elvettétek azt a szép világot

Jaj, istenem, tényleg vannak ilyen emberek, hát nem hiszem el.

Ezek a kevéssé műveltek, ám nagyon sértettek azt hiszik, hogy volt valaha egy aranyló múlt, amikor még egyben voltak a családok, rend volt a világban, a férfiak védelmeztek, bátrak és hősiesek voltak, a nők hálásan csodálták őket, és nem volt kecmec a szexszel, szültek szépen, nem mászkálhattak egyedül, nem volt itten öntudat, női orgazmus, igények, karrier, még mit nem. Persze, néha hisztiztek egy kicsit, de hát kaptak egy sallert, aztán jól volt.

Hazajöttek a bátor férfiak a hadifogságból, a koncentrációs táborból nagy hősiesen, de otthon várta őket a hűséges asszony, a meleg öl és a finom vacsora… édes istenem…

És akkor minden jó volt.

Most meg nem jó.

Mert jöttek a feministák, azok az önző, szívtelen perszónák, és jól elrontották ezt a szép rendet. Rosszabb világot adnak (!) nektek, mint a nagyapáitoknak volt, és ez nem igazság.

Az a kérdésem — és ez a nőgyűlölet extrém és lényegi paradoxona –, hogy ha a nők ilyen haszontalan jószágok, ennyire otthon a helyük és csak vacsorafőzésre meg szexre jók, passzivitásra és várakozásra, újabban meg ilyen direkt gonoszak lettek, hogy kiszúrjanak veletek, akkor miért van az, hogy ennyire kellenek nektek. Hogy ti nem bírtok meglenni nélkülük, ilyen extrém mértékben tőlük függ a ti boldogságotok. Mit követeltek ezektől?

Hogy nem látjátok, hogy ez a régi modell, a család, a jogrend, ez nekik rossz volt, egyszerűen elnyomás és elvárás és kényelmeskedés és nyafogás mások bőrére való vígan élés és erőszak, és ilyen helyzetbe, ha teheti, egyetlen ember sem megy bele?

Hogyan, milyen módon sérti az egyes férfi életét, jogait az, ha egy, öt, tíz nő, pontosan úgy, ahogy bármelyik EMBER, tanul, dolgozik, érvényesül, jön-megy, ízlése szerint választ partnert vagy marad kapcsolat nélkül, megvan úgy is, és élvezi az életét? Miért nem lehet ez kiindulópontja egy “én is, te is” alapú, egymás szemébe néző, felelős, új és örömteli kapcsolatfajtának, amelyben nem kell a kenyeret vérverítékkel és gondoktól redőzött homlokkal egyedül megkeresnetek, és nem is lehet többé felróni egy nőnek azt, hogy “én tartalak el”, sem ezzel maradásra kényszeríteni?

Tudom ám a választ: azért, mert ha a kényszer, a nyomasztás, a “kell”, a “nincs más”, az erőszak kiesik a képletből, akkor ti, vagyis sokan közületek, egyetlen nőnek nem kelletek többé.

És ha tényleg nőt akarsz, akkor miért nem teszel azért, hogy a mindenkori nőknek vonzó legyél? Miért nem figyeled meg, milyen személyiség, külső, kvalitás az, ami a többségnek vonzó, és alakítod magad olyanabbá? Miért gyűlölködsz ehelyett és keresel bűnbakot? Az aztán végképp nem szexi.

Ez az eredeti komment, Haragszom Rátok nick írta (nem tudom, ránk haragszik-e itt a blogon, vagy a feministákra, vagy minden nőre):

Én csak magamról beszélhetek, hogy miért gyűlöllek titeket, a „titeket” szó alatt természetes nem minden nőt általában, hanem csak az elvadult, nyugati, fiatal, túlemancipált, követelőző, arcátlan nőket értve. Nos, elmagyarázom. Ti pokollá tettétek a világot. Mégis hogy merészeltek rosszabb világot adni nekem, mint amilyen a nagyapámnak volt? Hát hiszen joga van minden generációnak jobban, boldogabb élni, mint az előzőnek. Rosszabb vagytok, mint minden valaha volt gonosz diktatúra. Nézhetem a politikai, akár a vallási diktatúrákat, egy se piszkált bele a család intézményébe. Akár koncentrációs táborba is zárhattak, de ha hazakerültek belőle, az embert otthon szerető asszony, finom vacsora és puha, befogadó öl várta. Jöhet akár katolikus, akár iszlamista, akár kommunista, akár fasiszta diktatúra, változtassák a külvilágot akármekkora élhetetlen pokollá, otthon a béke szigete lehetett. E helyett a mai világot olyanná tettétek, hogy férfiembernek itt többé öröm nem adódik. Az élet pocsék, az agyondolgozásért kapott cseppnyi fizetést elveszi az asszony, vagy a volt asszony, aki rikácsol, követelőzik, rikácsol, elégedetlenkedik, nyomaszt, csal, bűntudatot kelt, másoknak tetszeleg, flört jogát fenntartja magának, ribanckodik és persze megint rikácsol. A ti mozgalmatok romba dönti a világot, és személy szerint az én életemet. Ezért gyűlöllek titeket. És nagyon várom már, hogy forduljon a világ, dőljön meg ez a rendszer, és leszarom, hogy kommunista, fasiszta, iszlamista vagy akármilyenista diktatúra jön, elsőként fogom felhúzni a karszalagot, és az Isten irgalmazzon nektek, mert én nem fogok, mert annyi keservet és bánatot okoztatok nekem és a férfitársaimnak, hogy arra e világon bocsánatot ne reméljetek.

És ez a másik? Szintén a világ elmélyült ismeretéről tanúskodik a “miért kockáztatnánk az életünket értetek?” felvetés, semmiéppen nem gyökkettő színvonalú oldalak érvelésének fölböfögése. Belengeti a férfi, hogy ő aztán (aki nyilván nagyon erős és rutinos, és akármelyik másik férfit lenyomja) nem fog megvédeni minket az egyik (más bőrszínű) erőszakolótól (férfi az is, érdekes), ha cserébe nem lehet ő a másik, vagyis nem erőszakolhatja meg valamelyikünket. De még röhögni is fog.

Ne aggódjatok, lesz pasitok, amennyit csak akartok, mert a bevándorlók már a nyakatokban lihegnek :DDDD . És csodálkozni fogtok, hogy a Férfiak nem tesznek semmit, de azt kapjátok majd amit érdemeltek. Minek kockáztatnánk az életünket értetek, mikor nem adnátok érte semmit? Egy női köszönöm nem elég, szexet nem adnátok, pedig ez minden amitek van. Akkor így minek kockáztassuk hogy akár csak hajunk szála is görbüljön?
Egyenlőség kell nektek? Most meglátjuk mennyire tudtok hátrafelé, magassarkúban elbánni afroamerikai barátainkkal. Minden egyes hír olvasása közben mosolyogni, de talán röhögni fogok 🙂.
Nem is értem miért tartjátok az erőszakot annyira nagy bűnnek? Nektek az, oké, biztos, de engem miért kell hogy érintsen?
A világunk megalkotásában semmit de semmit nem tettetek, nem is tudtok, mert 20%-kal kisebb az agyatok, kevesebb a véretek, és mellé még a haemoglobinszintetek is alacsony, szóval ezért vagytok tufák, buták, úgymond jó bábuk.

Ezektől a galád nőktől szex nektek miért kellene? Mi a vonzó bennük? Hát ezeket távolról el kell kerülni, ha ilyen szemetek, nem?

Az a régi világ, még a nemes ethoszával, hősiességével, úri becsületével sem kell már a mai nőknek. Ha lesz lányod, akkor neki sem. Hazugan idillizáló változatban ez a modell hányingert kelt, a hazug változaton alapuló férfiháborgás és követelőzés és gyűlölet pedig minimum értetlen csodálkozást, de inkább megvetést és kacajt ébreszt egy gondolkodó nőben.

Íme, mit okoz az, miféle hamis képzeteket, elvárásokat, ha az emberek nem figyelnek töriórán, nem olvasnak alapműveket, nem néznek filmeket.

A férfiak nem a nőket védték heroikusan a háborúkban, nem értük haltak meg. A szörnyű, hatalomalapú háború mindenkor patriarchális erőszakban fogant, a nők sosem akarták, és nem is igen profitáltak belőle úgy, mint a férfiak, a győztesek, vagy ahogy például a hadiipar birtoklói és fogalkoztatottjai nagyon is. Férfiak százezrei halomra erőszakolták az ellenség polgári lakosságának nőtagjait, semmiféle kímélet nem járt a nőknek sem, a nők is éheztek, miközben a katonák zabáltak és gyújtogattak. És hát háború meg ellenség sem kellett ahhoz, hogy a nőket rendszeresen, teljes életüket meghatározó módon erőszak érje saját honfitársaiktól, vagy elemi jogoktól megfosztva éljenek. A nőket ugyanúgy elvitték koncentrációs táborba és munkaszolgálatra is, és aki maradt, az se valami békés és biztonságos hátországban várta haza a családtagjait. Meleg vacsora meg mondjuk 45-ben úgy nagyjából a teljes Európában nem volt. Egy kicsit szégyellem magam, hogy ezt le kell írnom válaszul, de hát mindig ez van, hogy én kérek elnézést.

 

134 thoughts on “elvettétek azt a szép világot

  1. A “rendes asszony meleg vacsorával várja haza az urát a koncentrációs táborból” engem mára taccsra tett.
    Erről eszembe jut a nagymamám, aki valóban hazavárta a bujkáló nagyapámat, hogy ezt megtehesse, neki is meg kellett szöknie a nyilasoktól, amúgy nem volt se karrierje, se orgazmusa, ápolta a szüleit, férjét, gondozta a gyerekeket, és nem cserélnék vele. https://csakazolvassa.hu/2014/04/24/noportre-mult-szazadi-keretben/
    Másik nagyanyám valóban hazavárta a hadifogságból a férjét, ezalatt egyedül eltartotta és nevelte a gyerekeket (miből???), majd szemtanúk szerint egész hátralevő életükben utálták egymást.
    Ők egyébként mindketten a maguk korához képest igen modern, tanult, városi nők voltak.

    Kedvelik 1 személy

  2. Miből gondolja ez a “jóember”, hogy az a világ valóban annyira jó, cukros-boldog volt? Talán elmondta a nagyanyja? A Trauma és gyóulás c. könyvben a háborús túlélőkről külön fejezet íródott. Azok az emberek, akik a harctérről, lágerból hazatértek, többé már nem voltak ugyanazok. Mintaférjek pedig pláne. Azt pedig végképp nem értem, hogy lehet valaki ennyire korlátolt és gyökér, hogy a bevándorlókat belekeverje? Vajon miből gondolja, hogy a nőknek – úgy általában, mert általánosít a lelkem – a köszönömön kívül nincs semmi mása? Döbbenet, komolyan 😦

    Kedvelés

      • De jól megfogalmaztad, hogy miért nem működik az mégse, amit az az ember csinál! Mert leereszkedő… Régebb próbáltam úgy felfogni, hogy épíítő, amit csinál, de ezzel a NagyFehér(DeAzértÉrzőLelkű)Haditudósító stíllel gyakorlatilag tökönszúrja magát. Pedig hát tényleg létezik az a problémakazal, amivel foglalkozik, csak a megközelítés előtt állunk hümmögve.

        Kedvelés

      • Az a jó a (főleg) amerikai(, de általában az angol nyelvű) netben, hogy mindennek van neve. Ez a jelenség a White Savior, a fehér megmentő. Tvrtko a lepratelepen. Hajoljunk le, mi nagyon okosak és kompetensek, mondjuk el és mutassuk meg nekik, mert szegényeknek fogalmuk sincs, hogy a lázas gyereknek vizet kell adni, a gabona meg a földből nő ki. Mire is mennének nélkülünk? Alapmű, a facebookon már volt:

        mindenki nézze meg, angoltudás nélkül is egyértelmű, nagyon leleplező és szórakoztató.
        Innen:
        http://dezsa.tumblr.com/tagged/white+savior

        Kedvelés

      • Oké, másfelől meg van az, amikor tényleg visznek valami olyan ötletet egy rossz helyzetben lévő vidékre, ami ott addig nem volt. Pl üvegházat Afrikába, amit aztán tudnak működtetni, akik ott laknak és lesz kajájuk, sőt kereskedni is tudnak vele. Az én felfogásomban az igazi WS az, aki katasztrófaturistáskodik, huhog, sajnálkozik, beledumál, és ennyi. És megviszi a hírét annak, hogy “mit látott”, vastagon hülyének nézve a megnézett “szeeeegény” egyedeket. Akik le vannak sajnálva, mi vagyunk az erősek, okosak, tudatosak, ők meg szegényeim eccerűek, mint faék, és állandóan rászorulnak.

        Kedvelés

    • Van barátnőm, akinek a nagymamáján a nagypapája távolléte alatt minden egyes nap végigmentek az oroszok, hónapokon keresztül. Várta is haza a frontról, majd megkeserítette nagypapa hátralevő életét, de még a lányáét is, meg az unokájáét is.

      Kedvelés

  3. Én amúgy konzervatîv vagyok, vagy a fene tudja, de ez a két belinkelt szöveg beszarás. Felhúzza a diktatúra karszalagját és annak védelmében majd nagy bátran megmutatja nekünk, ki a jani? Atyaúristen. És ez nem viccel.

    Kedvelés

    • Nagyon egyszerű: mihelyt az európai muszlimok elegen lesznek (hogy ez mikor lesz, statisztikai-matematikai kérdés), bevezetik a shariát és a kalifátust, hirtelen sok keresztény (származású) is felveszi az iszlámot, már csak azért is, hogy ne kelljen dhimmi státuszban maradni, és pluszadót fizetni. Az eddig lenézett és lúzernek tekintett férfiak tömegei nagyon szívesen lesznek az új rend öklei, mivel az eddigi semmit sem adott nekik.

      Kedvelés

      • Mehetsz is az új rendbe, meg a hozzád hasonlók is, irány az ISIS. Pont nektek lett kitalálva.

        Kedvelés

      • Ha ezt nekem intézted, egyszerűbb lett volna, ha leírod a kérdést. “Ezek tények” folyamatosan az iszlám állam eljövetelét vizionálja már hozzászólásokon keresztül, gondoltam megadom neki a kezdő rúgást, ha már ennyire életképtelen itt.

        Kedvelés

      • Én ezt nem értem. Miért ne jöhetne el, ha nem is az “Iszlám Állam”, de egy iszlám többség? Teljesen logikus.
        Az Iszlám a világ leggyorsabban terjedő vallása, naponta térnek át rá és számszerűleg Európában “holtversenyben” van már a kereszténységgel. Ám ellenben azzal, az Iszlám egy elég élő vallás, tele vannak a mecsetek, tartják a leírt betűt, míg ez -sajnos vagy szerencsére, azt hiszem is-is- a kereszténységről nem mondható el.
        Szerintem ezek egyszerű tények, valóban, csak nem kell túlhisztérizálni, s én sem írom, hogy “állam” meg “jogrend”, egyszerűen az Iszlám dominálni fogja Európa képét. Hogy mennyire, azt nem tudom, de bizonyosan meg fog változni az a kontinens, amit mi ismerünk; nem vizionálok táborokat, kivégzéseket, de változni fog és aki ezt tagadja, az szerintem homokba dugja a fejét.
        Semmilyen világrend nem konstans, elég sok értelmes ember gyűlik itt össze ahhoz, hogy ne jöjjek olyan klisékkel, mint Róma, a gótok, a germánok, stb. Teljesen természetes, hogy változik a világ és a többség akarata általában dönt egy közösségben.

        Kedvelés

      • gombotz: Amit írsz, azzal részben egyetértek. Azért csak részben, mert arról nem találtam felmérést, hány ember ateista. Én pl az vagyok és fegyverrel sem tudnának kényszeríteni, hogy örökbe fogadjak egy képzeletbeli barátot. Azt hogy a muszlimok hogyan élnek, nem lehet egy mondatban leírni. Nem mindenki tart be betűről-betűre mindent. Vannak ilyenek is, de ahogy már más is írta, akik már itt szocializálódtak, vagy pont az ottani helyzet miatt menekültek ide, ők azért annyira nem fogják.

        Kedvelés

      • Én messze nem vagyok iszlámfan, de ahogy így leegyszerűsítitek a világot, az nincsen, látszik, hogy még az iszlámot SEM ismered. Nem egységes vallás, nem mindenhol az van, mint Szaud-Arábiában, és ott sem minden fenékig tejfel még a férfiaknak sem.
        Most linkelhetnék neked francia muzulmán feminista cikkeket, mesélhetnék neked iráni lányokról, akikkel együtt tanultam és akik nagyon messze álltak azoktól az életcéloktól, akiket elvileg követniük kellett volna, vagy szekularizálódó (és tanult) muzulmánokról, esetleg olyan szabályokról, amiket a muzulmán férfiaknak be kell (kéne) tartani, tehát nem csak az van, hogy megkapod az ingyen puncit, engedelmes feleséget, aztán hátradőlsz és nem csinálsz semmit. Vannak akik áttérnek, aztán otthagyják a vallást, pünkösdista (!) gyülekezetek terjednek pl. Algériában, ateistává vált ex-muzulmánok szervezetet alapítanak Párizsban, leszbikus arab lányok tartanak találkozót. Mesélhetnék toleráns szufikról, akik hippik között élnek, “csak ramadankor” nem alkohoilizáló muzulmánokról, vegyes házasságokról. Iránban több női egyetemista van, mint férfi. Indonézia a világ legnagyobb létszámú muzulmán lakosságával rendelkezik, a nők menstruációs szabadságot vehetnek ki fizikai munka esetén, és az állam propagandát indít a szaudi munkavállalás ellen, mert ott cselédnek, feketemunkásnak tartják az indonéz nőket (és férfiakat). Sok olyan muzulmán van, aki egyáltalán nem akar sharia alatt élni, az ISIS kalifátusát hivatalosan nem ismerte el egy muzulmán állam sem, a legtöbben legalább annyira taszítónak tarják őket, mint te vagy én.
        Nem dugom a homokba a fejem, az iszlám terjed, és nem feltétlenül a legszimpatikusabb formája, nem mondom, hogy nincsenek nyomasztó gondolataim, de a dolog nem egy irányba halad, két ország van, ahol egy milliárd fölött van a lakosság, India és Kína, egyik sem iszlám dominanciájú és demográfiailag nagyon messze van még, amiről beszélsz, ha egyáltalán…
        Szerintem egy kicsit csúsztatott, félelemkeltő statisztikai adatok alapján jön az is ki, hogy Európában mindjárt beelőz az iszlám.

        És ha valaki csak érdekből, az adózás elkerülése miatt vagy engedelmes ingyen nő megszerzéséért tér át, az ugyanúgy a pokolba kerül. Ha pedig valaki kényszer hatására, akkor az is oda megy, aki kényszerítette. Érdemes azért figyelmesen elolvasnod a Koránt áttérésed előtt.

        Kedvelés

      • Irán: 2008. környékén voltam egy konferencián, ahol iráni kutatói “delegáció” is volt. 6 kutató, ebből 3 nő. A magyar kutatók között inkább 70:30 volt a férfi:nő arány ugyanazon a konferencián. A kormányban és a képviselők között sokkal nagyobb a nők aránya, mint itthon (jó, ezzel kb. semmit sem mondtam 😦 )

        Kedvelés

      • Egyet tudok elképzelni, hogy az iszlám (ha minden irányzatot egybe számolunk) beelőzheti a katolicizmust (de nem a kereszténységet) lassan, különösen, ha a keresztények közül kivesszük a valójában nem vallásosakat, a muzulmánok közé meg beszámítunk mindenkit, akinek a szülei muzulmánok.De ez nem azért van, mert a keresztények áttérnek, hanem mert egyre többen ateisták vagy felekezeten kívüliek lesznek. Ezeket általában egy keresztény nagy csapatba sem okvetlenül számítják bele, míg mindenki, aki a Koránt és Mohamedet mint prófétát elfogadja, de még mecsetet sem nagyon lát belülről, muzulmánnak tekintenek, siíta, szunnita, ezeken belül is millió alirányzat nem számít.

        Kedvelés

      • Ezért mondom mindig, hogy sok lúzernek tartott “jófiú” se különb a lelke mélyén, mint az aki ellen fröcsög.
        Egykutya.
        Akinek így habzik a szája a hálátlan nők ellen, az bántalmazó lenne, mert alapvetően agresszív, csak nincs nője, akin ezt kiélhetné.

        Kedvelés

  4. Döbbenet, de ennek tényleg nincs alja. Aztán ma még olvastam ezt (http://m.mandiner.hu/cikk/20150721_santha_hanga_interju_bevandorlas_migracio_svedorszag?fb_action_ids=10207662638392281&fb_action_types=og.recommends) is, amiről az elején azt gondoltam, hogy na végre, egy hozzáértő és árnyaltabb hozzáállást látok bevándorlás ügyben a másik oldalról is, de amire a végére értem, megfordult velem a szoba.

    Kedvelés

  5. Mivel ti emancipált fehér középosztálybeli nők nem szültök eleget (eleget, mármint az “elég” itt azt jelenti, hogy matematikailag elégséges az államalkotó etnikum tartós fennmaradásához), ezért a patriarchális vallás hívei egyszerűen demográfiailag le fogják nyomni a szabad, családot egyre ritkábban alapító, fejlett fogamzásgátlási módszerekkel élő, „elnőiesedett” világban érvényesülő ateista polgárokat.
    Ez azt jelenti, hogy már az eddig Európába letelepült muzulmánok is elegen vannak, hogy néhány évtizeden belül elkezdjék lerakni az iszlám államiság alapjait, és akkor ti fehér emancipált középosztálybeli nők sokkal rosszabbul fogtok járni, mintha az eddigi államalkotó etnikum önvédelmi tendenciái tennék ugyanezt, ugyanis azok még mindig kevésbé nyirbálnák meg a jogaitokat, mint amazok.

    Kedvelés

    • …mert biztos a patriarchális “vallásúak”, az egy statikus, örökkön egyformán gondolkodó csoport, öröklődik, és véletlenül sem fog egyetlen nőtagjuk sem rájönni soha, hogy szabadon élni sokkal jobb és kiteljesítőbb, mint beszorítottan…

      Kedvelés

      • A közeljövőben nem várható, hogy akár az iszlám világban, akár az európai muszlimok körében akkora változás következik be, hogy ők is beveszik a liberális ideológiát. Ők egy életerős csoport, győzni fognak. Amikor ide települnek, nem veszik át a liberális értékrendet, csak haszonélvezői neki. Első dolguk lesz eltörölni azt a rendet, aminek a beengedésüket köszönhetik, mihelyt elegen lesznek hozzá.

        Kedvelés

      • Ne röhögtessél már, láttál már európai muszlimot közelről? Max. az első generációs bevándorló családok élnek így, a második generáció ugyanúgy nem nagyon vállal két gyereknél többet, a nők iskolába járnak, dolgoznak, akárcsak mi. Európában a muszlimok aránya kb. 6% és ráadásul Oroszországban vannak a legtöbben, az Európai Unióban kb. 3,8%-os a jelenlétük és igaz, hogy növekszik a számuk, de közel sem olyan mértékben, mint a közhiedelem tartja. Ebből igen soká lesz még többség, ha lesz egyáltalán, a te életedben eléggé kevéssé valószínű, pedig milyen jól lehet ezzel leckéztetni a nőket, de kár..

        Kedvelés

      • Egy Németországban élő ismerősünk mondta már 20 éve (akkor ez még kuriózum volt…) , hogy a török fiúk nem szoktak Németországban élő vagy ott született török lányt feleségül venni, hanem hazamennek és hoznak onnan asszonyt. Hiába, ez is csak azt támasztja alá amit te írsz, a közeg megváltoztat. Már a török lányokra sem lehet számítani. 🙂

        Kedvelés

      • Az, hogy tudatlan vagy, egy dolog. Csak legalább ne hirdesd. Több muszlim vette át, mint azt te gondolnád. Te tényleg azt hiszed, hogy a nőnek az a boldogság, ha kényszerítik mindenre? Na ezért fog a te fajtád hamarabb kipusztulni. A te fajtád alatt pedig azokat az embereket értem, akik nem képesek még mindig felfogni, hogy a nő is ember. Nem tárgy, nem haszonállat.

        Kedvelés

      • “Te tényleg azt hiszed, hogy a nőnek az a boldogság, ha kényszerítik mindenre?”

        Figyi, szerinted a férfiak mindig azt teszik, amihez kedvük tartja? Sajnos a civilizáció nem tartható fenn, csak úgy, ha a tagjai nem mindig az egyéni kényük-kedvük, szeszélyük, óhajaik, vágyaik szerint járnak el, hanem betöltik a funkciójukat. Amely civilizáció erről megfeledkezik, az bukásra van ítélve.

        Kedvelés

      • Meg az is, amelyiknek a tagjai nem képesek alkalmazkodni. Ha valaki nem képes alkalmazkodni a modern nő elvárásaihoz, az egyszerűen nem lesz kiválasztva, nem szaporodik. Ennyi. Ilyen egyszerű. Ezek tények. :-)Az általad vizionált kép pedig meglehetősen hamis, nem tudom milyen cuccot tolsz, de leginkább állj le vele, vagy szívj egy kicsit még, hátha attól jobb lesz. Ezek tények.

        Kedvelés

      • A vicc az, hogy a modern nő elvárásaihoz leginkább a degeneráltak tudnak alkalmazkodni, nomeg persze a topcsúcs hapsik, akikből úgyis kevés van. Szóval a modern nő elvárása degenerált, a kedvess seggfejet keresik. Keress rá erre: Hübrisztofília – ez is elég gyakori. Szóval azon férfiak sokasága, aki nem filmsztár/bankár/olimpikon, se nem sittes bűnöző, hanem mondjuk egyszerű, dolgos irodakukac, vagy programozó, vagy villanyszerelő, az egy unalmas szar. Mihez vezet ez? A nők primitív ösztöneinek szabadjára engedése evolúciós zsákutca, degenerációhoz vezet, nézd csak meg ezt a videót:
        (kiszedtem a linket)

        Kedvelés

      • Ja, degenerációhoz vezet, erre te vagy az élő példa. Mekkora degeneráció, hogy egy nőnek nem kell az olyan selejt, aki csak egy cselédet akar, akire bármikor rámászhat… tényleg… Fúúúúú… Te például azért nem kellesz a szarnak sem, mert ilyen véleménnyel vagy a nőkről. A szabadidőmet meg majd én beosztom magamnak, ne adj nekem házi feladatot. Köszi. 😀

        Kedvelés

      • Linkelgethetsz továbbra is kicsi fiú, de továbbra sem fog érdekelni. Valódi tényeket hagysz figyelmen kívül. Tessék szépen felnőni és elfogadni, hogy már nem úgy forog a világ, ahogy ti fütyültök.

        Kedvelés

      • És máris személyeskedsz és sértegetsz 🙂 Tettem én ezt?
        Honnan veszed, hogy én nem kellek “szarnak” (?) se?

        Kedvelés

      • Ja, semmi személyes nincs abban, hogy kisujjadból kirázol valamit, rávetíted úgy az egész nőtársadalomra úgy, hogy még igazad sincs. 🙂 Neeeeeeeeem, nem tetted. 🙂 Ja és mind ezek mellé, még a férfitársaidat is pocskondiáztad, de neeeeeeeeeeeeeeem. :-))))
        Abból, amit leírtál, teljesen egyértelmű. hogy senkinek sem kellesz. Meg is értem a dolgot. 🙂 Érdekes módon, akik könnyen találnak párt, azaz tudnak alkalmazkodni az igényekhez, azoknak eszükbe sem jut pocskondiázni másokat. Vajon miért? Ti pedig oda szartok, ahonnan enni kértek. Nahát! 🙂

        Kedvelés

      • Rossz hírem van: a francia (tudjukkik által pénzelt és tudjukmilyen célokat kitűzött) feminizmus nagyon nyomul. Rengeteg nőgyógyászaton, védőnői szolgálatoknál, stb. ki van plakátolva, hogy a “kényszerházasság bűncselekmény”, a “női csonkítás bűncselekmény, még az is bűncselekményt követ el, aki tud róla és nem segít”, telefonszám, itt és itt segítenek bántalmazás esetén, anyaotthonok címe. Szerinted a muzulmán lányok három generáció alatt nem tanultak meg franciául olvasni?
        Személyes történet: “nemszeretem környék” városomban sétálok, könnyes a szemem, odajön egy idősebb “erősen kávébőrű” nő, kérdezi mi történt, nem akartam mindent a nyakába zúdítani, magánéleti problémákra hivatkozom. Kicsit mesélek, meg elmondom honnan jöttem. A válasz: “Itt, Franciaországban jogaik vannak a nőknek, ez rám is vonatkozik, még akkor is, ha én K-Európából jöttem, x-y szervezet, szociális munkás, menjek el ide, meg oda, hívjam fel, meséljem el mi történt, ha problémám van a nyelvvel, majd segít.”
        Apró újságcikk:
        Ex-feleség feljelenti ex-férjet bántalmazásért, el akarja vetetni a gyerek felügyeleti jogát. Ex-férj válaszol, itt valójában ő az áldozat, ex-feleség elment hozzá, zargatta az otthonában az új barátnőjével, betörte az ablakukat.
        Ex-feleség elmeséli, hogyan bántalmazta éveken át a férj őt, a gyerekre is veszélyes volt. Ex-férj arra hivatkozik, hogy néha kicsit megrángatta a feleségét, mert az nem akarta betartani a vallási szabályokat, ezért “meg kell neki tanítani”, “ez nálunk így szokás”. Ex-feleség arab, ex-férj frissen áttért (fehér, francia) muzulmán. Feleség családja támogatta a feljelentést. Szerinted hogyan végződött a per?

        Kedvelés

      • Ez így annyira távoli. Mármint hogy ott ennyire védik a nőket. Itthon sosem lesz ez sajnos.

        Kedvelés

      • Azért nem minden országban ez a helyzet. Én jelenleg németországban élek. Ahogy más is írta már, itt is esetleg az első generáció vagy az éppen megérkezők a hű muszlimok, de a gyerekek már rögtön szocializálódnak. Aki pedig nem képes beilleszkedni, nem fog tudni soha érvényesülni. Az együttélésre képteleneknek nincs ösztöndíj, segély, diploma, lehetőség… Ausztria nagyon hasonló. Dánia még keményebb, már a tökük tele van. Svájc? Ők már kitették a “meghatározatlan időre zárva” táblát is.

        Kedvelés

      • Bizonyosan el fognak rajta gondolkodni, ahogy már akad pár kivétel, de mi azt nem fogjuk megérni.
        Nem kell egy “patriarchális vallású” közösséghez menni példáért, egyelőre Magyarországon sem tapsolnak minden egyes “szabad” ötletért és a legtöbb nő jelenlegi vágya az, hogy otthon maradhasson a gyermekekkel.
        Az is elgondolkodtató, hogy ezt a “patriarchális vallást” több nő veszi fel, mint férfi és saját bevallásuk szerint kiteljesedettek és boldogok a rárótt szerepben. Én ezt tiszteletben tartom.

        Kedvelés

      • A kiteljesedést és boldogságot érdemes megpiszkálni pedig. Nyilván nem mind vetít, de sokan, nagyon sokan ige. Akik erősen deklarálják, “szinglik” képébe vágják az ő nagy boldogságukat, azok szinte mindig.

        Kedvelés

      • Fúúú mennyi ilyet ismerek. 😀 És amióta eljegyeztek kb 3-an kérdezték meg, hogy amúgy állapotos vagyok-e. Reflexből visszakérdeztem, hogy miért? Ez kell az eljegyzéshez? Az lehetetlen, hogy önmagamért szeressen? Szerencsére gyerekkérdésben is egy az álláspontunk, szeretjük az életünket, ahogy van, van egy macskánk és majd ha mindketten úgy állunk anyagilag, akkor szerzünk még egy macskát.

        Kedvelés

      • “A kiteljesedést és boldogságot érdemes megpiszkálni pedig. Nyilván nem mind vetít, de sokan, nagyon sokan ige.”
        Szerintem is. És ne felejtsük el, ebbe az is beleszól, h sokan vannak középfokú végzettséggel, vagy kevesebbel, akik vagy nehezen találnak állást vagy egy szar melóhelyen vannak és jobb opció otthon feleségnek és anyának lenni.
        Aztán később rájön, hogy nem így van.

        Kedvelés

      • A férfinak nem kell felvenni. Csak válogatni a nők közül, és ha talál ilyen vallásút, akkor az ez által biztosított mozgásteret, biztonságot és többletjogot élvezni.

        Nem tudom, engem a biztonság sosem vonzott, vagyis a bebiztosítottság. Olyan birkaságnak, kicsinyesnek tartottam, hogy nincs kockázat. Legyen kockázat, legyen tisztesség, legyen tét, legyen igazi minden.

        Kedvelés

      • A férfinak is fel kell venni. Muzulmán vallású nő nem mehet hozzá nem muzulmán férfihoz. Muzulmán férfi ellenben elvehet elvileg monoteista vallású (keresztény, zsidó) nőt is. A gyerekek vallása a férfi által öröklődik, tehát ők muzulmánok lesznek.
        Szerintem is inkább az van, hogy biztonságra vágynak ezek a nők, előre lefektetett szerepekre. Azt gondolják, nagyobb lesz a tisztelet, biztosabb az eltartás, a háztartásbeliség nem lesz megkérdőjelezhető. Vagy külvárosokban ezzel enyhíthetik az izoláltságot. Esetleg fekete lepelben jobban érzik magukat, gyakorlatilag lenullázódik az inzultus esélye. A muzulmán férfiak élből nem fogják inzultálni, a nem muzulmánok meg azért nem, mert félnek, hogy jön a férj, apa, bátty, és kinyírja őket. Meg a fekete lepel személytelenné is tesz, elfedi a nőiességet.
        És nyilván olyan is van, aki isteni elhívás miatt tér át, tisztán vallásos meggyőződésből.
        Egyébként én nem vagyok biztos benne, hogy több a női áttérés. Honnan van ez a statisztika?

        Kedvelés

      • Egyébként “patriarchális vallás” mindhárom ábrahámita vallás, azaz a muzulmán mellett a zsidó és a keresztény is eredetileg, akik az Éva-oldalborda teremtés történetet hirdetik, vagyis a nő a férfi kedvére, a férfin keresztül (“testrészéből”), a férfinek alárendelve teremtődött Isten által. A hinduk is a férfiak alá rendelik a nőket, a női kiteljesedés a feleségszerep, lázadozni ellene bűn. A buddhizmus máshogy patriarchális, ott a nő spirituálisan gyengébb, megvilágosodásra kevésbé alkalmas, “belerondít a képbe”. Buddha engedélyezte a női szerzetesrendet, de azt mondta, ha női követői is lesznek, tanításai fele annyi ideig lesznek érvényesek.

        Tehát ha valakit csak azért vonz a spiritualitás, hogy a nők feletti hatalmát igazolja, kedvére válogathat vallásokból.

        Kedvelés

      • Eredetileg?? Hát az most is. Legfeljebb vannak irányzatok, amelyek képesek a korral változni. Pl. azok a reform zsidók, ahol a pasik már nem úgy imádkoznak reggel, hogy “Köszönöm Uram, hogy nem nőnek teremettél”. De sok keresztény felekezet, irányzat is hajlamos az oldalborda helyett a hatnapos sztori végére tenni a hangsúlyt: “Isten képmására teremtette, férfivá és nõvé teremtette õket”, itt szó sincs alárendeltségről. Mert ugye az oldalbordás sztori az nem a hatnapos vége, hanem azé a második, az elsővel gyakorlatilag ellentétben álló teremtéstörténeté, ahol az embert (Ádámot, egy személyben) teremtette az Isten ELŐSZÖR, és csak utána az állatokat. Jelzem, ebből az is következik, hogy a teremtés koronája a férfi és a nő EGYÜTT (első teremtéstörténet), mint ember, az egy szem férfi távolról sem a korona, hanem az első próbálkozás 🙂 (második teremtéstörténet).

        Kedvelés

    • Ja értem. Opcióim: Kicsit szar vagy nagyon szar, Örvendek! Na épp ezért termelődtek ki a feminista eszmék, ezért született meg a patriarchátus megszüntetésének gondolata. Mert a férfiak alkotta rendszerekben a nőknek csak szar lehet. Kicsit vagy nagyon.

      Kedvelés

      • Russel Peters: “Hey, you, is your boyfriend a white guy? Take care of him, he’s becoming a collectible item.” nem kedvenc komikusom, de ha valaki ki akar lépni a kis európai keretéből, sokat tanulhat tőle

        Kedvelés

      • Őt annyira nem ismerem, de rákeresek este, köszi. 🙂 Ő ugyan nem komikus, szerintem zenei vonalon többet tett le az asztalra, de ez a műsora nekem nagyon tetszett, főleg mert elég durva témákat feszeget:

        Kedvelés

    • “Mivel ti emancipált fehér középosztálybeli nők nem szültök eleget”
      elég ez a mondat arra,,hogy tükrözze a” fejlett”,európai (?) társadalmunk romlottságát.
      A nő egyedül dönti el,hogy mennyit szüljön? Valószinüleg azért nem szül a nő,mert a partnere nem együttműködő,nem megbizható.Amikor arra kerül a sor,hogy a férfi és a nő egymásra hárit,hibáztat, azt jelenti,hogy nincs biztonságos élet.
      Az idézett két link szerzőjét vajon nő szülte?

      Kedvelés

  6. “A világunk megalkotásában semmit de semmit nem tettetek, nem is tudtok, mert 20%-kal kisebb az agyatok, kevesebb a véretek, és mellé még a haemoglobinszintetek is alacsony, szóval ezért vagytok tufák, buták, úgymond jó bábuk.”
    Van egy antifeminista teoretikus, nem írom ide a nevét, mert biztos nem szereti a blogmotor, de ezt a gondolatot nála olvastam először. Azaz a nők nem tettek semmit a világért, mert gyengék és buták, nem praktikus sem a ruházatuk, sem a hajviseletük, a férfiaké igen (mert a rövid haj nem akad bele semmibe, az öltönyön/melósruhán nincsenek díszek, amik szintént beakadhatnak, plusz kényelmesek — 16. Lajos korában persze például más volt a helyzet, de az kit érdekel?), a nők, ha tanulnak is valamit, az mind ostobaság, és igazából nem is dolgoznak semmit, csak ülnek egy irodában és reszelik a körmüket, ezért kapnak fizetést. Szóval a nők haszontalan lények, írja a teoretikus, aki mellesleg maga is nő volt.

    Kedvelés

    • Azt mondjuk, hogy kik alkották meg a mindenkori nőideálokat és eszményeket, ugye nem kell mondanom..? Ha már arról beszélünk, hogy sem a viseletük, sem a hajuk nem praktikus.
      Ahhoz meg nemcsak ostobának, de rendkívül rosszindulatúnak is kell lenni, hogy tanulmányírás közben ne is keressük a fejlesztésekben, találmányokban közreműködő nőket, akiket csak úgy simán, alkotóként sosem jegyeztek le, vagy ha mégis, nevüket, hozzáadott tudásukat nem publikálták, vagy hogy értelmi alapon megfogalmazott igényeiket, saját megoldásaikat sosem tekintették értéknek, egy -egy munka alapjának, ám mindig felhasználták azokat.
      Dilettantizmus és gonoszság, szép párosítás.

      Kedvelés

      • Átlagosan tényleg, de mindkét csoporton belül majdnem akkora a szórás, mint a két csoport közötti különbség 🙂 Közismert, hogy kis agytérfogatú zsenik is voltak – mindkét nemből, gondolom.

        Kedvelés

      • Nyilván hülyéknek az ember nem áll le evidenciákat magyarázni, mert maga is elhülyül belé, de ugyebár a női átlagos testtömeg stb. is kisebb az átlagos férfiénél, fajlagosan a nők agya nagyobb. (Ezt szokták néha vitatni, egyes források szerint fajlagosan tök egyforma az agyméret, de azt nem, hogy a női agyban bizonyos területeken, mint pl. a beszédközpont, jóval sűrűbben találhatóak idegsejtek…)

        Kedvelés

      • kívánnám az ilyen agyas férfiaknak ,amikor a hülye kolléganőimmel mind csak ülünk majd és a körmeinket reszelgetjük, hogy sétáljon oda az ATM-hez, és próbáljon pénzt felvenni, vag NET-en keresztül megbízást adni. Hogy lehet az, hogy a sok buta liba között egyre többen foglalkozunk informatikával, szervezéssel? Elférfiasodtunk? Valami elfajzás lehet, ha egy lányt a matematika már általános iskola óta magasabb szinten is érdekel, de sajnos a konyhát csak a szükséges mértékig és funkcionálisan használja. Pátosz és boldog mosoly nélkül.

        Kedvelés

      • “egyre többen foglalkozunk informatikával, szervezéssel”
        Ismét. Eleinte, amíg nem volt marhára pénzes meló, akkor is a nők programoztak. Ahogy sok pénz lett benne, egyből kiderült, hogy férfiaknak való. Mint a konyha is: ingyen női munka, sokcsillagos étteremben séfnek lenni sok pénzért, az meg férfi. Logikus, nem?

        Kedvelés

      • De igen, jogos. Ismét, mert már nem annyira pénzes, sőt. Több női “rabszolga” kell a nagyobb projectekhez, amit már nem fizetnek meg. Valóban nagyon jó példa a séf is, meg általában a pénzes melókra jellemző mindez.

        Kedvelés

      • “mint pl. a beszédközpont, jóval sűrűbben találhatóak idegsejtek” Hú, ez mekkora magaslabda! Főleg a bántalmazást mentegetők számára.

        Kedvelés

  7. Izgi izgi… Ugyanakkor hányingerem van, mert tudom, hogy egyre több az ilyen. És tudod, hiába a logikusan levezetett érvelés, elvész a lila éterben valahol a szem és a tarkó között. A vicc pedig az, hogy az ilyenek általában öngyilkosok lesznek, amelyik meg nem, az hosszú, de magányos életre számíthat.
    Az alkalmazkodásról szól az egész. Ha nem tudsz alkalmazkodni, véged.
    Nekem állati szerencsém van, kb 2 hete mondtam igent egy FÉRFINAK, igen, így nagy betűkkel, aki elsősorban nem a NŐt, hanem az EMBERT látja bennem. Nem követelőzik, nem oszt rám kényelmetlen szerepeket és szerinte az egyetlen kötelességem az, hogy boldog legyek. És ha éppen nem vagyok, akkor igyekszik azon lenni, hogy az legyek. És ez kölcsönös. Pont azért, amilyen.
    A férfi valahol itt kezdődik. Tiszteletre méltó, mert tiszteletet ad.
    A két kis klaviatúra huszár és a hozzájuk hasonlók ezt sosem fogják megérteni. Semmi baj, nem ők a többség.

    Kedvelés

    • Dettó. És az enyém még egy szánalmasan unalmas programozó is 🙂 (Kockás inge is van, és nem fél használni!) Aztán valahogy mégis jutott neki nő, talán mert értelmes és érzékeny ember, és nem egy frusztrált álmacsó köcsög.

      Kedvelés

      • Hogy azokkal hogy ki lehet kergetni a világból(mármint az álmacsókkal, de az igaziakkal is…)…. 😀 És amúgy ő is olvasta ezt a cikket és a kommenteket és egyet ért vele. Egyszerűen ő sem érti honnan jönnek ezek a frusztrált nyomorultak.

        Kedvelés

      • Ezek A kiélezett, látványos nyomorultak. Ezektől könnyű elhatárolódni.

        Az árnyaltabb esetek, az a kemény meló és önreflexió, például az a fajta jóléti és szeretetteli, ám mégis szexista poénkodás két férj és két feleség között (a feleségek “kimenőt” kértek estére, így a férjek vigyáznak a gyerekekre), amit az előbb hallgattam a parton. Mosolyogtam, mert jó fejek voltak így is, jóféle, életteli viszonyok voltak, csak hangosak voltak és sztereotipek (biztos vásárolni akartok, pénzt nem adok, mi is együnk akkor a Ferivel holnap inni stb.).

        Ez a nehéz.

        Kedvelik 1 személy

      • A kedvesnek is voltak ilyen gondolattalan reflexei kapcsolatunk hajnalán, de hamar leszokott róla, miután minden esetben közöltem vele, hogy (értem a tréfát, de nem szeretem) ilyesmivel nem viccelődünk, mert nekem rosszul esik. Én sem tréfálkozom azon, hogy kicsi a kukija.

        Kedvelés

      • Nálunk ezek kimaradtak, tudta kivel áll szemben és én is, hogy én kivel. Tök tiszta volt az elejétől fogva a dolog. Talán ezért is működik annyira.

        Kedvelés

  8. én komolyan nem értem, hogy van türelmed ennyit foglalkozni ezzel a témával, Éva, nekem kifordul a gyomrom ezeket az idézeteket olvasva… persze itt mindig lenyomom, mert nehogymár ne bírjak el ennyit, te olvasol, megírod a posztot, van vele munkád, sok. néha arra gondolok, hogy vajon hogy nézne ki, ha az ilyeneket író egyéneket élőben láthatnám… vajon van-e a környezetemben olyan férfi, aki így gondolkozik, csak nem tudom róla…

    Kedvelés

    • Én ismerek ilyet, sajnos. Elsőre nem feltétlenül látszik, főleg ha jól tud helyezkedni, nagyon is jól tudja, hogy kinek, mit lehet mondani, de otthon kimutatja a foga fehérjét.

      Kedvelés

    • Én egészen rezignáltan tudom, hogy a kommentelők, a névtelenek néha ISZONYÚAK, és igen, itt élnek közöttünk az igazi másaik is, néha hallom őket a buszon, meg veszekedni a szomszédból. Egyik rasszista, a másik bosszúszomjas nőgyűlölő, a harmadik kielemez, hogy beteg vagyok, a negyedik igazi testszégyenítő módon finnyog a lábamon, ami pedig soha ilyen formás még nem volt, és én nem értem, miért zavarja, hogy én jól vagyok. Hát ez van, megszokja az ember. Merőben intellektuális a feladat, azért nem most kezdtem, és egyébként a legjobban a vesszőhiba dühít, már régóta.

      Kedvelés

  9. “Sok rosszat hazudik a szerelmes harag.” – p.Sententiae
    :))
    Hát elég boldogtalankodók ezek, akik ilyen gondolatokkal nyugtatják magukat, nem tudom komolyan venni őket. Erről az jutott eszembe, hogy a volt-barátom szakításunk után a “művész létemet” hibáztatta és feldühödve, hosszas, globális véleményt ecsetelt a művészet egész lényegéről, ami miatt bűnhődnöm kellene, mert hazugságban élek, és emiatt szakítottam vele, és biztosan emiatt leszek magányra ítélve.
    Ecsetelhette volna a kapcsolatunkat ehelyett, de azt csak nagyon felületesen, helyette inkább ezt jobbnak látta problémafelvetésként.:D
    bár eléggé felkavart vele, meg bogarakat ültetett belém, mert megszállott voltam ebben, de ma már nevetek rajta.

    Kedvelés

    • Engem nem. Mondom, ezek a tipikus klaviatúra huszárok, nem szaporodnak, szinte ártalmatlanok. Max ennyire képesek. Nem kell félni tőlük. Feminfón volt minap cikk az ilyenekről. A saját sikertelenségüket vetítik csak ki. Más kérdés, hogy ettől nem is lesznek sikeresebbek.

      Kedvelés

      • Örülök, hogy ezt mondod. Csak az én fejembe nem fér, hogy lehet valakiben ennyi keserű, általános gyűlölet. Én meg, mondjuk, utazom mellette a buszon. És lányom van.

        Kedvelés

      • Úgy, hogy ostoba. De mint a föld. Iszonyú ostoba, nem jutnak el a dolgok a fejében a-ból b-be. Tökre megértelek, engem már értek atrocitások, de úgy vagyok vele, hogy na bumm, egyrészről én vagyok az erősebb, másrészről az ilyen nem férfi, de még csak nem is ember. Ezek amúgy folyton magyaráznak egymásnak, hogy le kéne szokni a pináról és fröcsögnek nagyban a nőkre, de tényleg max ennyire képesek. Ha meg tévedtem, semmi baj, beszereztem pár cuccot, mert ugye az én dolgom, hogy megvédjem magam az állatoktól, akik nem képesek uralkodni magukon, de semmi baj, majd védekezek, hogy ő támadott. 🙂 Csak ez is tök vicces. Van egy faszi, aki az állítólagos valódi egyenlőséget hirdeti, de neki nem elég egy negatív példa egy meghozott döntésre, nyilván csak az az egy eset fordult elő, soha sehol másik nem(De.). Azt persze képtelen felfogni, hogy ameddig az az általános vélekedés, hogy a nő tegyen azért, hogy ne erőszakolják meg, addig automatikusan minden férfi potenciális erőszakoló.

        Kedvelés

      • Nem tudom, hova szúrja be, de chinadollnak írom: biztos, hogy édesapám is így érzett, mikor 15-16 éves voltam és már egyedül mászkáltam mindenhová, akár Balatonra is, ezért tanított elég komolyan önvédelemre, és gondolom ez játszódott le bennem is, mikor a “Gyereknek” továbbadtam. Ha az élet igazságos, akkor a hülye általánosításaik, és elvakultságuk miatt, legalább egyszer belekötnek egy olyan nőbe, aki nem fél tőlük, vagy aki csak látszólag van egyedül. Pl. szórakozóhelyen, vagy járművön.

        Kedvelés

      • Nagyon jó, amit írsz, bár én nem kifejezetten az egyéni támadásokra gondoltam, hanem arra, hogy ha van néhány (vajon mennyi?) ilyen férfi, akikben ennyi gyűlölet van, mi van, ha jön egy olyan ideológia, aminek farvizén ezek tényleg, ahogy írja, “felhúzzák a karszalagot”. Ez az, ami végtelenül megdöbbent. Egy ember, aki ma végzi a munkáját, hazazötyög a buszon, esténként ilyeneket ír a neten, másnap pedig hatalmat és eszközt kap a kezébe az ámokfutáshoz. Mostanában folyton azon gondolkozom, hogy mindenki köpköd a sötétbőrű emberekre (menekült, első-másodgenerációs bevándorló), miközben a fehér kultúrember, Kant és Hegel nemzete a XX. század közepén, Európa szívében, saját “fajtáján” belül is megoldotta a poklot. Ilyesmi általános kérdések járnak inkább a fejemben.

        Kedvelés

      • Gondolom pont ezek miatt alakul ki ez a védekező mechanizmus is. Szörnyű lehet az is, amikor egy apában az fogalmazódik meg, hogy “bassza meg lányom van, önálló akar lenni, létezni, és nem félni, akkor meg kell tanulnia megvédeni magát (is). Hozzáteszem, hogy belvárosi gyerek voltam, a szüleim is az ország teljesen ellentétes részeiből, normális családokból kerültek össze. Mégis azt látta már a 80-as években az “öreg”, hogy nőnek lenni kiszolgáltatottsággal jár. Hol foglalkozott Ő feminizmussal, ugyan ,csak kinyitotta a szemét, és nem tolt bele minket a “rendes lány” maszlagba. Viszont a férfi “társai” sokszor cikizték, megkapta százszor, a ” mi van, te félsz az assoznytól?” dumát. Pedig csak jó volt otthon ÉLNI mindenkinek. Amíg nem láttam ennyi nehéz életet magam körül, nem is tudtam, hog mekkora szerencsém van.
        A tömeges gyűlölet, beteges ellenséggyártás is ezekkel az egyéni torzulásokkal kezdődnek, úgy gondolom, különben eszébe sem jutna vonzódni a karszalaghoz, pláne nem nemek közti harchoz felhasználni az ilyen ideológiát. Az odadoblak a más nemzetiségű és bőrszínűnek, mert engem nem szolgálsz, az meg végképp a legmocskosabb reakció. Mivé válik a világ, ha erre a nők őket védőhálóként maguk elé tolják? Hiszen arra születtek, hogy minket védelmezzenek, nem?

        Kedvelés

      • Én itt senki szarját nem fogom reklámozni, de aki kicsit olvas a témában, az vágja, hogy ez az egész gyűlölködés már meg van ideologizálva, vannak követői is. Csak éppen nem népszerű. Azért, mert mindig ott lesz az értelmes többség. Szóval emiatt nem aggódom, hogy ezek csapatostól támadnának…
        Egyébként igazad van, magyarnak nem kell ellenségkép, itt van neki a saját honfitársa. Engem is megrémít, ami ebben az országban megy, amint lehet cuccolunk is ki.

        Kedvelés

      • Az “értelmes többség” is nagyon hasonlóakat csinál, sok tekintetben ugyanilyen alapokon működik, csak nem ismeri fel magában, és deklaráltan nem vállalja, nem kovácsolja ideológiává, mert cikinek érzi és ellehetelenítené a kapcsolatát, ha ilyesmiket hangoztatna. A homofóbia is sokszor rejtett, passzív, nem gyűlölködő, csak megengedő. És a bántalmazásnak is vannak sokkal finomabb, rejtettebb, erőszakosnak még nem, csak egyenlőtlennek nevezhető formái. Olvass bele a kép alatt az egyenlőtlenség formái feliratra kattintva. Mindannyiunkat, a nőket is áthatja a patriarchális, rivalizáló, másságtól idegenkedő, megszólni jhajlamos, erősalapú működés. Mindannyian a társadalom lenyomatai vagyunk.

        Kedvelik 1 személy

      • Éva, ezt pont tegnap tapasztaltam magamon. A barátnőm panaszolta, hogy hogy viselkedik vele a barátja és én ezt nem néztem jó szemmel, mert voltam bántalmazó kapcsolatban és nem akartam, hogy vele is ez történjen. Nem akarom, hogy ő is tönkre menjen bele. Holott lehet ezek tényleg csak apróbb dolgok, csak nekem tűnik nagynak. Nem tudom… Mondjuk az én kapcsolatom majdnem tökéletes, ebből a szögből minden más csak rosszabban tűnik. Szóval így azon kaptam magam, hogy szidom neki az ő párját, az nem igazán merült fel bennem, hogy ezzel esetleg őt is bántom, pedig az pont nem volt szándékomban.

        Kedvelés

      • De ugyanez benne van kevésbé klaviatúrahuszárok fejében is, akik gyakorlatban is agresszívek 😦

        Kedvelés

      • Sajnos én is találkoztam már munkahelyen ilyennel, és informatikus volt. Látszatra nagyon szerény. Aztán egyszer megnyilvánult, hogy miért nyavalyognak a nők a szülés miatt hiszen az az állatoknak sem fáj. 😀
        Hogy ezt honnan vette, azt nem tudom.

        Kedvelés

      • “hiszen az az állatoknak sem fáj”
        Anatómiai okokból valószínűleg valamivel kevésbé, de nyilván nem teljesen fájdalommentes. Carl Sagan írja az Éden sárkányaiban, hogy a bibliai mondat “fájdalommal szüld …” a tudás gyümölcs után ennek a metaforája: a nagy fejben van a tudás lehetősége, és a nagy fej egyben a nehéz és fájdalmas szülés (egyik) oka. A másik a felegyenesedés és ennek következtében a medence átalakulása.
        Mondjuk a pasi ettől még sötét mint az éjszaka. Pont mert bizony mondott okokból a nőknek sokkal jobban fáj, mint az állatoknak.

        Kedvelés

      • Igen. Több állatorvos ismerősöm van, voltak kint kiscsikó és borjú születésénél.
        És mesélték, h a ló anyaállat könnyezett, és meggyötört volt az “arca” szülés közben.

        Kedvelés

      • És a ló gyakorlatilag “könnyen ellő” állat, jó az igazán könnyen ellők a sok kis, viszonylag fejletlen kölyköt szülők (kutya, sertés, macska). De a legtöbb juhból is tényleg kicsusszan a bárány. Legnehezebben a nagytestű marhák szülnek, némelyik nehezebben, mint az ember (konkrétan egyes fajtáknál JELLEMZŐEN császár).

        Kedvelés

      • Aha. Tévében konkrétan láttam, Amerikában ilyen szerszámot tettek a borjú lábára és az állatorvos azzal húzta ki. Nem tudom itthon használnak ilyet.

        Kedvelés

      • Természetesen, általános. Láttam is ilyet, illetve én olyat láttam, hoyg sima kötelet kötnek a borjú lábára, úgy húzzák, de persze nem kiszakítják a tehénből, csak óvatosan segítenek.

        Kedvelés

  10. Sokat mesélhetne a múltbéli arany életről, a sok boldog, csodálatos férjeurát a frontról repesve hazaváró asszonyról a nagyrévi Fazekas Gyuláné, született Oláh Zsuzsanna.
    Vagy akár Móricz Zsigmond:
    Jelszó lett a Tisza kanyargásán, hogy:
    – Mit kínlódsz vele, mit kínlódsz vele.
    (Tiszazugi méregkeverők)

    Kedvelés

  11. “Ti pokollá tettétek a világot.” – szegénykém, itt abba kellett hagyjam:) Inkább végezni akartam a munkám és egy férfinak 2 órás karrier tanácsadást tartani. Aszondta neki nagyon sokat adott a találkozó, köszöni szépen, hogy hozzájárultam a boldogulásához. És még fizetett is érte. Felháborító amit művelek! Most azért folytatom az olvasást:)

    Kedvelés

    • Két barátnőm épp interjún ül, ahol a bizniszüket próbálják megvédeni, és eladni ahhoz, hogy kölcsönt kapjanak az elindításához. Az egyikük férje, nem a saját hibájából, hanem mert nem elég amit keres, képtelen méltó módon eltartani a családját. Most tapsol örömében, hogy a felesége révén lesznek ‘gazdagok’, persze ez inkább vicc, mármint a kifejezés.
      Szegény pára, ha pávián/orangután lenne már depi kerülgetné, de most egész elégedettnek tűnik!

      Kedvelés

      • Van egy barátnőm, úgy fogalmazott, hogy most cserélnek. Eddig a férje vállalkozásából éltek és tartották el a három gyereküket, de a válság és az építőipar leépülése miatt csökkent a büdzsé, és most az asszony vállalkozása van fölfutóban, ő tud több bevételt termelni. Ember meg büszke és dolgozik otthonról, segít a feleségének az üzleti terveiben. Jé, lehet, hogy normális.

        Kedvelés

  12. Veriférje, biztos hogy illusztráció van megengedve! Én is azt gondolom…vagy távol van a számítógéptől a Gazda!
    A népi írók konzerválták az áldatlan állapotokat. A mesékről nem is beszélve.
    Gazdaa, gyere már, mindjárt megeszik ezek itt egymást.

    Kedvelés

  13. Számtalan nő ismerősöm él egyedül. Így alakult az éltük. Az érzelmeken és az adni akaráson kívül (melyek bennük munkálkodnak) teljesen jól elboldogulnak egyedül. Keményen dolgoznak, befúrnak, befaragnak ha kell, most éppen szúnyogháló szerelnek :-)), sütnek főznek…no és persze gyereket is nevelnek.
    Az igazság az, hogy én magam imádok a férfivel élni, akivel vagyok, jó társam és egy igazán tevőleges pasas. Azonban voltak hosszú évek, amikor egyedül éltem, és valljuk meg: elboldogultam. Lakást tartottam fenn, utazgattam, dolgoztam, volt tengersok hobbim és barátaim, barátnőim. No és persze szabadságom, amit imádok, és nem is adom fel!

    Kedvelés

  14. Mégis hogy képzeled, hogy neked jár a jobb világ az én szenvedésem, elnyomásom és önfeláldozásom árán? Mégis hogy képzeled, hogy nekem kevesebb jár, mint neked???

    Kedvelés

  15. Nem vagyok pszichológus, de a “hogy merészeltek rosszabb világot adni NEKEM” – hozzáállásból szépen kiderül, hogy illető úr lelki életkora mennyi lehet.

    Kedvelés

  16. Éppen most olvastam egy 2. világháborús zsidó családregényt, ugyanaz volt a háború előtti közhangulat, mint most. Ijesztő párhuzam. Gyűlölködès, félelem, tanàcstalanság, erősödő szélsőségesek.

    Kedvelés

  17. Ma is sokat rikácsoltam. Beszélni sem tudok, és persze hangszíntől függetlenül SOHA nincs igazam, soha nem látható be, és soha ne is indokolt, jogos, amit mondok… én egy nő vagyok, és nem valami jó partner, mi tagadás, mert nem értek egyet mindenkivel és nem simulékonyságra, a fennmaradó hézagokban való létezésre alapozom a harmóniát.

    Kedvelés

  18. A bejegyzésben leírt típus ugyanaz, amelyik a falut is dicsőíti, azt hiszem: hogy falun mindenki boldog, igazlelkű emberek lakják, stb.
    Volt szerencsém ilyenhez, még sosem láttak falut. A fenti meg, gondolom, sosem látott nőt.

    Kedvelés

  19. Visszajelzés: olvasd újra | csak az olvassa — én szóltam

  20. Ezeket a leveleket nem a Huffnágel Pisti írta? Csak mert nagyon olyan a szava járása. A “nőknek kisebb agyuk van” féle mondatokkal teli van tőle a net, meg a “civilizációt férfiak alkották” is elhangzott már tőle 75432x.
    Egyébként ez a régen milyen jó volt, rettentő fárasztó. AKi ilyeneket mond, nem fogott a kezébe soha egy történelem, néprajz, vagy szociológia könyvet. Nem tudja, hogy milyen sanyarú sorsa volt sok gyereknek, hisz nem volt senki hatóságilag nyilvén tartva, ha eltűntél, ha vertek, a kutyát nem érdkeelte, meg a gyerek amúgy is munkára volt fogva kiskorától fogva. AZ Árvácska története sem a képzelet szüleménye. Jaj, sokat beszélt nekem a nagymamám arról a dicsú világból, amit Ő végigszenvedett, és mindig hajtogatja, hogy “de jó nektek, hogy Ti már egy más világban éltek”.
    Bolondok.
    Megnézném, mit kezdenének az akkori viszonyokkal. Ha egy hétre visszaküldeném őket a középkorba, visítva rohánnak vissza a jelenbe.
    Meg ugye az sem huszadrangú kérdés, melyik társadalmi rétegre gondol? “Régen” tág fogalom. A honfoglaló magyarok is régen éltek, meg a középkorban a jobbágyok is, meg a századelő is rég volt, de akkor sem élt ugyanúgy a táblabíró, vagy a kubikos.
    És mindezt a kényelmes lakásból, internetfüggő emberek osztják.
    Az külön érdekes, hogy a “régi” világból nem lehet olyat, hogy mazsolázni. Hogy akkor jó volt, de persze elismerem, hoy nem minden volt jó, de én csak ezt és ezt és amazt szeretném visszahozni. Szóval a mai generáció pornón nevelkedett, és irdatlan elvárásai vannak az ágyban, megpersze a nők kinézetével szemben is,nem tudom mit kezdene egy múlt századi-vagy még tovább megyek-középkori epillálatlan nővel, aki nem cserél minden nap fehérneműt, és ugye a szex is tabu, nagyjából egyféleképpen intézik.
    De nem, persze, ez ne legyen úgy, meg Őt se küldjék háborúba, meg ne kelljen egész nap szántani-vetni, meg analfabétaként élni, meg korán meghalni, meg egyebek, de azért mégis jó volt régen.

    Kedvelés

  21. Ja, azt még mellékesen, a férfiak egy (nagy része) is jogfosztott volt régen. Lehet erről nem hallott még. A kiváltságos arisztokrata családoktól elvették a privilégiumokat, visszahozhatnánk, lehet Ő is menne a levesbe.

    Kedvelés

  22. Kommentek.
    “Az igazi bajom a “nemi” kérdések túlzott és erőltetett kezelése.
    Mi van ha egy ronda odavágással (“akkor se randiznák veled, ha….”, “ennyire ügyetlen és alkalmatlan embert még soha…”) olyan mély sebet ejt az illető egóján, amihez semmi egy fenéksimi? Börtönbe vele?”

    “Az általad említett példák pedig abszolúte nem relevánsak.
    Ha valaki közeledik valakihez, akkor az saját szabad akaratából teszi ki magát a visszautasítás lehetőségének.”
    http://hvg.hu/elet/20170816_Taylor_Swift_segge_nem_azert_van_hogy_idegenek_fogdossak

    Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .