“ezt váltod ki”

Még egy bőr lenyúzása. De ez tök fontos: elsősorban a felnőtt felelősségről és párbeszédeink minőségéről.

Szóval, igen, ez elhangzott:

“hát hallod, hogy miket mondanak a Rékára, ezt váltod ki!”

Vagyis: ha bántják Schobert Norbert feleségét az egymást hergelő, ijesztően rikácsoló, kritikátlan, nem gondolkodó kommentelők, azért Norbi a felelős. Minek szólal meg. Minek mond egyáltalán bármit. Ilyen dühöt vált ki.

Hahó, ezt a dühöt hergelték azok, akik eleve is kritikátlanok, most meg érzékeny pontjukat piszkálták meg, mire is felüvöltöttek és harapni kezdtek.

Iszonyatos állapotban van a kommentelés. Ez még öt éve sem volt ilyen.

Elmondom türelmesen azoknak, akik dehátengemígyszeretapárom, hogy mi fáj nekik.

A férfiak eleve is jobbára gondoskodó, takarító, gyereknevelő funkciónak tartják a feleségüket, akivel gazdasági egységben könnyebb az élet, de általában ki is használják, vagyis: a férfikényelem, az előrejutás a nők rovására, az ő lehetőségeik, munkaerejük, egészségük, tűrésük árán valósul meg. Szó nincs arról a szeretésről, amit a giccskommentekben olvastunk. Sok nő ez elől menekül érzelmileg és elfoglaltságilag a megszállott gyerekezésbe. Nem nagyon vannak minőségi kapcsolatok, beszélgetések, kedves gesztusok, igényes programok. Aki arra büszke, hogy dundisága ellenére tőle még a kétnaponta “összebújást” is elvárják, attól én is tudnék kérdezni ezt-azt, de persze megingatnám ezt a nagy büszkeséget, őszinte választ meg nem kapnék: például olyanok firtatásával, hogy ő mikor látta kívánatosnak a társát, mikor volt és milyen minőségű az orgazmusa, izgalma, szokott és szeret-e világosban meztelen lenni, és tetszik-e neki a tükörképe. A többség unja a feleségét, unna bárkit, nem tartja szépnek, nem rá gerjed. Az új kapcsolatban, frissen sem tartotta olyan nagyon vonzónak (nem arra kellett neki), de elhízva, elhanyagolva biztosan nem. Nem lenne ennyi pornó, társkeresős adatlap és titkos viszony, fiatalabbra cserélés, ha ez nem volna jellemző. Ebben az értékrend és az egyenlőtlenség a hibás (a férfiaknak szabad finnyogni, a saját szexualitásukat tengelynek megtenni), másrészt a nők nincsenek (ők sincsenek) jó állapotban, tolják a pótcselekvéseket, és felháborítja őket, ha egy másik nő edz vagy jól néz ki, azonnal mószerolni kezdik, elképesztő gonoszsággal.

Eközben érthetetlenül sok erőforrást pakolnak ruhába, körömbe, hajba, testmódosításokba, teljesen szétment, elformátlanodott testtel. Ezt nem szabad kimondani, mert jaj, ez szégyenítés, nekik ez nem segít, majd emiatt este megint jól bezabálnak, triggereli őket (egészen mókás a mediumon olvasni, mi minden trigger, étkezési zavar meg trauma! A lényeg, hogy mindig más legyen a hibás). Segíteni annak lehet, aki tisztában van a problémájával, de amúgy a te ügyed, te életed, engem például az igazság érdekel, nem a segítés, amivel olyan könnyű visszaélni. Segíts magadon! Nme más a hibás!

Én csak azt nem értem, ezek a nagyon érzékenyek hogyan képesek ócskán gyalázkodni, egy másik nőt szaggatni.

A problémára nem termék és főleg nem adalékanyagos sütemény a megoldás, hanem értékrendváltás, szemléletváltás, másfajta élet – általában az, hogy az ember nettóban megnevezi a dolgokat, és akként kezeli őket, amik, nem fél tőlük, nem kerülget, maszatol, hanem belemegy és megvív velük. (Ez intellektuális tevékenység és egyben morális is. És nehéz, igen, de más út nincs. Ezt akarják megúszni az álválaszaikkal a nők, akik se ki nem szállnak a hagyományos férfi–nő bizniszből, sem nem hajlandóak annak szabályai szerint játszani.) Tehát én a testtéma üzleti részét, a gurukat elutasítom, soha én pénzért nem vettem módszert, terméket pedig azt, amiről magamnak kitaláltam, hogy szükségem van rá.

Mindenesetre a probléma valós, kezdeni kell vele valamit, és nem, se magunknak, sem kamasz lányunknak ne ismételgessük, hogy én így is értékes vagyok, így is szép vagyok, minden test szép, a testideál önkényes ésatöbbi, mert ez távolít a jó élettől. Nem az a kérdés, miért nem tudsz most lefogyni, hanem hogy  mitől híztál el.

Ha úgy élsz, hogy fáj, hogy téged nem lát szexinek a férjed, akkor felordítasz Schobert Norbert szavaira. Főleg ha látod, hogy más is felordít, és ez milyen buli, együtt ordítani jó, szabad vagdalkozni. Lehet nem úgy élni: lehet nem a férfielvárást, a kívánatosságot, mások tekintetét tenni meg kiindulási pontnak. Létezik alternatív testkép, saját lényeg, nettó karbantartás, öröm, eredmény.

De ami egészen elképesztő volt: ez a sok nő miért bánt egy másik nőt, aki nem is mondott semmit? Nem érzik cikinek? Hogy nem vették észre a rádiós, tévés, facebookos okos megszólalók, hogy a kommentelőknek ez az ordítozás és gyalázkodás jólesik?

“Norbi” nyugodt maradt, hiszen nem ő gyalázta Rékát, és másokat sem gyalázott, hanem hangot adott egy álláspontnak, amellyel persze lehet egyet nem érteni, mint ahogy rengeteg minden mással sem értünk egyet, mégsem leszünk ennyire idegesek. Csak hát ők magukra vették, jól megsértődtek, és bosszúból csapatostul kezdtek hörögni, közös ügynek csomagolva, mert magukra ismertek.

És “Réka”, aki végig csinálta, ami a dolga, értelmesen és nyugodtan kommunikált. Hogy ő miket kapott a nagy sziszterhúdban! Szégyellhetitek magatokat.

Megyek is az egyik tornájára. De komolyan. Protestedzés.

Észrevettétek, hogy ha valaki szem előtt van, sikeres és mutatós, legalábbis a maga lehetőségei szerint maximálisan jól néz ki, akkor neki fognak esni, és ha még nő is, akkor a kinézete miatt bántja boldog-boldogtalan: az, aki nem szült, az, aki huszonéves és már kövér, aki nem edz soha, és az, akinek tönkrement a bőre?

Rázuhannak a koncra, a célpontra, és gyűlölik. Nem ismerik, nem érintkeznek vele, de “tudják róla, milyen”.

Hogy lehet, hogy pont Szentesi Éva, aki szintén kapott már rengeteg mindent, amit igazságtalannak érzett, nem érti, milyen veszélyes a célpontot hibáztatni azért, hogy lövik?

Vajon e logika alkalmazásában: “te váltod ki”, hol a határ? Mi mindenért hibás az, aki provokál? Merrefelé kell igazodni, mit szabad mondani, mi mindent tilos bírálni, hogy jaj, csak valaki meg ne bántódjon, rám ne projektálja az indulatait, és ebben a sivár, közönséges, harsány arénában, amivé a kommentelés vált, ki ne kezdjen?

Kié a felelősség a rágalmakért, a mocsokért? És ki, mi állíthatja meg azokat, akik kéjesen kínhalált, életlen késsel való herélést és eleven megnyúzást-besózást vizionálnak, amikor gyilkosságról olvasnak – vagy akár egy kismacska elpusztulásáról?

Hogy süllyedhettetek idáig?

Ha komolyan veszed az egyenlő emberi méltóság elvét, akkor még azt sem írhatod le, hogy féreg. Tudom, mit mondanak erre azok, akik “az élet iskolájába” jártak, és foglalkozásuk “szabadúszó” a facebook-névjegyükön. “A tiszteletet ki kell érdemelni.” Hát én meg azt mondom, hogy nem szólhatsz tiszteletlenül, dühös gyűlölettel arról sem, akivel nem értesz egyet, sőt, arról sem, aki ártott neked, vagy másért nem tetszik, mert te leszel tőle rosszabb. Akivel bajod van, akire haragszol, azt inkább kerüld el (ne is pletykálj róla, gáz!), hacsak nem muszáj megvédened magad.

Én például amikor aljasul kikezdtek, lejárattak és visszaéltek a bizalmammal, így írtam le a tényeket, amikor már kénytelen voltam, sok hónappal a történések után.

Mindenkinek a saját, felnőtt felelőssége, hogy eldöntse, milyen tónusban szólal meg, mit ír, megszólal-e egyáltalán.

“Norbi” felelősségét firtatni a Rékára zuhanó mocsoközön kapcsán nem nagyon különbözik attól, mint az oknyomozó újságírónőt hibáztatni, amikor a maffia lelövi.

Felnőtt emberek vagyunk. Nem vagyunk összekényszerítve azokkal, akikről, akiknek ilyen ocsmányakat írunk. Lehet gondolkodni, viselkedni, nem lemenni suttyóba. Nem pont azt előadni, amit a másik félnél sérelmezünk. Érdek helyett az igazságot képviselni, kutatni.

Mindenki azért felelős, amit ő maga csinál. A nagyon kürültekintően megítélendő kivételek, mint például a jogos önvédelem, természetesen léteznek, de igen ritkák.

És úgy általában is:

mindenkinek van körülménye, sokaknak nehéz, de az életedért végső soron te vagy a felelős. Dönthetsz, csekekedhetsz, mondhatsz nemet, tájékozódhatsz.

Te, aki városban élsz, tanultál, mobil vagy, nem ápolsz magatehetetlen családtagot, te, aki egészséges vagy, vagy voltál még nemrég, de elszúrtad: ne told másra! Az a baj a nyafogó, gyenge emberekkel, hogy keserűek lesznek, és abból fakadóan igen gyakran magukra vakok és gonoszok is, és azt bántják, aki cselekszik.

Ezért én mostanában, ha valaki – ismerős, járókelő, statisztatárs – nekiáll panaszkodni, apróságokon puffogni, felállok és odébbmegyek. Nem bírom azokat, akiknek mindennel bajuk van, humoruk semmi, csak nyavalyognak és meg akarják úszni a melót. Úgy érzem, kifosztanak.

22 thoughts on ““ezt váltod ki”

    • Nem ciki. Ha így van.
      Nem egy cizellált valaki, meg eléggé a fasztengely körül pörgeti a világot (aminek a durva, bárdolatlan, tarantínós fajtáját én kifejezetten bírom, csak ezt a párom, összebújás, csinos, szeretet stb. finomkodó verziót nem).
      Tudja, mit akar, és megy bele előre, rázuhantak, ennek ellenére én is érzem az igazát és azt, hogy nem elsősorban sértett.
      Az meg külön mókás, hogy a két másik beszélgetőpartner mennyire be van hízva.

      Kedvelés

    • Sziasztok!
      Nekem Norbi a riportban kifejezetten pökhendinek és tanulatlannak tűnik. Borzasztó, hogy őt is és Szentesi Évát is meghívják egy tévéműsorba.
      Egyébként Norbi maga is elmondja, hogy ez egy PR-fogás volt. Többet akar keresni. Az elhízást illetően igaza van, de nem hiszem hogy őt népegészségügyi okok mozgatják. Az emberek egy része már valószínűleg nagyon unja, hogy ilyen félműveltek mondják meg nagy arccal, hogy mit kellene tenni.

      Kedvelik 1 személy

    • A kokain egy vegyület. Van vegyjele (képlete, erre gondolt). Mutatom:
      C17H21NO4
      Ez is egy milyen csinált balhé… amúgy nagy, buta hülyeséget mondott, igen.
      Szeretném, ha ezek után viszont te nem… Ja nem, ez hülyeség. Embereket rajtakapni, leírni akarni bénaság. Az oké, hogy nem szimpatikus, de mi van akkor?

      Kedvelés

      • Tisztában vagyok a vegyjel és az összegképlet közti különbséggel. Norbi nincs. Ellenben erre a “tudására” alapozva akarta megmagyarázni, hogy a cukor és a kokain fogyasztása hasonló módon okoz függőséget. Olyan témában kezdett észosztásba, amiről fogalma sincs.

        Nukleáris fizikusként (ilyen szakon végeztem, s dolgoztam is kutatóintézetben, meg az atomenergia felhasználását ellenőrző hivatalnál is), egy kutató vegyész fiaként engem kifejezetten bőszít Norbi viselkedése. Ha ilyen nagy hangon tolja a hülyeséget, akkor bármi másban miért nyilvánul meg?

        Nem a sikereséggel van bajom, hanem az arroganciával. Komplexusos és gyenge ember lehet, mert ha nem az lenne, akkor be merné ismerni nyilvánosan, ha tévedett. Sosem teszi. Sőt, a dagadt házastársas szövegével kapcsolatban nem győzi hangoztatni, hogy “lám, igazam volt”. Aztán meg volt egy bejegyzése, melyről.azt hittem, paródia de többszőr megnézve láttam, hogy nem az, hanem tényleg ő írta le, hogy lássuk be, hogy a terméke fogyasztása kell a boldog házassághoz. Ez az a fajta direkt és ostoba marketing, amelyre normális ember nem reagál úgy, hogy rohan update pudingit venni. De Norbi szerencséjére az országban többen vannak, akik ezekre az otromba üzenetekre is pozitívan reagálnak.

        Működik, amit csinál, de hadd ne legyen szimpatikus az arrogáns, kioktató stílusa. Mint mondtam, olyan témákban is felveszi ezt a stílust, melyekben nincs igaza.

        Kedvelés

      • “a cukor és a kokain fogyasztása hasonló módon okoz függőséget.” Amúgy ebben van valami… persze nem azért, mert a képlet hasonlít.
        https://health.clevelandclinic.org/break-your-sugar-addiction-in-10-days-infographic/
        Az ő közönsége sem értelmesebb ennél meg “a párommal Valentin-napon összebújunk” szintnél.
        Nem kell, hogy szimpatikus legyen, értelmes ember amúgy sem szimpátia, elfogultság, hanem tettek, értékek, tények mérlegelése alapján ítél. Meg aztán nem is olyan nagy ügy, hogy random xy mit gondol róla (vagy másról), ez leginkább xy-t érdekli, és persze előadja közügynek.
        Pofázni könnyű, finnyogni még könnyebb. Eredményesen áélni, az a nehéz.
        Én egyik oldallal sem értek egyet (jé! lehet ilyet is? nem rögtön igazodni a felfestett csíkok szerint?). Én annyit mondok, hogy ellentétben számos értelmes, feminista, nem sportoló nő harsány véleményével, Norbit kikezdeni a konzerv feminista érvekkel nem bátorság, és ebben a tévés vitában nem a gonoszra festett Norbi a legnagyobb hunyó, hanem a szembe nem néző, sértődött hisztizők és álromantikus dehátengemkívánapárom hangoztatók, akik felmentéseket kunyerálnak a világtól, de közben őket is zavarja, hogy tropák és szarul néznek ki.

        Kedvelik 1 személy

      • “Nem találtok rajtam fogást, a tény az tény. Nézzetek magatokkal szembe illetve azzal hogy a boldog és kiegyensúlyozott családi jövő fontos összetevője a termékem aktív fogyasztása. Lássátok már be!”

        Így pontos az idézet Norbi mestertől.

        Kedvelés

      • Te mit vársz egy üzletembertől? Ne promózza az áruját? A fogyaszttó dolga tájékozódni, jól dönteni. Az irány (drasztikus szénhidrátcsökkentés) helyes, tudtuk ezt Norbi nélkül/előtt is. A termék, adalékanyag, szuentté avatott módszer gázos.

        Kedvelés

      • A fogyasztónál van a hatalom. Ha hazugság, nem vásárol, bojkottál, utánajár, mi az igazság, fel is nyomhatja, meg***athatja a hazug ügyeskedőt. A felelősséget nem érdemes áttolni, ez csak így működik, ha a kapitalizmus egészét nem kédőjelezed meg, áldásait élvezed.

        Kedvelik 1 személy

  1. Ez az interjú sok szempontból szánalmas. Szentesinek semmilyen érve nincs, csak az, hogy ezt 2020-ban nem lehet megtenni, hogy neki bezzeg volt milyen szerelme, hogy bánatevés, hogy hormonok, stb. Ő nem él tizenéve házasságban, Norbi igen. Lehet, hogy Norbi egy műveletlen hülye, de látszik, hogy elhízásból kiművelte magát, és a bánatevésre is volt ütős érve: benne voltam, tudom, milyen. Anyukám, ez azért touché volt! A mélyszegénységnél azért ledobta az agyam az ékszíjat: szerintem Szentesi nem látott még zörgő csontú putrilurkót. Vagy fogalma sincs, mi a különbség a mélyszegénység és az alsó középosztály között, de akkor művelje ki magát. Vagy valami. A felháborodáson kívül nem volt érve.
    Én évente levetítem a gyerekeknek azt a TEDtalk-ot, amiben Jamie Oliver elmeséli az amerikai kampány tanulságait. Elmondja, milyen károkat okoz, hogy a családban senki nem tud főzni generációk óta, hogy a menzán milyen látható és rejtett cukrokat esznek a gyerekek nap mint nap, hogy minden családban van hiányzó rokon, aki a túlsúly miatt halt meg idő előtt, és hogy az Egyesült Államokban ez az első generáció, akinek az orvostudomány fejlődése ellenére rövidebb a várható élettartama, mint a szüleinek, akik időnként még főztek és ettek egészséges, nem feldolgozott, génmanipulált ételeket, emberi gyomorhoz illő mennyiségben.
    Szerintem Norbi hozzá hasonlóan szeretett volna sokkolni, csak nem intelligensen tette, és egy lépéssel tovább ment. Oliver az agyakra és az érzelmekre akart hatni, Norbi meg a hiúságot és a szexualitást vetette be, de értő közönségre nem talált. Azt gyanítom, hogy tettvágyból akarta megkeverni az állóvizet, mert azt látta, hogy a lelkesedés, a fitness-kampányok, és a könyvírás nem mozgatott meg elég embert, de majd a hiúság!
    Nekem is ellenszenves volt a videója, mert ha okos lenne, tudta volna okosan mondani. A Jamie Oliver-videót azért vagyok képes megnézni minden évben, mert intelligensen csinálja. Ha Norbi ehhez a színvonalhoz tudott volna közelíteni, messze nem szólt volna ekkorát, de nem is lett volna hőzöngés. A saját követői bólogattak volna, azt ennyi. Így pont az ellenkezőjét érte el, mint amit szeretett volna. Mindenki megnyugodott, hogy Norbi bántalmazó, hülye, a férfiakat egysejtűvé, a nőket testté degradálja, gyere, drágám, csapjuk be azt a pofa sört, bújjunk össze, nézzük meg a sorozatot, aztán menjünk aludni! Ja, dacból ma még meg is duglak, ha átérlek még egyáltalán, és még feláll egyáltalán.

    A szülésről és a testről: mindkét szülésem után simán visszafogytam, nem diétáztam, nem sportoltam, csak nagyon enyhén, pedig nincs szuper bőröm, de nem ment tönkre visszafordíthatatlanul. 39 évesen éreztem megint úgy magam, mint 29 évesen, és ennek semmi, de semmi köze nincs a terhesség utáni testváltozásnak. Szerintem nemcsak rám igaz ez, ezt halkan mondom. Most vagyok elhízva, mert nagyon másra figyelek, nem magamra, és ezt 12 évvel az utolsó szülésem után már arra nem fognám, ha nem baj. De tudom, hogy meddig mehetek el, és hogy fogom visszacsinálni. Nem hiteget a szerelmem azzal, hogy így is szupernő vagyok. Mindketten pontosan tudjuk, hogy valamennyit le kell dobnunk, neki is. Én se hitegetem azzal, hogy semmi baj.

    Kedvelés

    • Nem kell, hogy egyik jó, másik rossz, nem kell egyikükkel sem egyetértenünk, lehetnek mindketten bénák, csak Norbi nem dogmatikus és népszerűséghajhász, hanem azt mondja, amit magának kitűzött, és amire az ő közege, lájkolói, elérése vevő. Az ő közönsége, akikre hat, TÉNYLEG a tévé, sör, párom, megcsalás, szépség, fogyás világban élnek, sem nem elit, sem nem alter, sem nem kritikus, sem nem intellektuális. Erre beszállnak a magukat agyasnak, világlátottnak gondoló Nőjogi” nők VITATKOZNI, akik nem élnek házasságban. Norbi amúgy nem tettvágyból beszél, hanem ő egy trónját féltő, hanyatlóban levő üzletember, aki a szénhidrátcsökkentés legártalmasabb, a tetejébe drága módját, a helyettesítős-adalékanyagos-iparias pékárukat és más termékeket nyomja elég erőszakos marketinggel, mindez a clean eating, a józan ész, az egyszerű főzés ellentéte. A téma (elhízás, magunkkal szembe nem nézés, kapcsolati válságok, rég nem kívánt szex, öngyűlölet, visszafordíthatatlan testi változások) ettől még fontos, pont a hisztérikus reakciók mutatják, mennyire. A nők, akik hadakoztak, TÉNYLEG nincsenek jól, és tényleg szoronganak a kívánatosság, a kapcslatuk, a férfiak miatt.
      És hozzátehetnénk: hogy is van ez, hogy magukat egészségesnek tudó emberek nem tudnak kettő emeletet lépcsőzni, nem tudják előrehajolva a talajt megérinteni, száz métert futni?

      Kedvelik 1 személy

    • Szerintem Norbi hozzá hasonlóan szeretett volna sokkolni, csak nem intelligensen tette, és egy lépéssel tovább ment. Oliver az agyakra és az érzelmekre akart hatni, Norbi meg a hiúságot és a szexualitást vetette be, de értő közönségre nem talált. Azt gyanítom, hogy tettvágyból akarta megkeverni az állóvizet, mert azt látta, hogy a lelkesedés, a fitness-kampányok, és a könyvírás nem mozgatott meg elég embert, de majd a hiúság!

      Szerintem is annyi történt, hogy olyasmire apropózott, amit szavak szintjén kezd meghaladni a kommentszekció (testszégyenítés, pl).

      De, attól még máskor bőszen testszégyenit a többség szexuális alapon, ezzel egyidőben pedig ment fel amúgy menthetetlen testi állapotokat. Ezért hiteltelen a mindenki felháborodása.

      Viszont tény, hogy másféle triggert kell Norbinak keresnie, mert ez a marketing kezd még nálunk is besülni :D.

      Kedvelés

  2. Vagy hát. Régóta ismer. Álnéven ír, nyilvános kommentet, Évusnak titulál. “A kommunikáció valamelyik rétege nem okés.” De okos vagy! És a gyűlölködőkről egy szavad sincs?
    Álnév müögül elemez: belőlem fakad, “kiveri a biztosítékot” (ez is sunyi áthárítás!), valahogy, nem tudja, de én vagyok az oka. Ki más? A célpont. Zuhanj rá ötvenötödiknek, jól fogod érezni magad, meleg van, ámbár, kicsit büdös.
    És porvokálgat: “nem kussoltak be, csak nem olvasod a kommenteket”
    “lefittyedt, szilva alakú cicik” ???
    Ugyanők ma és azóta engem vdolnak testszégyenítéssel…

    Kedvelés

  3. Ó Éva, én most értettem meg, amiről írtál, amikor elmesélted, hogyan zaklatnak téged a neten. Akkor is megrökönyödtem rajta, de bevallom nem értettem egészen. Hát most már értem. Egyik ismerősöm tagja egy facebook csoportnak, ahol olyan emberek vannak, akik napi szinten órákat töltenek azzal, hogy lesik Réka és Norbi aznapi friss termését, rongyosra nézik a videóikat, a képeiket, kielemzik, “rajtakapják” őket, hogy min, az kérdéses, de rajtakapják. Aztán amikor Norbi lök valamit, ami túljut az ő gyűlölködésükön, akkor gyorsan odahánynak, majd elkiabálják: “Norbi miattad hánytunk ide, látod milyen büdöset csináltál?” És a helyzetnek itt meg kellett volna állnia, de mindenki, aki egyébként normálisan is reagálhatott volna, odasietett, hogy ráhányjon a kupacra, ahogyan a kupac egyre nagyobb lett úgy lett egyre büdösebb és szépen a Norbi bűne is nőtt. Majd amikor már oda nem fértek, gyorsan elkezdték lehányni a Rékát és azt is ráfogták a Norbira. Szóval ez a mainstreamje annak, amikor téged lesnek a gumiszobások, Angéla, Villő és ki tudja még kik, majd elemeznek. irogatnak mindenfelé, mocskolódnak. A kevésbé tehetségesek meg felülnek nekik és fogják egymás haját a kupacra hányáshoz.
    De így, végignézni, hogy már te többször felhívtad erre a jelenségre a figyelmet, egészen megdöbbentő, hogy ebben léteznek emberek, a rosszindulatukat dagasztják és dagonyáznak benne. Ez pedig nem hozott dolog, hanem egyéni döntés, mert azt igenis ők döntik el, hogy milyen közösséghez akarnak tartozni és hogy mivel töltik el az idejüket, ami megadatott.

    Kedvelik 2 ember

    • Ilyesmi. Mindig egyforma, az oka is azonos. És igen, ezért van bennem reflex, hogy ha valakire sokan okádnak, és a sok közül senki se szép, nem is bátor, nem eredeti, a célpont meg legalább valamelyik, pl. Sarka Kata, Demcsák Zsuzsa, akkor ne csak ne álljak be hörögni, hanem ki is álljak mellettük. Iszonyatos lavina az irigy, kisszerű rosszakarat.
      Az én zaklatóim rafináltak, sunyin szentté avatják magukat, elkenik a nyomokat, őket üldözik, ők az áldozatok, csakazolvassa nem is létezett, ha létezett, ők működtették, csinálták a közösséget és a pörgést (!), ők csak úgy írogatnak, hogy mindent tudnak rólam és milyen jól összebarátkoztak ellenem, gyanútlanul pont ugyanabban a márkájú cuccban edz, pont a szerelmemmel, edzőmmel (!) edz (és ezt jól kinyomja nyilvánosba), pont az innen elirigyelt címet használja hashtagnek, pont csak szúr egyet ketóra, mert Ő CSINÁLJA JÓL (látjuk, szép derékvonal, tónusos test az eredmény… NEM BÍRJA ELVISELNI), pont csak véletlenül fotózzák magukat ugyanabban a pózban, és “futnak” félmaratont, és én vagyok a zaklató álprofilokról, nevemet nem írják le (de engem ábrázoló fotót ellop és fellogóz!), sporton gúnyolódik, ő maga nem sportol…

      Kedvelés

    • Köszi Fagott! Végre valaki, aki nem Norbiról kommentel, hanem a “csőcselékről ” és a szarkupacrol…mert sajna az a lényeg:(. (Egyébként ez mindig irányított, a középkorban is, a vh-k hajnalán is, és még sorolhatnám…most vajon mi a cél, miről kell elterelni a valódi figyelmet.)

      Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .