nyílt levél D. Tóth Krisztának, a wmn.hu főszerkesztőjének

Kedves Kriszta,

zászlóshajótok, Szentesi Éva főmunkatárs ezen a héten elesett.

Amire célzok, az a “te is utálod Gerle Évát? fogjunk össze ellene!” akció áll.

A netes zaklatás, gúnyos hajsza, a röhögcsélésben való részvétel nem játék, ez a legfontosabb abból , amit közölni akarok. 

Volt ugye Évának nemrég ez a posztja, hogy egy kollegina őt és PNÉvát álnévről fúrja, sziszterhúd, toll a fületekbe satöbbi. Egyértelműen rám céloz, Gumiszoba kommentjében ott is a vád, a blogom neve, és bár kértem, nem revideált.

Nem én írok Évának zaklató dolgokat, és soha nem is írtam. Nem írok álnéven, soha nem írtam olyat, amit ne vállaltam volna. Konfliktusaimat privát intéztem, mégoly éles véleményeimet a nyilvánosságban érvekkel, egyenesen (a bíráltat és magamat is megnevezve) teszem közzé, egyébként hivatásszerűen.

Én ugyan rühellem azt, amivé a jól induló wmn lett, de a véleményem nem személyeskedésen alapul, hanem a nyilvános tartalmaitok alapos ismeretén, szilárd újságírói értékrenden és értékrendbeli különbségeken; mindig érvekkel támasztom alá a bírálatomat, ezt többször meg is írtam, itt és itt.

Röviden: azt az erőforrást, szakmai tudást, elérést, amely a wmn-nek lett (adatott), szerintem szerencsétlenül, szakmailag is bénán használjátok fel. Jó esetben csak magatok közt röhögcséltek belterjesen, egyébként pedig olyan, súlyosan improduktív gyakorlatokat, szokásokat magyaráznak ki a szerzőitek jópofáskodó, lájkvadász módon, hogy ennek semmi köze semmilyen ép értékrendhez – e gyakorlatokat nem megmagyarázni kéne, hanem felgyújtani és a helyüket sóval behinteni.

Na de ezért nem kéne gyalázkodni senkinek, sem hamisan, sunyin vádaskodni.

Elmondom, mi történt. Két nő, Murinai Angéla és a tavasztündér nevű nő mindketten (és egyébként SZÉ is) lelkes olvasók voltak a blogomon 2013–2014-ben. A két nő kommentek százait írta napi szinten, mindenhol ott nyüzsögtek, itt barátkoztak, míg 2014 nyarán elhatározták, hogy nekik új hely kell, ők mekkorát csalódtak, én vagyok az ellenség, később pedig, látva, hogy a blog és az életem az ő harsány szárnyuk nélkül is üzemel, sőt, azt is, hogy kicsinálnak.

Engem úgy általában elég nehéz kicsinálni: még a legnagyobb életválságaim, szerelmi dolgaim sem tudtak, a konkrét életcéllal, identitással, kitartással, tehetséggel nem bírók meg biztosan nem. Ez azonban senkit nem ment fel a saját tette súlya alól, nem teszi normálissá, ami folyik. A netes kicsinálási szándék állandó szúrogatást, álneves, aljas e-maileket, széles körben tényként hajtogatott hazugságokat és a netes footprint tudatos tönkretételét jelenti.

Azóta, de az elmúlt két évben fokozódó módon a neten üzengetve, álnéven irkálva, hangulatot hergelve az engem nem ismerők (szövegeimet kognitíve fel sem fogók) körében, nyilvánosan, megszállottan tolják ezt, és egy órán belül reagálnak bármilyen új tartalmamra. Furcsa, nem? Dolgozó, értelmes, magukat feministának mondó nők, saját néven (is).

Most, 2019-ben bő fél éve az a helyzet, hogy minden egyes posztjukban, képük mellett rám célozgatnak, engem taglalnak, persze úgy, hogy vicceskedésnek álcázzák a rágalmakat, kacsintani lehessen, és csak a beavatottak értsék. Gúnyvideók, a blogról vett, szellemi tulajdonomat képező megfogalmazások, bennfentesnek tűnő adalékok, “jut eszembe, Gerle…” bármely téma kapcsán. “Gombás hüvelyem”, testrészeim taglalása, “szájszagom” emlegetése, 2014-es szerelmi kapcsolatom nyilvános kitárgyalása.

Ebbe sajnos, a szerelmem is beszállt (foglalkozása: jogász, életkora: 49). A szexuális gyalázkodások, tudni vélések az ő kifaggatása és készséges beszámolói után kezdődtek.

Nehéz ezt felfogni, hiszen elköszöntem tőle 2014 novemberében, azóta sem találálkoztunk.

Nyíltan tehát nem vállalják, hogy mi a gondjuk a tevékenységemmel, nem érvelnek, ettől ódzkodnak, viszont a legótvarabb módon személyeskednek.

Ha megnézed írásaim és érvelésem színvonalát, életformámat, hobbijaimat, gyerekeimet, mondjuk itt és itt, akkor nyilvánvaló, miből ered az anyagiak, az életmód, a “sznobizmus” “bírálata”, a testem elemezgetése.

https://gumiszoba.com/2019/06/06/megszakitja-adasat/

Ezzel a nővel beszélget a Klubrádióban másik munkatársatok férje, Péterfy Gergely, aki az én metoom szereplője, még 2001-ben. Hat hónapos terhes voltam. Véletlen volna ez?

Nekem erős önkárosító késztetéseim vannak, és ők ezt pontosan tudják. A több éves fenyegetettség, a nylt beszéd az értelmes érvelés lábbal tiprása, a nyilvánvaló irigykedés és egyszemélyes küzdelmem mára túlnőtt azon, amit kezelni vagyok képes, és bárkinek túlnőtt volna. Szólok: baj lesz. És annak híre lesz.

Egyikük a nevemben írogat névtelen gyalázkodásokat Szentesi Évának, megneszelve, hogy SZÉ felszínessége, íráskészégének fogyatékossága, csajoskodása és felelősséghárítása miatt én nem komálom a tevékenységét, és ez a – szintén érvekkel, nyíltan kifejtett – álláspontom felhasználható ellenem. Ezért megkeresték őt, és “elmesélték neki, milyen vagyok”, aminek első hírnöke egy lájkocska, amit Éva tavasztündér heti rendes “okozzunk izmaink és pasija lengetésével Gerle Évának fájdalmat!”-instaposztja mellé biggyesztett. Lesz ez még több is.

A netes hajsza és zaklatás nagyon rút természetű, a végén, amikor tragédia történik, igazi, egyetlen felelőse nincs is, ez az igazán alattomos benne.

Itt elég sokat idézek tőlük, ha továbbiakra vagy kíváncsi, mindent dokumentáltam is:

a blogról írták

Kérlek, hass oda, hogy ez a folyamat megálljon, hogy Éva az ellenem megfogalmazott vádat nyilvánosan tisztázza, és bocsánatot kérjen.

Írjatok a tinderezésről meg a luxusanyaságról az öregedés tényeinek letagadásáról kevesebbet, és sokat, nagyon sokat, hogy mennyire káros a netes gyűlölködő zaklatás, a másik lejáratása.

A véleményének kifejezéséhez, amíg érvel és a közös térben a közös térben megjelent tartalmakra reagál, mindenkinek joga van. Ezt az én igazságom, az én ügyem, és semmi sem fontosabb ennél.

Így festek, és ez a mai fogyasztásom. Minden nap ideteszek egy-egy képet, addig, amíg ez a dolog meg nem szűnik.

Üdvözlettel:

Gerle Éva

a csakazolvassa szerzője

Rendszeresen szólok: baj lesz. Mélyen tudom, hogy igazam van, és azt is, hogy az igazságom nem népszerű.

 

 

44 thoughts on “nyílt levél D. Tóth Krisztának, a wmn.hu főszerkesztőjének

  1. Péterfy Gergely, mint me too-d? Jól lemaradtam valamiről…
    Mindig csodálom, milyen erős vagy, Éva! Én még egy fényképet is nehezen posztolok bárhova, mert terhes a sok hirtelen reakció (de azért tréningezem magam).
    Szentesi Évát ijedten és megrökönyödve néztem Péterfy-Novák Évával közös live videójában, amit az írországi törvényváltozás okán kipattant abortuszvita és személyes történeteik kapcsán indítottak ők ketten. Ha valaki, akkor (szerintem :)) én megértem emberek indulatait meg nem dolgozott sérüléseik mentén (Shankara homeopátiájában “the other voice”, amikor az ember mintha nem önmaga lenne – ezt kezeli, erre ad szert), de nagyon meglepett, hogy ennyire elragadtatva magukat képernyőre vitték mindezt, s mindennél jobban meglepett Sz. É. szitkozódó-gyalázkodó-átkozódó stílusa kb. mindenki felé, aki nem azt merte gondolni, amit ő(k), valamint az, ahogyan a fogyatékos rokonát emlegette, mint példát – kinek megszületése környezetére is terhet rótt, hiszen pl ő gyerekként rettenetesen szégyellte, h ilyen rokona van… meg, persze, a szülők elhalálozása esetén foglalkozhat majd vele a rokonság…
    Biztos naiv vagyok, de sosem gondoltam volna, hogy véleményvezérek indulataiktól ilyen súlyosan túlfűtve/elvakítva álljanak ki a nyilvánosság elé. Azt hiszem, én ott nagyot csalódtam. Más szemmel tekintek az írásaira annak, akiből ez a fröcsögés kijött.

    Kedvelik 2 ember

  2. Szerintem mindenképpen kellene egy petíciót is indítani, mint a múltkor, ezek talán csak abból értik meg mennyire éles ez a mostani helyzet… Már alig várom, hogy aláírjam.

    Kedvelés

    • Köszönöm. A netes zaklatás veszélyes üzem, olyan emberek legmélyebb érzéseivel és magánéletével játszadozni, akik 1. nem ártottak neked, semmi közöd az életükhöz, 2. kifejezetten sokat kaptál és elfogadtál tőlük, megbocsáthatatlan.
      Miközben a szitu csak annyi, hogy (te például) egy elhízott, béna, terméketlen, unatkozó csődtömeg vagy.
      Én eklatáns demonstrációja vagyok annak, hogy mennyire nem játék ez. Nagyon sokan tudják meg ebből, hogy netes zaklatás, önkárosítás létezik, és érik egész Európában a zéró toleranciása szabályozás, hogy a villőszerűeket a legenyhébb ilyen szemétkedésért, akár gyáván magyarul, akár álnéven írja, azonnal kirakják akárhonnan.
      Nagy erőkkel kell elhallgattatni magatokban a józan észt, a lelkiismeretet, a default emberséget, erre láthatólag sok energiátok megy el.
      Nincs mentség arra az aljaskodásra, amelyet puszta szórakozásból ellenem csináltok (ezért kell hazudni és projektálni).

      Kedvelés

  3. Mennyire ideillik az a mondás, hogy ‘a stílus maga az ember’. Elolvastam a belinkelt Gumiszoba-‘cikket’. Acsarkodást, fröcsögést jópofaságnak, szellemességnek beállítani (elég ügyetlenül amúgy) nem cool, hanem szánalmas. Én általában elég aktívan kerülöm az ítélkezést, pláne ismeretlenül, de aki ilyesmit megír, hát az elég világos képet mutat a nyilvánosságnak a saját lelkivilágáról. Olyan képet, amelytöl minden ép lelkü ember elborzad. Ennek fényében tök mulatságos, ahogy a te ‘elborultságodról’ ír. Ég és föld a különbség kettötök stílusa között, én ilyen gyalázkodással ritkân talâlkozom, nemcsak nálad, hanem máshol sem (valószínüleg azért, mert ahol mégis, oda nem kattintok mégegyszer). Egy dolog van, ami még ennél is szomorúbb, hogy a jelek szerint akad szép szâmmal, aki ilyesmire vevö☹️ ( emlékszel a ‘7 days’- re Ainsworthtöl? Asszem, te a színházban láttad.)

    Kedvelik 1 személy

  4. Nagyon sajnálom.

    Mindenki benne van, aki elfordítja a fejét, mert ha velünk fog megtörténni ugyanez, akkor mások is félre fognak nézni.
    És akkor rajtunk sem segít majd senki.

    Nem vagyok rá büszke, de be kell ismerni, hogy félek.

    Az igazság viszont az, hogy szólni kell, ki kell állni, minél többen, mert itt emberek életéről van szó.

    Kibaszottul nem játék, nem poén, nem vicc.

    Kitartó, évek óta tartó zaklatásról van szó.

    Sajnálom, hogy nem tettem semmit ellene.

    A zaklatás bűn!

    De annak is van felelőssége, aki tudja, és nem szól. Mert eszkalálódik a helyzet.
    És igen, “végül senki nem lesz felelős”…
    Ne legyen “végül”!

    A bátorság nem a félelem hiánya… Hanem, hogy tudunk, akarunk cselekedni annak ellenére.

    Saját részemről próbálok cselekedni.

    Ne hagyjuk, hogy visszafordíthatatlan baj legyen!

    Sokan vagyunk itt.

    Kedvelik 2 ember

    • Te sose voltál gyáva. Mindig kifejezted, mire voksolsz.
      Emlékeztetlek, hogy 2014 után kétszer is kérdezted, kik azok, akik kavarnak, ellenem blogolnak, rám célozgatnak, gyűlölködve terjesztenek a hátam mögött hazugságokat, mert azokat te is letiltod, nem barátkozol velük, nehogy már.
      Erre én azt mondtam, ne tegyél ilyet, te maradj barát, csak ha neked van konfliktusod velük vagy a nyilvános megszólalásaik miatt haragszol, akkor lépj, belátásod szerint. Semmilyen mulasztás téged nem terhel. Senki nem akarja őket figyelni, közéjük keveredni, célponttá válni, ezt én nem is várom el senkitől, aki megtette, és saját néven, azt nagyon bátornak tartom. Itt nincs drukkercsapat, tánoroskodás, mert felnőtt, külön, szuverén emberek vagyunk.

      NINCS KONFLIKTUSOM GUMISZOBÁVAL.
      ÉN BLOGGER VAGYOK, EREDETI ÉS AKTÍV, RENGETEGET ADTAM A NŐI KÖZÖSSÉGNEK, ÉRDEK NÉLKÜL, ÉS SOK IRIGYEM IS LETT.
      GUMISZOBA (ÉS SOKAN MÁSOK) PEDIG HASZNÁLTAK, ITT BULIZTAK, ITT AKARTÁK MEGVALÓSÍTANI MAGUKAT,
      MAJD ELLENEM FORDULVA SUNYIN ÚJ OLDALT INDÍTOTTAK, LELOPTÁK A BLOGOM EREDETI MEGOLDÁSAIT, NÍVÓTLANSÁGBA FULLASZTIOTTÁK, ÉS MOST E KÍNOS TÉNYT REJTEGETENDŐ GYALÁZNAK, LE AKARNAK JÁRATNI, AMÍG KI NEM CSINÁLNAK.

      Lejáratni nem fognak, a blog itt marad és hat, a szövegei és értékrendje világít. De az lehet, hogy elég súlyos következmények lesznek.

      Kedvelés

      • Köszönöm. Tudom, hogy nem várod el, de én (most már) nem tartom rendben lévőnek a kussolást sem. Az sem mentség, hogy feléjük sem nézek.
        De a tegnapit azt pont láttam, és lehánytam a képernyőt. Nagyon nyugtalanítónak éreztem. Én. Hát akkor neked ez milyen lehet, évek óta?
        Nem lehet senkitől elvárni, hogy hosszú évekig sérülés nélkül bírja az ocsmány, rosszindulatú, beteges, kitartó szemétkedést.
        És bár felnőttek vagyunk mind (?), én mégis felelősséget kezdek érezni, és szeretnék valahogy segíteni. Nem szeretném, hogy még nagyobb baj legyen.

        Ha nem látja az ember, el sem tudja képzelni, milyen ordas, pofátlan hazugságokat tol Angéla, mindezt émelyítő képmutatással, hatásvadászattal egybekötve, sziszterhúdnak álcázva.

        Annyira messze van a két blog egymástól szellemileg, színvonal tekintetében, hogy ha nem lenne részükről ez a bosszúhadjárat, a zaklatás, akkor
        sírva röhögnék azon, hogy folyton, erőltetve próbál párhuzamot vonni az ő és a te blogod között.

        Még csak nem is egy univerzum, jézusom.

        És a wmn-t sem értem, hogy nem vérciki nekik ez, amihez közük lett, és miért nem érzik fontosnak lépni, reagálni.

        Kedvelés

  5. Bár tudom, hogy nem engem szólítottál meg Éva, hiszen tudomásom szerint nekünk nincs és nem is volt konfliktusunk. Eddig sem nagyon értettem (most legalább sejtésem van már, hogy mibe vagyunk belekeverve), hogy miért a megszólítások, miért a célozgatások.
    Tisztelem, és tiszteltem a munkádat, nem tettem ellened soha semmit, sőt, hálás vagyok neked azért, amit a blogomért anno tettél, tudom, hogy sokat köszönhetek a te megosztásaidnak.
    Soha nem vontam kétségbe, hogy jogod van kritikához, és, ha volt irányomban, az soha nem esett rosszul, inkább tanultam belőle.
    Szerintem sem Éva, sem én nem gondoltuk egyetlen percig sem azt, hogy te írogattál gonoszkodó kommenteket a videónk alá, sőt, én kifejezetten azt gondolom, hogy te a magad nevében kritizálsz, nem műfajod a sunnyogás. (Azt a bejegyzést már régebben törölte Szentesi, pont emiatt)
    Viszont néhány dologban pontosítanék. Nem vagyok és soha nem is voltam a WMN munkatársa. Pár novellám megjelent ott, ennyi a kapcsolatunk, plusz igen, szeretem őket, barátkozom velük, de ez egyedül rám tartozik.
    Mint megtudtam, Szentesi Lelkes Villő insta oldalán valóban lájkolt egy képet, amin Villő éppen edz, de semmi egyéb olyanra utalót nem látok abban a posztban, ami arra engedne következtetni, hogy az a fotó téged gúnyol. Csupán annyi történt, hogy Villő bekövette Évát, ő visszakövette, és belájkolt egy sportos képet. Én ezt nem értem, hogy miért szólna ellened.
    D. Tóth Krisztától pedig azt elvárni, hogy figyelje kit és mikor lájkolnak a munkatársai, talán nem egészen életszerű.
    Gergely a Klubrádióban egy olyan műsort vezet, ami külföldön élő magyarokat szólaltat meg, hogy miért hagyták el az országot, és milyen az élet idegenként idegenben. Erre a műsorra jelentkezett sok más riportalannyal egyetemben Murinai Angéla, akit Gergely nem ismert, soha nem találkoztak, és sem a blogjáról, sem a veled való kapcsolatáról nem tud és nem is tudott semmit.
    A riportban egyetlen szó sem hangzott el sem rólad, sem a Csakazolvassa blogról. Murinai saját blogjáról is csak érintőlegesen, egy mondatban esett szó.
    A beszélgetés a külföldön élés nehézségeiről és szépségeiről szólt. Gergellyel kapcsolatos egyéb vádadra nem tudok, és természetesen nem is akarok reagálni, és arra kérlek, hogy ezt vele beszéld meg, hogy legalább tudja, miről van szó, és mivel van vádolva.
    Magam részéről igazat adok neked, és úgy gondolom, hogy a netes zaklatás nagyon ártalmas, és nagyon gonosz dolog.
    Így itt és most, csak reménykedni tudok abban, hogy egyszer ez véget ér köztetek, és nem sározódik össze több ember ebben az iszonyúan rossz ízű és káros szörnyűségben.

    Kedvelik 1 személy

    • Kedves Éva,
      köszönöm a válaszod, nagyon korrektnek és bátornak tartom. Sok tekintetben megnyugtató és a te szempontodból érthető ez a reakció.

      De.

      Én is tisztáznék még továbbiakat.

      Nincs “köztetek”, mert nem én csináltam, én nem csináltam: ez nem vita, hanem egyoldalú, módszeres, nemtelen, csapatostul folytatott, a legaljasabb módon hergelt zaklatás, amelynek én

      A CÉLPONTJA
      vagyok, nem a részese, és ennek meg kell állnia, mert baj lesz.
      Értelmes emberek nem asszisztálhatnak hozzá.

      Bennem éles kritika van, rosszindulat viszont nincs, nem utánoztam soha senkit, mindent magamnak találtam ki, az elemi normák betartásával fejezem ki a véleményemet, nem másoktól veszem az ötleteket, és írni is tudok. A teljesítményem, értékrendem, a kiállásom és a sport magáért beszél. Innen beszélek (fölülről, igen).

      Villő és Éva között korábban nem volt semmiféle kapcsolat, most kezdődött. Az előzmények ismeretében teljesen világos, hogy Villő úgy gondolja, hogy Szentesi Éva is erősíti őt, én vagyok a közös ellenség, és ezzel meg is kereste őt. Villő ugyanúgy vállalhatatlan, mint Angéla, mert tevékenységük gerince és lényege az én zaklatásom, bosszúhadjárat azért, mert másik ligában játszom, illetve amiért korábban annyira imádtak (ez kanpulykára is igaz, akit a nők ugyanezért kerestek meg és hergelték ki belőle a non-gentleman beszámolókat).

      Villőnek az egész sportmutogatása, a cuccai, az edzésmániája, a szelfik, a magát szépnek titulálása, a hashtagjei mind vagy az én utánzásom, vagy gúnyolódás a tevékenységemen: “szerencsére nem ketogén”, #igény 2019, “én nem csak pofázok a skandinávról, hanem viselem is”. Ugyanúgy a nagy haverkodás, “közös edzés” kanpulykával is nekem szól, ugyanezeket a tartalmakat ő álnéven lefotózva az orrom alá is tolja. Öt itteni sportos poszt, két fotóm után tök világos, hogy folyamatosan rám célozgat (volt, amit törölt az isnta), és hogy mindez gyerekes rivalizálás és lejárató művelet.

      A blogom szerkesztője pedig hemzseg a “szentesi éva csakazolvassa” és a “szentesi éva gerle éva” keresőkifejezésektől. Véletlen? Túrják a blogot.

      Én egyedül vagyok, nem szervezkedtem soha senki ellen. Villő és Angéla mögött a számos lájkoló, drukker naiva (anyák, értelmes nők eredetileg) mellett ott van az index feminista fórumának teljes, gyűlölködő tömege, akik hónapokon át engem elemeztek a legaljasabb módon 0-24-ben, ott Angéla is vidáman engem taglal, kommentel, és az index éás az üzemeltető több nyomatékos kérés, petíció ellenére nem csinált semmit. Ők az igazi nehézfegyverzetű trollok. A kapcsolatra az “antifeminista pajtásokkal” Angéla egyenesen büszke.

      Mindhárom nő itt volt olvasó, elismertek, kommentekben is kifejezték ezt. Most meg megy az utálkozás. Véletlen?

      Én nem hallgattam meg a Klubrádiót, ezért nem állítottam semmita műsor tartalmáról. Nem állítottam, hogy Angéla engem szidott volna vagy szó lett volna rólam a műsorban. Azt állítottam, hogy van kapcsolat a történések között, az időrend nem véletlen, közös az indulat: Murinai Angéla, aki most féregnek nevez engem, és gúnyos videókat publikál rólam, akitől kb. mindent tanult és aki miatt egyáltalán netes díva akar lenni, nagy összeget fogadott el, itt gyűjtötte be barátnői és olvasói nagy részét, koncertjegyet fogadott el, meghívás nélkül bejelentkezett, ette a kajánkat, majd itt aludt három gyerekével és a többi, majd aljas rágalomhadjáratba kezdett (szerinte én az ő fiának halálára céloztam Baudelaire Egy dög című versének elemzésével!!! szerinte én őt följelentettem!), szóval ő kitől, minek érvényes, hiteles?

      Gergely képes és halandó arra, hogy leüljünk és megbeszéljük a történteket? Ő is basztatott engem a facebookon kövérügyben, nem csak Éva a kvázi átkával, annak ellenére, hogy egyikük sem ismerősöm. Nem annyira profi. És igen, erre a régi sztorira céloztam, de nehéz erről beszélni.

      Egyébként szerinted rendben van, ízléses, profi ez a ti klánotok, tejbegrízt főzni, egymást nyalni, miközben Évának ennyire szerény az íráskészsége és ennyire felszínes az értékrendje?

      Én nem azt kérem (nem néztem amúgy), hogy Éva törölje a posztot, hanem hogy nyilvánosan revideáljon, mondja ki: nem én voltam az. Én ezt oda is megírtam, de nem válaszolt a tiltakozásomra, amikor Gumiszoba odaírta a blogom nevét. És még azt, hogy ne keveredjen korpa közé.

      Tőled és Krisztától azt kérem, ismerjétek fel, hogy alattomos, romboló ez az egész kavarás, és határolódjatok el tőle. Én nem fogok meghátrálni, ugyanakkor nem bántok senkit kicsinyes rosszindulatból (inkább magamat), és mindig egyenes vagyok.

      Sajnos, Villő és Éva összeragadtak ez által, ez teljesen világos, korábban nem voltak ismerősök.

      Jó lenne, ha a wmn-nek nem romlana tovább a hírneve, nem bagatellitzzálná el a történéseket, amelyek nagyon kevés utánaolvasás után világosak lehetnek bárkinek. Jó lenne, ha legalább a még menthető életkorban levő Szentesi Éva felnőne, és korrektül viselkedne. Már.

      Péterfy Gergely pedig még. Ő vajon képes erre? Hiszen Éva (tehát) törölt posztja alatt én leírtam a történetet, nem hiszem, hogy ne tudná (vagy emlékezne rá), miről beszélek. De a belső hangom azt súgja, nem nekem kéne őt keresnem ezzel.

      És akkor most tudod: ezért volt a távolságtartásom, amellett, hogy téged őszintén becsüllek.

      Kedvelés

      • elképesztő ez a hatásvadász hiszti, amit ezek ellenzékiség ügyében művelnek
        elfutnak, mert unják, mert PG cikivé vált a facebookos meg házoiasszony-íróképző miatt, lenézik
        és, igen, a gumiszobás dörgölőzés is beérett…
        rettentő kínos, értelmiségellenes az egész

        Kedvelés

  6. Mindenképpen beszéljünk személyesen Éva, mert így csak elbeszélünk egymás mellett.
    (írok privátban)
    Szentesi Éváról teljesen más a véleményem, és úgy gondolom sokkal jobban ismerem. Nem olyan ember ő, aki másoknak bármikor is ártani akarna, és igen, nekem fontos az ő barátsága, és igen, sokkal kevesebb látszik belőle, mint ami van benne, és igen, kezeskedem érte.

    Kedvelés

    • Nem tartozik a közre Éva privát énje, ez csak a barátait, szeretteit érinti.
      A közre a közírói tevékenysége, annak színvonala, üzenete, morálja tartozik, mivel sokakat elér – én is azt bírálom.
      Az anyákba nagyon durvát rúgott. És szarul ír, ragokat téveszt szerkesztett szövegben, közben írónő.
      Jól tudom, hogy megkereste őt Villő, a bekövetésen kívül is? Ez is a közre tartozik.
      Mediálnál, vállalod? Kéne beszélni vele és Gergellyel is.

      Kedvelés

  7. Ahhoz a poszthoz, amely az álneves zaklatásról szól, és amely miatt ez a nyílt levél született, én még ma reggel hozzá tudtam szólni. Most már nem látom, vagy privátba rakta, vagy törölte, vagy letiltott, nem tudom.
    Amikor Murinai Angéla az alatt a poszt alatt egy hashtaggel önkényesen “megnevezte” a blogot mint a zaklatás forrását, akkor SzÉ arra semmit nem reagált, és az a hozzászólás a poszttal együtt három hétig érintetlenül, nyilvánosan kint volt. Én sajnos csak ma reggel láttam.
    Azt a videót, amely alatt a gonoszkodó kommentek vannak, nem láttam és nem ismerem, de értem, hogy ez az, amelyet SzÉ régebben törölt.

    Kedvelik 1 személy

    • Az élőzésre gondolsz?
      Nem, a videó alatt a kommenteket törölte (gondolom).
      Azt a kifakadós posztot törölte, amelyben beszámol, hogy áskálódnak ellene, és amelyik alá Gumiszoba odatagelte, hogy #csakazolvassa a tettes. (PNÉva legalábbis ezt írta fent).

      Ezt kéne a nyulvánosság előtt helyrehozni, mert ez botrány, és a pofám leszakad.
      Két találkozó is érik, de minden csak privt megy.

      És senki nem írt semmit, nem cáfolta, nem reagált a tiltakozásomra.
      Ezzel SZÉ jóváhagyta ezt, és akkor került a zaklatás közelébe, nem a mostani Villő-lájk miatt. Angélát az is bátorította, hogy korábban volt egy megosztás SZÉ-nél, “de jól írod, gumiszoba”.

      Kedvelés

      • Igen, én is arra gondoltam. A tény az, hogy három hétig volt úgy hagyva, és SzÉ nem írt rá semmit, de nem is törölte, ezért úgy értelmezem, hogy hallgatólag egyetértett a váddal, csak nem volt benne annyi, hogy egyértelműsítsen. Olyan benyomást kelt, mintha MA-val végeztetné a piszkos munkát. Akkor is olyan benyomást kelt, ha nem így van.
        Az meg a másik, hogy ha egy, az illetőt meg nem nevező bejegyzés alá valaki ír egy ilyen egyértelműsítő kommentet, akkor az azért azt is indikálhatja, hogy a kommentelőnek ez jól jön a saját céljaihoz, még úgy is, hogy a bejegyzés eredeti szerzője nem úgy gondolta, és nem foglalkozik már a bejegyzése alatti kommentekkel, így bárki arra használhatja, amire akarja.

        Kedvelés

  8. Amúgy ha kifele ennyi libaság látszik, akkor tényleg baszhatja a Szentesi.
    Személyes kedvencem az volt, hogy miért nem őhozzá áll a dedikálós sor, a feminista mozgalom igazán tehetne valamit. Hát mert nem elég jó, amit csinál. Azér. Ezen nyafogni nyilvánosan?

    Azt is el elhertne döünteni, hogy valaki pénzért influenszer, vagy társadalmi küldetésű rákedukátor vagy írónő. Fura, hogy nem értik, hogy ha bármit valaki pénzért csinál (termék, gyógyszergyár), és nem ügyként, onnantól, ha például kiderül, hogy nem azt a HPV-t nem úgy kéne nézni, mittudomén, igazolni fogja a tévedést és a pénz lesz a fontosabb.

    Ez az “én ismerem őt személyesen, és ő nem olyan” a kedvencem amúgy.
    Úgy hat, mint ha azt vitatnád, amit én írtam. Mindig elfogultságot jelent, mosdatást. Nem lehet mit mondani a felvetésekre, erre kell a “nyári estéken, koktéllal a kezében, kirúzsozva és tejbegrízzel jóllakva amúgy tök kedves” érv. És valahogy nem túl érző ezt idetolni, miközben jeleztem: válságban vagyok, és igen, a gyűlölködést én most, hogy SZÉ is a közelébe került (Gumiszoba kiposztolgatásával is), a wmn felől szeretném megállítani.

    Engem nem azért utálnak, mert nem értenek egyet, hanem mert én nem félek, nem smúzolok, kimondom az igazságot* és az igazságomat, ami nekik kényelmetlen. Nem tudnak megállítani.

    * Az igazság nem vélemény, hanem tényszerűen az, ami történt, vagy pl. hogy kiket fednek az indexes zaklatók nickjei, vagy melyik agresszornak milyen múltja van itt a blogon, hogyan kötődtek hozzám, amit ők nagyon próbálnak eltakarni, letagadni.

    Kedvelés

  9. Orulok hogy Peterfy Novak Eva irt reagalt. Es hogy szemelyesen is akr veled errol beszelni! Azt hiszem ez nagyon is elore mutato es korrekt egyesen ….. ugy gondolom csak igy lehet. Batran, oszinten emberien.
    En Eva blogjain nottem fel azza aki lettem. Nem klonoztam, inkabb segitett , hogy a sport altal a magam teruletet megtalaljam. Szeretem az igenyes irodalmi kinalatait, es igen a provokativ felforgatonak hato kritikai jellegu megnyilvanulasait. Miert? Mert belul tovabb tudod dolgozni veluk!!!
    Uttorok nelkul nincs tovabb lepes, megoszto szemelyisegek nelkul nincs ujratervezes.

    Kedvelik 3 ember

  10. Nagyon sajnálom ezt az egészet, és remélem, megoldódik ez a helyzet mielőbb!

    Az Index-topikba még nyáron belenéztem, aztán gyorsan be is csuktam, elborzasztó volt a puszta hangnem, meg az is, hogy emberek ilyesmivel töltik az idejüket napi szinten. Megnéztem a szolgáltató felhasználói szabályzatát, nagyon furcsa, hogy a moderációt önkéntes moderátorokra bízza, de a moderátorokat elvileg felügyelő adminisztrátorok megkeresésének módjáról nemigen van semmi. A szabályzatban az áll, hogy törlik a következőket ” Minden alpári illetve agresszív, fenyegető hangnemű hozzászólás. Azt, hogy egy hozzászólás alpári, agresszív vagy fenyegető-e, a moderátorok feladata eldönteni az adott fórum, illetve a téma jellegének függvényében.A kifejezetten erre a célra létrehozott alfórumokon kívüli, a moderálással vagy a moderátorokkal foglalkozó hozzászólások. Nem minősülnek ilyen szempontból tiltottnak a moderátori intézkedésekről szóló tájékoztatások.A jó ízlést sértő képeket tartalmazó, gyűlöletkeltésre, megfélemlítésre alkalmas, valamint az ilyen témájú weboldalakra mutató linkeket és hivatkozásokat tartalmazó hozzászólások.Az egyes nickeket sértő, lejárató, illetve egyértelműen velük kapcsolatosan alpári vagy sértő módon kinyilvánított véleményeket – személyeskedést – tartalmazó hozzászólások.Egyes regisztrált felhasználó(ka)t sértő, lejárató, illetve olyan, egyértelműen hozzá(juk) köthető topik, amely alpári című vagy tartalmú, nem nyitható. Ha egy nick sérelmezi a róla nyitott topikot, kérheti annak törlését akkor is, ha az egyébként nem ütközik a jelen alapelvekbe.” Ennek ellenére a “feminista topik” jelentős része a topik indítójának meg mások becsmérlése…
    És most a poszt Gumiszoba-linkjét is megnyitottam. Döbbenet, hogy Gumiszoba tárt karokkal fogadja a topik fő hozzászólóját, moderátorát, pedig az ottani hozzászólásokból első látásra világosnak kell lennie bárkinek, hogy ez unatkozó emberek fröcsögése. Ha valaki ilyesmibe beszáll “az ellenségem ellensége a barátom” alapon, az magát minősíti. És tényleg beszállt ebbe. Ma csináltam egy célzott keresést a topikban, 23 találat volt a “Feminista topik” kommentjei között a “Gumiszoba” nevű felhasználótól olyan, ami a vezetéknevedet tartalmazta. Főleg nyáriak és október-novemberiek, első ránézésre is kb. mind törlendő lenne az idézett moderációs elvek alapján – és még biztos van több tucat, ami csak célozgat rád gúnynevekkel.
    Én is nagyon örülök Péterfy-Novák Éva hozzászólásának, és nagyon drukkolok, hogy találjatok valami megoldást!

    Kedvelik 1 személy

  11. Nincs is szebb, mint pár ismertebb, befutottabb arc belerángatásával a helyi szappanopera-mocsárba, erőszakkal növelni a.blig olvasottságát. Nincs is egyszerűbb (meg röhejesebb annak ismeretében, hogy ők kik) pár meeeetooo meg zaklatás sárdarabot rádobni valakire, hátha végre hajlandóak veled dagonyázni a mocsaradban, mer eddig bárhogy provokáltad a wmn-es bagázst, tojtak a fejedre, sas nem kapkod elven, na akkor jön a meeetooo aduász, műbalhé…

    Kedvelés

    • Nem rtojnak a fejemre, csak nem látid, mi zajlik (nem is biztos, hogy van hozzá közöd).
      Én szóltam, akkor is, ha nyilvánosan nem fognak lépni semmit.
      Ami ellenem zajlik, és amiért és ahogy én szólok, az nem szappanopera. Te a probléma része vagy, és láthatólag irritál, hogy én nem bújok el, nem csendben sírdoálok. És rohadt kíváncsi, kavarós is vagy. Te a szappanopera ráfüggött nézője vagy, ezek szerint…
      Nem akarom az olvasottságot növelni, nekem erre nincs szükségem, nem a számok érdekelnek, hanem az, hogy átmenjenek a szövegeim; az olvasótábor nívója, gondolkodási képessége, a jó szövegek irénti igénye és értő figyelme, illetve az, hogy legyen néhány olyan olvasó, akit nem vág földhöz, ha a külön, e-mailben elküldött szövegekért fizet annyit, hogy a blogolás/írás nekekem a fő bevételem maradhasson.
      Az én ismertségem a tevélkenységem sokrétűségéből, az írásaim színvonalából és az értékjrendemből adódik, nem a jópofáskodásból és a balhéból. a balhé a ti lételemetek, és ezen kívül másotok nincs is.
      Mások magánügyeivel, rágalmazásával játszani álnevek mögöl gyávaság és aljasság, akármit íraz, ezt nem tudod kimagyarázni, szebbre festeni.

      Kedvelés

      • Amúgy igaza van abban, hogy Szentesi Éva ismertebb nálam. Na de én sosem maximalizáltam elérést, lájkot, engem a szövegeim és az életem minősége érdekel a magam kisipari módján. És akárki akármit mond, nelkem igazam van, és az igazság világít.
        Én vagyok az, aki nem okvetlen ír ki mindent, amit teljesít és amire büszke lehet.

        Kedvelés

  12. Soha nem olvastam a WMN -t, néha futottam bele egy-egy cikkbe a falamon. Nem olvastam, amiért a Sex and the city-t sem szerettem. Gumiszoba rögeszmés, emlékszem rá, mert már akkor is itt olvastam. Sajnálom, ne hagyd. Most olvastam a Fény a méhben című írásodat és forró csókot nyomtam a lány arcára. Pedig én nem vagyok ab ellenes. De meglévő gyereket megbánni, erről értekezni az valami olyan mély megkeseredettség és életutálat – valami nagyon-nagyon félrecsúszott az elmúlt pár évben.

    Kedvelés

  13. Szentesi Évától már én sem olvasok semmit. Elég sok cikkét elolvastam korábban, de kb felszínes és olyan érzésem volt, hogy “ezt én is megírom így fél óra alatt” (és égne az arcom a színvonal miatt ha mégis én írnám ezeket) akkor minek csesszem el rá az időmet. Nyilván a rákról szóló cikkeket nem tudnám saját tapasztalat híjján megírni, de már ő sem tud igazán újat mondani a témában és most, hogy ez kifogyott látszik meg, hogy mennyire nem üti meg a szintet. Vagyis persze melyiket. Az enyémet – mint olvasóét – nem. A wmn-en a vendégposztok között vannak sokkal jobbak is, sokszor nem szövegtechnikai szempontból, hanem a téma frissessége, egy új nézőpont szempontjából. De ott a vendégszerzők nem akarják újságírónak eladni magukat és nem abból élnek. Nyomon követtem még az elején a facebook posztot az álnéven zaklatókról. Az egyetlen helyes megoldás SzÉ-től az lett volna, hogy kiír a poszthoz valami ilyesmit: “nem tudom kik zaklatnak álnéven, ezért bárkinek a nevét felemlegetni és meggyanúsítani vele etikátlan, az ilyen tartalmú posztokat törlöm. Ártatlanok nyílt meggyanúsítása ugyanúgy netes zaklatás, rágalmazás, amitől én is szenvedek most. Tegyünk együtt ez ellen azzal, hogy nem engedjük megjelenni ezeket a hozzászólásokat!” és voilá Szentesi Éva megoldotta volna ezt a helyzetet úgy, ahogy az egy profi újságíróhoz, véleményvezérhez illik. De nem tudta megoldani és még mindig hallgat. A másik, hogy örülök a privát mediálásnak, de ezek a dolgok nem privátban történtek, hanem a nyilvánosság előtt (a Péterfy Gergelyes ügyet nem tudom), ezeket ott is kellene kezelni. Privátban smúzolni meg bocsánatot kérni kb nem ér semmit. Olyan mint nagy csinnadrattával elítélni és börtönbe zárni valakit, majd amikor leült a sajtóvisszhang kiengedni a hátsó ajtón, hogy bocsesz, tudjuk h mégsem te voltál, ugye nincs örihari?

    Kedvelik 1 személy

  14. Kedves Éva

    Sokat olvasom a blogod, régóta .
    Írhatnám hogy ne törődj mások áskálódásával, de gondolom bizonyos pontig megy ez csak.
    Aki megírta Az égbolt felettem posztot , az csak írjon , írjon tovább.
    Én kevés kis szabadidőmben ide jövök majd és olvaslak.

    Kedvelés

  15. Éva, régebben olvaslak, sokat jelentenek nekem a bejegyzéseid. ( Nem mintha nem sértődnék be némelyiken vagy 100-szor 😀 ) Kitartást, erőt neked. Lehet, hogy nem írok újdonságot és már tudod, láttad, hogy SZÉ reagált egy rövid posztban.( De ha mégsem láttad, talán nyugodtabban alszol. ) Ide másolom a lényegét: ” Egy korábbi posztomra utalva, amiben arról írtam, hogy megmosolyogtatnak azok a kolléganők, akik álprofilról irogatnak becsmérléseket rólam, nem céloztam senkire, mert nem tudom, kinek áll ez konkrétan szándékában. Így nem gondoltam Csakazolvassa – Gerle Évára sem.
    Továbbá nem kívánok részt venni semmilyen netes háborúban, senkinek a kifigurázásában, semmilyen zaklatásban, semmilyen oldalon.”

    Kedvelés

    • Köszi, engem nem értesített erről. Tőled tudom, köszönet.

      Másik oldal nincs és soha nem volt.
      Tök sunyiság ilyenkor, utólag, amikor tagadhatatlan a zaklatás, azzal előállni, hogy “mindkét oldal egyforma”.
      Nem, nem egyforma. Én nem zaklatok senkit.
      Én csak szóltam. Soha nem mocskolódtam és nem loptam le senki ötleteit se.

      Kedvelés

  16. Olvasgatok itt éjjel. Egy idős ember vallomása a huszonéves korában saját magán elvégzett analízisről – néha konzultálva szakértővel: “…Ami nem elhatározás volt, olvasmányaim hatására csúsztam bele, egyre mélyebbre. […] …de már nem volt visszaút. Eszem ágában nem volt az állatiasan reflektálatlan élet sztereotípiákkal megkötött nyomorúságába visszatérni.
    Végre szabad voltam, felfedeztem az önmagam és a mások iránti felelősségérzetet.” Ezt Nádas Péter írta ‘A másik ránk bízott élete’ c. esszéjében. És még ezt is: “Megtanultam […] … átlépni a gátlásokon, benézni az álomhomlokzat mögé, érteni, megérteni.”
    Abban, hogy kijöhessünk a sztereotípiák nyomorúságából, ebben a blogban is segítséget találunk, köszönet érte.

    Kedvelik 1 személy

  17. Érdekesnek gondolom, hogy bárki, aki látja, mi zajlik ellenem, honnan, miért (tök egyértelmű), akkor azt az egyet bírja idenyomni, hogy én olvasókat, kattintást akarok ezzel szerezni… hát, ez nem én vagyok, sose szorultam ilyesmire. Azt, ami nekem fontos, leiratkozók, értetlenség, némaság meg dühöngő kommentek ellenében is vállaltam, mindig is. Hát te, te bátor vagy-e?

    Kedvelés

  18. Visszajelzés: érinthetetlen, mert elesett | csak az olvassa. én szóltam

  19. Visszajelzés: szolidaritás, de tényleg? – kényelmetlen kérdéseim mérő verához és szentesi évához | csak az olvassa. én szóltam. minden érdekesebb, mint amennyire elkeserítő

csak okos-jóindulatú írhat ide

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .