nem nagykorú, akkor a fiú szülei x összeget fizetnek a kismamának egész addig, amíg apuka el nem kezd dolgozni, onnantól az ő fizetéséből vonják a gyerektartást. Én ezt nagyon előremutatónak tartom.

   Kedvelés

 14. Fertő tavi kerékpártúra. három család, anya, apa gyerekek. összesen 6 gyerek, ebből egy már felnőtt, mert velem a legnagyobb – legkisebb kombináció volt, amit (most bevallom) a legjobb variációnak tartok.
  ülünk a ruszti kikötőben, kávézgatunk fiúk infot kérincsélnek, mert hajóznánk.
  közben felfigyeltünk arra, hogy a szomszédos mólón rendezvény van, jó zene, szép ruhák. oho. egy esküvő!
  jaj de izgi.
  pont jön a csokor dobás.
  fantasztikus látványban volt részünk: a mennyasszony eldobta jó magasra a csokrot és a hölgy koszorú minden egyes tagja teljesen rezignáltan követte tekintetével azt, hogy lepottyan eléjük a földre. egy, egy leány sem volt legény a gáton! még csak a kezeiket sem emelték fel, legalább a szokás kedvéért.
  ezt követően a mennyasszony – udvariasságból – újra eldobta, de most nem hibázott: mivel a rendezvény egy móló területén volt, a móló mérete adta a megoldást: egyenesen átdobta az összegyűlt násznépen bele a Fertő tó tisztító vizébe.
  éljen a házasság! de csinálják mások!

  Kedvelés

   • ez is hülye (ámerikái) szokás, ráadásul a magyar esküvői szokásoktól totál idegen.
    egyébként minden szokásos dologtól idegenkedem.
    első házasságom idején (1989!) itthon nem is ismerték ezt a csokordobós cuccot. egy-két amerikai filmben lehetett látni, de én úgy emlékszem, hogy nem is értettem miért dobálják.
    aztán a második esküvőmön egy barátnőm készített nekem csokrot és nem tudtam mire vélni miért csinál kettőt. aztán elárulta, hogy hát a dobócsokor!
    ja. jó. akkor azt el kell majd dobni (a drága pénzen készített csokrot???) nehezen vettem be, de akkoriban tök nagy divatja volt ennek a dobálásnak, az összes sületlen már férjnél lévő barátnőm ágaskodott érte.

    (a Fertő tó csodálatos. esküvői helyszínként is. )

    Kedvelés

 15. 2013. május 05-én megírták az érettségizők a magyar érettségi feladatsort,
  íme: http://www.delmagyar.hu/erettsegi/magyar_erettsegi_feladatok_2013_itt_a_feladatsorime_a_megoldasok_is/2331694/

  A szövegértésben a gyermeki beszéd fejlődéseinek állomásait egy női szerző írja le – nem véletlenül, hisz alighanem kevés férfi életének képezi részét a gyermekgügyögés aktív tanulmányozása. Bár ahogy a szülés tudománya is átcsúszott a férfiak birtokába, úgy már ezen sem csodálkoznék.

  A nagyobb lélegzetű önálló szövegalkotás során szokás szerint 3 témából lehetett választani.

  A választott szerzők kivétel nélkül férfiak, szám szerint 4 férfi irodalmár, közülük kettő abból a huszadik századból való, amelyben már a nők is tettek le jelentős irodalmi műveket az asztalra – bár őket a számos nemzetközi elismerés ellenére is elmulasztották az irodalmi kánonba illetve a középiskolai törzsanyagba emelni.
  (utóbb beemeltek sok újabb férfi között egyetlen női szerzőt is : a szélsőségesen zsidógyűlölő Tormay Cécile személyében, sajnos… mert ha ilyen, akkor már az se öröm, hogy merő véletlenségből (vagy nem?) éppen nő, ugye.

  A tételek kiíróit sem hatják át a genderszempontok, az érzés, hogy a fele létszámú felnövekvő lánynak is kellene példakép, útmutatás, és hogy a fiúk lehetőleg ne csak kiszolgálószemélyzet vagy ellenség formájában ismerjék a női nemet.

  Ám ha nőképet akartunk, annak ott van a leggyakrabban választott Márai – történet címszereplő főhőse: egy igazán utálnivaló szörnyeteg, akinek a neme viszont, lássatok csodát : véletlenül éppen nő.

  Hogy mit üzen a ma érettségiző generációnak az így tematizált magyar tételsor ?
  Tudat alatt pontosan azt a rögvalóságot, amelyen eszmélve még nagyon sokáig esélyük sem lesz kitörni a magyar nőknek Európa sereghajtói szerepéből.

  Kedvelés

 16. Erről a reklámról most olvastam. A gyerekek elleni erőszak tettenérését szolgálja. Nagyon kreatív és okos gondolat, bár kicsit félek, hogy ha el is jut egy gyerek a telefonálásig, érdemi segítséget nem biztos, hogy kap utána. Jó lenne tudni, hogy mit tehetnek azokért a gyerekekért, akik segítséget kérnek.

  http://gizmodo.com/this-ad-has-a-secret-anti-abuse-message-that-only-kids-493108460?utm_campaign=socialflow_gizmodo_facebook&utm_source=gizmodo_facebook&utm_medium=socialflow

  Kedvelés

  • Engem nagyon tudnak idegesíteni a szexista hirdetések, ez is tipikusan ilyen, de a felvezető szöveg is gáz. Férfi simogatja, törölgeti az autót, nőnek festik a szempilláját, csinálják a haját, a szája színe egyezik az autóéval, mindkettő tárgy, mindkettő megvehető.

   Kedvelés

   • Szia! Én múltkor egy kerületi honlapon szóltam be a cikk írójának, aki Gattyán Györgyöt vagy ki a tökömet ajnározta, hogy igaz, hogy pornóból szedte a vagyonát, de hát leadózza, adakozik is belőle, végül is jófej, nem?

    Kedvelés

   • Igen, ez kb. az az érvelés, hogy ha sikerült tisztára mosni a maffiavagyont, akkor már a társadalom megbecsült tagjának számít az illető.

    Kedvelés

 17. Ezt nem akartam idehozni, áprilisi eset, de most, hogy annyira nekiment a fütyizörej, és ugyanott nekem is, kérdem tőletek: mit gondoltok erről? Aki nem vágja a flamandot, annak a képek beszélnek! Azért csókolja meg a végén, mert ez lourdes-i víz, szűzmáriás palackban.
  http://www.standaard.be/cnt/DMF20130423_074?pid=2410347
  és magyarul
  http://www.magyarkurir.hu/hirek/radikalis-feminista-leszbikusok-tamadtak-meg-belga-primast
  Aztán megmondom én is.

  Kedvelés

  • Elolvastam, megnéztem, de szerintem fontos lenne tudni, hogy miért pont ott, miért pont neki háborodtak fel, és volt-e valami aktualitása. Nekem elsőre mindenféle info nélkül nagyon agresszívnek és primitívnek tűnik az akció.

   Kedvelés

  • Nem tudom, milyen kijelentések előzték meg az akciót, de a vízzel leöntés számomra már túl sok, túlmegy a határon. Nem szeretjük az erőszakot, ugye.

   Kedvelés

  • Csak magyar link nyílt ki, képet nem láttam.
   A magyar cikkről:
   Miért fontosabb a demonstràlók frizurája és szexuális orientációja, mint a követeléseik részletezése háttérinfókkal?
   A vízzel leöntés lehet egy ördögűző gesztus sajátos parafrázia. Vajon mit tett, mit és hogyan mondott ez a pap korábban? Mindig szelíd nyugalom áradt belőle?

   Kedvelés

  • A konkrét akcióban az aktivisták voltak erőszakosak, és szegény prímás lett vizes, náthásodhatott meg az átázott reverendában. Társadalmi szinten az aktivisták egy marginalizált csoportot képviselnek, és nagyon sok időnek kell eltelnie ahhoz, hogy ugyanolyan elbánásban részesüljenek, mint ha például többgyerekes, keresztény, heteroszexuális nők volnának. Társadalmi szinten a prímás egy olyan normát testesít meg, ami kirekeszt, és ez nem jó. Nem úgy állnék hozzá, hogy nem túlzás-e, meg a szokásos áldozathibáztató attitűddel sem – “ezzel az akcióval csak még nagyobb felháborodást keltenek a leszbikus feministák” -; hanem inkább úgy, hogy ha valaki prímásnak áll a 21. században, kalkulálja bele, hogy vannak olyan felebarátai, akik nagyon másképp élik meg a dolgokat, mint az ő egyháza, és ennek hangot is adnak.

   Kedvelés

  • Ez a Magyar Kurír-szöveg:
   “A félmeztelen, többségében rövid hajú nők testére olyan jelszavak voltak írva, mint például „az én testem, az én szabályaim”, egyikük pedig „Stop homofóbia” táblát tartott fel, írja a Der Standaard.
   A prímás nem nézett rájuk, csöndben maradt, amíg a hölgyek leállnak, majd mikor elmentek, csöndesen folytatta az előadását egy, a Szűzanyát ábrázoló ikonról.”

   Ez ugyanaz, más nézőpontból:
   “Egy idős férfi volt a demonstráló emberi jogi aktivisták akciójának tárgya, aki éppen egy kultikus tárgyról tartott előadást. Az öregúr az egyházának megfelelő, hosszú, fekete ruhát viselt, és a demonstráció ideje alatt összekuporodva ült az asztalánál.
   A demonstrálók az éltes úriemberre locsolták a flakonjaik teljes tartalmát, és politikai nézeteik radikális kinyilvánítása után távoztak a helyszínről.”

   Kedvelés

 18. Egykori kenyéradóm, az ÉVA magazin a facebookon:

  “Szerintetek hány éves korban ideális füllyukasztásra vinni a lányokat? Szerkesztőségünkben igen eltérő történetek és vélemények fogalmazódtak meg. Ti mit gondoltok?”

  Én ettől elsápadtam. Miért? Ti?

  Ilyen dilemmáink vannak, minden hepi. Papírnapernyő a koktélban, pakisztáni ízek, narancsbőr elleni küzdelem, menjünk-e Szigetre, vagy kinőttük, az édesség hizlal, de finom!

  Meg az is dilemma, hogy kilenc hónap alatt adjunk-e az Évának a felkérésre rohamtempóban megírt Sofie Peeters-cikkére egy fillért, végül is a beteg férje mellől jött el a szaros húszezer forintért, vagy inkább ne, könyörögjön csak. Legközelebb is csak akkor hívjuk, ha nekünk kell ő.

  Kedvelés

  • Nekem az volt inkább ijesztő, amit az utolsó mondatban írt: nem fogja elmondani az abortuszt a férjének. Borítékolható, hogy gáz lesz belőle. Pedig, ha olyan az a férfi, biztos tudna segíteni elviselni.

   Kedvelés

  • Ááá ez döbbenet. Válogatott cifraságok jönnek ki a számon, miközben olvasom a kommenteket. Ezek, ilyen emberek vesznek körül, ilyen vélemények vannak a fejekben körülöttem tényleg?

   Kedvelés

  • “Az Én véleményem a következő: ezt a döntést mindenképpen meg kell beszélni a férjjel. A pocaklakót is együtt “hozták össze”, akkor most is legyen a cikk író mellett.
   Az életszínvonallal kapcsolatos véleményem: hozzászoktunk a jómódhoz, amelyet nehéz feladni. Nem biztos, hogy akkor vagyunk jó szülők, ha minden gyereknek külön szobája, legújabb “kütyök” stb. vannak, hanem ha szeretjük Őket.”

   Kedvelés

  • “Amennyiben az a magzat egészséges lenne és már megfogant, JOGA van az élethez. Szememben ez a névtelen hozzászóló, még ha azt mondom meg is értem az anyagi helyzetét…stb. akkor is egyenlő azzal a nővel akivel halálra éheztette a gyerekét. Semmi különbséget nem látok a két eset között. Gyilkos.”

   Kedvelés

  • “Nem tudom hanyadik hétben járhat a posztoló, de az abortusz előtt megnézetnék vele egy pár abortuszos videót. Amikor menekül a kicsi a méh legtávolabbi pontjába, mert éppen leszakították a lábát. Nahhh az biztos fájhat neki.

   És gyorsan még leszögezem nem vagyok abortuszellenes.”

   Kedvelés

   • Én abortuszellenes vagyok, de feltételezem, hogy annak a posztnak az írója tisztában van vele, mit csinál. Nem tűnt totál idiótának. Nagyon sajnálom, aki rákényszerül, ettől még nem változik a véleményem, de nem is ítélem el. Azért nem, mert nem az én dolgom. Kedves keresztény testvéreim ezt gyakran elfelejtik.

    Kedvelés

   • Ha “totál idióta” lenne, akkor se lenne jogunk beleszólni. OK, hogy “egy kis élet”, de a “nagy élet”, az elvileg a többiekkel azonos jogokkal bíró ember nélkül, akiben van, semmi se lenne belőle. Nem vagyok abortuszpárti, csak tudom, hogy semmi jogom még véleményt nyilvánítani se, nemhogy ilyen ostoba és szörnyeteg dumákkal kommentálni ezt az esetet. Ez nem neked szól, Gyöngyi, hanem a babanet hozzászólóinak.

    Kedvelés

   • egy másik írásnál meg ilyen kommentek vannak, hogy

    ,,Tetszik a cikk Zsuzsi, veled ellentetben viszont en igenis azt gondolom, a nok felelosek azert, ha pusztan haztartasi robotkent bannak veluk. Ebbe a szerepbe manapsag mar senkit sem lehet akarata ellenere belekenyszeriteni.
    Az a no, anya es ember, aki megkoveteli a tiszteletet es a megbecsulest, az meg is fogja azt kapni – ugy a parjatol, mint a gyerekeitol. Aki viszont labtorlot csinal magabol, nos, az ne csodalkozzon, ha beletaposnak. Ahogy Eleanor Roosewelt mondta egyszer: ‘senki sem vehet ra, hogy kisebbrendunek erezzem magam a beleegyezesem nelkul.'(nem pontos az idezet, de a lenyeg, azt hiszem, atjon)
    Azt pedig, hogy milyen anyak vagyunk, egyedul a gyerekeink lesznek kepesek erdemben megitelni, ok is csak felnottkorukban, amikor mar maguk is szulok. A martiranyusag pedig szerintem szemelyisegfuggo – lasd a fenti peldat.”

    és

    ,,Ne haragudj, nem ertunk egyet. Igenis, szerintem aldozatot csinalni abbol lehet, aki hagyja magat (most nyilvan nem arrol beszelek, amikor megtamadnak a sotet, kihalt utcan).
    Egy lelkileg egeszseges emberrel (mindegy, hogy ferfi vagy no), aki tisztaban van a sajat ertekevel es van onbecsulese, szerintem nem fordulhat elo, hogy egy nap olyan kapcsolatban ebred, amilyet te feljebb leirsz.
    Ha elofordul, ott nagy bajok vannak az illeto lelkevel, szemelyisegevel es a rossz kapcsolat csupan az okozat, nem pedig az ok.”

    valamint

    ,,@zsuzska27: na jo, nem kell egymast meggyoznunk, hisz attol kerek a vilag, hogy mindannyian masok vagyunk.
    Van viszont ket tortenetem.
    Az egyik foszereploje egy ketgyerekes anyuka, aki dolgozik, gyereket nevel es haztartast vezet. Apuka ezek kozul egyiket sem, ha nagy ritkan otthon is van, akkor sem a csaladjaval foglalkozik. Egyetlen elfoglaltsaga, hogy egyetemre jar – mar vagy 3 eve az elso evfolyamba. A gyerekek annyira ‘kotodnek’ az apjukhoz, hogy a 6 eves nagylany mar megkerdezte az anyjat, hogy miert pont ehhez a ferfihoz ment felesegul. Mindenki velemenye szerint a nonek mar reg paros labbal kellett volna kirugnia ezt a ‘nagyszeru’ ferjet es csaladapat, o azonban neman tur es szenved. Szerinte a nagyobb jo erdekeben aldozatokat kell hozni. Hogy mi lenne az a nagyobb jo? Hat az, hogyha majd a ferj egyszer elvegzi az egyetemet, lesz rendes allasa es milyen jol fog az egesz csalad elni. Addig pedig minden lehetoseget meg kell neki adni arra, hogy tanulhasson, ill. amikor erre szuksege van, pihenhessen. Hogy kozben teljesen lemarad a gyerekei eleterol ill. a felesege egyedul huzza az igat? Bagatell.
    A masik tortenet egy hatgyerekes anyukarol szol. A 4 fiatalabb gyerek szarmazik ugyanattol az apatol. Amikor anyuka a legkisebbet szulte a korhazban, azalatt apuka felrelepett egy masik novel (a ferfiak szuksegletei ugyebar…) Valahogy termeszetesnek vette, hogy a parja majd ugyis megbocsat.
    Az viszont kozolte vele, hogy ‘azt hiszed, majd elvisellek teged, csak azert mert van 4 gyerekunk? Erosebb vagyok en annal! Es ugy kirugta, hogy a pasinak a laba sem erte a foldet.
    Azota is egyedul neveli a gyerekeket, mert apukat nem igazan erdeklik. Es szerinte igy a jobb.
    Megjegyeznem meg, hogy ennel a hatgyerekes anyukanal keves kiegyensulyozottabb, optimistabb, mosolygosabb embert ismerek. Mindenkihez van egy-ket kedves szava, a szemelyisege szinte magneskent vonzza magahoz az embereket. Mig az elobbi tortenet anyukaja bizony igencsak depis benyomast kelt.
    Ennyi a tortenet, a tanulsagokat mindenki vonja le maga.”

    Kedvelés

  • “Szerinte ugyanis a késői szülés mindenkinek rossz: a diploma után a nő nekiáll felkapaszkodni a ranglétrán, a harmincas évei közepette meg ráébred, hogy szülnie kellene, ezért elkezd kétségbeesetten apajelölt után kutatni, akinek azonban nem a legfőbb életcélja a gyerekprojekt.”
   Tehát: egy harmincas férfinek nem életcélja a gyerekprojekt, de egy huszonéves egyetemistának igen? Mi van?

   Kedvelés

   • “Tehát: egy harmincas férfinek nem életcélja a gyerekprojekt, de egy huszonéves egyetemistának igen? Mi van?”
    Lehet, úgy gondolták, hogy a huszonéves egyetemista lányok negyvenes ill. ötvenes férfiaknak szüljenek, a mostani húsz-harminc éves pasik majd, ha jól kiszórakozták magukat, választanak a most még meg sem született lányok közül.

    Kedvelés

   • Inkább így lehet, mert egyetemistaként anya is maximum gyesre jogosult, gyedre nem, úgyhogy az apa részéről komoly egzisztencia szükséges, az meg a huszonéves egyetemista fiúk körében elég ritka…

    Kedvelés

 19. Bár nem napi, de eheti hír:
  http://www.flagmagazin.hu/jobbegyenes/bayer_zsolt_ulve_vagy_allva
  Eredetileg a Magyar Hírlap Online-on, de ott csak regisztráltak olvashatják.
  Korábban, azt hiszem, leszartam volna a témát, de most felháborít. (Köszönöm, hogy értő olvasó kezd válni belőlem!)

  A stockholmi Egalia óvodáról pedig hajlamos vagyok inkább egy BBC cikknek hinni, mint Bayer Zsoltnak (nincsenek fiús és lányos játékok, haha): http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-14038419
  Ha ebben a témában ez az igazság, hajlok afelé, hogy a Bayer által felvetett egyéb témák is annyira igazak, mint hogy Moszkvában Mercedeseket osztogatnak.

  Kedvelés

 20. Mi a véleményetek erről?
  http://sportgeza.hu/sport/2013/04/19/szepesinek_terapia_is_a_botranykonyv/
  “Strigulázott Niki, ki volt meg neki, ez így van. Ha egy férfi mondja ugyanezt, akkor ő irigylésre méltó, egy vérbeli macsó. Ha egy nő, akkor miért lesz rögtön kurva? Egyszerűen csak levezette a feszültséget, jól érezte magát. Azt ugyanis pillanatnyilag nem tudhatjuk – vagy legalábbis nagyon kevesen –, hogy honnan jött ez a bátor csepeli lány.”

  Kedvelés

  • abban bízom, hogy magánéletének nyilvános felvállalása saját döntés volt, és nem a média préselte ki belőle, illetve nem azért lesz a könyv olyan, amilyen, hogy hatásvadász sztorit adjanak ki, hanem (ahogy egy helyen sejtetni is engedik) niki terápiaszerűen “kiírta” magából a felhalmozott feszültségeket. kérdés, hogy mennyire készítették fel a könyv után rázúduló kritikára.
   mert, ugye, nem mindenki catherine millet. 🙂
   hogy sportkörökben az élet így zajlik, azt nagyjából mindenki tudja, aki beleszagolt a profik életébe. pontosan így történt már a hetvenes években is (akkor a tornászlányok voltak a legkelendőbbek – legalábbis romániában).

   Kedvelés

  • A címlap nekem eléggé hatásvadásznak tűnik, persze lehet, hogy csak a cél érdekében. Mint a hangzatos címek az online médiában, ami után jön a kattintásözön.
   Az Ulpius ház kiadóra egyébként “haragszom” (egyébként nem ismerem a könyveit), mert két egymást követő kampányában (ami számomra a kisföldalatti szerelvények ablakain elhelyezett ragaszok formájában testesült meg) is elkövette ugyanazt a helyesírási hibát (ami most persze nem jut eszembe). Először megbocsátottam a tévedést. Másodszor már nem, és ez még most is tart, hiába javították a hibát a legutóbbi kampányban.

   Kedvelés

   • “Azt azonban kizártnak tartom, hogy az az edző, akinek már Egerszegi és Kovács Ági is a tanítványa volt, és azóta folyamatosan neveli ki az úszótehetségeket (gondoljunk csak nevelt fiára, Pulai Bencére), pedofil és veszélyes bűnöző lenne.”
    Persze a pedofilok köztudottan olyan rossz kinézetű emberek, akik ballonkabátban, az óvoda előtt nyálcsorgatva cukros zacskót zörgetnek és természetesen kizárt, hogy köztiszteletben álló személyek (tanárok, papok, edzők) legyenek. Ebben az esetben az áldozatok egyértelműen hazudnak és aláírást kell gyűjteni ellenük. Ez így megy Magyarországon.

    Kedvelés

  • Az egyik hozzászólás (ráadásul nő “követte el” 😦 )
   “Nem osztom meg mert nem tudom hogy .ha bántalmazta miért tette én szerintem mindennekvan oka és miértje”
   Ja, ha például csúnyán nézett vagy elsózta a levest, esetleg nem ment haza időben, máris érthető az arccsonttörés mint büntetés, ugye?

   Kedvelés

   • Másik gyöngyszem, ami kitűnően rávilágít mi is a bajom a “hölgy” megnevezéssel. Az, hogy szinte mindig az ilyenek használják és pontosan ebben az értelemben.
    “Valami oknal fogva az ok es okozat osszefugges a nok eseten nem torvenyszeru . A nok eseten csak az okozat az ami eloterbe kerul. Azok a csunya ferfiak . Egy dolgot ne felejtsunk el ! Egy ferfi ( legyen az barmilyen is ) soha nem ut meg egy holgyet , a maradekot meg ….. Tessek megtanulni megfelelo modon viselkedni. “

    Kedvelés

 21. Petíció – Magyar nők kérése az ambuláns szülés biztosításáért (a Születésház Közhasznú Egyesület kezdeményezése):
  http://www.szuleteshaz.hu/peticio-magyar-nok-kerese-az-ambulans-szules-biztositasaert/

  Én szeretnék legközelebb ambuláns módon szülni (ha nincs komplikáció, nem kell három-négy napig a kórházban dekkolni). Ha te is, vagy szeretnéd, hogy legyen ilyen jellegű választási lehetőségük a szülő nőknek, akkor csatlakozz a kezdeményezéshez! (A fenti link elvezet a petíció helyére.)

  Kedvelés

  • Én már 9 évvel ezelőtt így szültem, csak nem tudtam, hogy ambuláns szülés a neve 🙂 Két órát kellet csak bent maradni (esetleges komplikációk miatti megfigyelés miatt, de mit ne mondjak ennyi pihenés fekvő helyzetben jól is esett) majd egy zuhanyzás után, jöhettünk is haza közvetlenül a szülőszobáról.

   Kedvelés

   • Hol? Állami intézményben? És milyen előzetes adminisztrációval járt? És nem akartak meggyőzni, hogy biztos, ami biztos…?

    Kedvelés

 22. Kilenc hónap és tizenöt év előkészítés után a nagy megértés:

  “Babák Mihály fideszes képviselő kijelentette, hogy a Fidesz és a KDNP képviselői a gyengék, a védtelenek, a kiszolgáltatottak pártján vannak és küzdenek az erőszak minden formája ellen. Hozzátette, számukra szent a férfi és nő családon belüli kapcsolata és maga a család intézménye is.

  Felhívta a figyelmet, hogy a törvénnyel nem lehet minden problémát megoldani, mert ha az emberek nem kívánják rendezetten megélni a társas kapcsolatukat, akkor továbbra is minden nap előfordulnak atrocitások.”

  Antoni Rita linkelte.
  http://hvg.hu/itthon/20130514_Vak_komondorok_ulnek_a_jelzorendszerben

  Kedvelés

  • A gyerek “majdnem kilökte a napközis tanárt az ablakon, kiharapott egy darabot az osztálytársa lábából.” Ha ennek csak fele is igaz, az én agyvizem is felment volna. Elméletben pacifista volnék, de el sem tudom képzelni, hogy én hogy reagáltam volna ilyen mértékű agresszió láttán. (Mondjuk a földön fekvő gyereket biztosan nem rugdostam volna, észhez tértem volna a taslim hatásától).

   Én bevallom, hogy a cikk kapcsán az foglalkoztat leginkább, hogy mit lehet tenni szülőként akkor, amikor a saját gyerekünk “felnőttek szájából sem hallható obszcén kifejezéseket hallgat egész nap a fiútól”? Vagy a kedves osztálytárs “kiharap a lábából”? Én szülőként nem tapsolnék egy ilyen osztálytársnak, még ha az integráció fontosságával egyet is értek.

   Kedvelés

   • De ez a tanár nem az a tanár. Ez egy tesitanár, az meg napközis. Ez nem védekezett, ez odament és lekent neki akkorát, hogy a gyerek a földre esett, és még meg is rugdosta. Semmi, de semmi olyan körülmény nincs, ami felmentené.
    Szülőként pedig lehet harcolni a normális integrációért, nem a “magyarosért”. Ezt lehet tenni.

    Kedvelés

   • Igen, lehet harcolni. És kell is. Ez az elmélet. De mi a gyakorlat? Mert ha az én gyerekemnek kellene ezt elszenvednie, én bizony átvinném másik osztályba/iskolába. Mint ahogy más a gazdagszülőgyerekénekmindentlehet típusú agresszió miatt váltott iskolát, ahogy erről már volt szó a blogban.

    Már másutt is írtam a néptánc tanár barátnőm esetét, aki egy baranyai faluban tanított általános iskolásokat. Volt néhány olyan gyerek, akivel minden tanárnak gondja volt, és a barátnőmnek sem sikerült szót értenie velük, pedig a tánc nyelve azért más, mint a matematika… A két-három, egyre agresszívabbá és kezelhetetlenebbé váló gyerek miatt a fél osztály a szomszéd falu iskolájában kötött ki. Akkor mibe integrálódnak ezek a gyerekek? Az osztály maradó felébe, akik csak azért maradtak, mert a szülők magasan leszarják, hogy mi van a gyerekkel, vagy nem engedhették meg az ingázást. De a maradó gyerekek is szenvednek.
    És az megint csak elmélet, hogy a pedagógusokat fel kell készíteni a nehéz, problémás esetek kezelésére, és hogy szakemberek hadára volna szükség. Ezzel egyet is értek, és azt is fontosnak tartom, hogy ezt leírjuk és követeljük minél többször.
    De én földhözragadt vagyok (akit hasonló incidens ért terhesen a 9-es buszon, mint a napközis tanárt, csak éppen az elkövető nagykorú volt), és azt kérdem, hogy van-e más megoldás a gyakorlatban, mint átvinni másik osztályba/ iskolába/ faluba a gyereket?

    Kedvelés

   • Ha gyorsan kell menteni a menthetőt, akkor ez a megoldás sajnos, igen.
    A másik út rögösebb, ha ez a gyerek valóban ennyire veszélyes, akkor nem integrálható, írásban kell panaszt tenni az összes lehetséges fórumon, és akkor őt lehet megfelelő iskolában elhelyezni. Ha a szülő (az agresszív gyerek szülője) nem együttműködő, akkor gyermekjóléti, gyermekvédelem…. Nem kötelező mindenkit integrálni, viszont így, ahogy itthon ezt gondolják (berakni a nagy létszámú osztályba a felkészületlen pedagógusoknak az sni gyereket segítség nélkül), úgy keveseket lehet. 😦

    Kedvelés

   • Na ez meg a másik. Miért nem készítik fel a pedagógusokat erre? Komolyan véve, tömegesen, képzésbe beépítve, folyamatos továbbképzésekkel. Miért csak önköltségen, önszorgalomból, saját – nagyon kevés, sok-sok, munkához ugyanúgy szükséges egyébre is kellő – szabadidőből elvéve, alig-módon történik ilyen?

    Kedvelés

   • Egy ilyen esetben a gyermekvédelemnek hivatalból lépnie kellene, mert az agresszív gyereket tutira súlyosan bántalmazzák/elhanyagolják otthon. Kellene lenni ilyen protokollnak.

    Kedvelés

   • Engem az érdekelne, hogyan fajulhatott idáig a helyzet. Valamelyik cikknél megjegyezte valaki, hogy ugyanez szeptember végén biztosan nem így történt volna, nem halmozódott volna még fel ennyi tehetetlen indulat. Hát, nem tudom, de az mindenesetre elgondolkodtató, mi kell ahhoz, hogy egy egyáltalán nem ilyennek ismert (sőt!) tanár így elveszítse a fejét. És gondolom, a lábból kiharapás meg az ablakon majdnem kilökés sem úgy történt, hogy minden előjel nélkül egy korábban teljesen angyali, abszolút problémamentes gyerekbe egyszer csak belebújt az ördög. Nem mentegetem a tanárt, és nem áldozatot hibáztatok, mielőtt valaki félreértené. Csak úgy érzem, hogy itt a gyerek mellett a tanár is áldozata a helyzetnek, a nem reagálásnak, a semmit sem tevésnek.
    Nem emlékeztet ez titeket a Szita Bence-posztra? Hogy most bezzeg mindenki. Itt nem lehetett volna hamarabb reagálni, amikor még nem halmozódott fel ennyi indulat, amikor még nem feküdt a földön a gyerek, sőt, amikor még nem hiányzott egy darab az osztálytárs lábából? Nem tudom, kérdezem.

    Kedvelés

   • Magyarországon semmi hagyománya nincsen a normális integrációnak, réges régen el kellett volna kezdeni ezzel foglalkozni, úgy, ahogy írod, belevenni a képzésbe, mint nagyon fontos témát. Sajnos a jelenlegi irány sem abba mutat, hogy bárki is integrálni szeretne, sőt, érzésem szerint egyre erősödik a szegregáció. Így meg még az unokáink sem fogják tudni, hogy lehet ezt jól csinálni.

    Kedvelés

   • És még azt is gondolom, hogy a komplett tanári kar végigrettegte valószínűleg az első félévet, az egész államosítási sztorit, nem azzal voltak elfoglalva, hogy megelőzzenek, a saját túlélésükért aggódtak. 😦

    Kedvelés

   • Ez már nem is feltétlenül a tanárok hatáskörébe tartozik. Lehet, hogy itt már az igazgatónak kellett volna lépnie. Persze ő is el van foglalva egy csomó más dologgal is, mint ahogy a közoktatás minden egyes szereplője is agyon van terhelve. Csak aztán meg ebből ilyen esetek származnak, meg megfakult tanárok, megfakult gyerekek. És ha _csak_ megfakulnak, és nem történnek ilyen esetek, annak, ugye, örülni kell.

    Kedvelés

 23. Bizony ám, budapesti állami kórházban (és az orvos ajánlotta fel mint lehetőséget, mondjuk a kórházi gyermekorvos nem repdesett, azt mondta nem helyesli ezt az új fajta “divatot”, (amiből következtettem arra, hogy mások is éltek az lehetőséggel), de simán kiállítottak minden papírt. Semmilyen előzetes adminisztrációval nem járt (mivel szerintem “hivatalosan” nem is létezett mint opció). Azért bebiztosították magukat egy papírral, amin alá kellett írnom, hogy saját felelősségemre megyek haza. A babát egy pillanatra sem vitték el, míg velem foglalkoztak, addig a férjem dajkálgatta 🙂

  Kedvelés

  • Választott orvosod volt? És ott helyben ajánlotta, szüléskor? Vagy erre készültél is már?
   Én nagyon örülök ennek a kezdeményezésnek. Hátha lesz belőle valami “hivatalos.
   Én császárral szültem (és örömmel jelentem, hogy két év után már jól érzem magam lelkileg), de éppen influenza szezonban, látogatási tilalom volt, így a férjem sem jöhetett be (születése után pár percig a gyerekkel lehetett, míg engem “elintéztek”.). Szar volt. Az ő gyereke is, egy család volnánk, és a családdá válásunk pillanatában és az azt követő napokban nem lehettünk együtt.
   Ez az ambuláns szülés annyira kézenfekvő (volna), most hogy jól belegondolok, nem is értem, hogy 2013-ban ez miért nem magától értetődő.
   Ha még jobban belegondolok, akkor persze érteni vélem, és dühít!

   Kedvelés

   • Igen választott orvosom volt (a 8. hónapban választottam, mert nem voltam megelégedve a sajátommal). Én említettem neki, hogy ebben a kórházban szült egy ismerősöm és pár óra múlva már haza is mehettek, erre a legnagyobb meglepetésemre azt mondta, ha minden simán zajlik, teljesen természetes, hogy haza engednek bennünket ha ezt szeretném. Szóval nem magától ajánlotta fel, de lehet említette volna szülés után, ki tudja…

    Kedvelés

  • Most a komondor volt vak vagy az asszony?
   Komolyan nem értem, hogy mit gondolnak ezek e férfiak: hogy elhisszük azt, hogy a jól látó asszony megbotlott a vak komondorban, és miután 8 napon túl gyógyuló sérülését ellátták, arra gondolt, elmegy a rendőrségre, és az élettársára fogja a történteket, mert az mennyivel jobb sztori, mint egy vak komondor?
   Csak azért kellene elhinnünk az ő verzióját, mert férfi? Vagy azért, mert politikus?
   És ez sajnos nem csak a konzervatív oldalon fordul elő: http://www.hir24.hu/belfold/2013/04/30/a-politikusoknal-a-fojtogatas-a-meno-a-vak-komondor-tovabbi-aldozatai/

   Kedvelés

   • De engem az is érdekelne, miért megy vissza az asszony, mikor végre sikerült “megmenekülnie” tőle?

    Kedvelés

   • Azért, mert nem is haragszik arra a vak komondorra.

    A miért marad? mellett ez a leggyakoribb laikus kérdés a témában.

    Azért, mert ennyire bonyolult ez, a függés sűrű szövevény, nem annyiból áll, hogy együtt élnek, és ha nem, akkor már nincs is gond. Fenyegetés, ígéretek, súlyos depresszió, szilánkokból álló személyiség, vagy “fut a pénze” (eddigi évei, érzelmi befektetései, reményei) után, a fehér lovas sztori után, erre nevelték, ezt a tanácsot kapta, leszóltak a pártközpontból, hogy jobban teszi, Stockholm-szindrómás, szégyelli a helyzetét, nincs saját egzisztenciája, el van gyengítve, szereti a bántalmazót, az övé a ház… ezer oka lehet, és több is együtt, és a mi dolgunk nem az, hogy őt elítéljük, a viselkedésén furcsálkodjunk, miközben a bántalmazó magatartását adottnak és változtathatatlannak véljük. A kevésbé fejlett társadalmak mindig a bántalmazottat elemzik, ő mit tegyen, a fejlettek a bántalmazót, be is zárják. Engem az döbbent meg, hogy van kihez visszamennie, tehát nem merült fel a mentelmi jog felfüggesztése és az azonnali távoltartás.

    És ez a legnagyobb csapda a segítőknek: amikor mindent megtesznek, hogy elmenekülhessen, de a döntés nem végleges, és mégis visszamegy, esetleg együtt szidják a segítőket, vagy cinkosan viselkednek.

    Ehhez:

    “Tartsuk tiszteletben a jogát, hogy ő maga döntsön. A tapasztalatok szerint a bántalmazott nők átlagosan három-négy alkalommal térnek vissza a kapcsolatba, mielőtt végleg kilépnek belőle, összesen mintegy hét évet töltve az erőszakos párkapcsolatban. Fel kell tehát készülnünk arra a lehetőségre is, hogy ügyfelünk visszamegy a bántalmazóhoz. Ne feledjük azonban, hogy ő ismeri legjobban a helyzetét: bármit dönt is, neki kell a döntésével együtt élnie. A segítő feladata nem az, hogy a döntést saját érzelmei szerint adott irányba befolyásolja.”

    Click to access miertmarad.pdf

    Kedvelés

   • Köszönöm a gondolatokat és az idézetet is.
    Tényleg naiv a felvetésem, félig költői kérdés is. Semmi esetre se a bántalmazottat hibáztatom, miért nem lép, mit miért és miért úgy csinál. Egyszerűen csak vele/érte reméltem, hogy amikor ekkora nyilvánosságot kapott az ügy, amikor volt máshova mennie, amikor döntése miatt nem is kellene magyarázkodnia (hogy ez a “kedves, rendes, szorgalmas stb.” ember otthon mit művel) – azaz amikor nyíltabb, talán egyszerűbb esélyt kapott a menekülésre, mindenesetre könnyebbnek tűnőt annál, mikor az “átlagosan” hömpölygő hétköznapokban kellene úgy dönteni, hogy ebből elég -, szóval ekkor megy vissza. És aggódom azon, lesz-e, mi lesz a büntetés a kedves férj részéről azért, hogy az ügy kipattant, hogy kénytelen volt frakció tagságáról lemondani.
    Emellett egyszerűen nem tudom felfogni, hogyan ülhet még mindig a Parlamentben valami hűvösebb szoba helyett.

    Kedvelés

 24. Konzíliumot kérnék egy fogós kérdéssel kapcsolatban: ti hogyan írnátok azt a szót, hogy “bankkártyatípus”? Így egybe, vagy kötőjellel? Esetleg két szóba?

  Kedvelés

 25. http://ertseykatalin.blog.hu/2013/05/17/terikenek_mondom_marika_is_ertsen_belole
  És a reakció:

  “Valasz Ertsey Katalin Terikenek (sic) cimzett levelere (a level belinkelve):

  Tisztelt Ertsey Katalin!

  Mivel nem ismerjük egymást személyesen, és Magyarországon egymás számára idegen felnőtt emberek között a magázódó forma a bevett és az udvarias, javasolnánk, hogy maradjunk mi is ennél, mi így levelezünk. Egyben engedje meg, hogy majdnem húsz éve bántalmazott nőkkel foglalkozó szervezet önkénteseiként megosszunk Önnel néhány információt, melyeket reméljük, használni fog, amikor legközelebb bántalmazott nőknek ír képviselőként nyílt levelet.

  1) Mi az ügyfeleinket mindig magázzuk, ezzel is kifejezve, hogy tiszteljük őket. Akkor is, amikor a bulvársajtó becenevükön emlegetve őket vájkál a magánéletükben. Különösen érdemes erre odafigyelni olyan esetekben, amikor annak, akit akár barátkozó szándékkal letegeznénk, jó oka lehet nem merni visszategezni bennünket. Ilyen eset az, amikor az ember parlamenti képviselő.

  2) Mivel tudjuk, hogy a bántalmazó kapcsolatból kilépni rendkívül nehéz, átlagosan harmadik, negyedik (gyakran még többszöri, egyes felmérések szerint negyedik-hetedik) próbálkozásra sikerül, és azt is tudjuk, hogy ennek súlyos lelki, gazdasági, adott esetben fizikai biztonsági okai vannak, soha nem kérjük számon a bántalmazottakon, miért nem lépnek ki a bántalmazó kapcsolatból.

  3) Visszamenőleg végképp nem hibáztatjuk őket azért, hogy bántalmazó kapcsolatba kerültek. Nyilván, ha tudnák előre és biztosan a nők, hogy bántalmazni fogják őket, nem lépnének be ezekbe a kapcsolatokba. A nők közti párbeszéd, a tapasztalatok megosztása valóban fontos, azonban nem visszamenőleg számon kérve, hanem a jövőre tekintve. Ennek feltétele a kölcsönösség és az egyenlőség, amelyet eleve ellehetetlenít, ha a másik nőt kioktatólag, lekezelően, egy nyílt levél hivatalossága ellenére tegezve és becenevén szólít meg a látszólag párbeszédet kezdeményező fél.

  4) Az áldozatok látszólag segítő szándékból történő fenyegetését mi szóbeli erőszaknak tartjuk, aki ilyet tesz, pontosan azt teszi, amit azok, akiket ő maga bántalmazónak tart.

  Tisztelettel a figyelmébe ajánljuk a NANE Egyesület Miért marad? című kiadványát további szíves tájékozódásra, illetve ha ennek alapos elolvasása után felmerülnek Önben kérdések, keressen bennünket.

  Üdvözlettel,

  A NANE Egyesület önkéntesei”

  Kedvelés

 26. Angliában nyílt levelet írtak a fb-nak, hogy léci tudják már, mi a nemi alapú gyűlöletbeszéd, tréningezzék a moderátorokat, hogy ők is ismerjék fel illetve tudjanak róla, hogy nőket másképp érint, mint férfiakat.
  És ami egy tökjó ötlet tőlük, arra bátorítanak mindenkit, hogy ha ilyet látnak, akkor írjanak a hirdető cégeknek, akiknek a hirdetése ilyen sértő tartalom mellett szerepel és ezt ugye nem akarhatják, hogy vegyék le a hirdetést onnan, s ezt többen szívesen megteszik. Ha pedig bevételkiesés van, akkor talán ezért már lépni fognak. (A cikk tanulsága szerint egy lány írt a fb-nek, hogy ugyan vegyék már le azt a fake videót, melyen őt épp lefejezik egy kis késsel, és hát napokba telt a dolog.)

  http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/the-womens-blog-with-jane-martinson/2013/may/21/fighting-hate-speech-women-facebook

  És ide lehet írkálni a hétköznapok szexizmusait, tapasztalatokat:
  http://www.everydaysexism.com/

  Itt pedig a programról ír a kitalálója:
  http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/the-womens-blog-with-jane-martinson/2013/apr/16/everyday-sexism-project-shouting-back

  Kedvelés

 27. Segítség! Ma a reggeli híreknél kiütötte a szemem ez a mondat. Aztán elbizonytalanodtam. Lehet, hogy a ” volt szabad” így helyes, és én tudtam rosszul?

  “Az Országos Széchényi Könyvtár közelében végzett felújítási munkálatok során került elő a 70 kilogrammos német repeszbomba, oldalán olyan gyújtószerkezettel, amit nem szabadott elmozdítani a robbanásveszély miatt”

  http://index.hu/belfold/2013/05/22/hatastalanitottak_a_varbazar_bombat/

  Kedvelés

  • Mifelénk nagyon sokat használják feltételes módban, ilyeneket mondanak, hogy “nem szabadna”. De azt meg nem csak errefelé mondják, hogy “szabadjon”, nem? Nekem is fura, de olyan sokat hallom, mindig azt hiszem, én vagyok finnyás.

   Kedvelés

  • nagyon jó.
   sajnos annyi támadásnak voltam és vagyok kitéve, csupán amiatt, mert az ilyen és ehhez hasonló dolgokat szóvá teszem (jaj, ne gondoljatok nagy dolgokra. pl. annyi, hogy csinálom a kaját és kérek mindenkit ebben részt venni, amit hétvégén konkrétan a bátyám kért ki magának, mert hogy az a nő dolga a kaja készítés), hogy nem nagyon merem továbbküldeni senkinek.

   ez van.
   (na jó a lányaimnak elküldöm, ők nyitottak. a legutóbbi családi vitát e-mailek formájában az robbantotta ki, hogy elküldtem a tony porter videot, amit a kisebbik lány így kommentált:
   “csak női néző volt.pedig szerintem a férfiaknak kellett volna ezt hallaniuk,mi ezt eddig is tudtuk.” (ő 17 éves)
   mire ezt válaszoltam:
   “igen.
   jellemzően
   a
   hogyan javítsuk meg házasságunkat
   hogyan szeressük párunkat
   hogyan tegyük változatossá a szexuális életünket
   hogyan tegyük boldogabbá a családunkat
   és egyéb pszichoterápiás, önismereti stb. tanfolyam résztvevői egytől egyig nők

   férfiaknak még eszükbe sem jutott, hogy bármin is javítani kéne…

   miért is?”

   erre ezt kaptam két férfitól (az egyik jó barát a másik a bátyám)
   “Hello, hello, hello!
   Khm…
   Kezdek némi párhuzamot felfedezni a minden cigány lop és egyik férfi sem törődik a párjával, családjával állítások között.
   Pedig mi nem szeretjük az ilyen árnyalatú állításokat, ugye, (… a nevem)? J

   és a legszebb:
   “.(.. a nevem!) Az általánosításod kirekesztő, fasiszta. Járnak fiúk is hasonló kurzusokra. Aki nem jár még nem biztos, hogy azt gondolja, hogy rendben lennének ezekkel a problémákkal, esetleg nem ebben látják a megoldást. Ez a harcos egyoldalú bűnbak keresésed elterelheti figyelmedet a saját magadba merüléshez és a problémák másra hárítása könnyű megoldásnak tünhet.”

   magamat most már egy agresszív feminista picsának látom. de tényleg!

   Kedvelés

   • De rossz ez, mindig vigyázni kell, “óvatosan” fogalmazni, mert annyira igazad van, hogy ezért valahol Szibéria jár.
    És mindenki tudja, hogy ebben egy szikrányi túlzás sincs.

    Annyiszor hallani ezt, ne általánosítsunk, akkor épphogy te vagy kirekesztő stb, itt a trollok is jönnek ezzel és azt hiszik, most logikából mindenkit lebukfenceztek.
    Csakhogy: nem “a férfiakkal” van a probléma, sőt még csak nem is arról beszélünk, hogy “bizonyos férfiak” így és úgy.
    Hanem a nemi szerepekkel, a berögzült begyepesedett de már poshadó felállással van gond. A női és a férfi hagyományos nemi szerepeivel van gond. Nagyon kevesen képesek tudatosítani, meglátni maguk körül az elvárásokat, és mögötte a saját kényelmes belehelyezkedést.

    És nem értik, és magukra veszik és megsértődnek.

    Miközben mindez döntés, és nem előírás kérdése, hogy ki főz, nincs mosogató-gén sem, próbálják már meg ezt emésztgetni…

    Kedvelés

   • és még egy újabb érvcsokor a terápiás kurzusok kapcsán: azért járnak oda inkább a nők, mert nem dolgoznak, unatkoznak, jó dolgukban nem tudnak mit kezdeni magukkal (vö. Bovaryné).

    és még ehhez: bátyám filozófia magasságokat elérő érvelése arról, hogy a nők nem elég hálásak (a férfiknak, persze) azért, hogy van porszívójuk és mosogatógépük.

    Kedvelés

   • Remek meglátások…egy házi tündér, aszketikus életet élő barátnőm jutott róla eszembe, akit azért szoktat (!) takarékoskodásra a kedves párja, hogy tanulja meg megbecsülni azt a pénzt, amit ő fáradságos munkával (nem az) megkeres.
    A háztartási eszközök iránt érzett kötelező hála még nem került elő.
    WTF?!

    Kedvelés

   • Világosítsd már fel szegény bátyádat, hogy egy amerikai NŐ találta fel a mosogatógépet! Bizonyos Josephine Cochran, aki az 1893. évi chicagói világkiállításon mutatta be az automatikusan működő készülékét, amely szivattyúival, hengereivel, kerekeivel és rostélyaival a második ipari forradalom egyik csodamasinájának számított. A sikeres bemutató után az okos Josephine számtalan gépet adott el chicagói éttermeknek, jókora bevételhez jutva. 🙂 🙂

    Kedvelés

   • ebből meg azt hozná ki, hogy Josephine leszbikus, vagy férfi aki nőnek adta ki magát 🙂
    vagy bármit, ami rombolná Josephine találmányának az értékét.

    Kedvelés

   • Mikor pszichodráma csoportba jártam, több férfi volt, mint nő. A vezető szerint (kb 20 éve csinálja) ilyenre még nem volt példa.

    Kedvelés

 28. “A Keresztény Nők a Femen Ellen mozgalom tagjai büszkén vállalják, hogy az ő testük a Szentlélek temploma, és hitük által válnak igazán szabaddá. Vallják, hogy az Isten, a haza és a család szentháromsága biztosíthatja az igazi női szabadságot az emancipáció mocsara helyett. Lelkesítő videójuk (angol nyelven) az alábbiakban tekinthető meg.”

  http://hjb.hu/megalakult-a-kereszteny-nok-a-femen-ellen-nemzetkozi-mozgalom.html/

  Kedvelés

  • “Büszkék lehetünk ezekre az igazi nőkre, akik büszkén vállalják, hogy az ő testük a Szentlélek temploma, és hitük által válnak igazán szabaddá. Vallják, hogy az Isten, a haza és a család szentháromsága biztosíthatja az igazi női szabadságot az emancipáció mocsara helyett.”
   Asszem én inkább választom a mocsarat, mint Shrekné asszony.

   Kedvelés

   • van ám itt kis lengyel–ukrán egymásnakfeszülés is.
    egyetértek vacskamatival: inkább edzetten a jószagú életben (még ha mocsár is néha), mint szentlélek templomú testtel a bermuda-háromszögben…

    Kedvelés

  • Vicces, hogy ők is valami ellen fogalmazzák meg magukat. Valamint azok nem is nők, akik nem úgy gondolkodnak, mint ők, csak kettessel kezdődik a személyi számuk 😦

   Kedvelés

 29. http://hell.blog.hu/2007/02/13/alljunk_meg_egy_szora_b_szni_ige

  Szülinapja alkalmából idéznek egy rövidet Grétsy Lászlótól. Édes ékes apanyelvünk…hát milyen remek már ez a magyar nyelv és az a kedves kis szituáció a baszni szó megannyi funkciójáról, figyeljétek a körítést. Hopp, megmutatja magát a társadalom.
  Valaki szólhatna neki, hogy egyébként gyönyörűen működik a dolog a fuck esetében is, meg még egy csomó mindennel, amit az adott közeg ismer, ez pragmatika – tehát nem elsősorban a nyelv bravúros, hanem az ember lusta (h elég neki egy szó) és leleményes (jé, tudja ragozni meg mondatba jó helyre rakni).
  De ez a mosolygósan agresszív és hazadicsérős stílus ez fújj. Bocsánat, tudom, hogy sokan tisztelik. Ő kicsit ilyen apa-figura lett, nem?

  Kedvelés

 30. Csak úgy kérdem (miközben természetesen szomorú vagyok és együttérző): Hogyan van az, hogy egy férfi, aki családot és gyereket vállal, az mindenféle felelősség nélkül elmehet hegyeket mászni, lefagyasztani a lábát, majd meghalni? Hogy én még a cigiről is leszoktam, mikor szembesültem azzal, hogy fel kell nevelnem a gyerekeimet, ők meg lazán kockáztathatják az életüket? Én inkább dühös vagyok ilyenkor.

  Kedvelés

  • Én megfordítottam, aki ennyire szerelmes a hegymászásba (és a saját egójába), az minek alapít családot?
   Mert azt ő pontosan tudta (és szerintem a felesége is), hogy az első helyen a hegyek állnak.

   Kedvelés

   • Igaz… így is lehet mondani. A lényeg mégis ugyanaz: Aki emberekért vállal felelősséget, annak igenis tudni kell, meddig megy el.

    Kedvelés

   • Az Eross felesege es a Carlos Soria altal mondott dolgok toronymagasan a legjozanabb es legintelligensebb megnyilvanulasok ebben az egesz tortenetben. A facebookos hozzaszolasok zome (mas cikkek alatt is) az meg a hatborzongato koromsotet. Rakas itelkezo farizeus, meg a pozitiv-szuggesztivek, akik erzik es tudjak, hogy igenis lehozza oket a karma, a csi, a zen vagy a jeti.

    Kedvelés

   • Nekem is azonnal ugyanez jutott eszembe. Van egy ismerős anyuka, a férje mászik, de mióta 2 gyerekük van, nagyon keveset. Iszonyú költséges, és inkább a gyerekekre költi a pénzt, illetve messze kell menni, sokat kell távol lenni, erre sem vágyik már. Kisebb, közeli hegyeket mászik, az Alpokba és a Tátrába jár. Azt mondja, majd a gyerekeit is viszi, ha elég nagyok lesznek.
    Barátnőm nevelőapja és rengeteg barátja barlangász és hegymászó. Azt mondta, ő ilyen egoista csapattal sehol máshol nem találkozott. Szó sincs a mindenki egyért, egy mindenkiért-féle összetartásról. Innentől kezdve engem nem is érdekelt az egész, de mikor Erőss Zsoltot látom, mint hőst, hát…
    Mit tett ő hozzá mihez? Egyszer olvastam vele interjút, arról beszélt, hogy mikor nem mászik, pénzt tarhál és szponzorokat keres. Mosolyog és műlábbal terpeszt az óriásplakáton. Nekem ő nem hősöm, akkor lehetett volna az, ha nemcsak saját magáról lett volna képes beszélni, és felnevelte volna a gyerekét/it – nem tudom, mennyi van neki. Ha más emberekért tett volna valamit. Így az egész róla szólt, az meg számomra érdektelen.

    Kedvelés

   • Az egoizmusról ugye a 74 éves hegymászó is megemlékezett, valahogy úgy, hogy sokaknak nincs “hegymászó-lelke”.
    Figyelemreméltó továbbá az is nagyon, ahogy a serpákról nyilatkozik.
    Erőss felesége nagyszerű ember, ez egy félig-meddig szakmai szerelem is lehetett köztük, így a nő pontosan tudta, mit várhat, amikor összekötötték az életüket és gyerekeket vállaltak. És ezért korrektül most nem is jajgat.
    Szerintem nem árult zsákbamacskát Erőss, és az is biztos, hogy a legkevésbé akart meghalni.
    Így alakult, lényegében baleset volt, amiben szerintem rossz döntések és pénztelenség is közrejátszott.

    Túlzásnak tartom, hogy sok kommentelő (nem itt) jobban elítéli őt, mint a lelépő apákat szokás, mert ez azért nem az volt.
    Másrészt nem is heroizálnám, már csak azért sem, amiket a spanyol hegymászó-matuzsálem elmondott.
    Ő megélt már 74 évet, nem volt felnevelendő gyereke, mégis tudta, hogy serpákat kell vinni, meg kötelet, és ha elfogy a kötél, akkor nem szabad tovább menni (gondolom, emiatt volt nagyon lassú a hegymenet aztán a többieknek, ami a visszautat kizárttá tette.

    Elmondása alapján valahogy úgy tűnik nekem, hogy hegymászóink olyanok lehettek a hegymászóberkeken belül, mint a magyar turistacsoportok külföldön…
    Hogy a pénztelenség és az amiatti félmegoldások elég snassz képet festettek róluk.
    Mondjuk a serpákat tisztelni és munkájukat elismerni nem csupán pénz kérdése persze.
    Az is érdekes, amit az oxigénpalackokról mondott…
    hogy micsoda büszkék rá, ha palack nélkül hódítják meg a csúcsot, pedig az őket biztosító köteleket nem is lehet elhelyezni palack nélkül, a serpák végig azzal végzik a fizikai munkákat … akkor meg mire a nagy büszkeség, valóban.

    Napersze a spanyol is könnyen beszél, mert van pénze, és ezt el is mondja,
    miközben még azt is elsajnálja, hogy a “másik csapat orvosa a mienktől kért tanácsot” – hát azt meg miért nem szabad ?
    Továbbá persze a pénzes spanyol könnyebben megfordul a cél előtt, ha kockázatos a buli, mert ő nem érzi azt, hogy most vagy soha, mert majd jön akkor jövőre is, idén nem volt szerencséje.
    De a mi csórikáink ugyan mit éreztek akkor, amikor a megfordulásról dönteni kellett ?
    Egyszóval jó sokféle megközelítése van ennek is…

    Kedvelés

  • Pontosan erre gondolok. Hogy én erkölcsi meg etikai kérdést csinálok abból, hogy van-e jogom negyven felett gyereket vállalni, meg egyedül meg hozomra… pedig én még hegymászó sem vagyok. Engem ezért nem dícsér meg senki, segítségről-együttérzésről meg ne is álmodjak, sőt. Ugyanakkor tragikus, ami történt, engem már korábban is elgondolkodtatott ez a pasi, valami mély tiszteletet vált ki belőlem, ugyanakkor gyerekesnek is látom őt, a monomániájával, az akarnokságával, a felelőtlen gyerekcsinálásról nem is szólva (dehát ilyesmiről csak valami szent áhítattal szabad nyilatkozni). Nyugodjék békében.

   Kedvelés

   • Igen, azért jeleztem én is óvatosan, mert tán nem itt van ennek az ideje, csak hát annyira jellemző ez a hozzáállás. Hozzáteszem, a felesége történetét is érdemes lenne vizsgálni. Miért és hogyan és mi okból akar- mer ilyen kockázat mellett szülni? Egyáltalán közös az a gyerek, vagy magának szülte?

    Kedvelés

  • Kíváncsi lennék, mit mondanának arra a hegymászónőre aki megtenné egy házasságban ugyanezt. Neki vajon elnézné a környezete, a közvélemény, ha rábízná gyerekeket a férjére, ő pedig elmenne olyan csúcsokat meghódítani amelyekről köztudott hogy arra, hogy élve lejöjjön onnan, az esélye 59,2 %! Mindketten hegymászók voltak ebben az esetben is. A feleség is elég fanatikus volt, megmászta ő is a Himaláját például, ő vajon miért mondott le az álmairól a gyereki érkezése után? Ami pedig számomra teljesen felháborító, még képesek ebben az esetben is őt vizslatni, az ő friss gyászreakcióján csámcsogni, és szapulni, miért úgy reagál ahogy, miért nem úgy ahogy illik és mi elvárnánk.
   “Tegnap a felesége olyan szenvtelenül vette tudomásul a hírt, mintha egy távoli ismerőse halt volna meg. Nem olyan nőt láttunk, aki tartja magát, hanem egy szenvtelen teremtést. (Szegvári Katalin) ”
   “Kati, láttam én is az interjút. Lidérces. (Sváby András)”

   Kedvelés

   • Eleve köszönjük a médiának a lihegő érdeklődést. De ez a kommentár! Hogy merik minősítgetni? Jó volna Vacskamti érveibe beleverni az orrukat! Ott és annak kell szólni, akit illet. Mint Kulka is tette.

    Kedvelés

   • Szóval, elég hozzáértően magyarázták nekik miért nem érzéketlenségből beszélt úgy a feleség ahogy. Ez persze nem változtat a tényen miért is a nőt méricskélik, vizslatják megint? Miért téma egyáltalán az ő viselkedése?
    “tudományosan ismert, körüljárt, feldolgozott tény a gyászmunkával kapcsolatban a pl. látszólag inadekvát viselkedés, mondjuk nevet a temetésen. Mire, persze, mindenki azt gondolja, micsoda érzéketlen, hideg szörny, lám, nem szerette a férjét/feleségét. Szóval óvatosan.”
    “Én láttam a feleséggel készült interjú nyers változatát. (Az interjút amúgy nem én készítettem.) nem éreztem szenvtelennek az asszonyt. Sokkos állapotban volt, és próbálta feldolgozni ami épp akkor vele, velük történt. Mi több, az interjú nézése közben azon gondolkoztam, mennyire összeszedett ez a nő, mennyire tartja magát, mert tudta, hogy most ezt az interjút meg kell csinálnia, ezzel tartozik a férjének, és azoknak is, akik tisztelték és szerették őt. Felnéztek rá, példaképnek tartották. Hilda amúgy az interjú elején el is mondta, hogy a mostani állapota a gyász első fázisa. Vagyis, hogy fejben tudja, hogy valószínűleg a férje már nem jön vissza, érzelmei viszont még nem tartanak ott. Ráadásul, valahol a remény is benne volt még, hiszen a holttesteket nem találták meg.”

    Kedvelés

   • Én sajnos nem láttam a riportokat, de azt gondolom, hogy kellett legyen forgatókönyvük erre az esetre. Ez az asszony százszor “lejátszotta” már magában, hogy mi van akkor, ha. És most elő kellett vennie.

    Kedvelés

  • a láb külön sztori (azt nem lefagyasztotta, hanem miközben társait próbálta menteni s magát kivonszolni a lavina szorításából, szilánkosra törte), de ma kérdeztem költőien volt férjemtől (aki szintén hegymászó volt), miért vállalt gyereket, ha még nem ért el oda a döntésben, hogy vége a csúcstámadásoknak? van egy nagyon régi barátom, hasonló múlttal, mint a szóban forgó úriember, aki — miután megszületett lánya — már nem vállalkozott ilyen túrákra. mérlegelt, s azt mondta, csak a tuti biztosakra vállalkozik s arra is csak akkor, ha nem kell túl hosszú ideig távol maradnia a családtól.
   biztos vagyok benne, a társa tudta, mit vállal, de a gyerekek…?
   no meg ne ítéljünk ennyire szigorúan: az én exem naponta kockáztatott azzal, hogy leitta magát s bármikor áteshetett a házi fotelen vagy komondoron, vagy összetörhette volna magát a háromemeletnyi lépcsőn. (három elvonási epilepsziás rohama volt, ami úgy vágta földhöz, hogy csattant a koponyája.) ő is folyton elvágyódott, leginkább londonba, már amikor lányunk nyolc hónapos volt. ez visszatérő motívum maradt életünkben mindaddig, míg el nem váltunk s azt nem mondtam neki, ha te londonban látod a megváltást, oda kell menned. két év után — józanul — most jutott el oda, hogy beismerte, 42 évesen nincs abban semmi kihívás, csak óriási kockázat és kudarclehetőség.
   költői kérdés ide már nem fér, csupán a megállapítás: a férfiak 40 után is kiskamaszként gondolkodnak, hiába minden észérv. s hogy miért? mert megengedi nekik a társadalom, mert bármi van, a férfi mehet, a nő úgyis marad a gyerekekkel.

   Kedvelés

  • Hat. En ezt egy kicsit maskepp latom. 7 evig masztam sziklat.
   A szikla- es hegymaszas gyönyörü sportok. Es nem csak sportok, eletformak. Eletformak, mert minden akörül forog, hogy mikor, hogy, mennyit es milyen nehezet masztal.
   En peldaul azert hagytam abba a sziklamaszast, mert nagyon kezdett zavarni, hogy beszükül az eletem es a gondolkodasmodom. Annyi munka, edzes, idö es lemondas van egy-egy teljesitmeny mögött, hogy az felülir mindent. Ugy mesz nyaralni, hogy maszni tudj. Ha Romaban vagy es a varost kene elvezned is a börkemenyedeseidet kapargatod es ragod a körmöd, hogy hat szep ez jo es jo, de maszastol elvett idö… Ugy eszel, hogy az a teljesitmenyed szempontjabol optimalis legyen. Minden masra nagyon keves idöd marad, mert heti x alkalommal y oranyi edzesnek meg kell lennie, különben nem fog menni a nehezebb ut. Ha elmesz 3 napra videkre esküvöre, akkor is huzod a szad, mert mulatsag persze, na de a szent maszastol veszi el az idöt.
   Aki csinalja es nagyon csinalja, az nem erzi lemondasnak, mert annyira sokat adnak ezek a sportok, hogy normalisnak veszed. En csak sziklat masztam es valoszinüleg töredeket tudom elkepzelni annak az erzesnek, amit az jelent, ha felallsz egy ilyen hegy csucsara.
   Mindenki, nagy betükkel MINDENKI, aki maszik valahol nagyon önzö es egocentrikus. Ez a sport az egyeni teljesitmenyröl szol. Igen, van, aki fogja neked a kötel masik felet, de a te teljesitmenyed, a utad, a te mindened. Nincs felelösseg, nincs feladat, nincs gazszamla, se csalad, se szazalekok, hogy milyen esellyel jössz le onnan, se semmilyen mas gondolat a fejedben. Tökeletesen üres az agyad, amikor elemeled a labad a földröl. Csak az ut van es Te.
   Es ez olyan erzest ad, mint a legdurvabb drog, amiröl nem tudsz leszokni.

   En ugy gondolom, hogy aki nem maszott meg eleteben, az nem ertheti azokat a motivaciokat, ami ezeket az embereket mozgatja. Kivülröl minden döntesük irracionalisnak es felelötlennek hat. A maszas az elsö. Pont. Nincs olyan, hogy gyerekem lesz es majd nem maszom mert az felelötlenseg. Igen, kivülröl mi ezt tarthatjuk felelötlensegnek, de ez is csak egy ertekitelet mert mi nem tartjuk normalisnak.
   Nem ismertem Zsoltot szemelyesen, a feleseget sem. De en ugy gondolom, hogy nekik ez igy minden vallalassal es döntessel együtt vilagos volt. Aki összeköti az eletet egy maszoval, raadasul maga is maszo, az tudja es erti miröl szol ez az egesz. En azt gondolom, hogy a felesege ertette öt es minden ut elött szamoltak azzal, hogy keteselyes, hogy hazajön-e. Sirnia kellett volna a kamera elött, vagy mi? Szamolt ö ezzel, mert maga is maszo volt.
   Es hogy miert nem masznak nök es csinaljak ugyanezt? Nem tudom. Lehet hogy azert, mert pontosan annyira önzö dolog az egesz, mint ahogy leirtam. En szivböl örülnek ha nöktöl hallanek ilyen teljesitmenyekröl. Mert ez nem egy elferfiasodott szakma, hanem egy elferfiasodott sport a hegymaszas. Pedig agyban es technikailag nagyon ott vannak a nök a maszosportokban. Ami miatt nem csinalnam, az az, hogy szeretnek 100 evig elni, sivatagban homokban snowboardozni, eszaki fenyt nezni, buvarkodni es ezer mast csinalni. Nem tudnek igy egy dologert meghalni, amikor csak egy eletem van…
   Minden tiszteletem az öve. Nyugodjon bekeben!

   Kedvelés

   • Es meg azt szerettem volna irni (a fenti regeny melle; bocsanat, hogy ilyen hosszu vagyok), hogy szerintem minden nagy teljesitmeny mögött ugyanilyen lemondas van. Lehet, hogy nem ekkora kockazat, de ugyanilyen lemondas. Csak a mertek valtozo. Enelkül nem lehetne veghezvinni ilyen hatalmas teljesitmenyeket.
    A masik peldam a maraton futas. Lefutottam. Na de hogy? A barataim engem vartak kilometerenkent. Engem itattak, biztattak, segitettek. Nelkülük nem ment volna. Az enteljesitmenyem, es aki szeret, igenis alljon ott es tamogasson benne, mint ahogy en tamogatom öt mas dolgokban.
    Es az idö, ami erre elment?! Uramatyam. Heti 4 futas. Hosszu orak. Nem eszem, nem iszom, nem bulizom, mert a futas! Azzal almodom. Lefutom. Nem futom.
    Es tudtam, hogy szar az izületeknek a betonon futas? Persze, hogy tudtam. Azota is kattog a csipöm es csak fohaszkodom, hogy ennyi terheles mellett ne essek szet 50 eves koromra. Nekem aztan mondhatta volna a parom, hogy ne massz, meg fuss ennyit, meg bajod lesz… Szerintem csak annak örül magaban, hogy ezeket most csinalom es nem kesöbb.
    Ha esetleg vallalunk gyereket egyszer, biztos, hogy nehez lesz velem ezek miatt. Mert ha nekem csinalnom kell, akkor csinalom. Es ezert most nagyon szeret. 🙂 Remelem kesöbb nem veri a fejet a falba miatta, hogy milyen önzö ember vagyok.

    Kedvelés

   • ez a bizalomról is szól, nem? nem mondom a másiknak, hogy ne csináld, mert jaj, bajod lesz, hiszen ismerem és bízom a józan ítélő- és az egyéb fizikai képességeiben. enélkül meg megette a fene, nem? tőlem a gyerekeim se halljék sose, hogy jaj, ne mássz fára, mert leesel. tud(jon) magára vigyázni. egy felnőtt meg pláne.

    Kedvelés

   • öthónapos terhesen másztam utoljára. aztán szültem, és minden megváltozott. 🙂

    Kedvelés

   • 🙂 De szeretlek!
    Csak arra akartam kilyukadni a litaniammal, hogy szerintem a maszas es a hatarok megitelese (mi normalis, mi felelötlenseg), nagyon ember- es ertekrendfüggö. Szerintem pl teremben maszni 5 honapos terhesen tök jo lehet.
    De amikor 8 honapos terhes nöt lattam maszni, akkor az en szemeim is verben forogtak es hörögtem, hogy ezt nem teheti! Majdnem odamentem ordibalni vele, aztan meggyöztem magam, hogy semmi közöm hozza es az ö teste, az ö csaladja…. Mindenki szerint milyen menö meg erös volt ez, szerintem meg a felelötlenseg netovabbja. Ma is rosszul vagyok ha erre gondolok.
    Szoval ez keplekeny.
    A cikkeket ismerem 🙂 Magyar nöket a hegyekre! Szerintem.

    Kedvelés

   • Köszi ribizli, hogy ezt belinkelted. Ez szebben összefoglalja, amit írtam és pontosan leír miérteket, kétségeket és vádakat, amiket mind érzünk egy ilyen történet kapcsán.

    Kedvelés

  • Megdöbbenve olvasom a hozzászólásaitokat, amiből úgy tűnik jogosultnak érzitek magatokat arra, hogy ítélkezzetek olyan emberekről, akikről láthatóan semmit nem tudtok. „Felelőtlenség”, „egoizmus”, „nem gondolt a gyerekeire a feleségére” röpködnek a kinyilatkoztatások és közben fogalmunk sincs, se a hegymászásról, se az ő családi életükről, se magáról az emberről.

   És itt vagyunk mi, nekünk nem volt ilyen embert próbáló szenvedélyünk, sokkal „prózaibb” okok miatt „robbantottunk”, aztán győzködtük magunkat, hogy „mi mindent megtettünk”, „jogunk volt hozzá”, „a gyerekeknek is így lesz a legjobb”, „eddig se volt igazi apjuk” stb.

   Vagy mások, akik őrlődnek, meghúzzák magukat, tönkremennek, idegösszeroppanást kapnak, elsárkányosodnak, hazudoznak stb. és így teszik tönkre a saját és családjuk életét.

   Mitől vagyunk mi megfontoltabbak, mitől gondolkodunk mi felelőssebben? Csak azért, mert csak odáig jutunk el, hogy alulról bámuljuk a csúcsokat? Mi biztosan nem „fagyasztjuk le a lábunkat”, de az üveg altatót sem nyeljük le? Egy expedíció miatt nem hagyjuk el több hónapra a családunkat, de vajon velünk vagyunk-e, ha otthon vagyunk?

   Ennyi tapasztalattal a hátunk mögött, ennyi itteni poszt elolvasása és közös „beszélgetés” után, én azt hittem itt már csak a „trollok” ítélkeznek mások felett.

   Kedvelés

   • Én nem nagyon láttam itt ítélkezést, a többség óvatosan fogalmazott és/vagy magáról beszélt. Egyik nagy erősségét abban érzem ennek a blognak és a közösségnek, hogy nincsenek “szent tehenek” és olyan témák, amikről ne lehetne vagy csak bizonyos formában lehetne megnyilatkozni. Tiszteletlenséget én nem olvastam sehol, valamit félreérthettél.

    Kedvelés

   • Én nem ítélkeztem, egyszerűen csak leírtam, hogy ő nekem nem hős. Példakép meg aztán végképp nem. Én abból a szempontból gondolkodom felelősebben, hogy ha már egyszer van gyerekem, kutya kötelességem gondoskodni róla, otthont adni neki, pl. azzal, hogy többnyire vele vagyok, életemre, egészségemre vigyázok. Nem rakom rá a saját életem terheit. Magamról beszélek. Aki nem érzi úgy, hogy ez kell a gyerekének, a családjának, csinálja, csak ne tolja az arcomba a média, hogy ő milyen fasza. Erőss Zsolt mitől nemzeti hős?

    Kedvelés

   • Nem nemzeti hős, csak egy hegymászó…se több, se kevesebb.
    Nem hinném, hogy példaképnek kéne lennie, választott egy utat és ne kérdőjelezzük meg.
    Hogy a média miből, mit csinál, az már nem az Ő felelőssége

    Kedvelés

   • Értem, ildi53, hogy mi bánt vagy mi esettt rosszul ebben az egész diskurzusban. Nekem is ugyanez esett rosszul, ezért is írtam ilyen hosszasan róla, bár nem hiszem, hogy itt bárki ítélkezni akart volna, még ha úgy tűnt is, hogy ilyen irányba csúszott a beszélgetés.
    Az elfogadásról, toleranciáról, értékrendekről, szenvedélyekről, és úgy globálisan a liberális gondolkodásról röviden a lényeg: az ő teste, az ő családja, az ő vállalása és a feleségéé. És az se ítélkezzen róla, aki nő, az se, aki férfi. Egyáltalán senki, aki nem volt még 7000+ méter felett. Mert elképzelni sem tudjuk azt, amiről beszélünk: fikció nekünk az egész.
    Kiemelkedő teljesítményű sportoló volt és nagy veszteség a halála.

    Kedvelés

   • Engem nagyon kellemetlenül érint, hogy ezen a blogon a megroskadt, esetenként menekülő nők tetteit (reakcióit!) hasonló felelőtlenségnek tartod, mint az életveszélyes, önkéntes, dicsőséges hegymászást. A Vagy mások… kezdetű mondatoddal kapcsolatban kérdezem: ha egy nő elsárkányosodik, ott vajon mi a valódi ok, és mi az, hogy tönkreteszi a családja életét (vedd figyelembe, hogy csak nőkre használják az elsárkányosodás szót). A válás után a gyerekeire rá se néző, életükből Erőss Zsolthoz hasonló bizonyossággal eltűnő, de a halálhoz hasonlóan megnyugtató magyarázattal nem szolgáló apák vajon milyen apák voltak korábban, és ki felel az eltűnésükért?

    Az Erőss Zsolttal kapcsolatos gondolataimat kegyeleti okokból, és mert előtte is lekötött a nyugtalanság, megtartottam magamnak; a társadalmi jelenséget — az extrém sportot űzők heroizálását — mindenesetre ijesztőnek tartom.

    És egyébként is, sokféle jelenséggel kapcsolatban van bennem nagy NEM, nyugodtan nevezheted ítélkezésnek: ilyen az intellektuális restség, a szociális érzéketlenség, az újságírók siránkozása, hogy nem lehet másképp, az antifeministának nevezett csoport lélegzetelállítóan manipulatív, erőszakos érvelése és sok más.

    Kedvelés

   • Sem a házasságból való kilépést, sem a hegymászást nem tartom felelőtlenségnek. A felkészületlenséget, a bármilyen szinten történő “lomhaságot”, a megfutamodást viszont igen.
    Az én értékrendembe nem fért bele ez bizonyos irány, ami felé a házasságunk tartott és én azonnal kiléptem (ennyi év után visszagondolva, lehet, hogy meg lehetett volna menteni, de az adott helyzetben csak a magam “megmentésére” volt energiám) Kívülről nézve sokan felelőtlennek láthattak, de tudom, hogy az adott pillanatban a “legjobban” döntöttem.
    A hegymászó is valamikor dönt az útról, amin halad, az életéről, annak kockáztatásáról és bizonyára folyamatosan tesz azért, hogy ezt minimalizálja. Aki mellé szegődik, az vele együtt kockáztat… (nem hinném, hogy bármelyik hegymászó bagatellizálná a családja előtt a veszélyt)

    Amit írtam, annak semmi köze a nőhibáztatáshoz (legfeljebb saját hibáimhoz), azt szerettem volna érzékeltetni, hogy kívülről sok minden tűnhet felelőtlenségnek, annak ellenére, hogy az adott helyzetben az az egyetlen lehetséges lépés.

    A baleset kapcsán én elsősorban a fiatal hegymászó, Kiss Péter “beválasztásán” az expedícióba döbbentem meg. A 26-27 éves fiú nem hozhatott felelős döntést, sem a csatlakozáskor, sem ott fenn a hegyen, hiszen fogalma sem volt arról, mire vállalkozik. Bizonyára mindenben a többiekre hagyatkozott, így az ő élete más emberek döntésétől függött…

    Kedvelés

   • Meg aztán nemhogy jogunk volt hozzá, ez is nagyon hibáztató, hanem gyakran a mentális épségünk érdekében nincs más lehetőségünk. Tényleg nagyon rossz itt is nőhibáztatást olvasni.

    Kedvelés

 31. Ismét egy áldozat :
  http://www.delmagyar.hu/csongrad_hirek/megolte_a_feleseget_majd_karambolozott/2334481/?utm_source=hirkereso&utm_medium=feed&utm_campaign=hirkereso

  Gyűjtsük össze ezeket az eseteket itt.
  Vajon mi az oka annak, hogy a nők nem tesznek nagy felháborodásukban ilyeneket ?
  Kevésbé bántják meg őket ? De hisz ők a megvert felek messze a legtöbbször.
  Kevésbé alázzák meg őket verbálisan ? De hisz a nyelvünk teli van a nőkre kitalált, aljasabbnál ajlasabb, övön aluli szitokszavakkal, míg a hetero férfira nem is ismerünk ilyeneket, egyet sem, nemhogy százat.
  Kevésbé alázzák meg őket szexuálisan ? De hisz a pornográfia épp a nő legváltozatosabb megalázásaiban találta meg célját és népszerűsíti ezeket a technikákat töretlenül, fű alatt, színfalak mögött álnokul és kitartóan csempészve be őket a családi ágyakba… (mert megtehetik ezt is, hisz a nő emberi méltósága ma kevesebbet nyom a latba, mint a férfi extra beteg élvezetei)
  Ha a jogos okokat keressük, akárhová is nézek, azt látom : jóval több oka lenne a nőknek időnként megölniük a társukat, mégis fordítva van ez, és elég sűrűn.
  Én abban látom az okot, hogy a patriarchális társadalmak nem tanítják meg a felnövekvő férfiaknak a nők méltóságát tiszteletben tartani, a másik ember másságát tolerálni, meg veszíteni tudni.
  És persze még mentegetik is az ilyen elkövetőket feszt.
  Úgy gondolom, ez is a “mert megtehetem” alapon dől el, mint pl. a kurvázás is.

  Kedvelés

 32. http://pedellus.blog.hu/2010/09/17/az_iskolai_neveles_elnoiesedese

  Mindenestül az erőszakos logika és a férfifelsőbbrendűség terméke a cikk, és hihetetlenül lekezelően szól a lányokról és a tanítónőkről; “ha zárkózottan vagy zavaróan viselkednek, akkor a pedagógus nem mindig ismeri fel az emögött rejlő mintát, a férfiasság próbálgatását” — ez mit jelenthet? “A férfi realitásérzéket sugároz, lecsiszolja a túlzott énközpontúságot, az anyánál jobban készíti fel a gyermeket a „külvilágban” uralkodó farkastörvényekre, ami csak a gyerek egójának megzabolázása és a működő belső kontroll révén sikerülhet.”; “Az idomítási kísérleteknek már az iskolapadban ellenállnak a fiúk, sokkal jobban, mint a lányok. Ezért másképp kell közelíteni hozzájuk, mintegy bevonva őket a szabályok kialakításába, nem pedig rájuk kényszerítve azokat. Ez nem von le a szabály értékéből, sőt, inkább erősíti azt, mert olyan, mintha ők találták volna ki. Egy pedagógusnak azt is tudnia kell, hogy a fiúkban rendkívül erős versenyszellem munkál. Számukra az osztály hierarchiájában betöltött hely valóságos harc révén jön létre, nem pedig az alapján, hogy ki a simulékonyabb, ki a jobb kisfiú a tanító néni kis tündérországában” — á, nincsen remény.

  Kedvelés

  • „A fiúkról mindenki elfeledkezik, miközben túlbuzgón fejlesztik a lányokat”
   Mi van? Hol?
   “Vége hát azoknak az időknek, amikor a fiúk „elnyomták és félreállították” a lányokat az iskolában.”

   Tegyük fel igaz, na de miért lenne olyan borzasztó, hogy ez az elnyomás elmúlt?

   “Ezek után – gondolom – nem szorul különösebb magyarázatra, hogy miért bomlik fel olyan sok kapcsolat, házasság. „Tegnap elmentél a haverokkal, akkor most legalább segíts megírni a gyereknek a leckét! – hangzik el gyakran. Vagy esetleg: „Ahelyett, hogy az ostoba számítógépeddel szórakozol egész nap, javítsd meg inkább a csapot, hogy ne csöpögjön!” Az üzenet mindig ugyanaz: sok nő alapvetően éretlennek, szórakozottnak és felelőtlennek tartja a férfit, ezért ő hordja a nadrágot, és állandóan – ha igaza van, ha nem – csak parancsolgat a párjának. Elvárja, hogy a férfi a nők által diktált szabályok szerint élje az életét…”
   Ezek szerint a megoldás, szó nélkül hagyni, hogy a férj egész nap számítógépezzen és a haverokkal lógjon. Szépen, nőiesen tudomásul kell venni, hogy ha apuka nem hajlandó részt vállalni sem a gyerekek körül, sem egyéb otthoni teendőkben, akkor ez van, ő így döntött, így mutat példát milyen egy igazi férfi. Nem tudom ki írta ezt a borzalmat, de nagyon elkeserítő tényleg. 😦

   Kedvelés

   • “Ezek után – gondolom – nem szorul különösebb magyarázatra, hogy miért bomlik fel olyan sok kapcsolat, házasság.”
    Azzal egyébként tisztában van a kedves cikkíró, hogy a válások zömét a nők kezdeményezik, nem az általa említett okok miatt a férfiak? Csak úgy mondom…

    Kedvelés

   • Ami nem mutat sokat az okokból, elképzelhető, hogy a férfiak a nekik nem tetsző helyzetben kezdenek úgy viselkedni, hogy erre a nő beadja a válópert. Az tanulságos persze, hogy mégsem a férfi akar kilépni a legtöbbször.

    Kedvelés

   • Nekem az lenne a logikus, feltéve, ha igaz lenne az elmélete (ami egyértelműen a nők kibírhatatlan viselkedésével magyarázza a sok válást) akkor a férfiaknak kéne menekülőre fogni. A valóságban viszont a nők szabadulnának, valahogy nem életszerű, hogy a saját kibírhatatlanságuk miatt , ez túl nyakatekert érvelés szerintem…

    Kedvelés

  • “A fiúk így Magyarországon is megtapasztalhatják milyen érzés a fejlett világ fiataljai közé tartozni, milyen az a világ, amelyben az igazi férfi ritka, mint a fehér holló.”
   Miért, hova tűnt? Nézzük meg minden sörözőben?

   Kedvelés

  • Jezusmaria.
   En mar a bevezetönel elakadtam.
   “Megengedhet-e Magyarország magának egy újabb válságterületet, hiszen a rosszul képzett, dühös és teljesíteni nem képes férfi nemcsak társadalmi, hanem pénzügyi probléma is.”
   Szeretnem jelezni, hogy mar megengedte maganak. Na nem eppen olyan okokbol kifolyolag, mint amiket a szerzö emleget. Szeretnek szolni, hogy itt kerem, nincs mar mitöl felni! A rendszer mar kitermelte maganak a rosszul kepzett, dühös es teljesiteni nem kepes ferfiakat.
   Penzügyi problema? Most a szerzö pedagogus, pszichologus, penzügyi elemzö, vagy mas?

   Kedvelés

   • Basszus, olyan, mintha egy csapat dühödt csimpánzhímről beszélne a szerző, akikkel jól kell bánniuk a gondozóknak, mert ha nem, szétdobálják a gyümölcsöket az állatkertben, meg rázzák a rácsot.

    Kedvelés

   • Talalo a hasonlatod. Ezzel meg is valaszoltuk az utolso kerdesem. A szerzö allatkerti gondozo! Ha! 😀

    Kedvelés

   • Ilyenre még egy amőbát se bíznék. Nála mondjuk bajban lenne a nemi szerepekkel 😀

    Kedvelés

  • Nekem már az első rész nem stimmel, azt mondja, azért megy olyan kevés férfi pedagógusnak, nehogy pedofíliával vádolják őket. Nekem ez sántít, a pedagóguspálya “elnőiesedése” sokkal hamarabb téma volt, mint hogy itthon a pedofília szót egyáltalán kiejtették volna … vagy tévedek?

   Kedvelés

   • Beosztott varosi birok, ugyeszek :rengeteg no. Vezetoi helyken pedig mar ott vannak az urak.
    Also szinten itt is kemeny a munka, az nem tetszik nekik. Olyan frusztraltak lesznek tole. De tudjuk! Mi nok jobban birjuk a strapat.
    Jaja! Ezt hanyszor halljuk! Milyen undorito duma! A nok -a tobbiek nem te, mert te folyton hisztizel, ok nelkuk!-jol birjak.
    Pfuj!

    Kedvelés

  • Mindenki azt hord össze az interneten, amit akar, mi is 🙂 Már a többségi társadalomnak a véleménye biztos elég megosztó a mi véleményeinkről, de biztató, hogy sokan vagyunk.
   Nem tudom, ezt ki írta, mitől volna pszichológus (szerintem inkább egy megzakkant pedellus)
   mert a RÓLAM fül alatt egy még ennél is borzasztóbb cikk van a női intimplasztikázásról,
   ami szerinte a feminizmusnak és a vagina-monológoknak a hatása, és ááá, dehogy a hímsoviniszta pornográfiáé – ez a világszerte köztudott indítóok messze el van kerülve nála.
   És hogy ezt csak a nők akarják, a férfipartnerek meg lebeszélik róla őket, hát naná…

   Lényeg, hogy nem tudjuk, ki ez, de szerencsére eddig a KUTYA SE olvasta a blogját, már két éve abba is hagyta a pusztába kiabálást, és máig az utolsó kommentet is 1 éve kapta.
   Most nagyon jó, hogy valaki felkapta és jobbra-balra küldözik elhűlni (meg bólogatni rá), és van jó nagy nézettsége, meg írogatnak hozzá ismét kommenteket.
   Félek tőle, hogy ezen az újsütetű népszerűségen felbuzdulva még feltámad a tetszhalott és folytatja, és az eszméi így terjednek majd szélesebb körökben.
   Legyen béke ennek poraira, szvsz.

   Kedvelés

  • Nevicc, ide magára valamit is adó pasi nem megy, teli van katasztrofálisan primitív alakokkal a tábora. És vannak most, aug. végén összvissz 88-an ?
   Ultragáz az egész, még a mai Mo-on is, pedig hát a fijúk tettek róla, hogy nálunk legyen a legalacsonyabb nőképviselet, etc.

   Kedvelés

  • Én ennél a két mondatnál hagytam abba az olvasást.
   “Ebben a „kisgazda” világban nagyon nehezen adja föl állásait a régi paraszti értékrend, amelyben addig nem ülhetett a felnőttek asztalához a gyerek, ameddig nem dolgozott. És az asszony sem ült tartósan az asztalnál, csak felszolgálás közben odakuporodott egy-egy kis időre.”

   Kedvelés

 33. Ezt se tudtuk eddig…
  http://www.origo.hu/tafelspicc/teszt/20130515-az-eperszezon-meg-odebb-van-teszt-eperteszt-tesco-auchan.html

  “Eper, szeder szamóca

  – Eper az, ami a fán terem, és ami a földön terem, az a szamóca.
  – Nem, ami a földön terem, az a földieper, és ami a fán terem, az a szeder.
  – Nem, mert ami a fán terem, az is eper, ami a földön terem, az is eper, ami az erdőben terem, az a szamóca, és ami tüskés bokron terem, az a szeder.

  Az eper-szamóca-szeder kérdéskör pontosan olyan, mint az egres-köszméte-piszke, a tócsni-lapcsánka vagy a petrezselyemgyökér-probléma.”

  — ott válasz is van a kínzó kételyekre!

  Kedvelés

  • Nem egészen csak tájszólási kérdés ez, mert rendszertanilag kell nézni, úgy ez a helyes:
   ,,Nem, mert ami a fán terem, az is eper, ami a földön terem, az is eper, ami az erdőben terem, az a szamóca, és ami tüskés bokron terem, az a szeder.”

   Kedvelés

 34. “Nobuyoshi Araki tabudöntő fotóin a nő szexuális tárgy. Kimeríthetetlen invencióval és mennyiségben fotózza a nőt minden lehető és lehetetlen pozitúrában, öltözékben, de főleg öltözék nélkül, a legtöbbször alávetett helyzetben, megkötözve.”
  http://kunszt.postr.hu/nobuyoshi-araki-a-fenykepezogep-egy-penisz

  Nahát, mitől tabudöntögető az efféle ábrázolása a női nemnek, amin szexuális tárgyként, alávetett helyzetben jelenik meg? Tényleg nagyon eredeti a művész úr látásmódja, ilyet aztán egyetlen pornófilmen sem látunk…csak ámulok és bámulok!

  Kedvelés

  • Szerintem teljesen igaza van és nagyon korrektül fogalmazta meg a levelét: “… olyan társadalmi normákat és sztereotípiákat reprodukál, melyek éppen ezen egyéb hátrányok fenntartásáért felelősek, és végső soron mindkét nem képviselői számára hátrányosak.”
   Az egyik oldalon például ez a hozzászólás olvasható a hír alatt:
   Misi Tóth · Kiemelt hozzászóló · SE-TSK (Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar)
   na hát ez az, amíg ingyé van nőknek a belépő addig ne is sírjon a szájuk hogy egyazon munkahelyen kevesebb a fizetésük. Cserébe ingyen van az éjszaka a szórakozás, végülis ha belegondolok jól van ez így.
   Sajnos nagyon sokan gondolkodnak így.

   Ezek a látszólagos és viszonylagos “előnyök” nagyon jó alibit jelentenek egyeseknek, hogy ne kelljen elismerni az egyenlőtlenségeket. Olyan ez, mint amikor Anyuka kap évente egyszer Anyák Napján egy csokor virágot és ettől kötelező neki annyira boldognak kötelező lennie, hogy nem is illik szólnia az igazságtalan munkamegosztásért…

   Kedvelés

 35. Újabb csodálatos, nőket okoló könyv jelent meg Angliában, természetesen az a Daily Mail népszerűsíti, ami amúgy is rengeteget tesz azért, hogy a nők folyamatosan szarul érezzék magukat állandó versenykényszert produkálva a cikkeikkel.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2330934/Its-heresy-I-know-But-women-victims-And-rape-rape-Crimewatch-creator-risks-backlash-outrageous-views-sex-crimes.html?ICO=most_read_module

  Kedvelés

  • Na, nem mindenki, mert mint megtudtuk a riportból, Bajnai Gordon és anarchista bandája mindent megtesz, hogy megakadályozza az “együttlétet”. Egyértelmű, hogy ő az, mert ezek pünkösdkor és húsvétkor tüntetnek, máskor meg székházat foglalnak, facebookfiókot törnek fel és halat osztanak (ja nem, azt dobálják). Tényleg ki más lenne, leborulok ezen kristálytiszta logika előtt 🙂

   Kedvelés

 36. Szerintem ez vicces, és igenis leképez valami fontosat.

  Párhuzam: Deansdale ennek tapsol. A nők ilyenek szerinte. “…talán mégsem sikerül teljesen kiirtani a világból a férfiasságot. Végre egy reklám, ami hitelesen mutatja meg a legtöbb egyszerű férfi házaséletét :)”

  http://deansdale.blog.hu/2012/11/29/egy_uj_remenysugar
  Szerintetek? Melyikben van gyűlölet, humor, megértés, van-e valamelyiknek köze a valósághoz?

  Kedvelés

 37. Tényleg, lányok, ti mit gondoltok erről az ingyebulinőknek-fizetősférfiaknak dologról? Az ombudsman most visszadobta a panaszt, megy az Egyenlő Bánásmód hatósághoz.
  Szavaznátok egyet? Csakhogy ne kizárólag pasik reagáljanak témában, itt lehet:
  http://barokeszter.hu/2013/05/30/a-belepodij-amit-csak-a-ferfiaknak-kell-kifizetniuk/
  Amúgy vicces, h sokan úgy érzik, ez a pasikkal kicseszés, holott épp a nőt alacsonyítja szextárggyá, partykellékké bizonyos értelemben.

  Kedvelés

  • Szentem diszkrimináció a férfiakkal szemben. Egyetlen értelmes indoka lehet esetleg, hogy kiszűrje a kifejezetten balhéra vágyó, egyik helyről a másikra betérő társaságokat. Ezek pedig inkább férfiakból állnak.

   Kedvelés

   • Van még durvább szokás is ezzel kapcsolatban, amikor ingyen piát kínálnak a szórakozóhelyek a lányoknak! Ez azért már tényleg úgy fest, mintha a fizetőképes (férfi) vendégeket, kellőképpen előkészített (értsd. könnyen dugható) lányokkal csábítgatnák a köreikbe.
    Az viszont tényleg egyértelmű diszkrimináció, hogy kizárólag fiúkból álló társaságot sokszor nem engednek be bizonyos szórakozóhelyekre. Mert így, az ingyen belépő ellenére, sem éri el a lányok létszáma a 30%-ot általában és nem akarják rontani az arányt.

    Kedvelés

   • kellünk nekik na. ez van. és egyre kevesebben vagyunk akik beszállnak a kisded játékaikba és egyelőre még főleg ilyeneket tudnak csak kitalálni, szerintem ez van emögött.
    ha szerencsénk van előbb utóbb megértik, hogy ha partnerek, akkor mi is azok leszünk.

    Kedvelés

 38. Itt is szóljon a férfihang:

  “Szerintem Alex dala nem szorul műelemzésre, elvégre távol áll a műalkotás fogalmától. Az énekes zene műfajában pedig ritkán találni olyat, ami nem primitív.

  Ildomosabb lenne az irodalmi élet káros jelenségeivel foglalkozni, amilyen például férfi-női kapcsolatok ábrázolása. Másik fontos probléma a női olvasóközönség ízlésvilága és a kulturális színvonal visszaesése közötti, sokak által nem létezőnek tekintett összefüggés. (Ilyen a nőknek szóló pornográfia, a női magazinok vagy a nálunk is romboló chick lit.) Aki divatból volt feminista vagy nőként nem sikerült olyan jól az élete, most kap hozzá egy ideológiát.

  Az viszont látszik, hogy kormány ide vagy oda, egyáltalán nincs konzervatív kultúrpolitika.”

  Kedvelés

 39. titkárnőnk egyedülálló. 13 éve vált el, 20 év után egy bántalmazótól
  keresi a párját. interneten is.
  egy alkalommal kb. két hete randizgatott egy pasival amikor felhívja őt a pasi, hogy megy hozzá és visz neki valamit. mit? mégis mit hozol? meglepetés! mondja a pasi.
  izgalommal várja hősnőnk a férfit, aki kiszállva az autóból egy zsákot nyom a kezébe. kérdi mi ez?
  hát a szennyesem. hoztam, hogy kimosd, de hoztam szárítót is, ha nem férne el a teregetett ruha!

  hősnőnk azonnal elküldte a pasit. a pasi kifejezetten csodálkozott, mert azt hitte óriási örömöt okoz ezzel a nőnek.

  Kedvelés

  • Hú, de durva. Szegény férfi, végül is áldozata lett annak a széles körben elterjedt sztereotípiának, hogy a nők azért végzik el a férfiak által lenézett munkákat, ráadásul ingyen, ellenszolgáltatás nélkül, mert imádják.

   Kedvelés

 40. “Magyarországon ugyan szerepel a tantervben a szexuális felvilágosítás, a tavaly elkészített, idén szeptemberben életbe lépő tantervben azonban nem szerepel a pornó veszélyeinek oktatása. A köznevelési államtitkárság szerint azért nem került szóba, hogy életvitel, erkölcstan vagy osztályfőnöki órán a pornó oktatása a tanterv része legyen, mert erre nem kaptak semmilyen jelzést. “Ilyen kérdésekben a Köznevelésért Felelős Államtitkárság kizárólag a valós szülői, társadalmi igények ismeretében dönt. Ilyen kérés az államtitkársághoz eddig nem érkezett” – írta tömören az államtitkárság.”

  Nosza!

  http://www.origo.hu/itthon/20130531-a-porno-veszelyeinek-oktatasa-az-iskolaban.html

  Kedvelés

  • Erről a most végzős tanítványaim jutnak eszembe. Angolórán előjönnek olyan kifejezések, amiket a pornóban is használnak, onnan tudom, hogy olyankor 3 fiú nagyot néz, röhögnek, és pislognak felém, hogy most tudom-e, mit mondtam vagy olvastunk. Szoktam tudni, mert egy ideig olvastam az index velvet blogjait. Közlöm velük, hogy nem, nem arra gondoltam, majd – ha tudom – felírom az egész szép nagy szóbokrot, és megismertetem velük a pornós szakszavak hétköznapi használatát, amit már évek óta tudniuk kéne. (adult, mature, oral test és társai). Egyszer beszélgetősre fogtuk, és elmondtam nekik a véleményemet. Nagyokat pislogtak, mert látszott rajtuk, hogy értelmes felnőttel még ilyenről nem beszéltek. Sajnáltam, hogy nem folytathattuk, mert lett volna még mit mondanom. Ők meg még kérdeztek volna. De, ugye, én nem vagyok sem biológia, sem etika tanár, hogy ilyesmikről jogom legyen beszélni. Még egy kövér erkölcstan órát se tarthatok. ;))))

   Kedvelés

  • Férfiak a pornófüggőségről: “Pornófüggőség és csajozás? Párkapcsolatot szétcseszi?” ez egy fórumos beszélgetés témája .Linket nem tudok küldeni.

   Kedvelés

  • A kiigazítás még rosszabbra sikeredett.
   “Nem vagytok hülyébbek, rosszabbak, mint a férfiak, hanem csak mások, és ez így van jól, mi férfiak ezért szeretünk benneteket.”
   Elszomorító mennyire nem értik. Az az érv pedig, hogy nincs a cikkel baj, mert a feleségem is nevetett rajta, jaj…kísértetiesen emlékeztet arra, amikor például egy homofób beszólást azzal védenek, hogy a meleg barátom sem sértődött meg. Vagy a rasszista azt mondja, a cigány haverját sem bántja ez a szöveg, tehát a többieknek sincs okuk rosszul érezni magukat. 😦

   Kedvelés

   • én mint a levél írója, nem tudtam, hogy sírjak vagy röhögjek,de persze mindegy is, mert nemigen valószínű, hogy visszaírnék, egy embertől biztos csak egy írást jelenítenek meg. minden sora atom gáz, de teleszórtam vele legalább a facebookot, és a falamon épp egy 230 válasznál tartó vita folyt-folyik le erről 🙂

    Kedvelés

 41. A blog visszahat.
  Narancssárga ingben és fülbevalóban mentem a lányom ballagására, majd író-olvasó találkozóra.
  Tegnap meg lelkierő kellett valakihez, aki taknyos kölyökként kezelt, én meg majdnem hagytam magam, de megerősödve érzem én már az egómat, úgy döntöttem, nem hagyom, nekem ne akarjon már ultimátumot adni, akinek ehhez semmi joga (amúgy pasiból van). És okos telefonbeszélgetést folytattam vele ez ügyben. Mármint én voltam okos, ő legfeljebb meglepett.
  Blogos történetek és erőforrás híján azt hiszem, gyáván benne maradtam volna abban a szituációban, amitől pedig szorongva éreztem volna magam ki tudja, meddig. (maga a történet szinte érdektelen ebből a szempontól, a dinamikája a fontos)

  Kedvelés

 42. “A párterapeuta tapasztalata szerint gyakran adódnak feszültségek abból, hogy a férfi kevesebbet keres. – Tapasztalataim szerint a párok harmada képtelen szakember segítsége nélkül elfogadni ezt a helyzetet – mondja Berényi Judit.”
  http://www.borsonline.hu/20130603_megsinyli_a_kapcsolat_ha_tobbet_keres_a_no

  Mondja már meg valaki, hogy ez ugyan miért lehet feszültség okozója? Az emberek különféle képességekkel, végzettséggel, tapasztalattal, háttérrel etc. rendelkeznek, még szép, hogy nem mindenki keres egyformán. Miért baj, ha valaki többet harcol ki magának, és az pont a nő?! Az ilyesfajta felvetések szinte már azt vetik fel, hogy ugyanazért a munkáért keressen többet egy férfi, mert ő férfi… come on!

  “Magyarországon egyrészről a munkanélküliség, más részről pedig a nőket sújtó előítéletek csökkenése vezetett ahhoz, hogy egyre több családot az asszony tart fenn.”
  Érdekes, sztem meg pont az előítéletek miatt alakulnak ki a problémák ilyesmi miatt.

  Kedvelés

  • Ez a cikk nagyon ott van. Igazi hiánypótló írás lenne, ha férfimagazinokban is megjelentetnék. Állítólag elképesztő tudatlanság van tényleg mind a mai napig a férfiak agyában erről. Szegény Albert Györgyi írta egyszer, hogy még a diplomás, értelmes és művelt, magyar férfiak döntő többsége is azt hiszi, egy nőnek attól (és pont abban az időben) lesz orgazmusa, amikor a férfi beleélvez a hüvelyébe 😦 Siralmas…

   Kedvelés

 43. Tegnapi történés: szakvizsga, OKJ-s képzés, egy teremben 3 bizottság, elnök, társelnök. Én tanítottam a csajt szakmai angolra. Nálam átlépte a kritikus szintet, ment a többi tárgyból vizsgázni. A társelnök egész végig jött-ment, zabált, nem nagyon foglalkozott a vizsgával, de az utolsó előtti versenyzőnél beült, meghallgatta. Ez a csaj meg semmit nem tudott. Előtte a vizsgáztató tanár kellően bestresszelte, a pasas meg rátett még két lapáttal. Megalázás volt az egész, nem tudtak neki segíteni, de nem is akartak. A csaj sírva ment ki. Utánamentem, mert azt gondoltam, ne egyedül zokogjon. Átöleltem, biztosítottam róla, hogy a társelnök egy faszkalap, és ne ő érezze magát rosszul. Ő most itt meg lett alázva. Ránéztem, mondtam még, hogy ezt nem ő rontotta el, és ha van rá mód, ezt soha többet ne engedje. Visszamentem a terembe, és mondtam az illetőknek, hogy ezt nem kellett volna. Azzal jöttek, hogy “De hát semmit nem tudott, mi csak segíteni szerettünk volna”. Mondtam, hogy ha segíteni szerettek volna, akkor az a lány most nem zokogna kint. “De hát ez egy ilyen szakma, ha ő tényleg erre a pályára megy, mi mindenben lesz még része!” Közöltem velük, hogy ez nem ok arra, hogy itt és most megalázzák. Meg lehet valakit úgy is buktatni, hogy nem fakad sírva. Semmit nem értettek belőle. Nem férfi-nő játszma, simán aljas emberi játszma, bár nem tudom, hogy a csaj osztálytársaival, az 190-es fiúkkal is megcsinálták volna-e. Lehet, hogy nem.

  Kedvelés

  • A vizsgázó ilyen esetben panaszt tehet a vizsgafelügyeleti akárkinél (OKJ-hez nem értek, de érettségin, nyelvvizsgán stb. pl ennek vannak szigorú szabályai).

   Kedvelés

  • Más cikkekben írják, hogy több szülő is jelentette, de akkor nem foglalkoztak az üggyel, sőt valami gúnyos megjegyzést is kaptak a lányok, hogy ne nyafogjanak már annyit, “varrják be a pinájukat, ha nem tetszik”. Egyébként az is mennyire cinikus már, hogy nem elnézést kér az edző és szégyelli magát rohadtul, hanem “marhaságnak” nevezi a vádakat és megvádolja az áldozatot “fantáziálással”. Egy gubanc van, azóta több úszónő is jelezte, hogy őket is zaklatta a gyúró gyerekkorukban és igenis többször szóltak! Kollektív fantáziálás történt vagy mi az edző szerint?

   Kedvelés

 44. http://magyarnarancs.hu/belpol/az_eroszak_ferfibiznisz_-_virag_gyorgy_pszichologus_a_csaladon_beluli_eroszakrol-65032

  MN: Miért erőszakosabbak a férfiak?

  VGY: Az erőszaknak, az agressziónak evolúciós jelentősége van, és az emberiség fejlődése során, legalábbis eddig, előnyt jelentett az agresszió képességének a kifejlődése. Az emberi közösségeknek agresszívaknak kellett lenniük ahhoz, hogy fennmaradjanak, és szinte csak azok a társadalmak, kultúrák maradtak fönn, amelyek kifejlesztették a mások és a természet feletti uralkodás képességét. Az agresszió gyakorlására elsősorban az erre a szerepre fizikailag alkalmasabb férfiakat szelektálta a közösség. A társadalmi, gazdasági fejlődés a huszadik század végére Európában és Észak-Amerikában elért egy olyan stádiumba, amikor sok egyéb, korábban érvényes tétel mellett ez az erőszak szükségtelenné, sőt elfogadhatatlanná vált. Van tehát egy igen hosszú történelmi múltra visszatekintő szocializáció, amely arról szól, hogy a férfi legyen kemény, erőszakos és kérlelhetetlen – és létezik egy nagyon új és igen gyorsan teret nyerő változat, ami viszont azt sugallja, hogy mégse. Az erőszak ezzel együtt ma is markánsan benne van a fiúk, a férfiak szocializációjában.

  megint megmagyarázza és közben felmenti a férfit. és még azt is sugallja, hogy most a megváltozott körülmények között nekik milyen nehéz.

  Kedvelés

  • Pont a múlt hónapban beszélt róla Pál Feri, aki igyekszik naprakész lenni a kutatások terén, hogy pont fordítva: egész eddig ezt hitték, közben meg most azt okoskodták ki, hogy nem az agresszió volt a közösségek fenntartója, hanem az együttműködés. (mily meglepő) Szóval ez az elmélet már bedőlt.

   Kedvelés

  • “Amúgy nem az hangzott el, hogy a családi erőszak áldozatainak a zöme férfi, hiszen ez nem igaz, hanem az, hogy a családon belül elkövetett emberölések áldozatainak a 61 százaléka férfi, és hogy a kiskorúak sérelmére elkövetett cselekmények áldozatainak kétharmada fiú. Sajnos, az erős nemi megközelítés miatt ezt sokan úgy értelmezhették, hogy ha férfiakat ölnek, akkor azt nők teszik. Valójában e cselekmények elkövetői is túlnyomó részben férfiak. ”
   Erről eszembe jutott, hányszor olvastam férfi kommentelőktől, hogy miért mindig csak a nők ellen elkövetett nemi erőszak ellen van tiltakozás, mikor mennyi férfit és fiút erőszakolnak meg világszerte. Ebből látszik, hogy a nők is ilyenek meg olyanok. Az eszükbe sem jutott, hogy igen, vannak férfi/fiú áldozatok is, így van (náluk a látencia még sokkal magasabb), de őket is férfiak erőszakolják meg! Annyira vágynak a szimmetriára és erre “az éremnek két oldala van” meg “bezzeg a nők is” kezdetű antifeminista dumára, hogy gondolkodni is elfelejtenek.

   Kedvelés

 45. http://www.fovarosi-hirhatar.hu/hir/egy-ketsegbeesett-edesanya-segelykialtasa
  “Ezekben az időkben már csak a vezetéknevemen szólított, nagyon lekicsinylően viselkedett velem. Ilyen kijelentést és utasítást tett: “Kovács! Mától 1 hétig csak vizet ihatsz, semmi kaja, tilos az ágyban aludnod és tusolnod!” Mondanom sem kell, hogy a pár hónapos babámat szoptattam.
  Volt olyan alkalom, hogy a 4 hónapos kisfiamat fogtam az ölemben, és úgy rugdosott meg.
  Egyik nap úgy ment el, hogy mire visszajön, takarodjak el onnan, mert ha nem, kidobálja az összes cuccomat. Este, amikor visszaért, természetesen nem voltam hajlandó otthagyni a gyermekeimet, ezért kidobálta a lakásból az összes ruhámat, én a picivel kimenekültem a lakásból, át a szomszéd lakásba, ahol az ő unokatestvére élt. Az éjszakát ott töltöttem. Felhívtam a magyar nagykövetséget, hogy ilyen esetben mit tudok tenni, ők azt mondták menjek el a rendőrségre. Másnap az apuka átjött, a táskámból ki akarta venni az útlevelünket (a gyermekekét és az enyémet), de nem hagytam, így földhöz vágott és megrugdosott. “

  Kedvelés

  • “Betelt a pohár, elmentem a rendőrségre. Mivel nem beszélek angolul, tolmácsot kértem és megtettem a feljelentést. Azonnal segítettek, szóltak a gyermekvédelmi egyesületnek és a nővédelmi egyesületnek, így szállást is biztosítottak nekünk (a gyermekeimnek és nekem), mivel az apuka ellen ideiglenes távol tartási végzést adott ki a rendőrség.
   Néhány napig egy motelben voltunk elszállásolva, közben a gyermekvédelmi egyesület megvette hármónknak a repülő jegyeket, így haza tudtunk jönni. Itthon is elkezdődött a kálvária…
   …Itt azt vizsgálták, hogy jogszerűen hoztam-e haza a gyerekeket, vagy sem. A bírónőt semmi nem érdekelte ezen kívül, sem a bántalmazások, sem a távol tartás, sem az hogy a kinti hatóságok menekítettek minket haza. Ezeken a tárgyalásokon egyszer sem jelent meg az apuka, rengeteg valótlan állítást, rágalmazást csatolt be. 2013. Június 3-ikán a bírónő lezárta a tárgyalást, az apukának adott igazat, így a gyerekeket vissza kell vinni Ausztráliába.
   Másfél éve csak velem vannak a gyerekek, az apuka még a kapcsolattartás lehetőségével sem élt.
   Ez nem igazság! Hogy lehetett így dönteni, kértük igazságügyi szakértő kirendelését, nem rendelték ki. Kértük a gyerekek pszichológiai kivizsgálását, ezt sem tették meg. Szeretném ezt nyilvánosságra hozni, segítséget kérni, ha valaki jogilag tudna segíteni. Nem veszíthetem el a gyermekeimet ennyi hazugság által. Kérem, segítsenek.”

   Kedvelés

 46. Ide is írom, hátha jobban látjátok:
  Szert tettem egy könyvre, címe Kézikönyv a nők elsárkányosodásáról.
  Szeretném utazókönyvvé tenni, ha néhányan benne lennétek, és persze kérném Évust, hogy koordinálja, ha van rá egy kis ideje.

  Kedvelés

   • http://www.es.hu/?view=doc%3B34228
    Csak addig szeretik, amíg jól láthatóan az ő gerjedelmük felcsigázásáért történik a dolog és a nők szinte hívogatóan kinéznek közben, mintegy éreztetve, hogy akár beszállhatna ő is, ha akarna. Viszont, ha egyértelműen egymást szerető és egymás öröméért szerelmeskedő nőket látnak az taszítja őket.

    Kedvelés

 47. Komment:
  “Versei nem érdekelnek.Viszont láttam 1 főző showban,alig bírt szétválasztani 1 tojást. A fehérjét lapos tányérba tette,aztán habverővel nekiesett.”
  Egy nő lehet zseniális tudós, költő, színésznő, akárki, ki a francot érdekel, de hogy NEM TUD FŐZNI? Skandalum!

  Kedvelés

 48. HVG: Beültünk egy erkölcstanórára….
  “Az etikapedagógus felvetésünkre azt mondta, senkinek nem adna egyest erkölcstanból, az a lényeg, hogy a gyerek fejlődést tudjon felmutatni ezen a területen. Szerinte ennek fokmérője például, hogy az első év végére meg kell érteniük, hogy mi a különbség a fiú és a lány között a társadalomban betöltött szerepe alapján, vagyis hogy a férfi „családot alapít, ő hozza és teszi le a szarvast az asztalra”.
  ?????? Jesssszus!
  http://hvg.hu/itthon/20130606_Beultunk_egy_erkolcstanorara_es_megbuktun

  Kedvelés

 49. Megannyi értő komment Szepesi Nikolettről.
  “Egy olyan nőszemélyről beszélünk, aki saját és mások legbelsőbb titkait képes volt kitálalni pénzszerzés reményében. És itt most nem arról van szó, hogy másokat – ha akkor volt párjuk, akivel még mindig együtt vannak, akkor – a párjuk előtt kínos helyzetbe hoz, hiszen az illetők vessenek magukra, ha megtették, amit megtettek, és még csak el se mondták. De ettől függetlenül még a cselekedet, hogy bizalmas dolgokat – ami csak két emberre tartozik – elárul csak azért, hogy pénzt szerezzen vele. Hát hadd legyen már az ilyen magatartásról rossz véleményem.”

  Kedvelés

  • Megdöbbentő, hogy hányan (nők is) nevezik őt mindenféle útszélinek, vádolják azzal, hogy kamu az egész a molesztálásról, mondják azt, hogy csak a pénzért írt most könyvet, és szegény beazonosítható férfiak…

   Kedvelés

   • Ez azért egy eléggé laikus tévhit, azzá színezek bármit, amivé akarom, ha író vagyok, hát hogy írta volna meg Rakovszky a WS-t vagy Hrabal az Őfelségét?

    Kedvelés

   • Jó, ennyire hülye azért nem vagyok. Csak azon gondolkodtam, hogy egy “dokumentarista”, “tényfeltáró”, valódi személyeket nevükön nevező írásban is mennyi, de mennyi fikció van…

    Kedvelés

   • Mint intézmény, rendkívül veszélyes, hogy vadidegen, ráérős férfiakat a nő az otthonába engedjen, értékes gépeit rájuk bízza (kié a felelősség, ha elrontja? nyilván nem a mindentudó férfié), és ott lebeg a szex reménye is a kezeslábasban érkező, szemüveges figurának. A nő szolgáltatást vár, olyat, amihez férfinek kell lenni: elriasztani a zavaró szomszédot, átnézni a kocsit, a férfi meg női közelséget, randit, szexet. A honlap összehozza a kétféle igényt, de vajon tényleg létezik ez: kell egy férfi, aki szerel, és ha szépen szerel, akkor megdughat?

    Kedvelés

   • Bérférj, az apátok faszát, azt. Voltaképpen egy szexpartnerkereső, ahol a nőnek még talán a függőnyét is kicserélik. Egyebekben nem tudom, hogy működhet, mert én pl azt sem tudtam soha elképzelni, hogy egy interneten megismert pasast csak úgy ukmukfukk első szóra a lakásomba engedjek, de állítólag van, aki megteszi, bár forrásaim nem feltétlenül megbízhatóak.

    Kedvelés

   • Lehet, hogy agyukra ment a műhelyek falán virító sok szexkép. Gyere, baby, az olajos kezeddel, a körömgombáddal, a zsíros hajaddal, a borostás tokáddal, a pocakoddal és izzadt pólóddal, dugjál meg! Utána kapsz egy pörköltet, hozzá egy sört! Bocs, sztereotípia, de kicsit közelebbről ismerem a közeget, mint kéne.

    Kedvelés

  • Banyek, ha egyedülálló lennék, akkor se egy akárkit kérnék, hogy szereljen, hanem szerelőt, adnék neki pénzt, ő meg számlát, így működik. Tényleg veszélyes, de ha valaki nő, és nem esik le neki elsőre, hogy mi van, hát… Az elképzelés meg simán undorító.

   Kedvelés

   • Jaj, van egy másik is, de most SAAAAJNOS nem találom a honlapjukat, szintén valami béreljen férjet című szolgáltatás, lényegében nagyon drága mesteremberek, tán nem is profik (nem mintha a profik szükségszerűen jobb munkát végeznének).

    Kedvelés

 50. Apuka, amint a pont egy hónapja szervezett ügyben (nyugdíjbamenőigazgatómegajándékozás) aznap észbe kap.
  “Kedves Zsuzsa,

  8.b esetében a feleségem az illetékes az alábbiakban, de sajnos az ő e-mail címe lekerült a levelező listáról, míg az én nem használt címem pedig rajta maradt. Sajnos nem pontosan tudjuk visszafejteni, hogy nekünk még mit kellene csinálni, illetve látunk egy 2.000 Ft-os hozzájárulást…
  megtennéd, hogy a másolatban szereplő e-mail címre röviden megírod a feleségemnek, Juditnak?

  köszi,
  Endre”

  Kedvelés

 51. A botoxról olvasgatok, mert láttam most egy túlbotoxozott, maszkszerű női arcot.
  plasztika.com

  “Zavaró izomrángások “stick” botox korrekciója ; (Igen gyakori zavaró tünet stresz hatására.)

  “Póker arc” ; (Kaszinók, póker klubbok látogatói előszeretettel kérik.)”

  “Az arcbőrön lévő kórjelző elváltozások miatt óhatatlanul társadalmi hátrányba kerülnek (parnerük elhagyja, munkahelyüket eleszhetik stb.) a páciensek. A kialakult pszichés panaszok, vagy annak időben való elkerülés érdekében manapság mindenki számára elérthető gyógykezelésként áll rendelkezésre a Botox kezelés.

  Kezdetben a Hollywoody színészek ismerték fel ennek jelentőségét, hiszen állásuk függött ettől és Botox kezeléssel korrigálhatták a hibákat.”

  Kedvelés

  • Ismeritek a Márványmacskás mesét?
   Rövidítve arról szól, hogy a mély erdő mélyén talapzaton álló szobor márványmacska éjjelenként életrekel és meglátogatja az embereket; mindenkinek érdemei szerint karmol nevetős, vagy csúnya ráncokat (gonosz királynős – lovagos – királylányos szálat kihagyva). Fogalmam sincs, ki írta, estimeseként maradt meg.
   Azóta is, ha nézem az arcokat/arcomat ez jut eszembe. Nincs az a pénz amiért odaadnám a nevetőráncaimat, akkor sem, ha a gyereknevelőseket szívesen elfelejteném…

   Kedvelés