“nekem nem tetszenek az izmos nők”

Vizsgáljuk meg e gyakran hangoztatott finnyogás hátterét, okait, üzenetét, minden mögöttest.

Mivel ezt nekem, rám célozva írta az illető, mindenekelőtt megállapítom, hogy úgy fogalmaz, mintha én az ő kedvéért, az ő ízlésének akarnék megfelelni. Ami röhejes és férfigőg, egoizmus.

Ki kérdezte, hogy neked mi tetszik? Magánügyed. Te hogy nézel ki? Ez az érvényes kérdés, és ez nem az én, hanem a te kérdésed.

Aztán. Mutasd, ki tetszik neked. Ja, értem. Ezek mind manipulált fotók, és te bedőlsz nekik. A te világodban minden nőszámba vehető nő huszonéves és pornós külsejű.

Amit te nőiesnek látsz, amire a szemed a média és a pornó hatására ráállt, az megcsináltság, kenekedés, átrakott-tetovált szemöldök, csipkecsoda, beavatkozás és ruha. Humbug és szerepjátszás. Iszonyú költséges, kártékony iparágakat hizlal, szorongó, megfelelésszagú – köze nincs az egészséghez, életminőséghez.

Számodra rendben van, ha valaki nem annyira egészséges, viszont “nőies”? Szerintem az egészséges, az erős a szép.

Én az örömért edzek, és azt látom szépnek a testemen, annak az eredményét, ami örömöt szerez, élmény nekem, jó tőle a közérzetem. Egészség nélkül nincs szépség.

rítus

Továbbmegyek. Az mondod (ez egy másik), hogy az a jó, ha a nő lágy és gömbölyded. Ez volna a te elhízott csajod. Azt szereted, ha egy nőnek nincs dereka, hasa? Ha széles, lapos, lógós a feneke? Ha löttyedt a húsa? Mert amiről beszélsz, ezt jelenti, tíz-tizenöt év múlva biztosan. Feszes kötőszövet a dundi nőknél 26-7 éves korig van, aztán úgy megváltoznak az anyagcserefolyamatok, és olyan mértékig leépül az izomzat, hogy vagy sportolsz, vagy elpuhulsz és megnyomorodsz.

Te utálsz sportolni, emiatt kell neked az én testemről okoskodni és megalázni próbálni. A te izmaid milyenek? Ez az a kérdés, amelyet kínosan kerülsz. Nem lehet, hogy mélyen frusztrált vagy, hogy a nők még ebben is “megelőznek”, elveszik tőled azt, ami a te princípiumodhoz tartozna, de nem jött össze, mert ostobán úgy fogod fel, hogy ez verseny?

Én nem úgy fogom fel. Én edzek: az élményért, az erőért, az egészségért. Eddz te is, mindjárt elmúlik a frusztrációd.

Csak az erős, diadalmas, boldog női test a szép. Az elgyengített, leaszott, kínosan vékony, továbbá az elhízott test pedig nem boldog.

Ezért edzünk, és ezért feminista gesztus is ez.

TI HOVA TETTÉTEK A SZEMETEKET?

Ez pedig az én nőietlen testem.

23 thoughts on ““nekem nem tetszenek az izmos nők”

  1. A ‘nekem nem tetszenek az izmos nök’ kinyilatkoztatás szerintem csak csomagolás. Az öszinte vallomás, ami benne rejlik, valahogy így hangzik: ‘én félek az izmos nöktöl’. Elég átlátszó a csomagolás egyébként.

    Kedvelés

  2. A kilencvenes években rövid ideig menő volt a tesitanárnő-külső, ami nemcsak karcsúságot jelentett, hanem izmokat is. Akkoriban mutatott nekem az egyik osztálytársam VHS-en apu frissen szerzett külföldi filmjei közül egyet-egyet, azon röhögtünk, milyen az alábeszélős pornó, és ott izmos nők is láthatók voltak. Szerintem senki nem panaszkodott az akkori férfiközönség sorai közül, hogy á, ezek a nők túl izmosak (nyilván nem voltak túl, de látszott, hogy kidolgozott testük van, mert épp az volt trendi.)

    Kedvelik 1 személy

  3. Ne akard megmagyarázni, hogy miért nem tetszik a legtöbb férfinak egy izmos nő, mert úgy látsuzoik nem tudod miért nem. Nem, nem a média és a pornó miatt nem, egyszerűen azért nem, mert ösztönök (tudom, egy az utált érvek közül…), és mert a férfiak törzsekben élve is hajlamosabbak izmosabbá válni. Ha megnézed, a törzsekben élő nők legtöbbjének sincsenek látható vagy nagyon látszó izmaik. Engem nem érdekel melyik nő izmos és melyik nem, de ha valaki megkérdezi tőlem, hogy tetszenek-e nekem az izmos nők, őszinte leszek, és azt fogom mondani, hogy nem. És nem, az még nem egészségtelen, ha valakinek nincsenek látható izmai, az meg főleg nem, ha kicsit látható izmai vannak. Csak hogy mondjak egy példát arra, hogy miért nincs szerepe ebben a kultúrának, az, hogy volt idő amikor azok a nők tetszettek a legtöbb mai férfinek, akiket ma teltnek/teltkarcsúnak/ducinak hívnak (amúgy nekem az ilyen nők vonzóak ameddig nem lóg a hasuk, de mondjuk a lógó has az nekem már kövérségnek számít (férfinál is)), az nem a kultúra miatt volt, hanem azért, mert amikor még nem volt annyira könnyen elérhető élelemforrás mint ma, vagy még korábban amikor nem lehetett tudni mikor ehet az ember legközelebb, akkor a teltség az egészség jele volt, de ma már nem az, ezért egy olyan férfi, aki vonzódik a telt nőkhöz, az ma már egy kisebbségbe tartozik.

    Kedvelés

    • Furcsa az is, hogy az egészség és a vonzóság szempontjait zagyván, keverve írod le. Nagyon vicces, hogy retrospekítve magyarázod a teljesen érdektelen személyes gusztusodat (valójában: nőtárgyiasító, baszhatóság-elemző késztetésedet) az ösztönökkel és a törzsekkel, amelyekről bájosan semmit sem tudsz, két buta közhelyet írsz, és feltűnő az is, hogy mennyire nem látod, hogy a kultúrád nevelte beléd azt, hogy mi tetszik neked. Nem utált érv, hanem hamis.
      Eközben nem reflektálsz arra, hogy mit gondolsz a saját testedről, te milyen állapotban vagy, miért zavar ennyire a dolog, és miért jössz a “nem érted a férfiakat” érvvel: semmi misztikus, külön megértendő rejtély nincs benned (sem). A nem jó formájú, nem izmos, elhízott férfiaknak különösen zavaró mementó egy edzett nő, de a jó formájúak sem kedvelik a “riválisokat”.
      Ma már tudjuk, hogy jobban számít a testösszetételben magas izom, mint az alacsony zsír, ami azt jelenti, hogy a skinny fatek (alacsony izom mellett relatív magas zsír, normál vagy alacsony BMI-vel) az elhízottakhoz (30 fölötti BMI) hasonló kockázati csoport mindenféle megbetegedésben, nem is beszélve arról, hogy egy izmos embernek nem kell folyton feszengeni, pici adagokat enni, nem tud akkorát tévedni a bevitt kalóriákkal, mert az izom passzívan is zabálja a kalóriát.
      Továbbra sem érdekel senkit, hogy te kire vered, nem szempont nekünk, amikor a teljes, gazdag, boldog életünkről hozunk döntéseket.
      A nők ma már és ezen a blogon különösen nem rángathatók azzal, hogy mi tetszik a férfiaknak. A poszt erről szólt, és nem arról, hogy de, az izom igenis tetszik a férfiaknak (pedig sokan vannak olyanok is).

      Kedvelés

      • Nekem úgy tűnik, hogy nem akarod elfogadni azt, hogy az emberek minden tettében benne van az önérdek. A legönzetlenebb emberek is azért segítenek másoknak, mert jól esik nekik segíteni, ebből pedig következik az is, hogy senki sem fog belemenni egy kapcsolatba, hogyha úgy látja semmilyen előnye sem származna belőle. Amúgy kedves tőled, hogy feltételezed, hogy dagadt vagyok. Nem vagyok.

        Kedvelés

      • Szerintem te attól, hogy dühös és értetlen vagy, azt képzeled, hogy majd elmagyarázod nekem, mi hogy van a világban. Ezt mansplainingnek hívjuk, és mivel nálam iskolázatlanabb, árnyalatlanabb férfiak hobbija, mulatságosnak találjuk itt többen.
        Feltetted magadnak valaha azt a kérdést, hogy “miért ilyen fontos, hogy deklaráljam, hogy nekem/a férfiaknak mi tetszik?”?
        Tényleg kit érdekel, miért akarsz ismeretleneket ezzel nyomni?
        Én mindent elfogadok, szerintem is benne van az önérdek, de nem tudom, hogy jön ez ide. Egyszerűen leírom a saját blogomon a véleményem, ha van mondandóm, például mert úgy látom, sokan felszínesen, bután közelítik meg az izmos női testet, és hangoztatják az ellenséges vélekedéseket, amelyek mögött nincs értékrend, se tény. Nem kell ismeretlen nők testét mustrálgatni, semmi ok arra, hogy olyanoknak a szexuális vonzerejét taglaljátok, akikkel fel se merült az intim/romantikus kapcsolat lehetősége.

        Ott volt a nem jó formájú is, és nem direkt neked írtam, hanem az ócsárlókra, finnyogókra, akiknek gyakori indítéka a saját elpuhult testük. De a kövérség is stimmelhet statisztikailag: jó eséllyel te is vagy elpocakosodtál, vagy – hájasan, akár vékonyan – izomtalan, edzetlen vagy.

        Ne vedd magadra. Értelmezd a szöveget: “A nem jó formájú, nem izmos, elhízott férfiaknak különösen zavaró mementó egy edzett nő, de a jó formájúak sem kedvelik a “riválisokat”.” Semmilyen módon nem állítja ez a mondat, hogy te kövér vagy, hanem felsorolja az általános izomellenesség okait, fogantatását.
        Értsd meg: nem személyes tettekről, döntésekről, nem rólad, hanem tendenciákról, jellemző folyamatokról van szó. Én nagyon sok tiltakozást, kapálózást, belepofát kapotam már az izmaim miatt, és a nőket egyébként is minden téren kontrollálja, terelgeti, szankcionálja, enm hagyja békén a társadalom. Elég valószínűtlen, hogy valaki nem ezért, hanem valami különleges okból esik nekem. Méricskélés nélkül, helyett hagyni kéne az embereket, hogy olyanok legyenek, ami nekik tetszik, vagy amilyenek lenni tudnak, és a saját testedről beszélni vagy azon dolgozni.

        Kedvelés

      • Eleve: honnan veszed, hogy itt bárki arról ír, hogy hogyan legyen kapcsolata?
        Neked jár az agyad ezen, úgy látom, és projektálsz.
        De akkor miért másoknak mondod meg, mit tegyenek?

        Kedvelés

      • “Nagyon vicces, hogy retrospekítve magyarázod a teljesen érdektelen személyes gusztusodat (valójában: nőtárgyiasító, baszhatóság-elemző késztetésedet)”

        Ezt én is írhatnám a nő szót férfire kicserélve arra, hogy te milyen testű férfiakat találsz vonzónak, ha tudnám a preferenciáidat, csak szerintem nem így működik a testi vonzalom egyik irányba sem.

        “amelyekről bájosan keveset tudsz”

        Nem vagyok szakértő, az tény, viszont a dokumentumfilmek amilet néztem és egy egyszerű Google keresés bizonyítja, hogy a törzesekben élő legtöbb nő vagy nem, vagy épphogy csak láthatóan izmos.

        “semmi misztikus, külön megértendő rejtély nincs benned (sem)”

        Nem is azt akartam mondani, hogy rejtélyes vagyok (amivel egyébként sok nő próbál dicsekedni, vagy legalábbis egyetért azzal a nézettel és terjeszti, hogy a nők milyen rejtélyesek), hanem azt, hogy nem ugyan olyan az én, és a legtöbb férfi gondolkodása, mint a legtöbb nőé. A legtöbb férfi csak férfiakkal versenyzik vagy akar versenyezni (én nagyon senkivel sem), de még velük sem egyfolytában, a nőkkel pedig nem akarnak, mert a legtöbb férfi nem szeret olyannal versenyezni, akihez vonzódik. Te vagy az aki azt gondolod, hogy a férfiak mindenkivel állandóan versenyezni akarnak.

        “A nem jó formájú, nem izmos, elhízott férfiaknak különösen zavaró mementó egy edzett nő, de a jó formájúak sem kedvelik a “riválisokat”.”

        Lehet, hogy létezik ez a dolog (bár szerintem ritka), de én ha nem keresek társat, akkor teljességgel leszarom, ki izmos és ki nem, ki kövér és ki nem, viszont az zavaró, hogy szerinted biztos a nőgyűlölet, a pornó és a félelem az oka annak, hogy sok férfinek nem tetszenek az izmos nők.

        “nem is beszélve arról, hogy egy izmos embernek nem kell folyton feszengeni, pici adagokat enni”

        Ez nem izmos embernek sem feltétlenül. Vannak olyan emberek, akik sokat esznek és mégsem híznak (én is csak akkor híztam 5 kilót 2 év alatt, amikor hetente egyszer ettem gyorsétteremben).

        “A nők ma már és ezen a blogon különösen nem rángathatók azzal, hogy mi tetszik a férfiaknak.”

        Nem is volt célom ezt tenni. Leszarom, hogy ti izmosak akartok lenni, az viszont idegesítő, hogy férfigyűlölő elméleteket találtok ki arra, hogy miért nem tetszik sok férfinak egy izmos nő.

        Kedvelés

      • “Ezt én is írhatnám a nő szót férfire kicserélve arra, hogy te milyen testű férfiakat találsz vonzónak” Csakhogy én nem írtam a preferenciáimról, és ez nem véletlen. Nincsenek is, mert nem darabra, testi alapon figyelem a férfiakat, az esetleges tetszéseimmel nem nyomom őket, mert azt magánügynek, érzékeny, fel nem fedendő részemnek érzem. Ez mondjuk fontos különbség.
        Erről itt olvashatsz.

        imádom a szőrös férfitestet

        Általában megpróbáljátok dacosan kicserélni a szavakat, csakhogy a másik semmi olyat nem mond és nem gondol a férfiakról, amit ti a nőkről. Így a kommentednek semmi értelme.
        Igenis, folyamatosan mustráljátok, baszhatóság alapján gusztáljátok a nőket, ez sértő, nem-humán és buta dolog. Én pedig mindenfajta tárgyiasítás ellen felszólalok.

        ugyanaz, nőbe’

        ” viszont a dokumentumfilmek amilet néztem és egy egyszerű Google keresés bizonyítja, hogy a törzesekben élő legtöbb nő vagy nem, vagy épphogy csak láthatóan izmos.” ójaj… fogalmad sincs. Aki használja a testét (mert az élete nincs gépiesítve, mennie, hajolnia stb. kell), és nem él durva táplálékbőségben, az mind izmos, jó formájú. Nézz maszájokat, afrikai nőket. Ez, amit írsz, blöff, nem tudás, és amúgy semmit nem jelent a mára, ittre nézve, hogy mit csináltak a törzsek. Egy csomó mindent csinálunk, amit ők nem.

        “Te vagy az aki azt gondolod, hogy a férfiak mindenkivel állandóan versenyezni akarnak.” “a legtöbb férfi nem szeret olyannal versenyezni, akihez vonzódik.” Folyamatosan megy a ki hogy keres, ki mit talált fel, ki az okosabb, kinek van igaza méregetés, ebben sincs igazad. És nem vonzódnak, hanem emberkednek. Egy magára valamit adó emberi lény nem általában vonzódik, nemhez vagy típushoz, hanem konkrét személyhez. Én a rivalizáláés pl. az egykori sportoló, aki, amint meglát, hosszan meséli, hogy de ő is valaha mekkorát emelt, futott. Nem úgy rivalizál, hogy most velem versenyzik, egyszerűen piszkálja a dolog, hogy nekem három gyereket egyedül nevelve van kockahasam, és ezért vetít egy sort. “Nekem is kéne sportolnom.” Aki ennél eggyel butább vagy rosszindulatúbb, az elkezdi köpködni az izmokat. Mintha kérdeztem volna a véleményét. Ő az, aki jóváhagy, rámerőlteti a normáját, pedig szóba sem jött, hogy én neki akarnék tetszeni, vele leállni…

        Bizony, a szépségeszményt a ti fejetekben az a pornó formálta, akiken lógtok. Aki nem pornós vagy instagramos (pornó lájt) kinézetű, az nektek ápolatlan, nem elég jó, lapos, túl izmos, kicsi a melle stb. Miért, szerinted nem hat egyáltalán a tduatodra? Amikor felhergelve beleég az agyadba, hogy ILYEN EGY IZGATÓ NŐP?
        Ém nem rovom fel a férfiaknak, hogy “nem tetszem nekik” (amúgy sokaknak de, de most nem ez a téma). Mivel enegm nem zavar, ha nem tetszem, de attól még leírom, hogy ennek a jeleségnek mi az oka, háttere. Ez egy elvi poszt.

        Nem szarod le, itt írogatsz, frusztráltnak tűnsz, és bénán érvelsz. Akkor tényleg szard le.

        Nem férfigyűlölet, ha megmutatom, mi a mögöttes abban a viselkedésben, amit te adottnak, egyetlen normálisnak tekintesz, és
        SOHA
        nem gondolkodtál el rajta, nem reflektáltál.
        Nem érted az érveimet, midnenbe belekötsz. Arról írtam, miért előnyös metabolikusan az izom. Erre nem válasz, hogy “de van olyan, aki izom nélkül is”.
        Szóval te vékony és hard-gainer vagy. Pláne frusztráló a férfiakkal (épp) nem foglalkozó, jól izmosodó, örömből edző, erős nő.

        Örülök, hogy beakad, hat, indulatot vált ki, amit írok!

        Kedvelés

      • Kérlek, mielőtt belelendülnél a reagálási kényszeres, durcás, kétsoronként idézős kommentelésbe, olvasd el ezt:

        kommentelj igényesen!


        és

        kedves kommentelő!


        esetleg

        trollok

        , mert én nem érzem tartalmasnak a beszélgetést, nem látlak nyitottnak, jó szándékúnak, a másik felet érzékelőnek, hanem dafke értetlennek, infantilisnek. Egyébként mindent elmondtam a posztban, kérlek, olvasd el azt is figyelmesebben, és gondold át az állításait. Ne azt, amit megszólaltat benned, hanem igazán azt, amit állít. Nem ellened írtam. Nem is a magam érdekében. Hanem az elvi igazságért. Nagyon kevesen értik, nekem nem veszteség, ha te sem.

        Kedvelés

      • Evolucionista vagy nyuszi, azt meg meghaladtuk, ennyi történt.
        ui: nem általában, hanem mi itt.

        Kedvelés

  4. Értő olvasó. A hamis dilemma, a hárítás, az önfelmentés és a proletár jellegű, nyomorból fakadó düh iskolapéldája az elhízott szerző munkája:
    “Azért láttunk a világtörténelemben egy-két gombócformát, akik úgy szeretnek a bőrükben lenni, ahogyan, valamint van néhány pajzsmirigy-problémás embertársunk is, akiket hiába is akarna fitnesszre szorítani, a problémáját nem oldaná meg, ráadásul a boldogság nem mindenkinél fittség függvénye, hiszen vannak szép számmal, akiknél egy komplexebb fokmérő lett beépítve.”

    Kedvelés

    • Ez hányás. Azért maradjon a nő “párnás”, hogy a férfiaknak jó legyen, hogy neki milyen, az nem merül fel szempontként.
      Az elégedetlenség meg nem feltétlenül káros érzés.

      Kedvelés

      • Itt jegyzem meg, hogy férfinak sem lehet túl vonzó az, ami formátlan, idomtalan, akadályoz, nem feszes (a háj). Ez egy ál-nőiérdekben fogant, helyén tartós írás

        Kedvelés

      • fuj, ez iszonyu undorito, tocsog a perverz nyalban, meg egeszen elnezoek vagytok, komolyan mondom.

        Kedvelés

  5. ‘az ösi nöi minöség szakrális kifejezödése’
    Ez volna gondolom a zsírpârna ezónyelven. Van még ösi kód meg titkos nyelv is, de az mâr valszeg annyira kód meg annyira titkos, hogy a szerzön kívül úgysem értheti senki. Talân egy jó pszichoterapeuta…

    Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .