mit jelent a… 3.: zaklatás

Ez is egy olyan szó, amivel minden lúzer lövöldözik, miután könnyes arccal feltápászkodott a kanapéról, ahol négy napig fetrengett, hogy ő mekkora bullyáldozat. Írtak is neki nyolcszáz kommentet, amelyből kétszázat törölt, de a nagy bánat promónak is jó, ismét pörög az oldal, dübörög a bevétel.

Most is dr. Erőss Paula jelentkezik. Ez is egy Btk. paragrafus.

Zaklatás

222. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, ill. mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen/tartósan háborgatja, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség: 1 év

(2) Aki félelemkeltés céljából

a) mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget, vagy

b) azt a látszatot kelti, hogy más életét, testi épségét vagy egészségét sértő vagy közvetlenül veszélyeztető esemény következik be, vétség: 2 év.

(3) Aki a zaklatást

a) házastársa, volt házastársa, élettársa vagy volt élettársa sérelmére,

b) nevelése, felügyelete, gondozása vagy gyógykezelése alatt álló személy sérelmére, illetve

c) hatalmi vagy befolyási helyzetével visszaélve követi el, az (1) esetben 2 év, a (2) esetben, bűntett: 3 év.

Megint több kritérium, és a számozott szövegrészekben egyszerre, a betűs felsorolásban írtaknak viszont vagylagosan kell teljesülniük a tényálláshoz. Ismét maximum a büntetési tétel, alsó határa nincs.

A zaklatás csak magánindítványra üldözendő (hető). A Be. 173. §-ának (3) bekezdése szerint a magánindítványt attól a naptól számított harminc napon belül kell előterjeszteni, amelyen a magánindítványra jogosult a bűncselekmény elkövetőjének kilétéről tudomást szerzett. Ez innen

Még egy idézet.

Online zaklatásnak nevezzük a zaklatás azon formáját, ahol az internetet vagy más telekommunikációs eszközt használnak ahhoz, hogy egyének, csoportok vagy szervezetek ellen zaklató jellegű cselekedeteket kövessenek el.

wikipédia: zaklatás

Szép barátunk így ír:

Az online térben történő zaklatást a bírói gyakorlatban csak akkor minősítik bűncselekménynek, ha a következő négy szempont megvalósul:

  • a zaklatás tényállását kimeríti a cselekmény,
  • az elkövető betöltötte a 14. életévét, vagyis büntethető,
  • a sértett magánindítványt terjesztett elő, valamint
  • a bűncselekmény bizonyítására alkalmas tények állnak rendelkezésre.

Zaklatás: útmutató sértetteknek és áldozatoknak

Nekem éveken át magyarázták kárörvendően, hogy a vélemény szabad, hogy aki bloggernek áll, az ne csodálkozzon, ha, és bírni kell a kritikát, hiszen magam pakoltam ki a netre az életemet, fenekemet, ráadásul közéleti szereplőként ezen felül is türelemmel kell viseltetnem a kritikus megnyilvánulások iránt, tehát ha tényként írnak le mocskos találgatásokat, miszerint én hogyan szoktam seggből szájba szexelni és orgazmust színlelni (ezt pont a nagy szerelmem, ÉletemszerelmeSosebántalakGerleéva Jellemgyenge Doktorúr Tamás terjesztette el rólam rendkívül elegánsan, a legmélyebb mocsokba dobott be az élete elromlása felett érzett tehetetlen dühében és valami fura kiegyenlítési céllal, amelyet csak az ellen tud ember érezni, akinek le van kötelezve, és akinek igaza van),

vagy ha zsidózva mocskolják az angyalszerű és halott férjemet, aki nekik soha nem ártott, és kirakatnak ezzel a kurucinfóra is, vagy ha ugyanezek az emberek az anyámról azt állítják, hogy orvosi hivatásával visszaélt, és korrumpálható egészségügyi dolgozók segítségével az én elmebetegségemet eltussolta, illetve gyógyszerekkel machinált,

és ha arcom bicskás szétkaszabolásával és gerincem eltörésével fenyeget a szörnyeteg, aki tudja és ki is írja a lakcímemet,

szóval azt mondták, az ilyesmi nem baj, joguk van hozzá, el kell viselni, ne keressek elégtételt, sőt, az én viselkedésemről fog okoskodni, engem elemezget az undorító kibic is a saját idővonalamon.

Ma már, mily kreatív az emlékezet!, ők, a fenti mocskok elkövetői a szegény erdélyi házaspár. Komolyan, az 1984-ben volt ilyen múltátírás. A legviccesebb, hogy Murinai Angéla szerint is szegényerdélyiházaspár, akinek most az a Kovács Csilla Hajnalkám a szárnysegédje, fő bizalmasa és kvázi személyi titkára, aki az egész Kozma-cirkuszt kitalálta, megszervezte és hergelte. Az agresszív balhét olyanok gerjesztették és élvezték, akikkel Kozmáék nem is foglalkoztak, majd sürgős dolguk akadt, és az egészet rámkenték.

De én tudom az igazságot.

Az első döbbenetek után – névtelenül 2014 novemberében kezdett dőlni hozzám a szar, valamivel később pedig Az erdő című moralizáló mocsoközönnel indult egy új, “olvasói” bosszú (ide kitettem), utána pedig a sportolásom, a progresszfotók, Ed, a képzések, irodalmi estek miatt ment a hörgés –, szóval egy idő után megtanultam kezelni a mocskot, bizonyos páncélom nőtt. Mindenki azt harsogta, hogy ne foglalkozzak vele, ez nem komoly, és azt is, hogy én váltom ki, hogy így reagálnak. (Hát persze.)

Így arra jutottam, hogy akkor szabad nekem is, nem fáj nekik se, főleg, hogy én nem hazudok és nem magáninfókat tárgyalok ki elferdítve. Ha valami a női terekben zavar, mert hamis és korrupt, akkor leírhatom a véleményemet, azt ő váltja ki ez alapján, és pláne ezekkel a fenti aljasságokkal szemben kimondhatom, megmutathatom az igazságot. Kérhetem a sötétben unalmukban kavaró elrontott életűeket, hogy hagyják abba, kirakhatom, hogy hogyan történt. Ha sunyin nyomják tovább, akkor tehetek erősebb jelzést, mert ők függéásben élnek, és kínos nekik, ha a környezetük megtudja, mekkora gennyek. Mi a célom? Hogy leálljanak. Mit gondolsz, Tamás.

Nézzünk megint statisztikákat. A sértett által kezdeményezett zaklatásos eljárások így alakultak az elmúlt években:

Az évi 587–1170 sértetti feljelentésből tehát 73–158 esetben lett vádemelés, vagyis 10,7–15,3 százalékban, és elutasították a feljelentést, illetve megszüntették a nyomozást a feljelentések 78–83 százalékában.

Szép kolléga leírásából és “erkölcsi” állásfoglalásából kiderül viszont, hogy felpaprikázott embereken jól lehet keresni. Ugyanakkor nincs magyar nyomozó, ügyész, bíró, aki pusztán privát e-mailek írását egy ismerősnek zaklatásként fogja értelmezni.

Itt van egy kommentelő, aki nagyon fél, hogy kimondják róla az igazságot, mert mindenkinek hazudott, végighazudta az éetét, és így próbálja a minősített esetet (fenyegetést) összetákolni.

Az igazságot nem testmagasságra mérik, egy olcsó poénért a lelkét eladja ő, aki valaha annyira rajongott a (80+ kilós) testemért.

Ez viszont nem volt zaklatás a bíróság szerint. Villő neve érdekes kontextusban jelenik meg:

Tegyél-e feljelentést? Nos, ha üres az életed, és éhezed a hősi szerepet, mert életed valódi hazugságaival képtelen vagy szembenézni, akkor egy ilyen ügy értelmet adhat a létnek. Tegyél!

Én egész életemben a következő ügyekben tettem (úgy, hogy a bloggeri és újságírói tevékenységem miatt következetesen megtaláltak és fenyegettek ostoba emberek):

a biciklim ellopása miatt, ismert tettes ellen, 2004-ben,

2013-ban egy cikkem miatt, amely a downhillesek fogaskerekűn tanúsított erőszakos bunkóságáról és természetrombolásáról szólt, megfenyegetett Soós Dániel, majd 2014 februárjában megtámadott és a fejemet többször, nagy erővel megütötte (“szegény biciklis srác”), ez két feljelentés volt, és végül engem is elkezdtek garázdaságért basztatni, mert én meg Dánielt megrúgtam. Dániel egy évig járt elterelésre garázdaság miatt, velem is próbálkoztak ugyanígy, de kiröhögtem az ügyészt, felhívtam a figyelmét a helyesírási hibáira, ezt a jegyzőkönyve is beleírattam, és a bíróságon nem lett semmi (megrovás lett),

Kozmáék 2014-ben hadjáratot indítottak ellenem, és nem volt határ, ez hat éven át zajlott, ezzel a hazugságtömeggel van tele a net ma is; zaklatás, rágalmazás, becsületsértés. Nem én mentem tönkre, sem a blogot nem hagytam abba, se nem lett kevesebb a jövedelmem, se senki fogást nem talált rajtam, se a gyerekeim nem sínylették meg, sőt. Csináltam tovább azt, amiben hittem, írtam, edzettem, szerveztem, és éltem a saját életemet. “Elhagytak” olyanok, “csalódtak bennem”, ez igaz, akik mindig csak kértek, elfogadtak, soha nem adtak semmit, és – bocsánat az őszinteségért – rettentő kellemetlen, nyomi emberek voltak. A hízelkedésk is rettentő kínos volt. A jó Istennek hála. Már eszükbe se jut az újaknak engem használni, nem hagyom.

Huffnágel azért, hogy előretörjön a Goldenblog közönségszavazásán, gyilkossággal vádolt, 2014, az ő pofára esése előbb, jogon kívüli eszközökkel valósult meg (megj.: én nem neveztem, mert mocsok volt az egész verseny 2013-ban),

2020: állatvédőemberkínzók hatóságosdit játszanak, zaklatnak és befolyással üzérkednek, továbbá járványügyiszabály-szegnek.

Más nem volt. Ellenem se tettek mások, kivéve Kozma Szilárdot. Abból se lett semmi, többek között azért se, mert nem én írtam a mocskokat. Pedig miket jósoltak nekem az álneves aljaskodók. És mennyire kreatívan találták ki, miket művelek és hogyan kapnak majd el engem (mint az áulkodó másodikosok),  mintha én ettől a bárgyú, magyar, lomha jogalkalmazástól félnék. Mintha volna bármi félnivalóm.

Amikor hat hete megfenyegettek, hogy most idejönnek és megölnek, de a rendőrség nem jött ki, továbbá értesültem arról, hogy miket terjesztett el rólam V. Tamás (foglalkozása: ügyvéd), akkor én az altatót választottam.

Időben érkezett a szerelmem.

Élek.

Nem hisztizek.

Jusson eszedbe: ha pitiáner sértődöttségből, bosszúvágyból generálsz jogi ügyet, az nem csak sokba kerül, hanem mocsok módon visszaélsz a közös erőforrásokkal, és ügyvédeket hizlalsz. Lefoglalod bírák és bíróságok kapacitását, miközben lassan fél éve áll az ítélkezés, lakásmaffia-ügyek, banki tisztességtelenségek, válóperek, családon belüli erőszak-esetek várnak megoldásra. Az ügyedből pedig nagy valószínűséggel nem lesz semmi. Az is esélyes, hogy kapsz egy viszontkeresetet, és további kellemetlenségeid lesznek.

Sok sikert azért!

12 thoughts on “mit jelent a… 3.: zaklatás

    • Sokan nem értették, hogy miért killbill. Hát mert két lehetőség van. Ilyen mocsoközönben az ember nem marad szent. Mindenki azt hiszi, hogy jó, jó, de azért tegyünk úgy, mintha ez nem lenne. De van. Hát tegyél úgy te, ha majd téged akarnak kicsinálni. Én meg kiröhöglek, barátom.

      Közben pl. a sportcsoportunkban élvezettel hatalmaskodni kezdtek olyanok, akik csak erre vártak, de még megjegyzést is tett rám az egyikük. Egyébként leszarták, mi van velem, úgy, hogy egy csomót segítettem. Nekik is megmondtam. Innen is megmondom: gázak vagytok, mérgező a közelségetek, és ahogy még volt (van) pofátok parádézni, menősködni, fúj.

      Kedvelés

  1. Meg hát azt látni, hogy olyan embereket, akiknek egymással sem életmódbeli, sem világnézeti, sem semmilyen azonosságuk nincs, és főleg nem szeretik egymást, mert olyat nem is tudnak, összehozza az irántam való gyűlölet. De mint valami szekta. Semmi közük egymáshoz, nagyon durva dolgokat mondtak régebben, egyik a másikról, nem ismerik egymást, hatalmas bizalmasságés feltétlenség van azonnal, izzanak!
    Egyik játssza a másiknak a tökélycsaládapát, hadd ne idézzem, hogyan jellemezte családját, sőt a gyerekeit, pedig én szépen megkértem: SEMMIT, nemhogy szidni, de SEMMIT, és azért gyűlöl, mert én tudom az igazat.
    A másik pillarebegtet, vonaglik, humortalan, ostoba stréber, első ezért mélyen lenézi amúgy, a terhére van, meg ő erkölcsös családapa, de nyomja a lájkokat, hiszen az utálat fontosabb.
    A harmadikat, akinek hű mekkora intellektuális perspektíva a második, nyal is neki, mélyen lenézik mindketten, mert sötét és irigy, és semmilyen téren nem tudott semmit végigvinni vagy legalább örülni, minden kis ötlete bebukott, ideje nagy részében acsarkodott és mások sikerét irigyelte zöld arccal.
    A többi szutyok, legalja troll.
    Lájkolgatják egymást nagy egyetértésben, és rólam hazudoznak, ÉVEK óta, majd sírdogálnak netszerte, hogy zaklatom őket, közben alja névtelen leveleket irkálnak egy hatodikos kislány színvonalán, dagályos stílusban.
    BESZARÁS.
    Eközben én írtam a blogomat, maratont futottam, voltam 400-szor színházban, láttam 200 filmet, soha nem féltem egyiktől se, barátaim voltak, szerelmem lett, és élmény az összes gyerekem, a legnagyobbnak a csodájára járnak.

    Kedvelés

  2. Megdöbbentö ezt olvasni. Mégis mivel indokolták a rendörök, hogy nem jöttek ki? Az ‘állatvédök’ zaklatnak még mindig? A gyülölködök sajnos mindig gyülölni fognak, a gondosan felépített világ- és énképük hullana darabokra különben. De ök a szânalomraméltó, sivár lelkü és életü elenyészö kisebbség, a blog olvasóinak körêben legalábbis biztos. Sok lelkieröt neked .

    Kedvelés

    • Köszönöm.
      Hat (hét) hete volt ez (halálos fenyegetés), akkor nem írtam róla.
      A sima passzióból gyűölködőknek nincsen érdemi nyilvánosságuk, teljesen nyilvánvaló, leplezetlen, hogy beteg módon unatkoznak, irigyek, hazudnak.
      Ami a döbbenet: azok, akik valaha itteni olvasók voltak, lelkes kommentgelők, meg de jó ügy, de szeretnek, barátnőség és szerelem, megtalálták őket, és odacsapódtak gyűlölködni teljesen kritikátlanul. És nem szégyellik. Persze ekkor már (ha átbaszott, ha nem vitte semmire, ha béna a blogja, ha nem bír rólam leszakadni) nagyon kell feketére festeni a képet, így igazolható, miárt “üzd”, “lép fel” ellenem, miért gyűlöl. Ő csak VÉDEKEZIK. Haha.
      A szerelmem vadul állította, hogy ő nem ír oda és nem mocskol, nem!

      Kedvelés

      • Igen. Nem tudom, milyen lehet ennyire fröcsögve gyülölni azt, akit valaha szerettünk (mondjuk, azt sem értem, hogy lehet fröcsögve gyülölni bárkit, de az más téma). Nem érzik vajon, hogy ez elsösorban rájuk nézve mennyire megalâzó? Ugye a klasszik magyar mondás, hogy amit Péter mond Pálról, az sokkal többet elárul Péterröl, mint Pálról… nem is rossz fokméröje az emberiességnek, ha meghallgatjuk, valaki hogy nyilatkozik a volt és jelenlegi szerelmeiröl, kapcsolatairól. Én tuti, hogy sikítva menekülnék bárkitöl, aki pl. azt taglalja bármilyen platformon, hogy mit csinált az exével az ágyban. Ennél nem nagyon van lejjebb.

        Kedvelik 2 ember

      • Sokat jelent, ha valaki kívülről lát ilyeneket.

        De még csak nem is az ágyat taglalja (arról csak azt tudná mondani, mennyire élvezte, akarta, zuhant bele mindig), hanem a legmocskosabb hazugságokat ÉS tudatosan nyomatja azoknak, akikről tudja, hogy annyira nyomik, irigyek, stréberek, hogy a szememet kikaparnák, és soha nem voltak szerelmesek.

        (Ha az állításaikat, vádjaikat, jóslataikat olvasod, elfilózhatsz: hogy lehet az, hogy szeretnek és szeretek, tisztán, szépen, erősen? Hogy még mindig van blog, olvasó, munka, jövedelem, és ilyenek a gyerekeim, nem ítélt el bíróság stb.? Hányszor jósolták, hogy milyen szar lesz nekem, senki nem szeret, nem olvassák a blogom, öregnek nézek ki, kövér leszek, elmegyógy, perek stb…)
        A megtagadós műsorszám amúgy a feleségnek szól, mert ő otthon hazudott rólam, igazi papucs, mindent rámkent, én kezdtem, én akartam, csak megszédült, csak depressziós volt, zaklatom. Bloggal kapcsolatban kaptam már ügyvédi felszólítást is… de kiröhögtem, mennyire kell ehhez megszállottnak lenni? És miért nem volt eredetileg annyi esze, hogy nem mondja el, ki vagyok? Én ugyan nem exponáltam magam. Annyira hisztérikusan tagadja az igazságot, hogy az lett gyanús, onnan tudom: aljasul viselkedett. Írt olyan, amúgy 10 soros e-mailt (sokkal később, tele szexuális fantáziákkal), amelyben 44-szer szerepelt a NEm és a NE szó.
        Hogy mi nincs, mi ne legyen, mi nem lehet, mit nem érez.
        Ilyen is: “nem dolgozik bennem semmiféle elégtétellel kapcsolatos vágy”, és csak néztem magam elé: átbaszol, sunnyogsz, az én pénzemből és társadalmi szointemen akartál élni, soha sneki nem bántott, azt csináltál, amit akartál, és te állítod, hogy NEM dolgozik benned elégtétel utáni vágy? (…és tessék, nekiállt a legbénábbakkal, Csilla, Angéla, Villő zsenikkel pletyózni, kavarni, milyen élet ez?)

        Kedvelés

  3. Visszajelzés: a szolgalelkűségről | csak az olvassa. én szóltam. minden érdekesebb, mint amennyire elkeserítő

  4. Visszajelzés: pofán rúgott a progresszió engemet | csak az olvassa. én szóltam. minden érdekesebb, mint amennyire elkeserítő

csak okos-jóindulatú írhat ide

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .