kérdeztétek

Hogy miért reagálok erre a Csere Lászlóra én. Miért láthatóak a kommentjei egyáltalán, máskor milyen ügyesen irtok.

Azért, hogy lássátok, amiről a poszt is szól: mindenféle kapcsolat nélkül, ürügyvadászként így és hasonló okokból erőszakosak, rivalizálnak velem olyan férfiak, akik nem értik az írásaim célját, és csak az agressziójuk van. Ez maga a nőgyűlölet.

Csere László tényleg nagyon vicces volt, főleg a keresztény vonal. Ő a haverja, a molesztáló, fütyipunci Sanyika miatt próbált provokálni, hogy legyen még anyag, ő is hős legyen, ne unatkozzon annyira – Sanyi állítólag feljelentett, ha az ügyvédjének sem volt több esze, és nekem állítólag félnem kell.

De ne nevessünk annyira a hátrányain: az ikonikus agymosógép is ugyanezt csinálta, bár névtelenül. Erre használt, ezért járt ide, ezek miatt az egyéni vakfoltjai volt sértődött, és ezt nem értette, ő ugyanúgy rosszul lőtte be, mire vagyok való és kinek a dolga tisztességesen viselkedni, illetve mi történik, ha csak nem megy.

Nem a szókincs, a fogamazási készség, a tanultság, a látszatintelligencia érdeklődési terület a döntő abban, hogy valaki mélyre megy-e, szánalmas szerepet vezs-e fel, miközben fölényeskedve megítél. Az unalom és az ürügykeresés, illetve a mélyen internalizált nőgyűlölet, a nők kioktatása, nyaggatása, hatalmaskodás, az okoskodási kényszer az ok: férfiviselkedés nők ellen. Nevezzük ezt mostantól tufaságnak, minden ilyet, amikor férfi, rögeszmés, nyomja, rám száll, mindenbe próbál belekötni, minősítget és ártalmasnak talál.

Mert nem úgy van, hogy a férfiakat mondjuk az izmos nők zavarják, vagy az okoskodó bölcsész nők. A férfiakat bármi idegesítheti, a nők idegesítik ezeket a férfiakat, miattuk lesznek kínban: hát az én izmom? az én műveltségem? az én önmegvalósításommal mi lesz?, ez pedig élesen meg is mutatkozik olyankor, ha egy nő állít valamit, határozott, léátható, és akkor miért ne kössön bele mindjárt a vállam izmába vagy az elütéseimbe? Mindegy. A kötözködés állandó.

Álnéven meg akármit lehet.

Arról kaptál esetleg viszajelzést, egyébként hány családi viszályt szítottál a soraiddal és hány, egyébként jól működő házasságot kúrt már széjjel a blogod tartalma?

Neked milyen a párkapcsolatod, miért vagy felelős, és az hogy működik? Ez a kérdés.

Ugyanő:

A blogjában írtak miatt személyesen felelős több, amúgy jól működő házasság felbomlásáért, illetve azért, hogy létrejött a nyíltan férfigyűlölő Gumiszoba blog, akiknek írói nem titkoltan mindannyian csakazolvassa köpönyegéből bújtak elő. 

Vagy:

azt az erőszintet, amire annyira büszke, azt egy férfi pár hónap alatt összehozza egy kis gyúrogatással.

De akkor miért nem? És egy nőt hogy jut eszedbe összehasonlítani a féri anatómiájával?Egyáltalán: rivalizálni?

Hogy én most beszóltam a közmunkásnak, a képzetlennek, feladom a balos-társadalmilagszolidáris elveimet? Nem az az elvem, amit képzelsz. Beszóltam, és be is fogok, nem azért, mert buta, hanem azért, mert emiatt a frusztráció miatt lóg rajtam és gyűlölködik. Én, bármilyen jobbosan is hangozzék ez, az erényre, a munkára, a jólétre, a felelősségre szavazok a hiszti és követelőzés helyett, és nem “értem meg” többé a megszomorodottakat. Tudom, hogy van elnyomás, számolok vele, de nem hiszek az áldozatiságban és az elnyomásra való örök hivatkozásban. Ha pedig a saját nevén csinál magából hülyét, én nem fogom őt megkímélni. Kapjon tükröt az, aki szemét módon zaklat, érezze rosszul magát. Ez történt, és ez a cél. Amit gonoszságnak meg acsargásnak neveztek, az mindig az, hogy nincsenek érveitek, nekem meg erősek a szavaim.

Nekem nem fáj a Laci se, nem árt nekem, ez tévedés. Csak modellálja, milyen és miben fogan a nők elleni erőszak.

Továbbá: nekem az az elvem, hogy ne zaklassanak, ne zaklasson senki nőket büntetlenül, mert az nem igazolható. Rámutatok a lényegre: hogy mindezt frusztrációból csináljátok. Elveim része, hogy aki görénykedik, azt ne hagyja szó nélkül a köz, a másik fél.

Azért valahol nagyon jellemző a férfiak mentalitására, hogy még egy képzetlen, közfoglalkoztatott, sodródó férfi is, aki az itteni témákból semmit nem ért, azok nem fedik a valóságát, értelmi horizontját, úgy érzi, hogy ő fog engem helyretenni, megtanítani bvármire, ha sérti valami – bármi.

Hatékony lépéseket tudok tenni a zaklatók ellen, mindig is megtettem. Amennyiben ezek vitathatóak, ártanak az illetőnek, igazán nem értem, miért kell eddig elmenni. Ki a felelős?

Ne mondja nekem senki, hogy ezek meglepő igények. Nem az űrből jöttem attól, hogy deklarálom: én sem vagyok rúgható, bármivel is magyarázod meg. Mindenkinek ott vannak a kommunikációs normák, amelyeket élőben, a kollégáddal, barátoddal, szomszéddal is szem előtt tartasz.

Ott van a blog szabályzata, kommentelési kisokos, kérések, érvelés,

A törzsolvasók végignézhettek több eset, amikor engem fúrtak, és ahogy akkor deklaráltam: ezt ne, ez sok, fölösleges, rombolja a beszélgetést, energiarabló. Lehet tudni, mi lesz, ha genyózol: inkább ne. Ne itt.

Kérni szoktam direkt, a konkrét személytől is, hogy álljon le.

Úgyhogy ne játssza senki az ártatlanul megtámadottat, aki jé, mit kapott a nyakába, miközben ő ide kattint, itt figyelget, nekem írogat, rám száll.

Mindannak, ami jön, ti az egytizedét látjátok, talán még kevesebbet. A mocskolódó e-mailek, kommentek, kitárgyalások özönként jönnek, évek óta, a legtöbbször proxys, gondos álneveken, netfüggő, eltorzult emberektől.

Nincs ilyen, hogy én legyek nagyvonalú ( azte legyél majd, amikor téged basztatnak!). Nincs ilyen, hogy más akarja előírni, hogy engem mi zavarjon, hogyan reagáljak. Ezt felejtsétek el.

És amivel kifinomult emberek próbálkoznak: éreztetik velem, hogy a blogolásom valamiféle visszaélés, nem kéne, bajt okoz, ne csináljam, hatalmas botrány nekik a blog. Mindezt azért, hogy nehog kiedrüljön, mi zajlik. Jogom van blogolni, mindenkinek joga van. Nem kéne, hogy botrány legyen az, hogy valaki artikulálja, amit gondol. Közügyekről és közösségi ügyekről írok, fölösen védem a személyeket, minden jogszabályt tiszteletben tartok. Nem félek, tudom, mit jelent az újságírás, a lelkiismereti és a véleményszabadság. Ha jó a blog, sokan, nagyon sokan fogják olvasni. De a blog mindig a legvégső válaszom. Viselkedj normálisan, vedd figyelembe a visszajelzést, ne szemétkedj, és akkor nem lesz mit megírnom.

A békénhagyási igényem azokra is vonatkozik, akik nem erőszakosan, de mégiscsak elleptek, ingyenpszichológusnak használtak, bevontak a játszmájukba, célozgatva dicsekszenek, vagy véleményüket fejezték ki olyanban, amiről nincs tudásuk és nem rájuk tartozik, például hogy én hogy kezelem a konfliktusokat, trollokat.

Jogom van nyugodtan blogolni, hiába tolnád át rám a felelősséget, a melót. Ne mondd, hogy korszerű oldatok és kefék vannak, illetve hogy a követ könnyebb tisztán tartani, mint a parkettát, hát milyen hülye vagyok én. Egyszerűen ne szarj ide. Menj máshová, ha rádtör a szorítás.

17 thoughts on “kérdeztétek

  1. Ez a metafora a végén, gyönyörű. (Már sokszor én is így fogalmazok. Ennél világosabban már nem tudom, hogyan lehetne…

    Na meg, akinek még mindig nem lenne világos, sorolja fel, hány férfi által írt blogra mennek óbégatni meg acsarkodni női hordák… Ugye?…
    Fordítva már nem tűnik olyan “természetesnek”?

    ***

    Illetve: Laci, az állatorvosi paci.

    Kedvelés

    • Mert Angéla szó nélkül bassza őket ki, a személye pedig nem annyira ekézendő és érdekes: nincs benne életöröm, nem keres jól, sőt, nem szellemes, nem nívós, nem izmos, és mindenki tudja, hogy innen koppintotta azt, ami mégis szellem és gondolat a sok átkozódás, önigazolás között.

      Kedvelés

      • Nem tudom, ha innen koppintotta elegge felreerthette, az a keves amit olvastam ott a Sanyik es Tibik noi valtozata. Nem tudom tenyleg komolyan tolja-e vagy csak meghokkentes, figyelemfelkeltes. Kartekony. Az ilyenekre hivatkozva lehet osszemosni dolgokat, elkerulni az erdemi parbeszedet, ujjal mutogatni, hivatkozni, nem meghallgatni, csipobol tuzelni. Kavarogepek. Buntibol ossze kene zarni oket.

        Kedvelés

  2. Ez annyira vicces, hogy a csakazolvassa “kúrt széjjel” “egyébként jól működő” házasságokat. Minden annyira rendben volt! Csupa boldog mosoly, virágos rét, habos kávé, lepedőakrobatika! És akkor jött ez a blog, és TÖNKRETETTE! És SZEMÉLYESEN FELELŐS ÉRTE! Nyilván a válóperre is beidézték, meg a papírokon is az van, hogy nem elhidegülés az ok, hanem a csakazolvassa.

    Bármilyen hülyeséget képesek mondani, csak felelősséget vállalni ne kelljen. Vagy legalább elismerni, hogy a kapcsolat szar volt.

    Kedvelés

      • Két lehetőség van:
        ő maga a sértett fél, előkerült a váláskor a blog, biztos remek nász volt egyébként stb., ahogy írjátok, n = 1,
        üres, unalmában vádaskodó blöff, “ezek a feministák ilyenek”.
        Lúzer mindenképp.

        Kedvelés

      • Az asszony fozott, mosott, takaritott, nevelt, parancsszora szetdobta a labat, kussolt, minden a legnagyobb rendben volt. De aztan mindenfele hulyeseget osszeolvasott az interneten, amitol elment az esze, es most tessek. Tudjatok ti milyen sokaig tartott beidomitani? Rohadjon meg minden feminista.

        Kedvelés

    • Pedig de!!!!!!!!!!!
      Az én válásomban igenis nagy szerepe volt a blognak! Jól működött a házasságom, aztán elkezdtem itt olvasni, és rájöttem, hogy …….! Gyorsan be is adtam a papírokat.
      Egyébként tényleg, mert a jól működőbe majdnem belepusztultam. Szóval szétrobbant a családunk és a szentségi (!) házasságunk, basszus. Mondjuk én meg jól vagyok. És a gyerekek is. de hát mit számít az a Magyar Nemzet szempontjából???????

      Kedvelés

    • Akkor én meg megosztom veletek, hogy nekem meg építette a csakazolvassa a házasságomat. Bizony, így igaz. (Jó, ehhez azért kellettek olyanok is, mint kölcsönös jóindulat, bizalom, ja meg szeretet.) Na, mert segített szétszálazni, hogy a problémáink rendszerszintűek-e, egyéni gyengeségekből fakadnak vagy csak éppen baromira kipurcantunk a zélettől. Jelentem, nem tervezünk válni és jó nekünk. 🙂

      Kedvelés

  3. ‘A blogjában írtak miatt személyesen felelős több, amúgy jól működő házasság felbomlásáért’

    Ez most vajon szemrehányás vagy dícséret, hogy ekkora hatalmat tulajdonít neked? 😂😂
    Azt hiszem, egyesek így fejezik ki az elismerésüket… ismerös valakinek, amikor az óvodában a kisfiú meghúzza a neki tetszö kislány haját, majd elszalad?😁😁
    Még szerencse, hogy léteznek férfiak, akik képesek meghaladni ezt a szintet🙂

    Kedvelik 1 személy

    • Én is hatalmas bóknak veszem.
      Házasságok védelméért/megköttetéséért hisztizni (beleértve A házasság hetét is) ugyanolyan, mint a nőket noszogatni, hogy szüljenek. Tudja mindenki jól, hogy szívás, azért kell annyira kiabálni, érvelni.

      Kedvelés

  4. egyrészt mélységes tiszteletem és hálám azért a kitartó munkáért, amivel példaértékűen rendezed ezeket. én máshol ilyennel nem találkozom, innen tanulom ezt. tisztázó, ráébresztő, erőt adó futamok ezek (is).
    másrészt megrázó élmény volt anno rádöbbenni, hogy a csakazolvassa szövegek konfliktusforrások lettek volna, ha megmutattam volna a (volt) férjemnek. én ebből csak azt a következtetést tudtam levonni, hogy semmi keresnivalóm olyan ember mellett, akivel annyit sem tehetek meg, hogy megosszam személyes olvasmány-élményeimet, katarzisaimat, belátásaimat. mert az őt sértette volna.

    Kedvelés

  5. Szuper, hogy a szemed sem rebben ezektől. Nekem nagyon sokat adott ez a blog, évek óta olvasom. A válásom után egyfajta minta volt, egyedül a gyerekkel is erősnek lenni, nem feladni, nem belemenni elvtelen kompromisszumokba.

    Kedvelik 2 ember

csak okos-jóindulatú írhat ide

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .