buli volt

Ez egy jelszavas poszt, csak azoknak küldtem jelszót, akik ott voltak. Kérlek, szóljatok, ha ennek ellenére valamiért nem jó nektek, hogy megjelenik itt a képetek.

Egyáltalán, mindent mondjatok.

Nagyon köszönöm a rákészülést, azt, hogy eljöttetek, megismerhettelek titeket. A segítséget pedig külön köszönöm Pillanatak, aki messziről buszozott, három napig segített, és Weszternek! Nélkülük ez az este nem lett volna ilyen.

Továbbá köszönöm a tombolafelajánlásokat Bagolynak, aki a horgolt mellényeket készítette, és fenchurch-nek, aki gyűrűkkel járult hozzá az izgalmakhoz.

Én később érkeztem, mert anyukám kórházba került, ez beárnyékolta az estét.

Amúgy én jól éreztem magam, de többé nem tudom megkülönböztetni, hogy a blogon is megírt szorongásmentesség miatt, meg mert eleget problémáztam és görcsöltem már életemben ilyen események előtt és alatt: ez egy jó este lesz, és kész, vagy a testi felszabadultságom miatt, netán mert ezúttal sem elsőbálozó, sem durván szerelmes nem voltam, avagy azért, mert ez tényleg egy nagyon jó buli volt.

Nektek milyen volt, mi volt jó, mi legyen másképp jövőre?

Tény, hogy kevesebben voltunk, hogy az egyes olvasók között nem volt olyan szoros kapcsolat és előzetes szervezés, sem központi ajándékozás — ezt kértem is, hogy ne legyen. Ez nagy különbség, ugyanakkor jobb ez így mindenkinek, és most diplomatikus voltam.

Kapásból devorah-t, Crist és koit tudom, akik mindháromszor eljöttek. Maggie, bringásék és Mau talán kétszer? Segítsetek összeszedni, ez olyan szívmelengető!

Köszönet azoknak, aki előre utaltak hozzájárulást! A helyzet az, hogy sokan a hosszú hétvége programjai vagy betegség miatt nem jöttek, emellett legalább húszan voltak, akik nagyon is írták, hogy jönnek, de végül mégsem (esetleg nem találták meg a helyet). Ez mindenképp veszteség, és tényleg lesz pót-kávézás, időpont-szavazással — szervezem!

Az estnek viszont elég komoly költségvetése volt, a következők szerint:

Ottani közös fogyasztás, borok, rágcsálnivaló: 29 ezer forint

dekoráció: 4700 Ft

torta: 22 ezer+ tűzijáték

dj: 10 ezer

fotó: 20 ezer

tombola: 54 ezer (sokkal kevesebb jegy kelt el a tervezettnél)

Így aztán én most erőteljes mínuszban vagyok. Amikor kértem, hogy előre utaljatok, hó vége volt, nekem is. Ha valaki még utalna, mert nem tette, vagy kiegészítené, azt megköszönöm. De semmiképpen ne utaljon az, aki aktív segítséggel vagy 4 ezernél többel támogatta az estét, és az se, akit ez megterhelne.

 

Kérem továbbá, hogy jelentkezzen az, aki a Szatyor utalványt nyerte (blaci, és Cris talán?), illetve a lazac grilltál nyertese (a Retek utcai Il Trenóban), mert minden nyeremény komoly!

Két közösségi kezdeményezést igyekeztem promózni: az egyik a hangak.hu, a “zöldre érett nők közössége”, róluk poszt is lesz hamarosan. Ők tízezer forint értékben felajánlották az utalványokat. Nézzetek szét az oldalon, és rendeljetek tőlük, mert nem drágábbak, viszont etikusabbak, mint a vegyszerboltok! A másik a szatyorbolt, igazi üzlettel és webshoppal.

Emellett nagyon melegen ajánlom a figyelmetekbe koi (Veres Anikó Natália) felajánlását, az arcmasszázst (és a krémet), és arany kezét. Háromgyerekes elváltként állt talpra, Cris és én sokat mesélhetnénk az általa masszírozott szempillákról! Telefonszámát kérésre közzétesszük.

A Kőlevesben mulattunk, amelynek kivételesen korrekt üzletvezetése és konyhája, valamint remek terei miatt lettünk hívei harmadik éve. A felszolgálónk Karesz volt, akit nem kellett kétszer biztatni, hogy táncoljon velünk, sőt, később spontánul is beállt.

A legvégén táncoltunk csak, de akkor komolyan, mintegy hatan, és volt vonatozás is! (Y. M. C. A.)

Egy hibát követett el, kétszer fizettünk egy fogyasztásért, ez kínos. Elnézést az olvasótól!

A dj Samantha (Sami) Alhassan volt, tehát idén nem bakelit szólt, viszont nagyon jól, köszönjük!

Két fotósunk volt, hagyományosan Raffay Zsófi, akit Jánossal először 2011 nyarán, a kastélyba költözésünkkor kértünk fel családi fotózásra (övé a nevezetes aranyhalas kép), azóta több sorozatot készített: az összes születésnapon, 2013 augusztusában (hátamon Dáviddal biciklizős kép) és most a kézenállósakat is ő készítette. Olvassa a blogot.

A másik Spingár-Westerlund Anita, aki fotózást tanul, és fekete-fehérben, analógban és papíron (is) utazik. Lenyűgöző a kétféle látásmód, a különbségek, a kompozíció, a fekete-fehér és a színes különbsége (mindkettőjüknek lettek színes és fekete-fehér képei is).

És akkor következzenek a képek! Több részletben tudom csak feltölteni őket.

IMG_4690_resize

Bringásahegyen, férj, Valentin, én meg tombolaszelvényeket gyártok

IMG_4735_resize

Ágica nagyon figyel

IMG_4728_resizeIMG_4733_resizeIMG_4717_resizeIMG_4721_resizeIMG_4722_resizeIMG_4727_resize IMG_4751_resizeIMG_4754_resizeIMG_4761_resizeIMG_4820_resizeIMG_4794_resizeIMG_4762_resizeIMG_4765_resizeIMG_4770_resizeIMG_4775_resize IMG_4771_resize IMG_4772_resizeIMG_4777_resizeIMG_4780_resizeIMG_4781_resizeIMG_4784_resizeffIMG_4789_resizeIMG_4807_resizeIMG_4812_resizeIMG_4821_resizeIMG_4829_resizeIMG_4831_resizeIMG_4832_resizeIMG_4836_resizeIMG_4871_resizeffIMG_4884_resizeIMG_4861_resizeIMG_4889_resizeIMG_4890_resizeIMG_4891_resizeIMG_4894_resizeIMG_4901_resizeIMG_4909_resizeIMG_4917_resizeIMG_4918_resizeIMG_4923_resizeIMG_4947_resizeIMG_4954_resizeIMG_4849_resizeIMG_4850_resizeIMG_4847_resizeIMG_4956_resizeIMG_4958_resizeIMG_4962_resizeIMG_4963_resizeIMG_4965_resizeIMG_4966_resizeEddig Zsófi képei, este töltöm föl Anitáéit (a fekete-fehéreket), meg feliratozok, addig örüljetek, kommenteljetek, és szóljatok, ha technikailag gebasz a sok kép. És köszönök mindent!!!

bw-k (5 of 53)bw-k (4 of 53)bw-k (6 of 53)bw-k (7 of 53)bw-k (8 of 53)bw-k (9 of 53)bw-k (12 of 53)bw-k (15 of 53)bw-k (16 of 53)bw-k (17 of 53)bw-k (19 of 53)bw-k (20 of 53)bw-k (21 of 53)bw-k (22 of 53)bw-k (23 of 53)bw-k (24 of 53)

bw-k (28 of 53)bw-k (29 of 53)bw-k (30 of 53)bw-k (31 of 53)bw-k (32 of 53)bw-k (33 of 53)bw-k (34 of 53)bw-k (35 of 53)bw-k (36 of 53)bw-k (37 of 53)

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

bw-k (38 of 53)bw-k (39 of 53)bw-k (47 of 53)

bw-k (50 of 53)bw-k (51 of 53)bw-k (52 of 53)bw-k (53 of 53)

bw-k (40 of 53)bw-k (43 of 53)bw-k (41 of 53)bw-k (44 of 53)bw-k (45 of 53)bw-k (46 of 53)

53 thoughts on “buli volt

  1. Gyonyoruek a fotok!
    Egyszoval azt mondanam ” Tisztak” a szo igazi,nemes ertelmeben!
    Anitaval beszelgettunk a fotozasrol,,hogy a Forte gyar papirjait szereti!
    Anyukam ott dolgozott,tobb mint 3 evtizedig,en diakkent nyaranta.
    Csoda egy hely volt,a papirjait most is , ami ,mêg van, aranyarban adjak!
    Kivancsi vagyok Anita fotoira.!
    Azert a gyerek,babakepek mindig, mindent visznek.
    Rolatok is jok s hitelesek a kepek es szepek.
    Igazabol rolam még keves ,ennyire jo kep keszult.!!
    Vajon ki lehetne ezeket nyomtatni?
    Ja es latni,kiket hivogatott nagyon a torta…ha ha ha…
    A dekoracio,a hely izleses volt!
    A zenebol keveset hallottam,mig ott voltam,de jol illett a helyhez.
    Az elozene tiszta volt,mint a kepek!
    Talan,mert mi is azok voltunk?!?!

    Kedvelés

  2. Mivel elszólított a kötelesség, csak éppen hogy ott tudtam lenni, de az a rövid idő is nagyon jó volt, örülök, hogy találkozhattam a régi ismerősökkel. Külön örültem a Vericsaládnak és Chrisnek 🙂 és persze Évának. A Kőleves mindig jó!

    Kedvelés

  3. Nagyon jól éreztem magam, életemben először nyertem tombolán, a mellény gyönyörűséges, köszönöm még egyszer, Bagoly! A Hangáktól már meg is rendeltem egy rakás cuccot. Jó volt megint közelről kisbabákat látni, főleg ilyen jó fejeket.

    Kedvelés

    • Neked meg köszi a gyűrűt 🙂 – a lányom majdnem lenyúlta, de nem adtam (kiegyeztünk egy közös használatban végül).
      Tombolán én sem szoktam nyerni, most valahogy mellém szegődött a szerencse.

      Kedvelés

    • Jajj, fenchurch, én is nagyon köszönöm a csodaszép gyűrűdet!!!
      Képzeld azóta rájöttem, hogy nekem van egy csomó világoszöld, pink, narancs ruhám, amiket ha összepárosítok, akkor olyan, mintha kifejezetten azokhoz készült volna a gyűrű!!! 😀
      Abban voltam az iskolai anyák napjákon (2 gyerek, 2 nap, 2 eltérő kombináció), és mindenki dicsért, hogy mennyire tavaszias, vidám, elegáns, és mégis modernül divatos vagyok! Élveztem! JÓ NEKEM! 😉
      Szóval, rögvest el is kérem Évától az elérhetőségedet, és írok neked a kollekció érdekében! ❤

      Kedvelés

  4. Én először voltam és nagyon jól éreztem magam, köszönöm mindenkinek a szép estét!
    Ha netán mégis mehetne pót-kávézni az is, aki blogbulin is volt, én nagyon szívesen találkoznék még veletek, és természetesen azokkal is, akik nem tudtak eljönni.
    A képek gyönyörűek, dehát nem is lehetnek mások: mindenki gyönyörű volt – jó volt együtt látni ennyi erős, kiegyensúlyozott, szép nőt.

    Kedvelés

    • Te vagy az egyik Bagoly, akivel tökre szerettem volna beszélgetni…
      Lélegzetelállítóak a munkáid is!
      Úgyhogy én is betervezem a pót-kvzást! 😉

      Kedvelés

  5. Első olyan rendezvény amire amikor beléptem, egyből szimpatikusak voltak a jelenlevők. Pedig amikor először bukkantam a blogra, mennyire be voltam rosálva! A karakánság először megriasztott. Mondom ehhez én kevés vagyok. Majd rájöttem, nincs itt semmi félnivaló.

    Évek óta nem táncoltam, itt meg kerek pucurral, derékra kötött lufival roptam. És hajnali kettőkor is régen talált ébren az éjszaka. Nagyon megérte, és nem csak ezek miatt a kiemelt elemek miatt. Régen azt hittem, az emberek unalmasak. Nem lehet velük értelmes dolgokról beszélgetni. Ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna.

    Sajnáltam visszamenni megszokott életem díszletébe. Azt hiszem, kicsit szétverem a házat, hogy otthonosabban érezzem magam a környezetemben.

    Kedvelés

    • Időnként szét kell verni a házat, átrakni a bútorokat, átfesteni a falakat. Aztán leülni egy sarokban egy sidecar koktéllal és nézni a “birtokot”.

      Kedvelés

      • Pont ebből szeretnék én is többet, ám fejlődnöm is kell hozzá. Néha úgy érzem, cserepes virág vagyok, ami sokat volt árnyékban, és mikor kiteszik napra, szoknia kell az új helyzetet. Egy kezemen meg tudom számolni, most a blogon túl kik révén részesülök szellemi táplálékban. Tehetek a kialakult helyzettől, remetéskedtem. Csakhogy az elefántcsonttorony visszaüt… (mondjuk kiderül, nem is olyan torony volt, csak beképzeltem).
        Mostanában szoktam rá, szelektálok faceboookon, nem keresem (azaz hagyom eltűnni) azokat, akik révén nem gazdagodom. Akkor is, ha vérrokonról van szó. És ráveszem magam, hogyha a közeg nyitott, ne csak általánosságokról merjek beszélni, hanem adjak mélységet is.

        Kedvelik 1 személy

      • Én is hasonlóan vagyok. Építem le a lehúzó, energiavámpír, bugyuta ismerősöket az életben is és a FB-on is.
        Mióta kinyomom a FB-on a követését, akik nem érdekelnek, azóta alig vannak friss hírek az üzifalon… 😀
        Nem mintha így többet lennék ott.

        Kedvelés

    • Nagyon örültem, hogy veled nemcsak beszélgetni sikerült, de még szobatársak is lehettünk!
      És a közös kirándulás, grillezés, utazás is… 😀

      Kedvelés

      • Szebb vagy sokkal, mint a képeken…

        Nekem viszont tök jó tartásom volt mindig is.

        Az előbb be próbáltam húzni a hasam, és nem tudom, ott az izom, nem tudok a bordaív alá se benyúlni, ez rémisztő.

        Kedvelés

      • Ne rémüldözz, ez jónak hangzik! 🙂
        Én sajnos be tudom húzni a hasam. Ezek szerint még nagyon kell ott dolgoznom az izmon! 😀

        Kedvelés

  6. Nekünk ez volt a második. Nagyon jól éreztem magam, mindenki jó fej volt akit ott megismertem és ez nagyon ritka érzés. Ahhoz képest hogy innen mindenki elment, szép számmal voltunknés annál intenzívebben. Várom a pótkávét.

    Kedvelés

  7. Szia, utalok majd hozzájárulást. Sajnálom, hogy nem olvastam a kommenteket a buli előtt, vihettem volna valami hozzájárulást a tombolához is. Tetszett, ez legyen jövőre is. Ott voltam én is minden évben, csak egyrészt, mint hal a parton a sok ember között, pánikban, és nehezen kerekedik a beszélgetés, így aztán nehéz emlékezni rám. A fotóon sem szoktam rajta lenni. Most vagy tényleg láthatatlan vagyok, vagy ennyire nem fotogen, hogy még profi géppel sem készül rólam bevalogathato kép. Én végig azt gondoltam, mindenki milyen szép, és ez tök jó. A zenét nagyon szerettem, és kiderült, hogy a sós mandula is jó, azt hittem, csak a sotlant szeretem.

    Kedvelés

      • Persze, ez a racionális magyarázat. 🙂 Ez ilyen visszatérő élményem különböző közösségi események után a fotókat nézegetve. Nem vagyok rajtuk, pedig ott voltam, amikor fotózgattak mellettem, körülöttem, felém. (Most is.) Nem akartam számonkérő lenni vagy ilyesmi, csak mindig reménykedem egy kicsit, hogy lesz végre rólam valahonnan jó kép, mert olyan ritkán fordul ez elő. De már rajta van a “majd egyszer erre is költök” listámon, hogy befizetek egy profi fotózásra! Akkor elkerülhetetlenül rajta leszek, aztán majd meglátjuk, hogy jó lesz-e. 🙂 Megjegyeztem magamnak, amit Zsófiról írtál, hogy rá mered bízni magad smink nélkül is, teljesen természetes közegben. És tényleg, mindig olyan jó képeket csinál! Majd ilyen fotós kell nekem egyszer 🙂

        Kedvelés

      • Zsófit nagyon ajánlom, de egy évvel ezelőtt nem mertem volna aligsminkben így fotóztatni magam. Szóva a rendbehozott-rendbehozásban levő testtel együtt működik a dolog.

        Kedvelés

  8. Örülök ennek a három évnek, sokat tanultam a blogon keresztül, és mindenképpen fontos és jelkép értékű számomra, hogy jelen legyek a blogszulinapon. Itt vagyok, olvasok, és köszönöm nagyon 🙂

    Kedvelés

  9. Írtam egy szép hozzászólást, még egy kicsit hosszú is volt, de valahova elszállt, kering az éterben.
    A lényege az volt, hogy ott voltam és azok között ahol és akikkel lennem kell érzésem volt végig és még a tánc is olyan fesztelen volt, amilyen nyilvános-társas helyen ritkán.
    A héliummal sűrített hangomért meg elnézést, de muszály volt kipróbálnom 😀 az eddig eltelt négy évtizedben még egyszer sem sikerült, az idő meg telik, ugye…

    Kedvelés

  10. Én is nagyon jól éreztem magam veletek, jó volt találkozni, beszélgetni, és segíteni!
    Mivel az én munkám egyik fontos része (egy alapítványon keresztül), hogy önkéntesekkel dolgozom, őket irányítom, így NAGYON élveztem, hogy most én lehetek önkéntes, és én segíthetek semmit viszont nem várva! Annyira sok szuper benyomás ért ebben a pár napban. Annyira jó volt az időtlenség, a spontaneitás, a gyerekekkel való másfajta interakció (nem anyai szerepben), milyen vagyok, ha nem a szerepeim irányítanak…
    (Megsúgom neked Éva, hogy még a Nyúlia hajának fésülését is nagyon élveztem, pedig soha nem szerettem hosszú, gubancos gyerekhajat fésülni! Mert kislányként nekem is derékig érő volt, és rémálmaimban jön elő, mikor sietve, tépve fésültek a szüleim, és hiába rimánkodtam, hogy lehessen rövid hajam. Ezért mindig félek, hogy ha én fésülök, meghúzom, fájni fog, utálni fognak. Ehelyett egy nagyon jó hangulatú eseménnyé vált, azzal együtt is, hogy közben még Bababdáviddal is olvastunk közben, őt sem kellett elküldeni fésülés alatt! Úgyhogy ez is egy traumagyógyító momentum volt! 😉 Hála! )

    Örültem a beszélgetéseknek, kicsit sajnáltam, hogy sokakkal nem tudtam szót váltani, és sajna a táncolásról is lemaradtam egy nagyon érdekes beszélgetés miatt, de talán lesz még alkalom…
    A képek nagyon jóóóók! Várom, hogy a feliratok elkészüljenek (niknevestől), mert nem mindenkit sikerült beazonosítanom a képeken.

    Szóval, szuper volt minden ebben a pár napban! Köszönöm!

    Kedvelik 1 személy

      • Akkor lebótolhatjuk, hogy időnként felmegyek hozzátok bébiszittelni, amiért cserébe lelki szanatóriumot, regenerálódást kapok.
        (Hozzátenném, hogy azért ilyen nagy a szám, mert a gyerekeid tényleg képesek úgy létezni, ahogy a mai posztban leírtad! Nekem ez olyannyira hihetetlen, elképesztő tapasztalat az örökké reagáló üzemmód UTÁN /múlt idő!/, hogy szeretném, ha intenzíven tudna beivódni a tudatomba, lényembe! 😀 )
        Na, mit szólsz? 😉

        Kedvelés

      • Hát én borzasztó boldog volnék, csak még pakolok egy kicsit, mert romhalmaz van. Itt a nyár, a kert hűs, lett közben trambulin is, és tényleg az a felszíni szerkezet, hogy én leszarom a gyerekeimet, eldőlnek, ha álmosak, és nyílt törésnél nézek oda legfeljebb, de a mélyszerkezet az, hogy játszmamentes és nagyon erős, gyengéd a kapcsolatunk (biztos, kötődő alapokkal).

        Kedvelés

      • Hogy tetszik az új nevem Éva? Te ihletted, illetve a közös, vidám vasárnapi koccintásunk! 🙂

        Kész lett a trambulin? De jó! 🙂 Remélem azért nyílt törés nem lesz, meg semmilyen se legyen!!!

        Akkor a bébiszitt nem a jó szó, legyen akkor aupair. Mert a takarításban, rendrakásban is jó vagyok. Hát még a zoknipárosításban! 😉
        Csak ne itthon kelljen épp olyankor, amikor nem érek rá, mert utol kell érnem magam…

        Kedvelés

csak okos-jóindulatú írhat ide

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .