hogy telt a szülinapom

Szülihét, igazából! Még ma is tart. Én írom a cicis posztot, de tényleg, nagyon izgi lesz!

én ugyan nem retusálok

A másik, mert ezt még mindenki elolvassa: hetente több edzés van napközben, a Reedben. Mindig bevihetek két főt. Én ezt a lehetőséget mint blogger kaptam, és szeretném jól használni. Mindig elképzelek valakit, akinek csak ennyi kell, és megváltozik az élete. Írj, ha jönnél!

És: szombaton, 20-án blogszületésnap, délutántól. Írj! csakazolvassablog@gmail.com

Májusi volnék, gesztenye- és nyárfavirágzásban, orgona után, szabadföldi eper és jázmin előtt. Mennyi minden volt ennek ürügyén:

sok napsütés

jégszaunabérlet, pénteken és ma is mentem – ez maga a pezsgés, új erők áramlanak bennem utána! Miközben hozzászoktam, nem visel meg már (eleinte nekem is nehéz élmény volt), sokkal erősebben érzem, mi zajlik a bőröm alatt az utána következő órákban, vagyis a hatását. Hőérzetet, áramlást, energiákat. (Mit csinál, mire jó? Néhány másodpercig mínusz száz és száznyolcvan fok közötti hőhatás éri a bőrt, a teljes testet. Mínusz ötre hűl le a bőrfelszín. Extrém sokk a testnek, mozgósítja a regenerációt. Mindenre jó: sportsérülés, izom- és ízületi fájdalom, lelki bú, depresszió, fejfájás, vérkeringés-pezsdítés, narancsbőr… olyan, mint egy intenzív edzésélmény, amely nem fáraszt ki.)

Volt színház: Képzelt beteg, B. szervezte és javasolta, ő másodszor nézte, és oda is szállított ennenhajtású ördöghintaján. Egy nagyon kreatív, frappáns Alföldi-rendezés, még merészebb, mint amilyen a Tartuffe-je volt a Nemzetiben.

Meglett a kutya, szombaton visszahozták. Rejtély amúgy: megszökött tőlünk péntek reggel egy őszülő, de nyurga, húszkilós vadászeb, és visszakerült egy nehézkesen mozgó, nyugtalan, ugyanakkor lomha bojler. És persze nem mondja, merre járt, mit csinált…

François Ozon filmje, Frantz, ez pont 13-án este, premier előti vetítés. De szép volt! Ozon mindig esztétizál, nosztalgikus és csodaszép, ha krimi, akkor is (Swimming Pool). Meg kell a szívnek szakadni. És mindig a giccsen innen, de csak egy hajszálnyira. Titkok és morális döntések, és meglepő, mert az ember sejti előre, de aztán nem egészen. Párizsi férfiak kórusban éneklik aLa Marseillaise-t, tudjátok, úgy fokozatosan állnak fel, lobognak a sorsok és a torkokban a haza. Modellesen-századvégien szép férfi (Pierre Niney) azt játssza, hogy ő nem is szép, hanem nyugtalan, égő szemű művész, akit a múlt kísért. Mintha egy cég szervezne az embernek egy utolsó napot (volt ilyen filmje is: Utolsó napjaim), a legapróbb részletekig is kellemesre, meghatóra, művészire, úgy rendez Ozon. Teljesen ellentétes a naturalizmussal, a cinizmussal, de még az Amélie részletei se jelennek meg. Minden kész van, esztétikus és célszerű. Nem mosakszanak, nem löttyen ki víz, nem látsz senkit vizet forralni abban a bonyolult, régi világban, a ruhájával bíbelődni, senkire nem tapad fűszál, esztétikus a lövészárok is…

Aztán, vasárnap (szüliholnap) szabadtéri edzés(ecske) a Normafánál, nem volt komoly, viszont csajos volt, és napoztunk is, meg a kutyát is kivittem. Lesz még ilyen, figyeljétek a blogot!

Lebontották végre az uszoda sátrát!!! És mostantól heti kétszer is zúzok, napozom, minden!

Volt torta: én sütöttem, és amíg néztük az Ozont, addig fagyott. Ez egy nagyon kevéssé édesített, kétharmadrészt hajdinás lisztkeverékből, de minimális tésztalappal bíró, erősen tojásos-vajas, vaníliás, mandulás, tejszínes és epres kompozíció volt. Az eper, azt hiszem, kiütötte a Juliskát, még figyeljük, mitől van a ragya rajta.

És volt ma testösszetételmérés, hát, ez nagyon érdekes, mindig az. De nagy meglepetés nincsen, a metabolikus életkorom huszonhat év, az alapanyagcserém meg 1863 kCal. A többi az edzésnaplóba való, csak érdeklődőknek!

Olvasódrága vesz nekem csomó TPW-s cuccot, és még ő köszöni a motivációt. Másik olvasódrága, edzéstárs, de kultúrprogramokra is jő, akrojógára választ párnak, az holnap van. És kávézunk, és e-mailben, és telefonon, és facebookon és paypalon, meg átutalva… köszönöm, nagyon!

Szombaton blogszületésnap, és ezúttal nem ott! ÍRJ E-MAILT, HA SZERENÉL JÖNNI! csakazolvassablog@gmail.com

 

6 thoughts on “hogy telt a szülinapom

    • Most egy kúra, és figyelem a hatást. Gergejnek ígértem nyár elejére egy drasztikus zsírcsökkentést, és most könnyen megy, a sokmozgás, aktívkodás, célszerű kajálás is, rásegítek. Régen ugyanitt az volt kiírva, hogy a kezelés 500 kalóriát is eléget, most az, hogy utána a kompenzációs túlmelegedés pár órán át 1000-2000 kalóriát is felemészt. Tényleg magasabb a testhő utána. Baromi érdekes, szeretem az élményt, meg a sérült vállamnak is jót tesz.

      Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .