adásunkat megszakítjuk

Kedves olvasóim (az igaziakra gondolok), helyzet van. Elvadultak a gyűlölködők, szólnom kell.

PETÍCIÓ

https://www.ipetitions.com/petition/tiltakozunk-az-index-forumon-zajlo-zaklatas

Aki nem tudja, miről van szó: évek óta vagyok durva, csoportos netes zaklatás, rosszindulatú kavarás és pletykahadjárat célpontja, amelyben igen rafináltak az eszközök. Most ennek résztvevői bedühödtek. Új rohamot kaptak azok, akik poros, béna életekből leskelődnek, kavarnak, és úgy érzik, nekik is járna valami, most pedig csatlakoztak hozzájuk a régi itteni rajongók is. Nem itt, ide nem mernek jönni, és nem is csak a facebookomon, hanem egy fórumfelületen, nyilvánosan.

Én nem megyek oda, ahol a mocsok van, hozzám nem ér el, mert nem vagyok ilyen értelemben kíváncsi. És azért is, mert felelős vagyok azért, mit engedek a nagyon értékes munkaeszközömbe, ami az agyam és érzelmi világom. De ismerőseim jelzik nekem, hogy mi megy. A harcban az ő szintjükön, módszereikkel vagy egy-egy konkrét személyre kihegyeződve nem veszek részt. Én nem győzni akarok, nem szállok be nemtelen vitákba, nem fecsérlem erre az életemet. Tehát itt nem táboroskodunk, nem kavarok, nincs szimpátiaszerzés, pletyka, irreleváns állítás, nincs hatodik cé. Tartalom van és értékrend, jó szövegek, közös edzés, színház. Az, ami eddig. Érdek nélküli igazságkimondás.

Csak azt látom szívesen, aki erre vevő, és semmi más nem érdekel. A többiek menjenek innen. Nem kell semmilyen gesztus, semmit csinálni, nem várok el semmit. Ugyanakkor köszönöm most azoknak, akik írtak. Döbbenet volt 2014-ben, ahogy elnémult az akkori, állítólag nagyon szívbéli közösség egésze, néhány harsány tag hangoskodása után, akik semmit nem tettek a blog lényegébe, tartalmi részébe, mégis sajátjukként kezelték és rendezkedtek itt, a blog ügyeiben és a magánéletemben. A maradók is hallgattak: mi van, ha vége az egésznek, ha mostantól az az új trend, hogy utálni kell csakazolvassát? Ketten jelezték: vannak, nem álltak át.

Mindez nem számít már. Ami a célom most: titeket megóvni, meg persze magamat.

Nem is kéne ezt mondani, hogy a blog jóval efölött áll, hogy ilyen szintre nem megyünk, mert aki ismer, aki tudja, mi a blog értéke, aki nem használt engem, nincsenek irreális elvárásai, az a helyén kezeli a pletykákat, kavarásokat is. Nincs miről magyarázkodnom.

Miről beszélek? Sértett, elmebeteg, rutinos netes kavarósokkal egyesültek a régi blogos sértődöttek. Előbbiek random célpontokat választanak, és így rendeznek borzalmas bacchanáliákat, most én vagyok soron. Köztük van:

egy pamacska a migránsmacska nickű indexes kommentelő (és ezzel össze nem férve topikmoderátor), kinek valós neve Seleanu Magdaléna, a múltban mindenféle macskás nickjei vannak: macskosz, macstappancsok éke – ki hinné, hogy a fórumra nem ragadt, kifele mutatott életében ő egy decens, sokra tartott idős asszony, régész és szakfordító. Nagyüzemben zaklat, rágalmaz, fenyeget másokat, eleinte világnézeti alapon szélsőjobbos aktivistákat próbált kicsinálni, később, miután durván megverték, már bárkit. Itt a wikipédiás Polgár Tamás szócikk szerkesztővitájában találtam meg a nyomot: 2019 van, és még mindig aktív, ráfüggött a szerre. Beletett bő tizenöt évet, magányos netfüggőként egész nap ingert keres, kavar, gonoszkodik, és nincsenek gátlásai. Ez az ember is személyes barátja, és a módszereik ilyenek. A wikipédiáról idézem ezt is:

…előre is elnézést kérek, nem emlékszem mát a szerkesztési módszerekre, rég írtam ide igen, engem vertek meg, nem kicsit, nagyon, bombagyáros közegből érkezett az illető, mert 2 órára rá fent volt az eset Gabucino blogján a körítést és a “lírát” leszámítva valóban az történt, ami ott le van írva, tahét hogy ajtót nyitottam, ököllel arconbasztak, majd a földön feküdve rugdostak, nem kicsit, nagyon remélem megteszi forrásnak, ha a megvert nyilatkozik sk – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Macskosz (vitalap | szerkesztései) 2009. december 21.,

(…)

Azért ez hihetetlen. (…) Már bocs Macskosz, olyan, mint épkézláb szerkesztésed gyakorlatilag soha nem volt itt, pedig ugye elvileg művelt, tanult ember vagy. Összeszámoltad, hány órát töltöttél mások lejáratásával? Írtad az Indexen a mocskolódó hsz-ek tömkelegét, nem sajnáltál időt, energiát mások gyalázására. Gusztustalan stílusban. Nem szégyelled magad? És most idejössz telesírni a Wikit, hogy megvertek? Bár az is kurva égő, aki nőt ver össze, és ultragáz, de te/ti mennyivel voltatok különbek éveken át? Hogy a fenébe nem törölte az Index is azt a sok mocsokságot, amit összehordtatok? Gyűlöltetek egy általatok majdnem ismeretlen személyt, arra használtátok a netet, hogy ezt bizonyítsátok. Már rég megérdemeltetek volna érte többen is bírósági pert. Visszataszító, ocsmány. Mindkét oldal. – Tobi Üzi 🙂 2009. december 22., 13:57 (CET)

…Nem ismertem különösebben az ominózus topikot, a múltkori beszélgetésünk után mentem át alaposabban körülnézni. Megdöbbentő. Nem tudom, kicsoda pontosan ez a tomcat, mennyi valóságalapja van annak, amit itt-ott írnak róla, de ez mindegy is, ilyen szinten mocskolni, állandóan belekeverve a családtagjait, a barátnőjét tényleg gusztustalan. Hál’ Istennek előbb néztem át, mintsem (ahogy mondtam) átmentem volna szólni, hogy jöjjenek semlegesebbé tenni a cikket, azt hiszem igen rossz lépés lett volna, csak a wikinek okoztam volna problémát. Az meg hab a tortán, hogy állítólag az index egyik moderátora vitte a prímet éveken keresztül a topikban, élen járva úgy tomcat, mint famíliája legalpáribb szidásában, az IRL-adatokkal való szórakozásban, stb. Ez mondjuk az indexet minősíti, nálunk egy admin kb. két percig csinálhatna ilyesmit, aztán repülne is. Mondjuk ha csak a fele igaz annak, amit az index moderátorairól hallottam, már nem olyan meglepő a dolog. Lassan megérdemelne a garnitúra egy bekezdést az amúgy is igencsak PR index.hu-cikkünkben. Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj… 2009. december 22.,

A másik fő alak: Fekete-Móró András építész, Angliában él, súlyosan érzéketlen, istenkomplexusos, durván feminista- és nőgyűlölő, rettenetes arcú, és lőfegyver-sportot űz, komolyan mondom, egy sematikus thriller az egész csávó. Abszolút Igazság a nickje, de Maestro néven is megtalálható. Szakmai teljesítményét itt nézhetitek meg, ilyen ízléssel és tudattal lehet, hogy a gyűlölködés a vonzóbb pálya. Valaha ő sem volt agresszív:

Vevegyő álnevű, sértett, elszegényedett-megnyomorodott, rendszerváltásvesztese értelmiségi, Majoros Klára.

Serial Slut álnevű, végtelenül hiú, erőszakos, anyagias, öntelt, közhelyparádé fake személyiség, rettentően beakadtam neki:

És még sokan mások. Végtelen idő, korlátlan rosszindulat, zavaros alázások. Ezek nyilvános kommentek, és mindezt és még sok mást, sunyi célozgatásokat, hazugságokat, alázásokat, hajszát egyes topiktagok ellen, személyes részletek kibeszélését, rosszindulatúskodást egy moderált fórumon csinálják, csakhogy a topik moderátora a rendszerbe jól beépült pamacska a migránsmacska maga, vagyis Seleanu Magdaléna. Az idézetek nem a jelenlegi zaklatást mutatják, hanem a hangnemet, a bántás kezdeti jellegét, azt, ami mára eldurvult és fenyegetéssé vált.

Azok, akik bosszút akarnak, és érdekeltek az ottani hangulat hergelésében (frissítem): itteni nagy rajongók, Murinai Angéla (Gumiszoba):

Képernyőfotó 2021-02-24 - 15.26.20

kecc81pernyocc8bfotocc81-2021-05-03-9.21.14

Kovács Csilla Teeztnemtudhatodhajnalkám, a legnagyobb rajongó, aki a blog második születésnapján a fő ajándékot kapta: összedobtunk neki egy laptopot, most is arról gyűlölködik ellenem, iszonyú sunyin (ha egyvalakit kell mondani, akit a máglyán sem sajnálnék: ő az).

Colleen Ballinger nicknéven a szép #nemirigy tavasztündér:

Képernyőfotó 2021-02-24 - 16.02.00

ő G-t is kikezdte, addig túrta a netet. és nem ismeri, G. soha nem ártott neki (viszont tavsztündér egyszál maga kínlódik, meg genderfluid újabban, kínjában):

Képernyőfotó 2021-02-24 - 15.49.00

safranspirit néven a dicstelen múltú bezzeganyás Cantaloupe, itt lorax, a valódi neve Nagy Ágnes, és szegényt nem áldotta meg az isten semmivel, csak szabadidővel:

Képernyőfotó 2021-05-30 - 9.49.24

nem hídon, hanem hídban hátrafele…

; ursus arctos (Brother Love, kanpulyka, bravetinsoldier, a fórumon korábbi nickjét törölte, újabban Vézna Pít), aki ragyogva számol be arról, hogyan perelt be meg jelentett fel engem és mekkora májer ő.

A nickek azonosításáról. Ha görénykedsz, mégpedig évekig, kitartóan, l’art pour l’art vagy aljas árulásból, akkor ne várj jóindulatot. Én nem leszek balek többet. Nem gondolom, hogy bármilyen elv, jogszabály, morális megfontolás tiltaná azt, hogy megnevezzem a valós személyeket. Tessék úgy írni, élni, kommentelni, hogy az vállalható legyen a neveddel is. Ne lehessen kellemetlen, ha valaki rájön, ki vagy. Én, akinek a netes footprintjét ennyire tönkretették, vélt és valós személyes dolgait ilyen aljasul kifigyelték és szétbeszélték a Nagyrajongók, teljes joggal és hitelesen mondom ezt, én is úgy írtam mindig, hogy az ne legyen ciki. A többi nem rólam szól. Én is a saját nevemen vagyok jelen, van arcom, nincsenek álprofiljaim, minden esetben vállalom magam, még a képeimet sem kozmetikázom. Az viszont fontos különbség, hogy az én személyemhez köthetően a gyanútlan júzer nemcsak mocskot, elborult emberek rohamait találja, hanem értelmes ügyeket, tevékenységeket, eredményeket, nívót is.

Az anonimitás csak őket védi, hogy következmény nélkül szemétkedhessenek, ne kelljen az arcukat látnunk. Ezt nem fogom tiszteletben tartani. Akinek ez nem tetszik, fáradjon a magyar bíróságra, sok sikert.

Miért csinálják, “hol romlott ez el”? Kérdi nagyon kedves régi olvasó, aki “mindkettőnket szeret”. A válaszom: ez eleve rossz volt, ők nem olvasni jöttek, ők nem intellektuálisak, önfeldolgozók vagy minőségérzékenyek, hanem megkívánták a közösségi életet, a teljesítményt, a lelkizést, a népszerűséget, a történeteik akárhogy-lefesthetőségét, a menő kimondást. “Én is tudok ilyet, én is sztár leszek.” Ez nem szeretés kérdése. Ha a személyeskedő mocskot nem ítéled el, ha neked ez belefér, akkor sajnos a probléma része vagy.

2014 ősze óta pedig ki akarnak csinálni, az azóta sem működő, sivár életük miatt. Ők azt hitték, a blogot ők hozták létre és ezért a blog elsősorban nekik legyen kényelmes és hasznos, kellemes, én meg tűnjek el. Az első jel az volt, amikor Csilla nagy segítőkészen felajánlotta, hogy bízzam rá a kommentkezelést, nem lehet ezt egyedül bírni. Hatalmat akart egy blogban, amelyhez a jópofizáson, haverkodó zsizsegésen kívül nem tett hozzá semmit, én pedig naiv voltam. Annyira nem, hogy beengedjem, de nem húztam határt, sőt, bizalmas viszonyban voltam velük. Ezt nagyon-nagyon megbántam, hiszen tudtam, hogy ő ugyanígy szétvert már egy másik közösséget, és mindent alárendel annak, hogy szeressék, emiatt igen fura gesztusai vannak.

További motiváció: ha elég sok mindent összehazudnak rólam, ha rám fogják a saját nemszép húzásaikat, pletykás kavarásaikat, hazugságaikat is igazolhatják, és nem kell a valós okkal foglalkozni: hogy kevesek, hogy nem csak nem jutott, de nem is jár nekik taps, hogy használtak, hogy nincs életük, tehetségük, tartásuk.

Hogy súlyosan projektálnak.

Hogy nem tudnak lenyugodni, elengedni, nem figyelni a blogomat.

Legyen világos: én nem értem és nem méltányolom azokat, akik úgy vannak itt, hogy nem osztják a blog céljait, nem értik a szövegeket, nincs erre nyitottságuk, vagy nem érdeklődnek a témáim, attitődöm iránt. Nézegetnek, gyűjtögetik a pletykatémát. És az ilyen emberekkel nem leszek előzékeny (más néven: balek).

Felidézek ezzel kapcsolatban egy rendkívül zavaros, de jellemző esetet: a bosszú lehetőségének mohó figyelése olyan mértéket öltött, hogy amikor Gumiszobának meghalt a fia 2016 nyarán, akkor azt figyelte ő és/vagy a körülötte zsizsegők, hogy na, mit lépek erre én. Aki akkor már bő másfél éve nem voltam semmiféle kapcsolatban vele. És gyártottak is botrányt, valójában, ennek volt akkor az ideje, nem a csendnek és a feldolgozásnak, a maguk körében való összetartó, szeretetteljes gyásznak: Kovács Csilla kitalálta és oda is írta a facebookomra, hogy én annyira gonosz vagyok, hogy a halottra utalva tettem ki a Baudelaire-verselemzést, hogy örültem a gyerek halálának és arra célzok és tocsogok a rosszakaratban. Ezt egyébként nem buta, nem ellenséges olvasók is elhitték. Hát jó. Így működik és ennyire romboló a netes kavarás. Ilyen a projekció: ha ő tele van rosszindulattal, rahjtam kattog egész nap és kíváncsi rám, akkor azt hiszi, fordítva is így van.

Eleve traumát, tragédiát lobogtatni, azt turnézásra, népszerűsködésre használni gyomorforgató. De az egész sztori nagyon gáz. Ez döbbenet.

Most valami nagyon erős düh hajtja őket, az indexes szárny és a tavsztündér nevű un atkozó egykori rajongó gyakorlatilag bármire képes, technikailag is erre-arra.

A korábbiakból látjuk, mire képesek, és most annál is durvábbak. Tudd, ha megkeresnek, hogy ők azok. A személyiséglopás, e-mail címmel való visszaélés elkerülése érdekében írom, hogy én a saját, jól ismert, privát facebookomat és e-mail címeimet használom csak, a saját oldalaimon és profilomon publikálok, tehát ebben a jelen helyzetben nem kommentelek más oldalakon. Sem más néven, tehát nem lesz új profilom, nem váltok stílust, nem keresek meg olyan embereket, akikkel korábban nem volt dolgom. A jól ismert, IRL-vé vált olvasókon kívül nem írok senkinek, csak reagálok, ha ti kerestek meg (infó, jelszó, bármi).

Várható, hogy a nevemben írogatnak majd, akár ismert embereknek, híreket szákllítanak, zaklatnak. Ezért jelzem ma, június 5-én, hogy én senkinek, aki nem személyes, közeli ismerősöm, nem írtam és nem is írok privátot, semmilyen szokatlan e-mailt, nem beszélek más emberek személyes dolgairól senkivel.

A stílusom karakteres és felismerhető. Ha kételyed van, ha fura, amit írnak neked, akkor írj privátot, én pedig egy biztonsági szóval kezdem minden esteben a levelemet.

Nem, nem fogom őket leszarni, felülemelkedni, és nem kérek ezügyben senkitől tanácsot, mert te könnyen vagy bölcs és nagyvonalú, nem tudod az előzményeket, hátteret. Az életem, a blogom, a történetem, a lényem az enyém, és innen ez a reakció következik. Bízd rám. Nem feladatom az se, hogy biztosítsam, hogy az olvasó mindent értsen, minden világos, építő, átlátható, kellemes legyen a számára. TE emelkedj felül, ha nem érdekel ez az ügy, ne engem oktass ki, mert nem tudod, milyen célpontnak lenni.

Nem adom alább azt, hogy kimondjam az igazat, ettől nem tud senki eltántorítani. Nem fogok elhallgatni, eltűnni, másképp írni. Ha nyilvánvaló, hogy mi motiválja az ellenségeskedést (sértődött, értetlen, elhízott középkorú nők), akkor erre rámutatok.

Erről az ügyről nem mondok el mindent, ami történik, tehát ez egy leegyszerűsített poszt, mert nem akarom, hogy ellepje az életemet meg a blogot, de higgyétek el, kemény ez most.

Sehova máshova, mint a blogom és a saját facebook, nem írok, nem szervezek, pláne nem jelentek föl embereket.

Nem ők a téma nekem, hanem nekik én, és nem, nem “veszekszünk” meg “konfliktus van”, hanem undorító a netes zaklatás, a módja és a fogantatása.

Ha bármi gyanús, fura dolog jön vagy híresztelődik, tételezd fel, hogy visszaélnek a nevemmel. Én csak azzal foglalkozom, ami lényeges.

A figyelmeztetés elsősorban azoknak szól, akiknek a neve (lájkok, kommentek, itteni valós név vagy régi blogos ismerős által) kitúrható a netről, ezért figyelj: NE mutatkozz, ne lájkolj, ha van közlendőd, írj nickről kommentet vagy e-mailt! Régi jó szervezéseink működnek tovább, senki nem veheti el azt, amit összehoztunk, nem is mérgezheti meg, és posztok is lesznek, ahogy eddig: értelmesen, fontosakat írok.

Senkinek az adatait nem adom ki, senkinek az életébe nem szólok bele, senkivel nincs problémám a 2014-es kavarósokat leszámítva, de velük sem foglalkozom. A jóra való restségről pedig  írni fogok a főbűnös sorozatban, mert hogy ez az aljasságnak mennyire melegágya, az csak most döbbent belém.

38 thoughts on “adásunkat megszakítjuk

  1. Istenem, de fárasztó…! Ennyi energiával, amivel ezek a… szóval, hegyeket lehetne mozgatni, jó irányba… Ez más országban, más népnél is így van? A FB-n olvasgatom egy távoli országban élő, ott hazára lelt virtuális ismerősöm bejegyzéseit. Egy konkrét ügyben igen viszafogott, kritikus elemzést írt hazai állapotainkról, erre olyan mocsokhalmot kapott, értelmetlenül, hogy egy kis idézet is elég volt belőle. Hogy lehet így élni, ilyen kóros indulatokkal? Akkor esik le az állam, amikor mostanában az Akadémia ügyében megjelenő posztokra jönnek kommentek: hogy a tudósok menjenek csak dolgozni, ne kutassanak, etc. Csodálom az önzetlenségét a trolloknak, mert semmi konkrét hasznuk nincs ebből, csak valamiféle pillanatnyi perverz kielégülés talán, a komment írásakor. Persze más, ha korábbi, netán bizalmasabb ismeretség után lehet rosszat mondani másokról, abban van talán valami beteges énerősítés? Mindenesetre, a kisvárosi rosszindulatú pletyka átfordulása ilyen, már-már apokaliptikus méretekbe, ez elkeserítő.

    Kedvelés

  2. Nem értem ezeket az embereket. Honnan a francból van nekik erre idejük?
    Szeretnék én is nagyon netes troll lenni, de basszus, munka, sport,gyerekek mellett még az indexet is alig van időm végigpörgetni. (Tudom, ide kommentelni bezzeg volt időm)

    Kedvelés

  3. Nagyon megdöbbentő, ami zajlik. Én meg mindig csak olvasok itt csendben.
    Van valami megfelelő formája, hogy a támogatásomat kifejezzem?
    Sok erőt kívánok!

    Kedvelés

  4. Kitartást! És tudom, hogy alig-ismerősként kicsit hülyén hangozhat, de ha mégis akármilyen helyzetben úgy gondolod, hogy tudhatnék segíteni valamiben, szólj. A legrosszabb, ami történhet, hogy nem tudok.

    Kedvelés

  5. Szia Éva, szörnyű kellemetlen lehet évek óta ebben a megtámadottságban élni. Nem értem, hogy ki miért minek és mikor csinál ilyesmit, de azt se, hogy ennek normális jogi keretek között miért nem lehet(ett) már sokkal korábban véget vetni. Gumiszoba ismert, jelentős nyilvánosság előtt felvállalta önmagát a nickjével blogjával egyetemben, legalább őt nem lehet megfogni valahogy? Szerintem ebből az egész körből ha egy valaki megkapná a méltó következményét a tetteinek, a többi már leállna. Senki se szeret pénzbüntetést fizetni vagy nyilvános megkövetést, bocsánatkérést megtenni… De lehet, hogy tévedek. Kívülről olyan baromi nehéz átlátni ezt az egészet (nyilván nem is kell feltétlenül), csak a rossz szájíz marad, hogy minőségi tartalom, építő bejegyzések helyett ilyesmivel megy el bárkinek az ideje, beleértve téged, az olvasót, stb. Remélem abbamarad mielőbb, és mindenki megnyugszik így vagy úgy.

    Kedvelik 1 személy

    • Köszi. Az ilyen perek a gyakorlatban nem működnek. Kozmáékat sem akarták felelősségre vonni.
      Én azt akarom, legyen vége. Nem kell hálásnak lenni, lojálisnak lenni, engem szeretni, de ha elmentek, hagyjanak békén. Nagyon, nagyon sokat profitáltak belőlem, a munkámból, a blogom közösségéből. És ők jöttek a közelembe, ők akartak engem nagy lelkesen. Ezért undorítóak.
      Ők viszont, mivel én minden ilyen kimondtam, miért csinálják, el akarnak kapni, keresik a bosszú ürügyét, és addig nem nyugszanak, amíg ki nem csinálnak.

      Kedvelés

  6. Köszönünk mindent.
    Döbbenet számomra, hogy többen ebből a listából még csak nem is a (számomra) sztereotipikus tanulatlan vagdalkozók. Milyen naiv vagyok, én egy csomó ideig azt hittem, hogy a továbbtanulással intellektus, érzékenység, értelmiségi hozzáállás is társul automatikusan.
    Elég nagyot tévedtem.
    Ezen gondolkodom, amióta először említetted a régész asszonyt, de a volt rajongók közül is van talán ilyen. Hogy hogy lehet ez, hogy egyébként a hétköznapokban helytáll, lépdel felfelé a ranglétrán vagy a tudományos életben mélyül el, és értelmiséginek mutatkozik, és aztán hazamegy és levedli ezt? Vagy az értelmiségi lét is csak álca? Vagy ez a pszichopátia? Mert így akkor tényleg sem érvek, sem semmi nem tudnak hatni, csak valami szedálás, vagy nem is tudom.
    Mert különben például szégyellniük kellene magukat az egykori rajongóknak, hogy mára ők lettek kozmaszilárd. De, gondolom, itt nincs szégyenérzet, vagy pedig annak is ellen kell tartani még dühösebben, és csak annál hevesebb a zaklatás.

    Kedvelés

    • Addikció és kóros megküzdési stratégia lesz, rossz érzelmi válasz, személyiségtorzulás? Még jobb lelkeket is elkap (hirlando pl. próbálta megfúrni egy munkalehetőségemet durván és hazugul pletykálva és személyeskedve).

      Kedvelés

      • Ezt sajnálattal olvasom, mert az ő kommentjeit pl bírtam. Csodálkoztam is, hogy eltűnt innen. Kár, hogy nem segített inkább.

        Kedvelés

  7. Fú, hát ez letaglózó. Fogalmam sincs, milyen érzés lehet átélni, de már attól gombóc nött a torkomban, hogy elolvastam. Az itt olvasók döntö többségének részekênt, akik téged ismeretlenül is kedvelnek, értékelnek és becsülnek, hadd küldjek egy nagy virtuális ölelést 💐💐💐

    Kedvelés

    • Kicsit jobban belepillantottam a cikkben szereplö díszpintyek ügyködésébe. Annyira idegen nekem ez a világ, annyira nem értem. Hogy a müveltség, intelligencia, társadalmi osztály végképp nem mutat összefüggést az emberi minöséggel, az eddig is világos volt. De a zaklatók – pláne az értelmesebbje, már ha egyâltalán ez helyénvaló kifejezés velük kapcsolatban – vajon önmaguk elött hogy igazolják, amit müvelnek, hogy nëznek tükörbe? Mondjuk el tudom képzelni, hogy egyesek egyfajta igazsâgosztónak vagy hösnek tekintik magukat a fögonosz elleni küzdelemben… annyira nevetséges lenne, ha nem volna egyszersmint végtelenül szomorú, kártékony és romboló. Igazâból mindegy, mi a motiváció, ha van, aki megérdemli a nyilvânos megszégyenítést, ezek az emberek azok. Megérdemelnének persze többet is, szégyen, hogy a jog nem védi hatékonyan az âldozatokat (mire találták vajon ki a becsületsértés meg a rágalmazás fogalmát?). Petíció mindenesetre alâírva.

      Kedvelés

      • Köszönöm. Sokan lettünk.

        Úgy néznek tükörbe, hogy az áldozataikat befeketítik. Gumiszoba ugyanezt csinálja: sztorikat és vádakat fabrikál, személyes részleteken gúnyolódik, vitriolosan idéz (“mervanélete”, “újságíróagy”, “szembenézés”, ketogénen és sporton való hörgés), simán lebolondoz, addig se az ő eltékozolt, butus, fejfogósan szánalmas életéről, karriervergődéséről, önfelmentéséről, anyai felelőtlenségéről van szó.
        A fórumosok meg úgy csökkentik a kognitív disszonanciát, hogy elősorolják, illetve legyártják ellenfeleik fiktív bűneit meg azokat az eseményeket, amikor a zaklatottak (és nem rólam van itt szó, mert nem én vagyok a fő áldozat, hanem az eredeti, feminista fórumozókról!) már kiborulva, dühösen maguk is vállalhatatlan dolgokat írtak (sajnos, sokan): Izéke is mit írt 2012-ben. Bigyó köztudottan antiszemita, neonáci. Rozé személyes ellentét miatt elfogult. Hozé simán elmebeteg. Kurtnak közismertek a szexuális perverziói, megcsalta a férjét. Jürgen hazudik. Unatkoznak, elszúrták az életüket.

        Én olyannak képzeltem az ilyen zaklatókat kinézetre és reménytelenségre, mint Fekete-Móró András, életmódra meg, mint a Brewial Whore nevű. Kudarc, köztörvényes ügyek, hierarchikus férfiborzalom áldozata, nőkkel teljes katasztrófa, menekülés külföldre.
        “elmondhatatlanul durva lelkületű-, félelmetesen obszcén nyelvű volt vagy még ma is aktív rendőrtiszt, aki lubickol a pszichés bántalmazás perverzitásában és a legaljasabb megtévesztő játszmák forgatókönyv-írója és “aktora”. Más magyarázat rá sincs, mint hogy nem egészséges – hasonlóan next opponent nickhez, az utóbbi két évben idegileg és szellemileg látványosan leromlott informatikaicég-tulajdonoshoz.”
        De itt van nekünk a régész asszony, az építész úr is, meg ugye a körrel érintkező jó haver, az Örülünk Vincent Elek Gábor:

        https://mta.hu/koztestuleti_tagok?PersonId=14765
        https://menekulttabor.blog.hu/2012/02/13/remelem_orultok_vincent

        Kedvelés

  8. Kedves Éva,
    aláírtam a petíciódat. Sosem kommenteltem még nálad – vélhetően nem is igen fogok -, csak olvaslak. Szeretem az írásaidat, érdeklődve, néha magamban/magammal vitatkozva olvasom a blogot. Remélem még sokáig!

    Kedvelés

  9. Nagyon sajnálom, hogy ilyesmiknek vagy kitéve, de örülök, hogy töretlenül folytatod az írást! Ritka az ilyen blog, ahol ennyiféle témában találok inspiráló, informatív és igényesen, mégis szórakoztatóan megírt szövegeket. Nem mindenkinek való, de ha mindenki csakaztolvassa, ami neki való, ami őt felemeli, nem lehúzza, máris komoly lépést tett saját magáért. (Most már értem az automatikus kommentszűrőt.)

    Kedvelik 1 személy

  10. Még akkor is megdöbbentő, ha már magam is megéltem ezt-azt, többek közt azt is, hogy még a nem is provokatív vagy megosztó témák alatt kialakuló értelmes beszélgetéseket is milyen vehemenciával tudja pár figyelemhiányos, valami online nem kezelhető bajjal rendelkező, unatkozó vagy más miatt máshonnan sértettségeket cipelő illető szétverni.

    ..és hát a netes nyilvánosság, mint a bömbi (nem a bmw, hanem amibe belekiabálnak a rendezvényeken), úgy erősíti és torzítja a megnyilvánulásokat.

    És igen, azt is szomorú látni hogy ún. tanult értelmiségiek is mennek tömegével ebbe az utcába, nem az, hogy valakinek nem tetszik a tevékenysége vagy stílusa vagy mit tudom én mije, hanem valami irigységgel kevert talán önmaga előtt is részben tisztázatlan projekció. Sokkal többet kéne felnőttségünkre tudni önmagunkról és sokkal jobban uralni az érzelmi világainkat, egész döbbenet mennyire nem megy, a fél internet olyan, mintha négyévesek hadonásznának éles késekkel meg kibiztosított kézigránátokkal. De hogy te miért lettél ekkora célpont, valójában nem értem – jó, a butaság az ellenpontját keresi, nademár. A politikai, pénzügyi stb. karaktergyilkosság-kísérleteket értem, ezt tulajdonképpen nem, kamasz bullying felnőtt szereplőkkel?

    Kedvelés

    • Eleinte a politikai aktivizmussal takargatták ezt a bősz agressziót. ma már nyilvánvaló, hogy mindegy a célpont, ha nem fél vagy nem kussol, akkor hörögve rávetik magukat. Álneveken.
      Elég egy kis tüske. Egy félrenézett helyesírású szó, amire kioktat, aztán én visszacukkolom, hogy ne már, hát olvasni nem tudsz, mit fölényeskedsz. Azóta gyűlöl és tarhakirálynőnek nevez minden egyes kommentjében egy állítólag értelmiségi nő (ez volna vevegyő), aki tévés volt, szerkesztő, fordító.
      Seleanu Magdaléna meg 61 éves, régi vágású, csak valahogy beleborult ebbe. Magány, gyermektelenség, elboruló elme, rettenetes állapotú test és emiatt tudat (az agy is test!), értelmes tevékenységek hiánya, netfüggés, echo chamber, régi sérelmek, falkahangulat, csoportnyomás, hatalomvágy.

      Kedvelés

  11. Aláírtam, pedig sosem olvasom. Mármint az index-fórumot. Más blogot se. Szinte soha. De döbbenet, mit tudnak felnőtt emberek művelni. Hajnalkára emlékszem, laptopot kapott az egyik blogszülinapon. Ál-alázatos volt akkor, ezek szerint? Lelkes Villő segített a Kozmáék ellen, ha jól emlékszem. Nincs nekik valódi arcuk? Vagy így le lehet cserélni? Nincs nekik életük?

    Kedvelés

  12. Kérdeztétek, mi hír ebben az ügyben.
    Kibukkanok az életemből, mintha víz alól, más az én közegem, és körülnézek. Nem tudom pontosan.
    Amit tudok:
    az indexesek nem álltak le a fórumos mocskolódással;
    a legszemetebb, szabálysértő kommentjeiket viszont törölték fentről;
    rágnak, taglalnak, megfigyelnek, de ez engem nem érint, nem hat rám sehogyan, indulatot sem vált ki belőlem – megszoktam. Haters gonna hate. Nem is olvasom, én nem jártam ott június eleje óta;
    Seleanu Magdaléna = pamacska a migránsmacska és Murinai Angéla = Gumiszoba egymásra találtak és boldogan egyesítették irigy, buta, l’art pour l’art, határt nem ismerő aljasságukat,
    több fórumtag, akikért a petíció kiáll, nagyon komolyan ellentartanak, jeleznek, nem hagyják annyiban;
    a Gumiszoba körüli kavarós, agresszív, minősíthetetlen érzelmi-értelmi-morális nívón létező személyek megpróbálnak engem neten kicsinálni.
    De engem nem lehet kicsinálni, mert író vagyok, felépítettem sok munkával, aminek most örülök, többféle munkám van, zsongásban élek, és önazonos vagyok, vagyis a nívóm alattiak nem tudnak zsarolni a szimpátiájukkal, provokálni, bármire rávenni, befolyásolni a viselkedésemet;
    kapok ismét (de már volt vagy száz ilyen az évek alatt) mocsokul belémmászó, taglaló, “vesémbe látó”, mindentudó, érzékeny helyre ütni akaró és érdekes módon tavasztündér nagy szépségéről, kivirulásáról harmadik személyben áradozó e-maileket,
    szerintem az a nő nemhogy nem tart sehol, hanem a mentális betegsége és a gyerektelen állapota, magánya miatt most sokkal rosszabb állapotban van, mint 2014-ben. Iszonyúan unatkozik, istentudata van, leskelődik, rafinált macska–egér játéknak hiszi a nyomorú kavarásait, és szar az életminősége.
    A másik, hogy én nem fogok lepetézni attól, hogy valaki egyszer volt edzeni, ezt kár az orrom alá tolni. A sportot nem ennyi idősen kéne elkezdeni, meg van abban valami bájos, hogy olyasvalaki gúnyolódik a testemen, edzésemen, érzelmeimen, aki mindig is irigyelt, megfigyelt, magát hozzám mérte, és akit nem láttunk még soha semmilyen futóversenyen, sem hasonló teljesítményben, aki a tudatosságot orthorexiának titulálja és tunyán sült krumplit zabál, és aki, bár nem szült, kínosan csak kompressziós sportcuccukban, felcsücsörítve prezentálja csakis magát.
    Gumiszoba rendkívül fontosnak, azonos méretűnek gondolja a saját személyét, folyamatosan mocskol a saját felületein, jellemzően olyasmiken kötözködik, ami nem erkölcsi kérdés és nem ártok vele senkinek, viszont nyilvánvalóan irigyli, vagy sértetten visszaszól (én vagyok elhízva, pl., nem dolgozom), de ezt is csak mesélik. Nagyon agresszív, nyíltan arra tör, hogy tőlem leiratkozzanak, mintha ezt ő szabályozná, és mintha engem érdekelne a lájkszám.
    Én ezt nem követem, én kiálltam, mindent megtettem, és fogok is, de nem hirdetem ki meg táboroskodom meg jajongok nyilvánosan, és főleg nem a dagonyában, mocsokfórumon meg unalomból csinálom, ingert keresve. Nem unatkozom, sok a munka is, edzünk, elég komolyan futok megint, feministaangolozunk, barátkozunk, gyereknevelek. És gyönyörű a nyaram, tényleg olyasmi (állapot, létmód) van most, amire évek óta várok. Ami nem pálya, arra nem megyek, nem szint. Ők önmaguk büntetései.

    Kedvelik 1 személy

    • Én nem tudtam, hogy ennyire itt lóg, nézeget… Lelopja a sufnituning dumát innen (G.-től van eredetileg), és rám célozgat vele. Hogy világos legyen, még odabassza, hogy Igény2019.
      És aztán megírja egy gyűlölködő levélben magáról harmadik személyben, hogy tavasztündér mennyire szép és mennyit fejlődött emberileg és ő bezzeg boldog. Jézusom.

      Kedvelés

      • Önmagában is vicces, hogy valaki az instagramon, szűk edzőcuccokba csomagolva hirdeti, hogy ő mennyire valóságos, és lám, milyen jól néz ki. De amin most döbbentem (mindig döbbenek): minden hozzám képest van értve és rám vonatkoztatva, nekem üzenve. Az én valóságom koppintása minden, de minden, neki az kéne, ami nekem lett, és amit én találtam ki, és a legviccesebb, hogy ezt nem érzi kínosnak, még büszkén hirdeti is, miközben gyűlöl. Engem majmol, akit gyűlöl. Végzettsége szerint pszichológus, állítólag. Párszor elmegy jógázni, meg tükrök előtt szelfizik, és ennyi. Soha nem láttuk őt izzadtan, bikiniben, tónusosan, hídban, futóverseny céljában, kockázatot vállalva, sehogy.

        Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .