hogyan lettem kirekesztő – és boldog 2.

Itt az első rész. Összehányom itt a sok visszás képernyőfelvételt. Remélem, értitek, mi a közös bennük.

Olvasókérdez: honnan mindez? Hogy találkozom én ennyi mindennel? Van egy baráti köröm,  beszállítunk egymásnak hüledeznivalókat csetben. Nekem meg újságíróagyam van, és személyesen is traumatizált ez az elfogadástéma.

Tehát mi zajlik itt?

Valakinek van valami nyomora: nem megy neki a szexualitás, elhízott, vagy van egy enyhe mentális baja, emellett kegyetlenül unatkozik.

Kitűzi ezt a mellére: jelszó-zászló-hashtag (az elnevezési kényszer külön érdekes!), olvasgat, youtube-ozik. Onnantól ő elnyomott, becsatlakozik a hasonló sorsúak vigasztalgatására, láthatóvá tételére, érdekképviseletére létrehozott csoportokba (vagy alapít egyet).

Valójában magukról beszélnek, csak az zavarja őket, ami nekik nincs. Nyesedék támadja a macsókat, kudarcos párkereső a bulikirálynőt, macskatartó borong a családanyán. Maguknak követelnek figyelmet, fontosságot, relatív jobb-színben-feltűnést. A kisszerűségüket és a következményes hatalomvágyat leplezik a komolykodó szövegekkel. Boldog-boldogtalan zavarosan magyaráz a facebookon a trendinek hitt társadalomtudományi zsargonnal.

Ezért van az egész jogvédő, identitáspolitikai, szolidaritásra intő irány bukásra ítélve. 2020-ban ez biztosra mondható.

És ebben a közegben a nyomorú tag szörnyeteggé hízik. Ha nem, akkor vicces semmicséplővé.

A csoportok végezhetnek valódi és fontos munkát is őszinte indíttatásból, meg alig leplezett, pénzért progresszív lobbiimportőrök is lehetnek. A belépő viselkedése a lényeg.

Érintett, TEHÁT igaza van. Innentől jóságos is, nem szabad róla rosszat feltételezni, és van hátországa, akik megvédik, bátorítják. Ezzel a stratégiával nem csak azt éri el, hogy mindig igaza lesz, és hogy nem bírálható, hanem azt is, hogy bárkit, aki nem nyomorult (vagy nem ízlése ezzel házalni), betámadhat: privilegizált elnyomó kirekesztő!

Bárkit, aki nem kér a meghatósdiból. És itt a legdöbbenetesebbek a transzneműek, a transzNők, akik ugye ugyanolyan nők, és a fasz is pina, ez a lényeg.

https://twitter.com/RexDraws/status/1566052480429031424?s=20&t=D0VB-7oCt6fRt4EWSyTvQQ&utm_source=substack&utm_medium=email

A transzaktivizmust és a transzneműek médiajelenlétét, csapból ömlését rettentő károsnak tartom, és amennyiben a meleg/bi/leszbikus aktivizmus ilyen jellegű, azt is. A transz érdektolás és meghatósdi káros a nőjogokra nézve, konkrétan ellentétes velük, egyrészt a női terek biztonsága, másrészt a reprodukciós (biológiai) nem fogalma, harmadrészt a feminizmus kihasználása miatt. 

Nem, nem sikerült megértenem, felfognom az ilyen és ilyen komolyságú magára találásokat, csak azt érzékelem, hogy borzasztóan örülnek, hogy sminkelhetnek, kísérletezhetnek meg erről írhatnak felszépítve. Hogy már meg a nőiesség is kell nekik. Tranzíció, és megy a rinya tovább, hogy milyen nehéz ez, szorong a kinézete miatt, nem fogadják el, nem talál társat. TE DÖNTÖTTÉL ÍGY. ÉS NEM TALÁLTÁL ELŐTTE SE…

És közben egymásnak esnek, hogy KRITÉRIUM-E A NEMI DISZFÓRIA A TRANSZNEMŰSÉGHEZ.

Bárki privilegizált lesz, aki a nehézségei ellenére nem forrong a sorsa ellen, mert tiszteli azt, amit kapott. Netán boldog is vele, és csak éli az életét. És bárki, aki nem akar transzneművel randizni. Az ilyen emberek ignoránsak szerinte. Levadássza és kioktatja őket.

https://www.cosmopolitan.com/uk/love-sex/relationships/a10257154/model-struggles-of-trans-dating/

Nem tudom a kiábrándultságom méretét leírni. Ahogy nekiestek mindenkinek, cenzúrázgattak, botrányokat és lejáratásokat kezdeményeztek, hergeltek. Rowling – ti megőrültetek? Dumbledore meleg? Van-e transznemű karakter a filmben, mindenki látható? Rowling elárulása.

Ahogy sunyin felhasználnak közösségkovácsolásra témákat. Ott tartok, hogy basszák meg a bántalmazottnő-mentők is, ha a nevükben ki lehetett csinálni Koronczay Lillát, és ennek tömegek örültek szadista módon. Vagy ahogy Epres Panni szent özvegyként kezelése kötelező kör lett, és nekiestek a BESTnek fennakadt szemmel, hát basszus, Epres Panni is egy celeb. Kizárólag a fontoskodók használták az elhunyt férjet is kontentnek.

És az irigykedés. Amikor a lecsúszott Jónás Tamás szól be Juhász Annának, hogy milyen sugárzó, pörgős meg csinos a szülése után, vagy a bukott színész, Dolmány Attila ostorozza a foglalkoztatott pályatársakat, ott az irigység nyilvánvaló. Az elnyomottság-keret arra kell, hogy a nyilvánvalót tompítsa: attól áldozat, hogy nem lett sikeres. Hanem taknő, vagy a kutyának nem kell a randipiacon. Vagy ír, mint Eliza, palacsintákról és macaronokról, ahelyett, hogy előbb húsz évig olvasna, és sportolna egy kicsit.

Ebben a közegben addig szeretnek bárkit, amíg az illető szarul van, vagy a szarba lehúzható, pár beszólással, fegyelmezgetéssel összezilálható. Amíg panaszkodik. Ha erős, ha lepereg róla ez, ha nem kér a nyafogásból, azt nem bocsátják meg.

Így válik ez az egész kollektív önsorsrontássá.

Álszenten kioktatják, hogyan éljen, írjon, gondolkodjon, mire használja a blogját, az elérését, és igyekszenek éreztetni, hogy tartozik nekik valamivel. Mindig a legalapabb közös minimummal jönnek (tisztelet, másság, ne bántsuk egymást, szerintük-feminizmus), semmi érvelés. Lehetőleg nyilvánosan.

És tudják úgy fordítani a szót, hogy aki nem kér ebből az önigazoló maszlagból és helyretevésből, az okozta a bajaikat tuladonképp. Ő az elnyomó!

A hagyományos baloldaliság pedig azt mondja: harcolj, szervezkedj! Ne pitizz az elnyomóknak, ne sajnáltasd magad, hanem taposd ki, ami neked kell! Ezek meg sajnáltatják magukat.

Persze ez azért van, mert hiába volt a hatalom a tőkésnél, a munkásnál még nagyobb hatalom volt, és jóval többen is voltak. Ahogy a nők és a színesbőrűek is többen vannak, mint az elnyomóik. (A rettentően képzett, rendszerben gondolkodó Mérővera szerint ez egyénileg van: ha egy nő csúnyán viselkedik a férfival, akkor ő nyomja el a férfit.) De amúgy a melegek is sokan vannak. Csak ma már kénytelenek vagyunk együtt kezelni a homoszexualitást és a transzneműeket, mert LMBTQIA. Én szeretném, ha külön lenne, és sokan szeretnék.

A törpe kisebbség az, aki nincs elegen, ezért nemtelen eszközökhöz folyamodik. Milyen hatalom van a 0,3-6 százalék transzneműnél? Nincsen semennyi, ezért sérülékeny és bűntudatot kelt, önsajnálattal hangoskodik, rátelepszik más mozgalmakra. Emellett a szép új világba fektető milliárdosok tolják a lobbiját, nekik pedig pénzt (most és majd) a biotechnológiai piaci térnyerés hoz (hormonok és műtétek, testmódosítás, műméh, nő nélküli nemzés, örök fiatalság és társai, ez a jövő profitja).

A “szépbeszédnorma” kötelező gyakorlat az összes alágazatban: erőszakmentesen/asszertíven kell kommunikálni. Tisztelet. Érdemi vita. Valid érvek. Józanul, tisztelettudóan megy a személyeskedés, szemétkedés, kiközösítés.

Én azt hittem, a közös ügy a fontos, emelkedjek hát felül saját partikuláris szempontjaimon. Valójában féltem azok haragjától, megütközésétől, akik az egyéni sirámokat lájkolgatják, és még nem jöttek rá a trükkre. Nem szabad lenézni másokat! Sérteni a csoport érdekét, bomlasztani. Kiröhögni őket. Hinni kell nekik. Azt dörmögi, ő egyszarvú femme királylány.

Azt hiszik, a nőiség felölthető ruha, viselkedés. Smink, hormon, kinézet, ráoperált szerv. Dölyfös cisz vagyok, ha ez a felszínesség taszít. Ha taszít, hogy a feminizmusba beleültek és elfoglalták. A sérülékeny csoportok a fontosak, ők szenvedtek már eleget!

Nekem biztos nem fontosabb a “közös ügy” a józan eszemnél és a nők érdekénél. Ha fontosabb, akkor bedarál, ahogy be is darált sokakat. Mindamellett nem igaz, hogy a közös ellenség folytán “összefogni”, “interszekcionálisnak lenni” a nők érdeke volna. Olyan nőket kéne nekem képviselni, megérteni, akik azonnal átharapják a torkom, amikor jobban vagyok… akik azt akarták, hogy ha én edzek, jól megy a blogom, akkor tűnjek el, menjek tönkre. Hagyni, hogy tehetségtelen, harsány emberek cenzúrázzanak, rámerőltessék a hülyeségeiket, elvárják, hogy az ő kis önzésüket szolgáljam – micsoda sunyi agresszió! Nem akarok többet megértő lenni, sem bűntudatos, mert akik ezt követelik, azok soha nem viszonozzák.

Milyen privilégium? Kurva kemény meló az életem. Ha a gyereknevelésemet, edzésemet, ciszheteróságomat, írásból élésemet ekézik, akkor joggal gondolom azt, hogy elmentek ti a picsába, és igenis kiröhögöm a taknőt. (Most akkor az az igazi élet, mert szívás? De akkor miért gúnyolja a statisztálást?)

Dehogynem szabad őket kiröhögni és lenézni. Sőt, gyógyító.

Amikor a homoszexuálisok jönnek a ciszheterózással, tehát hogy valaki pusztán attól ellenség, hogy az elnyomó csoport tagja, neki könnyebb és nem szolgálja az ügyeiket, amikor gusztustalanul beszélnek a szexről, belőlük sem kérek. És nem, nem tartom magam heteróként elnyomottnak sem.

Hanem az egész nem érdekel már.

Nekem a szuverén igazságom a fontos. Például a saját szexualitásom megélése, megértése, megírása – az sem egyszerű. És nem, nem vagyok ettől CISZHETERONORMATÍV.

Ezek a hülye szavaitok is.

A nőségem, a gyerekvállalásom, edzésem, ez nekik elnyomás.

Kiteszem a gyermektelen című vendégposztot, mert tabutéma és olvasói igény, hogy NEM KÖTELEZŐ SZÜLNI és ÉLJEN A TUDATOS GYERMEKTELENSÉG. Aztán olvasom itt a kommentekben, ahogy fikázzák a többgyerekeseket, azokat, akik a szülést szépnek élik meg. A szarospelusozást, hogy mekkora szívás és önáltatás az anyaság, sértődött-felsőbbrendűen. És hallgatok arról, hogy… szülni az élet csodája. Én a kakis pelust imádom, semmi sem fogható a babakorhoz, akkor lett a dolgoknak színük, tétjük, méretük – ha hagyják a természetet működni, akkor ez ilyen. Nem szülni, a hormonjaidnak és reprodukciódnak nem engedni, vagy nem engedhetni, ez hiány és csonkaság. Az élet, az új élet önmagában érték. Ne írd ide, hogy neked milyen karriered lett meg utazol, meg melyik anya borzaszt el téged, mert hányok tőled. Mert szórakozol azokkal, akik igenis vállalták ezt a felnőtt kihívást, és megszülik azokat, akik majd a te nyugdíjadat számfejtik és a ráncos seggedet törlik.

Te meg klímakatasztrófáról hadoválsz. A legaljasabban velem mindig ezek a bukott méhűek viselkedtek.

Vagy a heteróság: annak az archaikus élménye, hogy a gyönyöröm forrása egy olyan szerv, ami nekem nincs, és ez meg, amelyben a gyönyör van, neki nincs. A fiúknak a szaga is más. És ebből lett a gyerek, ha a szex nem ilyen, akkor meg lehet erőlködni, kurva drágán, gyerekért vagy gyerek ellen, sértődötten írogatni, milyen drága a fogamzásgátlás…

Én a többit nem értem, nem érzem érzékinek, nem akarok nyitott lenni. A szex tiszta emberségem leglényege és a legnagyobb bizalom. És nagyon egyszerű, ha nem teszed tönkre, aljasítod le. Ezek meg a netről nézegetik a menőséget. Ő a nemi erőszakot és a nők kiszolgáltatottságát teszi fantáziává. Odakomentelik: érdekel!

*

Mindenkit megértek és elismerek, aki önazonos. Nem biztos, hogy egyezik vele az érdekem, de nem fogok kiabálni ellene. De akinek a mássága üzlet, aki leszólja azt, aki nem kér a felturbózott álvalóságból…?

Ti unatkoztok, és nem volt válasz a hiányra a kultúra, az alkotás, a bizalmas emberi kapcsolat, a sárba mezítláb szökkenő futás. Nyilvánosságba kipakolás ízléstelen kompenzációként, csöcslobogtatás és trendi nyaff… Aki képes az egészséges testét behormonozni, átszabatni vagy lealacsonyítani a szexualitás egyediségét, és ezt átpolitizálni, ezzel menőzni, azzal nekem nincsen közös ügyem, mert ő áthidalhatatlanul mást gondol életről, nemiségről, értékekről, a kapott tálentumokról.

És elképesztő látni, hányaknak tetszik ez a beszédmód. Csinálj, amit akarsz, de ezek nem politikai küzdelmek. És az emberek többsége soha nem is fogja nektek elhinni, és nem csak a csököttek és ostobák nem. Én nem akarok ilyen világot, és nekem ezeket ne add elő. Ez az én “konzervativizmusom”: hogy ti röhejesek, magamutogatók vagytok, nincs igazi egyéniségetek.

És közben nem akarom a látszatházasságokat, a kereszténydemokrata eszményt, a normatív életet sem (erről írtam vagy hatszáz posztot). A dilemma hamis.

Minden érték meg van tagadva, mert ami 21. századi, az a menő. És nem bírtok boldogok lenni egyikben sem. Én annyi szerencsétlen önsorsrontót egy halomban sehol nem láttam, mint a jogvédős, női, queer közösségekben. Annak ellenére, hogy nagyon is képzettek, mobilisak.

És ahogy leszedik az előnyt a nyomorukról a cinikus vezéreik. Élvezték, hogy mindig volt min háborogni, közösségi élményként erkölcsösnek tűnni, követelőzni. Közben meg ízléstelen volt, értelmetlen és piti.

*

És az edzés, amit úgy kiforgattak: ez testmánia, nőszégyenítés, ellenük van. Ahogy mindenki magát nézte csak. És cenzúráz, de közben tagadja a megéléseim érvényességét:

…kommentből törlöm, mert nem a konfrontálódás a célom, hanem az, hogy megértsd, hogy ez nem jó irány. Az első kommenteket hagyom, de ezen a torzozáson végképp felhúztam magam. “”torz állapot”???? végiggondolhatnád, hogy hogyan élsz annak a felelősségével, hogy sokan olvasnak téged és tartanak a feminizmus egy ismertebb képviselőjének.

…a testszégyenítés – megspékelve a szegénység, minőségi éhezés illetve a depresszió nem ismerésével (?) – viszont súlyos károkat okoz. Ezen az elképesztő és a nők közötti szolidaritást hírből sem ismerő, esetenként a patriarchátusnak és a tömegmédiának benyaló (“a narancsbőr legyőzhető” – mi van????) új (?) irányon teljesen el vagyok képedve. Mi ez? És mire jó? A betegeket hibáztatod, amiért betegek, jól értem? Mi jön majd még?

Arra jó, Rita, hogy nézzetek szembe azzal, hogyan éltek. Ne legyetek áldozatiaskodó, elhízott, lesajnált roncsok, ne ezt jelentse az aktivizmus. És ne is pátyolgassatok önsorsontókat. Ezek életmódalapú betegségek, tehát felelősek érte, és felelősek még az enablerek is, akik extra különcségként, politikai tettként keretezik, ha valaki identitásként jeleníti meg a nyomorát (kövérség). De hát mindig ez van. Aki nem tolja az agendájukat, az -szégyenít.

Az én komoly, szép, szakrális izmozásomra, erőmegélésemre, belső utamra rámondják a lusták, hogy benyaltam a tömegmédiának… hogy ez kirekesztő, antifeminista! Nemhogy nem örülnek a megerősödésnek, hanem káros, amit csinálok, el kell engem hallgattatni, ja és neki nem kéne ilyen test (nem is lesz soha, nyugi).

Hogy nem volt bennem annyi akkor, hogy visszaírjam Antoni Ritának: KÖVÉR VAGY. Ez nem te vagy, ez a kövérséged, irigységed!

Én ezeket az embereket megvetem, a beszédmódjukat a kukába dobom, és, igen, mindezt teszem NAGY HATÁSÚ BLOGGERKÉNT, mert azt is én teremtettem meg a munkámmal és tehetségemmel, és olyat írok és úgy, ahogy csak tetszik.

Mennyi álszentség, öncsalás, dogmás butaság, hatalmaskodás és erőszak. És mindig olyan… lentről kiabáltak. Nem értettek semmit, nem olvasták el türelmesen, rámondták felszínesen.

Hát legyen. Ez az egész netes cirkusz annyira hamis, én annyira nem akarok olyen lenni, olyan életet, örömöket, hogy én nem akarok már jó lenni, inkább vagyok testszégyenítő kirekesztő terf.

Nem nak kell lenni, hanem okosnak, szuverénnek, kritikusnak, kompromittálhatatlannak. Nem népszerűségre hajtani. Nem tolni lobbikat, cégeket.

Az opensociety szerint sexwork is work, gratulálunk nekik is.

Én én vagyok, nem kell úgy tennem, mintha én plusz egy kis nyitottság lenne az ideális állapotom.

Bejön a kávézóba az imádott színésznőm és a szerelme. Aki egy nő. Vagy olvasom (fel is egyes részeit G-nek) MGP könyvét (Coming out), benne a meleg élményeit. Vagy megnézzük a Meleg férfiak, hideg diktatúrák című dokut.

Figyelek, hogy megértsem, mert nem annyira értem én ezt. De nézem. És már nem érzem, hogy valami konkrét álláspontomnak kéne lenni erről. Nincs bűntudatom. Szeretem mindhárom példát, az embereket benne.

Csak: ez az egész nem az én ügyem. Semmi nem az én ügyem, ami tagadja a valóságomat, ellentétes vele, és nem, nem fér össze. Aki szerint az abortusz nem nagy ügy. Vagy aki az anyákat basztatja. Aki szerint többségi más buta és elnyomó vagy, mert tanult vagy, vagy heteró. Aki elitizmussal, osztályhelyzettel vádol, pedig csak lusta és ostoba. 

És nem hiszek abban többé, hogy szeretet, érzékenyítés, mindenki tisztelete, megértés. Egy csomóan vannak, akik borzadnak, nem kérnek belőle, nem akar a közelében lenni ennek.

Nem bántanak senkit, de tudják: ez a világ idegen. Hallgatnak. Ez is valami. Szólni sem mernek, beleszimatolva a levegőbe. Elvégre nem fideszesek, csak ez a sok üres duma nem érdekli őket. Csak azt ne higgyétek, hogy elfogadták, azért nem szólnak. Mert az aktivisták mindent megtettek, hogy ne tudják elfogadni.

 

 

 

50 thoughts on “hogyan lettem kirekesztő – és boldog 2.

    • Igen, az. Vakhit+ostobaság = terjesztem a hülyeséget, és még jó embernek is hiszem magam tőle. Aki meg nem ért velem egyet, az csakit alulinformált -fób lehet. Ez a fajta transzideológia tényleg olyan közösségeket épít ki, mint a legprimitívebb fundamentalista vagy ezo szekták (és tényleg nem ennek terjesztésével kellene foglalkoznia a magyar feminizmusnak)
      “Én transz férfiként nem sokat tudtam a szoptatásról, de tudtátok, hogy az anyatej a legjobb a gyereknek?”” izé, ezt nem tanulta ő meg gyerekkorában, nemtől függetlenül? Meg azt sem, hogy az anyatejjel a gyerek is részesül abból a “gondosan összeválogatott” hormonkoktélból (“one of them not legal in the USA”), amivel a transznőt töltötték hosszú időn át, csak hogy hat hétig ő szoptathassa a partnere gyerekét, hogy részesülhessen ebből az élményből is és lobogtathassa, higy ő is “igazi nő”, mert “ugyanúgy szoptat”, mint egy “cisznő”. És a partnernője, a gyerek szülőanyja ezt hagyta, eltűrte, hogy más szoptassa a gyerekét, és kísérleti nyulat csináljanak az újszülöttből IS…..

      Kedvelik 1 személy

      • Lehet, hogy addigra ő már maszkulinizálta a melkasát!44!!! Nem tudhatod, min mennek át és mennyit szenvednek, mire a femme vamp dívák norvég zord favágók lesznek, vagy fordítva!!!!!!4! Hány elrontott smink, elpancsolt highlighter, letörölt rúzs, rosszul illezskedő csipketanga!! Mennyi aggodalom, hogy a harisnyatartó lecsúszik-e a bárban! És smink előtt borotválkozni is kell!

        Soha senki nem fogja elhinni, hogy egy transznő nő, és nem csak azért, mert furán, disszonánsan kaotikusak a testén a jellemzők, és rettentő kellemetlen a valós vonások és a ráhormonozott, ráműtött, sminkkel manipulált jegyek keveréke. A többség meg, főleg középkorban simán jól behízik az ösztrogéntől, és elveszíti az eredeti arcát.
        Itt jegyzem meg, hogy több híres sztori van arról, hogy 1. örökbefogadó nők, 2. férfiak is tudnak szoptatni, gyógyszerezés nélkül.
        A férfiaknak kell némi mirigyállomány, az nem mindenkinek van.
        Vicces ez az n = 1 esetszám, ahogy ezzel most jól bebizonyította, hogy A TRANSZNŐK IS UGYANÚGY.
        Hát, így ugyanolyanok ők. Ugyanolyan nő, csak fasza van, amivel a heteró partner az ismerkedés egy későbbi fázisában szembesül. Ugyanolyan a hormonszintje, ja, csak ahhoz ki kellett őt herélni, orvoshoz járkálni, szarrá gyógyszerezni éveken át, és ha két nap kimarad, vagy lockdownban elfogy a hormon, összeomlik az egész. (Most mutatja meg a világ, mire való az egészségügy, a gyógyítás.) Ő sírdogál az ösztogéntől, és erre büszke, azt hiszi, ezt jelenti nőnek lenni – a nők nem. Ő modellálja a menstruációs ciklus hormonváltozásait és hangulatingadozásait, hű, de menő, ő is átéli a NŐSÉGET. Tampont vesz és fölrakja a zsákutcájába. Ezeket nem én találom ki, tele van velük a transzpropaganda, a Medium.
        És pont egyforma a szilikonmell, a hormonokkal kierőszakolt szoptatás, a neovagina is, sőt, a méh is feltűnt a láthatáron, mert neki joga van… mekkora nyomor már ilyen hazugságokra szorulni, és ezeket terjeszti üdvözülten és a ciszek ellen gyűlölködve? Micsoda frusztráció ez, hogy másnak nem kell akarni meg méregetni a hormont, magától megtörténik? Meddig erőszakolható a biológia?
        És mekkora pofánköpése ez a nőségnek. Ki nem látja ezt?
        Miért fogadnánk mindezt “inkluzívan”? Vajon Blanka, Rita szerint ezek túlkapások, vagy ez mind oké? Ki nem borzad attól, hogy ennyire nem tisztelik a teremtést, a biológiaát, az intakt testet, az egészséget? Milyen jóléti élettagadás, istenkísértés már ez.

        Kedvelés

      • “tudtátok, hogy az anyatej a legjobb a gyereknek?” Amerikában lobbihatásra, profitvágyból és kisebb részben prüdériából meg a feminizmus (dolgozó nő, az anya helyettesíthető stb.) miatt nem erős a szoptatás ügye, a tápszer az elsődleges, infó se sok van.

        Kedvelés

    • Ami ebben a hirdetesben tipikus, az a fogalmak osszekeverese. Attol nem lesz no, mert tud szoptatni. A szoptatas nem tesz valakit nove es a szoptatas hianyatol nem lesz valaki kevesbe no. Attol fuggetlenul, hogy tud szoptatni meg sok minden hianyzik belole, ami nove teszi a not.

      Kedvelik 1 személy

      • “While this was news to many, including me, it wasn’t to the transfeminine community.
        According to them.us, this has been known for years. Christine McGinn, a trans surgeon, was on Oprah’s show back in 2010 showcasing how she had fathered her children and was also the only one who breastfed them.
        Why didn’t more of us know this?
        The answer is simple: transphobia.”

        Ez itt egy ujabb logikai bukfenc. Lehet, hogy sokan nem tudtak errol, de nem azert, mert transzfobok lennenek. Az atlag nonek (mint nekem) meghalni sincs ideje, nem er ra ilyenekkel foglalkozni.
        Egyebkent a laktacio kivaltasa hormonokkal nem ujdonsag, az endokrinologia sok mas “csodara” is kepes.

        Kedvelik 1 személy

      • Én mondjuk nem értem, hogy kb. a nőinek az 5 százaléka a férfi mirigyszövet, az ösztrogénes mell, az zsírból áll, ha nem korakamaszként kezdik a tranzíciós behormonozást. 5 százalék miriggyel mirigyhiányos nők (csőmell) már nem tudnak szoptatni.

        Kedvelés

      • Pedig hát TUD csipkeharisnyát venni, sminkelni, hajat növeszteni, tűsarkúban járni, ösztrogéntől sírni, penetrációtól (vagy nemtom) orgazmust érezni, és még szoptatni is, nőnek nézik hunyorítva, éjjel, madártávlatból, és érzi belül az identitást, akkor
        MÉGIS, MI A KÜLÖNBSÉG?
        Gondolják ők, down in the rabbit hole. És szítják ezt bennük az újbeszéllel mg a valóság átrendezésével.
        Ezeket meg (itt vannak, de) elintézik annyival, hogy terf, kirekesztő, transzfób, könyörület nélküli, nem kell vele foglalkozni.

        Kedvelés

      • Nem vagyok szakertoje a temanak, de sztem a ferfi emloszovetet is meg lehet annyira nagyobbitani noi nemi hormonokkal hogy az eleg tejet tudjon termelni prolaktin hatasara.
        Magahoz a mellmegnagyobbodashoz es a tejcsorgashoz eleg egy prolaktintermelo daganat is ami az agyban van. Nem feltetlenul kell hozza egyeb elokeszites. Az emlo megnagyobbodasa + tejcsorgas nem szoptato nonel es ferfiaknal mindig koros, ki kell vizsgalni. Az idezett cikk alapjan a fenti modon kezelt ferfiak is a kivetelek koze fognak tartozni.
        Mit jelent nonek lenni?
        Ez nyilvan egy tobbszintu kerdes es jo esellyel nincs ra egyertelmu valasz.
        A biologiai valasz szerint nonek szuletik valaki egy meghatarozott kromoszomakeszlettel, ez a kromoszomalis nem.
        Szamomra nonek lenni egyfajta teremto erot jelent. Nekem ebben benne van az anyasag is. A megtermekenyules, a gyerek kihordasa, megszulese es szoptatasa stb. Ezt kirekesztes nelkul mondom.
        De szivesen visszakerdeznek. Nektek mit jelent nonek lenni?

        Kedvelés

      • Minden általam ismert transzneműnek és a HRT before-after képeken is jellegzetes formájú, zsírból álló mell lett (nem gömbölyű, hanem csücskös).
        Kamaszkorban, növekedési hormonnal és akkor adagolt hormonokkal plusz a tesztó durva elnyomásával talán képződik mirigyszövet.
        A mirigy önálló szerv, meg lennék lepve, ha így ki tudna alakulni.
        Van valamennyi a férfiaknak is, 5%.
        Hogy mi jön belőle, mennyire értékes, mennyi vegyi anyag van benne, én nem tudom.

        Kedvelés

      • Ha feministaként (elnyomottság-dimenzióban) kell válaszolnom, akkor a nők a biológiájuk, a reprodukció miatt vannak kihasználva, elnyomva. Nem azért használják ki a munkaerődet, erőszakolnak meg és ejtenek teherbe, szülesztenek vagy kényszerítenek abortuszra, beszélnek rólad lealcsonyítóan, dolgoztatnak fizetetlenül, verik rád a faszukat, torolják meg a testeden a háborút, küldenek a konyhára, hogy minek mondod magad vagy hogy hogy nézel ki, szép vagy-e.
        Hanem az alapján, hogy nő vagy.
        A nemi elnyomás a biológiai alapú nemnek szól.
        A transzok elnyomása létezik, de másfajta, és nekik döntésük, hogy ők transzok, vagy ekként prezentálják magukat.
        Nekem nem döntés sem a testem, sem a szocializációm.
        Közben megy ez a gyomorforgató, csak a külsőségeket néző rivalizálás, hogy “én nőbb vagyok, jobb nő vagyok, mint te, a cisz” (Ónodi Adél). Vagyis ha feszesebb, formásabb, modellesebb, akkor ő nőbb. Ez a hányás.
        Az én nővoltom pedig létélmény, ahogy te is írod. Része a biológia, a reprodukció, a hormonhatás, a társadalmi körítés is, az evolúció, öregedés, érzelemvilág, de az erő is, a teremtés ereje – és a heteróság is. A haj lebbenése, a befogadás, az elrendezés, megnyugtatás, az anyaság, a házi apróságok, a techagyú és célratörően ejakuláló férfival szemben a növények, virágok, a szél, a madarak csodálata, a babaszag, a nem-félek-váladéktól-vértől “eü” gondoskodás, és a belefeledkezős, nem célratörő szex, a mell, az nagyon, de közben a farkukért való rajongás is. Princípium, valóban. És nem szeretem, ha kétségbe vonják, támadják, relativizálják, beleülnek, kigúnyolják.
        Az alapján, hogy ki minek gondolja vagy deklarálja magát, nem lehet valakit elnyomni, legfeljebb mint furát, perverzet, feltűnőt. A transzok elleni randierőszak “megpróbáltál átverni, így buzi lettem” alapú.
        Ezért is mondogatják annyit a transznők, hogy ők is nők, hogy transzfeminizmus, hogy be KELL őket fogadni, mert nem nők. Én nem tudom már a nyugati példák alapján nem látni ebben a férfi jogosultságot, erőszakot, rátelepedést, elbitorlást és még egy kis zakkantságot is.
        Az én nőiségem is anyaság, hormonok, sok oxitocin, ívek, és az a nő, aki nem élvezi, nem érti, nem ismeri a heteró szexet, nem tud szülni, nem szül, abortál, fájdalmas menstruáció miatt fiatalon kiveteti a méhét, nem szoptat, császárral szül, apáca stb., vagy nem néznek rá nőként (!), az teljesen más tapasztalatokkal bír, mint aki minden női élményt megél. Tényleg bocsánat, nem tudom ezt tompítani. A teljességről beszélek, meg még az evolúcióról is. És amikor ezt lekereszténydemokratázzák, maradizzák, azt az embert én megutálom.
        Egyik fajta nőség sem felölthető, átvehető viselkedés, sem a feminista, sem a létélmény.

        https://nemhetkoznapifeminizmus.blog.hu/2019/04/07/nonek_lenni_nem_egy_eletforma

        Kedvelés

      • Sztem a tejtermeleshez viszonylag keves mirigyszövet is eleg, mivel a szoptatas soran, (mikozben a baba aktivan szivja a tejet) a tejtermeles folyamatos.
        Ami a formajat illeti, gondolom azok a transznok, akik nagyobb, noies formaju melleket akarnak, azok implantatummal erik el azt.

        Kedvelés

      • Lásd fenn, ezek laktációs irodalomból vannak. 5 % mirigyállománnyal (mirigyhiány vagy sorvadás vagy műtét miatti veszteség) nem szoptat a nő se. Kínszenvedés és nem elég.

        Igen, implantátummal. Ami gömbölyű, pontosabban felül félkúp, alul félgömb, az a mirigyállomány.

        Kedvelés

    • “The transgender woman in the experiment — she, her partner and their hometowns were not identified — approached the medical professionals for hormonal medications in 2011 as part of transgender treatment. She had been receiving it for several years before she began breast-feeding, according to the study. She had not had gender-reassignment surgery nor breast augmentation.

      She took on the responsibility of breast-feeding because her partner, who was five months pregnant when they approached the hospital, did not want to.

      As part of the lactation treatment, the woman stimulated her chest using a breast pump. The study’s authors prescribed progesterone and estradiol, hormones that can influence lactation and that normally occur in pregnant women. They discussed with the couple using domperidone, an anti-nausea drug known to increase breast milk production.
      (…)
      The study’s authors said that the woman was able to exclusively breast-feed the infant for six weeks. During that time, a pediatrician reported that the child’s growth, feeding and bowel habits were developing normally.

      At six weeks, the woman began to supplement breast-feeding with a formula because of concerns about milk volume.

      The woman’s hormone regimen was considered safe and similar to ones used on mothers who are unable to produce milk. But she continued to take the drug spironolactone, which blocks testosterone and “is excreted in human milk,” the study said.”

      Ha ez siker vagy bizonyíték vagy értelmes tudományos vagy személyes cél vagy revans a nőkkel szemben, akkor igazán gratulálok.

      Kedvelés

      • De megeri emelt dozisu hormonkezelest adni csak azert, hogy bebizonyitsuk, hogy o is tud szoptatni neheny hetig?
        Egyebkent a hasznalt szerek regi gyogyszerek, a mellekhatasaikat es a kolcsonhatasaikat regota ismerjuk. Szamomra ez nem tunik egy nagy tudomanyos eredmenynek (persze nincs feltetlenul igazam).
        A kampany viszont, a kepi megjelenites es a szoveg a maga logikai bukfenceivel sztem nem tul elegans. A kep a terhes hassal, a gyuruvel, a provokativ kedessel, hogy miert nem tudjak tobben, hogy a transznok tudnak szoptatni es a direkt kovetkeztetes a transzfobiara szamomra kicsit eroszakos.
        De tudom, hogy a nyugati emberek jelentos resze egy ilyen kampanyra ugy reagal, hogy hat persze nincs itt semmi kulonbseg a cisz es a transznok kozott, ok eszre sem vennek.

        Kedvelés

      • Persze, hogy megéri, dübörög a propaganda, ujjong a trans community, hatalmas revans ez a ciszek felé… és még az orvosok is híresek lesznek.
        Szerintem a józan többség kiakad ezen, nem kér belőle. Elborzad. Ezek ilyen intakt dolgok a fejekben, hogy a nő szül, szoptat, család, nagyon mesterkélt ezt megvariálni.
        Pedig a felszabadítási meg emancipációs mozgalmak úgy képzelik, hogy menetelünk, láthatóvá válunk, érzékenyítünk, bizonyítunk, inspirálunk, kivívjuk a jogainkat, aztán majd kénytelenek lesznek jól elfogadni meg szeretni minket.
        Közben iszonyatos frusztrációk, személyes sztorik köztérbe tolva, átpolitizálva, nyafogás, vádak, konfliktushergelés, agresszió, igazodjon a világ hozzánk!, mi ilyenek vagyunk és kész!, vagy (vegánok:) ez a föld üdve…
        Nem veszi be a gyomor egyik ilyen valóságtagadó lobbit sem. Legalábbis Európában. Tolerancia van, lehet, de más nem nagyon. Nem működik az, amihez le kell tagadni, hogy az illető zavaros, beteg vagy szektás. És nem azért, mert nem nyitottak a népek, bár sokan nem nyitottak. Sem a kövérlobbit, sem a transznők követelőzését, sem a vegánokat nem igazán fogadja jól a többség, nem lehet velük választást nyerni.

        Kedvelés

      • Azt nem tudom, hogy a spironolakton kezelest hogyan ertekelik Amerikaban. A spironolakton egyik bomlastermeke kivalasztodik az anyatejbe es nem tudjuk, hogy milyen hatasa van a magzatra. A sved ajanlas szerint vagy abba kell hagyni a spironolakton kezelest, ha a no szoptat vagy ha kezelestol nem lehet elallni akkor abba kell hagyni a szoptatast (vagy el se kell kezdeni).
        Azt nem tudom, hogy az amerikai ajanlas mit mond errol.
        Nem tudom, hogy a spironolakton bomlastermekenek milyen hormonalis hatasa van. Az is antiandrogen? Annak kulonbozo hatasa lehet fiu es lanygyermekekre. Ez nem lehet etikatlan a megszuletett babaval szemben? Hogy olyan anyatejet kap, ami egy gyogyszermaradek reven esetleg befolyasolja a hormonrendszeret? Csak mert az illeto szoptatni akar es meg akarja mutatni a vilagnak, hogy a transznok is tudnak?

        Kedvelés

    • Meredek sztori, de ez még csak nem is újdonság, annak ellenére, hogy úgy állítják be. Már valamikor egy évtizede láttam valamilyen dokumentumfilmben egy apát, aki saját tejével szoptatta a gyerekét, mert annyira irigyelte ezt a különleges köteléket az anyával. De legalább ő nem hívatta anyának magát.
      Érdekes, illetve inkább ijesztő dolog ez az irigység, amit a női test és testi funkciók iránt mutatnak egyesek a transznők közül. A legújabb és legmeghökkentőbb, amit most olvastam az a “simulated pregnancy”, azaz a férfi felcsatol egy szilikon terhes hasat, és végighordja a 9 hónapot, a méretet váltogatva. De emberünk közben bejár a munkahelyére, és egy háztartásban él a feleségével, aki válópert nyújtott be, és a két vérszerinti gyerekével, akik ezt mind végignézik. Az egészet tetőzi egy szimulált szülés, elektronikus berendezéssel, amihez kell neki egy szegény nő asszisztensnek (és kivesz 2 hét szabit a kiheverésére!). Mindezt egyébként szoptatási gondokkal küzdő nők csoportjában meséli el és éli ki, és mindebben támogatja a sok jóindulatú nő (aki nem, az repül)! Még javasolják is, hogy vegye kölcsön (!!!) egy ismerős kismama gyerekét, hogy átélhesse a szoptatás örömét is. (Ők osztották meg: https://twitter.com/godblesstoto/status/1311050509072113664, https://twitter.com/victoriaFa1rman/status/1311273119093587969)
      Freud vezette be a péniszirigység fogalmát, akkor ez mi, a méhirigység? Hogy lehet elvárni emberektől, hogy legyenek toleránsak ezzel szemben, miközben ez kész őrület?

      Kedvelés

      • Köszi, erről még nem hallottam. Gondolom, ez marginális jelenség, el is ítélik a józanabb transzneműek.
        Bár ki tudja. A béka, ugye, lassan fő meg a vízben.
        Én a szimulált ciklusról tudtam, amikor Vay Blankát kérdeztem, hogy nektek csak a hajlebbenés meg a tűsarok, szép ruha, puha bőr kell a nőiségből, vagy a szívásban is osztoztok? Erre mondta Blanka, hogy lehet ám szimulálni a menstruációs ciklust például, tök logikusan hangzott, hiszen én kérdeztem, ők meg vállalják a szenvedést – csak az nem merült fel bennem, hogy lehet ugyan, de minek és hova vezet ez.
        Aztán jött a jogvédő, feminista körökben teljesen legitim Berencsi Eszter “esküszöm” méhbeültetése/szülésvágya, és akkor lett világos, hogy ez beteg.

        Kedvelés

  1. A Cosmo-linket is betettem: a plussize transznemű modell (a három szóban rejlő három hazugság köbre emeli a dolgot) nem érti, miért gond a randiappon, hogy neki fasza van. Ignoráns barom!
    Az a vicces, hogy a mainstream-progresszív nőcis média rendületlenül tolja Kardashianékat, a patriarchális keretű szexis, fogyós, celebes, beauty normos tartalmakat, és akkor berak mellé 5 százalék token dagadt meg transz meg féllábú kontentet, és tapsolnak, milyen INKLUZÍV.
    És szépenmegtanította egy generációnak: ne hoggy a szemednek. A csúf, szétrepedt bőrű, ziháló szétfolyás SZÉP. Átalakítottuk a szépségeszményt, kitoltuk a szépség határait, most már te is jól érzed magad, ugye? Akinek fasza van, az nő. Akinek fasza van, azt úgy hívjuk, PENIS OWNER, és nem úgy, hogy férfi.

    Kedvelés

  2. És ahogy egy-egy ilyen témán, most épp Mérő Veránál Dúródórán (mesekönyv-gyerekeskáröröm-ráuszulás-vihogás) napokig pörögnek, ez a menő, FOMO, és mindenki ott fontoskodik, írogatják a bárgyú kommentjeiket az akolmelegben. Olyanok, akiket valaha érdekelt a kultúra, a dolgok mély megértése, a gondolat, a saját életük rendbehozása. Vagy itt is csak zúdultaka közhanulatban, amelyet a felszínes-harsányak uraltak?
    Nem zavarja őket, hogy egy tekintélyszemély (vagy a tömeg mint tekintély) folyton előírja nekik, mit kell gondolni? A transzok bátrak, a szőrme bűncselekmény, a másság menő és a többi? Mit gondolnának, ha ez a tekintély nem irányítaná? Mást, ugyanezt – vagy semmit?
    A legalja celeb, bulvár tartalmak jó ügynek pántlikázva, Berkiék szőrméje, persze bőrszoknyában kritizálja a mindig következetes Szentesi Éva.

    Kedvelik 1 személy

      • “A felnőttek életéből eltűnt” – dehogy tűnt, sőt, ezospiri trend, az everness küszködő negyvenes túlsúlyos női mind meseterápiában nyomulnak, ez egy szelíden ártalmatlan jó ügy. A pedagógiai használata és félreértése is terjed, bárki lehet mesehős, mindenkinek jár egy saját mese és satöbbi énerősítések. Mindenféle vigasztaló, amatőr, katyvasz sztorit mesének titulálnak, mert a mese értéktelített és nemes szó. Szörnyűséges példáit láttam ennek. Ahogy minden bárgyú, nőcis szerelmes fantázia plusz egy kis didaxis a wmn.hu-n novellának van titulálva. Valamiért azt elfogadják jobban emberek, hogy eposzt vagy drámát nem írunk csak úgy, hozzáértés nélkül. De amúgy a rajzfilmet is mesének nevezik sokan (amit benyomsz, hogy csöndben legyen a gyerek, és mehetsz tinderezni nyugiban, kb. ennyit jelent).

        Kedvelik 1 személy

      • Írj erről. Mert a jobboldalé? Mert a konstruált, társadalmi jelenséget természetesnek állítja be?

        Én is érzek egy ilyen női lényeget, nem tudok rá jobb szót, inkább biológiai meghatározottságot (a méh, a hormonok kérik a magukét, lehet erre nemet mondani, de megvan az ára – ez nagyon kereszténydemokrata?), de tudom, hogy társadalmi konstrukció, szerepelvárás is. Mindenesetre ebben élünk.

        Kedvelés

      • A princípium szóra én is felkaptam a fejem barátságtalanul, amióta arra használják, hogy megmutassák vele emberek helyét és viselkedési, felfogásbeli elvárásokat támasszanak velük szemben.

        Kedvelés

      • “Yin is characterized as slow, soft, yielding, diffuse, cold, wet, and passive; and is associated with water, earth, the moon, femininity, and night time.
        Yang, by contrast, is fast, hard, solid, focused, hot, dry, and active; and is associated with fire, sky, the sun, masculinity and daytime.”
        (https://en.wikipedia.org/wiki/Yin_and_yang#Symbolism_and_importance)

        Szerintem a princípiumozásnak ez az ezotériába hajló, jinjangozós verziója nem tud nem beelcsúszni valamilyen szintű szexizmusba.

        Illetve egy érdekes mellékszál, hogy a princípiumozás az, ahol összeér a gender konzervatív és transzaktivista felfogása. A transzok pont ritkábban használják ezt a szót, de az elég népszerű “férfi testben női lélek” metafora, “belül nő vagyok” és társaik ezzel egy tőről fakadnak szerintem.

        Kedvelés

      • Én a női biológiámra értem, nem tekinthetünk el attól, hogy például a hormonjaink milyen hatással vannak az életélményre, közérzetre, indíttatásokra.

        A szexizmus egyrészt hatalmi kérdés, másrészt előítéleteket jelent, de az előítéletek túlnyomó része nem igazságtalan vagy valótlan. Nem az a baj, ha a társadalom tudja, hogy a nőkre erősen hat az anyaság, vagy hogy vannak nők, akiknek gondot okoz a PMS, hanem az, ha ezt a tényt hatalmaskodésra használják.

        Kedvelés

      • “Én is érzek egy ilyen női lényeget, nem tudok rá jobb szót, inkább biológiai meghatározottságot (a méh, a hormonok kérik a magukét, lehet erre nemet mondani, de megvan az ára” Mire gondolsz, hogy megvan az ára? Mi az ára?

        Kedvelés

      • Középkorúként megbánják a nemszülést vagy az abortuszt, lelki válságok, ki nem teljesedést. A “nem akarok gyereket” válságreakció, nem a teljes-szép élet része, és sem az örömbefogadás, sem a meleg párok gyerekvállalása nem ugyanolyan (amitől még nem kell senkit bántani). llletve szerintem hormonálisan sem ugyanolyan egy test, amely végigcsinálta az evolúciós feladatait (szoptatás is), többféle betegség van (lehet) ehhez kapcsolódóan. Soha nem mertem ezeket mondani, mert feminizmus meg minden, de aztán az anyaként nem funkcionáló, nem szívesen anya vagy nem anya nők jellegzetes szemétkedéseit, keserűségeit, pótcselekvéseit látva az évek alatt förtelmes méretekben rájöttem, hogy akármilyen nehéz is, ez az élet. És örülök, hogy makacs nemszülő, anyaságtól félő olvasók mégis szülnek.

        Kedvelés

  3. “És nem hiszek abban többé, hogy szeretet, érzékenyítés, mindenki tisztelete, megértés”
    Ezzel kiválóan összefoglaltad, amit magam is vallok és amiért tartózkodom a megnyilatkozástól, ha a felmerülnek a fentiekhez hasonló témák illetve ha fogyatékosokról is szó esik. Ugyanabból kifolyólag, amit a végén megemlítesz. Ez a világ nekem idegen.

    A gyerekvállalás is, de legalább nem bántom érte azt, aki ezt az utat választja. Nem értem, de elfogadom, hogy másnak az fontos és akart és vágyott.

    (az előbbi kommentemet, ami moderációra vár, bejelentkezés nélkül írtam, törölhető)

    Kedvelés

    • Én azért sem hiszek benne, mert mind a politikai küzdelmekben, mind a való életben, mely nem látszik ismerni az emberi jogokat meg a méltóságot, az működik, hogy tudd, mi az érdeked, ne engedd, hogy lebeszéljenek róla, harcolj magadért, találj jó stratégiát, lehetsz ravasz, lehetsz agresszív, túljárhatsz a másik eszén, néha még kedves is (ha épp nincs harc) vagy elkerülő. De alapvetően erőt kell mutatni. Ha nem teszed, lenyomnak, átharapják a torkodat.
      (Ez G-től van, hogy “ha szerinted túl nagy az egóm, növessz nagyobbat”. Meg a politikai értelmezések is. Az igazi, harcos baloldal nem meghat meg kesereg, meg emberi jogok tiszteletét várja el, hanem kivívja, sztrájkol meg felkoncol.)
      És hát az emberi jogokkal manipulálók is úgyis csak a neheztelésüket, frusztrációjukat csomagolják be emberi jogi szövegbe (fóbozás, a privilégiumok és az áldozathibáztatás emlegetése stb.), amúgy ugyanúgy átharapják a torkom, ha nem az ő szekerüket toltom, gyűlölnek, ha jó nekem, jobb nekem.

      Kedvelik 1 személy

  4. Ebben a cikkben egy Európába (Hollandia) érkező, 33 éves transznő hábog: szerinte az itteni protokoll kirekesztő, neki mennyit kell várni, ableism, csak a fiatal tranzíciót támogatják, vagyis azt kéne garantálni, de gyorsan, hogy a késői tranzíciónak is szép (cisznormatív szempontból elfogadható) eredménye lesz.

    Kemény lehet az orvos dolga. Hogy mondja meg, hogy nem tud szép eredményeket ígérni, te, dude, ronda vagy és leszel, nőies soha nem leszel, legfeljebb ráhízol a szögletes testedre a hormontól? De olvastam máshol azt is, hogy a transznőkkel szembeni kirekesztés, hogy ők magasabbak meg a lábuk is nagyobb, ezen nem lehet változtatni, és akkor őket emiatt férfinak nézik meg nem kapnak cipőt.

    Aki kalapács…

    Szép is ez, hogy valaki segítséget kér és kap, és a segítőket is ostorozza, kb. ezzel telik a mindenféle aktivisták élete a segítőkkel, a csoportokban, az ally-okkal és mindazokkal szemben, akik szóba állnak velük.

    She and I are both 33; her comment was something to the effect that the system is inflexible to make “older” tansitioners suffer. Our outcomes are less likely to result in desirable cis normative results — I am paraphrasing a little here. She then proceeded to outline a dark eugenics which invalidates us from a biopolitical standpoint of regulating trans people and extending acceptance only to those who will pass, have typical girlhoods, and fit into society easily: i.e. early transitioners.

    Mit kell ezen ennyit ragozni? Hülyén fogsz kinézni, se nő, se férfi, és ezt te választottad. Az is elképeztő, hogy ilyen hévvel, rengeteg melóval és költséggel gyönyörűcicababák akarnak lenni, de ők nagyon feministák meg minden.

    View at Medium.com

    Kedvelés

  5. A brit kormány szeptemberben nyilatkozatot adott ki a Gender Recognition Act jövőbeli felülvizsgálatáról folytatott kétéves konzultáció után. Nem lesz pusztán önbevalláson alapuló nemváltás, nem zárják ki a biológiai nemen alapuló single sex terek lehetőségét, és vizsgálatot indít az NHS arról, hogy gogyan lehetne javítani a tranzícióval kapcsolatos klinikai gyakorlatot, beleértve azt is, hogy körültekintőbben járjanak el a nehezen vagy egyáltalán nem visszafordítható beavatkozások esetében, különösen a tizenévesek esetében. Mindamellett, hogy a jogi nemváltoztatást sokkal olcsóbbá és egyszerűbbé teszik, és nem céljuk nehezíteni az életüket (a Stonewall persze ezt nem így látja). https://www.gov.uk/government/speeches/response-to-gender-recognition-act-2004-consultation
    Közben Joci “kigyűjti” a Facebbookján, milyen transzfób feriratos trrmékeket forgalmaz az a női csoport, akiknek a “This witch does not burn” kitűzőjét kitette a Twitterére a most már menthetetlen Rowling, aki odáig süllyedt, hogy “párszáz forintos kitűzőket reklámoz”, és a lelkes magyar szövetségesek kioktatják a nem kellőképpen felháborodókat, vagy ilyesmiket kommentelnek “Bölcsebb lett volna ha a véleményét magában tartja. Ekkora követőtáborral rendelkező író nem teheti meg ezt. :(”
    Hát pedig éppen ő teheti meg, mert nincs rájuk szorulva, és megengedheti magának, hogy véleményformáló legyen, ha nem is úgy, ahogy azt a woke aktivisták elképzelik. Hanem úgy, hogy megmutatta, hogy nem homofób, nem jobboldali liberálisként, nőként is elege lehet sokaknak a túltolt ideológiából, követelésekből, még ha a többségük elég bölcs is ahhoz, hogy közemberként, átlagjúzerként magában tartsa a véleményét, ne akarja megbántani az érintetteket, meg ne kezdjen meddő vitákat aktivistákkal vagy olyanokkal, akiknek személyesen semmi közük az egészhez, csak a trendet szajkózzák.

    Kedvelés

    • “Angliában sincs hiány azokból akik az emberi jogokbol csak mazsolázgatnának, azt vennék ki belőle ami épp ízlik.”
      Ööö.
      Ez a vád azt jelenti, hogy emberi jogi köntösbe bújtatva bárkit, bármit be kell engedni, akkor is, ha látványos őrület, képtelenség, ellentétes az érdekeinkkel az, amit csinál. Mert csak akkor vagy következetes emberi jogi harcos.
      A legnagyobb csicskítás: rábeszélni az embereket szép-jó-meghatós-emberi jogi szöveggel arra, hogy add fel az érdekeid, hagyd, hogy ellened dolgozzanak, ne bánd. Legyél önmagad ellensége, hiszen ők a LEGSÉRÜLÉKENYEBB csoport.
      A dagadt nők lobbija ugyanez: a body positivity hitelessége is megkérdőjeleztetik, ha nem vagy inkluzív a betegre hízottakkal szemben:

      View at Medium.com

      A TLC-s deathfatekkel (Life over 600 lbs) szemben nem vagytok inkluzívak, semmi celebration, body positivity…? Csak ha egészséges, nem túl kövér? Csak ha fogyózik?
      A halálba menetelnek, durván szenvedélybetegek, és ezt akarják igazolni és igazoltatni másokkal. Semelyik másik addikciónak nincs ekkora legitimitása, megmagyarázós irodalma.
      A magam részéről mér az enyhén kövér bopókon is azt látom, hogy kibasztak magukkal, iszonyú irigyek, depisek, betegek, ezért hadakoznak.

      Kedvelés

      • Ez a kedvenc részem:
        “These days, body positivity has expanded to include all bodies, not just bodies of size: bodies of color, trans bodies, nonbinary bodies, disabled bodies. ”
        Úgy csinál, mintha a body postivity eleve nem foglalt volna magában a kövér testeken kívül mást, és MOST mennyire inkluzív lett, milyen rendesek ezek a kövérek, benne lehet a disabled bodies! Beengedik! De jó!
        Az jut eszembe, amikor nagyon csúnyán felhúztam magam egy videón. Egy ilyen amerikai színes magazinszerű lapnak a videója volt, a demokráciáról szólt. Egy infografika-szerűség volt benne, amely úgy kezdődött, hogy a demokrácia története 1776-ban kezdődött az USA-ban. Mármint hogy ők TALÁLTÁK FEL.
        De amúgy ez is jó: “In 1969, the National Association to Advance Fat Acceptance (NAAFA) was formed, although at the time it was known as the National Association to Aid Fat Americans.” Hát ugyan annak idején úgy hívták az egyesületet, hogy ‘kövérek megsegítésére’, és abból lett ‘FA elfogadására irányuló’, de hát ez bagatell apróság, ugyanaz a kettő, mit kell itt izélni apróságokon.

        Kedvelés

  6. Tehát emberünk csinál a testéből egy katyvaszt, menősködik a transzneműségével (más írásaiban), majd amikor a realitásokba ütközik, akkor a világ a hibás, a “cisz privilégium”.
    Én viszolygok ettől, tényleg elmentek már a sunyiba az örök bűntudatkeltésetekkel. Magatoknak csináltátok, aztán nyavalyogtok. Pont mint a kövérek.

    Magyarországon még nincs ez, és ne is legyen. A jó érzésű többség nem fog emiatt bántani soha senkit, nem ül fel a gyűlöletkeltésnek, de az életben nem fogja nőnek nézni ezeket az embereket, és mindig furának fogja gondolni őket, minthogy azok is. És lehet, hogy ha borostás arcok masíroznak be a női klotyóba, akkor nőként kevésbé akarja őket megérteni, vagy őket áldozatnak gondolni, hanem félti magát meg a gyerekét ettől.

    “Whenever I think about cis privilege I think about the small things, such as being able to yell and cheer for your team without worrying about your voice. My voice is not passable and I don’t want to draw attention to the fact that I am trans so I do not yell and cheer in full exuberance. When I talk to my boyfriend I am extra cautious to raise the pitch of my voice so I am not clocked. When I lift up my head to drink my beer I’m conscious of my adam’s apple being visible.

    When I went to the women’s room last night to pee, I was worried someone was going to talk to me and I’d out myself with my voice and I’d start some scene. That’s been one of my worst nightmare scenarios for a long time.”

    View at Medium.com

    Kedvelés

    • “The gender machine is the machine that brutally enforces cis normativity, that regulates difference. I often feel like the nail that sticks out. I want nothing more than to blend in, to pass as cis. I have tried to learn to say fuck it to passing, but I can’t quite get to a genderfucked mindset. I need to pass to feel comfortable. To feel safe. To not be scared of causing a scene or worse.”

      need

      Kedvelés

    • Mennyit szorongtam én miattuk. Ahogy vegánként vagy kövérként vagy “igaz” feministaként leckéztettek, hogy én hogy merészelek edzeni, örülni. Miközben csak dagadtak, lusták és hatalmaskodók voltak. Vagy ő is edz (és? beléd kötöttem én?), vagy én dicsekszem, és szemét pletykák és aljaskodás, több tucat ilyen ember zúdult rám. Ma már tisztán látom ezt, mert az idő, hat év mutatta meg, hogy ők csak pofáznak, és ki merem őket röhögni.

      Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .