hatalmas (epidemology, szinte) közvéleménykutatás!

Gyermekeim az Úrban!

Vége a nyárnak, mit szóltok? Mint akit akasztani visznek, úgy vagyunk vele. Hosszúujjú cuccokat kerestem már, meg fehér inget, rendes zoknikat, és… SAPKÁT. Borzalom. Mi is visszatértünk a nyárbúcsúztató nyaralásból, ahol Juli frissen (14-én) átlyuggatott füle nem fertőtződött el a medence- és Balatonvíztől. Látásomat is visszanyerem lassan, drága Lewncióm!

Több poszt van itt beizzítva, kérlek titeket, ezúttal kommentben jelöljétek meg, melyikkel kezdjem:

vázlatos Hofi-portré és értékelés

száz tárgyam: amelyeket minden nap használok, és a tieitek?

hogyan ne őrülj bele a diétádba (igenis van kiút, és nem bonyolult) (érdekmentes, józan eszedben bzó, nem baszogatós útmutató)

nem dolgozik (emberek, akiknek passzív jövedelmük van, vagy az sincs, de amúgy dolgozhatnának, mit gondolunk róluk? kispolgár lettem-e?)

populáris, bulvár, trash (helyük, szerepük, értelmezhetőségük és érvényességük egy gondolkodó ember számára)

szeretők és hazugságok (a négy ébve vázlatban levő poszt felfrissítve, átírva – tipikus tanulságok, melyek révén mód nyílik arra, hogy szeretők a megcsaltakat, férjek a feleségeket megértsék egy kicsit, és viszont, de ki kell mondani dolgokat, és nem leszek kíméletes)

a társkereső tápláléklánc legalján: aki nem választhat, aki csak elfogad (aki senkinek nem kell)

nem nyertem terrorházás strandlabdát a munkásmozgalmi vetélkedőn (credit to H. K., muszáj volt elsütnöm!)

nem értem, a blogger miért ír dőlt betűvel/nagy betűvel/áthúzva/gyermekeim az Úrban kezdettel: az írásjelek, tipográfia használata és a szmájlik és magyarázó, udvariassági körök mellőzésének alapjai a humán kommunikációban (nem, nem kellenek “mimika, gesztusok”, sem élő jelenlét, tessék megtanulni olvasni!)

(és: hiba-e a melléütés, elütés?)

kötelező olvasmányok a gyerekeinknek, pláne nyáron: van-e értelme, mi ez a hiszti?

Ezek a témák, van, ahol pár szó, máshol két arasz is megvan már. Az “Amerikában ki kövér, hogyan magyarázza és mennyire döbbenet ez” témát most egy kicsit hanyagolom (de nem térek magamhoz, megjegyzem, ez nagyon durva. Sóvárgok az ottani trollokra: csakis bizonyítékkal, csakis a leírtakkal vitáznak, nem másznak bele sem vélelmezésekbe, sem tökéletesen privát ügyekbe, koherensek, nem irigyek).

Várom a véleményeket, ugyanitt háromnegyedrészt üres gázpalack eladó!

 

69 thoughts on “hatalmas (epidemology, szinte) közvéleménykutatás!

  1. “Sóvárgok az ottani trollokra: csakis bizonyítékkal, csakis a leírtakkal vitáznak, nem másznak bele sem vélelmezésekbe, sem tökéletesen privát ügyekbe, koherensek, nem irigyek” Akkor azok mitől trollok?
    Egyébként “hogyan ne őrülj bele a diétádba” érdekel. Azt hiszem, elméletben jó vagyok, csak a gyakorlat… De nyár eleje óta tartom a 10-18 óráig tartó táplálkozási időt, és ez nem azt jelenti, hogy 8 órás folyamatos étkezés van. Kb. azt eszem, amit addig ettem, vagyis annyival kevesebbet, hogy a 6 utáni nassolási programot egyszerűen kihagyom. És most volt a Lidlben görög hét, amikor halvát szoktam volt venni, de most azt se vettem, direkt nem a Lidlbe mentem vásárolni. Szóval elég kicsi lépések, viszont csípőben 4 cm-t fogytam (csak azt mérem).
    De az se baj, ha másról írsz, a többi téma is érdekes 🙂

    Kedvelés

    • Szia, de jó, hétfő óta én is 16/8, ami nekem inkább spirituális visszatérés önmagamhoz (nem megtagadva a testépítős étrend hasznát, mert az segített már, mikor súlycsökkentés kellett, de életmódként tarthatatlan.) (A haskörfogatomat ellenőrzöm, szerintem a fittségemet az mutatja meg.) Off vége

      Kedvelés

    • Ragen nevezi őket trollnak. Attól trollok, hogy névtelenül szétszedik a nőt, a legapróbb részletekig, de csak a publikus, közérdekű ügyeit, a beígért sportteljesítményeket, a le nem fogyás részleteit vagy a fotóhamisítást és a káros üzenetet, amelyet ezek szolgálnak. Viszont, hja, kérem, arrafelé még a legelszántabb trolloknak is van erkölcsi minimum, különben senki nem veszi komolyan őket.

      Kedvelés

  2. szeretők és hazugságok
    nincs szeretőm és néha magam sem tudom, hazudok-e

    és mivel nemrég belefutottam egy történetbe, ezért némiképp a nemdolgozik is, bár lehet, hogy ez a történet mégsem arról szól majd, mint amazok

    Kedvelés

  3. a bulvár a munkám miatt érdekes, a szeretős pedig sok-sok évem okán 🙂 ahh, de így a diéta is és a többi… Bármi is lesz a sorrend, én várom mind.

    Kedvelés

  4. Szia 😊
    Populáris, bulvár, trash.
    Megőrülök a hírektől. “hírektől”. Sajnos hírkereső- (és kötőjel-) függő vagyok.

    (A legkevésbé a “nem értem a blogger miért ír…”) hoz lázba.)

    Kedvelés

  5. A gázpalackom meg senkinek sem kell, jellemző…
    Bemásolom:
    Gázpalackot nem vennék, viszont a “nem dolgozik” és a “populáris, bulvár, trash” posztjaid mielőbbi megjelenése nagyon felvillanyoz.

    és
    nem ment át a hozzászólás, viszont szeretném a voksomat leadni:-): szeretők és hazugságok

    Kedvelés

      • Egy beltéri denevérriasztó érdekelne, akár kölcsönbe is, rövid időre, remélem. Állítólag ez ugyanaz, mint a nyestre való. – Meg bármelyik téma, az is, amiből már kinőttem, mert attól néha visszamenőleg másként tudom értékelni az évtizedekkel ezelőtt történteket és ez megnyugtató. Van érzelmi-értelmi döstadning is…

        Kedvelés

      • Engem a januar hangol le teljesen. Hosszu, hideg es sotet. Alapvetoen jok az evszakok, de azert a tel lehetne utos ellenben rovidebb. A november kevesbe villanyoz fel az oszi idoszakban, mert mar nem osz es meg nem tel. Viszont az orok nyartol is ki lehet purcanni, nem?

        Kedvelik 1 személy

      • Január is gáz, de akkor már hosszabbodnak a napok és tùlvagyunk a karácsonyon.
        Az idei után a nyàrból is elegem van 🙂
        (Olyan vagyok, mintegy 70 èves vénasszony, mindig az idöjárásra panaszkodom)

        Kedvelés

      • November az írás hónapja. És az álmoké. Soha még annyi elképesztő, kalandos, valószerűtlen, bonyolult, pszichedelikus álmot, mint novemberben! Mintha egész hónapban telihold lenne.

        Kedvelés

  6. Még azt kérdezném, hogy sokan vagytok-e, akiket zavarnak a lefordítatlan angol idézetek. Valahogy az internethasználat e fokán, vagy csak az én közegemben eléggé alap jól tudni és még jobban olvasni angolul. Csináljunk ezel valamit?

    Kedvelés

    • Nekem jó, hogy ott az eredeti szöveg, a rendes fordítás sztem túl macerás, pláne olyan esetekben, ha illusztráció a szöveg egy szemléletmódról. Ha fontos érvet tartalmaz az idézet, akkor azt esetleg érdemes röviden összefoglalni.

      Kedvelés

    • Engem egyedül zavar 🙂 Sajnos nem tudok annyira angolul, hogy a kicsit összetettebb mondatokat értelmezni tudjam. (Szavakat jó sokat tudok, csak az a fránya nyelvtan… Nem találom a logikáját, az meg nekem kell. Tudom, a magyarban sincs mindig, csak azt nem boncolgatom.) Ha nem is szó szerinti, de valami kivonat – ha éppen van értelme – az jól esne. Ha érdekes, még a végén átrágnám magam az eredetin 🙂

      Kedvelés

      • Én meg az élő beszédet nem értem egyáltalán, az írottból sokat, ha hagyományos a szóhasználata, stílusa, akkor mindent értek. Ha nagyon köznyelvi, akkor nem.

        Kedvelés

    • Én nem tudok valami jól angolul, sőt, de amikor rövid idézetek vannak, rászánom az energiát és megküzdök vele.
      Hosszabbakba sajnos nem tudok belevágni. Szóval ha rövidebb angol szövegek lennének főként, én örülnék. De nem zavar a hosszabb sem, az én hiányosságom.

      Kedvelés

  7. Én is Hofira szavazok most. Kicsit úgy vagyok vele, mint Michael Jacksonnal, tudom, hogy műfajában kiváló, hogy kultikus fogura, ismerem pár “slágerét”, de igazából nem ismerem, és érdekelne, hogy mutatod be őt mint “jelenséget”. (Most olvastam a Michael Jacksonról szóló posztod, nagyon jó, még úgy is, hogy sose voltam rajongó).

    Kedvelés

  8. A 100 tárgy is megmozgatta a fantáziám, el is keudtem gondolkodni, mik azok, amiket én is állandóan és örömmel használok. Az utóbbi időben kifejezett hálát érzek, mikor rácsodálkozom, milyen rég és milyen jól szolgál egy-egy hétköznapi tárgy…

    Kedvelés

    • Ez az, mindet! Fokozatosan. Azzal a kiegészítéssel, hogy a most éppen fönt levő lovas képen a kislány milyen jól ül, a kezét szépen tartja, szóval ez menne neki, úgy hiszem. És erről még, ha kicsit olvashatnék.

      Kedvelés

      • De kedves vagy, köszönöm. Semmi különös, ez élete második nagylovas élménye, az első májusban volt, ugyanezen a lovon, akihez vissza akart térni, az edző személye miatt is (itt a fia van, 17 éves díjugrató reménység). A helyszín Balatonszőlős, a ló neve Madonna, becsületben kiöregedett versenyló, 18 éves. Előtte csak pónis élmények voltak. Nem leszünk lovagol-a-kislány-család, rendkívül időigényes, vállalhatatlan autó nélkül.

        Kedvelés

  9. Összesítettem a szavazatokat ma reggel. Félnek számoltam azok szavazatait, akik nem egyet jelöltek meg.
    Szeretők és hazugságok
    és Hofi
    holtversenyben nyertek.
    Vonzó volt még a nem dolgozik téma.
    Mindegyiket meg fogom írni, és a sorrendben szeretném komolyan venni a szavazatokat, mert minek kérdezem, ha aztán nem törődöm vele, azonban.
    Holnap iskola van.
    Szeretnék ma új posztot kitenni.
    Nem tudom többé betenni az agyonhasznált lencséimet, begyulladt a szemem, viszont a Hofihoz olvasnom kéne még, a szeretőkhöz meg húzni és írni, képernyőre meredve.
    Ezen kívül vár rám két cikkfordítás.
    Holnap délben vehetem át a lencséimet legkorábban.
    Ezért kiteszem a legmegírtabbat most, ami (bocsánat) a diéta, és amihez a legkevesebbet kell már merednem, illetve mehetek tolltartót készíteni, fehér inget vasalni, kutyázni.
    Aztán követem az általatok kért sorrendet.
    Köszönöm a megértést.

    Kedvelés

  10. Kérem szépen mindet IS! A sorrend mindegy.
    Én a 100 tárgyra szavaztam volna, de mivel bogarat ültettél a fülembe, most épp leltározok fejben, illetve nézegetek körül, hogy mit hoztam magammal nyaralni.
    Szeretem az őszt, túrázós időszak, nyáron meleg van és túl sok a légy az erdőben 🙂 Na jó, a meleg nem zavar, az idei nyár pont nekem való volt.

    Kedvelés

    • “Szeretem az őszt, túrázós időszak, nyáron meleg van és túl sok a légy az erdőben 🙂 ”

      Off
      Mifelénk pont most kezdik a kullancslegyek az idei második fordulót. Sokan vannak, és durván nyomják. >:((
      On

      Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .