ezt most csak úgy mutatom: miért “utálom”…?

Ma és tegnap a facebookon a kommentelőim közül teljesen ismeretlen nevek azt kérdezték, illetve azt vetették vádaskodva a szememre, hogy én miért utálom Mérő Verát. Nem szabad utálni, ezek szerint. Őt nem.

Nem jó szó az utálat, de legyen: utálom. Ha már ez a kérdés, én komolyan veszem, nem szőrözök itt a szavakon. Nem hosszú.

Nem a hatásvadász kis ügyekért, nem az eheti kicsinálásért, nem a más ízlése miatt, hanem

az álszentségért.

Látom azt, amit ti nem néztek, és mivel láttam, elundorodtam. Hogy neki a nők elleni erőszakról beszélni egyáltalán eszébe jut (kivárta, és amikor már menő, akkor hajrá!), ő mondja meg mindenkinek, mi a felelősség, a helyes élet, háborodik fel Norbin, bandázik a többi “menővel”, akik beleültek a feminizmusba sztárnak és magukat promózzák, valamint sárgarózsázik.

Még annyit, hogy nem ismerem és semmilyen személyes konfliktushelyzetem nem volt vele, csak azt láttam, hogy a facebookon ahol engem ütnek, oda vigyorokat rak és helyesel.

Nem kellek én ide. Ezt nem nekem írta persze:

Nem csak valakiről írta ezt, hanem neki, a jelenlétében. Innen vannak a képernyőfelvételek:

https://akulturharcontul.blogspot.com/2020/02/janice-harper-es-mobbing-antropologiaja.html

Közben ilyen cikket ír nagyon szép szavakkal:

Emberi jogok, testszégyenítés meg Amnesty International meg minden. Van még kérdés?

És megvetek mindenkit, aki velük vegyül. Én is írtam éleseket, újabban nem érdekel, ki nevez agresszívnak, testszégyenítőnek, hullanak a szavaim, és jólesik. De álszent nem vagyok. Nem állok ki szenteskedni, mindig szabadszájú és önérdekű voltam, és nem vállaltam soha semmilyen jóemberszerepet.

Legalább kétszázan végignéztek egy lincselést, a legprimitívebb dinamikák jelentek meg, kinél szép szavakba csomagolva, “a stílus maga az ember” szépelgéssel, kinél trágár agresszióval. Úgy örülök, hogy nem voltam része ennek a közegnek.

Kiábrándító ez az egész. Hatalomvágy, aljasság, színjáték.

Egy kis függelék. “Szexmunka.”

A túlélő Rachel Moran Paid for (Kifizetve) című könyvének szerkesztőjeként sugárban hányok a nőellenes nőmozgalmárkodástól. Szexmunka nem létezik, prostitúció a neve, kliens sincs, csak használó vagy prostitútor, és a prostitúció a nők elleni strukturális erőszak legdurvább, legnehezebben felszámolható formája. És persze rémületesen torz transz áldozatokkal vagy szépséges modellekkel kell meghatókat posztolni, mert az a menő.

Szóval, én ezért.

34 thoughts on “ezt most csak úgy mutatom: miért “utálom”…?

  1. Ajánlom még a témában (feminizmus és álszentség) László Loren munkásságát: https://index.hu/video/2013/01/16/minek_kell_koncepcio_egy_felmeztelen_lanyhoz/ fiatal lányokat vetkőztet a kis hatalmaskodó, aztán beáll erkölcsösködni: http://nane.hu/egyesuletunk/a-nane-egyesulet-hirei/biztonsagot-es-vedelmet-a-csaladban-es-a-tarsadalomban-konferencia-program/ vagy pedig https://fliphtml5.com/phbrg/bmzq/basic vagy https://www.facebook.com/events/814271292384109/ és ezek a gennyes kis mozgalmacskák nem kérik számon, hogy te pár éve még azzal hipszterkedtél, hogy részeg bulizók határain gyalogolsz át?

    Kedvelés

  2. Mérő Verára én azért emlékszek, mert egyszer, talán tíz éve is lehetett, nagyon megrázott, ahogy egy nagypofájú, ordenárán vihogva röhögő csaj a kocsmaasztal körül mesélte hogyan húzta le a hörcsögét a vécén. Ez még azelőtt volt, hogy trendi lett volna az erkölcsösködés.

    Kedvelés

  3. Szerintem nagyon fontos, hogy felhívod ezekre a figyelmet. Az igazság kimondása a nők érdeke is.

    Én először el sem hittem (azt mondtam magamban: hát ez meg mi a fenét keres itt? Hogy került ide?!), hogy ez a Mérő Vera az a Mérő Vera, aki a pornós könyvével kapcsolatban vagy nyolc évvel ezelőtt egy vitaesten Szabó Mónival szemben próbálta védeni a saját álláspontját, miszerint a pornó tök rendben van (_mivel_ azt a nők is nézik). Zongorázni lehetett a különbséget a két ember tájékozottsága, érvei, társadalmi érzékenysége, nyitottsága között.
    Emlékszem, hogy az volt az érzésem, reménytelen Mérő Verát akár csak gondolkodásra késztetni arról, hogy talán mégsem teljesen oké az, amit ő állít a pornóval kapcsolatban. Szokásos, átlagemberes kliséérvekkel próbált vitába szállni Szabó Mónival, siralmasan gyenge volt színvonalában beszélgetőpartneréhez képest, mondanom sem kell, hogy a nők elleni erőszakra teljesen vak volt. (Így írt pornós könyvet nőként nőknek, gratulálok.)

    Most meg, hogy odakerült feministának mondott, vagy legalábbis a nők érdekét (látszólagosan) képviselő tartalmak szerzőjeként, szószólóként tetszelegve, ez szerintem elmondhatatlanul undorító, ízléstelen. Kifordul a gyomrom ettől az alakoskodástól.

    Kedvelik 1 személy

  4. Szégyen, amit és ahogy M. V. ebben az interjúban előad, végtelenül képmutató, zavaros, logikai bukfencekkel teli hablaty, bűnpártolás és felelősségelkenés. Ha az állami támogatásból létrehozott kerítőoldal nem brancsbeli személy vállalkozása lenne, biztos rá tudna jönni, hogy ez bizony a “szexmunkán” való nyerészkedés, az abuzív “kapcsolatok” reklámozása és akár emberkereskedelmet is fedhet, hiszen az oldal semmilyen módon nem tudja vagy akarja ellenőrizni, hogy a felkínálkozó női profilokat egyáltalán tényleg maguk a lányok regisztrálják és tartják-e fenn, nem a profi futtatóik vagy abuzív családtagjuk. Csak annyiban tér el az utcai prostitúciótól, hogy még kevésbé ellenőrizhető, definiálatlanok a határok (ami azt jelenti, hogy a gyengébb pozíciójú szív), na meg kevesebb a közvetlen kockázat a “klienseknek” (ugyanakkor anyagi vagy politikai zsarolásban utazóknak remek vadászterep egy ilyen szájt).

    Kedvelés

    • De mit várhatunk, amikor az egyébként (TÁP nélkül, mert az béna) általam becsült Vajdai Vilmos, kétgyerekes növényi családapa, 58 éves a tegnapi Narancsban azzal kérkedik nehezen félreérthető célzásokban, hogy az új szeretője 39 évvel fiatalabb (azaz: épp nagykorú), ezzel ő megelőzte Andy Vajnát, és ez a nő hogyan szopja le? Mindez nagyművészként, nagyonalterként, karanténnaplóban.

      Kedvelés

  5. “szelet a tortából”-mondja a prostitúciónak erről a formájáról, rettenetes. És ez ugyanaz, mint amikor tortához hasonlítják a szex kapcsán a női testet. (itt a blogon is volt ilyen kommentelő, ha jól emlékszem)
    És az arckifejezése, amikor a prostitúcióról beszél, az mint a tizenéves kamaszfiúké az iskolai felvilágosító órán.

    Kedvelés

    • Árvai József álnéven és más neveken is Ip-k alapján 100-nál több nőgyűlölő komment szerzője.
      ““Miért nem veritek ki?” – Hát, azt tesszük 😀 Amikor rájöttm hogy kell, az első években volt, hogy napi 5-10x is megvolt. Meg is kattantam volna, ha nem.
      De azért az bőven nem olyan: azt szoktam mondani, hogy a kiverés az igazi szexhez képest úgy viszonylik, mint a puffasztott rizs a gyümölcstortához. Ha rohadt éhes vagy, a puffasztott rizs is eltelíti a gyomrod, de valljuk be: rohadt szr, papír íze van.
      Nekem akkoriban mindig ilyen végtelen üresség telített el: a sürgető vágy elillant, helyébe lépett egy ilyen “basszus, már megint, nekem csak ez jutott, valóban ekkora lúzer vagyok?” érzés. Na, hát lelkileg az kurva szar.
      Szóval igen, ideiglenesen, át lehet vészelni a szexuális nyomort kiveréssel, de elég sanyarú élet lenne egy egész életet puffasztott rizsen leélni. Mert a csokitortára vágysz, és azt keresed, a puffasztott rizs csak átmeneti, ideiglenes kényszermegoldásnak fogadod el, mint ostrom idején döglött lovat megenni.

      “Miért kell ehhez egy másik embert belecsikarni, erőltetni a helyzetbe?” – Gondolom mert a vágy az a női testre irányul, amelyet a fantázia so-so tud pótolni egy-egy kiverés erejéig, de az igazira áhitozunk. Ilyen “bárcsak, hátha” alapon.”

      azt is elsajátítják

      Kedvelés

  6. én is végtelenül képmutatónak találom ezt az egészet, igen régóta, és a pornónépszerűsítésből lett majd én megmondom, ki a jó ember és mit kell szeretni és erzekrnyito tréning műsor nagyon régóta végtelenül idegesít, de hát persze, sose mondtam mert minek, hanem én is most állok oda, amikor más kimondja, úgyhogy sokkal jobb nem vagyok azért 🙂 de én is voltam azon a beszélgetésen, amin szabó Mónival vitatkozott ilyen pofakat vágva, felkészületlenül, érvek nélkül, sértett hercegnőt játszva, és ahhoz képest egészen meglepő ez a póz, és ahhoz képest furcsa, hogy valóban komolyan és régóta és igazi alapokkal bíró, a feminista mozgalomba sok és valódi munkát fektető nők ölelték keblukre, nekem az az ijesztő.

    Kedvelés

      • Te is tudod erre a választ. Ennyi tudással, felkészültséggel, ilyen intellektuális készségekkel ugyan hol kötött volna ez az ember ki, ha mondjuk megszületik egy nyírségi faluban? Akkor is örvendezne a szexmunkának? Persze sokaknak semmi választása, pedig sokkal többre lennének hivatottak mint ez a pöffeszkedő de buta MV.

        Kedvelés

      • hahó! sajnos még nincs meg a kepesitesem, mivel az oktatói tanfolyamot is teljesen eltolták, úgyhogy egyelőre csak olyanokat oktatok, akiknek már van jogosítványa, csak nem vezetnek. ha így vagy esetleg, akkor vigen, már dolgozom, és ha nincs még jogsid, akkor is az a jó hír, hogy már a többiek is dolgoznak 🙂 elkerem evatol a privát elerhetosegedet, hogy ne offoljunk itt 🙂

        Kedvelés

  7. “Remélem elhiszitek nekem, hogy ami a hibák kiköszörülését, a fejlődést illeti, honi viszonyokban példátlan elköteleződést tapasztaltam Libornál és Vékásinál, vezetőként és újságíróként is.”

    Mintha valami bolsevik kirakatper jegyzőkönyvét olvasám.

    “Hosszan beszéltünk arról, mennyire mélyen megrázta ez a botrány az egész szerkesztőséget, hogy milyen hosszú folyamat lesz ezt feldolgozni, de a legfőképpen az helyez mázsás súlyokat a csapatra, hogy a botrány elcsendesedésével el kell indulnia egy átfogó megújulási folyamatnak, ami átvezeti a lapot a XXI. századba.”

    HOGYAN AZ ISTENBE LEHET VALAKI ENNYIRE GONOSZ ÉS ÁLSZENT?

    Kedvelés

    • Az őznőhöz: a lengyel Nobel-díjas Olga Tokarczuk egy elbeszélése jut róla eszembe, a Transfugium, egy nő teljes, a tudomány segítségével történő átváltozása állattá, valamiféle euthanázia vagy inkább szabadulásvágy a kiüresedett emberi létezésből. (magyarul a Bizarr történetek c. kötetben, Vince Kiadó, Bp. 2019 – kicsit scifi, kicsit fantazi, persze rólunk szólnak a történetek.)

      Kedvelik 1 személy

  8. Mérő Vera, figyelj!
    Ha a kritikámmal valami bajod van, reagálj rá egyenesen, érvekkel, állításokkal.
    Ugyanezt kérem a többi itt kukkolótól is. Ha nem megy a leszarás, akkor ne sunyin lájkolgasson, célogasson, stalkingoljon, üzengessen, felszólítgasson, hanem mondja el, mi nem úgy van. Tamásra, Szentesi Évára, Villőre is gondolok itt.
    Vagy pofbef van, és a kis mocskos titkod legyen a kukkolás.
    Tehát, Vera, ne baszakodj, ne sunyulj, ha mégis trollkodsz és stalkingolsz, akkor viszont NE írj kenetteljes, imidzsjavító cikkeket az “online kulturáltságról”, mert lehánylak. Elég mentett nyoma van a neten annak, hogy hogyan alázol, zaklatsz másokat, indítasz ellenük durva lejáratásokat, a jó erkölcsre meg emberi jogokra hivatkozva, mögötted több tízezer buta lájkolóval.
    Majd nagy felháborodottan véditek és mentegetitek Szentesi Évát tőlem, aki sosem szerveztem hadsereget, és mindig egyenesen bíráltam. Beszarok.

    Kedvelés

  9. Visszajelzés: nyári, napozós kulturális szemlénk | csak az olvassa. én szóltam. minden érdekesebb, mint amennyire elkeserítő

  10. Visszajelzés: szeretet, gyűlölet… 1. | csak az olvassa. én szóltam

  11. Történt, hogy a Jelen meg mert jelentetni egy interjút egy transz-szkeptikus feministával, Betlen Annával, aki ebből írt egy hosszabb publikációt is.

    https://iphigeniablog.wordpress.com/…/transzba-esve-uj…/
    Érdemes megnézni a kommenteket: mit tud a témáról az, aki egyik és másik oldalon hozzászólt. Kb. annyit írtak a transzneműek védelmében, hogy ők nem olvasták az interjút és a publikációt, “de hát ilyeneket nem szabad mondani”, nekiestek az újságírónak is. Majd a legolcsóbb személyeskedés, gyalázkodás, trollhorda hamis profilokkal és vigyoremotikonnal nyomasztás. A láthatólag súlyos párkeresési gondokkal küzdő rajongóm is megjelent.
    Végre kiállt valaki a bírálattal, végre megjelenhetett ilyen, de egy kicsit késő van ehhez. Eddig miért nem szóltatok? Körülbelül 2016-tól szörnyeteggé híztak az áldozatisággal zsarolók, kicsináltak itthon több transzkritikus feministát, a nagyvilág pedig ugyanezért Rowlingot, a világ kb. leghíresebb íróját, és tele van velük a média.
    A legsérülékenyebb, 0,3-1,5%-nyi, folyton megértést kolduló, rejtőzködni kénytelen, öngyilkossággal érvelő csoporttal… Hogy lett nekik akkora érdekérvényesítésük, hogy Rowlingot kvázi indexre tették?
    Engem is belehúztak egy kicsit ebbe 2019-ben, de amilyen vagyok, elkezdtem átalakítóműtét-leírásokat olvasni, képeket nézni és megvizsgáltam az angolszász közösség érvelését. Ez kijózanított: megértést kér, elnyomottságra hivatkozik, de “edukál”, vagyis fölényesen kioktat, hogy rosszul tudom, hogy két nem van.
    Ebből sokaknak lett ám elegük, nem csak nekem.
    Ellenzéki lapban ma sem találkozni a transznemű narratíva bírálatával. Természetes az árukapcsolás: homoszexuális jogvédelem, töröljék a 33-ast, meddigmég, transznemű hősök, Soros csakis jótevő lehet, szivárványcsalád, az abortusz mint jog, Lengyelországban verik a tüntetőket (bárcsak Gumiszoba is ott lehetne!), “cisznők” és “transznők” szóhasználat, -fóbozás, az örökbefogadás mint jog, Isztambuli Egyezmény, önmeghatározás, privilégiumokkal sakkban tartás, az önmegélés joga, veleszületett transzneműség, a Fidesz üldözi a melegeket, éljen a giccsmesekönyv. Ez így egyben van. Tilos ebből kibeszélni, nem mernek külön gondolkodni a témákról. Az enyhe kritikusok is hallgatnak. Senki nem meri kimondani, hogy aki nő (kromoszóma, reprodukciós jellemzők, nemi szervek), az nő, és ennyi, férfiból nem lesz nő, aki meg kiáll, hogy ő genderfluid/queer/kink, az leginkább feltűnési viszketegségben szenved, nem talált jó fodrászt és unatkozik. Aki a T-ket bánja, az szerintük homofób, pedig más, fejlett politikai és vitakultúrájú országokban komoly csoport gondolja, hogy az LGB az alkalmas mozgalmi rövidítés, a queerek és a transzok más tészta. És: aki a T-ket bántja, az a patriachátust támogatja! Úristen. És riasztó tájékozatlanság, csak a fb-t olvassák.
    Az interszekcionalitás és az ally-ok (szövetségesek) emlegetése is erre jó: az érvtelen, politikai csoportként megszerveződni képtelen, tévedésekben létező, szexualitásukból fő műsort gyártó, segítségre szoruló “elnyomottak” bepréselik a progresszív csomagba magukat. Más dolgozzon helyettük-értük, illetve más is kapjon: többen legyenek, akik önként támadási felületekké válnak a konzervatív fideszesek és a családpártiak számára az efféle vitákban.
    Az évek alatt az Antoni Rita köré csoportosuló Genderfészek kiközösített sokakat, a transztéma ellepte és megfojtotta a feminista, a mindenféle balos, jogvédő és melegjogi/leszbikus tereket.
    És vannak riasztóan álszent karrierépítgetők is, akiknek a családonbelülierőszak-áldozatok, transzok, melegek csak eszközök, ennek jegyében gyártatják követőikkel a vicceskedő mémeket, keltik a hírverést minden apróság köré, jelölnek ki és semmisítenek meg új meg új ellenségeket a celebhírekből. Vajon komolyan gondolják? Elhiszik maguknak mindezt? Láthatólag roppant mélységében értették meg a témát, sokat tanultak és olvastak, és saját, kiérlelt álláspontjuk van, nem csak annyit vettek le, hogy ideimportálni a bulvárfeminizmust menővé és erkölcsös-progresszív lénnyé tesz.
    Mint akinek van ügye. Pedig csak macskája.

    ez innen, de le fogják szedetni:

    Kedvelés

  12. A kimódolt, erőlködő, lobogtatott, álnaiv, kamu jóemberkedés csimborasszója. Ez nem spontán felszólalás: gondosan válogatták őket, támára és előadásmódra is fel tudtak készülni, hogy hetekig készítették fel TED standardokra a szakemberek, és ennyi tellett: görnyedten és torz mimikával, biggyedő szájjal, zavaros metaforákkal összevissza durrogtat semmihez nem köthető, gimnazistától is kínos morális patronokat és kustza közhelyeket (“szabaddá tesz” – hogy ejthet ki ilyet, miközben a holokausztot emlegeti?), olyan, mint egy tanítónő, aki boszorkány- és tündérmatricákat osztogat nagy fensőbbségesen. Milyen fogalmai vannak, mitől jó ember az, aki egy balesetnél _mentőt hív_? – ez kötelesség, nem jóság (amellett többnyire katasztrófamohó fontoskodás is). Közben az ő egész tevékenysége nem más, mint meg nem valósult életből, macskatartásból, bukott karrierpróbálkozásokból eredő feltűnésvágy, olcsó, tömeges balhék hergelése és a kontentnek használt, összevert nők hátán épített tévés szerepelgetés.

    Kedvelés

  13. Nyíltan ment a perverzek, segítségre szorulók, agresszorok, zsarolgatók bátorítása, tapsoltak nekik, évekig. De bátor! Micsoda hős!
    NE DŐLJ GE A BETŰLEVESNEK
    JÓL TUDTAD, KÉT NEM VAN
    ÉS HA VALAKI TÁRGYAKRA, TESTRÉSZEKRE IZGUL, VALAMI MÁSNAK KÉPZELI MAGÁT, MINT AKI, az jó esetben beteg, de biztosan ne hirdesse, ne legyen rá büszke, és ne tapsoljon neki senki

    facebook.com/bajusz.orsolya.79/posts/556217195339417

    Kedvelik 1 személy

csak okos-jóindulatú írhat ide

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .