túlhabzás – a csíki sör meg a schobert norbi

Vagyis, hájp, kattintásvadászat, a gyűlölködő fajtából.

Akkor én most KIÁLLOK a Heineken mellett.

Elítélem a soviniszta, jogerős ítéletbe bele nem nyugvó, hisztérikus, a facebookozók tájékozatlanságára számító hangulatkeltést, azt a mohóságot, ahogy az aktuálpolitikai érdek ezt a sima jogi–gazdasági ügyet azonnal meglovagolta. Fúj. Elítélem a soviniszta névadást is, eleve, és nem szeretnék semennyi időt azok társaságában tölteni, akiknek a sörválasztás ideológiai kérdés. De ők sem velem, úgyhogy nincs konfliktus.

Meglepően intelligens a vezérigazgató:

interjú a Hvg.hu-n

Aztán, kiállok Schobert Norbert mellett, és nem értem, mások miért nem érzik ezt egyértelműen a gyomrukban. Hogy ez az egész rohadtul ízléstelen, és rég túl van a csipkelődésen. Hálás szerep most rajta élcelődni. Pont ennyire hálás volt két hete a fotelből elrendelni, hogy másvalakik, a városvezetés takarítsa ki ezt a kurva várost, de azonnal. A várost, amelyet a kedves lakók és intézmények hagytak jeges-veszélyesen, mivel a hatályos törvényeink szerint az ő feladatuk volna a jégmentesítés. Tök jó, hogy mindenki oly élesen látja, hogy kinek mi volna a feladata. Valamint ahogy eldobálni el tudják a csikkeket és fémdobozokat, úgy képesek fölszedni és el nem dobálni is, meg illegális hulladék-lenemrakni. Csak nem a kukások meg a szélvihar az oka annak, amit még ebben a mintakerületben is minden négyzetdeciméteren látni?

A békávé pedig száz és száz helyen igenis takarított, jégtört a megállókban – azt, ami újra meg újra lefagyott. Na de a fotelből mindenki okos. Fúj, de utálom ezt a hatásvadász, sztárkodó, elváró, követelőző magatartást. A zénadómból. Erre a paternalizmus és az állampolgár lenézése logikus válasz.

Merj gondolkodni. Merj nem sodródni, nem automatizmusokból össze-patchworkölni az életed!

Norbinak olyanok estek neki nagy garral, akik ugyanúgy nem tudják, mi a különbség vegyjel és képlet, kémiai összetétel és hatásmechanizmus között, és nem is érdekli őket. Sem ez, sem az, hogy mit esznek, és annak mi a hatása. Nekik ez az egész csak ürügy. Találtak valamit, hogy az évtizedes sikeremberbe kárörvendően belekössenek, és ledöntsék az idolt, mégpedig azért, mert az ő életük, munkájuk, eredményeik, szavuk teljesen jelentéktelen. Ez hogy nem érzékelhető a sok ezer lájkolónak?

Kérlek, kedves olvasóm, lásd: nem az a téma, hogy neked szimpatikus-e Norbi, szereted-e őt, és az sem, hogy én szeretem-e. Itt elvekről van szó, arról, ami jelez gyomortájt, és ami sokkal fontosabb annál, hogy kit kedvelsz. Nem csak annak lehet igaza, akit kedvelsz, de annyira, hogy én a sok ponton gyűlöletes, nevetséges, sőt, kártékony Terembikája és LifeTilt igazságát is akarom látni. Mert az ellenérzésem nem ellenérv, és mert jól tudom, a megismerés fontosabb. Amúgy sem az én elvárásaim, normáim, ízlésem írják a világ folyamatait.

Ez a mostani túlhabzás, és általában a celebeken való nyelvköszörülés is kicsinyes, aljas késztetés, merő frusztráció. Lelkileg elegáns emberek egyfelől, sikeresek másfelől soha nem bochkoroznak, kiszeltündéznek, kapnak rajta, kattintgatnak pletykaéhesen, használják a maguk céljaira mások szorult helyzetét vagy bukását. Száz értelmes, valódi közügybe tehetnétek ti is energiát, de elviszitek ilyen faszságokra a figyelmet, az időt, az éberséget. A plebs bosszúja ez, a jelentékteleneké: cirkusz a kenyér mellett.

Amelynek épp a túlfogyasztásáról van szó. Tanulságos és meglepő, hogy a régóta ismert állítást, hogy a cukor nagyon-nagyon káros, amellett, hogy fölösleges is, ilyen érzékenyen, gúnyolódva, hitvitaként fogadják. (Most kommenteltem is, hát, döbbenetes, önigazoló válaszokat kaptam, “a gyomornak mindegy, miből viszed be a cukrot, nem válogatja szét”.)

Igen, a cukor és a finomított szénhidrát teljesen szükségtelen, nincs egészséges változata, és borzalmasan káros. Hormonálisan, az anyagcseréd, a bélflórád szempontjából, és még hizlal és ördögi körben is tart. Te talán természetesnek, szülés utáninak, életkori jellegűnek meg örökletesnek találod, amit a tükörben meztelenül látsz, de nem az. Nézd meg azok arányait, akik nem esznek finomított szénhidrátot, és/vagy keményen sportolnak. Szerintem viszont nem adalékanyagos pótélelmiszerekkel kell válaszolni a problémára, ahogy Norbi cége és filozófiája, habár ha a piacot nézzük, a tömeges fogyasztói szokásokon a helyettesítős megoldás, reformkakaóscsiga biztosan jobban átmegy, mint a lecsupaszítós egyszerűség.

Hanem tudatossággal, informálódással: tiszta, egy-két komponensű, otthon főzött ételekkel. Ha jót akarsz, a szénhidrátokat drasztikusan korlátozd, ellensúlyozd kemény sporttal , illetve teljesen hagyd el őket. Ha viszont ez a része a dolognak – ami a tartalmi rész volna – nem érdekel, ha csak hőzöngeni akarsz, megvédelmezni a “betámadott” pizzádat, sütidet, akkor szerintem színezz ki egy felnőttmandalát helyette, mindenki jobban jár.

És… kiállok a csakazolvassa mellett, amelynek üzeneteit és íróját hasonló okokból kezdték ki. Olyan kommenteket meg e-maileket kapok naponta…

UNALOM

TÁJÉKOZATLANSÁG

HAMIS FÖLÉNY ÉS ÖNJELÖLTSÉG

KELETIES, PROVINCIÁLIS SZEMLÉLET

TUNYA ELME

BEDOBOZOLÁS

IRIGYSÉG

KÍVÁNCSISÁG

UNIFORMIZÁLÓ GÖRCSÖSSÉG

FÉLELEM AZ ÚJTÓL

JÓRA VALÓ RESTSÉG

ROSSZAKARAT

ANTIINTELLEKTUÁLIS ATTITŰD

KIREKESZTÉS

ÉRTETLENSÉG

LELKI NYOMOR

ELAKADTSÁG

RIVALIZÁLÁS

ELRONTOTT ÉLET

ÜRÜGYKERESÉS

NÉVTELEN ERŐSZAKOSKODÁS

Tegyétek a dolgotokat, ne rontsátok a világot.

61 thoughts on “túlhabzás – a csíki sör meg a schobert norbi

  1. Tisztelt címzett! Nagyon szeretnék leíratkozni! Nem találom a modját, és ettől roppant ideges vagyok, hogy nincs választásom. Kérek segítséget. Általában a lap alján fel szokták kínálni a leíratkozás lehetőségét. udv. L. Emma

    csak az olvassa — én szóltam ezt írta (2017. február 11., szombat):

    > csak az olvassa posted: “Vagyis, hájp, kattintásvadászat, a gyűlölködő > fajtából. Akkor én most KIÁLLOK a Heineken mellett. Elítélem a soviniszta, > jogerős ítéletbe bele nem nyugvó, hisztérikus, a facebokozók > tájékozatlanságára számító hangulatkeltést, azt a mohóságot, ahogy ” >

    Kedvelés

  2. Ezek uzleti kerdesek. A Heineken – Csiki soe kerdese is. Norbi kerdese is.
    Sor: Azert hivjak Igazi Csiki Sornek, mert biznak abban hogy a helyi magyarok majd azt veszik a Chiuc sor helyett, ami romanul nagyjabol ugyanazt jelenti. Nem mellesleg a magyar sort fozo ceg egyik tulaja holland, tehat ez igazabol holland kerdes.
    Norbi: egy olyan uzletember aki megvalositotta az amerikai almot Mo-on. Csak szerencsetlenje rossz orszagban csinalta, Irigyseglandon nem fognak vele orulni, mint amerikaban. De mivel mar lefogyasztott szazezer embert, es mar ket evtizede nyomja, csak a vak nem latja hogy ert ahhoz amit csinal. Dehat o is csak ember, teveszt egy vegyjelet. Vagy az is a show resze, egy csali, amit sokan bekapnak.
    Be is kaphatjak mindnyajan, Lazarostul, fikazostol, sok-kis-kemiatanarostol, az uzlet megy tovabb, folyik a sor, dagad a bel, lesz meloja norbinak-bocsivikinek-alexandranak-sasafitnesznek. Mert az a gond, hogy lustak vagytok mozogni, meg fozni is, meg gondolkodni is. Egyetek szart, had ontse el az agyatokat, es bofogjetek ki komment formajaban.
    Ide meg jarjatok gyakran olvasni, okulni. 🙂

    Kedvelés

      • “egymasra hatasnak” Nem bánnám, ha erről engem is megkérdeznél.
        Szerintem ez a sztori az én végtelen bloggeri türelmem és nyúzhatóságom újabb, szomorú állomása.
        Típustörténet: a férfi nem tud őszintén, egyenesen, a saját személyiségével kapcsolódni, erre kellenek az ERŐVISZONYOK. Vagy lenyom, rámerőlteti magát, meghúzza a hajam, vagy behódol és szubmisszív.
        Nem kedvelem ezt.

        Kedvelés

      • En mintha latnek a reszedrol egy kis valtozast, bar nagyon bizonytalan vagyok ennek a megiteleseben. Tevedek? Eddig volt egy koszonet amiert kuzdok es egy bocsanat most. Nekem ezek szamitanak pozitiv dolgoknak. Ugy gondolom hogy en is turelmes vagyok… (most nem tudom ezt a mondatot befejezni, mert siman fel lehetne hanytorgatni a hogyan kezdodott kerdessel, azt meg mindenaron el szeretnem kerulni) Hiszek benned. Nekem konnyebb, mert itt sut a nap (meteorologiai ertelemben) es attol mindig konnyebb olvasni a nekem irt valaszokat. (Eloszor emailben olvasom, nem itt, ide csak valaszolni jarok) Szoval majdnem felrenyeltem az olajbogyom magjat amikor az elsot olvastam. De hala egnek volt masodik, igy nem aspiraltam. 🙂

        Kedvelés

      • Blogger vagyok, az is maradok. Nincs változás, jó volt az irány, határozottnak kell lennem. Neked nem kell türelmesnek lenned, nekem viszont mindenképpen itt kell lennem és valahogy viszonyulnom a kommentekhez. Nekem sincs rossz kedvem, vagy ilyesmi, nem hangulatember vagyok, viszont fura volt, hogy te így értelmezed a helyzetet.

        Kedvelés

      • Amikor pl. azt írod, hogy próbálsz velem valamit megértetni. Én meg nem értem, miért csinálod.

        Nem tudom már, hogy magyarázzam el, mert mindenképpen jön a nagyképűség-vád. Hogy miért furcsa, inadekvát, kezelhetetlen, amikor jön az olvasó nekem olvasmányt ajánlani, velem megértetni valamit, árnyalni, kiegészíteni, látószöget szélesíteni. Hogy mennyire nevetséges az, hogy “én vagyok az okos, látod?”. A “gazdatest”, a téma akkor is a poszt, az én látásmódom, történetem, az általam megalkotott gondolat, és aki a vásárra vitte a bőrét és az egészet kitalálta és névvel látszik, személyiségével felel érte, az is csak én vagyok.

        Kedvelés

      • Lehet hogy felreertem, mert igazabol nem ertem jol hogy miert irtad ezeket. EGy hete ezt irtad amikor szoba kerult mit varsz kommentkent az olvasotol: “Értelmes, ontopik, nem frusztrált kommentek, a posztbeli témában is jártas vagy utánanézni hajlandó olvasóktól.” Nos, hajdan a konyvajanlas (de ez mar egy eve volt!) iden a tobbi is csak ennyi, kiegeszites lenne. Ahogy masok is leirjak a pl satras elenyeiket, jo vagy rossz, mit jelent nekik. Szerintem ok sem en sem akarlak lenyomni. Azt latom hogy lett egy 29. Talan emiatt? (nem vettem magamra!)

        Kedvelés

      • Dehogy, dehogy. Évek óta tartó basztatás. Valakik, akik az én vesztemet kívánják, de egyébként lelopták és utánozták a blogot, emiatt haragszanak rám, emellett szétverték a közösséget és rengeteget hazudoztak rólam, állítják, hogy én lesem őket és én rosszindulatúskodom, sőt, egyikük családi tragédiájára célzok aljasul, amikor Baudelaire Egy dög című versét elemzem. A vád abszurd, én nem foglalkozom velük, és ezt ők is tudják, de nagyon szeretnék, ha le tudnának járatni. Sajnos, voltak jobb sorsra érdemes szinte-barátok, akik bedőltek annak a cirkusznak. A halál nagy tabu, ők ezzel élnek vissza, és próbálnának belekényszeríteni a saját álszent narratívájukba.

        Nem minden veled kapcsolatos, és abban talán ez a pszichopata sem talál kivetnivalót, ha nem reagálok érzelmileg a kommentelőkre.

        Kedvelés

      • Olvasnak meg, vagy aktivan jelen vannak ezek a rosszakarok?

        Recseg ropog az agyam, hogy magamEva (hehe, ekezet nelkul vicces, vagy infantilis) tegyem azt a kivanalmadat, hogy ne akarjam lattatni (mert latod magad is…) a dolgok masik oldalat, mentesen attol a felerendelt kepzeletbeli szanadektol, hogy “én vagyok az okos, látod?”. Leegyszerusitve a peldat, ha azt irod hogy satrazni szar es nem lehet belole tobbet kihozni, akkor te hogyan irnad meg hogy vannak olyan korulmenyek, amiktol eppen tobbet is ki lehet hozni ebbol? Vagy nem is kellene errol irni? Vagy amit masok is megtesznek, hogy lerijak tetszik/nem tetszik nekik.

        Kedvelés

      • Azt nem írnám meg, mert nem érdekes. Nem a személyes élmény az érdekes, hanem a megalkotott mondandó, ha jól van megírva. Nem a “tartalom” “igazsága” az érdekes. Hacsak nem úgy, hogy “nagyon szar sátrazni, mindannyian tudjuk, de képzeljétek, nem is annyira, mert akkora mázlink volt…”

        Szerintem te nem egészen érted, miért vannak szövegek, és azok mit akarnak. Hogy az nem a valóság, és hogy nem kell jogi, tudományos értelemben igazságosnak lenni, hanem a tipikusról vagy az érdekesről, gondolatilag izgalmasról kell szólni.

        Tele van bloggal a net, száz százalékhoz közelít a személyes élményekről (erre utaztam nyáron/Benőke ma felállt a járókában/levest főztem/11 kilót fogytam/szerintem a Jobbik hülyeséget állít, mert…/úgy kéne megoldani ezt a szegénységügyet, hogy…”) beszámoló, tökéletesen érdektelen blogok aránya. Amelyek szerzői eszesek lehetnek, jóindulatúak is, talán az élményeik is extrák, gondolkodnak is, de írni nem tudnak. Egy szöveg NEM attól jó, hogy egyetértesz vele, hanem hogy ottragadsz, odakattintasz, megfog, elgondolkodtat, figyelmet kelt, ajánlják egymásnak az emberek, és a csakazolvassa esetében ezek az emberek nem divatnak bedőlő, trendkövető és nem is birka emberek, hanem igen cizelláltak.

        A dac, a düh is jó reakció, az is valami az érdektelenséghez képest, az intellektuális ésvezet és együttgondolkodás pedig mennyei.

        Arra én elég jól ráérzetem az évek alatt (az öt év blog előtt évekig írtam blogposzt értékű fórumkommenteket), hogy miféle állítás, gondolat az érdekes, és azt hogyan kell kifejezni.

        Nem az igazságtevés, a patikamérleg, a minden árnyalat megmutatása a lényeg, hanem hogy legyen nagyívű, határozott, izgalmas és persze saját mondandó.

        Kedvelés

      • Igen, jelen vannak, naponta idekattintanak, nekem pedig zaklató e-maileket írogatbak, vagy célozgatnak valahol rám.

        Olvasd el a blogger válaszolt, ebből van régebbi is (megtalálod, szerintem, kereső a jobb sarokban), meg A blogról írták menüpontot.

        Kedvelés

      • “mentesen attol a felerendelt kepzeletbeli szanadektol, hogy “én vagyok az okos, látod?”” sajnos, ezt a szocializációd csinálja veled, hogy ezt nyugodtan és átgondolatlanul teheted bárkivel, egy nővel meg végképp, mert ÚGYIS te vagy az okosabb, ráadásul ezt bizonygatni is kell örökké, és nyugodtan csinálhatod, nem kell hozzá gondolat.

        Ettől kétségtelenül feminista a blog: sokan, férfiak, kapták meg félreérthetetlenebbül, hogy nem, nem okosabbak, nem, írni sem tudnak, csak unatkoznak és szeretnének belekötni valakibe.

        Kedvelés

      • Nem nem nem nem, nem akarom kifejezni sehogy sem hogy okosabb lennek. Sem rejtve, sem nyiltan,sem testbeszelve, sem verbalisan, sehogy.
        Azonban ez a resz az ami megvilagositotta a helyzetet: “Egy szöveg NEM attól jó, hogy egyetértesz vele, hanem hogy ottragadsz, odakattintasz, megfog, elgondolkodtat, figyelmet kelt, ajánlják egymásnak az emberek, és a csakazolvassa esetében ezek az emberek nem divatnak bedőlő, trendkövető és nem is birka emberek, hanem igen cizelláltak.”
        Ezert koszonom jar neked, mert igy helyre kerult ez az egesz. Valoban maskepp lattam, egyeb tartalmi jellegekkel viaskodtam. Koszi megegyszer.
        Olvasom a blogodrol irt rovatot, meg a blogger valaszol-t, de az elmult fel oraban ettol nekem elkezdett zsongani a fejem. Felkavaro es – egy reszet magamon is erzem, hozzam hasonlo reakciok miatt – elgondolkodtato. Amikor egy fa no, reped a kerge, az faj valoszinuleg, mert engem feszit ez az erzes olvasas kozben. Nem fogom az egeszet elolvasni, szemezgetek csak. Ezt a reszt ugyebar nem az iras milyensegeben, hanem a racionalitasaban kellene feldolgoznom. Kemeny…

        Kedvelés

    • Csíkiék pontosan tudták, mibe kezdenek, ezért van holland tulajdonos a gárdában, koreografált balhéról van szó, csak kicsit túlnőtt rajtuk, nem számítottak ekkora visszhangra. Ugye, amikor azt hiszik, hogy hogy túljárnak a nagy nyugati óriás eszén, és hát nem az lett. Okos fickó egyébként az ügyvezető igazgató, kinézek belőle efféle rafinériát. Arra viszont nem gondoltak, hogy beszáll a buliba a mélymagyar netpolgár, Lázárjancsi és hogy a balhé marketing értékét nem látja meg az átlag ember, hanem nekiáll hisztériázni tényleg, a névváltozás miatt. Elmérték.

      Norbiról meg annyit, hogy már akkor is bírtam az ürgét (a kiállása, a hülyeségei felvállalása, az embersége és a fanatizmusa miatt) amikor mindenki kiröhögte, kakaós csigástul meg fitneszkazettástul. Hitelesebb mint azok, akik kinevetik arctalanul, és örvendenek, hogy rajtakapták.

      Kedvelés

      • Azért kicsit túltolták azt a kerékpárt. Már az ilyen “Heineken hánynom kell” feliratú céges pólókra gondolok. Mielőtt ezek megjelentek, a Ciuc volt a csíki sör, semmi háborgást, románozást, multizást nem éreztem körülötte. Ugyanúgy nem érdekelt senkit, hogy a heinkené a gyár, mint itt a dreher esetében ami 20 éve délafrikai tulajdonban van.
        Szóval soviniszta kampányt nyomattak a srácok, de azt nem tudom, Székelyföldön mennyire ültek fel ennek az emberek.
        A Lázár akciója nem csak szokatlan, de politikai szempontból teljesen értelmetlen és érthetetlen is.

        Kedvelés

      • Persze hogy tultoltak. Rajátszottak a konfliktusra, kiéleztek a román-magyar ellentétet ebben a kérdésben is. Gyakorlatilag kárt okoznak, üzleti érdekből. Az ottani átlagember meg harapott ra mert meg mindig a román ellenesség élteti. Gaz.

        Kedvelés

      • Az egy kis humor volt. Amit anno irtam is. Senkinek sem art minosegi posztokat olvasni, fokepp nem annak, aki maga is ir. 🙂 (ez itt kacsintana egyet) (ez most megint viccesnek akart lenni, de inkabb kinyirom, mintsem kockaztassam meg hogy melle trafaljon)
        Lehet toled tanulni. (ez nem vicc) Lehet mastol is. (nem szarkasztikus, csak altalanos ertelemben vett megallitas)

        Kedvelés

      • Valoszinuleg lehet ugy is olvasni, es jateknak szantam. Te leirtad hogy jol fogsz szorakozni, en ebben akartam reszt venni, mindenfele szemelyeskedes nelkul.
        De Eva, ugye nem olvasgatod a regebbi hozzaszolasaimat? Illetve csak remelem hogy hagyod magadban ulepedni, mert ha mindig felkorbacsolod ezeket az erzeseket, akkor ujra meg ujra ateled, es a multat kontextusba helyezed a jelenben, amit en mar megbantam hogy ugy irtam. Innen nezve en igy latom legalabbis.

        Kedvelés

      • “Te leirtad hogy jol fogsz szorakozni, en ebben akartam reszt venni, mindenfele szemelyeskedes nelkul.” ööö
        Most nem vagy őszinte. Személyeskedtél, mert eltalált a poszt, és bekapcsolt a kisebbségi érzésed, és bosszút álltál. Igen, visszavettél. Csak azt nem tudom, érted-e tényleg, mi volt a baj.
        Nem, nem olvasom, jó a memóriám, a kommentek hangulata megvan. Nincsenek érzelmi viharaim, nem ma kezdtem a blogolást-kommentkezelést, maximum emberileg találom érdekesnek (egyben tipikusnak) a helyzetet. Volt már ilyen több is.
        Nekem nagy teher, és elég fura, hogy neked ennyire fontos, hogy én mit reagálok. És az is fura, hogy rám projektálod, hogy akkor nekem is. Erős szavakat használsz, a hóvirág, a félrenyelés és a felkorbácsolás is az.
        Inkább nem mondok már semmit. Nem szeretem ezt a mások előtti műsort.

        Kedvelés

      • Könyvet sem csak te ajánlasz (kiokosító jelleggel, fölényesen). Nem tudom, miért viselkednek válaszokat kereső emberek úgy velem, mint ha én keresnék válaszokat. Ja, de, tudom: projektálnak.

        Kedvelés

      • Te is hasznalsz kemeny szavakat, bosszuallast peldaul, de azert annyira nem volt az, valoban csak jateknak szantam. A reakcioidban valoszinuleg a megbanasom megertesenek visszatukrozodeset keresem.

        Kedvelés

      • Ezt alabb en annak vettem, hogy elert hozzad a megbanasom. Azt nem allitom egyuttal, hogy elfogadtad, vagy barmire meltatnad, csak annyi, hogy tudataban vagy a tenynek, hogy megbantam.

        – február 7, 2017 08:53 szerint:
        De most elolvastam még egyszer. Fura, hogy így igazolod magad, meg értem, hogy te is csak reagáltál […] meg hogy onnan nem látszik az, meg hogy komolyan gondolod, és próbálod valahogy. És köszönöm.

        Kedvelés

      • “Az egy kis humor volt.” Mondta, és letörölte a vért a kezéről.
        Tök jó, hogy megint te definiálsz, és nem törődsz azzal, hogy a másik hogyan élte meg.
        De nem “nevellek” tovább.

        Kedvelés

      • Valoban, jobb lett volna azt irni hogy humornak szantam. Ez a baj az irassal, fokepp ha csak hortobagyi sztyeppei stilusban tudom irni, mert mire az olvashoz kerul, megromlik a joszandek. Sajnos nekem a szurkenek kb 3 arnyalata fejezheto ki szavakkal, pedig latom az osszeset, te pedig le tudod irni mind az otvenet.

        Kedvelés

      • Pedig csattantál és feszültél, elemezgettél, csak most utólag magyarázod így.

        De a humoros szándék se ment fel, érezd már, hogy egy hivatásos bloggernek nemnagyonjótollúként mit ajánlgatsz.

        És nem az én önérzetem miatt, mert az elbír sok mindent, hanem hogy ne hozd magad hülye helyzetbe.

        Ha megbántasz valakit, hiába bizonygatod utólag, hogy “csak viccnek szántam”. Rólad neki az a képe lesz, hogy ingerült vagy, kekec, értetlen, bántani akarod, ráadásul tetemre hívni mások előtt.

        Akkor is, ha nem bántódik meg.

        Kedvelés

      • Nem csak humornak santam, hanem ahogy irod, a felcsattanast akartam humorral oldani. Es nem utolag magyarazom. Innen igy indult az uzenet, de hozzad maskepp erkezett. Sajnos.

        Kedvelés

  3. Hát mennyire mindegy is, hogy miről van szó, a lényeg a cafatokra tépés öröme. Az a fájdalmas az egészben, hogy a tények őket a legkevésbé sem érdeklik általában. Kreálnak egy alternatív valóságot (hogy Trumpot idézzem), aztán kezdődhet a cirkusz.
    Viszont őszintén meglepett néhány kommentfolyam – perverzióból olvasom, csak nem írok – Sándor Máriával kapcsolatban. Néhány oldalon – pl. az egyébként elég fröcsögő 444-en is – hatalmas szeretettel, sajnálattal írtak róla. Csak nekem vannak olyan ambivalens érzéseim az egész kiállásával, személyével kapcsolatban? Csak én döbbenek le ekkora mértékű naivitáson? A tanártüntetésen előadott felszólalásán?

    Kedvelés

    • Nemcsak te, én is ledöbbentem. Sajnálom őt, hogy a politikába tévedt.
      Az ő esete kapcsán ugrott be a “hasznos idióta” fogalma a politikai játszmák kapcsán. Csúnyán kihasználták, ennek ellenére a szimpátiám azt övé, az áldozaté.

      Kedvelés

    • Én meg most nagyonnagyonrettenetesen el fogom ásni magam, de a Sándor Mária balhé láttán az első gondolatom az volt, hogy ha egy nagyon jól képzett egészségügyi szakembernek nem sikerül az öngyilkossági kísérlete, akkor vagy vele van nagy baj, vagy a képzésével.

      Kedvelés

      • Gondolom ezt hirtelen felindulásból tette, megvagdosta magát, nem előre eltervezett dolog volt. Nyilván segélykérés. De nekem akkor is az egész munkássága olyan teátrális, olyan mindenegybenblogos, a szeretetről, meg a jóságról, meg a hálátlan emberekről. Azon az ominózus tüntetésen annyira kínos volt az egész, hogy alig bírtam nézni. Mindettől függetlenül sajnálom én is, mert jót akart. Csak azért ez eszembe jutott:
        “mi vagyunk a hősök és mi vagyunk a holtak
        a nácik és a komcsik is magyarok voltak
        mi voltunk Koppány és Kun Béla
        mi vagyunk magunk a probléma”

        Kedvelés

  4. “Norbinak olyanok estek neki nagy garral, akik ugyanúgy nem tudják, mi a különbség vegyjel és képlet, kémiai összetétel és hatásmechanizmus között, és nem is érdekli őket.”
    Azok a kereskedelmitévés összeállítások jutnak erről eszembe, amikor megkérdezik az egyszeri járókelőt, hogy mikor volt a mohácsi csata / ki van az ötezresen / hány ország tagja a NATO-nak, stb. Bevágnak egy pár bamba képűt, aki nem tudta, és aztán lehet jól szörnyülködni, hogy mindenki milyen hülye, és manapság már nem divat a záltalános műveltség. Legyen mindenki nyugodt, a leghangosabban azok fognak a zország intellektuális sötétsége miatt hőzöngeni, akiknek pont ugyanúgy fogalmuk sem volt, hogy mi a válasz a kérdésre, csak ezt nagyon, nagyon fontos titokban tartani. Szerencsére a jóindulatú műsorvezető a végén mindig készségesen elmondja a kérdésekre adandó helyes válaszokat, úgyhogy másnap az irodai teakonyhában már lehet nagy garral előadni a nagyonfontos véleményünket a közállapotokról, mert AZOKRA a kérdésekre ő már tutira tudja a jó választ.
    Hogy nem lehet észrevenni, hogy ez mennyire ciki?

    Kedvelés

    • Ezért kínos pl. Demcsákanyuka Zsuzsa viselkedése a reggeli műsorában, ahogyan helyre teszi Norbit, mondván ne rontsa tovább a helyzetét. Hát ki vagy te, hogy te ezt így odamondod….? Jéézus. Természetesen tudom, hogy van koreográfia ezekben a spontánnak beállított műsorokban is, de kínosnak és rájátszósnak, sőt, szánalmasan képmutatónak tartom, hogy most mi mind megjáccuk, hogy nála okosabbak vagyunk.

      Kedvelés

  5. Annyi mindent hozzá akartam szólni, de amikor megfogalmazásra került a dolog sose tetszett igazán. A Norbit meg a Rékát úgyis mindig utálni fogják azok, akik saját magukat lényegesen okosabbnak és többre hivatottnak tartják, mint amilyeneknek ők tűnnek, és szúrja a szemüket, amikor összemérik a társadalmi sikerességet. Lehet szörnyülködni, hogy az emberek mennyi mindent nem tudnak, de igazából nem is az ő dolguk lenne. És azoknak a bevonása ilyen dolgokba, akik nem értenek hozzá és nem rájuk tartozik pl. a Csíki sör, vagy a kémiai vegyjel, mindig valamilyen taktika része és az emberek újra és újra felülnek neki, mert sokszor még a problémát sem látják át, de mivel mindenki hozzászól, ők is véleményt formálnak.

    Kedvelés

    • Lehet, hogy szatyorban élek, de soha nem hiszem el közszereplőkről, ha teljesen hülyének tűnnek, hogy ezt nem direkt csinálják. Van az a pénz, amennyiért az ember elfelejti a csíki sör vegyjelét.
      (Szerintem Kiszel Tünde is hazamegy, lemossa a szemöldökét, aztán megírja Donatellácska helyett a beadandót egzisztencialista filozófusokból. És most kivételesen nem tréfáltam.)

      Kedvelés

      • Igen ezzel egyetértek. Abban biztos vagyok, hogy a Norbi meg a Réka nem olyan félnótás, mint amilyennek beállítják magukat. Erre értettem, hogy a taktika része a hangulatkeltés, a “hibázás”, hogy legyen min csámcsogni… Az akinek nem dolga, de mégis bevonódik jelenséget az egyszeri emberre értettem, akinek fogalma sincs, és nem is kellene, hogy legyen, csak az információ szabad áramlásának jegyében simán hozzáértőnek hiheti magát és kiderül a neten pl. hogy milyen sokan vannak olyanok mint ők és ugye a sok csak nem tévedhet.

        Kedvelés

      • Én néha azt gondolom, hogy ha pont annyi eszük lenne is, mint amit láttatnak, akkor is vernék a nagy magyar átlagot sajnos. Csak az átlag nincs reflektorfényben, nem látják tízezrek a kis bakikat.

        Kedvelés

      • Haaaat…. szerintem a showbusiness érdeke is az, hogy ne legyen túl intelligens az alany. Norbi nem Kiszel Tünde, Kiszel a klasszikus celeb-jelenség, Norbi pedig üzletember, egy életmód elkötelezett híve. Ily módon ugyan sokszor a bulvár középpontjába kerül, de nem az az egyetlen szűrő, hogy mennyire kínos, ha egyáltalán. Tünde viszont csakis ezert kerül be a lapokba. A szemoldoke Lollobrigida es Elizabeth Taylor után olyan amilyen, bevallása szerint.
        Szerintem vannak emberek ‘amedijaban’ akik tenyleg egyszerűbbek.

        Kedvelés

      • Igen, persze itt is vannak árnyalatok, meg ugye a többszörös intelligencia modell alapján – már ha abból indulunk ki – teljesen elkülöníthetőek egymástól az intelligencia-területek így lehet valaki pl. szociális területen igencsak tehetséges, tehát jó vezető, üzletember, teljesen profi a kapcsolatépítésben és közben lehet tök hülye pl. a tájékozódásban. Szerintem a parlamentben kevés kivételtől eltekintve ilyenek vannak, akik jók a kapcsolatépítésben, aztán, hogy egyéb dolgokban hogyan állnak senkit nem zavar, ha jó a stratégiai pozíciójuk. A celebekkel is valami ilyesmi lehet, meg esetleg még annyi, hogy kajálnak rajtuk valamit, pl. sokan a lelkük mélyén magukhoz hasonlónak érzik őket. Kiszel Tünde pl. a nagy báli ruháival öregedő hercegkisasszony és ha megnézzük a szalagavatók, menyasszonyi ruhák giccses kavalkádját, észrevehető, hogy a hercegnő-effektus még nagyon sok nő szíve mélyén ott él, függetlenül a kortól.

        Kedvelik 1 személy

  6. Visszajelzés: amiről nem szoktam írni | csak az olvassa — én szóltam

csak okos-jóindulatú írhat ide

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .